Új privát üzeneted érkezett!

Egyébként két napja roppant változatosan étkezem: vajas kalács, nutellás kalács, mézes kalács, lekváros kalács, vajas-kolbászos-sajtos kenyér, vajas kalács...
Hiába, ezt kívánom...
Vendég

CsirkeszKép

Akkor légyszi küldd át hozzánk is ezt a jótét lelket. Én már hozzá se kezdek a takihoz. Képzelheted mi van itt a 16 hónapos meg az apja nyománKépKép na jó, ma kivasaltam a Gergő ruháit, de az apjáé még hátravan.
A férjem egyszer mosott fel, amikor én kórházban voltam, hát úgy ragadt minden, hogy...az ágyam ugyanúgy bevetetlenül várt, a tiszta ruhák a szárítón maradtak és még a teás bögrém is megvárt az asztalon egy hét utánKépKép A porszívó hangjára pedig tüntelőleg elvonulnak drágáim. Nem bírják a hangját. Asszem szerzek egy bejárónőt, ha még sokáig tart ez az álomkórKépKép

hajfestés
hát én sajna befestettem most is, mert bálba mnetünk és még nem is tudtam a pocilakóról. Azért remélem nem lesz baj. Én úgy tudom nem árt, csak fontos, hogy a helyiség jól szellőzzön festés közben.
Asszem legközelebb én is a melírt választom, mert azért ősasszonnyá se akarok válniKépKép

Judy
Judy

TandiKép

Kalács nyamiKép sajnos én olyan kajékat kívánok, amitől biztos a rosszullét. rakottkel, rakott krumpli, lecsó...nem értem miért ívánom annyira ezeket az ízeket. ja és lencsefőzelék..csupa lightos kaja, nem tudom mivé leszek így 9 hóanp alattKépKép

Judy
Judy

Nem mondom, hogy ezeket nem kívánom, de meg is kellene valakinek csinálni... És ahhoz most nem nagyon fűlik a fogam. Az az igazság, ha nincs itthon a nép (ld. apu meg a 7éves), akkor lazulok... De pl. szombaton olyan ebédet rittyentettem, hogy csuda! Gyümileves mindenféle finomsággal, fehérborban párolt csirkemáj gombával, petrezselymes rizzsel, lekváros bukta és aranygaluska... Másnapra nem is maradt belőle semmi!!!
Vendég

...közben két hozzászólás alatt kiporszívóztam a nappalit Kép))))
Vendég

Judy!Kép

Küldeném én a segítő kezet, de a munkája kiszólította Germániába. Így nem csak, hogy ősasszonyként nézek ki, de ÖTYE-ként tengetem napjaimat. A hétvégén hazajön, de akkor meg legénybúcsúba "KELL" mennie. Szerintem legelőször hétfőre lesz emberi formája.
Egyébként az én házitündérem sem mindig vállalja önként a takarítás nemes feladatát. Helyette jönnek az ötletek: "Csirkesz, menjünk inkább moziba, programozzunk közesen, sétáljunk egyet, stb.. - ez megvár, az élet elszalad" KépKép

Én lassan már mindeféle kaját kívánok, és már nem is esik rosszul evés közben. Ezért sajnos mindig többet eszem, mint amennyit a gyomrom kívánna. Mostanában inkább a mennyiségtől szenvedek, mint a kajától magától. (igaz, hogy még mindig nem bírok annyit enni, mint babavárás előtt.)

Andi! Csak így tovább Kép

Képzeljétek Lányok!
Van egy eléggé feminim külsejű ffi kollegám, aki egész nap Szandi, meg Viki (vagy hogy a fenébe hívják a Szandi tesóját) számokat hallgat mp3 formában, így a zenei készlete kimeríthetetlen. Ráadásul az ujjaival üti a ritmust az asztalon. Remélem a gyerkőc a hasamban nem hallja ezt a borzalmat!! Nem szeretném, ha születése után erre a zenére akarna megnyugodni, mert akkor én fogok kiugrani a bőrömből. KépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

TAndi,
köszi a tippet a kalaccsal! Olyan szarul vagyok, hogy nem tudom mi esne jol. Most, hogy irtad a kalacsot, azonnal megkivantam. Megyek is melo utan es veszek egy jo nagyot es betömöm!!!
Egyebkent erdekes, mert Judy irta a lencsefözeleket, es par napja nekem is arra faj a fogam!Helyette ettem jo kis bablevest, az is jo volt.
Csirkesz, nem tudsz valamit csinalni a kollegaddal? Hat en nem tudom mit tennek, ha amugy is a rosszullet kerülget es akkor meg ilyen szar zenet kellene hallgatnom. Tuti odahanynek az asztalara!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Motiot!

Nem az asztalára, hanem a hangfalára fogok "termelni". Egyébként pont úgy ül, hogy egész nap látom - és idegesít. Ma fényes, szürke, élére vasalt nadrágot, sztreccs babakék inget, és csőrös cipőt vett fel a "drága". A haján meg annyi zselé van, amennyit én egy év alatt használok el.
Szerencsére egy normális kollegám már szólt neki, hogy ne verje az asztalt dob gyanánt, ha ideges, menjen le az udvarra!! Azóta csönd van - legalább is a dobolás terén.
De jót mulattam magamban, mert látszott rajta, hogy fenemód duzzog. Majd hallottam, amint az orra alatt motyogja: "de hát kongázom................ meg gitározok is!" KépKépKép

