Új privát üzeneted érkezett!

Timka

Az én védőnőm elég jó fej. Ijesztgetni azt azért szeret, de ez szerintem náluk munkahelyi ártalomKép
Elég alapos is, megmérte a pocikörfogatomat, már most 90cmKép, megmérte a szeméremcsont és a méh tetejének távolságát(ez van most ugye a köldökömnél), ez 21 cm, és ekkor mondta, hogy nagyon jól érezni, hogy meddig ér a méhem. Bár én azért nem mertem magamnak nyomkodniKép
A szívhanghalgatásból pedig megállapította, hogy megint buksival lefelé helyezkedik el, és most is elbújt a köldökzsinór mögéKép

Angéla
Sajna én még nem voltam ilyenenKép

Adri
Az én hangulatom nagy általánosságban jó, az elejétől fogva. Érzékenyebbnek sem érzem magam, talán egyedül az van, hogy több törődésre vágynék, de apuci egész nap dolgozik, én itthon vagyok már a 7.héttől táppénzen, unatkozom egész nap, aztán este hazajön a munkából, eszik, fürdik, leül a számítógép elé, aztán pedig belefárad és 10-11 óra körül már alszik. Még szombaton is dolgozik. Egyedül a vasárnap marad nekünk. Ez így olyan rossz. Ráadásul nagy ráérésemben van időm minden hülyeségem töprengeni, ezért van az, hogy kombinálok mindenfélét, és hol ezt, hol azt a bajt találom ki magamnak, és így mindig van min aggódnom.
Egyetlen szórakozásom a BabanetKép, ezért írok mindig kisregényeketKép

Búzaszem
Én is nagyon türelmetlen vagyok. De talán már érzem. Bár még mindig ott van ez a 'talán'. Ugyan mikor fogom már biztosra érezni?!
Tegnap este, miután nekifeküdtem aludni, (természetesen bal oldalt, felhúzott lábakkalKép, már hólyagosra fekszem az oldalam, de mindent a babáért), akkor kb. 10 percig többször is éreztem apró kis pukkanásokat. És ma is többször, főleg estétől, és persze mindig akkor, amikor felhúzott lábakkal ülök. Biztos nem szereti a drágaKép

Na, befejezem már. Megint kisregényt írtamKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Csak gyors bekukkra futja erőmből, jó sokat írtatok

Ruzicsky
A baba nevét is megadod és akkor teljes lesz a táblázatban az adatod? mert már beraktalak Kép

Mukika
Dehogy is ez egy sima adattábla ahhoz csináltam az elején még egy kódot, és azzal lehet beiileszteni ide, mert ha csak sima excell tábla lenne nem sokat látnánk belőle. Még akkor kikísérleteztem mikor még Zsani pocakban volt. A számokat meg ma fügyvény segítségével számoltatom minden nap ki. tehát a gép dolgozik már nem én, én csak adatrögzítő lettem.
A lányom szeme meg: nos ő úgy néz ki kicsinek mint én, csak neki világosabb a haja és több (hogy hogy csinálta mikor az apja majdnem fekete hajú) Tehát már előre tudom jó nő lesz. Na jó nem dícsérem magam tovább, na azért még egy kicsit, ma találkoztam az egyik gimis osztálytársnőmmal és megjegyezte milyen sokat fogytam jól nézek ki (na ja 6 kiló plusszal majdnem félidős terhesen, ezt elsőre el se hitte csak mikor elővettem a kiskönyvemet Kép)

Jck
Mikor volt az utolsó mensid első napja, mert így sehogy se stimmel az adat, mert ha március 4, akkor már 17 hetes terhes vagy (a baba természetesen 2 héttel fiatalabb). Vagy én értek félre valamit?

Hadri
Na akkor a nevek kérdést még elnapolom egy kicsit majd ha letisztul egy kicsit, túl sok a lánynév még Kép

Na megyek kidőlök, holnap reggel ha sikerül dobok egy táblát, most mindnkit beírtam aki jelentkezett, meg javítottam is.

Nadine (na igen ez egy gyors bekukk)

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok lányok!
Már jónéhány hete kacérkodom ezzel a topikkal, de csak most merek írni is, hogy tegnap voltam ultrahangon, és a doki mindent rendben találtKép Kép Kép. Ez még csak a 6. hetem, szerintem május 20. lesz az időpont, bár orvossal erről még nem beszéltem.

Babus! Örülök, hogy te is ittKép

Nadine! Megtennéd, hogy beteszel engem is a táblázatba, ha még nem késő? A nevek: talán Dániel, és talán Lilla, egyelőre ezekben tudtunk megegyezni. Nálunk ő lesz a harmadik baba, a nagyfiam (Balázs) épp tegnap volt 9 éves, kisboszorka(Réka) lányom pedig 2 és fél. Fura dolog, de jobban izgulok most, mint az előző két alkalommal, talán a korom miatt (februárban leszek 36), meg persze túl sokat olvasokKép.

Ha minden igaz, az orvosom táppénzre vesz, bár ennek nálam csak elvi jelentősége van, ui. GYES-en vagyok. Az persze nem mindegy, hogy az ember lánya a 20 000 forintos GYES-t kapja, vagy a táppénzes fizetését...

Babus! A méh megkeményedése olyan, hogy nem tudod eltéveszteni, mintha összepréselődne, úgy maradna, és egy kis idő múlva kiengedne. Nem fájdalmas, viszont kellemetlen egy kicsit. Sajnos Rékánál megtapasztaltam, már a 12. héten keményedett, a 20. héten elsimult a méhszáj, a 28.-on kinyílt egy ujjnyira. Ennek ellenére a lányom akkor született csak meg, amikor a bűvös 37. hetet betöltöttük, teljesen érettenKép. Igaz, addig hosszasan győzködtem, hogy maradjon még odabent, szerintem ez működik!

A MagneB6 szerintem semmiképpen nem árthat, mert akkor nem írnák fel kismamáknak!!! Ha az adagolásnak megfelelően szedi valaki, nem okozhat gondot. Olyan nincs, hogy csak az szedheti, akinek feszül a pocija, hiszen ez csak egy vitamin! Azt hiszem, én is szedni fogom a Materna mellett (remélem, ez alkalommal mást nem kell!!!).

