Sziasztok!
Hogy ti milyen termékenyek vagytok, alig győzöm olvasni a sok hozzászólást!
Gigi,
üdv itt, nyugodtan gyere, én is csak szeptember közepére várom a babát. Mi apás szülést tervezünk, de én úgy tudom, hogy szülésznő mindig van, mert ő az, aki folyamatosan vizsgálja az állapotodat, és tájékoztatja az orvost, hogy na most már akkor jöjjön. Én mondtam a páromnak, hogy csak akkor jöjjön be, ha tényleg akar(mert anyu is felajánlotta, hogy bejön, bár persze jobban örülnék a páromnak), és ő azt mondta, hogy amíg nincs komplikáció, addig biztos bírni fogja a gyűrődést. Remélem sikerül majd az új szárnyban szülni!
Az én babám is állandóan csuklik! Kb. a 27. héten jött rá, hogyan is kell csinálni, és azóta nincs olyan nap, hogy ne gyakorolna, van, hogy naponta 4-5-ször is.
Anita,
elég fura ez a bugyi nélküli betét dolog. Ki kéne próbáltatni az orvosokkal!
Tegnap én is rengeteget keményedtem, így eggyel több gyógyszert is vettem be, mint a szokásos adagom, és a fejem is iszonyúan fájt, biztos valami front volt.
A légzésfigyelőnél én is a Madarász utcait hallottam jónak, és tényleg az a jó, hogy ők be is mutatják, hogy mi a teendő, ha leáll a kicsi légzése. Ti mind akartok venni?
Szisz,
jó takarítást!
Én már régóta itthon vagyok, de még nem jutott eszembe konyhaszekrényt tisztítani (igaz, hogy nem is szabad).
Szülés után még a lenmag is jó, egy evőkanállal kell enni egy nap. Lehet joghurtba keverni, én szendvicsben jobban szeretem. Állítólag nyálkával vonja be a székletet, és ezért könnyebb tőle elvégezni a kötelező nagydolgot.
Mellszívó: nálunk a kórházban Medelát árulnak kézit és gépit is, állítólag mind a kettő jó, kinek melyik tetszik. Mondjuk hülye hangjuk van, a kézi kattog, a gépi meg elég hangosan zúg. Én nem nagyon terveztem fejni, csak az elején, hogy beinduljon a tej, aztán ha beáll a baba igényeinek megfelelően, szerintem nem fogok vele szöszölni (attól függ, mennyi időt vesz el a baba gondozása).
Egyébként nekem sincsen előtejem, viszont vannak csúnya piros szövetszakadásaim a mellemen a kenegetés ellenére.
Na most már befejezem, így is túl hosszú lett. Mindenkinek további jó napot!
Zsizsa