Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
Szeretnék én is csatlakozni, ma megyek dokihoz és most vagyok 6 hetes az első babánkkal. Örülök, hogy sok kérdésre / parára választ kaphatok majd itt. Biztos lesz belőle nekem egy pár. Szerencsére eddig a negatív részek engem elkerültek, csak az alvás és pisiléskényszer jelentkezik.
snowwhite

Sziasztok!

Erzsó, köszönöm a hiányolást, jólesett! :)

Olyan ritkán jövök, hogy nem lenne csoda, ha megharagudnátok, nem is tudok reagálni, csak annyit, hogy örülök, hogy egyre többen vagyunk! :)
Kicsit sűrű most az életem, iskolába járok, óvodában vásárt szervezünk, rengeteg tennivaló (lenne) mindkettővel, csak azon igyekszem, hogy mindenre, mindenkire jusson elég idő. :?
Így is sokszor úgy bánt a lalkiismeret, hogy nem tudok eleget beszélgetni, játszani a gyerekekkel, türelmetlen vagyok velük, hogy fog ebbe beleférni a kis negyedik? :(
Velünk - remélem - minden rendben, holnap megyek orvoshoz, betöltött 10. hét végén, remélem szépeket fog mutatni az uh. Vagyis jesszusom, csak EGY szépet! :lol:
Teljesen elkerül minden rosszullét, nem is győzök elég hálás lenni a babának meg a sorsnak. BÁR annak ellenére, hogy eddig nem is voltam annyira aggódós, most eszembe jutott, hogy vajon nincs-e-valami baj odabent, hogy ennyire nincsenek terességi tüneteim.
Ugyanakkor ha belegondolok, hogy mennyit (tudnék) aludni mostanában, talán nincs is ok az aggodalomra... :lol:

Dóri, örülök az orvosodnak!

Még jövök, bocsánat!!!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

sziasztok csajok,
nagyon sokat gondolkodtam rajta hogy mit tegyek és nagyon azon az állásponton voltam hogy angolosan távozom közületek de most vhogy úgy érzem(főként hogy erzsó hiányolt is) hogy ennyivel tartozom nektek mert nagyon sokat segítettek azzal hogy kibeszélhettem a paráimat.úgy gonolom hogy itt most senkinek nincs szüksége arra hogy az én történetemet olvassa így nem is írnám le.ami biztos hogy én,aki egy boldog és kiegyensúlyozott ksimami voltam az első terhességem alatt a másodikra paramai lettem.nem volt véletlen.félelmetesen jók a megérzéseim.az a belső hang.amit egy anyag meghall :cry: nem tévedett :cry: nem részletezem.lezárult egy fejezet az életemben,többet már nem tartozom közétek.próbálok előre nézni és tenni a dolgomat,felállni a továbbmenni.nincs más választásom.de nem adom fel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tudom hogy nemsokára ismét beköltözik egy baba a pocakomba és ő már egészséges és életképes lesz és nagyon sok örömöt és boldogságot fok nekünk okozni :) én ezzel búcsúznék tőletek.mindenkinek nagyon nagyon szép babavárást és szülést kívánok,legyetek jók és vigyázzatok magatokra!azért nem tűnök el teljesen mert édrdekel hogy mi van veletek csak átmegyek rídolniba

dóri,
h-s sztory valóban elég durva és én is csak kamillázok de én egy epidurál nélküli tök sima szülésre 85.000 tudok.mármint hogy annyiba kerül.érdekes lesz......és most mi van azzal hogy azért kell fizetni mert kerületileg nem oda tartozol?az is megmarad?vagy ez váltja fel azt?nem vágom :oops:

gigi
Vendég

Gigi, írj privit ha gondolod, ha szeretnéd, és jót tenne én szívesen meghallgatlak! Nagyon sajnállak, de hidd el, nagyon hamar kétgyerekes mama leszel!
Puszillak!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Gigi!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: nem is mondok semmit.
Kórház ügy nekem sem tiszta teljesen, egy biztos, a héten kerültei leszek, aztán a többit meglátjuk. :(

Viki beteg. :( Torokgyulladása van, most (is) alszik. :(

Mentem is, csak bekukkantottam.
Vendég

Gigi!!!!

