Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most a nap végére én is beestemKép
Mit ne mondjak, nagyon megörültemKép hogy nem csak én változtam meg, hanem ti isKép
Legalább nem utálom magam egyedülKép

Figyelem, mindenki aki a Floridai repjegyemre pályázik!KépKép
Képzeljétek, a jegyet elcsúsztattuk február 7-re, hétfőre, hogy miért azt hadd ne részletezzem, a kedves férjem "utolsó percre hagyok mindent" felfogása ismét eredményt hozott!
A lényeg hogy vasárnap reggel mentünk volna, ma 4:10 perckor telefonált a férjem, hogy azonnal beszéljek az aerovivával, hogy hogy tudnám eltolni a jegyet. Erre ők kedvesen közölték, hogy kb 1 órám van hogy jeggyel és 70.000 ft-tal(!!!!!!Kép) befáradjak a Deák térre!
Én ekkor 20. kerben voltam, a jegyek a 14.ben forintom pedig egy szál se!Kép
Erre vérnyomás 200/120 pulzus szintén 200, eszeveszett száguldozásba kezdtem a városban, majdnem 2X kinyírtam magunkatKépKép, haza a jegyért, utána iroda, közben haver hozza a lóvét utánam szintén irodába!
A lényeg, hogy 5:05-kor beestem az ajtón, mindenki azt hitte most szabadultam a Hárs-hegyről és elintéztem a jegymódosítást!
(Non plusz ultra, a kocsira kaptam egy kék mikuláscsomagotKép, miközben a jegyautomata üzemzavart jelzettKépKépKép)
Itt a mese vége, fuss el véleKépKépKép
Jó drága út lesz, ha belegondolok, hogy máshol családok élnek ennyi pénzből 1-2 hónapig, hát nagyon elkeseredem.....KépKép

Falina!
Ne haragudj, itt a telcsiszám: 350-06-31
Cím:XIII. Gönczöl u. 32.

Penna!
Ne butáskodj, örülünk ha te mint rutinos kismama kiokosítassz minketKépKép
Múltkor én is bekukkantottam a westendes kismamaboltba, pontosabban csak benéztem az ajtón, de elment a kedvem a bemenéstől, mert olyan "mintadarabok" voltak a próbababán, mintha egy középkori zárdanővér egyenruháját láttam volna! Se egy vidám szín, se egy minta...semmiKépKépKép

Csillám!Kép
Képzeld, jelenleg nekem is egy db GAS gatyám van(westendes), ami kényelmes, de ezt már direkt 'úgy vettem! Még bő is egy kicsit!
És én dettó úgy jártam mint Te!
Bevittem a szokásos méretet, hát KépKépKép
Erre bevittem még 2 db-ot, hát a legnagyobbat vettem megKép
De örültem, mert mindenkinek nagyon tetszik annak ellenére hogy még bő egy kicsit.
Én mindenkivel elhitetetemKépKépKép hogy ez olyan élérevasalós, bőfazonú "diplomatagatya"=(irodai csini viselet)KépKép
Úgy megkajálja mindenki, hogy öröm nézniKépKép
Tudom, lehet hogy csúnya vagyok, de hát .....

Na most hirtelen ennyi, jól kipanaszkodtam magam (bocsi hogy önző voltamKép) de ezt most le kellett írnom!

Kép

Kép
megann

MegannKép

Jó ,hogy szóltál! Én már kezdtem volna bepakolni vasárnapraKép

Azért , örülök ,hogy nem csak én küzdök ruha gondokkalKépKép

Nem semmi ,amit leírtál,a jeggyel kapcsolatban!
De látod ,ügyes vagy te ,ezt is elintéztedKép

Én sem adom fel,Gas ügyben!
Holnap bemegyek , minden boltba ,és addíg haza sem jövök amíg nem kapok a méretemben!
KépKép Úgyhogy ,lehet ,hogy pár évig nem hallatok felőlemKépKép

Már nagyon izgulok,holnap(ma) megyek a dokihoz!
Végre UH Kép
Remélem minden rendben lessz!
Azért szorítsatok értünk,jó?Kép

Puszi Csilla
csillam

Ezt elfelejtettem: Csilla:11+1Kép
csillam

Csillám!

Akkor lehet hogy találkozunk, apuci megsajnált, és azt mondta, nem lehet, hogy egy nadrágba járjak hónapokig!Kép
Úgyhogy ma vagy holnap mi is inkulunk körútra, lehet hogy még ma benézek a C&A-ba, ki is írta hogy jutányosan lehet venni elég jót???

Na sok sikert neked, aztán beszámolni az új rucikrólKépKépKépKépKép
Szorítok az uh-ra!

Megann 7+6

Kép

Kép
megann

Megann, Csillám
a Mammut 1 földszintjén, a Manu-Art üzletben is nagyon jópofa terhescuccok vannak, és nem drágák.
Nekünk onnan van egyforma pólónk apával
"Best Mum" és "Best Dad" felirattalKép
jó vásárlást
üdv
Penna
penna

Csajok,
Mammutban van C&A? Vajon minden üzletükben van leárazott terhesnaci? Kép
Én is ráizgultam a témára, főleg, hogy az én hasam a puffadástól elég nagy.
Falina
falina

LányokKép

Végre megnyugodtamKép
Minden OK!
Láttam-hallottam dobogni a szivétKép
Nagyon aranyos volt,össze-vissza fickándozottKép
Vittem kazit is,úgyhogy meg is van örökítve!

Az orvos azt mondta ,hogy akkora mint lennie kellKép
Az utolsó mensitől számolva 11-hetes vagyok!
De a beültetéstől számolva 8-hetes!
Ő meg azt írta a papírra:Petezsák:44mm - CRL: 31 mm - BPD :15mm
Jó szívműködés
4 végtag látható
Élő 10-hetes terhesség! (?)

