Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm a biztató sorokat. Hát reméljük a legjobbakat! Vili és Vitya is köszöni a gyógyokat!

Olvasni én sem gyõzlek már titeket, fõleg, hogy Vili nagyon megindult és bárhol bármikor feláll Kép, legalább gyerek magasságban most már kénytelen vagyok rendet tartani.

Zafi!
Nekem nem a kedvemmel van baj, hanem fáj a fejem és Vilit is nehéz elaltatni pár napja, igaz õ is örökké feláll! Szóval lehet mégis az idõjárás a ludas? A melós beszélgetéshez meg várunk, Mártival együtt, igaz Zsuzsi?! Nekem az nehezíti a helyzetet, hogy minisztériumban dolgozom és azóta volt egy kormányváltás és ki tudja mi lesz még addig, mire visszamegyek. Nem mintha engem ez érintene (kis pont vagyok én a gépezetben), de a fõnököket elképzelhetõ, meg a feladat egy része átkerült a Miniszterelnöki Hivatalba.

Márti!
Ármintól való meglógást mikor kezdtétek el? Tegnap nõvérem meg unokahúgom játszottak Vilivel és tök jól el volt, én addig fõztem nekik ebédet. Talán már egy órára én is meglóghatok?

Lányok akkor most megint jön Norci az elsõ babás aggódó anya a kérdéseivel:

Vili mindig feláll, csak még nem tud leülni és minidig hanyatt esik. Most megyek utána párnákkal és engedem arra elesni, vagy ha nagyon gázos a helyzett akkor elkapom, csak hát nem lehetek percenként a nyomában, mert u.ezvan a kiságyban és a járókában is. Ti ezt hogy csináltátok anno?
Másrészt nála ez a felállás is, hát nem igazán technikából törénik, mint inkább erõbõl és annyit áll kapaszkodva, hogy õrület, mivel nem tud leülni, inkább kapaszkodik még. Szívem szerint már sokszor lefektetném, nem fog így
elgörbülni a lába?

És akkor a hozzátáplálás kérdése:
Vili naponta egyszer eszik valami gyümit, vagy zöldésget. (Vili is imdája a sütõtököt, meg a répát) Kb. 60 grammot eszik meg ebédre. Emelett persze lépten nyomon szopik, bár mostmár kevesebbszer mióta mászik és a felfedezés érdekli. Szerintetek már próbálkozzak a vacsorával is, vagy még ráérek?
ÉS egyáltalán ti hogy csináltátok, mondjuk délben fõzelék este gyümölcs?

Norci
norci

Laura, Márti: a répa/sütõtökrõl én is azt hallottam, hogy nem árt, és az sem baj, ha a gyerek besárgul tõle (Kismama, Orvos válaszol rovat, vmelyik szám), de azért Henke véleményére még kíváncsi vagyok.

Norci: nekem is borzasztóan fáj ma reggel a fejem.
Bekaptam egy Algopyrint, mert a Panadol elfogyott. Ugye, azt szabad szopi közben?
Hozzátáplálás: én csak azért kezdtem el második fõzeléket is adni, mert észrevettem, hogy direkt (!)nem szopik annyit, hogy jóllakjon, UTÁNA is behabzsol akár 1 üvegnyit is. (Azt, hogy "direkt", onnan veszem, hogy félig tele marad a mellem, volt, hogy egy csomót tudtam fejni belõle még.)

Olvasgattam a szoptatós topikokat, látom, hogy közületek is páram harcba szálltak embertársaink meggyõzése érdekében. Egy babysite-ról én azért jöttem el, mert a tápszeres mamák mint a sérült csirkét, úgy kezdtek csipkedni, amikor egy "nincs elég tej" probléma mögött cumizavart véltem felfedezni. Rögvest jött az "ez hülyeség, a szomszéd nõ unokahúgának a volt iskolatársa is" típusú példálózás, meg az "én ilyen alkat vagyok" érv. Szerintem addig, amíg a doktornénik meg a védõnõk nem sorakoznak fel a szoptatás mellett, nem lesz belõle semmi. Nagyon sok ember elõtt õk meg anyuci az egyetlen tekintély, õk pedig általában az avítt nézeteket vallják. Amikor pl. a gyerekem szopisztrájkba kezdett (három hónaposan 1 hónapig csinálta), a doktornéni kedvesen azt mondta, hogy elkezdhetem a hozzátáplálást, a baba biztos unja már az egyhangú kosztot. És ez biztos a hasfájásán is segíteni fog. El sem mertem mondani a páromnak.
Bocs, hogy ennyit pofáztam errõl, de ettõl a témától mindig kinyílik a bicska a zsebemben.

Csocsi, Méri
Méri

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az ötleteket, bevalom megnyugodtam, hogy nálatok is alvás után van ebédKép! Igazatok van! Utólag visszagondolva már többször ráfáztam arra, hogy a "hozzáértõk"-nek hittem. Persze Zsani az elsõ babánk és én tapasztalatlannak éreztem magam, de rájöttem az anyai megérzések eddig mindig bejöttek.

LKata!
Szóval felmerült bennem egy ötlet! Ha jól sejtem van köztünk vagy lesz köztünk is olyan aki pocaklakót szeretne. Talán a táblázatban is megjelölhetnénk valahogy azokat, akik ismét "pocaknövesztõk"Kép!

Sztárokról:
Nekem is bûzlik a dolog a szoptatással kapcsolatban. Képtelenség szoptatni és fogyókúrázni egyszerre! Az OK, hogy minden nõ örül annak, ha ismét belefér a régi ruháiba, de nem a gyerek rovására. Én is megpróbáltam szoptatás alatt leadni, de nem ment és utána nem is erõltettem. Rájöttem kell az a "kis felesleg" rajtunk, hogy megfelelõ tejcink legyen.
Szandi kislánya 1 évesen nem lett szobatiszta?????? Pedig a mi lányunk már le is húzza maga után!Kép

Zafi!
Nálunk mindig bejött a 10 percet várunk, ami mostmár csak 2 percKép, de annál intenzívebb könyörgésKép Viszont volt olyan idõszak, amikor nem és akkor mindig valami más volt a háttérben. Pl.: frontok ide-oda mentek, jött a fogacska vagy betegség kezdeti jelei.

Henke!
Sajnos nekem is vérzett 1x a cicim, tudom mennyire fájKép Néha nálunk is volt gond az elalvással és akkor az apucit fektette le. Talán nálatok is bejönne, mert amíg a Te illatodat, na meg a tejciszagot érzi nem fog elaludni. Fogzáskor viszont én mindig "engedékenyebb" voltam vele, de csak mértékkel, mert nagy huncutok!

Norci!
Zsanka is hamarabb állt, mint ült és ui. esett kelt. Én ebben az idõszakban (kb. 1 hét volt) mindent félretéve a nyomában jártam. Zsani utálta a járókát, így minden mozdulatát lestem, nehogy rosszul essen. Ez az 1 hét teljesen kifárasztott, de lassan magától is megtanult esni. Hozzátartozik, hogy amikor nem úgy dõlt el mint egy deszka, akkor hagytam lehuppanni, amit eleinte zokon is vett. Végül õ is rájött, nem lehet csak úgy "vetõdni"Kép!

Na, mennem kell mert nem lesz ebéd!

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Méri, aranyos vagy, hogy az én véleményemre vagy kíváncsi, de én nem vagyok dietetikus vagy belgyógyász!!! Csak minden vackot összeolvasok állandóan, és sokat okoskodok, eszerint... De ha már megkérdeztél, úgysem bírom ki, hogy ne írjam le Kép, én is azt hallottam, nem árt a répa-sütõtök, de van olyan orvos, aki valóban a max heti kétszeri adásukat javasolja, mert sárgítanak, és mivel nem tudhatja, hogy nem egyéb baj, pl májgyulladás okozta-e a sárgaságot, óvatosságból el kell küldenie vérvételre a kicsit. (Barni is minden nap eszik répát, a kedvence)

Most mennem kell, megyünk a nagyiékhoz (apukám az abszolut favorit, mindig mondja, hogy PATA-PATA).

Jaj, még annyit, hogy Zsuzsa, vicceltem ám ezzel a nénivel!!! Ez a net hátránya: nem halljuk a hangsúlyt, amiben adott szöveg íródott...

LKata: de jó neked, hogy tudsz pizzát sütni! Kép

Puszi: Henke
gesztenye

Henke!
Értettem a hangsúlyt, de igen nem lehet hallani a hangsúlyt, mert én is viccelõdve próbáltam írni, csak nem lehetett "kihallani" belõle. Nem sértõdtem meg, remélem más sem fog.

Norci!
Nálunk mindhárom gyerek elõbb tudott ülni, mint állni. Ez az én szerencsém, na meg a gyerekeké. De az anyukám mondta, hogy én is elõbb álltam, mint ültem. Ez kb 2 hétig tartott, addig õt is a frász kerülgette, mert én is zsákként estem hanyatt, illetve görcsösen kapaszkodtam a járókába, és borzasztó nagy üvöltéssel jeleztem, hogy elfáradtam. PErsze nagy nehezen lefektetett, de én abban a percben már álltam is. Szóval nem lehetett egy leányálom. Csak azt utodm mondani, hogy 1-2 hét és rájön a kis csibész, hogy jobb ha megtanul ülni is.
Nem fog elgörbülni a lába, mert azt mondják, amit magától csinál, arra már megerõsödött az a csontja. Speciel most a lábának a csontjai elég erõsek az álláshoz.

Egy fél mondat erejéig még visszatérnék Détár Enikõhöz. NEkem már a terhesség ideje alatt visszataszító volt ez a nagy önreklámozása, amit csinált. Jut eszembe, nem tud valaki valamit a Für Anikóról? Ha jól tudom, õ is akkorra várta a babáját (2001. szeptember), és semmit nem lehet róla tudni. Még azt sem, hogy mi lett a babájával. Gyanús nekem, hogy valami baj történt.

