Új privát üzeneted érkezett!

Jaj elfelejtettem kérdezni!

Hol lehet olyan kocsi alakú tortát rendelni???? Ha tudtok adjatok telefonszámot is, vagy ha van recept, az is jó! 1 nap alatt megcsinálják?

Köszi: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönjük a szülinapi jókívánságokat!Kép

Szülinap:
Végül is nem sütõtöktortát csináltam, hanem gesztenyetortát, de ez is nagyon jó lett. Hanga mondjuk nem evett sokat belõle, és nem is volt meg az a klasszikus beletenyerel ezerrel történet. Viszont eloltotta az ujjával a gyertyátKép. Az én nagyszüleimnél volt a "buli", sajnos elég kis hely volt, és állandóan arra kellett figyelni, hogy mikor ránt le valamit, de ezzel együtt jól elvoltKép. Rengeteg dolgot kapott: állathangos zongorát, plüss mozdonyt (Bogancsi, ez csak csörög; de holnap kipróbálom, ha földhöz vágom, mit csinálKépugató-pitizõ kiskutyát (engem irtóra idegesít a hangja, de Hanga imádja), építõkockát, bébi enduromotortKép, zoknikat, kispárnát, toronyépítõ játékot. A karácsony el is törpült a szülinapja mellettKép Hazafelé meg jót aludt a kocsiban.

Ja, meg karácsonyra a keresztszüleitõl kapott egy olyan textil sátrat (kocka alakú), amit irtóra élvez, nagyon tetszik neki.

Képzeljétek, ma vacsorára két egész üveg kaját megevett. Délben meg evett a húslevesembõl isKép.

Zsuzsi,
nem semmi ez a karácsonyfás+ajándékvásárlás sztorid. Én is biztos jól kiakadtam volna.
Dorkának meg gratula ez elinduláshoz. Kép Hanga is egyre többször áll meg támaszkodás nélkül már.

Edit,
hogy sikerült a vacsora? Mit szóltak hozzá a fiúk?

BMárti,
sikerült a gép felújítása?Kép Tök jófej Jézuskátok volt.Kép Nekünk tévéállványt hozott.

Üdv
Szila és az 1 éves HangaKép (atyám, öregebb lettem egy évvel...)
szila

Sziasztok!

Eszter! De ha szoptatás mellett 7-8 hétig csinálod ezt a diétát, akkor hogy lesz tejed? Szerintem kísérletezz, ha gonodolod, hogy kizárod a tejtermékeket, de igazából a bõrgyógyász nekünk azt mondta, hogy az ekcéma nem kajától van. A dolog lényege, hogy ezeknek a babáknak valamilyen anyagot nem termel kellõ mennyiségben a szervezetük, ami egy védõréteget képez a bõrön. Ezért kell minden fürcsi után hidratálni. Mivel nekik nincs ez a védõréteg, valamilyen külsõ hatásra - nem pamut ruha, mosópor stb. - beindul ez a folyamat és száraz, viszketõ foltok lesznek a bõrön. Nem tudom igazán tudományosan elõadni, de valahogy ez a lényege. Ha legyengül a szervezet, pl. mint nálunk náthás volt a Réka mikor kezdõdött, akkor is fokozott a veszély, meg télen, mikor jobban felöltöztetjük õket. Igazából nehéz megmondani, hogy mi okozza, pszichés dolgok is közrejátszanak, változtatni kell egy-két dolgon (amit már írtam: mosópor, vagy fokozott portalanítás, nincs plüssállat), és együtt kell élni vele -míg ki nem növi. És reméljük kinövi mindenki!Kép
Na, megint eszembe jutott egy jó adag! Nekem már csak ilyen fokozatosan jutnak eszembe a dolgok! ( meg aztán ittam egy kis borocskát így az ünnepek miatt és lehet, hogy serkenti az agymûködésemetKép)

Gorsi! akárhányszor álltam neki sütni vagy vasalni, én is mindig megégettem magam! és ha kés kerül a kezembe, tuti elvágom valamim!Kép Ezt a tehetséget anyukámtól örököltem!Kép Petinek gratu a lépésekhez!Kép

Zsuzsi! Gratula a túléléshez!Kép Nem semmi ez a rohanás, amit végigcsináltatok!Kép

Nálunk is nagyon jól telt a szenteste! Apa fõzöttKép, addig mi Rékával hancúroztunk a gyerekszobában, aztán jött a Jézuska! Volt nagy ámuldozás a karácsonyfára, aztán csomagtépés és önfeledt játék az új játékokkal. Kapott egy játéktartó dobozt, benne duplo szerû építõvel, csak más a márkája. És egy húzogatható elefántot, amin van egy gomb, amit ha megnyom zenél. (ezt jól megmondtam) Aztán közösen elfogyasztottuk a karácsonyi vacsorát! Réka velünk lakmározta a pulykát krumplipürével!Kép Annnnyira édes volt, ahogy ette és hogy örült az ízeknek!Kép
Ma nagyinál voltunk, ott ruhákat kapott, könyveket, bábot és egy magnót mikrofonnal + törpikés kazettát, amire jót buliztunk!Kép Úgy látom, hogy nagyon élvezi ezt a nyüzsgést!
Holnap egy kis nyugi lesz, aztán pénteken utazunk a szüleimhez és folytatódik a pörgés!

Megint jó hosszú lettem! Bocs!

Puszi,
Zafi
zafi

Sziasztok

Még nem tudtam olvasni így nem reagálok most nincs idöm se írni annyi minden történt.

A lényeg:

Kép

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Húha!

Mennyi ajcsi és mindenféle! Nem is gyözöm olvasni, Napocska is sok-sok mindent kapott lehet hogy ha lesz idöm majd levésem a legjobban egy nmagy ráülös mozdonynak örült amit lábbal lehet hajtani.

Képzeljétek 24.-én hajnalban meg halt az anyósom, szép kis Karácsony mi? Most intézi majd a férjem a papirokat meg a temetést.

A bétyám viszont bejelentette hogy megnösül és júniusra babájuk lesz!

Én kaptam egy digitális videó kamerát, egy gyürüt és egy nyuszi mamuszt a páromtól, az anyósom ajándéka viszont becsomagolva áll a szekrény tetején, valahogy rá sem tudok nézi, nem tudom mi lesz vele.

A gyerekeim aranyosak voltak meg szépek és örültek mint mindíg de nekem nem ez volt a legjobb Karácsonyom.

Pusszancs. Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Dzsili: hát nem is tudok mit írni neked, azt hiszem csak annyit kívánhatok, hogy a jövõ év boldogabb és szerencsésebb legyen! Milyen érdekes és jó, hogy minden elmúlásra egy születés jön, lásd bátyád babájaKépNapsugár nagyon úrhölgy ebben a ruhában! De a fiaidra is kiváncsiak vagyunk ám!

Zafi: én is pulykát készítettem, megtöltöttem gesztenyével és májas-gombás töltelékkel, mi is krumplipürével ettük és Dorka is csak habzsolta! Kész húsevõ lett!Kép

Most mi tele vagyunk kajával és mivel a férjem nem tud enni, így én eszegethetem ezt a töménytelen kaját, biztosan hízok egy csomót!Kép

Zafi, Gorsi: Naksol, mindig legyen a közeletekben, égés ellen nagyon jó!

Mindenkinek további jó pihenést!
Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Elõször a legfontosabbat, már így is késésben vagyok:

BOLDOG SZÜLINAPOT HANGA!!!

Ezután a jó hír: Szeretett számítógépünk újra életre kelt, immár az új alaplappal, méghozzá meglepõen és szokatlanul kevés küzdelem árán, úgyhogy még gyanakszom, hogy bármelyik pillanatban összeomolhat. Kép

PiciLacitól gyönyörû saját festésû karácsonyi ajándékot kaptam. A szobájában egy kihúzott fiókba beállva csakazértis elérte a tuti bababiztosnak hitt magasságba tett popsikenõcsöt. Max. 3 percig mindenki azt hitte, hogy éppen valaki más tartja szemmel Csibészkét... Kép A kenõcs egy részét megette, a maradékkal harci színeket festett az arcára (a kiásott csatabárdot azóta is hiába keresem), és mûvészi ihlettel kidekorálta a pelenkázó szekrényt. Amikor megláttam, azt se tudtam, sírjak, vagy nevessek. Készült fotó, remélem sikerült, és az lesz az új profil képem. Kép Vagy a csokitortás... Kép

Megnéztük a szabadnapos babát, könnyesre röhögtem magam, így, egy hasonló korú csemete anyukájaként még viccesebbnek tünt, mint amikor elõször láttam. Kép Szerencsére Csibészke aludt, így nem kapott új ötleteket... Kép

Most rohanok, mert a Lacik korognak, holnap még karácsonyi vendégeket várok, de utána végre MINDENT ELOLVASOK! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Szila!
Boldog szulinapot Hanganak!
Kép

Danimama
danimama

Sziasztok!

