Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nálatok milyen lesz a gyerekszobában a fal? Egyszínű, vagy színes, mintás, kismackók, delfinek, kisautók, ...? Én szeretnék a falra mintákat, de azt írják itt a neten, hogy kifejezetten zavarhatja a gyerkőcöt a sok maci meg nem tudom, mi a falon, mert elvonja/megosztja a figyelmét.

A másik: szőnyeg lesz a gyerekszobában? Ha igen: milyen? Most olvastam itt a neten, hogy nem ajánlott a szőnyeg (de én azt szeretnék), mert azon nehezebben tanul meg járni a gyerkőc.
Vélemény, tapasztalat?

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Liv,

Nálunk egyelőre a hálóban lesz a baba, ahol mályvaszínű a fal (egyszínű). Majd ha végig tudja aludni az éjszakát, átmegy a nagylányhoz a "gyerekszobába", amit addigra teljesen fel akarok újítani, hogy olyan igazi kislányos legyen. Nem lesz minta, max. egy nagyon egyszerű bordűr, de az sem nagyon színes. Szerintem épp elég, ha a fal egyszínű, a játékok úgyis 1000 színben pompáznak.

Üdv,
Andi
Vendég

Sziasztok!

Mostanában nem tudok olyan gyakran jönni, mint szeretnék, mert a munkahelyemen az utolsó napokat töltöm, adom át a megmaradt ügyeket, otthon meg vírust kapott a gépünk. Kép Elvileg ma lesz helyrepofozva, ha sikerül.

Látom már jó kis finiselős hangulat van, nagyon izgi! Kép Estére mintha az én lábam is kezdene kicsit bedagadni, de inkább csak a jobb, mostantól árgus szemekkel figyelem, hogy tényleg dagadt-e vagy sem.

Még mindig a babakocsi témában utazunk, de már közeledik a vége. Egy kis közvéleménykutatást szeretnék tartani, lehet, hogy a tapasztalt anyukák jobban tudnak válaszolni, de minden vélemény érdekelne, szóval mi a jobb, ha a babakocsin mind a 4 kerék fix vagy ha kettő bolygóra is állítható? Azt tudom, hogy minél nagyobb a kerék annál könnyebb tolni. Mi most olyan közepes nagyságú kereket néztünk ki, és van fix meg bolygó változata is. Ismerőseim inkább a fixre voksolnak, csak a boltban kicsit megingott a véleményem, mert a bolygóval könnyebb volt kanyarodni, igaz csak sík terepen tudtam kipróbálni és állítólag amúgy könnyen el szokott akadni. Szóval fix vagy bolygó? Kép Már kezdek bedilizni! Kép Előre is köszönök minden véleményt!

Macsek
32+0

Kép

Kép
macsek11

Liv!

Nálunk is egyelőre a hálóban lesz a bébi, ahol sárga a fal és narancs színű bordűr fut körbe. Később, ha kialakítjuk a gyerekszobát, se akarok túl mintás és tarka falat, inkább olyan kiegészítőket helyeznék el, ami könnyen cserélhető a gyerek igényei szerint. Pl. kép a falon, amiben cserélhető mindig a kép másra, vidám ágynemű, játékok.
Szőnyeget mindenképpen tennék le, de olyat, ami vastagabb, stabilabb, tehát nem csúszik el a padlón, nem tud összegyűrődni, ilyen szőnyegen nem hiszem, hogy gond lenne a járás és ha leül a baba, akkor melegíti is.

Kép

Kép
macsek11

Macs,
én teljesen hálóing párti vagyok, már azt hittem, egyedül maradok vele. Kép Egyébként mi holnap töltjük a 38. hetet, de szerintem a te babád hamarabb jön, mint az enyém. Az enyém ugyanis még teljesen békésen elvan, nyákdugó, méhszáj, minden gondosan megőrizve... No sebaj, majdcsak megjön. Mostmár tulképp akármikor, igaz? Kép

Liv,
nálunk sárga a babaszoba fala egy egeres bordűrrel. Annyira édes volt a bordűr, hogy muszály voltunk megvenni, beleszerettem. Kép Itt a szoba:
Kép

Ez pedig egy közelebbi az egerekről:
Kép

Szőnyegünk is van, bár tudom, hogy ellenjavallott a benne élő atkák miatt, de én nem bírom a parkettát. Ezen legalább lehet játszani. Hol olvastál róla, hogy gátolja a járni tanulásban a gyereket? Legfeljebb egy kicsit kisebbet koppan, amikor elesik, de nem hinném, hogy pl parkettán gyorsabban elindulna (az még ki is csúszik a lába alól...)

Macsek,
a mi kerekünk bolyog. Nekem a fixszel nem sikerült igazán értelmesen kanyarodni... Bár olyan kocsik is vannak, aminél a bolygó kereket le lehet fixálni, ha úgy akarod. Esetleg nézzetek ilyet. Kép

Lányok,
van valaki, aki csinálja a gátmasszázst? Láttam, hogy sokan nem akarjátok, de van valaki, aki igen és ki is próbálta, és érti a dolgot? Mert én csinálnám, de nagyon nem megy... Kép
babs

Nálunk és a közös hálóban lesz a babó, barack színű a fal, semmi extra nincs rajta, képeket és falvédőt majd beszerzek, de még olyan pici a baba, nem is látja igazán.Parkettás a szoba, egy-két kis szőnyeget hagyok bennt és vettem egy csiga mintájú gyerek szőnyeget.Jó lesz majd játszónak, de olyan messze van mégKép

babakocsi: én közepes kerekűt vettem, mózeskosarast, első kerekek bolygósíthatók és rögzíthetők is, masszív kocsi, hátránya hogy nehéz, új buszokra metróra fel tudok vele szállni, de máshová nem, elsőn lakunk lift nélkül.Jól téliesíthető (vastag mózes és lábzsák)
tavaszig még úgyis olyan pici lesz (6 hónapos lesz) Aztán majd nyárra át tudom alakítani sport kocsivá, később meg veszünk vmi könnyebb kocsit.
Az autós hordozót később veszzük meg (pár hónapos korában).Mózesben hozzuk
haza, mivel a kórház közelében lakunk.És pólyában (mégis biztonságosabb egy újszülöttnek)
gondolok itt etetésre is.
Én hálóinget viszek, könnyebb le és felvenni mint a pizsit (bár a pizsit szeretem)Most a bugyim le és felvétele is gondot okoz nem beszélve a cipőről.Kép Végig gombosak, sötét mintásak, és viszek egy szebbet (rokonoknak)Kép

