Új privát üzeneted érkezett!

MaccsKép
Boldog szülinapotKép

Noémi
Jobbulást anyukádnakKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Noémi: köszi szépen!

Bori
lbori

Köszi a jókívánságokat mindenkinekKép
fantikbaba

Sziasztok!

Bori, sajna nálam is tombol az allergiám, ma reggel alig éltem, itt a munkahelyemen mots nem annyira vészes. Egyelőre csak tűrök, majd szólj légyszi, ha nálad valami kezelés beválik.

Macs, boldog szülinapot!

Noémi, jobbulást az anyukádnak!

Most röviden csak ennyit, rohanok tovább.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Utánna néztem: Coryzalia is homeós, komplex allergia és szénanátha ellen.600-700 Ft az ára.
fantikbaba

Nos kihasznalva az cukorhianyomat megettem egy nagyadag fagyit feketeszederrel, tejszinhabbal es csokiontettel.

Isteni volt. Kép

Malnalevel tea:
Reggel fozok minden nap teat.
Mikor kesz van egy zomancozott bogrebe teszem a reszem es felforralom, majd bele logatom a malnalevel teat. Aztatom 5 percig es nem is rossz. Kép

Magi
Vendég

MacsKép
Boldog, boldog, boldog születésnapot, kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napodKép!
Tényleg, van egy film most otthon, aminek a címe: Hirtelen 30Kép

NoémiKép
Anyukádnak jobbulást kívánokKép

MagiKép
Fagyi feketeszederrel nyam-nyamKép

Moncsi
minike

Sziasztok!!

Macs Boldog szülinapot!!!!
A kollégáidra oda se figyelj, biztos csak irigykednek, hogy olyan csodás kerek ez a 30!!!
Én tavaly voltam 30, nagyon élveztem mindenki velem volt elfoglalva, susmus a hátam mögött, készítették a meglepi partyt, szuper volt az egész egy nagy buli lett.

Sziaaztok
Márti
márti05

Nagyon régen nem irtam, de mindig olvaslak Benneteket! Valahogy egy kicsit "lemaradott" vagyok idöpontilag, meg elég sokan is vagyunk és alig birom követni az eseményeket Kép! De sok hasznos dolgot tanultam már Töletek!

Macs: BOLDOG SZÜLINAPOT!
Most kezdödnek a legszebb éveid, ne törödj az irigykedökkel! Kép

Magi: hogy mi minden finomságot készitesz és eszegetsz! Ilyenkor nyelek egy nagyot Kép, hogy én is bevállalok valami hasonlót, de aztán sose jutok el odáig. Még fagyit meg dinnyét is csak 1x-2x ettem az idén! Egyszerüen nem kivánom, pedig szeretem! Ez most a baba miatt lehet?

Linato: nagy valószinüséggel kislányunk lesz (Mariann), de a következö uh-ig zárójelben még ott hagyhatod a Robit is Kép, hátha kiderül, hogy mégis csak fiú!

Mostmár én is 3. harmadban vagyok (28. hét), egyre többet nyügösködök! A múltkor egy kicsit meg is ijesztett a doki (a tanácsadáson), illetve szerinte semmi gond, de egy kicsit kinyílt a külsö méhszáj. Van valamelyikötöknek erröl tapasztalata? Ez most mit jelent? Nem küldött kórházba, nem mondta, hogy feküdjek, igy továbbra is dolgozom. (Iroda, 8 óra ülömunka). A saját dokimhoz csak 27-én megyek, addig legyek nyugodt?

Marica
marica69

Na, én lassan kimegyek ebbe a jó pollenes szélbe, eleget dolgoztam a héten. Mindenkinek jó hétvégét!
A jövô héten csak szerdán jövök dolgozni, mert költözünk (drukkoljatok!!! Kép ), de majd igyekszem netközelben lenni néha.

Bori
lbori

Ugylatom mindenkinel rossz volt az oldal, mret senki nem irt. Kép
Vendég

Sziasztok!

