Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Hűha, micsoda nap a mai!

Ann, ne csináld már! Naaaa, most akkor öri hari van a Pöttömökkel?! Szükségünk van Rád; mindenki véleményére, a Te véleményedre is!!! Hiszen olyan jó dolognak tartom, hogy van egy olyan hely, ahol megközelítőleg ugyanazok az örömök, problémák, kérdések stb.
És egyébként is: eddig csak 4 kiscsaj van itt a Pöttömökben és 12 kissrác (+ természetesen a testvérkék). Nem foszthatsz meg minket gyönyörű Hamid látványától sem! Naaa!
Ja, és képzeld, épp eszembe jutott, hogy legutóbb, amikor ilyen morcis voltál, akkor aznap megszületett Hanna!

Buksi,
A képet úgy sikerült ide feltennem, hogy a képet lementettem Paint-ben úgy, hogy felül a "Kép"-en belül a "Nyújtás/Döntés"- ben a Nyújtást átállítottam pl.70- 70%- ra. Így lekicsinyítettem a kép méretét. Sok sikert!

Emőke,
Te se legyél ideges! Az a lényeg, hogy Te és Duduka (na meg persze a férjed) jól érezzétek magatokat, s egyáltalán ne érezd azt, hogy rossz mami lennél csak azért, mert nem megy ez a fránya cicizés. Nézz rá Dudukára, gyönyörű baba és egészséges, s mosolyog Rátok!

Fiona,
Nagyon gratulálok a pici fiadhoz! Nagyon várunk Téged a beszámolóval!

Nálunk tegnap "majmos" nap volt, azazhogy Dorkát egyáltalán nem tudtam letenni, mert úgy érezte csak jól magát, ha belefúrja magát a nyakamba és ott szuszizik. Emiatt csak reggel tudtam elmenni pisilni, s egyáltalán nem tudtam enni egy falatot sem, csak akkor, amikor hazajött este a férjem, de nem panaszkodom, hiszen számomra olyan meghitt volt ez a nap is. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy olyan gyorsan rohan az idő, kismanóink nemsokára már egyetemre mennek,s akkor már nem biztos, hogy annyira bújósak lesznek, mint most, szóval használjuk ki ezt a néhány hónapot- évet. Olyan jó dolog ez, imádok mama lenni!

Üdv mindenkinek!

Vic

ui.: De kár, hogy ma nincs olyan jó idő, mint tegnap:-(
Victoria

BorÓ!
A XVI. kerületet nem tom. De felhívod a polgármesteri hivatalt és előadod, hogy szeretnéd tudni, hogy a kerületben van-e újszülötteknek egyszeri támogatás, mint pl. a 7. kerületben és kell-e külön igényelni v. alanyi jogon jár, vagy milyen egyéb feltételek vannak. Zárójelben megjegyzem, hogy nekünk azt mondták, hogy nem kell külön igényelni, mert amikor eljut a szül.anyakönyv a hivatalba, akkor automatikusan küldik postán. Hát eddig nem jött...

Manga
manga

A mi kerületünkben nincs ilyen. Kép De gyerek se nagyon. Kép
Ezzel jól kisegítettelek Boró ugye?
Detti
Detti

JAJJJJ!!!!

Most olvastam végig e pár nap történéseit. ANNNNN!!!! TÉNYLEG NE CSINÁLD MÁÁÁÁ!!! Szerintem senki sem akart téged itt megbántani, az netnek sztem megvan az a rossz tulajdonsága az élőszóval szemben, hogy félreérthetővé válnak gondolatok, mert írásban kell kifejezni, minél tömörebben (mert lusta az ember lánya gépelni, stb.), nincs hangsúly és arc a mondandóhoz, ami egyértelművé tenné, hogy itt csak véleménycserék és nem piszkálódások vannak. Úgyhogy GYERE!!! JÖNNÖD KELL!!! ASSZEM HA KÉZFELTARTÁSSAL SZAVAZNÁNK MINDENKINEK FENN LENNE A KEZE! (Nekem fenn van!)
Egyébként nekem, mint "tudományos kutatónak" (elég fennhéjázónak hangzik, de ez a beosztásom) kifejezetten imponál a véleményütköztetés. Ha az ember nem mondhatja el azt, amit gondol, akkor nagy baj van. És akkor is, ha elmondhatja, de azon valamelyik fél megsértődik. Egy vita (sztem ez a könyves is) nem érzelmi alapon kell, hogy zajoljék (eztet vajon hogy ragozzák?). Szóval fel a fejjel lányok, ez nem az a fórum, sztem, ahová készakarva megbántani jön bárki is a másikat!!!

Vettem én is jégkockatartó zacsit. MAGYAR!!! 135 ft/10 db!!! Csakazértis!!! Sztem a patikában csak az Avent meg a Medela van, de én nem növelem a profitjukat azért se.

Altatás-sírás téma: pár napja ki vagyok bukva, egész nap ébren van az én manóm! Üvölt, szabályosan. Állandóan enne, de hát nem adhatok neki minden félórában. Legalábbis nem szeretnék, mert 1. fáj nekem 2. nem tudja szegény habzsolháp megemészteni (kipróbáltuk 1x, felül ment be, alul jött ki) Aztán van, hogy nem éhes, de se az ágyba, se kézbe, sehogy sem jó. Hasi se fáj. Na, ilyekor mi a hézag? Tudja valaki? Én kicsit kiborultam, mert 10-től este fél8-ig sírt, én meg fel-le tettem, szopiztunk, kakiltunk, pelenkát cseréltünk, énekeltünk, megint ettünk, néztük a színes könyveket a polcon, de SEMMI SE JÓ!!!

Hosszú voltam, de én is ki vagyok bukva! Lehet, hogy a front miatt ez a túlérzékenység?

Manga
manga

Boróka,

az anyaságit szerintem az egészségbiztosítónál kell igényelni. Az én munkahelyem TB kifizető hely, így, ha a tied is az, ott el lehet intézni mindent. A családi pótlékot is igényelni kell formanyomtatványon.

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Manga, Detti,
köszi a gyors reagálást! Gyors telcsi az Önk-hoz, kiderült, hogy még sose hallottak ilyenről. Viszont buzgón ajánlották a Rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, ami ugye bérfüggő, tehát én a ktv-i volt fizummal mehetek a túróba. Kép

Manga, nekem ilyen végső esetben a köv. a módszerem: cumi a szájba, gyerek ölbe, mintha cicizne. Eltart darabig, míg megnyugszik. Néha cumi nélkül is bejön. Szerencsére én lurkóm úúúúúúúútálja a cumit, kiköpi, s csak nagyon ritkán fogadja el. Kép (Pedig iszonyú cumiellenes voltam és vagyok ma is, de míkor nem bírják a cicik a strapát, bizony bevetem. Vessetek meg érte! Kép)
Volt olyan is, hogy 24 órát ölben volt a csibe - ágyban, félig ülő helyzetben, hogy amikor ő szundizott 5-10 percet én is tudjak. Kép
Másik új módszerünk: a plafonra van felszerelve a nagyfiunk nyújtója. Apa arra kötötte fel 2 pókkal a mózest, így azt hintáztatni lehet előre-hátra, jobbra-balra, meg ugye rugózik is. Variációk végtelen sora ... Kép

Na peluscsere és indulás.

Ann, merre vagy? bújj elő lécci!!!!!!!!!!!

Boróék
femõke

Sziasztok!

