Sziasztok!
A 2006 tavaszi babák topikjából vagyok. Nagyon, de nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy írjak-e és hogyan, de írtózatosan nehéz megállni, hogy ne tegyem...
Olyan furcsa nekem, hogy elég sokan (itt és a februári topikban is) hisztisnek nevezitek az alig 2 hónapos babátokat.
Bemásolnék egy részt a februári topikba most írt hszem-ből
"Amit meg mint "túlélő" tudok ajánlani: ne várj el a lányodtól semmit. Ösztönei vezérlik: éhes, álmos, anyát akar... de mivel NEM TUD MÁSKÉPP KOMMUNIKÁLNI, EZÉRT SÍR! Szerintem képzeld magad az ő helyébe. Teljesen függesz mástól, aki mondjuk csak japánul ért és te megpróbálod elmagyarázni, hogy mit szeretnél... Te tudsz mutogatni, odamenni, levenni stb... a babád nem. Próbáld meg megérteni,h ogy mit szeretne. Sokat fog javulni a kommunikációtok! Very Happy
Ezen kívül ajánlom még a hordozókendőt:
www.bababolt.com És már az említett pihenőszéket. Hanna vagy 4 hónapig vagy abban, vagy a kendőben aludt napközben. Kiságyban alszik első perctől kezdve éjjel. Mindig felvettem, ha sírt (máig is megteszem...) 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott.
A kamillatea kiöli a bélflórát. Egyéb iránt minden gyógytea allergiát okozhat később, a legtöbb természetgyógyász még a kúraszerű használatát se ajánlja.
Elkapatni nem lehet egy 1 hónapos gyerket, max egy 1 éveset... Addig még van időd. Ha sírni hagyod, az erősödik meg benne, hogy nem számíthat rád. "
Domidina!
Van egy könyv, ahol ezt az elaltatási módszert ajánlják, mint amit ti csináltok... hááát, jól bírod.... Én tuti, hogy a fent említett okok miatt se tudtam volna soha 2,5 órát sírni hagyni a saját gyerekemet. De másét sem...
Te mindig ugyan akkor vagy éhes és szomjas? Nem volt olyan, hogy ittál mondjuk 2kor egy kis pohár vizet, majd 1,5 óra múlva megszomjaztál? Nem lehet, hogy a babád se óramű pontossággal működik???? Azért gondolj bele... nem tudja azt mondani: anya, gyere ide, olyan jól esne, ha hozzádbújhatnék, ha érezhetném az illatod.... vagy anya! szomajs vagyok!
Másolnék ide egy másik hsz-ből, szintén Februári topik. Ezt Spulni írta, szívemből szólt:
sziasztok!
"Ne haragudjatok, hogy beleszólok, de nekem egy 2 éves fiam van és átéltük ezeket a sírós napokat-heteket!
Komolyan gondoljátok, hogy egy 1 hónapos baba "rossz" meg "hisztis"? Most bújt ki az anyjából, mindig vele volt, ringatták és szerették ott bent, itt kint meg berakják a kiságyba és magárahagyják???
Még nem alakult ki a bélrendszere, nagyot nő az első hetek folyamán (ugye mindenki büszkén mondja, hogy már méretet váltott a ruhában, de hogy ez a testének micsoda munka volt), minden új neki, nem veszi körbe a burok és akkor ha sír, nincs mellette senki? Esetleg anya néha ránéz, de csak azért, hogy megnézze, abbahagyta-e?
Én sem tudtam, hogy mit vállaltam, amikor megszületett a fiam, de az ő igénye lett az első akkor és azóta is...
Mire kell ideje legyen egy gyerekágyas anyának, ha nem a gyerekére? kaját lehet rendelni ételszállítótól, apa is tud segíteni a házimunkában.... vagy esetleg ki tudnátok próbálni, hogy pihenőszékbe rakjátok magatok mellé, és a nagy figyelésbe is belealszik, elfárad és legalább nem egyedül küszködik egy szobában, hanem anyát nézve nyugodtan elllazulhat - ugyanezt érhetitek el a kenguruban hordozással is esetleg....
A hozzáetetés-itatás pedig nem szükséges szopizás mellett, még nincs olyan meleg, ha szomjas, akkor szopizik egy kicsit és máris megnyugszik...
Tudom, hogy most kritikának veszitek, de segítő szándék vezérelt, viszont ha majd 1-2 év múlva visszagondoltok, akkor már csak távoli emlék lesz a sok szenvedés, viszont a gyerekben nyomott hagyhat, hogy bébikorában magára hagyták a bánatával....
Nekik még nagy szükségük van a közelségre! (esetleg olvassatok bele a 2006. tavaszi topicosok régi leveleibe, ott is előfordultak ilyen gondok, de a tagok egymást támogatták a jóban, vannak ott többgyerekes anyák, akik tapasztalattal osztogattak/adtak tanácsokat - egyébként ott olvastam a ti topicotokról is)
Mindenkinek kitartást és minden jót kívánok!"
Én is!