Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Dia! El sem tudom képzelni mit érezhetsza pici lányod nélkül, de jól látod a helytetet, bent biztos orvosi kezekben van és te is nyugodtabb lehetsz így, hogy ezt tudod. Lelkiismeretes fődoki lehet, mert általában igyekeznek a betegektől szabadulni. Veled vagyok!!

Geri! Ne bolondozz!! Kinek mondanád el a bánatod ha nem nekünk? Én úgy érzem olyanok vagyunk mint egy nagy család és érdekel minden ami veletek történik és ebben a családotok is benne van. Ali várom már a talit. Bárcsak már ismertelek volna benneteket amikor 3 évvel ezelőtt anyukám felhívott, hogy a szövettana rosszindulatú.....Szerencsére azóta meggyógyult.Kép

Csak olvasom itt, hogy a gyerkőcök ugrálnak ide-oda és erre a lányom is majdnem kiugrott ma a kezemből. Úgy látszik fel kell készülnöm , hogy nem az a kis tesze-tosza lény többé.

Lányok! Köszönöm a válaszokat fejszükítő és kenguru ügyben.

El kell mesélnem nektek, hogy minden nap egy csoda a kislányommal. Értelmes, figyel, magyaráz és már reggel mosollyal fogad a kiságyban. Én meg IMÁDOM és szeretek anya lenniKép

Tali: Május 23 szerda déli 12 óra. Helyszin: Városliget vagy Erzsébet liget? Kik jönnek?

Jó éjszakát: Pankamama
Pankamama

Sziasztok!

A kiságy lejjebb állítása szerintem mozgásfüggõ. Amíg nem fordul magától hasra, addig szerinem felesleges, mág utána sem minden kiságyat kell. A kritikus pont, mikor kezd emelkedni, felemeli a fenekét, tolat (stb), mert ilyenkor már soron lehet a felkapaszkodás és ebbõl állás. Nem a kor dönt, a mozgás.
Tej. Lányok, van itt pár topic, hadd ajánljam figyelmetekbe. Van szoptatás címén, talán több is, meg legutóbb a cumi,cumisüveg (valami hasonló) módon is nyitottunk. Vannak itt a neten olyan anyukák, akik LLL-esek (La Leche Liga), náluk meggyõzõbben nehéz elõadni. Ha van idõtök, olvassátok el, pro és kontra sokan leírják esetüket véleményüket. Ezzel együtt pár szóban hadd biztassalak benneteket. Genetikai és egyéb örökletesség kérdésrõl ime családom helyzete: anyu nõvéremet és engem alig egy-két hónapig szoptatott, igaz, abban az idõben nem is volt épp divat. Ezekután én az elsõt 4 hóig tisztán anyatejesen, majd összesen 13 hóig szopott. Közben jött nõvéremnél az elsõ, aki szinte az elsõ hetektõl tápszert is kapott, 3 hónaposan nem volt semmi tej. Majd jöttek nálam az ikrek, 5 hóig tisztán anyatejesen (napi több mint 2 liter tej), összesen 19 hóig szoptak. És közben nõvérem második gyereke, aki szintén 3 hónaposan már nem kapott tejet. (ott idegelt a nõvérem, én pakoltam a fagyasztóba a tejet, a fiának meg nem volt, de hiába, nem tudtam adni neki, mert én itthon Mo.n laktam, õ meg Spanyolo.ban...). És most a csattanó. Nov. végén született nõvérem harmadik gyereke. Aki immár 5 és fél hónapos. Másfél hete beszéltem velük, akkor még tisztán anyatejes volt! Tehát szerintem az esetek 95%-ban nincsenek örökletes nem tudomok, sõt olyan sincs, hogy az elsõ kettõt nem tudtam, nem fogom tudni a harmadikat!
Véleményem szerint a szoptatás sikere legfõképp az anyuka hitén múlik. Ha hiszi, hogy sikerülhet neki (nemcsak szeretné, meg ezt-azt adna érte, de belülrõl hisz benne, hogy sikerülhet), akkor minden esélye megvan rá, hogy fog is.
Amire nektek mostanában ügyelni kell, 3 hó körül van egy korszak, amikor hirtelen többet akarnak enni, ez nagyon sok babánál bejön. Ekkor nem szabad megijedni, nem a tej lett kevesebb, hanem az igények nõttek. Ekkor nem szabad ragaszkodni, a de már 3 (4) óránkénti evésnél tartottunk, most újra adjak 2 óránként neki? kérdéstõl Igen, adni kell. Ha olvassátok Szõdy Juditot (Rendelõ), akkor tõle hallhattátok sokszor, ha úgy érzi a kismama, több tej kell, akkor néhány napot ennek kell szentelni, akár egész nap fel se kellni az ágyból, csak pihenni, és valahányszor a baba hajlandó szopni, mellre tenni. Akár óránként is! Nem szabad ettõl megijedni, nem fog hetekre így maradni!
És még egy. Saját tapasztalatom szerint a szép gyarapodás az anyatejes babák jelentõs részénél 4-5 hó tájékán lelassul. Ez sem azt jelenti, hogy nincs elég tej! (az ikreknél napi 4 dl ment üvegbe, ehettek amit akartak, mégse híztak jobban. Kipróbáltam (5 hó) a fõzeléket, és hiába, a hízási ütem maradt!) Egyszerûen többnyire ott tartanak, hogy jogos, hogy nem tartják az ütemet, hisz akkor bõven a duplázás fölött lennének 6 hónaposan.
Ne féljetek, ne aggódjatok, ne idegeskedjetek! Élvezzétek a szoptatást, tegyétek lehetõvé a babának bármikor, és nem lesz probléma, higyjétek el!
Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok Lányok!

Drága Dia! Veled vagyok lelkileg, úgy, mint te velem szülésnél. Igazat adok Pankamamának, jó, hogy alapos orvosotok van. Arra gondolj, hogy már a hétvégén veletek lesz a pici. Puszikállak!!!!

Ildikó! Köszönöm a kimerítő választ arra gondoltam, hogy rendelek nyomtatványokat az LLL-től. Én nagyon szeretném minél tovább szoptatni a picimet, remélem sikerülni fog. A szúnyogcsípésekre tudsz vmit mondani? Már a védekezésre 2 hónaposan.

Ancsa! A baj az, hogy nem mindig babakocsival megyünk így a szúnyogháló nem mindig véd. Van vmi krém ilyen piciknek megelőzésre?

Pankamama! Ezek szerint a te Anyukád is volt olyan helyzetben, mint az enyém.Ma már optimista vagyok és remélem, hogy nem lesz komoly baj. Az én babucim is mosolyog minden reggel és emiatt imádok ébredni. Egyébként még mindig kétszer eszünk éjszaka és ez kicsit fárasztó. Irigylem azokat, akik 7-8 órákat alszanak egyfolytában...

Lili babuci csak növekszik és növekszik már 6 kiló, és kb. 64 cm. Senki nem hiszi, hogy még csak 2 hónapos. Gyönyörű baba és, ha rájövök hogyan kell képet illeszteni rakok be ide. Sokat nevetünk, keveset kesergünk. Sírás akkor van, ha éhes vagy nyűgös vagy ami ritka fáj a hasa. Imádjuk egymást mi hárman.

Nekem jó a 12 óra, bár lehet előbb is, mert már reggeltől fent leszek, Anyukámat akkor visszük be a kórházba. A városliget tökéletes, de azok döntsék el, akik tömegközlekednek.

