Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Méri! Csatlakozván az elõttem írokhoz csak megerõsíteni tudom, hogy ha Kitti egészséges, ne aggódj, minden baba a SAJÁT ütemében fejlõdik. Gondolom, a gyermekorvos már megvizsgálta, hogy minden rendben van-e. Ha úgy gondolod, több szem többet lát, vidd el Dévény Annához. Megpróbálok rákeresni az elérhetõségére.
És ne ültesd! Többet árt, illetve kizárólag árt az, ha siettetni akarod a fejlõdését.
Az én kislányom is ilyen: sokszor elõbb hisztizik, mintsem megcsinálna valamit, aztán persze mégis megcsinálja. (Pl. alig-alig éri el a polcot, hisztizik, és utána mégis feltornássza magát. Kép )

Amúgy mi sem megyünk sehova szilveszterezni.

Sziasztok: Laura
p_laura

Méri: Szila egyik régebbi hozzászólásának részletét másoltam ide (a szerzõ utólagos beleegyezését kérve Kép )

Dévény Anna Alapítvány

1122 Budapest, Moszkva tér 16.
tel.: 355-5392

1051 Budapest, Október 6. u. 24.
tel.: 331-4143

A Moszkva tér a központ, minden miatt (idõpont, stb.) oda kell elõször telefonálni, mert ott az iroda is.

Szia: Laura
p_laura

Sziasztok!

Laura,
Kép Én is elõ akartam kotorni az elérhetõséget. De azért én kórházi gyermekneurológushoz is elvinném, már amennyiben kétely van. A Dévényhez amúgy is kell beutaló.

LadányiKata,
ne haragudj, egy régebbi változatot illesztettem be.
Már ki is javítottam:

<pre>
Anyuka neve Gyerkõc neve Születési idõ Születési hely Lakóhely (város-kerület) Többi gyerkõc
Andi3 Luca 2001.augusztus 16 Budapest, Kútvölgyi Kórház Kerepes Zsófi (sz.: 1998. december 25.)
Cory Balu 2001.szeptember 12 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XXII. ker.
Heni (Henke) Barnabás 2001.szeptember 21 Budapest, MÁV Kórház Budapest, X. ker.
Zsoldosné Egry Zsuzsanna Bea 2001.szeptember 25 Kistarcsa Gödöllõ István Gábor (1993), Miklós Bence (1995)
Ladányikata Peti 2001.október 17 Budapest, SOTE II. Budapest, XIX.ker.
Rebi Ildikó CSENGE 2001.november 7 Budapest, MÁV Kórház Budapest, II. ker.
Márti Ármin 2001.november 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
Tikk Hanna 2001.november 21 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIX. ker.
Nyuszimanó Donát 2001.november 25 Helsinki
Bea Ajsa Soreya 2001.november 29 Budapest, MÁV Kórház Bicske
Zsuzsi Dorottya 2001.november 30 Budapest, MÁV Kórház
Laura Romola 2001.november 30 Budapest, Péterfy Kórház Budapest, XVI. ker.
Ágci Gábor 2001.december 4 Szeged Szeged
Beja Bálint 2001.december 12 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
Bogancsi Tomi 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Telki Zsófi (1986), Juli (1987) és Dani (1990)
Zafi Réka 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kõbánya
Danimama Dani 2001.december 20 Vancouver, Kanada Kanada
BMárti PiciLaci 2001.december 23 Budapest, Szent Margit Kórház Budapest, III. ker.
Szila Hanga 2001.december 25 Budapest, Péterfy Kórház Budakalász
Dzsili Napsugár 2002.január 28 Budapest, Szent Imre Kórház Márk László (1992), Máté Richárd (1996)
Gorsi Peti 2002.február 1 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IV. ker.
Menta Helena 2002.február 3 Budapest, MÁV Kórház Budapest, III. ker.
Igika Olivér 2002.február 11 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XI. ker.(Gazdagrét)
Borcsa Bátor 2002.február 25 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, XV. ker.
Eszter Ádám 2002.március 7
Solya Máté 2002.március 8 Budapest, SOTE II. Ravensburg Sára (2000. december 11.
Andysj Madison Shannon 2002.március 22 Carrolton, TX USA San Jose, CA Fatime(8)
Jáhneszter(sztike) Anna Júlia 2002.március 25 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Zugló Judit Réka (7)
Edit Riki (Henrik Sándor) 2002.április 29 Budapest Párizs
BSzilvi Peti 2002.május 1 Budapest, II. Nõi Klinika Budapest, XIII.ker.
Borcsa Barbara Luca 2002.május 24 Budapest, HIETE Budapest, Kelenföld Réka Sarolta (1993)
Norci Vili 2002.május 31 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XI. Ker.</pre>

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!
Szila, Zsuzsi,Laura köszi az üdvözletet!
Zolika most aludt el, most tudok nektek válaszolni. A táblázatba beírtam magunkat,de nem tudom megjelent-e. Képet sem tudom, hogy lehet beszúrni.
Zolika 2001 november 08.-án született császárral a János kórházban 36. hétre,2750gr és 49 cm volt. Bp.-tõl 20 km-re lakunk kertes házban. Zolika lombikbaba elsõre sikerült a beültetés. Az utolsó 2 és fél hónapot kórházban töltöttem "állandó fekvésben". Kisfiam megszületése után egy nappal felkerült a koraszülött osztályra, mert fertõzést kapott itt két hetet volt. Közben kiderült, hogy nyaki izomtónus gyengesége van mentünk vele a Svábhegyre ahol 1 hétig vizsgálták. 6 hónapos koráig kellett tornáztatni naponta 6-szor amitól teljesen rendbe jött. Mindeközben a száján hemangióma (érduzzanat) alakult ki, amit kétszer fagyasztottak, végül kimetszettek neki. Hálistennek ebbõl sem látszik semmi. Mindezeket leszámítva kiegyensúlyozott,nyugodt gyerek. Most áll át a napi egyszeri alvásra, este kicsit már nyûgös is emitt. Este 7 fél 8-tól alszik reggel 5-6-ig. 1-szer felébred inni, de olyan is van ,hogy fennt van éjszaka 1 órát utánna alszik el. Persze most jönnek a rágófogai lehet, hogy azért. Jó étvágya van megeszik mindent általában.
Bocs ha hosszú voltam. Boldog Újévet Nektek!
Üdv: Kata
skata

Sziasztok!

Nem sokara éjfél van,ezért gyorsan nagyon-nagyon boldog uj évet kivanok minden csaladnak!!!!Kép

Apa elment dolgozni,utana ô bulizik egy kicsit,en meg itt ülök a gép elôtt,meghallgatom a himnuszt,nyalogatom a kis borocskamat!

Buék!!!!

Edit és Riki,aki közben mar 8 honapos
edith16

Sziasztok!
Boldog, sikerekeben gazdag Uj Evet kivanunk!
Danimama es Dani

Kép
danimama

Boldog, egészségben, sikerekben, békességben gazdag új évet kíván minden topiclátogatónak:

Henke+Barnabás+Andrisapu

Andi is üdvözöl mindenkit, Erdélyben vannak!
gesztenye

Sziasztok!

BOLDOG,BEKES UJ EVET KIVANUNK MINDENKINEK!!!

Andysj, Madison, Fatime, Gabor
andysj

Sziasztok!

