Új privát üzeneted érkezett!

Kismamacuccok
Én a héten vettem magamnak két "kánikularuhát", jó szellős anyag, felül szinte csak két pánt, onnan meg A vonalú ruha. Szuperjók. Ezt is alig viselem magamon ebben a melegben... :)

Kia
Milyen a gépetek? HP? Apunak is olyan a laptopja, és tengernyit szív vele... :( Bosszantó, mert nem volt olcsó... :evil: És a munkájához napi szinten kell (tervez rajta), nem kéne egy percet se nélkülöznie!

Na most megyek Sebi vizelet-leletéért. Majd jövök. De ma már nem lázas! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Hogy bírjátok ezt a nagy meleget? Mi szenvedünk :(

Cas!

Jobbulást a picinek :D

Igazából nincs semmihez se erőm. És még mindig alig érzem a pici mozgását. A dokim erre mit mondott jó fej volt: "2 gyerek már lakott ebben a pocakban" De én sose voltam kövér.

Drumka!

Sajnálom, hogy még mindig olyan rosszul vagy. De remélem hamarosan elmúlik. Gratulálok a fiad bizijéhez.

A lakással kapcsolatban eldöntöttem, vagyis valószínűleg úgy lesz, hogy eladjuk és majd építkezünk. Ha minden összejön egyszer.

Na most lépek, megyek fürdetni.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Solymosy
Tényleg változik a hőháztartás, én azért élveztem télen terhes lenni, mert végre nem fáztam! :lol:
Amúgy nálunk is meleg van, szerencsére napközben 26 fok van, de ehhez be kell zárkózni. Éjjel szellőztetünk, de mostmár onnan is csak meleg jön... :(
Na már csak pár nap, és jön az enyhülés azt ígérik. Alig várom! :)

Amaryl
Köszi. elhoztam a leleltet, minden normál, de a nitrit pozitív lett! Az meg hogy lehet? Mosatlan gyümölcs?! Vagy?! :oops:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Drumka - Jobbulást!
Anyósom mesélte, hogy Apával volt hasonló helyzetben, mint Te...
Állandó hányingerek, alig hízott valamit a terhessége alatt.

Cas - igen, HP a gép. Apa akarta ezt a márkát, az egyik nagy barátja ajánlotta neki. Nem bízott a többi mártkában. Fél évig jó volt a gép, de most.... :(
Még bő egy hét és kiderül, hogy cserélik-e. Apa írt két oldalas kérelmet.
Örülök, hogy Sebi jobban van. Dokihoz mikor mentek vissza?

Én valamiért elég jól bírom a meleget, pedig tényleg 30 fok van a lakásban. Csinálok egy kis huzatot (bár elég nehéz, mert csak két erkély van - egymás mellett - nem lehet így kereszthuzat) és minden oké.
Ha minden igaz már a hétvégén jobb lesz az idő.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Cas!

Megnéztem a neten, azt írja, hogyha a vizeletben nitrit van, akkor vmilyen gyulladás okozza. De annyira nagy szakértője nem vagyok a leleteknek. De gondolom elviszed a dokinak megmutatni? Jobban vagytok már?

Meleg: iszonyú, nehezen de bírjuk. Remélem holnap nem lesz ilyen meleg, mert megyek genetikára és 12-öt mondott a doki. Mikor, ha nem a legnagyobb melegben kell menni.

Beleolvastam a novemberis topikban és van ott egy lány, aki ugyan annál a dokinál fog szülni, akinél én. De ő ikreket vár.

Ki mit főzött ma?

puszi Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Voltunk dokinál, Sebit gyógyultnak nyilvánította. A nitritre ő is azt mondta, hogy baktérium jelenlétére utal a húgyutakban, de valszeg csak a kis kukiján szaladhatott fel, és pár nap alatt magától kitisztul, adjak neki sokat inni, hogy sokat pisiljen. Hát én igyekszem...

Kia
Azért röhej, hogy a HP-kat már így leírás alapján "meg lehet ismerni". Apué már két éves, lassan mindent kicseréltek már benne, ami mozdítható, de még mindig gyakran rossz... :evil:
30 fok?! Brrrrrrrr... :) Ilyenkor szokta a férjem kifejteni, hogy pincelakásba kell költözni, az tuti nyáron is hűvös! :)
(Itt a környéken vannak ilyenek, tök rossz látni, hogy a járdszinten vannak az ablakaik, és benthez képest az már jó magasan van...)

Amaryl
Köszi az infót! Igen, már teljesen láztalan 2. napja, és ma már alig tudtam hazahozni a játszótérről... :)
Holnapra szerencsére enyhébb időt ígérnek, csak nem sülsz meg a dokidhoz menet... :)
Főzés? Majorannás-tejfölös pulykamell rizzsel, koviubival. Egy hete nem ettem húst lassan, és már nagyon hiányzik. Azért nem ettem, mert ha mégis, akkor eszement rosszul lettem utána (pedig nagyon jól esett). De nagy húsevők vagyunk, nem bírtam tovább! :) Hátha... mindjárt megkóstolom. Ha nem megy, akkor megint egy hétig diétázom. Lassan semmi finom nem marad... :( Sütik már rég nem... :(
A koviubit viszont anyu csinálta, és bombajó! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Voltunk UH-n és a férjemmel szerencsére :)
Minden a legnagyobb rendben. Hurrá!! Ha tudnátok mennyire boldog vagyok. A CRL-je 5,5 és a nyaki redő 1,4mm, szóval tökéletes. Az UH alapján ma vagyunk 12+1 hetesek, ami 4 nappal eltér a menszeszétől, de nem érdekes, mint tudjuk. (a vonalzómat is e-szerint csináltam meg)
Olyan aranyos volt. A szívhang jó, átlagos magzatvíz, szóval minden tuti. A méhlepény a elülső falon van.
Ennek van valami jelentősége, ti tudtok erről valamit?
Először kicsit megijesztett az UH-s orvos, mert azt mondta hogy a kora alapján kicsit kicsi, de utána a múltkori UH alapján kiderült a 4 napos turpisság. Eleinte nem mocorgott, de a végén már ide-oda csúszkált a kis aranyos :) Annyira boldog vagyok.

Cas, örülök, hogy Sebi jól van már.