Most ennyi, mert mást is csinálok a gépen, és már nem tudom követni saját magam. Késõbb benézek.

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa

Sárgaság: ha a szeme fehérje fehér, csak a bõre sárgás, akkor nincs gond!

Márti
márti

Sziasztok!
Hogy tudtok ennyi rengeteget írni? Én már reggel óta kis adagokban próbálom elolvasni az írottakat.

Szóval: sütõtök, répa! Ha az a kedvence és csak azt fogadja el, akkor csak azt adj neki, nem lesz semmi baj. Tényleg sárga lesz tõle, sõt még a ruháját is megfoghatja, de ez a legnagyobb probléma belõle. Kép

A szopi-témától nekem is mindig nyílik a bicska. Bár én azt hiszem eléggé diplomatikus tudok maradni mindig. És ráadásul az LLL-nél egy fõ szabály, hogy nem kioktatni kell a kismama társakat, hanem segíteni neki rájönni a jó döntésre. Sajnos én is sok olyannal találkozom, akik csak a kifogásokat keresik, de sokan vannak, akiknek tényleg azért nem sikerült a szoptatás, mert nem volt aki igazán jó tanácsokkal és lelkileg is a mama mellett állt volna.

Zsuzsa! Dehogynem , ismersz, te csak nem tudod. Az nlc-én szoktam néha írogatni Fodormenta néven.( van egy karácsonyi kép a profilomban, úgy tényleg láthatsz.) Így már ismerõsebb vagyok? Egyébként nekem eszembe se jutott, hogy gáz lenne a doktorNÉNI megszólítással. Én csak 1 évet dolgoztam belgyógyászaton és sürgõsségin, így hát az igazi területem Helena maradt. Kép Az egyetem alatti gyakorlatok és ez az egy év, meg hát a tankönyvek vannak a hátam mögött. Kép Meg az LLL. Kép Azt megkérdezhetem, hogy milyen volt a baj a kakijukkal a gyerekeidnek? Mert én nem tudok túl "erõs" anyatejrõl. Nem lehet, hogy egyszerûen hasfájósak voltak? Meg hát ha belegondolsz, a bélrendszerüknek és meg kell tanulniuk a helyes mûködést, mert 9 hónapig az sem mûködött a pocakban. Mi is szenvedtünk Helenával és most is a szilárd ételre való átállás miatt. Azt hiszem ezen túl kell lennünk. És az tuti, hogy az anyatej a legjobb egy kicsinek.

Lányok! Én meguntam, hogy ilyen kövér vagyok. Adventi böjtként nem ettem semmi édességet és fogytam is két kilót. Mondanom sem kell, hogy a karácsonyi ünnepek alatt pótóltam és most megint 10 kiló van rajtam. DE! február 6-án lesz 3 éve, hogy összejöttünk a férjemmel. Megbeszéltük, hogy az évfordulóraén azt adom a férjemnek (és magamnak is), hogy jan. 6-tól mindennap megcsinálom az 1 órás callanetics tornát, kivéve hétvégén. Akkor csinálom, amikor Helena alszik, így hát azt is megbeszéltük, hogy lehet, hogy ebben a hónapban nem lesz minden csillógó-villogó. És persze nem eszem édességet. A férjem pedig a csodás mellizmait varázsolja olyanra, mint amikor megismertem. Jaj! Olyan jól nézett ki! Tiszta szerelmes vagyok belé!!! Na mit szóltok hozzá!? Nem akartok csatlakozni? Állítólag ennek a tornának elõször nem a kilókban jelnnek meg a hatásai, hanem inkább a centikben.

Norci! Én azt hiszem, addig mászkálnék párnákkal Vili után, amíg meg nem tanul leülni. Amíg nem ült biztonsággal Helena és is állandóan párnáztam. Még így is elõfordult, hogy néha beütötte a fejét.
Nagyon sajnálom az ismerõsödet. Talán tényleg meg tudják gyógyítani, de én bevallom, rettenetesen rák-fóbiás vagyok és amit, mint még orvos láttam, az sem terelt optimistább irányba. Kép

Jaj! Képzeljétek, ma moziba megyünk!!! A férjem meglepett vele! Kép Az új James Bond filmet nézzük. Én nem szeretem annyira, inkább a férjem kedvence, de azt hiszem így is nagyon szuper lesz! Kép
És tegnap felállt Helena, de sajnos Gyõzõ lemaradt róla, pedig annyira szeretné õ is látni elõször. Így hát nem árultam el neki, csak reménykedni tudok, hogy még holnapig megismétli, mert hétfõtõl sajnos Gyõzõ is dolgozik. Kép

Márti! Laura! Azért messze van ám még a szülés! Ne aggódjatok! Én rájöttem, ha nem azt érzi Helena, hogy állandóan csak le szeretném passzolni, akkor simán elvan pár órát a nagyival. (De csak vele.) Mire ti szültök, már nagyfiú és nagylány lesznek Romi és Ármin és minden klasszul fog menni, meglátjátok! Kép

Henke! Ne Bactrobánt kenj a gombás cicidre, mert az még ronthatja is, mert az antibiotikumos, tehát bacik ellen van. Inkább tégy úgy, mint ahogy Márti is írta. Még annyit, hogy gennyes cicit tényleg ne adj Barninak, inkább fejj addig egy kicsit, míg jobb nem lesz.

LKata! Nem kapott valami új kaját Peti? Nem lehet, hogy arra allergiás?

Jézusom! Még annyi mindenre szeretnék meg tudnék is reagálni, csak egyszerûen nincs több idõm. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Így is elég hosszú lettem. Bocsánat!

Menta és a 11 hónapos Helenka Kép
menta

Zsuzsa! Für Anikó babája tudtommal 8 hónapos korában még a pocakban meghalt. Kép
M.
menta

Szia Menta!

Tudom, hogy Te is szoktál nlc-be írogatni Fodormenta néven. Csak az nem jutott eszembe, hogy megnézzem a profilodat, és így "megismerhetlek".
Megnéztem a profilodban a képet! Tényleg olyan vagy, mint egy érettségizõ fiatal lányka. Szinte hihetetlen. Szerencsés alkat vagy, hogy letudsz tagadni egy pár évet. A nõvérem is, és én is ilyen alkat vagyunk, voltunk. Én már nem annyira, de a nõveérem elmúlt 40 éves, és még mindig letagadhat egy pár évet.
El sem tudod hinni, mennyire szerettem volna szoptatni a Beust, tanulva a fiúk esetébõl. Hallottam, hogy sokszor mellre kell tenni a babát, amikor csak kéri, teát, vizet nem szabad adni, szomjoltásra is csak tejet adjak. Elhatároztam, hogy én mindent megteszek a Beánál. Erre a pici lányom újszülött korában is 5-6 órát aludt két szoptatás között, és az neki elég volt. Egész csecsemõkorában csak evett, és aludt. Nem keltettem fel az evéshez, mert azt is mondták, hogy az alvás is szükséges a picinek. Elég jó súllyal született (4,20 kg), így nem is igényelte a 3 órás etetést. Volt, úgy hogy 5 óra elteltével is ébreszteni kellett, hogy egyen valamit. Teát, vizet azért próbáltam adni neki, de úgy lökte el ahogy az a nagy könyvben meg van írva.
Nem voltak hasfájósak, nagyon nyugodtak voltak, semmi különösebb éjszakába nyúló sírások nem voltak görcsök miatt. A "túlerõs" anyatejre azt értettem, hogy elég zsíros volt, és ez laktatta õket, ezért hosszú idõre jól laktak vele, és nem kellett gyakran adni nekik a cicit. A fiaimnál még rendesen fejtem is. A Beánál bevallom nem nagyon fejegettem, mert ott igény szerint adogattam.
Nagyon fájt a Beánál, hogy nem megy, mert õ volt az utolsó lehetõségem, hogy megmutassam én is tudok szoptatni. Túltettem magam rajta, de fájó szívvel.

Most megyek, majd még jövök, de Bea baba joghurt evésre készül, utána meg aludni, mert Apának sírdogál most a szobában.

Szia!
Zsuzsa

beababa

Na tudom mit felejtettem ki: szoptatás alatt Algopyrint csak csínjával. 1-1 néha, ha más nincs vagy nem használ, de inkább Panadol.
M.
menta

Sziasztok!

