Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Méri
Napsugár sem sokat ivot 8 hónaposan utánna egy hónapra rá kezdett el jobban iszogatni igaz hogy eszegetni is és nincs gond a kakijával sem, valamint ö még mindíg naponta legalább 4- szer szopik ami lazítja a székletét. Most már iszik is vizet, teát, rostos gyümölcs levet aminek szintén van lazító hatása. Némi cukor nem árt neki ha úgy elfogadja a folyadékot amire szerintem ha már szépen szilárdakat eszik szüksége lehet. Persze nem az agyon cukrozott dolgokra gondolok de ha te készítesz neki teát picinkét adagolva lehet hogy nem is kell sok hogy elfogadja. Azt nem írtad mit eszik lehet hogy pl. levesel visz be ekég nedvességet vagy az a kevés víz is elég neki amit elfogad.

Eszter
Szerintem a néhány hetes babát is lehet pohárból itatni, hát még egy fél évest csak a cumis üveges babókák késöbb fognak valószínüleg át állni mert kényelmesebb nekik a megszokott cumi. A két fiam ilyen kis cumis volt, Napocska már korán iszogatott pohárból talán ha két hónapos lehett mert gyógyszert szedett és könnyebb volt így megitatni vele, azóta rendszeresen de csak keveset. Úgy két hónapja iszik úgy mond normálisan tehátt többet, de kortyolni min díg tudott csak ügyesen kicsi kortyonként kell kezdeni és jó pohárból aminek széles a pereme és látod is hogy mennyire kell döntened. Napcsika nem tudott sem cumis üvegböl sem csörös pohárból inni soha nem tetszett neki. Próbáld meg nyugodtan ha gondolod nem korai neki de akkor sincs semmi gond ha késöbb szokik rá, mert neki még a cumis üvege a megnyugtatóbb.

Norci
Köszönöm hogy szakembernek néztél roppant hízelgö, szakmámra nézve ANYA vagyok.Kép

Fiatalon szültem a nagy fiamat aztán a a többiek jöttek persze közben tanulgattam ezt azt gyorstalpalókon, no meg szorgalmasan öneröböl innen onnan. Így tanultam a számítógép kezelést is nekem ez a hobbim ha lehet ezt mondani mert bár érdekel sajna nincs idöm iskolában magasabb fokon elkezdeni a tanulást, mert jó formán egyedül vagyok a három gyerekkel, nincs kire hagynom öket nio meg az utazás a tanítási idö mellett pluszban. Talán ha Napocska is óvodás lesz de addigra már olyan vén lesz hogy ki lógok minden honnan az biztos.
A gép szét szedést egy kis számítás technikai boltban lestem el ahol ilyen titkárnöi teendöket láttam el, de mivel engem érdekelt is a dolog amit lehett megtanultam. Aki tisztában van az alapokkal illetve hoogy mi hol helyezkedik el a számítógépben az egy ilyen jellegü bövítést el kell hogy tudjon végezni csak egy csavar húzó kell aztán hadd szóljon.
Meg idö sokszor hajnalban fekszem le most is mert addigra alszanak a srácaim én meg próbálgatom a többnyire angol nyelvü programokat hogy mit lehet belölük kihozni.
Bocsi mindenkitöl OFF lettem.
Most ciki hogy én csak egy háztartásbeli vagyok?

Erröl még eszembe jutott az hogy a fiaim mindíg azt mondják hogy ök majd lediplomáznak /így ezzel a szóval/ aztán majd ezek meg azok lesznek. Valamelyik nap mondtam a nagy fiamnak hogy ahhoz jól is kell ám tanulnia de nagyon, no meg eszembe jutott hogy én is így indultam, még is csak éretségim van. Mire a fiam nagy szemekkel rám nézett és öszinte gyermeki csodálkozással megkérdezte hogy:- "A Nagyi ezt tudja? "

Szila
Szandi téma
Ja kérem ha valaki körül mindíg ugrál valaki amíg tornázik meg táncol, énekel, karriert építget, fodrászhoz és kozmetikushoz rucan át, úgy könnyü szuper csininek ki nézni, megnézném ha az én helyemben lenne hány kiló lenne ha a beteg gyerekkel sokszor még a lakás ajtón se megyünk ki nem hogy tornázni!
NEM VAGYOK ÁM IRÍGY ÁÁÁÁÁ.....Pedig mindegyönknek járna némi idö magára is csak hát kinek van kinek nincs ez családtól apukától is függ.

Zsuzsi
KépKépKép Az ünnepek miatt tudom mit érzel nálunk is gyakoriak a viták de ti legalább tudtok beszélgetni és ez nagy szó! Hidd el nekem!
Az új évetek majd sokkal jobb lesz KépKépKépKépKép

Szia Szilvi!
Zsaninak jobbulást küldünk neki gyógyokat KépKépKépKépKépKép
Mióta eszik virslit és milyent? Én még nem mertem adni Napsugárnak aki most már 11 hónapos baromfi virslit se.
Szerintetek már ehetne?

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Kata
Képzeld el én mennyit parázok három mellett pláne hogy már a nagyobbak már minden felé járnak egyedül is már úgy értem nélkülem. Elöbb utóbb rá jössz, hogy tönkre teszed magad ha mindentöl rettegsz, persze ez néha mindenkire rá tör ne aggódj! Én ilyenkor tudatosan mondogatom magamnak hogy még nincs semmi baj, nyugi van, és ha megnyugszom tudom csak obiektíven nézni a dolgokat.
Talán csak magához képesz iszik többet. Száraz lehet a levegö a lakásban a fütés miatt nem? Vagy olyant evett ami után szomjasabb. Emlékszem az én fiaim olyanok voltak minta kacsák, állandóan ittak volna a cumis üveg folyton nálunk volt egy idö után már mindíg csak keveset kaptak bele mert bár mennyit megittak még sincs semmi bajuk. Az éberség persze nem árt ha úgy érzed a bizti kedvéjért meg mutatod az orvosotoknak. Ebben a korban normális már ha kevesebbet híznak vagy éppen stagnálnak a legtöbb gyerek így van ezzel.
Fel a fejjel!

Üdv: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentésre ugrottam be, szokás szerint le vagyok maradva vagy 2 nap olvasásával, de pótolok!
A mai nap meglepetése: PETI MA EGYMÁS UTÁN HÁROMSZOR FELÁLLT A KISÁGYÁBAN! Így az új évünk is nagyon jól kezdõdött.
Szilveszterkor mi is itthon voltunk, mert párom nem volt túl jól, de amúgy sem mentünk volna sehova, Peti még szerintem nagyon kicsi, hogy magára hagyjuk.
Bogancsi!
Remélem megoldódtak a fõzési problémáid!
Egyetértek Dzsilivel, tényleg minden rosszban van valami jó, mármint, hogy szerencsére senki sem sérült meg!

Szila!
Remélem már jobban vagy!

Márti!
Hogy sikerült a szilveszteri buli?(Bocsi, ha már beszámoltál róla!) Meddig bírtad? Én tavaly azért félve mentünk el itthonról, mert még a második harmadban is állandóan álomkóros voltam.

Méri!
Ha két héttel ezelõtt olvastad volna az írásaimat, mást sem láttál volna, mint, hogy sorban elõztek be a kortársak. Peti másfél hét alatt kezdett el kúszni, felülni, feltérdelni és felállni!
Én sem hittem volna, hogy ilyen rapszódikus a fejlõdése, de szerintem nálatok is így lesz!
De, ha téged megnyugtat, mutasd meg orvosnak is!
Fogunk pedig még nekünk sincs!!!

Cory!
Január elsején van a szülinapod? Nagyon boldog szülinapot kívánok neked!

Menta!
Gratula Helena 3.fogacskájához! Megnéztem a profilodat, nagyon jó a kép rólatok!
Az azért kicsit rosszul esett, hogy minket kihagytál a „nagy babócák” felsorolásából!

Norci!
Mielõbbi gyógyulást kívánok Vilinek és párodnak is!

Sziasztok!

Szilvi és Peti
bszilvi

Ténylegnagyon sokat írtatok, alig gyõzõm olvasni!

Bogáncsi! Bizony Gyõzõ is hímzett. Még kiskorában tanulta a nagyijától. Mi sokszor "Kicsi Szívem"-nek szólítjuk egymást és ezt hímeztük mindketten a párnára. Egyébként az enyém tönkölybúza pelyvájával van töltve és nagyon klassz! Kép

Méri! Helenám is csak szopizik gyakorlatilag. (Mármint folyadékot.) 1-2 korty vizet iszik meg max. Szerintem, amit leírtál az megfelelõ mennyiség. De ha elég pisis pelus van, akkor megnyugodhatsz.

Borcsa! Nagyon Ügyes Luca! Helena még szerencsére nem fedezte fel a macsek kajáját. Kép

Szila! Nagyon szép a táblázat!!!

Dzsili! Tényleg nagyon ügyi vagy hangkártya-ügyben! Tényleg, mi az eredeti foglalkozásod? Napsi tényleg nagyon helyes a képen! Ezek szerint neked is gondot okoz a fényképezésnél, hogy állandóan izeg-mozog? Kép

Én is üdvözlöm az újakat! Tartsatok ki velünk jó sokáig! Kép

Zsuzsi! Ez érdekes, hogy most már a munkán töröd a fejed. Szerintem az a lényeg, hogy a lehetõ legjobb anyukájuk legyünk a gyermekünknek. Ha te ezt így tudod megoldani, akkor mindent bele, hajrá!!! Kép Ja, és nyugodtan írd az "off"-jaidat! Kép

Képzeljétek! Már 2 hónapja nem jött meg. Nem vagyok terhes, mert csináltam tesztet és negatív. De most összeszámoltam, hogy elvileg már csak 3 negatív tesztet "szeretnénk" és utána már a férjem is pozitívat szeretne. Már nagyon várom! Kép

Bocsánat, ha nem mindenkire reagáltam, most ennyi fért bele. Így is eltelt vagy 2 óra az írás elsõ és második fele közt.

Menta
menta

Dzsili! Dehogy ciki! Kép Tudod, te egy ezermester vagy! Kép

BSzilvi! Tudtam, hogy valakit kihagytam, de egyszerûen nem jutott eszembe, hogy ki! Hát Peti! Bocsi! Kép
M.
menta

Zsuzsa! Neked akartam még írni, hogy az MMR oltás utáni tünetek (láz, nyirokcsomó nagyobbodás, pöttyösödés, fáradtság) kb. 6-12 nappal az oltás utn várhatók.

Norci!
Én úgy szoktam megoldani azt, hogy Helenát ki merjem "csapni a legelõre", hogy reggel, miután Gyõzõ elment a munkába Helenát berakom a babkocsiba és mindenhol felporszívózom és ha kell "felnyalom" a követ is. Ez kb. fél óra. Helena ki szokta bírni. Bár õ már 11 hónapos (lesz holnap. Kép)
Menta
menta

Sziasztok!

