Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta
nem lehet, hogy nagy a kép?nem írja ki , hogy mi a problémája?

Ppanna
LEESETT, KOPPANT!Kép

Lányok
sztetek tényleg egészségesek az újszülötteknek is már a hordozókendő és ez a zsák? Annyira nem tudom eldönteni!

Falina
ez igazságtalanság te miért teába kaptad?Kép
Bizti jó lesz mindkettőnk eredménye!Neked holnap lesz meg vagy már ma?

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Kell valakinek egy gimnasztikai labda? Vettem a Tescoban, fel is fújtuk, nincs vele semmi baj, csak nekem túl nagy. 75 cm magas. Én meg 165. Nagyon jó rajta ugrándozni, tornán is szoktuk használni, de nekem kisebb kell. 1000 forintért odaadom ha kell valakinek, csak ide kell jönni érte Újpestre (Központ) és elvinni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok, itt vagyok, csak ma jó sok a munkám. Ti is dolgoztok?

Kismama: a babakocsi sajnos nagyon sokba kerül. 4 éve 100 forint körül volt.

Ppanna: nekünk van utazóágyunk, összecsukható. Hasznos dolog, nem borulékony. Viszont kicsit nehéz, ha repülőn viszitek.

Együttalvás
Én is azon a véleményen vagyok, hogy az első időkben mindenképp a mama közelében kéne lenni a kiságynak. Viszont nem vagyok az egy ágyban alvás híve. (biztos maradiság)
Fél éves kor körül viszont már alhat külön szobában. Jó, ha hamar megszokja. Minél később kerül kicsit távolabb a szülőktől, annál nehezebb lesz átszokni.
Nálunk a háló és a gyerekszoba egymás mellett van és "szinte soha" nincs becsukva az ajtó. Beni nem szokott átjönni éjjel csak nagyon ritkán, havonta egyszer, ha rosszat álmodik. Akkor persze maradhat, nagyonjó összebújni néha, de ő szeret a saját ágyában aludni és nekünk is kényelmesebb, az igazat megvalva.

Benianyu
18+3

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Felhívtam az előbb a Schöpf-Mérei kórházat, hallottam, hogy TAJ szám alapján adnak felvilágosítást az AFP eredményről. Jó lett, 1,3.
Úgy örülök. Pénteken kell mennem a dokihoz és UH-ra de sokkal jobb, hogy már most tudom.

Benianyu

benianyu

Kismama,
nem kérdeztem meg mikor lesz eredmény. Gondoltam majd a dokitól megtudom, de most hogy írod, lehet mégis rákérdezek a kóterban. Biztos, ami sicher. Kép

F.
falina

Sziasztok,
hú-hú, mennyit írtatok!

Na, szóval név nélkül válaszolnék, mert lusta vagyok kikeresni, ki írta az egyes témákat..bocsi.

Babakocsi
Az újszülött kortól használhatóak közt a 7-8 kg számít könnyűnek. 10-12 az átlag, a 15 sztem kifejezetten nehéz.
Legjobb árban ált. a Pierre Cardin van, emiatt viszont a használtpiacon is nagyon sok van, nehéz eladni. A Graco sztem nagyon jó, nekem is ez van.
(Vil.kék-s.kék kockás, nem pont ilyen, de így néz ki, ha tajta van a hordozó)
Kép
Még egy fontos: bár ez is 0-3 évig van hivatalosan, amint a gyerek ül, a legtöbb anyuka szalad sportkocsit venni. Abból 5-7 kilósok vannak, nem mindegy. Meg ott vannak majd nyárra (addigra pont megtanulnak ülni) a sima kis esernyőkocsik, akár 3-4 kg...Én legalábbis csak addig használtam ezt a nehezet (12 kg) amíg muszáj volt.

Pelenkázó:
Én a mai napig használom, ha van hely, szuper. Nem szakad le a derekad. Ha nincs, akkor merev aljú pelenkázólapot kell venni, azt csak ráteszed keresztben a kiságyra. Ez esetben viszont célszerű valami kis kosárban polcon vagy fiókban tartani a pelenkázócuccot, ami nekem ott van a szivacs mellett.(Férjem csinálta a bababútort, egyediKép)

Utazóágy:
Egész picinek bőven elég a mózes, kár cipelni. Sok baba fél éves koráig is abban alszik, sokszor még éjjel is, ha nincs hely a hálóban. Mi is vettünk kb 1 évesen, igaz, nem emelhető az alja. (Ja, ez fontos ám a babaágynál, hogy a piciért ne kelljen "beesned" az ágyba, amíg nem mozog, lehet magasan a fekvővefület.) Az utazóágy amúgy jó máshova is: pl. kertbe "járókának".

Alvás
Lányok, lányok, ne legyenek illúzióitok! Kép Pláne ne legyenek elvárások.Kevin első perctől külön szobában, saját ágyban alszik. A mai napig ébred éjszaka. Igaz, igény szerint szopizott 1 évig, de ez nem ettől függ. Abszolút gyerekfüggő. Köztünk is vannak "baglyok" meg "tyúkokkal fekvő-kelő" felnőttek. A gyerekek is mind mások.
Bár nekünk elég nagy az ágyunk (180x200) én nem tudtam volna nyugodtan aludni, ha ott van, féltem volna, hogy én vagy apa megnyomjuk. Inkább "zarándokoltam" éjszaka szoptatni, de nem volt vészes. De ez is szülőfüggő. Ja, és én fekve sem szerettem szoptani, hanem inkább ülve, és az ágyon az nem volt kényelmes.

Na, mit akartam még?
Ja, Szmercsa, NEM fáradság, tényleg, szívesen csinálom a táblit.Kép

Ja, még a kendő: én is megvettem a legdrágább Kismama-újságost, 2x használtam. Tényleg izzadós nyáron. Nekem nyomta a (nagyKép) cicijeimet is, csakúgy mint a kenguru, és mivel sok tejem volt (adtam is) nagyon kellemetlen volt. Úgyhogy valszeg ez lesz a két első darab, amit majd eladok.