Tényleg elképesztõen sok olvasnivaló gyûlik össze idõnként .. Kép ... én is csak az olvasásig jutottam el mostanában( de azt lelkiismeretesen csináltam Kép) ... puskát gyártottam minden szabad percemben párom szigorlatához ... Kép

Felállás idején történõ esések: Csenge is vetõdött olyanokat, hogy csak lestem, meg kerülgetett a szívroham ... Kép néha jóó nagyot koppant, de szerencsére talán ha két olyan eset volt, amikor komolyan megütötte magát... de mindig úgy nézett ki...Kép Mi azt próbáltuk, hogy ha elesett, akkor nem ijedten mentünk oda hozzá, hanem nevetve... így ha még gondolkodott is azon, hogy sírjon, mindig inkább nevetett velünk Kép

míg el nem felejtem....Kép

Szila
Az új táblázat naggggggggggggggyon tetszik Kép

evészet
Csengus sokáig csak a sütõtököt ette meg, úgyhogy azt kapott... de nem lett sárga kicsit sem... Kép na meg brokkolit is evett az elején, de arról mostanra valahogy leszokott Kép Amióta meggyógyult, nagyon sokat eszik (1- 1 1/2 üveg bébikaját, vagy egy-két tányér rizs+répa+husi) + szerencsére sok gyümölcs (alma meg banán, az õszibarack elfogyott Kép) és a kedvence a zöldbabfõzelék... azt anya tejföl nélkül, és rizsliszttel csinálja ... 3-4 decinyit simán bevág belõle Kép.. aztán idõnként beleeszik mindenbe, amit mi is eszünk .. .tegnap pl. az almáslepényt hozta nagy lelkesen ammma-ammma felkiálltásokkal ... sajnos ízlett neki nagyon Kép

Ha nagyon fáradt vagyok, vagy ha muszáj, akkor pár órára már nyugodtan le tudom passzolni Manót. Szerintem nekem hiányzik õ jobban ... Egyedül az nem mûködik, hogy lásson elmenni... akkor képes addig sírni, amíg újra elõ nem kerülök... Kép .. úgyhogy mindig elosonok... Anyósom el is tudja altatni (cici nélkül)... ez nekem nem igen szokott sikerülni... Kép

... most sincs itthon a fõnöknõ, mert párom elvitte, hogy meg tudjam nézni A gyûrûk ura elsõ részét - hogy aztán moziban megnézhessük együtt a másodikat .. KépKép .. a maradék idõben meg takarítani kellene... Csenge mellett lehetetlen,. mert mindig segíteni akar .. Kép

... még annyit írnék, de több, mint 3 órás a film Kép (rendezõi változat)...

... teszek fel karácsonyos képet .. szerintem váltogatni fogom, mert nehéz választani, montázst meg nem tudok csinálni .. Kép

sziasztok
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Méri: a szoptatós hülye szövegeket egyszerûen nem bírom szó nélkül hagyni, muszáj beleszólnom mindenhol Kép A kedvencem, mikor a gyerektelen barátnõim oktatnak ki szoptatással kapcsolatban. A kedvencem az volt, hogy ha megjön, akkor már nem lehet szoptatni, mert elfogy a tej. Szegény kicsifiam akkor még csak egyszer evett fõzeléket egy nap. A többi idõben valszeg a napfénybõl táplálkozott Kép

Zsuzsa: én úgy tudom, Für Anikó babája halva született Kép

Menta: gratulálok Helenának Kép

Mi most megyünk vásárolni, mert Balu úgy döntött, unalmasak a 86-os cuccai, szeretne 92-eseket.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Köszi az infókat a Für Anikó babájával kapcsolatosan. Nem lettem túl vidám tõle. Szegények!!! A Für Anikó nem egy fiatal nõ.

Most csak azért jöttem, hogy mondjam, felraktam a Beáról egy képet a profilomba. Ez a kép 2002. októberében készült, amikor majdnem 13 hónapos volt. Újabb képünk nincs, de addig rágom apa fülét, amíg egy hétvégére megint hazahozza a digitális fényképezõgépet, és akkor rakok fel újabb képet. Lehet, hogy akkor megpróbálkozom, majd a montázs készítésével is. És a fiúkról is készülnek akkor fotók.
Sziasztok Zsuzsa

beababa

Én is felraktam egy képet Zsaniról és rólam, majd nézzétek meg! Csak egy képet lehet feltenni? Sebaj, majd montázsolok!

Szilvi
sztigris

Meg vagyok nyugodva Szilvi! Nektek is csak régi képetek van. Gyorsan pótoljuk be, hogy legyen friss képünk is, mert még lemaradunk, hogy nincs friss kép fenn a neten. Egyébként, olyan kis törékenynek néz ki a képen Zsani. Mennyivel született? Lehet, hogy írtad már, akkor bocsi.

Szia Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Tegnap éjjel eddigi szülõi létünk leghúzósabb éjszakáját éltük át! A megszokott 9 óra helyett 10 után sikerült letenni Rékát. Ez még nem is lett volna baj, de fél1 körüli iszonyú sírással ébredt és vigasztalhatatlan volt. Áthoztam magunkhoz, cici - így elég hamar elaludt, egészen 5-ig nem is volt gond, de akkor újabb fájdalmas sírás kezdõdött!Kép Megint cici, de most nem jött be. 6-ig igyekeztünk visszaaltatni (minimum 7-ig szokott aludni, de inkább 8-ig), nem jártunk sikerrel. Addigra már mindkettõnk szemébõl kiment az álomKép Úgy döntöttünk, hogy reggelizünk és elmegyünk a 8-as úszásra!Kép Utoljára akkor voltam ilyen korán az utcán, mikor szülni mentünk! Végül jól alakult a dolog, uszi után azonnal elaludt, 1 óra hosszára és most ismét alszikKép Biztos, hogy a foga jön, csak remélni tudom, hogy hamar túl leszünk rajta, mert igencsak keresztbe állnak a szemeim!
De legalább szépen ebédelt, jó nagy adagot bevágott!Kép (nem mintha panasz lenne az étvágyára)

Márti! Igen, próbálunk kettesben lelépni, de nem egyszerû! Csak anyósomra számíthatunk, de õ nagyon elfoglalt, ritkán ér rá és ha tud is jönni, nem tud elég korán jönni ahhoz, hogy pl. moziba el tudjunk menni, pedig nagyon szeretnénk. Most is tervbe van!Kép Múltkor mozi helyett az ÁRkádba mentünk, nem a legjobb program, de találkoztam egy volt csoporttársammal, újra felvesszük a kapcsolatot és mivel p nem dolgozik (le van százalékolva) tudunk találkozgatni is!Kép
Egyébként már nem is érzem depisnek magam, mégiscsak a front lehetett!Kép

Norci, már várom a meló-dumcsitKép

Tényleg, hétfõn lesz tali? Meddig ok még a helyszín?

Szilvi! Igen, eddig nekünk is bejött, három nap után már simán ment az elalvás, de most már biztos vagyok benne, hogy a foga miatt van, úgyhogy nem hagyjuk sírni!

Menta! A Callenetics nagyon jó, én is készülök rá egy ideje. Kép Régen csináltam elég rendszeresen, heti 3x kb, és tényleg nagyon jó alakformáló!

Na, megyek, mert felébredt Réka. Sikerült fél órát aludnia4

Pussz,
Zafi
zafi

Sziasztok!
Szopi és fogyózás: most olvastam egy megdöbbentõen értelmes, szopi közben is alkalmazható kilóveszejtõ módszerrõl. Igaziból nem fogyókúra, hanem "szemléletváltás" a kajálásban.
Pl. itt megtalálhatók az alapvetések:
[url=http://www.fogyipatika.hu/lowfat.html" TARGET="_top]http://www.fogyipatika.hu/lowfat.html[/url]
De a lényeg kb. annyi, hogy ha csak akkor eszel, amikor éhes vagy, csak annyit, hogy az éhed elverd, és zsírszegéy kajccsikból, fogyni fogsz. Ha még mozodsz is, akkor pláne.

Hírességek és gyerekeik témához végképp nem értek.

A "bölcs" szopitanácsoktól viszont nagyon megy fel a vérnyomásom. A Nestlé tanácsai szerint Lucának már csak 2x kellene szopizni. Bár végülis ez így van: egyszer reggeltõl estig, meg egyszer estétõl reggelig.KépKép
Bár végre találtam kedvére való dolgot: a 100%-os Bonjour baracklevet egész derekasan issza. (akár 5-6 korty/nap!!Kép)

Már rég akartam írni: Szila, szupi a tábla! Küldök én is gyógyKépKépKépokat.

BSzilvi! Gratula Petinek a felálláshoz!
Amúgy Luca fel tud ülni, ezzel együtt állásból leülni csak elvétve sikerül neki. Én is mögérakok fél tucat párnát, plüssállatot egyebet, de sajna néha sikerül kicseleznie.

A profilomban most karácsonyi kép van, lánykáim és Dubi a mûfenyõ fõszereplésével.

Viszont Csattogó Tenyér felébred, úgyhogy gyorsan elküldöm.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Zsuzsa!
Több képet is beszkenneltem, de azóta nincs olyan kép, amin együtt lennénk. Gyorsan montázsolok egyet, a legfrissebbekbõl is.
Zsani 47cm és 2850gr volt, én is közel ezekkel az adatokkal(48cm, 2800gr) születtem, így nem is vártunk nagyobbat. A kórházban a csecsemõsök is törékenynek mondták a méretei miatt, de szerencsére hamar utólérte a többieket, hála a tejcinek!

Zafi!
Örülök, hogy megvan a sírás oka, csak jöhetnének gyorsabban is azok a fogacskák! Zsani is többször felsírt álmában, ilyenkor úgy sajnáltam szegényt és alig lehetett megvígasztalni.

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

... na sikerült végignézni a filmet ... huhhhh.. én moziban 1000x frászt kaptam volna, az tuti ...

Amúgy éjszaka lehetett vmi a levegõben is, mert az én tündéri kis leánykám is úgy döntött hajnali fél5-kor, hogy ébredés van ... na nem olyan kis cicizõs, hanem dumálós-járkálós-apa-anya-piszkálós... Meg be is trottyolt, amit csak délelõtt szokott a vadiúj peluba... Így ha már õ is ébren, én is ébren, tisztába is tettem, ne feküdjön szegény a kakiban ... az "illatról" nem is beszélve ... Kép ... aztán valamikor 6 körül sikerült elaltatni, de utána is szorgosan kúszott a cici közelébe.. legalább egy kis piszkálgatás kedvéért.... hogy én azt hogy utálom ... (mármint hogy csak úgy csavargatja...) A fogai is jönnek - de már mióta... Már egy hónapja is úgy nézett ki, hogy már csak pár nap, és kibújnak ...
... Most meg hivatalosak vagyunk vhova 5-re.... Csenge meg a város másik felén édesdeden alszik (ami nem baj Kép) ... most jönnek értem, odaviszik a kaját anyában, aztán sprintelünk - kb. 1 órás késéssel .. Kép

A Für Anikóval történtek nagyon megdöbbentettek... és elszomorítottak... Emlékszem, kb. a 8. hónapban volt, amikor a TV-ben láttam, és a párom meg is jegyezte, hogy én mennyivel kevesebbet szedtem fel... Ráadásul a párját elég jól ismertem ... De függetlenül attól, hogy ki õ... mindenkinek tragédia lehet, ha hónapokig készül, vár egy kismanót, és az mégsem születik meg .. brrrr... Inkább nem is gondolok bele ... Csak remélem, hogy nekem soha nem kell ilyen átélnem ...

