Új privát üzeneted érkezett!

Anikó!
Azt tudom, hogy az üveges kaják a kibontásuk után még 48 óráig elállnak a hűtőbe, csak azt nem tudom, hogy amit én kotyvasztok azt meddig adhatom a picurnak!?

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Ideestem végre a gép elé.
Picurka kiette a mellemből még a jövő hetet is.
Most éppen altatja magát a kiságyikóbjában az ujjával.
Szerencsére megtalálta a nagyújját és elvan vele.
Én viszont olyan fáradt vagyok már, hogy azt el sem mondhatom, főleg, hogy meg kell várnom a férjemet, mert ugye délelőtt kizártuk magunkat és az ajtót csak én tudom neki kinyitni, miután bekellett ugye rúgni és kiszakadt ezáltal a zár.
Szóval elvileg hajnalig fönnt kell virrasztanom.
Néha úgy szeretnék aludni 6 óra hosszát egyszerre.
Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel?

Dia!

Olyan keveset írtál, jó fáradt lehetsz, de még mindig nemtudom mi van Ervinnel és a péntek estével.
Felhívajak, jobb ha telefonon beszéljük meg esetleg?

Györesz!

Gyógyulgassál, jobbulást kívánok neked, őszíntén szólva én sem vagyok a legjobban, 2 napja szétrobban a fejem, olyan tompán nyilal és a szemem is nyilal, hogy mi a túró van a levegőben, a fene se tudja.
Norbika végre alszik, nyugi van?
Hogy lehet e tárolni előre elkészített kajcsit fogalmam sincs, véleményem szerint jobb ha csak annyit csinálsz amit megeszik aznap ill. akkor amikor etetési időszak van.
Nem tudom miért érzem azt, hogy nem szabad eltárolni másnapig, valahogy mintha az rémlene, hogy a védőnőm szerint nem lehet eltárolni, azt hiszem ezt mondta.
Lehet, hogy rosszul tudom, inkább ne is vedd figyelembe amit írtam, nem akarok hülyeséget írni.

Szia Bujka, Szia Dino üdv. nektek itt a topikban.
Jó sokan lettünk, klassz, legalább sok tanáccsal tudjuk egymást ellátni, meg persze ti is most már több anyukával levelezhettek, nagyon örülök nektek.

Szia Anikó!

Köszönjük, hát nem tudom, de mintha már kicsit jobb lenne az állapota Nonókának, de nem szólom el magam, mert azért prüszkölés, nyűgösség volt még délután.
De most alucikál hála az égnek, az lenne a legjobb ha kialudná a megfázást.

Szia Márti!

Giginek én is jobbulást kívánok, nálunk ugyanez a helyzet sajna, de már egy picit jobb állapotban van a bébi, épp alszik végre.
Ilyenkor jó baba, mert hajnal 3-ig alszik, picit eszik és utána már csak 6-7 óra felé kel fel.
De volt, hogy reggel 5-ig aludt, bár akkor én már megijedtem, hogy mi lehet vele.

Melinda!

Nálam is volt ilyen állapot kb. 3 héttel ezelőtt.
Egész egyszerűen fintorgott és kiköpte a cicit, de olyankor mindig azt csináltam, hogy nyomtam a szájára a tejből lenyalta és már utána kérte a cicit, próbáld meg.
Erőltesd, muszály, hidd el menni fog.

Dia!

Hol vagy jelentkezz?!

Puszi lányok még jövök, egy picit pihenek, aztán meglátom.

ANDI
tandi

Sziasztok!

