Új privát üzeneted érkezett!

Jimbone Kép Szerintem erre nincs jó módszer még. Én azt próbálgatom (eddig bejött kopp-kopp), hogy napközben "foglalkozok" vele, énekelek, járkálok, beszélgetek, játszunk. Meg megy a tévé, hangosan beszélgetünk stsb. Füri után meg bebújunk az ágyba, szopi, villany lekapcs, halkabbak vagyunk. Ezzel próbálom szétválasztani neki a nappalt az éjszakától. Éjjel ha ébred, nem babusgatom, csak odaadom a cicit, ő általában elalszik rajta, és én is alszok tovább. Szóval eddig ez működik nálunk. Ja meg lefekvés előtt beiktatunk egy szélcsövezést, mert hasfájós a pici. Így ezért nem fog éjjel felkelni.
Hát nem tudom, hogy fogod-e tudni hasznosítani. Kép

Üdv. cic
cicmerák

Zsuzsa!

Gyönyörű ez a Kisfiú! Ez a látvány azért gondolom nagyban kárpótol az éjszakai virrasztásért Kép.Most néztem vissza a születési adatokat és láttam, hogy 37+5 napra született Áron 3900 G-mal. Nem semmi! Még szerencse, hogy nem maradt bent továb Kép.
Egyik gyakorló anyuka barátnőm azt tanácsolta, hogyha éjszaka felébred a gyerkőc, akkor a lehető legrövidebb idő alatt meg kell etetni és nem szabad hozzá sokat beszélni (szinte semmit), hogy érezze, ez most az alvás ideje. Lehetőleg sötét legyen, vagy csak minimális fénymennyiség. Hááát, én nem biztos, hogy kibírnám az elején, hogy ne becézgessem, babusgassam folyton, ha ébren van. Egy próbát azért lehet, hogy megér.

Lányok! Összeraktuk Marcell/Soma kiságyát, de még mindig nem tudom elképzelni, hogy legkésőbb három hét múlva már benne fog aludni a várva várt Manó. Remélem egészségesen hozzuk majd haza. Egy "kicsit" azért félek. Vajon rendben lesz-e vele minden, jó anyukája leszek-e, nem teszek-e kárt Benne a bénaságom miatt. Szóval nagyon-nagyon izgulok. Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok/voltatok ezzel. Itt vannak a lakásban a kis tárgyai, a ruhácskái, mindene kézzel fogható, de Ő maga még elképzelhetetlen számomra. Vajon mekkora lesz, hogy viseli majd a császárt (főleg, ha időzített lesz és még csak be sem indul spontán a szülés). Úgy félek, hogy valami baja lesz! Szeretném, ha még 1-2 hétig bent maradna, de addig azt hiszem már nem múlik el ez a buta aggódás, amíg a kezemben nem tartom. Tudom, aztán lehet más miatt aggódni, de akkor legalább már megfohatom és valóság lesz ez a Csoda.
Bocs a monológért, de most már folyamatosan ezek a gondolatok kavarognak a fejemben. Remélem minden aggódásom fölösleges és nem valamiféle női megérzés!

Babus!
Mi ez a nagy csönd? Remélem csupa szép és jó oka van Kép!

Szép napot Nektek!

Eveka

Kép
eveka

Elfelejtettem: megkezdtük ma a 38. hetet Kép!!!

Kép
eveka

Sziasztok!

belenéztem az elsőbabás topikba és ha jól láttam, akkor Lirianéknál megszületett a kis Lili. Pedig ő csak március 13-ra volt kiírva! Nagyon szép a 2 képen, amit felraktak, de számadatok nem szerepeltek. Remélem tényleg jól olvastam és nem terjesztek itt álhíreket Kép! Nahát, tényleg jól beindultunk... Bár Marci/Soma még jól bírja odebent, hál' Istennek!!!
Persze az is lehet, hogy ti már tudtátok Lirian babájáról...

Eveka

Kép
eveka

Eveka,nyugodj meg,nálunk pont így volt Dinivel és ugyanezek jártak a fejemben.Ő is program császár volt és ettől biztos nem lett semmi baja.Egészséges,kiegyensúlyozott baba volt végig.
9 hónapig csak aludt meg néha evett.Kép
Én most azon izgulok,hogy Kamilla biztos beerősít majd,hogy azért a babázás keményebbik oldalát is megismerjék a szüleiKép
Mondogatom is neki mindennap,hogy ő is legyen olyan jó baba mint a tesója volt.Hátha veszi.
puszi
nyetus76

Sziasztok!
Mi ma kezdtük meg a saját számításaim szerint a 41. (!!!) hetet! és sajnos még egybe vagyunk!
Legalőször amikor a dokim kiszámolta, hogy mikor születik a baba február 28-március 2-őt mondott, a védőnő február 24-et írt be a kiskönyvembe, így én is a korábbi időponthoz próbáltam igazodni. De mostmár totál kész vagyok! A családom is kikészít, mert naponta, kétnaponta telefonálnak. Hiába mondtuk, hogy szólunk, ha megszületik, előtte pedig az égvilágon senkinek nem fogunk szólni, de egyszerűen nem fogják fel. Pedig komolyan mondom a sírógörcs kerülget, amikor látom hogy megint hívnak és jól tudom, hogy csak emiatt. Úgyhogy eldöntöttem, nem veszem fel a telefont, nem érdekel ha megsértődnek!

Mai vizsgálat egy picit fájdalmas volt, dokim jó mélyen matatott, azt mondta nagyon fent van a méhszájam, nem éri el. Érdekes, pénteken még elérte. Vizsgálat közben kérdezte, hogy nagyon unom már, ugye? - én meg nem tudtam most mire érti, a matatásra vagy a terhességre. Vissza is kérdeztem, aztán kiderült, hogy a terhességre gondolt. Mondtam neki, hogy nem unom, de nagyon szeretném már látni ezt a csöppséget, és szeretnék túllenni rajta. Azt mondta nem tud segíteni rajtam, bírjam még cérnával!
Ctg-n, áramlásvizsgálaton minden rendben volt.
Szerdán megint megyünk.
Addig meg nyakaolm amálnalevélteát. Mennnyit lehet ebből max. inni egy nap?
Tamesz, azt mondtad, szerinted ez neked segített. Mi a pontos keverési arány, mennyit ittál egy nap?
Még szedem a homeós bogyót is, Caulophillumot (nem bizti, hogy így kell írni) naponta 3*2 golyót, de van amikor 3 golyót sikerül bekapni.

Tök jól beindultak a lányok: Búzaszem, Lirian...
és a már megszületett babák is olyan édesek!
Jó látni ezeket a csöppségeket, rakjatok fel sok-sok képet róluk!