Mondta ,hogy szedjem tovább az elevitet,meg írt fel folsavat.

Legközelebb 1 hónap múlval kell mennem!
Most voltam nála először ,de nagyon szimpatikus orvos! Vele maradokKép
Így a Dépestiben fogok szülni,mert ő ott főorvos!
Most a magánrendelésén voltam! Ki vannak írva az árak.Nem vészes.
Többet akartam adni mint amit kért,de nem fogadta elKép

A vásárlásról:
GAS nadrágot továbbra sem kaptam.Most a méret jó volt ,csak nem tetszett magamon!Vettünk helyette GAS szoknyát( nagyon jó)
Meg vettünk 1 Gas kardigánt:Meg egy nem GAS kötött garbótKép
Kaptam ,még Adidas nadrágot itthonra! és,Egy nagyon aranyos (katicás-fodros) bugyit!

De ezt is úgy oldottuk meg,hogy reggel felmentünk Pestre a dokihoz.60km
Onnan haza 60km
Aztán ,irány Kecskemét vásárolni!60km ,aztán haza szintén!
Utána ismét Pest irányába 25km és vissza!

Jól kikocsikáztuk magunkatKép

És még szándékomban áll ,elmenni a Mamutba is
,na de nem maKép

Csilla
csillam

Sziasztok!

PennaKép

Olvastam,hogy járatos vagy a homeopátiában!Tudsz nekem vmit mondan a terhességi rosszullétek ellen?Illetve olvastam,hogy a sépia pl erre kifejezetten jó,de nem hallottam még senkit,aki használta volna.A másik problémám,hogy ezek ugye alkati szerek.Nos,amiket eddig olvastam,én az összes lehető tünetet produkálom.Akkor hogyan válasszak?KépÉsmég egy kérdés.Ha nincs olyan kis dózisú,mint amilyet előírnak,akkor mi a teendő?...tudom,tudom,szerezzekKép!

Puszi,Anyapoc

anyapoc

csillam!
gratulálok,nagyon jó híreket írtál,jó kedvre derítettél!Kép Kép Kép
Ruciról csak annyit,nem tudom ki mennyire jár Bécsbe,vagy odáig se kell elmenni,a határ után Pandorfnál van egy H&M nevezetü remek kis ruha bolt és ott remek kismama rucik is vannak nagyon olcsón(a babacuccokról nem is beszélveKép ).én nagyon szeretem(persze még nem a kismama osztályért),be akarták hozni ide is,de vlmiért sose jön össze......na midegy,ajánlom mindenkinek,megéri és szupi!lassan jön a tavaszi kollekció,tehát most még tuti AKCIÓK vannak!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Van egy problémám!
Szinte pikkelyesre száradt a bőröm az arcomon és szinte hámlik le fürdés után!
Ez lehet a terhesség miatt vagy valami más a gond szerintetek???
Holnap mindenképp elmegyek bőrgyógyászatra!

Kép

Kép
megann

Anyapoc,

a könyvekben ált. hosszabb leírás is van, ezek közül amelyik rád illik, azt próbáld ki.
Egyel nagyobb potenciát (pl ch 5 helyett 9 ch-t) nyugodtan használhatsz, ha nagyon nincs kisebb. De ezt ált. a patikus is megmondja, ha rákérdezel.

Kimásoltam neked az egyik könyvemből:

Hányinger és fogyasztott étel megkönnyebbülést okozó kihányása, böfögés. Gyomorpuffadás.A nyelv hátsó harmada lepedékes.
Nux Vomica 5 ch 5 golyó

Hányinger reggeli étkezés előtt, ételek látványára vagy szaguktól.Savanyú kívánása. Étkezés utáni hányások. Dohányfüstöt nem viseli el. Ürességérzés a gyomorban ami étk.után sem csill.
Sepia 9CH napi 2x5 golyó.

Hányinger és hányás erős szédüléssel .Rosszabodás erős szagoktól(dohány) ás álmatlanságtól.Javulás meleg hatására.
Cocculus Indicus 9ch nap 2x5 golyó

Folyamatosan fennálló hányinger gyakor hányással. Sápadt, kékes arc, karikás szemek. Vérnyom.csökkenésre való hajlam, fokozott emésztőnedvtermelés, nyálfolyás, szomj.érzet hiánya.Rosszabbodás mozgástól.A nyelv tiszta és nedves marad.
Ipeca 9ch 5golyó a hányinger jelentkezésekor

Sápadtság hideg verejtékezéssel, szívdobogás, szédülés,fenyegető ájulás érzése, nyálfolyás hányinger, hányás. Rosszabbodás: mozgás, meleg. Javulás: szabad levegő, csukott szem.
Tabacu, 9ch 2x5 golyó

Remélem, segít valamelyik, nekem nem volt hányingerem az elsővel, de barátnőmnek bejött a Nux Vomica, neki az kellett.
(Gondoloma szedés körüli "hercehurcával" tisztában vagy, hoyg előtte-utána 20 percig nem enni semmit, no kávé, no mentolos fogkrém vagy rágó, nyelv alá téve minél lassabban olvadjanak fel a golyók...)

üdv
Penna
penna

Anyapoc,
ja még annyi, hogy ha többféle leírás is illik rád, akkor kezdd azzal, ami leginkább, és ha az nem segít, inkább térj át másikra. Ez 1-2 nap alatt úgyis kiderül. Egyszerre kettőt ugyanarra ne egyél.
üdv
P
penna

Megann!

Nekem is van hasonló, bőrszárazság az arcomon.
Csak nekem ,inkább a szám körül .De nekem is folyamatosan hámlik. Kíváncsi leszek mit mond majd neked a bőrgyógyász.