Ebéd. Én majdnem teljesen vegetáriánus vagyok 5 éve. Néha kivételt teszek ha megkívánom, de ez talán három havonta 1x fordul elő. Kicsit aggódtam a babánál emiatt, de azt olvastam és mondta védőnő, hogy ne aggódjak emiatt csak jobban figyeljek oda a fehérje bevitelre.
Szóval, én általában kétfélét főzők. A férjemnek töltött csirkecomb lesz, újkrumlpival és én kisütök magamnak prézlibe panírozott paradicsomot, paprikát és hagymát. Imádom, jó sok tejföllel és friss petrezselyemmel.
Hát nálunk ez lesz ma :wink:

Kép
solymosy

Solymosy
Gratu az UH eredményhez!!! :)
A méhlepény igazán csak akkor izgi, ha a méhszájon, vagy a méhszáj közelében tapad. Ezt a terhesség során végig figyelik. Mert ha rajta van szüléskor, akkor tuti császár. Ha a közelében, akkor meg nagyon kell figyelni, hogy a tágulás során el ne kezdjen idő előtt leválni.
Nekem Sebivel a 16. hét környékén a méhszáj közelében volt a lepény, a dokim ezért pihire fogott, még kismamatornára sem járhattam. De aztán pár hét alatt "elvándorolt", és akkor már nem okozott gondot.
ja, és végig az elülső falon tapadt, de ezzel sem okozott semmi problémát.
Vegaság: egyszer nekiálltam összeszámolni, hány gramm fehérjét eszik Sebi, és a súlyához viszonyítva az elég-e neki. Röhej, de a neten csak a testépítő magazinok foglalkoznak ezzel a kérdéssel, semmiféle dietetikai vagy egészséges-táplálkozási oldal nem közölt részletes táblázatokat. Na mindegy, szóval szegénykém akkortájt nagyon kevés féle zöldségen, almán és kölesen élt, meg napi 2 bögre tápin. Én meg persze aggódtam, hogy alultáplált lesz a gyerek. De akkor kiszámoltam, és bőőőőőőőőven megvolt a napi szükséges mennyiség.
Azt tudom, hogy még arra kellett figyelni, hogy sokféle fehérje legyen az a fehérje, de ezek szerint te is eszel tejterméket (gondolom tojást is?), és akkor biztos nem szenved hiányt a pici odabent. :)
Az ebéded jól hangzott, csak én mostanság nem tudom megenni a paprika héját. :( A paradicsom ha így kisütöd nem lesz egy folyós massza? :)

Kép
Kép
Kép
cas

ja, még azt akartam kérdezni, hogy a ti pocakotok hogy van ma? Mert nekem eléggé görcsölget-keményedik. Remélem csak a közelgő frontot érzi, nem vmi komolyabb... :(

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Valahogy én egyre rosszabul viselek mindent. Állandó látogatóm a róka család és nem azért mert a párom vezetékneve Róka :lol: Tegnap vajas kenyeret ettem finom parival, és az utolsó falat után minde visszajött. Annyira szörnyű, hogy ami igazán jólesik az kikivánkozik, amit csak azért eszek meg hogy legyen bennem valami az bentmarad. Mi is nagy húsevők voltunk, de ez a kiscsaj a húst sem szereti. :? Már legalább 2 hónapja nem ettem húst.
Holnap reggel 8:00 uh. Már nagyon várom, lássam mit rosszalkodik. Tegnap keresztbe úgy bekeményedett a hasam, olyan lett mint a kő. El nem tudom képzelni mit művel bent. :roll:

drumka

A mai menű
gyümileves és rakott cukkini.

Cas- ezt elmesélem Apának:)
Biztos nem fog örülni, hogy másoknak is van rossz tapasztalatuk.
Már hívták a HP központból - Angliából is - hogy Mo-on csak neki van ilyen gondja, a többi gép jó.... De úgy látszik ez nem igaz.

Réka örülök, hogy minden rendben volt az UH-on.

Az én hasam szerencsére jól van... ma nem kellett MagneB6 sem. A fejem sem fáj.... pedig tényleg jön a front.

Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas, köszi a méhlepényről írtakat, így akkor tényleg nem aggódom. Arról én is hallottam hogy vándorol és ezen jól meg is lepődtem. A lényeg, hogy jelenleg semmi baj vele.

Érdekes, mert a paradicsom csak egy kicsit lesz belül folyós, de egyáltalán nem vészes. Alapvetően magas lángon szoktam sütni és akkor gyorsabban kész és nincs ideje megpuhulni nagyon.
Tojást eszem egyébként nem is ritkán és nagyon sok féle tejterméket kívánok. Reggelinél mindig van tej az étlapon, szendvicsben sajt és vaj (nagyon szeretem friss kiflivel vagy zsemlével) és én sokszor még a levesbe is teszek sajt kockákat (pl. zöldség leves) vagy tejfölt. Szóval tejtermékből nincs hiány :)

A frontot én is érzem, de a fejemen, majd szét esett egy pár órája. Megpróbáltam aludni, de annyira, de annyira melegem volt, hogy csak forgolódtam. Most kicsit kevésbé fáj, de ez sem túl jó érzés.

Hűű, az a gyümileves olyan jól hangzik.... :lol:

Kép
solymosy

Ja, még egy, nekem nagyon bevállt a meleg ellen.
Bevizesztem a ruhámat (nem úgy hogy csöpögjön belőle, csak jó nedves legyen - ez egy olyan kis kánikula ruha féle) és visszavettem. Baromi jó érzés.
Nem tudok megfázni (hogy lehetne ebben a melegben) és tök jól hűt.
Két napja éjszaka törülközőt vizezek be és terítem magamra (szintén óvatosan, hogy ne legyen azért túl hideg). Olyan mint amikor a starandon vizesen jössz ki és megszáritkozol a napon, csak én éppen a szobában. :D :D

Kép
solymosy

Solymosi!
Tök jó lehetett látni a kis babódat!Képet kérünk!
Drumka!
Drukk a holnapi UH-hoz!Sajnálom a hányást!
Cas!
Nekem is keményedett ma a hasam rendesen!Tök jó,hogy Sebit gyógyultnak nyilvánították!
Amaryl!
Én tegnap főztem csirkepaprikást óriás kagylótésztával!Ma moccanni nem volt kedvem,nemhogy főzni!

Holnap megyünk 4D-s UH-ra 13-ra!Már nagyon várom!
Vendég

Hű, végre kicsit emberibb idő van. Tegnap már nagyon rosszul tűrtük, Sebi is elviselhetetlenül nyűgös volt egész nap. De aztán éjjel jót aludt végre... A pocakom se rosszalkodik már, úgy látszik tényleg csak a frontot utálta. :)

Drumka
Részvétem a sok hányás miatt! :( Az UH-képet várjuk! :)

Kia
Hp: a telefon sokmindent elbír... :? És legalább kicserélik végre?!

Solymosy
Vizes trükkök: ügyes! :)

Benszi
Várjuk a beszámolót és a fotókat az UHról!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Gyors bekukk, mert epp tanulnek, vagy mi.....

Drumka
Drukk mara, csak ugyesen! Aztan tegyel fel kepet!

Drukkoljatok, ma megyek franciavizsgara. Ez meg csak az irasbeli, aztan jovo kedden a szobeli, de en valahogy ettol a reszetol felek jobban. :roll:

Olyan finomakat foztok, hogy tiszta ehes lettem. A kovaszos uborkara meg mar vagy ket honapja ki vagyok ehezve, de itt nincs! :cry: Nem is tudom, hogy birjak itt az emberek kovaszos nelkul! :?

Puszi
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Drumka!
Drukk a vizsgádhoz!Nincs kint koviubinak való uborka?Mert te is csinálhatnál ha lenne!Leírnám a receptjét ha kell!
Vendég

Benszi!
Koszi, a receptet szivesen veszem (bar mar sokan igertek, meg senkitol sem futott be :( )
Es a drukkot is koszi!
Egyebken Gem vagyok, nem Drumka, de nincs gond.

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Benszi - megtaláltalak az iwiw-en :)
Tegnap unalmamban keresgéltem...
Szóval ma 4D-s UH , remélem a bébik teljesen megmutatják magukat.