Nagyon szép, békés, boldog 2003-as esztendõt kívánunk mindenkinek sok-sok szeretettel!!!

Tomi nem bulizott, és nem is zavarta az, hogy itt volt Dani barátja, meg DVD-t néztünk, meg zenét hallgattunk, meg jókat nevettünk. Végig aludt és szokásához híven fél 8-kor ébredt. Mindjárt megyünk sétálni apával együtt, mert olyan gyönyörû a napsütés!!! Kép Dani a barátjával ment el épp most felfedezõútra, Zsófi még Pilisvörösváron van - de azért remélem, már nem bulizik Kép Juli pedig most kelt fel.

bogancsi és családja

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Nagyon boldog, egészségben és nagyon sok örömben gazdag új ávet kívánunk!

Nekünk szép csendesen telt a tegnap este, de akik buliztak remélem majd mesélnekKép

Hanna felébredt az éjféli durrogásra, megjegyzem én lbren nem egyszer megijedtem a hangoktól, Qgyhogy nem csodálom, csak szegény alig tudott visszaaludni, de aztán fél9-ig húzta. MI is lementünk egyet sétálni, tiszta tavasz van, most meg alszik egy kicsit.

Mindenkinek jó pihenést mára!

Pussz

Tikk
tikk

SZiasztok!

Nagyon boldog, nagyon szép új évet kívánunk mindenkinek! Kép

Mi voltunk bulizni, táncoltunk, még egy kis pezsgõt is ittam (vagy három kortyot Kép), rájöttem, hogy már az is nagy szó nekem, hogy este megyek az utcán, gyerekkocsi nélkül Kép Nagyon izgi volt! KépKépKép Azért 2-re hazajöttünk, aludtunk egész 9-ig, utána Ármint próbáltuk visszaszelidíteni: nagyon örült, hogy megjöttünk, de láthatóan neheztelt, amiért "magára hagytuk": nagyokat nevetett ránk, de nem engedte magát megfogni, megsimizni, akkor odaszaladt anyukámhoz és hozzábújt. Na, azért mostanra már túl vagyunk a nagy puszilkodáson, birkózáson, most alszik megint! Én is szörnyen álmos vagyok, de nem tudok aludni, a fene se érti! Kép

Na, mindegy, az idõ gyönyörû, mindjárt kapok egy kávét is az éjszakai táncpartneremtõl Kép, csak hasonló jókat kívánhatok nektek is! Kép

Márti+Ármin+Kép+András
márti

Sziasztok!

Hát tényleg gyönyörûen kezdõdik ez az új év!Kép Csudaszép napsütés van! Mi is voltunk kint a Parkban sétálni. Az ideális családmodellt mutattuk be: apa + anya + gyerek + kutyaKép. Hanga jót aludt kint, aminek aztán meg is lett az eredménye: úgy bezabált, hogy azt hittem ki is pukkan rögtön. Megevett egy nagyüveges bolognait, aztán desszertként hozzácsapott még egy fél üvegnyi "gyümölcs teljes kiõrlésû gabonával"-t, és ezt még megtoldotta eg fél naranccsal.Kép Remélem, megtartja ezt a jó szokását, és egész évben jó lesz az étvágya. (Hiszen, amit az év elsõ napján teszel, úgy lesz az egész évben. Azért van a lencseevés is.)

Márti,
a bulis éccakáért irígy-irígy, már én is várom már, hogy mikor lehetne elmenni. Csak nekem anyáék tõlünk elég messzi laknak, így gyerekfelügyeletre nehéz lenne rábírni. Amúgy tényleg fura ám, hogy ha úgy megyek vhova, hogy Hanga nincs velem, nem tolom a babakocsit. Pedig milyen jó belekapaszkodni.Kép

Hanga elég szépen megyeget, ha fogom a kezét. Viszont egyedül csak napont nagyjából egyszer próbálkozik pár lépést.Kép

Tikk,
Hanga szerencsére nem ébredt fel a petárdára, pedig volt nálunk is. A szomszéd haverjai petárdáztak az ablakunkhoz közel. Apa elõször kiszólt, hogy léci hagyják abba, mert morc lesz, ha felébred a gyerek. Erre az volt a válasz, hogy ki a ...-t érdekel? Na erre apa bepöccent, és ki akart menni. Erre már én is kiszóltam az ablakon, hogy ugyan menjenek már hátra durrogatni, ahol nem hallja senki. És hátramentek.Kép Amúgy ott is van egy kétéves gyerek, úgyhogy nem is értem a szomszédot.

Kata,
a táblázatba nem tudod magad beírni, én beírom az adataidat, és úgy rakom fel a táblázatotKép. Hangával is jártunk gyógytornára gen. izomhypotonia miatt a Dévénybe. De már õsz óta nem kell járni. Este újítom majd csak a táblázatot, mert a lányom éppen ost pakolja a videószekrénytKép

Sziasztok

Szila
szila

ost=most

Szila
Szila

Sziasztok!

Boldog Új Évet Mindenkinek Kép

Nálunk buli volt Kép 6-kor mentek el az utolsó vendégek Kép Nagyon jó volt, bár nálunk már tavaly is volt egy kisebb buli. Tök vicces, mert tegnap délután még itt aggódtunk, hogy elég lesz-e a kaja, és persze rengeteg maradt Kép Van 3 kg virsli, amihez hozzá sem nyúltunk. Az utolsó távozóknak még csomagoltunk is egy csomót, hogy ne kelljen kidobnunk Kép

Balu negyed éjfélig fent volt, aztán elõször 1/2 6-kor ébredt, majd szopi után 1/2 11-ig aludt. Engem utána hagytak aludni 3/4 1-ig Kép Akkor is sülõ torta illatára ébredtem Kép A bolond fickóm nekiállt "hajnalban" tortát sütni nekem Kép

Márti: sajnos nem fogok tudni tortát küldeni nektek, mert anyám megeszi, ami marad (ez az egész lényege), de vasárnap tudósítok, milyen tortát kaptam Kép

Muszáj még elmesélnem, apukám mit csinált Kép 1/4 1-kor (hajnalban) felhívott Pécsrõl, hogy boldog új évet kívánjon, és egy pécsi színésszel elénekeltette nekem a Boldog szülinapotot (hogy kell ezt mondani? Kép), majd közölte, ha kijózanodott, felhív újra. Azóta még nem hívott Kép Tudni kell, hogy apám nem szokott inni. Na, jó, nyáron sörözik a balaton parton, de ennyi Kép Egyszer már találkoztam vele spiccesen, de akkor is csak telefonon dumáltunk Kép Tök helyes volt, ahogy vigyorgott KépKép

Most megyek gyertyát fújni Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory! Neked most van a szülinapod? Mert ha igen, akkor Boldog Szülinapot! Kép

Helenának kibújt a harmadik foga is és már el kezdett felrepedni az ínye a negyedik felett is. Mostnaában nagyon keveset eszik, annál többet cicizik. Gondolom a foga miatt lehet. Már nagyon sok mindent felismer és ha kérdezzük hol van ez, hol van az, akkor vagy odanéz, vagy megmutatja.
De ííííírtó anyás. Karácsonykor pl. azért is volt rossz otthon, mert azt hittem, hogy majd milyen jól ellesz a tesóimmal, de szinte végig az én kezemben volt, mert nem volt el máshol. Nyuszimanó! Azt hiszem te írtad, hogy milyen rossz érzés, hogy Donci szinte csak cicire ment hozzád. Hát eszembejutottál és igencsak írígyeltelek.