Nyúlné

Örülök,ha jókedvre derítettelekKép

Képzeljétek! Ma megint hánytamKép
Nagyon ritkán jelenkezik,de akkor nagyon kikészítKép

Csilla
csillam

http://mama-baba.freeweb.hu/hetrolhetre1.html

Ez is egy jó lap! Szinte mindent megtalálni a trhességrőlKép
csillam

Ezt a fenti címről másoltam ideKép

A VIZSGÁLATOK LEÍRÁSA:

ULTRAHANG
Az ultrahangos vizsgálat veszélytelen, többször is sor kerül rá a terhesség folyamán. A speciális vizsgálófejből sugárnyalábot irányítanak a kismama hasába, a különböző keménységű rétegekről visszaverődő hanghullámokat képernyőre vetítik. Így láthatóvá válik a méhben fejlődő magzat. A vizsgálat által:
-meghatározható a magzat kora,
-megmérhető a magzat,
-kiszűrhető bármilyen látható rendellenesség,
-meghatározható a méhlepény helye, állapota,
-kimutatható az ikerterhesség,
-esetleges rendellenességek kimutathatók a kismama szervezetében,
-pontosan rögzíthető a magzat és a méhlepény helye, magzatvízvizsgálat előtt.
AFP
A terhesség 16. hetében végzik, az anyai vérből. Az alfa-fetoprotein (AFP) fehérje megjelenése elsősorban terhességben, de egyes daganatok, betegségek esetén is jellemző. Magasabb AFP-érték ikerterhességre, ritkán kóros terhességre utalhat, de az esetek 80%-ában teljesen normális terhesség esetén is előfordul. A vizsgálat célja: Magas AFP-szint esetén további vizsgálatokkal kizárják, vagy bizonyítsák az eltérést (pl. nyitott gerinc). Ha a magas AFP-érték eredetére az ultrahangos vizsgálat sem ad magyarázatot, elvégezhető a magzatvíz AFP vizsgálata is (amniocentézis).
MAGZATVÍZ-VIZSGÁLAT
A 16. és 18. hét között kell elvégezni. A hasfalon átvezetett tűvel mintát vesznek a magzatvízből, amiből biztosan megállapíthatók bizonyos kromoszóma-rendellenességek, pl. nyitott hátgerinc. Előtte ultrahang-vizsgálatot végeznek a magzat és a méhlepény helyzetének meghatározására. A vizsgálat minimális mértékben mégis növeli a vetélés kockázatát, ezért nem végzik el minden terhes nőnél. Az eredményre 4 hetet kell várni. Akiknek javasolják:
-35 év feletti nőknek, mert ekkor már nagyobb a kockázata, hogy a gyerek Down-kóros lesz.
-Kismamáknak, akiknek a családjában előfordult Down-kór, nyitott hátgerinc, vérzékenység, vagy izomsorvadás.
-Kismamáknak, akiknél a szűrővizsgálat magas AFP-szintet mutat.
-Kismamáknak, akik már szültek fogyatékos gyereket.
CTG
A kardiotokográfiás vizsgálat
Az ultrahangon alapuló műszer olyan érzékeny, hogy a 10-12 hetes embrió szívének lüktetését is érzékeli és a szívmozgásokkal egyidejűleg hangjeleket ad. Ez a hang fizikai úton létrejött zörej, nem a baba szívhangja felerősítve.
FERTŐZÉSES MÁJGYULLADÁS
(HBsAg)
A Hepatitis-B vizsgálatát minden terhes nőnél elvégzik. FONTOS!
A vizsgálat eredménye legyen a kismamánál a szüléskor, másképp megkezdik a baba gyógykezelését a Hepatitis-B ellen!
Szeméremcsont-fundus távolság
A magzat egyenletes fejlődését legegyszerűbben a szeméremcsont-fundus távolság mérésével bizonyíthatják. A 24. héttől a méh boltozata (fundus) pontosan tapintható a hasban. Ennek távolságát a szeméremcsont felső szélétől mérve biztosan következtethet az orvos a méh egyenletes gyarapodására.
Genetikai vizsgálatok
Ismert családi kromoszóma-rendellenességek, vagy előző, kromoszóma-rendellenességgel született gyermek esetén, illetve a 40 év feletti anya korára tekintettel végeznek genetikai vizsgálatot. Korábban ennek egyetlen módja a magzatvízből nyert sejtek tenyésztéséből végzett kromoszómaelemzés volt, a terhesség 16. hete körül. Ma már a 9.-10. héten, a kialakuló lepény területéről vett szövetminta preparálása után képet kap az orvos a gyerek neméről, kromoszómaképéről, illetve az esetleges rendellenességekről.
csillam

Ja, ezt elfelejtettem:
Kóbor, téged láttalak az István kórházas topicban ugye? Hogy az Istvánban szeretnél szülni, de nincs ott orvosod...Ez most egy spéci eset, mármint a terhesség, mert ugye úgyis fogadunk dokit. De amúgy szabad kórházválasztás is van. Pl ha nem is fogasz dokit, mehetsz oda szülni, csak az ügyeleteshez kerülsz. Már nincs olyan, hogy "körzetileg hova tartozol", oda mész, ahova szeretnél.
üdv
Penna
(Ja, én úgy tűnik 3 nap böngészés és levelezés után végre találtam egy szóbajöhető dr-t a MÁV-banKép)
penna

Penna,
köszi, hogy írtad!Kép A szabad választásról annyit, hogy nálunk a kerületben az sztk-ban a nőgyógyászokhoz aszerint kerül az ember, hogy ki a háziorvosa. Mást nem választhat...

