Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Elöre is bocs mindenkinek, amiért megint felhozom a témát, de ma reggel hallottam a tévében, hogy elképzelhetö, hogy felemelik a gyed max. összegét 50.000-röl 80.000-re. Ezt nem értem. Mivel a max. gyed a mindenkori minimálbér kétszerese, már eddig is 80.000 volt, nem? Pl. itt, a Babaneten is 80.000-et írnak, hivatkozva a minisztérium közleményére.
Szóval lehet, hogy nem emelik és akkor marad 50.000?
A Szociális és Családügyi Minisztérium honlapján már keresgéltem, de csak ösrégi tájékoztatók vannak, többnyire összeg nélkül.
Ti mit tudtok erröl?
Eszter
eszter

Egy kis kiegészítés az elözöhöz.
Lehet, hogy a módosítás csak visszamenöleg értendö, tehát akik eddig 50.000-et kaptak, de a jövedelmük alapján többre lennének jogosultak, azok is megkapják a amax. 80.000-et. És akkor velünk minden ok, mi már biztosan kaphatunk többet?
Remélem, csak félreértettem a dolgokat és így van.
Eszter
eszter

Már megint én vagyok, nyugodtan küldjetek el a fenébe, hogy ennyit szövegelek.
Az jutott eszembe, hogy nem kellene-e azt is nyilvántartani, hogy ki melyik kórházban fog szülni? Tudom persze, hogy ez nem mindenkinek segítség, különösen ha pl. külföldön él, de azért idönként meg lehetne osztani a tapasztalatokat a kórházzal, dokival kapcsolatban is.
Mi a véleményetek róla?
Na most igérem, hogy csendben maradok egy ideig!
Üdv mindenkinek!
Eszter
eszter

Eszter,a kórház feltüntetésében benne vagyok,szerintem jó ötlet.Úgy néz ki,én a diósgyori kórházban fogok szülni.Ha változik,szólokKép
A gyedhez nem tudok hozzászólni,mert engem ez egy jó ideig valószínuleg nem érint majd.Annyit félfüllel hallottam,hogy eloször úgy volt:hiába 80.000 Ft.már a felso határ,ez azokra nem vonatkozik,akik már tavaly is kapták,és akkor is a max-ot,ami akkor 50.000 Ft.volt.Tehát ezek szívtak volna.Nem tudom,ez értheto-e így.De újabban olyat hallottam,hogy mégiscsak emelnek nekik is.De a lényeg:idén 80.000Ft.

Mariann
Mariann

Okés, a kórház feltüntetés jó ötlet! Kép
Részemrõl: MÁV Kórház, Budapest
cupp, Beja
Beja

Mariann!
Mielött elkezdtem rendszeresen futni, állandó fogyókúrázásból és visszahízásból állt az életem. Sokféle sportot kipróbáltam, de nálam tartósan csak a futás használt. Sajnos azok közé tartozom, akik csak ránéznek egy szelet kenyérre, és máris híztak 1 kg-t. Ehhez még hozzájön, hogy mostanában csak este, és éjszaka vagyok igazán éhes az egész napos émelygés után, úgyhogy nagyon szeretném folytatni a futást, amíg lehet, hogy elkerüljem a túl nagy súlygyarapodást.

Eszter!
Az biztos, hogy akinek idén állapítják meg a GYED-et, annál 80eFt a maximum, de ez nálunk már 83eFt, hiszen jövöre ennyi lesz a maximum. Ezt írja a TB törvény! Már csak azon tanakodnak (ahogy Mariann is írta), hogy akinek tavaly állapították meg a GYED összegét, azok kapjanak-e emelést. Szerintem az lenne tisztességes, ha megemelnék az övéket is, de az én véleményem nem sokat számítKép.

Orsi
Orsi

Sziasztok, szép napotKép

Részemről a SOTE, volt HIETE szülészeti klinika.

Képzeljétek, mindent el kellett mondanom a főnökömnek és már most egy görcs hogy hogy oldja meg a helyettesítést. Mondtam neki hogy ne egye már olyan forrón a kását és csak nyugi mert május végéig azért még elég nagy a kockázat nem lehet 100%-ra venni és csak júniusben kezdjen szevezkedni leghamarabb.. Hát ilyet...