BMárti,
a Netscape nekem is ki szokott hagyni, vmiért nem bírja a BabanetetKép. A Mozillát meg utálom. És nagggggggggggggyyyyyyyyyyyon jó Lacikáról a kép a profilodban.

Zsuzsi,
Kép, hogy így teltek az ünnepek, de figyeld meg milyen klassz lesz majd a síelés. Hogy fog Dorkának tetszeniKép.
Hanga sem iszik olyan sokat ám: naponta max. 2-3 dl. + még 3-4-szer cickóKép (ez teljesen változó). Gratula Dorkának az építkezéshez.Kép

Hangának én is adtam ma egy delmás dobozt, és simán rárakta a tetejét. Pedig csak egyszer mutattam meg neki, hogy kell. És a mega blocks építõbõl és kettõt már egymásba tesz.Kép

Szia Szilvi,
üdv itt, nálunk!Kép Ha leírnád még hogy hol szültés és hol laktok, akkor nem lennének hiányosak az adataid a táblázatban, amit sajna csak holnap tudok felrakni, mert apa most nem ér rá. Hanga is kézzel oltotta el az egyéves gyertyájátKép. Sok-sok gyógy Zsaninak:KépKépKép. És gratula az önálló evéshez isKép!

Méri,
léci te is írjál több adatot magatokról (sõt, egyben az összes adatot: név, gyerkõc, szül. idõ, hely, lakhely, többi gyerkõc)Kép.
Neurológiai vizsgálat: legelõször is megkérdezi a dokinéni/bácsi, hogy miért is vagyunk ott, aztán felveszi az adatokat, a jelen státuszt. Felméri az általános állpotát, megméri a fejkörméretét, a kutacsát, mellkasát. Megvizsgálja a pupillákat, szemmozgást, nyelést, mozgásdinamikát. Lebegõ ültetést csinál, vizsgálja a a gerincet. Aztán csinált olyat is Hangánál, hogy a lábait megfogva forgatta át hátról, hasra és vissza. Mélyreflexeket is, figyelmet is nézi. Aztán csinált olyat is, hogy ülésbe húzta fel, meg megfogta a jobb kezét+jobb lábát, és úgy oldalt emelte fel. Mi 3,5 hónaposan voltunk elõször (aztán már csak kontrollon voltunk kétszer, mert gyógytornára jártunk a Dévénybe). Én valahogy úgy voltam a vizsgálattal, hogy amikor a doki elküldött, teljesen beparáztam, hogy most akkor mi lesz, de aztán józanul gondolkodva tényleg egy felesleges vizsgálat, mint hogy valami baj legyen; és ha lesz majd tesó, õt is elviszem majd.

Kaki: érdekes, nálunk nincsenek gondok vele egyáltalán. Sõt, szinte óramû pontossággal kakil: reggeli, ebéd és vacsora után nagyjából fél órával, de van hogy rögtön.Kép Úgyhogy akár már bilire is lehetne ültetniKép, és egyáltalán nem keményekKép. Méri, próbálj neki rostdús kaját adni, hátha attól jobb lesz.

Zsuzsi,
milyen az a részmunkaidõs állás?

Borts,
én is inkább laposodó pocakot szeretnék kérni, léci intézkedj az ügy érdekébenKép.

Bogancsi,
gondoltam így sokkal áttekinthetõbb az archív, meg szerintem jobb, hogy nem abc rendben vannak a hónapok. A grease meg véletlenül került be az azonosító helyére, éppen az szólt a gépbõl.Kép Bogancsi, nem indítjuk be a "Lapos (na jó, laposodó) pocakot akarok!" klubot?

Ladányikata,
Hanga olyan 2-3 deci körül iszik/nap.

BSzilvi,
gratula Petinek a felálláshoz, majd gyõzd leültetni, hogy aztán megint felálljonKép Köszönöm a kérdésed, de sajna nem vagyok jobban, köhögök, mint a nemistudommi, ráadásul még elkezdett bedugulni az orrom is.

Pusz mindenkinek, jó hosszúra sikeredtem.

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

LKata! Nem akartalak bántani, csakcsupán megdöbbentem! Kép Úgy tudom, a kólában nem is a szénsav a legrosszabb, de errõl Borcsa bõvebben tudna beszélni...
Sajnos a virslirõl is azt olvastam egy E-krõl szóló kiadványban, hogy a lehetõ legrosszabb összetételû. (Pedig mi a paprikáskrumplit is csak virslivel szeretjük) Igaziból azt mondják, semmilyen felvágott nem való gyereknek (sem nekünk Kép), még a tisztának látszó pulyka- vagy csirkemellsonka is totál mû, tele sóval, tartósítóval, adalékanyagokkal... Persze mi sem tudjuk megtenni, hogy ne együnk egyáltalán ilyesmit, nem süthetek minden nap friss bio-csirkemellet Kép! Még annyit: egyik ismerõsöm édesapja hentes, na õ csak és kizárólag olyan hústerméket vesz meg boltban, amin látszik, hogy mibõl van. Talán egyedül a szalonna ilyen a készhúsok közül... Kép
Azt mondja, ne tudjuk meg mi mindent akarnak és tudnak is eladni nekünk ilyen-olyan néven...

A szaloncukor tetszett! Kép (Barninak nagyon ízlett a marcipános, nem mintha az totyogónak való volna Kép)
De nem válaszoltál a kérdésemre: ezek szerint csak névrokonok vagytok a fordító Ladányi Katalinnal?
Megjelent már a januári Kismama? Kép

Bogancsi: nem lehet reklamálni náluk? Esetleg nem gondoltál rá, hogy kicseréld sima gázrózsás fõzõlapra?
Mikor tervezed, hogy visszamész dolgozni?

Méri: az egyik fõzeléket nem lehetne kiváltani gyümölccsel? Állítólag az érett banán is lazítja a székletet, mirelit õszibarack pláne...

Zsuzsi! Sajnálom, hogy rosszul alakultak az ünnepek nálatok, de a levegõváltozás biztos jót fog tenni!!! Én is nagyon vágyom valahova EL!!! Tavaly egész évben nem voltunk sehol, és kezdek kicsit bekattanni...

Szandi-ügyrõl: egyetértek veletek, így nem nehéz szépnek-sikeresnek maradni... Most az Anyák Lapjában nagyon sztárolják a Pintácsi lányokat, és ott azt írta a Szandi, hogy "infarktust kapott" a méhlepény, azért nem fejlõdött rendesen a kislánya (1650 g-mal született!!!), de emlékszem, milyen büszkén mesélte, hogy csak ennyi meg ennyi kilót szedett fel, és szülés után rögtön belefért a régi ruháiba... Igen, néha én is vágyon dietetikusok, fitnesz-edzõk, fodrászok és kozmetikusok hadára (és hogy naponta hozzák a friss, fogyasztó ananászt Kép), mint a hírességek...

Nagyon hosszú lettem, bocsánat, pedig még tudnék...

Sziasztok, puszilok mindenkit,
Henke
gesztenye

Sziasztok!

Szila!

Lehet, hogy tényleg elszalad alvás helyett Vili, ilyenkor rég aludni szokott, de most is ácsorog inkább.

Dzsili!
Ugyan már én nagyon szeretnék csak háztartásbeli lenni (talán még se mindig Kép ) amúgy te sem az vagy, hanem ezermester, ahogy Menta írta és még írigykedek is, hogy ilyen jól értesz a számítógéphez. Titkon tuti a férjem is, lehet jobb szeretne egy olyan feleséget, aki nem folyton õt nyaggatja, hanem még a szakmai dolgkról is beszélgethet vele. De már azt kell szeretni, ami jutott Kép

Menta!
Ma úgy oldottuk meg, hogy Vilike aludt azalatt a félóra alatt. És ha nem alszik. akkor addig vagy a babakocsiból, vagya járókából, legrosszabb esetben a kendõbõl nézi, hogy mit csinálok.

BSzilvi!
Gratula nektek is a felálláshoz! Kép

ÉS egy nagyon szörnyû hír, most kaptam. Gyerekkori szerelmemnek úgy néz ki agydaganata van (családi barát, úgyhogy jóban vagyunk) . Pár év alatt ez a 3. daganat nála Kép Teljesen letaglózott. (Ráadás nem rég volt az esküvõje és úgy drukkoltam, hgoy több baj már nem éri)
Azzal biztatom magam, hogy az egyik barátom feleségének is agydaganata volt, de csodával határos módon felépült, azóta gyereket szült, stb. Hát reménykedjünk.

Norci
norci

Sziasztok!

Szila!

Lehet, hogy tényleg elszalad alvás helyett Vili, ilyenkor rég aludni szokott, de most is ácsorog inkább.

Dzsili!
Ugyan már én nagyon szeretnék csak háztartásbeli lenni (talán még se mindig Kép ) amúgy te sem az vagy, hanem ezermester, ahogy Menta írta és még írigykedek is, hogy ilyen jól értesz a számítógéphez. Titkon tuti a férjem is, lehet jobb szeretne egy olyan feleséget, aki nem folyton õt nyaggatja, hanem még a szakmai dolgkról is beszélgethet vele. De már azt kell szeretni, ami jutott Kép

Menta!
Ma úgy oldottuk meg, hogy Vilike aludt azalatt a félóra alatt. És ha nem alszik. akkor addig vagy a babakocsiból, vagya járókából, legrosszabb esetben a kendõbõl nézi, hogy mit csinálok.

BSzilvi!
Gratula nektek is a felálláshoz! Kép

ÉS egy nagyon szörnyû hír, most kaptam. Gyerekkori szerelmemnek úgy néz ki agydaganata van (családi barát, úgyhogy jóban vagyunk) . Pár év alatt ez a 3. daganat nála Kép Teljesen letaglózott. (Ráadás nem rég volt az esküvõje és úgy drukkoltam, hgoy több baj már nem éri)
Azzal biztatom magam, hogy az egyik barátom feleségének is agydaganata volt, de csodával határos módon felépült, azóta gyereket szült, stb. Hát reménykedjünk.

Norci
norci

Sziasztok!

Szila
Csatlakozom az elõttem szólókhoz nekem is tetszik a tábla!

Eszter
Próbáld meg a Nuk csõrös poharat a kissebbik változatot, Zolika abból ivott 4 hónapos korától. Persze neki is elõbb mellé ment meg megszaladt de,1 hét alatt megszokta. Aztán 1 éves kora után megtanult pohárból inni azt is csak lassan kezdtem kortyonként adni míg ezt is megtanulta. Lehet neked érdemesebb volna a pohárral próbálkoni.

Zafi
Köszi az üdvözletet!

