Új privát üzeneted érkezett!

No akkor visszakukk egy picinykét, de csak, hogy megírhassam...

Kisbuksi: a soraid olyan szívszorongatóak voltak! Nagyon erős és bátor vagy, hogy így el tudod mondani illetve éreztetni velünk mindazt, amit érzel, amit gondolsz. Tudod, hogy újra végignéztem azt a kis levélkét, amit a múltkoriban küldtél...( és be kell vallanom,nem csak most)

Judit: no én sem úgy gondoltam, hogy a télre bevackolunk és majd csak a medvével bújunk ki a negyedikről. Csak tudod meggondolandó, hogy a mázsányi ruhába bújtatott, több kilónyi babakocsiba ültetett kevéske kilónyi Matyimat, a magam télikabátba öltözött és vastagon aládúcolt kissé(nagyonKép) macis termetemet levonszolom-e a
80 lépcsőn vagy sem. Nyáron mennyivel egyszerűbb volt... Ezért csak rövid babakocsimentes sétákat tervezek délelőttre, esetleg ügyintézőst babakocsival. Délután mire apa hazaér már setétedik, bár azért inkább ne lássak, csak mehessek!( na az első felét nem gondoltam komolyan!)

Hicu: pénztárca Kép, egyszer velünk is megesett ilyen, mármint, hogy visszakerült, csak sajna a pénz az elpárolgott belőle. De még így is hálás az ember, mert hát a papírokért az utánajárásKép

Boró: kellemes síelést! Merre mentek? És miért nem dobsz egy képet Kicsikincsedről?

Ini: Hannának nagyon szorítunk, Neki küldöm:

Kép

és légyszi akkor küldd el a táblicskut, mert egy vírus-sikáláskor valamerre elmentettem lemezre, de ki tudja ma már hova!

Ági: Dani-fiúnak gyógypusszancsok! Mi van a szemölcsökkel?

Noresz: tudod, hogy azóta sem hagy nyugodni, hogy mi történt azzal a kiesett bugyival?Kép
Sok sikert a hozzátápihoz!

Pindur: miről írod a szakdolit? És mit is tanulsz? Ha jól emlékszem, akkor te is "pegazus" vagy!

Most már tényleg megyek aludni! Pussz, Zita
zitus

Zitus
azt hittem, csak én vagyok ilyen éjfél utáni állatcsodaKépKép
dugulok, megyek aludni, Kispapi dolgozni akar
holophernes

JuditKép

Beszámoló csuda jó lettKép A képeken szegény Domcsi lányom úgy van beállítva, mint a pöttömök rémálmaKép Na csak vicc volt. Tényleg minden érdekelte, ami mást is.
Édesek nagyon a gyerkőcök. Jó volt találkozni Veletek, kár, hogy mennünk kellett. De már Domcsi is nyűgös volt (be is aludt a babakocsiba), és elértük a csúcsforgalom kezdetétKép

HicuKép
Azért a kedvetlenség ellenére annyit együtt vagyunk párunkkal, amennyi ahhoz kell, hogy ő ne menjen el, mi ne legyünk nagyon mártírok. Ahogy a mondás is monja: néha az evéssel jön meg az étvágyKép

ZitaKép
Emeletről lejövő leírásodon nagyot nevettemKép Magam elé képzeltem a jelenetet, és most is nevetekKép

HajniKép
Látom, Alexa is fáradt lett, miután mi elmentünk.

Szép napot! Használjátok ki még ezt az enyhe időt, mert hétvégére megint hideget mondKép

Puszi:
Nelli
hnelli

SziasztokKép

Irigy irigy irigy, sőt már nagyon sárga isKépKép De hát most nekünk a nátha jutott osztályrészül, de sebaj TóbiásKépKép

JuditKép
Értettem, parancs, jövőhéten nem menekülök meg tőletek, de Ti se tőlemKépKépKépKépKép
Tetszett a beszámoló, ugy vigan elöttem lebegett a csuzdázó mamik képeKépKép Legalább Vencelkének és Dininek jó napja volt, kész hárem vette körül őket.
Jó lenne ha küldenél egy fotót meg leirást arról, hogy tulképpen mit szeretnél az órádból kihozni, ezt csak azért mondom, mert ha mondjuk alapozni kell, ugy mint ahogy én eltüntettem a gyári világoskéket róla, akkor nem ártana még a tali elött megtenni, mert máskülönben a talin csak nézed ahogy szárad az alapozás, gondolom inkább kreativkodnál veleKép

ZituKép
Drukk a játszóházhoz, tuti jó ötlet és ha még elég ügyes is vagy esetleg jó kis bevételforrást lehet belőle faragni.
Mivel elég vizuális tipus vagyok, totálban elképzeltem a jelenetet a le és felgrasszálásban a 80 lépcsőn, szerintem irhatnál belőle egy jó kis bestcellert fogyokúra kismamiknak cimmelKép
Szemölcsök sajna még meg vannak, és lassan letellik a 6 hét, nem tudom mi lesz a végén, lehet hogy hipp és hopp eltünnek egyik estéről a másik reggelre, ha nem akkor még ott a dilemma menni Heim P vagy nem...

NelliKép
Az tök természetes hogy az kell neki ami a másiknak, gondolj bele mennyire uncsi lehet az a dolog amit megszerez és a másikat nem érdekliKépKépKép
ami az evéssel jön meg az étvágyat jelenti, nálam valahogy manapság nem teljesen akarodzik, pedig mikor pocakos voltam ugy második harmad elején, apa le se tudott vakarni magárólKépKép holvannak azok a szép idők márKépKépKépKép

HicuKép
Vannak még rendes emberek, ilyenkor tudok még jobban bizni abban, hogy még ér valamit a becsület.
Nem semmi hogy rajzol Dudu, nálunk jobb esetben csak galacsin lesz a lapból, rosszabb esetben meg cifet-cafat. Bár a tollat ő is szereti, sőt van amikor probálgatja a lap fölött amit tőlem lát, de csak a levegőben, és inkább csámcsog egy jót a toll végénKép

RebiKép
gyógyuljatok meg hamar, és add vissza a kinaiaknak amik az ővék, hadd temeljék magunknakKép

OrsiKép
Visszanéztem a képeket multkorában és annyira édi Bence ahogy pakol, ő is egy akkurátus ember ezen a térenKépKép Nálunk a fiok és a videokazetták a sláger, a ruhák egy mozdulattal szárnyra kellnek, a kazik meg dölnek mint a torony lefeléKép

Jajj jányok valaki irta a gyormoszáj környéki fájást, meg a hátba kisugárzást... most nem jut eszembe ki volt, kövezze meg érte nyugodtan, de szita vagyok. Nah szóval az sajna lehet epe is, vagyis az epegörcsnek ez lehet a jele, nekem volt már vele dolgom innen a tapasztalat. Olyan mintha egy teniszlabda lenne a gyomorszádnál, nyom és fáj, közben meg a lapockához szépen benyilalKépKép

HajniKép
Alexa annyira édesen bujik ám hozzád azon a képen, ugy megpuszilgatnámKépKép
Mulkor a játék nagy hevében, Dani is produkálta magát a repkedős kézlobálással és vigyorral, rögtön ti jutottatok eszembe, tuti Alexától leste elKép

MariannKép
NEm semmi a párod.. bár sajna kevés a normális pacák... NAgyon megtudlak érteni, valahol hasonló dolgon mentem át annak idején, csak hála az égnek nem volt uton egy csöppség, igy valahol könnyebb dolgom volt. Egy tuti, az a barátnő aki ezt megtudja tenni, az valahol soha nem volt igazi barátKépKépKép
Egy biztos Nádja gondolom mindenért kárpótol téged, egy nagyon édi kislány, tündéri a fotónKép

BogiKép
Szeretetben teljes békés napokat, heteket, hónapokat és éveket kivánok nektek, és boldog pocakosodást. Az igazi megoldás mindenre bennetek rejlik, csak meg kell találni és összhangba hozni.