Na mindegy. Hogy vagytok? Nem tudom de nekem még mindig semmi hányás meg ilyesmi panaszom. Irigykedve olvaslak benneteket hogy mennyit sportoltok. Én előtte hetente kétszer jártam callanetics szerű nagyon kemény mélyizom tornára (egy 2 évvel ezelőtti achilles szakadás miatt mindenféle futós és ugrálós sportot hanyagolnom kell), de most nem merek semmit csinálni a barnás izé óta. Úgy gondolom pihenek a 3. hónap végéig, utána meg elkezdek usziba járni, meg valami terhestornára. Iszonyúan hiányzik a mozgás, de most max csak sétálgatni merek.
Hát mindegy két hónap sport nélkül nem a világ...
Szerintetek mit lehet majd csinálni a negyedik hónaptól?
Kedves PestiekKép Tudtok valami jó is terhestornát? És valamilyen foglalkozásokat amik felkészítenek a szülésre? Ilyen légzőgyakorlatos stb. ÉN szívesen eljárnék többfajta foglalkozásra is, de gőzöm sincs hol keressek ilyesmit. Esetleg usziban valami tornaféle terheseknek? Minden ötlet nagyon érdekel.

Köszi előre is,
Évike
Évike

Sziasztok!!!

Katus, Szilvi
Isten hozott benneteket!!!!

Beja,
Ha a Mavban szulsz javaslom, hogy nezz be az indexen a szules terhesseg topikba, mert volt ott egy kis beszelgetes pont a MAVrol. Amit megjegyeztem: sokfele modon leeht szulni, eleg baratsagosak, de ha az ember tudja, hogy erzestelenitovel akar szulni ne menjen oda, mert bar azt mondjak, hogy szukseg eseten adnak, tobb kismama is panaszkodott, hogy megtagadtak tole az erzestelenitot.

Udv
PK
petrakovacs50

Évike!
A séta is nagyon jó, söt az egyik leghatékonyabb mozgásforma, mert nem terheli az izületeket, viszont nagyon sok izmot megmozgat. Úgyhogy csak sétálj nyugodtan! Ha már végképp nem bíroma a futást én is sétálgatni fogok. Be is ígértem a kutyámnak a nagy sétákat, ha már otthon leszek. Egyenlöre nem nagyon van rá idöm, örülök, ha el tudok menni futni. A kutyáról jut eszembe, szerintetek elvihetem oltásra, vagy inkább kérjek meg valakit? Nem tömeges oltásra fogom vinni (illetve oda nem mertem elvinni), hanem valamelyik nap fel akartam keresni az állatorvost, tölünk nem messze rendel. A sok munkára hivatkozva egyenlöre apukám eteti és sétáltatja a kutyámat(igazából egyenlöre nem merem gondozni, mert a szomszéd kertben összefogdostak vagy 60 kóbor kutyát és senki sem tudja, be vannak-e oltva egyáltalán, ezért nem merek lemenni a kertünkbe), lehet, hogy erre a szívességre még megkérem.

Lassan elhúzok ebédelni! Szívem szerint haza is húznék, de addig még 3 óra!

Orsi

Sziasztok
Orsi

Sziasztok!
Köszi a megnyugtató válaszokat a gyeddel kapcsolatban, bíztam benne, hogy így van.
A kórházzal kapcsolatban tehát:

Mariann Diósgyör
Beja MÁV
Évike SOTE
Eszter MÁV

Szerintetek ha a fönökötök fizetésemelést akar adni, de közben megtudja, hogy terhes vagy, mit csinál? Én megtudtam, hogy esélyem van némi béremelésre, de nem tudom, most mit tegyek. Elég furán nézne ki, ha utána pár nappal jelenteném be a dolgot, viszont félek, hogy ha elmondom, nem kapok semmit.

Petra!
A MÁV-val kapcsolatban: mivel még nem szültem, gözöm sincs, hogy kibírom-e érzéstelenítö nélkül vagy sem. Eredendöen persze nem szeretnék semmit kapni, de ilyen kijelentésekkel inkább vigyáznék, mert nem szeretnék magyarázkodásba bocsátkozni a szülöágyon.

Évike!
A terhestorna engem is érdekelne, szívesen járnék, csak nem tudom, hová.

Sziasztok!
Eszter
eszter

Lányok,

Itt a Babaneten olvastam a baba mama kapcsoaltépítés táncterápiával nevű foglalkozásról. Képzeljétek visszaírt az egyik szervező, hogy most indult egy kurzus április elején az jún végéig tart és a nyári szünet után még nem biztos, hogy indul. Hívott hogy nézzem meg a csütörtöki foglalkozást, lehet elmegyek. Azt nem tudom hogy mennyibe fog kerülni, de rákérdeztem. Hát kíváncsi vagyok..,.
Puszi,
Évike
Évike