Kóbor
kóbor

ma vagyunk 5hetesek pont,ha ma se tudom elérni a nőgyogyimat,elindulok és az elsőhöz berohanok,aki az utamba kerül!ma reggel csináltam mégegy terh.tesztet,hogy lássam a két csíkot....tudom,bolond ötlet volt,de így jobban éreztem magam és "terhesebbnek",mert amúgy nem érzem.azért nem őrültem meg,ugye?Kép
Kóbor,ez biztos így van,vagy csak mondják,ha akarsz tuti válthatsz nőgyogyit!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Ancsipancsi!mi volt a nagy bejelentésnél????csücs végre ide a gép elé és mesélj!!!!!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

NyúlnéKép

Nem őrültél meg!

Nekem az első két tesztem nagyon-nagyon -nagyon halvány csíkos lett!
Ezért utána csináltam még egyetKép Az már tuti volt!Kép
De rá ,kb 10 napra megint csináltam egyet! Hogy biztos??KépKép
A férjem meg is jegyezte,hogy reméli nem akarom végigtesztelni a kilenc hónapotKép

csilla
csillam

Sziasztok!

Csilla! Tényleg jó ez a lap!

Én is alig várom már, hogy jövő hét szerdán menjek dokihoz. Az még 9 nap! De addig is szépen növögetünk legalább.

Ti hogy jelentitek be a nagyszülőknek a hírt? Ötleteket kérek!

Pussz mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
bodza

Lányok!

Veszélyes lehet a babára a nagyon durva székrekedés az erölködéstől?
Valszeg igen, mert utána megint barnáztam, pedig már régen volt.
Nekem nem használt a hagyományos kezelés (aszalt szilva + leve, zabpehely és társaik), tegnap muszáj volt Tamarinlaxot venni és ez egy áldás. Ezzel kellett volna kezdeni...

Én jövő kedden megyek dokihoz.
Sztem is szabad orvosválasztás van...

Falina,
10+4
falina

Sziasztok!

Falina, egy kis mozgás nem árt! Az felgyorsítja az anyagcserét, kiizzadod a mérgeket és megmozdulnak a beleid! Persze csak amit a orvos enged! De asszem egy kicsit kiadósabb gyorsabb séta nem árt senkinek...nekem bejött.

Kép

Kép
prüntyi

Falina,
van egy tutijó lekvár, nemtom van-e köze a Tamarinlaxhoz, de Tamarin a neve...anno a terhestornán aki tanította a levegővételt csajszi, esküdött rá, hogy a végén még "szülésindítónak" is szuper, ha nem akar elindulni kifele a kölökKép Úgyhogy ha marad, talán az sem vész kárba, sőt, szülés után sem könnyű az elsőt "produkálni", akkor is jól jöhet!Kép

Teszt témához: ne is mondjátok, nekem a mensi kimaradása után 5 napig negatív volt a teszt! Már megőrültem, TUDTAM, hogy terhes vagyok, nekem 20 éve soha nem késik, csak hamarabb jön. Már a város összes DM-jét bejártam, mindenhol csak 1-2 tesztet vettem, hogy ne nézzenek tökhülyének. Az 5 nap alatt szerintem vagy 8 tesztet tuti csináltamKép Sőt, amikor egyik este + lett, aznap reggel egy másik még negatív.
Na, megyek főzni
üdv
Penna
penna

SZABAD KÓRHÁZVÁLASZTÁS: legjobb tudomásom szerint ez így ebben a formában nem pontos. Mindenki a körzetileg illetékes kórházba tartozik, de ha az általa választott kórházban nincs éppen túlterheltség, akkor ott is fogadják; egyéb esetben joga van a kórháznak az illetékes kórházba küldeni a beteget. Nekem már az SZTK kezeléshez is kértek egy XI. kerületi lakcímet, legalább egy ideiglenest!
Maszekban szabad orvosválasztás van, meg körzetiben is.

TERHES NACIK A C&A-BAN:
C&A van a MOM-ban (Mammutban nincs!!!), meg a Westendben, meg a Váci utcán és még pár helyen. A MOM-ban csak 1-2 kisebb méretű gatyát láttam (rátok jó lesz Kép ) akcióban, de magamra nem. Egyelőre nem is vennék, mert biztosra veszem, hogy nem csak hasra fogok hízni, és akkor két hónap múlva már hiába lesz jó hasban a naci, ha combban nem.

CSALÁD:
elmondtuk nekik a nagy hírt, mindenki marhára örült. a cégnél még nem tudják, kissé fosok is, hogy fogom megmondani, és mi lesz.

FALINA:
nem tudom, hogy ilyenkor lehet-e székrekedésre gyógyszereket enni. kérdezd meg a dokidat feltétlen. a glicerines kúp még senkinek nem ártott. semmiképp ne hagyd magad erőlködni! a Tamarinlax leírásában nincs a terhességre vonatkozó kitétel?

CSILLA:
hol van az UH kép?? tessék feltenni!! és bibibíí, én pár nappal idősebb vagyok nálad. (11+4, de az UH-s szerint még 2 nappal is több Kép )

MAGZATVÍZ-VIZSGÁLAT:
csak szükség esetén végzik el, mert kockázata is van. tehát nehogy valamelyikőtök elrohanjon vízvételre, mert 1. nem kellemes, 2. vetélési kockázattal is jár.

ROSSZ ÁLMOK:
beindultak. éjjel véreztem álmomban. marhára unom már előre, hogy ilyen szarokat fogok álmodni Kép aztán meg most eddig nyugis voltam, most meg elkezdtem gondolkodni, hogy mit kellene ahhoz éreznem, hogy tudjam, minden ok a gyerekemmel... Kép

ancsipancsi

Sziasztok,
Azt hiszem nálam is eljött az idő hogy bejelentkezzek közétek...