Bocsi, ha hosszú voltam! Tünde

Tünde
tünde28

Szia Tünde!
Gratula az újabb babucihoz! Szerintem ahogy "öregszünk" úgy nő az aggodalom, hogy minden rendben legyen a baba körül. Én most augusztusban múltam 35 és a második babámat várom. Most valóban többet aggódom, mint anno 12 évvel ezelőtt az elsőnél. De a lényeg, hogy olyan jó egy kis élőlényt hordozni és életet adni, aki belőlünk van és a miénk. Természetanyánk jól elrendezte a dolgokat. Kép
Most nézem, hogy milyen korán írtad az üzidet. Talán nem bírsz aludni? Kép Hát én bármikor eltudnék, az biztos. Úgy érzem magam, mintha állandó fáradtságban élnék mostanság és ha vízszintes helyzetbe kerülök, pillanatok alatt lecsukódnak a szemeim. Talán ebbe még az őszi borongós hangulat is belejátszik, mert nagyon nem szeretem ezt az időt.
Még jó, hogy mire megszületik a babszi, talán már tavaszodni fog. Kép
Ancsi
ancsimamóca

Sziasztok! Kép

Ezen az oldalon új vagyok, de azt hiszem teljesen jó helyen vagyok! Nagyon jó egyidősökkel beszélgetni! Ma 17+6 a Pöttöm (febr. 23.), és holnap megyünk a 18 hetes UH-ra (csak a kórházba), nagyon várjuk! Múltkor aludt és a lökdösésre sem ébredt fel. Kedd este éreztem az első mozgást, és tegnap is... Kép Annyira jó!

A tejhez visszatérve: én sem kedvelem, sőt elég sokszor hasmenésem is van. Kiderítették (5-ször vettek vért 2 órán belül), hogy laktóz - tejcukor érzékeny vagyok. Ez hullámokban jön, van amikor megihatok akár fél liter banánturmixot, de van, hogy egy kanál joghurt után szaladok a vécére....

Annyira jó olvasni, hogy többekkel egy idősek vagyunk!

Búzaszem
Szept. 14-én voltam AFP-n és már tegnap meg volt az eredmény. Viszont olyan rossz, csak számok vannak. Nincsenek leírva a határértékek, amihez hasonlíthatnék.... Kép

Zsana
Evvel a poci dologgal én is így vagyok! Még nem túl nagy, de szeretem láthatóvá tenni, mert annyira büszke vagyok, hogy van egy Pocaklakóm!

Babus
Miért vagy otthon a 7. héttől? Veszélyeztetett helyen dolgoztál? Pontosan emiatt akarok jan. közepéig dolgozni. Bár ha nagy tél lesz, akkor nem fogok a hegyről lejönni!

Én is felkerülhetek a táblázatba? Nikcsi dec. 23-án leszek 27, első baby, Margit kórház, nevek még sok van (Korina, Márk, Milán, Dorina, Patrik, Vivien, Fanni - Tóth vezetéknévhez valami jó kell!)

Remélem nem voltam túl uncsi a hossza miatt, máskor ..... Kép

Nikcsi
nikcsi

Babus
Akárcsak magamat hallottam volna: én is egész nap egyedül vagyok itthon (a macskámmal), Apuci estig dolgozik, alig vagyunk együtt, este hazajön, kajál, dolgozik tovább...
Úgy látszik ez a mi sorsunk....
Nincs kedved kimozdulni otthonról? más fórumozók már személyesen is találkoztak, mi miért ne tehetnénk?
Timka
timka

Sziasztok!
Alig bírom visszaolvasni akár csak egy nap termését Kép

Tünde28!
Végre még egy kismama, aki a harmadikat várja Kép Már kezdtem csodabogárnak érezni magam itt Kép)

Tényleg, lányok! Féltek töölem valamiért vagy tuul kotnyeles vagyok vagy csak véletlen, hogy alig reagáltok a kisregényeimre? Komolyan kérdem, mert egy kicsit hülyén érzem magam. Nekem meg lehet ám mondani, mert ígérem, nem fogok megsértöödni Kép)

Haskeményedés: próbáltam magamban megfogalmazni, hogy hogyan is lehetne leírni, de Tünde28 nagyon klasszul leírta! Majdnem éreztem is, de szerencsére csak az emlékek Kép

3D ultrahang: valaki írta (bocs, de lusta vagyok újra visszanézni), hogy mennyire sajnálja, hogy öö kimarad ebbööl, mert az öö városukban erre nincs lehetööség. Biztatásként csak annyit szeretnék errööl mondani, hogy mind az orvosom, aki nagyöreg a szakmában (82 éves!!, és az MTA tagja meg minden tótumfaktum és olyan friss szellemileg, mint egy fiatal - de jó lenne ilyennek lenni ennyi idöösen) és az az orvos, aki állítólag az ország egyik legjobb szonográfusa (uh-szakembere), mellesleg a Praxisban is dolgozik. Szóval számomra hiteles emberek egyöntetüüen állították, hogy a 3D és 4D uh a szülööknek borzasztóan nagy élmény, de a jó uh orvos még többet is lát a 2D-n. Nem véletlenül azzal nézik a 3D rendelöökben is elööször, majd inkább a szülöök kedvéért váltanak át három dimenzióra. Persze a szülöök számára oly fontos "Milyen nemű?" kérdésre lehet, hogy hamarabb tudnak biztosabbat mondani három dimenzióban, de a szervi elváltozásokat jól látják 2D-n.
Szóval ne aggódjon senki, aki nem tudja megfizetni vagy nem tud eljutni ilyen helyre. Nem fog semmirööl sem lemaradni, kivéve egy szép élményrööl, de akkor vígasztaljon az, hogy sok-sok éven át fogod ööt minden nap nézegetni Kép

Mellesleg belegondoltatok már abba, hogy egy-egy ilyen gép hányszorosan térült már meg ezeknek a rendelööknek? Ez egy köö kemény üzleti vállalkozás. Sajnos mindig ezt tapasztalom, hogy ahol elhangzik, hogy esküvööre lesz vagy gyerekszületésre vagy csak egyszerüüen gyerekjátékról van szó, akkor a bekerülési összeg többszöröséért fogják kínálni, hiszen már csak nem sóherkodik az ember az esküvööjén vagy a gyerekén Kép(
Falra mászom ettööl a mentalitástól. Mi annak idején a virágárusnak el sem mondtuk, hogy a polgári esküvööre való csokor milyen alkalomra lesz. A templominál nem lehetett titkolni, meg azt amolyan hagyományos módon a férjem rendelte és hozta el (de romantikus is volt... kár, hogy rég volt Kép

Babus!
Próbálj meg valami tanfolyamot keresni vagy tanulj nyelvet, ha van kedved hozzá. Azt lehet ülve vagy fekve is. A tanfolyam mondjuk azért jó, mert ott emberekkel is találkozol rendszeresen, sööt, talán még vizsga is van, amire készülni kell, ami ösztönöz, hogy foglalkozz a tanulni valóval.
Én főiskolára járok, és épp most írom a szakdolgozatomat. Ez most egy kicsit sok a két és fél gyerek mellett, de azért élvezem is!