Puszi:

Geri
geri

Sziasztok!
Dia! Én eltudom képzelni milyen érzés most a lányod nélkül, de persze most ott van a legjobb helyen. Gondolom úgyis mellette vagy amikor csak lehet. Én is veled vagyok, mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!!!
Geri! Anyukádnak is minden jót! Remélem nemsokára jó híreid lesznekKép
Adri! Örülök a baci mentességnek. Szorítok nektek!
Zsuzsa! Ahogy így olvasom a Babanetet, Kismamaújságot, azt veszem észre, hogy a mi korosztályunkat "nem tudták" szoptatni, ellenben mi mégis szoptatunk, legalábbis egyre inkább ez a tendencia. Genetikáról lenne szó? Nem hiszem. Ha apad a tej, annak mindig oka van, ha megtalálod az okot, és megtudod szüntetni sinen vagy. Manapság már vannak szoptatási ambulanciák, ahol akár személyesen, gyakorlati tanácsokat tudnak adni. Én nem adnám fel a helyedben. A Szoptatásért Magyar Egyesületnek van egy ingyenes kiadványa: Szoptatós füzet. Megvan neked?
Én sem szeretném, ha okoskodásnak vennétek a dolgot. Szoptatás ügyben egy kicsit elfogult vagyok, de higgyétek el csak a jószándék vezérel. Ildivel egyébként teljesen egyetértek.
Találkozóval kapcsolatban: Az időpont nekem jó, a helyszín (Városliget vagy Erzsébet liget) mindegy. Mi megyünk (ha semmi nem jön közbe, pl. betegség).
Csőre Katalin (cskati)

Folytatom K vitaminnal. Tegnap voltam tanácsadáson, de a doki nem volt, csak a védőnővel tudtam beszélni. Ő nagy hümmögések, fejrázások közepette, csak annyit mondogatott: “Áááh, nem kell, fölösleges.” Nem akartam tágítani, valami magyarázatot szerettem volna kapni, tiszta hülyének éreztem magam, hogy minden kérdésemre az előbbi a válasz, mégis tovább kérdezgetek. Végül annyit sikerült kiszednem belőle, hogy a kórházban kapnak K vitamint, és azután már termel annyit a szervezet, amennyi kell. Már megint nem tudom mit gondoljak, kinek higgyek? Ahogy írtátok Ti is, mindenkinek mást mondtak (10 hétig kell, 6 hónapig, stb..) Most akkor mit tegyen egy laikus anyuka, aki a legjobbat akarja a babájának?
Miközben a szakirodalomban is próbáltam utánnajárni a dolognak (hátha mégis elsiklottam a téma felett), egy érdekes dologra bukkantam Marie Messenger Davies: “Szoptatóskönyv”-ében, amit a Szoptatásért Magyar Egyesület is az anyukák figyelmébe ajánl, mint hasznos olvasnivalót.
Idézem: (ne haragudjatok, ha hosszú leszek)
“Az anyatej mindazokat a vitaminokat tartalmazza, amelyekre a babának szüksége van, feltéve, ha a mama megfelelő, kiegyensúlyozott étrendel él, vagyis vitamindús ételeket, friss főzelékféléket és gyümölcsöket eszik. Eleinte azt hitték, hogy az anyatejből hiányzik a D vitamin, amely fokozza a kálcium felszívódását, és megakadályozza a rachitist (angolkórt), mert ezt a vitamint nem tudták kimutatni a női tej zsírjában.
Az 1970-es évek elején azután kiderült, hogy rengeteg D-vitamin van a tej vizes fázisában (ott, ahol senki sem kereste). Ennélfogva mindaddig, amíg az anya elegendő D-vitamint kap az étrendjében (halolaj és állati zsírok, mint pl. a vaj), vagy elegendő napfény éri (a D-vitamin fő forrása), addig a babának is elegendő D-vitamin jut. ... (tápszerről ír) ... A túlzott mennyiségben adott D-vitaminpótlás azonban károsan megnövelheti a vér kálciumszintjét, ami rendszerint a baba gyarapodásának elmaradásában nyilvánul meg.”
Érdekes nem? Szóval “Szentírás-e a szakértők tanácsa...”?! A nagylányom is kapta a D-vitamint, most a kicsi is kapja, K-vitamint egyik se kapott. Én nem tudok kiigazodni a sok ellentmondás között...
Kati

Ui: A kicsi lányom ma három hónapos  tegnap lett mázsálva: 6.740 gr, úgyhogy gyarapodás elmaradásról szó sincs  Bocsi, hogy hosszú voltam.
Csőre Katalin (cskati)

Geri, szúnyog nálunk is egy soha meg nem oldott probléma volt. Én mindenféle vegyi dolgot kerültem, sose tudhatja az ember. Volt, amirõl állította az eladó, hogy ez biztos jó, na de hol volt neki errõl szakképesítése. A lakásban amit tehetsz, szúnyoghálók az ablakokra, és van a lámpás szúnyogvadász módszer, van ahol jól mûködnek ezek a lámpák, hát nekünk nem jött be. (megy oda a fényre, és ott van egy neki nagyfesz, amin elég) Odakint az idõpont és a helyszín megválasztásával tudsz javítani a helyzeten. Sajna én csak ennyit tudok.
Ildi
Pethes Ildikó

Zsuzsa!

Én is mellétápláltam a fiamat. Ö egy étkezést sem tudott két mellböl úgy befejezni, hogy ne ordított volna!! (Nem úgy volt, hogy fél óra múlva újra szopni kért, hanem amint befejezte!)
Nagyon nehéz volt, mert minden étkezésnél szopi, elrohanni melegíteni a tápszert, -közben persze sírt- és megetetni. Cumisüvegböl. A védőnö azt mondta, ö már nem csinálná ezt a kettösséget, nem szoptatná... Igaz ez strapás volt, de emellett átaludta az éjszakát és így inkább napközben talpaltam.
Kb. 3 hónapos korára elértük azt, hogy voltak tisztán szopis evései és egyre ritkábban kellett a tápszer, mint kiegészítés. Ma, 8 és fél hónaposan ott tartunk, hogy kétszer-háromszor szopi és a többi gyümölcs, fözelék. Mindezzel azt akarom mondani, hogy nem szokott le a szopizásról a cumisüveg miatt...
Késöbb pedig fokozatosan el lehet hagyni a tápszert...
Ildikónak azzal a megjegyzésével értek egyet, hogy "élvezzétek a szoptatást", de ha ki vagy borulva, nem hiszem, hogy ez megy. Én ki voltam az elején, mert ilyen természetű vagyok. Kép Kép
juca (juca)

Sziasztok Lányok!Dia,szorítok Értetek! Kép
Szúnyogra Janka is allergiás volt,azóta Fenistil és Ca-pezsgötbl. mindig van itthon,volt olyan,hogy a szemhéját csípte meg,3 napig nem tudta kinyitni a szemét...Kép Vegyetek VAPE-t,elektromos szunyiriasztó+háló!De a Brendonban van babakocsira rakható háló is!!!Puszi mindenkinek! Bobojsza
orsolya (orsolya)

MÉG EGY DOLOG!Lányok,én így láttatlanban is nagyon bírlak Benneteket,és tök jó,hogy a babusok hoztak össze minket! KépNa,meg a net.Pussz!Bobojsza.
orsolya (orsolya)

Helló Lányok!

Orsolya, te nagyon távirati stílusban írsz KépKép Olyan mitha lenne 1 perced, gyorsan begépelnéd, amit akarsz, aztán futás tovább. De nem baj csak vicces.