A házassági évfordulónk olyan jól sikerült! És ami a legviccesebb, hogy mindketten párnát ajándékoztunk a másiknak és mindketten ugyanazt hímeztük rá. Eléggé együttjár az agyunk. Kép

Olyan fura, hogy már Riki, Vili, Luca is olyan nagy. Már nincs is köztünk kicsimanó, csak pocaklakó. Kép

Gorsi! Gratulálok Peti hónapfordulójához! Dzsili! Napsinak is így utólag! Kép Mindjárt 1. évesek leszünk mi is. Kép

Mi is itthon voltunk tegnap este! Annyira úútálom ezeket a durrogtatókat! Meg képzeljétek, itt egy csomóan rengeteg égõ csillagszórót is dobáltak ki az ablakokon. Szerintem nem komplettek. Én néha szégyellem azt, hogy ember vagyok.Kép

Márti! Örülök, hogy a sok betegeskedés, meg izgalom után végre ilyenklasszul kezdõdött az évetek. Remélem úgy lesz, ahoyg Szila is arta, ilyen lesz az egész évetek!
Most mennem kell, mert Helena nagyon anyás és csak nálam marad meg.
Puszi!
M.
menta

Sziasztok!

Mindenkinek Boldog Újévet kívánok!

Igazán gyönyörû napos idõ volt ma, mi is voltunk sétálni ebéd után aztán Zolika elaludt.Éjszaka nálnk is volt kisebb tüzijáték, amire Zolika többször is felébredt,de aludt 6-ig aztán a tej után 8-ig.

Márti
Örülök, hogy jót buliztál én az alvásodért irigyellek, nálunk apa aludt délután helyettem.

Szila
Gratulálok Hannának a lépésekért, Zolika is egyéves kora után kezdte meg az elsõ lépéseket.
skata

Jaj, majdnem elfelejtettem:
Nagyon Boldog és Vidám Új esztendõt kívánunk Mindenkinek!
Menta, Helena És Gyõzõ
menta

Kata,
Hangám vanKép.

Szila
szila

Sziasztok!

Akkor mi is itt vagyunk 2003-ban is! Kép

Örülök, hogy sokatoknak ilyen jól sikerült a tegnap (tavaly Kép ) este és az újév elsõ napja. Sajnos nálunk apa egyre rosszabbul van Kép kb. 3 hónapja nem igazán lábalt ki a náthából, aggódom már miatta, persze orvoshoz meg nem akar menni. Nekem meg azért el kellene itthon apa segítsége is idõnként, de ehelyett õt is ápolhatom : Kép Rádaáds Vilike is náthás még mindig Kép

Tegnap estére csináltam finom vacsit (apa kedvencét) és vettünk ki DVD-t estére, végül csak Vitya nézte, mert én kb. 3 perc aladt elaludtam Vitya ölében. Fél tienkettõkor ébredtem, mivel Vitya fejfájásra gyógyszert vett be én meg a szopi miatt nem akartam inii, hát üdítõvel koccintottunk. Ennek ellenére elpityeredtem és mondtam Vityának, hogy életem legboldogabb szilvesztere ez, hiszen ott szuszog a gyerekszobában a kismanó.

Az éjszakákkal kapcsolatban úgy néz ki bejön a korábbi taktikám, nem hogy sírni hagyom Vilit, hanem inkább nagyon szeretem, valahogy napközben is próbálok még türelemesebb lenni vele Kép és mellette alszom (most Vitya apa köhögésétõl melette úgy se tudnék) már nem is volt sírás, ugyan ébred Vili háromszor (talán az elsõ ébredésnél tényleg éhes, csak hamarabb visszaalszi, mnt amennyit ennie kellene ahhoz, hogy ne ébredjen olyan hamar újra ? ) de pár perc alatt újra visszaaltatom megint.

Cory!
Boldog szülinapot! Kép

Menta!
Gratula a házasság évfordukóhoz Kép no meg az egyre járó agyatokhoz is, azért írigykedem.

Zsuzsi!
A többiek itt rá akartak beszélni a tesó projectre. Gondolom ti sem a tesón filózok, hanem az idõpontját. ÉN nagyon megértem a problémádat végigjártam tkp. kétszeris (két külöbözõ diplomával a pályakezdõséget) hát nem egy fáklyás menet, örülök, hogy ezen már túl vagyok és nem babával kell végig csinálnom.

Vili tényleg nagyfiú már Kép és egyre ügyesebb. Kapaszkodva ül, tegnap óta Kép igaz a térdelésbõl csúszik le, de nagyon tyetszik neki, majd teszek fel róla képet.
Már mászik utánam, aminek örülök, csak hát szempillantás alatt az elõszobában van és képtelen vagyok tisztaságot tartani, úgy bánt. Tudom évi egy kiló koszt meg kell enni, de ez lassan napi lesz nálunk, nem azért mert nem szertetjük a rendet, tisztaságot, hanem mert hülye lakótelepi lakás, ahova pl. kénytelen vagyok minden nap betolni a babakocsit, tehát porszívózni, felmosni tkp. mindennap kellene, de Vili mellett ez lehetetlen. Ti ezt hogy oldóttátok meg?

Még egyszer boldog 2003-at!

Norciék
norci

Sziasztok!

A Bea tegnapelõtti oltása után tegnap jól volt. A mai napot már nem lehet ilyen jónak titulálni.
Reggel azzal kezdte, hogy nem itta meg a 3 dl tejét, csak 1,5 dl. Egész nap jóformán joghurtot evett, semmi mást nem hajlandó enni.Inni iszogat, de csak immel-ámmal. Délre hõemelkedése lett (végbélben 37,7), úgyhogy kapott egy fogzásra jó kúpot, amit a patikában kevernek ki, mert ráadásul könyékig benn van a szájában a karja, ha jól láttam, a bal alsó 4-es fog kínlódik. Kúp után aludt 2,5 órát, és ébreszteni kellett utána. Most nagyon jó a hangulata, majd meglátjuk, hogy estére kapjon-e kúpot, és hogy milyet.
Az éjszakai petárdázást nagyon utálom. Ráadásul a szomszéd házban vendégség volt, úgy hogy a petárdák elég közel landoltak hozzánk. Szerencsére a Bea csak megfordult egyszer-kétszer és aludt tovább, és rendes idõben ébredt. Én egy párszor nagyon megijedtem a hangoktól.

Szila!
Olvastam, hogy a párod kiszólt a petárdázóknak. Komolyan én is gondolkoztam rajta, de aztán láttam, hogy a Beát nem izgatja, úgyhogy nem szóltam, de ha nálunk is túlzásba vitték volna, és a gyerek nyugodt alvását zavarta volna, én is szóltam volna.

Cory!
Nagyon Boldog Születésnapot kívánunk neked.

Sziasztok Zsuzsa, és az éppen hisztizõ Beus

beababa

Gyors bekukk!

Vilike kapaszkodva felállt Kép altatás helyett.

Norci
norci

Sziasztok! Kép

Cory! Boldog születésnapot!!! Szemránckrémek beficcentek? Kép

Menta! Boldog házassági évfordulót kívánok! A dupla-párna csúcs! És hogy tudtátok titokban meghímezni? Tényleg, és hogyhogy december 30-án volt az esküvõtök? Ez nem gyakori, igaz?