Mi? Hogy? Nem értem, már a 13ik héten voltál... Ez nem lehet igaz..
Ha jól esik, nyugodtan írd ki, mi hogy volt, ha nem, hagyjuk, szörnyű, hogy végigvitted az első harmadot, és akkor... Nem is tudom, mit mondjak, csak nagyon sajnálom... Tudom, üres fázis, hogy rettenetesen fiatal vagy, és lehet még kis korkülönbséggel második, meg hogy minden csapásnak később megtudod az értelmét, miért is volt úgy...

Kép
Kép
szilvih

Gigi!
Szívből sajnálom! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Én is csak bekukkantottam, de magyek is mert Adél is beteg. Hány és hasmenése van. A hasát fájlalja. :(
Gondolom benyelt valami vírust!

Dóri!
Vikinek is jobbulást!!!

Kép

Kép
erzsó78

Sziasztok!

Gigi: én is nagyon sajnálom ami történt. Nagyon nehéz ilyenkor bármit is mondani. Ha gondolod, nyugodtan írd meg, mi történt, hátha megkönnyebbülsz picit, hogy beszélhetsz róla.

Timi

Kép
Kép
timóca

Istenem, de borzasztó! :( :( :( Gigi, kitartás!
Vendég

sziasztok,
nagyon aranyosak vagytok de most úgy érzem nem akarom 500X is elmondani :oops: lehet egy nap beállítok és elmesélem a történetet.nem tudom.

szilvi,
igen,már betöltött 12 hetes voltam :cry: tehát a 13.-at tapostuk :cry: :cry:

puszi
gigi
Vendég

Sziasztok,
én is bekukkantanék, ha lehet. Júniusra várjuk a 3. babánkat. Majd visszaolvasok még, hogy képben legyek.
sz
szilvia78

sziasztok!

csak gyorsba, mert feküdnöm kell. Most jöttem haza du saját felelősségre a kórházból, mert tegnap be kellett mennem vérzés és görcsölés miatt. :( Rózsaszínes cucc jött belőlem, infúzióra raktak, meg gyogyikat kaptam, most jobb, ezért távoztam. Holnap reggel visszamegyek még a dokimhoz. Fogalmuk sincs mitől lehetett, mert a baba rendben van (uh), mérete is okés, szívhang, lepény, minden.

ja, én holnap töltöm a 15. hetet.
Vendég

Gigi :)
Így ismeretlenül is nagyon sajnálom, hogy ilyen borzalmas dolgot kell átélned! Ha majd kisírtad magad, és valamennyire megnyugszol, biztos beköltözik a pocidba egy másik baba, aki egy kicsit megnyugtatja háborgó lelkedet!

Dóri :)
Sajnálom, hogy kórházba kellett menned! Remélem, most már nem lesz semmi baj! Pihenj sokat!

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Sziasztok!

Van kiskönyvem!!!!!! :lol: Teljesen hivatalos kismama vagyok.
Már csak a hasamnak kéne gömbölyödnie! Ti hogy álltok pocival? Látszik már valami? Én még vidáman hason alszom... (Igaz, ez csak a 11. hét)

Na és a kilók? Nekem azt mondta a védőnéni, hogy próbáljam belőni a max. 8 kilót, ennél többet nem ajánlott hízni. De már felcsúszott 1-2 :(

Lányok, mi legyen a táblázatunkkal? Megcsináljuk? Találjuk ki az adatokat.

Csilla
Vendég

Sziasztok!

Szilvia!
Üdv köztünk! Gyere gyakran!

Dóri!
Vigyázz nagyon magadra, magatokra! Engedd hogy most mindenki kényeztessen :wink: ! Ha van valami fejlemény akkor jelentkezz!

Csilla!
Én már most olyan tömzsinek érzem magam :? , bele sem merek gondolni mi lesz a végére :oops: ! Én úgy tudom, hogy 13 kg a normál, de ez megint változó! Adélnál 54.5-ről indultam és 66kg-val mentem szülni. Ja és a17. hétig egy dekát nem híztam. Most meg alapból 57-ről indultam :roll:. De semmi gond, majd szopi alatt lemegy :wink: ! Legalábbis remélem :? !
Pocin még igazából semmi nem látszik. Na jó, a terhesgatyóba valamicskét mutat, de talán azért mert ilyenkor jobban fel van fúvodva az ember!