Ma voltam dokinál, és egy kicsit rám ijesztett a doki, hogy nagyobbnak mutatja az UH a babát, mint eddig. A párom eddig is azt mondogatta, hogy elsőre 4 kg baba volt a hasamban, másodszorra 6 kg, a tendencia szerint most 8 következne.Kép Remélem nem lesz igaza!

Macs!
Nálad az első UH után mindig ugyanazt az időpontot mutatta a gép? Nálam eddig október 18 és 23 közötti időpontokat írt ki a gép, de ma volt hogy szepetember 30-at! Az én dokim a Mészáros, azt mondta, hogy produkálhat ilyet a terhességi cukor is.Kép Pedig tartom a diétát (amennyire tudom), ráadásul én egy dekát nem híztam egy hónapja. Azt mondta, hogy még egyszer menjek el cukorterhelésre, és annak az eredménynek az ismeretében dönt a továbbiakról. Remélem, nem kell majd befeküdnöm!Kép

Bori!
Orrspayt használsz? Nekem a Flixonase-t ajánlották, és szerintem jó is. Ha kezd folyni az orrom, befújok, és pillanatokon belül érzem a hatást. Terhesség alatt is használható, mert lokális szteroid van benne, helyi hatású, nem kerül be hatóanyag a véráramba, alacsony szisztémás a hasznosulása.Kép(Bocs a tudományos szövegért Kép) Egyszóval a baba nem fog belőle kapni egy csöppet sem.Kép De azért kérdezd meg az orvosodat, aki eddig kezelte az allergiádat.

Gabi
efgabi

Macs!
Boldog szülinapot!
Szerdán voltam dokinál.A picivel minden rendben leszámítva azt,hogy megint farfekvéses és ezért a doki veszélyeztetett terhesnek vett.Mindenki azzal vigasztal,hogy megfordulhat.De ő így érzi jól magát.Szerencsére egészsége.Pislogott nagyokat,dörzsölgette a fülét,csücsörített a szájával.Szóval TÜNDÉR!
A nemét illetően még mindig csak találgatás.Mert a farfekvés miatt nem látható rendesen.Talán kislány.Ezek a dokik meg vannak bolondulva.Megkérdezte tőlem,hogy ha így marad vállalom-e a szülést.A válaszom nemleges volt ő pedig csodálkozott.Azt mondta így is meg lehet szülni.Tudjátok én így születtem anyu nagyon sokat szenvedett,eltört a kulccsontom.Nem szeretném ha a kicsikém is így járna.Tudom azóta eltelt 29 év.De azért tartok tőle.
Kellemes napot!
GnéKriszti
gnékriszti

Kriszti!
Én is farosan születtem, de annyira intenzív és gyors szülés volt hogy így is kibújtam bár meg akartak fordítani.
Akkor persze nem volt se UH se egyéb vizsgálat.De nem voltam nagy baba, és ha választanék inkább csaszi mint a rizikó, nekem csípőficamom volt.

Noémi
fantikbaba

Efgabi, drukkolok, hogy minden rendben legyen! Mindenesetre Mészárosnál jó kezekben vagy, ő azt fogja tenni, illetve javasolni, ami a legjobb neked és a babának. (Nekem is ő az orvosom.) Ne aggódj, minden oké lesz. Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Macs,
mire idértem tegnap, már döglött volt a site, de gondoltam rád, így most utólag is NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!! KépKépKép

Noémi,
mamád hogy van? Miért kell megtanulnia járni? Vagy mankóznia kell? Jobbulást neki!
babs

Babs!
Mankózni kell, ráállni rátud, de a járás nem megy neki, pedig muszáj eröltetnite.
Macs!
Nagyon hallgatsz......Remélem minden OK.

Noémi
fantikbaba

Maccs szerintem otthon pihizik, úgy tudom, neki egyelőre csak a munkahelyén van net. Vagy tévedek? (Maccs, most kiderül, én mennyire figyelek. Kép)
Viszont lassan Csirkesznek is jelentkeznie kellene, nem?
Liv

Kép

Kép
liv

Végre be lehet lépni...
Két napja hiába próbálkozom.