Ma vagyok 6+3.
Második babám lesz, clostys voltam, láttam uh-n az érett tüszőm a 13. napon, szilveszterkor vagy újév napján hoztuk össze a mostani kis pocaklakót. Láttunk uh-n az 4+6 napon egy 4 mm-es fekete foltot.
Legközelebb 7+6 napon megyek majd.

Falina, az első terhességnél nekem is volt székrekedés én is tamarinlaxot ettem, sz.em is jó nagyon.

Én szerintem mozgok eleget, kisfiam 20 hónapos, járok heti 2X tornázni is, a múlt hetet végigsíeltem. Ennek ellenére a kilók azok pörögnek rám ilyenkor. Mostani terhességnél megpróbálok odafigyelni a mennyiségre és minőségre, hogy ne szedjek fel +20kg-t, mert azt nagyon megéreztem, hiába ment aztán le 4 hónap alatt. Azóta is gyakran fájnak a térdeim.
A mozgást (aki nem veszélyeztett és eddig is mozgott) ajánlom én is.
Sajnos a barátnőm (nagyon aktív sportos lány) most szinte ágyhoz van kötve (12 hetes). Eléggé szenved tőle, de mindent a babáért.

Bocsi a sok dumáért...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

TESZTEK:
nekem a Gabriel teszt vált be, az volt a legérzékenyebb. míg a másik negatívat, ez pozitívat mutatott.

ancsipancsi

Nekem szerencsére egy szuper tesztem volt. Sajnos itt nem lehet kapni, a dokim adta, neki is mintatermék volt, vmi amerikai, nem is zebrás hanem + vagy - jel lesz rajta. Már a 29. napon + jelet mutatott, igaz halványan csak reggeli vizeletből.

Kép
[KépKép
cirmike77

Kép))) jajj, bocs, ezen nevetnem kell. az amcsik jó sok mindent leegyszerűsítenek, hátha valaki nem érti meg a két csík jelentését Kép Kép

mikor kinn voltam, találkoztam pár nagyon klassz fejjel, aztán egyszer a konyhába mentünk, főztek. az egyik elővett egy konzervet és egy sprét. mondom ez meg mi?? Kép azt mondja, hogy nem tudja, de rá kell fújni a tepsire, és akkor nem kell mosogatni utána, a konzervet meg ki kell nyitni, a tésztát rátenni, és megsül gyorsan a kifli.

:D majd beszartam a röhögéstől. különben azóta se lehet nálunk olajsprét kapni, de jó találmány, az tény!

ancsipancsi

Cirmike! Gratula!

Cégnél még én se tudom, hogy adagolom be, de nem is sürgetem. Majd kb. másfél-két hónap múlva, addig úgyse látszik semmi.

Ti már most elkezdtek ruhákat venni? Nem korai? De lehet, hogy csak nekem tűnik így. A kirakatokban már én is néztem 1-2 darabot, de még nem merészkedtem a vásárlásig.

Képzeljétek, én csak egyszer teszteltem, de miután negatív lett, megnyugodtam, hogy na akkor majd máskor. Aztán már 62 napja nem jött meg, amikor elmentem dokihoz, és ő mondta, hogy, hát itt bizony van egy 6 hetes baba. Utoljára november 24-én volt mensim, vagyis kb. a ciklusom 30. napján történt a fogantatás. Elképzelésem sincs, hogy fogják így megállapítani a szülés várható időpontját.

Nekünk egyébként első baba, sőt minkét nagyszülőnél első unoka!
Még várom az ötleteket a hogyan mondjuk el a családnak felvetésre!

Bodza kb. 6+?

Kép

Kép

Kép
bodza

Helló lányok!

Én is előkerültem!

Látom van új páciens!
Szia Cirmike!KépKépKép

Csillám!Nagyon szupi a vizsgálati eredményedKép
Bőrgyogyó:Hát hogy mitől van a kiszáradás, azt nem lehet tudni, most letiltott minden kozmicuccról, írt fel mosakodókrémet, meg valami arckrémet, ezzel kell kezelnem magam, még a patikában van, mert ott készítik!
Remélem ez helyrehoz, mert ha nem akkor azt mondta hogy valami Hydrocortysol következik, aminek van valamennyi hormontartalma!KépAzt mondta, nem lehet baj, ha ilyen kis területen kell csak kenni!De én azért nyugodtabb lennék, ha nem kellene ehhez folyamodni!
Ha neked sem javul, szerintem érdemesebb elmenned neked is a dokihoz!

Ancsipancsi!
Hát ez aztán a "valami amerika". Ezek tényleg ilyenekKépKépKépKép Én is várom már, hogy felvidítsanak az "okosságukkal" egy hét múlvaKépKépKép

Lányok!
RIADÓ, RIADÓ!KépKépKép
Most jöttem haza a Cora-ból, és képzeljétek, láttam új tavaszi, újjatlan lenvászon kismamatunikát, kismamagatyát, kismamaszoknyát!
Én nagyon megörültem, mert szerintem tök jól néztek ki, volt fehérben, ordítókékbenKép, sikoltónarancssárgában:Kép, végre szép, trendi színek, kismamáknak is. A szoknyában és a gatyákbam volt rugalmas pamutbetét a pocira!
Nekem nagyon megtetszett, szólok is a férjemnek, igaz még messze a nagy poci, de ilyen jót nem hiszem hogy kapunk...(Tunika 2730 FT)
Asszem szerdától hirdetik!KépKép

Remélem az orvosválasztásról még nem késtem leKép, mert még nem tudtam foglalkozni vele.
Én majdnem biztos hogy EDA-val szeretnék szülni, biztos gyávának tartotok, de hát nálam félősebb ember nem sok vanKépKép
Eddig az István -alapítványi osztálya a befutó nálam!