ManókaKép
Nagy gratula az 1 cm es csöppséghezKép Növögessetek szépen és fejlődjetekKép

IldiKép
Rászólás témában nálunk egy biztos, ha esetleg felemelem a hangom, akkor inkább elkezd nevetni és azt hiszi hogy játszom vele, igy az nem válik be nálunk. Legtöbbször ha valami olyat csinál amit nem kéne, akkor elkérem tőle és megdicsérem milyen rendes kisfiú, hogy odaadja anyának. Multkor egy egész fiókot pakolt ki igy nekem, ami tele volt gyertyákkal meg füstölökkel, kivette és hozta adta a kezembe. Amit tudok azt elpakoltam, elbarikádoztam, de igy is van sajna a lakásnak több olyan része amivel már nem tudok mit kezdeni, igy marad az hogy a sarkában vagyok, ha kinyitja szépen becsukom. A fürdőszoba, a wc, a gardrób nálunk zárva. Mondjuk ha wcn vagyok akkor nyitva hagyom neki az ajtót, a konyhában meg mindig velem van ha fözök, eddig mászkált lerámolta a müanyag edényeket, megprobálta kinyitni a fiókokat, manapság belerakom az etetőszékébe, elérakok egy csomo érdekes dolgot, azzal elég sokáig elbabrászik (szines müanyagtányér, müanyag kispohár, habverő, fakanál)

OrskoKép
Ez a tanácsadásosdi tényleg csak akkor jön be ha mind a két fél szeretné, de féloldalasan sajna kevésKép
Gratula Dininek a fogacskáhozKép

IniKép
szoritunk nektek, és bizom benne hogy gyorsan elfelejtitek és minden renben leszKép

Most mennem kell, mert Dani felébredt majd még folytatom, vagy jobban mondan még visszatérekKép

puszi
Ági a terminátorKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Húha, már csak lassan bírom követni ezt a tempót. Legközelebb már eleve az archivnál fogom kezdeni. Kép

Tegnapi tali ismét szuper volt. Pár képet én is csináltam, majd igyekszem feltenni. Bár szerencsésen otthagytam a táskát, amiben a pelusok voltak, de még időben feltünt, nem kellett sokat visszamenni. Kitti pedig hazafelé végig aludt, pedig máskor a buszon már fel szokott ébredni.

Szilvi, ne haragudj, hogy nem emlékeztem rátok. Utána már eszembe jutott, hogy tényleg taliztunk a Margitszigeten. Bocsika!Gratula Dorkának az álláshoz! Kép

Hajni, nem ijesztettél meg. Kép De komolyan, azért én sem akarok évekig várni. Úgyis nemsokára mennem kell a dokimhoz, majd rákérdezek.
A dolgozatíráshoz nem tudom mennyi óra alvás kéne. Egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy nekiálljak. De majd ha már le kell adni, gyorsan letudom. Legalábbis remélem.
70 cm? Hú milyen nagy már a pici lányod! KépEz a dolgozós sztori tetszett! Kép

Zitus, játszóházas dolog tényleg jó ötlet! Hajrá a megvalósításhoz! Kép

Ines, köszi az útbaigazítást, így már tudom, hogy merre van. Drukk nektek a műtéthez!

Mariann, tényleg nem könnyű egyedül gyereket nevelni. De Nádja mosoly valóban mindent kárpótol. Kép

Judit, tetszett ez a gitáros kép! KépMarcipán bonbonok Kép Kép

Orsko, én írtam a mászást. Csak kicsit türelmetlenkedtem, hogy mindig úgy látom, hogy már nem sok kéne Kittinek, hogy rendesen másszon, de még mindig nem az igazi. De közben rájöttem, hogy az a "nem sok", neki még többet jelent, és igenis alakul ez, csak lassabban, mint ahogy én képzeltem. Szóval most már türelmesebb vagyok.

Orsi, dokinéni nem mond semmit a mászásra. Sőt az a vicces, hogy eddig, ha mentünk mindig kérdezték, hogy miket tud már, fordul-e stb. Most már nem is kérdezi, hogy miket tud.
Gitárral majd még próbálkozunk. KépGratula Bencének a sokáig egyedül álldogáláshoz! KépNyilaláshoz nincs ötletem, de remélem hamar elmúlik.

Pindur miből írod a szakdolgozatod? Nekem most kéne leadni a témafoglalót, de a meghirdetett témák közül egyik se tetszik igazán.

Boró, jó, hogy visszatértél! Köszi a gratulációkat! Lakásszentelő jó ötlet, köszi a meghívást! Jó utat, és jó szórakozást a hétvégéhez! Kép

Bpildi, ilyet én is szoktam mondani: "Ki ez a hisztis baba? Hol van a rendes Kitti baba?" Kép

Bogi, örülök, mindannyian jól vagytok! Zsákos Frodina nekem is tetszett! Kép A takarítást azért tényleg nem kell túlzásba vinni.

Noresz, remélem tudtok jönni jövő héten talizni.

Rebi, jobbulást nektek!

Eddig jutottam a visszaolvasásban, majd még próbálok jönni.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

De jó lehetett nektek talizniKép Úgy, de úgy mentem volna én is ivararányt tovább rontaniKép Megnéztem a képeket, a babák nagyon szépek mind-mindKépKép
De mennék még lakásavatóra meg Vencel zsúrra isKép

HicuKép
Már akartam kérdezni, hogy apának milyen név ez a Mashu? Biztos kérdezték már csak nekem elkerülte a figyelmemet.
Tényleg ritka az ilyen rendes ember.
Rajzolós Dudu nagyon ügyesKép

ZitusKép
Hát ha én vásárolgatnék nekem se fájna a fejemKép
Bár tegnap Zsófinak dönörű!!! kabátot sikerült venni hozzá való kantáros vízlepergetős nadrággal meg sapkával. Mint kiderült olyan gombóc benne, hogy egyelőre még nagyon menni se tud, de hát csak-csak belenő (tavaszra).

Annyi mindent szeretnék én is vásárolni magamnak, csak hát nem futja most a keretbőlKép, mire meg odajutunk, hogy akkor menjek vegyek valamit, akkor biztos a gyereknek lesz szüksége valamire. És ugye a rangsor már más.

Amikor még gyerektelenül hallgattam a "jaj mennyibe kerül egy gyerek panaszkodásokat", sose vettem komolyan, mer' miért aggódnak azért a kis pelenkáért? Hát most már megtudtamKép

JuditKép
És még két marcipános nyalifali után is le mered írni, hogy már legyen vége ennek a hónapnak?Kép
Beszámoló csúcs, mintha csak ott lettünk volnaKép

ÁgiKép
Reméljem a szemölcs-gondok elmúlnakKép
Ez nem is rossz ötlet, hogy elkérem tőle és megdicsérem, kipróbálom holnap. Kép

ZituKép
Tényleg csinálsz játszóházat? Mindent tudni szeretnék róla, hogy hogyan.. lécci lécci meséld elKép

TündeKép
Reméltem nem vagyok egyedül ezzel a kérdésselKép

Beteg babuknak gyógypuszikákat meg jubbulást kívánok.

Megájjjatok jövök még !

Puszi:Ildi
bpildi

Sziasztok!

Orsko,
"Mégiscsak"?! Kép Kép Kép

Bogi,
Zsákosfrodina Kép hogy vagy?
Apa dicsekvése biztató! Kap egy piros pontot: .

Ildi
ezt a nagy semmibe beszélést lehet, hogy én is kipróbálom! Bár nem akarom elkiabálni, de mostanság valahogy összeszoktunk Alexával. Régebben rettegtem azoktól a napoktól, amikor Apa elment szoliba, de most már látom, hogy nem is olyan vészes. Egész jól el tudunk már kommunikálni.

Hicu,
látod még vannak rendes emberek! Kép
A pocidat meg továbbra is csak macilányozd ki a BKVn Kép Kép Kép
Rajzolás szupi! Alexa még ott tart, hogy "jajdefinomezacerka". Én meg hogy "úristenkiszúrjaaszemét..." Kép

Zita
én nem aludtam ki helyetted is magam, nem baj? Kép

Manóka,
még egyszer grat a pöttyhöz! Kép

Judit,
énneménnem csináltam képet talin. Azaz hogy 3at a telefonnal, de azt is csak az utódomról Kép Amúgy meg kell, hogy jegyezzem Léna marha cukin terült el rajtad! Jó lett volna azt is megörökíteni!
Köszi-köszi gondoltam, hogy Halász Judit!
Nekem a marcipános Milka szaloncuki a kedvencem. Asszem holnap elkezdek célozgatni Apának...

Noresz,
igen-igen! Mi van a bugyival?! Ugye nem egy fán landolt? Kép

Nelli
a kép Alexa bújásáról még a legelején készült. Így nézett ki a végére fáradtan Kép
Kép

SárgaÁgi
jobbulást nektek! A csúszdázó mamik képe előttem még kicsit rémképként jelenik meg... Legalábbis én totál megijedtem, ahogy Noémi beszorult a párnák közé...
Dani elleste Alexa ugribugriját? Kép Szegénykém ma akarta anyuméknál a szőnyegen is csinálni, de az nem csúszott olyan jól, mint az itthoni parketta. Kép

Tünde
lekaptad már Apát Kittivel? Kép

Boró
már nem olvasol, de jó utat! KépTudod mit, inkább legyen hó, és majd itthon írsz nekünk Kép

Még azt akartam elmesélni, hogy én hülye ma adtam Alexának mandarint. Nem kellett volna! Ugyanis nagyon hamar viszont láttam a pelusban emésztetlenül. Kicsit vicces is volt, amikor kinyitottam a pelust, és megláttam a kis mandarin tasakokat. Komolyan mondom, mintha épp akkor szedtem volna ízekre. Bocs ha valakit zavart a kivesézés, csak nekem ez olyan furi volt.

