Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Norci!
Örülök, hogy minden rendben van KépKép Üdv közöttünk Kép

Lara!
Tényleg bármikor beindulhat a szülésed! Türelem (könnyen beszélek, mégKép) Az elsö terhességemnél már túlhordtam 1 nappal a fiamat, mikor reggel voltam amnioszkópián, és azt mondta az orvosom, hogy itt még egy ideig nem lesz semmi. A méhszájam teljesen zárt volt, és magasan volt. Aztán este már szülni mentünk Kép Úgyhogy készülj, este lehet, hogy már indulsz is Kép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28
</pre>

<pre>
Erás 39 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 39 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 39 hét 1 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 39 hét 0 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
Manka2 38 hét 5 n Budapest 26 év okt. 18. 1.b.
PK 2.c. 38 hét 1 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 38 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 37 hét 0 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Andiv 37 hét Budapest 22 év okt. 28. 1.b.
Merci 36 hét Budapest 29 év nov. 1.
Viki 2.c. 36 hét 0 n Budapest 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 35 hét 3 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Rebi 35 hét 0 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Tikk 35 hét 1 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 34 hét 5 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 34 hét 4 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 33 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Ágci 33 hét Szeged 27 év nov. 24. 1.b.
Katus sok 33 hét 1 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 32 hét 6 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 32 hét 5 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 32 hét 4 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 32 hét 4 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 31 hét 4 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 31 hét 2 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 31 hét 1 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 30 hét 4 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 30 hét 3 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 30 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 30 hét 1 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 29 hét 5 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 29 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 29 hét 5 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 29 hét 1 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 29 hét 1 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 29 hét 0 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 28 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 28 hét 0 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Kisbence 28 hét Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Tiduj 27 hét 5 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 28 hét 0 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Zsú 26 hét Budaörs 28 év 1.b.
Mamacica 1.c. 26 hét 2 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 25 hét 5 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 25 hét 1 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 24 hét 6 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 24 hét 6 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 24 hét 2 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
TKriszta 1.c. 24 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Kustyi 24 hét 1 n Gy&#337;r 30 év jan. 28. 1.b.
Klári 1.c. 24 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 23 hét 2 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 23 hét 1 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 23 hét 6 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 23 hét 1 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 22 hét 5 n Maglód 33 év 4-5.b.
Tünde 21 hét 5 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 20 hét 5 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
Dojika 1.c. 6 hét 6 n Budaörs 27 év 1.b.
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok Kismamák!

Norci, üdv. körünkbenKépKépKép

Laura, szija!
Aha, asszem ezt kérdeztemKép Én sem tudom (ill. tudtam eddig) pontosan, hogy mi a különbség a CTG és az NST között, de most már okésKép Szóval neked a 36. héten lesz elõször, ahogy a nagykönyvekben meg van írva... nekem egy héttel késõbb, a 37. hét vége felé... Ez vajon sokat számít?
Dolgozni október 31-ig fogok, addig még 3 hét van hátraKép Jóég, most jövök csak rá, ahogy leírtam... MÁR CSAK 3 hét... Kép

Olyan jó látni, hogy mindig újra és újra kerülnek a táblázatba igazán "friss kismamák" Kép Gabi, azóta is hálám üldözzön a klassz táblázatért és a vezetéséért! Kép

cupp mindenkinek,
Beja (32dik)
Beja

Sziasztok Lányok!

A táblázathoz milyen adatokat kell megadni. Vagy oda csak 20. hétt&#337;l "érdemes" felkerülni?

Norci
Norci

Sziasztok!

Laura: igen-igen-igen, erdekelne a doki, mert senkit nem ismerek ott, csak a korhazat neztem kiKép Akihez eddig jartam, azzal nem voltam igazan kibekulve, plusz az Istvanban sem akarok szulni, ezert keresek masikat. Megtenned, hogy leirod, hol rendel, mennyiert, vagy lehet-e menni a korhazba hozza stb.....
Itt az e-mail cimem: urbano@budapest.hu

Ma voltam a vedononel, nagyon rendesKép

Norci neked mert petezsakot meg ilyesmiket a doki? Nekem semmit, csak irt egy papirt a vedononek....

Pusssz: orsoly
orsoly

Sziasztok!

Moni!
Tegnap a kismamatornan hallottam, hogy a MAV korhazban a Harsanyi doktorrol (is) csak jot mondanak.(Ezt egy olyan kismama mondta aki hozza jar)

Bar meg messze van ,de en igazabol nem tudom eldonteni, hogy felek a szulestol vagy nem felek, mar ugy vagyok vele, hogy majd akkor eldontom es megprobalok nem gondolni ra. Mindenesetre tegnap a Tv2-on volt egy film amiben 10 percenkent szultek egy gyereket...

Tiduj(27)
Tiduj

Sziasztok Lányok!

Hát elég sok mindent történt, amióta utoljára olvastalak benneteket!
Minden jót kívánok a babásoknak, a finisbe érkez&#337;knek pedig hajrá! Annyira irigyellek benneteket!

No, de azért nálunk is alakulnak a dolgok. Olyan muris látni, ahogy a baba bökdösi a hasamat. Néha, esténként, vagy negyed órán keresztül folyamatosan "dolgozik", de g&#337;zer&#337;vel ám! Sajna ezt Apucinak még nem sikerült megmutatni, ugyanis most egy hétig nélkülöznünk kellett egymást. Ugyanis alighogy hazajöttünk a nyaralásból, én már mehettem is egy egyhetes üzleti útra, amir&#337;l vasárnap jöttem meg. Ezeket a komolyabb akcióit pedig pont a múlt héten kezdte. Pedig szegény Apja már annyira várta! Úgy örült, amikor úgy 2-3 hete el&#337;ször &#337; is érezte!

Ki kellene találnom valami jutalmat Apának, mert amig nem voltam itthon, kipakolt a gyerekszobából és kifestette, meg minden hazahozott cuccunkat kimosta, kivasalta, meg rengeteget pakolászott otthon. Úgyhogy most teljesen el vagyok ájulva t&#337;le.