Timka
timka

Timka! Megértelek, nálunk is ez volt, főleg anyu hívott állandóan. Általában így zajlott:
- Szia! Mi újság?
- Semmi különös.
- Nem jön még a baba?
Na itt már én is rángógörcsöt kaptam.

De ne reménykedj, a baba születése után sem lesz jobb a helyzet. Most ennyiben változott:

- Szia, mi újság?
- Semmi különös.
- Gergő hogy van?
És még folytathatnám....
És általában vagy szopi közben telefonálnak, vagy pelenkázás közben, vagy mikor ledőlök szundíani a baba mellé.

Én a teából egy litert ittam egy nap, kb. két evőkanálnyi teát tettem bele. Nem tudom sok-e, nekem bevált.

ÜDv. cic

Lirnek gratula
cicmerák

Sziasztok!

ma voltam uhán 28+2 naposra hozta a méretei alapján (a számolt 29+1),kis husinak csak nagy gombócok látszottak a képernyőn.És 1.30 dkg-ra becsülték az nem pici ügye?Fejjel lefelé van mégmindig és még nincs kukaca,úgyhogy szerintem már kislány is marad a kis drága.
A placenta érettsége 2-es,az nem korai még,nem tudom nem is találok róla semmit a neten,a doki nem mondta,hogy az rossz lenne.Szerintetek?

Voltunk tegnap babanézőben és olyan kis husi az a kislány,eszik,meg alszik én meg vigyorogva néztem,és szőrös a füle,haláli.

Timurr
Vendég

SziasztokKép

Itt vagyunkKép MegvagyunkKép jól vagyunkKép
Energiával feltöltődveKép

Búzaszem
Gratula a nagylányhozKép

Cicmerák
Hú, nem semmik az anyósodék. Hozzájuk képest egy fokkal azért jobbak az enyémek, de csak egy fokkalKép
Az én anyóskám pl. azzal jött a minap, hogyha nincs elég tejcsi, akkor miért nem csinálunk neki olyan régi, jól(?) bevált tápszert, amin ők is felnőttek: (FIGYELEM!): tehéntej + liszt + a többit már meg se jegyeztem. No comment.
Utána pedig azzal jött, hogy akkor ugye 6-8 HETESEN már kaphat zöldség- vagy gyümölcspüréket?! Merthát ő anno ennyi idősen már adta a fiainak. ÁÁÁÁ, teljesen kiakadtam, pedig eddig egy felvilágosult nőszemélynek képzeltem, de ezekután???!

Eveka
Gratula a 38.héthezKép

Zsuzsa
Nem irigyellek az éjszakák miattKép Nekünk eddig, úgy tűnik, azzal nincs gondunk. Nappal elhuncutkodik evés után, de éjszaka nem. Még pótlást se kér, megelégszik annyival, amennyit szopizott és beájul az ágyikójábaKép Feltéve persze, ha egyáltalán felébred éjszaka enniKép
Na látom már, ezekután pokol lesz majd az éjszakánkKépKépKép

Tegnap délután átjött anyukám, mi pedig felkerekedtünkKép Nem voltam ugyan teljesen nyugodt, mert Kristófka már 2 órája ébren volt, nem akart elaludni. De anyukám meggyőzött, menjünk nyugodtan. persze az izgalomtól nem bírtam sokáig, 10-15 perc múlva hazatelefonáltam és akkorra már édesdeden aludtKép Hiába, a nagyi ért ehhezKépekkor már teljesen megnyugodtamKép, tettünk egy nagy kört a városban, kirakatokat nézegettünk, elmentünk a Tesco-ba. Mikor hazajöttünk, még mindig aludt a kis drágámKép, utána jöttek apuci barátai vendégségbe. ekkorra már kicsit besűrűsödtek a programok, Kristófka felébredt, fürdettük volna, meg szopiztattam volna már, de a vendégek csak nem akartak elmenni, pedig célozgattam rendesen a közelgő fürdésre. Szegény Kristófka min. 1 órát itt cumizott a kezemben, nagy pityergések közepette. Este fél 8-kor végre elmentek, akkor rohamban fürdetés, aztán míg mi szopiztunk, apuci csinált vacsit (illetve csak kisütötte a rántott májat +krumplit, amit délután anyukám előkészített nekünk), ezután egyik kezemmel Kristófot tartottam szopizni, másik kezemmel tömtem magamba a kaját, olyan éhes voltam márKép

Ez a tegnapi kiruccanás teljesen helyretettKép Isteni volt a friss levegőn, emberek között lenniKép Apuci csak nevetett rajtam, ahogy ott pörögtem, és ahogy fülig érő szájjal jártam-keltem a Tesco-ban. Ez már nagyon kellett nekemKép

Ma újra vetettem apucival homeós bogyót, hátha segít egy kicsit, mert ismét továbbcsappant a tejcsimennyiségemKép, egyre többet kell pótolnom rá.
De mától bevezettem egy pár szigorítást isKép Mostantól éjszaka ugyan nem, de nappal max. 20-20 perc szopizás van mindkét oldalra engedélyezve, mer nem állapot az, hogy mi mindig másfél óráig eszünk, és mire befejezi, és kiderül, hogy kevés volt, melegítek neki a kölcsöntejcsiből, azt szép lassan megeszi, akkorra elmegy másfél-két óra is. Utána persze kidől, és alszik akár 5 órát is. Így pedig a hosszú evések és alvások miatt csúszik minden, és összesítve egy nap eszik max. 5-ször.
Mostantól a szopiidő be van határolva, és max. 3 és fél óra után ébresztem enni. Plussz még megy a homeós bogyó + Lactoherb tea, remélem lesz eredménye, mert nem adom ám fel!!!Kép

Ja, és mától indul a kiságyba szoktatási program isKép Ezekben a percekben is épp ott durmolKép Eleinte pityergett, de aztán körbepakoltam a megszokott játékaival, simiztem a hátikóját, felhúztam a zenélő forgókáját is és bealudtKép Már másfél órája ott alszikKép
Délután majd a járókájából áttesszük oda a légzésfigyelőt (addig is állandóan rohangálok be hozzá, nézni, hogy lélegzik-eKép), és éjszakára megyünk be mi is a szobácskájába aludni, legalábbis egy pár napigKép pedig utálok abban a szobában aludni, dehát mindent a kis törpéértKép
Egyelőre nem merném egyedül hagyni ott, így is attól félek, mi van ha nem hallom majd meg, ha sír éjszaka, vagy ha netalántán beriaszt a légzésfigyelő. pedig nincs olyan messze egymástól a két szoba, de akkoris. Meghát Kristófka éjszaka nem is sírva ébred, hanem gügyörészik magában egyre hevesebben, és amikor már folyamatosan nyomatja, akkor szoktam kivenni szopizniKép
Na majd meglátjuk, hogy alakulKép

Babus

Kép
babus2005

Timurr,

Nekem a 30. héten szintén 2-es volt a lepény és most 6héttel később 2-3-as. Szerintem ne aggódj emiatt feleslegesen. (Engem is itt nyugtattak megKép)
jammie

Liriannek is gratula LilihezKép
Nagyon szép kisbaba, megkukkoltam ám a képeitKép

Babus

Kép
babus2005

JammieKép

Pedig kezdek beparázni,mindenhol azt olvasom a vége felé 2-es,én meg még hol vagyok attól?
Remélem tényleg nem probléma.
ma megyek a dokimhoz azért rákérdezek.