Solymosy- a gyümileves tényleg jó volt :D
De ma mit találjak ki :?

Cas - még egy hét és szólnak, hogy cserélik-e. Mert egy hónap, míg elbírálják :? Apa épp most vitte vissza, már ez a 4. alkalom :(
Tegnap úgy 20 percig jó volt, töltött is, aztán annyi... lelassul, nem vesz fel töltést.
Szívesen mondanám azt, hogy adják vissza az árát és felejtsük el ezt a gépet.

Gem - egy nagy kalappal a vizsgára!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Gemini!
Basszus bocsi!
Szóval kovi ubi!
5l-es üveghez kell:
-2 és fél kg uborka
-8 gerezd fokhagyma
-4-5 db babérlevél
-2 csokor kapor
-fél marék szemes bors
-2db szikkadt zsemle vagy jó nagy adag kenyérsarok

A vizet felteszem forrni ihatatlanul sós vízbe(mondjuk én csak a sósvízes koviubit szeretem)de nem kötelező az ihatatlanul sós!Ki hogy érzi!Ha egyet rottyant a víz,akkor hagyom langyosra vagy teljesen hidegre kihűlni!Attól függ mennyi időd van!
Az ubiknak levágom a végeit és beírdalom 4-be,vígyázva,hogy ne vágjam szét őket!
Az üvegbe bedobálom a borsot,egy kaprot,fele fokhagymát és babérlevelet,majd állítva beteszem az ubikat.Köv rétegre a kaprot és a maradék fokhagymát,majd ubi,míg el nem fogy!Felöntöm sósvízzel,hogy alig lepje el az ubikat!majd benyomkodom azsemléket.Ha száraz egy percre bedugom a sós vízbe és utána nyomom bele!Megvárom amíg felszívja a vizet és utána töltök!Ki a napra és 3 nap múlva kihalászom a zsemlét vagy kenyeret belőle.Még 2napra kihajítom és utána kész és nyami!
Különben nem bonyolult!Remélem jól érthetően írtam le!
Vendég

Kia!
Miért nem jelölsz be?Ejnye-bejnye!
Már várom a 4D-t.

Aki akar bejelölhet!
Mél címről is megtaláltok!
benedekffysz@gmail.com
Vendég

:lol: Bejelöllek :)

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok! :)
Megjöttünk!
Minden rendben van, 9 cm az ülőmagassága és törökülésbe kuporog és "magyaráz" a két kezével. Kaptam két képet de botrény rosszak. Egy kis UFO látszik rajta. :cry: Olyan jó volt hallani a szívdobogását. Most 3 hétig nem lesz a dokim, így az összes beutalót meg a sok jótanácsát kiosztotta. :)
Megpróbálom majd feltenni a képeket, csak most dolgozgatnom is kéne. :?

drumka

Gem
Megy a drukk! :)
Hogyhogy az írásbelitől félsz jobban? Én biztos a szóbelin lennék jobban betojva... :roll:
Koviubi: kell hozzá sok napsütés és/vagy meleg. Különben nem "kovászolódik" meg. Ja, és ha ropogósan szereted, akkor tegyél a tetejére kenyér helyett ketté vágott nyers krumplit. Nagyon fincsi lesz! :) Nálunk anyu így szokta, nyammmmm... (ma is tutire eszem belőle)! :)

Kia
Drukkolok, hogy kicseréljék, mert ehhez persze ált. nem fűlik a foguk! :(

Drumka
De jó, hogy minden oké! :) Szép nagy már! :)
A képet azért várjuk! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Akkor a kis UFO képek :lol: Kép
Kép

drumka

--------------------------------------------------------------------------------

Csajok!
Megjöttem!Úgynéz ki van egy zacsis bébink,de a másik annyira szégyenlős volt,hogy a hátát mutogatta!Sajna így képet nem csináltak,mert az egyik hátas bébi,a másikat meg a méhlepény takargatja!ezek a büdös kis drága kölkeim már most hyperaktívak!A doki teljesen ledöbbent,hogy olyan bukfenceket és szaltókat nyomtak,hogy nem igaz!Koruknak pont megfelelőek!Minden ok velük!Fej fej mellett vannak lefelé!Ezért érzem én ezeket a rúgkapákat,mert egy helyen osztják az igét a kis lábacskáikkal!
Ez nem volt 4D,inkább a hangyák háborújás UH!4D-vel csak a képek miatt próbálkoztunk,de nem tudtuk őket lekapni normálisan!Viszont este ronggyá nézzük majd a DVD-t róluk!

Drumka!
Látszik a babád nagyon szépen!Tök jó,hogy minden ok volt!
Vendég

Örülök hogy mindenkinél minden ok az UH-kon.

Drumka, édes a babód nagyon!

Benszi, hát ha ilyen ficánkák lesz mit futkározni utánuk :D

Én is megpróbálom feltenni a mi Picurunkat, de mivel itthon csak egy digi géppel tudtam lefényképezni a kerti asztalon, így elég rossz minőségű lett. Maga a kép sem éles, mert már a vége fele csinálta a doki és nagyon unta addigra a kis drága és ide-oda csusszant, meg mozgolódott. Azért látszik, aminek látszania kell és imádom :D

Kép

Kép
solymosy

sziasztok!!

én csak így hébe-hóba tudok írogatni, igyekszem azért visszaolvasgatni.

nekünk hála az égnek az émelygések, stb nagyon megritkultak, szinte nincs is, és ez a mérlegen is meglátszik. a hasam akköra, hogy már 5 hónaposnak is néztek... mondjuk van rajta 5-10 cm háj, de így is nagy. (Esztivel is nagy volt)

Amaryl, remélem nem bántódsz meg, de a véleményünket kérdezted, hát leírom ;)
én nem hoznám anyukámat olyan helyzetbe, hogy maradjon tovább albérletben, és ezt emberrel is közölném, amit nyílván megért. összeköltözni én egyik szülővel sem költöznék, még akkor sem, ha nagyon jó fejek. az én anyukámék egy sarokra laknak, még épp papucstávolság :D de egyáltalán nem zavarnak, sőt, annyira jó, hogy bármikor áttrappolhatunk az Esztivel.
Anyósomék egyelőre 250 km-re laknak, most gondoltam először azt, hogy kicsit jöhetnének közelebb, mert rájuk is teljesen rá merem bízni a lányomat, de azért egyszer át kelljen szállni :lol:
szóval én azt mondnaám az embernek, hogy, ha szeretnénk családi házban lakni, akkor el kellene adni anyós telkét mindenestül, és venni kettő telket, vagy két kis házat, mert a nagymamám lakását nem adhatjuk el, abban az anyukám fog lakni. ezért nem haragudhat meg. ha meg nincs más pénz, amiből építkezni tudnátok, akkor más megoldás nemigen van.
én is elég röghözkötött voltam, de ma már látom, hogy nincs értelme, az a lényeg, hogy mi, a kis családunk boldog legyen, mi kell, hogy legyünk egymásnak a legfontosabbak, és, ha a férjem nem akar az anyósával együtt lakni, azt nekem akceptálnom kell. és fordítva. szóval győzd meg embert :) ha van rá lehetőségetek.
bocs a belekottyért.