Még tudnék írni, de ma még semmit sem csináltam, úgyhogy neki kellene állni dolgozni!
Pussz
Juca2
Juca2 24

Sziasztok!

Üdv a legfrisseb kismamáknak, már éppen ideje volt, hogy bövüljön a lista! KépKépKép Hozzátok magatokkal a többieket is!
Norci, a táblázatba érdemes már most feliratkozni, mert észre sem veszed, és mindjárt félidös vagy Kép A szükséges adatok: hányadik próbálkozásra (ciklusra) sikerült a baba, hány hetes és hány napos a terhesség, hol laksz, mikorra vagy kiírva, és hányadik babát várjátok. BGabi nagyon lelkiismeretesen frissíti a listát, biztosan téged is beír, ha megadod az adatokat.

Nálunk nincs semmi újság, a pocakom rohamosan nö (nekem nagyon tetszik), az éjszakák egyre gyötrelmesebbek, végig forgolódom, sehogy sem kényelmes. Persze a gyomorsav is kínoz néha. Meg kell szoknom, hogy csak kevesebbet szabad ennem, és lehetöleg nem lefekvés elött. Viszont mostanában állandóan éhes vagyok, vagy ehetnékem van, így nehéz keveset enni. Mérni már nem is merem magam Kép
Nagyobb pocakosok: akinek van terhességi csíkja, mikor kezdödött? Használtok rá valamit? A line nigra mikor kezd látszani, és mindenkinél elöjön, vagy ez is hajlam kérdése? Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de mostanában tényleg gyorsan nö a pocakom, sokszor érzem, ahogy nyúlik rajta a bör, és félek, hogy csíkos leszek.
A finishben levöknek nagyon szorítok, és irigykedem is egy picit Kép

Pusszantás,
Zsuzs(24)
Zsuzs

bocs, elírtam: linea nigra
Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok!

BGabi: a táblázatos adatokhoz kiegészítésként leírom, hogy az UH szerint 2002. május 21.-én "lesz" a nagy nap...
Ebben az a legérdekesebb, hogy ez pont a kedvesem születésnapja :-))

Sziasztok: Dojika
dojika (dojika)

Kismam Társak!

Akkor az adatok: 5. ciklus, 1. terhesség, 1. baba, 6. hét és két nap, Budapest.

tom, még korai de azért engem is érdekel, hogy a terhességi csikok ellen mikor kezdtetek el kence-ficézni? Hanyadik héten kezdtetek terhes tornára járni és hová?

És ami aktuálisabb a munkahelyeteken mikor jelentettétek be a nagy hírt?

Norci

Orsolynak még annyit, hogy csak hüvelyi uh. volt. És még nem a saját dokimnál voltam hanem a Családtervezési Intézetben, saját dokimhoz holnap megyünk.
Norci

Azt kihagytam, hogy június 2.-ra várjuk a kismanót.

Norci
Norci

Norci,

én kb. a 9. héten jelentettem be a munkahelyemen, de csak a közvetlen fönöknek és kollégáknak. Ha a céged bunkó módon áll a kismamákhoz, akkor mindenképpen várj a 12. hétig, mert utána már semmilyen indokkal nem rúghatnak ki, ha alkalmazott vagy. Addig rendkívüli felmondással elküldhetnek, "mezei" felmondással már most sem, ha jól tudom.

Egyébként a 3. hónaptól kenegetem a hasam testápolóval, és most a 6. hónap közepén vettem spéci csíkosodás elleni kencét. Majd kiderül mennyit ér... Kép

Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok!

Annyira jó, hogy jönnek az új kismamákKép Norci,Orsolya, Katus! Legyetek üdvözölve, és igenis már most iratkozzatok fel a táblázatba, hiszen olyan gyorsan megy az id&#337;Kép

Laura!
Megnéztük a lakást, nagggyon tetszik. 3 szobás, saját szaunávalKép nagy konyhával, 4x2méteres üvegezett terasszal, aminek elhúzhatóak az ablakai, ja és mindez egy sziget végén és körben a tavat látni. Azért írtam le ilyen részletesen, mert szerintem lélegzetelállítóKép
Csakhát azért nem büszkélkedtem még vele, mert nem kötöttük még meg a szerz&#337;dést: volt 2 gond a kiadás feltételei között. Az egyik már megoldódott, a másikon meg éppen most dolgozik az ügynökség. Mindenesetre a héten eld&#337;l. SzurkoljatokKép

Tegnap nagyon jól sikerült a babyshow! Az egész meglepi-parti volt, és olyan klassz ajándékokat kapott a csaj, hogy könnybe lábadt a szeme. pl. etet&#337;széket, rucikat, pelenkázómatracot, játékokat. Jó sokáig tartott a buli, 1-t&#337;l este 6-ig ott voltunk, pont jól jött, ugyanis párom meg Helsinkiben volt egész nap, és majdnem egyszerre értünk haza este.

Velünk semmi különös nincs, rettegek a hazarepülést&#337;l, mivel tegnap felrobbant egy SAS-gép MilánóbanKép Remélem, mi épen-egészségesen hazajutunk meg visszaKép
Lányok, miért ilyen szemét és piszkosul veszélyes manapság a világ??????? Na nem nyavalygok tovább. Még szerencse, hogy itt van Nyuszimanó a pocakomban és a mocorgása minden bajt feledtetKépKép

Lara, Kati és Manka! Szültök már???? Kíváncsi leszek a sorrendreKép

Pusszantás nektek: Nyuszimanó 20hét5nap
Nyuszimanó21.

Szia Zsuzs és Norci !