Puszi:

Geri
geri

Kedves lányok,

köszönöm a sok biztatást mi ketten mindent megteszünk.
Az én védönöm lehordott a sárga földig még a tápszer gondolatára is és úgy bántak velem, mintha ciánt akarnék adni a babámnak, mintha rosszat akarnék neki. Így most jól elvagyunk 6 étkezésből 1 tápszer és 8 órát alszunk éjjel.

Kedves Kati,
lehet, hogy elsiklottam az adat felett, de megírnád, hogy mennyivel született a kislányod?
Mi hétfőn megyünk 2. oltásra és a doktornö eddig mindig felírta a K vitamint, megkérdezem töle, hogy kell-e még mit javasol, hátha ö tud adni infot, a D-re azt mondta, hogy minden nap 1 csepp amig tart az üveg. Szerintem ez kb 1 éves koráig kitart.

Imádom, hogy beszélget. Az apjával fekszenek az ágyon és beszélgetnek. Olyan édesek apa és lánya. Irigykedem.

sziasztok

Zsuzsa
zzss

Kedves Lányok!

Ildi! Az az igazság, hogy az én lányom 5 kiló 10, 13 hetes, és napközben 2-3óránként akarna enni ami úgy önmagában nem lenne baj, csakhogy cicire teszem, alig kluttyog és utána csak nyammog. Utóbbi napokban ezért mértem szopi után és nem volt ritka, hpgy 40-60 grammokat evett ilyenkor és naponta vagy 8-szor is evett. A gond ezzel csak az, hogy ettől jóval szelesebb lett /sokat durrogtat /és van, hopgy naponta 3-5 X is van széklete ami savanyú szagú és híg, zöldes, magyarán olyan amire itt azt mondtátok, hogy a túlevés jele. Erre azt mondta a nagyija aki gyerekdoki mellesleg, hogyí szigorúan tartani a 4 órás szüneteket, közte adjak vizet ha nagyon sír. De ez meg nem jön be mert így min. 1 órát torka szakadtából üvölt én meg sajnálom. Lehet, hogy a lányom ilyen "gyakran eszem keveset2 tipus? Vagy mi a véleményed?

Geri! Biztosan minden rendben lesz a mamáddal, szorítok!Mi sem alszunk már 8 órákat,Kép mert az esti 10 órás szopi után hajnali 4-kor eszünk újra. Mindegy, ez van, most nappal kell ismét többet pihennem.

Lányok! Így semmi nem lesz a taliból, ha nem határozunk. Ezért szavazásra bocsátom a helyszínt. Kérlek benneteket írjátok meg konkrétan, hogy Városliget vagy Erzsébet liget.
Én Erzsébet ligetre szavazok. / Őrsről Hévvel 4 megálló./

Szaladok etetni, majd jövök.

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok!
Köszi mindenkinek az aggódást, és hadd kezdjem azzal, hogy nagyon jól sikerült kórházas napunk volt! Levi makkegészséges, nem is kell elvégezni a holnapra beütemezett vizsgálatokat sem! Annyira jól viselte az egészet, csak akkor sírt, mikor felrakták a katétert, aztán a röntgen alatt jól lekakilta a vizsgálóasztalt, közben meg bölcs képpel cummogott a röntgengép alatt. Végig vele lehettem, a röntgenasztalon is én fogtam a röntgenezés alatt, aztán meg megszoptattam és végig aludt amíg az eredményeket vártuk. Akkora kö gördült le a szívünkröl... és most akkor jövö hét pénteken végre hazajöhetünk!!! Már alig várom, hát még a szüleim! Lányok, olyan jó otthon lenni Magyarországon, tudjátok?
Gerikém, ne mentegetözz az off-topicságért, nekünk fontos, hogy mi van veled, szerintem itt mindannyian leírhatjuk, hogy épp mi foglalkoztat minket! Remélem anyukáddal minden rendben, majd azért írd meg, hogy ment a dolog!
Dia! El tudom képzelni a csalódottságodat... de én is csak azt mondom, de jó, hogy vannak lelkiismeretes dokik! Inkább 3 nap feleslegesen ott, mint egy otthon, amikor még esetleg nincs minden rendben! Hamarosan visszakapod a kis akrobatádat!
Kati! A vitaminokra azt tudom mondani, hogy a finnek aztán nagyon kis precízek ilyen téren, de K vitamint itt sem adatnak a babával! A kórházban minden újszülött kap egy K-vitamin szurit, aztán már nem kell adni. Ezzel szemben a D-vitamin cseppeket 2 éves korig 5 cseppet az anyatejes babáknak. Hozzá kell tenni, itt a tél sötét és hosszú.
Pankamama! Nálunk speciel egyáltalán nem jött be a kenguru, Levi utálja, nem látja az arcomat és mozogni sem tud benne rendesen. Persze lehet, hogy a kengurunk a rossz, de kissé drága mulatság lenne minden fajtát megvenni, hogy hátha ez az... gondolkozom a kendön is, de ha azt sem szeretné?
Képzeljétek, ma a kórházban megmérték Levit, 6,760 kg és 62 centis. Tegnap lett 3 hónapos. Édes kis Gombóc Artúr. Köszi a hasrafordításos válaszokat, már nem érdekel a védönö, szerintem erös a kisfiam, pár napja amikor az autósülésben van, elörehúzza magát, a kezeit meg a kis fejét, meg egy picit már a hátát is, mint aki épp kiszállni készül a fotelböl. Annyira kis édes!
Mindenkinek jó éjszakát!
Puszi:
egy nagyon megkönnyebbült, boldog Adri Kép
KAdri

Kedves Geri,Pankamama!Már ketten is szóvá tettétek a szükszavúságomat.Az ok:akárhányszor írok sokat,mire végzek az írással megszakad a kapcsolat,és nem is tudok visszajönni Kép
Szavazok:Városliget.
Simi egyfolytában üldögél,ha lefektetem aludni,1/2 perc múlva vigyorogva ücsörög.Úgy szeretem!Jankát felvették oviba!!! Kép
Sziasztok,mennem kell.Bobojsza
orsolya (orsolya)

Sziasztok Lányok!!

Jó sok olvasnivalóm voltKép

GERI:szorítok én is az anyukádért, és csak egyetértek azokkal, akik "leszúrtak"!!

ADRI:De jó!KépKép Rátok fért már egy kis jó!! Puszilom a nagyon ügyes és bátor Levit!

PM:Én is imádok anya lenniKép Ezért is vagyunk már ennyienKép A találkozóról: én nagyon szeretnék menni, de nem tudom, hogy lehet-e menni nagyobbakkal is vagy csak a picivel!? Egyébként nekem mindkét helyszín OK.

ILDI:sikerült írnom a "3 vagy több gyerek "topicba!

DIA: remélem, amikor ezt olvasod már otthon van a kis Bori!

A napokban kezdett Jancsi is össze-vissza enni,én igyekszem megfelelni az igényeinekKép Ez persze idönként kissé macerás, föleg ha óránként akar enni...

Sok puszi minden kis babának és minden mamának!
Verus
verus (verus)

Kedves Lányok!

Köszi mindenkinek a biztatást.
Remélem, tényleg itthon lesz már szombaton!!!

Geri!