Eszter!
Érdekes, amit kérdezel, én is hasonlóan jártam. A múlt hónapban kaptam fizetésemelést (nem is keveset, és igazából csak azért emeltek ennyit, hogy ne menjek el), most meg lassan be kell avatnom a fönökömet, hogy mégis nélkülem kell boldogulnia. Igaz, miután megegyeztünk, vigyorogva megjegyezte, hogy most már csak azon kell aggódnia, mikor követem a kolléganöimet (tavaly év végén ketten mentek el szülni) és azóta többször is (ahányszor határidöket egyeztetünk) megkérdezi, hogy még itt leszek-e. Bár biztosított róla, hogy nem fogja rossz néven venni, ha bejelentem a dolgot, hiszen az idöt nem állíthatja meg, és azt sem kérheti, hogy majd nyugdíjas koromra vállaljak gyereket, de azért egy kicsit mégis fura lesz megmondani neki. Szerencsémre az én fönököm igazán családcentrikus, és szerintem tényleg nem fogja rosz néven venni a dolgot. Abban viszont biztos vagyok, hogy még ha tudta volna is, akkor, hogy terhes vagyok a betervezett béremelést megadta volna (persze, ha akkor terhes vagyok, fontolóra sem veszek másik állásajánlatot, és akkor nem is kértem volna magasabb bért, mint amennyit egyébként is emelnek rajta, évente)!
Szóval szerintem ha úgy érzi, hogy az eddigi munkád alapján megérdemled, és csak egy kicsit is tisztességes, akkor akkor is megadja, ha megtudja, hogy terhes vagy, hiszen ilyenkor különösen jól jön a magasabb fizu.

Nna ez jó hosszúra sikerült, bocsika!

Orsi
Orsi

Sziasztok!

Eszter! Részemröl vagy a MÁV vagy a Péterfy. Még nem tudom, mindkettöben ajánlottak orvost, ma megyek megismerkedni a Péterfys doktornövel (nálam ez azért fontos, mert meglehetösen rövidlátó vagyok és nem biztos, hogy engednek egészen természetesen szülni). Majd szólok ha végleg eldöl!
Évike!
Én úszni jártam rendszeresen mielött kiderült, hogy jön a baba és pont most volt egy nagyon enyhe fertözésem. Azóta nem merek elmenni, de ma meg fogom kérdezni az orvostól, hogy mi a helyzet ezzel, mert nagyon hiányzik.
Terhestornával kapcsolatban: nekem ajánlottak egy nagyon jót (azt hiszem ismerem a lányt aki tartja), de az Újpesten van. Én hozzá szeretnék majd menni és ha közületek is érdekel valakit akár mehetnénk együtt is!!

Ada
Ada

Eszter, ki a dokid a MÁVban?
Beja
Beja

Ada, a rövidlátásnak mi köze a szüléshez? Bocsánat, ha túl balga a kérdés, de errõl nem hallottam még...
Beja
Beja

A sportról:évek óta rendszeresen úszom,hetente általában 3,de nem ritka,hogy 5 alkalommal.Szóval,ha tehetem és egy kis idom van,megyek.
Már az elozo terhességem elott is jártam,a terhesség alatt is végig,a kisfiam születése után pedig ahogy elmúlt a gyermekágyi folyás ismét jártam.(Ezzel kapcsolatban:aki akar mehet nyugodtan,én is szoptattam,de nem befolyásolta semmiben).
Mióta terhes vagyok,különösen figyelek a higiéniára:zuhanyozás lent a medencénél,majd fent az öltözoben külön Lactacyddal.Itthon is csak ezzel.
Néhány hetes terhesen bovebb folyásom volt,de egyéb tünet(kellemetlen szín,szag,érzés,meg ami ezzel járhat) nem volt.Persze rohanás orvoshoz,de megnyugtatott,nem lát semmit,ez a bovebb valami lehet a koraterhesség egyik jele.
Így azóta megint járok,de nagyon hiányozna is,ha abbahagynám.Csak ajánlani tudom mindenkinek.
A terhesség késobbi szakaszában jó Kállay Ildikónak a kazettája is.De azt hiszem,a 3.hónap után én bátran fogok csinálni más kazettát is.A hasizom-erosítés könnyített változatával.

Egyébként annak ellenére,hogy mozogtam,az elso terhesség után olyan kellemetlen érzésem volt,mintha teljesen elpuhultak volna az izmaim,a kötoszövetek is tiszta furcsák voltak.Kellett egy ido,amíg magamra találtam.

Mariann
Mariann

Orsi!
Köszi szépen a biztatást, én is ebben bízom. Jó, hogy ennyire családcentrikus a fönököd.
Beja!
Banczik Zoltánhoz járok. Tudom, hogy a te dokid is nagyon jó, csak nekem nagyon messze van a rendelöje.
A rövidlátás annyiban függ össze a szüléssel, hogy az egyébként is rossz szem az erölködéstöl még inkább elromolhat. Egyébként nem tudjátok, ez hány dioptriától érdekes? Ugyanis én is rövidlátó vagyok, de szeretnék rendesen szülni.