Noémi
37+O (Azt hiszem)
fantikbaba

Fú, tényleg mindenki érzi, hogy itt a finish!!! Egy pár hét és már nem leszünk "egyben". Majd arról fogunk diskurálni, kinek hogy alszik a babája, mennyit szopik, szereti-e, ha fürdetik. Előtte meg leírjuk a szüléstörténetünket...
Annyira várom már!!!
Vendég

Sziasztok!
Új társalgó vagyok, aki a 35. hetét tapossa, és jó lenne megosztania búját-baját-örömét a vele egy cipőben járókkal. A kiírás szerint szeptember 25.-én szülök, de az ultrahang kicsit kissebbnek mérte (kb. 1-1,5 héttel) már kétszer is. Az első terhességemnél (Soma nevű kisfiam 06.03-án volt két éves) minden a megszokott kerékvágásban haladt, de most aggódom egy kicsit, bár az áramlás a köldökzsinóron keresztül és a méhlepényen keresztül is jó volt mindkét Uh-nál. Akinek van ilyen jellegű tapasztalata, kérem nyugtasson meg, vagy írjon bármit.
Erka
szekera

SZiasztok!
CTG-n minden ok volt, azon kívül, hogy gyermekem mindenáron le akarta rugni a hasamról a szerkentyűketKép Kép Kép De ennek a szülésznők valamiért nagyon örültek... ki tudja miért?! Kép És kivételesen gyorsan is sikerült elintézni a dolgot! Kép Juhu-juhu!

Magika! Bocs, elfelejtettem válaszolni szivacsügyileg. Kép Úgy látszik az agyam is hasonló állagú. Kép Szóval láttam Röftex boltban is, de végül is piacon vettem meg egy textilárustól egy 60x100-es darabot közel kő kemény 400 Ftért! Kép /a mi pelenkázónk 56x70cm-s,de inkább kicsit ráhagytam a hosszra, otthon "farigcsáltam" méretre, a 100cm szélesség meg adott volt./ A nevét nem tudtam, úgyhogy úgy magyaráztam el a boltosnak, hogy olyan szivacsot keresek, mint amit a kertibútorok kispárnájába tesznek....

Liv! Túl sűrű mintát nem ajánlanak, de szerintem ha szeretnél valami vidámat egy-két nagyobb mackó v. valami más alak belefér 1 m2-re. A szőnyeg és a járnitanulás vonzatairól én sem hallottam még, csak a poratkák miatt hallottam hogy nem kéne erőltetni. Nálunk probléma megoldva: nem fér be szőnyeg arra kis helyre, csak max. egy futó rongyszőnyeg.. Kép A fal meg lambériás + fehérre festett. Kép

Babs! Ki tudja, beelőzünk-e!Kép Azt mondják, hogy alamuszi nyuszi nagyot ugrik! Kép Majd meglátjuk! KépMondtam a páromnak, hogy milyen poén lenne ha 20-án születne: a.) soha nem kéne suliba menni v. melózni a szülinapján, b.) elmondhatnám, hogy milyen franyó műsort és tüzijátékot rendeltem minden szülinapjára.... Kép

Macsek11! Babakocsi: én nem vettem, hanem kölcsönbe kapom, de egy 3 kerekű darab. Első kerék fordul, könnyen kormányozható, viszonylag jó darab. 3 funkciós, összecsukható, hordozós, kocsibarögzíthetős, meg még egy csomó okosságot is tud. De azt is mondták, hogy ha ezt most meg szeretném venni, az kb. 100.000-as ba kerülne... Még jó, hogy nem kell megvenni.. A gépetek vírusára az antibiotikumot próbáltátok már?! Kép

Macs
maccs

Azt hittem vírus ellen nem jó az antibiotikum... Kép
babs

Olyan jó babázós már a hangulat, hogy szinte sajnálom hogy nem vagyok min. 6 héttel idösebb kismama Kép! Nagyon várom már, hogy vége legyen az októbernek! De hol van az még!

Köszi a bátoritást, méhszájat illetöen. Reménykedem, hogy nem nyilik tovább, csak kb. 11 hét múlva! Kép De akkor gyorsan, hogy ne kelljen hosszú órákat vajúdni! Kép

Trompipi: Bocs, de elég szomorú, hogy a védönöd ennyire tudatlan. Nem csak a málnalevél tea miatt, hanem a légzömozgást illetöen is. Mint mezei kismama, erröl még én is olvastam, hogy az x. hét után már "gyakorol" a baba, persze levegövétel nélkül! Ugyhogy örülj neki, hogy ezt irták a papirodra! Kép

Hálóing/pizsi témához nekem is csak annyi a hozzáfüzni valóm, hogy talán praktikusabb a háloing, de ki mibe érzi jól magát, az a lényeg. Szegeden (remélhetöleg) adnak "üzemi" hálóinget, igy nem a sajátomat kell kitennem atrocitásnak! Kép

Babs: Nagyon szép a babaszoba! Ennél több minta nem is kell a falra, max. késöbb néhány kép, igaz? Annyira jó ránézni, biztos nyugodt álma lesz a picikédnek ilyen környezetben! Kép

Már a másik topikban is boncolgattam a témát, de Töletek is szeretném megkérdezni, hogy szükség esetén milyen fájdalom csillapitót vehetek be?? (Pl. a fogam szokott kinozni néha) Eddig 1-2 aszpirint ettem, de az utolsó harmadban már nem ajánlott (vérzekenységet okoz). Az algopyrint nem birom, a Panadolra pedig azt mondták, hogy azt inkább ne. De ezzel homlokegyenest ellentétes véleményeket is hallottam már. Szerintetek??
Ja, és a (néha)fájós fogamat nyugodtan kiidegeltethetem??? Az nem árt a babának?