... Ja .. állítólag az én kis törékeny virágszálam ma letámadott a Vörösmarty téren 2, nála fél fejjel magasabb csemetét, csak mert vmi nagyon vonzó tárgy volt a kezükben, amit önként nem akartak átadni .. A 2 ismeretlen gyereket a szülõk kimentették ... KépKépKép ...

.. mennem kell, sziasztok
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

NE LEPÕDJETEK MEG A NICKEMEN, DE ANYÓS OLVASSA A BABANETET, A NICKEMRE KERES RÁ MINDIG, ÉS ÚGY OLVASGATJA MIT ÍROK. eZT MEG NEM SZERETNÉM, HA OLVASSA.

Picit vagyok, amíg Peti nem veszi észre, hogy bnetezekKép

A pizza receptet leírom az Anyaság/gyors ételek hétköznap - amikor a gyerek a lábad alatt mászkál-ba. Nem gyors ugyan, de ide mindenfélét írunk márKép

Cory: na ja. A Szandi gyenge dumájaKép Nem azért, de kifejezetten fontos kis sújú koraszülötteknek a tejci. A hülye p......

Na, akkor mesélek egy kicsit, aki még nem ismeri a kálváriámat szoptatás ügybe.

Ugye peti császárral született. A kórházban a 3. napon bedurrantak a cicijeim. (azt már meg se említem, hogy nem szopizhatott a peti szülés után, pedig úgy hallottam, császár után is lehet. na mindegy, de másnap is csak egyszer hozták fel, az intenzív örzõbe 10 percre, hogy anyukák, ma még csak ismerkedjenek a babákkal. Haramadnap mi másztunk le a csecsemõosztályra, hogy legalább láthassuk, fel nem hozták volna, szopiztatni ott nem lehetett. Aznap én szervezkedtem, hogy lekerülhessünk a gyerekágyra. Délelõtt 10-kor le is kerültünk, de az aburtusz szobába, meg azok az anyukák közém, akiknek a PIC-en volt a babája. Estére sikerült nagy nehezen elintéznem, hogy kerülhessünk át a baba-mam szobába. Akkor meg azt mondták, pihengessenek még anyukák, majd holnap megkapják a babát. na de mihelyt baba-mama szobába kerültem, vissza nem adtam!!!! Estére kõkemény cicikkel mentem a csecsemõsökhöz. Kérdés: -Maga a császáros anyuka? Áh, magának még nem lehhet teje. Mondom, fogja már meg! Erre hátraszól: - Lányok, ezt nézzétek, 2. napos császáros anyuka, és mennyi teje van!!! Egész éjjel fejtem, hogy fellazuljon a cicim, és peti reggel már tudott enni. de minden szopi elõtt fel kellett lazítanom a cicit, és utánna még ott a kórházban 100-akat fejtem. Teljesen el voltak képedve az osztályon, Ladányi Peti-s üveggel volt tele a hûtõ, amit aztán megkaptak más babák, egy kis közbenjárásra.
Na, itthon csak folytatódott a dolog. Hazaértünk, már itt "trónolt" anyós, Após. Úgy volt, Anyu lesz itt 3 hétig, utánna anyós 2 hétig. De szegény Anyut teljesen lekezelték, velem emg éreztették, hogy Anyu úgyse tud segííteni (jó, jó, anyós egybõl kitépte a Petit a kezembõl, szopira is alig akarta visszaadni, Anyu szegény meg meg se merte fogni. Na, megjártam, mert Anyós maradt "segítségnek". Egy napig volt itt, utánna délre jött, tanult egész nap, Amikor már jöttek a fiúk ( Férjem meg Após õérte)akkor állt neki fõzni. Addig egész nap semmit!!!!!!!!!!!!!!!! Ja, és csak olyanokat, amiket a fiúk szerettek. (édes dolgokat, én az édeset a terhesség kezdetétõl szinte a mai napig nem bírom megenni).
Ja fõzött tojáslevest, jóóó sóósra (mondván: többet iszok tõle, több tej lesz. Na, több volt a só, mint a tojás) HÁROM!!!! nap múlva megtalálja a hûtõben: nem etted meg? Mondom: picikét sós lett.... erre: de hát 3 tojás beleraktam!!!!!!!!!!! Erre fogja, LESZÛRI és új lébe teszi a tojástKép
na, ez volt a maximum fõzés terén. Amikor már eluntam, akkor lementem (friss hassebbel a piacra). Hazajövök, itt trónol már após: Mondja neki anyós : vidd már ki apu a szemetet. Erre rámnéz, és látszott, totál felháborodott. Erre én enyhén ironkusan: áh, nem fáradtam el nagyon, majd én kiviszem. Hagyták.
Kipakolok a jó kis húslevesemhez: farhát, lábak, szárgy. nyak, jó sok zuza, sok zöldség: anyós: apuci, nézd kell ennyi zöldség a levesbe: áh mucikám, ez rengeteg. Ja, elfelejtettem, hogy a piacozás azért volt, mert mondta, hozzon e valamit "reggel" (ugyebár délre jött) mndom, hozzál már levesnek valót. Erre nem túlzok (kivételesen) hozott 2 db kb 6 cm-es sárgarépát, egy fehérrépát, meg egy fél farhátat. Na, ettõl indultam meg a piacnak.
A lényeg: Peti 30-40 dkg-okat hízozz eleinte (na jó, egyszer volt 42 dkg, de az átlag 30 megvolt). Jött ugye doki hetente. Anyós: Doktor néni, írja fel a tápszert, mert szegény Katikám olyan kis ingerült (vajon mitõl) Hátha elapad a teje (nekem se volt stb). A doki (haragszom is, hogy ilyen súlygyarapodás mellett ) felírta a tápszert. Na, innen nem volt megállás. Lementem isten bizony 10 percre a szemközti kisboltba, (elõtte cuppant le a cicirõl) mikor jövök, lóg a szájában a táp. Mondom, mit csinálsz? Sírt, és a szájába raktam az ujjam, és bekapta!! (elugattam 100x szor, hogy ez szopóreflex, de nem baj) Amúgy 1-2 óránként kellett etetnem, ha csak megnyikkant. Mérték az idõt, nyomkodták KÖZBEN a cicimet ("hogy: - van itt még tej, meg kell ennie) stb. Ennek köszönhetõ szerintem, hogy ma se eszik normálisan, mivel nem kellett rendes idõkben jóllaknia, hanem mindig cici volt dugva a szájába, ha csak megnyikkant. Így alkalmanként evett 50-eket, amitõl ugye paráztam.
Na, a lényeg, azért erõltették a tápot, hogy a feladatott elvégeztem, kihordtam "megszültem" az unokájukat, innentõl a lehetõ legtávolabb kerüljek tõle.
a Csúcs az volt, hogy 3 hónapos volt a Peti, amikor megkaptuk az igazolást, mehetünk bébiúszásra. Még el se döntöttük igazán, mikor hová visszük. Anyósék másnap (pénteken) megjelennek, és kérik, üljünk le. Ragyiogó arccal, azt hittem, valami jó hír, kapunk valamit, vagy hasonló.
Erre: Na, akkor most csomagoljátok össze a Petit, elvisszük, nálunk alszik, holnap délelõtt elvisszük úszni, aztán hozzuk.
Na, pont akkor szoktattam vissza a csak cicire, kinkeservesen. Úgy bedurrant az agyam, mégis, hogy képzelik!!!!!!!!! Persze udvariasan elhárítottuk a dolgot. Amúgy megnézem a "szoptatási füzetet" simán látszik mikor voltak itt (sajnos elég sûrûn) akkor tápot kapott csomószor.

Következõ gyereknél ki lesznek tiltva szigorúan.

Peti megunta (ez is csoda) mennem kell.
Bocsánat a hosszúságér, köszönöm, annak, aki elolvasta, és még nincs is vége!!!

Puszi: A Peti anyukája
most titkolóznom k

Sziasztok!

LadányiKata: Te aztán nagyon titkolod, hogy te vagy-e a fordító Ladányi Katalin! Kép Kép Kép
Amúgy a pici tárgyakról én azt olvastam, hogy a mérce a baba ökle legyen. Ami annál kisebb, ahhoz ne férjen hozzá!

Zafi: Én is nagy Elsõ Emelet rajongó voltam! Kép

Henke: kötözködj csak nyugodtan Kép , nálunk szinte mindent eszik Romi, amit mi is. És amit persze meg tud rágni a 2 egész és 2 fél fogával. Kép
A cicidnek jobbulást!

Norci: amikor Romi elkezdett felállni és kapaszkodva járni, õ is úgy esett hanyatt eleinte, mint egy krumpliszsák. Lehet, hogy kegyetlennek hagzik, de semmit nem tettünk ellene, na jó, annyit, hogy a bútorok lábához tettünk párnát. Romola õrületes gyorsasággal megtanulta, hogy esés közben ki kell dugnia a fenekét, és akkor egyszerûen csak lecsücsül a pelusra. Szerintem Vili is gyorsan meg fogja ezt tanulni!