Eszter
eszter

Eszter, köszi a rövidlátással kapcs. infót. Azért kérdeztem, mert én is rövidlátó vagyok, de az enyém nem vészes, -1.75 és -2.00. De ez is romolhat gondolom...
Más: Banczik Zoltán is fiatal orvos? Az enyém olyan 35 körüli lehet.
Beja
Beja

Beja!
Nem buta a kérdés természetes, hogy nem tudsz róla többet!
Szóval az a helyzet ha valakinek 6 dioptriánál rosszabb a szeme vagy nem egészen ép a szemfeneke annak a szüléskor a nagy erölködés miatt leválhat a retinája ami (tudtommal) azt jelenti, hogy megvakul. Nekem ennyire még nem rossz a szemem (de majdnem)és a szemfenekem is ép (ezt pár hete mondta a szemész doktornö aki vizsgált), de mindenképpen szólnom kell erröl a szülészorvosnak, hogy eldönthesse mennyire veszélyes a szememre a termeszetes szülés(ezt is a szemész mondta).

Mariann!
Nekem nem volt folyásom az uszodai fertözéstöl, hanem kellemetlen viszketést éreztem. Amikor elmentem orvoshoz és megvizsgált igazából nem látott semmit, csak a viszketésböl következtette ki a fertözést. Ez most nem tudom, hogy azt jelentette-e, hogy érzékeny vagyok az ilyen fertözésekre vagy egyszerüen csak nagyon koszos volt a víz (sport uszodába járunk hetente 1-2-szer és fél év alatt egyszer sem fordult elö ilyesmi). Ezért szeretném ma megkérdezni az orvost mert a babának semmiképpen sem szeretnék ártani.

ada
Ada

Beja!
Igen, elég fiatal a doki, pontosan nem tudom eldönteni, hogy hány éves, de laza, copfos (ez a férjemet kissé meglepte Kép és szimpatikus. Én csak most kezdtem el járni hozzá, itt ajánlották, és amikor felhívtam, azonnal fogadott.
Az én szemem 3.25 - 3.75-ös, remélem ezzel sem lesz gond.

Ada!
Mindig elöre el kell dönteni, hogy szükség van-e császárra az ilyen esetben, vagy nem lehet, hogy megvárják majd, hogy zajlik a szülés és annak függvényében akár természetesen is megszülheted a babát?

Eszter
eszter

Ada!
Még valami eszembe jutott. Én úgy tudom, a retinaleválás nem egyenlö a megvakulással, az egyik barátnöm anyukájának már többször volt ilyen (pl. a szülésnél is), de azóta is lát. Persze nem éppen kellemes...

Eszter
eszter

Eszter!
Igazából nem tudom, hogy mennyire károsodhat a szemem, hogy ez biztos-e meg, hogy császárral kell-e szülnöm, meg semmit. Ezért is megyek el ma ehhez a doktornöhöz, hogy ezt megbeszéljem vele és világosabban lássak a kérdésben. Tudjam, hogy mik a lehetöségek és ezek milyen veszélyekkel járhatnak.
Különben ha a MÁV-ba megyek szülni akkor én is Banczik Zoltánhoz megyek (egyszer már voltam nála és szimpatikus volt).

Ada
Ada

Sziasztok!

Egiyk: itt a társalgóban van ám egy regiment másik topic is, egy csomó érint benneteket, javaslom, amikor ráértek nézelõdjetek körül. Pl. több topic is van a kórházakról és orvosokról, ki hol szült, milyen tapasztalatai voltak. Ugyanígy az érzéstelenítés, epidurális stb. témákban is. (néhány cím: Kórházak, szülések, orvosok; Hol és kinél szüljek?; Kórházak, orvosok -negatív oldal; Alternatív (természetes) szülés vagy epidurál? ) Ezek egy része az Anyaság/Szülésrõl kupacban van. Tessék lányok körülnézni, klassz, ahogy így együtt vagytok itt, de jó hely ez a babanet, higyjétek el, és rengeteg kérdésetekre már ott van a válasz!

Kettõ: szem. Nekem is 3.5 -4 mínuszban. A lelkiismeretes doki ilyenkor -szerintem - azt teszi, hogy a terhesség utolsó harmadában (valamikor a 30. hét után) elküldi az anyukát szemészetre, lehetõleg valami jobb helyre (esetemben a SOTE I-rõl küldtek a SOTE szemészetére, szomszéd ház) Direkt azzal, hogy a szemészek milyennek látják a szem helyzetét a szülést illetõen. És a szülészorvos a szemész véleménye alapján dönt és nem fordítva! Amúgy retinaleváláson kívül egyéb problémák is lehetnek a szülés körüli megerõltetéstõl, nõvéremnél pl. valami ferdüléses dolog lett.