Már megint hosszuu lettem, bocsánat!
Dorka
dorka

Megint én Kép

Csak a magnézium szedésérööl akartam még írni, hogy azért vigyázzatok. A legtöbb vitamint tuul lehet adagolni, és akkor nagy baj lehet belööle! Azt tudom, hogy a C vitamint nem lehet tuuladagolni, de a magnéziumról nem tudom. Kérdezzétek meg a patikustól, hogy lehet-e és mennyit lehet más terhességi vitamin mellett szedni!!!
Sziasztok, Dorka
dorka

TündeKép

Üdv ittKép
És te csak úgy önszántadból kezded el a Magne B6-ot, vagy a dokiddal egyetértésben? Mert én is elgondolkodtam rajta. Lehet, hogy veszek és megpróbálom, eleinte reggel 1 szemet.(ahogy Timka is írtaKép). Ártani nem árthat.
És köszi a keményedős leírástKép, bár még biztosra mindig nem tudom, azt érzem-e.

Nikcsi
Igen, a munkahelyem miatt vagyok táppénzen. Ráadásul még rengeteget kellett volna buszoznom is(80km oda és ugyanennyi vissza).

Timka
Én pedig a kutyusommal vagyok itthonKép
Tényleg ez a kismamasorsKép
Tőlem egyszer szervezhetünk találkát. Csak az a kérdés, mennyien tudnánk összegyűlni, ha mindenki az ország különböző pontjain lakik. Bár gondolom valahogy ez is megoldhatóKép

Holnap 4D UHKépKépKép ÚÚÚÚÚgy váromKép

Babus

Kép
babus2005

Babus
Képzelt, velem jól kiszórt a férjem.
Direkt azért kértem a Praxisba az időpontot köv. hétfőre mert neki ez a hét nem volt jó. Erre tegnap este bejentette, hogy hétfőn korán reggel el kell mennie Kazincbarcikára, és nem tud velünk jönni. Én tuti hogy tovább nem tolom, főleg hogy elmegy a Győrffy is szabira.
Most próbálom őket hívni, hogy esteleg nem kaphatnék még erre a hétre időpontot, mert már nagyon nem bírom, de üzenetrögzitő van csak.

Nincs meg valakinek a Praxis vonalas száma???
Timka
timka

Nadine!

Még persze nem tudom, hogy fiú vagy lány lesz, de ha fiú akkor a Gellért, Bendegúz, ha pedig lány akkor az Olívia, Csilla neveket fogjuk neki adni.
Beírhatod a táblázatba.

Köszi

r
ruzicsky

Dorka! Ne izgulj, nem fél tőled senki! Kép Sőt, jó olvasni a kisregényeket (én legalábbis élvezem) Kép Az enyémre sincs mindig reakció, de nem is lehet mindig mindenre, hiszen már jó sokan vagyunk, rengeteg felmerülő témával, ami tök jó! Kép
A vitaminokkal kapcsolatban: én is elkezdtem szedni a MATERNÁ-t, de olyan jó kis szorulást okozott, hogy inkább abbahagytam. Inkább rengeteg gyümit meg zöldséget eszem és igyekszem tényleg változatosan kajázni, hogy mindenféléből jusson a babának is. Ez a vitamin bevitel persze nem ugyanaz, mint a tablettába sűritett, de szerintem megfelel a normál táplálkozásnak. A lányommal sem szedtem semmit annak idején és 3300 grammal 50 centivel született. Egy tipikus átlagbaba. Kép
És ahogy írtad: azért vigyázni kell a vitamin túladagolással! Én azt mondom, hogy aki változatosan táplálkozik, az elegendő ásványianyagot és vitamint juttat a szervezetébe és a babácskának is.
Ancsi
ancsimamóca

Amúgy én is gondolkodtam azon, hogy dolgozzak-e még vagy ne, mert azt nem mondhatnám, hogy annyira elégedett lennék a munkámmal, de aztán arra gondoltam, hogy így legalább lefoglalom magam, a pénz is több így és hamarabb eltelik az idő, mintha egész nap otthon ülnék. Úgyhogy inkább dolgozok még egy darabig.

A haskeményedés témához nem tudok hozzászólni én még így 15 hetesen azt sem tudom mit kell érezni, végül is azt érzem, hogy nő a méhem, meg a hasam is nő az látszik, meg még most is visszatér néha az émelygés, de babát eddig csak láttam az ultrahangon, hogy ficánkol, de érezni még semmit.

r
ruzicsky

Ja igen, magnézium témába én valahol (sajnos már nem tudom hol) azt olvastam, hogy a csokiban sok magnézium van, úgyhogy ha valaki nem akar mesterséges vitamint szedni, akkor tényleg érdemes kideríteni, hogy milyen étel tartalmazza és azokból enni. A csoki amúgy is jó a babának, állítólag olyan anyagok vannak benne, amiktől jól érzi magát, viszont sok a szénhidrát ami pedig a mamának nem olyan jó, mert ugye a terhesség alatt a túl sok szénhidrát nem javasolt. Én azért egy kis csokit eszegetek. Kép
ruzicsky

Vitaminokkal kapcsolatban: a dokim azt mondta szedjem nyugodtam az Elevitet, a háziorvosom pedig azt javasolta minél kevesebb "kémiát" szedjek és egyek sok zöldséget-gyümölcsöt. Szerintem is jobban tud hasznosulni a természetes forrásból szerzett vitamin, de a lelkem megnyugtatja a napi egy bogyó.
Mi baja lehet a babónak vagy nekem vitamintúladagolás esetén? (lehet hülye kérdés, de nem tudom rá a választ)
Timka
timka