Na, okuljatokKép megyek mert a kölk mindjárt kel, és még nincs kész a spenótja.
üdv
Penna 20+0
penna

Na sziasztok, senki nem írt tegnap a Beppa Kft-hez kapcsolódóan, úgyhogy elmentem. Nekem nagyon tetszett. Igaz egy lakótelepi lakásban van az "üzlet" viszont meglepően jó kínálattal. Babakocsi is van nagyon sok féle, méghozzá elég jó áron. Mi mondjuk úgy néz ki kapunk, aminek örülök, mert nem kell venni, de így nem tudom hogy néz ki. Pedzegettem a páromnak, hogy kérjen róla fényképet, de erre rögtön pepöccent, hogy ha nekem valami különleges kell, akkor inkább vegyünk. Úgyhogy beláttam, hogy ha a kollégája gyerekének jó volt, akkor biztos az enyémnek is jó lesz, legrosszabb esetben majd akkor veszek egyet, ha kiderül, hogy nem jó. Mert csak kb.akkor tudják odaadni, mikor a miénk születik, addig ők is használják még. Na mindegy. Viszont vettem, illetve Anyukámtól kaptam egy pelenkázó táskát, meg egy kengurút, mind a kettő nagyon szuper, legalább is nekem nagyon tetszik. Kinéztem az ágyat is, 25.500, pelenkázós és később átalakítható heverővé. Kókuszmatrac is van, 8.000, és hordozót is találtam ami autóba is jó, meg hintáztatni is, az 9.000, szóval 50.000 Ft-tal kell elindulnom majd, meg autóval (párommal) és akkor ezeket mind egy helyen megvehetjük.

Képzeljétek, reggel jöttek itt az utcánkban "kedves" munkások, akik lenyírják az út menti füvet, és ahogy dolgoztak betörték az új autónk hátsó szélvédőjét, aztán mentek tovább... Én meg jóval később fedeztem fel, szóltam az Uramnak, aki utánuk ment, jól megfenyegette őket, erre mondták, hogy hát igen ők voltak, de hát előfordul az ilyen. Nagy nehezen adtak valami káreseti jegyzőkönyvet, úgyhogy most ezt intézte egész délelőtt a párom. Most nincs kocsi, mert a szervízbe van, üvegezésre várKép Úgyhogy még várni kell az ágy vásárlással. De azért baromi jófejek nem?

Hari 18+3

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Hú, de sokat írtatok!

Kismama! Köszi a segítőkészséget börze-jegy ügyben, de tényleg csak az előfizetőknek jár.

Annamami! Írtam mailt a profilodban lévő címre! Köszönöm!

Megann! Az én pocakkrémem egy német gyártmány, amit a Babyfun diszkontban vettem, a Moszkva tér mellett, 590 Ft volt 100 ml.

Zsófy! Pihenj sokat, jó, hogy újra itt vagy!

Ma megyek dokihoz, szorítsatok, majd mesélek!

Bodza 21+2

Kép

Kép

Kép
bodza

Hari, ez az autó ügy nagyon durva. Fel sem tudják mérni ezek a "kedves" (inkább bunkó) emberek, hogy milyen nagy kárt okoznak nektek. Nem csak anyagi, hanem utánajárás, kocsinélküliség stb.

Most látom, hogy te is 18+3 vagy. :-)))

Benianyu
18+3

benianyu

Bizony, mi egykorúak vagyunkKép Kocsi ügyben meg nem is igazán tudom még megemészteni, hogy hogy tud valaki továbbmenni így, mikor egy elektromos kaszával betör egy szélvédőt. Ráadásul a legjobb, hogy amit adtak papírt, arra nem írták rá a biztosítójuk nevét, így a mi biztosítónk nem fogadja el. Erre fel akartuk őket hívni, de ami cím meg van adva, ott senki nem veszi fel a telefont. Felhívtuk az önkormányzatot, mivel ugye ők bízták meg a céget, hogy nyírják le a füvet, de azok ugyan tudják, hogy ezek dolgoznak, de nem tudnak róluk semmit... Na erre mit léptek?Kép

Ja nem tudom ki kérdezte az utazóágyat, itt a Beppánál az is van, ha jól emlékszem 15.500, állítható magasságú. De akit érdekel nézze meg a www.babaholmiolcson.hu címen.

Hari 18+3

Kép
Kép
hari

Hogy lehet fűnyirás közben "véletlenül" betörni egy autó szélvédőjét?!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hari,
Bunkók az emberek, félnek a felelőségtől, sajnos...

Egyébként, itt az iroda melletti utcában, ahol parkolok, valamiért kivágják a fákat. Az egyik dolog, hogy nem tudom, miért, pedig érdekelne, egészséges, szép fák, a másik viszont, hogy parázok, hogy nehogy ráessen egy ág, vagy egy nagyobb darab a kocsimra, mert annak igazán nem örülnék.

Most megyek Beniért az oviba, utána játszó, de majd este visszaolvasok. Bár ma van Vészhelyzet, azt nem szalasztanám el.

Benianyu

benianyu

Sziasztok,
Ma rengeteg munkám volt, és most is csak futólag tudlak titeket átnézni, viszont amihez hozzászólnék: kenguru, vagy hordozókendő...
Én bizti, hogy amíg nem tartja majd a kis fejét egyedül, és nem tud stabilan ülni, addig nem rakom ilyenekbe, addig csak a mózeskosár és a babakocsi jöhet nálam szóba!

Nem tudom ki mennyire találkozott az utcán olyan babával, aki ki sem látszott a hordozóból, úgy össze volt esve szegénykém! Nem tesz jót szerintem sem a gerincének sem az izmainak! De ez abszolút szubjektív!

Megyünk szőnnyeget nézni a nappaliba! Kép

Este rátok nézek!