Manga, abszolút megértelek, ilyen nálunk is volt, semmi nem volt jó, a végén már a tehetetlenségtől együtt sírtam a babával. Szörnyű volt. Mást nem lehet, túl kell élni! Kép És arra gondolni, hogy előbb-utóbb vége lesz. Tudom, ez most sovány vigasz. De pár hét, és tényleg alig fog már sírni!!

Akartam képet föltenni a kicsi fiamról, de hiába kattintok a "Melléklet feltöltésé"-re, nem történik semmi. Kép Így hát tettem föl egyet a profilomba, és majd még próbálkozom.

Pindur
pindur

Á, talán sikerül! Kép Szóval az én Danim:

Kép

Pindur
pindur

Boró!

Mi az a ktv-i fizetés?

Pusz:Emese
Még tart a visszaolvasásom.
semese

Emese! Gondolom gőztisztviselői. Nekem is olyan van.
Detti
Detti

Sziasztok!

Csak úgy tessék-lássék módjára olvastam vissza, előre is bocsika érte.

Melegfront engem és a babát is kikészít, na meg apukát is. 3. napja sír Liliána és csak kézben van el. Ez van...

Ann Kép
Ne csináld léccike! Nemis neked szólt!És senki nem akart téged bántani. Kép

Hicu Kép
Sajna a szopi nekünk sem megy és nekem is lassan égnek áll tőle a hajam, amikor mondják, hogy szoptassak 1,5 óránként. Aha de semmi nem jön belőle és nem egy napig próbáltam, a csúcs eddig 80 volt egyetlen egyszer amit kiszopizott (tegnap reggel). Amúgy fejtem (fejek), különben nem lett volna még ennyi sem, és iszom a laktoherbet, eszem az Utrica Urenset (hoemo), pihenek de estére így sincs semmi a ciciben.
Ez van és bizony nem örökérvényűek a különböző tejszaporító trükkök sem, nem jönnek be mindenkinél. Engem sem szoptatott anyukám és barátnők vagyunk!!! És úgy indultam neki, hogy én csak anyatej és semmi más, még cumi sem lesz itthon, nem veszünk. De amikor az 4-5. napon lett csak előtejem egy gyenge, sárga, kis súlyú babával, akkor átértékelődnek a dolgok és így is nagyon szépen visszaszokott a cicire és ügyesen szopizik. Fél siker... csak tejem nics túl sok. Kép

Pindur Kép
Nagyon édi Dani.

Lányok!
Láttam egy táblázatot, abba külön kellett jelentkezni vagy nem? MERT ÉN KIMARADTAM!!!! Ha jól láttam. És most így melegfront mellett rosszul is esett. Kép Kép Akkor már ne is jöjjek ide, ne írogassak?

Puszi
Noémi
noémi

Manga! Nem lehet, hogy túl sok tejterméket ettél-ittál? (A hasfájás nem mindig jár látványos görcsökkel, lábfelhúzogatással Kép) Próbáld ki, hogy elhagyod!

Puszi
Heni
gesztenye

Szaisztok,
Manga,
vagy épp a 6 hetes vagy 3 hónapos növekedési ugrás körül jártok? Akkor megoldás a túlélés. És a levegőzés. KépBocs, nem tudom pontosan, kinek milyen idős a babája, és a profilodban nincs a lurkóról szó.

Noémi, este írok, csak most nagoyn sok a munkám. Kedd, szerda, péntken dolgozom, és ilyenkor éjszaka is éjfélig még itthon. De ígérem szakítok ma rá időt.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Hicu, Noémi, igazatok van, nekem 2-3 hetente egyik pillanatról a másikra szinte elmegy a tejem (egy reggel úgy ébredek, hogy alig van valami), és akkor aztán csinálhatok bármit, nem lesz több. Néha nem értem én sem, hogy mindent úgy csinálok, ahogy "kell", ilyenkor szinte egész nap rajtam lóg a gyerek, és semmi. Eddig (!) pár nap után (volt, hogy majdnem egy hét) visszajött a tej, de már volt, hogy majdnem föladtam (csak azért nem, mert hétvége volt és nem tudtam, hova menjek tápszerért). Szóval erősen kétlem, hogy mindenki tud szoptatni, ha akarja. Nekem miért nincs annyi, amennyi pl. a sógornőmnek, aki naponta egy litert lead és még így is marad (+ szoptat egy 10 hónapos babát)? Én a fejem tetejére állhatok, akkor is épp annnyi van, amennyi pont elég.
Ne törődjetek ezzel!! Csudijó, hogy eddig szopiztak a babák vagy szopiznak még mindig. Kép

Noémi, köszi! Kép

Pindur
pindur

Sziasztok!

Noémi, meg ne sértődj, hogy kimaradtál,Kép de akik megírták az adatokat itt azokat tettem be a táblázatba! A ti adataitokat a profilodban sem találtam, így hát... Légyszi írd meg és bocsi, nem akartalak megbántani, hisz olyan aranyosak voltatok hogy befogadtatok minket!!!

Ann én is csak arra tudlak kérni, hogy maradj köztünk! Nekem személy szerint nagyon jólesett, hogy mindig válaszoltál, ha érdeklődtem valami felől és ha megbántottalak esetleg valamivel ezer bocs(és egy anyamedve) Tudom, hogy a többieknek is nagyon hiányoznátok Hamival. Mindannyiunknak vannak gondjai, de ezek szerintem életünk legszebb napjai és annyira jó megosztani másokkal és olvasni mások gondolatait, érzéseit, hogy szinte látni mint cseperednek gyerkőceink! Így együtt egy nagy családban vagyunk és bár én soha nem szoktam érzelgősködni, de nagyon fájt, hogy így a lelketekre vettétek ezt a "buta" vitát a könyv körül. Szerintem az a jó, hogy ennyire különbözünk és elolvashatjuk egymás tapasztalatait, hisz lehet, hogy itt bukkanunk rá a rég keresett megoldásra. Én nagyon örültem, hogy befogadtatok és remélem Ann visszajössz közénk, ha végigolvasod a többiek üzeneteit is!

Na megyek, mert a fürdővíz kihül!
Jó éjt Zita
zitus

Sziasztok!

Először is a Laktoherb mellett hála Nektek a tippért! Én eddig nem ittam, mert a tejcsihez nem kellett,és eszembe se jutott ,hogy Manófalvinak segíthet. A lényeg: Vencel két napja segítség és különösebb szenvedés nélkül kakil. Jó,fájdogál néha a hasa,de ez már csak 10-10 perces tekergőzésben nyilvánul meg. Örök hála!

Sírás-alvás: Szerencsére nálunk ezekkel nincs gond, Vencel akkor sír,ha éhes,arra meg ugye 1 perc alatt van megoldás Kép Remélem,a hasfájás-kaki ügy megoldva. Viszont Vencel a tisztába tevést és öltözködést üvölti végig mint valami sakál. Elég furcs, amíg kórházban volt kb. az infúzió bekötés váltott ki belőle ekkora üvöltést,azt meg is értettem. A dokinéni viccesen megjegyezte, hogy biztos Vencel hosszas differenciálás után kiválasztotta az itthoni legrosszabb dolgot,mert hát azért sírni csak kell néha Kép Az alvás is sima ügy,éjjel kiságy,nappal kiságy + anyán lógva. Nekem eszembe sem jutott,hogy akár magamhoz vehetném a nagyágyba! biztos azért,mert nem volt gond a letevéssel. De mióta ez a téma felmerült,azóta elültettétek a bogarat a fülembe,milyen jó lehet így együtt aludni azzal a kis illatos testével! És tegnap óta a reggel 5-ös szopi utámn magamhoz veszem,és a következő evésig együtt durmolunk. Hát a szívem elolvad a gyönyörűségtől!