Marica
marica69

Nagy nehezen a telcsimmel csináltam 2 képet a mi babasarkunkról. Megpróbálom feltenni őket, de biztos nagyon rossz lesz a minőség...

Kép
Kép
Vendég

Marica,

Közben én is megnéztem a neten a magzati légzőmozgást és láttam, hogy ez így okés...
Amúgy tényleg nem 1 nagy lángelme a nőci, de legalább kedves. Ez is valami. A lényeget úgyis a doki mondja.
Fájdalomcsillapítás: Nekem pont a Panadol-t ajánlották, így azt vettem be néha, ha fájt a fejem.
Vendég

Marica! Nekem az orvos nagynenem az algopyrint javasolta, a nogyogyaszom aki nagyon figyelmes: a panadolt. (ket kulonbozo hatoanyagtipus) Akkor megkerdeztem a gyogyszereszem es o azt mondta, hogy egy gyogyszertol hetente soha nem lesz bajom, meg a gyereknek sem. Az meg mindenkeppen karos ha napi szinten szedek fajdalom csillapitot, azaz terhesen nem szabad. Szoval amelyik gyogyszer segit abbol vegyel be egyet, ha pedig nem segit akkor marad a kin. Gondolom te sem rendszeresen akarod szedni. NEkem volt terhesseg alatt fogkezelesel igaz csak fajdalomcsillapitoval tomes. A fogdoki is tudja mit szabad, mit nem. En nem aggodnek rajta, inkabb kezeljenek.

Nekem is finis hangulatom van. MAr a korhazi csomagot keszitem......Sajnos a szoba nincs meg, ami azert kar mert igy nem tudok vasarolgatni pl. kisagyat pelenkazot.
Neha egy picit panikolgatok is a szules miatt...
Erka! Nem ertem te min aggodsz? Talaltak valamit?
csengo 35+2
Vendég

Maccs!

a 20-át mi is kinéztuk Kép hajrá! Kiváncsi vagyok, hogy mikor lesz meg az elso oszi baba Kép Lehet elobb, mint ahogy én megszulök...

Soraya a nyáriból
(38+4)
soraya

Marica!
Ha nincs nagyon begyulladva a fogad, akkor javaslok 2 házipatikát: szegfűszeg tetején a kis gömbre ha ráharapsz a fogadddal, először picit csípős ízt érzel, majd fájdalomcsillapít /recept ala Mengele - és ez nem vicc, de hosszú lenne elmesélni/, vagy pálinkás öblögetés. Kimami létedre nem lefele, hanem kifele távozik a szájból a pálinka! Kép Ha meg nagyon be van gyulladva, menj el fogorvoshoz, ő tudni fogja mit szabad terhesekkel, mit nem, és esetleg tud felírni vagy gyulladás csökkentő, vagy fájdalomcsillapító gyógyszert is, a fogdokik sem mindig esnek neki a fognak fúróval és fogóval! Kép

Andi! A kép kicsit homályos, de azért látszik! Kép Szép és egyszerű kis helyet csináltatok, biztos jól érzi majd magát a babó! Kép

Csengo! Ne pánikolj! Kép ami elkészül, elkészül ami nem, az majd elkészül, ha megvan a baba. De azért van ám még idő, mi is 1-2 hét alatt dobtunk össze mindent! Kép

Erka! Ne aggódj, ha visszaolvasol volt már nálunk egy-két kismami akit ilyenekkel riogattak, de egyik baba sem fejlődik 100%-ig egyformán a nagykönyv szerint, majd behozza a te kis picikéd is. Beszélj hozzá sokat és biztasd kicsit.

Babs! Hát lehet hogy valamivel kevertem, mondjuk bacilus? ;) /ezek után fogadjátok meg a tanácsaimat! Kép Kép Kép/

Macs
maccs

Soraya! Kép 20-a.. azt mondják van még egy előnye: nem lesz dugó a városban.. ! Kép Bár asszem téged ez nem érint! Kép
Mától van megint dokink, jöhet a manó amikor csak akar. Bár azért én inkább nem versenyzem, már azt is megbántam, hogy múltkor nagy volt a pofám, hogy első leszek, és hát tessék, megkaptam: nyákdugó pá-pá ..! Kép

Macs
maccs

Macs, legalább ennyivel elobbre vagy! Kép Nálam semmi, pedig 10 nap múlvára vagyok kiírva...Na jó, tegnap voltak jóslóim (mint kiderult, ui abbamaradtak a rendszeresnek tuno fájások)
soraya

Marica,
köszi! Kép
A gyógyszert meg szerintem kérdezd meg a dokidtól. Úgyis mindenki mást mond, úgyhogy a legjobb annak a tanácsát megfogadni, akiét amúgy is kikéred más ügyekben.

Macs,
bacik KépKép

Egyébként csak óvatosan azzal az augusztus 20-ával, egyszer valaki azt mondta, hogy neki komoly lelki traumát okozott, amikor elég idős lett és felfogta, hogy az a naaaagy tüzijáték nem is az ő szülinapjára van minden évben... Na persze, amennyire beleszólhatunk ezekbe - én is győzködöm a gyermekemet, hogy szeptember 1-én nem jó születni, minden évben a szülinapján kezdődne a suli...
babs

Köszi, hogy tettetek fel képeket a babaszobákról, nagyon szépek. Kép
Babs, én is ilyesmi színű falat szeretnék.

Ami miatt feltettem a kérdéseket a szőnyeggel és a fali mintával kapcsolatban, a következő cikk: http://www.hg.hu/?action=cikk&id=511&rovat_id=27
Olvassátok el, ha van időtök, kíváncsi vagyok, mit szóltok hozzá.