Zsuzs!
nekem az elsö babánál nem volt linea nigrám, most viszont már látszik./29.héten baktatok/

terhességi csikjaim a szülés elött egy héttel lettek a hasamon és a fels&#337;combomon.igaz akkor nagyon sokat hiztam és nem kentem semmivel.
az akkori dokim azt mondta hogy ez nem csak a hizással függ össze,mert van aki 25kg-ot hizik és még sincs csikja mert annyira rugalmas a böre.
tehát alkati kérdés ki mennyire tud tágulni.
a másik pedig egy hormon, a mellékvese-kéregnek van egy hormonja ami állitólag a hizáson kivül még felelös a csikok kialakulásáért. a tesomnak egy éjszaka alatt csikozodott be a hasa.

nekem csikos a pocim de nem zavar. 15 éve szültem az elsö csemetém és nagyon elhalványultak a csikok.halvány gyögyházfényüek. ha napozom vagy szolizom lebarnulnak és egyáltalán nem feltünöek.
a csodakrémeknek ne higgyetek amik ezeket eltüntetik. mindent kiprobáltam de semmi nem vált be. a plasztikai sebész is azt mondta hogy csak kimetszéssel lehet eltüntetni de ugyebár akkor ott nagyon feszes lesz a bör és hizásnál nem fog tudni tágulni. szoval ezek után nem foglalkoztam vele. sportoltam igy alatta az izom helyreállt és igy esztétikusabb lett. fontos hogy ne akarjatok majd hirtelen lefogyni szülés után mert akkor csunyán logni fog a bör. fokozatosan kell és akkor nem lesz annyira sokkolo.

szerintem ennyit böven megér a csemetéd amikor már a karjaidban tartod.

Zafi és Beja !
telefonon beszéltem a Herczegh asszisztensével és jók lettek a leleteim.a cukor is, az ellenanyag termelés is stb. 18.-án megyek hozzá 1/4 6-ra.
szeretnék megbeszélni vele egy idöpontot hogy megnézhessem a szülöszobát, esetleg titeket is érdekelne? vagy másokat még?

ti jártok a védönöhöz? én egyszer voltam nála és annyira kibuktatott hogy azota se láttam.

Kisbence
Kisbence

Szia Kisbence!
Ugyan az én védonom sem egy nagy szám. Elozoekben, régebben írtam róla,- az elso találkozásunkkor kiakadtam rajta.
Szóval én úgy tudom, hogy tetszik, nem tetszik, bizonyos idoközönként menni kell hozzá. Én a 12. héten voltam, mentem a 21. héten, akkor azt mondta, hogy egy hónap múlva menjek megint. Lb. most aktuális. Amikor 12. hetesek voltunk, akkor akasztott ki és így ekhúztam a legközelebbii menetelt a 21. hétig.
No, ennyit róluk.
Egyébként a súlyommal is foglalkozik, szerinte sokat híztam. Szerintem meg nem. A fejem nem "malacosodott el", a felso testemen - kivéve cicimet Kép - nem látszik semmiféle hízás, a csípomön látszik a terebély, de az pillanatnyilag nem érdekel.
Min biktál ki?

Nyuszimanó!
Jó, hogy nem látni mennyire sárga vagyok az irigységtol.Kép Csuda klassz lehet a ház!
Drukkolok, hogy sikerüljön.
Hazaútra küldöm: Kép Kép Kép
Mikor jöttök?
Pusszz. Chris
Chris

Kisbence!

Éppen tegnap beszéltem meg K&#337;rös Ottília szülészn&#337;vel egy id&#337;pontot szül&#337;szobalátogatásra. Nov. 14-re tudott adni 17órára. Mondtam Bejának is, hogy akkorra kérje. Szerintem te is ezt beszéld meg vele és még az is lehet, hogy találkozunk! Amúgy is jó esélyünk van rá, hogy egyszerre szüljünk! Kép Szerintem vicces lenne, ahogy a Herczegh kett&#337;nk között rohangál Kép
A szülészet száma: 475-26-64
Beja! Ez neked is szól!

Pussz,
Zafi
Zafi

Szia Kisbence!

Köszi a tájékoztatást csík ügyben, sokat okosodtam.
Ami a védönöt illeti, nekem szerencsére csak jó tapasztalataim vannak, mivel nagyon figyelmes, és szerintem egyedül ö az, aki igazán foglalkozik velem, szívesen megyek hozzá, és általában alig várom már a következö vizitet. Jövö szerdán jön terepszemlézni hozzánk, de ez sem zavar, szívesen beszélgetek vele, és a férjemmel is mindig nagyon aranyos. Szóval lehet, hogy kifogtam Bp egyetlen normális védönöjét, mázlista vagyok. Eddig minden kérdésemre válaszolt, és mikor megbetegedtem, akkor is inkább hozzá mentem, mint a körzeti dokihoz. Egyébként pont a körzeti doki mondta (ö is kerületi lakos és nö), hogy inkább a védönöre hallgassak pl. diéta és kaja ügyben, mint másra, mert sokkal tájékozottabb, mint a legtöbb orvos. Na jó, befejezem a védönöm éljenzését KépKép

pussz,
Zsuzs(24)
Zsuzs

Szia Chris !

a védönömröl annyit hogy kb 40 éves és egy darab gyereke nincs. mindent könyvböl tanult és mindent mindig tud...ráadásul én dolgoztam is vele igy igazán ismerem. a törvény azt mondja hogy a terhesség alatt legalább négyszer kell megjelenni terhesgondozáson akkor kapod az anyasági szülési segélyt. ennyi.különben pedig szived joga hogy hányszor és kihez mégy. mivel én szinte 4 hetente járok a dokimhoz igy felesleges még a védönövel is idegesiteni magam. vérnyomásméröm van otthon igy az utolso hetekben tudom majd mérni magamnak.
tapasztalatom már van hogy mire figyeljek majd az utolso hetekekben-napokon.tényleg nem hiányzik egy fontoskodo védönö még ehhez...
ha megszültem se hozzá fogok járni hanem egy faluval arrébb. az a védönö az igen, ö normális és többszörös nagymama. ö elmegy ha alszik a gyerek és nem kelteti fel hogy utána órákon át nyügös legyen hanem oda telefonálok és akkor jön ki ha megetettem és nyugodt.nekem ez nagyon szimpatikus. a sulyommal meg nem engedem hogy foglalkozzanak. eddig kb.8 kg-ot hiztam de ebben sajna van viz is. én igy jol érzem igy magam, mozogni tudok, a leleteim jok. ha édességet eszem nem gondolkozom hogy na ne ezt nem szabad. azt eszem amit megkivánok. és ha 15 kg-ot hiztam volna eddig,akkor is igy gondolkoznék ha mellette jók lennének a leleteim. Rolanddal 25 kg-ot hiztam kb. ebböl szülés után 1 héttel semmi nem volt rajtam!! sajnos a 12 kg felett szinte mind viz volt. olyan vagyok mint a puposteve...