Timurr
Vendég

Ja, és még egy dolog, amitől jobb kedvem vanKép: Már 2 napja nem vérzekKép Végre!!!!! 3 és fél hét után!!!Kép

Kép
babus2005

Búzaszem, gratula a nagylányhoz! Reméljük, mihamarabb látunk róla is képeket! Kép

Tamesz, Cic, Babus és Zsuzsa, továbbra is nagyon jóképuek a fiúk! És továbbra is úúúúúúgy irigyellek titeket, hogy már babázhattok! Kép

Egy-két kérdés a gyakorló mamikhoz: aki fagyaszt le tejet, ennek mi a menete? Miben lehet lefagyasztani, mennyi idôre, és hogyan kell felmelegíteni? És van-e valamilyen ellenjavallat? Egyébként nálatok volt összefüggés a között, hogy ti és párotok hány hétre születettetek, és hogy a babócák mikor születtek? Ha pl engem és a páromat is picit túlhordták, akkor nekem is ezek a kilátások? Ja, és még egy kérdés. Kép A szülés után hogy alakul a súlyotok és a pocitok? Babus, emléxem, te írtad, hogy egész jól tüntek el a kilók rólad, ez még mindig folytatódik, vagy már belassult a folyamat?

Egyébként jelentem, már egyáltalán nem aggódom a pociméretem miatt, most már AKKORA, hogy nincs miért aggódnom. Kép Meg most már mindenki észre is veszi, és már nem jönnek azzal, hogy a pocakomat hol hagytam. Hát, ezt is megértük... Kép

Eveka, nekem tetszik, ahogy kezeled az anyósodékat. Kép Szerintem korrekt.

Angéla, mielôbbi jobbulást! Szerintem is sok folyadék, c-vitamin és pihenés.

Timka, megértelek. Szerintem én a 38. héttôl kikapcsolom a telefonom. KépKépKép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Timur
A vége felé nem 2-es, hanem 3-as! Nekem már 3-as stádiumban van és flow szerint még mindig jól táplálja a picurt!
Nem kell ezzel foglalkozni!

Kérdezted a macsekom. Hát ő valóban nyugisabb, de rajtam kívül senkit nem visel el. A párommal hétvégén haverkodott egy kicsit, azt tűrte, hogy ő simogatja a cicakefével meg vagy két fejsimit elviselt tőle. Másra meg fúj, ha közeledik hozzá meg jól megharapja. Néha ha nagyon zizi engem is meg szokott harapni, de nem hagyon neki. Két sebet szereztem tőle a terhesség alatt. Máskor nyomtatanul elmúlik, most mindkét harapásának meglátszik a helye. Érdekes!

Timka
timka

Timka
Asszem a mi macskáink egyformák,nálunk dettó ilyen a helyzet.Majd elmeséled,hogy viszonyul Fannihoz.
Egyébként a múltkor fent akadt a kezem valahol ésnagyon lassan gyógyult be és úgy néz ki meg is marad a helye.Úgy látszik ez is ilyen terhességi mellékhatás.

Szóval te is azt mondod no pánik?Megpróbálom.

Timurr
Vendég

Borbolya
Én sajnos nem a saját tejcsimet fagyasztom le, hanem azt, ami megmarad a "kölcsöntejcsiből". de egyelőre még szerencsém van, a kapott 2-300ml-ből min. 150, de van, hogy 200ml-t is le tudok fagyasztani.
Én Avent-es zacsiba fagyasztom le, kisebb adagokba, (kb. 80-90ml, de ahogy kijön), ráírom a dátumot, mivel 3 hónapig tárolható.
Kiolvasztani még szerencsére nem kellett, de úgy tudom a legjobb, ha átteszed a sima hütőbe, bár ez elég időigényes, ha gyorsabban kell, akkor lehet szobahőmérsékleten vagy meleg vízzel kiolvasztani. (bár szerintem ezek se valami gyors megoldások, ha pl. hajnali 2-kor sürgősen kellene)
Ellenjavallatról nem tudok. Max. az, hogy 24 óránál tovább a (sima) hűtőben tárolt tejet már nem ajánlatos lefagyasztani. Meg még az, hogy régebbi (hideg)tejcsire, frissen fejt tejcsit önteni, illetve lefagyasztani nem ajánlatos.

Nálunk nem volt összefüggés a mi születési korunk és Kristófka születési kora között. Engem és apucit is pár nappal túlhordták, Kristófka mégis 2 és fél héttel korábban jött.
Viszont súly tekintetében volt, én 2750gr-mal, Kristóf 2700gr-mal születettKép

A kilóim már sajnos nem csökkennek, sőt, picit elkezdtem újra hízni, ismét 65kg vagyokKép
Dehát ez nem is csoda, mindenki azt szajkózza, enni kell rendesen, hogy legyen tejcsi. Én sokszor nem is kívánom már a kaját, a tejcsi miatt mégis eszem, mozogni viszont szinte semmit se mozgok, hisz 3 hete alig mozdulok ki a lakásból.
A pocim kisebb lett, de még mindig gömbölyödik, simán elhinnék rólam, hogy pár hetes kismami vagyok. De majd idővel, ezen nem rágódom.
Az mondjuk idegesítő, hogy a régi nacijaimba nem férek még bele, a kismama nacim pedig olyan hülyén áll rajtamKép

Babus

Kép
babus2005

Timur
Bonifác Fanni minden cuccosát kipróbálta, megszaglászta már. A plédjére ráfeküdt, a mózeskosarába amikor nem veszem észre bejár aludni, a ruhái közé bemászik ha egy fél percre nyitva hagyon a szekrény ajtaját, a pelenkázóra felugrik ... egyszerűen egy ördög.
De nagyon odafigyelek rá és nem hagyom neki.
Az állatorvos szerint arra kell majd odafigyelnem, hogy ne legyen sok macskaszőr, ezért aztán minden este meg a bundakefélés, aminek nagyon örül.
Tényleg kíváncsi vagyok, hogy fog majd Fannihoz viszonyulni. Biztos kiváncsi lesz rá és jól megszaglássza majd aztán az első bömbinél felrohan a galériára az ijjedségtől.
De én szeretnék majd vele is foglalkozni és nem akarom elhanyagolni, mert olyan kis érzékeny. Úgy tud nézni azzal a két hatalmas kerek szemével...