Mi is itthon töltöttük a Szilvesztert, átjött egy barátnõnk, és Nagy Scrabble-partit rendeztünk. Kép Fõztem finomat: zöldséges rizottót, tojássalátát, sült virslit. Barnika hamar elaludt, de õ is felébredt többször a durrogtatásokra Kép Szegény kutyáink nagyon féltek, Hédike be is rongyolt a nappali közepébe egy óvatlan pillanatban. Ma kaptak egy nagy sétát cserébe a fiúkkal. Kép

Bogancsi, nagyon ijesztõ ez a tûzhely-dolog! Megkérdezhetem, hogy milyen márkájú? Még szerencse, hogy nem esett bajotok!

Szila! Neked jobbulást kívánok! Nagyon cuki Hanga a montázson!

Cory! Beadattátok végül az oltást, vagy még nem? Mi jövõ héten megyünk, kicsit félek tõle. Barni is szenved a fogaival, de már legalább van eredménye.

Dzsili! Ügyi vagy a hangkártyával! Férjednek mihez kell? Filmeket néz, zenét hallgat, vagy játszik Kép a gépen? Nagyon csini Napsi a karácsonyi ruhájában! Kamerádért Kép, de szerintem párod beváltja valami meglepire... Kép

Borcsa! Norci! Lucának és Vilinek is nagyon gratulálok a szélsebes fejlõdéshez! Versenyeznek egymással? KépKépKép

De: MÉRI! Ne aggódj! Az én Barnabásom is lassan fejlõdött, kb nyolc hónapos koráig semmit nem csinált, csak ült, ha felültettük, és hasról nagy nehezen hátra fordult, mert annyira utált hason lenni. Aztán elmúlt 8 hónapos, mire hátról hasra fordult, 9 hónaposan állt fel, 10 hónaposan kezdett mászni és ült fel egyedül, és egy évesen kezdett járni. Szóval én is aggódtam már, és épp akkor tört meg a jég, amikor már felhívtam volna valaki hozzáértõt, hogy vizsgálja meg alaposan. Ezért egyrészrõl azt mondanám, ne aggódj, másrészrõl viszont azt, hogy inkább csináljanak rajta pár felesleges vizsgálatot, hogy biztosan ne legyen gond. De nem törvényszerû, hogy legyen!!!

LadányiKata! Te nem vagy azonos a fordító LK-val véletlenül? Más: én nagyon megdöbbentem, amikor azt írtad, hogy Petid kólát ivott! Nekem ez úgy hangzik, mintha sósavval itattad volna! Nálunk bizony, ha olyan az étel/ital, amit mi fogyasztunk, hogy Barnabás nem kaphat belõle (és van ilyen sok), akkor mondom neki, hogy ez a felnõtteknek való, és kész, punktum, akárhogy kuncsoroghat érte, nem kap...

Márti! Úúúúgy irigyellek a buliért, és a kis pocaklakóért is! Mostmár jönnek a nagy belsõ futballedzések? Kép De jóóóóóóóóó neked!

Na megyek, jön a füri-müri!

Puszi mindenkinek,

Henke
gesztenye

Norci! Külön gratula a felállásért! Ez igen! Viszont az elõbb nem olvastam elég figyelmesen: párodnak és Vilinek is jobbulást kívánok!!
gesztenye

Sziasztok!

Szila

Ezer bocs a névelírásért!

Norci

Gratulálok a babádnak a felállásért! Én a takarítást, fõzést akkor oldottam meg amikor aludt, vagy a járókában volt. Egyetértek kólát én sem adnék még ilyen kicsi korban.
skata

Sziasztok!

Henke: szemránckrémeket majd szerintem a bulimon kapok Kép Azt mondta a fickóm, a 25-dikre buli jár Kép
Az oltást 15-én fogja Balu kapni.

NOrci: gratula VIli felállásához!

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Norci,
milyen kis cseles VilikeKép, legközelebb már elszalad majd az alvás elõl...Kép

Menta,
a házassági évfordulótokhoz én is gratula.Kép A duplapárna is tetsztett. Sokszor én is tudom ám, hogy Bence éppen mirõl mit gondol abban a pillanatban. Februárban leszünk 8 évesek. Milyen rapidtempóban nõnek Helen fogai. Hanga még csak kétfogú, de ezekkel is prímán elrág mindent!Kép

Cory,
boldog szülinapot!Kép

kóla: nem akartam elõször leírni a véleményem errõl, de én is azt gondolom, hogy ennyi idõsen nem kéne kóláznia (még ha egyszeri alkalom is volt mondjuk) egy gyerkõcnek.

Lányok,
megkértem Gabit, a szerkesztõt, hogy archiválja a hozzászólásokat, és ha megoldható, akkor úgy rendezze a hónapokat, ahogy amúgy is követik egymást, ne abc sorrendbe.

És akkor íme, az új év elsõ táblázata (apát gyõzködtem, hogy próbálja már megcsinálni, és most sikerült rávenniKép), remélem tetszeni fog.

Kép

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Higgyjétek el, én sem vagyok õrült, eszembe sincs kóláztatni. Egyszeri alkalom volt, "szilveszter " van alapon, csak édes volt, ahogy tetszett neki a szénsav. Amúgy a férjem ekcémája miatt nagyon kitanultam az egészséges ételeket, már autómatikusan azokat esszük, mindig az E-ket is próbálom kerülni, meg 100%-os gyümilevet iszunk, teából is a teint nem tatalmazó gyümölcsteákat, semmi zacskós, félkész kaja. A cola se állandó termék nálunk, csak a buli miatt volt itthon. Én is megdöbbentem, amikor alig 3 hete a barátnõm a 3 hónappal idõsebb Dórijának cumisüvegbõl adta, és rendszeresenKép Szóval igazatok van, nem fog kólát kapni, elég lesz lebeszélni, ha majd maga kéri. Amikor még vártam, elhatároztam, hogy semmi hamburger (egy másik ismerõsöm 1,5 éves kisfiával rendszeresen sajtburgetezik/zett a mekibenKép) sem zacskós kaja, gumicukor helyett kandírozott ananaász, papaya stb.

Szóval, igazatok van, többet nem fog elõfordulni.

Azért még egy kicsit hadd szörnyülködjetek: Ma voltunk anyuéknál, és ellopot a tálból egy szaloncukrot, és papirostul elkezdte rágni. Amire észrevettük, kiszipákolta a belét. Ugyanis konyakosmeggyes szaloncukor volt (egy az egyben olyan mint a mon cherry). Szóval még egy feketepontom vanKép Utáltok, mi???Kép

LKata
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Ladányikata!
Miért is kellene utálni? A szaloncukor miatt? A kóla miatt? Nem ítéllek el. Mondjuk az is igaz, hogy még nagyon korai a szénsavas üdítõital ilyen korban. Egyszer-egyszer persze szerintem nem gond, de azon a 1-1,5 dl-en csodálkoztam, nem írtad el?
Ma én is kipróbáltam, most vallok, de én narancslével vendégségben, de belenyalás után már futott is el, nem kellett a Beának. A cumisüvegben kólát adni, szerintem sokkal durvább.
A nagyfiaim a mai napig, ha kapnak szénsavas üdítõt, akkor is csak felezve ihatják - fél pohár kóla, fanta, vagy bármi más, és bele víz.
Én most a cumisüvegbõl való ivást próbálom kiiktatni Beánál, de ez közel sem lesz egy egyszerû dolog, mert mindent abból iszik. A pohárból ivás gyakorlása van most mûsoron, de ez még nagyon kezdetleges szinten van.