Cas, nálunk repülők mennek, úgy, hogy nem hallom a tévét, még a bébiőr is iszonyatosan belejez, Eszti meg úgy húzza a lóbőrt, hogy csak na :)

KépKép
KépKép
and

Solymossy!
Hát szerintem is kemény lesz,de ez van!
Azért valamicskét látni abból at UH-ból!
Vendég

Sziasztok!

Régen nem írtam, de igyekeztem olvasni! Jó sokat írtatok!

Először is gratula a jó ultrahang eredményekhez!!!

Benszi :D
Nagy élmény lehetett a két kis manót látni! Nektek lesz a legjobb filmetek ma este :wink: Azon én is csodálkoztam, hogy honnan tudod, hogy melyik melyik, de ez is biztos, hogy olyan magától értetődő, mint minden más :) csak mi nem tudjuk, mert nekünk egy van :)

Drumka :)
Fiad mit szólt?? Azt írtad, hogy vele mész?? Bent volt veled??
Szerintem jó képek nagyon!!! A 9 cm nem kicsi??? egész kicsi koruktól ülőmagasságot mérnek, nem????

Solymosy :D
Nagyon jó a kép, látszik a babó rendesen! Most már megnyugodtál, ugye??

Gemini :)
Vizsga?? Hogy sikerült?? Te aztán nem tétlenkedsz!! Vizsga, új lakás, új autó - apropó milyen az új kocsi??? hogy megy?? milyen vezetni???, s még egy "új" babó is a pocidban!!! :wink: Tényleg le a kalappal!!! Egyébként én tudom az agyam "normális" féltekével, hogy neked van igazad, s örülnöm kéne a helyzetemnek (persze örülök is, hogy nincsenek gondjaim, s hogy szép helyen élek a családommal), csak nekem valamiért nagyon "hazahúz a szívem"- csak olyan Charlie-san :) Most viszont megyek haza, jövő szombaton úgy néz ki, hogy két hétre!!! Várom már, s közben meg sajnálom, hogy a párom marad :oops: persze nekem semmi sem jó :wink:

Cas :D
Jó, hogy már Sebi meggyógyult....a gyerek akkor van rendben, ha játszik, ugrál, akkor biztos, hogy jól van!!! Egyébként Kristóf is és anyukám is jön velem...Kristóf majd eldönti, hogy bejön-e, anyu biztos :) Most találtam meg két napja a róla készült videó felvételt (ultrahang, újszülött kor, hazamenetel, stb..) nézte, viccelődött, de láttam, hogy fura volt neki..hát ő most abban a korban van, ezt el kell fogadnom. De akartam, hogy lássa, hogy őt is annyira vártuk, mint a picurt most, mert korkülönbség ide vagy oda - mint ahogy te is írtad - azért egy fajta féltékenység adódhat, azt tudom :?

Holnap majd jövök remélem jó hírekkel, s új képekkel! Addig is vigyázzatok a babókra, s magatokra!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Lányok :)
Azt szerettem volna kérdezni, hogy ti írjátok, hogy vannak un. fájdalmatlan megkeménnyedéseitek.....ez milyen??? bocsi, ha butaságot kérdeztem, de tényleg nem tudom....mert mostanában már érzem, "mintha lenne odabent valaki, illetve, hogy történik odabent valami" ,de olyan megfoghatatlan, meghatározatlan érzés. Mozgást még nem érzékeltem, de mostanában alul két oldalt, néha nagyon "finom" görcsöket érzek, de nem tudom, hogy mi ez :roll: majd holnap dokit is kérdezem, de azért jó lenne tudni, hogy ti mit gondoltok!?

Nella :)
Az előbb elfelejtettem írni, hogy próbáltam RR-t, s nem vészes, én azt nem bírom, hogy úgy beszél, mint a hülye gyerekekkel, de egyébként lehallkítva jó :D

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Én is vagyok, csak egy picit lelkiekben fel kellett rázódnom. Voltam ma a genetikán, és nem kaptam jó híreket. :( A babával nincsen semmi komoly baj, de a méhlepényem jelentős részén ciszták vannak. Felhívtam a dokimat, és megkérdeztem, hogy akkor ilyenkor mi van, és hogy a méhlepény működik-e rendesen, de azt mondta, hogy kívül van a méhlepényen így nem okoz gondot, de július 23-án megyek legközelebb és akkor megnézzük, hogy hogy alakul. Remélem kezdenek majd felszívódni, most nagyon aggódok, de ez egy türelem játék. Nem tudni mi lesz a vége, de én reménykedek. Ja és drága mütyüröm takarja magát így nem tudjuk még, hogy milyen nemű.

Gemini!

Remélem sikerült a vizsgád?!!!!!:)

Örülö mindenkinek aki volt uh-n és minden rendben van.

And!
Nem haragszom a véleményedért, direkt ezért írtam le, hogy nektek mi a véleményetek. Én is örülnék, ha külön házban laknánk, de ennek nagyon kicsi az esélye.

Most megyek, mert még kicsit rossz a kedvem. Bocsánat azoktól akihez nem szóltam.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Drága Amaryl!
Nagyon sajnálom, de biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz!! A baba egészséges, s bízz a dokibácsiban! Nem hiszem, hogy egy hónapot várna a köv vizsgálattal, ha úgy gondolná, hogy veszélyezteti a babódat!!!!! Drukkolok, hogy minden ok legyen!!!!!
Jó éjt!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Benszi
Gratula a kis kukishoz! :)
A másik biztos kislány, azért ilyen szégyenlős... :)

And
Repcsik? Klassz lehet... De z jó, hogy Esztit nem zavarja... :)

Szilvi
Az tök jó ötlet tudatosítani Kristófban, hogy őt is ennyire vártátok!
Finom görcsök: nekem is vannak, amíg nem nyílsz tőle, nincs vele teendő. (Valszeg csak a méhtartó-szalagok nyúlnak.)
Keményedések: olyan, mintha egy nagy kő lenne a pocakomban. És akkor jó lenne lepihenni, hogy elmúljon, de olyankor áltaban épp Sebi után rihangálok a játszótéren, vagy hintáztatom, és még pad is alig van, és annak sincs támlája... :(
RR: többen is panaszolták, hogy muszáj a hangja nélkül nézni... :)

Amaryl
Hű, ilyet még nem is hallottam! Nagyon-nagyon drukkolok Nektek, hogy minden rendben legyen!!! (A dokid biztos látott már ilyet, azért igyekezett megnyugtatni, szóval fel a fejjel, ha pici veszélyt is látna szerintem simán befektetett volna, hogy szem előtt legyél! )

Kép
Kép
Kép
cas

Hat akkor szepen sorjaban, megprobalom behozni a lemaradasaimat!

AMARYL!
Nagyon meghokkentett, amit mondtal. Nem is tudtam, hogy ilyen letezik. Marmint hogy az elozo UH-n meg nem latott semmit, most meg ott vannak a cisztak. Tenyleg bizzal a dokidban, ez alapveto. En is ugy gondolom, hogy ha tenyleg komoly baj lenne, bentfogott volna, mehogy egy honap “eltavot” adjon!