Anyukáddal pont az a baj, ami az én anyukámmal volt, őt januárban műtötték, kivették a méhét és az egyik petefészkét, a másikat bent hagyták, hogy azért legyen valami hormontermelés is. Nem hasi operáció volt, hanem hüvelyen keresztül csináltákj, így a hasán semmi sem látszódik és gyorsabb volt a gyógyulás is. És persze, természetesen a Tétényiben csinálták, miután elráncigáltam a dokimhoz. Hidd el, jobb ha megcsinálják, anyámnak a vérképe már olyan rossz volt, hogy előtte fel kellett erősíteni, már a vércsrén is gondolkodtak az orvosok. Szóval, talán ez még a kisebbik rossz.

Azóta tök jól van, a vérképe is sokat javult.

Fel a fejjel. Neked is.... Persze bagoly mondja verébnek...

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!
Zsuzsa! A kislányom 4000 gr és 53 cm volt születésekor.
Adri! Jaaaj nagyon jó, hogy nincs semmi baj, és milyen bátran viselkedett Levi! Le a kalappal előtte!!! Ha már ilyen ügyes, hogy előrehúzza magát, akkor meg főleg nem kell erőltetni a hasrafektetést. Az én lányom is produkálja már ezt, ha őt kifele fordítva ülök le vele, képes lenne orra esni ha nem fogom, annyira előredől.
Verus! Az "igény szerinti" szopi, úgy hogy már van több gyerek is nem mindig jön össze, nem? Van amikor a mi igényeink szerinti. Nálunk pl. sokszor előfordul, hogy mennem kell mondjuk a suliba a nagyért, vagy szülőire, vagy akárhova a naggyal, és akkor soron kívül meg tömöm szegényt, hiába evett nemrég. De olyan aranyos, soha nem reklamál, mindig engedelmesen bekajál, ha belerakom a cicit a szájába. Na azért fel nem ébresztem, megvárakoztatva pedig soha nincs. Ez a vegyes igények szerinti szoptatás.Kép

Találkozó: ha már szavazni kell, akkor inkább a Városliget, mert azt legalább tudom hol van. Remélem nem szól közbe az időjárás.

Most megyek visszafeküdni, a család már elment.
Sziasztok
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok lányok!

Drága Geri és drága Dia!
Igazán gondolok rátok, s /egyenlőre még/ ismeretlenül próbálok erőt sugározni felétek. Bízom benne, hogy hamarosan jobbra fordul minden.

Pankamama!
Mi kihúztuk a fürdést fél nyolcról vissza fél kilencre, s így az esti fekvés is megint fél tíz, tíz körül van, így újra tudunk reggel ötig /néha fél hatig is!/ aludni.

Geri!
Lili már valóban 6 kiló?! Olyan furcsa ez nekem, mikor Anett 11 hetesen csak 4,7kg. BIztosan gyönyörű. Van róla kép valahol? Kép

Pankamama!
bár ebben a kérdésben nem vagyok tapasztalt, szerintem ha kér a kicsi, adjál neki enni. Még mindig jobb ha kikakilja, mint ha órákat sírna mert éhes. Amíg a hasa nem fáj a sok evéstől szerintem a nyugodtsága, vidámsága fontosabb.

Találkozó: mivel nem biztos, hogy ott tudok lenni nem szavaznék. Mindenesetre az időpontot számomra legtökéletesebben határoztátok meg, ekkor van a legnagyobb esély, hogy ott lehetek.

Adri!
Örömmel olvastam soraidat. Igazán jó, hogy Levi már jobban van. Kép

Orsolya!
Szűkszavúságod nem baj, szerintem nagyon aranyos, s a lényeg, hogy itt vagy! Kép

Puszi,
Mse
Mse

Pankamama!
Vannak ilyen babák, akik egyszerre csak keveset szeretnek. Szerintem ne erõltesd a négyórát, senkinek sem jó, ha üvölt miatta. Vizet adni? Hát szerintem sokkal inkább tejet! A tej eleje hígabb, ha szomjas megoldja. Azt hiszem az én kisebbik fiam is ilyesmi volt, õ nagyobbacskaként megállt a 150-nél és kész, annál több sose fért bele (a lány meg éhgyomorra 230-at is tudott ugyanazon korban). És ma se egy nagy gyomrú, inkább sokszor keveset szeret enni.
Szerintem amíg nem volt orvostudomány, védõnõk, az anyák megszoptatták a babájukat, ha az jelezte, hogy szeretne. Nem volt órájuk se. Az evolúció nem órára találta ki az embert.

Verus, olvastam, köszi, válaszoltam.

Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok!
Most elmegyünk hétvégére a nagyszülökhöz, úgyhogy pár napig nem leszek... Mindenkinek jó hétvégét!
Pankamama! Levi is ugyanezt csinálja! Néha 3 órát kibír, de gyakorlatilag óránként rákéretözik a cicimre, én sem hagyom sírni! Szerintem csak bízd rá...
Puszi mindenkinek:
Adri
KAdri

Helló Lányok!

Micsoda termés! Olyan vidámak vagytok, jó olvasni... Olyan jó idő van, nagyon jó kedvem van és nagyon optimista vagyok. Köszönöm, hogy együtt éreztek velünk és ígérem beszámolok mindenről.

Dia! Anyucikámnak mindkét petefészkét kiveszik a méhével együtt, mert ő így döntött. Az orvos rábízta, a döntést, mert elvileg csak egy petefészkét kell kivenni. Nagyon fél az utóhatásoktól, verejtékezés stb... meghát a szövettani eredményektől. Bevallom én is. Nálunk Apukám nem az az ápolgatós típus (annak ellenére, hogy imádja Anyukámat) és Anyukámnak most ráfér a lelkére. Így maradok én miután hazajött a kórházból. Megyünk a Lilivel hozzá és szórakoztatjuk. Csak ez kicsit fárasztó lesz, de érte mindent...

Adri! Ne hozzál sok pulóvert, itthon jó idő van. Tök jó, hogy hazajöhettek. Ügyes kis Levi, mi mindent ki kell állnia ennyi idősen... Hol laknak a szüleid?

Pankamama! Lili babuci nálunk úgy eszik, ahogy kéri. Már nem is nézem az órát. Minek? Csak idegesítem magam vele. Éjjel is már unom, hogy mindig nézegetnem kell. De akkor szoktam, csak azért, hogy tudjam mennyit aludtam.Tegnap is volt, hogy kibírt 4 órát, aztán meg egyet sem. Nekem a nagynéném gyerekorvos és azt mondta, hogy annyit adjak, amennyit kér, a felesleget úgyis kikakilja. Úgyhogy szerintem ne aggódj.

Verus! Ha hozod mindnégy gyermeked az a legjobb...

Kati! Én is remélem, hogy tudsz jönni. Azt hiszem a Városliget jön be mindenkinek.

Mse! Miért nem tudnál jönni? Összeszedlek, a babakocsit meg majd megoldjuk vhogy.

Orsolya! Írj továbbra is távirati stílusban. Nekem tetszik... KépKépKépKépKép

Az éjszakánk nagyon zaklatott volt, 3-szor szopiztunk, többször is fent volt babuci. Úgyhogy jó fáradt vagyok. De ő is annyira, hogy nem tud aludni. Na most megyek.

Puszi:

Anikó
geri

Sziasztok!
Elsö átaludt éjszakánk tegnap volt,mióta Simonom megszületett...alig hittem el,hogy csak reggel kelt fel! Kép
Kíváncsian várom,végül hová megyünk sétálni!Ha nem a Városliget,akkor én nem tudok menni.KépMég visszanézek ma este,puszi!Bobojsza.
orsolya (orsolya)

Halihó!