Györesz, Anikó!
Köszönöm a tanácsokat és a bíztató szavakat. Nem tudjátok elképzelni, milyen sokat jelentenek nekem ezek a nyugtató szavak, hogy biztos sikerülni fog. Párom is nyugtatott és az is nagyon jó, de mégis egy olyan embertől hallani a pozitívumot, aki már átesett hasonlón, az mégiscsak más.
Ahogy megírtam a kétségbeesett levelemet, felsírt a Drágám én pedig rohantam hozzá. Félálomban újra szopizott, majd ahogy feleszmélt vége, akkor inkább nem erőltettem. Peluscsere majd egy kis beszélgetés. Hirtelen elkezdett csuklani és ásítozni. Na, újra próbálkoztam és sikerült, de most is elaludt a cicimen. 1/4 7-kori ébredésekor újra szopi, sajnos csak kicsi. 7 körül próbálkoztam a ringatással, elkapta a cicit, de nem volt türelme ahhoz, hogy megvárja, hogy jöjjön a tejcsi. Nincs türelme dolgozni érte. Az a gyanúm, hogy szopisztrájk mellett, bejátszik egy kicsit a cumizavar is (nem szív olyan hatékonyan, ha ébren van), illetve a tejem is jelentősen megcsappant. Például ma alig fejtem és ő is alig dolgozott rajta. Egyszerűen nem tudom, hogy mit csináljak: fejjek vagy várjam, hogy felébred és akkor eszik. Lehet, hogy én látom borúlátóbban a dolgot, de ennél bonyolultabb nem lehetne a dolog.

Egyébként Érden lakunk, így ha azt beírod a táblázatba, akkor kijavíthatsz Melindára. És nem haragudtam meg : - ) Nagyon aranyos vagy, hogy meginvitáltált közétek. Köszönöm szépen. Azt nem ígérem, hogy olyan gyakran írok, mint Ti (pláne most), de mindent elkövetek.

Dia!
Nekem sem kifizetőhely a munkahelyem. Mi az anyaságit és a családi pótlékot még december közepén igényeltük és 1,5 múlva már számlán is volt a pénz. A terhességi gyermekágyi segélyt pedig január második felében és rá kb. 2-3 hétre szintén jött az első két havi összeg (dec.és jan.). Már várom a következőt! Ja, azt elfelejtettem írni, hogy nekem a cégem nem volt hajlandó intézni a tgyás ügyintézését, így a párom ment el a Teve utcába. Jó mi, pedig a cég kötelezettsége lett volna. Szerintem telefonálj be hozzájuk (mármint a Teve utcába), egész készségesek. Csak az igénylés számát fogják megkérdezni, és már meg is tudják nézni az "ügyedet" a számítógépben.

Na megyek, mert jön a fürdetés.

Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát! Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Szia Andi!
Norbi már az igazak álmát alussza és remélem alszik is még egy darabig!
Ne aggódj lesz még amikor alhatsz 6 órát is egyben! Lesznek majd átalvós éjszakák is, csak azért abba majd ne nagyon éldd bele magad! Aranyos vagyok mi?Kép Bocsi!

Melinda!
Hát lehet, hogy ez tényleg cumizavar lesz! Én egyszer felhívtam egy szoptatási tanácsadót és egyből a cumira fogta! Akkor egy hétig nem is adtam neki és tényleg szopizott rendesen, sőt egész nap a cicimen lógott, így feladtam és visszaadtam neki a cumit! De szerintem Norbinál nem is a cumi zavart be, mert Ő amikor szopott, akkor ugyanúgy szívta, mint egyébként, nem éreztem, hogy másképp akarna szopizni, tehát nem volt olyan mint nálatok! Esetleg megpróbálhatod, hogy nem adsz neki cumit, de akkor készülj fel rá, hogy ha ráérez a cicidre, akkor ott fog csüngeni egész nap. Persze ez nem baj, csak bírd szuflával! Egy próbát megér! Drukkolok!!!!
Esetleg még azt is megpróbálhatod, hogy addig ingerled a cicidet, míg be nem indul a tejleadó reflex és úgy adod oda neki és akkor már egyből dölhet neki a tejci!
Javítom a táblázatot:

<pre>
Anyuci neve Baba neve Baba születése lakhely
Györesz Norbi 2004. október 1. Csepel
Gombóc Nándi 2004. október 19. Bp.II.
Zsombi 2003. január 28.
Gigi Olivér 2004. október 28. Dunaharaszti
Márti Gigi 2004. november 1. Csepel
Anikó Krisztike 2004. november 14. Bp.XIII.
Kata Patrik 2004. november 20. Pilis
Raul 2000. március 12.
Dia Dominik 2004. december 8. Kispest XIX.
Barbara Szonja 2004. december 8. Nagykovácsi
Sofka Tamás 2004. december 18.
Márton 2003. március 24.
Orsolya 1999. február 22.
Kata 1995. február 8.
Andi Noémi 2004. december 22. Csepel
Mica Zoltán 2004. december 25. Albertirsa
Gyuszkó 2001. június 6.
Saxi Liliána 2004. november 27. Dorog
Boglárka 2001. október 8.
Dino Bernát 2004. szeptember 29. Bp.VIII.
Donát 2001. január 17.
Sys Gergő 2005. január 13. Kispest
Renáta 2000. október 28.
Melinda Marci 2004. december 6. Érd</pre>

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Születési sorrendet korrigáltam:

<pre>
Anyuci neve Baba neve Baba születése lakhely
Dino Bernát 2004. szeptember 29. Bp.VIII.
Donát 2001. január 17.
Györesz Norbi 2004. október 1. Csepel
Gombóc Nándi 2004. október 19. Bp.II.
Zsombi 2003. január 28.
Gigi Olivér 2004. október 28. Dunaharaszti
Márti Gigi 2004. november 1. Csepel
Anikó Krisztike 2004. november 14. Bp.XIII.
Kata Patrik 2004. november 20. Pilis
Raul 2000. március 12.
Saxi Liliána 2004. november 27. Dorog
Boglárka 2001. október 8.
Melinda Marci 2004. december 6. Érd
Dia Dominik 2004. december 8. Kispest XIX.
Barbara Szonja 2004. december 8. Nagykovácsi
Sofka Tamás 2004. december 18.
Márton 2003. március 24.
Orsolya 1999. február 22.
Kata 1995. február 8.
Andi Noémi 2004. december 22. Csepel
Mica Zoltán 2004. december 25. Albertirsa
Gyuszkó 2001. június 6.
Sys Gergő 2005. január 13. Kispest
Renáta 2000. október 28. </pre>

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Györesz meghívására érkeztem közétek, remélem nem bánjátok! Nekem három csemetém van a10 éves leány, Vivien, 8 éves fiú, Martin és még egy kicsi fiú a ma 3 hónapos Roland.
Melinda!
Én éppen ezzel a témával indítottam egy új topicot (itt ismertem meg Györeszt). Az én pici
fiam is sztrájkol, kínkeservvel szopizik. Pont
úgy mint a te csemetéd, álmosan rendesen eszik, de egyébként pár perc szopi után, bőgicsél és mintha kifejezetten dühös lenne a cicire! Nekem is mondták, hogy cumizavar, vagy lusta szopni! Végül úgy tapasztaltam, hogy ha ÉHES-ESZIK! Ugyanis amikor az etetési időt átaludta, akkorát evett!!! Én most úgy etetem, hogy ha sír felkinálom neki, de ahogy elfordul-békén hagyom, nem eröltetem, nehogy végleg elmenjen a kedve! Meg persze mindig, mindig kihasználom, ha álmos! Szerencsére szépen fejlődik még igy is ( 3500 g-mal született és most 3 hónaposan 6600 g. és most a sztrájk alatt 30 g-kat naponta), ezért nem adok pótlást, nehogy mégnagyobb galiba legyen. Melinda te se adj neki szerintem cumisüveget, mérd meg esténként jól eszik-e, nehogy átszokjon az üvegre!

Lányok igazán gyönyörűek a babáitok!!!! A betegeknek jobbulást kívánok! Remélem mindenkit elkerül jó messzire az a fránya influenza!

Györesz, nem tudtam Rolcsi babáról fotót felrakni, mert azt írta ez a fránya, hogy túl nagy és nem tudom, hogy lehet kicsinyíteni!

Lányok, megoszthatnátok velem az altatási szokásaitokat, ti hogyan segítitek álomban manócskáitokat, mert mióta az én törpim ilyen rosszul szopik nehezen is alszik, ezért aztán nyűgös! Jelenleg babakocsiban ringatom álomban, de ez nem tűnik hosszú távon jó dolognak!