Kezdek kicsit én is aggódni! Az eddigi minimális terhességi tüneteim szinte mind elmúltak :shock: :? ! Normális ez???? És még csak a 8 héten tartunk!

Kép

Kép
erzsó78

dóri,
pihengess sokat és bármi aprósággal irány vissza a H,értetted :lol: ?hála istenennek hogy a kiskrapek jól van!

erzsó,
én most azt megtanultam hogy minden aprósággal irány a doki!ha nincsenek tüneteid irány a doki vagy uh.és utána meg fogsz nyugodni!de tényleg tedd ezt és ne mérgezd az életedet az idegeskedéssel.
Vendég

Csilla! Gratula a kiskönyvhöz! Nekem már szép pocim van, teszek be képet róla, már majdnem egy hete készült, azóta nagyobb :twisted: Kupit kéretik nem nézni. :oops:
Kép

A kilókat a kezdősúly alapján mondják meg, mennyi ajánlatos, de szerintem akkor is hülyeség így kijelenteni, hogy 8 vagy 13 kiló.
Ha van kis súlyfelesleg, kevesebbet mondanak, ha túl vékony vagy, többet.
Nekem az a furcsa, hogy fenti nagy pocakommal még alig 1 kiló van rajtam. :roll:

Nelli, szoríts nekem holnap a talin, hogy el ne kottyantsam magam rólad! Nem akarsz jönni? Jó lenne végigbeszélni a gyed dolgot is.

Dóri, ne ijesztgess minket :x Tessék pihenni, kaptál otthonra is vmi gyógyszert? Vérzés elmúlt?

Szilvi, üdv köztünk!!! Jó lesz, ha te leszel a Szilvia én meg a Szilvi?
Mesélj a gyermekeidről.

Erzsó, mit döntöttél dokiügyben? Ha nagyon nyugtalanít a tünetmentesség, nézesd meg magad, de lehet, hogy csak szerencsés vagy, és jól bírod.

Nekem mostanában kezd visszajönni az étvágyam, ma este már az általam sütött májat is meg tudtam enni. Egyre több dolgot kívánok meg, ma pl. fagyasztott epret vettem...NYAMMI!!

Kép
Kép
szilvih

Szilvi :)
Sajnos nem tudok menni a talira, és remélem, nem kottyantod el a dolgot :lol: Igazából csak babonából nem szeretném még világgá kürtölni.
Örülök, hogy jön vissza az étvágyad. Ez azt jelenti, hogy múlik a hányingered?

Erzsó :)
Tünetem nekem sem sok van. De van ilyen, nyugodj meg!

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Sziasztok!

Szilvi: szép kis pocid van :). Nekem még nincs ekkora, de fogytam. Igaz, rám is fér :lol: . Az én orvosom már előre szólt, hogy figyeljek oda, menjek dietetikushoz, mert nem hízhatok 10 kg-nál többet. Szóval szerintem mindenkinek a kezdősúlyától függ.
Lányomnál 67-ről 77-re híztam. Most is 67-tel kezdtem, most 65 vagyok :lol: . De még csak most jön a neheze :oops: .

Timi

Kép
Kép
timóca

DÓRI, HOGY VAGY???????

Timo, akkor nekem mit mondott volna, én hetvennel kezdtem... :oops: :shock: A 10 kg hízás szerintem több mint jó, egyszerűen tökéletes!
Kaptam egy ideális gyarapodásról szóló kis adatsort felteszem ide nektek:
1-6 hét: 1 kiló
6-12.hét:2 kiló
12-16. hét:2 kiló(3 még belefér)
16-22. hét: 4 kiló(5,5 még belefér)
22-28. hét:6,5 kiló(8,5 belefér)
28-34. hét:9 kiló(12 belefér)
34-40. hét:12 kiló(16 belefér)

Ez azért messze nem a 8 kiló hízást tartja normálisnak!!!
Ja, és képzeld el, nekem is helyreállt a vérnyomásom, 115/valamennyi. Úgy örülök!
És tegnap láttam a kis gyönyörűséget, nagyon jó volt!

ERZSÓ!!!