Engem nem a kalács, és nem a lencsefőzelék gondolata nem hagy nyugodni, hanem amióta Csengo azt írta a múlt héten, hogy halászlét enne, azóta egyfolytában azt kívánom. Kár, hogy eszembe jutott, mert megint elkapott a "halászlé-inger". KépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Jujujujuj, halászlééééééé, én is akarok!!!!!
Asszem ráveszem Apát, hogy randizzunk ma egy halászcsárdábanKép

Most jöttem meg a védőnőtől. Nagyon aranyos nőci, nem hiszem, hogy lenne vele majd gond. ÉS van KISKÖNYVEM, bebebebebe. Úgy örülök neki, pedig igaziból nincs benne semmi.Kép

Csirkesz, a Juventusos Uh-ra lehet vinni kazettát? Ugye nem kell előre szólni? Tényleg, Te maradtál akkor a megbeszélt időpontnál és a márc 15.utáni időponton mész? Megkérdeztem a védőnőt is, és ő is azt mondta, hogy inkább a 11 héten menjek, mint a 13-on.

kata
katta

Kata!

Ha találtatok jó halászleves éttermet írd meg légyszi, hogy hol voltatok! Alig bírom kivárni, hogy hozzájussak a kívánt kajához!

A Juventusosokhoz nem tudom, hogy lehet-e kazettát vinni. Gondolom, hogy igen. Bolondok lennének ha nem csinálnának felvételt!
A dokimhoz most szombaton fogok menni. Ha úgy gondolja, hogy előbb menjek UH-ra, akkor 8-án hétfőn van UH nap. Csak találnak nekem egy lukat, ahova beférek! Nem kell több 10 percnél! Kazettát pedig vinni fogok magammal.

A Kiskönyvhöz gratula. KépKépKép

A nap folyamán körbenéztem a többi topik háza táján. Először megörültem, amikor találtam XI. kerületi topikot, aztán elkeseredtem (de csak picit) amikor megláttam, hogy milyen kevéssé látogatott, és milyen régi az utolsó hozzászólás.
Így aztán úgy látszik, TI (2004. őszi kisbabák anyukái) lesztek/vagytok az egyetlen hely, ahova írogatni fogok. Pedig a védőnő szerint sok kismama van a kerületben...

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Kata! Én is ma kaptam kiskönyvet.KépKépKép
Meg egy csomó szóró anyagot mellé.
linato

SziasztokKép

Jó régen jelentkeztem,de múlt kedden indított a kisfiam egy hányásos-hasmenéses tüneteggyüttessel,amely vírust csütörtökre én is elkaptam.Szó szerint halálomon voltam két napig.Hétvégére jobban lettünk,de akkor meg jött az influenza...Szóval ránk jár a rúd,persze Gergő sokkal jobban viseli,én viszont a lét határán lebegek.Illetve kezdek mostmár erőre kapni,úgyhogy írok is gyorsan.
Ma voltam UH-on:2,65 cm a kicsike és szaporán ver a szivecskéjeKépNagyon jó volt látni,kezdek mostmár hinni benne,hogy ezúttal sikerülni fog.Persze azért még visszafogottan,a 12.hétig senkinek sem szólunk.Hihetetlen,hogy alig több,mint 2 hét,és fellélegezhetek.Nem mintha utána ne történhetne bármi,de hát miért történne?!...
Hajfestés:első terhességemnél is festett szőke voltam már,és bizony az első 12 hétben is esedékes volt a lenövés eltüntetése=mégis tökéletesen egészségesen született Gergő.Szóval szépülni vágyó kismamák,ne aggódjatok!!!
Takarítás:nálunk szállóigévé vált drága férjecském (aki egyébként egy tündér!) azon benyögése-mikoris nagy pocakkal, félbehagyva a pórszívózást leroskadtam a kanapéra-.:"Ülj le kicsim és pihenj,a takarítás megvár!"
Védőnő:Ma megkaptam az igazolást az orvosomtól,de úgy érzem még nincs bátorságom elmenni a védőnőhöz.Talán a következő UH után,ami két hét múlva lesz esedékes.

Na,most aztán jó sokat beszéltem,abba is hagyom mert megunjátok!
Mindenkinek további boldog pocaknövesztést,és hasfájásmentes szép éjszakátKép

K
(9+3)
krisztinke

Motiot!
Tegnap reggel írtad, hogy még májat is ehetsz. Nem szabad májat enni terhesség alatt???

Furi mert én meg minden savanyút kívánok de nem egyszerűen ubit! csak azt nem, hanem ribizlit, megyet, céklát, citromot, narancsot.

Duphastonra nekem azt mondta a doki, hogy majd 11. héten kezdem el szedni. Gondoljátok azért, hogy ne tartson az életben egy nem életképes apróságot? Mondjuk nekem az első babó 13. héten ment el és most sincsen semmi problémám.
Ebből kifolyólag nem megyek védőnénihez sem amíg nem biztos, hogy már a méhlepény dolgozik. Nem mintha babonás lenne a dokim Kép

Olyan jó, hogy vagytok! Itthon fekszek, ülök - hogy ne legyen gond már 5. héttől itthon vagyok - és ilyen fontos pocis kérdésekről senkivel nem tudok beszélni rajtatok kívül.