Bobojsza, szerintem Városliget lesz. Úgyhogy kifogást nem fogadunk el... KépKép Remélem oda nem távirati stílusban jössz... KépKépKép

Puszi:

Anikó
geri

Hát nem írtatok!Kép Kép KépBobojsza
orsolya (orsolya)

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszi a választ! Aranyosak vagytok, így fogok tenni csak megijedtem a gyakori széklettől és a sok durrogtatástól.

Adri! Én is csak örülni tudok, hogy minden OK. Elhiszem, hogy vágysz haza és már 2 hét külföldi nyaralás után is alig várom, hogy leszálljon a gép *e kis hazámban.
Mikor voltatok itthon utoljára?

Dia! Remélem a hétvégén újra visszaáll minden a régi kerékvágásba. Írj majd, hogy mi volt.

Lányok! Akkor máj. 23. déli 12 óra, Városliget, a Vidámpark előtt és valami kellene azonosítónak, hogy megismerjük egymást. Mindenki hozza az összes gyerekét természetesen.

Na megint rohanok etetni, majd jövök, jó hétvégét!

Üdv: Pankamama
PM

Sziasztok!

Geri!

A hormonális változások végül azért anyámnál is felléptek, de neki nagyon bejött a Melbrosia nevű nem gyógyszernek minősülő készítmény... Elég borsos ára van, de megéri kipróbálni majd, ha szükség lesz rá egyáltalán.

Puszi Nektek:

DIa
Dia

Hali,akkor Városliget,hurrá! KépPersze,megyünk,én csak Simit viszem,Janka a dolgozójában lesz..
Pankamama,csak megismerjük egymást!! KépTudni kéne, hányan leszünk ott tutira,hogy mindenkit megvárjunk,de ne álldogáljunk ott hiába!
A tanácsotokat kérném:a termékeinket szeretném feltenni a net-re,talán ide a babanetre,nem tudom lehet-e??Textiljáték,stb.Ha csinálok honlapot,ide feltehetem szerintetek??Van a babahordókendőkről is...
Majd nézzétek meg,szólok,ha kész lesz!Pussz,Bobojsza.
orsolya (orsolya)

Sziasztok!
Már megint segítségre szorulok. A 39,5 fokos lázat átvészeltük az oltások után, most itt az újabb probléma: voltam tegnap Jázminnal csípőszűrésen ahol azt mondták, hogy kötött a bal csípője és kaptunk beutalót ultrahangra. Mi lehet ilyenkor a baj? Mit mutat az ultrahang? Nagyon aggódom! Ha tud valaki erről, írja meg nekem!
Előre is köszi!
Jázminmama
Jázminmama

Sziasztok Lányok!

Már megint bő termés volt az elmúlt napokban. KépKépzeljétek el kisfiam azt csinálja, hogy minden második éjszakát átalszik, ez jó, de miért csak minden másodikat?

Adri!
ÖRülök, hogy minden rendben Levivel, nagyon szoritottam ám értetek!

Dia!
Nagyon rossz lehetett, hogy Borit nem engedték akkor haza, de most már otthon van ugye?

Pankamama!
Látom a többiek már megnyugtattak, hogy normális dolog amit a kislányod csinál. Nyugodtan felejtsd el a mérleget, és hagyatkozz az anyai ösztöneidre. Egyébként lehet, hogy azért is kér most sürübben enni, mert a 3. hónap táján esedékes növekedési ugrásnál tart.

Jázminmama!
A csipö UH-n azt ellenőrzik, hogy az izületek rendesen fejlődtek-e, mert ha igen akkor egy kis otthon végzett tornával, és terpeszpelenkázással helyrehozható a csipö kötöttsége. Anno a lányomnál is volt ilyen, azt kellett csinálnunk, hogy a rugiba a pelenka alá betenni egy összehajtogatott textilpelenkát, úgy hogy a lábai terpeszben legyenek. A tornát meg nekünk a gyerekorvos mutatta meg, hogyan csináljuk. Egyébként ha szeret hason lenni Jázmin, akkor az is jó, ha sokat fekteted a hasára, mert az is jót tesz az izületeknek.
De hogy lehet, hogy csak most vették észre? Nálatok nem nézi a gyerekorvos minden alkalommal a csipöt?

Sziasztok

Ancsa
Anyanyanya

Sziasztok Lányok!!

A tegnapi hirtelen jött vihar kissé megijesztett.. Van vmi más idöpont esös idöre? Vagy ne bonyolítsam a dolgokat?Kép

Este visszanézek,(Jancsi bekakilt...) addig is:

Puszi:Verus
verus (verus)

Sziasztok, végre itt vagyok! Hogy mennyien lettünk itt hirtelen!!! Alig gyoztem olvasni...
Üdvözlöm az újonnan jötteket, és a régieket. Már nagyon-nagyon hiányoztatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most csak annyit: A táblázathoz: Csongi Szolnokon született!
Majd késobb még visszajövök, apuci megy sörözni, én meg netezek este.
Csaó Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Most már Londonból írok (az öcsém itt lakik, õt látogatjuk). A repülõút elég zûrös volt, Marci a végére nagyon elfáradt, nem irigyeltem a többi utast. Viszont mióta megérkeztünk egy kis angyal, abszolút nem borult fel a napirendje és továbbra is átaludta az éjszakát Kép

Geri, drukkolok Nektek, biztos minden jó lesz. Adri, Nektek is!

Ancsa, mi is most voltunk csipõkontrollon, Marcinak is csináltak ultrahangot, nem fáj és az egész 5 perc. Neki is kötött a csípõje és tornáztatjuk, nem hiszem, hogy nagy probléma.

A tali nekünk jó, kedden már otthon leszünk. Szerintem a gyerkõcökrõl biztos megismerjük egymást majd, én egyébként szívesen elviszek valakit.

Puszi: Eszter
Eszter

Sziasztok!

Olyan boldog vagyok!!!!! Jó napom volt és most még az is, hogy ennyien megyünk sétálni. KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Dia! Te is jössz Borival? Biztos sokáig ott leszünk megvárunk a Városligetben. Munka után futás hozzánk.

Képzeljétek ma együtt fürödtem az én kis gyönyörűségemmel. Olyan cuki volt. Már alig várom a babaúszást. Még ciciztünk is közben. Imádom, imádom, imádom...

Puszi:

Anikó
geri

Sziasztok!
Elcsendesedett a család, újra itt vagyok. Nagyon hiányoztatok ez alatt a másfél hét alatt!!! Azóta nagyon felfutott ez a topic, örülök, hogy ilyen sokan lettünk. Még bele kell jönnöm, hogy ki kicsoda, de biztos menni fog.
Annyi történt, hogy teljesen elszállt a gépem. Pedig már éppen újságolni akartam, hogy Csongi milyen jól turte az elso védooltást. Azt hiszem itt még nem volt szó róla, és kíváncsi lennék a véleményetekre: A dokinéni megemlítette az agyhártya gyulladás elleni védooltást. Nagy dilemma, állandóan szurkálják így is a kicsiket, de mégis ugye védettséget ad. Nálatok volt errol szó?
Csongi 5 kiló, és a múlt héten kb. fél 9-kor evett,majd csak hajnal 4-kor, sot volt amikor negyed 6-ig bírta. Nem akartam hinni a fülemnek...
Édesen beszélget, nem tudok betelni vele! És olyan jó kisfiú, hogy álmodni nem mertem ilyet!! (Bár most volt két rossz napja, de végre jó ido van, szerintem frontérzékeny a lelkem)
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Na, kitaláljátok mi történt ma????

IGEN! Bori itthon van végre!!!

