Új privát üzeneted érkezett!

Dia!

Hol vagy?
Domi hogy viselkedik?
Minden rendben van?
Nálunk még mindig nincs víz, az összes mindenem tele van már.
Egyszerűen sem főzni, sem fürödni, sem fürdetni nem tudok, és még inni is csak úgy, hogy a Humana bébivizet iszom, mert 3 órája elzárták a vizet és fogalmam sincs mikor lesz.
Gyuri meg még nem ért haza.
Majd írj:

ANDI
tandi

Szia Andi!
Te szegény, Veletek mindig történik valami!?
Remélem már van víz nálatok és nem halltál szomjan!
Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Na én is ide érek végre!Kép
Domi reggel 4-kor kelt szopizni és aztán nem volt hajlandó aludni.KépTeljesen ki voltam,de délután sikerült aludnom vele.Kép
Hú,már megint jó sokat írtatok ma!Kép
Anikó!
Bocsi,hogy keverlek Mártival.KépMár rájöttem,hogy nemszabad fáradtan írogatnom mert hülyeségeket írok.Kép
Nagyon ügyes Krisztike!Már miket tud csinálni!Mennyivel is idősebb Dominál?Mert Domi még nem csinál ilyeneket.Kép

Márti!
Akkor írsz nekem a bisztosításról?Kép

Sys!
Jaj,szegény kisfiad!KépNagyon sajnálom.Én is mindig attól rettegek,hogy Dominak valami baja lesz!KépJobbulást kivánok!Kép

Andi!
Hát barátnőm veled tényleg mindig történik valami!KépMit adol a bébivízzel Noncsinak?Te kerestél ma telefonon?Negyed 8 körül pelenkáztam,5-körül pedig szopi volt.De a mobil tudod,hogy ott van nálam.Ja!Megmondanád Gyurinak,hogy légyszi vigye be a lagzis kazikat Tamásnak,mert Ervin áttudja venni dvd-re.Köszi.Ma hozta haza a dvd lejátszót.
Tündéri Noncsi.Kép

Ma velünk az történt,hogy két óránként evett Domi 130-170-ket.6 ruha volt ma rajta.Na nem azért mert imádom öltöztetniKép,hanem mert vagy a kukac hordott félre vagy a háta közepéig kakis volt.Kép
Ja és van,hogy úgy ráharap a cicimre,hogy majd be pisilek.Ez a fogacskája lehet?

Hallotátok a hírekben,hogy Magyarországon olyan oltást kapnak a kicsik ami higanyt tartalmaz és autista lehet tőle a gyerek.KépTeljesen kiakadtam.Jövőhéten megyünk oltásra.KépAmerikában már 2000-ben betiltották ezt az oltóanyagot.

Minden újat üdvözlök!Jó,hogy ide találtatok!Kép

Mindenkinek jó éjt!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Na még vissza ugrottam!
Gigi mindenkit puszil!Már jobban van hamarosan visszatér közénk.KépHurrá!Kép
Pusz.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!!

Dia
Jajjj nem hallottam csak azt, hogy rákkeltő anyag van a bébikjákban. Az Estében lesz róla szó bővebben.
Gigi jó hír, már nagyon várjuk.
Biztosítás, ha lesz energiám utána nézek amikor kötöttük azt sem tudom fiú vagy lány voltam apa volt a valaki, szóval ha megnéztem írok róla.

Andi
jaj ti szegények. Azt hiszem a jövőben tartalékolni fogsz otthonra mindig valami inni valót. Én nem iszom csapvízet szóval felőlem elzárhatják. Nálunk multhéten volt egyik délelőtt, utána 2 napig barna volt a víz. Sajnos itt sűrűn barna a víz ezért sem iszom belőle.

Györesz
a Nestles kanalat én is nagyon szeretem, állandóan azzal eszek. Még jó, hogy egy csomó van belőle, marad Giginek is.

Sampon
mi is Gabit használunk, régebben én használtam a Jhonsont és bizony csípte a szemem amikor belement. Így élből nem azt használom. Pedig nagy Jhonsonos voltam most meg már szinte minden Gabi itthon.

Szép álmokat
Márti
márti05

Sziasztok!

Tegnap estére már kikészültem,a gépet sem volt kedvem bekapcsolni.
Nincs semmi baj nálunk,csak elég kimerítő tud lenni a két kisfickó (+Ruszlán Kép ).
Ma mi is nagykádaztunk Patrikkal ketten,majd Raul is csatlakozott,alig fértünk el,de jó volt azért.KépAlig lehetett kiimádkozni Őket.

Dia!
Hol vagy?
Bocsi,hogy nem írtam Neked,ez csak azért fordulhatott elő,mert hirtelen kellett abbahagynom az írást.Kép
Jól vagytok?

Sys!
Kórház Kép.Rendesek voltak Veletek?
Egy szobában lehettetek?
Jó,hogy az étvágya megmaradt a kis kukásbácsidnak,aki nagyon aranyos a képen!!!Kép
Jobbulást a picinek!

Márti!
Nálunk is ez a tekergés-puki-korszak van,néha már nem tudom eldönteni,hogy a foga,vagy a hasa miatt kínlódik.Vagy a kettő egyszerre kínozza.Kép
Tök jó,hogy ilyen szép nappal ajándékozott meg ma(is )Gigi,nagyon aranyos lehetett!
Szerintem a forgolódással még több dolog lesz számukra látható és élvezni fogják,hogy Ők irányítják a dolgot.
Patrik,a lusta még nem mutat sok hajlandóságot ilyesmire!Kép

Anikó!
Nagyon szép a kislányod,de gondolom ezt Te is tudod!Kép
Nem lehet semmi,hogy a férjed gyümire,zöldségekre allergiás,gondolom jól meg kell válogatnod,hogy mit teszel az asztalra.
Már jól vagy?

Györesz!
Azt hiszem még én is kedvet kapok a tornázáshoz,olyan jól hangzik,amiket írsz!Kép
Az alma-krumplit Raul is nagyon szerette!
Krumplit most adtál először?

Melinda!
Hogy megy a cicizés?
Tudom,hogy most nem könnyű erre figyelni,de egyél,-és főleg igyál sokat!Nekem ez elég nehezemre esett,mikor Patrik óránként szopizott.
Koszmó nálunk is a sampontól javult.Patriknak van egy olyan szokása,hogy kapirgál mindent,ez alól a feje sem kivétel,úgyhogy amit én óvatosan próbálnék leválasztani,azt Ő leszedegeti magának,nem éppen szelíden.Kép

Saxi!
Bogi nagyon ügyes!Kép
A lányok mikortól alszanak az emeletes ágyon?
Én is azt szeretnék majd venni a fiúknak.

Nagyon rotyog a pelus...

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!
Elolvastam mit írtatok, de hulla vagyok írni! Majd holnap jelentkezek!

GIGINEK NAGYON ÖRÜLÖK, HOGY JOBBAN VAN!!!!!!!

puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!!

Kata
tényleg hogy álltok a kakival? Még mindig olyan sűrűn van? Hát nem lehet egyszerű neked a 3 paasial. Nagyon édik lehettetek a nagykádban, még jó, hogy apa nem akart csatlakozni hozzátok.
Patrik kommunikál a báttyával már? Figyeli őt?
Érdekelne a kapcsolatuk, ha lesz pici időd légyszi írj róla.

Györesz
látod, lefárasztod magad a Norbikkal és ez a vége ránk már nem marad energiád.

Gigi lányom ma nagyon hozta a formáját, állandóan szövegelt meg rötyögött, csak aludni nem akart, ez volt este is, végül hagytam az ágyában elszenvedte magát és elaludt. Szerencsére nem sírt csak olyan fáradt volt már, hogy csak szenvedni tudott. A játszó szőnyegén van egy nagy tülör, hogy mit össze szövegelt neki, tegnap még csak inkább fogdosta méregette, ma már összehaverkodott teljesen vele.

Alvás!!
Puszi mindnekinek
Márti
márti05

Sziasztok!

Kata!
Ott lehettem vele a kórházban, mert vannak baba-mama szobák. Van benne egy heverő, egy fotel, egy szekrény, mosdó meg a picinek egy vas rácsos ágy és mindezt 4000 forintért 3x étkezéssel. De a pénz az magasról le volt kakálva nem tudtam volna egyedül hagyni. Egyébként mindenki rendes volt a kórházban. Jók voltak a nővérek is, az orvos is nagyon kedves volt.

Egy kérdés azokhoz akiknek van nagyobb gyereke is. Hogy viszonyulnak a nagyok a kicsihez? És hozzátok? Én kezdek kétségbe esni, mert kislányomat mostanában egyáltalán nem érdeklem és olyan rosszul esik. Tegnap miután nem találkoztunk 3 napig én mentem érte az oviba. Már előre vártam, hogy mennyire fog nekem örülni és végre magamhoz szoríthatom, erre mit csinált, rám nézett és játszott tovább. Az ovónéni szólt rá, hogy talán ha köszönne az anyukájának. Hát én ott majdnem sírva fakadtam. Pedig foglalkozom vele is nemcsak a Gergővel. Van valami tanácsotok hogy mit csináljak? Pedig Reni is nagyon várta Gergőt és azóta is mindig puszilgatja, simogatja csak hát úgy tűnik, hogy most én nem kellek neki.