Méri: hát igen, a szopi-témáról és a sok-sok negatív tapasztalatról órákig lehetne beszélni. Tudod, én azt tartom nagy problémának, hogy a társadalom egyáltalán nem baba-barát.
Hány TV-mûsor, hány rádiómûsor szól a kismamáknak? Egyetlenegy, a Kossuth rádióban! Elgondolkozott már azon valaki, hogy nincs Magyarországon kismamáknak szóló TV-mûsor? A speciálisan kismamáknak szóló újságokon kívül hány újságcikk szól a babáknak, mamáknak? Én nagyon sokáig a Nõk Lapját a legszínvonalasabb nõi magazinnak tartottam. Augusztus elsõ hetében volt a szoptatás világnapja, és mi volt a "Hét témája" akkor a Nõk Lapjában? Hárman az ágyban! (Gondolhatod, hogy nem a baba volt a harmadik.)
Ezek után szerinted honnan értesüljön az a nagymama, aki még szigorúan 3-4 óránként szoptatott, és sírni hagyta a babáját, mert akkor az volt a nézet, szóval ez a nagymama honnan értesüljön arról, hogy már nem így kéne, ez nem volt helyes így???
Láthatunk viszont D. Enikõket és Szandikat, akik képtelenek akár csak fél évre visszavonulni, mert azt a fél évet esetleg a családjuknak szentelnék. És akik elhitetik, hogy õk tényleg szoptatnak, más meg gyötri magát, hogy "én meg miért nem így nézek ki"?
Jól fel is húztam magam ezen.

Ha nem untat benneteket, szívesen mesélek gömbölyödõ pocakomról is: 28-án azt hiszem, éreztem mocorogni Pocaklakót, de azóta nem. 30-án vették le a vért az AFP-hez, eredmény két hét múlva.

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó 17. hét (én nem tudom pontosan a napjaim számát, de utánanézek)
p_laura

Peti anyukája!
Hát nekem borzongott a hátam a leírtaktól, nem kívánok senkinek hasonló anyóst. Hogy tudtad kibírni? Másrészt mi az, hogy nem szoptathattad a Petit császár után? Nekem is a 3. nap lövelt be a tej, de ezt Zsani 2 napos kitartó "munkájának" köszönhetem. Már a mûtétem estéjén megkaptam Zsanit egy kis szopizásra, utána pedig csak éjszakára vitték vissza, pedig 3 napig intenzíven voltam.

Kész a Zsaniról a montázs, nézzétek majd meg!Kép

Szilvi
sztigris

Laura!

Bocs, mindig elfelejtem! Nme, nem én vagyok!!!

Kata
LadányiKata (ladán

Szilvi!

Nem tudom, talán az altatás miatt nem lehetett aznap, de hogy másnap miért nem????
Amúgy a szívem szakad meg, ahogy nézem a videót (apu beprotezsálta magát az intenzívre, és felvette a legelsõ találkozásunkat. Akkor baromi pipa voltam, hogy nem tudtam a kicsire figyelni, ma már nagyon-agyon örülök.( Akkor peti kétségbeesetten rá-rá-zott, amit késõbb megtudtunk, az éhség miatt volt. Bár okosabb lettem volna, és megkérdeztem volna, nem lehetne-e megszoptatni!!! Most, ha teherbe esek, az lesz az elsõ, hogy megkérdezem, most már lehet -e ha netalántán császár lesz a vége, ha nem (hiába lett a napokban a kórház európa szintû szülõszobával ellátva) máshová viszem a batyumat.

na, most már rámkereshet:

Kata
LadányiKata (ladán

A profilban tettem "új" képet az elsõ szülinapon készült.

Pusz: Kata
LadányiKata (ladán

Ladányikata!

Mi ez a rákeresési hóbortja a "kedves mamának"? Nem lehet szabad véleményed, ha még róla is van szó esetleg?
Az én anyósom egy tündér. Ezt nem azért írom, de ez így igaz. Hálistennek nem szól bele semmibe, illetve nagyon kevés amibe esetleg beleszól, de az néha jó is.
Mi együtt laktunk 2,5 évig, és akkor azt mondtam, hogy ha egyszer elköltözünk onnan, én nagyon fogom szeretni õt. Ez így is lett. Most 20 km-re lakunk egymástól, de ha bármi problémám van, akkor rögtön vihetem oda a gyerekeket. Az az igazság, hogy szívesebben is viszem oda hozzá, mint az anyukámhoz.

Na, majd késõbb jövök, most kezdpdik az esti mûszak.

beababa

Sziasztok!

Norci!
Vilikének is gratulálok a felálláshoz! Te nem szenvedsz mostanában az altatással éppen a nagy ügyesedések miatt?
Remélem hétfõn eljutunk talira és akkor személyesen megbeszélhetnénk.

Szila!
Tényleg nagyon jó az új táblázat, ügyes vagy!

Dzsili!
Nagyon jó lehetett a hangulat nálatok szilveszterkor, nagyon jó a gyerkõcökrõl a kép!

Bogancsi!
Nagyon ügyesen oldottad meg a fõzést!

Menta!
Peti megbocsátott! De jó, ezek szerint hamarosan bõvül a pocakosok tábora a mi kis csapatunkban!

Danimama!
Nagyon aranyos Dani a képen, még ha nem is mosolyog!

Peti ma már a kiságyán kívül is mindenhol próbál felállni és az ágynál sikerült is neki. Mondjuk engem a szívbaj kerülgetett, mert nem igazán volt kapaszkodója, így végig attól féltem, hogy mikor esik hanyatt.

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Köszönöm a hozászóásokat megint. Akkor reméljük hamaropsan megtanul ülni Vili, addig koslatok utána. Ma már térdelésbõl négykézlábra ereszkedett és nem elesett. Reméljük a legjobbakat.

Viszont a hozzátáplálásos kérdésemre nem válaszoltatok. Szóval vacsorát mikor kezdtétek bevezetni?

Amúgy meg limitálni fogom, hogy egy ember max. mennyit írhat egy nap, mert így tényleg képtelenség követni Kép

LadányiKata!
Nem akarok kekeckedni, de ha te mindent tudtál a szopóreflexrõl és anyósodról, stb. akkor miért engedted, hogy õ vigyázzon rá, miért nem dobtad ki a tápszert, stb?
Nekem még anyukám is szigorúan csak úgy "vigyázhatott" Vilire mikor aludt és a férjem is itthon volt és én lementem a kisboltba 10 percre. Összesen kétszer voltam így lennt Vili nélkül, mindig együtt vásárolunk be.

BSzilvi!
Altatás igen elég rázós minden egyes ügyesedésnél, plusz a fogzás. De ma annyira elfáradt, hogy már fél nyolckor kidõlt.

Norci
norci

Még kekeckedek egy kicsit - tudom én is gyakran gépelek el dolgokat, sõt többször a kelleténél - de a j és a ly felcserélése nagyon bántja már a szememet. (Fõiskolán is ha v.ki kölcsön adta az elõadás jegyzetét és találtam benne helyesírási hibát, azonnal kijavítottam, szóval ezért bocsánat, de nem bírtam ki).

Norci
norci

Norci!

Értettem. Ma ilyen szószátyár napom volt, bocsánat. Egyébként tényleg nehéz követni a sok hozzászólást. Ma szabad napom volt a Beától, mert a fiúk, illetve apa vigyázott rá. Hétközben gyrantáltan nem fogok ennyit beszélni.
Ne értsd félre. Nem sértõdtem meg, de igazad van, túl sok volt belõlem ma.

Hozzátáplálás, ha már kérdezted.
Én 1 éves kora körül kezdtem adni vacsorát. Még egy kicsit várjál. Ha viszont úgy érzed, hogy Vili igényli, akkor elkezdheted elõbb is.

Most befejeztem. Zsuzsa

beababa

Zsuzsa!

Ne már poén volt, csak én is azt hittem, hogy utolértem magma, azt még sem. Jó hogy felpörgött a topic. Meg pont én mondom, aki nem tudja befogni Kép

Norci
norci

Norci!

Tudom, hogy poén volt, de igazad van nagyon nehéz már követni a dolgokat.
Ezt most csak azért írom, hogy enyém legyen az utolsó szó. Brrrrr.
Ezért a Miki fiamra, hogy szoktam haragudni, hogy mindig az õvé az utolsó szó. Jujjjjj!

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Minden ügyesedõ babának gratulálunk és kedves mamák ne féltsétek annyira a babócákat, jól tudnak õk esni!!!!Kép

Peti anyukája:
nem értem, hogy a legelején miért nem beszélted meg az anyósoddal, hogy mihez tartsák magukat Peti nevelésében. Peti a te gyermeked, tehát tiéd a felelõsség, a szeretet, a gond stb. A férjedet nem zavarja, hogy ennyire gyereknek néznek benneteket és nem hagyják, hogy önállóan neveljétek a babátokat? Még változtathatsz ezen és változtass is. Ami jó az anyósódéktól azt fogadd el, de ami nem, arra kategórikusan mondj nemet: Köszönöm nem, én máshogy gondolom és csinálom, az én gyerekem. Punktum. Biztos, hogy a második babával már nem fogod ezeket a hibákat elkövetni, de ne hagyd, hogy eltávolítsanak Petitõl!
Barátnõm édesanyja tudatalatt a saját lánya ellen hangolta a nagyobbik unokáját. Barátnõm szinte sokkot kapott, mikor nagyobbik lánya este felriadva azt kiáltotta, hogy nem szeretlek anya...Kép Erre csak egyféleképpen lehetett reagálni. Barátnõm nem engedi édesanyjának, hogy vigyázzon az unokájára, mert az örökös aggodalmával, túlzott szeretetével, kivételezésével teljesen elrontja a nevelését és érzelmileg teljesen megzavarja gyereket.
Lehet, hogy anyósod tényleg túlzott szeretetével és segítségével rontja el a kapcsolatotokat (te, Peti és õ), lehet, hogy nem rosszindulatból ilyen. Ha rendes, akkor beszélj vele kettesben, hátha megérti, hogy nem konkurensek vagytok egymásnak, hanem egymás segítõ társai, akik ugyanazokat az embereket szeretnek (Petit és a férjedet), tehát konkrétizáld, miben kell a segítsége és mikor szeretnél egyedül dönteni, neveleni és, hogy õ mit szeretne leginkább Petivel. Meglátod pár hét múlva mosolyogni fogsz az egészen!Kép