Timka
timka

Timka
Nagyon szép ám a cicád,amikor raktál fel róla képet egy csomószor megnéztem.Franci is mindig beszökik a kisszobába,de általába már hajtom is ki,múlt nap orrvul elbújt a nagy maci mögé,gondolta nem veszem észre becsukom az ajtót aztán majd felderíti a terepet,de nem jött neki össze,csak úgy lapult.
Én sem fogom elhanyagolni,azt a napi 10 perc simit amit igényel megkapja,a többi rajta múlik.

Azt tudja valaki minek a rövidítése lehet a TT?

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Na itt vagyok, megjöttem első amnioszkópiáról, ami sikertelenül zárult. Méhszáj teljesen zárt, viszont felpuhult, de az amnioszkópia kivitelezhetetlen, így volt egy NST amire több mint 2 órát vártam, de tökéletes lett, majd az orvosom mondta hogy szerdán menjek vissza akkor NST-vel kezdünk és megnézi a méhszáj állapotát, ha meg nem hát nem alapom megyek majd áramlási UH-ra. A vizsgálat maga egyébként nem fájt, mert látta hogy felesleges kísérletezni a legvékonyabb cső se fér be, de azóta nyilalgat ott lent. Nem szereti a csaj ha piszkálják, és én se ezek szerint. Ja és a dokim szerdától vasárnapig nincs, hétfőtől lesz megint akkor ügyeletes is. Jó lenne ha netalán akkor jönne a leányzó.

Timka
Én is megkezdtem a 41. hetet, úgy utálom az ilyen magas számokat. De úgy látszik ezek e lányok bevarrták magukat belülről. Ráadásul most jön ez a havazás...

Na most megyek lefekszem míg alszik a nagylány mert teljesen kifáradtam a sok várakozásban.

Nadine 40

Nadine
KépKépKép
nadine

Nyetus!
Köszi biztatást! Remélem tényleg minden rendben lesz Kép. Egy kérdés: császár után is ugynolyan sokáig és ugyanolyan sokat vérzik az ember, mint spontán szülés után? Szerintem ne mond Kamillának, hogy legyen olyan jó gyerek, mint a testvére volt, mert emlékszem én borzasztóan utáltam, amikor atesómhoz hasonlítgattak. Makacs is lettem és ahol csak tudtam, próbáltam kitörni Kép.

Timka!
Szerintem igazad van, ha nem veszed fel a telefont! Majd csak veszik az adást a szeretteid Kép. Egyébként pedig maximum 1 hét még a végéig, ugye? Úgy tudom a 42. héten mindenképpen beindítják a szülést, bár lehet, hogy kórháza válogatja. Az a lényeg, hogy nem kell bent feküdnöd. Bár az egyik barátnőmet már a 41. hét elején befektették, hogy meg tudják figyelni. A kislánya viszont ettől úgy megijedt, hogy még aznap kibújt Kép.

Nadine!
Neked is kitartás!

Borbolya!
Szerintem is korrekten kezelem a dolgokat anyósékkal és anyuékkal ugyanígy, de azért nekik nem lehet könnyű. Néha arra gondolok, hogy az én gyerekeimmel azét remélem majd jobban egy hullámhosszon leszünk majd. Mondjuk most nagy a távolság a szülők és közöttünk és ez szerintem egyetlen kapcsolatnak sem tesz jót. Már egy jó ideje haza sem mertünk menni és egy ideig nem is fogunk. Biztosan ez is furcsa lehet nekik. No meg persze nekünk is. Talán lassacskán sikerül majd többet találkozunk. Mi a Kicsivel úgysem tudunk annyit utazgatni nyaralni, mint eddig, de vágyunk majd arra, hogy kimozduljunk, így szerintem minden ilyen alkalommal haza vezet majd az útunk, ha a Gyerkőc már legalább 4 hónapos lesz. Remélem a gyerekeim 10 km-es körzeten belül fognak élni a mi lakhelyünkhöz viszonyítva Kép.

Babus!
Örülök, hogy jól sikerült a kimozdulás, így gondolom most Apuci is rájött, hogy mégsem tűnt el az ő kis vidám felesége! Most olvastam valahol, hogy a gyerkőcökre időnként rájön a növekedési roham és ilyenkor türelmesnek kell lenni, mert 1-2 nap kell, amíg az anyuka több tejet tud termelni. Remélem csak erről van szó Nálatok és újra visszaáll nagyjából a kereslet-kínálat egyensúly. Addig is nyugi és pótold csak nyugodtan, minden lelkiismeretfurdalás nélkül! Pihenj sokat! Szerintem okos döntés, hogy nem hagyod hosszan szopni.

Eveka

Kép
eveka

Eveka
Doki mondta, hogy kiírt időpont után be kell feküdnöm, de mivel ez febr.24-ke (csütörtök) nagyon nincs hozzá kedvem. Egyrészt utálok kórházban lenni (ki nem?), másrészt hétvége jön úgyis.
Én megpróbálok arra apellálni, hogy ő maga nekem február 28-március 2-őt számolt, az jövő hét hétfő-szerda. Addig csak kibújik a kisasszony, ha meg nem akkor hátha beindítaná a szülést, bár nem az a fajta, aki szeret beleavatkozni a természet rendjébe ilyen téren. Viszont gondolkodás nélkül megcsászározna, ha látná, hogy 20 órás vajúdásnak nézek elébe. Félek is rendesen a császározástól!, de remélem nem kerül rá sor.

Nadine
Én attól paráztam, hogy a 39. héten amikor nem lesz itt a dokim akkor akar megszületni Fannika, erre tessék! Itt toporgok a 41. hét elején és semmi.
Arra is gondoltam, hogy hátha azért volt olyan fájdalmas a mai vizsgálat mert valamit ügyködött ott bent, ami elősegíti a szülés beindulását, de egy halvány barnás-pirosas foltocska sem látszik azóta sem a bugyimon. Bezzek amikor egy sintér ügyeletes doki megvizsgált fél órán belül barnéztam egy hatalmasat.

Jajj lányok, nem kívánom Nektek, hogy ilyen sokáig hordjátok a babákat. Nem gondoltam volna, hogy tényleg ilyen nehéz az utolsó pár hét. Az egész 8 hónap olyan gyorsan eltelt az utolsó pár hetek meg csak vánszorognak, pedig én még dolgozgatok is.
Türelmetlen vagyok, hogy mikor indul már be, hogyan fog kezdődni, hogy fogjuk végigcsinálni...
De mát tényleg nincs sok hátra...

