Sziasztok!
Ma átestem egy újabb genetikai UH-n, mivel tegnap felhívtam a dokimat, aki két hétig szabin volt és elmndtam neki az AFP eredményeket és ő javasolta, hogy a biztonság kedvéért menjek el egy genetkia centrumba az alacsony AFP MOM miatt (0,8), több szem többet lát alapon is.
Ő először a SOTE I.-t javasolta, mert dolgozott ott is, felhívtam őket, hogy mikor lehetne oda menni, de pénteken kellett volna újra telefonálnom, akkor tudtak volna időpontot adni jövő vagy azutáni hétre...
Az már nagyon késő let volna, így felhívtam a következőt, a HIETE-t a Szabolcs utcában, ott ma pont volt délelőtt rendelés és időpontot sem kellet kérni (a harmadik genetikai centrum egyébként a Schöpf-Méreiben van).
Így am reggel bementem a dokihoz beutalóhoz és átballagtam a MÁV-ból a HIETE-re...
OFF: Lehet, hogy közfelháborodást okozok a megjegyzésemmel, de igencsak megnéztem ma a dokimat, ugyanis a két hetet valószínűleg valami melegebb éghajlaton töltötte és tök jól lesült barnára, egyébként sem rosszképű harmincas, de így aztán főleg....
Valójában nem a típusom, de azért jólesik a szemem legeltetni egy jóképű barnára lesült harmincason...
ON
A HIETE-n elég gyorsan sorra kerültem (egyébként elég lepukkant az egész) és a dokinő megállapította, hogy semmi baja a babának (én valahogy éreztem ezt, abszolút nem is izgultam), nincs semmi elváltozás, minden szerve és végtagja ép, sőt még meg is jegyezte, hogy a combcsontja milyen hosszú, most már 33 mm (legutóbb csak 28 volt, vagy a doki elnézte egy héttel ezelőtt, nem tudom). És azt is mondta és ezt ajánlom figyelmetekbe, hogy önmagában az alacsony AFP MOM még nem baj, minden második terhes nőnek alacsony, ha a BhCG MOM is alacsony, akkor lehet baj.
Most a nemére vonatkozóan nem derült ki semmi, mert elfordult a baba és nem is nagyon mozgott...
Tényleg, a THQ (44 mm) az minek is a rövidítése??? Írtátok már és csak én nem jegyeztem meg?
Úgyhogy ne tessék ijedezni alacsony AFP MOM miatt!!!!!!
Szilvus!
Nekem is alacsonyabb volt a vérnyomásom, de azt mondták, hogy ez normális terhességnél, örülj, hogy nem fordítva van, mert akkor rosszabb lenne!
Nekem elvileg dec. 19. az utolsó munkanapom, de utódom még nekem sincs, de nem is nagyon érdekel, ahogy írtátok: mi időben szóltunk, ez legyen az ő bajuk...
Már csak 7 hét van addig hátra, ezzel a héttel együtt, már visszafelé számolom a heteket, ha lehetne, centit vágnék...
No és akkor még egy kérdés vitamonikkal kapcsolatban: Elevit vagy Materna???? Nekem elég sok savam volt, azt nem kell szednem, de ilyen erősítő kellene, mert szinte állandóan küzdök a torokfájással, stb.
Tegnap megjártam a fogdokit is, majd csak 3 hónap múlva kell mennem újabb ellenőrzésre, betömte véglegesen a fogamat és ingyen csinálta, pedig magánrendelés volt, de TB kártyára elszámolja. Szerintem csakis azért, mert kismama vagyok!
Na jó, eldugulok és hagyok másokat is szóhoz jutni!
Andi
aki már túl van a ebéden és a gyümölcsdesszerten (kiwi, banán,mandarin)