Munka ügyben úgy döntöttem, hogy szeptembertõl megyek el dolgozni, Dóri bölcsibe fog járni majd, addig meg ha nagyon akarok, akkor tanítgatok németet, meg nézegetem az állásajánlatokat, esetleg pár interjúra elmegyek, hogy tanuljak belõle. Ja és lekéne nyelvvizsgáznom angolból, mert anélkül semmi esélyem...Kép

Súlyproblémák:
na nekem lement az a 23 kg, amit felszedtem magamra, ráadásul én tényleg az elsõ 6 hónapban adtam le, egyszerûen nem ettem. Szerencsém van, mert ennek ellenére megmaradt a tejci. Szóval hiába úgyanannyi kiló vagyok, mint voltam, a pocim szép nagy most isKép Kép Barátnõim megnyugattak, ha végre elérem a lapos állapotot, akkor meg azért fogok sírni, mert a bõr a pocakomon ráncos lesz. A ráncot pedig semmivel sem lehet eltûntetni, csak kicsike kis hájjalKép

ne haragudjatok, de én nem tudom ki az a Ladányi Katalin, és mi az a nlc???

Für Anikóról én is hallottam, én úgy tudom, hogy halva született a babája, nagyon sajnálom, nagyon rossz lehet neki. Szerintem õ nem viselkedett volna úgy, mint Szandi... Most eléggé visszavonultan él. Szerintem orvosi mûhibáról lehet szó, nem hiszem, hogy ok nélkül, semmi jelzés nélkül így elmehet egy baba...Kép

na megyek, mert a férjem sürgetKép

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Norci!

Azért, mert egy hülye gyáva vagyok, és nem küldtem el a francba. De itt ültek ketten, és nagyon erõszakosak voltak. De már nem fogok mentegetõzni, tudom, hogy csak az én hibám, hogy tápszert is kapott, és ezzel elb*sztam az egéssz életét.Kép Csak amikor erõszakkal kitépik a gyereket a kezembõl (mert megtették, ha Csabi nem volt itt, sõt, még nagyon sok mindent), meg sírt a Peti, én a konyhában Anyóssal, Após a nappaliban, Ketten fejtvesztve rohantak a kiságyhoz, elémálltak, és nem engedték, hogy kivegyem. Vagy, kivettem, fordulok meg, és szó szerint, a tenyerem nem fért közénk, úgy rámfeküdtek, és nem engedtek ki a szobából. Aztán addig húzták ki a kezembõl, amíg oda nem adtam. Vagy. Sírt a Peti, elõbb ért oda valamelyik, felkapta, még jobban rázendített, mondom: add ide. Meg se hallja. Mondom: add már ide légyszives. Nem hallja. Húzom a gyereket, az szorítja. Mivel neem akartam széttépni,. maradt. Vagy. Elaludt a cicimen, ülök a kanapén, várom, hogy elmenjenek. Odajön Após, és megfogja a gyerek fejét két kézzel, és jó hangosan össze vissza puszilgatja. Sorolhatnám. Aludt a gyerek, amikor lementem a közértbe, de képesek rá, hogy felébresztették, csak nehogy éhenhalljon mellettem. Sajnos elõfordult, hogy el kellett mennem a gyerek nélkül a közértbe, mert nem volt itthon soha semmi, és déltõl este 10-ig - 11-ig itt ültek állandóan, minden áldott nap. Még ma is bejelentés nélkül jönnek ellenõrizni (van mobilom, mobiljuk), a múlt héten sétáltunk, jöttek, a kapuban találkoztunk, már lefelé jöttek. Kopogtak, nem voltam, erre Csabit hívják fel, nem engem, hogy hol vagyok, hogy utánnam jöhessenek. Van mobilom. Na, vajon miért õt hívták????
Amúgy nem azt mondtam, hogy mindent tudtam a szopóreflexrõl, csak azt, hogy az szopóreflex, ha bekapja az ujját. Másrészt egy hülye voltam, hogy nem jártam ide hamarabb, mert a sok tapasztalt szoptató anyuka biztosan segített volna. Sajnos, nem volt kitõl tanácsot kérnem, anyu "nem emlékezett" a netünk meg pont szünetelt, (meg csak freemailünk volt amire vagy sikerült fellépni vagy nem). Pedig lehet, hogy ha akkor tanácsot kértem volna, még mindig szoptatnék. Kép
Amúgy nincs sok önbizalmam, és ha azt mondták, nem vagyok rá alkalmas hogy tápláljam a fiam, elhittem. Mindenesetre sok "jót" köszönhetek az elsõ idõszaknak.

Kata
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Iszonyú, hogy mennyit írtatok!KépKépKépKépKép

Nagyon köszönöm a gyógyokat, igazán rámférnek, mert nagyon dögrováson vagyok. Orrom folyik ezerrel, a pzs már teljesen kidörzsölte, tök piros. Köhögök is rendesen még, de azért remélem, most már gyógyulóban vagyok. Hanga is utálja nagyon a maszkot, ami az arcomon van. És én is.

Na, megpróbálok reagálni.

Elõször is a tábla valszeg ma este lesz fent, apa tegnap nem ért rá, mert melóznia kellett.Kép

Laveolac: nekünk (vagyis a sógornõméknek) azt mondta a dokinéni meg anyós is, hogy csak a legvégsõ esetben kapja a gyerek, addig inkább a természetes hashajtókat (aszaltszilva, szilvalekvár, stb.) kell próbálgatni.

Szia megegykata és Istók!Kép)))))))
De jó, hogy ti is itt vagytok! Én is emlékszem ám rátok!

Edit,
várom a mailtKép.

Szandi: Blankát "koraszülte". De utána is nagyon hamar ilyen vékonyka volt. Amire persze én is naggggggyyyyyyyyyooooooon irígy vagyok, de hát nekem sincs bébiszitterem meg stb. Amúgy itt laknak Békáson, úgyhogy idõnként van "szerencsém" látni, amikor piacolok v. ilyesmi.

Én is bírtam az Elsõ EmeletetKépKépKépKép!

Andysj,
Madikének sok-sok gyógy:KépKépKépKép

alvás: Hanga meg ebéd elõtt alszik, általában akkor sétázunk. Aztán elõfordul, hogy olyan 3-tól is alszik 1-2 órát.

Henke,
általában nem, de azért egy-két dolgot megkóstoltatok azért vele. Pl. ma elkunyizott egy kis kolbászkát. Hajszálvékony (de tényleg) szeletkét megevett belõle. Amúgy meg a húslevesemet imádjaKép. Meg kapott már a tojásrántottából is egy kicsit.
Általában (most már) nincs semmi gondunk az esti lefektetéssel, mert ha nem is alszik el azonnal (ez mostanában elég sokszor elõfordultKép), akkor párszol feláll, kiabál, hogy annnyaaaaaaa, annnyaaaaaaaa, én bemegyek, megsimizem, duruzsolok, lefektetem, babáját odaadom, és kijövök, ha sír, megint bemegyek. De ez nem tart sokáig, mert hamar elalszik. De megszenvedtük azért ezt mi is.

Norci,
Hanga is mindig nagyokat esett, de igyekeztem elviccelni (legalábbis elõtte) a dolgot, hogy ne ijedjen meg, aztán elég hamar megtanult leülni, innentõl kezdve meg azt csinált, amit akart, én már nem is kellettem neki...
A kaja nálunk úgy volt/van, hogy délelõtt kap gyümit, ebédre meg estére fõzeléket. A tejpépeket már nem szereti. Viszont mindegyik kajájához még lenyom egy joghurtot is (natúr danone v. hófehér danone), meg idõnként egy fél narancs is lecsúszik. Soha nem ugyanazt a kaját kapja két étkezésre, viszont ha úgy érzem, hogy mondjuk ebédre enne még, akkor elõfordul, hogy kibontok még egy ugyanolyan üveggel (ha van). Ja és nálam sokáig úgy volt, hogy uzsonnára evett tejpépet, vacsorára cicitKép, de úgy gondoltam, hogy már nem bizti, hogy elég az neki (ez olyan - nem is tudom - 10 hónapos kora körül volt - azért majd utánakeresek az archívban), akkor megfordítottam, és uzsira kapta a cicit, és vacsira a fõzit, mert akkor már nem kellett a tejpép.

Menta,
de igeeeeeeeen! Én csatlakoznék hozzád, gyûjtöm az erõt. Nekem nincs callanetics-em (jól írtam?), amit le akartam tölteni, az már nincs fent, Borcsa elirányított Napocskához, aki még nem válaszolt. De a szándék az megvan.Kép
Mozi milyen volt?

Rebi,
esetleg ha gondolod, küldj képeket, és apát rábírom, hogy csináljon montázst nektekKép.

Peti anyukája,
jajajaj, nagyon szörnyû volt olvasni az egész történetedet.KépKépKépKép Én nem is tudom ilyen anyóssal mit csinálnék.