AND
Repulok? Rebeka imadna oket, csak en bolondulnek meg. Bar nekunk meg vonatunk lesz, ugyhogy en sem panaszkodhatok. Mindenki azzal nyugtat, hogy azert ezek a belga vonatok csendesebbek, es hogy ne a jo oreg MAV-vonatokra gondoljak, de hat akkor is. :?

SZILVI!
Nem azt akartam mondani, hogy nekem nem huz haza a szivem. Hogy a francba ne huzna haza, hisz otthagytam mindent, mindenkit. Utoljara November elejen voltam “otthon” es most megyunk majd jovo heten mi is, csupan 10 napra. Mar hihetetlenul varom es felek is egyben a visszajoveteltol. Csupan annyit akartam mondani, hogy persze, a szivem egy resze ott marad orokre, de tudom, hogy az en eletem mar itt van, es erre probalok koncentralni, es orulok annak, amit itt meg tudok valositani. Meg hogy most eppen pont nem esik az eso es nem suvit a szel. Charlie-t meg nem hallgatom tobb, mint egy eve! Tiszta depresszio lennek, arra meg nincs szuksegem se nekem, se a csaladomnak!

AND
Orulok, hogy te is jobban vagy mar! Az pedig kulon tetszik, ha valaki erzessel, kulturaltan es nem serto modon, de elmondja a velemenyet.

Es itt tennek egy kis kiterot: anno egy forum, amit meg Rebekaval a pocakoban, meg aztan a karomban is latogattam, pont ilyen okokbol ment szet: volt egy ket harcosabb (szamomra kicsit aggressziv) ember, aki eleg furcsa stilusban adta elo a gondolatait es ha valaki nem ertett vele egyet, na annak annyi volt. Szoval mindenkit szeretnek elore megkerni, hogy majd tudatosan figyeljunk arra oda, hogy ilyen itt ne fordulhasson elo! Mindenki biztos majd nagyon sok dologrol meg lesz gyozodve, foleg amikor mar jonnek a sajat tapasztalatok a gyerkokkel. Figyeljunk ra oda, hogy ne gyozkodjunk, ne osszuk az iget, es hogy fogadjuk el a masikat olyannak, amilyen, OK? Azert vagyunk, hogy segitsunk egymasnak, es hogy meghallgassuk egymast!

REKA, BENSZI, DRUMKA
Gratualok az eredmenyekhez es a kepekhez! Meg a kukihoz!

BENSZI
Bejelolteke! Es ezer koszonet a receptert! Megvarom, hogy kisusson a szap (hoppa mar ki is sutott), meg keresek hozzavalokat, es usgyi! (Csak a recept legelejet nem ertem: miszerint a “A vizet felteszem forrni ihatatlanul sos vizbe…”

DRUMKA
Sajnalom, hogy egyre rosszabbul vagy! Doki nem mondott ra valami okossagot???

CAS
Te kerdeztel meg anno a spanyol-magyar kapcsolat immolator???

Es most rolunk.. Koszonom a sok drukkot, valoszinuleg megkaptam oket, mert nem sikerult tul rosszul a vizsgam. A szerencsenk az volt, hogy jott nehany info a kerdesekkel kapcsolatosan, es ha ezek nem lettek volna, ha igen nehez lett volna az egeszet jol, idoben megcsinalni. Szoval sikerult az biztos, de egy kis segitseggel. Jovo kedden szobeli, elvileg ma este mar szeretnek valamicsket talulni. Aztan jovo csutortokon mar repulunk is haza (mar ha eppen nem torlik a jaratot, es egyik repteret sem zarjak le stb stb). Az utobbi idokben csak horrortorteneteket hallottam e fapados tarsasagrol.

Igen, valoban ugy erzem, tele vagyok energiaval, es ez valoszinuleg annak koszonheto, hogy rengeteg inteznivalo-tennivalo akadt errefele az utobbi idokben. Meg az ido is jo, mert ez a 20-25 fok nekem nagyon bejon. 35-40 fokban azt hiszem, en is befognam a szam.

Az auto szuper, egyszeruen hihetetlen, hogy a mienk, hogy van egy autonk, es hogy ilyen szep meg jo meg uj! VW Touran, metalbarna.

No most eldugulok, meg mar reggelizni is kene. Rebeka meg csak huzza a lobort, miutan fel7-kor sikeresen felebresztett, hogy ehes, o sikeresen visszaaludt, en meg itt maradtam, arvan.

Puszi mindenkinek, es bocs, ha valakinek nem valaszoltam

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Kedves Amaryl!
Nagyon sajnálom ami kiderült az UH-n, de én is csak azt tudom mondani, hogy biztos minden rendben lesz. Ha az orvos ennyire nyugodt, hogy csak ilyen soká akar egy másik UH-t, akkor tényleg nem lehet belőle gond. És az is lehet, hogy addigra mind felszívódik. Csak erre gondolj és próbáld elképzelni, hogy a következő UH-n már minden rendben van.
Én ha valami miatt aggódom mindig ezt csinálom (utoljára is ezt tettem az UH előtt több napig), csak azt próbáltam elképzelni, hogy minden rendben van, boldogok vagyunk stb. Ezt pozitív gondolat kivetítésnek hívják, tudomásom szerint.

Szilvi, én is úgy tudom, hogy a méh növekedése miatt a méhtartó-szallagok néha kellemetlenül fájdogálhatnak, ami fura érzésként és néha tényleg fájdalomként jelenik meg. Az elmúlt egy hétben nekem is volt többször. A keményedést én csak tegnap tapasztaltam először igazán és tényleg olyan volt, mintha egy kemény gömb lett volna a hasamban, de hál'Istennek már reggelre elmúlt.

Úgy csodálom a több gyermekes mamákat. Bevallom (bár lehet mindenki így van az elsőnél) én el sem tudnám képzelni, hogy egy vagy akár két másik csöppséget is ellásak közben. Annyira csak magunkra koncentrálok, hogy eleget pihenjek, egyek, ne idegeskedjek és emeljek. Persze gondolom ez normális és ha már van egy gyermek, akkor az ember máshogy éli meg a második terhességét is, mert ott nincs apelláta, csinálni kell és kész.
De azért le a kalappal előttetek anyukák :D

Kép
solymosy

Gem
Nagyon egyetértek veled, és igazából eddig nagyon örültem is neki, hogy klassz csapat jött itt össze, nincsenek az általad is emlegetett "okostojások", akik mindent jobban tudnak. Reméljük ez így is marad! :)
Ha meg mégis akadna ilyen, akkor azt is lehet ignorálni, egy idő után csak észreveszi magát az illető...