Közben éljen Maccs sokáig, remélem minden ok lesz vele, sokat gondolok rá.

Puszi mindenkinek, vigyázztok magatokra: zsófi
papzso

Sziasztok!

Liv! Nem jött be! Kép van itthon net, de csak 6 után használom! Kép

Nincs semmi különös, csak az történt, hogy pénteken nem működött az oldal, ma meg egész nep boltokat jártunk. Eredetileg azt terveztük, hogy kiugrunk Bécsbe, de tegnap este megint előadtam a féllábam dupla akkorára dagad másik műsort, úgyhogy úgy döntötünk, nem rizikózzuk meg Bécset. Reggelre jól leapadt, de azért nem bánom hogy itthon maradtunk. Viszont muszáj volt itthon beszereznem a szükségeseket... Kép

Marica! Nálam 31 hetesen volt 2100-es a méhszájam, és látod, még egyben vagyok, és dolgozok. Bár tény hogy nagyon sokat visszavettem a lendületből! Kép

Elmondhatom, hogy nagyjából kész a babakelengye és a kórházi cucc, egy két incifinci dolog hiányzik csak.

Különben is,ha action van, Ti lesztek az elsők között akik tudni fognak róla, ha indulunk, mert
a.) én irok,
b.) kispapa ir,
c.) megvan Noémi és Csirkesz telcsiszáma, kapnak sms-t, ha sokáig tart a vajúdás... Kép

Efgabi! A dokival azt beszéltük meg, hogy nem nézzünk minden alkalommal időpontot, mert az isten sem lenne képes követni a sok időpontot a baba hol jobban, hol kevésbé meglóduló fejlődése miatt állandóan változna. Inkább csak annyit szokott mondani, hogy körülbelül áll a x. hetes terhesség. Szerintem ne aggódj, a babaák nem egyformán nőnek, mint ahogy nem létezik a születés után sem "nagykönyv szerinti" "átlagos" gyerek. Azért próbáld meg kicsit a diétát komolyabban venni, tudom hogy nem könnyű, pláne amikor Magika ilyen kajákról irogat! Kép

Kriszti! Hát tudod, amikor itt van a biztonságos lehetőség a császáros szülésre, én sem vállalnám a simát. Felesleges rizikót vállalni, nem? Azért reménykedj, hogy még befordul, próbáld meg megbeszélni vele. Elég brutálnak hangzik, de hallottam róla, hogy kézzel meg tudják forditani a babókat esetleg. Ezt a verziót nem ajánlotta fel a doki. Állitólag a mamának nagyon kellemetlen, kifejezetten fájdalmas, de a babának nem ártalmas művelet, és akkor mégis csak tudnál természetesen szülni..

Na most megyek, heverek egyet! Kép
Pusza!

Macs
maccs

Ja és mégegyszer köszi a sok jókivánságot! Kép

Noémi! A mamádnak meg mennek a gyógyitó gondolatok! Kép

Macs
maccs

Liv!
Köszi a biztatást, én is bízom Mészárosban.Kép Tegnap este felhívtam a vérvétel erdménye miatt, és azt mondta, minden rendben. Hétfőn beszélek a dietetikussal, hogy meg tudjuk-e csinálni a terheléses vizsgálatot, amíg Mészáros szabdságon van.

Maccs!
Köszi neked is a nyugtató szavakat!Kép
Jól tettétek, hogy nem vállaltátok a hosszú utat, itthon is be lehet szerezni elég jó cuccokat. Irigyellek, hogy nálatok már minden készen áll a baba fogadására, mi még nem tartunk sehol. De nem izgulok, így volt ez az előző srácoknál is.Kép

Noémi!
Szegény anyukád, biztosan nagy fájdalmai lehetnek, ha nem tud menni.Kép De biztosan idővel enyhülni fog a fájdalom, és akkor könnyebb lesz neki. Van segítsége rajtad kívül?