Régen már jártam itt, de most megpróbálok kicsit sûrûbbenKép

Nem tudom, emlékeztek-e ránk, de azért röviden, hátha nem:
Kisfiam Ladányi Peti 2001.10.17.-én 1.06-kor született a SOTE 2 klinikán császármetszéssel 3500 gr-al, és 57 cm-el.

Jelenleg 11,5 kg, 89 cm és 24 -es lába van. Szõkésbarna haja, nagyon szép kék szeme van.
7 hónapos koráig szopizott, magától hagyta abba (õ is ekcémás volt, érdekes, a szopi elhagyásával megszûnt, természetesen nehogy bárki is emiatt abbahagyja, de valószínû sok tejterméket ettem)
Elég késõn csinált mindent, azaz sokáig semmit, aztán egyszerre mindent. Forogni alig forgott, 7,5 hónaposan felült, mászott, 8 hónaposan felállt, 10 hónaposan elindult, de rögtön rohant, azóta is.
Enni kicsinek szeretett, (amíg szopott, mellette) azóta szörnyû finnyás, külön küzdelem minden etetés.
Beszélni csak a saját nyelvén, néha egy Apa hallatszik, egy nem, de igazán nem beszél, viszont, ha a párom rászól valamiért, olyan mérgesen beszél vissza, hogy csak naKép
Viszont nagyon érti amit mondunk neki, pl: ültesd a macit a dömperbe, és húzzad. Vagy: ha kinyitottad a szekrényt, menj vissza és csukd be.
Nagyon sok tárgyat ismer, és megmutatja, a testrészeit is, a szomszédainkat is név szerint ismeri, ha mondom menjünk az Ildihez (Bal oldali szomszéd) már megy a bejárathoz, kinyitom, balra megy, és már veri az ajtajukatKép

No, folyt köv, mert utálja ha számítógépezek, és itt rángatKép

Puszi Ladányi Kata
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Zafi: tökéletes a leírásod az ekcémáról - sajnos. Réka hogy viseli a kencézést? Tomi nem nagyon szereti. Általában sok minden krémes lesz körülötte, mire végzünk Kép Viszont most sokkal jobb a helyzet, mint volt 2 hete! Kép A popsija is már majdnem olyan, mint régebben volt a "nagy borzalmas piros-sebesség" elõtt.

Zsuzsi: Brrr! Nem biztos, hogy én végig tudtam volna csinálni a karácsonyi programotokat!

Szila: 2 üveg vacsorára? Meg húsleves ebédre? Szerintem 3 napja éheztetitek azt a szegény gyereket! Kép

Dzsili: Tündéri Napsugár!
Részvétem az anyósod halála miatt. Nem lehet most könnyû a párodnak.

Tominak nagyon tetszenek az új játékai: kapott egy csomó Legot, fa tologatós egeret, labdát. A nagyok (meg mi szülõk is) kaptak egy óriási labdát, amit akár derékfájás ellen is lehet használni. Szerencsére 300 kilóig terhelhetõ, így még én is használhatom Kép Kép Kép Arra Zsófi ráültette Tomit és "ugráltatta" rajta. Nagyon lelkes volt Tomi. Aztán legközelebb, amikor rátettük, már magától "lovagolt" rajta.
Idén valahogy ügyesebb voltam és mindenkinek megfelelõ méretû és minõségû, stb. ajándékot sikerült vennem! Még apósom is, aki rendkívül puritán és nem szereti az új tárgyakat, nagyon örült a diszkrét, hagyományos pizsamájának Kép
Nektek elárulhatom, hogy ma délben kissé spicces lett az egész családunk - csak Tomi nem, ugyanis kaptunk borospoharakat és az ebédhez megittunk egy üveg bort. De a gyerekek is ittak egy picit. Jaj, remélem, nem gondoljátok, hogy ronda dög alkoholisták vagyunk!!! Csak olyan kellemes volt az egész hangulat: napsütés, jó kaja... Utána meg társasoztunk és egy csokibonbon volt a tét. Na, persze apa nyert! De mi kaptunk vigaszdíjakat!!!

Na, azonnal befejezem. Bocs!!!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Dzsili sajnálom, hogy ilyen szomorúra sikerült a karácsonyotok.Kép

Milyen szép ajándékokat kaptatok!! Mi szerényebbre vettük a figurát vagyis azárt annyira nem, mert nekünk lakáskulcs volt a fa alatt. Mondjuk még a költözés elött állunk.Kép

Nekünk is nagyon szépen telt az ünnep. Hanna belenyúlt a gyertyába, kicsit nyügös lett a fürdés, gondolom a melegvíz miatt, de szerencsére felszívódott ma reggelre és nem durrant kia hólyag, de elég nagy volt.

Teszek a profilomba karácsonyos képet, ahogy azt valaki korábban említette.

Kata! 89cm és 24-es láb??? mi lett Petivel, óriásbébi lett?Kép

BMárti! Aranyos lehetett a dekoráció.Kép

Lányok,hétfön talizunk?

pussz mindenkinek
tikk

sziasztok

dzsili Kép ferjed hogy viseli?
tunderi aranyos a pici lany es nagyon tuti a kep Kép

zafi, nem fogtam bele a dietaba. karacsonykor meg plane nem Kép hajra beigli Kép szerintem sem allergia lehet, mert eddig is marha sok tejtermeket ettem es nem jott ki csak most az ekcema adamnal. hasznal a kenocs, amit vettem, javul a kezecskeje szepen. az en ekcemam meg egyre rosszabb, ejjel allandoan arra ebredek, hogy vakarozom, mint egy bolhas kutya.

felebredt a legenyke, mehetunk setalni - itt gyonyoruen sut a nap Kép

eszter
adamama

Sziasztok!

Dzsili!
Kép Anyosod miatt!
Napsugar nagyon aranyos ebben a ruciban!

Tikk!
Az a valaki én vagyok,aki korabban emlitette a karacsonyos képeket.KépHanna aranyos a képen!

Raktam fel én is.
Ez nem mind az uj jatéka Rikinek,de jo képet csak masnap tudtunk késziteni.Amin csak az uj jatékaival van,az nem igazan sikerült karacsonyosra.Kép

Szila!
Köszi szépen,sikerült a kaja!Izlett mindenkinek.
Részletek majd mennek mailben.
Hangat biztos kimeritette a szülinapja,ezért feltöltötte magat energiaval!

BMarti!
Tetszik az ajandék,amit PiciLacitol kaptal!Kép

Zsuzsi!
Férjednek jobbulast!
Neked pedig drukkolok,hogy meg tudd enni a sok kajat!Kép
Mivel én messze vagyok a csaladomtol,a testvéreimet nem lattam mar fél éve,igy féltem,hogy elsirom magam,de sikerült megallnom.Viszont nagy örültem,mert a hugom felhivott Kinabol!KépKép
Egyébként minden évben nagyon sok borzalom van!Sajnos!Kép

Kata!
Szia!Szép méretekkel rendelkezik a fiad!KépKép

Üdv mindenkinek!

Edit
edith16

Az elôbb azt hiszem kicsit idétlenül fogalmaztam.Szoval a képen a jatékok Riki körül vegyesen vannak.Ujak is és régiek is.

Ezt pedig muszaj megmutatnom!

Kép

Edit
edith16

Dzsili!
Kb 2 órája azon gondolkozom, hogy mit is írjak anyósod miatt. Csak annyi jutott eszembe, hogy nagyon sajnálom, hogy így végzódik az évetek, de kívánom, hogy a jövõ évetek sokkal jobban kezdõdjön, és majd folytatódjon is.
Nálunk idén volt elõször, hogy egyik Nagymamám sem volt velünk Karácsonykor. Én húsvét után veszítettem el a 86 éves nagymamámat, és csak most fél évre jöttem rá, hogy mekkora ûrt hagyott maga után. Karácsonykor mindig kaptunk tõle egy-egy csomag fokhagymát. Nem mintha mi nem tudtuk volna megvenni, de azt mindig kaptunk tõle. Én le is mondtam róla, de tegnap a Keresztanyám eszembe jutatta amikor átadta az ajándákokat, és ott volt az elmaradhatatlan fokhagyma csomag. Ha belegondolok, most döbbentem rá, hogy nincs az élõk sorában a Nagymamám.
No, errõl ennyit.