Nekem is alig volt tünetem, vagyis inkább semmi, én is elkezdtem aggódni, de tegnap megnyugodtam, van ilyen!!
Úgy látszik, Adélok után ilyen nyugodt terhességeket kaptunk! :D
Ne mondj nekem ilyet, hogy 57 kg-val tömzsinek érzed magad, megöl az irígység!!! :shock:

Szilvi, szép nagy pocakod van!! Pedig nagyjából egyidősek vagyunk, nekem még nem látszik, bár igaz, te vékony vagy, én meg vastag... :? :)

Csilla, nekem is felcsúszott már 1-2 kg, most azon igyekszem, hogy ezek lecsússzanak... :?

Táblázat: Szerintem lessük el valahonnan "öregebbektől" hogy ők miket tettek bele!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok Lányok!

Köszi mindnekinek, ma megnézett a dokik, és minden rendben van, lövésük nincs mitől volt.. jó, mi? :? Szedek 3x1 magnéziumot, és reménykedem nem lesz több ilyen. Viszont, lehet a kh-ban jobban pihentem volna, mert Vikikém volt olyan kedves és buliott éjszaka, tudom, hogy beteg még, náthás meg a torka fáj, de az történt, hogy flk 8-kor leraktuk aludni, és 8kor már kere szemmel kiabált, üvöltött, játszott, és nem lehetett megnyugtatni. Lehet, hogy az (is) hatással volt rá, hogy nem voltam másfél napot, és így jön ki rajta, mert láztalan volt, orra sem volt úgy eldugulva, és előző éjjel aludt szépen. :roll: Úgyhogy hajnali fél 5-től aludt 3 órát. :shock: :roll: :cry: Képzelhetitek milyen "remekül" vagyok.. szerencsére férjem átment hozzá, és ott volt vele egész éjjel, simogatta, nyugtatgatta stb.

Tábli! :):) CSAK ÉN NEM TUDOK SZERKESZTENI, ILL. FELTENNI ILYET (FORMÁTUM STB). :oops: Bocs a Caps lock, csak nincs erőm kitörölni és újraírni. :oops:
Vendég

Örülök, hogy jobban vagy! Azért még próbálj pihenni, pláne, hogy még éjszaka sem aludhattál!

Rita :)
Gratula a 4. babához! nagyon szép dolog ilyen sok gyereket nevelni :lol:
A kilós tábla eddig reálisnak tűnik. Szerintem én is felszedtem már 1 kg-t.

Szilvi :)
Milyen volt a tali? Nem szóltad el magad? Ha el is szóltad, nem olyan nagy baj :lol:
Tényleg szép a pocid!

Kép
Kép
Kép
h.nelli

sziasztok,
Gigi,
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
vigyázz magadra, és majd beszélünk, ha itt az ideje, jó????

Dóri,
te meg pihenj amennyit tudsz!!!!

Nelli,
téged még nem ismerlek, de egyszer irtam egy topikra, és te voltál olyan kedves, h válaszoltál, de én azt már csak pár hete olvastam el, mert sokáig nem volt ott semmi mozgás, igy nem kerestem többet. (depressziós topik)
szóval, köszönöm, h irtál, és üdv itt!!!!

voltam hétfőn dokinál, aki először megijesztett, majd úgy tűnt minden rendben. Kb. 3,3 cm a baba, és a gép szerint 10-11 hetes.
Jövő hétfőn megyek 12 hetes uh-ra, ott majd bővebben mondanak valamit remélem.
Már múlóban a hányingerem, de néha azért még rámtört váratlanul.

Szilvi,
neked már szép pocakod van!!!!
én úgy vettem észre, minél többedik terhességem, annál kisebb a pocakom eleinte. Azaz: jelenleg SEMMI nincs, mondjuk hátrahajló méhem van...talán ezért.

további szép napot, pihenjetek sokat!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

Rita: anno nekem a dokim még azt mondta (előző terhességnél), hogy az első 12 hétben nem is szabad még hízni, olyan pici a baba. Jó, hogy mindenki mást mond :roll:
Örülök, hogy rendben a vérnyomásod :lol: . Remélem, az enyém se megy fel többet.
Ha akarjátok, csinálom a táblázatot, majd ellesem másoktól, miket írtak bele :lol:

Timi

Kép
Kép
timóca

Zsanci :)
Köszi az üdvözlést!
Akkor talán Te is jobban vagy most, hogy babát vársz!

Timi :)
Köszönjük, hogy vezetni fogod a táblát!