Solymosy
Hát igen ,a másodikat már egész másképp várja az ember! Sebivel én is teljesen csak a terhességemre koncentráltam, bújtam a szakirodalmat, sokat foglalkoztam a picivel odabent, és a férjem is.
Most meg néha azt is elfelejtem, hogy babát várok. :) Sebivel mozgalmasak a napjaink, a kötelező vizsgálatokra is alig tudok időt szakítani. És se én, se a férjem nem dédelgetjük annyit a pocit, mint az elsőnél. Persze várjuk, és sokat beszélgetünk róla, de éltünk már át ilyet... sokkal türelmesebbek is vagyunk.
És tényleg, csinálni kell: ha tudok napközben aludni, akkor jó napom van, ha nem jut rá idő a házimunkától-Sebitől, akkor nem alszom. Cipelni néha cipelni kell amikor elfárad, és már 13 kg a drágám. Bevásárlás, takarítás ugyanúgy az én gondom, mint mielőtt gömbölyödni kezdtem volna. És hát azért egy dackorszak felé haladó 2,5 éves sokszor fel is idegesít... :)
Na szóval szegény ketteske igencsak másodhegedűs szerepbe szorul... :( :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Tetszett, amit itt, az utolsó oldalon olvastam, és nem tudtam megállni, hogy ne írjak! :D :oops:
Ha isten is úgy akarja, Mütyürke még ebben az évben kibújik a pocakomból, de a 2008 sem kizárt, ugyanis dec. 31-re vagyok kiírva. :shock: :lol: :lol: (Szeretjük az extrém dátumokat, mert Kriszta lányom is április elsején született!!! :lol: :lol: :lol: )
Magunkról annyit, hogy Erdélyben élünk, Marosvásárhelyen, én 27 éves vagyok, a férjem, István nemsokára 32, és jövő hónapban leszünk 5 éves házasok. :) Kriszta tavaly született, és kis szöszke fejével teljesen benapsugarazza életünket. Második babánkról még nem sokat tudunk (most épp 13 hetes múltam), csak annyit, hoyg ép és egészséges, korának teljesen megfelelően fejlődik. 18-án voltam dokinál, aki 67 mm-es CRL-t, 23 mm-es BDP-t és 11 mm-es combcsonthosszat állapított meg nála, valamivel nagyobb a mensitől számított koránál. Úgyhogy, még az angyalka is elhozhatja! :wink:

Na, gondolom, bevezetőnek ennyi is elég, ha valamire még kíváncsiak vagytok/ érdekel, akkor szívesen válaszolok.
Természetesen, ha befogadtok! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szasztok!Még most járok itt elösször.Dec 29-re várjuk a második babánkat.Ha tutdtok valami infót adni a Szent László Korházrol azt egköszönném :D További szépeket és kellemes babavárást mindenknek :P
anci25

Edit
Üdv a csapatban! :) Ti sem vártatok sokat a kistesó vállalásával! :wink:
A dec. 31. tényleg elég jó kis dátum, mekkora szülinapi bulikat rendezhet majd kamaszkorában! :lol:
Hol fogsz szülni? (Csak azért kérdem, mert székelyudvarhelyi barátaink inkább átjöttek asszem Kecskemétre.)
Mesélj, hogy bírod a terhességet? Rosszullétek? Fáradtság, pláne, hogy Kriszta is pici még? (A Viola név nagyon tetsz nekem is! :))
Ja, különben én meg csak ünnepekkor tudok szülni, Sebi húsvétkor született, most meg karácsony előttre vagyok kiírva... :lol:

Anci
Üdv itt Neked is! Nem voltál túl bőszavú, kicsit mesélhetnél még magatokról! :) Merrefelé laktok, van-e már tesó, hogy bírod a strapát, ilyesmi... :)
Én sajnos a Szt. László kórházról nem nagyon tudok semmit, de hátha lesz itt vki, aki igen!

Kép
Kép
Kép
cas

Jó reggelt!Kispestről pötyögök és most 14 hetes vagyok.Van egy 5éves lányom.4éve elváltam,3éve élek Pesten és 2éve találtam meg a nagy Ő-t :D Neki az első babája lesz és teljesen odáig van,főleg mióta bent volt velem ultrahangon.A strapát még elég jól birom.Majdnem minden reggel róka vadászat van akár csak az első gyerkőcnél.És ti hogy vagytok ezzel a reggeli rosszulléttel?Hol fogtok szülni?Az István korház is érdekel,ha arrol tudtok valamit.További szép napot :)
anci25

Sziasztok!

Kicsit megint eltűntem, de – és ez nem mentegetőzés – nagyon rosszul vagyok napok óta. Szédülök, fáj a fejem, homályosan látok, remegek. Szerdán megyek a dokinőmhöz, nem tudom, mit szól hozzá. Manóval semmi bajom nem volt, egy kis gyomorégésen kívül. :( Képzeljétek Manóm „beszél”. :) Persze nem szó szerint kell érteni, de néhány napja tudatosan fejezi ki magát. Pl. berreg; úgy pörgeti a nyelvét, mint mikor az „r” betűt mondjuk, és ezt akkor csinálja, ha valami nem tetszik neki. A másik, hogy csettintget a nyelvével, ha valami ízlik vagy tetszik neki. Azt már régóta csinálja, hogy nyújtja a karjait felém, ha azt akarja, hogy felvegyem, sőt néha már int egyet, ha mondom, hogy „pá-pá”. Nekem már puszit is ad, persze még nem cuppanóst, csak hozzá nyomja a száját az arcomhoz, néha úgy is, hogy nem is mondtam neki, hogy adjon puszit. Ezen kívül, ha fáradt, akkor lefekszik, és az oldalán összegömbölyödik, mint egy süni, vagy ha kartávolságon belül van a cumija, akkor a szájába teszi. Bocsánat, hogy így ömlengek, de hihetetlen számomra, hogy egy ilyen idős baba ennyi mindenre képes már. :shock:

Gemini! Tök jó az új autó, meg a ház, gratula hozzá. Én is tavaly vettem egy új autót, életem első vadiúj, 0 km-es autója, és annyira örültem neki. :) Nekem is nagyon tetszik a Turan, csak itt MO-on megfizethetetlen. :evil: Gratula a sikeres vizsgához is. :)

Amaryl! Én is szenvedek. Állandóan fáradt vagyok, meg ahogy fentebb írtam rosszul is vagyok. :( Bár a párom szerint én tehet róla, hogy fáradtabb vagyok, mint tavaly, mert nem tudom leállítani magam. Valahol igaza van, állandó pakolási, meg takarítási mániám van. Ez volt tavaly is Manóval, de azért akkor többet tudtam pihenni. Pedig a 20-dik hétig dolgoztam, akkor írtak ki, veszélyeztetett terhesnek nyilvánított a dokinőm.

Drumka! Én sem híztam még – ami persze nem baj – viszont fogytam 3 kg-ot, ami már nem túl jó. Persze ez nem csoda, mert most kezd lenni étvágyam, de nagyon sok étel van, amit nem kívánok. Viszont a tejet minden mennyiségben, Manónál pedig hányingerem volt a tej gondolatától is. Gratula a jó eredményhez, az én babóm a 12 hetes képen még ennyire sem látszik.

Solymosy! Gratula a jó eredményhez. A méhlepény megtapadásának, ahogy Cas is írta nem sok jelentősége van. Nekem Manóval mellsőfali volt, most hátsófali. Nem tudom, mitől függ, hogy hol tapad meg.