Dorka

Dehogy félünkKép És ahogy Ancsi is írta, nehéz mindenkinek válaszolni. És sokszor az én leveleimre se reagálnakKép

Nálunk ugyan vagy itt helyben is 4D UH, itt az SZTK-ban, persze ugyanúgy fizetős, de olyan hülye libák vannak ott, hogy mi inkább képesek vagyunk felkocsikázni Pestre 80km-t, csakhogy láthassuk a kisbabánkat. És valóban csak a mozizás miatt, mert egy akkora élmény, meg az, hogy utána lesz Róla egy videófelvételem, amit mindenkinek büszkén mutogathatok, és még a laikus szemek is felismerik rajta a babát.
És persze, tudom, hogy óriási hasznot húznak az ilyen anyukákból, mint én, de jól csinálják, mert tényleg nem tudunk ellenállniKép

A tanfolyamokkal meg az a baj, hogy hiába unatkozom, ilyen helyekre mégsincs kedvem menni. Én olyan kötelezőnek érezném a programokat. 23 évem tanulással telt, utána éjjel-nappal(szó szerint, mert kétműszakban) dolgoztam, így tulajdonképpen jó egy kis szabadság, csak ne lennék egyedül. Viszont mindenki dolgozik, aki csak számításba jönne, este meg mindenkinek ott a saját családja. Leginkább apucira vágynék, nagyokat sétálni, megnyerni a lottó ötöstKép és egész nap csak a babának vásárolniKép Na mindegy, nehéz eset vagyok, de már csak 5 hónap és itt van BabuciKép

Tünde
Még egy kérdés a szakértőhözKép Az egész méhed területén jelentkezett ez az érzés vagy csak egy kis területén? És ezek szerint az, ahogy tegnap leírtam az én hasfeszülős érzésemet, az utalhat haskeményedésre vagy sem? KösziKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Tényleg rengeteg olvasnivaló összejött tegnap délután óta!Kép És mennyi a korán kelő emberke...Kép
Én még úgy aludtam volna... Ehelyett most éppen számítástechnika tanfolyamon ücsörgök és keményen tanulok levelezni Kép
Dorka!
Én szeretem olvasni az írásaidat és totál igazad van az anyagiak témakörében. Nekünk májusban volt az esküvönk szük körben (40 fö) és bizony a virág csak attól, hogy esküvöre készített csokor volt, szerintem kb. négyszerannyiba került, mintha "sima" csokor lett volna.
3D, illetve 4D ultrahang ügyben: én még nem tudom, hogy lesz -e benne részem/részünk. Nálunk a helyi magánklinikán állítólag 15eFt, az kicsit sok szerintem. Ha meg utazni kell valahová az lehet, hogy még többe kerül. Szóval ez még a jövö zenéje. Most még úgyis korai lenne (8.hét), majd megálmodom.
Babus!
Nagyon édesek a kis táncoló nyugdíjas nénik (vagy babák?) vagy mik a leveled végén! Kép
Legyen jó napotok.
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Dorka
Biztosíthatlak, nem félek tőled!KépKépKép
Valójában egy kicsit sokan vagyunk ahhoz, hogy mindenki mindenre válaszoljon, meg sokszor a téma is olyan, hogy én még pl. nem tudok hozzászólni.

Ruzicsky
Irigyellek a csokievés miatt. Nagyon édesszájú voltam, de mióta babát várok, rá sem bírok nézni az édességre. Egész nyáron egy gombóc fagyit sem bírtam megenni.
zsana75

Az Elevittől én is megnyugszom. Mert hiába imádom a gyümölcsöket, és zsákszámra eszem is, ezeken kívül viszont elég válogatós vagyok. Mint írtam, a tej kizárva, felvágottakat se szeretem, húsokat nagy ritkán megeszem, kényszerből, baba miatt, ráadásul változatosan sem étkezem. Én levesen, krumplin és főzelékeken(persze hús nélkül)simán elélnék.
Így én érzem, hogy nekem kellenek a mesterséges vitaminok. Csak ugye én sem tudom, hogy ez mellé lehet-e még mást szedni? De majd a patikában megkérdezem, csak ott is az a baj, hogy ahány ember, annyifélét mond.
Van egy Tápanyagtáblázat című könyvem, eszerint a terhesség alatt 450mg magnéziumra van szükség. Az Elevitben 100mg van, egy szem Magne B6-ban 48mg, (így, még ha napi 2 szem Magne B6-ot szedünk is+Elevit, az is még csak 200mg), tehát még ha ehhez viszünk is be a táplálkozással, akkor is elég messze járunk a túladagolástól. Gondolom én, de lehet, hogy hülyeség. Na nem okoskodom továbbKép

Babus

Kép
babus2005

Mégvalami...
Most éppen nincs állandó hányingerem, de ha a konyhába kell mennem, elkezdek öklendezni, emiatt aztán nem tudok főzni sem, pedig szinte naponta szoktam. Viszont állandóan és kizárólag csak főtt kaját ennék, főleg főzelékeket. Más is volt így ezzel? A gyümölcsökre és friss zöldségekre rá sem bírok nézni, a tejtermékekre pláne nem. Ja, és hat éve vegetáriánus vagyok, olyan fajta, aki megeszi a tojást és a tejtermékeket. Most akkor hogyan jut ez a baba ahhoz, amihez kell?

Kép
Kép
pfranciska

Zsuzsa

Most akkor ugyan melyik a jobb, pezsgőtabletta vagy Magne B6?

Babus

Kép
babus2005

Gyerekek, én mindjárt meghülyülök.
Képzeljétek, hétfőre van időpontom a Praxisba, de mivel úgy volt, hogy férjuram nem tud velünk jönni gondoltam megpróbálok még erre a hétre kérni egy idpontot. Ha már úgyis egyedül kell elmennem, akkor minél hamarabb, mert már alig várom.
Nagy nehezen sikerült felhívni a Praxist, kaptam időpontot HOLNAPRA!!! Örömömben felhívtam a férjem, és elmondtam neki a jó hírt. Erre közli velem a drága, hogy mégis tud hétfőn velem jönni, csináljam gyorsan vissza az egészet.
Most várhatok hétfőig Kép
Brühm-brühm...
Megyek is vásárlásba folytani a bánatom!

Zsuzsa, én benne vagyok a taliba, Bp-en lakom, nekem nem gond a hideg idő sem.

