Szia Julcsi!
A pneumococcus ellen van,a neve Prevenar.Mint írtam nagyon drága,de nagyon jó.
A pneumococcus nagyon súlyos betegségeket okoz.Bemásolom amiket a Klinikás topikba írtam,ha nem baj.
Pneumococcus által okozott betegségektől véd,ebbe beletartozik az agyhártyagyulladás is,de sok másik betegség is ami veszélyezteti a gyermekeket.(pl.: tüdőgyulladás,sepsis,középfül gyulladás-nekünk pont ez van-) Prevenar a neve,7 legfontosabb penumococcus szerotípus ellen védő oltóanyag,
5 év alatti gyerekeket ajánlatos oltani vele.Minden életkornak meg van a maga oltási sémája.Ha már kialakul a védettség nem kell ismételni,egész életében védelmet nyújt,mert immunmemoriát alakít ki.
Elbeszélgettem ma a veszprémi kórkáz gyerekintenzív vezető orvosával,-akit mellesleg nagyon szeretek és adok a szavára,Hannát kellett átvinnem,mert kérte a gégész,hogy hallgatassak rá a tüdejére- az oltásokról,és megdöbbentő adatokat mondott a pneumococcus áltál okozott betegségekről.
Azt mondta,hogy egyre nagyobb számban fordulelő és nagyon makacs dologról van szó.Mindenképpen szorgalmazza a gyerekek beoltását,mert egyre több az ilyen eset.
És most jön a horror,az ára!16.700ft!!!!!!Nincs rá semmilyen támogatás!!! És egy nem elég!
Leírom az oltási sémáját,ha vkit érdekel:
2-6 hónap:3db,1 hónap szünetekkel,2 éves korban 1 ismétlés
7-11 hónap:2db,1 hónap szünettel,2 éves korban 1 ismétlés
12-23 hónap:2db,2 hónap szünettel,ismétlés nem szükséges
2-5 év:1db,ismétlés nem szükséges
Hát nem semmi,modjuk aki egy éves kor után adatja be,annak is kettőt kell megvenni!
Ez a magyar egészségügy,erre nem tudok mit mondani!Ezt kéne támogatni,mert az iyen betegek gyógykezelése jóval drágább,nem beszéve a kockázatokról,hogy bármikor fertőződhet a gyerekünk,és elég rapszódikus a lefolyása!
Visszatérve a Menjugate-re,azt mondta a dokinéni,hogy az is fontos,de ez a jobb,mer hál istennek amitől a Menjugate véd az nagyon ritkán fordul elő,alíg találkoznak vele,nem úgy mint a pneumo által okozott betegségekkel!
Lehet,hogy most egy kicsit megijesztettelek benneteket,de fontosnak tartottam,hogy megosszam veletek,egy gyerekintenzív osztály vezetőjének a tapasztalatait,és tanácsát.
Mellesleg gyorsan felhívtam a háziorvosomat is,ő is ajánlja,de tudja,hogy nagyon drága,de megjegyezte,hogy ő is beoltatta az unokáit!
Hát ennyi lenne röviden!De itt olvashattok róla:www.pneumo.hu
Pusz
Timi