Liv

Kép

Kép
liv

Babs Kép Nekem szept.1-én van a szulinapom és nem volt olyan szörnyu KépKép

Soraya
soraya

Soraya Kép Örülök, hogy van pozitív tapasztalat is. Kép A húgom aug 31-i, és minden évben sírt, hogy évnyitóra kell mennie a szülinapján. De ezek szerint lehet szeretni is... Kép
babs

Liv,

Elolvastam, hozzászólok:

Padló: szerintem is a parketta kevés szőnyeggel a nyerő. Könnyű tisztítani, egy kis szőnyeget porolni is ki lehet rakni, de tenni kell alá csúszásgátlót. A baba, ha elkezd négykézláb mászkálni, büfizhet, nyálazhat, stb... Nem szerencsés, ha minden hétvégén a szőnyeget kell súrolnia a kismamának, ahelyett, hogy a babusszal játszana!!! Na, meg a poratkák is.
Valamennyi szőnyeg viszont mégiscsak kell, hogy legyen hova leheveredni... Pl. egy játszószőnyeg, de ez nem mindig van lent, ugyebá, így én raknék alá egy-két kisebb futót pl. Padlószőnyeget én semmi esetre nem tennék, de máshova sem, mert nem szeretem.

Falak: tök jókat írnak itt is. Szerintem is szörnyű az ilyen-olyan minták kavalkádja. Mindenből csak csínján!!! Egay kellemes szín a falon kevés mintával (pl. 1-2 kép vagy bordűr) tökéletesen elég és szép. Legalábbis szerintem.

Játékok: amellett, hogy felesleges a sok mütyűr, még a port is fogják. Persze, ahogy nő a gyerek, kell neki a sok kis kincs, de érdemes vele együtt néha selejtezni, mert ez a gyűjtögetés egy olyan folyamat, amit ha nem tartunk kordában, a végén a gyerek sem fér be a szobájába (ld. Happy Meal menü játékai, kindertojás-ajcsik). De ez még odébb van!!! (Nekem rendes havi egyszeri elfoglaltság megszabadulni a kisebb-nagyobb marhaságoktól. Persze én vagyok a hülye, hogy megveszem a gyereknek ezeket a dolgokat... Magamtól azért semmit nem szoktam kidobni, ketten szortírozunk a lányommal.)

Egyébként a cikk szerintem kicsit túllihegi a dolgot, mindemellett sokmindennel egyetértek.

Más: most nézem a hasam, olyan, mintha lentebb lenne az egész pocak. Az az igazság, hogy az elmúlt napokban elég rendesen fájt a hasam egészen alul. Lehet, hogy beékelődött???
Vendég

Sziasztok!

Liv: elolvastam a cikket. Nekem személyes tapasztalatom ugyan nincs (hiszen az első babánkat várom), de a nővérem kisfiának (aki vasárnap lesz 2 éves) a szobájában is van szőnyeg, és nagyon jól megtanult járniKép. Különben sem hiszem, hogy a csúszós parkettán könnyebb lenne megtanulni járni, mint szőnyegen. A falon meg, ha nincs túl sok minden "csicsa", nem hiszem, hogy egy aranyos mintás bordűr zavaró lenne... sőt, egy picit feldobja a szobát.
Bár bevallom, mi még gyerekszobával nem állunk sehogyan sem (most fogunk költözni) Kép.
Persze, ha másoknak más tapasztalata van, várom én is - mielőtt még megcsináljuk a mi "babaszobánkat"Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Én szeretem a szőnyeget, az az igazság, hogy én pont a parkettától idegenkedem. (És nekem is "gyanús", hogy szőnyegen nehezebben tanulna meg járni a baba.)
A falat persze én sem gondolom telerakni mindenféle mintával, de bordűr vagy néhány állatfigura nekem simán belefér, sőt én anélkül elképzelni sem tudom a gyerekszobát, nekem a sima fal, minden minta nélkül, valahogy "túl kevés" - egy gyerekszobába. Amúgy én is az egyszerűség híve vagyok, nem akarok csicsás falat meg ilyesmi, de szerintem néhány figura a falon semmiképp nem zavaró a gyerkőc számára.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Én két hete szültem a Máv-ban semmi kifogásuk nincs a pizsama ellen. Max. egy kicsit melegebb lehet, de működik a légkondi. Kép

Nalika a nyáriból
nalika

Nalika!

koszonom a hozzaszolasod. te kinel szultel?

nekem meg 5 hetem van a szulesig.

Jaj de egyre jobban kezdek felni. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok Pocakosok!!!

Macs! Megkaptam köszi, választ is küldtem, de ezek szerint nem ért oda hozzád Kép Küldöm mégegyszer.

Tegnap elég trutty napunk volt. A férjem megemelte magát, megint kijött a gerincsérve, mozogni is alig tud, pláne emelni. Erre még anyu is lezúgott a lépcsőn, tiszta zúzódás a keze meg a lába, ő is alig mobilizálható. Úgyhogy tegnap óta én csinálok/emelek/pakolok mindent ( pl ülőgarnitúrát, gyereket, bevásárlótáskát ). És így menjek be holnapután a kórházba... Mi lesz szegény lányommal, még kaját se fog kapni két ilyen rehabos apával meg nagyanyával KépKépKép És persze próbáljak ne idegeskedni...

Pocó

Kép
Kép
pocó

Szia Magi!