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Timi :)
Most megmértem magam, de tévedtem. Nem híztam, inkább talán fogytam is egy pár dekát. Azért gondoltam, hogy híztam, mert most nem tornázom, és eszek, mert gyakrabban vagyok éhes.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Sziasztok!

Gyorsan mértem én is, csak 1 kg csúszott fel :)
Vendég

A táblához a javaslataim:
mama neve
baba kora
szülés várható időpontja
utolsó menzesz
baba neme (később)
baba neve
korábbi gyerekek neve, kora
kórház

Ha mást gondoltok, küldjetek javaslatokat. Szerintem nem fogunk tudni túl sok adatot megadni, mert nem fog kiférni.

Ma egész nap úgy feszül a hasam, mint amikor teleeszi magát az ember és dagad a gyomra. Ez ugye normális? Valami olyasmit olvastam, hogy így tágul a méh. De eddig nem tágult? Hmmmm.....

Rita, kösz a súlygyarapodó előirányzatot, igyekszünk tartani magunkat hozzá! Nekem úgy is Te leszel a kontroll (a 70 miatt :)).

Dóri, hogy vagy? Sikerült pihenned? Vigyázz magatokra!

Szilvi, tényleg szép pocid van! Az enyém még nem igazán látszik.

Csilla
Vendég

Sziasztok!

Már kilestem az egyik helyről egy táblázatot. Ez a vázlati forma. Szóljatok, hogy mit tegyünk bele, mit vegyünk ki:
Kép
Illetve várom az adataitokat :lol: .

Timi

Kép
Kép
timóca

Na lányok, izgulok mi lesz iccaka... :oops: :roll: Cataflam cseppet beadtam Vikinek, bízom, hogy tud aludni szegényem és nem lesz buli. :roll: :evil:

Timi!
Ügyi vagy! :) A terhességi hét automatikusan írja magát vagy majd Te írogatod?
Én mondom adataimat:
Dóri
2007.05.04
15
Uzsoki
Gergő (1998.07.03), Viktória (2005.10.14.)
Budapest

Csilla!
Lényegesen jobban vagyok, remélem így is marad. :) Viszont rémségeset álmodta, nem is mondom. Még álomnak is szörnyű, biztos a kórházasdiból adódott. :cry:
Vendég

Dóri: számolja magától :lol:

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Szilvih!
Nagyon szép pocakod van!
Kicsit irigykedek :wink: ! Már várom, hogy rajtam is észrevegyék :lol: ! Ja, a kupi felsem tünt, nálunk általában mindig ilyen a lakás :D
Doki ügyben úgy állok, hogy van még egy valaki akit megnézek és ha az sem jön be, akkor maradok a régi dokimnál! Jó lenne lassan eldönteni!

Rita!
Hát remélem nálunk is minden rendben van! Szerdán este megyek dokihoz. Azt hittem hogy tünetmentes vagyok, de rá kellett jönnöm, hogy épp oly ingerlékeny vagyok mint eddig :? !

Dóri!
Pihenj sokat! Jobbulást Vikinek! Remélem már alakulnak az éjszakák.
Baromi jó, hogy nem tudják mitől volt ez a vérzés, stb...! :evil:
Bírom amikor a doki sem tudja hogy mi a gond :x . Az a lényeg hogy minden rendben van!

Timóca!
Totál meglepődtem, hogy Livi valójában Olivia :? ! Én azt hittem Lívia :lol: . Bocsika :lol: !

Az én adataim a következők:
Erzsó
2007.06.16.
9
Pécs Szülészeti klinika
Adél 2004.02.03.
Komló

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép
erzsó78

Hali!

Na, tegnap voltam végre uh-n, minden rendben van! Egy hét múlva vissz akell mennem, a nyakiredőre, mert most még nem tudta lemérni. Annyi baj legyen, magyon szívesen vsszamegyek :).

Lányok, egy nagyon komoly kérdésem van felétek! Ha nem a magánrendelésre mentek vizsgálatra, hanem a kórházba ahol a dokitok dolgozik, szoktatok pénzt adni?

Timóca az én adataim:
Csilla
2007. 06. 01.
11
Uzsoki
Bp, Zugló

Szép hétvégét mindenkinek ebben a ramaty időben: Csilla
Vendég

Sziasztok!