Kriszti!
Maximálisan megértelek, hogy nem akarsz felesleges kockázatot vállalni! Egy barátnőm pont fordítva gondolkodott, neki minden orvos császárt ajánlott a farfekvéses baba miatt, ő meg rendesen akart szülni. El is indult a szülés rendesen, de a vége mégis császár lett, mert beszorult a köldökzsinór.Kép Azt válaszd, ami neked is és a babának is a legjobb megoldás szerinted.Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Látom, viszonylag jól vagytok, nekem a lábam fáj, már érzem a közelgő melegfrontot.

Maccs, Kriszti: én is hallottam erről a befordításról, egy másik topicon az egyik kismamának jövő héten kell mennie, ahol megkísérlik átfordítani a babát. Azt mondta, hogy jó sok zselét kennek a hasára, neki ki kell támasztania magát, és az orvos kézzel megpróbálja átbukfenceztetni a kicsit. 3x próbálkoznak, ha nem sikerül, marad a császár. Állítólag - bár nem volt benne részem szerencsére - nem fájdalmas, hanem nagyon kellemetlen. Viszont hallottam olyanról is, hogy nem véletlenül nem fordult lefelé a babó, lehet, hogy rövid a köldökzsinór pl. Remlem, nem lesz semmi baj és átfordul, még azért van ideje, ha nem is olyan sok.
Szerintem sem szabad kockázatot vállalni a szülésnél, az a babának és a mamának sem jó, ha csak kínlódnak, és végül mégis császárra kerül a sor.

Marica: nekem első terhességnél a 35. héten nyílt ki a külső méhszáj, rá egy hétre szültem, de ez mindenkinél más, pl. Maccsnál, ahogy írja, 5 hete nyitott kicsit.
Mindenesetre vigyázz magadra, ha a doki azt mondta, hogy nem lehet baj, akkor remélhetőleg nem lesz.

Összeraktuk a kiságyat, nagyon édes, amint lehet, teszek majd fel fényképet is rólaKép

Jó pihenést nektek!!

Lau
33+5
lau

Timi, visszajön a mail. Kép

sofka
sofka

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jonni, mert keritest festettem.
Vegre kesz az uj keritesunk. Kép

Nos este voltunk az Auchanba es vettunk pluss rugit, 1190 ft volt. Nagyon megerte szerintem.

Macs!
En is vettem olyan viaszos vasznat.
Mar csak szivacsot kell venni.

Te milyet vettel?
Hol vetted?
Mennyiert?

Ja es voltunk patikaban is, megvettunk mindent, ami a listan volt, amit az orvos adott.
Nem is volt draga mert mindent megvettunk es nem volt 1000 Ft.
Vettem elol gombolos haloinget is.
Ti mit gonoltok a haloingrol?
en nagyon nem szeretem.
Viszont vannak nagyon jo kis elol gombolos pizsijeim.
Szerintetek az nem jo szules utan a korhazban?
elvegre ha bugyit kell venni, akkor a pizsi miert nem jo?

erdekel a velemenyetek.

Magi
Vendég

Magi,
Szerencsésebb a hálóing, mert a viziteknél nem kell az öltözéssel-vetkőzéssel bajlódni. Én legalábbis így voltam ezzel, örültem, ha nyugodtan tudtam feküdni (mikor amúgy is minden mozdulat egy kínszenvedés voltKép

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

MagiKép: én teljesen megértelek, én is csak a pizsiket szeretem (nincs is hálóingem). Azt hallottam, hogy a kórházakban valamiért nem szeretik a pizsamát, csak a hálóinget. Hogy miért, azt nem tudom. De majd még én is megkérdezem a kórházban, ha megyek legközelebb, hogy nagyon utálnának, ha nem hálóinget vinnék...

Tegnap óta úgy szúr a hasam, remélem, nem lesz gond Kép. Tegnap a kocsink is bedöglöttKép. (lehet, hogy a péntek 13 átcsúszott nálunk szombatra).