Én a Pető doktornál szültem, de ezt már írtam a Máv-os topicban is. Esetleg ott is olvasgathatsz a kórházról. Különben ne félj, nagyon rendes mindenki, a szülésznők különösen. De ha gondolod fel is kérhetsz egyet, úgy biztos sokkal személyesebb.Kép

Nalika
nalika

Jaj, és elfelejtettem a nap pozitívumát ( végre valami jó is ): nyertem egy digitális fényképezőt ( amit már jó ideje szerettem volna egyébként is ), és ma végre megérkezett!!! Most intenzív gyakorlásban vagyok, hogy majd minél jobb képeket tudjak készíteni a Kismanóról KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!
Én is augusztus 31-i vagyok, és nem volt trauma az iskolval kapcsolatosan(stréber voltam) Kép
Pocó!
Jobbulást az anyukádnak, én is hasonló helyzetben vagyok, anyut ma engedik ki+2 mankót kapott.Férjed meg pihenjen.
Gratula a géphez! Majd várjuk a képeketKép

Most vasaltam ki a bébiruhákat és a pelusokat, elég fárasztó már, de olyan jó gyönyörködni bennük.Ma ismét CTG-m lesz.
Én azt tapasztalom hogy egyre intenzívebb a keményedés, lehet hogy a málnalevél teától? Vagy ez normális a 37. hét elején? Szerencsére nem fáj, ma meg megtudom a méhszáj állapotát is.
Éjszaka meg hányingerem volt, lehet hajasodik a babó bennt?Kép

Nalika!
Hajrá légkondiKép Én is ott szülök majd.

Noémi
37+1
fantikbaba

Sziasztok!

Álmatlanságban szenvedek!! KépKépKép Bár lehet, hogy a kisfokú idegesség is belejátszik...

Noémi! Szegény anyukáknak nagyon kijutott mostanában ezek szerint, de optimistán hozzáállva: ennél már csak jobb lehet... Remélem mindketten mihamarabb helyrejönnek!!!

A fényképező tök jó, már töményen csinálom a képeket!!! KépKépKép Mondjuk egyenlőre még "csak" a nagylányról, de majd a kórházban!!!! KépKépKép Mellékelten küldöm Dórit ;-)

Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Ezt el kell panaszolnom nektek, mert egy kicsit bántja a lelkemet:
Biztos ti is jártok úgy, hogy megkérdezik, hogy kisfiú vagy kislány lesz-e, aki meg nem tudja, annak az a standard válasz, hogy "nem baj, csak egészséges legyen". Na, nekem már ebből is borzasztóan elegem van... De mostanában egyre többször kapok olyan megjegyzéseket, ami számomra sokkal rosszabb. Ugye van két gyönyörű fiam, és ezután persze mindenki rögtön "kislány lesz?" kérdéssel jön. Még ezt is elviselem, de a minap jártam úgy, hogy egy hölgy (aki maga is kismama volt) tiszta kellemetlen hangsúllyal megkérdezte, hogy miben reménykedünk (ezt igy neten keresztül elég nehéz visszaadni, de egyrészt lesajnáló volt, másrészt olyan, mintha csak azért "gyártanánk" még gyereket, hogy az kislány legyen).
Most komolyan ez a legnagyobb kérdés??? Miért nem lehet azt elképzelni, hogy valaki nem a gyerek neme miatt (mint ahogy ált. első vagy második gyereknél sem), hanem pusztán gyerekszeretetből akar gyereket? Életem legboldogabb percei közé tartozott az a három alkalom, amikor két csikot találtam a teszten, mindháromszor tervezett, várt babáról volt szó.
Igen, szeretném kipróbálni a lányos anya szerepet is, de miért lenne gond, ha ez a baba (akinek a nemén immár 8 hónapja senki nem tud változtatni) kisfiú lenne. Olyan szép, okos, ügyes, eleven, mint a másik kettő.

Andi!

Igen, a légzőmozgással minden rendben, kár hogy a védőnéni még nem hallott róla. Nagyon furcsa, de a babák végeznek ilyet már méhen belül is.

Liv!

Nekünk egyenlőre a mi szobánkban lesz, ahol sárga a fal. Később kerül a fiúkhoz, ahol viszont kétszinű a fal (barna és sárga) egy macis bordűrrel elválasztva. Itt is lesz sok minden szin és nézegetni való (pl. falvédő, fejvédő), bár nem elsősorban a szoba szinei, hanem a textiliák és a játékok.

Macsek!

Nekem bolygós, és ez igy bevált. Ha kell, a bolygós is fixálható, de szerintem terepen is lehet vele közlekedni bolygósitva (bár nekem is mondták, hogy nem, de én pont az ellenkezőjét tapasztaltam). Közepes méretű a kerék, a kicsi kerekes valószinű tényleg nem lenne jó, de az terepen egyébként is használhatatlan, akár lehet bolygósitani, akár nem.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
Ne foglakozz az ilyen megjegyzésekkel, mi sem tudjuk 100%ra a babó nemét, a pocakom alapján mindenki fiúra tippel, a 4D-n viszont lányt tippeltek, a "dokink" meg még nem tudott semmit mondani, nézegettem órák hosszat a videót, hátha meglátom, az egyiken lánynak a másikon fiúnak tünt, most már tényleg nem érdekel (szeretni fogom így is úgy is Kép És várom a találkozást.
Engem is kérdeznek fiú-lány, meghogy nem akarom tudni? Hát mi közük hozzá? A mi dolgunk, a mi gyerekünk, mi várjuk nem ők.

Na szóval ne idegeld magad.

Pocó!
Kis csini baba a lányodKép

Noémi
fantikbaba

Beszti! Látom te is megkapod a kellemes megjegyzéseket KépKépKép Próbálj meg mosolyogni az ilyeneken. Én mindig jót röhögök magamban hogy ennyire buták hogy lehetnek egyesek. Én is kaptam már meg ( pedig nálunk még "csak" a 2. baba ), hogy "És mi lesz, ha nem kisfiú???" Nem tudom, mit várt válaszként az illető, hogy kidobjuk, elcseréljük vagy eladjuk???