Én is és férj is elkaptuk a Viki-vírust. :( :evil: Fáj a torkom, hőemelkedésem van, és taknyos vagyok. :( Ez nem az én hetem.. :roll: Viki bulizott fél 8-tól kb egy órát, üldögélt az ágyábanm és csapkodta a zenélő forgóját, mint a kelj fel jancsi, nem lehetett visszafektetni, így szépen ott lett hagyva. Aztán reggel fél 8ig aludt. :)

Csilla!
dokija válogatja, de komolyan. Én volt, hogy adtam, volt hogy nem. Ha a Te helyedben lennék én most nem adtam volna, hanem a legközelebbi alkalommal egy határozott mozdulattal átadtam volna egy köszönöm kíséretében. De tedd, ahogy érzed.
Vendég

Sziasztok!

Beirtam mindenkit a táblázatba (aki megadta az adatai) :lol:

Csilla: pont egy napra vagyunk kiírva :lol: . Kíváncsi vagyok, mennyi lesz majd köztük a különbség ehhez képest.
(volt egy kolléganőm, akivel 1 hét különbség volt köztünk, aztán én 3 héttel előbb szültem, ő meg eggyel később, így végül 1 hónap lett köztük a különbség :lol: )
Jó neked, hogy voltál UH-on. Én is alig várom már, hogy csütörtökön menjek :lol: .
Én mindig a kórházba járok a dokimhoz (szerintem nincs is magánrendelője), és nem szoktam neki adni. Előző terhességnél egyszer adtam neki az egyik UH-on, akkor kettesben voltunk. Nem tudom, hogy ott a rendelőben a nővér előtt mit szólna hozzá :oops: .

Timi

Kép
Kép
timóca

Csilla :)
Én néha adtam, de nem minden alkalommal!
Jó Neked, hogy voltál UH-n. Már én is nagyon várom a jövő pénteket, hogy eljussak a dokihoz, és mondjon valami biztatót.

Jobbulást Nektek!

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Sziasztok, most csak az adataimat mondom, aztán majd jövök is.
Rita
2007.06.05.
11.
Margit, Bp.
Maja, Bernát, Adél
Bp.

És köszönöm a táblázat-vezetést Timóca!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Szépen lassan bővülget a táblázat :lol: .
Ha valami nem jó, szóljatok nyugodtan. (a hetek felfelé vannak kerekítve, hiszen ha valaki pl. 11+2, végülis már a 12. hétben van. De ha nem jó így, átjavíthatom)
Kép

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Megengeditek, hogy csatlakozzam? Már egy ideje olvasgatlak benneteket és más fórumokkal ellentétben, ahol többnyire első babás lányok beszélgetnek, úgy érzem közétek való vagyok!!! :D
A kislányom lassan 17 hónapos, a pici pedig 10 hetes és 3 napos :wink:

Adataim:

Mankababa (ez a kislányom régi beceneve, igazából Erka vagyok)
2007.06.09
10+3
Margit Kórház
Zsófia Flóra (2005.06.22)
Budapest

Zsófit a Kútvölgyiben szültem, de orvost váltottam, így most a Margit Kórházhoz tartozom. Rita, látom, hogy Te is, Maja, Bernát és Adél is itt született? Mi a véleményed a kórházról?

Hogy vagytok? Múlnak már a kezdeti rosszullétek? Engem gyomorégés gyötör, ami nem is nagyon akar enyhülni, egyébként jól vagyok.

Szép napot mindenkinek!

Erka (10+3)
mankababa

Mankababa :)
Az új törvény miatt lehet, hogy nekem is orvost és kórházat kell váltanom :( Pedig mindkét gyereket az orvosomnál szültem. Én is a Margit kórházba tartozom. Neked a dokid ott van? Magánrendelőjébe jársz, vagy a kórházba? Milyen orvos?
Előre is köszi, ha válaszolsz.

Más is válaszolhat, ha a Margit kórházban szül. Szívesen veszek minden infót!

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Sziasztok!