És egy naggggyon buta kérdés: lehet,hogy nektek ez sima ügy,én nem tudom eldönteni. Amikor a pelust ráadom,akkor a combnál levő fidri-fodri rész az a pelenkába vagy a comb köré kerül? Ne nevessetek ki, de én mindkét megoldásban találtam logikát /hogy végül melyik mellett döntöttem,azt nem árulom el Kép/

Kedves Zita!

Én ugyan benne vagyok a táblázatban, de: Vencel súlya nem 1400g,hanem 1560g volt születésekor és 43cm. Elhiszem,hogy másfél kiló körül ez mindegynek tűnhet,de nkem nem az!!!!!!!!!!Kép Köszi.

Tejre: ha már úgyis minden praktikát kipróbáltok tejszaporításra,szerintem nem oszt nem szoroz plusz egy ötlet: Amway Nutrilite vitamin. Én ezt szedem,továbbra is rengeteg a tejem és ez nem családi örökség /én tápszert kaptam a 2. héttől/.

Puszi:

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Csupa jó hírem van!Meggyógyultunk!A három hós oltáson szó szerint mosolyogva estünk túl.A súlyunk pedig 7850 g.Mostanában új szokása a Gerinek,hogy 3 körül megébred.Első esetben hagytam keseregni(Aludj jól gyerm.módszer),reggelig visszaaludt.Azóta is mosolyogva vár minket"háromkor"az ágyában ,hasrafordítom további jó éjszakát kívánok és kijövök.Képzeljtek megbeszéli magával a történteket és alszik reggelig.igaz,hogy korábban kezdődik a nap de mindenki kipihenten ébred.Szerintem mindenki rájön a megfelelő módszerre,én most próbáltam először nem megszoptatni ,hiszen korábban már átaludta az éjszakát ás a súlya sem indokolja.Szóval bevált!
tejem pont elég egy cseppel sem több,dehát legalább nem veszik kárba....
Hicu!Miért nem írsz nekünk mailt?
streitkriszti

Buksika! Én sem aludtam eddig Levenével a mi ágyunkban, gondolkoztam rajta, hogy biztos jó lehet a babaillat olyan közelről, de 1 takaróval takarózunk, és a 2 fiú után mindig én húzom a rövidebbet. Azaz alhatok takaró nélkül... Önző dög vagyok!
Ami a teát illeti, nekem pont fordítva volt. Addig iszonyat szélgörcsök, és hasmenés (mindkettőnknek) amíg ittam. Aztán meg elmaradt. Az is igaz, hogy már semmilyen tejterméket nem eszem, iszom. Hátha az is. Az Apjának is ilyen kényes a bele. Kinek mi jön be, örülök, hogy Ti is megtaláltátok a Nektek jó megoldást! Kép

SOS!!! Képzeljétek el! Leventének az az új szokása, hogy szopizás után nem köpi ki a cicimet, hanem elrágódik rajta még 1-2 órát (túlzás nélkül). És ezt az én "gombom" természetesen nem bírja bőrileg. Tegnap este úgy döntöttem, hogy újszülött cumit (MAM) dugok a szájába, rágódjon azon. És bejött. Nem üvölt. Szerintetek aki szépen és ügyesen szopik, majdnem 3 hetes, az le tud szokni a cicimről a cumizás miatt? Vagy csak a cumisüveg tesz ilyen kárt? Tapasztalat? Segítség!!!!!
Puszó: Detti
KépKépKép
Detti

Sziasztok!

Detti!
Kristófnak nem volt semmi baja a cumi miatt. A másik két gyerekem soha nem cumizott, igazából cumiellenes voltam, amíg Kristóf meg nem mutatta nekem, hogy nem az anyukán múlik igazából a cumiválasztás. Ő most 2 hónapos, csak anyatejen él és mellette cumizik.

Kisbuksi!
Nagyon jó, hogy nálatok is bevállt a Laktoherb, én is csak Kristóf miatt iszom újra, azóta nekem sem tekereg, van, hogy észre sem veszem, hogy bekakilt Kép.

Az együttalvásnak nálunk praktikus okai is vannak amellett, hogy egyébként sem hagynám ordítani a gyerekemet. Kristóf még mindig felébred éjszaka minimum egyszer enni, de általában 23 órakor is, ami nekem már éjszakának számít Kép, s miután a férjem dolgozni megy, a kislányom pedig iskolába, ki kell, hogy aludják magukat. Főleg a lányom a mérvadó, mert nem tudna a suliban koncentrálni, ha nem aludná ki magát normálisan.
A pelenka fodorját én kívülre szoktam tenni.

Ann!
Hol bújkálsz?
johitimi

Detti!

Mi egy hónapig cumisüvegből ittunk ,mert Vencel kicsi és gyenge volt és szigorú adagjai voltak. nagyon rettegtem,mi lesz a szopival,de semmi gond! Szerintem a cumival sincs gond.

Buksi
kisbuksi

Huhh. Megnyugtattatok! Amúgy most szopizott, és a végén ilyen arcot vágott:
Kép

Most volt a doktornéni nálunk, és megkapta a Kiskrapek, hogy zabagép, mert 2 hét alatt majdnem 1 kg-ot gyarapodott.
És már megint hív...
Puszi: Detti
Detti

Cső Csajszik!

Végre én is géphez jutok!
Jó nagyot sétáltunk ma is Kincsemmel. Remek volt, csak nem fútt volna annyira a szél ... Szóval fogyókúra program ezzel szépen beindítva. Kép

Detti,
ne aggódj a cumi miatt. Én ugyanolyan cumiellenes voltam, mint Te. Nem is volt itthon addig, míg meg nem kaptam a kórházi csomagban. Na de aztán jól is jött, mikor Kincsem hasonlóképpen a nap 24 órájából 22-23-at cicin óhajtott volna tölteni. No mi ezután hajtottunk fel formatervezett cuclit. Be kell vallanom, Csibém inkább fogadja el az ajándékcuclit, mint a dizájnosítottat. Ja és nálunk sincs semmi gond a cicizéssel a cumi miatt. Pedig csöppem estefele üvegből megkapja a hajnali lefejt tejcit is. Tehát duplán zavart kéne legyen, de nem az. Kép Kép Kép Tudják ők, hogy mi micsoda, nem kell megijedni! Kép

Buksi,
nem tom milyen pelust használsz. A Libero és a Pampers az tasakos. Azaz "dupla fodrú". Egyiket befelé hajtsad, ahogy a derekánál is van, másikat meg kifelé. Én jól fel is húzom a lágyéka felé (nem teljesen bele a ráncba), hogy kényelmesen rugdalózhasson a lábaival. Ja és így nem is folyik ki belőle oldalt. Kép

Kriszti,
örülök a gyógyulásotoknak meg a sírásmentes oltásnak is. Kép Tetszik az altatásod. Kép

Tejszaporítás: képzeljétek, vettünk lucernacsírát, s tegnap elkezdtem eszegetni, s képzeljétek több lett a tejem! Éjjel 2-kor is lejött 130 ml, meg reggel 5-kor is ugyanennyi. Kép Lehet, hogy ez is tejcsináló????????