Na puszi!
Hajni

Ui.: Akinek a párja/ismerőse tud, menjen vért adni, mert nagyon-nagyon kell! Én sajna túl nyeszlett vagyok hozzá, ráadásul szoptatok is, de Apa Kép már túl van rajta.
tigribigri

Hajni,
dejó egyes férjeknek, szoláriumba járnak Kép

Ildi,
megpróbáltam a félrebeszélést. Kinéztem egy foltot a falon, és elkezdtem a piroska és farkast mesélni neki. Aztán elképzeltem, hogy valaki bejön a szobába és meglátja, amint gyermek meztelen sejhajjal, hason fekve rágja a nemtommit, anya meg elmélyülten mesél a falnak, és nagyon elröhögtem magam. innentől kezdve egészen jól szórakoztunk Kép

Két tali utáni megfigyelésem: Dini ezeken az estéken nagyon nagyon jókedvű. És másnap is. Lehet, hogy jó neki...

kérdéseim vagynak:
első a fog. izé... volt nálatok szopi közben harapdálás? Megmondom az őszintét kicsit tartok tőle.
másik: jövő hét végén hivatalosak vagyunk lagziba, ami nem bp-en lesz, bár nem nagyon messze (kb 1 óra autóval). Micsináljunk? Vigyük gyereket, ne vigyük, hazajöjjünk, aludjunk ott, teljesen tanácstalan vagyok. Ti voltatok már a babókkal így. Na tk mi már voltunk, de az családi eksön volt, és nagymama, nagynéni, lelkesen vigyázták Dini álmát, amíg mi buliztunk. Ez más lesz.

tsók
orsko
orsko

Hali!

Ismét jót pityeregtem a Szülőszobán... bár ez a Kandika még mindig nem a kedvencem.

Orsko, fogügy passz, mert ugyebár nekünk még csak szúrós csíkunk van Kép
lakodalom ismét csak passz, mert még sohasem hagytam senkire Alexát. Ha nálunk hasonló lenne én mindenképp vinném, aztán időben lépnénk haza.

Orsi mi volt a profnál?

Pussz
Hajni
tigribigri

Sziasztok!

Jó ég, ha pár napig nem vagyok itt, szinte reménytelen visszaolvasniKépMire végzek, már nincs időm írni, mert a fiam rágja a küszöböt, bokámat, s mindent, ami azon a szinten vanKép

Mivel sokat írtatok, s többen egy-egy témáról, nem biztos, hogy mindenkinek sikerül külön írnom.

Nagyon tetszettek a "nem szabad" hozzászólások. Én is azt terveztem, hogy a "nem"-et inkább azzal helyettesítem, amit csináljunk helyette - hát nagyon nehéz!! Tegnap pl. épp a függönybe kapaszkodott bele- mit mondjak?Kép De nem elég, hogy belekapaszkodik, még rágcsálja is - ez szintén nem lenne baj, ha nem hagyná rajta a répás ebéd maradékaitKép Mindenesetre nem adom fel, ha már 2-3 nem helyett mást mondok, már előrébb vagyunkKép

Judit, nagyon jók a talis közvetítések! Olyan jókat derülök rajtukKép A képeket azonban nem találomKép Segítenél? Köszi

Bogi, a lányok már annyit írtak, hogy én csak azt kívánom, hogy minden a legnagyobb rendben legyen, pocaklakó növögessen, apa is nőjön lassan fel a feladathoz.

Hicu, örömmel olvastam, hogy vannak még rendes emberek - teljesen felvillanyozza a napot, nem? (pedig tulajdonképpen ez lenne a normális.)Jut eszembe? Hogy bírsz lehajolni Duduhoz? Nem lehet könnyű! rajzművészKép

Ildi, ez a "mellébeszélős" figyelemfelkeltős - elterelés nagyon tetszik!!!! Én is megpróbálom, mikor épp a "semmi sem jó" állapotban leledzik a ded.

Rebi, gyógyuljatok meg gyorsan!!!

Ini, ha esetleg frissíted a táblicskut, belecsempésznéd a fiamat? András,2004 márc 15-én született, 2800g, 51 cm, névnapja:nov 30, a zannya pedig 72. dec. 6-án született. Előre is köszi!

Boró, remélem ragyogó napsütésben siklatok a havon!

Orsko, fogügyben még én is tapasztalatlan vagyok, mert a lassan 8 hónapos fiamnak még mindig a fogatlan vigyorával kell beérnem - mellesleg egyáltalán nem bánom - a szopi miatt sem, ill. eléggé félek a fogzással járó éjjeli ébredésektől. vagy ez nem törvényszerű? Ugye nem??!!!Kép

Pocakosoknak nagy- nagy gratula!

Hajni, tegnap este lemaradtam a Szülőszobáról, de most meg - hogy ráérnék egy kicsit - jusztse tudom letölteni! De nem adom felKép

Egyenlőre ennyi, szép napot - péntek van!!!!

Móki
móki

ddgggu8tzuuzuzujjjjjiu7ujuiuuu88ui8u888u.,llű

Hanna üzeneteKép Később jelentkezem, megyünk a kertbe.

Ines
ini

Sziasztok!

Móki itt: http://babanet.hu/album/main.php?albumok=1&group=P
találsz 5 db Pöttöm talis albumot, az oldal legalján.
Bocs, de nincs időm most belinkelni mind.

Tünde tök jók a Te új képeid is! Kép

Puszi
Hajni
tigribigri

Sziasztok!!!

Köszönjük a gyógyikat... nagyjából hatnak Kép

Móki
(a Te hozzászólásod még látomKép)
Levinek sem volt 8 hónaposan még foga Kép

DE MA ELŐTŰNT (vagy félvaksi anyja csak most vette észre) A MÁSODIK FOG KépKép... csík Kép

Orsko
Háááát... a fogat nekik is meg kell szokni, de nem feltétlenül harapnak.. legfeljebb kicsit. Ha harap, elvileg higgadtan el kell venni a csemetétől a cicit, határozottan elmondani neki, hogy nem rágcsa...Kép .. csak ki tud mindig higgadt lenni ha csillagokat lát a harapás miatt....Kép CSenge 19ésfél foggal cicizik még... és nem harapta le Kép
Lagzi: hát... szerintem vigyétek magatokkal a csemetét... Mondjuk nekem mind2 gyerekem olyan volt, hogy a nagyzenekar mellett is képesek voltak aludni (otthon meg ha leesett egy papírzsepi arra is felébredtek Kép) Ha nem bírja, még mindig le tudtok lépni előbb... ha meg bírja, akkor meg minden heje-huja KépKép Ilyenkor a "lepasszolásnál" az a tapasztalat (már 2 nagyon különböző csemetével), hogy ha nem látja, hogy lelépsz, akkor jól el van.. csak ne lássa anyát eltűnni Kép

"nem szabad" téma
Mi már Csengussal úgy voltunk, hogy nem lehet mindenre azt mondani, hogy nem. Úgyhogy a veszélyes helyeket eltüntettük, biztonságossá tettük, a többivel garázdálkodhatott. Most már nehezebb vele, mert ugye akadály az nincs, képes elképesztő építményeket összerakni, hogy a magasba elhelyezett tilos, vagy finom dolgokat elérje... meg most kezdte el a konnektorozást... de persze nem ő nyúlkál bele, hanem a nyuszi, az oroszlán... na olyankor üvöltök (mire átérek a helyiség egyik végéből az érintettbe...)
Levi már most teljesen más (ebben is)... már érdeklik a konnektorok, tudja, hogy a zsinór tilos, de megy oda, időnként visszanéz, hogy látom-e, akkor édesen rám vigyorog, és araszol tovább a tiltott dolog felé .. ééééédes... Kép .. és rettenetesen felháborodik, ha felkapom, és távolabb leteszem.... aztán újra spuri a zsinór felé... és ez ismételve addig, amíg út közben nem talál vmi érdekesebbet (pl. szösz Kép, papírzsepi, CSengus által elszórt, számára még veszélyes ez-az) Néha cselből alkalmazzuk, hogy elvesszük tőle a végülis veszélytelen dolgokat, majd mintha észre sem vennénk, mit csinál engedjük, hogy mégis elkapja és játsszon vele... Na azt a boldogságot KépKépKép
De aranyszabály: ha nagy a csend, nyugi van, akkor utána kell nézni, mert olyankor csinálják a legnagyobb disznóságokat KépKépKép

Ini
Hanna ahogy viselte a vérvételt? vasárnap-hétfőn nagyon sokat fogok gondolni Rátok!!!

Nagylányság... én 2001 február óta össz. 3x voltam az Kép .. nem hiányzik Kép

Tali nagyon jó lehetett... szokás szerint... Remélem azért időnként tudunk majd menni... (naaaaaagy sóhaj...)

tegnap láttam én is a Szülőszoba végét... hááááát.. megint rá kellett jönnöm, én mázlista vagyok asszem. Az a köldökzsinór szakadás elég horror volt... A másikon meg csomó...brrrrrrrr...