Szaloncukrot a Bea is kapott egy-egy darabot igaz nem konyakos meggyest.

Szerencsére Gödöllõn nincs meki, így a gyerekeim nem nagyon tudnak levenni a lábamról egy hamburgerezésre. Én nagyon szeretem, de a lányom még nem evett, a fiúk is egy évben egyszer-kétszer amikor piros betûs nap van és elmegyünk kirúgni a hámból.

Szila!
Nagyon tetszik a táblázat. Gyorsan le is mentettem, így remélem még jobban képben leszek.

Henke!
Bea megkapta a 15 hónapos oltást, és 2 napig semmi baja nem volt. Ma nem tudom, hogy a 9. foga miatt volt nyûgösebb, vagy az oltás most kezdett el dolgozni benne. Most megfigyelés alatt van a leányzó. Estére kapott fájdalomcsillapító kúpot, most húzza a lóbõrt.

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa

Ladányikata,
dehogy utálunk!!!!!!!!!!!!!!!!!! Azért a cumisüveges sztori durva, én is láttam már a saját szememmel, hogy amikor uh-ra vártam, anyuka a szülészet elõterében cumisüvegbõl kóláztatta a gyereket. Sõt a közvetlen rokonságomban is elõfordul, hogy rengeteg csipszet, csokit, édességet eszik a gyerek. Amúgy egész nap szinte alig eszik, és azt mondja az anyja, hogy a tejszeletet is csak azért kapja, hogy legyen benne legalább valami. És az végül is nem édesség (ezt az anyuka mondja). Na, akkor ehhez mit szóltok?

Amúgy a szaloncukorcsórás vicces lehetettKép.

Zsuzsa,
a csõrös itatót nem próbálod meg?

Jóéjt Mindenkinek!

Szila
szila

Sziasztok! B.Ú.É.K.!!!Kép

Méri, üdv itt!Kép Szerintem semmi okod aggódni! Csak példának mesélném, hogy Réka elmúlt már 9 hónapos, amikor mászni kezdett és hátról hasra csak ezután tudott fordulni. Aztán 11 hónaposan már elkezdett lépegetni és most 1 éves múlt és szinte szalad! Kép Ne aggódj, ahogy mondják, minden gyerek más... Kép

Szila!SZUPI AZ ÚJ TÁBALA!Kép
Nálunk sem a nagykönyv szerint jöttek a fogak! Az elsõ 4 még igen, aztán én nagy buzgón fölül vártam a köv. 2-õt, erre váratlanul alul bújt elõ egy fog!Kép
Remélem igaz az a "amit az év elsõ napján teszel ..." mondás, mert ma Réka majdnem 3 órát aludt egyhuzamban! Igaz, hogy a nagyobb részét rajtam, de majdcsak alakulunk!Kép Így a sétára szánt idõt szépen átaludta, mire felébredt, már kezdett szürkülniKép pedig nagyon vágytam ki a napsütésbe!

Kata! Gratulálok a fiadhoz, meg a kitartáshoz, amin keresztülmentetek!Kép

Cory! BOLDOG SZÜLINAPOT!KépKépKép Tetszik, hogy téged hagynak aludni! Ezt még én is kiharcolom, ha addig élek is!Kép

Petárdázás nálunk is volt!Kép Nem is értem, mi jó ebben?!

Zsuzsi! Mostanában én is sokat gondolok a munkára, talán mert már több, mint egy éve nem dolgozom és ráadásul mától már nincs fõnököm se, vagyis lecserélték és nem tudom, mit várhatok az újtól. Nem mintha aktuális lenne, mert mi már eldöntöttük, hogy pár hónap és nekiállunk a tesó-projektnek!Kép Szerintem most már mindegy, hogy most mész-e dolgozni, vagy a második után, mert már így is-úgy is van gyereked, tehát hátrányból indulsz, sajnos.Kép Akkor már tényleg jobb elõször tesózni, mert aztán ha nagyon bejön a meló, már sokkal nehezebb lesz otthagyni! HAJRÁ!Kép

Menta! Gratula a házassági évfordulóhoz!Kép

Ladányikata, és legalább jól aludt a konyakosmeggy után? Kép

Szilveszter: mi már évek óta itthon szilveszterezünk, TV+társasjáték+rablóhús+gesztenyepüré!Kép 30-án kipróbáltuk a Catan-t meg a Blanko-t, de a páromnak nem tetszett, unta, úgyhogy szilveszterre maradt a jó öreg Monopoly! Persze megint kikaptamKép Én kicsit bûöztem tegnap, mert ittam sört, bort és martinit is, de az éjféli pezsgõbe csak belenyaltam!Kép Végül 1-kor kidõltünk a sorból, amit jól tettünk, mert 7-kor ébresztõ volt!Kép

Megint iszonyat sokat írtam! Ne voltam én korábban ilyen szószátyár! Lõjjetek le!Kép

Pussz,
Zafi
zafi

Szila!
Kipróbáltam a csõrös itatót, de azt nem lehet rágni, úgy mint a cumisüveg cumiját, így az nem is érdekes a Bea számára. Azért még majd próbálkozom, mert hogy néz ki egy gyerek 2-2,5 évesen cumisüveggel a kezében, szájában.
Képzeljétek el kb 8 évvel ezelõtt a Balcsi parton, egy kb 3 éves kislánynak (azóta is mindig találkozunk, azóta már kamasz lánnyá érett) egész nap egy cumi, és egy cumisüveg lógott ki a szájából. Van egy öccse, aki az én fiammal egyidõs, az meg nem cumizott, én meg egy jó bunkó anyukához híven, jó hangosan megjegyeztem, hogy ekkora gyereknek milyen ciki a cumi a szájában. Nem mondom, hogy népszerû volt a megjegyzésem.
Minden nyáron a strandon szoktunk találkozni ezzel a családdal.

Jó éjszakát mindenkinek!
Zsuzsa

beababa

Sziasztok

Cory
Boldog Születés Napot !!! KépKépKépKép

Menta
Még sok-sok hasonlón boldog évfordulót nektek! KépKépKépKép

Petárda
Nálunk napok óta annyi volt mintha háború lenne! Legszívesebben a gatyájába szórtam volna az összeset az ilyen ......-nek!

Szilveszter meglepöen jól telt gyerek zsivajos volt , Napocska egy trombitával koccantott nem értette ezt az össznépi nyalakodást, viszont fél egykor úgy tömte a vajas kenyeret mintha muszály volna. Sógornömék voltak a férjével + a nagy lányuk + a tesóm kis lánya mivel ö dolgozott, bizony némelyek ilyenkor a munka frontján vannak!Aranyosan el mászkált köztünk mulatozott táncikált a maga módján.
Reggelre 7 fogú lett édesen tologatja a bébi vonatát rajta a Luca babáját és már mondogatja néha a Papa,Apát is!