Méri
Azért mondhatta az orvos a cukros üdítõt mert az édesnek van egy kis hashajtó hatása bár én sem adnám neki. Próbáld meg a savanykás almát, vagy narancsot a fõzeléket nem tudom hogy csinálod én 12%-os tejföllel habartam hátha az segít. Vagy kefírt, joghurtot is kipróbálhatod.

Dzsili
Köszi az üdvözlést, szépek a gyermekeid! Szerintem ne legyen kissebbségi érzésed ( nekem is csak érettségim van) 3 gyereket nevelni igazán tiszteletre méltó dolog. Ha nincs idõd eljárni tanulni próbáld meg a www.okta.to/okta.to weboldalt itt lehet távoktatással tanulni és van számítógépes tanfolyam is.

LKata
Szerintem minden anya aggódik a gyemekéért, nehogy valami komolyabb betegsége legyen, de nem kell mindjárt rosszra gondolni fõleg nem beleélni magad. Az ember sok rosszat lát, hall de ahogy írtad örülni kell, hoy szép egészséges gyermeked van.
Lehet, hogy azért iszik többet mert jön a foga. Zolika is akkor iszik többet ha fogzik olyankor a darabos ételt is nehezen fogadja el, vagy változás áll be az evésben, alvásban.
skata

Elfelejtettem elköszönni
Üdv:kata
skata

Sziasztok!

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok, mi holnap reggel elutazunk egy kicsit dédizni, meg rokonozni. Rohanok pakolgatni, még vasalnivalóm is akad.

Kata! Szerintem ne aggódj feleslegesen, öregít.Kép Elvileg annyi folyadék kell, amennyit eszik. Inkább figyeld mit eszik, ha sok sósat vagy kekszet rágcsál, arra én is meg tudnék inni rengeteg vizet. Vagy ha nagyon bekajál, vagy éppen szörnyen száraz a levegõ, akkor is sokat iszunk. Egyébként Hanna kb 5-6 decit megiszik és kb 3szor szopizik még.

Menta! Azért majd írj, hogy akkor most poz vagy neg.Kép

Norci! Sajnállak, hogy ilyen híred van.

Szila! Gyógyulj már gyorsan!

BMárti, nagyon helyes Lacika, még így krémesen is.KépKép

BSZilvi! Már ácsorog Peti??? Nagyon régen találkoztunk még akkor talán 3-4 hónapos volt, gyere valamikor talizni.

Beja! Mi van veled???? Mér nem válaszolsz az üzeneteimre???Kép
Cory! Majd mesélj a buliról! És maradjon torta hétfõre.KépKép

Pussz mindenkinek

Tikk
tikk

Sziasztok Anyatársak!
Dzsili!
Nekem is "csak" érettségim van, és én is félig-meddig htb, de én nagyon büszke vagyok rá. Ez most lehet, hogy bután hangzott. Bocsi. Azért félig-meddig, mert én itthon fogok, illetve megpróbálok itthon dolgozni áprilistól. Én is egyedül vagyok jóformán a gyerekekkel, annyi a férjem dolga, hogy reggel elviszi a fiúkat suliba, aztán onnantól kezdve én vagyok ügyeletben.
A nagy fiad hányadikos? Az én nagyom negyedikes, és nálunk is állandóan a tanulás a téma. Én is megkaptam már, hogy mit beszélek, de én tudom, amit õk még nem tudnak, hogy nem adják ingyen az érettségit. Azt mondtam nekik, hogy minimum az érettségit le kell tenni, ebbõl nem engedek.
A hónap végén megpróbáljuk a 8 osztályos gimi felvételit Pityuval, de õszintén szólva nem reménykedem, hogy felveszik, de egy jó próba lesz, és felfogja tudni mérni, hogy mennyit is ér a tudása.

Ladányikata!
Én is mindig bebeszélem magamnak, hogy a gyerekeim biztosan betegek, de aztán a férjem elmagyarázza, hogy milyen butaságokat beszélek, mert mindig meg tud gyõzni, hogy még jele sincs a betegségnek.

Menta!
Azt hittem, hogy a tegnapi és mai nap lezajlott a nyügösség. (Hétfõn kapta az oltást). MA este már nagyon virgonc volt a Bea. Drukkoljatok, hogy ne viselje meg nagyon.

Henke!
Az én gyerekeimet megfogja a banán, és az alma hajtja meg. EGyébként nagyon irigylem azokat a mamákat, akik szoptatnak, és mégis rendesen van székletük a babáiknak. Nálam minegyiknél gond volt, mert állítólag annyira erõs volt az anyatej, hogy nem tudta megemészteni a gyomruk. Ezért kellett korán hozzátáplálni, ezért villám gyorsan le is szoktak a szopiról. Mivel jó súlyban voltak, senkinek eszébe sem jutott, hogy hozassuk az anyatejet mástól.

Egyenlõre ennyi, aztán majd lehet, hogy még írok. Most jött haza a férjem Mátészalkáról, és vacsit kell neki adnom.

Zsuzsa

beababa

sziasztok

koszi a reagalasokat cumi/pohar/viz ugyben mindenkinek Kép

igika
adam is neha ugy nez ki, hogy tolatni akar, de nem halad Kép most azt tudja, hogy ulesbol leteszi a ket kezet oldalra, a labat hatra, mintha maszna, aztan lehasal Kép
mi is jatszunk adammal olyat, hogy 'hol van a ...' - neha eltalalja, neha nem Kép mostanaban allandoan mutogat es azt mondja, hogy 'haaa', ha uj/erdekes dolgot lat. milyen az, mikor pogacsat sut? hogyan csinalja?

szandi ugy: szerintem butasag a terhesseg alatt alig enni, szukseg van olyankor a kajara. ram 25kg ragadt Kép az utolso harmadban fekudnom kellett, mert veszelyeztetett terhes voltam. probaltam volna en beleferni a terhesseg elotti ruhakba. igy en is laposabb pocit kernek, ha lehet Kép tenyleg, normalis az, hogy meg mindig van hasam? mintha 4 honapos terhes lennek - ami nem vagyok Kép

zsuzsi
szivesen olvassuk az off-okat Kép a tartalmat nezve viszont Kép jo, ha le tudtok ulni megbeszelni, akkor van mar baj, ha az sem megy. kitartast az ujevi fogadalomhoz Kép
az en 'picim' 10 honaposan - szerintem - 11kg. nagy sulyu baba volt szuleteskor is, 4.5kg.

bogancsi
tuzhely meggyogyult mar? nalunk az ablak van kitorve, mert nekirepult egy dagadt madar. meg szerencse, hogy dupla ablak, mert jan6-ig nem jon az ablakos es itt dog hideg van.

most abba kell hagynom, mert adam valami igen fura hangokat hallat, most kelt fol.

elfelejtettem udvozolni az ujakat, bocs. legyetek udvozolve Kép

eszter
adamama

dzsili
ugyanmar, miert lenne ciki. az a lenyeg, hogy teged tegyen boldogga az, amit csinalsz, igy a csaladodat is boldogga fogod tenni. keleti kulturakban - japan, korea - teljesen termeszetes a fofoglalkozasu anyasag. a tanitvanyaimbol latom, hogy ok kiegyensulyozottabbak is, mint az itteni kanadai gyerekek, akikkel kevesebbet foglalkozik az anyja.

eszter
adamama

Sziasztok!

Menta, Szila:
Igazából abból lett elegem, hogy a férjem mióta itthon vagyok egyre jobban lenéz és hülye p..-nek tart, ha éppen kismamás hullaságomból nem értem, hogy mit is magyaráz (nálunk kötelezõ az összes szakmai dolgot megérteniKép ) Másrészt itt vagyok lassan 28 évesen és még nem dolgoztam 1 évnél többet eddigi életemben, azt is egyetem elõtt 18 évesen. Szóval, ha szeretnék valamit elérni majd mint dolgozó asszony, muszáj elkezdenem valamikor dolgozni. A férjemmel abban maradtunk, hogy szeptembertõl talán már Dorka is igényelné a társaságot és akkor õ megy bölcsibe, én meg vállalhatok munkát. De addig is részmunkaidõben talán egy megfelelõt elvállalhatnék, ha úgy sem most akarunk kistesót (lakás miatt). Szóval kell nekem is a munka az önbecsülésemnek, hogy egy ici-picit függetlennek érezzem magam anyagilag, és így talán egészségesebb lelkülettel tudom nevelni Dorkát. Persze nagy dilemma bölcsibe tenni. Csak az a baj, hogy úgy látom csak értelmét, hogy itthon maradjak, ha most vállalnánk a kistesót, de így meg, úgy érzem lemaradok a munkáról. De azért még gondolkozom valami kompromisszumon, mert nehéz megválni DorkátólKépKép
Részmunkaidõs: 4-6 óra napi munka, vagy 2-3 nap munka/hét

Kaki:mivel Dorka nagyon keveset iszik, nálunk a reggeli joghurt (aktiviás) segít. Mióta ezt esszük minden rendben van a kakilással, nem szenved, nem görcsöl.

Szila: nagyon szép a táblázat és a pocaklakók felemás színe nagyon aranyosKép, figyelmes.

Jaj, elfelejtettem írni, nem tudom mostanában voltatok-e a Margitszigeten, de a kis állatkertet nagyon szépen felújították és most is vannak ott õzek, szõrös tollú tyúkok (nagyon mókásak), libák, kacsák, gólyák. Nagyon jó!!! Dorka nagyon élvezte szerdán. Mindenkinek ajánlom!

Norci: borzasztó hír, fõleg, ha az ember egy közeli ismerõsérõl hallja. Ilyenkor óhatatlanul felmerül az emberben, hogy az élet csak ennyi volt... Mindenképpen az ismerõsöd ne adja fel, legyen elõtte egy cél pl. az új családjával, menjen el kemoterápiára és jó természetgyógyászhoz. A családunkban egy "vénlány" a betegsége hatására tért magához, gyorsan megmûtötték, eljárt terápiára, megismerkedett egy rendes férfival és most boldog, pedig ezt senki sem jósolta volna meg. Szóval az emberi akarat hihetetlen!

LKata: nekem is volt ilyen nagyon aggódos korszakom, szerintnem ez belénk van kódolva, egyszerûen nekünk is meg kell szoknunk, hogy anyák vagyunk. Én úgy dolgoztam fel, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga, mi erre vagyunk teremtve, valószínûleg ösztönösen jót cselekszünk, a lényeg, hogy szeressük a gyereket, és a rosszban is legyünk mellette, ha már nem tudjuk a rosszat elhárítani. Én is aggódok, de most már megpróbálom ezzel a környezetemet nem "fárasztani" és remélem nem leszek terhes a lányomnak sem.

Na már megint jó filozófálós kedvemben voltam, ne haragudjatok, mostanában keveset vagyok emberek között Kép!