Puszi

Bibi
8+2
bibi

Bibi,
lehet, hogy felre vagyok informalva, de az eddigi pocakos ismeröseim Magyarorszagon mind egytöl -egyig azt mondtak, hogy a doki mindenkinek azt mondta, hogy nem ajanlatos majat enni!!!!
Ezt egyebkent en sem ertem, de mindegy. Szoval ajanlatos, csak ne vidd tulzasba az A vitamin miatt es persze mert a maj kivalaszto-meregtelenitö szerv. Szoval lehet enni, nem akartalak megijeszteni, csak a környezetemben mindenki ugy tudja, hogy nem szabad.
Na hogy vagytok ma csajok? Nekem egesz jo a hangulatom. A pocim neha fajdogal, neha ramtör a hanyinger, de egyebkent minden ok.
Bibi, te meg vigyazz nagyon magatokra, hogy a 13-ik het utan is minden jol menjen.
Most mar lassan kezdek beparazni, hogy irtatok, hogy van akinek az elsö baba ezen es ezen a heten elment. En ilyet nem akarok!!! Remelem minden rendben lesz.
Mindenkinek szep napsüteses napot kivanok!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Bibi,
ma ilyet sem hallottam még, hogy a 11.héten kell elkezdeni szedni a duphastont. Ennek mi értelme?, hiszen a duph. sárgatesthormon, ami most a baba megmaradásához szükséges. A sárgatest szerepét veszi majd át a 13-14. hét környékén a méhlepény.Akkor a sárgatestre már nem lesz szükség. Sőt, nekem kifejezetten mondta a doki, hogy abba kell hagyni a 14.hétig.

csirkesz,
megvolt a halászlé!!!!!!!!!!! nyami, de fini volt. A Rómain voltunk a Bivalyos étteremben. Sokszor szoktunk oda járni, mert nagyon finom házias kajáik vannak. És nagyon korrekt az ár is.

Lányok, kicsit nyugtalan vagyok, mert még mindig barnázok. Tudom, hogy az élénk piros vér a gáz, de ezt mi okozhatja? Az a rossz, hogy még haza sem tudok menni, mert annyi a munkám. Van valakinek ilyen? Nyugtassatok meg, hogy ennek nem lesz következménye.

kata
katta

Lehet, kár volt kedden elkiabálnom, hogy hat hetes létemre nincs semmi bajom. Szerdától egyfolytában hányingerem van és az álomkór is elért. Tudom, ez természetes, csak nem gondoltam, hogy ilyen tragikus hirtelenséggel érnek el a tünetek.

Bibi, én is a narancsot kívánom (meg a mustárt), bár nem hiszem, hogy jó lenne a gyomromnak.

Bibi, Kata, szorítok, hogy jól alakuljanak a dolgaitok. Tanácsot adni nem tudok, nagyon kis kezdőke vagyok még, Tőletek tanulok én is.

Csirkesz, a kollégád látványra is szörnyű lehet az öltözködése miatt. Nem tudod elfordítani az asztalodat? Vagy paravánt húzni?Kép Mert ugye a jó közérzeted mindennél többet ér.

Vigyázzatok Magatokra és a Pocaklakókra!
Eszter
eszter28

Sziasztok!

Kicsit én is kívánós vagyok, de inkább zöldség tartalmúakat kívánom.

Lányok! Szerintettek a 90 napos igazolást honnan számolják? Orvosi vagy valós kor alapján?

Moszi
(8+6)

KépKép
Kép
moszmota

Helló Lányok!

Olyan jó, hogy süt a nap. Titokban szépen hátratoltam a székemet, arcomat a napnak fordítottam és ejtőztem 20 percet. Irtó fini volt!!

Kata, az éttermet feltétlenül ki fogom próbálni, mert egyre feltartóztathatatlanabb a halászlé evési ingerem.
A barnázásodra meg csak annyit tudok mondani, hogy feltétlenül beszélj az orvosoddal telefonon. Gőzöm sincs mi okozhatja, jobb, ha szakember mond neked valami okosat.

Bibi! Légy erős, ez a rosszullét eltart még egy darabig, de amilyen hirtelen kezdődött, olyan hirtelen ér majd véget. (RemélhetőlegKép) A csávó ma idejött az asztalom kérdezni valamit. Utána szellőztettem egy kicsit, mert olyan szinten beparfümözött a drága, hogy szó szerint csavarta az orromat - ami állapotomból kifolyólag igen érzékeny. Közvéleményt kutattam: a többi férfikollégám is feminimnek tartja őt - nem is kicsit.

Egyre gömbölyűbb napot kívánok mindenkinek!! KépKépKép

Csirkesz
(10+5)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz!
Összekevertél Eszterrel, nem én vagyok rosszul.

Moszi!
Orvosi alapján számolják - legalábbis én így tudom.

Üdv.

Bibi
bibi

Bibi!Kép

Ne haragudj! Úgy látszik ma egy kicsit szeleburdi vagyok! Azért remélem nincs haragKépKépKép

Eszter!Kép
Tőled is bocs, amit Bibinek írtam előző levelemben, Neked szántam!

Lányok - ne haragudjatok!Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz!

Ugyan már, ne viccelj! Kép

Bibi
bibi

Moszi!

Bocsi, hogy ismeretlenül belepofátlankodok...
Ha a magzati kedvezményhez kell az igazolás, azt az orvos állítja ki. A 12. heti uh-nál már kérheted az igazolást a dokitól. Ha szerencséd van, nem tesz semmi megjegyzést...Kép(az enyém szerint ez csak azért van, hogy ő többet írjon Kép)

Rosszullétmentes pocakosodást mindenkinek!

Timi (19+1)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Szia Timi!

Ha magzati kedvezmény alatt a családi adókedvezményre gondoltál, akkor egyre gondoltunk. Ha nem erre gondoltál, akkor mire?

Én pont az orvosi 90.nap megyek doki bácsihoz, UH-ra egy nappal korábban, ami igazából még a 11 héten van.
Itt bent csak az igazolás után akarom bejelenteni a főnökömnek, és a Humánosoknak.