... már nem látom át mit, meg kinek írtam, úgyhogy ezt azért gyorsan elküldöm ...
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Jó sokan írtatok, tegnap egy csepp időm sem volt. Reggel voltunk Hannával vérvételen. semmi sírás, nagyon bátor volt, nézte az egészet. míg én az összes képet közben a falon megnéztem. Utána azt mondta, hogy vicces volt. Szóval bátor volt és most már cseppet sem félek, hogy hogyan fogja viselni a műtétet. Vasárnap délután 5-ig kell bevonulni a kórházba.
Csak reggel a vizelet nem volt egyszerű. Először jópofának tartotta, hogy üvegbe pisiljen, de én bénáztam, hogy hogyan tartsam, ettől ő megijedt és elkezdett sírni és ellenkezni. Mondtuk, hogy pisiljen bilibe.Azt sem, sírt csak sírt. Már kért pelust, hogy abba akar pisilni. Aztán a megoldás az volt, hogy bili bele a wc-be, deszka rá és arra a gyerek wc ülőke. Így nagy nehezen sikerültprodukálni. Az orvos nagyon rendesKép, jópofa.
Délután itt Budakeszin meg volt lampionos Márton-napi felvonulás, műsorral, énekléssel. Hanna és a kis barátja nagyon élvezték, a péknél vettünk liba alakú kaláccsal. Édesek voltak. Utána haza és mentem a mngol étterembe vacsira, ahol régi és mostanoi kollegákkal vacsiztunk. Minden évben többször szokott lenni ilyen vacsi. Kellemes volt nagyon, anyuék vigyáztak a gyerkőcökre.
Na megyek, rendelek valamit a pizzériából( Hannónak megígértem, hogy Carbonarat kap. Imádja.

Szülőszobát én is letöltöm, ha gyerekek alszanak megnézem.

puszi
Ines
ini

Sziasztok!

Hosszú leszek (azt hiszem...ha Máté is úgy akarja)

A kis kíváncsi Tigrinek és Zitusnak:
Mikor észrevettem bugyim eltűntét, rögtön a fák ágait fürkésztem (korábban már komolyan volt ilyen rémálmom, hogy ott landol a pendelyem), s mivel szerencsére ott nem találtam, jobbra néztem, balra néztem, és az őszi avarban megleltem. Gyorsan lerohantam, s mikor senki se látta, felkaptam és boldogan hazavittem Kép

Manókának és Boginak
Gratula a pöttyökhöz, egészséget, nyugalmat, megértő kispapit és szép pocakosságot kívánok!

Judit!
Olyan jók a játszós beszámolók, hogy mostmárdeténylegigazán semmi nem állhat utunkba (remélem), hogy jövő héten mi is színre lépjünk...bár nem hiszem, hogy Máté bármelyik baba játékát komolyan veszélyeztetné, hisz max. hátrafelé tolat hason Kép

Ini
Nagyon ügyes ez a Hanna lány...én nem tudom, mi lesz, ha nekem kell a gyereket vérvételre vinni, tegnap reggel a sajátomra mentem (szerintem kiszippantotta a tartalékaimat Pupák, mert öléggé elfogytam és sápadozok, vérnyomásom 92/58 - de komolyan), na szóval ismét sikerült majdnem-elájulnom.

Tünde
Te mit tanulsz? Már én is nagyon töröm a fejem, hogy valamibe bele kellene vágni....lehet, hogy elszúrtam, mert már most ősztől kellett volna? Talán nehezebb lesz, ha Máté már össze-vissza kavar a lakásban??? na, meglássssssuk jövőre

Ildi
Nekem is tetszik a mellébeszélős-elterelős, igaz még nincs rá szükségünk, de pont ezért is szeretem olvasgatni a topikot, hogy előre gyűjtögessem a jó tippeket.

Rebi
Gratula a második fog(csík)hoz!!!

Hadd dicsekedjek én is:
Máténak tegnap este vettem észre az első csíkját!!!!!!!! (talán attól bújt most ki, hogy három napja kapja az almalevet?? hehehe - ma már pürét is nyammogott!) Kép Nagyon büszke szülők lettünk apjával, de rögtön eszünkbe jutott némi melankóliával, hogy akkor most vége az édes fogatlan-vigyor-korszaknak...

Kisbuksi
nagyon rég "láttalak", remélem, nincs semmi gond....

Mindenkinek puszi, akiknek nem írtam, azoknak dupla
Noresz

u.i.:egészen jól alakul a vendéség nálunk, kicsit tartottam tőle, hogy felborítja a napirendet, de a franciák napközben saját programot csinálnak. Csak annak nem örülök, hogy hétvégére mond hideget, mert Szentendrét terveztük be, a Skanzenben Márton-napi mulatságok lesznek, és nem tudom, mennyire jó a babával több órán át kint lenni....vagy ne görcsöljek???
noresz

jajj, és majd elfelejtem!

Ribizli!
Nagyon édesek a lányok, és gratula, hogy simán szültél, meg hogy így tudsz szoptatni (bár tudom, mindkettő sok külső tényezőn is múlik)
és mi ismerjük egymást az egyetemről, mindkét szakról....na, ez most egy fejtörő, de nem túl nehéz Kép

Puszi
Noresz
noresz

Sziasztok,

ma még nem olvastalak titeket, most komoly kérdésem lenne, kérném a tapasztalataitokat.

Fiam most múlt 10 hónapos, és úgy látom, kezdődik a hiszti, az erőfitogtatás korszaka. Vagyis, nem tudom, hogy ez normális-e, vagy csak nálunk van.
Szóval, pelenkázni, az lehetetlenés, kifeszíti magát, és fordul el. Vagy bugyipelust kap, vagy valami tárgy kell, ami eltarali arra pár pillanatra a figyelmét, és nyugton marad. De, aztán az öltözés sem jobb, harisnyát pl 10x kezdem felhúzni, de elmászik, kifeszíti magát, és, mintha veszekedne, hogy hygyjál, hagyjál.
A babakocsiba nem akar beleülni,ott is feszengeti magát, makacskodik. Viszont, ha elindulunk, utána már rendben minden.
Meg a számítógép, mindig ezt akarja, ami 1x érthető is, én is itt ülök, de ez még nem neki való, akkor sem.
És, én, ha kenyeret eszik, engedem, hogy egyedül csinálja, ha azt akarja. Persze, aztán romeltakarítás van.

Van ilyen nálatok is, vagy mi erről a véleményetek?

manóka

manóka
manóka

ManókaKép
Nem az én 11 hós lányomról írtál? Sztem teljesen normális dolgokat csinál a kisfiadKép
Sajna már kinyílik ilyenkor a csipájuk, és próbálkoznak, önállósodnak. Hiszti is van nálunk isKép
Minden nehéz, ami eddig nem volt az. De teljesen normálisKép

KisbuksiKép
Azt hiszem, Te írtad, hogy az Auchanba lehet kapni olyan játszóházas golyós játékot, ami többfunkciós. Hát végre én is találtam a mi Auchan-ban, és megvettem. Nem volt semmi a babakocsi tetején hazahozni busszal. De megérte. Ezt kapja szülinapjára. Dorkának meg egy rádiós magnót vettem mikrofonnalKép
Annyi de annyi játék volt ma, mert elkezdődött az akcióKép

Sajna viszont vettem neki egy új cumit (6 hós korig valót), de ez se kell nekiKép Rájött, hogy más a színe. Hogy szoktassam rá? A nagyobbat se tudom megszoktatni nekiKép

Nelli
hnelli

Sziasztok!

Sikerült feltölteni a képeket:
http://babanet.hu/album/main.php?album=3648&page=2&image=88606
Sajna csak ennyi sikerült, volt egy pár, amit törölni kellet, mert bemozdultam közben. Hajni, úgy sajnálom, mert rólatok is volt egy nagyon ari Alexával, de csak körvonalakat lehetett kivenni. Kép

Ahogy írjátok itt a tilos és szabad dolgokat, egyre jobban kezdek örülni, hogy Kitti még nem mászik annyira. Nekem ilyen dolgok még eszembe sem jutottak, hogy mi lesz a wc-vel, mosogatószerekkel, stb.

Hicu, Dudu rajzol? Ez igen, nagyon kis ügyike! Kép Szerencsétek, hogy vannak ilyen rendes emberek.

Orsi, remélem minden rendben veled. Mi volt a profnál?

Ágiboszi, jobbulást Daninak!