Zsana, köszi a tippet a ruhavásárlásra, megnézem.

Timka
timka

Sziasztok!

Én pl vegás vagyok, és rögtön az elsô terhesrendelésen megkérdeztem a dokimat, hogy kezdjek-e most húst enni, vagy szedjek-e valami vitamint. (Addigra egyébként pár hónapja már Elevitet is szedtem.) Erre azt mondta, hogy ha halat eszem heti 1x, akkor nincs is szükségem nagyon húsra, a vitaminokat pedig egyenesen fölöslegesnek minôsítette vegás étrend mellett, gondolom a sok zöldség-gyümölcs miatt.

Egy másik topikban pedig arról olvastam pro és kontra véleményeket, hogy az Elevit pozitív hatása mennyire bizonyított, illetve hogy az ilyen magzatvédô vitaminoknak nincsenek-e egyéb (akár káros) hatásai is, mint pl hogy óriás babája születik valakinek, ami azért nyilván nem mindegy. Szóval én leálltam az Elevittel, és jelenleg sem szedek semmilyen vitamint, mert engem egyébként sem megnyugtat, inkább kicsit megijeszt, ha egy természetesnek egyáltalán nem kinézô bogyót kell bevennem. Én is inkább a "természetes" úton bevitt vitaminok és ásványi anyagok híve vagyok.

Na persze ez egy olyan téma (egyáltalán az egész táplálkozás kérdésköre), amirôl még az orvosok sem tudnak megegyezni, így nyilván mindkét végletnek vannak harcos hívei. Én amondó vagyok, hogy mindenki tegyen úgy, ahogy jónak látja. Kép Kép Kép

Dorka, bár már elegen nyugtattak meg, most én is csatlakozom hozzájuk: engem kimondottan szórakoztatnak a hozzászólások, a rövidek és a hosszabbak is, nyilván ezért is olvasom el ôket. Ha valakinek nincs türelme elolvasni, úgy is átugorja, nem? A válaszadás pedig tényleg amiatt szokott elmaradni, mert már egyre többen vagyunk. De én ennek pl örülök, akkor is, ha nem írok mindenkinek külön, mert egyszer?en nincs ennyi idôm. De szerintem nagyon jó ez a topik, úgy ahogy van! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Egy taliban én is benne lennék, és szintén bp-i vagyok. Nagyon jó lenne! Kép

Még annyit akartam hozzáf?zni az elôbbiekhez, hogy persze ha valamilyen hiányt mutatnak ki nálam vérvétel után, akkor természetesen fogok vitamint szedni, a tablettamentességet arra értettem, ha tényleg meg tudja oldani valaki a "kielégítô táplálékbevitelt".
B

KépKép

Kép
borbolya

Franciska! Én is vega vagyok 3 éve és "csak" húst nem eszem (tejterméket, tojást és halat igen). De most az áldott állapotban én azt eszem, amit megkívánok. Tehát most husit is, de érdekes módon pár falattal elvagyok, úgyhogy nem fogok "visszaesni". Kép Most valószínűleg a babám miatt kívánja a szervezetem ezt a fajta kaját, mert előtte simán le tudtam állni a húsokról. Gondolom szülés után visszaállok. Kép
És kihez, melyik dokihoz jársz? Én a Gyócsihoz.
Ancsi
ancsimamóca

Timka

A te párod sem semmiKép
Én előre megmondtam apucinak, hogy ekkor meg akkor megyünk Pestre UH-ra, én busszal nem utazok fel, tehát kizárásos alapon szabira megy és autókázunk föl. Ha pedig már költöttünk a drága benzinre meg autópályamatricára, akkor kár sietni hazaKép, élvezzük ki a fővárost, és menjünk el babaáruházakba. Múltkor a Brendont és a kisebbik Megatoys-t néztük meg, holnap a Soroksári úti Megatoys jön. Kész tények elé van állítva a drágaKép Ennyi nekem is járKép

Babus

Kép
babus2005

Már ugyan többen is írtátok, de én is csatlakoznék, hogy én is mindenki írását szívesen olvasom, sőt minél több annál jobb, de nem minden témához tudok hozzászólni, meg van, hogy már más leírta már stb.

Vitamin kérdésben pedig nekem a védőnő is és az orvos is azt mondta, hogy inkább természetes úton, de jó a vitamin is és nem lehet túladagolni, ha napi egyet veszel be, de igazán az sem baj, ha nem mindennap szeded. És én is úgy vagyok vele, hogy legjobb a természetes út, de az jóval nehezebb, mert tudni kellene miben mi van, mi az ami kell és mennyi és mi van, ha nem szereted azt a kaját, amiben benne van pont az a vitamin ami legjobban kéne...stb. Úgyhogy én egy multivitamin tablettát szedek, abban van mindenféle és nem mindennap. Én úgy érzem, hogy ez meg a változatos étkezés elegendő kell, hogy legyen.

r
ruzicsky

Ancsi!
Köszi a válaszodat Kép
A Vargához járok, szerintem jó fej. Ő azt mondta, hogy nem is kell húst enni, jók a sűrű tejtermékek is (túró, tejföl...)és szerinte tejet inni nem érdemes, mert már bocsi, de szar sincs benne. Vagyis a mai tej = víz.
Szóval abszolút nem izgatta a dolog.
Én is nagyon szeretek itt lenni és olvasni a többiek írásait, azt hiszem függő leszek... Kép Kép
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Adri,
Én márc 26-ra vagyok kiírva, és eredetileg azt terveztem, hogy jan-februárig dolgozom, attól függôen, hogy bírom. De egyre inkább hajlok a dec felé, (addig sajnos nekem muszáj is), mert már egész egyszer?en nincs hozzá kedvem. Kép
Nem rakod fel az UH-s képet a profilodba?
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok,

csatlakoznek hozzatok ha lehet. Csak majusra varom a babamat, aki a masodik lesz. Meg csak a 8. hetben jarok, igy tudom , hogy meg korai talan csatlakozni, de mivel kulfoldon elunk most atmenetileg, ezert eleg maganyos vagyok es jol esik egy kis "tarsasag".
cedrica

Sziasztok!