Cas! Az én pocakom is szokott keményedni, de nem is csoda, hisz mint fentebb írtam nem tudok nyugton maradni. Ezen kívül még reggelre olyan érzésem van a pocim felső részén, mint mikor hasizomláza van valakinek. De valszeg ez azért van, mert ugyebár én Manót elég sokat cipelem, és legtöbbször a pocimon „ücsül”. Osztom a véleményed a második babavárással kapcsolatban. Néha szégyenlem is magam amiatt, hogy Pocaklakóra mintha nem figyelnék annyira, mint Manóra. :oops:

Benszi! Neked is gratula a jó eredményhez. Az én babóm is nagyon mozgékony volt az UH-on, kíváncsi vagyok a jövő hetin hogyan viselkedik. Manóm kis nyugodt baba volt már a pocakban is, de mikor UH-ra mentünk még a szokásosnál is kevesebbet mozgott. :)

And! Az én hasam is nagyobb, mint „kellene”, de nekem is nagy volt Manóval is, meg ugyebár nem volt ideje „eltűnni”, gyorsan rádupláztunk. :wink:

Szilvi! Én is tornáztam régebben RR-ra, de én sem bírtam elviselni a hangját, aztán én áttérnem Norbira. Azt végül azért hagytam abba, mert 6 hét alatt fogytam 8 kg-ot, és az már sok volt. 55 kg voltam, és nem a fogyás, csak a mozgás miatt tornáztam, de aztán mikor rádöbbentem, hogy úristen úgy nézek ki, mint egy anorexiás abbahagytam. Nekem inkább olyan érzés van kétoldalt a hasamban, mint mikor futás közben szúr az ember oldala. De az biztos, hogy a méhszalagok nyúlása miatt van. Meg persze a császármetszés hege néha pokolian tud fájni.

Fúúú, jó hosszú lettem, de hát ez van, amikor az ember ilyen ritkán tud jönni. :oops:

Szép napot mindenkinek.

Anita

goodfairy

Anci
Hű, jó mozgalmas volt akkor az elmúlt 5 (6) éved! :)
Én már elég jól túl vagyok a kezdeti émelygéseken, most húst nem nagyon tudok enni, és ahogy kúszik felfelé a méhem, megint kezdi nekinyomni a gyomromat a bordáimnak, így egy-egy kiadósabb ebéd után kezd megint fájni - és ez sajnos lesz még rosszabb is. Sebivel egy idő után nonstop fájt, amint 1 falatot ettem, és amíg a végén el nem kezdett leszállni a hasam, nem is javult. :( Volt, hogy tehetetlenségemben már elpityeredtem... :(
Amaryl szokott feltenni egy táblát, ott lehet látni, hogy ki hol tervezi a szülést. Én vagy a Jahn Ferencben, vagy a Margitban fogok szülni (ha addig újra kinyit ez utóbbinál a szülészet).
A Szent Istvánban szült februárban egy barátnőm. Ha akarod érdeklődhetek nála a részletekről... Neked ezek szerint akkor még nincs dokid?

Anita
Jobbulást neked! Remélem semmi komolyra nem utal ez a rosszullét, esetleg csak a vérnyomásod hülyéskedik... :)
Manó nagyon ügyes már! Annyira édesek, amikor így kinyílik nekik a világ, és elkezdenek kommunikálni! :) Nagyon aranyos lehet!
Nyugton maradás: két napja csinálom a nyári nagytakarítást, ablakpucolásostól, függönymosásostól... :) Mindenki haragszik rám érte, miért nem pihenek, de karácsony óta iszonyú por ült rá a lakásra, hiába takarítunk minden héten. A köv. nagytakarítást úgyis max. karácsony előtt, nagy pocakkal nyomom majd, ha már mindenáron szülni akarok. :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas:)
Jól látod,nem unatkoztam az elmult pár évben.Ha megkérdezed barátnődet azt nagyon szépen megköszönöm :) Az a helyzet,hogy nem merek dokit fogadni,mert a Dec 29-ből karácsony vagy szilveszter is lehet.Valószinüleg nem örülne nekem az oros,ha az ünnepi vacsora közben riasztanám :lol: Az evéssel most ebben a melegben én is hadi lábon állok.Meg ma délután már a gyomor égés is elkapott,ugyhogy teljesen jó minden :roll: Szép estét mindenkinek :oops:
anci25

Sziasztok!

Cas, köszi a szíves fogadtatást! :)

Bár eléggé hulla vagyok (horgászni voltunk a Marosparton egy hiper-szupernyűgös Krisztával :roll: - fogacska bántja :( ) azért még néhány sort meg tudok írni, azt hiszem. :)

Én Krisztát is itt szültem Marosvásárhelyen, a második babát is ugyanitt szándékszom a világra hozni. Bár az itteni szülészetek sok kívánni valót hagynak maguk után - és itt nem a felszereltségre gondolok, hanem pl. a mentalitásra, az intimitásra, ilyesmi - eszem ágában nem állna máshová menni. Itt Vásárhelyen van az egyik legjobb kórház a környéken mindenféle területen, nagyon jó orvosokkal, és a környék (hacsak nem egész Erdély) legmodernebb, legfelszereltebb koraszülöttosztálya is itt van. Isten őrizz, hogy igénybe kellene venni, de ... :roll: Én Krisztával is teljes biztonságban éreztem itt magam, igaz, problémamentes terhességem-szülésem volt. És bárhová is mennék, úgyis nekem kellene megszülnöm a gyerekemet, nem?
Igaz, nincs lehetőség apás szülésre (bár a férjem nem is szeretne részt venni és így, ha nem akarja, akkor már én sem erőltetem/erőltettem), nincs mód alternatív szülésre, nem lehet látogatót csak a folyosón fogadni, és még sorolhatnék negatívumokat, de mindezeket csak utólag "vettem észre", mert a legfrissebb napokban túl boldog voltam ahhoz, hyog a kedvemet bármi is elvegye. :)
Bocs', hogy ilyen hosszan részleteztem, de rövidebben nem tudtam leírni. :)

Most, hogy már van összehasonlítási alapom, azt mondhatom, hyog ez a várandósságom könnyebb, mint az előző. De persze, csak bizonyos szempontból. Nem hánytam, (még) nincs savam, gyomorégésem, szinte mindent meg tudok enni. Anno, még a gyümölcsöket sem bírtam. Voltak reggeli émelygéseim, kisebb rosszulléteim, úgy éreztem, semmit sem kívánok akkoriban enni, de ebből az lett, hyog jól megéheztem, és mire helyrerázódtam, eltelt egy kis idő. De mindez semmiség volt a Krisztával való szint e egésznapos hányáshoz viszonyítva.
Ami most rosszabb, az az, hoyg most viszont szörnye aluszékony voltam/vagyok. És persze, most a pihenést nem akkor tudom megejteni, amikor akarom. Többen írtátok, hoyg elhanyagoltnak érzitek a második picit, hát ez nálunk sincs másképp. :roll: Őszintén, nekem fogalmam sincs, mikor telt el már ennyi idő, mert még csak most volt, hoyg sejtettük, hoyg beköltözött a kisbabó, még csak most (ápr. 18-án) teszteltem, még csak... De a napok repülnek, és már benne is vagyok a 2. trimeszterben.

Ami pedig azt illeti, hoyg Krisztát máris vállaltuk, itt nálunk ismét másképp működik a rendszer, de erről majd egy következő alkalommal mesélek. :)
Most inkább teszek fel egypár képet magunkról.