Boró, milyen horror képetek van? Muti meg! Kép

Hajni, ugye nem lett baja Alexának attól, amit lenyelt? Még nem csináltam apás képet, de mondtam, hogy úgysem engedné, hogy feltegyem. Esetleg majd legközelebb viszek a talira képeket. Véradásra én is mindenkit buzdítok! Én régen rendszeres véradó voltam, néha furcsa is, hogy most nem tudok menni, de majd a szopi végén bepótolom. Én is másra gondoltam először a szolinál. Kép
Orsko, gratula Dininek a fogacskához! Kép Nálunk volt/van harapdálás. Szerencsére túl vészes, csak ritkán van. Ilyenkor én elveszem a cicit, és mondom, hogy ez fáj anyának, nem szabad. Általában "megérti", de néha nagyokat vigyorog, és sunyin látom, hogy már próbálkozna megint harapni, de akkor én vagyok a gyorsabb és kihúzom a szájából.
Lagzi, szerintem is vigyétek Dinit, aztán majd meglátjátok hogy bírja.

Zitus, 80 lépcső Kép

Judit, ez a beszámoló szokás szerint fantasztikus! Kép

Móki, Mikuláskor születtél? Kép Fogzás nem feltétlenül jár együtt éjjeli ébredéssel. Legalábbis nálunk nem volt jellemző. Csak párszor kelt éjszaka, és akkor is hamar visszaaludt.

Rebi, gratula a fogcsíkhoz! Kép Csak véletlenül láttam a tegnapi Szülőszobát, de nekem is ez jutott eszembe, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy nálunk minden okés volt. Tegnap is voltunk Baba-Mama klubban, itt van helyben, az egyik védőnő tarja két hetente. Ott is olyan szörnyűségeket meséltek néhányan a szülésről, hogy ha korábban hallom, lehet, hogy nem szülök.

Ines, nagyon ügyi volt Hanna a vérvételnél. Drukk nektek a műtéthez! Meddig kell bentmaradni a kórházban?

Noresz, én a külkerre járok, nemzetközi kommunikáció szakra. Ez az utolsó évem, már nagyon várom, hogy vége legyen. Ha már meglett volna Kitti, nem valószínű, hogy elkezdtem volna. Bár amikor terhes lettem sokan kérdezték, hogy halasztok-e. Én akkor is azt mondtam, hogy minek, sokkal nehezebb újra elkezdeni, és egy nagyobb gyerek után többet kell futkosni. De azért nem akarlak lebeszélni, ha kedved van, próbáld meg. Főleg, hogy ingyenes, ha állami sulit választasz. Gratula Máténak a fogacskához! Kép

Manóka, örülök, hogy rendben volt az uh! Kép Nálunk is van ilyen hiszti féle. Illetve konkrétan az öltözködés nem a kedvenc. De én már egész jól megszoktam a forgolódó gyereket felöltöztetni.

Tegnap apa szabadnapos volt, és én is kaptam bundás kenyeret reggelire. Jobban mondva bundás zsemle volt. Valamelyik nap meg főzött levest, Kitti is abból evett és olyan aranyos volt teljesen el volt ájulva, hogy a gyereknek ízlik az ő főztje. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

sziasztok!
Manóka!
Egy idő múlva már nem fogja csinálni. mindig vannak ilyen ugrások.

Nelli!
Nem volt nagyobba ua. a szín? Én mindig több vumit használtam, hogy ne ragaszkodjon egyhez.

Tünde!
Vasárnap délután be, hétfő délelőtt műtét, kedden reggel haza. Szerencsére nem egy hosszú idő. Ha a torok mandulát is kivennék akkor egy vagy két éjszakával tovább kellett volna maradni.

Képzeljétek, múltkor hívtam a milupát, hogy kérek tápszer mintát(nektek adom, nekünk nem kell) és amikor kérte a nevet, akkor mondtam:
Reé Ines, betűzöm jó? Róbert, Elemér, Éva, a keresztnév Ines

A borítékon ez áll: Róbert Elemér Éva Ines részére.

Jót nevettemKép
Puszi
Ines
ini

Sziasztok!

Most csak röviden...
Anno Csengust kb. 9 hónapos kora után, ha babakocsival indultunk el
1. kézben vittük, másik kézzel lavírozva a dögnehéz, nehezen forduló babakocsival Kép
2. be tudtuk kötni a kocsiba, de ahhoz előbb:
- vízszintesbe a kocsi
- magát befeszítő gyereket beköt
- kocsiban felültetni Kép
.. így többnyire sikerült... de még akkor sem volt garancia, hogy nem üvölt végig... Kép És mindig nagyon megértően tudtunk mosolyogni a gyerek kézben, másik kézzel babakocsit toló anyukákra, apukákra KépKép

Ini
KépKépKépKépKép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Olyan jók vagytok csajok, hogy friss kismamához illően elbőgtem magam. Mázlista vagyok, hogy ilyen megértő, aranyos, kedves emberekkel hozott össze a sors. Büszke vagyok rátok!

Amúgy jól vagyok, néha már hányingerem is van, mondjuk csak így egész délutánokra Kép Semmiség.

Apuci tényleg kicsit visszavett. Majd meglátjuk mi lesz.

Manóka!
Azt hiszem újfent hasznát veszem a könyvednek, úgyhogy amíg nem mondod, hogy kell, addig nem kapod vissza Kép

Megint diétázom, most a terhesség elejétől, biztos ami biztos.

Fiúcska reakciói teljesen természetesek. Lili ugyan csak 9 hónapos, de ugyanezt csinálja. A babakocsiba ugyan hajlandó beleülni, de minden egyébben ugyanazt csinálja mint a fiad. Én is alig tudom öltöztetni, és bevallom, már egyszer kétszer elvesztettem a türelmem, és csattant egy ici-picit a popója. Aztán megfogadtam, hogy soha többé, mert úgysem érti miért csattan, meg viccnek veszi a dolgot.

Na most megyek, mert felébredt.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Majd este jelentkezem hosszabban, de tegnap is elfelejtettem megkérdezni Buksi merre vagytok?Kép

Róbert Elemér Éva InesKép
Nagy az Isten állatkertjeKép

RebiKép
Gratula a 2. foghozKép

BogiKép
Miért kell diétáznod? Csak nem irígyled Schobertnét?

MAnókaKép
Kis hisztike nekünk kb. egy hete kezdődött. Kétségbe is estem, hova tűnt az én kis aranyos tündérbabámKép Ahogy nő, azzal egyenes arányban nő az önállósodási szándéka is. Néha kifejezetten dobbant egyet a lábával, ha nem hagyom hogy kihúzza a kezét a kezemből, mert persze félek, hogy elesik. KrokodilkÖnnyes szemmel néz rám, ha valamit nem hagyok neki. PEdig istenbiza kb. 10 hónapos koráig még a könnyét se nagyon láttam. Most meg naponta hányszor hajjajj.

OrskoKép
Na akkor nem a plafonra kell nézni, hanem magatok mellé veszel egy macit és annak. Én is így szoktam.Kép Jajj de aranyos ez a macika, ő biztos hagyná, anya pelenkázza stb. Na de nehogy már én magyarázzamKép

JÖvök még csak Zsófi nagyon aktív

ildi

++++
bpildi

Sziasztok!

Ini, nagyot nevettem a levélcímzésen! Hihetetlen, micsoda emberek vannak. Kép

Manóka, Andris még csak 8 hónapos, de a hisztik már most beindultak.

Rebi, a babakocsis történetet tőlünk néztétek el? Én korábban nem láttam - vagy nem vettem észre - az gyerek kézben, másik kézzel babakocsit toló anyukákat, apukákat, azóta vigyorogva konstatálom, hogy nemcsak Andrisomnak nem kedvence a babakocsiKép Ilyenkor arra gondolok, hogy milyen gonddal választottuk ki a taligát, ő meg le se ...Kép

Tigri, köszi a címet!

Tünde, szupi a többi kép is!! És micsoda kényeztetés!!Bundikanyér az ágyba? Hm! A kispapikat lelte valami, mert most hétfőn a párom egy meglepetésmozit szervezett - még bébicsőszt is hívott. Szuper volt egy kicsit kikapcsolódni! Megbeszéltük, hogy ezt rendszeresíteni kell!!

Nelli, sok sikert a cumiújraszoktatáshoz. Nem akarja abbahagyni a manó még?

Megyek, Andris nyűgös (apa meg ledőlt egy kicsitKép )

Móki
móki

Sziasztok!

Ini, nagyot nevettem a levélcímzésen! Hihetetlen, micsoda emberek vannak. Kép

Manóka, Andris még csak 8 hónapos, de a hisztik már most beindultak.

Rebi, a babakocsis történetet tőlünk néztétek el? Én korábban nem láttam - vagy nem vettem észre - az gyerek kézben, másik kézzel babakocsit toló anyukákat, apukákat, azóta vigyorogva konstatálom, hogy nemcsak Andrisomnak nem kedvence a babakocsiKép Ilyenkor arra gondolok, hogy milyen gonddal választottuk ki a taligát, ő meg le se ...Kép

Tigri, köszi a címet!

Tünde, szupi a többi kép is!! És micsoda kényeztetés!!Bundikanyér az ágyba? Hm! A kispapikat lelte valami, mert most hétfőn a párom egy meglepetésmozit szervezett - még bébicsőszt is hívott. Szuper volt egy kicsit kikapcsolódni! Megbeszéltük, hogy ezt rendszeresíteni kell!!

