Sziasztok!
Olvasgattalak a napokban, de mire reagáltam volna irással is, bizti valami közbejött. Soha nem lehet kiszámolni, hogy a következő percben mi fog történni.
Nekem is összegyült most minden, mert az elmúlt héten Levi lehúzott egy jókora hülést, vagy effélét. Mi nem kaptuk el, tehát valószinű, nem virus lehetett...az viszont elég volt nekem, hogy annyira egyedül kellett végeznem mindent, mintha itthon se lett volna. Két napot az ágyban feküdt, és csak testileg volt jelen.
Most szerencsére jól van, csak köhécsel még, de már Jankát ma ő vitte ki sétálni.
Az este már éreztem, hogy akadok ki a fáradtságtól, alig van türelmem a kicsihez, aki mintha érezné, folyton nyekereg. Ez úgymond ördögi kör, átveszi a hangulatváltozásaimat. Mostanában szopizni is többet akar, éjjelente másfél, két órára már kér valamit. Miután végigpróbálok minden egyebet (bökiztetés, tea, átforditás a másik oldalára), mást nem tudok tenni, csak nyomom a szájába a mellem, hogy nehogy felköltse Jankát. Ami azt illeti elég "csúf szájú" baba. Annyira fel tud mérgelődni, ha nem úgy történik valami, ahogy elvárja, hogy pár percig szinte levegő nélkül ordit.
Édesanyám sokszor mondja, hogy fél is tőle, habár annyira pici emberke....
Szerencsére Janka kárpótolja a mélabú hangulatom. Elég hogy csak kinyissa a száját és biztosan megnevettet. A reggel ébredés után az első dolog az volt, hogy eszembe juttassa, hogy: "Danka volt Selgrosba......mamával......ült kosárba.....ott volt avokádó, jort(joghurt), Susu baba (felfedezte, hogy ott is van olyan baba mint az övé)."
Érdekes módon a versikéket, mondókákat is nagyon jól mondja vagy egyedül vagy kis segitséggel. Én elkezdem mondani, ő folytatja, én ismét mondok egy szót, ő folytatja. Annyira meglepett ez a dolog, mert úgyebár, csak 20 hónapos......
Meli, annyira jó volt olvasni, hogy mások is kinlódnak az altatással. Mintha rólunk irtál volna. Annyi különbséggel, hogy Janka velünk alszik a nagyágyban. Rájöttünk, hogy kell hagyni, hogy kitombolja magát az ágyban, inkább egy órával hamarabb fektetem, mert biztosan csak egy óra mlva hajlandó elaludni. Persze mellette kell maradjak, és nehogy Zselkykét az ölembe vegyem, ha nem volt addig az ölemben, ameddig nem mentem Janka mellé.
A reggel meg a konyhában elkezdte mondani, hogy a lábosnak
a "dugóját" fel kell tenni. Vagyis a födőről volt szó...
Zsuzsa, nagyon örülök, hogy ennyi képet tettél fel. SOkszor jobb, ha a képek beszélnek, mert szavakban úgysem lehet leirni. Jó látni, hogy máshol is fut a ház, nem csak nálunk néz ki úgy mintha költöznénk....
Annyira ötletesek a szoba falán a kéznyomatos virágok....
Edith, elég sokszor gondolok rátok, főleg, mikor kettőjükkel egyedül maradok itthon. No comment. Nincs mit mondani. Velem sem egyszer fordult elő hasonló dolog, hogy Zselyke szopizik, Janka biztosan valamit bütyköl......
Na megyek, vagyis próbálok feltenni képet, amig nem ébred a kisasszony.....