Minden jót kívánok nektek: Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Szia Melinda!
Én január elején intéztem mindent.Azóta nincs eredmény a pénzemről.KépTalán még az lehet a gond,hogy a cég Heves Megyei,így Egerben lett intézve a segély.Lehet,hogy a vidék az oka a lassúságnak??De szerintem ez már akkor is túlzás hisz március eleje van!

A céged hány fős?Mert 100 alatt neked kell intézkedni.

Andi!
Kitartást!Remélem Gyuri nem reggel ér haza mert akkor viraszthatsz.KépPuszi.Kép

Jó éjt lányok!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Évi!

Üdv. neked itta topikban.
Köszönjük a jobbulás kívánságokat ránk fér.
Igaz már egy picit jobban vagyunk, de még nem az igazi.
Atyám 3 gyermek, ez igen, nem semmi.
Gratulálok és Rolcsikádhoz is aki éppen ma 3 hónapos.
Noémi kislányom majd csak március 22-én lesz 3 hónapos.
Altatás, hát változó, én az elején kézben ringattam, egyrészt sajnáltam letenni, másrészt engem is nyugtatott, csak aztán kaptam egy jó kis inszalaggyuszit a bal csuklómba és azóta leszoktam erről.
Ma már berakom a kiságyba büfi után és simogatom és adok neki egy puszit és akár milyen rossz is, kimegyek a szobából úgy, hogy beszélek hozzá, közben távolodom és egyszercsak csönd.
Nos van hogy felsír, hogy nem hallja már a hangom, akkor bemegyek hozzá és mégegyszer ugyanez a folyamat, és megint kimegyek.
Egyszercsak azt vettem észre, hogy már letehetem bármikor, mert megszokta a helyét és tudja, hogy sírással nem megy semmire nálam.
Azóta elaltatja saját magát a kiságyikójában.
Ha nem így csinálod soha nem fogja megszokni a helyét, sajnos néha muszály szigorú anyucikának lenned, ahhoz, hogy mindenkinek és neki jó legyen.
Hisz szépe a helye és jó családban van, tehát igenis szokja meg a helyét. Másképp ránő a fejedre és amikor nagyobb lesz akkor is nálatok az ágyban akar majd lenni és nem lesz önálló.
Tudom ezt így leírni nagyon egyszerű, nem volt könnyű nekem sem, mert néha majd megszakadt a szívem, de most már nagyon élvezi a helyét és én is sokkal nyugodtabb vagyok, mert szeret ottlenni.
Puszi:

ANDI
tandi

Szia Dia!

Remélem én is, aludjatok jól, jó pihit nektek és mindenkinek.
Sok pussz jó éjt mindenkinek.
ANDI
tandi

Szia Évi!
Örülök, hogy idetaláltál!Kép
Írdd le, hogy melyik csemetéd mikor született és hogy hol laktok és akkor beírlak a táblázatunkban!
És albumod nincs itt a babaneten? Szívesen megnézném a gyerkőceidet!!! Különben meg gratulálok a 3 csemetédhez, biztos nem lehet egyszerű!
Vivient és Martint meddig szoptattad? Persze régebben még nem volt ilyen nagy divat a szoptatás! Mikor kezdted Őket hozzátáplálni? Mivel kezdted? Engem most ez a téma izgat a legjobban!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Andi!
Te tényleg ügyi vagy altalás ügyben! Annak idején én is így terveztem, csakhogy Norbi minden esti szopinál beauldt és úgy került az ágyikojába, hogy már aludt és gondolom ezt már megszokta, de hát tudom, hogy ez nem lesz mindig így, mert ahogy egyre nagyobb lesz nem fog mindig elaludni a cicimen, főleg ha már nem lesz cici! Azt hiszem akkor lesz este is cumi, mert napközben is azzal altatja el magát! Te cumit adsz Noéminek?