Kiengedték, minden okés, de még két hétig ágynyugalom kellene neki, (HAHAHA, próbáld meg ezt elérni egy 11 hónapos gyereknél), nem mehetünk babakocsival sétálni, vigyázni kell a fejére, az ütésekre és az esésekre, nem szabad lóbálni, dobálni, semmi ilyesmi...
És vigyázni kell, nehogy napszúrást kapjon.
4 hét múlva kell visszamenni kontrollra, akkor újra megröntgenezik.

Szóval, itthon minden okés, csak azért vagyok dühös, mert Apuci, miután két napot töltött vidéken és hazajött a gyerek, gyorsan elment a haverjaival...

Na, mindegy, kezdem magam túltenni rajta.

Ancsa, Borit is megUH-zták annak idején, mert anno az én csípőm elég gázos volt, és bár nála a szűrésen nem találtak semmit, azért a biztonság kedvéért megcsinálták.
Nem fájt neki, bár természetesen hevesen tiltakozott, kb. 5 perc az egész, és szerencsére neki nincs semmi baja... Szóval, ne izgulj. Nem lesz semmi komoly, ha használja a lábát rendesen, vsz. csak tornáztatni kell majd, de ez nem fogja befolyásolni a járását, ha rendesen csináljátok...
Anyámnak annak idején azt mondták, hogy műtét nélkül esélyem sincs arra, hogy felálljak, aztán mégis járok, sőt nem is bicegek. És a gimiben én voltam az egyik legjobb futó...Kép

Na, puszi:

Dia
Dia

Folyt.
Adri, Dia, Geri együtt érzek veletek, remélem minden jól fog alakulni!
Adri, a hasonfekvés nálam is dilemma. 1 percnél tovább nem marad meg. Viszont ha felveszem szépen tartja a fejét, nézelodik fordítja is. Háton fekve viszont 90%-ban balra fordul, akármit csinálok vele. Ötlet??
Geri, hasonló érzésekkel vagyok teli én is napok óta! Annyira jó!
Nos egyenlore ennyi. Ne haragudjatok, mindenre nem tudok reagálni, sok ido telt el. De most már itt vagyok.
Jó éjt, és szép napot mindenkinek!
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Jázminmama és a többiek:

Nálunk az elso gyereknek volt az egyik csipoje kötött a másik laza (farfekése volt). Voltunk csipo UH-án és be is szijazták kengyelbe a lábát féléves koráig.(Ha elofordul nem kell megijedni egyáltalán nem fáj a gyereknek és nem is kényelmetlen. Magától is úgy tartaná a lábát. Azt kell szem elött tartani, hogy egészséges lesz a lába.)
A hason fekvés tényleg jót tesz, de oldalt ne fektesd.
Az én fiam ma már 4 éves és gyönyöru szép szál lgény lett.
Most nem vagyok képbe mnnyi idos Jázmin, de addig nincs a csipo körüli dolgok elkésve amíg a baba nnálóan fel nem ül. Addig lhet tornáztatni is oket.

bigacsiga Kata
bigacsiga

Szia Mindenkinek!

Évi de jó, hogy újra itt vagy. Te is hiányoztál ám!
Az agyhártya gyulladás elleni védőoltással kapcsolatban én is tanácstalan vagyok. A mi védőnénink szerint (a korábbiak miatt nem tudom mennyire lehet adni a szavára) a kötelező oltások után adassuk be neki. Azt mondja, azért, mert ha a kötelezőkkel együtt kapja, akkor az egyik lábába kettőt kell kapnia, és ez így már sok egyszerre. Ennek ellenére, sok anyukától hallottam, hogy a kötelezők mellett adták be a babának, ne kelljen külön alkalommal is megkínozni szegényeket (ha már lúd, legyen kövérKépKép ) Abban az egyben egyetértek a védőnéninkkel, hogy kell az oltás. Erről sok dillemmázás után anno a Babanet segített dönteni (ősszel, tél elején volt itt erről szó kb.). A nagy már meg is kapta, de csak februárban, mert nem volt oltóanyag.
Dia! Nagyon örülök, hogy Borit kiengedték. Ágynyugalom! Ez tényleg jóKép Kép Vigyázz rá nagyon. Puszillak benneteket!

Az én kislányomnak is kicsit kötött a csípője. Még a hathetes kontroll alkalmával állapították meg. Tornáztatni kéne, de nem nagyon hagyja magát. Természetesen fájdalmat nem akarok okozni neki, ezért aztán nem is erőltetem nagyon, de félek, hogy valami gond lesz. Mostanában kell visszamennem vele újra. Izgulok nagyon!

Lányos anyukák! Füllyukasztásról mi a véleményetek? Túl vagytok rajta?

Tali: Más is jön tömegközlekedéssel? Esetleg mehetnénk együtt. Útvonal Erzsébetről: 52 villamos Határ út - metró Deák tér - földalatti Széchenyi fürdő.

Puszi mindenkinek: Kati

Ui: már alig várom a találkát.
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok Lányok!

Dia! Örülök, hogy Bori már otthon van és jól van.

Csípő! Az én lányomnak is kötött volt, tornáztattuk és az UH-s csípőszűrésen minsen negatív volt és most már érzésre is laza. Játékos tornát szeretik általában.

Én nem örülnéh a füllyukasztásnak mert elősegítheti a későbbi fémérzékenység kialakulását. Ráér az 4-5 éves korban is szerintem.

Képzeljétek! Panka apukája péntek este megbetegedett, lázas lett, fáj a hasa stb, így egész hétvégén nyomta az ágyat én meg ápoltam őt és megkértem a kicsi lányt, hogy most legyen jó és ne sírjon mert nem érek rá annyit foglalkozni vele, mert az apukáját kell ápolno. És mintha csak megérezte volna, egy angyal voltKép és újra reggel 1/2-6-ig aludt. Még ilyet.....

Tali: Hát lányok az a baj, hogy a hétvégén akartuk az utvonalat kovsival begyakorolni, hogy el tudjak menni gyerekestől, de a betegség miatt ez elmarad és én nem merek kocsival nekiindulni egyedül, mert még nincs annyi rutinom. Max. az Őrsig tudok autóval menni. Van valaki akivel ott tudok talizni, hogy ne egyedül bumszlizzak a metrón végig? Akkor ha jól számolom 7-en leszünk a talin? Azért valami ismertető csak kellene, mert nyílván más babakocsis anyukák is lesznek a Vidámpark környékén. Ha esni fog akkor mi lesz?

Szuri! Én is és PAnka is meg fogjuk kapni ellene a védőoltást, de a lánynak kicsit nagyobbnak kell hozzá lennie a doki nagyi szerint.

Évi! Örülök, hogy újra itt vagy velünk.

Bobojsza! Én is várom!!!Kép

Legyetek jók!

Üdv: Pankamama
Pankamama

Helló Lányok!

Pankamama! Már azt hittem lemondod a talit... Nagy a babakocsid? Mert, ha nem lehet, hogy befér. De a kérdés az, hogy hogyan visszük a babát. A kezedben? Esni nem fog, megrendeltem a jó időt... KépKépKép)

Fülbevalóról annyit én holnap megyek furatni a kicsim fülét. Az enyém hat hetes koromtól ki van lyukasztva és nincs fémallergiám. Egyébként az én lencsefülbevalómat kapja a kicsi. Remélem lesz lelki erőm hozzá. Tűvel szúrja egy védőnéni, nem ezt a lövésest akarjuk.