Zafi !

nekem tökéletes az a dátum.biztosan ott leszek.
mindjárt beszélek is az Ottiliával. nekem nagyon szimpi volt, lehet hogy öt választom szülésznönek.
ha támogatja a gátvédelmet akkor biztosan.

Kisbence
Kisbence

Szia lányok !

ezt muszáj gyorsan megirnom. az elöbb beszéltem az Ottiliával és nagyon meglepödött hogy milyen gyors az informácioáramlás a kismamák között.alig akarta elhinni hogy az interneten át adjuk-vesszük az infokat. megnyugtattam hogy rola én eddig csak jot olvastam és hallottam.
MÁV-os lányok !
azt mondta hogy nov.14.-én 16-kor és 17-kor is lesz szülöszoba látogatás. amikor én beszéltem vele még volt hely a 17 órai idöpontra.
Zafi igy biztosan találkozunk. én egyszerüen majd mindenkitöl megkérdezem hogy ki a Zafi és igy megismerkedhetünk. a szülést láttam lelki szemeimmel ahogy kettönk között rohangál...
szegény...
Kisbence
Kisbence

SziasztokKép

El&#337;ször is köszi a neveketKép Beja, ha tényleg meggondolja magát a barátn&#337;m aki szintén Bea majd elkérném az elérhet&#337;ségét ennek a "csodadokinak"Kép
Hát így a 32. hetet taposva most már nem mondanám hogy olyan vagyok mint régen.Azt hiszem nagyon fent van a baba, iszonyúan nyomja a gyomrom és azokat a bels&#337; szerveim amik "feltorlódtak"Kép. Jó lenne ha már meggondolná magát és leereszkedne...

OrsolyKép Gratulálok és nagyon örülök, hogy leszünk egypáran Nagytarcsán. Maj dírok mailt.

Puszi,
évike
Évike31

Kisbence!

Örülök, hogy sikerült! Akkor tutira találkozunk! Kép Te is a papával jössz?
Tényleg, régebben írtad, hogy tornára is járnál! Meggondoltad magad? Pedig nagyon jó!

Zafi
Zafi

Szia Zafi !
igen megpróbálom a kispapát is elvinni.
kiváncsi vagyok hogy birja majd.
tornára azért nem járok mert kaptam egy kazettát és otthon tornázgatom. és mi kevesen dolgozunk itt a cégnél/ számitástechnika/ és ha egy ember kiesik akkor mindent át kell szervezni. ráadásul megkezdödött a hajrá amit nagyon meg kell becsülnünk mert nyáron pocsék forgalmunk volt.
szoval lelkiismereti kérdést csinálok belole.
egyébként pedig annyit mozgok hogy már elneveztek zsebcirkálonak.
Kisbence
Kisbence

Szijasztok!

Képzeljétek! Ma kevesebb lettem egy nyákdugóval! Pont úgy néz ki, mint ahogy a könyvekben le van irva, zselés-kocsonyás valami.
Huuuuu, végre. Bár a könyvek szerint ez még nem jelenti feltétlen a szülés kezdetét, mert az akár a nyákdugó elvesztése után napokkal, hetekkel is kezdödhet. Nálam biztos, mert még mindig nem érzek semmit, de legalább már nyákdugótlan vagyok:-)))

Niki! Köszi a drukkolást, de biztos nem fogok lenézöen mosolyogni, hanem majd ugyanúgy szoritok, mint ti!

Chris, köszi:-)

Laura! Hát mivel ez még nem jelent olyan nagy valamit, igy csak egyet lehet, tenni, várni...még mindig.

BGabi!Igen, már felkészült vagyok teljesenKép Most pedig mintha a remény is visszatérni láccódna:-)

Zsuzs! A linea nigra nekem kb.a 28.hét körül kezdett láccódni, de nem feltétlenül mindenkinél tünik elö. A fehérbörü, szöke lányoknál ritkább. Terhességi csikom nekem nincs (lekopogom), és én a Swiss Formula kollagénes testápolójával szoktam kenegetni esténként a pocimat. Én úgy tudom, hogyha valakinek van a striákra hajlama, akkor kenheti akármivel, akkor is elö fog jönni. Szerintem ha minden este bekened valamilyen testápolóval, akkor mindent megtettél, igy puhán és zsirosan tartod a pocakodon a bört.

Szijasztok, Lara(40.)- még 7 nap a kiirásig
lara (lara)

Sziasztok,
annyira izgulok Lara, Manka meg Kati miatt, remélem minél elobb értesítenek minket. Huhh, hihetetlen, hogy elment az ido - még csak nemrég kezdtük a topicot, nem?
Hajrá csajok!

És üdv az újaknak, nagyon jó, hogy van frissítés!

Velünk semmi újdonság - de Niki K., nagyon várlak a Vida dokiról szóló új hírekkel!! Én ma beszéltem valakivel, aki látta felkötött kézzel, úgyhogy igaz lehet...

Puszi mindnekinek
mégegykata 28
mégegykata 28

Terhességi csíkok: nekem a combom belso felén már a legeslegelején elojöttek, nem tudok vele mit csinálni, a hasamon viszont nem. pedig ha valaki nem hízott, hát én... Az elején foleg nem, ha emlékeztek, négy hónapig csak fogytam egyfolytában. Mégis. Szóval kiszámíthatatlan!
mégegykata 28

Evike! ma voltam a nagytarcsai vedononel, nagyon kedves, ugyhogy szerencsenk vanKépVarom a mejltKép

Ez az emelyges azert nem tul jo dologKép Van valami jo otletetek amitol jol elmulik? En igy csak eszem es eszem es....Kép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Lara, jeeeeeeeeeKépKépKépKépKép Ezaz, hajráKép

Zafi, köszi a telcsiszámot, intézkedem! Kép

cupp,
Beja
Beja

Sziasztok!
Hát, lehet, hogy hülyeséget kérdezek.
Hanyadik héttol lehet menni a szüloszoba látogatásra?
Hajt a kiváncsiság.Kép
Chris 25. hetes
Chris

Szia Chris !