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Alig győztem visszaolvasni.KépKépKép
Ma kidühöngtem magam:múlt héten kellett volna vinnem Patrikot a 3 hós oltásra,de a heti egyszeri két órás tanácsadás elmaradt.
Amúgy is elég sokan szoktak lenni,hát ma aztán be sem lehetett jutni,volt,aki kint állt a babájával,hát én ezt a két gyerekkel meg sem kíséreltem.Kép
Hazacaplattunk szépen,de még most is mérgelődök,hogy miért csak ennyi időt szán a gyerekorvos tanácsadásra?!Pilisen amúgy híresen sok a gyerek,az ovik is dugig vannak tömve.Kép

Buggyant vagyok,elfelejtettem írni,hogy Mica hazautazott Anyukájához,mert a nagyobbik fia beteg lett.Most gyógyulgatnak,mindenkit üdvözöl!Kép

Györesz!
Boldog hófordulót Norbikának!Kép
Torkodra nagyon tudom ajánlani a Bioparoxot!Én sem maszkoztam egyszer sem,nem látom értelmét.
Raul még nem volt 5 hós,mikor kezdtünk az almával kanalazni és rögtön utána a banán következett.
Allergiára a pöttyök és a hasmenés is felhívhatja a figyelmet.
Eleinte mindent frissen elkészítve adtam Raulnak,csak kis adagokat csináltam,a maradékot pedig benyamáltamKép
Jobbulást Neked!

Márti!
Gigit is szeretettel köszöntöm a hófordulón!KépEgyúttal gyors gyógyulást kívánok!
Hát,nem tudom,én is kipróbáltam az orrszívót,szerintem elég pocsék.Kép
Remélem hamarosan elteheted porosodni!
Ha nagyon rossz a helyzet,próbáld adni a Sambucus nigra C12-t,vagy a Pulsatillát.

Dino!
Én is csak ámulok,hogy mekkorát fordult a világ nem egészen 5 év alatt,van amit akkor ajánlottak,most meg Isten őrizz!Kép
Graula a második fogacskához!Kép
Nem baj,ha kicsit késik az oltás,az a gond,ha négy hét nem telik el a kettő között.
Boldog hófordulót utólag is!Kép

Anikó!
Utoljára nálam is nagyon lassan kapcsoltak a cicik,hogy több tej kéne,persze nem tudom Nálad mi a helyzet,de azt látom,hogy mindent megteszel!Kép
Esetleg olvasd el a More Milk Plusz-ról írottakat,lehet,hogy segítene.
Szerintem mindenképpen inkább tápszert adj most még,ha kell kiegészítésnek és ne mást!
Neked is jobbulást!Kép

Melinda!
Üdv!Kép
Szinte szóról-szóra azt akartam Neked írni a szopiról,amit Évi!
Lehet,hogy most tényleg nem annyira éhes,vagy az emésztés kínozza meg-erre(is) utalhat a csuklás.Kitartás!Kép
Most nálunk is hasonló zajlik,nem tudom mi lehet ezekkel a babákkal?!

Évi!
Üdv közöttünk!Kép
Gratula a komoly negyed évességhez!Kép
Nagyfiam jó darabig szinte csak kézben aludt el,mégpedig úgy,hogy veszett sebességgel járkálni kellett Vele.Kép
Próbáltam már Patrikot is kézben altatni(hátha Kép ),de úgy nem alszik el.
Van,hogy én is a babakocsiban ringatom el(ez a ritkább),vagy pedig már tényleg csak akkor teszem az ágyába,mikor ragadnak le a szemei.Ebből a szempontból előny,hogy szinte kizárólag hason alszik,ha így leteszem,akkor lecsukódik a szeme és csak picit nyűglődik.Kép
Persze csak akkor,ha tényleg álmos,de egyre kevesebbet alszik.

Na,eléggé szószátyár voltam,bocsi,de pocsék,hogy csak ilyenkor tudok jönni.Kép

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Györesz,
ha allergiás lenne a banára kiütései lennének nagy valószínűség szerint. Bernát már forog mindkét irányba, és már a mászással is próbálkozik, de mindig orrabukik. Egyébként nagyon teper a tesója után, úgyhogy a korai mozgásfejlődést én arra fogom, Donát ilyenkor még nem csinált semmit sem. Norbival mi a helyzet, ő forog már?

Jó éjt mindenkinek!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!!!