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!
Nagyon gyorsan elrepultek az unnepek! Olyan rossz, hogy szinte egesz evben a karacsonyt varjuk (nekem a kedvenc unnepem) es utana pikk-pakk elrepul. Ferjuram itthon volt az ev utcso napjain es ma mar ismet dolgozik. Kép Voltunk Danival szankozni Karacsony utan a kozeli hegyekben (itt, lent nagyon ritkan esik a ho). Nagyon elvezte! Hatalmasakat mosolygott!
Beszurok egy szankos kepet - bar ezen nem vigyorog.
Kép

Szilveszterkor itthon voltunk. Dani is bulizott, ugyanis nem akart elaludni, csak jatszott. Igy hagytuk egy kicsit tovabb fentlenni (1/ 4 10-ig) utana elaltattam, de mire kijottem a szobajabol, mar megint felult es pakolt. Kép De ahogy betettuk az agyaba, a macija fele fordult, es mar aludt is. Regel 7-ig.
En sajnos 'elore elszurtam' az uj evet! A lencseleves megvolt, de csinaltam szilveszter estere lazac es tonhal kremet es ott szurtam el a dolgot, hogy 1-en is azt reggeliztunk; igy eluszott a szerencsenk. Kép Hiaba ettunk lencselevest. Meg Dani is azt evett (neki kulonfoztem, nem tettem bele fustoltet) – ennek csak annyi lett az eredmenye, hogy tegnap ejszaka nagyon sirt, alig tudtam megvigasztalni, majd egy nagyott pukizott es reggelig aludt.
Ha nalunk az ev tobbi napja az elsejehez lesz hasonlo akkor megszivjuk, mert Dani egesz 1-en nyugi volt....

Meri! En is csak azt tudom irni amit a tobbiek, hogy nem izgulj a mozgasfejlodes miatt. Valoban minden baba egyedi es nem szabad a tobbiekehez hasonlitani! Dani sem csinalt sokmindent sokaig. Mikor elkezdett forogni, akkor csak ugy kozlekedett honapokig. 8 honaposan meg o sem ult fel, sot ha felultettem eldolt. 9 honaposan ult eloszor magatol, de meg nem ult fel! Aztan egyszercsak azt vettem eszre, hogy lefektettem a szoba egyik feleben es a masikban ucsorgott. Nagyon sokaig nem maszott csak kuszott. Aztan minden gyakorlas nelkul egyik nap elkezdett negykezlab maszni. Mar 1 eves es meg nem megy, de allandoan allni akar igy egyaltalan nem izgulok miatta. De ha Te ugy erzed, hogy jobban megnyugodnal egy doki szakvelemenyetol akkor vidd el Kittit.
Ivas: Dani nem ivott jelentos mennyiseget meg 8 honaposan. Azota iszik tobbet amiota szendvicset (katonakat Kép ) eszik.

Kaki: erre soha nem volt panaszunk. Kép Neha o is bogyosat kakikl, amik kemenyek, sokszor meg lepeny- format. Kép De a napi 1-2 rendszerint megvan.

Szila! Szupi a tablazat! Kép Az is jo, hogy szoltal Gabinak az archivum miatt. Igy sokkal attekinthetobb.

BMArti! Tunderi Lacika a kepen! Kép Nagyon helyes kis legeny! Kép Lehet, hogy irtad, akkor bocsi - de milyen torta volt vegul a szulinapjan?

Edit! Nem irigyellek a szilveszter miatt. Remelem, azert nem voltal nagyon szomoru. Ha egyedul is erzed magad, vagy szomorunak mindig gondolj arra, hogy van egy csodalatos kicsi fiad! Kép

Henke! Igen, en is hallottam mar arrol, hogy a felvagottakba es virslikbe sok minden nem egeszseges anyag van. Te milyen szendvicset adsz Barnabasnak? En adok Daninak pulyka-sonkasat; de kicsit izgulok, hogy lehet, hogy nem kellene?...

Sziasztok, Danimama
danimama

Sziasztok!
Húúúúúúúúúúú, este látom beindul a levelezés, de nem fogtok ki rajtamKép!

LKata!
Szóval a picurjaink egy napon születtek!KépKépKépKép
Zsanka 12:03 perckor született meg császárral.
Peti mikor bújt elõ?
Az ivással kapcsolatban, szerintem is lehet, hogy a fogacska a ludas. Zsani is rengeteget iszik fogzáskor. Az egészsége felõl pedig ne aggódj!Kép

Eszter!
Zsankát elejétõl fogva, kissé kihajlított peremû pohárból itattuk már néhány naposan és meglepõen ügyesen ivott. Ezt a kórházban mutatták meg nekünk. Zsanka 10 hónaposan úgy döntött, hogy csak pohárból hajlandó inni, bár a csõrös poharat utazásnál szivesebben adom neki.

Szandi téma
Zsanit 13 hónapig szoptattam és addig semmit sem tudtam leadni, pedig próbáltam. Amint abbamaradt a szopi és folytattam a reggeli tornát 1 hónap alatt 3 kg ment le. Zsani hamar hozzászokott, hogy reggel anya ugrabugrál, sõt idõnként õ is próbál "tornázni".Kép Májusig szeretném visszanyerni eredeti méretemet, mivel szeretnénk már kistesót Zsaninak.Kép

Dzsili!
Köszi, Zsani már jól van, sõt túl jól! Most mi vagyunk betegek...Kép
Zsankának rengeteg baja volt a gyomrával, így óvatosan de bevezettük neki a virslit. Elõször kb. 1 hónapja (13-14 hónaposan) kapott, azóta 1-2 hetente szokott csak kapni virslit, de vigyázunk mert a szójástól kiütéses lesz. A Kismamában most olvastam, hogy a ropi is tiltott listán szerepel 2 éves korig! Pedig õ úgy szereti!Kép

Norci!
Nagyon szomorú, amit írtál, de reméljük meggyógyul.

Szila!
Köszi, hogy felteszel a táblicskuba, ami így is káprázatos!
Adataim:
Szabó Szilvia; Zsanett; 2001.10.17; Budapest, Jáhn Ferenc kórház; Ócsa

Remélem májustól én is "másszinû" leszek a táblázatban!Kép

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Mondok adatokat, mert asszem, itt fogok ragadni, ha befogadtok Kép
Kitti 2002 május 6-án született Szegeden a Nõi Klinikán.
Köszi a tanácsokat ivás ügyben;
Kata: akár hiszed, akár nem, a lány nem eszik meg semmilyen gyümölcsöt, ha egyáltalán kinyitja a száját, öklendezik tõlük. Nem mintha zöldségpürébõl minden bejönne neki: mondhatni sütõtököt eszik sütõtökkel. Tegnap megpróbáltam a spenótot, valami elképesztõ megrökönyödést mutatott, és még imádott sütõtökjét és gyanakvással szagolgatta vagy egy fél óráig, hátha be akarom csapni.

Zsuzsi: kakilás érdekében tejterméket nem akarok adni, nem ajánlják egy éves kor alatt.
Lehet, hogy ma mégis megpróbálom a teát, mert a szopi se a régi. Van, hogy kajaidõben odakínálom neki a majd kidurranó cicit, mire ordítani kezd: "Segítség, szoptatni akarnak" (az én fordításomban)

A Szandi-ügyhöz: a párom egy-két hete azzal fordult be a konyhába, hogy "hogy elhízott a Szandi is szülés után", láthatólag próbált vigasztalni ezzelKép, mert rajtam is maradt vagy 10 kg. Megörültem (pedig nem vagyok rosszindulatú Kép), és mentem megnézni: Hát, a párom a TERHES Szandit nézte kövérnek - egy régebbi felvétel volt. Kicsit lelombozódtam Kép

Ami a háztartásbeliséget illeti: én azok közé tartoztam, akik imádták a munkájukat, most viszont el sem tudom képzelni, hogy valaha újra érdekelni fog. Az érdeklõdési köröm leszûkült a gyerekre, bár a betûéhségem megmaradt: szinte egész nap babairodalmat olvasnék (ha volna). Az igazság az, hogy ha megtehetnénk (anyagiakra gondolok), én itthon maradnék.
Egyedül annak örülök, hogy ha visszamegyek dolgozni, a plusszból olyasmiket is megvehetünk majd, amit a párom most "luxus"-nak tart. (Pl. egy jó etetõszéket)

Jut eszembe: nekünk most az a bizonyos fa, asztallá és székké alakítható etetõszékünk van. A párom szerint nem biztonságos, szerintem az, hisz különben hogy lehetne ilyen elterjedt. Hallotatok valaha arról, hogy egy baba felborult egy ilyenben?

Méri
Méri

Sziasztok!

eszter,
biztosan közrejátszik a "megkésett" mozgásfejlõdésben, hogy neked is eléggé nagy súlyú a babád. Az enyém pont 10 kiló, szerintem ez nem annyira sok. Többen írták, hogy a biztonság kedvéért mutassuk meg orvosnak is a lurkókat. Én már többször rákérdeztem a gyerekorvosunknál, hogy normális-e, hogy még mindig nem mászik. Megnyugatott õ is és a védõnénink is, hogy õ egyszerûen ilyen típus, kissé nagy darab és lustácska. Azzal is vigasztaltak, hogy az a jó abban, ha késõbb kezd el mászni, járni, hogy a kis agya is jobban tudja követni a változásokat, jobban fel tudja fogni, hogy mit szabad és mit nem.
A "pogácsasütés" egyébként a "Süti, süti pogácsát..." címû gyerekmondókához kapcsolódik. A versike alatt nagy boldogan tapsol, imitálva ezzel a pogácsasütést.

Az iváshoz: nekünk is volt csõrös poharunk, de hamar rájöttem, hogy Olivér a normál pohárból sokkal könnyebben tud inni, valahogy a csõr inkább zavarta az ivásban. Persze eleinte a pohár tartalmának jelentõs része is a partedlin landolt, de pár hét alatt belejött. Mivel cumisüveget soha nem használtunk, most sem tud belõle inni, ha néha odaadom neki, azt hiszi, hogy valamiféle játék és csak rágicsálja. Mostanában próbálkozunk a szívószálas kulaccsal, de sehogysem akar rájönni a technikájára, képtelen belõle inni, így mindenhova poharat viszünk magunkkal.

Igika
igika

Sziasztok!

Igika,
nekünk a neurológus külön kihangsúlyozta, hogy elismerése a kollegának, aki Hangát elküldte hozzá, mert általában nem szokták észrevenni a dokik, ráfogják - ahogy te is írtad - a lustaságra, stb. Persze ettõl még lehet, hogy lusta, de nekem akkor is egy szak(!)ember mondja ki hogy nincs probléma, vagy ha mégis, akkor a megfelelõ helyekre irányítson el. Mellesleg megjegyzem, hogy nem a saját orvosunk küldött el minket anno (3,5 hónaposan), hanem a helyettesítõ doki. A mienk észre sem vette volna szerintem, ha nem hívom fel külön a figyelmét rá, hogy ez volt/van velünk. Amúgy azt is mondta, hogy ezt kinõheti meg minden a gyerek (kezelés nélkül), de nagyobb korában adódhatnak ebbõl kül. problémák (tartási, stb.).