Na és akkor rólunk:

Ma hajnali hétkor kukorékolt az õrmesterKép, és nem akart visszaaludni. 9 körül bereggeliztünk, aztán elmentünk vásárolni, meg sétáztunk egy nagyot, szunyált is egy órát a babakocsiban. Meg kivettük egy kicsit lépkedni. Nagyon szépen megy már neki, ha fogja a kezemet/vagy apáét. Hazajöttünk, ebédeltünk, aztán kockáztunk egy kicsit, és úgy fél néy körül megint álmoska volt az én virágom, úgyhogy apával elmentek aludni. De sehogy nem akart összejönni a szunya. Akkor jöttem én meg a cicimKép, de ez sem volt elég. Jól telekajálta magát, alvás meg semmi. Úgyhogy fogtam a jányt, és az esti alvási rituálét megtartva letettem a saját kiságyába. És lám, elaludt (4 körül). Fél óra múlva felkelt, átvittem a nagyágyban, ott még hatig aludtunk együtt. Bár én inkább csak krákogtam. Kicsit tartottam is, hogy mi lesz így az esti lefekvéssel, de azt gondoltam, legkésõbb kilenckor akkor is leteszem aludni. Nagyon nem is ellenkezett, szépen eljátszogatott a babájával, egyszer-kétszer sírt meg kiabált nekem, aztán elaludt.

Képzeljétek, szokott "telefonálni"Kép. A mobilt odatartja a füléhez, és mondja, hogy lloKép (nem száztízetKép). Meg ha a reggelije után öltözünk, és látja, hogy hozom a cuccait, meg mondom, hogy megyünk pápá, akkor vigyorog ezerrel és mondja õ is. Meg az esti öltözéskor (pizsifelvétel) már õ is segít: bedugja a lábát is meg a kezét is a helyére.Kép

Na, most már tényleg megyek, mert akarok egy illóolajos fürdést is csinálni, meg apát ráveszem a táblázatra, aztán majd felrakom.

Üdv
Szila
szila

Ja, a helyesírási hibákért bocs, de amikor nagyon gyorsan gépelek, az is csoda, ha jó betûket találok el. Igaz, dícsérettel érettségiztem magyarból, és végig ötös voltam, csak úgy látszik a kismamaságtól ennyire elbutultam. Ja, de amúgy is buta vagyok, hiszen csak érettségim van.
LadányiKata (ladán

Hû, mennyit írtam én is!Kép

Szila
szila

Ladányikata!
Akkor én is vállalom a butaságot, mert nekem is "csak " érettségim van, és még plusz egy-két papír, amit felnõtt fejjel szereztem, de sehol semmit sem jelent, csak jó ha van, meg használom az ott tanultakat.

Szila!
Laevolac-ot azért írtam, mert a szivátlekvárt én is tudom, alkalmazom is de csak a nagyoknál. 1 év alatt nem merném adni a babának, mert állítólag felfúj.
Bea is szokott telefonálni. Karácsonyra kapott egy szimpla játék telefonkagylót, azt a füléhez veszi, és elkezd halandzsázni. Pöröl is, ha kell, nevetgél, mint ahogy én szoktam telefonálni. Õrület. A nagy fiam ennyi idõs korában még azt sem tudta, hogy mi az a telefon.

Képzeljétek el, hogy a Bea 3 dl tejen elaludt már 2. este, aztán felébred, keservesen sír, mint aki éhes, és újabb 2,5 dl tej berepül a szájába, és így alszik el. Ja, és mindezt vacsora után csinálja. Egész nap rendesen ivott, relatíve evett, jobban mint tegnap, és mégis. Ja, hogy milyen lesz a pelenka reggelre, arról ne is beszéljünk.

Zsuzsa

beababa

Zsuzsi! Sajnos lehet, hogy így menjen el egy baba. Kép Úgy tudom, hogy most Ppmázon laknak egy tök szép házban és a kertjébe menekült.

Az nlc= www.nlc.hu = nõk lapja café. Több fórum is van ott.

Kata! Egyetértek az elõttem szólókkal. Az én gyerekem, így ha tetszik, ha nem, az lesz vele, amit én akarok. Az a szerencsém, hogy még mielõtt megszületett már "jártam" ide és a Kismamából is mûvelõdtem, így nem voltam annyira tanácstalan, mint ezek nélük, így határozottabb is tudtam lenni.
Egyszer pl. az apósom krémest akart adni Helenának. Jól rákiáltottam, hogy ne csinálja és utána elmagyaráztam, hogy miért ne. Még anyukám is azt mondta, hogy annyira kicsi tej, vagy tojás nem árthat neki. Hát erre elmagyaráztam, hogy a tej és a tojásnak csak egyetlen molekulája is elég egy allergia kialakításához. Mondjuk én ilyenkor mindig elõhozom azt, hogy én ezt, mint orvos tudom és punktum. Néha csak ezzel tudom megnyerni õket. e pl. szoktam az anyósomnak elölhagyni "tiszta véletlenül" a Kismamát. Sõt! W. Ungváry Renátának adtam egy-két téma ötletet, amit majd kirakhatok az anyósomnak. Kép

Menta
menta

Zsuzsi!
Az elõbb elfelejtettem írni, hogy mi az nlc.
A Nõk Lapja Klub rövidítése. Itt is van fórum, babás, egészségrõl, otthon szépítésrõl, stb... ha érdekel, akkor látogass el a www.nlc.hu
Ha nem tudsz belépni, mert én így nem mindig tudok fellépni, akkor írom tovább is, ahogy én felszoktam kerülni a lapra.

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Tényleg annyira pörög a topic, hogy csak na!

Peti anyukája!
Lehet, hogy ez drasztikusan hangzik, de én (a te helyedben)az elsõ ilyen szopival kapcsolatos húzására elküldtem volna a jó ….-ba az anyósodat! Ilyenkor a legfontosabb a nyugalom és senkinek nincs joga ahhoz, hogy ettõl (és még sok minden mástól) megfosszon!
A kórházban szinte teljesen ugyan így jártam én is.L
Az én Petim is sajnos császárral született, de én már másnap elintéztem, hogy lekerüljek a csecsemõs osztályra. Amíg az õrzõben voltam (majdnem egy teljes napig) összesen kétszer hozták fel a fiamat, elõször csütörtök délelõtt 11-kor(szerda délután ½ 5-kor született) és amikor nem tudtam megszoptatni, csak annyit mondtak, hogy használjak mimbóvédõt, azzal menni fog! Ennyit a magyar egészségügyrõl!
Viszont nekem is egy tündéri anyósom van, velem a párom volt itthon két hétig és „csak” kaját hoztak anyukám és anyósom felváltva.
Kicsit hosszúra nyúltam, de nagyon felháborodtam, hogy léteznek ilyen emberek. Szerintem állj a sarkadra és ne hagyd magad!
Nagyon jó a kép Petirõl!

Andysj!
Mielõbbi gyógyulást kívánok Madikének!

Henke!
Már én is nagyon szeretnék talira menni, nagyon bízom benne, hogy hétfõn el is jutunk! Lesz hétfõn tali lányok?
Remélem te is minél hamarabb gyógyulgatsz!
Bmárti!
Nagyon jó az új profil képed!

Menta!
Hol van rajtad az a plusz 10 kg? Én szívesen csatlakoznék(rajtam is van jó pár plusz kg), de sajnos nem ismerem ezt a tornát, pedig én inkább a ruháimban szeretnék jól mutatni, nem a mérlegen tetszelegni magamnak! Az meg végképp nagyon jó ötlet, hogy együtt „formálódtok” a pároddal!
Gratulálok Helenának a felálláshoz és a hónapfordulóhoz!

Norci!
Csatlakozva Borcsához, nálunk is az a helyzet, hogy hiába tud Peti felülni, ha állásból szeretne leülni, általában nem sikerül neki tökéletesen. Én is megpróbálom azt, hogy mindig rajta a szemem, de nem kapom el, csak ha nagyon rosszul esne. Szerintem, ha nem esik, akkor sosem fogja megtanulni, hogy hogyan „kell” esnie vagy leülnie. Persze azért én is mindig a nyomában vagyok!

Norci, Borcsa!
Nektek nem lett sokkal nehezebb a szopi, amióta ilyen kis örökmozgók a gyerkõcök? Peti most már hanyatt nem hajlandó enni, ha pedig fekve eszik, akkor szinte azonnal hasra fordul és felül. Ti, hogy csináljátok? Vagy nálatok nem változott semmi?
Rebi!
Én moziban láttam a második rész bemutatóját( a párom is nagy Gyûrûk Ura rajongó), hát felkészülhetsz, legalább olyan félelmetes lesz!

Laura!
Szerintem mindenki nagyon szívesen(és nosztalgiázva) olvassa a pocaklakódról és természetesen magadról írt sorokat!

El is felejtettem így az ünnepek alatt írni, hogy úgy néz ki, hogy június végén költözhetünk mi is a saját házunkba. Szerencsére egy ismerõs már „le is csapott” a lakásunkra, így az eladással sem kell foglalkoznunk. Most már csak a banktól várjuk az értesítést, hogy mehetünk aláírni a szerzõdést a kölcsönrõl. Olyan jól néz már ki a ház, ma voltunk kint megnézni, már alig várom, hogy költözhessünk!Megyek és megnézem az új képeket.

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Jaj, most jutott eszembe!
Ma engem sem tudtok lelõni!
Ha jól vettem ki, sokaknak van digitális fényképezõgépe. Mi is most készülünk venni. Megírnátok nekem, hogy kinek milyen van, mire kell figyelni és kb. milyen áron vannak?
Természetesen jöhet magánba, mert nagyon OFF.
szj13@freemail.hu
Elõre is köszi!

Szilvi
bszilvi

Sziasztok!

Na, elkészült a táblázat, remélem, senkit nem hagytam ki ebben a nagy pörgésben, ami itt van mostKép.