Nelli, sok sikert a cumiújraszoktatáshoz. Nem akarja abbahagyni a manó még?

Megyek, Andris nyűgös (apa meg ledőlt egy kicsitKép )

Móki
móki

Bocs, 2x mentKép
móki

Sziasztok!

Megintegy enyhe tavaszias napot sétáltunk végig, nagyon jó volt, olyannyira, hogy délben el sem aludt Matyi, hanem még sétáltunk ebéd után és 4-kor kidőlt. Még mindig alszik...
Eddig matricákat festegettem karácsonyra az ablakokra, olyan jókat találtam, már alig várom, hogy feltehessem őket!

Manóka: hisztiKép Nos szerintem ez gyakori, ha nem általános. Matyi is szokott olyat csinálni, hogy ha nem mehet bele a pocsolyába, akkor leül(ne) és kiabálva jelzi, hogy márpedig egy tapodtat se! Nos ilyenkor észreveszünk valami érdekeset pár méterrel arrább és már megyünk is. Itthoni pelenkázás dettó, de nálunk szuperül beválik olykor-olykor a popsikenőcs, amíg csavargatja a tetejét, addig csönd van.

Egyedül étkezés: nálunk mindig kéri a saját kanalát és azzal eszik délben, igaz, hogy konyharuhák garmadával kidíszítem és még így is ruhát kell váltani, de megéri! Mert olyan ügyesen kanalazza a szájába a főzit. Sajna viszont van, hogy nem is adhatok közben én neki, és így egy kaja 1 óra kb; és ha elfárad, akkor viszont már nem kell neki az étel.

Taliképek és beszámoló nagyon tetszett, de jó, hogy már ilyen jól összeszoktatok és az is, hogy minket "távoli halandókat" sem hagytok ki ebből.
Nagyon édesek a pöttöm-gyerkőcök, látszik, hogy jól,érzitek magatokat! Irigy-irigy Kép (ez most a sárgaság jele)

Rebi: gratula a fogacskához, nálunk is több helyen fehéredik az ínye, ökle a szájában torokig, és nemalvás éjszaka.

Noresz: köszi a részletes beszámolót Kép Te mivel foglakozol, ha megkérdhetem?

Nelli: a cumit már korábban is használtátok vagy csak most próbálod?( lehet, hogy írtad, akkor bocs, de nem vettem észre) Mert pl:Matyimnak nem kellett sem cumi, sem az ujja, így igaz, hogy csak szopival alszik el legtöbbször.

Ini: R.E.É. Kép Kép Kép

Ildi: a játszóházas dolog nehezen megy. Nos nem olyan szupit akartam egyelőre, mint a pesti, csak épp lenne hova menni télvíz idején. De már két helyről is elutasítottak, persze azért nem adom fel!

Orsko: én úgy csináltam mikor egyszer megharapott, hogy rögtön abbahagtuk a szopit, és vártam egy ideig. Sírt, de nem hagytam elbizonytalanítani magam. Azóta szopi közben nem harapott, csak mostanában, ha nem éri el, amit akar, akkor van, hogy beleharap a kezembe, vállamba, hasamba Kép
Én vittem már a férjem nagycsaládi, éttermi ebédjére és nagyon élvezte, igaz hogy jó volt a hely is, mert ki lehetett menni a szabadba és el is aludt a babakocsiban. Sőt a mi esküvőnkön is volt egy 8 hónapos babci, és nagyon jól viselte.

Mennem kell, mert Matyim széttépte közben a brendon-katalógust. Láttátok már? Olyan jó játékok vannak benne!
Puszi és kellemes hétvégét, Zita
zitus

Sziasztok!

Élünk,virulunk,teszünk-veszünk,jövünk-megyünk és arra sincs időnk,hogy lógjon a nyelvünk Kép! Hétvégén mindenképp jövök,mert naggggggyon hiányoztok!

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Naggggyyyyooonnn gyors leszek és rövid.

Mindenkinek köszönöm a drukkot, hála égnek (bár betekintés nélkül Kép) minden rendben, profot gyorsan lebeszéltem egy másik kellemetlen vizsgálatról, úgyhogy legközelebb már csak egy kis fogamzásgátló-szerkentyű miatt megyek ...

Időm nem sok, mert tegnap bementem a munkahelyemre, ma meg Bécsben voltunk. Hétvégén megpróbálok jönni!

Nagyon jólesik, hogy gondoltok rám!

Hiszti, befeszülés, lehetetlen pelenkázás (állva), stb.stb.stb. ez nálunk is mindennapi. Én "becsapom" a babakocsiba, ha sikerül, és uzsgyi a hidegre, lehűteni a kedélyeket ... Kép

Egyedül étkezés? Még a cumisüveget sem hajlandó egyedül fogni ...

Ines, ez baromi jóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!Himnős lettél?mail jött, igyekszem!

Zitus, neked is megy (lassacskán ...)

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok!

Rengeteget olvastam, nagyon aranyosak vagytok!
Sajnos nekem már nincs eröm írni, pedig még nincs is késö,de K.O. vagyok.

Mi elkezdtünk egy kis tréninget az egyedül elalvásért, mert már 1 órán át kellett altatni Petit, és nem bírtam tovább.
Eddig teganp elég jól ment, ma is. (25 perc, 30 perc sírás) Éjszaka meg inkább csak nyöszörgött, alig sírt! Reggel fél 6-kor kapott cicit, és még aludt 8-ig. Azért eléggé félek az éjszakától.

Ne hari,hogy nem írok senkinek külön, nem bírom összeszedni magam.

Remélem a jövö héten megyünk talizni!

Mindenkinek jó hétvégét!
Andiék
andi68

Sziasztok

Nelli
Nem is rémálom Domcsi! Csak eleven, ez baj lenne??

Ági
Az órák (mert hogy 2van!Kép) fehér alapúak, fehér műanyag kerettel, szóval no alapozásKép Egyiket benti órának (felnőtt szobába való), másikat esetleg gyerekszobába gondoltam, de leginkább ajándékbaKép

Tünde
jók lettek a képek, főleg amin Léna olyan botrányosan kómás képet vág, kimondható az új törvény: a fotogenitás anyai ágon örökíthető!
"védőnő tarja " KépKépKép

Ildi
örülök, ha tetszett, képzelheted, mi lett volna, ha képbe vagyokKép

Hajni
2x kellett elovasnom, hogy mit is akartál írni, most akkor a párod szoláriumba jár, és te Alexával veszekedtél, vagy mi van:!? Aztán megvilágosodtam, de pont olyan volt, mint a kasszás sztoriKép Képekért bocsi, hát tényleg azt hittem....

Orsko
Fog-szopi esete nálunk szerencsés volt, nem is éreztem szopi közben a fogát, csak akkor, amikor nem jött elég tej és megharapott. Ilyenkor kivettem, hőbörgés, visszaadtam. EnnyiKép Bulizni meg menjetek el, rátok fér, vki majd vigyáz a kiskorúra, aki már többször volt vele estefelé. Szerintem.

Móki
az alábbi sorra csak klikkelj rá, utána pedig a sarkokban található nyilak (>>>,<<<) segítségével tudsz lapozgatni.
http://babanet.hu/album/main.php?album=3811&page=3&image=88452
Fogaknál nálunk nem volt cirkusz, éjjeli ébredés. Törvények vannak, csak azokat a gyerekek nem ismerik KépKépKép

Ini
Nagyon bátor volt Hanna, ügyes kiscsaj, drukkolunk nektek. Céges buli miatt meg irigy vagyok, én pont lecsúszom róla, mert akkor megyünk kispapival kiengesztelődni. De inkább vele megyek Kép
Melyiket is használod, a Róbertet, vagy az Elemért?

Noresz
Skanzenbe ki kell menni, a törpék idegenbe mintagyerekként viselkednek, (ld Rebi hsz), bátran élvezzétek ki!

Manóka
Nálunk mindig van vmi a mi leköti közben, meg se próbálom már 3-4 elterelő holmi nélkül lehúzni a gatyesztKép

Nálunk különösebb hír nincs, ma se volt kispapi itthon este, holnap is diliház van, szóval lassan mindennapos. CSAKEZÉRTISKIBÍROM!
Pusza
J
holophernes

Sziasztok!

Hát fogalmam sem volt, hogy mit akartok azzal a szoláriummal! Kép Szóval akkor még egyszer: "azokon a napokon, amikor a férjem szolgálatban..."
Tehát akkor mindenkinek világos ugyi? Szoli=szolgálat=24 órás munka Kép Kép Kép

Róbert Elemér Éva Ines Kép Kép Kép
Szinte látom magam elött a postásotokat is! Végre tudja, hogy mi is az "igazi" neved... Kép

Hirtelenjében ennyi, megyek, mert Alexa a WC felé tart...