Pr. 22+4

Kép

Kép
prüntyi

Rokica, a kérdés jóKép Állítólag ahogy nyírták a füvet, felpattant egy kő. Hát ennyi. De úgy látom, akkor nem én vagyok a hülye, ha úgy gondolom, hogy az ember nem megy tovább, ha ilyen történik. Vagy ott hagyok egy cetlit egy telefonszámmal, vagy becsöngetek a házba, hogy tudja-e valaki, kinek az autóját tettem tönkre, vagy valami. De én már azon is csodálkozom hogy bevallották. Végül is le is tagadhatták volna, de lehet, hogy azt hitték valaki látta. Na mindegy, végül is ennél nagyobb bajunk ne legyen, csak ha mondjuk én állok ott, mert át akarok menni az úton és a fejemen talál egy a kövük, akkor is tovább mentek volna?!
Hari 18+3

Kép
Kép
hari

Prüntyi, a babakocsit én is előnyben részesítem a kenguruval szemben, de nem is rögtön az elején gondoltam, hogy beleteszem, hanem ha már kicsit jobban tartja magát. Meg igazából én a legtöbb helyre el tudok menni majd babakocsival, de ha mégis BKV-znom kell, akkor inkább kenguruval vinném, mint babakocsival, mert félek, hogy nem sok segítséget kapnék az emberektől, egyedül meg elég nehéz a fel-le szállás. Meg aztán itthon is lehet, hogy hasznát veszem majd, ha nagyon rajtam akar lógni én meg csinálni szeretnék valamit. Meg különben is, úgy megtetszettKép
Hari

Kép
Kép
hari

Hogy van az, hogy ha én megjövök, mindenki eltűnik?Kép Na nem szórakoztatom magam, akkor inkább lepihenek egy kicsit, de előtte eszem-iszom dínom-dánomKép
További szép napot mindenkinek!
Hari 18+3

Kép
Kép
hari

Prüntyi!

De aki főként autóval közlekedik és egyedül, az hova tegye a babát???
A mózest az hiszem nem lehet bekötni az ülésbe, vagy mégis???

Megann22+1

Kép

Kép
megann

Látod Hari, ez velem is mindig így van.
Mikor én írok, akkor is mindenki eltűnik.

Kép

szmercsa
szmercsa

Sziasztok,

Rengeteg irtatok, nem is igazan lehet mindent visszaolvasni.
Megprobalom azert, bar be kell tanitanom egy uj emberket, aki helyettem dolgozik majd, amig szabin leszek!

Szmercsa,

En nem vettem eszre, hogy annyira jobban lennek, mivel nagyon huz a hasamKép
Egyre nehezebben megy minden. Foleg a reggeli kelesekkel van baj, valamint, hogy hova rakjam le a hasam alvas kozben.Kép
Nekem is rengeteget mozog okelme, mint most isKép
hatalmasat tud mar rugni.
Tegnap kidugta a kis labat, biztosan az volt, mert nagyon kemeny volt.

Babakocsival kapcsolatosan, mindenfelekeppen legyen melybabakocsi benne, a sportos lehajthatos kocsik nem ernek semmit. Az elejen nincs jobb a mely babakocsinal. Nekem kulon meg kellett vennem.

Nekem nem hordozokendom van, hanem kengurum.
A baba ulo es fekvo helyzetben lehet. Ajandekba kaptam, de igazsag szerin sose hasznaltam. Amikor Matthieu pici volt, nem igazan tudta tartani magat es tok kenyelmetlen volt, amikor meg nagyobb lett, nem birta a hatam! Ez kesz penzkidobas!

A hordozoagy viszont jo befektetes annak, aki sokat utazik. Nekunk nagyon bevallt, sose volt gondunk, hol aludjon a gyerek.

Zsofy,
Pihenj nagyon sokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vigyazz magadra es probalj meg nem stresszelni!!!

Nem tudjatok hol van Csillam?
Olyan reg nem volt mar!!!!!!!!!!!

Megann,
Meg igy eszembe jutott!
Ne vegyel babakocsit latatlanba!!! Mindenfelekeppen probald ki, sot kerd meg az eladot, hogy mutassa meg az autoules bekotesi modjat!
Lehet, hogy foton jol nez ki, de nem biztos, hogy kenyelmes is.
Raadasul, amit te feltettel kepet, nem volt melybabakocsi.

Udv
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Szmercsa,

Jok a kis arcocskak!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Megann,

Ez az, mozesnek hivjak amit en melykocsinak irtam.
De, vannak kimondottan olyanok, amiket be lehet kotni hatulra az autoba.
De, ha csak vasarolni mesz peldaul, beteheted egeszen kicsi koratol az autoulesbe, amit elolre szoktak kotni az unev. anyosulesre, a forgalommal ellenben. ( veled szemben)
Mi ebben vittuk haza a fiamat, es csak 5 napos volt.
Persze, ha hosszabb utra mentunk, bekotottem hatulra.
De meglatod, jobb lesz neki, ha melletted lesz, mert igy latni fogod es o is latni fogKép

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Aniko,
sajnálom, hogy Neked még nem jobb, én is nagyon élvezem ahogy izeg - mozog a kis drága. Habár néha már megijeszt KépKépKép és szerintem kezet is tudnánk fogni. Kép És szereti a papáját is, mert mindig reagál neki Kép
Nagyon ari, IMÁDOM!!

Kép

Egyébként, nagyon örülök, hogy válaszoltál Kép
szmercsa
szmercsa

Megann,
asszem a Peg-Peregonak van kocsiba köthető mózeskosara, ami egyben "autósülés" is, és babakocsivázra rögzíthető. Újszülöttnek biztos a legjobb, csak nem sokáig tudod használni, mert a 3-4 hónapos már szívesebben nézelődik a hordozóból. De ez nem túl gyakori, főleg a hordozót használják az autósok már pici kortól. Én isKép

Előre csak akkor lehet betenni a hordozót, ha nincs az anyósülésen air bag, vagy kikapcsolható! (Az enyém sajna nem, így hátul utazik kezdettőlKép)

Hari
kocsiablakKép Hogy mik vannak! Én is azon töprengtem, hogy csinálták...?Kép

Ja,és még valami, vannak olyan vélemények, hogy a hordozóban max napi 4 órát szabad "ültetni" az egész piciket, a hátuk miatt. Kezdetben a fekvés a legjobb. Én mondjuk sose számoltam, de az ember nem hurcolászik egész nap egy picit a hordozóban.
(Azért már az 1-2 hóssal le lehet mondjuk utazni vidékre, ez sztem inkább arra vonatkozik, hogy naponta, rendszeresen ne töltsön a baba túl hosszú időt a hordozóban.)
Viszont hasfájós babák meg szokták nagyon szeretni a hordozót, a kendőt, a kengurut...
(Nem kívánok senkinek olyat, a barátnőmé hasfájós volt az első 3 hónapban, napközben szinte le se lehetett tenni...)
üdv
Penna 20+0
penna

Hozom a hireket. Kép A nyári babásoknál megszületett ma délután a második babó, Nándor néven egészséges kisfiú! Kép

Nagyon beindultak a dolgok!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Végre végeztem a mai nappalKép

Mire visszaolvasok mindentKép

Rokica! Kismama!