Amikor akarod. szerintem jobb minél elöbb ha esetleg valakinek nem tetszik akkor tudjon még keresgélni.
valaki leirná hogy pontosan hol van az Elefani bolt? köszönöm.
Kisbence
Kisbence

Már válaszoltam hosszan bentr&#337;l, de sajna azt nem sikerült elküldenem.

Zsuzs! A jogi részével tisztában vagyok, de én amúgy is köztisztvisel&#337; vagyok, szóval védettebb, mintha cégnél lennék. Nálunk inkább az a probléma, hogy a f&#337;osztály ahol dolgozom tele van vénlányokkkal és nem tudom, hogy &#337;k hogyan fognak viszonyulni a babucimhoz, meg nem akarom,hogy ha ne adj Isten történne velünk valami, akkor ezen csámcsogjanak a vénlányok. A közvetlen f&#337;nököm (aki sajna csak helyettes) tudja, meg két közvetlen kollegám akikkel jóban vagyok, viszont a f&#337; fönök - aki ugyan nem vénlány, de vénlány típus - még nem tudja. Azt gondolom, hogy a rosszul létek miatt nem tudok vele sokáig várni, meg utálom, hogy örökké kérdezgetik hogy mi van velem mostanában. Olyan rossz letagadni kicsi manókámat, akire olyan büszke vagyok és olyan boldog t&#337;le!

Zsófi-Nyuszimanó! Ahogy igy leirtad ezt a hazikot, lehet hogy mégis ki akarok menni, isteni lehet ilyen helyen gyereket nevelni. amugy a kérdés még mindig nyitva, majd emilbe megirom a fejleményeket. Bocsi, hogy nem irok, de mostanában tényleg aluszékonyabbak vagyunk!

Orsoly!

Lám-lám hiányoltad és mris megérkeztek a tünetek, Nekem émelygésre egyenl&#337;re legjobban a piritós ön be, meg a sokszor kis mennyiség evése. Ill. ez a mai tapasztalat. Viszont a reggeli outputtal nem tok mit kezdeni, szinte elmaradhatatlan. Reméljük doki bácsi mond v.mi okosat. Saját dokihoz holnap megyek.

Lányok, zöldfülü Norci kérdezi a tapasztaltakat, hogy most még saját dokim is hüvelyi uh-t fog csinálni?

Ja és ma hallottam, hogy célszer&#369; megkérdezni az orvost, hogy mennyit kér a szülésér. Állítólag 30e és 50e köztiek a tarifák, err én nem is gondoltam. Ok. a vizsgálatokért fizetünk neki, no meg utána is nyilván, de hogy még a tarifát is megmondják? Kezd most már fogalmam se lenni róla, hgoy mire fizetjük azt a rengeteg TB-t?

Jó éjt nektek:
Norci(ék)

Norci
Norci

Sziasztok!

BGabi! Lehet, hogy én írtam rosszul, de még csak 22 hetes és 6 napos vagyok, holnap töltöm be a 23. hetet. Egyébként jobban vagy mostanában? Azért nem nagyon vagyok a chaten mert az sok id&#337;t vesz el az esténkb&#337;l, amit inkább a férjemmel töltök.

A múltkor írtam egy kismama cuccokat is áruló bolt nevét és írtam, hogy 7000 Ft körül van kordbársony nadrág. Bocsánat!!! 9400Ft. Ami már nem is olyan olcsó, de azért szépek. (Flestex Divatáruház, Váci út 168/c).

Norci! Szerintem dokija válogatja, hogy hüvelyi UH-t vagy hasit csinál els&#337;nek. 6 hetesen már b&#337;ven lehet látni hasi UH-on is, elvileg elég. Egyébként már nem tudom ki mondta itt találóan, hogy igazából nem hálapénzr&#337;l, hanem pl. készemléti díjról is van szó. Gondolj bele, hogy bármikor behívhatják szülni. Az én dokimnak két kicsi lánya van és most várják a harmadikat. Nem szeretnék a felesége helyében lenni amikor a lehet&#337; legváratlanabb id&#337;pontban mennie kell a férjének és esetleg hullafáradtan érkezik haza...stb. Nekem orvosként kemény nettó 52 ezer forint a fizetésem és nem volt képem elfogadni a hálapénzt egy darabig pedig ránk fért volna. Aztán amikor kiderült, hogy babát várunk akkor a férjem, az anyukám és az anyósom rábeszélésére elfogadtam, és most ebb&#337;l fizetjük a dokit és nem sajnálom t&#337;le.
Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett a levelem. Ja egyébként a MÁV-ban minden hétf&#337;n és szerdán van kismama torna, sokan járunk oda innen is. Tök jó és csak 200 Ft. Én 20 hetesen kezdtem el járni.
Puszi mindenkinek!
Menta
menta (menta)

Szia Menta!

Bocsi, lehetséges, hogy én írtam el az adataidat Kép De már javítottam is.
Hogy vagyunk? Hát, a vérnyomásom egyenl&#337;re megállt, és remélem, nem emelkedik tovább. Múlt hétfön is 120/80 volt. Viszont a fejem idönként fájdogál, feszül. De már nem foglalkozok vele annyit. Egyébként egyik betegségböl ki, másikba belépünk. Flórián hozza a bölcsiböl, és engem sem kímél a kór. De most megint egynek a végén vagyunk, remélem, nem jön újabb Kép

Már hiányoltalak egyébként a chat-röl. Azért néha-néha kukkants be, ha pici idöd van. És mesélj, mi újság felétek, Te hogy vagy??

Szia
Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Orsoly!