Na jó befejezem a siránkozást.
Puszi
Szilvi
sys

Szilvi, tök normális.

Györesz, úgy lehet szedni az urticát, hogy egy hétig urtica, egy hétig lachesis. D ha rendben van a tejed, akkor nyugodtan abbahagyhatod, és csak akkor kezded újra, ha gond adódik. Pl. fejlődési ugrás. (vagy a hányós fosós, amit én is sikerrel benyaltam, és mivel előtte meg a takonykóros influenzás bandával nem aludtam, hát tényleg szétestem. DE így maradt a tej.)

Szilvi, nrmális a reakciója, így védekezk az ellen, hogy eltűntél. Ő is kilép. De hamartosan enyhül majd. És a nagy baj az lenne, ha fel se tűnt volna neki, hogy nem vagy, vagy nem reagált volna rá. ÉS addig jó, míg Rád és nem a kicsire haragszik. Te már meg tudod védeni magad.

Ha pedig kórházba jut valaki, hát csak annyit hogy próbálja nem egyedül hagyni a kicsit. Bár ez több gyerek mellett nehezen működik, de a védtelen, kiszolgáltatott babánál rémesebb nincsen. Be lehet vonni ilyenkor mindenkit aki él és mozog. És az első lehetséges alkalommal irány haza.

Mindenkinek a legjobbakat, messze nem érek rá annyit jönni, mint amennyit szeretnék. A hétvégén megjön a kutyacsecsemőnk is, úgyhogy még ennyi időm sem lesz.

s
sofka

Sziasztok lányok!
Köszi Tandi és Sys azt hiszem sikerült.
Tehát van szerencsém bemutatni a lányaimat.
Kép
A nagyobbik Renáta kilenc éves a Katonába jár harmadikba, jó tanuló de borzalmasan lusta és trehányka is lány létére. De hála regeteg esze van és jól megél belőle.
A kicsi Bianka 2004.12.17-én született császárral. Nagyon jó baba sokat alszik, jól eszik, rengeteget mosolyog. Persze nem volt ez mindig így nagyon sokat szenvedtünk a tejért, én már többször fel akartam adni de valaki mindig tartotta bennem a lelket. Így mára már jól eszik és nem lett tápszeres baba.
Györesz milyen táblázatról beszélsz?
Sys!
Az én lányom is elszakadt tőlem mióta megvan a pici igaz ő nagyobb és tejesen önáló már, hirtelen felnőt. Mikor haza jöttem a kórházból szülés után azt hittem minden időt melettem és a pici melett fog tőlteni. És képzeld fogta magát és elment Anyámhoz haza sem akart jönni már mint néha eljött meglátogatni és azt mondta nekem pihenni kell és vissza ment. Persze megtehette mert téli szünet volt akkor. És azóta is minden hétvégén Anyámhoz akar menni alig tudom itthon tartani. Mindig kitalálok valami programot hogy maradjon velem és csak minden második héten engedem el. Hidd el én is bőgtem és még most is nagyon rosszul esik de a tesóját Ő is imádja. Idővel szerintem minden helyre áll. Kitartás.
Üdv:Csanikó
Vendég

Sziasztok!

Dia!
Én is gyakran öltöztetem Norbit, csak Őt azért mert Ő elég bukós baba és állandóan lebukja magát. Mostanába teszek rá állandóan előkét, mert úgy állandóan moshattam!

Márti!
Még jó hogy alig nézek TV-t, így lemaradok az ilyen hülyeségekről! Szerintem ma már mindenre ráfogják, hogy van benne rákkeltő anyag! Ha ezeket figyelembe vennénk akkor akár éhen is halhatnánk!
Gigi is egyre jobb kórban van! Egyre több mindent csinál, egyre látványosabb! Én imádom ezt a kórt!!!!

Kata!
Akkor ezek szerint tetszett Patriknak a nagykádas fürcsi! Örülök! Mostmár akkor abba fogod fürdetni?
Igen most adtam Norbinak először krumplit, ízlett neki! Ma sárgarépát krumplival fog kapni! Még sárgarépát sem adtam neki! Remélem ezt is szeretni fogja!

Szilvi!
Hát én sem sajnálnám a pénzt rá, ha esetleg mi is így járnánk! Nem bírnám otthagyni idegeneknek! Bele is őrülnék!!!! Nagyon jól csináltad! A lányod, meg biztos majd megbékél!!!

Sofka!
Most nem szedem az urticat! Majd ha szükség lesz rá, akkor elkezdem! Köszi, hogy szoltál nekünk!

Csanikó!
Szerintem mi itt már mind megküzdöttünk vagy a tejmennyiséggel vagy a szoptatással! Neked is gratula, hogy erős voltál és nem adtad fel!!! Persze a tápszeres babákkal sincs semmi baj, én is azon nőttem fől, sőt én még azt sem nagyon ettem!
Írdd le a nagylányod születését is! Erről a táblázatról beszéltem: (már Ti is benne vagytok!)

<pre>
Anyuci neve Baba neve Baba születése lakhely
Dino Bernát 2004. szeptember 29. Bp.VIII.
Donát 2001. január 17.
Györesz Norbi 2004. október 1. Csepel
Gombóc Nándi 2004. október 19. Bp.II.
Zsombi 2003. január 28.
Gigi Olivér 2004. október 28. Dunaharaszti
Márti Gigi 2004. november 1. Csepel
Anikó Krisztike 2004. november 14. Bp.XIII.
Kata Patrik 2004. november 20. Pilis
Raul 2000. március 12.
Saxi Liliána 2004. november 27. Dorog
Boglárka 2001. október 8.
Melinda Marci 2004. december 6. Érd
Dia Dominik 2004. december 8. Kispest XIX.
Barbara Szonja 2004. december 8. Nagykovácsi
Csanikó Bianka 2004. december 17. Csepel
Renáta
Sofka Tamás 2004. december 18.
Márton 2003. március 24.
Orsolya 1999. február 22.
Kata 1995. február 8.
Andi Noémi 2004. december 22. Csepel
Mica Zoltán 2004. december 25. Albertirsa
Gyuszkó 2001. június 6.
Sys Gergő 2005. január 13. Kispest
Renáta 2000. október 28. </pre>

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Kihívtam a doki nénit, éjjel elkezdett köhögni és most délelőtt is sokszor köhögött. Az orra már egész jó, csodát tesz vele az anyatej. Csak ez a köhögés nem hiányzik. És ugye hétfőn indulunk a hegyekbe.
Este fönn maradtam az Estéig, hogy megnézzem a bébikajás riportot, naná, hogy a végére tették én pedig az utolsó mondatra ébredtem fel, hogy nálunk nem gond a bébikaja.
Az igazat megvallva én nem nagyon akarok neki azt adni, csak vészesetben. inkább pancsolok, biztos sokszor szidni fogom magam miatta, de szeretem tudni mi van benne milyen kézzel milyen géppel készült, tudom mamár steril gépsorok vannak, de akkoris én már csak ilyen lüke vagyok.

Györesz
kíváncsi vagyok mit fog szólni a répához Norbika.
Ha hazajöttünk és jól leszünk és nem lesz ekkora a tél meglátogattok minket?
Hát igen ez is egy nagyon csodás korszak, szerintem mindegyik valamiért csodás. Gigi ma ismét szószátyár hangulatban van, de végre elaludt, remélem ma többet fog aludni mint tegnap. Este is 10kor ájult be, hajnal 1kor kelt szopizni s utána reggel fél 8ig durmolt.
Ma sem tudtok lemenni, szegények. Már nekem is hiányzik, hogy kimozduljak, de Gigivel nem merek kimenni, nem hiányzik, hogy ismét üvöltsön a kocsiban és jobban megfázzon, no meg a hó miatt nem is tudnánk. Pedig el kell mennem kengurut venni, különben nem lesz miben sétálnunk a jövőhéten, és hátha mint Norbika is elmarad majd benne. Tényleg írd már meg légyszi, hogy amikor lementek kenguruban akkor mit adsz rá és kabátod alá vagy fölé teszed.

Csanikó
nagyon aranyosak a lányok. Milyen furcsák a gyerekek, most Reni viselkedésére gondolok. Pedig tök jó, hogy hagy babázni benneteket, ő pedig kipiheni a hugicát, és mégis azért hiányzik neked. Ki érti ezt.

Hát eddig aludt a drága
puszi mindnekienk
Márti
márti05

Sziasztok!
Csak egy pillanatra ugrottam be, mert mindjárt hozzák haza az oviból a Donátot, úgyhogy csak annyi, hogy az őszi topikban Noémi írt erről a bébikajás témáról, érdemes elolvasni!
Mindenkinek szép napot ebben a csúnya időben, majd még jövök este, ha lesz időm.

Puszi
Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Az én kicsi fiam olyan kis nyűgös, meg álmos! Hajnalban 5-kor kelt, aztán alud fél 9-ig, aztán fél 10-től aludt 11-ig! Enni is alig akart, folyton sikongat, nyűglődik, most éppen dumál, de szerintem nemsokára megint elalszik!