Íme egy kis hangulat tölünk:

Kép

Két fiú és a pici lány az enyém, a két másik leányzó unokatesó.

Szila
Édi Hanga az apuja álltal készített képen!

Norci
párodnak jobbulást!
Vilinek gartula az ügyeskedésekhaz.
Kicsi kosz nem árt sosem tudhatjuk mitöl nönek meg! KépKépKépKépKép

Dzsili
dzsili

Dzsili!

Látom nagyon jó volt a hangulat nálatok. Tündériek a gyerekek a képen.
Napocska nagyon élvezi a fotózást, nagyon aranyos ahogy várja, hogy fotózzátok.
Beust most átmenetileg nem lehet fotózni, mert állandóan elfut a gép elõl.

No, most már tényleg Jó éjszakát!

beababa

Henke
Párom filmeket néz ha van rá ideje de tetszik neki most és ennek örülök, a nagy képernyös Tv-re szoktam a PC-t kapcsolni + most már a hangfalak kész a házi mozi fele annyiért mintha számítógép nélkül lenne.

Kata
Üdv körünkben!

Az én gyerekeim esznek és isznak mindenféle káros anyagokat is mint pl. Cola és McDonalds kaja, Napocskát kivéve persze, ettöl még nem rosszabbak vagy butábbak söt állítom hogy nem is egészségtelenebbek mint az "átlag" gyerek. Bogancsi a tieid? Szerintem mint mindenben itt is a mérték a lényeg!
Picinek nem adnék szénsavasat, de nem is szólok le senkit egy kortyért, illetvelátszat dolgokért mert pl. a gyümölcs tea olyan piros színü mint a málnaszörp, honnan lehet tudni hogy mint iszik az a bab nem? És ez csak egy egyszerü példa.

Én is ittam némi pezsgöt pedig szopiztatok is ezerrel hát amikor Nasugár többször fel sírt éjjel rögtön erre a pár kortyra gyanakodtam nem a fogára meg a sok élményre ami érte....á magamat okoltam!

Dzsili
dzsili

Zsuzsa
Ez csak a látszat ö is mindíg el szelel alig lehet el kapni mindíg homályos kicsit a kép, ezt egy motorozós képröl vágtam ki azért olyan nyugodt mert éppen ül.

Dzsili
dzsili

sziasztok

sikeres, boldog ujevet mindenkinek Kép

dzsili, ez a krupp elegge ijeszto Kép ugyes szamitogepes vagy Kép szuperjo a montazs!

norci, gratula Kép

henke, kicsit megnyugtattal, hogy a te picid is lassan indult be, de utana meg sem allt Kép adam is csak 8 honaposan kezdett el forogni, most mar lassan 10, de meg nem maszik egy centit sem. nem eroltetem, csak elindul lassacskan.

zsuzsa, a pohar nalunk is felmerult. adam 1x megprobalt a csoros poharbol inni, de tul gyorsan jon meg neki belole, folyt szerte-szejjel.

szerintetek mikor erdemes elkezdeni a poharazast? itt kanadaban mar 6-7 honapos kortol ajanljak. nekem tul korainak tunik. mit gondoltok?
masik: vizivast mikor kell elkezdeni?

szila, szep nagyon a tablazat Kép

sziasztok
eszter
adamama

Sziasztok!

Most láttam Szandit a tévében. ez a nõ hogy csinálja, hogy így néz ki? (nyaktól lefelé) Hiszen most szült nemrég. Ja, és az az ábrázat, amikor a sütõtökpürét ráköpte a gyerek a ruhájár....

Dzsili,
nagyon édesek a gyerekeid!KépKépKép Igazán jó buli lehetett...Kép

Üdv
Szila
grease

Sziasztok!

Mi is nagyon boldog új évet kívánunk mindenkinek Kép Kép Kép!!!

Picit eltûntünk, az egész ünnepet a szüleimnél töltöttük a Balaton partján. Reméltük, hogy tudunk majd korizni, de sajnos az északi parton végig hullámzott a Balcsi Kép.

Eszter,
Olivér jövõ héten lesz 11 hónapos és még mindig nem mászik õ sem. Az ünnepek alatt elkezdett hátrafelé tolatni, mi ennek is módfelett örültünk Kép. Különben meg szerintem nagyon értelmes, nagyon sok mindent megért, ha rákérdezünk dolgokra, szépen megmutogatja õket, tapsol, pogácsát süt, pápát integet. Majd talán egyszer a mozgásban is utoléri magát.

Szila,
Szandit én is láttam, tényleg jól tartja magát. Valahol olvastam, hogy a terhességei alatt alig mert enni, hogy továbbra is "trendi" maradjon. Talán ezért szült két kiló körüli gyerekeket...

Igika & Olivér
igika

Sziasztok!

Menniyt írtatok, pedig olyan büszke voltam magamra, hogy naprakész vagyok a hírekkel, most meg már egy félórája olvasokKép

Kata! Ahogy írod, hogy Peti milyen nyüzsi, hát margit nooormális, hogy colát adsz neki?KépKépKép

Norci! Gratula Vilinek!

Cory! Boldog negyedzsázados születésnapot! Így azért már érzed a súlyát, nem?KépKép

Na megyek összedobok valami hamit, meg vasalnom kell, Hannácska nem aludt valami jól éjjel, így most szundizik. Én is tudnék, na de majd hátha ma éjjel.Kép

Tikk
tikk

Sziasztok!

Néhány napig a Netscape is és a Mozilla is azonnal lefagyott, ha megpróbáltam belépni a társalgóba. Most sikerült, de semmi értelmes változtatást nem csináltam, a hiba okára nem jöttem rá, úgyhogy lehet, hogy ez most csak véletlen siker. Kép Vadul hiányoztatok, megint jól lemaradtam, ráadásul Életem Párjával is jól összevesztünk miatta. Hiába, a két dudás egy csárdában nem jó felállás... Kép Soha semmin nem tudtunk olyan jóízûeket veszekedni, mint szakmai kérdéseken. Kép

Most gyorsan mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok, mielõtt újra lefagy ez a sz@r és megpróbálom feltenni a Profilomba azt a képet, amikor Lacika megszerezte a popsikenõcsöt. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Éjfélkor én szerettem volna írni nektek BÚÉK-ot, de nálunk nem ment a net, így csak megkésve tudom átadni nektek jó kívánságaimat erre az Új Esztendõre!
Szóval nagyon boldog, örömteli és egészséges Új Esztendõt kívánunk!

Off:
Az igazat megvallva, nálunk a Karácsony elég fura volt. A családnak szépe Szent Estét csináltunk, de mi a férjemmel egész ünnepek alatt fasírtban voltunk. Mindennel baja volt...nem tetszett neki az ajándékom (visszavitette velem), megsértõdött, hogy a szülinapját nem kellõen ünnepeltem meg (27-én volt a szülije és elrontotta a gyomrát erre a napra, így semmit sem tudtam se fõzni-se sütni)... Szóval Szilveszterkor eléggé magam alatt voltam, de õ is...
Aztán végre tegnap este mindketten leültünk komolyan beszélgetni és tisztáztuk a problémáinkat. Most csak reménykedni tudok, hogy tényleg mindketten ehhez tartjuk magunkat és ez az év sikeres lesz vagyis boldog a házasságunkat illetõen is.
Babaprojekt lefújva, amíg nincs saját nagyobb lakásunk nem tervezünk kistesót. Szeptembertõl elmegyek dolgozni, ha most találok valami jót, akkor félmunkaidõben lehet, hogy elvállalom. Szóval megterveztük ezt az évet.
A jó hír, hogy férjem engedett, és elmegyünk februárban Dorkástul síelni, igaz egyikünk sem tud, de szánkózni, szaunázni, úszni és forralt borozni lehet, szóval már alig várom!!!!!Kép

Bocsánat, hogy ennyit írtam magunkról.