Köszi az infókat lányok!
Jó pocakosodást, és jó közérzetet mindenkinek.

Moszi (8+6)

KépKép
Kép
moszmota

Moszi!

Egyre gondoltunk! Családi adókedvezmény, magzati támogatás, magzati adókedvezmény....3000/hó asszem!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Csirkesz, egyből kapcsoltam, hogy nekem szól.Kép
Betudjuk az állapotodnak.Kép
Eszter
eszter28

Sziasztok!

Azt hiszem, egy kicsit ritkán ülök le a gép elé, vagy egy hete nem jelentkeztem....

Szerdán voltam UH-n, már 95.5 mm-es a baba, tök óriás. Ennek örömére az UH-os doki átminősítette 14 hetesből 15 hetesre. Én meg leálltam vele vitatkozni, de mégiscsak ő a szakember... Vagyis jövő hét elején mehetek AFP-re, csak tudnám, hova. A beutaló a kezemben van, a háziorvosom azt mondja, ő ehhez nem veheti le a vért, a kórházban a labor meg a háziorvoshoz küldött, különben sem ők csinálnák, hanem továbbküldik a Schöpf-Mérei laborjának. Holnap megkérdezem a körzeti szakrendelőt, hogy ők hajlandóak lennének-e megcsinálni...
Végkövetkeztetés: nagy ügyesen sikerült a 12. heti vizsgálatot a 15. héten megcsinálni (nyaki redő rendben), az UH-s doki viszont megnyugtatott, hogy egyáltalán ne aggódjak az AFP miatt, mert már most látszik, hogy a baba gerince, koponyája teljesen ép. Mellesleg hatalmas buksija van Kép
Vég-végkövetkeztetés: tök mindegy, milyen idős a baba, egyszer majdcsak megszületik.

Nekem a kezemben van a 90 napos igazolás, a dokim hasraütésszerűen írt rá egy dátumot, nem igazán foglalkozott a dologgal.

Már nő a pocim! Ez abban is megnyilvánul, hogy hajlamos vagyok kigombolt nadrággal mászkálni. Ez akkor volt ciki, amikor egy ebédmeghívásunk volt, s az egyik barátnőm megkérdezte, mégis, mi az a két fura dudor a hasamon (pulcsi alatt a szétálló gombok). Nekem folyamatosan fáj a pocakom, sokszor bele is nyilal, azt hittem, ez is elmúlik, de egyelőre kitart. De nem baj, mert ennek ellensúlyozásásra a derekam is sokat fáj, úgyhogy sokszor nem tudok aludni. Ráadásul mindig felébredek hajnalban, így van időm elmélázni, milyen rendszerető emberek vannak. Valaki minden nap 6.00-kor kb. 10 percig folyatja a vizet, ami nagyon áthallatszik, egy másik meg 7-kor ugyanezt, s mivel épp a hálószobánk alatt van a garázskapu, így órát lehetne ahhoz is állítani, aki pontban 7-kor hajt ki a házból. Így együtt tudok azokkal érezni, akik panelben laknak, sokkal szörnyűbb lehet. Nálunk olyan jó a hangszigetelés, hogy csak onnan tudom, hogy az emeletünkön lakik egy kisbaba, hogy az ajtajuk előtt halványan hallani néha a sírását.
A poén az, hogy előző lakásunk ablaka épp a Déli pályaudvar bejövő szakaszára nyílt, s nyugodt szívvel tudtam aludni a vonatdübörgés mellett. Lehet, hogy a babavárás engem a hangokra tett érzékennyé...

Hozzátok nem akar kijönni a védőnő? Nekem kijelentette, hogy már a várandósság alatt háromszor ki fog jönni. Lehet, hogy egy kicsit túlbuzgó? Mellesleg belelkesedett, hogy még egy kismamája sem szült a Bajcsyban, nagyon kiváncsi rá. Ezek szerint a kórházban is meg fog jelenni?

Hopp, már megint hosszúra nyúlt. Hiába, aki ilyen ritkán jelentkezik.... Mindenkinek szép gömbölyű pocakot!

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

KormiKép
Gratula a hatalmas babához! Részvétem a túlbuzgó védőnőhöz. Remélem nekem nem lesz ilyen, de ha lesz, akkor majd jól megsértjük a párommal, hogy ne legyen kedve többet jönniKépKépKép

TimiKép
Ez a magzati kedvezmény ez per kopf jár, vagy csak terhességenként. Szóval ikrekre nem tudod duplán jár ?

LányokKép
Mi is megyünk a hétvégén halászlét enni, mert megfertőztetetk. Azóta éjjel is arra ébredtem, hogy azt ennékKépKépKép

Pusza
Cat
(7+5)

Cat
Kép
cateye

Lányok!

Ha én már most táppénzen vagyok, hogyan fogom tudni igénybe venni a magzat után járó adókedvezményt?

Köszi
Bibi
8+3
bibi

Cateye!

Az SZJA törvény szerint (40§):
(2) Az összevont adóalap adójából a (3)-(11) bekezdés rendelkezései szerint nem kell megfizetni a családi kedvezményt, amelyet a kedvezményezett eltartott után érvényesíthet a jogosult.
(3) A családi kedvezmény az eltartottak létszámától függően kedvezményezett eltartottanként és jogosultsági hónaponként
a) egy eltartott esetén 3000 forint,
b) kettő eltartott esetén 4000 forint,
c) három és minden további eltartott esetén 10 000 forint.

Szerintem 4ezer kedvezmény jár neked.