Edit!
Tündéri Riki ebben a nagy dobozban. Nagyon férfiasan csücsül benne.

Kata!
Én még relatíve új vagyok ezen a topikon, kb 10 napja találtam ide, ugyhogy Te nem ismerhetsz. Az én lányom kb.3 héttel idõsebb a fiadnál, õ 2001. szept. 25-én született, de a méretei hasonlóak, sõt ugyanazok. Most kapott karácsonyra egy 24/25-ös mamuszt, és pont jó rá. Érdekes Bea sem szereti ha gépezek, ugyhogy ha bármi dolgom van a gépen, azt csak akkor lehet elvégezni, amikor kisasszony pihizik, illetve alszik. A szelektív hallás bizony nálunk is mûködik. Mindent megért, mindent megcsinál, csak a "nem" szócskát nem akarja megérteni. Ezért aztán komoly összeütközések vannak.

Zsuzsi!
Én tuti nem csináltam volna végig ezt a rohanást, amit ti csináltatok. Ehhez csak gratulálni tudok. Én már nagyon lusta vagyok.

Bogancsi!
Kedves egészségetekre azt az üveg borocskát.

Márti!
Gyönyörû ajándékot kaptál Picilacidtól. Gratulálok a mûvész úrnak. Ugye készült róla fotó? ha igen, akkor tedd fel légyszives, hadd csodáljuk meg mi is.

Eszter!
Ahányszor ránézek a ronda ekcémás kezemre, mindig eszembe juttok. Én arra már rájöttem,hogy semmi AleoVerá-s mosogatószert, krémet nem használok, mert az készíti ki a kezemet elsõsorban. Amiben Aleovera van, az már kerül is vissza a polcra.

Na azt még leírom, aztán befejezem, hogy a Bea ma rájött, hogy kell felmászni a franciaágyra. Egy bajvan csak, hogy lefele még fejjel akar menni. Így aztán egy percre sem merem bent hagyni a szobában egyedül.

No, azt hiszem mára befejezem. Sziasztok Zsuzsa

beababa

Sziasztok

BMárti
Nem találtam az új képet a profilodban!!!! Kép
Pedig a festményt megcsodálnám! KépKépKép

Bogancsi
De-de szerintem "alkoholista " banda lehetettek, ne is magyarázkodj.

Mi is ittunk Napsugárral / már mint ö tejcibe kapta/ egy kis vörös bort kivételesen, mióta terhes akartam lenni illetva baba van és szopiztatok most vettem magamhoz elöször alkoholt, fura volt.
Napocska éppen a mozdonyával küzd szeretné megmászni mindíg ki csusszan alóla ebböl sírás lesz!

Tikk
Nálunk mindíg szerényebb volt a Karácsony nekünk felnötteknek legalább is idén meglepett a párom de nem lehet látod minden tökéletes! Lakás kulcs nekem is kéne!!!KépKépKépKép
Hanna olyan cuki a fa alatt ahogyan a macit öleli! KépKépKép

Edit
Aranyos Riki a dobozban de a profilos képed nekem jobban tetszik olyan édesen huncutul mosolyog!KépKépKép

Mindenkinek köszönöm az együtt érzést páromra rá is fér.

Ma kaptuk a táviratot hogy az anyósom testvére is ugyan aznap reggel meg halt, ö 20 évvel idösebb és nagyon beteg volt de azért pont egyszerre?

Ma meg kiderült hogy egy jó barátja az apunak tegnep este szív infarktust kapott, az intenzíven van, szegény apám teljesen ki van azt mondta ennyi minden rossz nem igaz hogy történik valahol még!

Teszek én is képet a profilomba!

Pusszancs : Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Jaj, Dzsili! Ez nem is lehet igaz Kép Biztosan nagyon szerették egymást anyósod és a testvére. Néha elõfordul ilyesmi, hogy a testvérek egyszerre halnak meg.
Vígasztaljon az, hogy most már annyi minden rossz történt nálatok, hogy már csak jó jöhet!

Edit: nagyon szédületes a fotó Rikirõl! Kép

Ma vittem lovagolni a lányaimat. Nem volt semmi már az út sem ebben a zimankóban, ráadásul a házigazdák egy tegnapi buli miatt elaludtak és ott várt rájuk 5 lovagláshoz öltözött egyén, ló meg sehol. Nagy nehezen végre elõkerültek, és így végül még 10 perc ráadást is kaptak a lovaglásból kárpótlásul. Én meg majd megfagytam közben. De nagyon klasszak voltak. Utána meg úgy fûtöttem a kocsiban, hogy majd szétdurrantak a csövek, míg felolvadtak a lányok. Közben meg apa - saját beszámolója szerint - megtisztította Tomit a kakából. Kép Sõt még meg is tízóraiztatta. Nagyon vidámak voltak mindketten, no meg Dani is, mire hazajöttünk.

pussz mindenkinek Kép
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Dzsili! EZt olvasni is elég volt.Kép

Zafi! Ha olvasod vagy bárki más, aki tudja Beja vonalasszámát, írja meg már nekem, mert nem válaszol semmilyen üzenetemre.Kép Lehet már nincs is meg a telefonja?

és akkor most a nagy hír: Hanna ma délután elindultKép

Remélem mindenki jól van akik nem jelentkeztek, azok pedig jót családoznakKép

pussz

tikk
tikk

Sziasztok!

Itt vagyok én is.
Volt egy elmaradásom, Danimama Daninak Boldog Szülinapot! Kép
Ezer bocsánat, hogy ez lemaradt múltkor.

Dzsili!
Részvétem.

Beszámoló:
Nálunk is jól telt a Karácsony. Szenteste Vili olyan kegyes és rendes volt hozzánk, hogy lefeküdt addig aludni, míg feldiszítettük a fát, míg egymást megajándékoztuk és kettesben megvacsoráztunk Kép Kaptam Vityától egy bio párnát és olyan jó Kép. Elég jókat aludnék rajta, ha Vili hajnalban nem ébredne óránként, sajnos fogzik ezerrel és így rengeteget akar szopizni is jó mohón amitõl a pocija is megfájdul Kép . Férjem kapott tõlem egy gyönyörû pulcsit, csak sajnos az ujja hosszú volt Kép
Anyósomék persze nem bírták ki és jöttek szenteste aznap hívtak fel, hogy mikorra jöjjenek - persze mondtam, hogyha jönnek akkor már vacsorára - szerencse, hogy a kajával nem vártuk meg õket, mivel két órát késtek, Vili tõlük meg a délutáni alvástól úgy felpörgött alig tudtuk elaltatni.
Anyósékról még annyit, hogy meg se kérdezték, hogy mi szeretnénk-e, hogy õk jöjjenek.

Vili a fenyõfát mikor apja behozta az erkélyrõl azonnal meg akarta közelíteni, mászott utána, közben kaján vigyorral nézett rám "anya látod mit csinálok" majd meg zabáltam Kép aztán a levágott gallyakat megengedtem, hogy megfogja, megmutattam hogy szúr és nem jó fogdosni, annyira édi volt, azért ezt nem markolászta úgy mint a dolgokat általában, csak nagyon óvatosan. A feleldiszített fa, az annyira nem hatotta meg. Az új játéknak nem annyira, de a letépõzárazható tasakjának nagyon örültKép

Másnap voltunk anyukáméknál meg párom nagymamájánál Vili úgy kidõlt estére a nagy nyüzsiben. Vilinek a dédinél legjobban a csillagszóró tetszett. A kendõben volt rajtam Vili onnaan nézte, apa meg felvette videóra, ahogy oda akart "repülni" Vili.
26-án anyóséknál elmaradt a buli, mert a fél család megbetegedett, nem õk, hanem akikkel találkoztunk volna náluk. Így aznap itthon voltunk hármasban amit nagyon élveztem.

Már regtényt írtam így röviden még annyit, hogy Vilike egyre gyakrabban térdel fel, mostmár szinte bárhol - a kiságyban, a kiságy mellett, a pelenkázós polcnál, stb - és próbálkozik a felállással Kép A profilomba tettem fel ilyen térdepelõs képet róla Kép

Tikk!
A lakáskulcs nem rossz ajándék a fa alatt, nekünk tavaly az elõzõ lakásunk ára volt ott, aztán tavaszra lett meg a lakáskulcs. Remélem egyszer házkulcs lesz ott Kép ezt kívánom nektek is!

Lelövöm magam. További kellemes ünnepeket!

Norci
norci

Sziasztok!