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Tegnap kivasaltam 2 mosógépnyi babaruhát. Momentán úgy érzem, hogy a kisingek és a rugdalózók látványától is enyhe émelygés fog el... Még van vissza 2 adag... Ajajaj. Kép

Vasalás közben azon elmélkedtem, hogy tulajdonképpen gőzöm sincs hogy kell egy kisbabát felöltöztetni. Mert ugye én reggel felkelek, bugyi, mellcsi, poló, gatyó, zokni vagy ruha és harisnya vagy szoknya, aztán csá. Na de a bébit hogy kell felöltöztetni? Mi alá/fölé kerül kising, a kis body, és rugi. Mikor kell rá kiszoknit adni? Rugi alá is, vagy csak ha olyan cuccban van amiből kilóg a kis tappancs? Bocs, ha nagyon hülyéket kérdezek, utoljára 4 éves koromban segítettem anyámnak a hugimat öltöztetni...

Liv!
Én is elolvastam a cikket. Háátőőő, izé. Kép Szerintem túlzott tudományos alapokat nem igényelt ez az írás, esetleg némi józan paraszti ész és mások által elmondott tapasztalat van benne.. Kép Szóval vannak benne jó dologok, de ne vedd szentírásnak! Kép /Még a nevét sem adta hozzá a szerző!/

Pocó! Fel a fejjel, meglátod, minden rendben lesz! Kép Jobbulást a családnak, hidd el, gondját fogják látni a manókádnak akár milyen "rokkantak" is pillanatnyilag... Meg a gyerek is majd alkalmazkodik hozzájuk! Az viszont nem szép, hogy te ülőgarnitúrát emelgetsz kórházbavonulás előtt!!! Irgumburg. Hagyd a p...ába. Nem lehet olyan sürgős dolgod vele, ami ne várhatna a szülés utánig, ill. a papa felépüléséig!? A kutya meg a macska és az a vérvörös rettenet! NA! Kép Gratula a géphez, gyakorló fotókat tehetsz fel ide is! Kép Kép /mondjuk az lurkóról, gyerekszobáról.. gyakorlás képpen... Kép/
Válasz ment, csak tegnap d.u.-tól valamért nem működött ezúttal a mi szerverünk, úgyhogy csak ma reggel fértem hozzá a nethez... Teljesen elvonási tüneteim voltak! Kép

Soraya! Kép Te már nagyon türelmetlen vagy, de gondolj arra, hogy ha több, mint 8 hónapot kibírtál, egy-két hét ide vagy oda már csak kibírható! Kép Azért szorítok, hogy Te előbb kerülj sorra! Kép
Rossz lehet, hogy a másik topicból már szinte mindenki babázik! /Tényleg, megyek megnézem mi újság Orsiékkal! Kép/

Macs
maccs

Na mire feltettem a levélkét Pocó felrakta a tündéri kislánykáját! Kép

Beszti! Igazán ne törödj a hasonló beszólásokkal. Ha kérdeznek hogy mit szeretnél, vagy mi lesz a neme, kérdezz vissza, hogy ő mire tippel, és mondd meg, hogy majd meglátjuk igaza lesz-e. Különben is ne hagyd, hogy az életed legboldogabb heteit, hónapjait ilyen badarságokkal mérgezzék. Engedd el a füled mellett! Kép Mi veled vagyunk akár fiús, akár kislányos mami leszel. (Azért jó tudni, hogy Te eddig javítottad a nemek arányát Magyarországon, így talán jut kérő majd a lányomnak is! Kép/

Macs
maccs

Jó reggelt mindenkinek!

Köszönöm a hozzászólásokat babakocsi ügyben! Kép

Tegnap sikerült meggyógyítani az otthoni gépünket, Macs, használt az antibiotikum! Kép

Amúgy tegnap hosszú idő óta úgy fájt a fejem eset, hogy majd megőrültem, Kép de aztán reggelre elmúlt. Van / volt valami front?

Beszti, tőlünk is mindig kérdezik, hogy lány lesz vagy fiú a csemeténk és ha mondom, hogy fiú, akkor sokszor az a reakció, hogy az jó, annak örülünk biztos. Hiába próbálom meggyőzni ezeket az embereket, hogy nekünk tök mindegy lenne, a lánynak is pont úgy örülnénk, egyszerűen lyukat beszélnek a hasamba, hogy a fiú az jobb. Tiszta hülyék az emberek! Kép Mostanában beindult az a folyamat is, hogy mesélik a szüléstörténeteket, szoptatás és éjszakázás rémtörténeteket meg hasonlókat. Imádom őket!

Pocó, édes a leányzó! Mostanában tényleg rátok jár a rúd, de tarts ki! Itt egy kis pozitív energia! Kép Kép Kép Kép

Lányok, a babasarkok nagyon hangulatosak, remélem, hamarosan mi is berendezzük már a miénket.

Majd még jövök.

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek11

Macs! Hát elsősorban az idő/hőmérséklet határozza meg, hogy öltöztesd a Manót. Mi kis tapasztalatlanként anno Dórira jó sok cuccot adtunk, néha csodálkozom, hogy túlélte a kezdeti egy-másfél hónapot KépKépKép A body megy a pelusra, ha azt akarsz ráadni. Erre mehet ujjatlan rugi vagy ha hidegebb van, akkor az ujjas. De elég body nélkül a rugi is, ha olyan az idő. Egyébként meg én úgy csináltam, hogy a body mindig rajta volt a rugival együtt ( őszi baba volt Dóri is, meg hűvös is volt akkortájt ), és a bodyt cseréltem mindennap rajta, a rugit meg amíg nem koszolta össze, csak 2naponta.
Zokni nem muszáj, ha lábfejes a rugi, max itt is adhatsz pluszban, ha hideg van. Nyáron elég csak egy sima body is, de télen azért jobb, ha body+rugi van együtt. Én kisinget nem használtam, bár volt, ugyanis ahogy ficergett a Manó, állandóan felcsúszott és csak a kényelmetlenséget okozta KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap este olyan kemény volt a pocim, mint a beton. De nem ám csak pár másodpercig, hanem hosszú percekig. Aztán, ha abbamaradt, megint kezdte. Elég kellemetlen volt, sem ülni, sem feküdni nem tudtam tőle. Eddig is voltak (gondolom, ez az a bizonyos Braxton-Hicks contractio, ha jól írom), de ennyire nem volt durva. Nektek volt már ilyen? Az az igazság, hogy kicsit meg is ijedtem. Nem emlékszem, hogy az első terhességemnél lett-e volna ilyen, persze az 8 éve volt... Fájni nem fájt, csak egyszer nyilallott be oda lentre, de akkor le kellett guggolnom. Egyébként pisilés után elég sokszor szokott ott lent fájni... Valakinek van hasonló tapasztalata?