Timka
timka

Jóestét!

Eveka,
az utolsó hetekben én is ezeken tipródtam, hogy minden renben lesz-e a gyerekkel, iszonyatosan türelmetlen voltam már, ezt láttátok, és számomra is hihetetlen volt és még most is, hogy szülők lettünk. Az első héten sokszor csak potyogtak a könnyeim, hogy jó anya leszek-e? el tudom látni? miért nincs elég tejem, ha én akarom szoptatni? szóval tele volta kétségekkel, de szerencsére a párom és a gyerekorvos, sőt még a védőnő is megerősített, hogy menni fog, hogy jó szülők leszünk, hogy én mindent megteszek, hogy elgyen elég tejem, a többi már nem rajtam múlik!
Szóval szerintem ez természetes állapot, bízz magadban!!!!

Timka,
én napi másfél lityi mánlalevélteát ittam, amibe két IKEAs teatojásnyi füvet tettem, az kb 3 evőkanál!!! Nekem jót tett az emésztésemnek is, mert az egyébként lassú, és így teljesen rendben tartotta.
A hivogatást én is rosszul viseltem, szerintem se vegyél fel minden telefont, én azt modntam, hogy jaj bocsi, aludtam, nem hallottam.
AHa nem akarsz befeküdni, akkor dobjatok be valami szülésbeindító programot apucival, vagy egy kis hólapátolást, vagy narancslevet grapefruittal, én ezeket próbáltam a szülés előtti nap és másnap reggel egyszercsak ....

Babus,
hajrá, drukkolok neked is a sok tejcsiért, én is küzdök, nálunk eddig napközben kibírta a sajáttal Marci, de éjszakára kell neki a pótlás, viszont nekünk tápszerünk van, nincs kölcsöntejcsi.

Borbolya,
én koraszülött voltam kb 5 héttel, a párom nem, Marci pedig a 40. héten született, szerintem semmi köze nincs hozzá!ú
Én sajnos nem fagyasztok tejcsit, nincs mit!:-(((
Rólam az a 4 kg amit a terhesség alatt felszedtem leugrott, meg még vagy 2-3, és a pocakom is alakul, de azért még van!

Nadine,
kitartás!!! Már nincs sok hátra!!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok,
Ma már jobban vagyok, mentem is dolgozni. Tegnap ne bírtam kivárni a válaszokat így bevettem fél algopyrint. Le is ment a lázam pik-pak. Rég voltam ilyen rosszul.

Búzaszem,
Gratulálok Hannához Kép

Lirian,
Neked is gratulálok Lilihez Kép

Timka,
Kitartás. Bizos jól érzi magát bennt a kis Fanni. Kép Ilyen szar időben én sem sietnék kifelé a helyében Kép

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
3. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
4. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
5. Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
6. Lirian Kép 2005.02.18 Lili 2850g 52cm 34+4 - Schöfp Mérei
7. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] Kép 2005.02.19 Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
8. Nadine 40+0 2005.02.21 Gréta - - Zsanett 2003.06.03 DEOEC
9. Timka 40+0 2005.02.21 Fanni - - - SOTE II.
10. Nikcsi 39+5 2005.02.23 ??? / ??? - - - Margit Kh.
11. Ági 39+3 2005.02.25 Liam Bálint - - Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
12. Beatrix 39+2 2005.02.26 Ákos - - Csabi 2001.04. Szolnok
13. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] 39+2 2005.02.26 János - - - DEOEC
14. Nyetus 39+0 2005.02.28 Kamilla - - Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
15. Monci 38+6 2005.03.01 Rita / Máté - - - Szt. Imre Kh.
16. Jck 38+3 2005.03.04 Sára / Dávid - - - BM
17. Eveka 38+0 2005.03.07 Marcell? Gergely? - - - MÁV Kh.
18. Maya 37+6 2005.03.08 Gellért - - - Szt. István kh.
19. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 37+5 2005.03.09 Kamilla / Kristóf - - Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór Kh.
20. Mano2005 37+5 2005.03.09 Fanni / ??? - - - HIETE
21. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] 37+4 2005.03.10 Valér - - - Bajcsy kh.
22. Dorka 37+2 2005.03.12 Bernát Kolos - - Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
23. Wester 37+2 2005.03.12 Luca Zsófia - - - Szombathely
24. Csibe26 37+1 2005.03.13 ??? / ??? - - - Szt. Imre Kh.
25. Zsana75 37+1 2005.03.13 Sára / Vilmos - - - Szt. István Kh.
26. Lirian 37+1 2005.03.13 Daniella Lili - - - Schöfp Mérei
27. Ruzicsky 36+5 2005.03.16 Gellért, Bendegúz - - - Szt. Imre Kh.
28. Dalmi 36+3 2005.03.18 Lenke - - - Szt. István Kh.
29. Jammie 36+3 2005.03.18 Laura Noémi - - - Péterfy Sándor Kh.
30. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] 36+2 2005.03.19 Dóra - - - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
31. Ildi(Delfinke) 36+0 2005.03.21 Marcell Tibor - - - Péterfy Sándor Kh.
32. Hadri 35+2 2005.03.26 Barnabás - - - Nagykanizsa
33. Menjuss 35+1 2005.03.27 Dóra Johanna - - - Péterfy Sándor Kh.
34. Borbolya 34+6 2005.03.29 Panna / Benedek - - - MÁV Kh.
35. Zsu 34+5 2005.03.30 Alexandra - - Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
36. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] 34+0 2005.04.04 Jázmin - - - Egri Kórház
37. Nebula 34+0 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - - - Szt. István kh.
38. Pszi 33+6 2005.04.05 Kinga / ??? - - Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
39. Greenolive 32+6 2005.04.12 Áron - - - Szt. Imre Kh.
40. Mónika 32+6 2005.04.12 Dorina v. Réka - - Ádám Pécsi Megyei Szülészet
41. Mukika 32+5 2005.04.13 Aliz - - - Szegedi női klinika
42. Zsuba31 31+5 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
43. Vaktyuk 31+2 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
44. Connie 31+1 2005.04.24 Gergő Ákos - - - István Kh.
45. Edinka 31+0 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
46. Zsisske 31+0 2005.04.25 Roland - - - István Kh.
47. Panny 31+0 2005.04.25 Kristóf - - Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
48. Franyo 30+5 2005.04.27 Boglárka Réka / Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
49. Psandi 30+5 2005.04.27 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
50. Gézenguz 30+5 2005.04.27 Anna v. Luca / Marcell - - - MÁV Kh.
51. Neszi 30+1 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
52. Pfranciska 30+1 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
53. Asszony 30+0 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
54. Panka 29+2 2005.05.07 Molli Anna - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
55. Timurr 29+1 2005.05.08 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
56. Ildibaba 28+5 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
57. Szilvi (Patri) 28+1 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
58. Norkini 26+5 2005.05.25 ??? / ??? - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
59. Akiren 26+3 2005.05.27 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
</pre>

Angéla+Valér
angéla

Sziasztok!