Sajnálom a késői "tüneteket"Kép
Nem lehet, hogy hirtelen ettetek?
Én inkább fulladok, de még egyszer sem hánytam.

Rokica!
Nálunk is úgy lesz, hogy a baba kiságya közvetlen a mi ágyunk mellett lesz. Nem szeretném, hogy a párom nagyon kimerüljön. Pedig jóval megértőbb, mint bárki is azt gondolná, de igyekszem kímélni (na azért nincs elkényeztetveKép)
Meg néha az ember tud úgy is aludni, hogy ágyút lehet mellette dörgetni. Amikor egy kismama már teljesen kimerül az alváshiánytól, sokan képesek nem meghallani a baba sírását, illetve szó szerint beleálmodják az álmukba és csak percek múlva ébrednek fel, addigra még a környék lakói is felkelnekKép
A másik, hogy a babának sem túl jó ha sokat sír.
De arra azért nem szoktatnám rá, hogy velünk aludjon az ágyban.

Hari!
Nem semmi, amit leírtál a kocsitokkal kapcsolatban. Azt hittem, hogy felrobbanok mikor olvastamKép

Most egy kicsit lelépek, mert már nagyon fáj a hasam.
Este még benézek!
Sziasztok!
Angelani
22+1

Kép
angelani

Sziasztok Lányok!

Meg van a cukoreredményem, jó lett.Kép
Minden rendben, és a sok magzatvíz sem jelent így problémát.Úgy örülök!

Falina
sztem elég hamar meg kellene lenni ennek az eredménynek.

Jó, hogy vannak közöttünk rutinos anyukák! Sok hasznos infót tudtam ma meg a dolgokról.Köszönöm nektek!

Anikó
a pocim nekem is néha már útban van.Én mindig úgy alszom, hogy egy kispárnát teszek a combjaim közé, ami tartja még a pocimat is.Így kényelmes.Még Hévízre is magammal vittemKépDe jól tettem!KépDe amiérdekes, hogy este nem tudok nyújtott lábbal a hátamon feküdni, mert rögtön elkezd húzódni a méhem. Nagyon kényelmetlen érzés.Olykor inkább fájdalmas, de ha összegömbölyödöm akkor minden rendben pár másodpercen belül.
A mi pocaklakónk is sokat mozog!Nagyon élvezem.KépOlyan kis édik!
Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Hari,
Abszolút ne vedd személyesnek amit írtam, csak a témához fűztem a véleményem.

Megann,
úgy tudom, van olyan mózes, ami autós ülés is... bár én amíg nem muszály az első 2-3 hónapban nem nagyon vinném semerre a babát, csak ki a levegőre! Addig úgy is ideje legnagyobb részében (jó esetben) alszik, eszik. Kép

Kép

Kép
prüntyi

BodzaKép
levél holnap reggel megy!Kép
Sajna csak egy db-om volt,de ez is több a semminél.Kép
Pussz:
annamamiKép
13+2
annamami

Sziasztok!

Kismama!
De jóóóKép
Örülök, hogy jó lett az eredmény!
Végre valami jó hír!

Davallia!
Nagyon megható a versKép

Lányok!
vannak olyan hordozók, kengurúk, amiknek egy kicsit merevített a háta. Megtartja a pici fejét . Viszont van olyan, amit előre és hátra is könnyen fel lehet csatolni (én bztos nem hordanám a hátamon, mint egy táskát). Sokan meg elöl kötik meg, de úgy, hogy a baba háttal van nekik. De nekem ez nem tetszik. Írjátok már le nekem, hogy melyik a legjobb megoldás?
Mert valóban van olyan, hogy jobb egy kenguruban vinni, mint a babakocsit buszról-buszra fel-le rakni. Szóval tuti fogok venni kengurut vagy valamilyen hordozókendőt. Passz! Vagy majd mindenhova gyalog megyünkKép Kép Kép

Jajj! Ma voltam dokinál. Hallgattunk szívhangot isKép
Tök boldog voltam.
Jól letolt a doki. Mert panaszkodtam, hogy folyásom van. Nemrég használtam canestent. Bár akkor sem volt bajom, de megelőzés céljából.

Egy nagy kérdés!
Ti, hogyan fürödtök (már bocsánat a kérdésért)?
Mert én rendesem megmosom a hüvelyem is, sőt a tussal ki is mosom. Erre a doki majd hülyét kapott, hogy nincs semmi bajom, csak tönkreteszem a hüvelyflórám. Tudtam, hogy nem szabad mindeféle tusfürdővel, szappannal mosni, de azért jól megmostam. Szóval mardhatok az intim mosakodóknál. A laktacid femina (vagy melyik), meg a nivea elég drágaKép
Szerintetek? Vagy van erre valami gyógyszertári?
Ajánljatok valamit!
Köszike!
Ja, és felírt most Klion-D 200-ast. Mert ilyen lökött vagyokKép
De így tanul az emberKép

Látom, lepihentetek!
Szép Álmokat! Jó éjszakát!
Puszi!
Sziasztok!
Angelani
22+6

Kép
angelani

Lányok!

Köszi a tippeket babakocsi ügyben!
Mivel én a XIV és a XV. kerület határán lakom, átugrottam még zárás előtt Újpaltára a Bergon babakocsiüzletbe és mégegybe ott Roan, Symbaba Pikolo tipusuak voltak!
Nekem a Bergon jobban bejön, de azt sajnálattal tapasztaltam, hogy a bergonba egyik se dönthető le teljes vízszintesre! Viszont a mózeskosár csak 7000 ft-ba került, ez sok???
A bergonban voltak tetszetős darabok, főleg a színek tetszettek nagyon, mert volt egy csomó fajta!
Viszont én is a Preg Pregora szavaznék, mert az a legkomplettebb, csakhát ugye az áraKépKépKépKép
Hát az valami horrorKép

Lehet hogy félreérthető voltam, én szívesen teszem magam mellé a babócát a kocsiban, de ez ugye csak a babahordozóban lehetséges!Mózesben nem, csak Prüntyi írta, hogy tán nem olyan jó a babóknak a hordozó, de hát aki kocsival utazik és egyedül, annak nincs is más választása!