2 hós oltás: tudja valaki, kötelező az agyhártya gyuszi elleniű? Mert nekem ezt mondta a védőnő, de nem akarom elhinni ... merthogy ezt én szívem szerint kihagynám.

Boró és mostéppegyedülvagyokéssírok Zozo Kép
femõke

Sziasztok!
Ann!
Ha miattam nem jössz, szólj légyszi!!

Együttalvás: az elején mi is együttaludtunk a hajnali szopi után, de bevallom, hogy annyira rettegek a bölcsőhaláltól, hogy amint bekajál, teszem vissza a kiságyába ahol a légzésfigyelő felügyeliKép (Állítólag reggel 9-ig tart a veszélyes időszak, de én napközben is csak akkor alszom vele együtt ha a férjem itthon van és ébrenKép)

Pelus: külső fodor kiKép SzerintemKépKépKép

Buksi!
Örülök, hogy a Laktoherbes ötlet segítettKép

Detti!
A kép gyönyörűséges a kishercegről!!!!Millió puszi mindenkinek!
Emő

hicudzsi

Sziasztok!

Hicu,Boró!

Köszi, én eddig észre se vettem ,hogy van külső és belső fodor Kép!

Hicu!

Én teljes gépfüggő lettem a kórházban, nekem terápiakénzt is funkcionál az együttalvás,mert amúgy mániákusan figyelem a légzését. Ha bundazsákban van,akkor teljesen kész vagyok,mert nem látom,hogy emelkedik a kis teste. Persze nem is árt az óvatosság, csak én kicsit zizi vagyok már a témában Kép

Boró!

Nekünk ma volt az első sétánk,tényleg csodás idő volt!

Detti! Ezt a kaján vigyort!!!

Én sajnos nem tudok képet beszúrni,mert béna vagyok,de íme a kibővített album Vencelbaba kedvenc szopis,fürcsis,alvós,apás képeivel:

http://babanet.hu/album/main.php?album=1582

Puszi nektek,

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Együttalvás. Szóval Barni 3-4 hetes volt, amikor egy éjszaka magam mellé vettem az ágyba, mert egyszerűen nem bírtam az éjszakai keléseket. Pedig ott állt az ágya egy lépésnyire a mienktől, de annyira kiszámíthatatlanul ébredt, hogy már visszaaludni sem mertem hajnali kettőkor, mert rendszeresen előfordult, hogy alig ért a fejem a párnához, újra nyekeregni kezdett. Hiába szopizott, büfizett rendesen. Kezdtem zombisodni, és nappal sem tudtam se rá, se másra koncentrálni, ingerült voltam és kialvatlan, gondolom, nem kell ragoznom Kép
Így következő éjszaka már be sem tettem a kiságyba. Észre sem vettem, hogy mikor ébredt szopizni, félálomban bedugtam a cicit a szájába, büfiznie sem kellett, és másnap csodásan kipihenve ébredtünk mindhárman. Ez egészen a közelmúltig így zajlott. Kép
Ehhez persze kell egy nagy, legalább 180 centi széles ágy, saját takaró a babónak, anyának és apának, és nem utolsósorban egy Apa, aki ezt szintén el tudja fogadni Kép
És ettől én nem vagyok "földanya", és nem gondolom, hogy a kiságy ketrec, sőt, komolyan csodálom azokat, akik képesek éveken keresztül többször felkelni éjszakánként!
Nem állítom, hogy mindig minden simán ment az alvással, majd erről mesélek még, ha valakit érdekel Kép, de nekünk így volt a legkényelmesebb.
Pár hete kezdtük Barnit a saját ágyába szoktatni (mert persze nem akartuk, hogy ez örökké így maradjon), de még most is felkel éjszaka, és jön át hozzánk - szerintem nem csak a megszokás miatt, hanem mert itt érzi magát igazán biztonságban. Úgy de úgy odabújik! És amikor először aludt jópár órát mindkét lurkó a saját ágyában, kifejezettem hiányoztak. (Mielőtt valaki megkérdőjelezi, szoktunk összebújni a férjemmel, meg lehet oldani Kép) Még annyit, hogy jó volt a tejcinek is, mindig volt elég, nem kellett fejni, stb.
Hát ennyi.

Pelenkafodrot én is mindig kihúzgálom, nekünk így nem folyik ki, ami benne van Kép
Mennem kell,
Puszi,
Heni
gesztenye

ui: (bocsi hogy kisbetűvel)
azt mondják, ha melleted alszik, kisebb az esély a légzésleállásra. persze ne legyen túlöltöztetve, túltakarva, ne dohányozzon senki a hálószobában (bár ez elvileg természetes)... ráfeküdni sem lehet, pedig először én is aggódtam Kép néha apa ráfeküdt a kezére, de akkor barni nyöszörgött, és arrébb feküdtünk Kép

puszi,
h.
gesztenye

boróka! igen, kötelező, de ez nem viseli meg nagyon a babát. nem csak az agyhártyagyulladás ellen jó, hanem sok más, gennyes gyulladással együtt járó betegség ellen is, szóval nem érdemes kihagyni

majd még jövök, puszi
h.
gesztenye

Sziasztok!

Kriszti, nagyon ügyes vagy. Kép Az én Danim is ébred mostanában éjszaka (mióta beteg volt), holott korábban aludt. Egyik éjjel csak pár kortyot adtam neki, aztán visszatettem, elég sokáig sírt, mire visszaaludt. És egy óra múlva újra fölkelt. Akkor már megetettem. Szóval nem tudom, mi lehet, lehet, hogy mégis éhes??
Örülök, hogy nálatok van egy bevált módszer! Kép És hogy meggyógyultatok! Kép

Buksi, én a pelenkafodrot kívülre teszem. Kép

Együttalvás: én nem mertem kipróbálni, mert féltem, hogy hozzászokunk. Kép Bár amikor Dani megszületett, még csak matracunk volt és nem ágyunk, az meg nagyon süppedt, és nem is mertem ráfektetni, mert elgurult. Kép

Ann, igazán jöhetnél!!!!

Pindur

Ui. Csak Noéminek tetszett a babám? Kép Kép Kép Vagy nem ment át a kép...?
pindur

Ja, most látom én is Detti babáját, tündéri ez a mosoly!! Kép
pindur

Sziasztok!

Kisbuksi! Először is elnézést, hogy rossz adat jelent meg a táblázatban, de mivel te nem írtad meg adataitokat felkerestem egy másik topicot és onnan lestem ki(Friss kismamák!!!) Nem szándékos volt és hidd el tudom számotokra ez mennyire fontos! KIJAVÍTOM!!!!! Benéztem az albumotokra és meg kell mondanom rettentő aranyos a kisfiatok! Kép

Boró! Én rákérdeztem a dokinknál az agyhártya-gyulladás elleni védőoltásra. Nem kötelező és nem is javasolta beadatni, de szerinte a szülőnek szíve-joga másképp dönteni. Én nem adatom be csak egy éves kora után!