Mi is kapunk atyhártya elleni oltást köv. alkalommal, ezért kap majd kettőt egyszerre. Már, ha jól tudom. Az kegyetlen lesz, nem? Félek tőle, mert a mostani is fájt neki, mikor a doki beadta. Plána kettő. De az vígasztal, hogy mi is túléltük...

Dia! Mégeccer mondom örülök, hogy Bori hazaérkezett és mellesleg megjegyzem az Apák már csak ilyenek. Az enyém is ilyen volt. A párom viszont inkább ide hívja a barátait, akik az enyémek is és az én barátnőimmel együtt jönnek. Nálunk ez a szombat esti program. Később majd én is megyek. Már egyébként vágyom egy kicsit kimozdulni egy órára, de tudom, hogy halálra idegesíteném magam és arra gondolnék, hogy a pici itthon sír, mert éhes vagy mert egyszerűen anyaszagot akar...

Évi! lili utálja a hasonfekvést mert akkor nincs kalimpa lehetőség. Ez van. Oldalról is hátra vágja magát. Így marad a hátas. Majd később változtatnak, ha akarnak.

Képzeljétek, alig merem leírni. Tegnap megvolt az első 8 órás éjszakánk. 10-től 6-ig. Felkeltem éjszaka, hogy biztos ébredni fog. Hát esze ágában sem volt. Aztán arra keltem újra, hogy még mindig nem kel. Aztán 6-kor szopiztoo 5 percet és aludt tovább fél 9-ig. Jaj, de jó volt. Kár, hogy én nem feküdtem vele, mert akkor én is aludhattam volna 8 órát. Dehát a chat...

Most viszont elteszem magam holnapra. Sziasztok:

Anikó
geri

Sziasztok!!Keveset írok szokás szerint Kép,nagyon fáradt vagyok.Pankamama,nekem nincs ötletem ismertetőjel-ügyben...
Csípö UH-n mi is voltunk mind a kettövel,nem fájhat,de ordítottak,szerintem a macera miatt.
És feji,-hasi UH-ra kérjetek beutalót,jó,ha az is megvan!!
Jankának 1/2 éves kora óta van fülbevalója,én löttem ki a fülét...,mert a kolléganöm nem merte megcsinálni...
Lányok,próbáljátok ki a Neogranormon termékeit,testápoló,fürdetö,sampon,stb.Nagyon jók!
Megyek aludni,puszi!!!Bobojsza
orsolya (orsolya)

Sziasztok Lányok!

Az agyhártyagyulladás elleni védooltásra visszatérve, ha eldöntöttétek, hogy beadatjátok minden képpen válassszátok a drágábbik oltást annak a hatása tovább tart és jobb is. Az ne tévesszen meg, hogy az csak az egyik ellen véd.
A népszabadság mellékletében olvastam én is megdöbbenve, hogy milyen hü**e a TB, hogy egy olyan gyógyszert támogat ami kicsi gyerekeknek nem is biztos, hogy kello védelmet ad helyett, hogy a drágább, jobb gyógyszert propagálná.
Hát errol ennyit...

Sziasztok

bigacsiga Kata
bigacsiga

Halihó!
Geri, most én irigykedem rád. Még én biztattalak!Csongi már megint fél 3, 3 körül kelt két nap! Pedig milyen jó volt a múlt hét...Tudtam én, hogy nem szabad elbíznom magam. Egyébként mondtam már, hogy IMÁDOM?!
Védooltás dologban az a dilemmám, hogy a dokinéni azt mondta, hogy mivel 3 hónaposan mind a két lábába kap egy-egy oltást, ezért ezt csak majd egy hét múlva kapná. Aztán ugye két hét múlva a következo kötelezo, egy hét múlva az agyh. szóval állandóan szurkálnák! Ha meg lehetne oldani egyszerre azért az mégis más lenne! Bár akkor 3-szor szúrnák, de legalább egy sírással, egy lázzal, egy nyugösséggel elintéznénk. Ha meg majd a kötelezok után kapná, akkor meg 1 éves koráig minden hónapban szurkálgassam. NEM TUDOM!!!!
Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Folytatom.
Irigykedem ám nagyon a tali miatt. Annyira jó lenne már személyesen is találkozni veletek. Ennyi jó fej csajjal még nem találkoztam egyszerre.!!!
Dia, megoldódott már a dilemma, hogy mit kapjon a kicsi lány az 1. szülinapjára?
Kati, önzés, de örülök, hogy hiányoztam, olyan jól esik.
Most ennyi. Gyönyöru nap készül, és olyan jó anyucinak lenni!!!
Évi
Évi (Évi)

Évi, még nem. Van valami ötleted esetleg?

Dia
Dia

Sziasztok Lányok!
Az elmúlt napokban én mindig csak az olvasgatásig jutottam, mert folyton közbejött valami.
Petra baba csütörtökön megkapta az Act-Hibet.A szuri maga nem nagyon izgatta, amíg adták be, addig egy picit nyekergett (persze amikor utána a sapkát adtam rá, akkor ordított teli torokból), azután bájosan vigyorgott a doktor nénire, és még beszélgetett is vele. Azután eltelt két-három óra, és az én kislányom annyira nyűgössé vált, amilyet még nem láttam nála. Csak a hasamon volt hajlandó pihenni, mindezt lehúzott redőny mellett, koromsötétben. Ha megmozdultam, vagy fényt merészeltem csinálni, irgalmatlan sírás volt a válasz, amit csak nagyon nehezen hagyott abba. Szerencsére az éjszakát végigaludta, és másnap reggel már ismét mosolygós és elégedett volt. Most meglehetősen tartok a három hónapos oltásától, ezután mi lesz akkor?
Egyébként most ismét rekordot döntöttünk, este nyolctól reggel nyolcig aludt egyfolytában.El sem hiszem néha, hogy ekkora szerencsém van. Egy háromgyerekes barátnőm azzal riogatott, hogy ő tíz évig egyetlen éjszakát sem aludt végig...

Adri,
nagyon örülök Nektek!

Geri,
Tényleg 6kg Lili? Petra "csak" 5kg (oltáskor mázsálták), és gyan nagyon arányos kisbaba, de azért van egy kis tokácskája és nem egy éheztetett tipus.

Pankamama,
Petra éjszaka 10-12 órát alszik egyfolytában, nappal meg 2 óránként (na jó, néha három), enni akar. Ha mgpróbálnám vekkerhez szoktatni, csak sírna. Nekem is egyszerűbb megetetni. És különben is, olyan jó hallgatni, ahogy szuszog és kortyolgat!

Kati,
kb 3 hetes volt petra, amikor a fülbevalót kapott. Kicst sírt, amikor lefogtam a fejét (ezt útálja), de amint elengedtem , abbahagyta a sírást, és utána sem volt semmi gond. Két hétig alkoholoztam, és a harmadik héten kicseréltem a véglegesre. Szóval nem tudom, hogy aki belőtte, az volt-e nagyon ügyes, vagy ez mindekinél így van, de az én pici lányomnak fel se tünt.
Ugyan a talira nem tudok menni, de én is az 52-es villamosban vagyok érdekelt...

Évi,
és ha a Te hasadon fekszik hason? Remélem érthető...