Hányósok!
Mi van veletek??? Hát szabad ilyet csinálni félidő utánKépKépKépKépKép
Jó jó, könnyen nagy a po...ám... el se tudom képzelni milyen lehet ez...
Remélem a kistesónál se fogom kipróbálniKépKép

Kismama!
De furiKépKépKép
Már pocigondod vanKép mármint hogy nem tudod hová rakniKépKép
Szinte hihetetlenKép, hogy így elszaladt az idő!
Milyen szerencsés vagyok hogy én hanyatt imádok feküdni és oldalt, pedig még évekkel ezelőtt én is nagyon hason alvós voltam.
Szerintem az allergiám miatt szokhattam át, mivel így jobban kapok levegőt amikor rámtör a nyavalyaKépKépKépKép

Ja, majd átkukkantok a nyáriakhoz, hátha lesz már édi-bédi fotó az ujszülöttekről!KépKép

Megann 22+2

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Reggel elkezdett fájni a pocóm, de annyira, hogy totál beparáztam. Szerencsémre épp mára volt időpontom az orvosomhoz, így nem kellett sokáig aggódnom. Minden rendben van, az örökmozgó pont akkorácska, amekkorának lennie kell. Kép A méhszájam zárva, így azt mondta a dokim ne aggódjak, lehet attól fáj, hogy nő. Haskeményedésre pedig azt, hogy számolni kell, ha naponta 10-nél többször fordul elő, az már baj. Egyébként pedig azt javasolta, hogy ne parázzam túl a dolgokat Kép Könnyű ezt mondani...

Néztünk ma babakocsit is. Találtunk egy olyat, ami minden igényünknek eleget tenne. Felfújható gumikerekes, változtatható tolásiránnyal, állítható tólókarral, egy mozdulattal összecsukható, a súlya mindössze 8 kg, bolygókerekes de lehet fixre is állítani, az autós ülés rápattintható a vázra és mind a mózes része, mind az autós hordozó része teljesen vízszintesre fektethető. Elég szép kisregényt írtam róla Kép Kép de szinte el sem hiszem, hogy egyáltalán létezik olyan típus, ami minden elvárásunknak megfelel. Csak az árát ne láttuk volna... Elég húzós, bár úgy gondolom, ha az ember külön megveszi a mózeskosaras kocsit, a sport kocsit, és az autós hordozót újonnan, akkor többe kerül, mint egy multifunkciós.

Ti mit gondoltok ezügyben?

Teszek fel Olivérről egy mai képet Kép A kezecskéjét az istenért sem akarta elvenni az arca mellől, így csak féloldalasan látszik.

Ildi 24+4<!--attachment: Oli2-222425.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*202.6**Oli2%2ebmp --><center><pre>
Kép
Oli2.bmp (202.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép
vrucsincá

Angelani
sztem sem kell a napi hüvelyöblítés...végül is az orrlukadat sem öblíted ki napontaKép szóval van azért a testnek egy természetes védekezőrendszere.
A legolcsóbbak amúgy az Avonos vagy Oriflames intim szappanok, márha akciósak, normál áron ugyanannyi. Biztos van ismerősöd, aki árul ilyesmit. Meg a dm-ben láttam még egy márkát, ami olcsóbb, talán Bionsan vagy mi."csak" 800 körül van.
A kenguru/kendő jó, ha te is meg a baba is szeretitek...A nagyobbacskáknak (4-5 hótól) már uncsi befele nézni, azért szokták kidfordítani, mert akkor tud nézelődni.

Megann,
Bergonba én is beleszerettem anno, de most már örülök, hogy nem vettem. NAgyon nehéz, és nem lehet bolygósítani (legalábbis 2,5 éve még nem lehetettKép) Viszont télleg szupi huzatok vannak. Mózes csalóka, amennyire emléxem, textil, nem teljesen merev az alja.
Nem ellenreklám, barátnőmnek van, és (bár téli kocsinak nagyon jó, mert vastag, meleg) otrombának, nagynak tartja. Meg elég széles is a közlekedéshez, bár ha nem kell cipelni és csak séta, na ahhoz nagyon jó típus.

jóéjt
p 20+0
penna

Ja, még ezt leírom:
Képzeljétek, életemben nem volt szemölcsöm, és az első terhességem alatt nőtt egy, mégpedig a lehető legrosszabb helyre, a combom belső oldalára, tulképp már a szőrtelenítendő bikinivonal, nagyon fent. (Nem tudom jobban leírni, bocsKép)
Mostanában éreztem, hogy néha beakad a gatyába, szóval minden lépésnél "szúr", kértem a férjem, nézze meg jobban (tükörrel láttam, de nem elég közelről) erre mondja, hogy mellette nem sokkal már nő a másikKép
Az még lapos, a régi meg szabályos gömb, akkora mint egy kisebb bors. Tudjátok, az egész, nem a daráltKép És egy pici ponton tapad.
Volt már valakinek ilyesmije? Pénteken sztem megyek a bőrgyógyihoz, mit csinálnak vele? Még sose volt ilyen gondom, nem is törődtem vele, de most már elég kellemetlen, ráadásul nő a másik...Kép
Az 1. terhesség alatt amúgy lett egy csomó anyajegyem is, és 38-ról 39-re nőtt a lábam. Erre számítsatok ám, most ne vegyetek drága cipőket, nagyon sok lánynak nő a lába a terhesség alatt!

Remélem, tudja valaki, mit csinálnak egy szemölccsel...
üdv
p
penna

Megann!Penna!Kép

A Bergonban van bolygosítható kerék, fix felfújható és a kettő közötti a fix közepes kerekek nem felfújható de valami gumi féle kerék az is.

Elég nehéz, városba nem ajánlom, nekünk is ilyen típusú van csak nem bergon hanem osztrák és NONAME mégis imádom!

És nem lehet kicsire összecsukni még akinek kisebb autója van a hátsó kerekeket is le kell venniKép

A Bergon állítólag pont jól ledönthető, az a pici emelkedés az elején az nem baj, mert a pelenkával a babán pont vizszintesen fekszik a manóKép

Én nekem tetszik így vidékre, majd meglátjuk milyen a gyakorlatbanKép
De nálunk pl. télen nagy jég szokott lenni, na azon a műanyag bolyosítható kerék kész káosz.