Detti, Pindur mindkét fiú nagyon cuki!!! Kép Kép

Mi is kint töltöttük a kora délutánt, szupi volt, alig várom a holnapot! Csak a talpam! Keresnem kell egy kényelmesebb cipőt!!!
Az oltás után szépen rendbejöttünk, tegnap már nem volt láza Matyimnak, de néha olyan haragosan nézett mikor öltöztünk-vetkőztünk, mintha attól tartott volna: jön a következő szuri Kép

No csak egy gyors bejelentkezés akart lenni, jó éjt ZitaKép
zitus

Jó reggelt! Kép

Lányok, az én véleményem az, hogy mindegyikőnk babája csodálatos! Kép Így aztán ne hari, ha nem írom meg külön-külön, hogy tetszik. Ezek a kisemberkék annyira gyönyörűek, hogy azt én szavakkal kifejezni nem tudom. Tudjátok az az érdekes, hogy eddig azt hittem minden baba egyforma, aztán meg most látom, hogy mindegyik más. Úgy külsőre, mint belsőre, azaz a természetük. Hát nevessetek ki, de annyi minden újat tanul meg napról napra az ember. Pedig azt hittem nekem már újat nem lehet mondani-mutatni, mert mindent elolvastam, no meg ugye kölökkoromban sokat pesztráltam unokatesókat is. Ja, csakhogy az más volt - játék. Most meg ez a valóság, ami naggyon is jó és kellemes, meg olykor fárasztó. Kép

Buksi,
Gratulálok, nagyok lettetek Ti is! Kép Ja, hogy állsz a fodrokkal? Kép Vencel szépen fejlődik. Kép

Heni, Zitus,
kösz az infót az oltást illetően. De most akkor mi van? Kötelező vagy nem? Mert ha nem, akkor tényleg nem adatom be egyelőre... szóval marad a rejtély egyelőre. Viszont ha nem hív a védőnő, én nem fogok rohanni, hogy tessék mondani, most akkor oltunk vagy nem? Kép

Noémi,
kérek szépen beszámolót a kis menyasszonyról. Kép

1 hét alatt 210 g-ot híztunk (most 5.34 kg) - hát ez csak fele az eddigieknek. Kép Úgy látszik meghallgattattam az ügyileg, hogy szeretném sokáig ilyen picikének látni. Kép Ja 2 napig nem volt kakink - most reggel szépen bepótoltuk. Kép
No megyek, mert Kincsem unatkozik egyedül. Kép
Ja Ti hogy szoktatok játszani a gyerkőccel? Mondókák?

Ann, bújj elő lécci, ne légy má gyerekes! Kép

Pussz: Boróék
femõke

Helló Mindenki! Csatlakozom Boró Mamihoz, hogy minden babó nagyon cukorfalat!

Boró! Mi csak úgy játszunk, hogy táncolunk (ezen ált. vigyorog), ill. meséket olvasok neki, amiból nem biztos, hogy túl sokat ért, de tetszik neki az, ahogy mozog a szám, mert ő is csücsörít, meg hangokat ad ki.. Ja! Meg pancsolni szoktunk a kádban sokáig, tisztára kiázik, mert szeret lubickolni, és úsztatni magát. Nem is tudom, ha vödröt veszünk, akkor abban hogy úszik. Van itt valakinek fürdető vödre?

Buksi! Lehet, hogy nem jól csinálom, de a combi fodrokat kifelé hajtom.. De nem tuti, hogy így kell. Úgy rémlik, hogy a khban is így volt. Vagy mégsem?

Puszi: Detti
Detti

Szép jó reggelt mindenkinek!

Nem tudom, hogy van e tagfelvétel nálatok, de ha esetleg igen, akkor szeretnénk jelentkezniKép
Most találtam rátok és visszaolvasva a hszket nagyon szimpatikusak vagytok.
Magunkról annyit, hogy december 9én születtünk, vagyis most leszünk két hónaposak, Dániel névre hallgatunk. 3440 grammal és 52 cm láttuk meg a napvilágot, jelenleg már 5200 grammok vagyunk, mondhatni zabagépek és ha anyának sikerül néha megmérni akkor állítása szerint már 56 cmnél tartunkKép

Boró! az anyasági támogatással jutottál zöldágra?
Azért kérdem, mert az egyszeri anyasági támogatást az oeptől lehet igényleni, ha ezt még nem tetted meg, tavaly 49 ezer forint és egy kis piszok volt az összeg. Amúgy egy szép formanyomtatvány kitöltésével kaphatod meg a Lőportál utcában. Remélem segitettem vele, de ha pontositani szeretnél kérdezz nyugodtan.

Mindenkinek verőfényes napsütést kivánunk.

Ági+Dani

Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Szia Ágiboszi!

Légy üdvözölve a Pöttömöknél! Kicsifiad épp olyan, ahogy a hüvejkjével (ezt így írják?) mutatja! Kép
Köszi, az anyaságit azt megigényeltem, meg is kaptam. Ami után én érdeklődtem, azt némelyik önkormányzat külön adja. Kvázi így ösztönzi a kerületi lakosokat gyerekvállalásra. A XI. ker. önkormányzat ugyanannyit ad, mint az anyasági, más kerületek meg kevesebbet. Úgy hallottam, az anyaságit felelmelték idén 53 e-re. Én még csak 49-et kaptam. Most akkor a születés éve számít nem az igénylésé?

Másik: a TGYÁS papírt leadom a munkáltatóhoz a Szüliakvi-val együtt? S akkor mikor jut vissza? Nem szívesen adom ki a markomból a gyerkőc papírjait. :-)

Tegnapelőtt elmentünk és útlvelet csináltattunk a gyerkőcnek. Kép Talán már hétfőre meg is lesz.

Detti, a vödörben nem fog úszni a kölök, abban "csak" ücsörög. Kép Mi a nagykádban fürdetjük, s lassan már kiköveteli, hogy elengedjük. Csak nem merjük, mert multkor is 1 jót kortyolt a vízből. Kép Szerencsére még tiszta volt. Egyébként is, párom ódzkodik ezektől a fürdetőizéktől, az a véleménye, hogy kiszárítja a bőrét. Így aztán csak akkor mosom vízen kívül egyébbel, ha kakis. Kép Ja meg hetente 1x a kis haját babasamponnal. Nem is lett koszmós a fejecskéje - bár nem tudom mennyi köze van ehhez a mi "módszerünknek". Kép

Cirógatós mondókákat tud valaki? Merthogy Csibém imádja, ha az arcát-nyakát babrálom, s úgy beszélgetek vele. Bevallom őszintén, azért hajtok ennyire ilyen játékokra, mert olyankor gyönyörű mosolyt kapok cserébe. Kép Na jó lehet én önző disznó vagyok ezért. Kép

Ann, hol vagy? Te vagy ennek a szakértője, s komolyan a segítséged kellene!!!!!!

Na megyek megreggelizek, nehogy elapadjon má a tejem. Kép

Boróék
femõke

Szia Ágiboszi, és Dani! Üdv köztünk! Nagyon édi ez a Dani bébi!!

Boró Anyus! Épp itt az ideje a reggelizésnek! Ejnye! Így lefoglalnak az anyai teendők, vagy (remélem) eddig aludtatok?
A vödörről majd gondolom Fru beszámol, mintha azt mondta volna, hogy olyat vett Kép Édes lesz a porontya, ahogy ott ücsörög.
Fürdetéshez én hydrophil nonionicumot használok, anyukám kutymászolja Leventének, meg a popsikrémeket. Így én bolti cuccot még nem vettem, külön sampont sem használunk. A koszmótól be vagyok kicsit sz.rva, meg a szájpenésztől is. Remélem kihagyjuk.