Márti!
Szerintem mindenki maga tudja, hogy mit ad a gyerekének! Nekem még nem fordult meg a fejembe, hogy bármi baja lehet az üveges kajáktól és már nem is fog, de teljesen megértelek Téged is! Persze amit tudok azt én is szívesebben elkészítem neki, mert még élvezem is! De pl. nagyon ízlik neki a barack almával és hát barack még nincs! Tavasszal, nyáron már könyebb is lesz, mert akkor már mindenfélét lehet kapni!
Szégény Gigi még mindig köhécsel? Remélem azért jól fogjátok érezni magatokat és a lányocskád is meggyógyul addigra!!!
Szerintem is megvan minden kórnak a szépsége, de amikor már ilyen látványosan fejlődnek az olyan izgalmas!!!
Mit adok rá kengurúba? Hát lássuk csak! A szokásos badi, rugi, vagy valami kétrészes, aztán van egy termo anyagú rugim ami nagy még rá és így azt még rá tudom ezekre adni és úgy az overál! Adok rá kiscsizmát és kiskesztyűt és a kabátom fölé rakom! Ez az időtől is függ!
Szerintem Giginek is tetszene, mert így sokkal jobban tudnak nézelődni amíg el nem alszanak! Kiváncsi leszek, majd írjál meg mindent, ha haza jöttök!!!!!!
Szívesen meglátogatlak Titeket, ha jobb idő lesz, majd megbeszéljük!

Puszi miindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Márti!
Ugye jól emlékszem, hogy Ti nem rég megcsináltattátok Giginek az útlevelet? Pontosan mi kell hozzá?
Köszi
Puszi

Kép
Kép
györesz

Györesz
kell hozzá apuka anyuka a baba, születési anyakonyvi kivonat és illetékbélyeg amit ott meglehet venni. Persze kell a saját személyitek, hogy tudjátok igazolni tényleg ti vagytok a szülei. Mi vittük a Gigi személyi kártyáját is de azt hiszem az nem kellett. A csepeliben úgy működik, hogy jobbra mész be, van 1 információs abalak ott adnak sorszámot, majd várni kell amíg behívnak gyorsan beviszik az adatokat, be kell ülni a babával a fényképező fülkébe és ott lefényképezik a babát. Kapsz egy igazoló lapot és ennyi. Nekünk kb 1 hét múlva küldték is az útlevelét.

Volt itt a doki néni semmi bajt sem lát, kaptunk a köhöésre valami szirupot ha romlana a helyzet.
Most alszik de közben köhécsel szegénykém.

Puszi
Márti
márti05

Sziasztok!
Bocs, hogy eltűntem alighogy ideértem! A kismanóm, most megint alig-alig eszik, álmában is csak kb. 2-3 pecekig eszik (kivéve éjszaka, akkor jól eszik)! Próbáltam több időt kihagyni, nem használt, próbáltam sűrűbben etetni, ez sem használt! Most egy kicsit (kicsit nagyon) magam alatt vagyok, még a szopis tanácsadó sem tudott segíteni! Manócskám persze nyűgis, aludni sem nagyon akar (kocsiban próbálom altatgatni). Nem volt időm végigolvasni sem benneteket, de igérem jelentkezem, csak kicsit legyünk "jobban"!
Mindenkinek minden jót kívánok! Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok Lányok!

Nos végre van egy kis időm írni.
Hát köszi mindenkinek, hogy ilyen együttérzőek vagytok.
Víz lett kb. rá egy órára.
Én sajnos iszom csapvizet, de rászoktam már az ásványvízre is.
Tegnap megittam a gyerek bébivizét. Jó mi?
Sehol nem volt kiírva hogy nem lesz víz. De csőtörés volt.

Dia!

Okés odaadom Gyurinak a kazikat és akkor elviszi Tomihoz.
Domika elég nyűgike lehetett, de biztos ezt az időt érezte, itt már akkora hó van, hogy csak na.
Noéminek csak tisztán vizet adok, ha szomjas, de utálja.
Csak tejcsi kell neki, még jó, hogy így van.
Nem én kerestelek telcsin, bár valamikor hítalak, azt hiszem reggel, de már nem is tudom miért.
Ja a kicsinyítésért, de aztán rájöttem.
Ne nagyon nézz ilyen műsorokat, mert átmész aggódó anyukába, az meg nem tesz jót.
ÉN úgy vagyok ezzel, hogy a dokink ezer éve a pályán van és ugyanazokat a szereket használja mint azelőtt.
Tehát nagy baj nem lehet.

Márti!

Ha én kimegyek Spanyolba nyáron a bébivel, ezek szerint csináltatni kell neki útlevelet, egy 8 hónapos bébinek?
Lehet, hogy hülye vagyok, de azt hittem, hogy kimehet a szül. anyakönyvi kivonattal és a személyi kártyájával, meg a Taj kártyájával.
De ha te csináltattál lehet, hogy nem hülyeség.

Györesz!

HÁt a tegnapi napomat tényleg hagyjuk, de az egész hetet, mert tiszta káosz van mindig.
Most nyugi van hihetetlen módon.
KÉpzeld tornáztam én is, végigcsináltam a Réka kaziját: Add Önmagad, hát adtam mit ne mondjak, meg sem bírok mozdulni. Kemény 60 perc, fenék, comb, has, de valahogy majd belerokkantam.

Anikó!

Nagyon szép a nagylánykád, és a picit megzabizom.
Okos tekintete van a nagylányodnak, és olyan őszíne a nézése.
Büszke lehetsz rájuk, gyönyörűek.

Szia Szilvi!

Örülök, hogy jobban vagytok már.
Nagyon drukkoltam, hogy minden rendben legyen veletek.

Kata!

Én már alig várom, hogy velem fürcsizzen Nonóka.
Nagyon jó lenne, olyan édes fürdés közben, nagyon élvezi, jókat kurjongat közben, meg szokta mondani, hogy: krrrrr, de hogy az mi?
Mert amikor ezt mondta, néha kakált, néha éhes volt.
Ki tudja, meg kell még tanulnom a nyelvét.

Nos lányok megyek etetni, de majd még jövök.
Puszika:

ANDI
tandi

Szia Évi!

Kitartás ezerrel, menni fog hidd el.
Ha nem akkor se ijedj meg, max. tápszer, senki nem halt bele, nyugi, nem lesz semmi gond, a lényeg, hogy légy pozitív és nagyon nyugodt, mert ha nem így teszel, a baba megérzi és akkor kész annyi.
Puszi:

ANDI
tandi

Sziasztok!

Évi!
Kitartás, meglátod, túllesztek ezen az időszakon. Lehet, hogy most nem kell neki annyi kaja. Túllesztek ezen, te tartsál ki és próbálj meg nem magad alatt lenni (tudom, könnyű ezt mondani), mert a kicsikéd megérzi. Kép

Kata!
Köszi, szerintem is nagyon szépséges kiscsaj, minden elfogultság nélkül Kép
Én mostmár azt hiszem, helyre jöttem. Remélhetőleg ez már így is marad Kép
Félrjem allergiáját tekintve végülis még egészen jó a helyzetünk, mert főve szerencsére meg tudja enni a dolgokat. Csak így egy csomó természetes vitamintól elesik. De már hozzászoktunk.
Nagykádazást én is hétvégén akarom kipróbálni. Kicsit tartok tőle, hogy hogy fogja a kislánykám viselni, remélem jól. Egyébként mekkora vizet engedtél? Még ezt sem tudom Kép

Márti!
Gigi baba nagyon ügyes, hogy már így két kézzel játszik. Annyira édesek, ahogy napról napra többet tudnak. Van olyan, hogy apa hazajön, és csak álmélkodik, hogy már megint mennyivel ügyesebb az ő kicsi lány Kép
Gigi remélem gyorsan kigyógyul ebből a köhögésből. HOgy viseli? Szegényke. Gyógypuszi neki Kép

Györesz!
Alvás miatt irigykedem ám rád, az kislányom új napirendje nem igazán tartalmaz sok alvást. Kép
Ez bíztató, hogy a tejcsid nem lett kevesebb a tornától. Így bártabban kezdek majd bele Kép

Csanikó!
Üdv közöttünk. Lett még egy Anikónk. Kép Nagyon szépek a kislánykáid.

Dia!
NEked Domi december 8-án született, nekem Krisztike november 14-én. Úgyhogy nem egészen 1 hónap van közöttünk. Meglátod, nemsokára Domi is fogja ezeket csinálni. Kép

Andi!
Puszi neked is Kép Az elmúlt napokban nagyon elfoglalt vagy te is, alig írsz.