Még egyszer MINDENKINEK köszönjük szépen a szülinapi jókívánságokat! Igazán jól esnek.Kép

Dzsili,
Hangának nagyon tetszett a kép, nagyon örült neki.Kép
Anyósod miattKép.

BMárti,
arra a festményre én is nagyon kíváncsi vagyok!!! Na, elõ vele!

LadányiKata,
gratula piciKép fiad méreteihez, nem semmi!

Bogancsi,
mi is megittunk a karácsonyi vacsora után egy üveg bort, vagyis én csak egy pohárralKépKlassz lehetett a lovaglás ilyen havas idõben...egyszer majd én is szeretnék lóra ülni, de valamilyen megmagyarázhatatlan okból félelk a lótól.

Tikk,
nagyon tetszik a kép Hannáról!Kép És gratula az elindulásához! Tök jó!!!!!!KépKépKépKép

Edit,
milyen komisz vigyorral ül Riki a dobozban.Kép Mintha valami csínyre készülne...Kép

Nálunk is van NAGY HÍR: Hanga is elindult.Kép Csak úgy sunyibanKép, néztük a híradót, egyik kezében a kifli másikkal az asztalnak támaszkodott. Én éppen a híreket figyeltem, és periférikusan láttam is hogy jön felém, de nem fogtam hirtelen fel, hogy nem is kapasztkodik, aztán egyszer csak ott volt nálam. Kb. 4-5 lépést tett. A szülinapja óta egyre többször álldigál egyedül is, elengedem, és úgy marad. Vagy õ engedi el a kezem/asztalt, és úgy áll.

És akkor itt a bõvült táblázatKép:

<pre>
Anyuka neve Gyerkõc neve Születési idõ Születési hely Lakóhely (város-kerület) Többi gyerkõc
Andi3 Luca 2001.augusztus 16 Budapest, Kútvölgyi Kórház Kerepes Zsófi (sz.: 1998. december 25.)
Cory Balu 2001.szeptember 12 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XXII. ker.
Heni (Henke) Barnabás 2001.szeptember 21 Budapest, MÁV Kórház Budapest, X. ker.
Zsoldosné Egry Zsuzsanna Bea 2001.szeptember 25 Kistarcsa Gödöllõ István Gábor (1993), Miklós Bence (1995)
Ladányikata Peti 2001.október 17 Budapest, SOTE II. Budapest, XIX.ker.
Rebi Ildikó CSENGE 2001.november 7 Budapest, MÁV Kórház Budapest, II. ker.
Márti Ármin 2001.november 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
Tikk Hanna 2001.november 21 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIX. ker.
Nyuszimanó Donát 2001.november 25 Helsinki
Bea Ajsa Soreya 2001.november 29 Budapest, MÁV Kórház Bicske
Zsuzsi Dorottya 2001.november 30 Budapest, MÁV Kórház
Laura Romola 2001.november 30 Budapest, Péterfy Kórház Budapest, XVI. ker.
Ágci Gábor 2001.december 4 Szeged Szeged
Beja Bálint 2001.december 12 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
Bogancsi Tomi 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Telki Zsófi (1986), Juli (1987) és Dani (1990)
Zafi Réka 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kõbánya
Danimama Dani 2001.december 20 Vancouver, Kanada Kanada
BMárti PiciLaci 2001.december 23 Budapest, Szent Margit Kórház Budapest, III. ker.
Szila Hanga 2001.december 25 Budapest, Péterfy Kórház Budakalász
Dzsili Napsugár 2002.január 28 Budapest, Szent Imre Kórház Márk László (1992), Máté Richárd (1996)
Gorsi Peti 2002.február 1 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IV. ker.
Menta Helena 2002.február 3 Budapest, MÁV Kórház Budapest, III. ker.
Igika Olivér 2002.február 11 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XI. ker.(Gazdagrét)
Borcsa Bátor 2002.február 25 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, XV. ker.
Eszter Ádám 2002.március 7
Solya Máté 2002.március 8 Budapest, SOTE II. Ravensburg Sára (2000. december 11.
Andysj Madison Shannon 2002.március 22 Carrolton, TX USA San Jose, CA Fatime(8)
Jáhneszter(sztike) Anna Júlia 2002.március 25 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Zugló Judit Réka (7)
Edit Riki (Henrik Sándor) 2002.április 29 Budapest Párizs
BSzilvi Peti 2002.május 1 Budapest, II. Nõi Klinika Budapest, XIII.ker.
Borcsa Barbara Luca 2002.május 24 Budapest, HIETE Budapest, Kelenföld Réka Sarolta (1993)
Norci Vili 2002.május 31 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XI. Ker.</pre>

Pusz Mindenkinek
Szila és Hanga
szila

Sziasztok!

Eszter, Zsuzsa!
Ezek szerint nem csak én küzdök az ekcémámmal! Legalábbis úgy gondolom nekem is az van, ti voltatok vele orvosnál és mit mondanak rá?

BMárti!
Milyen kreatív kisfiad van!

Edit!
Nagyon jó mindkét kép, nekem igazából a dobozos tetszik, de az a huncut mosoly sem semmi!

Dzsili!
Részvétem anyósod miatt!
Most már tényleg csak jó jöhet nálatok!
Én is most karácsonykor ittam elõször, amióta babás lettem. Én a két kedvencemet kóstolgattam, Sheridan és Amaretto. Nagyon fini volt, de még attól a két kortytól is majdnem becsíptem.
Napsiról (mint mindig) nagyon jó a kép!

Tikk!
Gratulálok Hanna elindulásához! Nagyon jó a kép a profilodban! Olyan &#8222;nagylányos&#8221;!

Én is jöttem újságolni, Peti tegnap este egyedül felült a kiságyában és ma sokszor teljesen magától kapaszkodás nélkül felült, de olyan természetességgel, mintha mindig is ezt csinálta volna. Így viszont sokkal hosszadalmasabb az altatás, mert folyton felül és veri a buksiját az ágy rácsába. Megyek is mert apa nem boldogul!

Puszi mindenkinek!

Szilvi és Peti
bszilvi

Tikk!
Látom Hanna sem sieti el az elindulást, de vigyázz, mert pár nap múlva szaladni fog, és nem fogod utolérni. De természetesen kijár neki is a tapsvihar, és a gratuláció.

Szilvi!
Kb 7 éve, amikor a 2. fiam megszületett, voltam bõrgyógyásznál a kezem miatt, de azt mondta, hogy kisérletezzem ki, hogy mire lehetek allergiás. Nem jöttem rá, de az biztos, hogy mindig télen a hideg idõben jö elõ, és sajnos akkor tavaszig elbajlódok vele. Az Aleoverás mosogatóra, krémre gyanakszom istenigazából, mert arra már rájöttem, hogy nem attól jön ki ez az ekcéma, de ha azzal próbálom kezelni, akkor még viszket is de cefetül.

Na most sikerült rövidnek lennem, de ne örüljetek, mert lehet, hogy holnap megint szómenésem lesz.
Sziasztok! Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Zsu: gratula Dóri elindulásához Kép

Dzsili: sajnálom Kép

Tikk: nagyon helyes Hanna a képen Kép Gratula Hanna elindulásához Kép

Edit: nagyon édes Riki a játékok közt Kép Nagyon jó a dobozos kép!!!!!

Zsuzsa: Nekem is Karácsonykor (igaz már 6 éve) sikerült rádöbbennem, hogy a nagyszüleim már sosem lesznek köztünk. Az apai nagyszüleimmel minden évben együtt töltöttük a Szent Estét. Mindketten 96-ban haltak meg. A nagymamám a gimis ballagásom elõtti éjszakán, a nagypapám pedig augusztusban. Nagyon nehéz volt!

Szila: Hangának is gratula az elinduláshoz Kép

Szilvi: gratula Peti felüléséhez! Kép

Félelmetes! 3 napig nem jövök, a gyerkõk meg csak úgy megtáltosodnak! Kép

Na, megjöttünk. Fáradt vagyok, de jó volt Kép

24-én 5-re átjöttek anyukámék, volt ajándékosztás, vacsora, majd mivel szánkót is kapott, lementünk szánkózni. Nincs háttámlája, ezért az apja mögé ült, az apukám meg az öcsém pedig húzták õket. Nagyon tetszett Balunak, hangosan röhögcsélt Kép
25-én hajnali 5-kor keltünk, mert 6-ra jött értünk a taxi. Balu meglepõen jól viselte a korai kelést, aztán a vonaton aludt 1 órát az ölemben. Az utolsó fél órát így is nehezen viselte már. Anyóséknál ott volt a dédije meg 2 nagybátyja meg 1 nagynénje is. Nagyon hamar feloldódott, és mindenkit elbûvölt.
26-án anyós húga jött át a családjával, persze õket is levette lábukról Kép Laci két kistesója egész nap szórakoztatta. Nem hittem volna, hogy ilyen jól ellesznek Kép
27-e már csak rákészülés volt a visszaútra. A vonattal nagyon mázlink volt, mert egy olyan kupéba ültünk, ahol rajtunk kivül még egy pár volt a 14 hónapos kislányukkal. Nagyon jól elvolt a két gyerkõc (Csenge, azért nem kell aggódnod, labdába sem rúghat melletted a kislány Kép).
Az éjszakáim nem voltak valami fényesek, de nem Balu maitt, hanem valahogy nem jött be az ágy. Az elsõ éjszakát egy két személyes kihúzható kanapén töltöttük, ami darabokból áll, és két helyen is állandóan belém akart állni. A második éjszaka pedig kitúrtuk Laci kishúgát az ágyából, de hát szimpla ágyon a szélkakas kisfiammal együtt aludni...
Az idei karácsonyunk elég szolídan telt, ami az ajándékokat illeti. Balu kapott néhány kisautót, egy zenélõ bocit (a bosszún már törjük a fejünket), egy tükrös vizilovat, építõkockákat, és szánkót Kép
Az már tuti, hogy sütimérgezésünk lesz. Anyós rengeteg sütit csomagolt, de normál kaját nem, és nincs itthon semmi Kép
Balu most már tök jól táncol. Eddig csak forgott, oldalra dülöngélt, de most már a térdével is rugózik hozzá. Ja, és megtanult kezetfogni is KépKép

Na, abbahagyom, mert már így is kisregényt írtam Kép

cory és a 15 hónapos Balu

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szila!Kép

Megkaptam a leveledet, válaszolok hamarosan, csak nagyon el vagyok havazva.KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Na, szilveszterig mostmár béke lesz nálunk (? Kép), legalábbis addig nem jön már vendégünk. Kép

Persze most se az olvasgatással kezdek, hanem a kérdéseimmel. Mire elolvasom a nekem kimaradt hozzászólásokat, talán már választ is kapok. Kép

Szóval az a gondom mostanában, hogy Csibészke nem nagyon akar szopizni. Eddig reggel-este és uzsonnára volt cici, amibõl az uzsonnát mostmár egyébként is el akartam hagyni, de a napi két cicizést szerettem volna a tavaszi influenza járványokig kihúzni. Viszont az én Kis Drágám néhány slukk után kiköpi, sõt, a kis kezével el is tolja magától a cicimet. Ha próbálom rávenni, hogy szopizzon még, akkor jelentõségteljesen megharap. Biztos, hogy nem a tejecskét kevesli, és azért köpi ki a cicit, mert "üres", ugyanis sokszor hiába kínálom a másikkal, el se fogadja. Persze ez után a mini-szopizás után egy órával már hangosan korogva követeli a kaját. Mondjuk reggel-este ez nem gond, mert este úgyis vacsora után, elalvás elõtt cicizik, akkor úgyse éhes igazán, reggel meg annyit ér a szopi, hogy nem kell félálomban rohannom kaját csinálni, azzal a pár korty tejecskével a pocakjában már kibírja, hogy felébredjek, megmosakodjak, és megcsináljam a reggelit.
Szóval nem tudom, hogy miért van ez, miért nem akar már igazán szopizni, és azt se tudom, hogy mit csináljak vele. Én nem akarom óvodás koráig szoptatni, szeretnénk kistestvért neki, és még csak meg se jött a mensim Lacika 6 hetes kora óta. Szóval mindenképpen elválasztás lesz, talán érdemes lenne most, amikor önként csinálja. Kicsit tartok attól, hogy most kinlódok azzal, hogy rávegyem, szopizzon még, utána meg tavasszal majd azzal kinlódok, hogy elválasszam. Viszont szerettem volna tavaszig még szoptatni az immunanyagok miatt.
Találkozott valaki hasonló viselkedéssel? Mit jelenthet ez? Szépen fokozatosan önként választja magát elfelé, azért csökken a cicizés iránti érdeklõdése, vagy ez csak valami átmeneti elkedvetlenedés lehet?
A másik gondom az, hogy mit kellene adni neki reggelire. Eddig reggel korán szopizott, utána jó sok gyümölcsöt reggelizett, és néhány falatot evett az én reggelimbõl. Délben és este fõzelékezett (és beleevett az én kajámba Kép), uzsonnára és elalváshoz pedig szopizott. Most az uzsonna-szopi helyett kellene valami más, arra gondoltam, hogy oda kellene a gyümölcsöt átrakni, de mit egyen egy 1 éves gyarkõc reggelire? A védõnénink csak hümmögött a tejpépekre, a tejtermékeket meg még csak most kezdem bevezetni, abból még egy darabig nem kaphat egész evésnyit. Van valami jó 5letetek?

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Bszilvi! Gratulálok a felüléshez.

BMárti! Szerintem joghurtot simén adhatsz neki reggelire. Vagy ha el akarja választani magát, akkor próbálkozz reggel kis langyos tejjel, hátha izlene neki. De nem lehet, hogy csak valami sztrájkja van a kölyöknek? Olvasd vissza annak idején Henkénél volt ugyanez.

Cory! Üdv itthon, akkor nem annyira pihented ki magad. Balu táncol? lassan magnóval megyünk talira?Kép

Köszönjük a gratulákat.Kép

Ti mit javasoltok, milyen cipöt vegyek neki, mert kinötte a másikat és az amúgyis öszi volt.

Most indulunk egy kis sétára.

pussz

Tikk
tikk

Sziasztok!

BMárti: Baluval a szopi nincs idõhöz, étkezéshez kötve. Van kb 4 jól elkülönített étkezése, amire "normális kaját" kap, és cicizik, amikor akar (naponta cirka ezerszer). Nálunk a reggeli joghurt, aztán tízórai gyümölcs, ebéd fõzelék, vacsora pedig egy az egyben a mi vacsoránk.
Ha el akarod választani hamarosan, akkor szerintem teljesen hagyd rá, hogy õ mit szeretne. Ha elválasztja magát, akkor azt, ha mégis inkább a cicit választja, akkor meg azt.

Tikk: nem is rossz ötlet a magnó Kép Úgyis kaptam egy kis rádiós magnót karácsonyra Kép

Csajok: lesz tali??

cory

cory
Budapest

Sziasztok!!

Tikk!! Mi a régi szivárvány helyén lévõ kínaiban vettünk nagyon jó bélelt vízálló csizmát 1990-ért. Nagyon jól néz ki, abszolút nem gagyi. Mi azt hordjuk a tavaszig, mert meleg, pocsolya és hóálló. Na, ez 24-es, a lába lehet hogy nincs akkora, de magas a rüsztje, és a kisebbek nem mentek rá. A mérete meg sacc a 89 cm, mert a haverja, a három hónappal fiatalabb Olivér 85 cm (doki mérte), és nagyjából egy fél fej van köztük. (mondjuk Olivér Apuja is 190 körüli)KépGratulálok, nagyon ügyes a lány!!! Akkor ezt kaptátok tõle karácsonyra! Mi az Apa-Anya- megszólítást (de inkább az Apa megy, a másikat csak annak halomKép)

Norci! Nagyon aranyos Vili! Peti ennyire nem volt oda a karácsonyért! Õ ias fogzik, (sose lesz vége) a metszõk se voltak semmik, most jön a 9. foga (meg szerintem egyszerre a 10.11.12.) az õrlõk, mert totál kivan szegény.

Edit! nagyon édes a Fiatalúr a dobozban, és a profilban lévõ kép is nagyon jó!!!Kép Édesen vigyorogKép

Zsuzsa! Szóval Bea se "hall" ez nagyon jó..Kép néha a hajamat tépem, amiket csinál..kiszórja a szoba közepére a búzadarát, kirágja a cukroszacskót, ráönti a teát a tálca almáspitére....Kép

Dzsil! Õszinte részvétemKép
Szerintem ez szörnyû, hogy enyire egyszerre és pont karácsonykor..annyira hátborzongató...mintha a dolgok nem véletlenül történnének, hanem valami irányítaná õket..
Nagyon sajnálomKép

Szila! Köszönöm hogy betettél a táblázatba minket is! utólag mi is szeretnénk csatlakozni a gratulálók táborához: Sok boldogságot, és egészséget az egyévesnek, kívánom, hogy sokáig szerezzen nektek sok sok örömet, és sose legyen semmi komoly baja!!

Cory! Ari lehet Balu, ahogy táncolKép Peti még csak dülöngél, fõleg a Teletubbies-kat imádja. Próbáltlok már? Fél óra nyugi, amíg néziKép

Megyek, mert rángat, ezt a levelet is regel 9 óta írom megszakításokkalKép

Puszi: LadányiKata + Peti
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Üdv itthon cory!!! Kép Jöhettek hozzánk, mert nálunk még van kaja a karácsonyi elõkészületekbõl, nemcsak édesség. Sõt! Dani fiam a 8 tepsi mézeskalácsból kb. 6-ot megevett suttyomban Kép

Tegnap apa hazahozta a barátainktól az új kölcsön szuper járókát, ami inkább kiskertnek mondható. 170 x 170 cm-es keret tulajdonképpen, amiben tök jól elvan Tomi. Legalábbis most nagyon tetszett neki. Körbejár, és mindenhol kivigyorog Kép

Most épp megebédeltettem Zsófi lányom 3 barátnõjét meg Julit, Danit és Tomit. Itt lesznek egészen holnap déutánig, társasoznak valami végtelenített játékkal Kép De nagyon aranyosak!
Apa meg dolgozik itthon. Akkor látom, ha bemegyek hozzá a szobájába Kép

pusz mindenkinek! Bocs, hogy most csak "beszámolok".
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Ezt nem bírtam kihagyni, meg kell mutatnom:

Kép

LadányiKata
LadányiKata (ladán

Ezt nem bírtam kihagyni, meg kell mutatnom:

Kép

LadányiKata
LadányiKata

Sziasztok!

Nos, a zökkenõmentes alaplapcsere mégis csak szép álom, tudtam én már sok éves informatikusi gyakorlatból, hogy a "plug and play" azt jelenti, hogy minden windows op.rendszer engem fog szívatni napokig, hetekig. Kép Végül feladtam, az itthoni gépünk rendszergazdája Életem Párja, nem akartam nagyon belekavarni. Most itt vagyok, egy másik op.rendszer alól egy másik böngészõvel. Azért ennek is van hátulütõje, alig írtam be a babanet címébõl az elsõ b betût, máris telenyomta az arcomat a Mozilla néhány remek 5lettel, hogy hol láthatok big ciciket. Kép Persze biztosan saját kútfõbõl, és nem az Életem Párja által látogatott oldalakból merített... KépKépKép
Ja, és reggel írtam, hogy Lacika 6 hetes kora óta nem jött meg. Erre egy bugyi-koszolásnyit rögtön mensiztem, fürdés, átöltözés, betét, és semmi tovább... Tudom, hogy szoptatás közben ezen a téren minden normális, de ez azért mégis fura.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

most csak egy rövid bejelentkezés, mert Csenge elképesztõ extra hisztit vág le éppen .. õ sem tudja, mit akar... Kép

.. szóval hétfõn lehet tali a szokott helyen a szokott idõben .. Kép

Rebi+a "bosszúbólszekrénytkipakoló" Csenge

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

De régóta nem jártam erre!

Elõször is szeretnék Tominak, Daninak, Rékának, PiciLacinak és Hangának kicsit ugyan megkésve, de nagyon - nagyon boldog elsõ szülinapot kívánni!

Dzsili: Ez borzasztó. Kép Kép Kép

Edit: Riki tündéri ebben a dobozban!

BMárti: ismerõsöm kislánya pont így választotta el magát: ellökte magától a cicit, ezzel jelezte: nem kell neki. Szerintem próbáld meg más pózban szoptatni PiciLacit: pl. szemben ültök egymással, vagy oldalt fekve, vagy õ hanyatt fekszik, te belelógatod a cicid a szájába, stb. Hátha segít a változatosság! Sok sikert kívánok!

Picit magunkról: nálunk az ünnepek összességében jól teltek, leszámítva, hogy 24-én Romola végignézte, ahogy díszítettük a fát, pedig meglepetést szerettünk volna. De nem baj, így "rengeteget" segített, különösen a szaloncukrokat rendezgette nagy örömmel, így nemcsak kettesével raktuk fel, hanem 6-8 szaloncukorból álló gubancok is vannak a fán... Kép
26-án volt a nagy családi ebéd keresztszüleimnél, ott mindenki akkor tudta meg, hogy Rominak kistestvére lesz. Kép
Viszont aznap délelõtt Romola nagyon megijesztett bennünket. Mi éppen nem voltunk otthon, anyukámmal reggeliztek, és Romi az etetõszékbõl fejjel lefelé kiesett a konyhakõre. A mi hibánk: túl laza volt a biztonsági öv. Kb. 20 perc múlva értünk haza, Romi fején egy piros pukli volt, így bevittük a Madarász utcai kórházba, ahol megröntgenezték és megnyugtattak bennünket, hogy valószínûleg nincs gond, de azért még egy pár napig figyeljük. Úgyhogy most megfigyelés alatt áll.

Mennem kell, nagyon nyekereg.

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Csak röviden. BMárti!

Pont ezt akartam kérdezni, hogy nem lehet, hogy a menstruáció miatt elutasító Lacika a cicivel?

Norci
norci

Sziasztok!
Csak egy rövid de diadalmas bejelentkezés: Luca tegnap óta kapaszkodva feláll! És két kezem fogva lépeget! De sajna megfázott, és randán köhög, úgyhogy hétfõn csak csodás tempójú gyógyulás esetén talizhatunk.
Pussz
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Én is csak gyorsan. Hanga ma alig akart enni. Most vacsira is össz-vissz talán egy fél üvegnyi fõzit evett meg, meg pár kanál joghurtot. És kész. Semmi mást. Ebédre is keveset evett. Tán csak nem jön vmelyik fog?

Úgy látszik, ez a mai egy sztrájkos nap.

Szila

Ui.: Borcsa, Lucának gratula a felálláshoz + a lépkedéshez.Kép
szila

BMárti! Talán már neked is eszedbe jutott, hogy ilyenkor megváltozik a tej íze, és valószínûleg nem ízlett PiciLacinak. Ha elmúlik a mensid, remélhetõleg minden a régi lesz.

Laura
p_laura

SZiasztok!

Na, sikerült végre végigolvasnom az elmúlt napok termését, remélem, jut idõ az írásra is, most András felügyeli Ármint a másik szobában Kép

Dzsili! Kép Nem lehetett könnyû karácsonyotok! A gyerekek hogy viselték?

Edit! Riki édes a dobozban! És milyen nagy már!!! Kép

BMárti! Jó lehetett PiciLaci a kenõccsel! Kép A szopi meg még simán visszatérhet, ha nincs épp mensid! Nálunk Ármint ez sem zavarta - most viszont szegény kényszerûségbõl szokik le a szopiról, ugyanis alig-alig van tejem Kép Mindig megpróbálkozunk, de nagyon dühös és csalódott, hogy nincs benne annyi, mint szeretné, sõt, szinte semmi Kép, veri és kiabál: Enni-enni! Inni-inni! Persze kap mást, de nem mindig elégszik meg vele! TEgnap éjjel a falat verte és hisztizett, hogy tudjon szopizni, de sajnos ez nem segített a helyzetén! Nagyon szomorú vagyok, próbálom fenntartani legalább ezt a kis komfortszopit, de persze Ármintól függ! Kép

Laura! Nagyon sajnálom Romit a fejreesés miatt, és persze titeket is! Kép Végigjártuk mi is még nyáron, mikor Ármin az ágyról esett le, most meg a megégetett ujjáéval mászkáltunk a Heim Pál sebészetére - szerencsére már rendben vagyunk, remélem, Romi is mihamarabb elfelejtheti az esést! KépKépKép

Cory! De jó, hogy jól sikerült a nagy út és a vendégeskedés! Sós sütik nem készültek? Nálunk sincs kaja, csak beigli, mert mindent lefagyasztottunk "rosszabb napokra" - így most a jobb napokon nincs mit ennünk! KépKépKép Így aztán holnap rakott krumplit csinálok, arra már nagyon rég vágyom!

Borcsa! Nem gyors Luca fejlõdése így egy kicsit???? KépKépKép Ha ilyen ütemben tud gyógyulni is, akkor már egy órája egészséges! Kép De ha mégsem, ezeket küldjük, természetesen Árminnal: KépKépKépKépKép És persze gratula a gyorsasághoz!

Szila! Hanga már olyan nagylány lett, hogy fogyózik, nem? Így karácsony után gyakori! Kép

Tikk! Mi az Europarkban vettünk cipõt az emeleti bababoltban, az eladók készségesek, volt elég sokféle! Árminé bundás, vízálló, bakancsszerû, majd mindjárt megnézem a márkáját, kb. 7500 pénz volt. Kétlábaláshoz gratula! Kép

Mi valószínûleg nem talizunk, mert elkapott a takonykór Kép, Árminnak tegnapelõtt 40, tegnap 39 fokos láza volt, nekem a torkom fáj nagyon, szóval, sajnos... Havsak nem gyógyulunk mi is ultratempóban! Kép

ZSuzsi! De jó, hogy jól sikerült minden nálatok! Kép És Dorka elindulása tényleg szép ajándék! KépKépKép

Menta! De szépek vagytok a karácsonyi képen! KépKépKép

Nálunk a karácsonyfa és a csillagszórók nagyon nagy sikernek örvendenek Kép, Ármin folyton simogatná õket - a fát már sikerült! ÉS eszi a tüskéket Kép, és a mi ajándékainkat szereti igazán (parfüm, pezsgõspohár, karácsonyfadíszek...) Kép, de azért a sajátjait is élvezi! Legjobban egy baromi nagy dömpert, amit apámtól kapott meg az ablakos könyveket! A mackó barlangjának ajtaját már végleg eltávolította Kép

Ma voltam AFP-n és megnézhettem UH-on is a babát! Kép Kb. 9-10 cm a kobakjától a popsijáig + a lábacskái! 20-án nagyon egyértelmûen megmozdult, azóta többször is KépKépKép Olyan szép kis feje van, a profilját láttam, nem mozgott, mert épp aludt, viszont így jól meg lehetett mérni! Kép Izgulok az AFP miatt! REmélem, jó értékek jönnek ki!

Ja, terhesség miatti "hülyeség": mindenen sírok, a múltkor Ármint etettem johurttal, rá van írva, hogy "legyen minden nap jobb!" - na, ezen fél órát zokogtam, úgy meghatódtam! KépKépKép

Biztos baromi hosszú lettem és még így sem írtam mindenkinek, de már úgy hiányoztatok! Kép Ja! Ki hol szilveszterezik? Mi megyünk garantáltan füstmentes bulibaaaa! KépKépKép

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Fáradt vagyok és olyan hülyének érzem magam Kép . Pár napja Vili éjjel max. két és fél órát alszik egyben, állandóan felébred, aztán szopival, büfivel könnyen visszaalszik (relativ) viszont én meg a 120. ébredéskor már képtelen vagyok visszaaludni. Itt tanakodunk a férjemmmel, hogy mi baja lehet. Én még mai napig nem ismertem ki a csemetémet, ettõl érzem magam tök hülyének. Tippjeim vannak, de igazából fogalmam sincs hogy mi lehet az igazi gond. Tény meg van dagadva a felsõ foga nagyon. Tény, hogy egyre jobban belevetettük magukat a hozzátáplálásba, és nem volt még olyan amit Vili ne evett volna meg, oké nem túl nagy mennyiségek (kb. 60 grammok) amiket megeszik. Talán attól fáj a pocija, vagy mert pohárból itatom kaja közben még több levegõt nyel, mint a mohó szopinál és attól fájdul meg a pocakja? (Bár ezt az ivás-evést már másfél hónpja elkezdtük és igaz néha volt szorulása, de nem okozott különösebb gondot, legalábbis éjjel nem). Vagy ez már a szeparációs félelem elsõ jele lenne? Most az se nagyon jön be, hogy visszaköltözöm éjszakára hozzá a szobájába pár napja újra ott alszom, de semmi eredmény. (Korábban ezelégé bejött hogy vele aludtam míg újra maradt a max. kétszeri ébredés)
Olyan tanácstalan vagyok és azt se tudom, hogyan kezdjek hozzá a miértek kiderírtéshez. No most segítsetek.
Ezenkívül Vili is takonykóros lett. Kép
Ha tartósan óránként ébred kénytelen leszek az aludj jól gyermekem módszert bevetni, mert ha éjjel nem pihenem ki magam napközben is tök türelmetlen leszek vele. (Mondjuk ma nagyokat hancuroztam vele, jó volt és ettõl is az újabb nyugodt éjszakát remélem, drukkoljatok)
És a dolgok tetejébe megjött Kép

Borcsa!
Gratula Lucának. Már megint leelõzte Vilit Kép De Vili már tud az álló Luca elõtt térdepelni Kép

Norci
norci

Még annyit, hogy az aludj jól gyermekem módszertõl azért félek, mert a arögeszmém, hogy az én gyerekem azért sír mert valami baja van. Mi van ha tényleg komoly baja van és én ahelyett hogy segítenék neki, vagy legalább vígasztalnám sírni hagyom. Így meg az marad, hogy a végén én sírok Kép

No megyek be is ájulok mellé.

Norci
norci

Sziasztok!

Borcsa: gratulálunk a felálláshoz és a lépésekhez!!! Javulást!!!

BMárti: jó ötlet a pózváltás a szopizáshoz, kitartás!

Márti: nagyon aranyos lehet szegény Ármin, amint éppen kiabál, hogy "enni-enni"! Javuljatok meg a takonykórból!
Irigyellek a 9-10 centis babócáért! Olyan nosztalgiám van, amikor írjátok, hogy megmozdultak a babák, meg ultrahang, meg ilyenek... Na, legközelebb már csak az unokám lesz csecsemõ nálunk Kép Kép Kép

norci: Lehet, hogy a nátha miatt nem alszik. Tomi sem tudott aludni, amikor be volt dugulva az orra. Egyszerûen teljesen kiborult, miért nem kap levegõt. Kívánom, hogy csak ez legyen az ok! Kép

A lányok épp most vonultak be Zsófi szobájába, hogy kitalálják, hogy és hol alszanak. Lehet, hogy átrendezik a szobát...
Tomi nagyon élvezte, hogy ennyien voltak körülötte délután. Elõadta az összes produkcióját és rettentõ vidám volt Kép Vacsi után viszont beájult az ágyba a macija mellé Kép

Na, lassan én is megyek a fürdõbe, aztán lesz egy kis nyugság és tudok olvasgatni az ágyban.

Jó éjt mindenkinek!
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Bogancsi!

Õszintén irigyellek, ennyi gyerkõc mellett olvasgatsz az ágyban.....Kép én egy helyen tudnék olvasni, ahol nyugtom van, de ott is veri az ajtót mostanábanKép

Kata
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Borcsa: nem semmi a Luca! Gratula neki Kép

Balu kifejlesztett egy félelmetesen gonosz nevetést. Kép

Gyertek sokan talira! Kép

cory

cory
Budapest

Sziaszotk!

Márti,
fogyókúra inkább nekem lenne jó.Kép A nem vacsorálás ellenére most (már úgy egy órája) végre alszik.

Norci,
amúgy én is sokat parázok, hogy mi baja van, biztos van valami, hiszen sír. De aztán józanul átgondolom, és amikor kiderül, hogy semmi baj nincs, akkor -bár a szívem szakad meg- hagyom kicsit sírni. Nekünk az aludj jól nagyon bejött, mondjuk sokszor sírtam én is Hangussal, de megéri. A végén már olyan sokszor kelt fel Hanga, és nem azért, mert éhes volt, és már nagyon kimerített engem. És akkor jött az alvástanítás. Nem hiszem, hogy a kajáktól lenne a felkelés. Az ivást próbáltad szívószállal? VAgy csõrösbõl (nekünk a bébé comfort jött be nagyon)?

Amúgy én is sokszor gondolkozom azon, hogy ki vagyok én (kik vagyunk mi, felnõttek), hogy eldöntsem/eldöntsük, hogy mi a baja a gyereknek? Miért vagyunk olyan biztosak abban, hogy a hasuk fáj, miért vagyunk olyan biztosak abban, hogy fáj a fogzás, miért vagyunk olyan biztosak abban, hogy fáznak/melegük van...stb.

Vilikének gyógyok ezerrel:KépKépKépKépKép

Nekünk amikor taknyos volt Hanga, akkor is aludt, hason fekve általában kitisztult az orra. Majdnem mindig hason alszik.

Laura,
szegény Romi, de ugye már nem is emléxik rá?
küldök neki vígasztalót: Kép

Pusz MIndenkinek
Szila és Hanga

Ui.: MOst olvastam egy régebbi Babamagazinban, hogy ekcémára jó a dió. Nem tudom, melyik része (bél, levél, külsõ "burkolat" - nem a kemény, hanem az a zöld), de állítólag hatásos.
szila

Ja, LadányiKata, megnéztem a fotóitoka a tar-on, nagyon jók!!!!!!!Kép A mûtermi fotókat hol csináltattátok? És mennyiért?

Köszönöm
Szila
szila

Sziasztok!

Nekem is nagyon hiányoztatok, bár olvasni többé-kevésbé próbáltalak titeket! Úgy látom, szinte mindenkinek jól sikerült a karácsony, szegény Dzsili, titeket kivéve, de gondolj arra, hogy ezután már csak jobb lehet! KépKépKép
(Nekem három nagyszülõm halt meg másfél év alatt, amikor 18 éves lettem, nagyon hiányoznak azóta is, nem csak az ünnepekkor)

Nálunk is jól sikerült minden, egy-két ziccert kivéve. Pl itthon nem tudtuk feldíszíteni a fát, csak 25-én este, mert nem akartam, hogy Apa ne legyen itthon, amikor Barni elõször meglátja. 24-én, amikor Apa hazajött a munkából, elmentünk Nagyiékhoz, Barnit direkt nem vittük be az étkezõbe, hogy még véletlenül se lássa meg a másik szobában a fát, amíg nincs ott mindenki. Apukám kapta meg, amíg mi becuccoltunk a kocsiból, és hova vitte, hogy le tudja venni a cipõjét? Az étkezõbe! Kint az utcán hallottuk Barnika sikítását, ahogy meglátta a fényeket az üvegajtón keresztül... Mit mondjak, nem örültünk, de szerencsére akkor is sikított, amikor végre beengedtük a szobába! Kép És azóta is mindig, ha meglátja a karácsonyfát! Olyan drága! Amúgy szerintem õ akkor is boldog lett volna, ha csak a fát látja. Kapott amúgy nagyon klassz játékokat. (Így már van Duplo, Chicco, és MegaBlocks építõje, csak sajnos egyik sem kompatibilis még véletlenül sem a másikkal... De ez legyen a legnagyobb bajunk Kép)

Nem tudok most mindenkire reagálni, azaz senkire, de így legalább senki nem sértõdik meg Kép
Puszilok mindenkit, szeretnénk menni talizni, de még nem tudom, merjek-e (mert akkor aznap garantáltan nem fogok tanulni).

Sziasztok, jók legyetek,
Henke+Barnabás, aki szintén új tánclépéseket tanult Kép
gesztenye

Sziasztok!

Együtt érzést köszönöm mindenkinek!

Márti
A gyerekeim nem kötödtek már annyira az anyóshoz mert elég sokszor meg bántotta öket az el múlt években ezért én leválasztottam öket róla.

Gratula "nagy" kissebbedhez! KépKépKép Biztosan minden jó lesz az AFP-n, ne izgulj. Aranyos lehet ahogyan könnyeket ejtesz egy joghurtért! KépKépKépKép

Úgy sajnálom hogy Ármin cicizne de nincs sok már, a szervezeted védi a babát látod még meg sem született de már most kompromisszumokat kell kötnöd mert ami az egyiknek jó az a másiknak nem annyira, de azért Ármin már nagy fiú simán el éldegél a "nagyos" kajcsin is ne szomorkodj! KépKépKép

Képzeljétek az új kamerámmal csináltunk felvételeket Karácsonykor, de amikor át tettem a gépre vagy a TV-re rosszabb képet adott mint a régi VHS kameránk. Voltaképp csaak a saját LCD kijelzöjén volt jó a kép.
A számítógépen egy kicsiu tök sötét valami jött be a TV meg egy kicsit szemcsés mintha egy üveg lap lett volna elötte.
A párom el vitte egy barátjához szerinte sem volt jó. Erre vissza vitte az üzletbe ahol állították hogy jó és a többi is ilyen, de fel ajánlották hogy vásárolja le az árát vagy vissza kapja a pénzt. A férjem úgy döntött hogy a többi is vacak ami volt ezért a pénzt választotta. Jó mi? Ennyit a Karácsonyi ajándékomról. Olyan csalódott vagyok bocsi hogy ilyen OFF vagyok de csak bögök már mióta.
El vitte hogy rendbehozatja erre tök üres kézzel jött haza.
Söt még elö is adta hogy ilyen már mint digitális kamerát még nem érdemes venni majd csak évek múlva. Mondom neki hogy akkor a mi analógunkat csaréljük már le egy LCD-s nagyobb kapacitású modernebbre. Mire ö. Annak meg nincs értelme. Hát így jártam.

Norci
Remélem rende jön alvás ügyileg Vilike én is csak a náthájára tudok gondolni így elsöre. Együtt érzek tudom milyen 2 óránként kellni éjjel is hónapokig én sem tudtam megfejteni az okot még a fiamnál.
Sajnálat ügyben ezért nem válna be nálam sem az alvásra szoktatás mert én is így érzek mint te, hogy azért sír mert szüksége van rám!
Kitartás küldünk erö vigyorokat neked KépKépKép Vilinek meg gyógyítókat KépKépKépKép

Borcsa
Lucának gratula a lépkedéshez! KépKépKép

BMárti
Talán tényleg el akarja magát választani, majd kiderül nálam a fiuk ezt sokkal hamarabb megtették, 9-10 hónaposan, de egyálltalán nem biztos. Ha mégis ne legyél szomorú elöbb utóbb ez is el jön mindegyönknél, tudod!! KépKépKép

Laura
Gyógyi puszi Romola puplis kobakjára! KépKépKép

Szilvi
Gratula Petinek az ücsörgéshez! KépKépKépKép

Szila
Örülök hogy tetszett ez az egyedileg nektek gyártott kis lap. Napsugár is így kezdte ahogyan immárom a bandukoló kicsi lányod akinek ez úton is gratula KépKépKépKép és rövid idön belül már távolságokat menz! Most meg máe szaladni akar ami miatt néha esik kel.

Ma olyan édesek voltak a Márkal bújocskáztak. A fiam el bújt a fotel mögé Napocska a kis ágy mögé. Amikor ki néztek és össze akadt a tekintetük nagyokat nevettek a kicsit meg lehett zabálni. Aztán elQ bújt és eltotyogott a bátyáig aki ki nézett a szék mögül és el kezdett felé mászni / mivek így akkora mint a kicsi lány állva / na ebböl lett a fogócska esett is Napcsiga annyit mert harsány röhögés közepette szedte a lábacskáit hogy meg lépjen a Márk elöl. Most hogy ezt írom máris jobb kedvem lett.

Tikk
Hannának is nagy nagy gratula a járáshoz! KépKépKépKép

Bogancsi
Mindíg örömmel olvasom leírásaidat kis családod mindennapjairól csak igazából nem tudok mit írni rá, de azért légyszíves tudósíts minket ezután is, hiányolnám, én nem BB függö vagyok inkább Babanet függö!

Pusszancs :Dzsili
dzsili

Ja
és már 6 fogú a lány!

Dzsili
dzsili

Dzsili!
Elképzeltem magam elõtt a fogocskázást a gyerekek között. Rájöttem, hogy nálunk is ugyanígy megy a fogócska, bújocska, és közben nagy eséseket, nagy kacajok követik. Kivéve, amikor rossz helyre, rosszul esik a csajszi.

Laura!
Én is nagyon félek az etetõszéktõl, nem merem egy fél pillanatra sem otthagyni a Beát, mert ebben az etetõszékben nincs szíj, amivel biztonságosan letudnám kötözni, így ha felállok mellõle, akkor is a fél kezem, szemem ott van rajta. Ráadásul a Beának van egy olyan rossz szokása, hogy hátra dobja magát, és lelki szemeim elõtt látom, hogy zúg kifelé a gyerek. Remélem Rominak semmi baja nem lesz, és nyugodt szilveszteretek lesz.

Lányok akit érint, az ekcéma. Tegnap voltam a gyógyszertárban, és elmondtam, hogy nekem olyan kézkrémet adjanak, ami jó az ilyen kézre, mint az enyém. Kértem legyen benne A vitamin, mert eszembe jutott, hogy évekkel ezelõtt valaki mondta, hogy az jó erre az állapotra. Mondták, hogy olyan krémük nincs, de van egy saját készítésû krémük, próbáljam ki. Egy tubussal 320 ft, azt hiszem. Tegnap este beknetem a kezem, és nem mondom, hogy elmúlt, de sokkal jobb.

Minden fejlõdõ babának, aki ülni, állni, stb tanult meg az elmúlt napokban gratula, most nem tudom visszaolvasni a neveket, és senkit nem akarok megsérteni, ha esetleg kihagyom.
Hol és mikor szoktatok talizni? Ha most nem is, de egyszer lehet, hogy elmennénk egy ilyen talira.

Sziasztok, most ennyi futotta, jó éjsazkát! Zsuzsa

beababa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?