Cory:
Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk és gratulálok a szeretõ férjedhez, aki ilyen kedves és süt neked tortát!!!Kép

Norci, Zafi: a fentiekben válaszoltam a babaprojekt kérdésre, kiváncsi vagyok a ti élményeitekre, hogy lehet öreg pályakezdõként sikeresen elnyerni egy állást!

Dzsili: nagyon aranyosak a gyerekek, biztosan jó volt nálatok a Szilveszter!

poharazás: Dorka már 4 hetesen pohárból kapta a kis vízét, azóta is csak pohárból hajlandó inni. Próbáltam cumiból itatni, de utálja a gumit, így régebben inkább nem evett semmit, megvárta míg hazaérek pl. vizsgáról. Mostanában félek is, hogy annyira keveset iszik, csak evés közben max. 1 dl vízet. és csak vízet hajlandó inni, még frissen facsart narancslevet sem iszik, a többi gyümölcsöt sem. Csak akkor hajlandó inni többször, ha valami érdekes formájú pohárból kínálom. Így már ittunk vízespohárból, konyakosból, kupicából, pezsgõsbõl... Étterembe imád járni!Kép szóval szerintem a pohárra szoktatásnál a jó pohár a döntõ (ilyen itatóból mi sem tudunk inni) és a cumit meg be lehet kenni valami keserûvel, hogy megutálja. sok szerencsét!

keveset mozgó babák:
milyen nehezek a babáitok? egyszerûen nehezebb megmozdítani egy súlyosabb testet, mint egy kis soványkát. ne aggódjatok, de ha meg akartok nyugodni, menjetek el egy rendes orvoshoz. babaúszás is jó lehet motivációnak.

Márti:
nagyon örülök, hogy ilyen jól buliztál, szinte átadtad a neten keresztül ezt a vitalitást, amit a buliból hoztál! Mikor is jön a babóca? sokat mozog?

Képzeljétek Dorkának vettünk teletubbis CD-romot, és annyira jó!!! Tudom, nem jó ilyen korán gép elé ültetni, de a cd-én magyarul beszélnek és még torna is van rajta, így tornáztunk együtt Dórival. Na nem kell nagy tornára gondolni, csak karemelés voltKép Szóval nagyon aranyos és csak 1100,-Ft volt.

Nálunk a kedvencek mostanában: kutyák, teletubbi, Kaláka zene, szánkó, zenélõ könyv, ablakos könyv, hangszerei és a DUPLO-val tegnap végre önállóan játszott Dóri, egymásba tudta tenni az elemeket!!!

Na befejezem, mert nagyon sok lettem, bocsi!

Vigyázzatok magatokra!
Zsuzsi és 13 hónapos Dorottya
zsu26

Sziasztok!

Latom nagyon csaladias a tarsasag, de remelem meg en is beleferek a nagy csaladba.Kép
Kislanyunk, Zsanett 2001. oktober 17-en szuletett, ha jol lattam a tablazatban Petivel egy napon. Kép
Mar tul vagyunk az elso szulinapon, amikor is Zsani tobbszori figyelmezetesem ellenere, megis belenyult a gyertyalangba. A nagy ijedtseg ellenere hamar jobb kedvre derult. Mostanaban a fogacskakkal gyulik meg a bajunk: 3 het alatt immar 5 uj fog dontott ugy, hogy kibujik a tobbiek koze es ennek meg nincs vege. Jelenleg 11 foga van, amit szivesen csikorgat! Zsani most sajnos beteg, de ha nincs laaza izeg-mozog, rohangal ide-oda es huncutkodik.

Kata!
Szilveszterkor mi is adtunk egy pici kolat a picurnak, de nem tobbet! Szerintem sem jo neki ilyen korban, de egy korty nem hiszem, hogy megartana.

BUEK
Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Köszönjük a gratulákat. Most aztán végképp nyomában kell lennem a lurkómnak, mert még nem ud leülni és mindig elesik.

Sokmindenre nem reagáltma, ezer bocs, azért hátha most sikerül.

Elõször is restanciám még, hogy nem köszöntöttem az újakat! Szóval mindenkinek üdv. a fedélzeten és majd gyertek talira is, hogy személyesen is megismerkedhessünk!

Dzsili!
Áruld el légyszi mivel foglalkozol civilben, hgoy te hangkártyákat udsz beszerelni a gépbe? Engem az uram már próbált rávenni, hogy tanuljak meg ilyesmit, de még így sem megy. Csak nem te is szakmabéli vagy, mint BMárti?

Mozgás: aki aggódik, tényleg jobb elmenni egy szakemberhez, mint idegeskedni. Ha gond van derûljön ki idõben, ha nincs gond, akkor a megnyugtatásért megéri. Viszont a babák tényleg eltérõ ütemben fejlõdnek (lehet pl. a nagy súlyuk miatt, vagy épp más érdekli õket, stb.) kb. 13-15 hónapos korukra kell behozniuk egymást. Ha addig nem mozognak úgy mint a velük egykorú társaik, de az értelmükkel, idegrendszerükkel, stb. nincs gond akkor kutyabajuk.

Zsuzsi!
Állás ügyben szerintem lehet tudok tanácsot adni, ill. inkább a tapasztalataimat megosztani, elég sok melóhelyem volt, és sokszor kerestem munkát, de ez elég ff itt, meg hosszú is, szívesen elmesélem. Estleg mailben valamikor, bár azt nem merem ígérni Bszilvinek és Editnek is tartozom még maillel. Vagy egy talin személyesen mesélek neked errõl.

Norci
norci

Sziasztok!

BUÉK és köszi minden nyugtatást mozgás-ügyben! Mivel látom, hogy jó sok sorstárs van várok még egy kicsit, aztán megkérdezem a dokit. Amúgy szegedi vagyok azaz a pesti címek nekem nem sokat érnek... Egyébként ki tudja közületek, egyáltalán MIT vizsgál a neurológus, amikor ilyen probléma merül fel? Ha mondjuk - csak teoretice - baj van, MI lehet a baj? Ha mondjuk az izomgyengeség kizárva, mert Kitti mindenki szerint egy kis vasgyúró.
Van egy újabb kérdésem. (Emlékeket kéretik felidézni! Kép)
Mennyit kell inni egy 8 hónapos gyereknek, ha kb 2-szer eszik fõzeléket, és egyébként szopik? Ti. a kakival gondok vannak; amióta szilárdat is eszik, néha egész vaskos kis golyókat produkál, sokszor azt is segítséggel. Szopin kívül (amit nem visz túlzásba, nappal csak egyszer-kétszer fogadja el a cicit) csak vizet hajlandó inni (a gyümilét utálja, cukros teát meg én nem akarok adni), és egy-egy evés után 20 gr víz a maximum, ami szerintem elképesztõen kevés. (Amikor említettem ezt a kaki-dolgot a dokinéninek, azt mondta, adjak neki mandarinlevet(!) jól megcukrozva (!), úgy biztos megissza.)
Méri

Ok Norci, most már megpróbálunk rendesen járni talira, ott megbeszélhetjük! Köszi Most találtam különben egy részmunkaidõs állást a Malévnál, gondolkozom rajta....
, de ha tudsz írni mailt az is jó!