Képzeljétek el, azért nem jövök olyan sokat, mert a kislányomnak teljesen új napirendje van 1-2 hete. Ez úgy néz ki, hogy reggel fél7-kor kel. Pontos mint egy atomóra. Néha ledöbbenek rajta Kép Aztán játszás, kaja, játszás, kaja, így telik el a délelőttünk, egészen fél2-ig, akkor levegőzés és alvás. Ma délelőtt 1,5 óránként evett a kis éhenkórász Kép A poén, hogy nagyon kis aranyos, semmi sírás nem volt most délelőtt sem. NAgyon ügyes. Ilyenkor alszik egy nagyobbat, hogy anya is tudja a dolgait csinálni Kép Aztán ha felkel, nem hajlandó már lefekvésig aludni. Úgyhogy elég fárasztó a napunk, de én annyira élvezem. Egy tündér a kislányom, betelni sem tudok vele Kép

Na befejeztem az ömlengést, mert megint egy regényt írtam Kép

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Andi!
Én itt hiányollak, erre megelőzöl az írással Kép Ez a csőtörés nagyon rosszul hangzik. Én meg is őrülnék, ha nem lenne víz. Brrr...
Ezt a krrrr hangot Kriszta is szokta adni, nekem ez nagyon tetszik. Ilyenkor olyan, mintha turbékolna. Mondani is szoktam, hogy udvarol anyának Kép
Puszi
Anikó
pancsa2

Szia Anikó!

Idáig turbékoltam Nonókával, most meg annyit evett, hogy mind a két mellem teljesen kiszívta és fáj a hasa
Most adtam neki egy kis kapormagolajat, hogy jobb legyen, az nekem nagyon bevállt, mert tud tőle kakilni. Szegénykém ha leteszem állandóan sír. Mind a két ciciből etetek, remélem hogy vissza fog állni a rend hamarosan.
Abból gondolom, hogy lehet tejcsim, hogy kaja után visszabukja, tehát gondolom, akkor jóllakott.
Bár én már nem tudok kiigazodni.
Szopja az újját, de ez jelentheti azt is, hogy jóllakott és fáj a hasa, és nyugtatgatja magát.
Hát ki tudja....
Nálad hogy megy ez?

Puszi:

ANDI
tandi

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de nem tudok még visszaolvasni sem, csak átfutottam az írásaitokat. Próbálom Andi által 14:59-kor írott tanácsait én is magamévá tenni és eszerint cselekedni. Sajnos próbálkozásaink ellenére Marcikám tápszeres baba lesz, amit nagyon nehezen élek meg. És sajnos nem csak én, hanem a Drágaságom is. Szinte állandóan sír, ha nem vagyok mellette, hiányzik neki a cici. Néha odaadom neki és még ébren is elfogadja, csak már nincs benne szinte semmi.
Most készítettem el az első adag tápszerét, de hát ez keserű!!! Rá is van írva a dobozra. Egy kortyot se ivott belőle, csak fintorog.
Hogyan adjam oda neki, ha az édes anyatejhez szokott? Ti szükség esetén milyen tápszert használtok? Kóstoltátok? A tiétek is keserű?
Apukája venne neki másikat, de ugye hipoallergént csak orvos írhat fel. Nem tudom, hogy más fajtát merjek-e neki adni.

Kata,
ha jól emlékszem Te írtad, hogy Raul nálatok tápszert kapott talán elég korán. Leírnád, hogyan éltétek ezt meg, hisz szinte egyik pillanatról a másikra kell elválasztani a csöppséget. Ha gondolod írhatod privátban: gyetvaim@axelero.hu

Előre is köszönöm!

Ígérem, hogy amint lelkileg egy kicsit helyrejövünk, majd jövök és nem csak a rosszkedvet terítem köztetek.
Most kezdem csak megérteni Gigit, amikor nekik is problémáik lettek Olival.

Sziasztok (és bocsi a negatívságomért): Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Márti!
Köszi az infót! Az útlevél majd csak szeptemberre kell, akkor még ráérek!
Örülök, hogy nincs nagy baj Gigivel, reméljük, hogy nem is lesz!

Évi!
Nagyon sok kitartást kívánok Neked! Nagyon fontos, hogy ne keseredj el! Ha véletlen nem fog menni, akkor sincs tragédia! Semmi baj nem lesz, ha véletlen tápszert kell kapnia! Tudom, hogy Te ezt nem akarod, csak nehogy az legyen a vége, hogy totál kikészülj, mert azt a picur is nagyon megérzi!!!!
Mégis mit mondott a tanácsadó? Nem ajánlotta fel, hogy kimegy hozzátok? Egyáltalán semmi ötlete nem volt?

Andi!
Hát akkor csak ADD ÖNNMAGAD!!!!! és kitartás!KépKépKép

Anikó!
Ezek a gyerkőcök márcsak ilyenek! Hetente változik a napirendjük, mi meg győzzük követni őket! Az tényleg nagyon fárasztó tud lenni amikor alig alszik napközbe, én már csak tudom! De lesz ez még így se!Kép

Bocs, akiknek nem írtam, de szétesik a fejem! Norbi a sok alvás mellet nagyon nyűgös volt ma és enni se nagyon akart! Amikor esik a hó, akkor mindig ilyen!!!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Andi!
Nálunk állandóan van ujjszopás, meg ökölszopás is, kaja után büfi közben is. Ilynekor halál elégedett tud lenni, apuja le is videozta. Főleg ha bukik, tutira nem maradt éhen Kép
Egyébként hasfájás is lehet attól, ha túl sokat eszik. Nálunk is bevált ez a kapormagolaj. Most meg már nem is kell neki adni, annyira eltűnt ez a pocakfájás.

Melinda!
Én most is adok neki tápszert este pótlásnak, mert muszáj, kevés addigra a tejcsi. Hippoallergént kap, Beba HA nevezetűt. Én is megkóstoltam, ez is keserű kicsit. A doktornéni mikor felírta, mondta is, hogy az lesz. Szerencsére Kriszta elfogadja.

Most megyek, picurim felkelt
Puszi
Anikó
pancsa2

Sziasztok!!

Melinda
Gigi csak tápszeres pótlással jöhetett haza a kórházból így az elején mi is tápszereztünk, Humána Ha-t kapott, én nem éreztem keserűnek, táp íze volt nekem, szerencsére a picim elfogadta. Előbb utóbb kénytelen lesz elfogadni mert az éhség erősebb mindennél. Lehet, hogy alig jön már valami a cicidből de azért nyugodtan tedd mellre a tápszer előtt és után is a picit, előtte azért, hogy azt is megegye ami van, utána pedig csak azért, hogy jó legyen neki.
Az anyaság topik alatt van tápszeres topik, nézz be hátha tudnak segíteni neked.

Puszi
Márti
márti05

Szia Melinda!
Neked is csak nagyon sok kitartást kívánok! Csak ugyanazokat tudom írni, amit Évinek! Attól még ugyanolyan jó anya vagy, ha tápszert kell adnod!!!!!
Hát igen a hipoallergén tápszerek kesernyések! Kérdés, hogy a tejalapú tápszerekre nem lenne-e érzékeny Marci?

Évi!
Most nézem, hogy Téged még nem írtalak be a táblázatba! Mikor született pontosan a gyerkőcöd? És hol laktok?

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Sofka!
Én 1x5 bogyót szedek az urtica-ból és valahogy nem érzek különbséget. Lehet hogy ez kevés? Többször kéne? És mi az a lachesis?
Ahhoz képest most hogy kórházban voltunk volt rendesen tejem, mrt még a növérkék is ki voltak akadva, hogy mennyit evett Gergő most meg kevés. Most is csak 120-at tudott kiszívni és úgy tünik, hogy kevés neki. Lehet hogy rá kell állnunk a sürübb szopizásra.

Puszi
Szilvi
sys

Sziasztok csajokKép

Visszatértem hozzátokKép (meg végre önmagamhoz) Annyi itt az új csajszi, hogy csak kapkodom a fejem.Kép

Melinda és ÉviKép

Tápszer..... Nem tudom, hogy mennyit tudtok rólunk. Röviden az a lényeg, hogy Olivér nem nagyon akart szopizni. Cicizni imádott persze, csak szívni nem. Persze elkezdtem parázni, hogy akkor most mi lesz. Pánikba estem, hogy el fog apadni a tejem. Jajj tápszer kell neki, attól meg majd fáj a hasa stb....stb... Ráadásúl mostanában úgy néznek az emberre ha tápszert ad a gyerekének mintha megmérgezné. Miközben én is szerettem volna szoptatni. Volt olyan, hogy egész nap nem evett, lefejni nem tudtam a tejet, a mellem már szét akart robbanni. Aztán persze egyre kevesebb lett a tej. Én meg szépen begolyóztam. Jó, nem csak ettől, de nagy szerepet játszik benne. Na a lényeg a lényeg, hogy Olivér már nem szopizik, csak tápszert kap. És semmi de semmi baja. Nem fáj a hasa, minden nap kakil egy jót és sokkal kiegyensúlyozottabb. Négy óránként eszik. Este kilenckor elalszik és reggel hatkor kel. Egész nap vigyorog. És a kapcsolatunk is nagyon jó. Az elején amikor kezdtem leszoktatni a ciciről (régen mellen aludt el)akkor azt csináltam, hogy a mellemhez húztam de a szájába cumit adtam. Úgyanúgy megnyugodott. Éljen az anyatej de ne mindenáron. Tegyétek mellre aztán ha még éhes adjatok nekik tápszert. Mindenki meg fog nyugodni.
Olivér Humana Baby fitt 1-et eszik. Ami azért nagyon jó mert banán íze van. Régen AH Preventet evett (asszem milupa) az nagyon büdös volt. Ez a Humana viszont tényleg finom, nagyon szereti. Én úgy tudom, hogy csak receptre adják.
Azért kívánok sok sikert a szopihoz, addig mig élvezni tudjátok ti is meg a babák.Kép

GyöreszKép
Nagyon aranyos vagy, hogy írtál nekem sms-t. Nagyon jól esettKép A találkozásban benne vagyok. Már nagyon várom, hogy megismerjelek téged meg Norbikát is.