Bibi!
Bejelentetted már a munkahelyeden, hogy babát vársz? Mert ha igen, akkor már intézkedniük kellett volna, hogy kevesebb adót vonjanak le tőled.

Moszi (9+0)

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Cat szerintem is úgy van ahogy Moszi írja, sajna. Arról nem beszélve, hogy más esetekben is mikor kedvezményekről, juttatásokról van szó, akkor asszem 20%-al kapsz többet az ikerterhesség esetén. Ez egy jó nagy szemétség, mert cipőt a másiknak is kell venni, és annyiba kerül mint a másiké. Ezekről valamelyik reklám anyagban olvastam, amit a védőnőtől kaptam.

Védőnő téma,
Lányok ne legyetek ellenségesek a védőnővel, mert szerintem azért lehet hasznos tanácsokat kapni. (persze vannak nagyképű, okoskodó, és a másikat lenéző védőnők, de nem mindenki ilyen) Ne úgy álljatok, hozzá, mert akkor persze, hogy a szaktudását akarja majd fitogtatni. Én inkább érdeklődve végighallgatom, aztán úgyis azt fogom belőle megfogadni, amire én is úgy gondolom, hogy ez nem hülyeség. Ki tudja, lehet, hogy mint első babás tényleg szükségem lesz a tapasztalataira.
Hozzánk is akarja jönni valamikor a 16.hét környékén. Nekem igazából olyan mindegy, hogy a rendelőben találkozunk, vagy otthon.
Szerintem meg azért se fújjunk annyira a védőnőkre, mert vannak olyan családok, akikre igenis oda kell figyelni, mert nem bánnak úgy a babákkal, vagy egyszerűen buták felfogni (gyengeelméjű emberek pedig vannak, amiről nem is tehet szerencsétlen),hogy egy csecsemőnek másra van szüksége mint egy felnőttnek. Ezeknek a babáknak pedig kell a külső segítség, és odafigyelés, mivel magán még nem tud segíteni. Azok az emberek pedig akik ezt a szakmát választják, mert az a céljuk, hogy segítsenek a kismamáknakés a babáknak, nem rossz emberek. (hangsúlyozom, hogy nem feltétlen kell puszi havernak lenni, és még azt sem, hogy hullámhosszon legyetek)

Na most jó hosszú lettem..............
puszi
kata
katta

MosziKép

Nagyon szépen köszönömKépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Mit szóltok ehhez a havazáshoz? Én a magam részéről már nagyon unom, bárcsak kitavaszodna már, és lemehetnék egy padra könyvet olvasni! Bár ilyet sosem szoktam csinálni, mert utálok egyedül sétálni, meg ücsörögni, de most nagyon ez van a fejemben. Látom magam a lelki szemeim előtt, hogy ülök a közeli kis tó mellett, nézem a vadkacsákat, mosolygok, a járókelők meg tök hülyének néznek...
Vendég

Sziasztok!

Havazásból elegem van, játszóházba akartunk menni, de így elnapoltuk.

Védőnő-téma
egyetértek Katával. Az enyém is elég nyomulós, jött már a terhesség alatt is és utána is folyamataosan kb 2 havonta megnéz. Ez a munkája és jobb, mint ha ránk se bagózna. ha valamivel nem értek egyet, úgyse hallgatok rá, de én nem bánom, hogy néha ránknéz.

pusz
jó hétvégét

Judy
Judy

Sziasztok Csajok!

Na ma meglesz a halászlevezés. Ha csak rá gondolok, összefut a nyál a számban. Úgy is péntek van és böjt, tehát remekebb alkalmat nem is találhatnék a halevésre.

A havazást imádom. Egyfolytában gyönyörködöm, mióta reggel felkeltem. Sőt, jövő héten síelni is megyek 4 napra. Bébikének szoknia kell ezt a fehér csodát. Majd szépen elmesélem neki, hogy mikor mit csinálok. Jövő ilyenkor ki tudja, hogy mehetek-e síelni.

Védőnő hozzánk is akar jönni, de hát jöjjön ha jönni akar. Majd sütök neki sütitKép Csak oda ne szokjon KépKép
Holnap megyek dokihoz, és rendezem a magnézium, a beutaló és UH kérdést. Kíváncsi vagyok, mi lesz.

Csirkesz
(10+6)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Hú, lányok ti aztán írtok rendesen.. sajnos én nem tudom tartani veletek a lépéstKép. A lányom egyre kevesebbet alszik azt is babakocsiban, így a délutáni sziesztám általában ugrik. A nagyon közelgő esküvő is rengeteg időmet és energiámat lekötiKép. Jó lenne már túllenni rajtaKép.
Azért néha átfutom mit írtok, és látom hogy sokan voltatok már UH-n. Nincs képetek, vagy a profilba szoktátok rakni? Kíváncsi vagyok a babákraKép.
Én is megjártam a 12 hetest már, ha nem bánjátok, akkor rakok a bébiről képetKép.
Egyébként a doki azt mondta hogy minden OK, a bébi nagyon fotogén, és rendkívül eleven. Akkor voltam a 13.hét eleje-közepén és ő a papíromra az írta hogy 13.hét vége. Szóval elég nagy babaKép. Azon nagyon meglepődtem, hogy a 12. héten elkezdtem érezni a babát. Megkérdeztem a védőnőt meg a dokit is, hogy lehetséges e hogy megőrültem hogy ilyen hamar érezni vélem, de azt mondták hogy lehetséges, mert elég fejlett és nagy a baba, meg hogy már tudom mit kell érezniKép. De nekem még mindig olyan hihetetlen..
Nos, akkor a kép legifjabb csemetémről:
Kép
Ja, mérete: 7cm volt akkor.