Én ritkán írok, de azért olvasni szoktalak benneteket, hiszen sok mindenre válaszat kap az ember.
A vitamin témához annyit fűznék hozzá, hogy nekem orvos mondta, hogy 1 Elevit, 3 MB6, 1 folsav és 2 maltofer fol-t szedjek. Mindez hétfőig volt így, akkor voltam ugyanis kontrollon, és most lecsökkentette 4 naponta 1 Elevitre, 2 MB6-ra, többi ua. Szóval szerintem ha sok lenne biztos nem szedetné velem. Mondjuk én egy kicsit vérszegény vagyok, de ez ilyenkor nem ritka. A húst nekem is mondta, hogy egyek sokat, bár nem vagyok vega, de mégsem bírok annyit enni mint kellene. Egyszerűen nem kívánom. A tejjel is ugyan így vagyok, de azért néha ráveszem magam, hogy megigyak egy pohárral, már csak a baba kedvéért (Omega tej - tele tápanyaggal). Viszont ez kb. 2 hetente jut eszembe. Korábban majdnem mindennap ettem jughurtot is, most azt sem kívánom. Nem mondom, hogy sokat eszek, de hisz mitől is éhezne meg nagyon az ember, amikor itthon ül egész nap, minimális energiát fogyasztva. Ezért úgy gondolom egy kis vitamin rásegítés nem árthat.

AFP-el kapcsolatban kérdezném, hogy ti mikor csináltattátok (hány hét + hány nap)? Holnap megyek a védőnénihez, akitől megkapom a beutalót, gondolom ő is fogja mondani, de azért (ha már van ez a fórum) titeket is megkérdezlek.

Mano
Kép
mano2005

Húúú Lányok!
Nem egyszerű termést hoztatok össze tegnap du. ótaKép Alig győzöm olvasni, de ez koránt sem baj. Az ember sokat okosodhat. Nálam csak az a gáz, hogy én mindezt a melóhelyen teszem, és gyanítom nem nagyon örülnének a főnökök ha látnák a szorgos "munkámat", így ha valaki nyitja az ajtót, rögtön elrejtem a netet és ezzel egyidőben szívinfrastruktúrát is kapokKép

Hogy meddig kéne dolgozni?
Én már játszottam a gondolattal, hogy rá kéne hagyni az egészet (habár még csak 10 hetes vagyok), de amikor totál stresszelik az embert, meg attól kell rettegni munkaidő után is, hogy mikor csörög a telefon, hogy be kell menni dolgozni és egyebek, az eléggé kellemetlen. Nekem is csak az a szerencsém, hogy a kolleganőm, aki a barátnőm is egyben és magasabban helyezkedik el a ranglétrán, mint én, tudja, hogy babát várok, így próbálja úgy terelgetni a dolgokat, hogy engem hagyjanak ki a túlórából. 2 hete is egyik nap reggel 7-től, este 10-ig kellett dolgozni, hát azt hittem kinyiffanok; fájt már a hasam is, minden bajom volt. Meg még az is hozzátartozik, hogy én egy irodakonténerben dolgozom, aminek a falai igen vékonyak és nem tudom milyen lesz a klíma télen, mert ha hideg lesz én biztosan abban a pillanatban távozok, mert annyit azért nem ér a meló. Tehát nekem sok körülmény befolyásolja a "meddig dogozzak" kérdést.

Jajj, azt hiszem én is hosszúra sikeredtemKép

Na és persze üdvözlet az újonnan érkezőknek! (én mint "régi" motoros Kép)

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Mano
Tudomásom szerint az afp-t a betöltött 16. hét után néhány nappal kell csinálni, szerintem menj el még a héten.

Muki
Nálunk a rendszergazda figyeli, hogy ki hol garázdálkodik az interneten, és letiltja a gyakran látogatott oldalakat. Úgy tűnik, a Babanetre még nem figyelt fel.
Szerintem táppénz helyett inkább mondd el a melóhelyen, hogy mi a helyzet és nem tudsz túlórázni. Akkor te is jobban jársz, mert mégsem unatkozol otthon, több pénzt is kapsz, de nem kell széthajtanod magad. Úgysem tudnak mit tenni ellene.

Zsana
zsana75

CedricaKép
Üdv közöttünkKép Kellemes babavárást neked isKép

Manó
Én is úgy tudom, hogy betöltött 16 hetesen veszik le az AFP-hez a vért. Nekem speciel 16 hetesen+3naposan vették leKép
És hogyhogy neked ennyiféle vitamint kellett szedned? A vasat értem, a vérkép miatt. És a Magne B6-ot? Volt valami különösebb panaszod? És ennyi folsav nem sok? Elevitben is van, Maltoferben is, plussz még külön a folsav?

Babus

Kép
babus2005

Babus

6. héten bevéreztem, és ez eltartott a 12.-ig (inkább barnázgatás volt, de hát az is vér!!)gondolom ezért. Hál' istennek most már minden rendben, de azért nem volt könnyű ez az időszak.

Mano
mano2005

Szia Cedrica! Jó, hogy te is köztünk vagy. Kép Itt biztos nem fogsz unatkozni, mert van mit olvasni rendesen! Kép
Muki! Én is a melóhelyen tudok netezni és szintén figyelnem kell mikor ki járkál a közelben. Kép Nem is tudom mi lesz velem, ha tényleg sikerül végre "nyugalomba vonulnom" és nem leszek gépközelben. Sajna otthon nincs netünk.
Arra figyelj, hogy nem vagy köteles túlórázni a melóhelyen! Bizonyos betöltött hét után jogaink vannak, mint kismamának. Pl. munkaidő alatt simán elmehetsz vizsgálatokra és nem arénázhatnak miatta! Még van elég sok minden, de utána kellene nézni. Ezt nem árt tudni, nehogy kihasználják az embert!
Manó! Neked aztán jó kis gyogyiadagokat írt fel a dokid! Bár az biztos rossz, hogy amit eddig ettél azt most nem kívánod. Én is így vagyok, de MUSZÁJ időnként "mostnemszeretem" kajákat enni. Bár azt mondják azt együk, amit kívánunk. Kép
Ancsi
ancsimamóca

Zsana75-nek!