Köszi,
Andi
Vendég

Nekem a "kedvenc" hozzászólás babanem-ügyileg az szokott lenni, mikor mondjuk, hogy valószínűleg kislány: "Nem baj, jó azért az is..." KépKépKép

Macsek! Köszi!!!! KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Macs
Köszi a bíztatást, remélem nem lesz gond a bébi fejlődésével, két hét múlva újra mennem kell UH-ra, akkor már többet tudok, de borzasztóan zavar, hogy az UH mellett mindenki azzal jön, hogy "nahát milyen kicsi a hasad!" Volt, aki megkérdezte, van-e benne egyáltalán gyerek.

Magi
Én ugyan a Szent Imrében szültem az első fiamat, és előreláthatólag szeptember végén a második is ott születik majd, de az egyik barátnőm már kétszer is a MÁV-ban szült, és csak jókat mondott róla, úgyhogy ne aggódj.

Beszti
Én is most várom a második babámat, és folyton az a kérdése mindenkinek, hogy "...és kisfiú lesz-e vagy kislány?" Többször is tapasztaltam, hogy amikor megmondtam, hogy kisfiú, akkor lesajnálva közölték, hogy "nem baaaj, majd a harmadik lány lesz!". Na ilyenkor mondom én azt, hogy remélem az is fiú lesz, hiszen a statisztika szerint úgyis ők vannak kevesebben. Ne is foglalkozz azokkal, akik nem a gyereknek, hanem az egy fiú-egy lány projektre építenek családot!!!

Erka
szekera

Andi

Nekem most is és a Soma kisfiammal is nagyon gyakran keményedett/dik a hasam, és sokszor elég sokáig. Két éve sem jelentett problémát, hiszen egy hetet váratott magára a bébi, és gondolom most sem kell tartanom ettől. Alhasi fájdalmaim nekem is szoktak lenni, de figyeld meg, nem mocorog-e közben a lakód, vagy az is lehet, hogy a kicsi nyomja a hólyagot. Mindenesetre erősebb fájdelomnál kérdezd meg a dokidat. Az a legbiztosabb!
szekera

Helló Lányok!

Két napomba telt, mire a kihagyott két hetet végigolvastam. Persze okosabb nem lettem "belőletek", mert a gyors olvasásom következménye, hogy most minden kavarog a fejemben - mármint, hogy kivel-mi-történt. Azt azért látom, hogy nem telt eseménytelenül eddig az augusztus.

Irigykedem azokra, akik már megalkották a babasarkot, kimostak-kivasaltak mindent. Ha most nekem kellene képet felraknom a bébi szobájáról, akkor apa száradó gatyáit látnátok a ruhaszárítón egy sarokban, meg a kismanó nejlonszatyrokban őrizgetett cuccaitKép

Nem tudom mi van ma, de majd leesik a fejem a helyéről, bébike pedig tegnap este óta folyamatos tornaórát tart. Az igaz, hogy gőzöm sincs néha, hogy ő csinált-e magából gombócot, vagy a méhem keményedik. Mindenesetre valami fura zajlik a hasamban, én meg csak külső szemlélőként követem az eseményeket.

Képzeljétek, varrtunk anyukámmal hálózsákot a babónak. Anyukámnak kincsestára van otthon turis cuccokból, amiket csak úgy, az anyagáért vett meg. Na, amikor előálltam a nagy ötlettel, hogy márpedig hálózsák kell a gyereknek, előkapott egy nagymérető mikiegeres pulcsit a titkos készletből. Kiderült, hogy az bélelt, és ki-be fordítható. Ráment egy egész délutánunk, de a hálózsák is ki-be fordítható lett. Egyik oldalán képregény formában látható a sok kis mikiegér, a másik oldalán egy hatalmas fejként vigyorog. Nekem nagyon tetszik, ha módom lesz rá, teszek fel róla képet valamikor.

A két hét szabi alatt teljesen meglepődtem a barátainkon. A csajokkal összeültünk dumcsizni, és nem hiszitek el, de a végén már mérges voltam rájuk. Semmi nem volt jó, amit mondtam, vagy csináltam. lecsesztek, mert szénsavas ásványvizet kértem a bubimentes helyett. Külön prédikáltak, hogy kértem kávét, amikor mindenki kávézott. Előadást kellett arról hallgatnom, hogy miért rossz az elképzelésem a még meg sem született babám levegőztetéséről, sétáltatásáról. Na az meg, hogy uszikálok a Balcsiban külön közfelháborodáshoz vezetett. Mindenesetre most biztos vagyok abban, hogy meg van győződve arról mindenki, hogy én felelőtlen, nemtörődöm, csak magára odafigyelő mutter leszek, míg apa a kocsmákat járja és elissza a lóvét.

