Juli is kapott etetöszéket, és ma abban ebédelt
Nagyon élvezte. Tettem fel új képet a profilba, nézzétek meg, mert a férjem montázsolta, csak nektek. Az etetöszékes képen éppen alma-öszibarackot eszik
A sapis pedig ma délben készült, mikor indultunk a dédihez karácsonyozni. Egyébként most szuperjól viselte a vendégeskedést, pedig két helyen is voltunk, és totál álmos volt.
Tölünk meg egy bohóc alakú fejlesztö játékot kapott, aminek az egyik oldala tükör, a másik pedig egy nevetö arc mozgó szemekkel és benyomható orral. Tetszik neki. Bár a tükör nem hozza lázba.
Heni: én is napi 1 liter re higitott málnalevél teát ittam kb. a 34. héttöl, és a 38. hétre bö 3 ujjnyira tágultam, fájdalom nélkül (azt azért éreztem, hogy "valami" történik ott lenn). Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ezen kivül homeopatiás készitményt is szopogattam
Csics: gratula a fogacskához
Áfonya: nekünk a legnagyobb állat, amit odaadok neki, az Sárki, a sárkány
A profilos képen látszik valamennyi belöle. Én épp azért adtam neki, meg azért bohóckodok vele, hogy szokja a nagyobb tárgyakat is. És már megismeri, szereti, ezerrel vigyorog ha meglátja.
És képzeljétek, most kezd kacagni. Olyan tündéri
Tápszer: Juli Beba HA-t eszik, de Réka ugye már 6 hós, akkor neki 2-esek kellenének (ha kellenek, nem rábeszélés), Beba HA-ból is van.
Etetési idök: Juli eszik 1. reggel 6-7 felé, aztán ennek megfelelöen 2. 9-10 körül, aztán 3. délben, 4. 15-kor, és 5. 18 után nem sokkal. Általában a 15 órai kaja olyan immel-ámmal csúszik csak le, és kb. fél adag. Etetési módok: reggel és este szopi+ tápi, tizórai és uzsi: tápi, délben: fejt anyatejjel higitott fözelék (igy még 3x kap anyatejet, ez is valami, bár kicsit szomorú vagyok, de már nem tudom a figyelmét a szopira vonni napközben).
HÜTÖFÜRDÖ: úgy látom, még senki más nem válaszolt. A hütöfürdöt úgy kell késziteni, hogy testhömérsékletü vizet (ha lázas, akkor a magasabb testhöm.-hez kell csinálni a vizet, mert különben fázni fog benne, és nem birja ki) kell engedni a kádba. Ebbe beletenni a babát (minél nagyobb testfelülete érintkezzen a vizzel, vagyis lehetöleg feküdjön benne), és fokozatosan langyos vizet kell engedni a vizhez (ha kiskádban van, akkor öntögetni - közben nem kell kivenni a gyereket!). Addig kell hüteni a vizet, hogy kb. 20 fok legyen a végén (ezt kb. 10 perc alatt kell elérni, mert különben fázni fog, és nem birja ki az idöt). A hütöfürdöben összesen kb. 15-20 percet töltsön a baba. Ha nem birja, mert nyügös v. hideg a viz, akkor ki lehet venni belöle félidöben, majd újra visszatenni a vizbe, ha megnyugodott.
Öszintén szólva, mikor én csináltam Julinak, akkor nem hütöttem le 20 fokig, mert már a 25-t is elég hidegnek találtam, viszont ennek megfelelöen tovább volt benne (legalább 2x15 percet, mert közben egyszer kivettem, mert már nagyon fájt a derekam).
Ha lázcsillapitóval együtt nem viszi le a lázát 2 órán belül, akkor érdemes még 1x megpróbálni ugyanigy, és ha az sem viszi le, akkor mindenképp lássa orvos minél elöbb (tartós magas láz kisérheti pl. az agyhártyagyulladást, aminél akár a percek is számithatnak). Na, most jól kiokoskodtam magam
Na, megyek, mert a családtól kapott karácsonyi ajándékokat még nem néztük meg tüzetesebben.
zsani