Azt akartam tőletek megkérdezni, hogy ti nem gondolkodtatok azon hogy jelentkezzetek a Szülőszoba műsorba?
No, most ennyi mert a jány rendületlenül pakolászik..
Ne haragudjatok, hogy nem olvastam vissza amit írtatok.. igyekszem többször jönni hogy képben legyek..

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Szia BettiKép

7 cm, hát igen azt már lehet, hogy érzed. Nagyon jó a kép, gratulaKép
Mendit mikor érezted? Én Gergőt csak 19 hetesen. Most állandóan érzek valamit, persze az még tényleg nem lehet a babó.
Esküvő mikor lesz? Nagy buli lesz?
Szülőszoba: én is eljátszottam a gondolattal, de rájöttem, hogy nem szívesen tárnám ország világ elé eme intim pillanataimatKépKép Férjem egycsapásra leintette az ötletet is.

pusz
Judy
Judy

Judy,

KösziKép.
Mendit ha jól emlékszem akkor a 16.hét vége felé éreztem először. De őt csak buborék formábanKép. Most meg rendes rugdosásokat érzek.
Az esküvő 20-án lesz, és elég nagyszabású. Az én vendégeim rokonokkal együtt 32-en lesznek, Atié meg kb.90-100-an.. Én megelégedtem volna egy szerény kis vacsival egy étteremben rokonok között, de Ati nem díjazta az ötletet..
Majd fogok képet rakni ha érdekel titeketKép. Kíváncsi leszek mennyire fog látszani a pocakom, mert esténként már akkora mint Mendivel volt 6-7 hónaposan! Reggel nem vészes, de már nem jön rám csak egy nadrágomKép.
Én nagyon gondolkodom a műsorban való részvételen.. meglátjuk..

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Szia Betti!

Mikor lesz az esküvő? Remélem képeket raksz majd fel.KépKépKép
A babád aranyos, tényleg egészen fotogén.Kép
A képeket általában a profliban tároljuk.
A Szülőszoba c. műsort összesen kétszer láttam, manapság addigra már alszom. De meg kell mondanom, hogy nem lopta be magát a szívembe. Engem inkább érdekelne maga a szülés folyamata, a fájásoktól, a vajúdáson át egészen a megszületésig. Az, hogy kinek fogadta el a család a férjét, Béla nem túl idős-e az asszonykához, és a hasonló kérdések sajna engem nem érdekelnek. Így aztán még kósza gondolat sem volt a fejemben, hogy jelentkezzem.

Volt korábban a VOX nevű csatornán egy szintén szülős műsor. Az jobban bejött. Egy-egy kórházról szólt, egy-egy ügyelet életét mutatta be a lezajló események - szülések - tükrében. És pontosan a szülés volt a központi téma. Azt hiszem, nagyon meghatározó számomra, hogy előbb ismertem/láttam a VOX műsorát, mint a most vetített magyar szülőszobát.
Ez van - ahány ember, annyi vélemény. Ez még nem jelenti azt, hogy másnak nem adhat értékeket ez a műsor.

Mindenkinek kellemes hétvégét!
Megyek halászlét enni!!!!!KépKépKépKépKépKépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép

Halászléért irigyKép Meg a síelésért isKép Vigyázz MagatokraKép
Én anno a Gergővel nem tudtam halat enni, utána nagyon fájt a hasam mindig, még a sima rántott haltól is, pedig imádom. a múltkor tettem egy próbát, hogy most jó-e és csináltam rakott halat, hát az egész hétvégémet elrontottam sajnosKép
Legújabb vágyam a túrós palacsinta, anyukám sütésében, kár, hogy nem tud küldeni fénypostán.

Betti
Akkor majd várjuk a képeketKép
Anno nekünk is vagy 150 fős lagzi volt, biztos jó lesz, én imádom a lagzikat.
Ha úgy gondolod, miért is ne jelentkeznél? A műsort mindig szívesen nézem én is, csak sajna mostanában gyakran elalszom addigra. Hát igen, az álomkór.
állítólag a 2. gyerkőcnél mindig nagyobb a pocak. Nekem Gergővel pici volt, igaz ő is pici volt, meg én magas is vagyok, de mindenki azt hitte szülés előtt, hogy még min 2 hónap hátravan.
Most még nem sok minden látszik, bár még csak 8+4 vagyok. Azért az övemet már nem húzom meg annyiraKép

pusz
Judy
Judy

Csirkesz!
KösziKép . Akkor majd a profilokat böngészemKép.
Igazad van, a műsorban jó volna többet megtudni a szülés folyamatáról, de ha egyfolytában mutatnák az lehet hogy uncsi lenne. Lehet hogy csak mert én már tudom mik történnek, azért érzem így.
Mit értesz az alatt hogy jobban mutatták mi történik a vajúdás, szülés alatt?

Judy!
Én sem bírom a halat, de csak a szagát..
Most éppen anyukám paprikáskrumplijáért vagyok oda de nagyon.. meg a gyümölcsös jégkrémekért. De az igazat megvallva olyan kívánós vagyok néha hogy magamon is csodálkozom. Mendivel nem volt ilyen. Azért is gondolom,hogy most fiam leszKép. Azt mondják a fiúkért meg kell szenvedni.
A műsort meg tudod nézni Korridoron keresztül is. Másnap mindig fent van a Tv2 honlapján az URL.
Nekem sem volt a lánnyal nagy hasam. Nagyon sokáig nem látszott, az utolsó két-három hónapban kezdett el látszani csak. Én sem vagyok túl alacsony a 174centimmelKép. Meg akkoriban sokat tornáztam, és feszes volt a hasam. MOst meg..