Reggeli émelygés ellen nekem az vált be, hogy még felkelés elõtt (és ez a legfontosabb az egészben) egyél 2-3 db. kekszet és igyál pár korty teát. Aztán még pár percig maradj ágyban és utána kutya bajod sem lesz!
Fontos még hogy milyen magzatvédd vitamint szedsz. Én pl. az Elevittõl állandó hányingerrel küszködtem, és mikor átváltottam Maternára, joban lettem. Másoknál meg pont forditva volt. Ugyhogy kisérletezz! Hátha neked is bejön a kekeszes-teás módszer!

Kismamák!
Milyen érzés a jósló fájás? Vagy ez ugyanaz, mint a pocakkeményedés?

Minden jót!
Helga - 36.

Szaisztok!

Fontos lenne, hogy valakit találjak Kardos Z. dokiról, aki a MÁV-ban dolgozik. Kérlek, válaszoljattok!

Köszi

K. Viki
Névtelen

Sziasztok!

Zsuzs! Tetszett, ahogy a véd&#337;n&#337;r&#337;l írtál. Szerencsére az enyém is ilyen, minden szavadat mintha én írtam volna.

Orsoly! Mail ment! Kép

Sziasztok: Laura 32
Laura32

Sziasztok!

Menta!
Nem a halápénzzel van bajom, hiszen tisztában vagyok a magyar egészségügyi helyzettel. Inkább az döbbentett meg, hogy van olyan doki, aki el&#337;re közli, hogy mennyit fog kérni a szülésnél, ezt durvának tartom, azért nem mindenki van egyforma anyagi helytetben. Pl. a barátn&#337;m ilyen megfontolásból is választott dokit, mert nála olcsóbb volt a tarifa. Egyszer&#369;en nem volt olyan anyagi helyzetben, hogy egy jó hír&#369; ismert dokihoz menjen, akiben jobban megbízik! (Szerencsére a babája gyönyör&#369;)

Norci
Norci

Sziasztok lányok!

Megjöttem suliból... Ma jól aludtaunk, de oszintén bevallva kezdek fáradni. Kép Fizikai értelemben.

MKata!
Szia! A másik topicban írták, hogy a dr-nek nem törése van. Ez jó hír. Én 25-én megyek hozzá, azért elotte felhívom kb. egy héttel, hogy ott lesz-e vagy valakire "rábízott". Különben egy kolléganom szerint egy sima szülést még így is le tudna vezetni. Szerintetek?

Lara!
Minden jót! Erot, egészséget, gyors "regenerálódást"... Kép Kép

Ágci! Én is inkább 38 hétre szülnék, mint 42-re... Kép

Ti vettetek már szoptatós melltartót?

Puszilok mindenkit:
Niki K. 33
NK. 33

Sziasztok!

Jelentkezem, hiszen megígértem, de egy pár napig-hétig csak olvasgatni foglak titeket. Kicsit szomorú hírt hallottunk tegnap.
A baba megvan, minden rendben, de még nem látszott bel&#337;le semmi, csak a petezsák. A doki szerint 7-8 hetes vagyok, az ultrahang szerint 5 (+/- 1 hét). Viszont a petezsák környékén bevérzést láttak. Hát ez mellbevágott. A dokim szerint így kezd&#337;dik a vetélés, de nem kell arra gondolni, hogy én is így járok, viszont jobb ha számítok rá. Azonnal táppénzre vett, szigorú fekvés. Nem csinálhatok semmit, ha azt akarjuk, hogy a pete megtapadjon. Nagyon pici séta az engedélyezett, de semmi más. Aztán ha letelik az els&#337; 12 hét, akkor már újra dolgozhatok is, mert addigra kialakul a méhlepény, ami megvédi a babát és már nem lehet semmi baj.
Hát most itt tartok, állandó sírhatnékom van, de nagyon reménykedek. 10 nap múlva kell egy újabb ultrahangra menni.

Van köztetek valaki aki hasonló cipöben járt az els&#337; hetekben?

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Szia Lara!
Juj de jóKép Már közeleg a nagy napKép Ugye össze vagy már pakolva? 3 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat is van, ugye???? Szerintem nagyon pontosan fog érkezni a kislányod, mint ahogy a nagy könyvben meg van írva!!! Szorítunk!!!

Zsuzs és Laura!
Hasonlókat mondhatok én is a véd&#337;n&#337;mr&#337;l. Jó, hogy otthon is nem csak banyák vannakKép Mondjuk, itt biztos azért ilyen kedvesek (legalábbis az enyém az, hurráKép), mert doki normál esetben csak 3x lát, és az egész terhesgondozást a véd&#337;n&#337; csinálja. Azért nem mindegy, milyen érzéssel megy valaki hozzá, szörny&#369; lehet rettegve menni, hogy éppen akkor miért fog leszúrni titeket!

Kisbence!
Jó olvasni, amiket a striákról irsz, akkor ezek szerint nem reménytelen a helyzet, ha már el&#337;jöttek. Legalább nemcsak szórakozásból járok majd szolizni, hanem kúrálom magamKép

Nekem az a legfurább, hogy a cicimen jöttek ki a csikok, de nagyon durvánKép Sehol máshol nincs egy darab se. Pedig a pocim n&#337;tt kb.triplájára, a cicim meg csak 80b-r&#337;l 80c-re. Tehát valóban nem sok köze lehet a hízáshoz.
Akkor nem ajánlod a kenceficéket?????
Az egyik Kismama újságban volt egy összehasonlítás az egyes krémekr&#337;l, és nagyon jónak találták a Vichy anti-strech marks krémjét. Nemcsak a megel&#337;zésre jó, hanem a már el&#337;jött csíkokat is korrigálja. Ára 3000ft körül volt.
Na most tegnap elmentünk a párommal venni ilyent, de ki is fordultunk a gyógyszertárból, mert itt 160Márka,6400FT. Szóval majd inkább 3 hét múlva veszünk otthon. Úgy döntöttem, kipróbálom.