Ja, még azt akartam mondani, hyog akkor ti is jól tudtok programozni, ha ilyen ünnepi babákat hoztok világra! :wink: :wink: :wink:

És Anci gratulálok a kisbabádhoz, egyszerre csatlakoztunk, és szinte egyidősek is vagyunk! :) NAgyon örülök!

Ez lenne az én 13 hetes pocakom:
Kép .

Itt Krisztával vagyok:
Kép .

Huncut bogaram :) :wink: :
Kép . (Pakolást tett sárból az arcára egy folyóparti kiránduláskor! :shock: :roll: :P :lol: :lol: :lol: )

És ő pedig Mütyürke, akit már nagyon-nagyon várunk :) :
Kép .

Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Bocs', most vettem észre, hoyg butaságot írtam. :oops: :oops: :oops: Ezt írtam: "Ami pedig azt illeti, hoyg Krisztát máris vállaltuk...", ezt úgy kellett volna: ami pedig azt illeti, hoyg Kriszta után máris vállaltuk a második gyereket... :)
Mondom, fáradt vagyok... :oops: Mentem is aludni, bár még nncs késő, de rámfér. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sedith:)
Köszönjük szépen és viszont gratulálok nektek is :oops:
anci25

Anci
Fogadott dokinak az a dolga, hogyha kell, felálljon az ünnepi asztal mellől, és jöjjön. Elég szépen megfizetjük nekik! :roll: Szóval ez ne tartson vissza...
Az én dokim mesélte, hogy egyszer behívták egy szüléshez karácsony este, és be is ment a kombi Daciával, hóban fagyban 24-én este az ünnepi asztal mellől, pedig még csak nem is volt fogadott orvos. Csak azt felejtette el, hogy a gyerekek elől a kocsiba dugták el a nejével az ajándékokat! A szülés elhúzódott, a gyerekek 10-ig várták haza, de aztán elaludtak ajándék nélkül, mert ő csak éjfél után keveredett haza kocsistul-ajándékostul. :)
Ha adsz egy mailcímet, megírom a barátnőmnek, és akkor rövidre zárhatjátok a kapcsolatot. :)
Nekem írhatsz ide: calliope@index.hu

Edit
Megértem, hogyha ilyen jól felszerelt modern kórház van helyben, akkor nem kívánkozol MO-ra! Én is inkább úgy vagyok vele, hogy nem baj, ha nem lehet kádban vajúdni, meg nincs hiper-szuper alternatív szülőszoba, de legyen koraszülött intenzív és olyan orvosgárda, hogyha a dokim épp "lemarad" az akcióról, akkor is biztonságban érezzem magam.
Mondjuk az jó volt, hogy a párom bejöhetett, olyan közös élmény ez (is), ami egy életre összeköt (vagyis inkább megerősít). :)
A barátaink ide jártak meddőségi kezelésre, így inkább itt maradtak szülni is.
Aluszékonyság: irigyellek, én alig tudok éjjel 5-6 óránál többet aludni (hajnalok hajnalán kivet az ágy), és napközben is max. 1 órát sikerül... :roll:
A képek nagyon aranyosak, Kriszta igazi kis szöszi angyalka! :)
A pocid is helyes, asszem mostmár tényleg kell csinálnom nekem is képet az enyémről, hogy szülés után elhiggyem, ilyen korán ekkora óriási púpom volt! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Jó reggelt:)
Cas,anci@pannonmail.hu a címem,ide írhat a barátnőd.Köszönet érte!
Fogadott doki:Annyi rosszat hallottam már-terhes gondozás alatt jófej volt aztán szülésnél nem jött be...stb.-Nekem a csajszimmal sem volt,de most se lesz szerintem.Meg hát ez a dátum.....Na mindegy,alszok még rá párat és át rágjuk még a párommal is.
Már megint hétfő van és lehet gályázni :roll: De szerdán megyek ultrahangra,benézünk pocaklakóhoz :oops: Kitartás mindenkinek.Legyen szép napotok
anci25

Jó reggelt!

Ismét itt vagyok! :) :oops:
Anci, én végülis megértelek téged, hoyg nem akarsz feltétlenül választott dokit. Én itt mindig magánrendelésre járok terhesgondozásra, mert ha nem, azt hiszem, az egész napomat járóbetegrendelőben- kórházban tölteném, arra meg nincs idegem. Utálom azt, amikorcsak muszájból, tessék-lássék végzik a dolgukat, és bizony itt is akadnak olyanok, akik így tesznek. Igaz, így jól megfizetem, de legalább tudom, hoyg nagyon jó kezekben vagyok.
Krisztával más orvoshoz jártam, mint most, akit nem elégedetlenség miatt cseréltem le, csak mert végül másvalakihez kerültem, és ennél ragadtam. Majd ezt is elmesélem... :) :(

És mindazonáltal, hoyg volt fogadott dokim, nem vele szültem, hanem az ügyeletessel. Egy fiatal rezidens doktornő volt, aki nagyon jól elvégezte a dolgát, semmi panaszom nem lehetett rá. Adtam neki hálapénzt is (elfogadta, és látszott, hoyg örült neki), de olyan rendes volt utána is, hoyg amíg bent voltam, minden nap jött, meglátogatott-vizsgált.

Ez a doki azt mondta, hogy a lehetőségekhez mérten (ha éppen nem műt valakit, nem rendel, stb.) ott lesz a szülésnél, de ha mégsem lehet, akkor is jó kezekre fog rábízni. Meg is bízom benne. Igaz, én sem szeretném, ha épp valamelyik ünnepen szülnék (főleg nem a kiírt napon), de úgysem én döntök. :D Ha tőlem függne, kiegyeznék szívesen a két ünnep közöttel. :)

Még azon gondolkodom, hoyg esetleg ne fogadjak-e szülésznőt, aki ottlenne még akkor is, ha a doki nem tud jönni, de félek, hoyg anyagilag meghaladná az erőnket. :roll:
Anci, drukk az UH-hoz, és hoyg csakis jó dolgokat mondjon az orvos. Én csak július 30-án megyek legközelebb. :(

Cas, sejtettem én, hogy a barátaitok nemcsak kedvtelésből választották Kecskemétet szülni, gondoltam, hoyg valami oka volt ennek. Van székelyudvarhelyi barátnőm/volt egyetemi társam, aki nagyon dicsérte az ottani szülészetet, sőt jobban felszerelt, mint a megyeszékhelyi csíkszeredai. Úgy tudom, hoyg itt olyan szülőszoba is van, ahol apával lehet szülni. De mindenki tudja a saját gondját, félelmeit, és úgy cselekszik ahogy jónak látja. Remélem, minden rendben volt a barátaitoknál és most örülnek egy gyönyörű, egészséges babának. :)
Nekem az a bajom, hogy éjszaka bármennyit is alszom, nappal úgyis nagyon fáradt vagyok. VAnnak periódusok, amikor nem, de általában rosszkor tör rám a fáradtság (pl. du. 6 óra felé :roll: ).
Én is általában koránkelő voltam, most viszont rengeteget tudnék aludni. Az a baj, ha később kelek viszont, hoyg nem vagyok pihentebb. Próbáltam korán feküdni és kelni, korán feküdni, későn kelni, és még más variációt is, egyik sem jött be. Hiába, ilyen furcsa vagyok. :P

Szép napot, hetet mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?