Ami a csípőt illeti, mi is voltunk vizsgálaton és ultrahangon és még kontrollra is megyünk. Bár Petrának semmi baja nincs, de én Pavlik-kengyeles voltam, ezért a fokozott ellenőrzés. Egy velem egyidős ismerősömnek nem fedezték fel anno a dysplasiáját, ma már alig tud járni, és most mondták meg neki, hogyha babát vállal, akkor jó esélye van a tolókocsira. Az édesanyjával beszélgettem a múltkor, aki sírva kérdezte:most lesz egy unokám, meg egy nyomorék lányom?
Ebbe az a szomorú, hogy mindez nyom nélkül helyrehozható, ha felismerik. Én azt mondtam, hogy nagyon szivesen adok rá akár Pavlik-kengyelt is, csak később ne legyen semmi gond.

Na, most szólít a gyermekem, így lelépek.

Mindenkit üdvözlök

Madárka
madárka (mad&aacut

Sziasztok!

Bobojsza, ha lesz hozzá oldalad, írjál Gabinak, a szerkeszõnek (van topic Szerkesztõként, avagy mailben, ott azt is megtalálod), biztos betesz, ha jó! A fõoldalról van már egy-két termékbemutató.

Agyhártyagyulladás: valahol, tán Angliában már standard kötelezõ. Ha van idõtök, olvassátok át az errõl szólt topicot, érdemes. Egyébként most nyáron nem kell aggódni miatt, télre esedékes inkább, szóval ha gond, hogy ne hetenként kapjon, akkor tök mindegy most kapja, vagy 3 hónap múlva.

Kötött csipõ. Elsõ gyerek, 1993. Kórház, drnõ : igen kötött, adjak rá dupla pelust. (én a nadrágpelusba tettem egy betétpelust). Aztán 3 hetesen kontroll (SOTE Ortopédiai Klinika). Kötött, használjunk terpeszbetétes gumibugyit. Használtuk. 4 hónaposan kontroll. NÉzegetik, csak nem tudjál levinni 90 fokosba a lábát. Szétrakni. Röntgen (akkor még nem volt eltrejedt az UH). Eredménye: teljesen jó, nem kell a terpeszbetét se. Szóval: a manuális vizsgálat messze nem minden, az én fiam csak akaratos és erõs volt. FOlytatás: hazajöttünk, aznap (4 hó!) kirúgta magát, és felállt! 6 hónaposan kézenfogva gyalogtúrázott. Nem azért, hogy bárki csinálja, eyszerûen õ élvezte, követelte, az ereje meg megvolt. Nyáron 8 éves lesz, kutya baja.
Kisebbeknek már volt UH, és bár manuális kisebb fiamra is kötöttet titulált, UH látta, hogy jó az, és nem kellett semmi.
Mindenesetre UH ártalmatlan, fájdalmatlan. Ha elõbb nem tûnt fel, nem val. hogy vészes, legfeljebb ilyen terpeszbetét féle kell, azt meg ki lehet bírni (csak zavarja a mozgásban).

Dia. Örülök, hogy Bori végre otthon, vigyázzatok rá, amennyire lehet, nyugton tartani ekkora (de még nagyobbat is) gyereket szerintem is lehetetlen.

Szerdára rendelek nektek jó idõt!

Fül: én úgy döntöttem, nem csinálok most semmit, ha elég nagy lesz, és maga eldönti, akkor fülenként egy lukat fizetek neki, ha többet akar, gyûjtsön rá pénzt. Jobb óvatosnak lenni, hallottam ovis fülbevalós balesetekrõl.

Pankamama! Örsön rámész a Kerepesi útra, a stadionnál sima jobbra fordulás. Az az út egyenes elmegy neked a Kacsóh Pongrácz úti felüljáróig. Ott viszont mondja meg más, mert nem tudom, mi a helyzet a felújítással. Amúgy meg Stadionig metró, onnan a villamos is egy jó út.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!

Megjöttünk tegnap este. MOsás egy halom. Fantasztikus volt a gyerkocökkel Balcsin. Sokat voltunk a kertbe, sokat sétáltunk. Miska sajnos elég rosszul alszik a foga miatt,van hogy éjszaka háromszor is felébred és csak sopival alszik vissza. Reggel persze kel rendesen 6 körül. " hete még visszaaludt, de most azt se. Hatalmasakat sikkant, mindig félek, hogy Panni is felébred.
Persze fejreesés megint volt, szerencsére csak 20-30 centirol. Tanítom hogyan kell háttal lemászni, de egyelore nem akar összejönni. Panni ilyen idos korában már tudta (hét hónap).
Tényleg Miska ma 8 hónapos. Tapsolni viszont megtanult. Így most széttárt ujjakkal tapsol és közben dúdolgat. Meg lehet zabálni. És elkezdett enni rendesena szopizáson kívül, bár teljesen kiszámíthatatlanul, hol inkább enne, hol szopizna. Így van, hogy megmarad az összes kajája, vagy pedig a tejem folyik. Férfiak (Pannival nem voltak ilyen nehézségek).
Persze bébiételt nem nagyon akar enni. A kolbász például nagyon ízlik neki.

Majd jövök, csak Miska felébredt

PaMiKa
Pamika

Sziasztok!

Balcsin vészeltük át a péntek esti vihart. Miska már elaludt, amikor elment a villany. Kint dülöngéltek a fák, süvített a szél, Panninak gyertyafénynél olvastam. Néha a gyertyaláng is meglebbent, mivel régi a ház és az ablakokon szépen átfúj a szél. Aztán Miska is felébredt. Így hármasban elég izgalmas volt az este. Tíz körül lett villany, a férjem öt perc után ért le hozzánk. Éreztem már maam jobban is, Panni miatt persze nem mutathattam ki, hogy félek.

Olvasgattam az elmúlt hét terméseit. Oltáshoz: én nem igen vagyok a híve a sok oltásnak, a dokinénink se igazán. Az agyhártyagyulladásról többször kérdeztem, de mindig azt mondja, hogy ahhoz hogy azt elkapja egy gyerek olyan körülmények kellenek, amik kedveznek a fertozésnek. (Alultápláltság, higiénia, stb). Szerinte ez az egész csak a média által van felfújva, más fertozésektol is betegednek, és halnak is meg ennyien, amire szintén lehetne oltást adni. Azt mondta o nem is igazán kínozná a picit három oltással, amikor már így is annyit kap. Abban maradtunk, hogyha Panni óvodába megy akkor majd talán beadatom. Ha meg tényleg járvány van, akkor o úgyis szól, hogy oltsunk. (Az egyik ismerosöm a 4 éves fiának még hepatitis ellen is adatott oltást, de talán ez azért felesleges.)

Megyek a Panninak mesélni. Sziasztok.

PaMiKa
PaMiKa

Sziasztok Lányok!

Geri! Nagy a kocsi, nekem is csak a hátsó ülésre fér be a Suziba, a gyereket meg nem akarom ölbe vinni. De lehet, sajnos, hogy megoldódik a problémám,Kép mert a férjem mint kiderült /ma volt dokinál / elkapta ezt a mostani járványt ami van, vírus okozza, torokfájás, hasfájás, magas láz, hasmenés. Hát az én erős férjem írtó ramatyul van. És ma már az én hasam is rendetlenkedett, lázam még nincs, így aztén nem tudom mi lesz a szerdával. Valaki küldjön az e-mailemre mobilszámot, hogy tudjalak benneteket értesíteni, hogy tudok -e menni vagy ne várjatok hiába.

Kérdés: Ha az ember lánya lázas lesz, akkor mi van a szoptatással?
Gyogyit erre a bajra nem adnak, csak diétázni kell meg lázat csillapítani.

Remélem nem lesz baj, max. csak hasmenés, és Panka sem kapja el.

Most ennyi, szorítsatok:

Üdv:Pankamama
Pankamama

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?