Nekem szerencsére nincs olyan kaja amivel kapcsolatban változott volna valami. Mindent ugyanúgy tudok enni, mint azelőtt. Inkább sokszor nincs étvágyam, meg ami még probléma, hogy előtte sem kívántam nagyon a gyümölcsöket, úgyhogy most is inkább csak a baba kedvéért eszem, de sokszor csak legyűröm. Nem tudom miért van ez, de nálam évek óta van, hogy egyszerűen nem kívánom a gyümölcsöt. A csokival viszont semmi gondom Kép

r
ruzicsky

Ancsi,
abban biztos vagy, hogy munkaidô alatt el lehet menni vizsgálatokra? És nem is kell ledolgozni máskor? Ez is betöltött héthez kötôdik?
Köszi,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Ez igen lanyok! Egy oraja olvasom csak a mai hozzaszolasokat! Kép
Mi dogrovason voltunk az elmult nehany napban, ezert nem jelentkeztem. Mivel a Bence elkezdett egy ovi felesegbe jarni par hete, igy rogton beteg lett (errol asszem iram mar mult heten) es kozben en is sikeresen elkaptam. Nekem a torkom is fajt, meg aztan jott a natha, orrdugulas stb. Volt egy ejszaka amikor muszaj volt orrsprayt hasznalni, mert egy szem levego nem ment se ki se be. Persze ra van irva, hogy terhesen az orvos tudtaval lehet csak hasznalni, de mi a francot csinaljak ejjel 2-kor mikor nyelni sem birok es levegot sem kapok? Ugyhogy masnap megerdeklodtem, hogy most mi lesz, mert en hasznaltam? Azt mondtak, hogy egyszeri hasznalat valoszinu semmi bajt nem csinalt. Ugyanis felgyorsithatja a baba szivvereset nagyon, ill. mehosszehuzodasokat okozhat. Hat remelem tenyleg nem csinaltam semmi bajt. Ma megyek a dokihoz delutan, remelem hallgatunk szivhangot is. Aztan uh-ra majd jovo penteken.
Olyan sokat irtatok, hogy nem is tudok hozzaszolni mindenhez, igy most csak figyelem a kovetkezo temakat es igyekszem mostantol kovetni oket, mert most mar jobban vagyunk. Kép

Agi

Kép
Kép
agi

Nikcsi!
Mi pont egyidősek vagyunk.

Elég hosszú volt a napom. Reggel felhivtam a tanácsadót ahol mondták, hogy jó lett az AFP-m. Elmentem utána a dokihoz, mert nem ő vette fel a telefont. Valójában jól jártam, mert igy bementem a patológiára éppen a műtőben volt. Kicsit vártam, és utána megcsinálta az uh-ot is. Az AFP eredményem18.5ng/ml
0.5Mom Ez meg volt csillagozva, mert 0.51 volt a határ. Ezért is örültem, hogy elmehettem az uh-ra, és nem kellett jövő keddig az eredeti időpontig várnom.
És az eredmény megnyugtatott.
Bpd 43mm
AC138mm
Fl28mm
OFD 51mm
Súlybecslés:276g
Kor 18+0
Megirnátok, hogy akinek már volt AFPje milyenek voltak az értékek? Csak kiváncsiságból. Ugyanis az egyik ismerősöm mondta, hogy akinek 20 alatti nagyobb a valószinűsége, hogy kislány lesz. Elfelejtettem megkérdezni a dokit, hogy mi lehet a neme, és legközelebb csak 24 hetesen kell mennem.
A nővéremnek és a húgomnak is 33 lett és mindkettőnek kisfia van. Nektek mi erről a véleményetek?
Még egy kérdés. Meg tudja e valaki mondani azt, hogyha 2002szept 2004júnig folyamatos munkaviszonyom volt, de megszűnt a szerződésem és 3 hónap passziv tp jár csak, ha utána bejelentkeznék egy bt-be és mondjuk csak 1 hónapot dolgoznék, utána csak 1 hónap tp járna vagy több? Mert össze vissza beszéltek a tb-ben is mást mondtak, meg a TÁKISZban is. 28ig van tp-em utána kezdeni kellene valamit. Ha valaki tud segiteni ebben megköszönném.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Hogy mennyi olvasnivaló van itt? A kételkedőket én is szeretném megnyugtatni, hogy engem is mindenki irománya érdekel, még ha nem is tudok hozzászólni.

Babus
Nem lehet egy leányálom mindig otthon gubbasztani. Az én férjem is rengeteget dolgozik főleg nyáron. Akármennyit tépheten én a számat, hogy most már velem is foglakozhatna, az eredmény felemás. Tegnap véglegesen az akasztott ki, hogy amikor köszöntem neki, hogy megjöttem (még dolgozott), úgy tett mint akinek nem létezem. Később kiderült, hogy észre sem vett, pedig 1 m-re álltam tőle. Szépen állunk mondhatom 3 hónapnyi házasság után. Mondtam neki, hogy most már pedálozhat. Eredmény: ma már legalább voltunk sétálni...

Dorka,
én írtam, hogy nincs lehetőségem 3D-s UH-ra. azért jó lenne a babát többször látni, olyan sokáig nem tudom mi van vele. Azért egy kicsit húzós az ára. Elképesztő, hogy van képük az emberről annyi bőrt lehúzni amennyit csak lehet. 3 hó-ja volt az esküvőnk, nem is mondom hány 10 e-t fizettünk a fotósnak és még egy esküvői albumot sem volt képes adni.

Borbolya,
De jó, hogy egy időpontra vagyunk kiírva. Te hány hetes vagy jelenleg hivatalosan? Én nem igazán értem a doki számítását (13 hét + x nap) de szerintem ez nem pontos. Az UH-os képet hogyan lehet feltenni? Scannerrel? Leírnád, mert ha tudom szívesen felrakom. Én úgy gondoltam, hogy max. febr. valameddig doldozom, de szígorúan ameddig bírom. Muszáj, mert különben a pénz is kevesebb és sajnos nem mindegy.

Én jelenleg nem szedek semmit. Próbálom természetes úton megenni ami kell. Néha a kezemen feláll a szőr az almától, de legyűröm. Engem eléggé elijesztettek az óriásbébi + hízás dolgokkal, úgyhogy amíg nem kell nem szedek semmit.

Jó lenne találkozni. Ha úgy jön ki én is nagyon szívesen elmennék.

Tugja-e vk, hogy lehet-e ilyenkor Lactacyd femina irrigálót haszálni?

Ma lehet, hogy hallgatott rám a baba. Majdnem bepisiltem út közben és nem lehetett megállni és beszéltem magamban hozzá, hogy jó lenne ha arrébb telepedne mert ezt így nem fogom kibírni, és egy idő múlva megszűnt az inger. Lehet, hogy bebeszélem magamnak, de olyan aranyos...