Egy kicsit rólam!
Pocsékul vagyokKép Nyomott vagyok, jártányi erőm sincs, tompa a fejem, továbbra sincs kedvem semmihez, pláne kimoccani, fájdogál a hasam megint egy napja.Remélem ez nem jelent bajt??
Egyébként hányás ilyesmi nincs, néha egy kis émelygésKép
Remélem ez hamar meg fog változni, mert úúúúúúúútálom magamKépKépKépKép

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Most már én is bejelentkezek,ha nem bánjátokKép.8. hétben vagyok és pocsékul.Kép
Mindenkinek szuperjópocakosodást kívánok!

Penna

Köszönöm,amint így végigolvastam,úgy tűnik,valóban a sepia lesz a jó,mert az a leginkább rám illő.Mindenhol 9CH-ban lehet csak kapni a sepiát,demost megrendeltem 6-osban.Kezdem azzal...Aztán mire hat,addigra remélem nyoma sem lesz a hányingernekKépA többit tudom,mert kicsi fiamnak sokszor használunk bogyeszokatKép!

Cirmike

Nem clear blue volt a teszt?Mert most ezt újították be ilyen + --szal,régen nem ilyen volt.Egyébként szt is jó teszt,én mindkétszer azt használtam.

Ancsipancsi

Rossz álmokKép.Én anno "csak" szültem álmomban,de az is elég voltKép!
OlajspréKép!Ez tényleg tuti!

Falina

Első terhességemnél nekem is durva székrekedésem volt,de most....KépEgyfolytában a wc-re járok,hát azt sem kívánom senkinek!Az aranyerem mesélni tudna...(bocsKép).
Azért remélem,hogy gond nem lesz!Nem hívtad a dokidat?

Megann

Pihenj sokat(ha tudszKép),ilyenkor az ember átaludná a napot...Vagy nem ezt érzed?KépNekem is fájdogál a hasam,de ha nem görcsszerű,akkor nem gond.Azt mondják,12. hétig tart...hááát,tudnék mesélniKép!
Szt mire odakerülsz,nem is kell az EDAKép!

Puszi mindenkinek,Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!

Cirmike, udv ebben a topikban is Kép Orulok, hogy elvezted a sielest, ezek szerint nem akadalyozott benne a pocaklakod Kép

A tesztekrol: mar irtam, hogy a Amerikaban elunk, ugyhogy mikor a tesztek kozott valogattam elhulve lattam, hogy olyan is van, amin nem csikok, meg nem is +/- jelek vannak, hanem szovegesen megjelenik a kijelzon, hogy terhes/nem terhes.... No es mi van ha valaki nem tud olvasni Kép
Ennek ellenere en hagyomanyos 2csikosat vettem, gondoltam ott legalabb latom a halvany csikot is, mig a szovegesnel nem tudom hogyan jelez ha hataresetrol, vagyis alacsony hCG-koncentraciorol van szo...

Faj a szivem, mikor irjatok a jo kis akcios kismamaruhakat. Persze itt is biztos vannak, de meg egyaltalan nincs kedvem nezegetni oket. Eloszoris azt hiszem felsoket kellene vennem, mert mellben mar lassan "kinottem" mindent Kép

Hanyinger tovabbra is tart, es most mar hetek ota uuuuutalok elelmiszereket vasarolni, utalom a boltok szagat meg az etelek latvanyat Kép Tegnap eloszor hanytam is...

Azert mindenkinek fel a fejjel, remelem hamarosan jobban leszunk Kép

Poci (9+3)
pocika

Cirmike
üdvKép Mikori a kisfiad? Az enyém 2003.júni 13 (péntek, perszeKép), és a pocilakóm csak 10-12 nappal fiatalabb a tiednélKép (számításaim szerint jan 10-12 felé jöhetett össze)

Az elsővel rám is rámugrott egy huszas (kg, de azóta év isKép) de ezúttal már most diétázok.
Nyáron jó lesz, ott a sok friss gyümi, zöldség...
Viszont nagyon sz*r lesz a melegben nagypocakkal (vizesedés, meg ugye cipelni a +súlyt...)

Hányóknak, émelygőknek, rosszálmodóknak jobbulást, állítólag a gyömbéres cuccok enyhítik a hányingert (pl keksz, Ginger Ale üdítő, vagy igazi gyömbér szagolgatása). Én anno a mhelyemen voltam csak rosszul, amikor mindenki mikrózta a házhozszállított ebédet, de akkor mindig kiszaladtam a levegőre és nagyokat lélegeztem.

üdv
Penna
penna

Sziasztok!
Csatlakoznék hozzátok, tegnap nagy ilyedségben elmentem az ügyeletre mert elkezdem vérezni-3,5 évi próbálkozás után sikerült a teherbe esnem-(múlthéten hétfőn azt mondta a dokim
3-4 hetes lehetek) a vérezgetés miatt megnézett az ügyeletes doki és 7+2-3 napos terhességet állapított meg 11 mm-es !ép terhesség! a vizsgálat eredménye). MagneB6 és szigorú ágynyugalmat javasolt úgyhogy most itthon pihengetek. Pecsételés sincs. Jövő héten kontroll.

P: GViki
gviki

SziasztokKép

Na végre,előkerült mindenkiKép
Már azt hittem ,csak én vagyok a topikbanKépKép

Üdvözlet az újaknak isKép

Ruha ügyben ,figyelek ám!: Cora-C&AKép
nadon jó-nadon-jó!
Hétvégén felkerekedek ismét!