Puszi
Hajni
tigribigri

Sziasztok!

Orsi!
De jó, hogy minden okéKép Hormonspirált akarsz egyébként? Nekem azt javasolta a dokim, de valahogy idegenkedem tőle. Maradok a hagyományos fogamzásgátló gyógyszernél.

Judit!
Kitartás!!! Mikor utaztok? Léna is megy? Vagy csak kettesben?
Mit dolgozik kispapi?

Zita!
Mail ment a táblával a freemail címre.

Most mennem kell, hogy ebben a csuda remek időben is elszorakoztassam a gyerekeket valami vidám játékkal.

puszi

Ines
ini

Heni Boldizsárjának boldog első szülinapot!!!!!

Ines
ini

sziasztok,
képzeljétek este hivatalos vagyok egy lánybúcsúba. Csipendél fiúk, megymás... és NINCS KEDVEM HOZZÁ KépKép
Nincs kedvem kicsípni magam, bulizósba öltözni, stb. A csajok majd jól beisznak, sikongatnak, ahogy köll, én meg majd ülök egy csendes sarokban, bárgyún vigyorgok, és éjfélkor lelépek.
Másrészt viszont annyira kíváncsi vagyok...
....áááááááá.....
orsko

Halihó!

Orsko Kép

Csak egy pillanatra jöttem ismét. Buksi most olvastam, hogy a Balaton utcai Mikkamakka véglegesen bezárt. Tényleg?

A ma hivatalosak voltunk lakásavatóba, sajna elmosta az eső Kép

Még majd jövök.
H
tigribigri

...most csak gyorsan,mert kispapi kihívott egy Scrabble-re Kép

Mondtam már,hogy az év poénjai repkednek errefelé? Már a kaszás félreolvasás is díjnyertes volt,de a Róbert Elemér Éva Ines,és a Hajni szolizós férje ismét kifektettek KépKépKép

Orsi!

Átérzem a helyzeted,én állapotosan voltam lánybúcsún,ott is volt minden,mi szem-szájnak ingere,én meg leléptem,amikor az ötödik feles/fő csúszott,mert már nem egy szinten volt a humorunk Kép.

Hajni!

Igen,a Mikkamakka bezárt a Balaton utcában,a gyakorlatban átalakult. Azaz kivonult a Mikkamakka,de csináltak helyette egy újat,Belvárosi Játszóház néven. Pont tegnap voltam ott a buli ügyében /már nem titok,hogy ott lesz Kép/,szerintem jó Kép. és majd ha már gyermekeink elmúlnak egyévesek,és megszűnik az ingyér játszóház,elég kedvezményes megoldást ajánlottak rendszeres tömeges megmozdulásra Kép

...és akkor a dec. 2-i bulival kapcsolatban: tudom,hogy a hétre ígértem a mélt,de még senkinek nem küldtem /csak mert már vki kérdezte magánban Kép/,úgyhogy az lepődjön meg,aki kapott mélt,ne az ,aki még nem Kép Folyamatban...,csak kell hozzá kispapi segítsége,aki nem akar ráérni Kép

Pusza!

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Csak 1 percre ugrottam be
Köszi INES a táblázatot, megkaptam!!!

Az újonnanjöttektől kérem szépen az adataikat, hogy a mamatáblába bekerülhessenek, illetve annak idején nem érkeztek meg a következő pöttöm-mamik adatai:
Judit, Zsazsa, Fruzsi, Rebi, Fiona, Sztigris,Zsóf, Gigi, Detti, Aranka, Hszilvi, Noémi, Hicu, Pindur. Persze a felsoroltak közt vannak olyanok, akik már nem is írogatnak, őket majd ha ti is úgy gondoljátok kiveszem. És mi legyen azokkal, akiknek megvannak az adatai, de már nem jönnek? PL:Betty, Vic, Barnáné Ildikó, Timi, Heni, Annann, StreitKriszti, Brigi, MSzylvy??? És ez nem költői kérdés ám!

Hogy mik is kellenek?: teljes név, lakcím, telefonszám(mobil, otthoni esetleg?), emilke-cím.

És akkor mindenkinek elküldöm majd, ha beérkeztek az adatok.
Cím: dani_zita@freemail.hu

Köszi, Zita
zitus

Megint én... Kép

Buksi, jaazmás! Akkor megnyugodtam, hogy van még party helyszín Kép

Zita, nekem Betty egyszer azt mondta, hogy ő már nem ír többet ide, azaz "kiszállt" a Pöttömökből.
Légyszi Zita az én adataimnál javítsd ki az email címemet arra, ami a profilomban van. Köszi! Kép

Ja Tündének akartam még írni, hogy a lenyelt játszóházas valami eddig még nem "került elő", de folyamatosan figyelem a bébit, hogy nehogy baja legyen.

Puszi
H

Kép
tigribigri

Sziasztok!
A gyerekek szórakoztatása a Corába végződött. Vettem Hannának egy meglepetést is, amit, ha már jobban lesz a műtét után, akkor kap meg.

Megkaptuk a céges mikulás meghívót, Hanna boldogan mondta, hogy írt neki a mikulás. Dec.3 lesz. Szerencse, hog Vencelke bulija egy nappal előbb.Kép

Zita!
Ann és Detti engem mailben kértek, hogy vegyem ki őket a Pöttöm táblából. Szerintem ebbe sem szeretnének benne lenni.

Orskó!
Nehéz elmozdulni otthonról, de hidd el, hogy csodákat tesz és szerintzem jól fogod érezni magad. Ez a sz@r idő id ront a az elindulási kedven.

Puszi
Ines
ini

SziasztokKép

Egy szusszanatnyi beugrásKép

ZitusKép
Irtam az új telcsiszámommal neked emailtKép
Kitartás a játszóházhoz, hátha lát a végén benne valaki fantáziát.

InesKép
szoritunk nagyonKép A cimzés tetszik nagyon, tényleg nagy istenke állatkertje és oly alacsony a kerítésKép
Az előző férjes nevem elég cifra volt leirva, kimondva egyszerünek tünt, de hogy hányféleképpen irták le a kétkezem is kevés volt a megszámolásáhozKép

BuksikaKép
Jó screbletKép nálunk ma apának alvás volt a program.

Hiszti kérdésben csak azt tom mondani, hogy Dani hatalmas szinész lesz az tuti, ugy tud visitani meg bőgni ha nem az van amit kitalált, és a pelenkázás néha már nehézsulyú birkozásig is elfajul.

Tetszett a szolis elolvasásKépKép A kasszás-kaszás se volt semmiKép apának elmeséltem először nem értette minek vonalkodolvasó a kaszáraKépKép

Nah most kifujtam, mert Dani itt püföli a karom és harap, igy jelezte sokat ültem a gép elött, majd este folytatom, addig is kitartás mindenkinek.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Most csak egy gyors bekukk. Borzalmas éjszakánk volt. Kép Kittihez vagy 5-6x fel kellett kelni, és csak sírt és sírt, és semmi sem volt jó neki, szopizni sem akart, nem lehetett megnyugtatni. Aztán meg folyt az orra, és meleg volt, de először nem tudtam eldönteni, hogy akkor most beteg lenne, vagy csak annyit sírt már, hogy azért melegedett be. A lázmérő csak hőemelkedést mutatott. Annyira rossz volt, Kitti még sose volt beteg, és ahogy csak sírt és sírt, olyan tehetetlennek éreztem magam. Az első két ébredésnél még fent volt 1-1 órát, utána azért szerencsére hamarabb megnyugodott.
Reggel meg úgy csinált, mint akinek kutya baja. Kép
Napközben is csak kicsit volt nyügibb. Mostanra azért már úgy látom, hogy egy kicsit mégis megfázhatott, mert folyik az orra, de szerencsére más gond nincs.
Kiváncsi vagyok ma milyen éjszakánk lesz.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Én sajnos elvarázsoltam vhova a táblázatot az adatokkal,vki elküldené nekem? Még így nem teljesen aktuálisan is nagy segítség lenne...

Ini!

Puszálgasd össze-vissza a csajszit és nagyon szorítunk!

Judit!

csakazértistartskimertnemvagysárkányhanemegykistündér!!!!!!!!!! Hogy telik a hétvége?

Tünde!

Remélem kutya bajotok,csak egy kis őszi nózifolyás !!!!

Orsko!

Ugye nem olvasol minket,hanem buliszettbe varázsoltad magad Kép!

Mindenkinek köszi a hiányolást, most valahogy tényleg zsufik a napok,de majd igyekszem! betegeknek jobbulást,hisztiseknek kitartást,és mindenkinek kellemes napokat!