Azt hiszem már ennyi, a hangulatom sokkal jobb. Úgy látom kisregény sikeredett, de sajnos a környezetemben nincs kismama. Köszönöm a meghallgatást.

Sziasztok

Adri
hadri

Búzaszem

Nekünk 41,4 ng/ml és 1,2 MoM lett az AFP eredményeKép
Mindenhol más értéket tekintenek normálisnak, de én úgy tudom, hogy:
normális: 0,8 - 1,4 MoM
mérsékelten emelkedett: 1,4 - 2,5 MoM
emelkedett: 2,5 MoM felett
alacsony: 0,8 MoM alatt
Szerintem semmi köze sincs az AFP-nek a baba neméhez, és ezt több helyről is(orvostól is) hallottam.

A munkaügyi dolgokban sajnos teljesen járatlan vagyokKép

Holnap légyszi drukkoljatok az UH-hozKép Meg, hogy kiderüljön végre, hogy kiscsaj-e vagy kissrácKép

Babus

Kép
babus2005

Búzaszem,

Sajnos munkaügyi dolgokban én sem tudok segíteni. Az AFP is még sajna előttem áll.

Adri
hadri

Adri

Úgy látszik ebben a topikban sok az elhanyagolt feleségKép Az én férjem is, fél 7-kor hazajött, kajcsizott egy kis túróstésztát, rohamgyorsan megfürdött és azóta a szomszédban haverkodikKép Azt mondta, vigasztaljon az, hogy holnap az enyém lesz egész nap. Azt hiszem szaván fogom. Késő estig haza sem jövünk Pestről. Megsétáltatom egy életre.

Sokaktól hallom, hogy lehet irrigálni terhesség alatt(a dokimtól is), viszont sokaktól azt, hogy nem szabad ilyenkor. Ígyhát én inkább nem merem használni.

Az óriásbébiben tapasztalatból nem hiszek, a hízásban szintúgy nem. Már lassan egy éve szedem az Elevitet, és annak ellenére, hogy még a babavárás elején se voltam soha rosszul, mégse volt soha nagy étvágyam, sőt, bárcsak ne kéne enni. Én aztán nem híztam meg az elmúlt 20 hétben, csupán a pocim nőttKép Ezt még a "drága" jó anyósom is beismerte, pedig eleinte esküdözött, hogy úgyis meg fogok hízni, akárcsak ő annoKép

Babus

Kép
babus2005

Borbolya
az Munka Tv-bol:

"A terhes es kisgyermekes no vedelmere vonatkozo szabalyok alkalmazasakor mind a munkavallalotol, mind a munkaltatotol elvarhato, hogy egyuttmukodesi kotelezettsegenek eleget teve
- a no az indokolt orvosi vizsgalaton reszt vegyen, a felajanlott uj munkakort merlegelje es megfelelo ajanlat eseten, elfogadja,
- a munkaltato koteles ot megfelelo munkakorbe athelyezni vagy a munkakore megtartasa mellett, a munkafelteteleket alkalmassa tenni arra, hogy egeszsegugyi szempontbol az megfelelonek minosuljon.

107. § Mentesul a munkavallalo a munkavegzesi kotelezettsege alol

c) ha keresokeptelen beteg;
d) a kotelezo orvosi vizsgalat (ideertve a terhesseggel osszefuggo orvosi vizsgalatot is) teljes idotartamara;
- a kotelezo orvosi vizsgalat (pl. tudoszures), kulon kiemelve mentesitesi okkent fogadja el a terhesseggel osszefuggo vizsgalatot.

Búzaszem

Van ez indexen egy fórumon, ahol "Szakbarbár" válaszol a tiedhez hasonló kérdésekre. Szerintem próbáld meg ott.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9036766&na_ord er=

Mano
mano2005

Mano
Megelőztél! Túl precíz akartam lenni, de mire kikerestem a § számokat...

Azért ha már kikerestem:
128.§ (2)A nõ terhessége megállapításától a gyermeke egyéves koráig ... túlmunkára (készenlétre) nem vehetõ igénybe; ettõl érvényesen eltérni nem lehet.

és még néhány hasznos infó:
http://www.origo.hu/uzletinegyed/allas-karrier/munkajog/20000606113430yovb.html? pIdx=8
zsana75

Szia Adri!

Tényleg ugyanarra a napra vagyunk kiírva, eddig nem is néztem. Kép Én ma hivatalosan 13 hét + 4 napos vagyok, ezt dátumot a 2. uh-on lôtték be, az elsô uh-on még kicsit más idôpontot tippeltek.

A képet elôször be kell scannelni, hogy meglegyen digitálisan, és csak utána tudod feltölteni. De ha még nem csináltál ilyet, lehet, hogy jobb lenne, ha segítene valaki, nem olyan bonyás, de elsôre annak t?nhet. Mindenesetre ha megvan a bescannelt kép, akkor fölül rákattintasz a 'profil'-ra, bejelentkezel, és alul, a képeknél 'choose file'-lal kiválasztod a képet és csatolod, de utána feltétlenül mentsd el a változtatásokat is! Kép Remélem hamarosan megláthatjuk a pocilakódat! Kép

Azért az jó, hogy már most így hallgat rád... Kép

Babus,
Aaaaanyira irigyellek, hogy már holnap mész uh-ra!!! Kép És persze, hgoy drukkolunk neked! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Mano, Zsana!

Nagyon arik vagytok, köszönöm!!! Ezek azért elég hasznos infók...

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok,
Búzaszem,én is úgy tudom,hogy az afp értékből nem derülhet ki a baba neme.Én tegnap telefonáltam az eredményért,doki azt mondta jó az érték,1mom de ha nálam lesznek a papírok akko majd leírom pontosan.Hétfőn megyek majd hozzá genetikai uh-ra.
Ági,nálunk is megfázott a gyerkőc és mindenki a környezetében,így átérzem a problémát.Én sóoldatos orrsprayt használok,azt lehet a terhesség alatt is.Biztos lehet nálatok is ilyet kapni.
Addig is jobbulást!
sziasztok
nyetus76

Üdv mindenkinek!

Én kb. 8-9 hetes kismama vagyok, szívesen beszélgetnék velem egykorú anyukákkal!!!!!
asszony

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?