Azért mindenkinek kellemes pihenést kívánok hétvégére!

Timi
25+5

Kép
Kép
timóca

HKata!

Ertem.
de nincs kedvem azert venni most 3 db-ot.
Vizitnel mindig megvizsgalnak?
Az nem olyan, hogy odajon egy csomo orvos, meg noverek?
Akkor annyi ember elott megvizsgalnak?

Magika
Vendég

Magi,
Az ügyeletes vizitelő orvos (reggelente) soha nem vizsgált meg, elég volt neki az irka-firka, viszont a választott orvosom mindennap bejött reggel is és este is, ő mindig megnézett.

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Kriszti: nem akarok beleszolni ebbe a csaszar-nem csazsar ugybe, de azert ne felejtsd el, hogy a csazsar egy nagy mutet. Ha nem tul nagy a baba, meg lehet siman szulni farosan is, esetleg edremes errol meg beszelgetni a dokival.Kép Persze van rizikoja, ahogy a csaszarnak is....

orsoly
orsoly

Kriszti!

nem a császár-siam szülsé ügybe szeretnék beleszólni, ezt neked kell tudnod, lehet hogy én sem merném farosan vállani, csak azt akartam leírni hogy az én lányom nem faros volt hanem teljesen normális fekvésű, és neki is eltört kulccsontja születéskor, sőt anno nekem is pedig én is normál fekvésben jöttem. Szóval ez egy nagyon gyakori dolog, csak sokszor nem is tudják a kismamák, mert a kórházban nem is foglalkoznak vele, mivel kezelést abszolút nem igényel. nekem a lányomnál csak itthona gyerekorvos mondta, hogy mi van, annao nálam meg csak az 1 éves kontrollon vették észre. Semmi gondot nem okoz, max annyi hogy nem szeretnek az ilyne babák hason feküdni pár hétig. Ez igazából nem törés, legalábbsi nem olyna törés mint amit később mi törésnek hívunk, csak elhajlik a csont.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Nos akkor a kerdesem az lenne, hogy van akinek a MAV-val van valami tapasztalata?

Mert ha ugy sem vizsgalnak meg, akkor mindegy.
Az orvosom meg legyen turelmes mig leveszem a nacit. Egyutt le lehet venni majd a bugyival.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Pizsi: én is útálom a hálóinget, anno nem is volt, mert napközben pólóban meg melegítőben leledzettem, este meg rövidnadrágos pizsiben. Engem a dokim 1x vizsgált meg, akkor ki lehetett bírni a melegítő levételét. Nem reklamált ő sem, én sem KépKépKép Most sem vettem hálóinget, szerintem azt a pár napot a kórházban bármiben ki lehet bírni. Ha meg esetleg valakinek annyira nem tetszene ( más doki, nővér ), ki azért nem dobhatnak KépKépKép

Tegnap megint megjöttek az 5perces fájásaim/görcseim, mint múltkor 2-3 hete. de megint elmúlt egy óra elteltével, lehet, hogy a hidegfront ártott meg. Lényeg viszont, hogy még egyben vagyunk Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Nos akkor en sem veszek tobbet.
Abban az egyben fogok szulni.
A tobbi napon meg majd pizsizek. Kép

Szeretnem jol erezni magam. Kép

Magi
Vendég

Magika!

Végül is az a lényeg, hogy a lehetőségekhez képest jól érezd magad, nem??? Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Poco!

Igen!

Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Timóca: ez a szúrkálás lehet a frontok miatt is, most hidegfront volt, aztán meg jön a melegfront.
Ha lehet, akkor minél többet kell pihenni.

Pizsi: én is pizsipárti vagyok, de valószínű, hálóinget viszek majd, anyu vett nekem egyet. Arra jó lesz, hogy azt a pár napot ott töltsem, aztán majd odaadom neki, hogy elhasználja.
Ugyanis ami pizsim nekem van itthon, az nem gombos elől, szoptatáshoz meg az a kényelmes, nem kell az egész pizsamát vagy hálóinget a nyakamig felhúzniKép
Betéttel kapcsolatban: Tena betétet vettem most, majd meglátom, mennyire fogom használni, mivel első szülésnél a szimpla vattán kívül semmit nem bírtam elviselni (azt adtak a kórházban, de vittem magammal betétet). Viszont az meg szúrt a varatok miatt. Majd meglátjuk most, lehet, hogy most is maradok a vattánál.

Holnap megveszem az olajakat a gátmasszázshoz, lassan el lehet kezdeni, azt mondják, hogy 6 héttel a szülés várható időpontja előtt kell.
Kíváncsi vagyok, hogy mennyire fog használni.

Lau
lau

Maccs, valamiért úgy emlékeztem, hogy hétvégén nem szoktál jelentkezni. Sorry! Pedig én is odafigyelős vagyok ááám Kép

Kép

Kép
liv

Lau!

Milyen olajat kell hasznalni elotte?
orbancfuvet?

Magi
Vendég

Nekem nem ajánlották a kenegetést(gátra).Amúgy búzacsíra jobb, mert az hosszú távon lazít,az orbáncfő inkább szüléskor.Egyenlőre csak teát iszom, kiírás előtt 1 héttel meg homeós bogyó lesz.
fantikbaba

Magika: a búzacsíra és orbáncfű keverékét kell használni, legalábbis a nandu.hu oldalon azt tanácsolja.
Egy kismamával már beszéltem, aki elkezdte használni, és mondta, hogy nagyon jól beválik nála, jól tágul. Most jár a 37. hét körül, első szülés.

Noémi: miért nem ajánlják? Mondják, hogy elsőszülőknél általában mindig alkalmaznak gátmetszést, talán ezért?
Nekem volt gátmetszésem, és olyan jó lenne elkerülni, nagyon nehezen gyógyult. Persze, nem mindenáron ragaszkodom hozzá, inkább vágják, ha ott vagyunk és nem tágul, mintsem, hogy repedjek, de azért bízom benne, hogy nem kell.

Lau
lau

Sziasztok!

Pocó!
Amit éreztél azok nem a jóslófájások? Én nem értek hozzá, csak kíváncsi lennék!

Györesz 29+2

Kép
Kép
györesz

Magika!

A MÁVban, ahol szülni fogok (és te isKép), nincs vizsgálós vizit (legalábbis 2 és 5 éve nem volt, nagyon remélem, hogy ezen jóKép szokásukon most sem változtattak), és a dokim sem járt be naponta vizsgálni (csak a varratszedésnél 1-szer), így emiatt nem kell feltétlenül hálóing. A gátmetszés kezelését mindenkinek magának kell megoldania, és ehhez a lehetőség is adott (minden WC-zés után ajánlják leöblíteni a gáttájékot langyos zuhannyal (semmilyen szert nem kell tenni rá), és ezt meg is tudod tenni, mert a 3 ágyas szobákhoz saját WC-s zuhanyzó tartozik). Talán a betétcsere miatt érdemesebb inkább a hálóing, de én most fogok vinni pizsit, aztán meglátjuk hogy válik be. Érdemes a kórházban megkérdezni a szokásokat.
Ja, és kapható gombolós pizsi, sőt az Anitából szoptatós is, úgyhogy ez sem lehet akadály...
Viszont 1 pizsi vagy 1 hálóing nem lesz elég. Több oknál fogva sem: 1. előfordulhat "baleset" (pl. átvérzik a betét), 2. nem is kényelmes, sokkal komfortosabb érzé, ha mindennap a fürdéskor tudsz váltani ruhát. Ez 3-4 hálóinget/pizsit jelent + a szülőszobára is kell.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Györesz!

Én sem értek hozzá túlzottan, de szerintem az volt a tegnapi is meg a 2-3 héttel ezelőtti is. 4-5 percenként jöttek és fél-egy percig tartottak. Aztán totál elmúltak. Most már legalább tudom, milyen ez, mert anno semmi ilyenem nem volt KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Nos akkor megnyugodtam.
elol gombolos pizsim van vagy 4 db es van meg egy haloing is.

Igy akkor mar nem is veszek semmit.

Kép

Nos jo ejszakat mindenkinek.

Holnap talizunk.

Magi
Vendég

Sziasztok,

Úgy látom, mindenki pizsi párti (én is). Én ugyan vettem 2 db elöl gombos hálóinget, de van 2 gombos pizsim is, amiket nagyon szeretek - ezeket fogom magammal vinni. Mikor először szültem, és jöttek reggel vizitre, úgy volt, hogy le kellett húzni a takarót, a hálóinget meg fel, meg a bugyit is le, és csak odanézett a doki (akkor volt az, hogy mellettem az éjjeliszekrényen volt a 0,5 literes bögrém, mire mondta a doki: "jó nagy bögréje van"... Kicsit félreérthető volt, a másik anyuka is jót nevetett, akivel egy szobában voltam).

Farfekvéshez nem tudok hozzászólni. Szerencsére fejvégűben van a baba és remélem, nem fordul már meg.

Gátkenegetés: nekem ez olyan hókuszpókusznak tűnik, én ezt inkább kihagyom, amúgy sem szeretem magam pitiszkálni... Nem volt olyan vészes a gátmetszés 8 éve sem, ha most lesz, akkor sem fogok kétségbeesni. Inkább később tud fájni, mikor már az anyuka otthon van és nem fér a bőrébe, hanem pakolászik, mos-főz-takarít, nem hagyja, hogy segítsenek neki (tapasztalatból mondom), szóval nem fekszi ki azt a pár napot/hetet rendesen.

Egyébként mostmár nagyon nyugis vagyok, mert megvettük a babakocsit és a babahordozót is. A kocsi egy lengyel gyártmányú járgány, Toma márkájú, nagy kerekes, mózeskosaras, teljesen téliesített, lábzsákokkal és pelusozó táskával ellátva, ja, esővédő is van hozzá, megfordítható a menetirány. Szerintem jó vásár volt, 38ezerbe került. Két hátrányát látom:
1. elég macerás, ha át akarod állítani mondjuk sportkocsivá (de ez még nem időszerű és amúgy is bele lehet jönni)
2. elég nehéz (elsőn lakunk, de van lift, oda meg befér).
A babahordozó Neonato márkájú és állítólag nagyon biztonságos, a lányom Baby Born-ját (aki most ideiglenesen Lili kiságyában lakik) már bele is próbáltam... Ennek az ára 22ezer forint volt.
Úgyhogy mégsem a Travel System mellett döntöttem, lebeszéltek róla, mondván, hogy nem elég kényelmes a babának és egy csomó mindent kellett volna külön venni hozzá télre.

Bocs, ha hosszú voltam!!!

Üdv,
Andi (35+1) - vagy 36+1??? Már nem is tudom...
Vendég

Sziasztok! Kép

Na ezen a hétvégén is túl vagyunk.. Kép Ma vagyunk 37. hetesek. Azért érzitek ezt a számot, nem?! ;)
Lehet hogy az én babám nem olvasta velem együtt a szakirodalmat, vagy éppen aludt miközben én azt olvastam? Nekem még mindig annyit ficereg és rugdos, mint egy kis örökmozgó! Pedig állítólag ilyenkor már le kéne higgadnia.. Kép Mit fogok én egy ilyen kis ficánkával kezdeni itt kint???

Gabi! Kép Hát az hogy most már minden megvan, csak annyit jelent, hogy a lakás olyan kupiban áll, hogy lépni is alig tudunk! Kép Kép Kép Plussz átmostam a gyerekrucikat géppel és ki kéne vasalnom, de már nem férek el, 3 csurig töltött adag már kész, még 1 be van készítve.. Kép ki kéne vasalnom... Kép azon filózok, tök jó lenne, ha a baba megindulna, bemennék a kórházba, és anyukámat ráuszítanám, hogy akkor most tegye gyorsan rendbe a lakást, vasaljon ki, stb., mire hazaérünk!!! Kép /..És akkor beleér a bilibe a kezem, és felébredek! Kép/ Meg aztán nálunk már nagyon időszerű is volt a készülődés! Kép

Liv! Kép azért nagyjából igazad van, mert hétvégén nem nagyon szoktam bejelentkezni, ami viszont azért van, mert a hétvégéim általában olyan pörgősre sikerednek, hogy csak késő este jutok hozzá a gépezéshez, akkor meg már nincs rá energiám. De most nem bírtam ki nélkületek! Kép Kép

Magi! Hálóing kontra pizsi ügyben én amúgy is hálóing fan vagyok, de nálunk hála istennek adnak kórházi cuccot /kivéve, ha véletlen túl sok kismami lenne bent egyszerre/, amit nem sajnálok össze-vissza vérezni.. Kép
Te még mindig nagyon aktív vagy - keritésfestés- múltkor sem reagáltál arra, hogy talán kéne egy kicsit lazítani! Kép Irgumburg és társai!

Andi! Gratula a babakocsihoz! Gondolom Te is olyan vagy, hogy otthon nézegeted, tologatod, simogatod kicsit, és már elképzeled benne a babát! Kép Amikor bevásárolni voltunk a babaosztályokon annyi kis picuri babust láttunk!!! Tündériek voltak. Nagyon kellett figyelnem magamra, hogy ne menjek oda megdögözni őket. Pedig a mamik nem biztos, hogy jónéven vették volna... Kép

Pocó! Ezek a fránya frontok! Kép Joslók - Neked se legyen már jobb, mint nekünk! Kép Kép Azért vigyázz magadra! Megkaptad a mailt? Kép

Bori! Remélem a hétvégi záporok kicsit kimosták a pollent a levegőből és jobban vagy!

Jut eszembe, eddig csak 2 mailt kaptam sms ügyileg, másokról ne tudósítsak ha eljön az idő? Kép

Na nem szaporítom tovább a szót, jók legyetek és vigyázzatok magatokra Kép Megyünk CTG-re, aztán még jelentkezem!
Pusza mindenkinek!

Macs
maccs

Macs,

Igen, állandóan nézegetem a babacuccokat, a kis ruhákat is már ezredjére pakolom ki és be... Ma voltam védőnőnél, már csak egyszer kell mennem, meg ő jön látogatni 1 hét múlva. A babusz szíve jól ver, csak nem szereti, ha vizsgálgatják, ezért jól belerúgott a védőnéni kezébe.
Rákérdeztem a málnalevél teára, azt se tudta (a nőci), hogy eszik-e vagy isszák (pedig én tudom, hogy isszák). Úgyhogy hiába vettem, még csak egyszer ittam belőle, nem tudom, merjem-e...
Ja, és egy furcsaság, ami eddig nekem fel sem tűnt: a legutolsó uh leleten az van, hogy "magzati légzőmozgás látható". Amit igen-igen furcsállott a védőnő, ugyanis hogyan tudna még lélegezni a babusz??? Valakinek hasonló tapasztalat?
Vendég

Macs!

De jo hogy itt vagy.
Pihenek. Reggel felkeltem es aztan vissza is fekudtem. Most keltem fel megint.
Kerdesem, hogy hol vetted a pelenkazo szivacshoz a szivacsot es mennyiert?
Ma jon meg a sarokpolc egy resze a gyerekszobaba.
Juj mar nagyon varom. Utana osszerakjuk es kesz is a gyerekszoba. Kép

Mar csak karnis es fuggony kene.

Azt is valoszinu megveszem meg a heten. Kép

Nalam a babacuccok teljesen keszen vannak. A rucik is meg a cumisuvegei is.
Ki vannak mosva, vasalva, sterilizalva stb...
Mar csak a babakocsihoz kell megvenni az autosulest, mert azt kulon kell megvenni hozza.

Magi
Vendég

Maccs, tényleg nem semmi a 37 hét! Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?