Erka, üdv. itt! :)

Timi!
Ügyi vagy, szerintem jó lett, ahogy van. De a többiek majd megszakértik. :)

Viki meg én még náthásak vagyunk, estére mindig tök sz@rul vagyok, ő meg persze nyűgös. :(

Kórház témához saját tapasztalatot mondanék, bejelentkeztem tegnap a Bethesdába uh időpontot kértem Vikinek januárra, és konkrétan rákérdeztem, hogy akkor ezek szerint mehetünk meg minden ok-e, és mondták igen. Én pénteken reggel megyek a kórházba, leveszik az AFP-t és ott is szemrebbenés nélkül megy a dolog, oda is bejelentkeztem. Engem bevallom nagyon foglalkoztat ez a téma, és most úgy gondolom, hogy kellőképpen kiforratlan lesz ez még nekünk (legalábbis remélem). :roll:

Én még mindig hányingeres vagyok, de sztem ez végigkíséri a full terhességemet, lehet azon szerencsések közé tartozom. :roll: :? Tartom a súlyomat (54 kg), legalább ennyi előnye van.
Vendég

Nelli,

a dokim dr. Sztanyik László, a magánrendelésére járok, a kórházat még csak kívülről láttam :wink:

Kedves, halk szavú, szerény doki, de szakmailag állítólag nagyon jó, eddig összesen 3X jártam nála, így nem sok mindent tudok mondani. A barátnőm nála szült és nagyon elégedett volt és más ismerősök ismerőseitől :lol: is csak jót hallottam róla. Igaz, amikor 7 hetesen elmentem hozzá, kicsit meglepődtem, hogy 3 hét múlva rendelt vissza, mivel minden 4. terhesség vetéléssel végződik, így még korai az öröm, mindezt persze sokkal finomabban mondta el, de a lényeg ez volt. Amikor viszont visszamentem, már lelkesen mutogatta az Uh-felvételen a kezecskéket, lábacskákat. Remélem most már ilyen lelkes-kedves marad!!!

Dóri, köszi az üdvözlést!
3 gyerek után 54 kg vagy???!!!! Minden elismerésem!!!! :D

e
mankababa

Bocs, most látom, hogy 2 gyermeked van, az elismerés akkor is jár!!!! :lol:
mankababa

Én nagyon aggódom egyfelől a szülés miatt, mert 100 ezreket nem tudok kifizetni, másfelől a kislányommal is járok majdnem 3 éve a veséjével, nemsokára lenne műtét, és ha most át kellene vinni máshova, nagyon ideges lennék. Nagyonremélem, hogy igazad van, és még nem eszik ennyire forrón a kását. Mindesetre megyek 24-én a dokimhoz, és megkérdezem őt, mit tud.

Mankamama :)
Köszi az infót!

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Erka!
:D köszi, remélem nem leszek egy tonna donna.. :oops: :lol: Valószínűleg a táncos múltnak köszönhetem, meg alkat kérdés is nyilván.

Nelli!
Asszem egycipőben járunk, mármint ami a vese ügyet illeti. :( Pont ez a másik dolog, ami miatt nagyon is aggódom, mert mi is egy folyamat részesei vagyunk a lányommal, és sajnos még a legrosszabb esetben műtét is lehet a vége. Mi a Bethesdába járunk, meg a Máttyusnál is viszem tovább a dolgot. Ti hova jártok? Egyébként a gyerekdokink azt mondta, hogy pl. Dunakeszi is, meg Újpest, Rákospalota stb is majd a Heim Pálba fog tartozni, ami a város túlsó felén van. :evil: És ez nekünk nagyon nagy szívás már csak a vese mizéria miatt is, nem beszélve arról, hogy mindkét gyerekemet bármi gonddal bajjal a Bethesdába vittem, legyen az fülészet bármi. :evil:
Vendég

Mi az I. sz. Gyerekklinikára jáérunk, és Mátyus volt a dokink 1 éves koráig. Utána átkerültünk a gyerekosztályra, és most Dr. Szabó Attila a dokink.
Domcsinak refluxa van. Nálatok mi a probléma?

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Nelli,
Vikinek van egy vesemedence tágulata, így állandó (3 havi) uh és sajnos januárban valszeg izotóp. :( De a reflux hogy jön a vese problémához? Bocsi, lehet, hogy tökhülye vagyok ebben az összefüggésben.. :oops:
Vendég

Vizeletvisszafolyás= reflux. A vese és a húgyhólyag közötti záróizom nem záródik rendesen, és pisilkéskor visszafele is pang a pisi.
Neki is volt kétoldali tágulata, de azt kinőtte.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Sziasztok!