Olivérről annyit gyorsan, hogy naggggggyon szép és okos. Kép Már kb másfél hónapja az oldalára fordúl. Három hete meg a hasára is fordúlt. A fürdés az kész kabaré. Olyan szinten nyomja, hogy még a plafon is vizes és úszik az egész fürdőszoba. Egész nap vigyorog, dumál. Tényleg egy rossz szavam nem lehet rá. Ma voltunk a 4 hónapos oltáson. Tiszta hős volt.Amikor megszúrták persze sírt. De ahogy kiléptünk a rendelőböl már vigyorgott és a kocsiba el is aludt. Most is szunyál.Kép
Teszek fel egy képet. Igaz nem egy mai darab de a férjem már megint lenyúlta a fényképezőt.

Katának, Diának és az összes csajnak sok pusziKépKép

Kép

KépKép
gigi28

Sziasztok!!

Gigi
de jó, hogy újra itt vagy. Milyen gyönyörű nagy baba Olika! Úgy örülök, hogy kezd helyreállni nálatok minden. Nagyon hiányoztál. Tényleg egy hős a pici, nekünk sajnos tolódik az oltásunk.
És mekkora már Olivér, mérted mostanában?
Ha kicsit jobb lesz az idő Györesszel meglátogatunk mint terveztük régen, nem mondtunk le róla. Csak hát időközben nagy lett itt a tél, gondolom felétek is.

Szilvi
lehet, hogy most gyógyultan nagyobb az étvágya, ez totál normális, 1-2 nap és igazodni fog a cici hozzá.

Megőrülök ettől a csajtól, egész nap kiabál.
Elfelejtett normál hangom beszélni. Ráadásul egész nap fickándozik, folyamatosan máshol van mint ahová leteteszem.
Bűnös gondolatom támadt ma.
Jó lenne legalább fél nap szabadság az anyaság alól. Úgy lennék egy picit szabad. Hát a tápinak ez az előnye, nincs cicifüggés.

Puszi mindenkinek
Márti
márti05

Szia Gigi!
NAGYON NAGYON ÖRÜLÖK NEKED!!!!!!!!!!KépKépKép
Először is nagyon aranyos Olivér, kis szöszi! Az én Norbikám is egyre szőkébb! Itt van rólunk egy-két új kép: http://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=4281&page=3 , Márti kislánya is rajta van, mert mi találkoztunk már!
Úgy örülök, hogy jobban vagy már!!! Remélem mostmár minden nap tudsz jönni és bármikor szívesen találkozok Veletek!!!!!
Norbi még mindig nem forog, csak próbálkozik, már nagyon közel van hozzá, de az utolsó löketet mindig én adom neki!Kép
Akkor a tápszer mellé már Te is adhatsz mást is! Norbi már kb. 3 hete kostólgatja az új ízeket, sőt mostmár az almát, sütőtököt, krumplit eszi rendesen és mellette szopik.
Most így hirtelen nem is tudom, hogy miket írjak Neked! Inkább Te írjál minél többet, hogy mi minden történt Veletek? Látszik Olivéren, hogy milyen boldog baba és tényleg nem számít, hogy mit eszik, mert nem ez a legfontosabb hanem a szeretet, abból kell minél többet adni! Egyszer úgyis minden gyerkőc rendes kajcsikat fog enni és mindegyik ugyanúgy felnő!!!!!
Na majd még jövök! Ja! Norbi is imád fürdeni, főleg mióta nagykádba fürcsizik! Ebbe a hónapba megyek Mártiékkal az Oázisba (Szigetszentmiklós)úszni a babókkal!

Évi, Melinda!
Remélem Gigi kicsit meg tudott Titeket nyugtatni, mert aztán Ő is megjárta a "poklot" és mégis milyen aranyos Olivér!!!! Mégegyszer kitartást Nektek!!!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy támogattok. Az a baj, hogy mindenért magam okolom. Most is folynak a könnyeim. Annyira szörnyű érzés. Az a legrosszabb, hogy a Tündérkém nem érti az egészet és teljesen meg van zavarodva. Eddig olyan kis kiegyensúlyozott volt, csak este sírt szinte. Szinte egész nap kézben akar lenni, persze mindent meg akarok tenni, hogy Neki jó legyen. Amíg még lehet cicire rakom. Most tényleg azt tekintem a legfontosabb feladatomnak, hogy lelkileg helyre rakjam magam, hisz Marcikámnak egy kiegyensúlyozott anyuka kell (hú, de nagyon messze vagyok ettől).

Időközben lement már pár korty ebből a szörnyeményből. Rájöttem, hogy csak HA-t merek adni, amíg dokinénivel nem beszélek.

Gigi!
Persze, hogy tudom ki vagy! Nagyon sokat gondoltam Rád, amikor elkezdődött velünk ez a mizéria! Most tudom csak megérteni, hogy milyen nehéz lehetett. Nagyon jól esett, hogy írtál!
Olivér pedig nagyon szép baba és kiegyensúlyozott. Gyönyörűen mosolyog! Remélem már Te is jobban vagy!

Jók legyetek! Növekedjenek szépen a babók!

Puszi: Melinda

ui: A hétvégén párom segítségével én is próbálok felrakni Marciról néhány fotót, hogy lássátok milyen gyönyörű!!!

KépKép

KépKép
bujka

GyöreszKép

Megnéztem a képeketKép Nagyon cukik. Kéne közéjük egy kis szöszke isKépKép Várunk titeket. Csak lenne már tavaszKépKép
Most kezdtem el adni gyümölcsöt. Nagyon édi, ahogy nem tudja, hogy mit csináljon vele.
Jövőhéten nem leszek, mert a barátnőmhöz megyünk. Drága férjem elment Kínába tegnap, úgyhogy mi is csavargunk. Szerencsére Olivér mindenhol el van. Mindenkire vigyorog. Szerencsés vagyok.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Györesz! A nagylányom 1995.08.24-én született.
Szia Bujka!
Még nem találkoztunk és nem tudom rólad mekkora a babád és hogy mért kell neki a tápszer de szívesen segítek és megírom én mennyit szenvedtem a tej termeléssel. A nagyobbik lányomat nem szoptattam mert nagyon hamar a második héten pótolni kellet tápszerrel és cumizavaros lett. Vagy visszagondolva nem voltam elég ügyes és kitartó és nem volt segítségem. Nem volt internet és a védőnő sem törődött velünk és nem volt a közelembe kismama sem aki segíthetett volna. Hát az én kisbabám egyhónapos korára tápszeres baba lett.
Aztán jött a következő kicsi. Egész terhességem alatt arra készültem hogy annyi tejem lesz, hogy majd le kell belőle adni na meg arra, hogy természetes úton fogok szülni. /ez persze nem jött be./Szóval megszületett Bianka és minden ugyan úgy kezdődött mint régen. Már a második nap vér folyt a cicimből tej helyett és akkor jött a bimbóvédő és a baba tudott szopni persze nekem nagyon fájt de ez nem lényeg. Aztán haza jöttünk és a nyolcadik napon már pótolni kellet mert gyorsabban nőt a kereslet mint a kínálat. Beba HA-t kapott kétharmad rész szopi és egyharmad tápszer. A tej mennyisége nőt napról napra de annál is gyorsabban nőt a baba mennyiségi igénye lassan már ott tartottunk hogy kétszáz-kétszázhúsz grammokat evett négyóránként és még alig volt egy hónapos. Mindent kipróbáltam amit lehetett és amit halottam. Etettem óránként kétóránként és igény szerint sehogy sem volt jó a baba csak sírt és mindig éhesnek látszott. Egyszer csak azt vettem észre hogy egyre több fogy a tápszerből ezzel arányosan egyre kevesebb a ciciből. Persze a kis okos rájött hogy abból könnyebben és gyorsabban jóllakik. Akkor azt mondtam ha hamarosan nem találok ki valamit egy hét és már csak tápszert eszünk. És akkor kitaláltam hogy három óránként fogok etetni ha éhes ha nem. Mindig felébresztettem és megetettem így még nem volt kiürülve a gyomra nem volt mohó persze nyugodt sem volt mert nem úgy jött a tejci ahogy ő szerette volna. Mind két mellen három-három pozicióban szoptattam marha macera a gyerek az elején őrjöngött én meg végig bőgtem. Kezdtem hason fekve magam mellé tettem majd az ölembe tettem és végül a hónom alá vettem és úgy. Más-más pózban más-más tejcsatornák ürülnek ki. Majd az estleges maradékot lefejtem ha egy csepp hát egy csepp de minden cseppje kincs, Következő szopinál azt használtam pótlásra és csak azután adtam tápszert. Három óránként egy órát tartott a szoptatás majd jött a fejés és ha még esetleg maradt időm pihentem minden melót hárítottam. /Persze volt kire./ A mai napig iszom a szoptatós teát és magokból készült tejserkentő sütit. /mellesleg nem hiszek benne mert én a málnalevél teát is ittam az se használt de biztos ami biztos./ Mostanra visszatértünk a négyóránkénti evésre napi hatszor 160-180gram. A kicsi 3500grammal született lassan hat kiló és nagyon boldog.
Az az igazság neked és a babának kell rájönnötök hogy lesz jó minden próbálkozás megéri. Én ma már ott tartok hogy van fagyasztott tejem. Persze a tápszer is megoldás az én első babám is nagyon okos és szép nem lett fáradékonyabb, betegesebb butább a többi gyereknél. Mellesleg sokkal egyszerűbb a tápszerrel én mind kettőt próbáltam tudom. Fel a fejjel és kitartás nektek és másoknak is akik küszködnek. Én minden nap úgy kelek remélem nem ez a nap lesz amikor elfogy a tejem. Rengeteg sztorit olvastam mennyire nagy élmény a szoptatás hát szerintem nem de a babának az a legjobb táplálék.
Üdv mindenkinek :Csanikó
u.i: Remélem nem voltam uncsi és tudtam segíteni ne keseregj az bistos nem segít.
Vendég