Ann tényleg jó volna, ha gyerekjátszós praktikáinkat bővítenéd, olyan esetlennek érzem magam!!! Kép(önző dög vagyok)

Detti
Detti

SziasztokKép

Köszönöm az üdvözléstKép Az ujjacska tartáshoz annyit, hogy azóta is imád mutogatni a kezecskéjével, tud fityiszt mutatni, és szopizás közben sokszor eltartja a kisujját, mintha pohárból inna, olyankor meg tudonám zabálniKép

Boró én XXII. kerületi vagyok, de beleültetted a bogarat a fülembe, utána érdeklődöm, hogy nálunk osztanak e valami kis alamizsnát, mert jól jönne.

Mondokákhoz itt van ként link:
http://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura%2C_muveszet%2C_tarsadalom/muveszet/szep irodalom/versek/gyerekversek%2C_mondokak/
http://www.babapont.hu/egesz/hhour/gyerekdalok.html

nézd meg őket, hátha van bennünk számodra használhatóKép

A szkivonatot elméletileg rögtön vissza kellett volna adniuk, egy bejegyzéssel a hátára, hogy megigényelted a tgyást. Nekem a párom intézte a papirokat, a munkáltatom nem kifizetőhely, az csak az igénylőlapot töltötte ki és azt vitte el a párom a Teve utcába az Oephez, igy ezerszer gyorsabb volt, mint várni a munkáltatóra. Ott bejegyezték az igénylés tényét az szkivonatra és lefénymásolták, vagyis nem tartották maguknál.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Télleg Boró!
Gondolom nálatok is van kifizetőhely, ha ktv. vagy.. Hol is? Én az OOSZI-ban..., és a FPEP egy velünk 1 szinten lévő OEP igazgatási szerv: kollégák.
TGYÁS-hoz nekem nem kellett igénylő lapot kitölteni, csak az anyaságihoz, meg a csp-hez. A tgyáshoz a khi elbocsátóm kellett, babó akvi kivonata, a kiskönyvem. Ennyi. A héten adták fel ajánlottan+tv. Amúgy én írtam a XII. ker.-i akvi hivatalnak, hogy küldjenek még kivontatot - pont úgy mint a házasságiból, mert elméletileg a csphez, és a tgyáshoz is eredeti kell, de 2 helyre kell leadni: férjem munkahelye, és az én munkahelyem. Ami ebben az esetben nem képez ekvivalencia halmazt.

Ági! Köszi a linkeket, mingyá meg is nézem.

Huhhh Bébi. Puszi: D.Kép
Detti

Sziasztok Anyukák! Kép

Sok minden történt velünk. Kép
Holnap "leszünk" 5 hetesek. 5 hete ilyenkor lassan elindultak a fájásaim, hihetetlen. KépKépKép

Zita: nem vagyok ám megsértődve, az csak olyan frontos nyafi volt. Szóval Bágyi Liliána Eszter a hercegnő Kép, 2004. 01. 03-án született, 51 cm-el, 2660 grammal, Péterfyben, 9/10-es Apgarral (nem tudom mi kell még). Köszike KépKépKép

Boró Kép
Beszámoló érkezik, csak jól összegyűjtöttem az élményeket. Kép Én is csak kórházi cuccosokat használok, fürdetésre azt a krémet, amit Detti mondott (le nem írom fejből KépKépKép ), popsikenőcsből is a gyógyszertárit és nagyon szép a popsija. A vőlegénynek is tetszene KépKépKép.
Liliána is nagyon imád fürdeni, ha nyűgös, akkor hamarabb van a fürcsi, és akkor lenyugszik és utána jót eszik.

Detti Kép
Én gyógyszertári napraforgóolajos vattával bekenem minden fürcsi előtt a fejét, (fülét, nyakát, hajlatokat), és a krémmel fürdetem és a fejecskéjét is lemosom vele. És nálunk sincs még koszmó.

Két napja átléptük a 3 kilós határt. Nem akarom elkiabálni, de előfordulhat, hogy megindul a tejem. Másfél órája fejtem és az előbb megint kellett, mert eláztattam a pólómat, mert gondoltam én minek nekem melltartóbetét, amikor tejem is alig van... Kép remélem még sokat fogok áztatni. Persze nekem az is óriási haladás, hoyg 1,5 órával a fejés után 30-at ki tudok fejni. Minden cseppje kincs.
És észrevettem a nacimon, hogy visszajöhetett rám 1-2 kiló, mert szűkebb (mérlegem nincs), hát ha ez kell a tejcihez, akkor még várok a manökenalkattal, inkább eszek normálisan KépKépKép.

Képzeljétek tegnap volt az első éjszaka, hogy Liliána külön aludt, úgy alakult, hogy nagyon mélyen bealudt 22 órakor. Vártuk, hogy éjfélkor felkel enni, de durmolt nagyon. Elvonultunk mi is a hálószobába és úgy döntöttünk, hogy nem cipejük át hozzánk a mózesbe. Hagytuk aludni. És reggel fél hatig aludt, közben én felkeltem fejni, mert éreztem alvás közben, hogy nehezek a sárgadinnyék KépKépKép.

Ja és 4 hetesen hason átforgatta először a fejét és olyan ügyesen tartja a fejét. Tegnap meglepette két "GÖ"-vel és ma egy "GÁ"-val, az EEEE-zés és az éneklő hangja mellé.KépKép

Ja és tegnap először aludt kint az erkélyen babakocsiban 1 órát és ma már 1,5-et. és utána bent is folytatta.

Most egy kicsit nehezen aludt el, hiába ciciztettem. De nagy ötletem támadt, kinyitottam a szobájában az ablakot, betakargattam a kis nyöszörgőt és 2 perc alatt elaludt a friss levegőtől. Kép

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de hozzánk azért jönnek-jönnek a látogatók és a barátok. Ma vacsizni is voltak nálunk és élveztem, hogy főzhettem, bébi jól viselte és nagyon imádja az új embereket, meg hangokat. Remélem nem fogunk "RÁFÁZNI".

Na most már nem untatlak benneteket.

Puszka
Noémi és a holnap 5 hetes Liliána
noémi

Sziasztok!
Bocs lányok, hogy ilyen ritkán jelentkezem, de én még mindig álomkórban szenvedek, vagy egész nap alszom (és éjszaka nem tudok) vagy lefekszem már este 9-kor. Azért olvasgatni benneteket még jobban van erőm, mint írni.
Most az együttalvás téma foglalkoztat, eddig úgy ahogy jól esett, néha vissatettem a kiságyba, néha nem, nem csináltam belőle gondot, ha ott maradt pár órát a mi ágyunkban. (bár kicsit kicsi a hely) 3 napja viszont, olyasmi történt velem, ami még soha, és Kittinél sem fordult elő. Én olyan mélyen elaludtam, hogy egyszer csak hirtelen arra ébredtem, hogy nem tudom hol a gyerek, most éppen szopizik-e, vagy a szopi utnáni velünk alvás van, vagy a saját ágyában van? Nagyon megijedtem és elkezdtem "keresni" a sötétben, és képzeljétek, ott feküdt mellettem és a takarót teljesen ráhúztuk a fejére! Ettől én nagyon nagyon megijedtem és most már nem is tudok olyan jól aludni ha ő ott van, mert megint betakarjuk, vagy esetleg ráfekszünk és megfulladhat.
Pedig Kitti is sokat aludt velünk, de én MINDIG tudatában voltam, hogy most ő ott van. Úgy látszik már kezdek "zombisodni", vagy az ösztöneim most nem működnek olyan jól. Így Peti mostanában inkább a saját ágyában fekszik éjszaka. Most azon filózok, hogy leszedném a rácsos ágy egyik rácsát, és teljesen a mi ágyunk mellé tolnám az övét. Most kb. 1 méterre van a miénktől.