Jaj, szegények, Dóri, Nelli, mennyi vesés gyerek!
Ez akkora, de akkora szemétség ez a kórházas törvény! :evil:
Nem akarok politizálni, de ez nagyon nagy bunkóság!
Ugyanazért a tébéért valaki szerencsés jó kórházba tartozik, a többi szerencsétlen meg vacakba, ahol kétszer annyi az elrontott műtét, szövődmény, nem odafigyelés, bunkóság satöbbi, mint a jó kórházban.
És mindez vajon miért? :x
Hát igen, én sem tudom, hogy nekem vajon a Margitot megszavazzák-e közelinek, vagy mi is csengethetünk... Mondanom sem kell, negyedik gyereket várva, évek óta egy fizetésből élve más sem hiányzott jobban, mint százezer a szülésre. :x
De ezért meg nagyon nem akarom otthagyni szeretett SZTANYIK :) doktoromat, ki tudja kiért.

Na, ennyi durrogást mára! :wink:

Dóri, én már most donna tonna vagyok! :lol: Hozzád képest mindenképp! De igyekszem figyelni, méricskélem magam buzgón, nem szeretném, hogy elszaladjon a ló... :?

Timi, köszi a táblát, szerintem jó!
Képzeld, ma voltam a körzetinél, két órát kellett várni, ketten azok közül is előbb bementek, akik utánam jöttek. Kiürült a rendelő... És Adéllal voltam, már minden leleményemet bevetettem, hogy ne haljon meg az unalomtól szegény, de nagyon jó kislány volt.
Lényeg a lényeg, vérnyomásom 152/valamennyi lett... :( :( :( .
Aztán lement 142-re. A doki kérdezte, hogy nem kell sietnem, nem vagyok ideges? :shock: Mondtam, hogy leszámítva a két óra várakozást, nem...
Vissza kell járni ellenőrzésre, vagy vegyünk egyet itthonra, mármint mérőt.
Boldog vagyok, nagyon... :? Meg meg is ijedtem nagyon...

Milyen borzasztó negatív vagyok ma!!!
Bocsánat!!!

Erka, csak Adél született a Margitban, a közös dokinkat nagyon szeretem, egy angyal szerintem. Igen, halk szavű, meg csak akkor beszél, ha kérdezed, de nagyon kedves és jó ember.
A szülés alatt nem túl sokat volt ott, mert 3 vagy 4 szülése zajlott egyszerre, de ott is kedves volt, türelmes és boldog, amikor Adél megszületett. És ez nagyon megható, hiszen neki csak egy a sok közül, mégis látszott, hogy TÉNYLEG örül neki. :)
Szóval nagyon nem szívesen szülnék másnál. :)
A csecsemőosztály olyan, amilyen, ez a Jánosban is így volt, ahány nővér, annyi félét mond, van kedves is, kevésbé kedves is, de akkor már úgyis ott van a baba... :D .

Olyan jó, semmi bajom, még tudok hason aludni, ilyen kedves gyerekem még nem volt!
Nektek is mielőbbi tünetmentességet, aktív második trimesztert kívánok! :wink: :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Mankababa: téged is beírtalak a táblába :D

Rita, nem túl jó, hogy megint magas a vérnyomásod :evil: . Remélem, lemegy, és csak a várakozás miatt volt annyi... (régen nekem mindig a védőnőnél volt magas - mindig rohantam ebédszünetben, hogy odaérjek :lol: - de mindenhol máshol jó volt)
Nekünk van itthon vérnyomásmérőnk (dédinek magas a vérnyomása, és ő szokott néha ingyen kapni (ha sok gyógyszert vesz, akkor egy idő után kap a gyógyszertárban), így a régit nekünk adta, mikor újat kapott. Illetve anyósoméknak, de mivel nekik nem igazán kellett, nekem meg pont igen, így nekünk adta :lol: ). Ez jól jött az előző terhességem végén, mert a doki be akart fektetni a kórházba, és úgy engedett csak haza, ha otthon méregetem magamnak, és amint felmegy XXX felé, akkor rohanok be hozzá.

Emiatt a kórházas dolog miatt én is elég ideges vagyok. Se orvost nem akarok változtatni, se kórházat. Főleg itt a világ végén, ki tudja hova kerülnék :evil: . (csak 2 éve lakunk itt, így nem annyira ismerem az itteni helyzeteket)

Timi

Kép
Kép
timóca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?