Ez igen!!!!
Üdvözlök minden új kismamát itt a körünben!!
Próbálok reagálni bocs ha valakit vagy valamit kihagyok!!

Altatás
Gigi szopi közben elszokott aludni, amikor beteszem az ágyába van, hogy felébred és a csoda cumi segítségével visszaalszik. De volt már rá példa, hogy nem volt még álmos kicsit elvolt az ágyában és egyszer csak elaludt.

Szopisztrájk
néha nekünk is van, kis mértékű, főként evés közben jön elő. Eszik valami megzavarja és nem hajlandó tovább szopizni, olyankor üti a cicit és fordul el, én is hagyni szoktam ilyenkor. Illetve van amikor a hasa gyötri és olyankor is hagyom a kaját nem eröltetem.

Anikó
oltást elvileg a jöv héten kéne kapnia, de mivel nem leszünk itthon így 1 héttel később lesz. Doki néni szerint előző oltástól 4-6 hétre kell beadni így semmi baj sincs.
Krisztike nagyon megszenved ezekkel a fránya fogacskákkal. Hozzátáplálásról, nem tudom, én utáltam tápszert adni Giginek, olyan mű, de a rendes kaja is elég gáz, főleg mostanában olyan sok rosszat hallani. Nem tudni melyik gyümit honnan hozzák, már azokban sem lehet biztos az ember amik itthon is megteremnek. Szerencsére nálunk rendeződtek a dolgok és nem kell ilyen nehéz döntést hoznom.

Dia
Domi szépen alukált, remélem nem az esti rovására. A száraz meleg levegő tényleg rossz nekik, amióta párásító van nálunk sokkal jobban alszik Gigi is.
Nekem szerencsém volt amikor leadtam a papírokat a Tbnek kb 1,5-2 hét múlva már jött is a pénz. totál meg is lepődtem rajta. Lassan kezdem intézini a következőt is.
Mi az ÁB-nál kötöttünk biztosítást. Szerintem kb ugyanazt tudja mindegyik.

Kata
hát ez az oltásos dolog nagyon rosszul hangzik.
Nálunk 3 óra a rendelés, multkor igencsak gáz lehetett, 1órával tovább tartott. Doki néni utána szokott jönni hozzánk és késett, akkor mondta. Szerencsére kezelhető még az orr probléma, remélem nem fog elfajulni.

Gigi persze este ismét üvöltött amikor megtisztítottam az orrát, de nem merem nem megtenni, félek nehogy lerakódjon neki, és így normálisan kap levegőt. Lába kezdd javulni, kíváncsi vagyok ha végre felkel milyen lesz.
Viszont este 9-től reggel 5 ig aludt. Lehet, hog ymég akkor sem kelt volna fel, de én már vigyázz fekvésben vártam, hogy legalább pisszenjen valamit, hogy megetethessem. Amint megnyikkant lerohantam és megetettem. Arra ébredtem, hogy úsztam a tejben, már háton feküdtem úgy is csorgott belőle, kaja után még szépen fejtem egy adagot. Azóta még mindig alszik, 4 órája. Remélem ez az éjszakai alvás nem marad így, én nagyon szeretem, ha éjszaka is szopizik.
Ja és képzeljétek tegnap ismét volt kaki, vasárnap délután kakilt utoljára, erre tegnap este fürdés előtt megint. Ráadásul sokkal több tejdarabka volt benne, olyan mintha táplálóbb lenne a tejem. Vasárnap óta semmi tejserkentőt nem eszek nem iszok.

Mégegyszer köszönjük a hófordulós jókívánságokat és a betegeskedés ellenieket is.

Puszi mindnekinek
Márti
márti05

Sziasztok!