Hanga a kisdboz üdítõket remekül issza szívószállal, azt nem próbáltátok?

Méri,
nekünk is fa etetõszékünk van, én nagyon szeretem, egy "bajom" van csak vele, hogy folyton csúszkál benne Hanga, nem lehet bekötni. Amúgy nagyon szeretem, szerintem praktikus. Meg hát remek akadálypálya is, Hanga imád alatta bújkálni.
Esetleg - ha van rá idõd - nézz át a Hozzátáplálás topikba, ott az archív között van egy táblázat, hogy melyik gyüminek/zöldségnek milyen hatása van a székletre (lazító/szilárdító). Ha nem találod, megpróbálom elõkotorni valahonnan, szólj nyugodtanKép. És az a 10 kiló ott figyel rajtam isKépKépKép.

Danimama,
biztos mosolyog ezen a képen is Dani, csak a cumi eltakarjaKép. Nagyon jó a kép! Nekünk is após megígérte, hogy áthozza a szánkót, én próbáltam gyõzködni, hogy akkor most (mármint akkor) hozza át. Még mindig nincs itt a szánkó, de hó sincs márKép, viszont van sár meg víz helyette.Kép

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Méri: én láttam egy kislányt borulni olyan etetõszékkel. Nekünk ezért nem olyan van.

Kicsit megkésve: üdv minden újnak Kép

Köszönöm a jó kívánságokat Kép

Igika: üveggel még nem próbálkoztál? Balu remekül iszik fél literes mûanyag palackból Kép Nyáron szoktunk rá, mikor sokszor villamoson is kért inni. Nem akartam ott poharazni, mert mindketten állandóan vizesek voltunk tõle.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Méri!
Nekünk is olyan fa etetõszékünk van (legalábbis azt hiszem, a leírás alapján), én is azt hittem, hogy biztonságos. A fiúknál még az volt. A Bea lányom viszont felér 2 fiúval az izgágasága miatt, úgyhogy nem merem benne hagyni még akkor sem, ha a hûtõig megyek el, vagy fel kell állnom a tûzhelyhez. Mindig van mellette valaki. LEgújabb szokása, hogy betámasztja a lábát az asztalhoz és onnan ellöki magát. Egyszer-kétszer billent már, de nem annyira, hogy megijedjen, és ne csináljon ilyet máskor.

Pohár:
Úgy látszik megérezte Bea lányom, hogy mi a szándékom, mert tegnap óta az a játék, hogy kapott karácsonyra összerakós játékot, és abban van olyan forma mintha pohár lenne. Ebbe öntögeti a teáját, és onnan szürcsöli kifelé. Azt hiszem most már komolyan kell keresnem egy poharat, hátha rákap.

Ladányikata!
A Bea is rengeteget iszik, de szerintem csak azért, mert kéznél van a cumisüveg. Õ kb napi 5x125 ml-es kisüvegben issza az itókáját, plusz még a reggeli-esti 3 dl tej. Ezért szeretném a poharat, bevezetni, hátha akkor más elfoglaltságot is talál magának, mint a cumisüveg. Az a tervem, hogy azért még a lefekvés kori cumisüveg megmaradna egy darabig, de a napközbeni iszogatáshoz már poharazgatni fogunk.

Majd még jövök! Sziasztok!
Zsusza

beababa

Hali,
Na, megkínáltam Kittit cukros teával evés után. Belehúzott, majd döbbenten elkezdett tátogni, és sugárban kihányta az egész üveg bébiételt, amit elõtte belapátolt. Iszonyatos volt, vagy egy percig tartott, pont úgy erõlködött, mint egy felnõtt.Kép
Elsõ ijedségemben megfogadtam, hogy többet teát egy kortyot se, majd elgondolkodtam, hátha csak rosszul nyelt.
Újra megpróbáltam, azonmód öklendezni kezdett, de akkor már nem volt benne semmi ami kijöhetett volna.
Hát, ennyit a teáról, tulképpen örülnöm is lehetne, hogy a vizet még mindig szívesebben nyomatja.

Csá, Méri
Méri

Méri!
Lehet, hogy nem jó ötlet, de próbálgasd esetleg a tea adását kiskanállal. Ne tudjon egyszerre sokat inni belõle. Lehet, hogy egyszerre sokat ivott a szokatlanból, és ez nem tett jót neki. Persze most egy pár napig ne adjál szerintem, talán hétfõn újból.
Szegény mindketten, biztosan Kitti is megijedt, nem csak te.
Milyen teát adtál neki? Mivel ízesítetted?

Zsuzsa

beababa

Újabb ötlet jutott eszembe, ameddig tisztába tettem Beát, mert nálunk alvás helyett inkább besikeredett a termés.
Szóval!
Nem tudom, hogy ennyi idõs babának lehet-e adni, de én még javasolnám a Laevolac szirupot. Közben megnéztem a "Családi patika" címû könyvben, hogy már csecsemõknak is szabad adni. Ezt krónikus székrekedés esetén ajánlják. Ez nem gyógyszer sok vitamin van benne és a székletet lazítja.
Három évvel ezelõtt a középsõ gyerkõcömnél volt komoly székrekedési probléma, és a Kórházban is ezt írták fel neki. (Nem kell felíratni, a patikában lehet megvenni, nekünk csak az ambuláns zárójelentésre írták rá.) Kb 3 hónapig rendszeresen itta, aztán amikor elfogyott valahanyadik üveg, akkor megpróbáltuk nem adni, de azóta is nagyon figyelünk. Ez persze nem mindig tetszik a Mikinek, mert õ bizony már a csoki evés, keksz zabálás (nem véletlenül írtam így), kakaó ívás idõszakában van. Na, most ezek ha nem figyelünk, mind-mind megfogja, és akkor csak emlékeztetni kell a kellemetlen élményekre.

Szia Zsuzsa

beababa

Szila!

Kérlek szépen, ha ma úgy is hozzányúlsz a táblázathoz, akkor a teljes nevem javítsd át csak egyszerûen Zsuzsára, mert itt is kijavítottam nick névnél, és akkor úgy jó lesz szerintem. Köszi szépen Zsuzsa

beababa

SZiasztok,

sokan talan meg emlekeznek ram, friss kismamas korunkbol - most megint tudok netezgetni - es ugy latom, mar idetartozunk, nem oda... Az en kisfiam most, januar 8-an lesz egy eves - milyen gyorsan elment ez az ev!
A tablazathoz: megegykata neven futok itt, a kisfiam István Zsigmond névre hallgat, 2002.01.08-án született a Kútvölgyi kórházban és több gyerekünk - egyelõre - nincs. Bár az idei tervek között szerepel a kistesó mihamarabbi elkészitése és legyártása is :-)

mindekinek boldog uj evet, a egi ismerosoknek (BMarti, cory stb.) kulonosen,
megegykata es Istok
megegykata

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tõletek.
Zsani lassan 15 hónapos lesz és szépen hozzászokott a déli alváshoz. Reggel 8-9 körül ébred és reggelizik, majd 10-11 körül tízóraizik. 12-14-ig biztosan szundikál, viszont az ebéd csak ezutánra marad. Sokak szerint ez nem jó így, de eddig nem sikerült hamarabb megebédeltetnem, egyszerûen nem fogadja el. Persze ha korábban ébred reggel akkor belefér még az ebéd elalvás elõtt, de többnyire nem kel korábban.
Van valami ötletetek mit csináljak?

Szilvi
sztigris

Szia Szilvi!

Szerintem ne csinálj semmit. Pontosabban, hagyd így ahogy van. Ha Zsaninak így jó, és neked is megfelel, akkor hagyhatod. Az én Bea lányom ugyanígy csinálja, nálunk sjnos már túlzásba is viszi, mert csak 4 óra körül tudom megebédeltetni, mert csak akkor hajlandó elfogadni a komolyabb ételt.
Vagy van még egy ötletem. Mit adsz neki tízóraira? Mi lenne, ha azt megpróbálnád kitolni délig, és akkor megebédelteted, és utána fekteted le. És máris meg van oldva a déli evés. Ébredés után meg az elmaradt tízórai.
Mondjuk nálunk ez nem jön be, mert nálunk délben van a joghurt evés, utána az alvás, és utána az ebéd. Jó lenne, ha a joghurt evés és az ebéd megfordulhatna, néha sikerül is, de ez csoda számba megy. Délben már annyira fáradt, hogy a joghurtot azért eszi meg, mert azt nem kell rágni, azt elég nyelni, és kész. Van úgy hogy már dörzsöli a szemét evés közben, és utána szinte elájul a fáradtságtól. Mivel a lányaink közel egyidõsek, gondolom Zsani is kifárad délelõtt.

Sok sikert a próbálgatáshoz! Most azért vagyok ilyen szószátyár, mert a Bea 1 órája alszik, és addig tudok netezni, utána meg majd csak kakkor ha este lefeküdt. Nem bírja elviselni, ha a gép elõtt vagyok. Ebbõl komoly probléma is lehet majd áprilistól, mert akkortól itthon fogok dolgozni, de ezt is csak akkor, amikor alszik.

Szia Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Alig gyõzlek olvasni Titeket!!! Pedig annyira élvezem az olvasgatást! Kép

bszilvi: a fõzési problémám teljesen megoldódott: nem fõzök Kép A mikrót használom melegítésre a mélyhûtött kajákra ill. anyósom lát el lefõzött, melegíthetõ ételekkel. Holnap meg odamegyünk ebédelni.
Gratulálok a felálláshoz!

Szila: az akarással (lapos has) nincs gond, csak a tettekkel, úgy mint édességek NEMEVÉSE Kép

Henke: fogok reklamálni jan. 6-án reggel. Remélem, akkor már mûködik minden. csere: esetleg megpróbálom kerámia lapra kicseréltetni az üveglapot.
Októberben mennék vissza dolgozni, úgy, hogy Tomi szeptembertõl járna bölcsibe, ami valszeg bébiszitter lesz. Méghozzá az a mama, akitõl az anyatejet is kaptuk 8 és fél hónapon keresztül Kép

Norci: jaj! Én azt tudom vígaszként írni Neked/Nektek, hogy a férjem nagynénjének már 6-szor (!) volt daganata különbözõ helyeken és különbözõ súlyossággal, és az élniakarása és persze a jó orvosok kigyógyították mindig!!! Most egészséges. Persze a szokásos öregebbkori nyavalyákat leszámítva.

eszter: kívülrõl vagy belülrõl repült neki az a "dagadt madár"? Kép Kép Kép (azaz van madaratok?)