Szerintem városba mindenféleképpen a könyebb darabok jók és érdemes mondom a babaszobán nézni használtan.
Persze meg kell nézni élőben, és ki kell fogni a legjobbatKép ami nincs agyonnyúzva.
Nekem eddig csak jók voltak a tapasztalataim ottKép

Felteszem még egyszer a miénketKép

<!--attachment: kicsi_k_p_kocsir_l-222435.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*185.0**kicsi+k%e9p+kocsir%f3l%2e000 --><center><pre>
Kép
kicsi kép kocsiról.000 (185.0 k)</pre></center><!--/attachment-->

Mea
mea

Megann!Ja nézd meg a bergon.hu-t, ott le van minden adat írva hozzá.Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Nekünk olyan babakocsink van aminek a mózes részét is be lehet kötni a kocsiba, és a mózest vagy épp a hordozót attól függően, hogy melyik van a kocsiban rá lehet pattintani a vázra. De az ára az iszonyat sok. Én csak hátra tudtam bekötni Bálintot a kocsiba a légzsák miatt, de nem bánom. Megszokta, hogy egyedül van hátul, és nincsen gond.
Én csak akkor használtam kengurút amikor már kb 6 hónapos volt. Szerettem nagyon. Viszont ha vesztek arra figyelni kell, hogy hány kilóig használható, mert sok olcsó kengurú 6kilóig jó csak, és elég hamar elérik ezt a súlyt. Olyat kell venni ami újszülött kortól jó, vagyis ami megtámasztja a fejet, vagy pedig lehet fekve belerakni, de nem tudom, hogy egy olyan pici babának ez jó-e. A hordozókba pedig kell venni újszülött szűkítőt, és így nagyon kényelmes nekik. Sokat ringattam a lakásban is benne. Teszek fel egy képet, itt 6-7 hetes volt Bálint.

Kép

nedinabp

Sziasztok!

Borzasztó nehéz lépést tartani veletek, ezért nem név szerint, inkább csak témákra reagálnék. Viszont úgy tűnik, én eléggé kilógok közületek a viselt dolgaimmal.Kép

Hordozókendő: én nagyon szeretem. A lányom utált babakocsizni, fél éves koráig üvöltött, ha beletettük, és nem hagyta abba (többször próbálkoztunk bizonyos időközönként, de mindig sírt, amit pár perc után nem bírtunk, és kivettem), ezért én kis kora óta kendőben sétáltam vele, egészen fél éves koráig, amikortól már nem a mélykocsiban, hanem a sportkocsiban vittem. Ekkor is reklamált egy keveset (sokáig úgy mentünk, hogy ott volt a kendő a kocsi hálójában), de már fél órát elviselt (többet nem, volt, hogy kocsival indultunk, kendőben érkeztünk). Békávézni meg irtó jó vele. Szóval nekem csak pozitív tapasztalataim vannak a kendővel (van kengurunk is, de nekem az sokkal kényelmetlenebb volt, a párom viszont használta párszor). Én azt is szeretem a kendőben, hogy sokféle megkötési mód van, amiből ki tudod választani, hogy melyik ideális a babádnak és neked, és van olyan is, ami nagyon jól tartja a fejét újszülöttkorban.

(Egyébként a lányom autózni is utált, már nem emlékszem, mikor tört meg a jég, de azt tudom, hgoy még egy évesen is kész rémálom volt számomra, amikor autózni kellett, vittem ezer csörgőt, kaját, könyvet, mindenféle játékot, és mégis...)

Hol aludjon a gyerek: nálunk evidens volt, hogy a mi szobánkban, lévén összesen két szobánk van, amiknek olyan a beosztása, hogy az egyik nappali-dolgozó, a másik háló-gyerekszoba, máshogy nem is lehet elrendezni. Először a kiságyat a mi ágyunktól pár méterre tettük, aztán ezt rögtön az első nap korrigáltuk, és odahúztuk az ágyunk mellé, ugyanis ott akartam tudni teljesen a közelemben, hogy tudjam, ha valami gond van. Az én lányom pontosan három óránként ébredt éjjel, és én a mi ágyunkban szoptattam (próbáltam ülve is, de mivel sokáig szopott, borzasztóan kényelmetlen volt, és eszméletlen fárasztó számomra, ezért három nap után abbahagytam a kísérletezést). Mivel a szopiba gyakran belealudtam még közben, ezért a lányunk a kvázi mi ágyunkban aludt, egy idő után már meg sem próbáltam az ágyába tenni. Most matracon alszik, ahová mellé lehet feküdni, ugyanis most is gyakran szüksége van rám éjjel (igazából hajnalban, mert szerencsére az éjszakát hajnalig legtöbbször átalussza most már), és ilyenkor mellette kell, hogy legyek, akkor pillanatok alatt visszaalszik. Ezt megbeszéltük egyébként a lányokkal az alvás topikban, hogy általában magunkból indulunk ki az altatás terén, pl. én mindig utáltam egyedül aludni egy szobában, ezért rosszul érezném magam, ha a lányom egyedül aludna. Persze egy idő után eljön annak is az ideje, hogy külön szobában legyen, de addigra úgyis a tesóval alszik majd egy szobában (ha elköltözünk valamikor végre), szóval nem lesz egyedül.Kép

Babakocsihoz még egy dolog, amire érdemes figyelni: nekem borzasztóan rossz az, hogy hiába van nagy bevásárlóháló, ebbe szinte lehetetlen bepakolni a kocsi vázrúdjai miatt. Szóval ezt is nézzétek meg (persze nem ez a legfontosabb szempontKép). Meg a miénket egy kézzel nem lehet tolni egyáltalán, ugyanis két karja van (ma már olyat vennék, aminek a két rúdja egy rúddal van összekötve felül).

Intim szappan: van egy Sába nevezetű márka is, az olcsóbb, mint a népszerű márkák (én mondjuk, Lactacydot használok, szerintem ahhoz képest nem drága, hogy nem kell belőle sokat használni, tehát sokáig kitart, persze ez az összes intimszappanra igazKép).