Három: torna, foglalkozások. Javaslom rákérdezni a védõnõnél, dokinál. A legtöbb kórház csinál tanfolyamot, és sok helyen terhestornát, légzõgyakorlatot is. Elõbbi -a tanfolyam- ált. párosul azzal, hogy a szülõszobát is megnézheted, és unblock egy csomó infód lesz a kórházról, megismerhetsz pár egyéb helyi dokit is. Én SOTE I-en csináltam, akkoriban a SOTE II-n volt terhestorna. De ha utána olvastok a többi topicban,akkor frissebb infók is vannak, konkrétumokkal (idõpont, helyszín).

Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a kedves fogadtatást. Én otthon vagyok táppénzen,így csak este van net elérésem (kivéve kedd-csüt. mert akkor du. suliba járok).
Én Pécsett a Megyei Kórházban Dr. Varga Tamásnál fogok szülni. Semmi "rossz" tünetem nincs, csak sajna nem tudok hason aludni, mert a melleim feszülnek rendesen.
Orsi! Én nem akarlak lebeszélni a Szül. Klin-ról, de nem igen van róla jó véleményem ( és nem csak nekem ). Viszont a doki akit választottál nagyon jó!

Sziasztok
Katus

Ui:Ja, és nyugodtan példálozzatok velem!Kép)
Katus27

Sziasztok !

Ildikó és Laura !Köszönöm a biztatást!
Nem adom fõl! Amint lehet újra kezdem.

Katus!
Üdvözöllek és jó egészséget kivánok.

Szani
Szani

Sziasztok! Engem is nagyon érdekelne valamilyen torna itt Pesten. Eddig csak olyanról hallottam, ami délelött vagy kora délután van, én viszont ötig dolgozom és csak utána érnék rá. Az úszást viszont mindenkinek csak ajánlani tudom (valamelyik topicban már írtam erröl), szerintem a legjobb mozgásforma terhesség alatt. A fertözéstöl nem kell tartani, csak abban az esteben, ha nyitott a méhszáj, de akkor úgyis megtiltja a doki. Én gyakorlatilag a szülésig végig úsztam (BVSC, Balaton, tenger), kivéve talán az utolsó két hetet, amikor már kezdett kinyilni a méhszáj. Hozzá kell tenni, hogy én júliusban ill. október elején szültem, mind a kétszer iszonyú meleg nyár volt, és ki sem bírtam volna, hogy ne menjek bele a vízbe. Ja, és ez most sincs másképp!
Andrea
Andrea

Andrea,

De jó hogy ezt írodKép Én sem bírom nyáron víz nélkül, imádom a Balcsit és a természetes vizeket is. Csak mr telne le ez a három hónap és indulné usziba.
Évike
Évike

Jó reggelt mindenkinek!

Remélem jól vagytok ezen a szép tavaszi reggelen!
Nálam semmi újdonság, csak a szagok iránt vagyok egyre érzékenyebb. Tegnap föztem a páromnak húslevest, eredetileg nagyon szeretjük mindketten, de én miután elkezdett jönni az illata, nem bírtam kimenni a konyhába sem, ha meg kellett volna kóstolnom arra jobb nem is gondolni! Szegény páromnak kellett befejezni a levest.

Katus!
Én eredetileg csak azt tudtam, hogy nem akarok Komlón szülni. Elöször a Megyei Kórházba mentem, a Beatrixhoz. Aztán elég sok rosszat hallottam egyrészt a kórházról, másrészt a Beatrix simán elfelejtette a megbeszélt vizsgálatot, és én hiába vártam rá közel 2 órát! Szóval elég rosszra sikerült az elsö benyomás, ezért úgy döntöttem, hogy nem is kórházat, hanem orvost választok. Így kerültem Vizer dokihoz, ö viszon az Édesanyák útján rendel. A barátnöm most februárban szült nála és nagyon meg volt elégedve, mind a dokival, mind a kórházzal. Remélem tényleg olyan jó, mint a híre!

Mindenkinek szép napot!

Orsi
Orsi

Sziasztok, szép napot mindenkinek.

Nálam sincs semmi újdonság, holnap megyek vissza a dokihoz a vér és vizelet leletek miatt.

Egyre kevesebb kedvem van dolgozni, pedig muszáj lenne... Ma is inkább otthon maradtam volna még alukálni egy kicsit továbbKép Na mindegy szombatra úgyis szabit veszek ki.

Sziasztok,
Évike
Évike

Sziasztok!
Remélem, mindenki jól érzi magát ezen a szép, napsütéses reggelen.