Méri: mindjárt küldök Nektek sütõtökpürét, mert Tomi meg azt utálja Kép
Jó a férjed Szandi-megjegyzése Kép
Nekünk is van egy fa- és egy mûanyagetetõszékünk is, a mûanyagot használjuk. Figyelmeztettek, hogy a fa veszélyes.

cory: pedig nyáron direkt jó a vízhûtés, nem? Kép

Szilvi: én is csak azt írhatom, amit Zsuzsa: bízd rá, neki mi a jó. Azért megpróbálhatod azt is, hogy tízóraira csak gyümölcslét adsz neki, akkor biztosan hamarabb megéhezik délben. Nálunk ez mûködik. Bár igazság szerint vannak napok, amikor látom rajta, hogy nem éhes, akkor csak megitatom, máskor meg úgy tüntet el egy egész üveg bébidesszertet, hogy alig gyõzöm kanalazni Kép

Most épp 2,5 órája alszik! Ráadtam a hálózsákot meg betakartam és kinyitottam egy kicsit az erkélyajtót. Persze már becsuktam, de szerintem a jó levegõtõl alszik annyira.

Na, muszáj mennem, mert nemsokára vendégeink jönnek és szendvicseket fogunk gyártani a lányaimmal. A tiramisu már készen van és hûldögél Kép

pussz mindenkinek
bogancsi (aki tulajdonképpen egész boldog, hogy nem kell fõznie néhány napig Kép )

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Méri: Balu is válogatós, õ sem fogadja el a teát Kép Se cukorral, se anélkül Kép

Megegykata: üdv itt Kép

Szilvi: nálunk is alvás után van az ebéd, mert alvás elõtt még nem elég éhes, akkor csak valami gyümölcsöt kap, és jó ez így. Legalábbis nem érzem, hogy bármi gond lenne vele.

cory

cory
Budapest

sziasztok

zsuzsi
nem lehet, hogy csak te erzed ugy, hogy a ferjed nem ertekel elegge? ilyenkor az ember onbecsulese le tud esni a banyaszbeka also fertalya ala rendesen. az enyem is ott all jelenleg.

bogancsi
nem, nincs madarunk - de latom, neked papagaj van Kép. olyan szaladgalo madar volt, aminek bobita van a fejen, a nevet nem tudom. ritkan repul, biztosan azert nem kormanyoz jol Kép

szilvi
miert mondjak, hogy nem jo igy? hidd el, a babak tudjak, hogy mi a jo nekik eves teren. nekem a doki azt mondta, hogy ugysem alszik el, ha ehes. egy gyerek sem ehezteti magat, 'szol', ha ehes.

kepzeljetek, majdnem infarktust kaptam reggel. hajnalban atbattyogok adam szobajaba - minden hajnalban atmegyek, mikor megebredek, betakargatom - es latom, hogy a fejen a takaro. gyorsan lekapom, meredt szemmel bamul ram. azt hittem, elajulok. abban a pillanatban megmozdult es vigyorgott. igy meg eletemben nem ijedtem meg.

eszter
adamama

Jaaaaaajjjjjj! Naggggyon lemaradtaaaaam!!!! KépKépKép Napok óta alig tudlak követni titeket, mire az olvasás végére jutok, már sosincs lehetõségem írni, és most sem Kép

Csak egy kicsit Kép

Ma meglett az AFP eredményem, szerencsére jó, viszont elfelejtettek Béta-HCG értéket nézni Kép, úgyhogy annak az eredménye csak hétfõ délutánra lesz meg! REmélem, az is jó! Kép És 14-én megyek a genetikai UH-ra, úúúúgy izgulok! Kép

Üdv minden újnak! Kép

SZila! A táblázat nagyon klassz! A pocaklakó nevében külön köszönet! KépKépKép

Na, majd megpróbálok még jönni, és talán írni is!

Márti+Ármin+Kép
márti

sziasztok

raktam fel karacsonyi kepet a profilomba - kicsit megkesve.

eszter
adamama

Sziasztok!

Jaj!Nagyon-nagyon lemaradtam!!Pedig olvastam am minden nap!Kép

Danimama!
Köszönöm szépen,hogy gondoltal ram!Nagyon jol esett.Hat az igazat megvallva a himnuszt végig bôgtem,de attol én amugy is mindig meghatodok.Na,persze nem sirok mindig,de ilyen hatassal van ram.Igen ilyenkor az a legjobb,ha az ember benéz a kisagyba és elgyönyörködik a kisbabajaban,aki halistennek egészséges.
Dani nagyon aranyos a képen!Kép

ÜdvÖzlöm az idôközben csatlakozottakat!Kép

Norci!
Hat ez tényleg nagyon rossz hir,de reménykedjünk,hogy tényleg meg fog gyogyulni!

Bogancsi!
Sajnos én még csak most tudlak sajnalni a fôzôlap miatt.Remélem sikerül megegyeznetek velük egy jo kis cserében,vagy ami nektek a legjobb!Kép

Szila!
Tuti az uj tablicsku!
Sok gyogy neked!KépKépKép
Igérem hamarosan megy a mail,de Riki leköt teljesen.

Valamelyik nap megevett majdnem 2 deci fôzeléket,azt hittem ki fog durranni!Jo nagy étvagya van mostanaban.Hizott fél kilot egy honap alatt.Kép

Ugy tudom,Szandi nôvérének van valami specialis szülés utani regeneralo tornaja.Biztos attol néz ki igy.KépAz,hogy nem eszik valaki terhesség alatt,szerintem jo nagy hülyeség.Csak a babat sajnalom ilyenkor,aki egy ilyen anyajelölt hasaban növekszik.
Rolam senki nem mondta meg,hogy 20 kilot fogok hizni!KépTöbbet ettem,mint a parom!KépBorzalmas volt,hogy nem birtam tele enni magam.Kép

Most,bocsi mindenki,de mennem kell.
Pedig annyi mindenre akartam reagalni!

Edit
edith16

Sziasztok Lányok!

Két napig nem jártam erre, és mennyit írtatok!

Márti: kicsit ijedten olvastam, hogy Ármin ilyen "sértõdött" volt, hogy elmentetek szilveszterezni. Romola rettentõen anyás, vajon mi lesz velünk (és velük), hogyha megyünk majd a kórházba?

Norci: tisztaság: nálunk Romi sajnos nem mehet ki az elõszobába saját lábon, csak ha felemelem. Párodnak jobbulást kívánok!

Henke: kicsit késõn reagálok Kata kóla-ügyére. Bevallom, Romola is megkóstolta karácsonykor a kólát, néhány kortyot ivott pohárból. Ebbõl szerintem nem lesz baja, és mi sem isszuk minden nap, csak ünnepnapokon.

Cory: boldog szülinapot! Kép Kép Kép

Menta: nektek sok-sok boldogságot és azt kívánom, hogy még nagyon-nagyon sokáig járjon így, egyszerre az agyatok! Kép Kép Kép

Zsuzsi: Kép Rossz volt olvasni, amit az ünnepekrõl írtál. Tudom, könnyû távolról okosságokat mondani, de próbáljatok meg minél több közös programot csinálni! A férjednek még mennyi van az egyetembõl?
És beszélgessetek minél többet, beszéljétek meg a problémáitokat! Remélem, nem haragszol meg, ha leírom az alábbi történetet: unokahugom (30 éves) 10 évi házasság (15 évi szerelem) után válni készül, 3 hónapja költözött el otthonról. Kb. 2 hete tudnak egymással higgadtan beszélni a férjével, és úgy tûnik, hogy nem a válást, hanem a házasság folytatását, a problémák megoldását fogják elõbb-utóbb megbeszélni.

Szilvi: üdvözlet közöttünk! Kép Kép Kép

Szila: a táblázat szupi, külön köszönet érte apának is! Jobban vagy már?

Méri: nem tudom, Mentának lesz-e hozzászólnivalója (õ ugyanis doktornéni) de nálunk azt mondta a mi dokinénink, hogy egy héten csak kétszer kapjon a baba sárgarépát v. sütõtököt, mert sok benne a béta-karotin, és az "nagy tételben" nem tesz jót a májnak. Amikor túlléptük az engedélyezett mennyiséget, egészen besárgult a kis arca Romolának, fõleg a nózija. Ennek következtében egy hónapig voltunk a fentiektõl eltiltva!

Mégegykata: sziaaaaa! Kép Én emlékszem ám rád! Kép

Szilvi: ebédelés: mi az, hogy sokak szerint ez így nem jó? Ha neked és Zsaninak jó, akkor miért változtatnál? Romola lányom pl. nem hajlandó reggelizni (bár reggel még cicizik, de keveset).

Bogancsi: legközelebb szólj, ha nem akarsz fõzni, majd átmegyünk és összetörjük a tûzhelyed üveglapját! Kép

Rólunk csak röviden: csupa-csupa nyûglõdés van nálunk éjjel-nappal, mert Rominak jön a 4. foga, és mint az elõzõ három, ez is nagyon megviseli szegénykét.

Betegeknek, lábadozóknak jobbulást kívánok és az egyre ügyesedõ babáknak pedig gratula! Kép

Puszi mindenkinek: nyúzott Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Jajj, de sokat írtatok!

Képzeljétek, írtam nektek jó sokat, aztán Apa szólt, segítsek Petizni, itthagytam a gépet, aztán etetés, konyházás, fektetés, jövök, hát a kezdõ oldala a babanetnek. Aszongya: jaaaa újraindítottam a gépet.....

Úgyhogy most be van igérve egy kis "szeretgetés" ha nem haragusztok, szaván fogomKép Tegnap fáááradt volt (iyen se volt az elmúlt 7 évben)

De azért Szilvi, olvastam, hogy májusban reméled "más színû leszel" a táblázatban. Lehet, hogy lemaradtam, de MIÉÉÉRT????Kép Peti 17.06-kor született szintén császárralKép sajnosKép
A kaja miatt ne aggódj, nálunk is ezerszer volt, hogy olyan álmos volt, hogy nem lehetett megetetni, viszont jobban evett alvás után. Már rájöttem, semmi értelme a szabályoknak, a kötelezõ 4 óránkénti, napi 5x-i etetésnek. Peti hajnalban tejcizik, aztán vagy reggelizik, vagy nem (ma büszke voltam rá, egy szelet bundás kenyeret megevett) aztán délben mostanában ha nem eszik reggel igazán, akkor etetés alvás elõtt, ha eszik, utánna (a ha eszik is max 125 gr joghurt (kivételes esetben ugye bundáskenyér, a múltkor életében elõször hagymás-krumplis rántottát evett és megette, vagy ellop egy fél szál cserkészkolbászt és "a' la nature elcsócsálja egy részét). Na, aztán ebéd amikor esik, na, és észrevettem, ha az uzsi kimarad (mert azt mindig erõltetni kell) akkor jobban vacsizik.
Ma túlteljesített amúgy. Megette 9-kor a bundáskenyeret, 2-kor evett egy üveg bolonyait (sajna egy kicsit hányt, de ennek most egéssszen más oka volt, mindjár elmesélem), na apa hazajött 6-kor evett pizzát, abból egy felnõtttenyérnyit (ujjak nélkül) megevett.
Már nem is akartam vacsiztatni, de olyan 9 körül kérdezem: nem vagy éhes? erre kézenfog, kihúz a konyhába, kihúzza a kajásfiókot, és kivesz egy bébiételt.
A HIPP jóéjt papiját kapta, keveset hagyott. Na, nálunk ez egy jól evõs napKép
A hányásról: Megebédelt, majd rögtön utánna valahogy ellopta a teatojást. Bekapta, és szétjött. Az egyik fele bennmaradt a szájába, de nem bírta kivenni, ott fuldoklott, öklendezett.Kép Nagyon megijedtem, gyorsan kilapátoltam a szájába (jó nehéz volt), szegény meg erre hozzámbújt, met megijed, és egy kicsit még öklendezett, ezért egy pici visszajött. Na, jól átnéztem minden vackát, és elraktam mindent, ami a teatojásnál kissebb. Most kapott építõkockát anyóséktól, abban is vanak kicsi kockák, kiválogattam. Holnap még alaposan körülnézek, és a felsõ szekrénybe kerül minden ilyen.