Ha már hozzászólni nem bírok,csak azért is külön puszi mindenkinek, Juditnak,Tündének,Hajninak,Orsinak,Orskonak,Noéminek,Nellinek,Rebinek,Mókinak,Ed nek,Noresznak,Andinak,Ininek,Mariannak,Áginak,Zitusnak,Ildinek,Boginak,Manókának ,Hicunak,Borónak,Mangának...KépKépKép

Na ez azért nem semmi,de azért tuti kimaradt vki,hát Nekik még annál is több puszi Kép

Buksi
kisbuksi

sziasztok!

Már jó rég nem jártam erre.
Visszatérve a céklás képre: hagytam, hogy maszatolja magát+álmos volt, így dörgölte szemét, fülét. A fotó kedvéért megengedtem neki. Ma viszont nem kellett neki a cékla.
Viszont a spenótot imádja!

Manóka, Kincső hónap végén lesz 9 hónapos, és már hisztizik. Hasonló dolgokat művel, mint amit írtál. A legnaygobb hiszti akkor van, ha az apja nem veszi fel vagy pl kimegy a szobából.

Tünde, nálunk is sajna visszatért az éjszakai ébredés, úgyhogy visszakerült mellém. Most jobb a helyzet. Azért ilyen éjszakai 1 órás üvöltés nincs. Felébred,m egnyugtatom, alszunk tovább.

Megnéztem a talis fotókat (lehet, hogy nem az összeset), nagyon jók lettek. A köv talira mi is beneveznénk, Kincső imádja a gyerekek társaságát.
Csütörtökön kezdett el mászni, úgy megy, mint egy fóka. Apja és nagyapja jót nevetett rajta.

Lányok és úgy mennék bulizni! Apa most is a haverjaival lóg valami kocsmában és szülinapot ünnepelnek. Kincsőt nincs kire hagyni, hiába lakunk együtt a nagyapóval. Ja, reggelre lágytojást ígért az ágyamba! Az apósom!

Valaki említette a síelést is. Mi februárban készülünk, bár nem síelés a cél. Mi Kincsővel szánkózni fogunk, Apa meg jegetmászni.

Leragadnak a szemeim, megyek fürdeni. Megpróbálok gyakrabban jönni, hogy ne kelljen ezer oldalt olvasni.

Jó éjt,

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

TündeKép
Jobbulást Kittinek, az orrfolyásKép igazán jó, hogy eddig még nem volt semmi baja.

ÁgiKép
Megnéztem a kisfiad képeit, tüneményes pöcörősKép, annyira jók a kórházi képek is. Ilyenkor sajnálom, hogy nekünk nincs is csak 2 db kórházi képünk, mert valahogy olyan eufórikus állapotban voltunk, hogy még fényképezni is elfelejtettünkKépKép Mindig mondom apának, hogy nem értem ez hogy történhetett. Arra emlékszem nem volt szívem belevilágítani a szemébe, mert örültem ha kinyitotta, hát így talán. De az vigasztal, hogy kb. 2600 képünk már van rólaKép

IniKépKép
Nagyon ügyes volt Hanna, szorítok én is, hogy minden rendben menjen holnap és utána, megkérdezhetem mi a meglepi?Kép

Noresz Kép
Gratula a fogcsíkhozKép Nagyon jó a hidegben is több órát kinn lenni.

ZitusKép
Azért én is elküldöm az adataimat, hátha valaki szeretné hallani a(z) (orr)hangomat isKép
Nagyon ügyi Matyid van ha már kanállal eszikKép

HajniKép
Én is úgyKép értettem, na de hát manapság már ki tudja? El is képzeltem, apa barnul te meg Alexával KépKépKép

OrskoKép
Remélem nem a babaneten lógsz, hanem a szőrtelen csippendél fiúk seggrázását nézedKép

BuksiKép
Apát megverni rendesen scrabble-beKépUtoljára várandósan játszottamKépNagy scrabble-ösök vagyunk ám mi is.Kép
Anyósét sose szoktuk elfogadniKépKép

JuditKép
Felőlem így minden napotokról beszámolhatnál, mint a talikrólKép

Ma sikerült a legjobb felvételt csinálnunk Zsófiról. Apa vette fel, én a folyosót töröltem fel vizessel. Elindult és a vizes részre érve szó szerint feldobta a lábát és úgy elesett (nem lett semmi baja, esni nagyon tudunk), hogy a meglepetéstől még sírni sem tudott. De olyan mókás volt, hogy kinyúlt mint egy béka, hanyatt, hogy csak nevettünk felette. Majd összeszedtem és össze-vissza puszilgattam.

Puszi mindenkinek.

Ildi
bpildi

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy csak most olyan felületesen írok, de szó szerint görcsbe van a gyomrom, úgy izgulok.

Tünde!
Remélem jobb éjszakátok volt.

Ezt kapja a Hanna. Ló mágikus itatóval. Nővérem lányának van ilyen és ott náluk mindig ezzel játszik. Gondoltam vezek neki valami olyat, amit rögtön megismer és imádjaKép

puszi
Ines

Judit!
Én tegnap leszedtem a tápszer habját és talán mondhatni, hogy nem fájt a pocija. Lehet, hogy az volt a ludas.

Kép
ini

Ini
Csak nyugi-nyugi-nyugi KépKépKép Ne érezze Hanna, hogy vmi "rossz" történik vele... Kép
Tudom, hogy nehéz, de hamar túl lesztek rajta Kép

Rebi

Tali nekünk jövő héten is kimarad.. Kép nem lesz itthon Após, busszal meg nem merem vállalni... itthon fogok ülni velük egész héten Kép

rebi

Sziasztok!
Rebi!
Igyekszem-igyekszemKép

puszi
Ines
ini

Sziasztok,

Gyorsan írok, aztán olvasok. Tudatom, hogy élünk, újra kicsit nátha, így végigforgolódott éjszakákkal küszködünk. Kijött a 8ik foga, biztos ezért.
Tegnap voltunk Kismama klubban, nem tetszett túlságosan, mindenre azt mondták, hogy életkori sajátosság, hogy a legjobb, ha a család együtt alszik, hogy egy gyerek akár 7 éves koráig is szopizhat, akár éjszaka is. Ha durvák az éjszakák, próbáljunk nappal pihenni... Szóval kicsit besokalltam ettől a "csakszopi-agyerekmindenekelőtt" nézettől. Belegondoltam, ha azt követném, amit ők mondanak, soha egy filmet meg nem néznék, egy könyvet el nem olvasnék, a páromat csak fényképről ismerném stb. Pedig nem vagyok az a gyereket sírni hagyós típus, de ez már nekem is sok volt.
Judit, a kérdésedet megkérdeztem, egyből jelentkezett másik három anyuka is, hogy nekik is ez a problémájuk ugyanilyen korú gyerekkel, csaképpen az övéket meg lehet könnyebben nyugtatni. Válasz: életkori sajátosság, ami kapcsolódhat egy új mozgásforma megtanulásához, foghoz, bármihez. Ja, és ha mindig ugyanakkor történik, akkor ugyanazon alvási fázishoz köthető. (ezt nem volt nehéz kitalálni) Ha idegesít, és nem hagyja abba, vizsgáltassátok ki, a Heim-Pálból volt egy neurológus doki, elég szimpatikus. Egy anyuka jelentkezett, aki mondta, hogy nekik húgyúti fertőzés miatt volt ilyen 9 hós korában.
Na most ennyit, megyek olvasni

Sz.

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok,

SZilvi, valahogy sejtettem, hogy a Kismamás klubban ilyesmit fognak mondani....

Élménybeszámolok:
Basszuskulcs, lekéstem a vetkőzős fiút KépKépKép
akkor érkeztem, mikor ő suhant át egy szál pöcörőben Kép a másik szobába... de elmondások és a képek alapján nemsemmi volt, na nem a srác miatt, hanem mert az ünnepelt letáncolta a színről, egyéni megmozdulásokkal szétbarmolta a koreográfiát, és a végén beszólt egy kedveset, ami miatt másfél órán keresztül kellett a fiuka lelkét ápolni.
Bővebben: azzal indult a tegnapi nap, hogy Dinit elöntötte a takony, és én sem éreztem magam valami hajde. Dehát fő a kötelesség, buliba kell menni. Tettem egy bátortalan kísérletet a sminkelés terén, de mivel kb egy éve nem csináltam ilyet, az eredmény kissé ijesztő lett. (elhatároztam, hogy ezentúl ha elmegyek kifestek, még akkor is, ha csak a kukát viszem ki....) bulizós szerkó inkább a sarokba üldögélős verzió lett. Végül csak elindultam, pont akkor, mikor Dini fölsírt, de fül becsuk, méltatlankodó apának gyors puszi, rohanás.
A buliban jelen lévő 8 nőből kettőnek nagyobbacska gyermeke van, kettőnknek kicsi, egy terhes, egy rajta van a projekten. Ennek megfelelően elég szűk volt a beszélgetés témasávja: a vetkőzősember, és a gyerekek Kép Aztán volt zene-tánc-pezsgő literszám, de azon már nem maradtam.

tsók, apa rúgdos, kell neki is a gép...
orsko
orsko

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?