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Cat!

2 gyereknél 4000/bébi, három gyereknél 10000/bébi!!! Azaz nálad az ikerterhesség miatt 8000 Ft/hó. Néha még anyagilag is jól járhatszKépKép a terhességgel (ha ki tudod használni), nekem most a havi 8000 Ft-ról (4000*2 gyerek) 30000 Ft-ra nő a családi kedvezmény (10000*3 gyerek).

Moszi által idézett részből:
Az SZJA törvény szerint (40§):
(2) Az összevont adóalap adójából a (3)-(11) bekezdés rendelkezései szerint nem kell megfizetni a családi kedvezményt, amelyet a kedvezményezett eltartott után érvényesíthet a jogosult.
(3) A családi kedvezmény az eltartottak létszámától függően kedvezményezett eltartottanként és jogosultsági hónaponként
a) egy eltartott esetén 3000 forint,
b) kettő eltartott esetén 4000 forint,
c) három és minden további eltartott esetén 10 000 forint.
Az veheti igénybe évközben, akinél a családi pótlékot folyósítják (évvégén az adóbevallásban megosztható), ez magzatnál nem tudom hogy van, gondolom most valamelyikőtök, és majd az fogja kapni a csp-t is. Mi éppen most cserélünk a párommal, hogy év közben is ki tudjuk használni, mert az én jövedelmem akkora, hogy csak havi 1000 Ft-ot tudtak belőle érvényesíteni (a 8000 Ft-ból is csak ennyit). Ugyan év végén ki tudtuk használni, mert az szja-ban megosztottuk, és akkor a párom visszaigényelte, de azért bizony jól jönne a havi 29000 Ft többlet, jobban, mintha mindig egy összegben kapnánk meg.
Egyébként az APEH szerint:
"- a magzat, ikermagzat fogantatásának 91. napjától a megszületéséig;"
Most ez jó kérdés, hogy ki hogyan értelmezi, hisz pont megállapítottuk, hogy a fogantatás időpontja elég sok esetben nem megállapítható, de ugyanakkor az is igaz, hogy több esetben az utolsó menzesz sem lenne mérvadó (pl. ha valaki szült és utána úgy esik újra teherbe, hogy egyszer sem jön meg a szülés utána a menzesze). Ha jól gondolom a dolgot, akkor valószínű a doki értelmezése szerint írja az igazolást (orvosi kor szerint egyébként a fogantatástól számított 90. nap 14 hetes 6 napos terhességi korhoz tartozik).

Betti!

Gratulálok!Kép
Én is érzem!Kép Már a múlt hét óta. Ugyan nem teljesen úgy, mint Benit és Nátánt (ők elég erőteljes rúgással (pocikiemelkedőssel) jelezték bentlétüket), de határozott jelekkel! És biztos, hogy ő, mert még azt is tudom, melyik oldalon van (ugye még elég kicsi, nem tölti ki az egész méhet).
A másik topikban nem feletélKép. Ugye nem sértődtél meg?

Beszti (12+4)

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!

remélem nem haragudtál meg a másik topik miatt!
Én sem haragszom, és nem várom el hogy átírd csak miattamKép.
Tudnál nekem abban segíteni, hogy ezt az adókedvezményt Atinak vagy nekem érdemes igénybe vennem? Én annakidején minimállal voltam bejelentve. Párom szintén azzal van most is. Szerinted az én GYED-emből tudnak vonni többet, vagy mindenképpen Atiéból?

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok!
Már a múltkor felfedeztelek Titeket, igazából a megint megjött babásai - topikba írogattam pár sort ezidáig. Mivel itt nagyobb a "forgalom" csatlakoznék hozzátok, igaz most csupán egy kérdés erejéig.
Ma vagyok a 49.cn-en, elvileg 7+0-s terhes, okt.25 (körül) kiírással. Tegnap voltam először UH-n, és ici-picit beparáztam. A doki a 2,4 cm-es petezsákban nem igazán talált embriót, illetve valami -állítása szerint- maszat mégiscsak van ott. Szerinte ez nem mérvadó, várni kell még legalább három hetet (!) hogy "megnyugtatóan" lássunk valamit.
Igazán stresszes voltam mostanság, a bébi sem túl nyugis időszakban fogant. Az üres petezsákról, mint olyan hallottam már.
Nem tudom, olyan sok szakkönyv ilyenkori terhességi korra már szívhanggal dicsekszik, nekem pedig maszatkát találtunk csupán.
Tudnátok infót mondani, milyen méretekkel rendelkeztetek ebben az időben kb?
Hozzáteszem, az lehet hogy fiatalabb terhes vagyok, de maximum 3-4 napos lemaradással (ciklusaim hosszabbak, esetleges később volt peteérés).
De nem barnázom, émelygés néha van, melleim durrognak, ilyesmi.
Mi a véleményetek?
Köszönöm
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Jo reg nem jartam erre, rssz a gepem sajnaKép A lenyeg viszont: ma voltam 12. heti uh-n, minden ok, babo ficankoltKép

Pusssz: orsoly 12+0
orsoly

Vanda!