A Szandiról: Hûû én nagyon utáltam, amikor a Blankát szülte, azt meséli: Az volt az elsõ ahogy hazaértünk, hogy belefértem a nadrágjaimba. A kislány meg nagyon kis sújjal született, úgy tudom, fogyózott egész terhesség alatt, és a Zsomival is. Na, meg ezek a szinésznõk fenn hangoztatják, hogy õk bizony szoptatnak. Na ja. De az újságokban minden partyn ott vannak, meg minden fellépésen.
Aki igazán idegesít (és iszonyúan irigylem természetesen) a Détár Enikõ. Basszus (már bocs) van vagy 40 éves. Végigkísértem újságban, médiában a terhességét, szülését, stb-t, mert egy hónappal elõttem szült. Õ is hangoztata, hogy csak szoptat de decemberben már fellépet a moulin rouge-ban. Amitõl végképp kiakadtam, én még itthon kínlódtam a szopival, a lelkemmel, a kinézetemmel, pont petit szopiztattam egyik reggel, amikor mutatták, hogy ment valami központba, ott feküdt egy szál tangában, meg valami kos lehellet bikinifelsõben egy padon, és olajjal maszírozta egy pasek. Na, de oolyan mellei voltak!!!!!!!!!! És nem puss upp-os volt a melltartó, hanem sima háromszög. Ja, és nem tejes-cicinek nézett ki abszolút.
Kérdem én, hol volt a kisfia ekkor??? Meg hogy csinálja, hogy éjjel partiról partira megy, nappal meg gondos anyuka, háziasszony????????????????????????
Arról már ne is beszéljünk, hogy már mikor (vagy fél éve) kettesben voltak Cipruson. Most meg a gyerekekkel, ok, de nem hiszem, hogy nincs segítsége, és tényleg 4-en mentek, mert ott olvasom, hogy éjjel ide oda jártak, és a Gigi is ment. Eléggé sántit. Hát a Zsebit hova tették????

Na megyek, mert morognak mögöttem. Ahoz képest, hogy keveset akartam írni???

Puszi: Kata

Valamikor eljutok a reagálásig isKép bocsánatKép

A PIZZA NEM MÉLYHÛTÖTT VOLT, ÉN CSINÁLTAM!!!!!!!!KépKépKép
LadányiKata (ladán

Ja, amit még akartam:

Mindenkinek köszönöm a biztatást, hogy nem betegKép megnyugodtamKép ma fõként vizet kapott, nem is ivott annyitKép

Ja, de egy picit kiütéses lett. Nem nagyon, max 10 kiütése van össz. Egy-kettõ a felkarján, a mellkasa egyik oldalán egypár, egy a lábaszárán. Olyan mint egy pici pattanás, vagy csípés. ???? Az arcán nincs.

Puusz: Kata

üdv minden újnakKép
LadányiKata (ladán

Eszter!
Nem semmi Ádám fiad. Takaró a fején, meredt szemek.... Korán kezdi a csintalanságot. Én biztos frászt kaptam volna, és elájulok, hú mit ne mondjak nem szvesen lettem volna a helyedben.

Ladányikata!
Én nagyon szerettem a Détár Enikõt. SZERETTEM. Most meg már lassan átesek a ló másik oldalára, pont azon okok miatt amit leírtál.
A Szandit, soha nem csíptem, de, hogy valaki ne egyen rendesen terhesség alatt, csak hogy megmaradjon az alakja, az majdmegmondtam, hogy micsoda.

Menta!
Most olvastam, hogy doktor néni vagy. Mondjuk gyanús volt, mert mindig tök jókat, és elfogadhatókat írtál. Milyen doktor néni vagy? Mi a területed?

Poharazás:
Ma vacsi után kipróbáltuk a pohárból ivást. Átlátszó mûanyag pohár, tehát látom mennyire kell megdönteni, és van rajta egy Micimackós kép. Az én pici lányom a macival volt elfoglalva, de azért iszogatott a pohárból is. Nem is nagyon ment mellé.

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Én is ÚÚÚÚÚTÁLAOM a Szandit! Nem is akarok hozzáfûzni semmit, én csak a gyerekeit sajnálom! meg szegény férjét, bár azt hittem, hogy az a pasi normálisabb, mint hogy egy ilyen nõvel leálljon. (nagy Elsõ Emelet rajongó voltamKép)
A Détár Enikõrõl meg ne is beszéljünk. Én sem nagyon hiszem, hogy ezek tényleg annyit szoptatnak, mint ahogy mondják!

Zsuzsi! Munkavállalás ügyben szerintem majd csatlakozom hozzád és Norcihoz valamelyik talin, aztán jól megbeszéljük!Kép

Nem vagyok topon lelkileg, úgy egy-két napja! Remélem nem a gyes-betegség akar kitörni rajtam!Kép Valahogy nem érzem jól magam itthon! A Rékával nagyon szeretek együtt lenni, nagyon jópofa, jókat mulatunk együtt, de valahogy ezt a bezártságot a lakásba nagyon unom! Úgy mennék valahova vele, valami programot kéne csinálni! (igaz, járunk úszni, tornázni, talizni, de ez sem elégít ki!) Remélem csak az idõjárás vagy valami "klimax" miatt vagyok ilyen!

ALVÁS: eddig nálunk minden este - szinte - sima ügy volt, de most három napja megy a pörgés! Nappal már csak egyet alszik Réka, az sem hosszú, max. 1,5 óra, és mégsem álmosodik el este. Tegnap délután fél3-ig aludt és este 10-kor még vígan hancúrozott! Cicin nem aludt el, csak tekergett rajta, felült, vigyorgott stb. Próbáltuk az, 1,2,5 perc módszert, mert nálunk már többször sikert aratott, de most az sem megy, mert egyszerûen nem fekszik le, csak bömböl. Teljesen tanálcstalanok vagyunk, mit lehet ilyenor tenni. Eddig azt csináltuk, hogy fél órát hagytuk sírni, jól elfáradt, aztán újabb szopi és akkor már elaludt, de addigra fél11 is elmúlott! Régen 9-kor már nyomta a szunyát! Lehet, hogy zagyva voltam, de aki tud SEGÍTSEN!!!

Jóéjt!
zafi
zafi

Sziasztok

Mindenkinek köszönöm a biztató sorokat!

Igazából úgy érzek sokszor mint Zsuzsi, de ehhez egy férj is kell aki ahelyett hogy azt erösítené benned hogy jó anya vagy aki a gyerekei mellett marad mert szereti öket és mindennél fontosabbnak tartja hogy nekik jó legyen csak azt nézi hogy mennyit dolgozik én meg egész nap itthon ülök hogy kedvenc szavait idézzem.
Én is dolgoztam mint írtam keveset de csak rohanás volt az életem a gyerekek meg sokáig maradtak óvodában és napköziban amit utáltak haza jövet meg alig maradt idöm mindenre. Mindehhez kerestem 20 ezer Ft-ot egy hónap alatt, amit a férjem egy hét végén. Ezen persze jól mulatott de legalább dolgoztam. Ráadásul egyedül voltam az üzletben a fönökömmel akinek éppen azért kellet valaki hogy ha dolga akad legyen aki helyettesítse. Képzelhetitek ha a gyerekek meg betegedtek /persze nekem kellet maradni velük/ mit magyarázkodhattam egy idö után természetesen jött más aki mindíg rá ért mert se kutyája se macskája.
Ha minden egyedül rám vár nehéz megoldást találni.
Amikor még csak a nagy fiam volt kicsi óvodás mert nálam azért nem kis korkülönbség van ezt tudjátok akkor meg egy gyárban dolgoztam pár hónapot. Nem tudom próbálta e valaki engem is csak a pénz szerzés minden áron hajtott hát az embernek nem volt való. Három müszak ami alatt 2 óránként volt 10 perc szünet, ez alatt lehett inni vagy egyébb dolgot intézni. Ez idön kívül fel álni sem szabadott, mindezt akkor 18 ezer Ft-ért. El várták hogy minden hét végén legalább egy napot bent legyél meg hogy tovább maradj mint a munka idö és hasonlók. A fiam meg szenvedte én meg hulla fáradt voltam és ezt sem köszönte meg senki mint ahogyan azt sem amit azóta csinálok.
Ezért vagyok inkább itthon. Most mert elöbb utóbb el kell kezdenem valamit. Kezdetnek vezetni fogok tanuni mert így végre mobil lehetek csak félek töle.

Nagyon OFF lettem na megyek is!

Pusszancs :Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Nekem a kedvencem Szanditól: A kislányát nem szoptatHATTA, mert kis súllyal született. Meg, hogy az a legnagyobb bánata, hogy a kislánya 1 évesen nem lett szobatiszta.

cory

cory
Budapest

Zsuzsa
Az én Márkom is negyedikes csuda lusta már mint tanulás terén pedig jó eszü gyerek különben. Írj majd a nagyobbadról is ha lesz idöd örülök hogy van valaki akinek éppen ekkora a nagyobbja is.

Mennem kell majd bövebben késöbb, írj e-mailt ha van kedved!

dzsili1@vnet.hu

Puszancs: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Hu sosem fogom magam atolvasni az elmaradt napokat.