Szia Gigi!

Örülök, hogy visszatértél te is és hogy már jól vagy. Olivér tényleg nagyon aranyos, igazi kis mosolyalbum.

Szilvi
sys

Sziasztok!
Bujka!
Fel a fejjel!KépÉn sajnos két hetes korától adom Dominak a tápszert,persze szopi mellett.Nagyon el voltam keseredve az elején,éjszakákon át sírtam.De meggyőztek/védőnő,dokinő,család/,hogy a napi kettő tápszer nem a világ.De még a több se.Manapság már olyan jó minőségű tápszerek vannak,hogy szinte olyan az íze mint az anyatejnek."Na jó,vannak kivételek."De a hypoallergén tápszerek nagyon jók.Mi HUMANA HA 1 használunk elejétől fogva és nagyon ízlik neki.Én is kóstoltam már finom.Kép
Nekem szerencsém volt,mert első perctől elfogadja Domi a tápszert.Persze fokozatosan emeltem az adagot.Keztük csak szopi kiegészítésnek 45ml-rel,aztán lett 100ml,ma már a 130-at simán megeszi 100 szopi után.KépSzóval kitartást!Nem lesz semmi baj!KépMennyi idős a picur?

Gigi!
Üdv újra itt!KépNagyon hiányoztál!Ha megjöttök a barátnődéktől szólj és talizunk.Oxi?
Hová mentek Füredre?
Sok puszi Olinak is!Kép

Lányok puszi mindenkinek!Majd még jövök!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!
Gyorsan benéztem és milyen jól tettem! Lányok nagyon szépen köszönöm a vigasztaló, bátorító szavakat! Igazán rendesek vagytok, hogy így ismeretlenül is ennyit segítetek!
A szopival még próbálkozunk, az igazság az, hogy szépen gyarapodik is (160 g-ot hízott a héten). De olyan nyűgi, nehéz elaltatnom és olyan vacak így szoptatni! De igyekszem nyugodt maradni, lesz ami lesz!
Lányok GYÖNYÖRŰEK a babák, szívből gratulálok nektek!!!!
Györesz!
A nagylányom: Vivien 1994. 10. 07-én született, Martin 1997. 01. 07-én, Roland baba 2004. 12. 01-én. A XVIII. ker.-ben Pestimrén lakunk! Szerettem volna én is feltenni fotót, de nem sikerült, nem tudom, hogy kell az írta ki, hogy nagy a méret, és hogy kicsinyítsem? Ha tudjátok írjátok már meg!
Még egyszer köszi mindent!
Nagyon boldog, vidám és jólakott napokat kívánok!
Üdvözlettel: Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Na,vissza jöttem!
Mondom megyek és megfürdetem Domit aztán szopi és majd vissza jövök.Hát a drága párom fürcsi,szopi nélkül elaltatta Domit.KépMost várhatom,hogy felkeljen.KépPedig azt hittem ma korábban tudok majd lefeküdni.
Évi!
Pár levélel feljebb leírták a csajok,hogy hogylehet kicsinyíteni képet.Kép

Andi!
Ma nem volt Gyuri Tamásnál.KépMindegy a kazi másolatot elvitte Ervin.Pedig küldtem Noncsinak egy rugit.KépHolnap megyek az Europarkba,ha lesz még bady vegyek Noncsinak?Reggelig jelezz kérlek!

Márti!
Nagyon sajnálom Gigit.KépJobbulást kivánok neki.Kép

Domi huncutságból szokott köhögni.Amikor kicsi volt és félre nyelt ezért köhögött mindig megihedtem és kikaptam az ágyból.Most már olyan kutya betyár,hogy direkt köhög és nevet,hogy fogjam fel.Annyira édi.Kép

Na látom ma este nincs sok csevegő társam így én is elhúzok vasalni!KépKépPuszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Gigi!
Remélem azért hétvégén még jelentkezel! Férjed Kínában? Nem semmi! Amúgy Vele jól vagytok! Bocs, hogy megkérdezem, csak még emlékszem, hogy Vele is voltak gondok! Nem baj, ha nem válaszolsz!

<pre>
Anyuci neve Baba neve Baba születése lakhely
Dino Bernát 2004. szeptember 29. Bp.VIII.
Donát 2001. január 17.
Györesz Norbi 2004. október 1. Csepel
Gombóc Nándi 2004. október 19. Bp.II.
Zsombi 2003. január 28.
Gigi Olivér 2004. október 28. Dunaharaszti
Márti Gigi 2004. november 1. Csepel
Anikó Krisztike 2004. november 14. Bp.XIII.
Kata Patrik 2004. november 20. Pilis
Raul 2000. március 12.
Saxi Liliána 2004. november 27. Dorog
Boglárka 2001. október 8.
Évi Roland 2004. december 1. XVIII. Pestimre
Martin 1997. január 7.
Vivien 1994. október 7.
Melinda Marci 2004. december 6. Érd
Dia Dominik 2004. december 8. Kispest XIX.
Barbara Szonja 2004. december 8. Nagykovácsi
Csanikó Bianka 2004. december 17. Csepel
Renáta 1995. augusztus 24.
Sofka Tamás 2004. december 18.
Márton 2003. március 24.
Orsolya 1999. február 22.
Kata 1995. február 8.
Andi Noémi 2004. december 22. Csepel
Mica Zoltán 2004. december 25. Albertirsa
Gyuszkó 2001. június 6.
Sys Gergő 2005. január 13. Kispest
Renáta 2000. október 28. </pre>

Dia!
Norbi is szokott direkt köhécselni! A kis ravaszok!!!
Vasalás!Kép Nekem is kéne, de én holnapra halasztom!Kép

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!!

Talán új nevet kéne adnunk a topikunknak, a küzdelmes szopik topikja, vagy valami ilyesmi.
Van itt egyáltalán valaki akinek nem volt semmi problémája a szopival?
Tényleg iszonyat mennyit görcsölünk vele.
Mi is rengeteget kinlódtunk de imádok szoptatni és Gigi is imád szopizni.

Dia
ezek a pasik, jól keresztül húzták a számításodat.

Szép álmokat
Márti
márti05

Sziasztok!

Melinda!
Csak most tudtam jönni,nem tudom Patrik mikor ébred,mert ma -szinte állandóan szopizunk-hangulata van.Pedig sokat alszik,de nyöszörög.
Szóval:Raulnál a tápszerre átállás nagyon megviselt mindkettőnket.
Emlékszem,hogy Ő sem akarta elfogadni,ordított én is sírtam,eltelt így pár óra,már az őrület határán voltam.
Járkáltam,kezemben a gyerek és a cumisüveg,majd egyszer váratlanul elkezdte inni az üvegből a tápszert.
Akkor a megkönnyebbüléstől hullottak a könnyeim,majd mikor a pici fiam elaludt végre azért,mert üvegből kellett kapja a tejet.Csak néztem Őt és dühös voltam magamra,hogy cserbenhagyott a testem.
Jó darabig küszködtünk még,több tápszert is kipróbáltunk,mire magtaláltuk azt,ami bevált,nálunk ez a Similac volt.Nem tudom létezik-e még,de ettől nem fájt a hasa és nem volt székrekedése,az ízével is ki voltam békülve.
Úgy gondolom nálunk a mensi visszatérése kavart be,mert akkortól kezdte elutasítani a cicit.Most is félek,hogy ez bármikor újra bekövetkezhet.
Tudom,mit érzel most,nagyon nehéz,mert mindent megteszel,de van,hogy a minden is kevés.Kép
Remélem megoldódik a helyzet-tápszerrel,vagy cicivel-és megnyugszol.
Azért elküldöm mail-ben a számomat,sms-t tudunk bármikor váltani,ha kell,fel is hívhatsz,mert itt áltlában csak este vagyok.KépDe akkor ezerrel.Kép

Gigi!
Hát nem tudod,hogy örültem,mikor láttam,hogy írtál!!!Kép
Olivér még mindig nagyon szép!Kép
Csatlakozom az előttem szólókhoz:hiányoztál,jó,hogy újra itt vagy!Kép

Sys!
Igazad van,nekem is minden pénzt megérne,hogy együtt lehessek a gyerekemmel a kórházban!
El sem tudom képzelni,hogy akkor hagyjam magára,mikor a leginkább szüksége van rám!
Patrik születése előtti két hetet majdnem teljesen kórházban töltöttem+az öt nap a születése után.
Raul örömmel fogadta a babát,látszólag minden ok volt.
Észrevettem ugyan,hogy már nem olyan anyás,de mikor egyik este azt mondta lefekvéskor,hogy menjek ki a hálószobából,mert felesleges vagyok és amúgy sem érdeklem,nagyon rosszul esett.
Már nem rohant hozzám,ha hazajött az oviból.
Nem érdekeltem.
Ez elképzelhetetlen volt azelőtt számomra.
Most már majdnem olyan minden,mint régen,igyekszem sok időt eltölteni Vele,bevonni a baba körüli teendőkbe és vannak olyan dolgaink,amiket csak mi ketten csinálunk.
Urtica adagja 2x5/nap.