Menta,
tõled akartam még kérdezni: Hangának nagyon száraz lett a bõre, nincs valami jó kis kence erre? A zsírozót nem nagyon szeretem, viszont az elég jó. Más hasonló krém nincs? Ha esetleg le tudnád írni az összetevõit, anyóssal fel tudom íratni, és már ki is tudom váltani. Hétfõn megyek hozzá amúgy is fürdetõreceptért, a mi dokinénink szabin van, én meg elfelejtettem kiváltani a felírt receptet, az meg már lejárt. Nem lehet esetleg, hogy a víz (és nem a kül. babafürdetõk szárítják ki a bõrét). A háta eléggé száraz, meg a kis mellkasa, meg a felkarja.

Kép

Üdv
Szila

Ui: valaki nem töltötte le a Borcsa féle callanetics-et véletlenül?
szila

Sziasztok!

Na, elkészült a táblázat, remélem, senkit nem hagytam ki ebben a nagy pörgésben, ami itt van mostKép.

Menta,
tõled akartam még kérdezni: Hangának nagyon száraz lett a bõre, nincs valami jó kis kence erre? A zsírozót nem nagyon szeretem, viszont az elég jó. Más hasonló krém nincs? Ha esetleg le tudnád írni az összetevõit, anyóssal fel tudom íratni, és már ki is tudom váltani. Hétfõn megyek hozzá amúgy is fürdetõreceptért, a mi dokinénink szabin van, én meg elfelejtettem kiváltani a felírt receptet, az meg már lejárt. Nem lehet esetleg, hogy a víz (és nem a kül. babafürdetõk szárítják ki a bõrét)? A háta eléggé száraz, meg a kis mellkasa, meg a felkarja.

Kép

Üdv
Szila

Ui: valaki nem töltötte le a Borcsa féle callanetics-et véletlenül?
szila

Szila! Vedd ki a könyvtárból a Callanetics könyvet! (Ne a supert!)
Én 6-án kezdem és február 6-ig minden hétköznap fogom csinálni. Ez állítólag napi 1 óra. Henke szokta volt csinálni. Ha addig sikerül olyan alakúra Kép változnom, hogy mindkettõnknek tetszen, akkor onnantól csak a napi 20 perces fenntartót csinálom majd.
Borcsa! Köszi a linket a fogyóhoz, megyek megnézem.
Menta
menta

Nem tudom, miért csinálta úgy, hogy kétszer rosszul tette be a táblát, de majd szólok Gabinak, hogy ha lehet szedje ki.

Szila
szila

Bszilvi! Vedd ki a könyvtárból te is ezt a könyvet. Egyébként a hasamon, a hátamon és combomon van rengeteg felesleg.

Szila! Sajnos nem tudok konkrétan ilyen receptet, de úgy emlékszem, hogy a napokban valaki leírt egy ilyen kenõcsöt összetevõstõl. Az viszont tuti, hogy a víz és a fûtés okozta száraz levegõ ilyenkor télen nagyon ludas a dolgokban. Ez még nem jelenti ám azt, hogy tuti ekcémás Hanga, lehet, hogy elég lesz kicsit párásítanotok és kicsit kencéznetek.

BSzilvi! Még annyit, hogy szerintem az az egyik legfontosabb, hogy legaláb 1.5, de inkább 2-3 Mpixel-es legyen. Úgy tudom, hogy ettõl függ, hogy mekkora felbontást tud csinálni.

Ja! A mozi nagyon jól sikerült. Persze ez a James Bond film is olyan, mint a többi, de azért nagyon élveztem azt, hogy újra kettesben vagyunk. Nem hiszitek el, de az volt a legnagyobb élmény, amikor beültem az elsõ ülésre, elegánsan becsaptam az ajtót, bekapcsoltam a biztonsági övet. Mondtam is a férjemnek, hogy "mint a régi szép idõkben". csak ez most még szebb, mert otthon vár minket egy tündéri kislány! Kép
Menta
menta

Sziasztok!
Dani ma ejszaka alvasi rekordot dontott! Lefektettem 1/2 9 kor es reggel 9 utan ebredtunk, hogy meg mindig nem sir! Berohantam a szobajaba, hogy nincs-e baja. O meg edesdeden aludt. Kép 1/2 10 utan ebredt. Akkor is szerintem csak azert, mert mar tobbszor bementem hozza.

Szilvi! Elfelejtettem irni, hogy Dani nalunk is alvas utan eszik fozeleket. Reggel Milupa pehely + szendvics; alvas elott nagy adag gyumi es alvas utan fozelek.

Sargarepa: Egyszer Dani nozija is besargult a sok sargarepatol. Pont akkor voltunk a dokinal; meg is mutattam neki es o nevetve mondta, hogy csak nem szereti a sargarepat? Kerdeztem tole, hogy lealljak-e vele. Mondta, hogy nyugodtan adhatom!

Etetes: Nalunk mar sokmindent eszik Dani amit mi, de azert en elegge szelektalok. Nem eszik semmmi futolt-husosat, kolbaszt. Felvagottbol csak pulykasonkat. Mindennap eszik gyumit; szinte mindennap zoldseget. Tobbnyire neki meg kulon fozok, mert jobban szereti a kremes allagu dolgokat. Mi meg szoktunk pl. sult csirket enni, ami neki szaraz; vagy o meg nem eszik tejfolos dolgot - olyankor sem kap. Inni Milupa teat kap; lassan raterunk a juice-okra.

Henke: kerdeztem Toled, de ugy latszik elkerulte a figyelmedet. Kép

Marti! Te milyen szendvicset adsz Arminnak? (irtad, hogy spec. pulyka sonkat) de van meg mas otleted?

Edit! En is sirtam a himnusz alatt. En amiota Dani megszuletett szuper erzekeny vagyok; kulonosen ha eszembe jut, hogy a Dani itt van mar kozottunk. A multkor neztem a vatsagdij c. filmet a TV-ben (MEl Gibson) es akkor ie elsirtam magam, amikor a gyerekuk miatt izgultak, pedig mar lattam parszor es ismertem a veget.
Neha rossz, hogy nem mehetek el olyan rendszeresseggel es foleg olyan szabadon moziba, vagy bulizni de soha, semmiert nem cserelnem vissza azt az idoszakot a jelenlegivel. De gondolom, ezzel Te is igy vagy.

Peti anyukaja! Hat nem semmi az anyosod. En azt hiszem mar reg kiosztottam volna. Az enyem is sokmindenbe beleszol, de szerencsemre ezt a ferjem sem turi - es o nagyon messze lakik tolunk. Kép
Szerintem errol a ferjeddel kellene beszelni es ha neked kinos akkor neki kellene ezt az anyukajank tolmacsolnia, hogy legyen szives beken hagyni Titeket!

Norci! Nekem szerencsem volt. Dani elobb ult mint allt. Az elejetol fogva ha felall ugyesen leul (lehuppan) a foldre. Az elso perctol nem kellett neki segiteni. Neha elofordulna esesek - olyankor mi is nevetunk, hogy elterejuk a figyelmet vagy ugy csinalunk, minht nem lattuk volna es olyankor felul, rank nez majd jatszik tovabb. Tobbnyire bejon.

Most mennem kell.
Sziasztok, Danimama
danimama

A digitális fényképezõgép adatok engem is érdekelnének. Elõre is köszönöm.

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Hat ez az anyosos történet borzalom!
Nekem nincs anyosom,mert meghalt,amikor a parom 10 éves volt.Az aposomnak van most egy élettarsa,aki néha probalt nekem okos ötleteket adni.Ilyen példaul,amikor Riki 3 v. 4 honapos volt,hogy miért nem adok mar neki gyümölcslevet?Pont akkoriban sikerült kiküszöbölni a cumizavart,ugyhogy duplan ingerült voltam az ilyenektôl.Szerencsére nem tulajdonitottam tul nagy jelentôséget az ehhez hasonlo tanacsoknak,igy nem is emlékszem rajuk.Hamar rajöttek,hogy szeretném ugy csinalni,ahogy én jonak latom.
Az anyukam pedig nagyon aranyos,mert amire emlékezett,azt elmondta,amugy meg teljesen elfogadja az uj nézeteket és nagyon büszke ram,hogy még mindig szoptatok.Kép

Tudom,a sulyprobléma témahoz én jobb,ha hozza sem szolok!KépCsak azt szeretném elujsagolni,hogy reggelente tornazok a popsimra,mert az nagyon nem tetszik igy.Sajnos régen sem volt egy hu,de kerek popsim,de most aztan tényleg borzalom.
A hasamon is van egy kis "ottmaradt",de azt jol be kell huzni!KépKép

Mindenkinek,aki beteg:KépKépKépKépKép!

Gratulalok a sok ügyi babanak!

Riki ma felallt a babakocsiban.Majdnem szivbajt kaptam,amikor sorbanallaskor belenéztem a babakocsiba.Ôurasaga megprobalt megszerezni valamit a kassza elôtt kirakott arukbol.
Nagyon aranyos,mert amikor meglatja,hogy hozzuk a fôzelékét,akkor elkezd nyammogni a szajaval.Raadasul jo nagy étvagya van!Kép
Mostanaban nem tud eljatszani a sajat jatékaival.Minden mas érdekli.Legjobban a konyhaajto tetszik neki kinyitja,behajtja.A teritôhuzas is a kedvencei közé tartozik és a függöny rangatas is.A konnektor és zsinor piszkalasrol ne is beszéljünk!

A Für Anikorol jutott eszembe egy ismerôsünk története,csak nem nagyon akarom részletezni a babat varok miatt.Szoval a lényeg,hogy két héttel a szülés elôtt veszitette el a babajat autobalesetben.Majdnem ô is rament,mert a gerince sérült és komaban is volt.A baba elvesztése miatt az ismerôsünk férje banataban alkoholista lett,igy a hazassaga is tönkrement.

Megnéztem az uj képeket a babocakrol,mind nagyon-nagyon jo!

Edit
edith16

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?