Mostanaban nem voltam sokat, sot inkabb irhatnam, hogy jo sokaig nem voltam. Ennek termeszetesen tobb oka is van, eloszor elutaztunk "nyaralni" majd ket napra hazajottunk, utana hazalatogattunk (Magyarorszagra Kép ), majd karacsony elott par nappal vissza. Madike meg mar nagyon aktiv lett KépMindenhol felall, mindenhova villamgyorsan odamaszik, felall es kapaszkodva lepeget es menni probal. Tehat egy perc nyugalom sincs ha o fent van es mostanban csak egyszer alszik napkozben, akkor is kb. 1 - masfel orat. Miutan meg lefekszik megprobalom behozni a lemaradasom a hazimunkaban. Igy nem igazan jutottam mostansag netkozelbe, pedig annyi mindent irtatok es szeretnek mindent elolvasni, hogy naprakesz legyek.

Es most meg sajnos Madike beteg lett. Kép Mar harom napja magas laza van, voltunk orvosnal, elkapta szegenykemet egy virus, igy most azert nem jovok gyakran. Remelem mihamarabb tul leszunk rajta. Es onnantol kezdve megint jovok.

Addig is olvasgatok,
puszi
Andysj
andysj

Sziasztok!

Szilvi!
Barni is alvás után ebédel!!! Nekem ne mondja senki, hogy ez így nem jó!!! Kép

BSzilvi! Gratulálunk Petinek! Rég láttuk, pedig szeretnénk megcsodálni, milyen nagy legény már!

BMárti! Csúcs a kép Lacikáról! Õ kicsinek is ilyen szöszke volt??? Nem emlékszem...

Márti! Jaaaaaaj, de jó neked! Én is úgy szeretnék pocakot, azaz pocak már van Kép, csak lakója nincs... De nagyon félek is tõle! Hogy bírtál/bírsz a hányingerrel, fáradsággal, egyebekkel? Vagyis mintha mostanában sokkal jobb kedved lenne, nem: átléptél a második harmadba, ugye? Kép (Nincs kedvetek, Pocakosok, írni mindig, hogy hányadik hétben vagytok, mint a friss kismamákban?Kép)

Szegény Menta, ha meglátja, hogy ledoktornénizted, Zsuzsa! Így kettõnk között elárulom, hogy Menta úgy fest, mint egy kis érettségizõ leányka- de ezt nagyon pozitív értelemben mondom ám!!!

Lányok, nem kötözködni akarok, de ti mindenbõl adtok a babának, amit ti esztek/isztok?

A végére egy kis panaszkodás: megint nagyon fáj a cicim, a Bactroban kenõcs sem használt, mert gondolom Barninak is szájpenésze van, és mindig visszaterjed rám. Kép(( Tegnap annyira fájt (berepedezett, vérzett, gennyedzett) mind a kettõ mellbimbóm, hogy egyszerûen képtelen voltam mártírt játszani, és odaadni neki, pedig a fogzás miatt folyamatosan rajta szeretne lógni. Ennek köszönhetõen 11 óra 21 perckor ájult csak el, képzeljétek el! Ennyire cicifüggõ!
Nem tudom, hogy szoktassam le a cicin való elalvásról, szerintem az Aludj el, gyermekem módszer nálunk nem mûködne, mert rögtön feláll a kiságyban, és képes lenne inkább állva elaludni, minthogy lefeküdjön magától, ha pedig én fektetem le, még jobban ordít! Éjszaka pedig bármit csinálok, nem alszik vissza, csak ha kiveszem és cicire teszem! Van valakinek ötlete?
Azt találtam ki, ha elköltözünk és lesz saját szobája, Apa fogja ott altatni, kap rendes gyerekágyat, de addig még két hónap...
Hétfõn megyünk dokihoz, hátha addig is ad valamit, amitõl végre rendbejön a cicim, mert NAGGGGYON fáj Kép

Most megyek, lefagynak a virgácsaim (fürdés után nem vettem zoknit), puszi,
Henke
gesztenye

Még: Üdvözlök minden újat!!!
gesztenye

Menta!

Ne haragudj, hogy le doktornéniztelek. A nénit felejtsd el. Én személyesen nem ismerlek, úgyhogy nem tudhatom, mennyire vagy "néni".
Tudjátok az a röhej, hogy én mindenkit akit megszólítok, mert a gyerek tanítónénije, vagy óvónénije, mindig hozzámondtam a"néni" szócskát. Nem rossz indulatból, csak, mert a gyereknek amikor mondtam valamit, akkor mindig így az óvó/tamító néni, úgy az óvó/tanító néni, és észre sem vettem.
Van egy tanítónénije a nagy fiamnak, aki 11 évvel idõsebb nálam, magázom, és mindig hozzá mondom, hogy Márti "néni". S a röhej az, ha vele beszélek, akkor is azt mondom, hogy "Márti néni". Én már annyiszor neki szaladtam, hogy majd egyszer csak letegezem, nagyon szeretem, mint pedagógus, de tiszteletre méltó tanítónéni, és nem áll rá a szám, hogy letegezzem.
A Miki egyik tanítónénijét, meg egyenesen az elsõ év 2. hónapjában letegeztem, mondtam, hogy cirka egyidõsek vagyunk, a gyerekeink egyidõsek, nehogy már magázzalak. Nem is volt belõle semmi gond, de õnála is mindig hozzá mondom a "néni" szócskát.

Henke!
Igen általában mindenfélét kap a Bea amit eszünk, iszunk. Kivéve: kóla, kávé, kakaó (ezt már kaphatna, de én még nem adtam neki).
A nagyon fûszeresekbõl csak nagyon keveset, és az olyanokból, amit még nem evett, csak módjával.

Bocsánat, hogy ilyen bõ lére eresztettem, de csak, hogy lássátok nem rosszindulatból mondtam a nénit, én így szoktam meg.Jó éjszakát!
Zsuzsa

beababa

SZiasztok ismét!

Éjszakázom egy kicsit miattatok Kép, mert nem bvírom, hogy nem írhatok! DE azt elõre is meg kell mondjam, tuti, hogy mindenkire nem fogok tudni reagálni Kép, de igyekszem minél több dologra! Kép

Henke! SZájpenész: nekem anyukám ajánlotta és szerintem bevált: adj Barninak nagyon gyakran grapefruit- vagy narancslevet, nem sokat, mondjuk (fél)óránként egy kiskanállal (de lehet többet is), mert a szájában lévõ állandó savanyúságot utálja a gomba és kipusztul! Ettõl persze a melled azonnal nem lesz jobb, de talán napok múltán igen! Árminnak azóta sem tért vissza a penésze! Kép Emellett még homeobogyóztunk (csak ahhoz én túl rendszertelen vagyok) és glicerinbóraxoztam a mellemet (szintén rendszertelenül)

Kaják: Hát, én már szinte mindent adok Árminnak, amit mi eszünk - viszont mi elég egészségesen táplálkozunk magunbktól is (anyukámnak köszönhetõen Kép) - leszámítva egy-egy kilengést, de abban Ármin nem vehet részt! Kép TEhát mi nem eszünk semmilyen felvágottat, szalámit, kolbászt néha igen, abból Ármin nem kap. Hús késztermék-félébõl csak sonkát kap, de abból is csak a nagyon jó minõségûeket, amiben max. só és tartosító van, de abból sem sokat. Nem eszünk semmilyen konzervet, kivéve a halat, paradicsomkonzervet, ezekbõl kap, de nagyon megnézem, melyik fajtát veszem, amiben lehetõleg semmi adalék nincs. Kap joghurtot, kefirt, tejfölt és túrót, de sajtot, tejet, tejszínt nem és semmiféle ízesített joghurtot, pudingot sem (túrórudit sem, bár azt magamnak néha veszek Kép) Csokit eddig egyszer kapott egy körömnyi darabot, de amíg nem muszáj (vagyis amíg nem tudja, mi az), azt sem kap, utána is csak ritkán. Inni mostanában Kubu-t adok neki felesben higítva, de iszik gyümiteát, friss gyümileveket is. SZénsavasból vízzel már találkozott Kép. de nem nagyon ízlett neki! SZóval, amire azt mondjuk, hogy felnõtt étel/ital, azért hiába is hisztizne! Zöldséget kap mindent, amit fõzök, és fõzök is szinte naponta.

Laura! SZerintem tévhit az, hogy nem ehet egy gyerek naponta sütõtököt vagy srépát! Ha attól lesz sárga, az nem árt neki, napi 1 kg-t úgysem eszik meg! Tudomûásom szerint az A vitamin túladagolása miatt szoktak félni tõle, de csak pravitamin van benne, amit akkor alakít át a szervezet A vitaminná, ha kell neki! Ha nem kell, nem alakítja! Ármin mindennap kap répát, a nózija kicsit sárga is, de egészségesen sárga! KépKépKép

SZilvi! Ármin is alvás után ebédel (többnyire), nagyon ritkán éhes elõtte is, akkor persze kap enni Kép - ki mondta, hogy nem jó így?

Munka: hát, a "hogyan álljunk munkába" beszélgetésbe én is beszállnék a talin, mert bár most nagyon nem aktuális, de egyszer az lesz, addigra már még öregebb leszek, és hiába dolgoztam már, néhány itthon töltött év alatt rendesen leamortizálódik az ember tudása és hiába olvasok szakirodalmat is, azért a régebbi napi több órányi olvasást nem tudom hozni, szóval, a lemaradás egyre nõ pedig nem tettem le arról, hogy ha ovisok lesznek a gyerekek, akkor én meg dolgozhassak!

Menta! A házassági évfordulóhoz utólag is gratulálok, ez az egyforma párna pedig ollllyan romantikus! KépKépKép

Zafi! Nem tudtok kicsit kettesben meglógni Rékától? Nekem ilyen szempontból nagyon jót tett a szilveszter is, ma pedig moziban voltunk! Kép Vagy ha kettesben nem megy, akkor amíg a férjed vigyáz Rékára, akkor egyedül nem tudsz programot csinálnmi? Mi most ezt beszéltük meg - igaz, még nem kezdtük el!

Laura! A szülés meg a kórház miatt én is aggódom, hogy mi lersz Árminnal, mert azért még 6-7 óráûnál többre sosem hagytam senkire, akkor is úgy, hogy az idõ nagy részét átaludta, szóval, egyáltalán nem tudom! Ti legalább együtt laktok a szüleiddel! De az enyémek néhány évre vidékre költöztek, onnan jár be anyukám dolgozni is, de hát az nem olyan, hogyha megindul a szülés, néhány óra alatt nálunk tudna lenni Kép Anyósomra meg nem szívesen bízom hosszabb idõre, mert a fejébe vette, hogy amíg õ van vele, afddig "helyrehozza" a nevelését, amit mi elrontunk Kép. SZerdán délutánonként szokott rá vigyázni max. 4-5 órát, sokszor úgy, hogy én is otthon vagyok, csak házimunkázok, de csütörtök-pénteken szegény Ármin folyton azt mondogatja magának mindenre, hogy "ejnye-ejnye!", mert ezt hallja tõle Kép

Hát, ennyi telt ma éjjel tõlem! Kép Jóéjszakát mindenkinek! KépKépKép

Márti+Ármin+Kép (17+4)
márti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?