Dia!
Patrik is csinálja ezt a műköhögést,milyen huncutok is tudnak lenni már most!Kép
Férjed biztos jót akart,gondolom még büszke is magára,hogy elaltatta DomitKép
Kíváncsi vagyok mikor kerülsz ágyikóba!

Évi!
Tudom,ez nem sokat segít,de kitartás és hidd el,hamarosan túllesztek ezen a nehéz időszakon!
Írj majd,mi van Veletek!Kép

Anikó!
Én elég sok vizet engedtem a kádba,eleinte a combomon ült Patrik,nézelődött,szépen fokozatosan engedtem bele a vízbe.
Már nem volt számára teljesen ismeretlen a terep,mert szokta nézni előtte is,ahogy Raul fürdik.Kép
Nagyon kíváncsi vagyok,Krisztikének hogy fog majd tetszeni!!!Kép

Györesz!
Ízlett a répa a nagyfiúnak?
Azt hiszem egyenlőre csak hetente egyszer préselődünk be mindhárman a nagykádba.Kép

Sofka!
Jobban vagy már?
Milyen kutyacsecsemőd lesz?
Jól tudom,hogy az Urtica hatásának a kifejlődéséhez kb.1 hét kell?

Csanikó!
Nagyon aranyosak a lányok,nagyobbik kész hölgy már!Megvetted a vasvillát,hogy el tudd majd zargatni a fiúkat?Kép

Márti!
Remélem hamar elmúlik a köhögés!
Milyen köptetőt írt a doktornő?
Néha rámzuhan az érzés,hogy most aztán tényleg nélkülözhetetlen vagyok,ami tök jó,de ijesztő érzés is egyben.
Szóval azt a szabit én is kibírnám!Kép
De furi lesz,hogy nem írsz majd,míg elutaztok!Kép
Nem is csodálom,hogy tetszik Giginek a kisbaba a tükörben!Kép
Lehet,hogy időnként túlpörög és azért nem tud elaludni?Nálunk volt már ilyen.
Patriknál rendeződött a kaki,már nem zöld és nem is naponta 100x van!Kép
Féltem,hogy Raul majd féltékeny lesz,de olyan aranyosan pátyolgatja,simizi Patrikot,beszél Neki.Persze kölcsönös az érzés,mert a legszebb babamosolyt mindig Raul kapja.
Nem tudom milyen lesz később,de most nagyon elégedett vagyok a fiaimmal és olyan öröm nézni Őket!!!Kép

Na,azt hiszem enyém a Szófosi Érem!Kép:Kép
Remélem nem haragszotok!
Bocsánat,hogy nem írtam mindenkinek,így is hosszú lettem,de mindenkit puszilok!!!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!
Megpróbálok képet felrakni!
Jó éjt nektek!
ÉviKépKép

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Kata
olyan szépet írtál, könnyezik a szemem. Remélem én is, hogy a jövőben is szeretni fogják egymást a fiúk, még akkoris ha néha össze is kell veszniük. Örülök, hogy a kaki probléma megoldódott, szerinted így utólag mitől volt nála? A sok kajától?
Én is parázok a mensi miatt, olyan jó lenne, ha még egy kicsit nem jönne meg. Olyan sokat kinlódtunk a szopiért nem szeretném befejezni, még hadd élvezhessük egy picit.
Nagyon furcsa, hogy mekkora tragédiának érezzük ha nem elég a tejünk, pedig tényleg milyen szupi tápszerek vannak. Talán itt kezdődik az anyai ösztön.
Gigi nem szokott túlpörögni, ha nagyon álmos bármilyen helyzetben elalszik akár játszás közben is. Györeszéknél amikor voltunk például ott is simán aludt egyett.
Képzeld el a család legokosabb tagja a lányom.
Játszószönyegén különböző játékok lógnak, csörögnek zörögnek... van egy elefánt ami nem csörög nem zörög, hosszas vizsgálódás után közöltem, hogy pedig annak is kéne valamit csinálnia érzem van a közepében valami, amit persze oknélkül nem tesznek bele. Jól lehurrogtak, ma este a lányom felfedezte, ha lehúzza a fánit akkor az visszahúzza magát.
És végre ma rájött, hogy mennyi minden van hason fekve is, nagyon jól elvolt közben 45fokos szögben el is fordult.
Hogy szalad az idő, mennyi mindent tudnak már a mi picikenyeink.

Puszi
Márti
márti05

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy csak most jelentkezem, de eddig a picurkával foglalkoztam, etetés egyik, aztán a másik mell, szóval már leszakadok.

Dia!

Neharagudj, de nekem a netem csak délutántól működött, ezáltal Gyuri is csak ma tudta meg, hogy a kazikat kellett volna vinnie, tegnap, meg hamar bealudtam és már nem tudtam elolvasni amit írtál este.
Szóval Bocsika :-))))
Köszönjük szépen a rugit, nagyon édi vagy, de igazán nem kéne ezt csinálnod, mert megeszlek vacsira :-))))
Ne vegyél Nonónak, mert most teljes anyagi csőd van nálunk, kijött a fűtésszámla rosszul is lettem, csak annyit mondok 21.000 fölött van.
Tele a mindenem, tényleg jöhetne a jobb idő.

Szia Gigi!

Üdv neked, gyönyörű a bébid, nagyon édi a rucikája is.
Remélem minden rendben van nálatok. Sokáig nem voltál Diától kérdeztelek, mi van veled?
Mikor Dia mondta, hogy milyen könnyen szültél annyira irigyeltelek, de aztán kiderült, hogy nálam császár lesz, így hát annyira nem féltem, a másodiktól már jobban félek, mert nem tudom milyen az, hogy vajúdni. Be vagyok rosálva.
Sok puszi neked és remélem most már többet leszel köztünk.

Lányok nekem is köhög Nonóka, de ő azért mert megeszi az öklét és nyel és nyel és aztán félrenyel. De nem azért mert éhes, hanem állandóan fáj a pocakja.
Remélem egyszer csak elmúlik ez az állapot.

Lassan elrakom magam alucikálni, ha esetleg hétvégén nem jönnék, bocsika, de hétfőn majd nem győzök olvasni.

Jóéjt minden anyukának és bébikének.

Sziasztok:
Puszi:

ANDI
tandi

Évi!

Gyönyörűek a gyermekeid, le a kalappal!!
Ez igen.
Nem térek magamhoz.
SOk Pussz és jóéjt:

ANDI
tandi

Melinda,
Leírom én is a mi szopitörténetünket, talán ha több kűzdelemről olvasol segít neked a számotokra legmegfelelőbb döntés meghozatalában. Bernátot születése után mellretettem, mert ugye mindenhol azt írjál, hogy ez mennyire fontos, de ő már akkor elutasította, de addig-addig győzködtem, hogy mégis elkezdte szívni, aminek az lett az eredménye, hogy vérhólyagok keletkeztek a ciciken. Ezek után én rendületlenül akartam szoptatni, de annyira vérzett, hogy állandóan minden szoptatás után a véremet hányta, ezért megkértek a kórházban hogy hagyjam abba, mert egyrészt nem marad meg semmi a gyerekben, másrészt nem tudják megállapítani 100%-ig, hogy biztosan csak az én melleim véreznek. Próbáltam fejni a kórházban, de hát ki tud olyan helyen rendszeresen fejni, ahol a látogatók a nap 80%-ban ki-be járkálnak a kórteremben. Hazajövetelünk után a gyerek 10-20ml-ket tudott csak szopni, másnap reggelre odáig jutottunk, hogy azonnal kell a tápszer, mert különben a baba éhen marad. Így sajnos az elejétől fogva tápszert is kapott. Minden étkezési idő alkalmával mellre tettem, de nem volt valami aktívan szopó baba, amíg dőlt a lé addig Ok, de utána üvöltés, csapkodás, feszengés. Próbáltam a tápszert kiskanállal is adni, hogy ne legyen cumizavaros, de ő ettől sem szopott aktívabban, sőt egyre elutasítóbb lett. Annyira azért sikerült beindulnia a tejelválasztásnak, hogy csak délutántól kellett pótolnom egy ideig, de aztán már volt, hogy minden etetésnél igényelt kiegészítést, végül egyre nőtt és nőtt a tápszerigénye. Kipróbáltam az állandó mellretételt, aminek az eredménye az lett, hogy egész nap mást sem csináltam a szoptatáson kívül, a gyerek ordított, mert fájt a hasa, soha nem tudott kiürülni a gyomra és a sok szoptatásnál telenyelte magát levegővel. Én meg annyira akartam szoptatni, állandó lelkiismeretfurdalásom volt a tápszer miatt, ha eljött az etetés csak sírtam, hogy én nem tudom megadni az anyatejet a kisfiamnak. Állandó rettegés, hogy vajon most mennyit tud majd enni stb... 2,5 hónapos állandó kűzdelem után rájöttem, hogy nem éri meg az egész, én kész idegroncs lettem tőle, a gyerek meg állandóan csak sírt, láthatóan egyikünk sem élvezte a szoptatást. Végül feladtam és úgy döntöttem, hogy fejni fogok amennyit lehet, azt cumisüvegből megkapja és a többi meg tápszer lesz. Elkezdtem az első nap 2 óránként fejni, kezdetben csak napi 4-500 ml sikerült egész nap, de fokozatosan növekedett a mennyiség, feltornáztam napi 9-1000ml-re. Szoptatással még próbálkoztam egy ideig, de annyira elutasító volt a kisfiam, hogy nem erőltettem tovább a dolgot. 2,5 hónapja csak anyatejet eszik igaz nem cicibő hanem cumisüvegből, de így sikerült elhagynunk a tápszert. Azóta mindketten teljesen nyugisak vagyunk, én tudom, hogy mennyit eszik a baba és nekem mennyi tejem van, és ez számomra megnyugtató, a kisfiam azóta kiegyensúlyozott, vidám kisfickó lett, és az én lelkem is nyugodt mert anyatejet kap. Az egészből számomra az volt a tanulság, hogy nagyon szép és jó dolog a szoptatás, de nem mindenáron. Egész egyszerűen van, hogy nem úgy jönnek össze a dolgok ahogy a nagykönyvben meg van írva, minden ember más és más, és a babák sem egyformák. A mostani szopis kampány sem használ a szopisgondokkal küszködőknek, mert nem csak akkor vagy jó anya ha szoptatni tudsz, ez ennél egy sokkal összetettebb feladat. Pl.: ha egy anya 2 évig szoptatja a gyerekét, de utána agyba-főbe terrorizálja, a másik meg nem tudja szoptatni és tápszer adására kényszerül, de egyébként minden szeretetet, törődést, gondoskodást megad a gyerekének akkor szeintem ő a jobb anya. Nem szabadna ennek ennyire nagy jelentőséget tulajdonítani, ne azért akarjon mindenki csak azért is szoptatni, mert most mindenhonnan ezt sulykolják az emberbe, hanem legyen ez babaának, mamának egyaránt öröm. Tudom milyen emiatt az állandó lelkiismeretfurdalás, a sok tépelődés, idegeskedés, de egy babának egy nyugodt, kiegyesúlyozott anyukára van szüksége, és ha ez másképp nem megycsak tápszer adásával, ne idegeskedj, te ettől még ugyanolyan jó anya maradsz! Elnézést,hogy ilyen hosszú lettem és remélem nem bántok meg ezzel a véleményemmel senkit, de azt hiszem tudom most mit érezhetnek azok akik ilyen gondokkal kűzdenek. És még annyit, hogy nagyobbik fiam 9 hónapig szopott, 4,5 hónaposan a vizsgaidőszakban a sok stressztől elkezdett csökkenni a tejem, és tápszeres kiegészítésre kényszerültm, és eszembe sem jutott ezen tépelődni, és lelkizni, mert nem olvastam erről semmit,teljesen természetesnek vettem a szoptatást, meg azt is hogy van ilyen, hogy tápszert is kell adni egy babának. Tehát nekem a tanulság belőle annyi, hoyg az állandó megfelelni akarás pont az ellenkezőjét váltja ki az emberből, ami természetes kéne, hogy legyen az kényszeres lesz egy idő után. Na mostmár ebben az ügyben tényleg eldugulok, nehogy valaki megharagudjon rám!

Sys,
további jobbulást a babónak. Lehet írtad, de nem emlékszem, hogy melyik kórházban voltatok? Nálunk is előfordult, hogy Donát tudomást sem vett rólam, de ez szerencsére már megváltozott, most ott tartunk, hogy nem a Bernátot bántja, hanem puffog, meg mérgeskedik, ha vele véletlenül kicsit kevesebbet foglalkozik valaki, ami sajnos elég gyakran előfordul a család többi tagjával, mert mindenki csak a kicsit ajnározza. Olyankor igyekszünk mi odaülni mellé, beszélni vele, simogatni. Biztosan angyon nehéz nekik elfogadni ezt a helyzetet. A nővérem egyszer előállt egy példával, hogy gondoljam át, ha a férjem egyik nap beállítana egy nővel, hogy hozta haza, mától együtt fogunk lakni, de ettől még engem ugyanúgy szeret, mint eddig, fogadjam el a helyzetet és szeressem ezt a nőt is, mint egy új családtagot. Hát azt hiszem valami ilyesmit élhetnek át ők is mikor testvérük születik és bizony nem lehet könnyű osztozkodni a szeretett személyeken. Emiatt ne szomorkodj, természetes, hogy valakin ki kell tölteni a hargjukat. Édi a kukásfiú!

Györesz,
biztos Norbi is hamarosan nekilendül a nagy forgolódásnak, majd győzzed őt összeszedni innen-onnan. Zöldégekből milyet veszel, mit kell rajta figyelni? Te főzöd a kajákat? Én már annyira nagyvonalakban emlékszem csak a kaják bevezetésére, mintha már 100 éve lett volna. Annyit tipródom vajon mikor kezdjem el a hozzátáplálást, most a védőnő és a gyerekorvosunk is annyira mondják ezt a 6 hónapot, hogy nem tudom mit csináljak? Ügy vagy a torna miatt, én ha legugolok és fel kell állnom, már azt megerőltetőnek érzem, pedig nekem is rá kéne szánnom magam valami tornára, bár sosem voltam valami sportlady.

Anikó,
milyen ügyi a lánykád hogy már most törekszik napirendet kialakítani magának. Nekünk még mindig rendszertelenek a napok, bár nem bánnám már ha lehetne valami jó kis napirendhez igazodnunk.

Gigi,
mi még nem találkoztunk itt a topikban, de örülök, hogy jobban vagy és újra visszataláltál önmagadhoz! Nagyon helyes a gyerkőc!

Márti,
nem bűnös a gondolat, mindenkinek jár pár óra szabadság. Nem tudsz kicsit elmenni egyedül vásárolni, két szopi között biztos akad egy-két óra szabadidő, amikor tud valaki rá vigyázni, már ha van rá jelentkező. Gigi kögögése hogy van, és a lábujja? Jobbulást továbbra is!

Dia,
Domi is tudja hogyan kell felhíni magára a figyelmet, biztos igazi kis zsivány. Nekem is kellene vasalnom, de annyira utálok!

Aki babóját nem dícsértem meg, attól elnézést kérek, minden kicsi és nagy gyerek gyönyörű!
Jövőhéten remélem már én is tudok képet feltenni, mert egy barárnőm csinált képeket, nekünk sajnos nincsen még digitális gépünk!

Jó éjszakát mindenkinek! Elnézést a hosszú irományért!

Puszi:
Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!!!

Dino
Teljesen egyetértek veled szopi ügyben, totál kikészül tőle mindenki. Persze ma már sokkal kevesebb a tápszeres baba, ami azért jó. Csak valahogy mintha átbillant volna a dolog a ló tulsó oldalára.

Gigi lábújja jól van, doki néni azt is megnézte, jó volt rá a körömvirág krém. Éjszaka sokat köhögött ismét, ezért is lesz jó kicist elmenni ott nem lesz ennyire száraz a levegő. Hiába van párásító itthon, most az is kevés, ha meg nagyon magasra állítom a páratartalmat akkor pálmaház van a szobájában.
Ma is folytatja a császkálást, már 2szer tettem vissza mindig elfordul 45 fokos szögben és ilyenkor tuti valamelyik szélhez közelít és a rácsnál van a lába.
Viszont 2 napja megint délelőtt dől a tej és alig eszik belőle, este pedig folyamatosan cicin lenne. Hát ma úgy döntöttem beleszólok a kereslet kínálat rendszerébe. Délelőtt fejek valamennyit, remélem így estére nem lustulnak el a cicijeim.

Kellemes hétvégét mindenkinek
Márti
márti05

Gigi
tegnap éjjel visszaolvasgattam a szülés előtti időszakból, olyan édi voltál, hogy annyira vártad már Olit, olyan türelmetlen voltál.

Márti
márti05

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?