Üdv minden Újnak! Húúúú de sokan vagyunk, tök jó!Kép
sziasztok
zsuzsi
zsu26

Sziasztok!
Elõször is!
Mindenkinek nagyon boldog új esztendõt! Egészséges babókkal, igény szerint gömbölyödõ avagy laposodó pocakkal! KépKépKép

Skata, Méri, Szilvi! Üdv a fedélzeten!

Gratula Vilinek a felálláshoz! Tudtam én, hogy nem hagyja Lucát sokáig magában álldigálni!KépKép
Most már gyógyuljatok meg! Én most nátha-torokfájás vajákolásában az Aloe FIrstre esküszöm, torokba fujkálva napi 5-6x. Luca még nem kap, csak a nagyobb bretegek.
Luca is rájött már, hogy ki lehet mászni a szobából! Szerintetek 7 hónapos baba ehet már száraz macskakaját? Kép Mert nagyon szeretne...

Olivérnek nagy-nagy gratula a tolatáshoz!
Minden lassabban fejlõdõ baba mamájának! Réka se akart mászni 9 hónapos koráig, de hemperegve közlekedni se, pedig igyekeztem tágas helyet biztosítani neki. Most látom csak, milyen kényelmes volt! De abban Szilának van igaza, hogy 1000x inkább egy felesleges vizsgálat, mint egy csomó idegeskedés.

Cory! Megkésve bár, de törve nem, boldog szülinapot kívánok!

Mi anyuéknál szilvesztereztünk végül, tásasoztunk, picit tevéztünk, Réka és én egy picit, Luca sokat aludt. De éjfélkor koccintottunk (Luca meg kicsivel éjfél után cicizett, hogy neki is jusson a pezsgõbõlKép).

Zsu!
Ha mindketten egyetértetek benne, akkor jól döntöttél! És pár év munka után esetleg jóval nagyobb kedvvel maradsz otthon babázni. Nálunk is a lakáshelyzet hozta a nagy - 8,5 éves - korkülönbséget, és én most igencsak élvezem az elõnyeit. (Azért hamarra bevállalnék egy harmadikat, ha válogatni lehet, fütyisetKépKép)

Jó kis regény, be is fejezem!

Borcsa és Luca, aki a lábamon ülve lamentál "ejdejdejdejde"

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Méri: az én fiam 8 hónaposan nem ivott még semmit (1-2 korty vizet a kádból, de ennyi Kép). Nyáron (10-11 hónaposan) kezdett rendesen inni. Mondjuk napi 2 max 3 dl-t.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Köszi az üdvözleteket!
A nap legnagyobb eseménye, hogy Zsanka elõször evett egyedül! Ügyesen felszúrta a villájára a virslifalatkát és a szájába tette, persze ez után a fõzeléket már nem akarta megenni csak a virslit!

Mozgás témához:
Nálunk Zsanka majdnem 8 hónapos volt, amikor hasrafordult (mivel utált hason lenni), viszont 9 hónaposan felállt, majd csak utána tanult meg ülni. Hát nem a "nagykönyv" szerint haladt. A véleményem nekem is az, hogy minden baba haladjon a saját ütemében. Ha viszont megnyugtat egy vizsgálat akkor ne habozz!

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Csak 1 kis napot hagy ki az ember lánya, aztán alig gyõz olvasni Titeket!!!

cory. Boldog szülinapot! Ha igyekszel, még utol is érhetsz! Kép

Menta: A férjed hímzett a párnádra, amit adott Neked???

Henke: Elektrolux a drágám.

Norci: gratulálok a felálláshoz!!! Javuljatok!

Szila: szuper vagy, hogy megkérted Gabit az arhiválásra! Köszi! És tök jó a táblázat! De mi a "grease" a fejléceden?

LKata: szerintem DIREKT tettétek oda azt a konyakos szaloncukrot, hadd aludjon jól az a gyerek Kép

Zsuzsa: javulást Beának!

Zafi: nálunk is volt fõnökcsere még szeptemberben; teljesen be vagyok tojva (bocs), mire megyek majd vissza.

Dzsili: gratulálok a 7. foghoz. Mi még a 3.-kal kínlódunk. Az enyémek utálják a kólát és a Mekit is. Pedig régebben voltunk néhányszor. Igaz, szilveszterkor ittunk kólát, hogy ne aludjunk el Kép

eszter: szerintem elég akkor vizet adni, ha már nem csak szopizik a baba. Tomi pl. csak néhány hónapja iszik egyáltalán vizet. Addig inkább gyümölcslevet ivott.

Borcsa: én laposodó pocakot szeretnék! Nem lehetne nekem külön azt kívánni?? Kép
A macskatápot én inkább beáztatnám kissé és úgy adnám Lucának Kép
Tomi is tudja az "ejdejdej"-t Kép

Most futok, mert Tomi ajajajt és nyanyanyát kiabál.

bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!!

Szia Szilvi, üdv itt!!! Hány órakkor született Zsani??? Nagyon örülök, hogy egynaposak!!!

Na, közben visszagondoltam a kólázásra (szokás szerint túloztam) a 2 dl-es pohár volt kb 1/3-áig, de annak a felét biztos megittam 3 -4 kortyot biztosan.
Áhh, a szaloncukor sem haszált ugyanolyan nyüzyi maradtKép Viszont elhoztam magamnak az összeset, tiszta jó, nagyon olcsón vették anyuék, és tényleg mon cherrysen néz ki, és az íze is olyan. Már megettem, Peti nem kap.

Viszont most gondban vagyok. Az a baj, ha olvasok/hallok valamit rögtön beparázok, hogy az én gyerekemnek is baja van. Pl szegény kis barátja Marci, (egy napon születtek a kórházban) leukémiás. Februárban lesz valószínû a transzplantációja. Júliusban tudtam meg, azóta se nagyon térek magamhozKép Na, de azóta parázok, hogy ha velük megtörténhetett.......mindig félek, hogy valami komoly baja vanKép (igazság szerint ez egy tetemes önbizalomhiány, mert még mindig nem tudom elhinni, hogy egy ilyen csodára én érdemes voltam, mint ez a gyerek, aki ilyen szép, okos, és egészséges).
Szóval, most olvastam egy olvasói levelet a kismamában az orvos válasszol rovatban. Ott az anyuka acetonosnak érezte a pici lehelletét, cukorbetegségre gyanakdott. Na, az orvos azt válaszolta, hogy a cukorbetegség jele kisgyerekkorban (2 éves kor alatt nagyon ritka), hogy fogy, sokat eszik-iszik-pisil. Nomármost a Peti súlya vagy áll, vagy éppen csak nõ, (mondjuk meg se áll egész nap), enni mondjuk nem nagyon eszik, de SOKAT ISZIK!!!! két napja számplom, 24 óra alatt 5 cumisüveg. (250 ml) A ti gyerekeitek mennyit isznak?????? Nagyon aggódomKép

Puszi: Kata
LadányiKata (ladán

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?