Norci!
Szia, dehogy gond, hogy nem írsz mostanság, még én is emlékszem az álomkóros id&#337;szakraKép Aludj rengeteget, nem árt, ha a kispapát is magad mellé veszedKép
Bevallom lányok, hogy mi 9-1/2 10 fele már megyünk szunyálni, valahogy érezzük, hogy rá kell készülni a babára, és olyan jól esik ennyit aludniKép

Még annyi (bocs a hosszúságért), hogy tegnap vettünk egy nagyon aranyos teddy macit, lóg bel&#337;le egy zsinór, amit ha meghúzol, elkezd zenélni, mégpedig a Hull a pelyhes fehér hó-tKép Annyira édes, egyel&#337;re még magunkat szórakoztatjuk vele, de persze, hogy Nyuszimanónak leszKépKép

Lányok, én még annyit tudnék mesélni, szörny&#369;KépKép Na majd máskor!

Pusszantás: Nyuszimanó 20hét6nap
Nyuszimanó21.

Kata007!

Lányom keresztanyja kezdte ugyanígy, ráadásul egyéves próbálkozás után fogant babával. A kislány pénteken lesz 3 hetes...! Pihenj sokat! Valamilyen rutascorbint vagy hasonlót írt a dokid? Állítólag az javítja az esélyeket (vérzésekkel függ össze, nem hormonokkal, de most nem ugrik be a pontos dolog vele, de mintha itt a neten is olvastam volna már valakitõl).

Lara!

Nagyon jó! Neked is áll, amit Király Katinak meséltem!

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!

Kata007 Kép azert remelem nem lesz bajKép

Ezzel kapcsolatban nekem is lenne kerdesem: holnap elutazom repulovel, majd jovo hetfon Zagrabba gepkocsival. Szerintetek lehet valami baja a babanak ezektol az utaktol? Most ugy megijedtem....

Laura! Koszi a mejlt, irtam is visszaKép

Pusssz: orsoly
orsoly

Sziasztok lányok!

Mégegykata!
A kolléganom beszélt az orvosunkkal, dolgozik, tehát gondolom amit tud ellát! Kép

Orsoly!
Én a tengerig mentem nyáron Horvátországba autóval. Akkor 20-21 hetes voltam, jól birtuk mindketten. Kényelmes cipo, ruha, innivaló, héna álljatok meg és sétálj. Kép A repülohöz nem tudok hozzászólni.
Niki K. 33
NK. 33

Sziasztok!

Orsoly: én is pont ezzel az émelygéssel/hányingerrel küzködöm... Idestova úgy 2-3 hete. Még nem igen sikerült sehogy megfékezni. Ehetek én kekszet, piritóst,akár fekve még, akár késöbb, ez megy egész nap.
De próbálok úrrá lenni rajta.

Kata007: nagyon drukkolok neked, hogy rendbe menjen minden. A pihenéssel biztos rendezödik a dolog.

Nekem "csak" elég gyakran fáj a "pocakom" és ezért mindig nagyon nyugtalan leszek, félek hogy baj van a babával... de amikor relmúlik megnyugszom.
Közletek volt ilyen valakinek az els&#337; hónapokban?

Sziasztok: Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok!

Kata007!
Egy 007-es nem ilyen kishitu!Kép
Pihizés közben beszéld meg lurkóval a dolgot, biztosan hallgat majd az anyukájára.Kép
"Fejben" simikézd meg a nevemben is.(Ha nem baj.)

A védonommel kapcsolatosan, pedig gyakorlom az "egyik fülemen be a másikon ki" technikát. Már, ha a súlyommal szórakoztat.

Minden "folymatban lévo" anyukának NAGY DRUKKK!

Chris (egy lánygyanús kismamma)(Ezt nem tudom már ki írta, de elloptam az ötletet.Kép)
Chris

Niki K, én is 25-én megyek a dokihoz! Fél hatra, este. Te mikor mész? Hátha találkozunk!!

Striák: na, tegnap jól leírtam nektek, hogy hasamon egy sincs, aztán este elkezdtem egy kicsit vizslatni, és azon az alsó részen, amit már nem látok a nagy dudortól ugye, persze találtam néhány kezdeményt :-(( Egyébként a barátnomnek néhány hét alatt elmúltak szülés után, úgyhogy lehet reménykedni...!

Kata 007, nagyon-nagyon szorítok neked, nagyon fontos, hogy ne idegeskedj, próbálj meg bízni, hogy minden rendben lesz, és tényleg pihenj.

Reggeli émelygés: egy barátnom mondta, hogy reggeli émelygés ellen legjobb egy banán, mert az az egyetlen, aminek kifelé is jó íze van KépKépKép!!
mégegykata 29

Szijasztok!

Mégegykata! Tényleg nagyon gyorsan eltelt, persze csak igy utólag. Mert közben szerintem elég lassan halad...

BejaKép Niki K., köszi:-)

Helga! Bennem is pont ez volt a kérdés. Valaki egyáltalán nem érez jóslófájást, hanem majd csak egyböl a szülési fájdalmakat kezdi érezni. De szerintem a jóslófájás az a pocakkeményedés lehet, ha egy picit kezd fájdalmassá válni. Mert valakinél a szülés közeledtével a mégösszehúzódás egyre fájdalmasabb. De ne aggódj, ha nem fáj, mert nekem soxor keményedik, de még eccer sem fájt.

Nyuszimanó! Dejólenne, ha igazad lenne! remélem bejön!! Összepakolva már össze van, de a fogkefe és társai majd a kritikus pillanatban kerülnek a táskába.

Kata007! Pihenj amilyen sokat csak tucc, ez a legfontosabb most!

Pethes Ildi! Jólenne, ha bejönne! Bizakodtam is, bár mostanra még semmi.

Szijasztok, Lara(40.)- még 6 nap
lara (lara)

Sziasztok Kismamák!