Most abból az apropóból írok, hogy elújságoljam, nővárem sógornőjénak ma született meg a babócája. 2 héttel a kiírt időpont előtt, 2200 grammal látta meg a napvilágot a pici. A szülés normálisan zajlott, mígnem a baba szívhangja kétszer leesett. Azt szeretném kérdezni, hogy ez pontosan mit jelent?
Császármetszést hajtottak végre gyorsan hirtelen, azóta mindketten jól vannak.
Az én toxémiám is egész jól van, már ahogy én el tudom dönteni. Nem vizesedik semmim, nem eszem semmi sót, és kevés szénhidrátot, semmi kenyérfélét. Sok salátán és gyümölcsön élek, joghurt és túró van a kis étrendemben, miközben csokiról és töltött káposztáról álmodozom. Hétvégén anyukám pulykacombot sütött nekem só nélkül. Hát mit mondjak&#8230;ha ettetek már borzasztót...
A 37. hétben vagyunk, holnap megyek a kórházba az első CTG vizsgálatra. Kiderül, hogy a doki hogy ítéli meg a toxémia súlyosságát. Minden nap többször mérem a vérnyomimat, és úgy néz ki, hogy elég jól hat a gyógyszer. Holnap persze tutira magas lesz...majd csak hazaenged az orvos. Ha meg benn kell maradni, azt is megértem, bár nem esne jól... A lényeg, hogy a babának semmi baja ne legyen. Ezért érdemes sótlanul élni.Kép

Dalmi
dalmi

En is ettem abbol a combbol, es sztem finom volt.

Dalminé
dalmi

Sótlan étkezéshez: létezik egy Bio Bógríz nevű ételízesítő, ami teljesen sómentes, szárított zöldségekből áll, mi Vegeta helyett használjuk, és nagyon fini lesz tőle a kaja. Tescoban pl. láttam, a reformcuccoknál.
Én is vizesedek, úgyhogy vigyáznom kell a fűszerekkel, ezért inkább zöldfűszereket használok (kakukkfű, borsikafű, bazsalikom, rozmaring, majoranna stb.) Ha olívaolaj és kicsi citromlé keverékébe teszitek a (megfelelő) fűszereket, és ebben pácoljátok a húst sütés előtt kb. egy fél órát hűtőben, ill. a vörös húsokat egy éjszakát, akkor nagyon fini lesz. Én minimális, egy-két csipet sót szoktam tenni bele, de az nálam még elmegy.

Hajni (31+3)

KépKép
connie

Eveka,hát igen ez a testvér dolog nálunk is bejött az öcsémmel.KépRemélem minden oké lesz a gyerkőcökkel és Dinire is nagyon kiváncsi már mindenki,hogy fogadja a kistesót.A császár után nekem nem volt túl sok vérzés,a tena betétet szinte nem is használtam és túl sokáig sem tartott de szerintem ez nem császár vagy nem császár függő.Alkati dolog lehet mert a barátnőm pl. sokáig vérzett csaszi után.Szóval készüljünk aztán meglátjuk.
Timka,nem irigyellek a befekvés miatt.Ha nekem sem indul el a csajszi a héten akkor március elsején kell bemennem a kórházba.Doki hétfőt szeretett volna de én még kikunyiztam egy napot.
Hát meglátjuk.A végén beelőzök mindenkit mert úgy látom ezek a babók nem akarnak kibújni.Mondjuk én se jönnék ilyen pocsék időben.Most már legyen jó idő!!!!
sziasztok
nyetus76

Sziasztok
Köszi mindenkinek a biztatást. Nagyon nehéz ez a várakozás.
Tamesz, hétvégén már próbálkoztunk Apucival, de ez se hatotta meg a kis csajt. Havat lapátolni nem tudok, mert itt a belvárosban nincs mit...
Most ettem meg egy narancsot és nyakalom a HohesC-Mild juicet, ami pink grapefruitos, iszom a málnalevlk teát, szedem a homeós bogyókat és eddig semmi. Asszem holnap nagyon ki fogok borulni, ha még mindig nem érez a doki semmi változást.
Ráadásul mikor máskor kezdene el fájni a fogam, mint most. Nem tudjátok lehet bevenni vmi fájdalomcsillapítót? ha a fogam fáj inkább rá szeretem tenni a gyógyszert és nem vízzel lenyelni, mert nekem úgy nem hat.
Fogorvoshoz már nem tudok elmenni mert ez egy olyan fog, amire rá van téve egy mellette lévő fog pótlása, úgyhogy ha leszednék a koronát, akkor hiányozna egy fogam és lenne egy kicsi lereszelt fog, ami nagyon bénán nézne ki.
Ja és még van egy nyűgöm: ma reggelre elaludtam a vállamat, nyakamat és most alig bírom mozgatni, nagyon fáj!
Tök jó lenne ha most indulna be a szülés, amikor ennyi bajom van.

Angéla,
szerintem a lányom a meleg frontra vár, nem tudjátok, hogy mikor érkezik ilyesmi felénk?

Timka
timka

Timka,
Nem nagyon lehet bevenni fájdalomcsillapítót az utolsó 6 hétben, mert rontják a véralvadást, és nehezebben állna el a vérzés szülés után. Azért sem ajánlott, mert beindíthatja szülést, de ez nálad most éppen nem lenne gond.Kép
Szóval ilyenkor csak akkor lehet beszedni, ha az orvos engedi.