Mi is cumizunk, már a kórházban rászokott szegénykém, amikor a kék fény alatt feküdt. Nem bánom, én is cumiztam 3 éves koromig,(Kittinek soha nem kellett, 2 méterre kiköpte, undorodva!) de csak alváshoz. Szerintem most még nem kell félni, csak majd ha nagyobbak lesznek valamilyen korlátozás azért csak kell, hogy ne legyen egész nap a szájában, mert az már biztos nem jó. (Fogak, beszéd stb. miatt)
Most megyek fejek egy adagot, mert csöpög a tejci! Már majdnem tele van egy jégkocka tartó!!!!
Jócccakát!
Andi
Ui.
Pindúr, Ági,Zita,Detti!
Minden baba csodásan szép és aranyos és édes és......nem is lehet szavakba önteni!!!!
andi68

Sziasztok Mamik!

Döbbenten olvasgattam vissza...

Nem tudom ti hogy vagytok vele de az idő csak rohan... Andris ma 3 hónapos! Igaza van Timinek, mire észbe kaptam a fiam már 17 éves. Kép Jól jött egy picike a házhoz. A nagyok már úgy sem "szorultak" rám minden pillanatban. Magyarán le voltam építve.
Lányok!
A nagy célt teljesítettem. Andris még mindig csak szopizik, pedig a kezdeti reménytelenség után azt hittem még három hetet sem húzunk ki.
Csütörtökön 5880g volt. Újabb cél kitűzve legalább még egy hónapot... :0
Tettem fel újabb képeket Bömbikéről.
http://babanet.hu/album/main.php?album=1196

Együtt alvásról: Hát bizony mi együtt alszunk. Ugyanúgy mint Timinél tekíntettel kell lennünk a nagyokra is. Ha éjszaka a nagyok nem alszanak rendesen bizony a suliban igen nyűgössek lennének.

Nem tudom de olyan kevés a nap 24 órája.
Most hogy ilyne klassz idő volt rengeteget sétáltunk, bementünk a melóhelyre mindenki azt találgatta rám vagy a páromra hasonlít-e Andris.
Egy munkahelyen dolgoztunk ezért mindenki tudja hogy néz ki anya és apa. A végén több kollégánk neve is felmerült! Kép
No megyek, dumapartit tartunk Bömbikével.

Lányok!
A babák egyszerűen csodálatosak!

Millió puszi: Emese
semese

Sziasztok!

Emese!
Egyetértek veled, nekem is kevés a 24 óra, kellene még 1-2, hogy mindennel kész legyek.
Az én fiam (és az összes gyerekem) annyira hasonlít az apjára, hogy nincs találgatás Kép, az övé és kész.
Ügyesek vagytok, hogy tudtok még szopizni, csak így tovább Kép.

Ágiboszi!
Nagyon szép a kisbabád, az én kisfiam dec. 8-án született, egy nappal beelőztünk titeket Kép.

Képzeljétek!
Szombaton megszületett a barátnőm kislánya és bementünk hozzájuk a kórházba. Rám tört a nosztalgia, olyan picinek tűnk a kislány az én "nagy" fiamhoz képest. Cseréltünk gyereket, a barátnőm az én fiamat dajkálta, én meg az ő lányát Kép.

Viszont most szomorú vagyok, mert begyulladt a bal mellem, az arcom bal oldalán vannak pattanások, a baloldali fogínyem is begyulladt és a nőgyógyász is visszahívott, mert gyulladást észlelt nálam Kép. Körülnézek itt a neten, hátha találok valami jó ötletet, hogy hogyan szüntethetném meg ezt az állapotot.
johitimi

Sziasztok!Kép
Csak rövidenKép

Noémi:
próbáld ki a 24 órás szoptatást, sajna rajtam mnem segítette pedig 2x is végigcsinálta, de két kevéstejes barátnőmnek beindította rendesenKép

Bérelj ki egy napot magadnak amikor van otthon segítséged, fektesd magad mellé a babát az ágyba és ahányszor csak éhes rögtön tedd mellre, akkor is ha úgy érzed, hogy nincs benne semmi. Ja, és legyne veled valaki aki odafigyel rád és arra, hogy napi legalább 16 pohár vizet megigyál és egyél rendesen!

Bár látom, hogy mostmár jobban állsz!!Kép Csak így tovább!KépKép

Millió puszi mindenkinek!Kép
Emő

hicudzsi

Kellemes napot mindenkinek!
Sajna jön a rossz idő és megint nem lehet majd hosszú sétákat tenni. Pedig milyen jó volt Kép!

Végignéztem az új képeket, a profilokban ás az albumokban is és hihetetlen milyen szépek a PÖTTÖMÖK!!!

Együttalvással kapcsolatban: Mi nem alszunk együtt, már a legelejétől saját birodalmába került Matyi, és ő el is foglalta azt. Néhány hetes kora óta az ágy egyik végéből átkúszik a másikba, így gondolhatjátok mi lenne, ha köztünk aludna. Takarót sem merünk használni, van meleg bundi-hálózsákja és abban alszik. Néha persze megszegem és ott marad szopi után egy kicsit, de akkor én nem tudok aludni,így inkább felkelek és visszateszem. Azt viszont igényli, hogy esténként elringassuk, ez az én hibám, mert hozászoktattam. De én nagyon szeretném, ha később is az esti lefekvés mesével, bujcival és beszélgetéssel történne. Ez nálunk is így volt gyerekkoromban, és olyankor vagy apunak vagy anyunak elmondhattuk ami szívünket nyomja. Szerintem megoldható, hogy mindig legyen ott valamelyikőnk az esti lefekvésnél később is (vagy a nagyi Kép!!)

A pelenkát én is mindig kihúzgálom a combjánál, amúgy a pampersen van rajz is, hogy kell használni. A belső kis szalagocskát szintén kihúzgálom és a combira simítom. Illetve így zajlott egész mostnáig, ugyanis a mi kis DNS molekulánk most már tekeredik-csavarodik-pöndörödik ki a kezünk közül.
Már nem lehet a hátán fektetni, rögtön hasra fordul, és emelgeti a popócit az égbe.

Nem tudom mi van vele az utóbbi két napban, de szinte alig alszik éjszaka. 9-től éjfélig alszik kb, és aztán majd 1 órát vesz igénybe mire újra visszaalszik. Majd 4 körül megint ébred. Ti nem tapasztaltátok, hogy nyűgis a babátok?