Ildi!
Tényleg sok hasonló topic van a Babaneten, én mindig meg is nézem öket, de azokba olyan ritkán érkezik hozzászólás, hogy ha az ember igazán friss infora kiváncsi, inkább itt kérdez. Természetesen ez nem egy külön "klikk" akart lenni, csak úgy éreztük, itt a sajátunkhoz hasonló problémákkal, örömökkel találkozhatunk. És úgy érzem, ez be is jött Kép.

Rólam annyi hír van, hogy tegnap voltunk dokinál, a picike izgett-mozgott, nagyon jó volt látni. Mindene megvan, tündéri, úgyhogy elkezdhetem végigjárni a terhesgondozásra jelentkezés rögös útját.
Most mennem kell, késöbb még jövök.
Sziasztok.
Eszter
eszter

Sziasztok!

<pre>
Lara 1.c. 15 hét 3 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 14 hét 2 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 13 hét 4 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 11 hét 4 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Eszter 2.c. 10 hét 5 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Katus sok 9 hét 2 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 9 hét 0 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 9 hét 0 n Nyíregyháza 27 év nov. 28-29. 2.b.
Laura 8.c. 8 hét 6 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Beja 8.c. 8 hét 3 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Szilvi Budapest 25 év dec. 7. 2.b.
Niki 10.c. 7 hét 3 n Bp. (Érd) 27 év 1.b.
Kinga 1.c. 7 hét 2 n Maglód 33 év dec. 11. 4.b.
Évike 3.c. 7 hét 2 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Indigó 2.c. 7 hét 2 n Budapest 24 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 6 hét 5 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 6 hét 4 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Ada 2.c. 5 hét 6 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
</pre>
Bánhidi

Sziasztok, jó reggelt miondenkinek!

Remélem, jól vagytok! Velem nincs semmi külcsi.

Cupp, Beja
Beja

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat. Nagyon gondolkodom az orvosváltáson, de azt hiszem még megvároma pénteket, hogy most hogyan viselkedik a doktorn&#337;. Ha még mindig ugy kezel mint eddig, akkor nincs mese mennem kell.

Beja
Örülnék ha megadnád az orvosod számát, de az az igazság én n&#337;i n&#337;gyógyász mellet jobban érzem magam, nem tudsz ajánlani a MÁV-ból?

Mindenki
Jó lenne, ha tudnátok ajánlani dokikat, annak még jobban örülnék, ha n&#337; lenne. Mert ugyebár az els&#337; dokimmal nem jártam valami jól.
Barna folyásom még mindig van, de nem olyan vészes, nem sok jön egész nap és nem is fáj semmim. Gondoljátok, hogy akkor bizakodhatom, hogy nem lesz semmi baj?

Puszi
indigo

Szilvi

Nagyon örülök, hogy valaki tájékoztatást tud, adni a Szent Imrér&#337;l. Én tulajdonképpen azért szeretnék oda menni szülni, mert úgy hallottam, van olyan programjuk, hogy otthon szülés kórházban. Hallottál róla?
Nem tudsz ajánlani n&#337;i n&#337;gyógyászt a Szent Imréb&#337;l?

El&#337;re is köszi
indigo

Szilvi
Én is gartulálok.
indigo

Katus

Légy üdvözölve és gratulálok.
indigo

Indigo,

Az én dokim n&#337;, nagyon rendes, de &#337; a SOTE-n, volt HIETE (Szabolcs utca) tevékenykedik.
Dr Atalay Katalin és a XIV kerben az &#336;rs mellett van a magánrendel&#337;je full felszerelve UH-val meg mindennel. Ha érdekel megadoma címét.

Puszi,
Évike
Évike

Indigo, szija! Megírom szívesen a dokim elérhetõségét, csak adj egy e-mail címet... Sajnos nem vagyok ismerõs a MÁV-ban a többi doki terén, nem tudok ebben segíteni.
Egyébként ha csak picit van ez a barna folyásod, és nem is volt piros, akkor biztos 1-2 nap és elmulik az egész, és a babának sem lett baja... Ha nekem ilyen lenne, én kb. 2-3 naponta tesztelnék, hogy pozitiv-e még... Most erre nem bíztatni akarlak, mert eléggé költséges dolog, de talán így magadat is nyugtatod... csak egy ötlet volt...
cupp, Beja
Beja

Sziasztok!!!!

Itt sajna zuhog az eso Kép
Amugy ma volt a masodik nagyon jo ejszakam, remenykedek, hogy lassan szuperul leszek. A vas nagyon bekavart, most hanyagolom. Iszom a Plussz vasat (nagyon fingyi meggyes izu) es veszek diot es azt fogom enni.