Na, most már megyek, mert millió dolgom van még, pedig olyan álmos vagyok (ami nem is csoda ilyen későn), erre itt írogatok regényeket. Bocsi, hogy így osztom az észt, csak gondoltam, jó több oldalról is látni a dolgokat.Kép

Még rólam: tegnapelőtt és tegnap sokat keményedtem, de ráfogom a frontra, ugyanis ma sokkal jobb volt, ki is mentünk a Margitszigetre, néztünk frizbiedzést (dunsztom sincsen, hogyan kell írni).Kép

Kóbor
kóbor

Azt meg buta fejjel elfelejtettem írni, hogy Olivér, és pici Bálint nagyon cukorfalat!Kép
Kóbor
kóbor

Babamozgás:
mennyire gond az, h. 12 napja nem vagy alig érzem mozogni a babát? Előtte már egész virgonc volt. Lehetnek ilyen időszakok?
Talán ki kellett volna hagynom a gyors esküvőnket, majd a lakásfestetést? Eléggé kikészültem fentiek miatt (sokat aggódtam és fogytam 1,5 kilót, amit visszahíztam, majd megint lefogytam 1-t. hozzáteszem a kezdő súlyomhoz képest még mindig nem mutat többet a mérleg nyelve, pedig én alapból az a típus vagyok, aki azonnal hízik).

Én már kezdek totál kikészülni lelkileg a veszélyeztetett terhességem miatt. Alig vagyok túl egy krízisen, jön a következő aggódnivaló. Hogy lesz így egészséges a pici Babám??? No és én? Néha már egy roncsnak érzem magam a sok fekvéstől és ettől az egésztől...

Nedinabp,
nagyon aranyos a fiad. Ráadásul ez a fotó nagyon hasonló egy általam készített fotóhoz, amit Bálint unokaöcsémről készítettem 2 éve! Kép

Kismama,
jól bealudtam a reggeli vércukis koránkelés miatt, így nem hívtam a kórházat eredmény ügyben. Remélem holnap nem felejtem el. Örülök, h. nálad rendben van.

Falina 24+4
falina

Kóbor
Nem lógsz kKép Mindenki másképp csinálja.Kép Az "új" első babások közt is lesznek ilyenek meg olyanok. Hordozókendősök és ellenesek, együttalvók és különalvók.
És, hát persze, a lakások szobaszáma is behatárolja a vágyakat...
Ez nem kilógás, nektek így jó.

Enyémkölk ma 5:08-kor kelt, és az istennek nem akart visszaaludni. Most már persze dög fáradt, vadul cumizik, és csak a Tigrist (Micimackó)hajlandó nézni, játszani nem.Kép

Viszont 5 hetesen ő is ilyen cukorfalat volt még, mindenhol és sokat aludt...hát, igen, a régi szép idők...Kép
Kép
(Mióta a gyerek kúszik-mászik, pláne megy-beszél, és állandóan akar valamit, el sem tudom képzelni, mit csináltam az első fél évben, amíg csak letettem valahova és ottmaradtKép Csak arra emlékszem, hogy állandóan baromi fáradt voltam...)
üdv
P 20+1
penna

Falina,
fel a fejjel, már nem sok van hátra...Tudom, könnyű mondani,de használd ki a pihit, mert lehet, hogy évekig nem alszol át 1 éjszakát sem...

A mozgás miatt meg ne aggódj. Lehet, hogy csak pont nem figyeltél rá, vagy másképp fordult és így még elfér. Gondolom így hogy veszélyeztetett vagy még többet nézegetnek uh-val is, úgyhogy minden rendben van/lesz.

üdv
p
penna

Jó reggeltKép

Edina!Penna!Kép

Cukik a bébik a képekenKép

Én már minden hajnalban felkelek pisilni és utána nem tudok visszaaludniKép
Tegnap meg lábgörcs volt megint, pedig szedem a magnéziumot.
Ti szedtek?
Mit és mennyit?
Én Magne B6-ot egyet egy nap.
Lehet h többet kell ennél?
Mert már 3x fordult elő a görcs a vádlimban.Iszonyú érzésKép
Nektek volt már?

Én érzem most elég sokat mocorogni hál IstennekKép
Olyan muris érzésKépKépKép

Na megyek dolgomraKép mosás, mosogatás stb.

Puszika mindenkinek

Mea(22+3)

Mea
mea

Sziasztok!
Jó reggelt!

Mennyit írtatokKép
Most sietnünk kell, de csak annyit, hogy köszönöm a hozzászólásokat intim mosakodókkal kapcsolatbanKép

Ezek a baby-k GyönyörűűűekKép Kép Kép
Ilyenkor mindig olyan irígy leszek. Rámtör, hogy annyira szeretném már a mienket is a kezemben tartaniKép

Hasfájáshoz:
Ha nekem fáj a hasam, akkor fájdogál, úgy fél napig.
Nem igazán a keményedést érezem. Tehát nálam lehetetlen a számolás. Nem tudom ez ügyben is mi tévő legyek. Lehet, hogy nem is keményedik csak fáj? Mondjuk 3 napja éreztem először azt a bizonyos keményedést 1X. Mellette fájdogált, de lepihentem és elmult. De amikor a buszon, metron fáj a hasam (tegnap azt hittem beszarok, pedig ültem, olyan fájdalmam volt), akkor nem taperálom annyira, hogy kemény-e.
Na mind1. Ehhez is hülye vagyok. De tegnap jól volt a kicsi. Este is még hancúrozott, meg fél éjszaka. Alig aludtam, mert kétóránként pisilni jártam ki.

Majd még visszanézek!
Puszi lányok!
Mindenkinek szép napot!
Sziasztok!
Angelani
22+2

Kép
angelani

Ildi!
Megirnad lecci, hogy milyen babakocsit lattatok, hol, es mennyiert? Eddig nem hittem, hogy letezik ilyen, amelyik mindent tud, de ezek szerint Ti ratalaltatok...
koszi,Dorka.
dorka34

Sziasztok!

Nagyon nagyon szépek a babák!Kép

Eléggé mosott sz... vagyok! Egész éjjel semmit nem aludtam. Éjszakánként én is járok pisilni, de akkor még vissza tudok aludni, de kb 3-4 körül felébredek és vége. 2 perces alvások, rémálmok. iszonyú. De van hogy 2 napig minden ok, aztán kezdődik előlről. Na mindegy, majd megszokomKép Viszont minden éjjel fáj a pocim. Ezt viszont nem értem. Aztán reggelre elmúlik...