Én nem vagyok a témában szakértő. De az én tapasztalatomat leírom. A lányommal én az ötödik héten voltam először UH-n. Akkor még nem láttak semmit sem belőle. Aztán mikor a hatodik hét végén mentem akkor látszott a petezsák, de más semmi.
Most a hatodik héten voltam először UH-n és szintén csak a petezsák látszott. Aztán a nyolchetesen már a kicsi szive is vertKép. Sajnos a lányommal nem csináltak nyolchetest, ezért nem tudom ő mekkora volt akkor. De ezzel azt akartam kifejezni amit te is írtál már, hogy nem biztos hogy pont akkor fogant a baba mikor elvileg kellett. Nálam a lány később majdnem a ciklus végén fogant, a pici pedig egészen az elején. Úgyhogy én úgy gondolom hogy lehet ezért az eltérés.
Próbálj megnyugodni, nemsokára úgyis kiderül! Nem lesz semmi baj!

Betti

Ui. Bocsi lányok, hogy most meg már lassan csak rólam szól a topik.. majd visszaveszek egy kicsitKép.

KépKép
KépKép
szabobetti

Betti!

Ezt pontosan ki kéne számolni, szerintem Ati, de sajnos akármelyikőtök is veszi igénybe, a teljes összegből csak nagyon minimálisat fogtok tudni.Kép
A helyzet az, hogy ez a "család"támogatási formát nem a minimálbérre lett kitalálva...

Vanda!

Ha nem tudod, hány hetes pontosan a baba, akkor bármi lehet. Nekem 6 hetesnek kellett volna lenne, de a doki csak petezsákot látott, és ezért egyértelműen azt mondta, hogy még csak 5 hetes. Leközelebb rá 4 héttel kellett mennem (képzeheted, hogy én se voltam tökéletesen nyugodt addig), és hihetetlen mennyit nőnek, addira már mocorgott és vert a szive is.
Hüvelyi vagy hasi UH volt?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a topicra. Szeretném megkérdezni tőletek, hogy ti hányadik héten mondtátok/mondjátok el a hírt a családotoknak és a barátaitoknak. Én most vagyok 8 hetes, és úgy tervezzük a férjemmel, hogy a jövő héten elmondjuk a családnak, viszont én úgy gondolom, hogy ha már tudják a szülők, nagyszülők, testvér stb., akkor elindul a hír - és ahhoz nem korai még a 8. hét? Ugyanakkor nagyon szeretnénk már megosztani velük ezt az örömöt.
Előre is köszi a válaszaitokat.
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Nem voltam par napig, de ugy latom a halaszle mindenkit megfogott. NAgyon fajt a hasam es otthon maradtam, aztan annyira nyugtalan voltam, nehogy megint baj legyen, hogy elmentem egy 3d-s uhra. A pici jol van, de az influenzabol visszamaradt vekonybelgyulladas es pici holyag gyulladas latszodott. Ugyhogy fuszermentes kajakat ettem es pihiztem. Nekem holnap kell mennem a 12. heti vizsgalatokra.
Amugy a multkor 5,9cm volt a baba. Kerdeztem a dokit akkkor most mekkora, de igazabol nem mondta, hogy 12 hetes elmult vagy nem. Van valaki akinek kb ekkor babara, mondtak kort is?

A Hattyuhazban voltam, vegigneztek minden szervet sziv, flowmetria, nyaki redo, gyomor holyag, kez, lab. Olyan furcsa, mert nekunk ugy tunt, mintha kukija lenne, de azt mondta a doki ilyenkor meg felelotlenseg lenne nemet mondani.
JA es azert is megijedtem, mert a hanyingerem teljesen elmult. Persze csak 3 napra, most erosebb mint valaha. Pedig azzal nyugtattak, hogy a 12. hetre elmulik...Kép

Udv:
csngo
Vendég

Sziasztok!

Meg kaptam én is a kiskönyvemet. Szerencsére egy kedves védőnőhöz tartozok (legalábbis az első találkozás után annak ítélem).

Liv!
Neked kell eldönteni, hogy kinek mikor mondod el.
Mi a párommal hamar elmondtuk a szüleinknek, hogy nagyszülők lesznek. Ekkor voltam 6 hetes.
Ők is tudják, hogy ez első három hónap rizikós, így mi ettől nem tartottunk. Azóta már a hír körbe jár a rokonoknál, így a testvérem is tudja (tőlem), és nagymamám is, aki háromszoros dédi lesz.

Vanda!
Én 5 hetesen voltam (valós babakor) először, akkor mi már hallottuk a szívhangját. Szerintem azért volt szívhangja, mert rendszeres ciklusaim voltak, és nagyon be tudtam határolni a fogantatás időpontját (megéreztem a peteéréseket félidőben).
Ne aggódj, biztos minden rendben lesz! Ha aggódsz, azzal neked is és a babának is rosszat teszel.
Ha jobban érzed tőle magad, akkor egy hét múlva menj el megint UH-ra, akkor biztos többet mutat a babából.

Moszi (9+4)

KépKép
Kép
moszmota

SzabobettiKép BesztiKép GyöngyiKép
Köszönöm megnyugtató soraitokat.
A fogantatás időpontját nagyjából be tudom határolni, mert Uh-n még a tüszőt láttuk a 14cn-en, valamikor a 16cn-en lehetett a tüszőrepedés.
A "standard" 14cn-es tüszőrepihez nekem +2-3 nap lehet. Egyébként hasi UH-n voltam, és utólag szemlélve nem túl nagy technikával volt a nő felszerelkezve (Pici monitor). A héten megyek UH-ra még egyszer és akkor már hátha többet tudunk.
Most leginkább a hányinger kerülget, alig tudom vissza-vissza tuszkolni Kép és most mennem kell a főnökhöz Kép Az előbb bekaptam egy Elevitet. Nektek mi segít a hányinger ellen?
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?