KépKép
connie

Connie,
köszi, holnap megkérdezem a dokim. Legfeljebb ma este is belealszok a fájdalomba!
T.
timka

Timka
Nem irigyellekKép És a fogad miatt se.
Én szerencsére megúsztam az utolsó hetek szenvedéseitKép

Sikeres volt az első Kristófka birodalmában töltött napKép Tegnap egész nap ott volt, néha kicsit nehezen aludt be, de azért mindig sikerült. Ehhez minden alkalommal kb. 15-ször fel kellett húznom a zenélő-forgós Micimackós játékát, odáig van tőleKép Állandóan vigyorog rajtaKép Én már ezzel a zenével álmodtam, de ő még nagyon bírjaKép
Éjszakára beköltöztünk hozzá, nem is volt olyan szörnyű, és a szomszéd horkolását se hallottam átKép Viszont Kristófkáét igenKép, olyan babahorkit tud levágni, hogy csak naKép Még apuci is alig tudott elaludni tőle, pedig őt aztán nem zavarja semmi.
Na meg folyton forgattam a srácot az ágyában, mert állandóan mászkál álmában és keresztbefordult az ágyban és arccal belefúrta magát a rácsvédőjébe, mondanom se kell, a frászt hozta rám, hogy megfullad. Persze ott a légzésfigyelő, de akkoris.
De rendes volt a kis drágám, este 10-től hajnali 4-ig aludt, csak anyu nem az izgalomtólKép
De az már mellékes.
Most viszont...itt kukkerol a bébihordozójában, közben szívja a cucliját, lökdösi a Micimackóját és nézi anyut Babanetezés közbenKép Véletlenül se aludna, de legalább jól elvan egyedülKép

És bibí, több, mint 9 hónap után ma végre hason aludtamKép Hát valami nagyon jó voltKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Voltam tegnap az orvosnál és lesz egy uh-ám majd 4 hét múlva,mert megkérdeztem a II-es lepényemet,azt mondta rá általában kicsit később szokta elérni ezt a fokozatot,de mindenkinél más.A TT pedig a hasa és az is meg a súlya is kicsit kisebb.Van valakinek infója milyen adatai voltak a babájának e tájékon (28+3)?
Mert hogy szigorúan vettem a diétát,na igen én akartam éhezni.

Dalmi
Remélem rendben lesz minden!

Timurr
Vendég

Timka
AZt nem tom melegfront mikor jön azt tudom hogy 24-én lesz telihold. Egyébként mi is kipróbáltunk már mindent, lépcsőztem, havat is lapátoltam, Zsanikát is cipeltem, csípős kajákat ettem. Persze szedem a homeós bogyókat meg iszom a málnalevél teát. Az orvos tegnap mégse tudta megnézni a magzatvizet. Ráadásul jön az influenza is, nem szívesen kapnám el főleg meg nem frissen szülten.

Na megyek mert azt hallom, hogy ANYA, valami nagy gond lehet...

Nadine 40+1 (egyre szörnyűbb)

Nadine
KépKépKép
nadine

Ezt az előző üzit tegnap este óta próbáltam elküldeni

Babus
Jó hallani,hogy Kristóf ilyen aranyos és okos.
És jó neked,hogy hason aludtál,én már sehogy sem bírok,hanyatt rámjön a fulladás,fordulni meg úgy tudok,mint egy bálna (már most,pedig nem is olyan nagy a hasam),és oldalt ha fent van a baba állandóan piszkál,jó nagyokat bököd belém.Nem baj mert legalább tudom jól van.

nekem ma olyan semilyen napom van,semmi sem köt le ebből következően unatkozom.Már mostam,takarítottam,de olyan nyügi vagyok,pedig ma jönnek anyukámék is,tán kéne egy kis koffein,vagy mi?

Timurr
Vendég

Nadine,Timka

nem irigyellek benneteket,a kis piszkok teliholkor max. biztos kibújnak.

Timurr
Vendég

Sziasztok Lányok!

Már megint ezer éve nem írtam, de szinte minden nap olvaslak Titeket. Szerintem sokkal többet tanultam innen, mint a babakönyvekből, magazinokból együttvéve.
Gratulálok mindenkinek a babákhoz!
Nálunk az a legújabb hír, hogy nagy valószínűséggel császár lesz, mert én kicsi vagyok, a baba nagy, és a dokinéni nem sok esélyt lát rá, hogy meg fog fordulni (mondjuk ideje még lenne, hiszen a 34. héten vagyunk). Most akkor kezdek erre készülni lélekben. Jövő hét után már mennem kell ctg-re, aztán megint a dokinénihez, és azt mondta, hogy akkor belövünk egy császár időpontot. Elég tájékozatlan vagyok ilyen ügyekben. Szóval akkor ilyenkor nem akkor születik meg a baba, amikor spontán elindulna a szülés, hanem amikorra ki van írva a műtét? Ezt lányos zavaromban tegnap elfelejtettem megkérdezni :o(
Már csak ezen a héten dolgozom. Már marhára elegem van a melóból, még félszívvel sem vagyok itt, folyton babás dolgokon jár az eszem. Ráadásul tegnap becsípődött egy ideg a derekamban, és szépen összecsuklott a lábam. Feküdtem a földön, mint egy döglött bogár, és röhögtem magamon, hogy milyen béna vagyok. Mára már sokkal jobb, de mivel eddig az égvilágon semmi bajom nem volt, ez most már biztosan üzenet, hogy álljak le a pörgésről.
Mindenkine sok-sok türelmet, kitartást, jókedvet stb.
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Kriszta!

Nekem sem fordult meg a Fiam, így nálunk is csázsár lesz. Több helyen a 39. héten veszik ki a babát. Nekem most a 40+3. napra van időzítve a császár. Ha addig nem indul be, akkor tovább nem várunk. Én is idegenkedem kicsit amiatt, hogy csak úgy kivegyék, de a túlhordás ebbben az esetben semmiképpen nem javasolt. A méhlepény nálam már el kezdett meszesedni, ráadásul nem is hízik olyan nagy ütemben itt a vége felé, mint, ahogy én gondoltam, pedig a Kisfiam is nagy babának indult. Viszont a fejét szépen megnövesztette, valszeg emiatt nem fordult meg. Mindezek miatt én kezdek belenyugodni az időzítésbe. Egy kicsit biztonságérzetet is ad Kép. Szóval szerintem próbáld meg a lehető legkésőbbi időpontoto kitűzni a császárra és akkor marad esély arra, hogy spontán beinduljon a szülés Kép.

Eveka (38+1)

Kép
eveka

Nektek is nagyon lassan tölti fel a hozzászólásokat vagy megint csak az én gépemmel van probléma Kép? Már tegnap óta nagyon lassú...

Kép
eveka

Sziasztok!

Nekem is sikerült elkapnom valami kórságot, úgy fáj a torkom, alig bírok nyelni. Olvasni azért olvaslak benneteket folyamatosanKép, de az írásra már nem nagyon marad erőm.

Timurr,
pocakbébi adatai 27+5 hetesen: AC 23,57cm; BPD 7,12cm; FL 5,23cm; HC 25,03cm; OFD 8,74cm súlybecslés 1225g. És van egy 28+3 hetes uh-om is, itt a BPD:72, TH:74, FEM:48 (az utóbbi kettő fogalmam sincs, hogy mi lehet).
Ismered ezt azt oldalt?

Eveka,
nálam is lassú nagyon.