A terhességi csíkokkal kapcsolatban: nekem egy nagyon kedves börgyógyásznö ajánlotta a Milupa terhességi krémet, amit a pánciensei is használtak, és már bevált neki. Ennek az ára 750-850 között mozog. Persze lehet, hogy ezek a hölgyek mind szerencsés alkatúak voltak. Anyukám szerint, ez szinte csak alkat kérdése, kijön- nemjön- megmarad...:-(((, a hugommal több mint 20 kilót hízott, és ma 50 évesen sincs egyetlen csíkja sem... Én inkább azért is kentem, hogy jól táguljon a bör, legalább viszketni ne viszkessen a pocim. Különben jó, igen "komfortos".
Kata007!
Remélem minden rendben lesz, tényleg pihenj sokat!!! Az elején nekem is volt (6 hetesen)vérzésem, nemcsak a petezsák körül. Rögtön táppénz és pihenés, rendelt az orvos gyógyszert meg injekciót. Engem ugyan nem engedett vissza dolgozni, de erröl már korábban írtam, mert gyerekek közt voltam, több mint 20 km-re a lakóhelyemtöl, de lassan a 34. hetet töltöm, és eddig minden eü-i dolog rendben ment. Fel a fejjel, és próbálj meg ne szomorkodni! Chrishez pedig csak csatlakozni tudok, beszéld meg a babáddal. Én is nagyon sokat beszéltem vele, akár gondolatban, akár hangosan is. (Néha egy kicsit bolondnak is éreztem magam, föleg mikor még nem látszódott semmi a pocakomon:-))) )
Niki K!
Én már vettem szoptatós melltartót, de csak azért mert már a terhes melltartó nagyon kényelmetlen volt. Mondjuk 75B-r&#337;l, mostmár 90B-s kell, kispapa nagy örömére:-)))
Szerintem még ráérsz, az okosok azt szokták mondani, a terhesség utolsó hónapjában elég. Mondjuk, én már többet nem akarok hízni, figyelek nagyon rá, ezekböl a plusszokból már ikreket is világra tudnék hozni... Pakolod már a kórházi dolgaidat? Nekem lassan nagyon mehetnékem van.
Orsoly! Hívd fel, és kérdezd meg az orvosod (vagy a védönöt) repülés ügyben! Szerintem ö megnyugtat majd, meg ellát jó tanácsokkal! Nyáron nekem is a védönöm adott használható tanácsokat az utazással kapcsolatban, de az autós volt.
Bocs a hosszúságért!
Ágci
Ágci

Sziasztok!

Dojika, a hasam nekem is sokat fájt az elsö 2 hónapban (eleinte olyan érzés volt, mintha meg akarna jönni), de lehet, hogy még a harmadik elején is. Emiatt ne aggódj, ha nem éles fájdalom, és nem erös görcs szerü, csak inkább kellemetlen, akkor valószínüleg nincs semmi baj, sokaknál elöfordul, terhességi tünetként is emlegetik. Kép

Orsoly, a hányinger ellen nekem jóformán semmi nem vált be, a magzatvédö vitamint (Elevit)teljesen abba kellet hagynom emiatt egy idöre. A dokim a B6 illetve a magneB6 vitamint ajánlotta, ez a vitamin állítólag csökkenti az émelygést, de én nem vettem észre a különbséget, mindenesetre a MagneB6 jót tesz a terhesség alatt. Ha tudod, szedd. Egyedül az jött be, ha egész nap, folyamatosan ettem. Evés közben ui. nem volt hányingerem, és föleg a péksütemények tettek jót (zsömle, pogácsa, vagy pirítós), a zöldségektöl (paradicsom, paprika) tutira kidobtam a taccsot. A háztartási keksz is néha bejön, próbáld ki. Remélem valamelyik tipp használ neked is. Ja igen, reggel sokszor vissza kellett feküdnöm (mondjuk a pirítós után) még egy félórára, hogy múljon a hányinger, de ez sem mindig jött be. Ha te is így jársz, akkor vígasztaljon, hogy nagy eséllyel elmúlik a 3. hónap vége felé, vagy ha pechesebb vagy, mint én is, akkor félidöben. Kép

Kata007, ne idegeskedj, és pihenj sokat!! Szorítunk nektek!

Laura, nem lehet, hogy ugyanaz a védönönk (Kölner Katalin?)?? KépKép

Lara, és a többiek a finisben: Nagyon drukkolok nektek!
Bocs a hosszúságért!

Zsuzs(24)
Zsuzs

Nyuszimanó,

én is a Vichy anti-strech marks krémjét használom (legalább 3 napja)Kép, remélem tényleg megelözi a csíkokat... Egyébként itthon is nagyon drága, 5.000 Ft körül volt, viszont tényleg sokkal jobb érzés a pocinak, mint a sima testápoló, és a lelkiismeretem nyugodt, hogy én bizony mindent megtettem Kép Azt nem tudtam, hogy az összehasonlításban is ezt találták legjobbnak, de örülök neki, hogy jót választottam.

Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok!

Vaciláltam, hogy leírjam-e nektek a gondom, de nem bántam meg, hogy megtettem.
Tényleg reményt adtatok, föleg, hogy már más is járt így. Én pihenek, amennyit csak tudok, az biztos.
Bár szegény férjemet sajnálom Kép Most még olyan aranyosan csinál mindent, hogy nekem könnyebb legyen. Viszi, hozza a lányunkat oviból amikor csak itthon van, mosogat, vacsit csinált tegnap este. Szegény nem sejti, hogy 1-2 hét múlva kutyára fogja unni a házimunkát.
Pedig szerencsétlennek van most elég baja. Egy hete totálkárosra törték a Peugeot-nkat. Neki semmi baja nem lett, de autó nincs egy darabig. A kényszerböl vállalt házimunka mellett még rohangálnia is kell a totálkár ügyintézése miatt.
De hát ez van.
Neki elsö baba (a lányom az elözö házasságomból van), és igen le volt törve tegnap az ultrahang után. Pedig az ultrahangos csajszi még képet is adott neki. Semmi nem látszik rajta csak egy babszem, de hát az akkor is az ö babucija. Jó volt akkor látni a boldog vigyort rajta, de utána mindent elrontott amit az orvostól hallottunk. Kép

Bocs, hogy hosszú voltam, de jó volt leírni Nektek. Kép Kép Kép

Kata007
Kata007

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?