Kata!
Köszi a tanácsokat! Megpróbálok kicsi adagokat csinálni és a többit megeszem én!Kép Az üvegesekkel is így csináltam, egyedül a sütőtököt képtelen vagyok megenni, még a szagát is utálom!
Némelyik doki borzaszto! A mi dokinéninknél keddenként elvileg 8-11 ig van tanácsadás, ez a gyakorlatban úgy néz kis, hogy 10-nél előbb nincs értelme odamenni, mert kb. akkor kezd és háromnegyd 11-kor már húzzal is el a csíkot. Szerencsénkre nálunk nem szoktak sokat lenni, mert több doki is van!
És akkor most mikor viszed Patrikot szurira?
A torkom már egyre jobb és Norbi is jól van szerencsére, csak a szokásos szörcsögése van, hogy jobban, hol kevésbé!
Micáéknak jobbulást kivánok!

Dino!
Hát az én fiacskám nem egy forgó bajnok! Még nem volt 4 hónapos amikor nagyon szépen oldalra fordult és csak egy hajszál választotta el a hasrafordulástól! Na ezt már elfelejtette! Most ott tart, hogy nem akar oldalra fordulni, tekeredig össze-vissza, de oldalra nem fordul. Ha én oldalra billentem, akkor a következő másodpercbe már hason is van, kezét szépen kiveszi maga alól és örül! Szóval az oldalra fordulással van a gond! Hasról hátra egyszer sikerült neki, néha próbálgatja, de aztán bepipul és feladja! Ha hason fekszik akkor Ő is próbál kúszni, felnyomja a kis seggét és tol magán egyet, így halad is egy kicsit, de ezt is egy pár napja hanyagolja! Na mindegy majd csak ráérez! Viszon állandóan ülni meg állni akar!
Hú most nézem mikor írtál! Mit csináltál ilyen későn? Nem aludt valamelyik gyerkőc? Vagy csak Te nem tudtál aludni?

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Márti!
Nagyon jól hangzik, hogy ennyit tejcid van! Én most megin szopizom a bogyókat 2*5-öt, úgy gondoltam, hogy egy pár napig szedem, aztán nem! Nem is nagyon foglalkozok vele!
Most megyek gyorsan hajat mosni, míg alszik Norbi!
Puszi

Kép
Kép
györesz

Györesz,
addigra tudtam a férjem kitúrni a gép elől. Kép Meg egyébként is modemmel internetezünk és az éjfél után a legolcsóbb, de már annyira hozzátartozik az életemhez a babanet, hogy sokszor napközben sem bírok magammal és megnézem mit írogattaok, így a telefonszámlánk az egeket kezdi verdesni. De jövőhéten jönnek és beszerelik a chellót, így végre nem kell éjszakáznom, hogy egy kis társasági életet tudjak élni itt a négy fal között. Egyébként nálunk általában fél 11 mire mindkét gyerek elalszik, Bernát ha jó formában van még tovább is ébren szokott lenni. Hát azt nem mondom hogy kipihent vagyok, de én csak azután tudok a magam ügyeivel foglalkozni mikor már elaludtak. Egyébként én a nap bármely szakában képes lennék bármennyit aludni, de úgy tűnik legközelebb erre nyugdíjas koromban lesz lehetőség. Na most jó hosszúra sikeredtem, bocsi.

Megyek mert Bernát sírdogál.

Minden betegeskedőnek jobbulást kívánunk!

Szép napot mindenkinek!
Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Köszönöm szépen a szíves fogadtatást és a jótanácsokat!
Oldalakat meg tudnék tölteni a problémámmal, hisz olyan bonyolult, de végül egy mondatban is meg tudnám fogalmazni: Hogyan lehet egy néha szopisztrájkoló kissé cumizavaros babát az egyre kevesebb tejet termelő ciciről megetetni és cumisüveget nem használni???
Na erre kössön valaki csomót! Egész nap, sőt éjszaka is ezen jár folyamatosan az agyam, de annyit eldöntöttem, hogy nem szabad tovább idegeskednem és görcsölnöm, mert egyrészt Marcikám mindent megérez és nem érti mi van a régi nyugodt anyukájával, másrészt a tejem az idegeskedés hatására kezd eltűnni, harmadrészt úgy érzem, hogy kezdek a depresszió felé haladni. Fő célom most a tejmennyiség visszahozása és addig úgy etetem Marcit, ahogy tudom. Ha látom, hogy már nagyon éhes, akkor cumisüvegből, ha ciciből nem megy. Álomszerű lenne, ha a visszahozott tejmennyiség után újra szépen tudna szopizni.
Na most befejezem a síránkozást, mert még 1 napja sincs, hogy ide írok, de minden az én bajommal van tele.

