Sziasztok!
Azt hiszem, egy kicsit ritkán ülök le a gép elé, vagy egy hete nem jelentkeztem....
Szerdán voltam UH-n, már 95.5 mm-es a baba, tök óriás. Ennek örömére az UH-os doki átminősítette 14 hetesből 15 hetesre. Én meg leálltam vele vitatkozni, de mégiscsak ő a szakember... Vagyis jövő hét elején mehetek AFP-re, csak tudnám, hova. A beutaló a kezemben van, a háziorvosom azt mondja, ő ehhez nem veheti le a vért, a kórházban a labor meg a háziorvoshoz küldött, különben sem ők csinálnák, hanem továbbküldik a Schöpf-Mérei laborjának. Holnap megkérdezem a körzeti szakrendelőt, hogy ők hajlandóak lennének-e megcsinálni...
Végkövetkeztetés: nagy ügyesen sikerült a 12. heti vizsgálatot a 15. héten megcsinálni (nyaki redő rendben), az UH-s doki viszont megnyugtatott, hogy egyáltalán ne aggódjak az AFP miatt, mert már most látszik, hogy a baba gerince, koponyája teljesen ép. Mellesleg hatalmas buksija van
Vég-végkövetkeztetés: tök mindegy, milyen idős a baba, egyszer majdcsak megszületik.
Nekem a kezemben van a 90 napos igazolás, a dokim hasraütésszerűen írt rá egy dátumot, nem igazán foglalkozott a dologgal.
Már nő a pocim! Ez abban is megnyilvánul, hogy hajlamos vagyok kigombolt nadrággal mászkálni. Ez akkor volt ciki, amikor egy ebédmeghívásunk volt, s az egyik barátnőm megkérdezte, mégis, mi az a két fura dudor a hasamon (pulcsi alatt a szétálló gombok). Nekem folyamatosan fáj a pocakom, sokszor bele is nyilal, azt hittem, ez is elmúlik, de egyelőre kitart. De nem baj, mert ennek ellensúlyozásásra a derekam is sokat fáj, úgyhogy sokszor nem tudok aludni. Ráadásul mindig felébredek hajnalban, így van időm elmélázni, milyen rendszerető emberek vannak. Valaki minden nap 6.00-kor kb. 10 percig folyatja a vizet, ami nagyon áthallatszik, egy másik meg 7-kor ugyanezt, s mivel épp a hálószobánk alatt van a garázskapu, így órát lehetne ahhoz is állítani, aki pontban 7-kor hajt ki a házból. Így együtt tudok azokkal érezni, akik panelben laknak, sokkal szörnyűbb lehet. Nálunk olyan jó a hangszigetelés, hogy csak onnan tudom, hogy az emeletünkön lakik egy kisbaba, hogy az ajtajuk előtt halványan hallani néha a sírását.
A poén az, hogy előző lakásunk ablaka épp a Déli pályaudvar bejövő szakaszára nyílt, s nyugodt szívvel tudtam aludni a vonatdübörgés mellett. Lehet, hogy a babavárás engem a hangokra tett érzékennyé...
Hozzátok nem akar kijönni a védőnő? Nekem kijelentette, hogy már a várandósság alatt háromszor ki fog jönni. Lehet, hogy egy kicsit túlbuzgó? Mellesleg belelkesedett, hogy még egy kismamája sem szült a Bajcsyban, nagyon kiváncsi rá. Ezek szerint a kórházban is meg fog jelenni?
Hopp, már megint hosszúra nyúlt. Hiába, aki ilyen ritkán jelentkezik.... Mindenkinek szép gömbölyű pocakot!
Kormi