MacsKép
Próbáltam a cigis trükköt, de a beáztatás után elfelejtettem a dohánylét, és mire újból rátaláltam, addigra már penészes, zaccos, kocsonyás állagúvá vált. Így permetként nem használtam fel. Viszont a két hét alatt, amit távol töltöttem a tetvek lezabálták a növényeket, és nem sok minden maradt, amit permetezhetnék. Ma azzal kezdtem a napot, hogy kidobáltam az összes csonkot, és növénymaradékot. Majdnem csak a muskátlik maradtakKép
De az ötletedet széthintettem a nagyvilágban, és mindenki hinni kezdett benne - csak a kipróbálás maradt elKép

Csajok! Mennyibe kerül a Tena fantasztikus, ultranagy super plus betétje? Hány csomagot kell belőle venni? A hálós bugyi minden gyógyszertárban kapható? Arra gondoltam, hogy leugrom ma a patikába, és beszerzem ezeket a játékszereket, bár azt hiszem apának nem tartok szexi fehérnemű bemutatót belőlük esteKép

Csók mindenkinek:

Csirkesz
(34+3)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Beszti,
ne törődj az ilyen megjegyzésekkel, tőlem is egyfolytában kérdezték, hogy milyen nemű lesz a kicsi a két fiú után, én mindig azt válaszoltam gyerek lesz. Végülis teljesen mindegy volt, ugyanúgy örültünk volna a kisfiúnak is, hiszen nem az a fontos. Így persze vannak bizonyos gondjaim, pl. hogy kell egy kislányt tisztába tenni, mert ugye a fiúkra csak rászórtam a hintőport na de a lánynál vigyázni kell.Kép
A normális emberek nem azért szülnek gyereket, hogy na ezt most lány v. fiú lesz, hanem mert újra át akarják élni a CSODÁT, és persze a kisgyerek rácsodálkozását a világra. Bocs, hogy egy kicsit hosszú voltam, de ez belőlem is kikívánkozott.

Nalika
nalika

Csirkesz!!!!

Nekem volt egy ilyen pulcsim régen! Nagyon szerettem, nem tudom, hová lett. Légyszi, tegyél fel képet a remekműről!

Én egy csomag Tena-t vettem és 2 db hálós bugyeszt, de szerintem abból fogok még venni 2 db-ot. Továbbá ma vettem papír wc-ülőkét és apróbb dolgokat, pl. utazófogkefe, hogy nehogy itthon hagyjam a rendeset a nagy rohanásban, meg kicsi tusfürdő és sampon, intim mosakodógél és nedves wc-papír... Ezeket ma be is pakolom a táskába. Ja, és szőlőcukrot is vettem, azt is elrakom.

Most mennem kellene főzni, de marhára nincs kedvem...
Vendég

Ja, és a Tena valami 1600 ft volt.
Vendég

Csirkesz Kép
Én a diplomaosztóm után botránkoztattam meg a társaságot azzal, hogy voltam olyan galád és megittam egy pohár bort Kép Sőt, még a pezsgővel is koccintottam Kép Kép Kép
Egyébként én csak buborékos ásványvizet iszom, és a teámról sem szoktam le Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
25+6

Orsi
KépKépKép
icsilya

Csirkesz, Orsi,
Csak húzogatom a szemöldököm az ismerőseiteken, nekem hál'Istennek ilyen kioktatásban nem volt részem (kivéve Anyósomtól, de tőle aztán folyamatosanKép Sőt, pár hónappal ezelőtt voltunk párom egyik kollegájánál, én ódzkodtam a bortól és egyéb alkoholtartalmú társaitól, de aztán a nagy unszolásra csak belém erőltettek egy pohárka vörösbort, mondván, a legújabb kutatások szerint mértékkel még jót is tesz a babónak.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy azoknak a barátaitoknak vannak-e már gyerekeik, mert valahogy úgy veszem észre, a legtapasztalatlanabbak tudnak a leginkább okoskodni és persze az őrületbe kergetni.

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Macs!

Nálam a body felel meg a fehérneműnek, tehát pelenka után mindig azt kap(ott, mert most már pólókat is). Aztán hőmérsékletfüggő. Ha hüvős van, akkor arra a rugi, ami ha lábfej nélküli, akkor biztosan zoknival (hidegebb időben harisnyával), ha lábfejes, akkor viszont csak hidegebb időben kapott alá zoknit.
Látod, a fiú csak elsőre jobb. Aztán márKépKép...

Pocó!

A "sima" megjegyzéseket még egész jól lekezelem, mosolyogva tudok rá felelni, de annak a kismamának csak annyit tudtam kinyögni, hogy "nem reménykedek semmiben", még jó, hogy a párom valamivel elütötte a dolgot, aztán persze rám volt mérgesKépKép (csak picitKépKép), hogy mit foglalkozok az ilyenekkel. Igaza volt persze.
Azért is bosszant ez az egész, mert nem is ismerik a gyerekeimet. Fogalmuk sincs róla, hogy milyenek, mennyire értékes kisemberek. Ugye arról meg nem lehet megitélni egy 2 évest, hogy hisztizik a boltban (melyik 2 éves nem teszi meg időnként).

Lehet, hogy ez a "nem" kérdés azért is zavar, mert már azt is nehéz ált. az embereknek elképzelni (legalábbis ilyen érzésem van), hogy a 3 gyerek nem véletlen baleset, nem vagyunk nyulak (akik nem tudnak a fogamzásgátlásról). Hogy felelősséggel tudjuk vállalni őt is (és majd a 4.-et), és meggondoltuk, hogy fel tudjuk-e őket nevelni. Méghozzá ne úgy, hogy hiányt szenvedjenek, akár anyagiakban is.

Csirkesz!

Na, akkor neked is megvan a magad problémád. Ilyenekkel már nem tudnak jönni, azért a két normális gyerek már bizonyiték, hogy annyira azért nem rontjuk el, mégha újszülötteinket pár hetes sétáltattuk, vagy nem öltöztettük nyáron 3 rétegbe, stb.

Noémi!

Én is ma megyek CTG-re, meg UH-ra, de mivel egész napra be van táblázva a doki és az UH-t nem a rendelőintézetben csinálja, ezért utolsónak kell lennünk a rendelésen (este 7), ott lesz CTG (szülésznőm ma nincs) és utána átmegyünk az UH-ra. Remélem nem lesz csúszás a rendelésen, és még értelmes időben hazaérünk (Nátánnak most is kell jönnie (Beni megint nagymamázik), miatta is jó lenne hamar végezni).

Nalika!

Na ja, viszont egy lánynak meg nincs fütyigondja!KépKépKép
A pelenkázásra majd (ha aktuális lesz) rákérdezek a csecsemőstőlKép a kórházban.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?