AncsipancsiKép

Az UH képet ,próbáltam már felrakni,de még nem sikerült!
Majd próbálkozok még,szólok ha sikerült.
És bibibí ,én már azt sem tudom ,hogy hány hetes vagyokKépKép
De akkor is aug.20-án fogok szülni ,és kislányt!
Hiába mondogatja a férjem ,hogy fia leszKép

MegannKép

Én kozmetikusnál voltam,és elég szépen rendbe hozta az arcom.Nálam az lehet a gond ,hogy nem kenem semmiféle krémmel mostanában.
A Kozmetikusnak is kikötöttem,hogy csak természetes pl.:gyógynövényes krémeket kenhet rámKép

Reméljük nálad is elmúlik hamarosan.

Álmok: Érdekes,mostanában azt álmodom,hogy már megszültem!
Minden álmomban ott van velem a kislányomKép

Viszont ,ha hülye filmet nézek este ,akkor biztos hogy ,azt is beleálmodom.
Így reggelente általában azt mondom: Jajj ,már megint milyen hülyeséget álmodtam!!

Közérzetem:-pocsék
Hányinger:-kaja előtt-kaja után
Hányás: -néha reggel
Fáradtság: -folyamatosan
Érzékenység:- MINDENEN BŐGÖK
Hőérzet: -1x megyulladok 1x megfagyok

Amúgy köszönöm ,vagyok!

Csilla
csillam

Anyapoc!

Ez azt jelenti, hogy neked nem csak a 12. hétig tartott a pocifájás?
Ez fontos lenne, hogy megmondd, hogy ne pánikoljunk ha tovább tartKép
Tegnap egyébként gyomorgörcsöm volt, görnyedve feküdtem egy órát és most figyeljetek, szerintem az Ice Tea- tól, mivel mástól nem lehetett!
Megittam 2 pohárral, miután megettem néhány szál(egy csomagKép) ropit!
Na mindez után annyira fájt a hasam, de inkább úgy éreztem hogy emésztésileg, székelésileg, gázilagKép(bocs), hogy moccanni is alig tudtam tegnap!
Ma már tök jól vagyok ahhoz képest, viszont jött a hasiszurkálás...Kép tényleg remélem hogy ez nem görcs, nem is tudom milyen a görcs, nem nagyon volt még nekem olyanomKép
De ha semmi vérzés barnázás, gondolom nem lehet baj.. Ugye nem??????

Megann 8+1

Kép

Kép
megann

CsillámKép

Ugye nem haragszol, ha egy picit örülökKép
Mármint hogy nem csak nekem pocsék a közérzetetemKépKépKépKép

Kép

Kép
megann

MegannKép

Nem haragszomKép

Ájjál le a ropival,ha attól vagy rosszulKép
Ice Teát se igyál!

Ha most fel kellene sorolnom ,hogy én mitől vagyok rosszul: ........ röviden: mindentőlKép

De ,ha kicsit fel szeretnél vidítani KépKépKép .....
Na jóóóóó! Elmegyek helyetedd Floridába!

Ha mégsem így szeretnél felvidítani,akkor igérd meg ,hogy legalább fényképeket hozol!
Sokat!
Floridáról!
Napsütésről!

Csilla
csillam

Jaaa! MegannKép

Csak sovány lányok ,ne szerepeljenek a képeken!
Mert tőlük is rosszul vagyokKép
csillam

CsillámKép

Az a véleményem, hogy egy franckarikát van neked bármi bajod isKépKépKép
Tök jó fej vagy!Kép
Csak imitálod itt a tüneteket,hogy te terhesebb legyél mint miKépKépKépKépKép
Szép kis nő vagy mondhatomKépKépKép
Melyik filmben láthatunk legközelebb??KépKépKépKépKép

Hmmmm, kipróbáltam a kencét amit az orvos adott!
Nagyon jól érzi magát az arcocskámKépKépKép
Remélem rendbe hoz az indulásigKépKép

Ha jók lesztekKép csinálok egy két fotót az óceánról, a napocskáról, Miami Beachről, és felteszem nektek még kint....hadd sárguljatokKépKépKépKép(bocsi-bocsi-bocsi)
(Bocsi többiek, Csillámnak köszönjétek, hogy ilyen kegyetlen leszekKépKép)

Jaj csak indulnánk már....nagyon-nagyon rosszul esik ez a nagy tél itthonKépKépKép

És most megyek és megvacsorázomKépKépKép

Gesztenyepüré-tejszínhabbal!
Milyen kár hogy ettől is rosszul vagy CsillámKépKépKépKép, mert rengeteg van ám belőleKépKépKép,szívesen küldtem volna neked fénypostánKépKépKép, dehát aki rosszul van mindentőlKépKépKép.........
(nyami-nyami-nyami)

Kép

Kép
megann

Viki, pihenj sokat!!
Szerintem ha vérezgetés van azt szigorúan be kell tartani!

Megann, nekem is nagyon fájdogál a hasam és az az érdekes hogy múlt héten mikor -18 fokban síeltem egyáltalán nem éreztem ezt. Mióta hazajöttem és a házunkban jó meleget csináltunk, megint előjött. De lehet, hogy egyszerűen akkor nem értem rá ezzel foglalkozni... Kép

Egyébként igazi hányingerem nincs csak émelygek (ez nem volt az első terhességnél), ma nekem is rosszul esett bevásárolnom, (akárcsak Pocinak)már alig vártam, hogy kint legyek a hóesésben. Aztán itthon nekiláttam havat lapátolni a beállón, de feladtam mert nagyon szakad itt és kezdhetném újból félóránként (kb. ennyi idő alatt végezetm volna egyébként is)

Penna, az én fiam pedig 2003.05.28-i. Nem sok az eltérés ott sem (16 nap). Most 13 kg és állandóan cipelteti magát, mintha megérezné, hogy nem szívesen emelgetném most annyit, de nem tudok neki ellenállni. Én is nagyon félek attól, hogy most az egész nyarat végigizzadjuk...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok,
ma aztán volt forgalom! Kép

Tamarinlaxot lehet terhességben enni, csak nem szabad túlzásba vinni, mert rászokik a szervezet állítólag. Dokit nem kérdeztem, mert így is hetente produkálok vmi újabb gondot, ami miatt behív kontrollra. Kép Ti hívnátok a helyemben, olyan kis nyuszika vagyok.