Ja mar be kell vagnom a harisnyaimat, mert kulonben nagyon nyomjak a hasam. Kb 10cm vegok be a derekanal elol kozepen. Erdekes de nem fut fel Kép

Tovabbi kellemes napot
Udv
PK
petrakovacs50

Lányok!
Képzeljétek ma bejött az egyik kolléganöm a 7 hónapos kisfiával. Elég jóban vagyunk, ezért együtt jártuk körbe a kollégákat. Mindenki azt kérdezgette, nálunk mikor lesz baba, csak gyöztem ködösíteni és sejtelmesen mosolyogni. Itt a cégnél csak az a kolléganöm tudja, akivel egy irodában vagyok (ö tudott arról is, hogy már nagyon szeretnénk, ha sikerülne), a többieknek még egy kicsit várniuk kell.

Orsi
Orsi

Sziasztok!

Petra!
Mennyit híztál eddig? Érdekes, hogy már a harisnyáid is szorítanak, nekem még csak a nadrágokkal van gondom.
Én ma készülök venni néhány lazább felsöt, mert az én szükebb fazonjaim már nem az igaziak. Föleg, mert még nem akarom, hogy lássák a munkahelyemen. Szerintetek mennyire esztétikus kis pocakkal szük ruhákat hordani? (Persze nem testhezálló miniruhára gondoltam, hanem olyan szoknyára és felsöre, amiben már bizony domborodik a has.)

Indigo!
Én úgy emlékszem, valaki még korábban írt a MÁV-ban egy doktornöröl, valamilyen Piroskának hívják, ha gondolod keress rá, hátha van bövebb info róla.

Gabi!
A táblázat még mindig gyönyörü, elképzeltem, milyen lesz, ha csupa 30-assal kezdödö hetet írsz bele Kép.

Eszter
eszter

Szijasztok!

Petra! Természetesen nem lehet általánositani, mivel mindenki testfelépitése
más. Valakinél hamarabb láccik. Egyébként mintha a napokban nálam is történt
volna elörelépés :-)))

Szani! Nagyon sajnálom, teljesen együttérzek veled.Kép De ne veszitsd el
a reményt, pár honap pihenö után biztos gyorsan sikerülni fog!

Lányok! Képzeljétek, hogy nálam mostanában kezdödnek az émelygések.
Érdekes nem? A könyvek azt irják, hogy a 12.hét után elmulik, aztán tessék
nekem meg a 14. héttöl kezdödik. Általában délelött a reggeli és az ebéd
között Kép, meg most kezdek különbözö kajákat kivánni. Pl. narancsot eddig
nem szerettem, mert savanyu, mostmeg minden nap megeszek 3-at :-))

Évike! Nemsemmi, hogy a fönököd, igy kitalálta :-)) Egyébként végig
táppénzen vagyok már. Igazábol csak a 26. hétig javasolta a doki a táppénzt,
de a fönökömmel azt beszéltük, hogy akkor arra a kis idöre már ne jöjjek
vissza.
Egyébként én is ugy terveztem, hogy csak a 12.hét után jelentem be a munkahelyen
a hir, de a kollégák eccerüen rájöttek, gondolom azért mert állandoan a
babaneten logtam, meg kismamás oldalakat nézegettem :-))))))))
Szoval a fönökömnek is muszály volt megmondani a 10.héten, nameg a táppénz
miatt is.

Mariann! Ugy tucc táppénzre menni, hogy a nögyogyászod ir egy papirt a háziorvosodnak
hogy pihenést és táppénzt javasol, és a háziorvos már adja is a táppénzes papirt.
Aztán szolsz a munkahelyeden, hogy kiirt a doki táppénzre és már másnaptol
otthon is vagy.
Asszem nekem sem volt még kiskönyvem amikor kiirt a doki táppénzre.

Eszter! A vér és vizelet vizsgálatokra a védönö küld el. Spec. nekem reggel
8-ra kellett mennem és éhgyomorra és 11-re kerültem sorra, hadne részletezzem
hogyan éreztem magam 11-kor kaja nélkül...:-(((((((((

Orsi! A szölövel én is igy jártam, rástartoltam, de aztán megláttam
az ártáblát, hogy 999Ft/kg, aztán csak pár szemet vettem.

Én pont tegnap voltam a 2.terhesgondozáson, akkor találkoztam elöször a körzeti
nögyogyásszal, és egyböl azt kérdezte,hogy van-e saját dokim, aztán mondtam
hogy van, és nem is nyult hozzám. A saját dokim azért irt neki egy papirt, oda
le volt irva, hogy mi a helyzet.
Egyébként a terhesgondozáson nincs mindig doki, legtöbbször csak a védönövel
találkozunk. Egyébként hozzám kijött a lakásra a védönö az elsö terhesgondozás
után. Gondolom a szoc.helyzetet mérte fel.

Szijasztok, Lara
Lara

Úgy látszik, senki nem egyforma... Eszter, Petra, hol vagyok én még tõletek, de nekem már most nem kényelmes begombolni a nadrágot, pedig a mérleg még mindig ugyanannyit mutat, mint 4 hete. Hogy fogom én még május 7-ig a család elõl is eltitkolniKép
Beja
Beja

Indigo!
Az én doktornömet dr. Boross Juditnak hivják, a Péterffyben dolgozik magáánrendelöje pedig a VII. ker Dob utcában van. Tegnap voltam nála elöször és nagyon jó tapasztalatokkal távoztam. Rendkivül kedves volt, nyugodtan végighallgatott, válaszolt minden kérdésemre és a fontosabb dolgokat fel is irta papirra, hogy ne felejtsem el. Megadta nemcsak a mobil számát de az otthonit is, hogy bármikor fel tudjam hivni. Engem az is megnyugtat kicsit, hogy neki magának is 3 gyereke van, a legkisebb decemberben született.
Ha érdekel szivesen adok hozzá elérhetöséget.
A Máv kórházban a doktornöt Koós Hutás Piroskának hivják.

Ada
Ada

Beja!
Nyugi, 2 hete már én sem tudtam begombolni a nadrágjaimat Kép.
Viszont, ha megnyugtat, azóta viszonylag stabil a hasméretem, remélem, hogy a növekedési ütem is csökken.
Eszter
eszter

Eszter,ízlés dolga,kinek hogy tetszik a pocakot látni engedo ruha.Nekem nagyon.Az elozo babával végig szük ruhákban jártam.Elég kicsi is volt a hasam,meg az a tipikus fiús has,ami csak elore no,hátulról nem nagyon látszott.
Alapállásban is jobban kedvelem a szuk dolgokat,mert meglehetosen "cicis"típus vagyok,de egyébként meg nem kövér,viszont a bo dolgokat a cici annyira kitartja,hogy csak egy nagy massza az egész,nem lehet látni a dereket.
Nem is nagyon voltak kismama ruháim,a régieknek kalapgumival kitoldtam a derekát.(Ha levettem a pólót elég "igényes" volt,de ezt nem látta senkiKép).Szóval,nekem tetszik a pocak.

Ada,dr.Boross a Kismamának a szakértoje,nagyon szimpatikusKép!

Lara,köszi a táppénzes tanácsot.Ma fogok átmenni,bénázni,mert helyettesítik a háziorvosomat.

Mariann
Mariann

Sziasztok lányok fantasztikusak vagytok. Nem is képzeltem, hogy sikerül ennyi n&#337;i orvos elérhet&#337;ségét beszereznem.
Megadnátok a telefoszámokat is, hogy feltudjam hívni &#337;ket, a választásom, majd arra esik, amelyik közelebb van a lakhelyemhez.
Köszi mégegyszer.
Beja köszi a biztató szavakat megpróbálok egy kicsit megnyugodni.
Puszi
indigo

Most beszéltem a sógornömmel, és bevallom, kicsit kiakadtam. Kiderült, hogy itt úgy müködik a terhesgondozás (persze lehet, hogy máshol is, csak én nem tudtam), hogy az ember jár a dokijához, a védönöhöz + a terhesgondozóba (ami teljesen máshol van mint a védönö). És még így próbálja az ember titokban tartani a munkahelyén a dolgot! Nem elég a sok labor, EKG, miegymás, még munkaidöben járjak el a védönöhöz és a terhesgondozóba is.
Tulajdonképpen megértem, hogy mindez azokért a kismamákért van, akiknek nincs fogadott orvosuk, és legalább így is megfelelö ellátást kapnak, de miért nem lehet kivételt tenni azokkal, akiknek van?
Lehet, hogy csak én látom rosszul az egészet?

Eszter
eszter

Indigo!

Dr. Boross Judit (a kisbaba miatt most csak) keddenként rendel elvileg 15-töl 18-óráig (nekem tegnap 18.30-ra volt idöpontom és amikor kb. negyed nyolckor kijöttem a rendelöböl kb.heten vártak még). A rendelö telefonszáma 342-3988. Itt hivhatod rendelési idöben. Ha adsz egy e-mail cimet megirom a mobilját is (én is egy rokonomtól kaptam meg, nem tudom, hogy mennyire nyilvános).

Ada
Ada

Évike, szeretnémelkérni Atalay dokinö elérhetöségét.köszi.mebea
Névtelen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?