Sziasztok!
Bocsi, hogy titeket traktállak ilyenekkel, de ki kell írnom magamból a ma történteket. Gondoltam egy merészet, beraktam a kislányom a babakocsiba, megfogtama szomszédasszonyt és irány a Mc Donalds, egy light-s délután kajálásra. Beültünk az Üllői úton lévő Mekibe enni. Egyszer csak bejön két alak az ajtón, leültek a mögöttem lévő asztalhoz. Eszünk tovább beszélgetünk, majd a két alak távozik. Ekkor lerohan a Meki személyzetének néhány tagja, hogy megvan e mindenünk, mert ők úgy látták, hogy kizsebeltek. Sajnos nem mertek idejönni szólni nekem (holott már többször látták itt már ezt a két embert, sose ettek semmit, viszont mindig eltűnt valami), mert attól féltek, hogy este megvárják őket és megverik. Hát benyúltam a kabátzsebembe , amit hülye fejjel a szék háttámlájára tettem (hová máshová, hisz fogas nincs), és mindenki lásson csodát, lenyúlták a telefonom. Üzletvezető egyből hívta a jardot, ők ki is jöttek kb 2-3 percen belül, és elvittek egy sétakocsikázásra, hátha látom valahol a két emberkét. Persze ők felszívódtak, mint a takony. Rátelefonáltam a telcsimre a szomszédéról, és a bunkók még fel is vették, és románul elkezdtek nekem hablatyolni. Kértem hozzák vissza a kártyámat, de miután le sem tojták, hogy miről beszélek, így válogatottabbnál válogatottabb szitkokkal illettem őket, hogy ha már a telcsit buktam, legalább a dühöm kiadjam. Közben a 19 hónapos kislányom a szomszéddal a mekiben majszolta a halas szendvicsét. Utána persze ügyfélszolgálatra telefon, tiltsák le, majd futás haza, a telcsi papírjaiért, gyereket otthonhagyni, (pont jött az anyósom - 9 éve először jó időben- ), szomszéddal vissza a kapitányságra feljelentést tenni. ( A kártya ugyanis céges, csak a telefon volt az én tulajdonomban) Odafelé eszembe jutott, hogy minden Mc Donalds be van kamerázva, így irány a meki. Üzletvezető kedves volt, végignéztük a kazettát, és meglett amit kerestünk. Látszik a képen ahogy 3-szor elsétálnak körbe körbe, keresve ki legyen a mai balek, látszik ahogy kiszúrnak minket, hogy a gyerekkel vagyok elfoglalva, szomszédasszony 9 hónapos terhes (valószínűleg nem fut utánuk). Látszik, hogy bejönnek, leülnek mögénk 15.07-kor nem esznek semmit, majd 15.11-kor távoznak, és az egyik valamit a zsebébe dug. Na vajon mi lehetett az???
A jardon várakozás, ügyeleteshez be, aki éppen csak hogy meg nem kérdezte, hogy mi a francnak jöttem ide, hisz ugysem lesz meg. Kéretlen - kelletlen felvette a feljelentést az ismeretlen tettes ellen, kiírta a papírokról a telcsi adatait, semmit nem kérdezett. Odaadtam neki a Mekiben kapott biztonsági kamerás felvételt, jól leszúrt, hogy most jó törvényellenes dolgot csináltam, mert nem hozhattam volna el, és különben is, ha az elkövetőknek jó ügyvédjük van ez nem fog bizonyítéknak számítani! - De könyörgöm: mikor a járőrök ott voltak, nem nekik kellett volna ez az eszüke jusson???? - Mikor mondtam, hogy volna még hozzáfűznivalóm, azt mondta, hogy nem lényeg, mert azt délután a járőröknek elmondtam, azok biztos felírták. (Sajnos én ezt nem látam, de hát ugye ő szolgál és véd, miért is kérdőjelezném meg a szavát) Szerettem volna elmondani, hogy nem egy hanem két emberről van szó, szerettem volna személyleírást adni rólunk, illetve elmondani a jegyzőkönyvbe, hogy románul beszéltek a telefonomba, mikor felhívtam a készülékem... Mondta, hogy kőröztetni fogja a készülékemet! Bravo!!! Talánnem a tetteseket kellene keresni, vagy minden rendőr kap egy leírást a telefonomról, hátha összefut vele az utcán?! Érdekes. Az, hogy a két pali hogy nézett ki nem is érdekelte az üti-t. Én a helyében lehet, hogy inkább őket kezdem el kerestetni...
na valaki irigyli a mai napomat, mert szívesen átadom?!