Cirmike,
üdv itt is! Kellemes pocakosodát!

Árkádos C&A-ban nem voltak leárazott kismamanacik Kép
Viszont a Corában tényleg lesz 2-től 15-ig baba-mama vásár olcsó nacikkal! Kép Én már bekészültem a lóvéval, mert a hasam már nem fér bele semmibe lassan.

Falina
10+4
falina

hello csajok!
annyit tracspartiztatok,hogy majdnem arhívumba került a legutóbbi hozzádumcsim..CSAK ÍGY TOVÁBB!!!így érdekes ez topikKépcsók az újaknak is!!!!
köszönöm a sok teszt élményt,megnyugvást jelent számomra,hogy mindenki ilyen....vagy ilyenebbKép
a dokimat még mindig nem értem el,szerdáig kap időt,aztán elhagyom...teljesen kikészít,még ha nem is tudja,hogy terhes vagyok,na mindegy,nem húzom fel magam megint................de,igen!
Szárazbőrüek!
amikor a tápláló krémet felvinnétek az arcotokra,tegyétek úgy,hogy locsoljátok meg a kezeteket ásványvízzel(csapvíz is jó),és így vizes-krémesen maszírozzátok az arcba,amíg fel nem szívja,inkább kevesebb krémmel,de többször!nagyon hatásos,plána ha megpróbálod körkörös mozdulatokkal arc közepétől kifelé-fölfelé(na ezt tulmagyaráztamKép Kép Kép ) nagyon jó tényleg!
na csók,hívogatom a dokimat tovább!
5+1,ha minden igaz ja,és továbbra is semmi hányinger,étvágytalanság,csak a cicim nagyobb,mint valaha(állat! Kép )

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok Kismamik!
Írtam egy csomót, aztán elszállt. Kép

Újságolom az émelygősöknek, hogy tegnap megettem 2 jó olajos, nutellás palacsintát. Jól esett, és semmi bajom nem lett tőle. Jó, mi? A múltkor meg még az almától is émelyegtem. Ki érti ezt?

Meggyőztetek a kismama-ruhák nézegetéséről. Én is elkezdem élénkebben figyelni őket, bár a férjem kinevetett.

Viszont dolgozni egyáltatlán nincs kedvem. Semmi koncentrációkészség nincs bennem, csak aludnék. Aki csak teheti, pihenjen!!! (helyettem is) Ez szól főleg Vikinek, akinek elő is írták.

Továbbra se tudom, hogy pontosan hol is járunk, de azért aránylag jól vagyunk.

Senkinek semmi jó ötlete a nagyszülőknek való bejelentésre? (még próbálkozom ezzel, hátha)

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok,

Én is előkerültem, jó sokat pihikéltem, de rám is fért. A barnázgatás elmúlt, és nem is volt nagy mennyiség. Orvosom is látott azt mondta nincs semmi baj, csak kisebb hámsérülés volt, ami (ha jól értettem) abból adódhatott, hogy a most még egyen vastagságú petezsák kezd átalakulni méhlepénnyé és magzatburokká.

Amúgy változatlanul álmos és fáradékony vagyok, és hőhullámaim nekem is vannak. Hányingerem nagyon ritkán van, inkább étvágytalan vagyok, nem kívánok semmit.

Bodza,
Lesz a nagyszülők közül valakinek szüli/névnapja? Arra adhatnál egy UH-képet.

Üdv. Pr. 8

Kép

Kép
prüntyi

Megann! köszi, megkaptam a gesztipürét, mert reggel én is ettem egy kicsit!!

én csak akkor vagyok rosszul (hányinger), ha nem veszem be az Elevitet. amúgy elmegy. néha rámjön egy perc alatt, de el is múlik. néha meg megszédülök.

nekem akkor szóljatok, ha alapvetően nagyméretű kismama rucikat láttok vhol.

Ancsipancsi
11+6

ancsipancsi

MegannKép

A következő filmem: Szülés 2005-08-20Kép
Főszereplő: Csilla+ Pocaklakó
Rendezte: Lombikos orvosom + Jóisten
Zene: Csilla sikoly + Pocaklako oá-oá-oá

Még nincs kész teljesen...,de folyamatosan készül! Augusztusra elkészülKépKép

Gesztenyepüré kivétel ,attól nem vagyok rosszulKép
Ha van még küldheted!!!

Most tényleg jobb kedvre derítettélKép Köszi!
Te is jó fej vagy!
De szerintem itt mindenki azKép

BodzaKép

Én sokat pihenek mindenki, helyett!(Szerintem ez megy az agyamra)Kép
Ma is 1/2 11-kor keltem!
Ebéd az ablakban!
Úgyhogy rohanok főzni,mert a párom nemsokára hazaér!

Puszi Csilla
csillam

Csilla, kicsit irigyellek. Olyan fáradt vagyok. Jobb lenne, ha helyettem is pihennél, mert mindig majd elalszom.

ancsipancsi

AncsipancsiKép

Szegénykém!
Ígérem ha kész a kaja,helyetted fogok pihenniKép

De jobb lenne ,ha te is tudnálKép
Munka után irány haza ,bubukálni!!!!
Ígérd meg!
Addíg is kitartásKép

Csilla
csillam

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: