Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Éljen, újra itthon vagyok! Nem akarok kórházba menni, majd csak akkor ha szülök.... rémes volt!
Úgy néz ki minden rendben van, bár már ma rám akartak kenni egy terhességi toxémiát is.

Tegnap este még volt egy ctg, ahol tök sokat mozgolódott a kis csajszi. Az ügyeletes doki nekünk nem kommentálta a dolgokat, csak aláírta, ezzel pedig azt jelezte, hogy oké.
A patológián lévő nővérke elég morcos volt, mert amikor el akartam tőle kérni a ctg-ket, rámförmedt, hogy minek az nekem.
Éjszak alig tudtam aludni, volt a szobába egy lány, aki iszonyatosan horkolt, na és világos volt a folyosón (ajtót nem lehetett becsukni, mert akkor megfulladtunk volna a melegben), kintről jött a szokásos zaj... szóval reggel mint a mosott kaki olyan voltam. 6-kor ébresztettek, hogy nyomás vérvételre és vizeletleadásra. Ezek után jött nekem kb. 1/4 7-kor a ctg, ahol az én drága kicsim egy mozgást se produkált, végig aludt, mint egy jó gyerek.
8-9 között volt vizit, és az én kartonomra azt írták rá, hogy csökkent magzatmozgás (ezzel vettek fel). Kérdi a doki, hogy menniy ez a csökkent magzatmozgás? mondom neki, hogy hát tegnap reggel bepánikoltam, mert reggel ébredés után nem mozgott és besiettünk, de utánna már rendesen fészkelődött. Erre az volt a válasza, hogy mindent ért. Ezek után megjelent egy nővérke egy lappal, hogy számolgassam a magzatmozgást reggel 8-tól és jelöljem be, hogy mikor lett meg a 10 mozgás. És 2-3 között számolni kellene, hogy hányat mozog.
10-re voltam rendes ctg-re bejentkezve, így lementem oda is. Nagyon jó eredményem volt. Ezek után felkerestem az orvosom, aki azzal fogadott, hogy csapdába estem! Poénnak szánta, de én nem tudtam rajta nevetni. Szerinte is tökéletes a ctg-m, gyerek rendesen mozog, nincs értelme engem fogva tartani. MOndta, hogy várjuk meg még a labor eredményt, 2-kor feljön és hazaenged.
Vett még kenetet, hogy megnézzük a vannak-e bacik.
Teljesen fel voltam dobva, hogy jöhetek haza. Délbe megjelenik a főnővér, hogy elkérje az előző vérképemet, mert ezen a mostanin a lymphociták száma alacsony és a vizeletemben is találtak fehérjét, a vérnyomásom se volt a legalacsonyabb (tegnap 140/100-at, ma 130/90-et mértek), ez toxémiára utal! Na egyből letörtem, de az az egy vígasztalt, hogy nem vizesedek, bokám nem dagad, szóval szerintem nincs toxémiám.
2-kor jött a dokim és azt mondta, hogy ez még belefér, és kiderült, hogy én nem középsugaras vizeletet adtam le, hanem kezdeti pisit, úgyhogy ez is bekavarhatott. Azt mondta jöhetek haza, majd csütörtökön kell megint ctg-re mennem és akor nézünk megint pisit meg vérképet. Amúgy a méhszájam teljesen zárt, hogy a méhnyak menniyre van megrövidülve azt nem tudom. A magzatvizem már az átlagosnál kevesebb, de a doki szerint ez azért van mert közeledik a szülés, ez normális.
A tegnapi uh szerint a méhlepény II-III-as stádiumban van, állítólag a III. stádiumban indul be a szülés. Szóval közeledik-közeledik szép lassan a nagy nap!

Na ennyi röviden. Remélem minden rendben van tényleg. Fannika azóta rendesen mozgolódik! Ő se akar többé kórházba menni, csak születésnél!

Borbolya, Zsana
Megyek holnap tanfolymra! Borbolya, hol lenne neked jó, hogy felvegyelek? Én az Üllői úton leszek kb. 3/4 4-ig, körúton megyek a Blaháig, onnan Thököly út felé. De tudok kerülni is, csak kérdés Neked hol lenne a legjobb???

Timka
timka

SIKERESEN HAZAÉRKEZTÜNK!!!Kép

Most épp így alszik kicsi Kristófunk:

Kép

Este majd megpróbálok írniKép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Babus:
De jo hogy otthon vagytok!!

Izgatottan varjuk a reszleteket.

Sok boldogsagot nektek!!!
neszi

Babus
Gratulálok még egyszer az újdonsült kis családnak!
Hogy tetszik a nagyfiúnak a birodalma?
Várjuk az élménybeszámolót!

Timka
timka

Sziasztok!

Köszi Mónika amit írtál, és ezen keresztül ébredtem rá, hogy nem mindenki az első babáját várja mint én. Arra szeretnék megkérni mindenkit akinek van tapasztalata, és akinek nincs de van véleménye, hogy írja meg nekem, hogy szerinte mennyire hasznos egy szülésznő? Én is beszéltem már egy szülésznővel, akit az orvosom ajánlott, de valójában nem tudom eldönteni, hogy mennyit számít, hogy választod vagy az ügyeletes csinálja meg amit kell. Én ugyanis az a típus vagyok, aki nem igazáz szereti, ha simogatják, meg mit tudom én mit is csinálnak ezek pontosan mikor van valami bajom.

Valóban szükség van szülés után arra a borzalmas Tena betétre? Nem elég a legnagyobb sima betét, amitől még mindig hidegrázásom van? Ha valaki itta a málnalevél teát illetve a homeos bogyókat akkor leírná nekem, hogy szerinte ért-e valamit?

Előre is köszönöm a válaszokat, és mindenkinek jó babázást kívánok, akinek pedig hátra van még a szülés, annak könnyed, gyors és komplikációktól mentes szülést kívánok.

Ja elfelejtettem, szült-e valaki vagy próbáltkozott-e gátvédelemmel, vagy első babát szülők erről ne is álmodjanak? Azt tudom, hogy a nagykönyv szerint lehetséges, de mégis inkább az érdekel ami a valóság!!!

Timka!

Örülök, hogy minden rendeben van veletek. Egyébként egy kicsit le vagyok maradva, ezért szeretnélek megkérni, hogy amennyiben a kendős tanfolyamról van szó, akkor leírnád mégegyszer, hogy pontosan mikor és hol lesz? Köszi

Eszter!

Ahogy Nadine is írta nekem ugyanaz a véleménye a három kerekű babakocsikról. Szerintem nagyon fontos, hogy állítható legyen a tolókar. Egyébkén praktikusak az esernyőre csukható kocsik is a mózeskosárral, csak nekem azzal félig ugyan ez a bajom, hiszen egy 5 hónapos babát már nem raksz a kosárba és akkor marad a kocsi, aminek a karja nem átfordítható. Én azt gondolom, de lehet, hogy túlzás, hogy kell venni egy több funkciós babakocsit és majd ha a gyerek 9-12 hónapos lesz akkor be kell "ruházni" egy esernyőre csukhatóra. Legalább is mi így fogjuk csinálni. Egyébként mi Bergon kocsit vettünk (www.bergon.hu), ami szerintem minden igényt kielégít így elsőre és nem is annyira drága - 48.000 Ft -. Maya január 29-én amikor írt, a profiljába rakott fel képet az övékről, de szerintem az internetcímet ha megnézed ott elég kielégítő képek vannak, és láthatod, hogy hogyan néz ki ha különböző funkciókba át van alakítva. Majd rakok én is fel képet a miénkről, de még sajnos nem volt időm megcsinálni, remélem holnap lesz!!!
Kép

Babus!

Örülök, hogy hazamehettetek, és változatlanul nagyon édi a bébikétek. Reméljük, hogy nem fog sokat sírni és lesz időd egy kicsit írni nekünk, hogy hogyan is zajlot le a nagy esemény.

Bocsi, hogy kicsit hosszúra sikerültem!

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Tücsök
Szülésznő: Nekem nem fogadott volt Zsaninál, de pont az egyik ismerős lány volt. Engem ne simogatott, arra ott volt a párom aki persze sose találta el azt a pontot a derekamon ahol fájt Kép Én most se fogok fogadni, mondjuk könnyű nekem, mert ez a lány (azóta már asszony) is ott van a debreceni klinikán, meg a barátnőm (ő is szülésznő) aki terhes jelenleg azt mondta bejön, már ha a nagyfiára lesz felvigyázó. De ha nincs probléma az ügyelets bőven elég. Én már előre röhögök milyen átjáróház lesz.
Tena betét: Hidd el az elején még kevés is lesz én óránként cseréltem és itt Debreceben nem is tenít adnak, hanem olyan régi libero tipusú pelenkabetétet. az elején borzalmasan vérzik az ember, úgy 2-3 napig tart, onnan csökken a mennyiség. De érdemes gyakran cserléni és ha lehetőség van rá minden cserénél megmosni alulról a sebet, majd megszárítani (leitatni róla a vizet papírtörlővel vagy hajszárítóval szárítgatni, ne HÜLYESÉG nem röhögni rajta)
Homeos bogyókat most fogom kipróbálni arról még nincs tapasztalatom, a málnalevéltea szerintem hatásos, már ha az annak nevezhető hogy 3 óra altt meglett a csaj...
Gátvédelem: lehet első gyereket is úgy szülni, de sok függ a körülményektől. Nekemis úgy indult hogy az lesz, de Zsanika 36-os fejkörfogattal született és ráadásul rosszul is tartotta - hátsó koponyaforgásban volt (na azt ne kérdezzétek hogy ez mit jelent a zárónkra rá volt írva) Így nem volt annyi hely hogy kiférjen, mert gyorsan jött, így inkább vágtak minthogy repedjek. Mondjuk az nagyon rossz érzés mikor érzed hogy ott lent feszít, de a gátmetszést-varrást egyáltalán nem éreztem.

Babus
Várjuk a beszámolót! Gratula még egyszer a fiúhoz, milyen békésen alszik Kép

Nadine (aki most jött be a hóseprésből)

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Befogadtok minket is?Kép Panka vagyok Miskolcról egy 26+2 hetes pocakbébivel, akit május 7.-re várunk és aki úgy néz ki, hogy kislány lesz. Itt Miskolcon a megyei kórházban fogunk szülni. Van egy kisfiam is, Benjámin, ő 2003.03.09.-én született. Itt láthattok rólunk egy pár fotót.Kép

Babuscsalád, nagy-nagy gratula Kristóf babához.Kép

Monazsu
És ha éjszaka mentek szülni azt hogy fogjátok megoldani? Az én kisfiam sem aludt még a nagyszülőknél, és anyukám már nagyon mondogatja, hogy már ott kéne aludnia, ne akkor aludjon ott először mikor szülni megyünk (anyuék a szomszéd utcában laknak). De én mindig azt mondom neki, hogy ráérünk még azzal, majd ha elmúlt 2 éves, majd tavasszal.Kép

Eszter
Mellszívóban nekem az Avent Isis nagyon bejött. Babakocsi nagyon sok mindentől függ, hogy milyen is legyen. Mi egy Graco Coach Rider TS-t nyúzunk már 22 hónapja és nagyon bejött. Egyetlen hátránya, hogy betölti az egész csomagtartót.

Timka
Örülök, hogy minden rendben veletek.

TücsökKép
Annyira nem borzalmas az a Tena betét.Kép Nekem nagyon bejött.
Málnalevél tea: Benivel anno ittam és szülésnél nagyon gyorsan tágultam, még a dokim is csodálkozott, hogy ennek köszönhető-e az nem tudom.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!
Babus Család örülök, hogy épségben otthon vagytok, gyönyörű a csemete még mindig!!!

Timka,
nagyon örülök hogy hazaengedtek, szerintem bízzál benne, hogy minden rendben van a babóval, lehet, hogy a frontot érezte Fannika is és azért volt kicsit lelassulva. Szorítok, hogy csütörtökön is minden rendben legyen!!!

NYetus, Mukika,
köszi a biztatást, én is szeretnék már következő lenni, de most még semmi jele.

Ma voltam mind a két munkahelyemen, beautóztam a várost, és mindent elrendeztem, majd hazaértem egy órája és ellapátoltam a havat, most jöttem be, hát ha ez sem segít, akkor már nem tudom mit csináljak!!???

Nekünk 2+2 kerekű a babakocsink és nem átfordítható a tolókarja, de mivel mi sáros gödrös utcában lakunk, nekünk a kerékméret és a rugózás volt a lényeg, egy napernyővel pedig megoldható a minden irányból történő árnyékolás! Szóval szerintem a környéket, a kocsitok mérete, a lakásban való tárolhatóság szerint próbáljátok a legmegfelelőbbet kiválasztani!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Hova esik pontosan ez a Götz bababolt? Mondjuk bkv-val Kép
Térképen megtaláltam de elég hosszúnak tűnik az utca.
jammie

Sziasztok!

Tegnap delutan megint elkezdett fajni a torkom, most mar meg sem tudom mondani hanyadik alkalommal ez alatt a terhesseg alatt. Meg otthonrol hoztam Homeogene9 homeos bogyot, amire azt mondtak, hogy terhesen is szedheto. Ezt szopogatom 3 orankent, es ugy tunik hasznal, de egesz ejjel fennt voltam, egett a torkom, azt lestem mikor telik le a 3 ora, hogy megegyet elszopogathassak. Most valamivel jobb, remelem meguszom ennyivel.
A ferjem meg boven mankozni fog mire szulok, ugyhogy hiaba akarok lassitani nem nagyon megy. Tudnillik 6 db fem pocok all ki jelenleg a sarkabol amiket nem szednek ki marciusig. Addig pedig nem lehet ralepni. Ez van, de azert elegge faraszto, hogy mindent nekem kell csinalni.
Vegul ugy dontottem, hogy a kisbaba szobat egyelore ugy alakitom ki, hogy bennt hagyom a jelenleg bennt levo agyat, es csak a bolcsot teszem be melle, meg a pelenkazot. Ugyanis nalunk a kutya az agyban alszik, es nem akarom, hogy egy agyba kelljen tenni a gyereket a kutyaval, igy en atkoltozom az elso idokben oda, az allatok (kutya, macska) meg alhatnak a ferjemmel. Most is kulon alszunk, mert fel, hogy megrugom a labat ejszaka, nekem meg kell a hely, hogy kenyelmesen tudjak aludni. Ugyhogy tegnap osszerakta a pelenkazot (az Ikeaban vettem)es ismerosok behoztak, meg felvittek a dobozokat az emeletre, o meg ulve osszeszerelte. A babaruhakat mar kimostam, most majd osszeallitom a sajat cuccomat ami a korhazba kell, meg egyet a babanak, meg egyet a Bencenek, mert o addig ismerosoknel lesz amig mi a korhazba megyunk.

Moni!
Persze, hogy az a legjobb megoldas, ha anyosek jonnek hozzatok. Nekem ez eszembe sem jutott, mert nekunk semmi segitsegunk nincs itt, orult dilemma volt, hogy kit kerhetnenk meg, hogy vigyazzon addig a Bencere amig a korhazba megyunk (kulonosen, ha ejszaka kell menni) es arra senkit nem kerhetek meg, hogy jojjon ide. Mar az is nagy szo, ha valaki elvallalja, hogy mi odavisszuk a gyereket.

Tamesz,
Lehet, hogy te leszel a kovetkezo? Juj de izgi! En meg igyekszem megbeszelni a Balinttal, hogy maradjon csak bennt, mert egyelore meg kell egy kis ido, hogy mindennel elkeszuljek.

Babus,
Varjuk a hireket, az egesz szules tortenetet. Ahogy van idod gyere. Persze tudom, hogy ez most a legkevesebb ami van. (ido)

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok!
köszönöm a hasznos tanácsokat babakocsi+mellszívó ügyben! Málnalevél tea ivásban elbizonytalanodtam: azt olvastam, hogy 34 hetes kell elkezdeni inni, hát én el is kezdtem. Közben kiderült, hogy megrövidült a méhszájam. Most nem merem inni a teát, nehogy beinduljon a szülés. Vagy a teának csak lazító hatása van? Mit gondoltok, igyam, vagy ne igyam?
Babus, gratula a kicsi fiadhoz, nagyon-nagyon aranyos!
Panka a Te Kicsid és Picid is nagyon édes, mi kislányunk is kb ennyire szokott szégyenlős lenni az UH-onKép
szép estét Mindenkinek!

Eszter
(34+2)
wester2004

Mtücsök
A hordozókendős tanfolyamot Zsana javasolta. A Mini Manóban lesz (Nagy Lajos kir. útja 112) holnap délután 5 órától.
A babastart@freemail.hu címen lehet bejelentkezni. Még van egy mobil telefonszám is, de azt nem írtam fel. Zsana korábbi írásaiban megtalálod.
Nem tudom milyen gyakran van ilyen tanfolyam, de nekem asszem az az utolsó esélyem rá, amíg pocakban van a gyerkőc.
De van interneten is leírás a kötözési módokról: http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/hasznos.htm
Szerintem élőben hasznosabb. Meg legalább jót szórakozunk majd!

Szülésznő: én választottam szülésznőt. Én se szeretem, ha babusgatnak, de megnyugtató, hogy nem egy idegen esik majd be hozzám. Előtte találkozunk, ctg eredményeket megnézi, ismerkedünk. És az sem elhanyagolható szempont, hogy ő végig veled van és ha lejár a műszak nem jön a következő ismeretlen szülésznő...

Gátvédelem: fene tudja mi a jó. Van aki azt mondja ha védik a gátat nagyon megnyúlhatnak a szalagok, ami később inkontinenciát okozhat stb. Én viszont jártam intim tornára, ahol azt mondták, ha megtanuljuk ezeket az izmokat dmozgatni, akkor szépen vissza lehet őket dolgozni, viszont ha vágnak, akkor pont ezeket a szalagokat vágják át.
Attól is függ, hogy vágnak vagy sem, hogy mennyire tágulsz, mekkora a baba feje. Dokim azt ondta, hogy az első szülésnél nem tudom elkerülni. Én már beletörődtem!
Viszont javasolt az úszógumi beszerzése. Állítólag sokkal kényelmesebb azon ülni!

Panka
Üdv köztünk. Egy újabb gyakorló anyuka... várjuk majd a jó tanácsokat!

Timka
timka

Sziasztok

Egész hétvégén robotoltam,kész lett a szekrényünk,függönyünk a babaszobába,raktam fel képeket az albumomba,bár az egész nem fér egy képbe azért látszik az eredmény.

Tamesz
A tarhonyába sok szénhidrát van ?
Szerintem ti jöttök ám Ubullal!Kép

Babus
Nagyon várom a beszámolódat!

Ja és ma voltam utoljára dolgozni,úgyhogy holnaptól reszkess net!

TimurrKép
Vendég

Ági,
a homeos torokbogyó tényleg nagyon jó, karácsonykor én is azt szedtem, mert persze betegen jött hozzánk vendég látogatóba és elkaptam, de három nap alatt renbejöttem! Nekem is azt mondták, hogy szedhető simén terhesség alatt.

Tücsök,
a gátmetszésről nekem is annyit mondtak, hogy az első szülésnél nem igazán elkerülhető, most pedig hogy kiderült, hogy már ilyen hatalmas a gyerek, tuttira lesz, de ha még sokáig növesztem akkor még császár is lehet belőle.

Szülésznőnk nekünk is van, nagoyn aranyos, pénteken reggel pl csak őt tudtam elérni, amikor nem mozgott eleget a pocaklakónk, és szó nélkül csinálta az NSt-t a szülőszobában, végig ott ült mellettem és beszélgettünk, nekem nagyon megnyugtató érzés, hogy lesz velünk ott valaki, aki profi és figyel ránk, és bármivel nyaggatatjuk, ja és ő elejétől végéig ott marad, nem úgy mint a doki, aki majd érkezik valamikor.

Hát azt hiszem elég jól sikerült a mai nap, mert annyira fáj a hátam, hogy sehogy sem jó, a gyerek meg belassult, szóval kicsit túlpörgettem magam, most meg csak nyögök, hát ha lenne valami folytatása éjszaka akkor még nem is panaszkodnék!
szép estét!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Timurr,
szerintem nem kéne nagyon erőltetni a tarhonyát, de ha nagyon kívánod akkor próbálj csak picikét enni belől, kb két kanálnyit!!!???
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Timka, tök jó, hogy hazaengedtek a kórházból! Írtam neked mailt!

Tamesz, te tényleg mindent megteszel, hogy ezüstérmes lehess...! Kép De most már talán lassan tényleg beindulnak a dolgok...

Babus, üdv "itthon"! Kép Várjuk a beszámolót!

Eszter kérdéséhez csatlakoznék én is. Most akkor 34 vagy 36. héten kell elkezdeni inni a málnalevélteát? Tudom, hogy nem "bizonyított" a hatása, de sokaktól hallottam már, hogy szerintük hatásos, és nem örülnék neki, ha "túl" hatásosnak bizonyulna túl korán. Mit gondoltok errôl?

Borbolya
31+6

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Málnalevelet én 36-tól tudom. Egyébként úgy tudom szülésbeindító hatása nincs, (ha lenne, nem hordtam volna túl 9 nappal Danit...) csak a majdnai tágulást segíti elő.

Babus
gratula mégegyszer, majd ha lesz egy kis időd, kérjük a sztorit is! Kép

Andi
psandi

Szia Panka!
Itt is találkozunk! Tök jó, hogy Beni után lesz egy kislányotok is. Van már neve?
Én úgy tudom, hogy a 36. héttől kell inni a málnalevélteát. Én is elkezdtem.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Én is csatlakozom az előttem szólókhoz és én is úgy tudtam, hogy a 36. héttől lehet inni, de találtam a teáról egy cikket "Szülésre készülök" címmel a málnalevél teáról, amit már egyszer beírtam, de most berakom mégegyszer hátha van akit érdekel.

A málnalevéltea (3 deci víz és 1 teáskanál szárított málnalevél) a szülés természetes előkészítésére használatos módszerek között annak ellenére az egyik legismertebb, hogy hatásmechanizmusát még nem tisztázta a tudomány.
Mégis széles körben alkalmazzák, hiszen a gyakorlott bábák tapasztalatai szerint erőteljesen fellazítja a kismedence izomzatát, és így megkönnyíti a tágulást. A málnalevéltea méregtelenítő és salaktalanító hatással is rendelkezik; az anyagcsere folyamatát a bélen keresztül serkenti, és salaktalanítással hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet egészséges maradjon. Hatásának titka valószínűleg az, hogy az intenzívebb bélmozgások ingerlik a méhet, s ez fokozza a még izomtónusát. A várandósság 34. hetének végétől érdemes rendszeresen fogyasztani (napi két csésze tea elegendő).

Tücsök 33+2

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!!!Kép

Sajnos nincs időm írni. Az én hipernyugodt kisfiam mióta hazaértünk, azóta csak nyűglődik. Sírdogál, folyton csak szopizna, meg kézben lenne. talán az új környezet viselte meg. Most épp alszik, de ki tudja meddig.
Apuci nagyon lelkes, rengeteget segít, de így is nagyon fárasztó.
Ígérem hamarosan meglesz a sztorink isKép

Inkább felrakok egy pár képet:

Még a kórházban:

Kép Kép

A kedvenc helyem, így lettem elkényeztetve:

Kép

És ekkora rajtam az 56-os overállKép:

Kép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Sziasztok,

Babus,
Nagyon várjuk ám a beszámolót és az újabb képeket Kép

Panka,
Üdv nálunk Kép

Nagyon gáz szerintetek, ha egésznap keményedik a hasam? Ma olyan görcseim voltak, mint még soha Kép.
Persze most nem tudok itthon maradni, mert az asszisztensem felmondott, az utódom pedig csak ma jött Kép szóval legalább 4 hetet ki kéne húznom, meg amúgy sincs még itt az időnk Kép
3x2 magne b6-ot szedek, de szerintem sz.rt sem ér.
Amúgy a babci tök sokat mozog és érezhetően jól érzi magát Kép

Angéla+Valér
angéla

Sziasztok !
Panka
Ági kicsit lentebb már megadta a választ, szerintem az a legjobb ha anyósomék jönnek át aludni (hely van bőven.
Ági
Kitartás. A kórházban nincs arra lehetőség, hogy a kisfiad is ott legyen ha éjszaka kell mennetek? Ha segítőkészek még aludni is tudna ott. Ez csak úgy eszembe jutott. Mondjuk én nem szeretném ha látná, hogy szenvedek.

Nadine
Mi is gondolkodtunk a kertes házon, de itt a környéken elég drágák és elég messze kellene költözni Pécstől, hogy anyagilag jól járjunk. És én inkább költöm magunkra a pénzt, mint hitelre. Főleg, hogy én elég "társasági" ember vagyok. Vagyis szeretem ha el tudok ugrani a barátnőmhöz, el tudok menni tornázni, vagy akár cukrászdába. Természetesen már nem úgy, mint a gyerekek előtt, meg most már inkább velük szeretnék programot csinálni, de azért szeretném, ha magamra is tudnék időt szakítani. A munkahelyi bejárás, óvoda, iskola meg megint nem könnyű kérdés. Nekem az a tapasztalatom, hogy a bejárás nagyon sok hátránnyal jár, kivéve ha van két kocsi és fenn tudjuk tartani. Az esküvő után két évig laktunk Pécstől 20 km-re és a buszozás a tömött buszon nem volt egy leányálom, arról nem is beszélve, hogy hajnali 4 óra 10 perckor csörgött az óra, mert a csúcsidőben olyan tömeg volt, hogy akár duplájára is megnőtt a menetidő és én inkább bementem 6-ra dolgozni. (akkor még lehetett, rugalmas munkaidő volt)

Málnalevél tea: én biztos ami biztos a 37. héten fogom elkezdeni, akkor már nem lehet baj ha mégis hamarabb beindul a szülés.

Szülésznő: tényleg azért jó, mert ismered és végig ott van veled. S nekem az volt a tapasztalatom, hogy a gátvédelem is az ő gyakorlatától, hozzáértésétől függött. Nálam az orvos legalábbis csak a varrást csinálta, ill. a vajúdás alatt a belső vizsgálatokat. A többit mindent a szülésznő csinált. Gondolom az orvosnak akkor van inkább szerepe ha baj van, mível nem mindegy, hogy hogyan dönt. De így három év után már kicsit összefolynak az események.

Angéla
Szerintem pihenj inkább, még egy három hétig nem kellene megszülnöd. Most én is egy kicsit megvagyok ijedve, mert többször keményedek. El is határoztam, hogy inkább átmegyünk anyósékhoz (legalábbis a következő orvosi vizsgálatig, amíg meg tudom, hogy minden OK e), hogy tudjak feküdni. Tegnap a kicsi fiam kitett magáért. Kiszakította a szekrényt úgy neki szaladt (hát ezért jó a kertes ház, mert ott ki lehet nyugodtan engedni), utána mikor leültem elolvasni a leveleimet a sátrába kakilt és szétkente, majd azt mondta, hogy azért, mert az anyú leült tanulni. Szóval tehettem a kádba és takaríthattam utána. Jól fel is húztam magam és be is keményedtem rendesen. Szóval jobban kell vigyázni, nehogy baj legyen.

Be is kell fejeznem, mert Ádám felébredt.
Monika
monazsu

Jóreggelt!

Babus,
még mindig gyönyörű Kristóf, remélem az első éjszakátok jól telt a szuper Kristóf Birodalomban!!!!

Angéla
szerintem beszélj a dokiddal és kérdezd meg, hogy nem akar-e valami erősebb magnéziumot adnia keményedéseidre, ha még olyan sok időt kéne kihúznod.

Borzalmas éjszakám volt, óránként fent voltam, majd 4-6-ig leköltöztem a nappaliba, mert féltem, hogy már felébresztem a páromat is, így kicsit neteztem, most visoznt álmos vagyok, így lehet, hogy kicsit inkább visszafekszem!

Sajnos Marcellünknek sem az autózás, sem a hóesés, sőt még a hólapátolás sem hozta meg a kedvét a kinti világhoz, így viszont, ha továbbra is ilyen tempóban fog nőni, akkor elkerülhetetlen lesz a császár, ami viszont nem hiányzik, mivel segítségünk az nem lesz, tehát jó lenne, ha tudnék "pörögni" ha hazaengednek minket, de valahogy ez nem akar összejönni, el is vagoyk kenődve!!!
Na megyek lustizom még egy kicsit, itt már majdnem süt a nap, ma lehet, hogy megint séta lesz a környéken!!!
Szép napot Mindenkinek!
tamesz+ubul 38+1 (borzalmasan sok, nem??)

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Vagyis jó reggelt! Babus, de jó neked!! Kép Örülök, hogy már otthon vagytok és nagyon szép a kis legény!

Tegnap jót csavarogtam, vásárolgattam. Voltam a Götz boltban és találkoztam Mayával, szegényt rögtön letámadtam, hogy én téged ismerlek a babanetről! Kép Kép

A málnalevél teát én is a 36. héttől hallottam, de a szülésznőm 34. hetet mondott. Úgyhogy én úgy döntöttem a 35. héten fogom elkezdeni. Az másfél hét múlva lesz. Kép Viszont a szülésfelkészítőn mondtak dolgokat, hogy mikor nem szabad málnalevél teát inni és már nem emlékszem pontosan, hogy mit mondtak, de talán ha korán kinyílt a méhszáj, akkor már nem lehet.

Szóval Eszter
vannak esetek amikor nem javasolják, kérdezd meg a dokit vagy szülésznőt, vagy aki ért hozzá, sajna én nem emlékszem, mert én úgy voltam vele, hogy ha eljön az ideje majd megkérdem a dokit, hogy ihatom-e.

Gátmetszés témában, meg első szülésnél is lehet anélkül szülni, de azt mondják, hogy többször van szükség vágásra első szülésnél. Ahol én fogok szülni, ott mindig megpróbálják a védelmet, aztán ha látják, hogy nem fog kiférni, akkor vágnak, de ez nagyon tetszik nekem, hogy alapból úgy indulnak, hogy ha lehet nem vágnak. Kép

De ez egyéni alkat kérdése is, mert egyik ismerősöm a negyedik gyerekét szülte, az orvos nem vágott, hisz már negyedik gyerek és mégis nagyon szétrepedt. Kép

Tamesz, ha van valami értesíts minket! Kép

r
ruzicsky

Angéla!

Nekem ez a haskeményesdés dolog kb. a 23. héttől van és elég gyakran napjában többször. Én is 6db magne b6-ot szedek ami nem használt egészen addig míg ki nem egészítettem elevittel. Többen javasolták a pezsgőtablettát szerintem próbáld azzal kombinálni.
jammie

Nekem is sokszor és elég régóta keményedik a hasam, Magne B6ot is csak 2X1et szedtem mégis zárt a méhszájam. Szóval ez egyén függő. De azért nem árt az óvatosság.
Ma megettem magába egy csomag petrezselymet. Majdnem kijött, de muszáj, mert a lábfejem már akkora mint egy lufi és feszül is.
Hétfőn kiderül, hogy van e a vizeletemben fehérje, remélem nem lesz, mert akkor valszeg kórház lesz.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Nos, én is megkezdtem első táppénzes napomat.

Angéla
Én a 29. héten hagytam abba a magneB6 (és elevit) szedését, addig nem is keményedtem. Persze nem tudom, hogy van-e összefüggés, mert addig ugye koponyavégű fekvésben volt a gyermek, most meg haránt. A doki szerint nálam ez is okozhatja a sok keményedést, meg az extra fájdalmat, amikor mozog a pici.
Mindenesetre a sok ülést nem javasolta, ezért is jöttem el táppénzre.

Na meg persze ideje lenne rákészülnöm a dolgokra, beszerezni a hiányzó cuccokat, mosni, vasalni, stb.
Még nem szereztem be a málnalevél teát, de hamarosan megteszem, és el is kezdem inni.
Én is úgy tudom, hogy szülésbeindító hatása nincs, viszont ahhoz, hogy hasson, amikor kell, ahhoz jó lenne négy hétig inni előtte, és ugye nem biztos, hogy a gyermek kivárja a 40 hetet. Kép

Úgy tűnik, eldöntöttem, hogy nem lesz fogadott szülésznőm. Nálunk mindegyiket dícsérik és mivel a kismamák többsége választ, ezért jó esélyem van, hogy az ügyeletes bőven rá fog érni velem foglalkozni. Kép

Tücsök
Ma ötkor lesz a hordozókendős tanfolyam, gyere, ha tudsz. Állítólag havonta egyszer van csak. Meg ugye mi is most megyünk Kép.

Tamesz
Ubul most mekkora? Enyém gyerek egy hete volt cca 2270 gramm, elkezdtem számolgatni...aztán gyorsan abba is hagytam. Kép

Zsana (34+2)
zsana75

Zsana
pénteken volt már 3300-3400 gramm, ma már biztosan van 3400 gramm, ami első gyereknek elegendő is lenne, nem????
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Én megelégednék vele Kép, de mi négy hét alatt nőttünk 1050 grammról 2270-re, és onnantól még (elvileg) 7 hét...
Én attól félek, hogy ezért nem fog tudni megfordulni. Kép Nálunk még mérte kapcsán nem merült fel a császár gondolata.
zsana75

Sziasztok!

Volt már köztetek olyan, akinek találtak fehérjét a vizeletében?

Ma reggel pohárba pisiltem és mintha láttam volna fehér csíkocskákat. Anno a védőnőnél is első pisit adtam le, nem középsugarasat és tiszta volt! Akkor most mi az a fehérje dolog? nem akarok toxémiát! lehet ez ellen tenni valamit?
semmim nincs látványosan bedagadva... most mégis elkezdtem egy kicsit aggódni!

Tamesz
Én is attól rettegek, hogy kitalálnak valamit és inkább megcsászároznak, amit persze nagyon nem szeretnék. Most ezt a toxémiát találtam kiindoknak. Kezdek olyan parás lenni mint Babus.

Ja és mégvalami, meg kellett állapítanom a kórházban eltöltött egy nap alatt, hogy kicsi a pocim. Tudom-tudom alkati kérdés, de másoknak olyan nagy pocakjuk van. Eddig a férjem is hüledezett, hogy mekkora hasam van, de most már ő is látta, hogy vannak ennél nagyobb pocik is. Sőt, csak nagyobbak vannak!

Következő parám: átlagosnál kevesebb magzatvizem van. Doki azt mondta, ez normális mert közeledik a szülés. De akkor hová tünt el a magzatvíz, ami egy hete még átlagos volt?

Nagyon szurkoljatok, hogy még két hétig kibírja bent a babócám, mert jövő héten semmi képpen nem akarok szülni a dokim nélkül. Egyre inkább úgy érzem, hogy dokik közül, csak ő tud megnyugtatni. A hétvégi ügyeletes dokik rémesek voltak!

Borbolya
Írok maild, olvasd el feltétlenül!

Na megyek szétnézek én is abba a Götz bababboltba.

Timka
timka

Timka,
nyugi-nyugi, próbálj kevesebbet idegeskedni, az hogy kevesebb a magzatvíz, a természetes én is így tudom. Fehérjém nekem nem volt eddig, de majd megnézik a kórházban, hogy tényleg az volt vagy sem, most ne lovald bele magad,egyáltalán nem biztos a toxémiád van!!! Tessék kicsit pozitívnak lenni!!!!

Szorítok, hogy még két hétig kibírja bent a pocaklakód, inkább a miénk jöjjön ki, ebben egyezzünk meg!!!:-)))

Engem is izgat a Götz bolt, lehet hogy el kéne ma mennem szétnézni??? A párom már letiltott a bababoltokról, de az annyira jóóóóóóó!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Megegyeztünk! én szívesen átadom Neked a második helyet, sőt a harmadik helyhez sem ragaszkodom, ott van még előttem Cicmerák is, aki nagyon eltűnt, na és Nadine, akivel egyidősek vagyunk.
Tegnap már azt mondták a kórházban, hogy fehérje van a vizeletembe. Azért megpróbálok tényleg nyugodt maradni, úgyis van egy csomó minden amire koncentrálnom kell. Holnap például aláírjuk a végleges szerződést, találkoznom kell a lakberendező csajjal, vásárolnom kell még hálóingeket, kozmetikushoz, fodrászhoz kell mennem, hétvégén jön Anyukám...
A férjek nem értik ezt a bababoldos vásárlási lázat! Én is imádoooook neki vásárolni!

Timka
timka

Úgy látom, a Götz bolt a nyerő mostanában. Én is tervezem a hétre, de nem akarok mindent egy napra tenni. Kép

Timka
Nekem még nem volt fehérje a vizeletemben, de az tuti, hogy valami úszott benne. Gondoltam is, hogy gáz lesz, de csak calcium-oxát? (valami ilyesmi) kristályok voltak.
Mondjuk nem nem szokott sikerülni ez a középsugaras dolog, ezért egy edénybe belepisilem a teljes mennyiséget, aztán onnan öntöm kisüvegbe Kép.

Reméljük, csak jól beijesztettek ezzel a toxémiával.
Ha meglátod az én pocimat, biztos nem fogod azt gondolni, hogy a tied kicsi. Nekem mindig egy munkatársam mondogatja, hogy kicsi, de hozzáteszi, hogy a feleségének sem volt nagyobb az első gyerekkel.
Próbálom a pozitív oldalát nézni, egyenlőre nem zavar (még sex közben sem Kép).
zsana75

Ja, kozmetikusról jut eszembe!
A téli topikban irogattak régebben intimgyantáról. Tudtok olyan helyet, ahol ezt csinálják?
Az én kozmetikusom csak úgy nagyjából szedi le, ezért inkább magamnak szoktam, de ehhez mostmár nagy a pocim. Kép
zsana75

Most van egy kis időmKép Apuci épp reggelit készít, Kristófka pedig édesen szundítKép
De csak rövid leszek, mert már izeg-mozog, és jó lenne még mielőtt felébred kajálnom egyetKép

Az első éjszakánk csodálatos voltKép Rájöttem a hibára, amiért egész este nyűglődött. Megzavarta a hazaút, folyton felébredt, így folyton evett. Evett mielőtt elindultunk haza, miután hazaértünk, miután átöltöztettük, szóval sokszor, viszont mindig keveset. Mert hiába vagyok én egy tejcsárda, az én tejcsimennyiségem is véges,így Kristófka fél-1 óránként evett, de mindig csak keveset. Így se ő nem lakott jól, se nekem nem volt jó. Aztán estére taktikát váltottam. Este 10-ig babusgatással csitítottuk, sikeresen,akkorra termelődött elég tejcsi, így szopizott végre 60gr-ot, ettől hajnali 2-ig aludt, akkor már 80(!) gr-ot szopizott (5 naposan ennyit enni egy ilyen kis 2700gr-os törpének, hát nem semmiKép, mindenki kiakadt rajtaKép), ettől egészen reggel 7-ig aludt, amikoris újból megevett 80gr-ot és azóta is alszik, ha minden igaz, min. 11-ig
Szóval csúcsszuper éjszakánk volt, ezt bárki megirigyelhetné tőlünkKép, tényleg nagyon kipihiztem magamKép
Ez már inkább jellemző az én kis drágámra, mint a tegnap délutáni-esti hiszti, hiszen a kórházban is ilyen jó kisfiú volt, csak evett és aludt 3-4 órákat. Remélem ez így is maradKép Ha délután is ilyen jó srác lesz, akkor majd írok bővebbenKép

Mindenkinek minden jót, Kristófka puszil mindenkit és köszöni a dícsérő szavakatKép

Babus+Kristófka

Kép
babus2005

Sziasztok,

Most jött meg a laborleletem és az egyik eredmény kicsit aggaszt. Toxopl. IgG 13.1 , a normális értéket 0.0-2.0 közé írja. Van valakinek valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban?
jammie

Sziasztok,
Babus,nagyon édi Kristóf!Én Dinim is 2800gr volt,nagyon tudom imádni ezeket a csöppöket!
Most jöttem a kórházból,szülésznővel megismerkedtem,uh is megnézte dokim Kamillát.
Hát ő sem lesz óriásbébi,most 2500-2600gr körül van.Amúgy minden rendben,nagyon készül már kifelé,egész lent van a feje és a méhlepény is elkezdett öregedni ami normális de már jelzi,hogy nemsokára szülés.
Mondták bennt,hogy rettentő sokan szültek a hidegfront miatt,mondhatni teljes teltház volt éjszaka a szülőszobán.Úgy látszik ez ránk nem hatott de még van idő és a frontok meg jönnek mennek.Minden finiselőnek kitartást!
sziasztok
nyetus+kamilla(36)
nyetus76

Jammie
Nekem KKR érték volt megadva,neked nincs más írva?

Timurr
Vendég

Timurr15,

Nem látok ilyet sehova írva Kép?
jammie

Jammie
Akkor úgy látszik ezt sem egyformán nézik,jelölik.Olyan sincs hogy IgA?Nekem KKR volt.Bonyolult ez az egész nem akarok hülyeséget mondani.Nem tudod felhívni a védőnődet vagy az orvosodat?

Timurr
Vendég

Olyan van, hogy IgM ami normális. Dokit , védőnőt csak holnap tudom hívni.
jammie

Babus!
Örülök, hogy minden a legnagyobb rendben megy. Remélem a többiek is és én is hasonlóakról fogunk beszámolni nemsokára. Kívánni sem lehetne jobbat mint ami Nektek jutott.

Beatrix!
A párom úgy néz ki hosszútávra menne ki, de most minden csúszik a hó miatt. Azért nem bánnám, ha annyira elcsúszna a dolog, hogy még együtt szüljünk... Most ezért szorítok Kép.

Ruzicsky!
Jó volt, hogy megismertél a Götz-ben! Elöször furán éreztem magam, mert azt hittem, hogy valahonnan kellene, hogy ismerjelek, csak nem emlékszem. Megnéztelek a táblázatban és most látom, hogy nektek is Gellért lesz a baby! Milyen fura, nem? Pedig a Gellért elég ritka név. És még össze is futottunk! Kép

Zsana!
Üdv az "otthonülöök" között! Én is az Istvánban fogok szülni, elvileg pár nappal hamarabb mint Te. Még az is lehet, hogy összefutunk. Elvileg ott minden szülésznöö nagyon jó, mindenkit nagyon dicsérnek, úgyhogy szerintem nem veszítesz semmit, ha nem fogadsz szülésznööt. Én felkértem az Erzsikét, mert tudom, hogy a dokim (Siklós) vele szokott dolgozni és ha sokan szülnek, akkor lehet, hogy az ügyeletes nem nagyon tudna foglalkozni velünk. Bár ki tudja.

Hétvégén itt volt az anyukám vidékrööl és kimostuk a babacuccokat, nekem már csak vasalnom kell és összepakolni. Ha minden jól megy, még ma vagy holnap készen leszek. Nem kapkodok, nem is esik jól és remélem annyira nem is sürgös, de azért tovább biztos nem halogatom.
Már elég nehezemre esik a mászkálás és pihennem is kell. Ma el kellett volna mennem a TB-be, de nem bírtam. Remélem holnapra összeszedem magam.

Üdv. Mindenkinek!

Maya és Gellért
35+0
maya29

Kicsi drága kisfiam ismét jól belakott, így most békésen alszikKép, apuci vásárolni van, így most van időm írniKép
Megpróbálom leírni a történetünket. Vigyázat, extra hosszú lesz:

Szerdán ugye fájdogált a pocim, meg a derekam, meg barnázgattam, de mindenki (szülésznőm, védőnő) csak az előző napi vizsgálatra fogta, meghogy ezek csak jóslófájások.
Délutánra el is múlt minden, tök jól voltam, viszont Kristófka nem akart mozogni, este 8-ra ez már nagyon aggasztott, bárhogy noszogattuk, semmi. Úgy döntöttünk bemegyünk ide a helyi kórházba, megnézetni minden oké-e. Természetesen ismét nagyon bunkók voltak, azzal kezdték, hogy miért hozzájuk megyek, ha én a MÁV Kórházba járok. És még magyarázkodnom kellett, hogy hát csak mert szakad a hó, messze van Pest ilyenkor, meghát azt se tudom, tényleg baj van-e. Mindegy, írtó szemetek voltak velem, de csináltak egy CTG-t, ami eleinte tök jó volt, de a 30.perc körül egyszer leesett Kristófka szívhangja. Amnioszkópiát akartak csinálni, éshát bent akartak tartani. Én -bár felelőtlennek tűnhetek-, de nem egyeztem bele semmibe, saját felelősségemre eljöttem és száguldottunk fel Pestre, a legnagyobb hóesésben. Persze az itteni doki kioktatott, hogy felelőtlen vagyok, meg hasonlók, de nem érdekelt. Bíztam a megérzéseimben, és milyen jól tettemKép

11 körülre értünk fel Pestre, azonnal CTG, másfél óráig, de minden a legnagyobb rendben voltKép, a kíváncsiság kedvéért megnézték a méhszájat, ami változatlanul olyan volt, szűk 1 ujjnyi, mint 2 nappal ezelőtt, semmi fájásom nem volt, de a doki a rossz útviszonyokra, meg arra tekintettel, hogy messze lakunk, azt javasolta, maradjak bent, egész éjjel CTG-zni fognak, hogy meglássuk, egyszeri alkalom volt-e ez a szívhangleesés. Apucit éjfél körül hazaküldtem, hisz nem történik semmi érdekes, aludjon nyugodtan.

Mi a szülésznőmel tök jól elvoltunk, beszélgettünk, nevetgéltünk, közben ment a CTG, minden oké, teáztunk, néha bele-bele hasított a derekamba a fájdalom, gondoltam, kényelmetlen az ágy. Aztán ez egyre csak erősödött, a szülésznőm szerint ezek a jóslófájások akár még 1-2 hétig is eltarthatnak. De egyre csak erősödtek, sőt, átvándorolt a pocim aljába. Mindez olyan hajnali fél 2 körül kezdődött. Kezdtem gyanússá válni. Az ügyeletes doki megvizsgált, tágultam tovább!!! Majdnem 2 ujjnyi! Dokimat értesítették, közben beöntés, borotválás, fájások kezdtek egyre elviselhetetlenebbé válni, én minden elvem ellenére az epidurál érzéstelenítés mellett döntöttem, mert már iszonyúan fájt. Sétáltam, zuhanyoztam meleg vízzel, vajúdó labdán ültem, akupunktúrás kislabdát szorongattam, de egyre csak fokozódott a fájdalom. De az éltetett, hogy hamarosan megkapom az epidurált. Mindezek fél 2 és fél 4 között történtek. Megérkezett a dokim, megvizsgált, méhszáj 4 ujjnyi!!! Mindenki ledöbbent, hogy ilyen nincs, első szülőnél 2 óra alatt ennyit tágulni...ez már valami A dokim mondta, itt már nincs idő epidurálra, itt már szülünk. Burkot repesztett, ezután még jobban fokozódott a fájdalom, teljesen végem volt, már majdnem sírtam.
4-kor eljött az idő, szülünk. Toljak, ha érzem az ingert. Na innentől maga volt a rémálom. 4-től 5-ig csak toltam, fájásonként 4-et, folyton azt kérdezgettem, kint van már a feje, mondták, hogy már 1mm-t haladt, örökkévalóságnak tűnt ez az 1 óra. Én mindig csak olyanokat hallottam, hogy 2-3 tolófájásra megszületett a baba. Nahát én 1 órán keresztül 2 percenként toltam. A végén már két fájás között is fájt. Én már mindent mondtam, hogy nem akarok szülni, hogy nem akarok több gyereket, mikor lesz már vége. Nem rémisztgetésképpen, de pokoli fájdalmas volt. Lassan elindult ki a buksija, és én megfoghattam. Ez erőt adott, mindent beleadtam. Majd végre kint volt a feje, innen már csak a nagy glutty:o, és megérkezett a teste is. Nem sírt fel rögtön, piszkálni kellett, és bejött a rémálmaim rémálma, a nyakán volt a köldökzsinór!!! De azért kicsit a mellkasomra tették, gyönyörű volt, de még nem fogtam föl. Majd gyorsan el is vitték inkubátorba, merthát pici, meg nyöszörgött, meghát kicsit ő is belefáradt a szülésbe.
Ezután jött a méhlepény és a varrás. Ez már igazi élvezet volt a számomra, pedig utólag kiderült, nem volt egy sima ügy, mert a méhlepény elszakadt, a doki cibálta ki a másik felét.
Amúgy utólag mondták, hogy minden műszer nálam romlott el, gátmetszésnél nem fogott az olló, de ennek ellenére én csak egy nyisszt éreztem. A varrásnál se működött valami, de ezek már számomra mellékesek voltak. A varrásnál én már félálomban voltam(hisz már 3.éjszaka volt, hogy nem aludtam), mindig azt hitték, hogy elájultam, annyira eldobtam magam. De már annyira jó volt, hogy végre nem fáj, pedig sokak szerint ez is nagyon fájdalmas. Hát én a szurikon kívül semmit se éreztem belőle, felüdülés volt a szüléshez képestKép

Így utólag belegondolva, egy álomszülés volt. Hajnali fél 2-től 5:10-ig tartott, mindennemű beavatkozás, gyógyszer és fájdalomcsillapítás nélkül lezajlott. Félhomályban, halk zene mellett szültem, pedig nem én kértem, de a szülésznőm tudatosan így csinálta
Az egész szülőszoba üres volt, csak én "birtokoltam", azt csináltam, ami éppen jól esett, ettem, ittam. Kitolásnál guggoltam is, ez is sokat segített, azt mondták. A világ legszuperebb szülésznője és dokija volt velem, a kisbabám a körülményekhez képest jól volt.
Hát kell ennél több?!

A szülésznőm szerint is példaértékű volt a szülésem, mind a rövidségét illetően, mind pedig az én magatartásomat illetőenKép, merthát hiába éreztem én magam hisztisnek, szerinte fegyelmezetten viseltem, mindig azt csináltam, amit kellett, szépen, csendbenKép Persze mondtam egy-két dolgot, dehát ilyeneket mindenki mondKép

Apuci pedig mindenről lemaradtKép, felébreszthetetlenül aludt otthon, reggel fél 7-kor tudtam csak elérni, amikoris tudattam vele, hogy másfél órája megszületett a fia Képzelhetitek, hogy köpni-nyelni nem tudott...Kép

Örülök, hogy a megérzéseimre hallgattam, és nem maradtam a gyöngyösi kórházban. Még belegondolni is rossz, hogy mi lett volna, ha ott kell szülnöm, ismeretlen helyen, idegen, bunkó orvosok és szülésznők között.
Az is lehet, hogy az az ottani szívhang-leejtés csak a technika ördöge volt, mert soha többet nem fordult elő, pedig a szülőszobán egész éjjel CTG-ztek, két fájás között is, de még a kitolásnál is tartotta a szívhangot. Persze lehet, hogy valós volt a gyöngyösi eset, és talán a küldökzsinór miatt volt, akkor pedig méginkább jobb, hogy megszületett, mégha kicsit korábban is, de egészségesen.

Visszatérve a szüléshez, Kristófka csak 2-3 órát volt inkubátorba, inkább csak a biztonság kedvéért, de mivel tök jól volt, hamar megkaptam. Az első pillanattól kezdve úgy szopizott, mint egy porszívó. De mivel még csak előtej volt, így cumisüvegből kapott még pótlásként anyatejet, elkerülendő a nagyobb súlyesést, és a sárgaságot, ami ilyen pici, korábban született babánál nagyon gyakori.
A 3.napra beindult a tejcsim rendesen, és innentől kezdve rengeteg szopizik a kis drágám. Csak eszik és alszikKép
A tegnap délutáni hisztitől eltekintve Kristóf egy hipernyugodt és kiegyensúlyozott kisbaba 80gr-kat eszik már, ez rekordmennyiség egy ekkora és ennyi idős babánál, utána pedig 4-5 órát alszikKépNyugodt, boldog, kiegyensúlyozott, napról napra látványosabb szebbKép
Mi pedig a világ legeslegboldogabb anyucija és apucija lettünkKép
kitartás mindenkinek, mert ennél fantasztikusabb, csodálatosabb, elképesztőbb dolog nem létezik a világon!!!Kép

Babus

Kép
babus2005

Szia Babus!

Jaj olyan aranyosan irtad le a szülést, hogy kedvet kaptam, persze a fájdalmak nélkül. Tényleg baromi mázlista voltál, hogy a megérzéseidre hallgattál, (nagyon bölcsen tetted) pedig ebben a helyzetben azt gondolná az ember, hogy ez a kórház is legalább az alapokat tudja nyújtani, dehát nem. Baromi felháborító ahogy irtad, hogy hogy bántak Veled. Szóval nagyon örülök, hogy azért ilyen simán ment minden mármint a szülésnél, arra szerintem mindenki fel van készülve, hogy tök fájdalommentes szülés nincs, bár ha ilyen gyors ütembe zajlik az egész akkor sokan kiegyeznének a 3-4 órás szüléssel.
Szóval nagyon gyönyörű Kristóf baba, irtó helyes abban az 56-os overállban.
És Te hogy vagy, tudsz pihengetni, mert azért ez sem mellékes?
Patri
patri

Babus
nagyon jó volt olvasni a történetet, ügyesek vagytok/voltatok, hogy ilyen gyorsan meglett a baba és hogy Kristófka is ilyen ügyin szopizik KépKép

Andi
psandi

Patri

Én nagyon kipihent vagyokKép Az első naptól kezdveKép Jobbakat alszom, mint az elmúlt hónapokban bármikorKép Hisz mindössze 1-2-szer keltünk éjszaka enni, ez azért simán belefér, ennél régebben jóval többször felébredtem. Kristófka ügyesen szopik, egyből rákap a cicire (illetve a bimbóvédőre, mert erre kényszerültünk)és 20-30 percig csak szívja és szívjaKép Ettől ugye kidől és órákig alszikKép
Ma fél 10-kor ébresztett telefonon az anyósomKép, aztán jót reggeliztem, most már vagy másfél órája netezek, most majd nekiállok és kicsit rendbe szedem a lakást, mert holnap jön a gyerekdoki és a védőnő is. És ezutóbbi csodák csodájára bejelentette, hogy mikor jönKép
Szóval remekül elvagyunk, de inkább kopp-koppKép

Babus

Kép
babus2005

Babus

Örülök,hogy minden rendben volt,és ezek szerint Kristóf igazi mintababa.Jól viselkedik igazán a kis husi.Kár,hogy apuci lemaradt az eseményekről,de most majd bepótolhatja babázással.
Igazi szép kis család vagytok.
A gát sebed nem fáj nagyon?És a mellbimbód?Van rajt védő így nem fáj annyira?

Beindulnak itt a babák,csak az a bánatom,hogy mire nekem meglesz a babám,itt már mindenki babázni fog.

Timurr
Vendég

pociképKép
Két héttel ezelőtt készült
ja és vki kérdezte a götz boltot.
bihari u.8 tel.:263-15-87
nyetus76

Én kérdeztem a boltot, azt nem tudod hova esik kb.?
jammie

Jammie!

3-as villamossal egy megálló az Örs vezér tere felé az Ecseri úttól.

Lir
lirian

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?