Nekem eddig a doki semmi vitamint, stb. nem írt fel. Viszont néha nekem is görcsöl a vádlim. Lehet hogy nekem is kéne szednem Magnéziumot? Ti magatoktól szeditek vagy a doki mondta? Kb 2 hete elkezdtem szedni Elevitet, de nem tudtam tőle Wc-re menni, illetve egész éjjel vas ízű volt a szám (nem volt túl kellemes). Abba is hagytam.

Kicsit ideges vagyok, mert múlt hét péntek óta nem tudom elérni a dokimat. Másik orvoshoz szeretnék átmenni, és el kell kérnem tőle a leleteket. Ti ezt elhiszitek? Mi lenne ha vmi bajom lenne? Nem is értem! Már nincs is lelkiismeretfurdalásom, mert másikat választottam!

Na jó! Befejezem a panaszkodást! Kép

Ja! Mi a jövő héten megyünk tájékozódni babakocsi ügyben. Az eddigiek alapján - Ti ill. újságok - Én is a Graco felé hajlok.

Üdv mindenkinek, vigyázzatok magatokra

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Tegnap délután voltunk UH-n. KISLÁNY!!! A punciját már mutatta, viszont az arcát nem engedte, folyton előtte volt a kis keze Kép, pedig doki próbált szép 4d-s képet készíteni az arcáról, de nem nagyon sikerült.

Ja, és megállapították, hogy korának teljesen megfelelő méretű, pont szeptember 15-öt hozott ki ismét a gép, viszont ez alapján nem 21+2 voltam tegnap, mint ahogy eddig volt, hanem 21+5. Ezt érti valaki, hogy lehet? Hiszen már legelőször is szept. 15-öt mondtak, de 3 nappal fiatalabbnak mondták a terhességet. Persze nem olyan fontos, csak furcsállottam.

Penna! Ne sajnáld, hogy nem kikapcsolható elöl az air bag! Iszonyú balesetveszélyes, ha valaki elfelejti visszakapcsolni, és felnőtt ül be utána előre. Több ilyen balesetről hallottam rendőröktől, ahol elfelejtették visszakapcsolni az air bag-et. Én kifejezetten örülök neki, hogy a miénk sem kikapcsolható, még akkor is, ha hátra kell majd rakni a gyerkőcöt.

Davallia! Édesek lehettek a gyerkőceid!

Annamami! Köszönöm-köszönöm-köszönöm! De jó! &#61514;

A hordozókendőbe piciként még fektetve kell belerakni a babákat, nem? Vagyis nem kell, hogy tudják tartani magukat. Én legalábbis így hallottam.

Angelani! Én is ajánlom a Sába intimszappant, az olcsóbb, mint a Lactacyd.

Nedinabp, Penna! Gyönyörűek a kisfiaitok! Gondolom már így nagyobbként is, ha piciként ilyen szépek voltak!

Mea! A lábgörcs engem is kínoz éjszaka! Próbálom tornáztatni, meg már fölpolcolt lábakkal alszom, így napokig nem jön elő, aztán ha elhagyom ezeket, akkor ismét jelentkezik.&#61516; Magnéziumot hébe-hóba én is szedek, de nekem az előző két megoldás jobban bejött.

Lányok, kövezzetek meg, de engem akkor is nagyon zavar, ezért leírom: a muszáj pontos j!!! Csak annyian írják ly-vel, hogy muszáj volt megemlítenem!

Bodza 21+6 (az új számítás szerint)

Kép

Kép

Kép
bodza

Prüntyi! Jársz az Istvánba tornázni? mesélsz egy kicsit? Érdekelne a gátizomtorna is, ha azon is voltál.

Azt hiszem, Penna kérte a neveket tartalmazó listákat, íme:

http://www.okmanyirodak.hu/letoltes/ujszulottnev2005.xls
http://www.okmanyirodak.hu/letoltes/utonevek2005.xls

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza,
gratula a kisleányhoz!Kép Igen, a kendőbe bele lehet tenni fektetve is a babát, amíg kicsi, de persze vannak olyan babák, akiknek ez nem igazán tetszik, babája válogatja.Kép

Anide,
én magamtól szedek Mg-t, de még csak nagyon kis adagban, a lábgörcsökre, meg a keményedések ellen. A dokiváltás tényleg jó ötlet, ha ilyen elérhetetlen a dokid.

Mea,
nekem is görcsöl a vádlim (ma éjjel pl. oldalt, ilyet még nem is éreztem), én úgy gondolom, hogy egy darab mgb6 elég kis adag, szerintem felemelheted az adagot 3x1-re, ha továbbra is görcsöl a vádlid. Még a kálciumot szokták írni, hogy jó görcsökre (én nem tudom, mert nem szedhetek vesekőhajlam miatt).

Falina,
ne aggódj, vannak kevésbé mozgékony időszakok is. Ha viszont nem tudsz megnyugodni, akkor menj el a dokihoz vagy a védőnőhöz, hogy hallgassák meg a baba szívét, de ne idegeskedj!

Képzeljétek, a leánykám belázasodott reggelre, olyan vacak érzés volt, nem elég, hogy éreztem, hogy meleg, de amikor nyúlt a vízért, nagyon remegett a keze.Kép Most már talán jobb, szépen lassan megy neki lefelé, és már a kedve is kezd visszatérni.

Penna,
ha jól emlékszem, te vagy a nagy homeos, képzeld, most először próbáltam homeoval csillapítani a lázát a lánykának (persze azzal a felkiáltással, hogy ha nem javul két órán belül, akkor jön a kúp), és bejött.Kép Már csak hőemelkedéses. Kevin nagyon cuki a hordozóban.Kép

Én is kedvet kaptam képet feltenni, és ha már az 5-7 hetes képeknél tartunk, az én lyányom így nézett ki 6 hetesen (ő akkor még nem igazán volt hordozóban, inkább karbanKép):

Kép

Kóbor
kóbor

Kóbor!Kép

De édes a lányod a a képen.TünédériKép
Megpróbálom felemelni a Magnézium adagomatKép hátha segít.

Mea
mea

TündériKép bocsi

Mea
mea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?