A tábla újra itt kijavítva, ha valaki talál benne hibát kérem szóljon, mert hát tévedni emberi dolog...
Puszi mindenkinek! Zita és az ő kis DNS molekulája, Matyi

<pre>
Anyuka Baba A baba szülinapja A baba adatai Testvérek 2004. február 9-én töltötte
Fiona Benedek 2004.02.03. 3550g/53 cm 1 hét
Gigi Virág 2004.01.21. 3300g/48 cm 2 hét 5 nap
Detti Levente 2004.01.17. 3550g/56cm 3 hét 2 nap
Andi Peti 2004.01.12. 4000g/55cm Kitti 4ésfél éves 4 hét
Victoria Dorka 2004.01.08. 3500g/52cm 4 hét 4 nap
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03. 2660g/51cm 5 hét 2 nap
Manga István Mátyás 2003.12.19. 3650g/56cm 7 hét 3 nap
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 7 hét 4 nap
Ágiboszi Dániel 2003.12.09. 3440g/52cm 8 hét 6 nap
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08. 3550g/56cm Johanna 7éves és Balázs 5és fél 9 hét
Kisbuksi Vencel 2003.12.03. 1560g/43cm 9 hét 5 nap
Heni Boldizsár 2003.11.13. 4000g/57cm Barnabás 2001.09.21. 12 hét 4 nap
S.Emese Andris 2003.11.08. 3160g/52cm 17 és 14 évesek 13 hét 2 nap
AnnAnn Hanna 2003.11.04. 3490g/56cm 13 hét 6 nap
Kriszti Gergő 2003.10.31. 3750g/60cm 14 hét 4 nap
Hicudzsi Édua 2003.10.30. 3800g/54cm 14 hét 5 nap
Pindur Dani 2003.10.21. 3120g/55cm 15 hét 4 nap
Dzita Ferenc Mátyás 2003.09.29. 3200g/51cm 19 hét </pre>
zitus

Sziasztok,

Én úgy hallottam, hogy tegnap pl. kettős fronthatás volt, s ma is van valami. Az anyósom azt is mondta, hogy 1 éves korukig a kisbabák elmehetnének meteorológusnak, annyira megérzik az időváltozást és frontokat, mert nagyon nyűgösek. Mi sem aludtunk túl sokat, habár még mindig nem panaszkodhatom, mert este 1/2 11- től reggel 4- ig aludtunk, aztán 1 óra sírdogálás s utána ismét elaludt. Viszont tegnap egész nap csak 1/2- 1/2 órákat aludt, aztán felébredt, és nagyon nehezen lehetett megnyugtatni. Nagyon bújós volt, és pityorgós. Este mellettem alukált el, s ott aludt reggel 4- ig.
Amúgy épp tegnap voltunk 1 hónaposak! Ja, és pénteken volt Dorka névnapja, amivel kapcsolatban feltettem képeket az albumba.
Többek közt vettünk Neki egy méhecskét, aminek a pocakján tükörszerű műanyag van, s Kismanónak annyira tetszett, hogy folyamatosan mosolygott és magyarázott annak a "másik babának".

http://babanet.hu/album/main.php?album=1508

Megnézegettem a babókat: Minden baba egy- egy csoda! Gyönyörűek!!!!

De fura idő van most is, annyira fúj ez a fránya szél!
Hát most nincs szép sétaidő:-(

Üdv,

Vic
Victoria

SziasztokKép

Hát igen, ez az időjárás igencsak csél-csap. Tegnap éppenhogy beértünk a vihar elöl, az utolsó métereket rohanva tettem meg a babakocsival, de manó meguszta az elázást. Viszont a villámok az ablakból tetszettek neki, kikerekedett szemmel nézte, hogy hol sötét, hol világos van. Az éjszakai alvás nálunk is rövidebbre sikerült mint szokott, de a dokinénik szerint a manócskák utálják a szelet és ezért alszanak olyankor elég felületesen, és sokat ébrednek. Remélem kinövi majd.

Timea!
A mellgyulladáson én is tul vagyok, szintén a bal oldalt. Nekem a meleg túsolás, a fejés hozta rendbe, de kellett hozzá két hét, hogy azt mondjam már elviselhető a szoptatás azon az oldalon. A szoptatós topicban olvastam hozzá, mivel nekem lecsökkent ekkor a tejmennyiségem, és találtam jó ötleteket. Az első amit ösztönösen én is alkalmaztam, hogy az addigi egy szopi egy cicit, lecserétem egy szopi két cicire, és mindig a fájós mellel kezdtem. Mostmár eljutottam odáig, hogy napjában kétszer, már a fájós mellnél elég az egy cici is, ha többi szopi alatt kettőt kapKép

Lányok mi a tapasztalatotok a hordozókendővel, vagy a kenguruval, mert gondolkodom az egyik beszerzésén, mert tömegközlekedve krimi a babakocsizás, hosszútávon meg nem birom biztonságosan cipelni fiatalúr nagy popsijátKép Elfárad a kezem sajna, meg úgyebár ha valamit még vinni kéne ahhoz, nem marad üres kezem, mért nem lettem én SivaKépKép

további szép napot

Ági

Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Ágci,
segítséged szeretném kérni több dologban is.
Ha lesz 1 kis időd, légyszi küldd el mailban a tejserkentésre doc-ot. Az ok, amiért kérem, a következő:
Kincsem eddig este 10-11-től reggel 6-7-ig aludt, így éjjel felkeltem lefejni a tejcit (ált. 100-160 ml 2 ciciből, de folyton változott). Újabban viszont felébred, így ő maga kiüríti az 1. cicit - a másik meg mintha fel se telt volna, s fejni se nagyon lehet belőle. Bevallom nem is erőltettem túlságosan, mert ha megtettem, se jött le több 10-20 ml-nél.
Napközben többnyire óránként szopizik a gyerkőc, s csak estefele "apad" a tejci - olyankor, ha láttam, hogy éhes marad, odaadtam a lefejt tejet. Most, hogy nem tudok fejni, nincs pótlás se - bár van itthon táp, mégse szeretnék újra hozzányúlni.
Szóval a sok duma lényege, hogy szaporítani kellene valahogy a mennyiséget, de az 1-ik cickó nagyon makacs, nemhogy szaporodna benne a tej a sok cicizéstől, inkább fogy. Legalábbis úgy tűnik a szopizásoknál, s a fejés eredménye szintén ezt mutatja.
Ismered-e az Alfaalfa D6 homeobogyót és hogy kell szedni? Az Urticat megtaláltam itt a neten, de mivel már megvan a másik ...

Segítséged előre is köszönöm.

Boró
femõke

Boró!

AZ URTICA AZ TUTI JÓ !
Nálam bevált nagyon.

Puszi :Emese
semese

Szia Boróka!

Elküldtem neked a docokat, bár szerintem nem nekem szántad a kérést, de én is megkaptam Ágcitól.
Használd egészséggel, amugy nekem is estére kevesebb lesz a tejem, de reggelre meg már csöpög a cici, amikor kevesebb akkor korábban kér enni manó ennyi hátrányom van belőle. Reggel meg mindig túleszi magát a kismohóKépKép

Ági

Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Jajj a homeót elfelejtettem irni, hogy nem ismerem, a friss babák topicban vannak lányok akik igazi profik homeo dolgokban kérdezd meg őket.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Jajajaj!

Ágibioszi, köszi, de lécci küldd el erre a mailcímre +1x: femoke@mailbox.hu

Ugyanis ez a nyavajás dög nem engedi módosítani a profilt, folyton vmi kódot kér, amit meg nem hajlandó megküldeni ...
ma meg a pf lapjára nem enged fel ...
na ez az én formám, de sebaj, lesz ez jobb is. Ugye?
Ja, a jáccis topicokat is köszönöm. Kép Manómnak megmutattam, hogy kell meglökni a ringlispírjén a macit, s most azt gyakorolja. Kép Na meg a kezét eszi. Kép

Boró
Névtelen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?