Finiselőknek nagy-nagy drukkok mennek.Kép

Panka

panka

nem hiszem el,hogy megint eltűnt amit írtam
na mégegyszer

Panka
Örülök,hogy írtál,ezek szerint nem vagyunk a csajszimmal lemaradva.Szerinted ha most is azt mondták kislány már elhihetem?Találtam egy olyan oldalt a neten ahol a rucikba belelehet hímeztetni a baba nevét,vonz.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Nekem nemhogy csak lassú a babanet, hanem az elküldött hsz-om sem jelent meg. Kép Most, a finishben, meg, hogy most vagyunk egy páran, akikért már lehet izgulni, "kicsit" bosszant, hogy vacakol ez a rendszer. Hol azt írja ki, hogy túl sokan kapcsolódnak fel, hol karbantartásra hivatkozik, én meg csak mérgelődök. Kép

Ma voltam utoljára tanácsadáson, megkaptam az utolsó táppénzes papíromat, mától szülési szabin vagyok. Csütörtökön megyek megint NST-re, már ha addig még egyben leszünk. Kép Nagyon irígykedem a már babázókra, szeretnék már túl lenni a szülésen és újra itthon lenni. Előre fáj a szívem, hogy a kisfiamat 5 napig nem fogom látni Kép, persze kárpótól majd a pici fiam. Kép Ákoska nagyon sokat ficánkol, mozgolódik, néha már fel-felszisszenek, lent olyan kellemetlen tud lenni, de csak rúgdosson, inkább, mint hogy azon aggódjak, mint Babus, hogy nem mozog eleget.

Nadine Kép,
melyik homeós bogyót szeded?

Én a teából 4-5 csészével iszom egy nap, kíváncsi vagyok, mire lesz elég. Vágyom egy gyors, "könnyű" szülésre, na de ki nem?! Kép Ugyanakkor néha halogatnám is a dolgot, tartok tőle egy "kicsit", de ugye ki nem?! Kép

Remélem, hamarosan beindul a babaeső, így a végén már látom, szinte mindenki szeretne túl lenni rajta. Hátha majd a telihold... Kép

Kíváncsi vagyok, most is fölöslegesen írtam-e, vagy megjelenik a hsz-om?

Zsuzsa Kép,
nagyon édes Áron baba!!! Kép

Beatrix
beatrix28

Jé!!!!!!!!!!! Működik a Babanet, ez utóbbi hsz-om tegnapi volt, ezredszerre ma reggel sikerült elküldeni.

Jó reggelt Mindenkinek! Kép

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!

Timka, Nadine!
Minden együttérzésem a tiétek, kitartás!!

Kép Zsuzsa! Jól indult a reggel! Zavarta nagyon Áront a pisi?

Tegnap voltunk CTG-n. Attól eltekintve, hogy a dokira rettentő sokat kellett várni (10-1/2 2-ig), minden rendben volt. Lenke baba becsült súlya most 2600 gramm. A kórházi "fehérköpenyes" vérnyomim 130/80 volt. Tudom, nem alacsony, de ez nem is rossz. (vér nyomi vagyok...Kép)
A legjobb hír, amit kaphattam, az pedig az, hogy nem öregszik a méhlepény, így nyugodtan maradhat a kicsi még 3 hétig. A doki szerint kb. 3100-3200 gramm körüli lehet születéskor, ha minden úgy történik, ahogyan ő kitatálta.
Lányok, én annyira megkönnyebbültem, így még könnyebben együtt tudok élni a diétámmal, meg a nyomi toxémiámmal.

Boldog Dalmi
dalmi

Köszi, Eveka.
Voltam ma reggel a védőnőnél, és most nyomott a kezembe egy könyvet arról, hogy "babát várunk". esetleg várhatott volna vele a szülés utánig :o) Amúgy rendes, kedves nő, de sok hasznát eddig nem vettem. Két hét múlva jön lakásnézőbe, de előtte felhív. Jó is lesz, mert egyelőre csatatér a lakásunk (36 m2 az egész, de ez itt van anyuék kertjében, ezért az első 6-8 hétben biztosan itt leszünk, utána költözünk a lassan elkészülő házunkba).
Dalmi, ez tényleg jó hír!
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Sziasztok!
Ma voltam a szokásos heti ellenőrzésen.A múlt hét óta nincs nagy változás,máhnyak megrövidült,méhszáj zárt,méhlepény öregecske.Szóval doki szerint a jövőhétig kihúzzuk,így március másodika a nagy nap vagyis a császár időpontja.Már a kórlapomat is megírták,elsején délután kell bevonulnom a kórházba.Kezd izgi lenni a dolog.Gyorsan megyek még fodrászhoz,kozmetikushoz,hogy a kislányom elégedett legyen az anyukájávalKép.
mindenkinek kitartást és szép napot!!
nyetus+kamilla(39+2)
nyetus76

Sziasztok!

Nálam is vacakol ez a rendszerKép

Zsuzsa!
Csúcs ez a kép a babuciról, meg a kakis-pisis sztori sem éppen rosszKép

Dalmi!
Örülök, hogy örülszKép

Akiknek napjai-órái vannak hátra, azoknak kitartást kívánokKép

Muki(33+0)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Nnno, muködik a rendszer? Kép

Hú, Zsuzsa, ez nem semmi... KépKépKép Jól nyomja a kissrác... Kép

Tegnap volt nálunk védônéni, de tulajdonképpen semmi említésre méltó nem történt, úgy hogy nem is tudom, miért írom ezt. Kép Viszont már nem találkozom vele többet a szülésig. Ja, és kimostam a Picúr összes kisruciját, a felét már ki is vasaltam, a másik felét majd holnap. Tényleg irtó buli!!! KépKépKép

Nebula, Kép Jófej védônôd van. Kép

Finiselôk, már csak 1 nap teliholdig...! Kép

Borbolya
35+1

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Megjöttem NST-ről, a lány tökéletesn van, én is jól vagyok, így a baba marad még egy darabig. Holnap Flowmetriás uh lesz, és hétfőig nincs dokim, a helyettese is nagyonszimpi, bár szerintem ez a lány megvárja a dokimat... Mondjuk én mondtam neki, hogy akkor már 3-án szülessen meg, addigra meglesz az új autónk, a dokim is visszaér, és hétvégén még kitakarírok. De ha most megindulna azt se bánnám.

Na most megyek lepihenek, mert Zsani ma éjszaka növesztett egy szemfogat így 2-től nem sokat aludtunk, de ő délelőtt bepótolta...

Nadine 40+2

Nadine
KépKépKép
nadine

Gyakorló Anyukák!

Nektek mi jött be? Állványos kiskád, normál kádra tehetô kiskád, vagy egyéb megoldás? Valamint tényleg van-e szükség pótmatracra a kiságyba, vagy ekkora balesetek azért nem történnek?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?