Györesz!
Köszönöm, hogy kijavítottál a táblázatban. Azt hiszem, hogy ma én is megpróbálok még felhívni egy tanácsadót.
Mielőbbi jobbulást Neked. Egyébként az én picikém is szörcsög szinte születésétől kezdve. Először mi is azt hittük, hogy meg van fázva, vagy esetleg allergiás valamire, de a dokinéni azt mondta, hogy ilyenkor még nem lehetnek allergiások pl. poratkára stb. Egyszerűen ilyen típus, bár ez az orrmandula dolgot nem említette. Ugye itt olvastam a megnagyobbodott orrmanduláról? Így mi is szinte naponta szívjuk az orrát, amit nagyon nem szeret, ordít közben végig. Annyira sajnálom közben szegénykét.
Gratula az 5 hós és 1 napos Norbikához. Annyira lennék a helyedben és már adnék én is gyümit stb.

Évi!
Gratulálok a 3 hós és 1 napos babához. Neked is nagyon köszönöm a tanácsokat, de hát már láthatod, hogy a mi esetünknél nehéz lenne bonyolultabbat találni. Megnézem majd a topikot.
Marcit én már egy jó ideje úgy altatom, hogy amint látom, hogy ásítozik, akkor berakom a kiságyba, elindítom neki a zenélő-forgóka zenélőkéjét és hagyom, hogy magától aludjon el. Egy picit sírni szokott, lehet a zenélőt többször is fel kell húzni, de 5 perc után általában elalszik. Régebben ugyanezt a módszert kiegészítettem azzal, hogy simiztem a hátát, de mostanában látta, hogy amíg fenn van, addig simizem és már csak azért sem aludt el. Úgyhogy a siminek vége. Egyébként régen cumi is kellett az elalváshoz, de két napja már azt is elvettem tőle. Kár, hogy a cumisüveget nem tudom így megoldani.

Dia!
Szerintem mindenképp hívd fel őket. Egyébként ahogy Te, én is táppénzen voltam előtte, így a pénzt szinte nem is kell újraszámolniuk: a táppénz és a tgyás alapja ugyanaz.
Erről a 100 fő határról nem hallottam. Most már nem gondolok olyan csúnyákat a bérszámfejtőnkről, aki kijelentette, hogy nekem kell megoldanom.

Márti!
Nagyon irigyellek a sok tejcsi miatt. Az orrszívással látom Ti is úgy vagytok, hogy ordít, de én sem merem hanyagolni a dolgot.

Akihez személy szerint nem szóltam, attól elnézést, de kb. 2 órája készül már ez a levél, mert közben felébredt (félálomban szopizott az egyik ciciből 80-90-et és ennyi), játszottunk egy picit, peluscsere és most talán nagy nehezen visszaalszik és volt két telefonom is közben. Úgyhogy most már rendet is kéne csinálni a lakásban.

Mindenkinek szép napot: Melinda

Ui: ahogy látom én az a típusú írogató leszek, aki ritkábban ír, de azt győzzétek majd elolvasni, mert olyan hosszú lesz!

KépKép

KépKép
bujka

Hoppá, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy nálatok nem jön ki állandóan a koszmó? Nekünk a kezdetektől problémát jelent, újra és újra felüti a fejét. Először próbáltam a fogkefés megoldást, aztán a doktornő felírt rá krémet, amit 2-3 naponta lehetne használni, de én inkább csak hetente kenem vele a kis fejét. Sajnos ilyen időközönként elő is jön újra és újra. Lehet, hogy azért van így, mert Marci elég problémás bőrű? Ti hogy vagytok vele?
M

KépKép

KépKép
bujka

Szia Melinda!
Szerintem mindenképpen hívj fel egy tanácsadót, Ők olyan megnyugtatóak tudnak lenni!!!
Nem sokára Marci is ilyan nagy lesz mint Norbi, az a két hónap olyan gyorsan elszalad, hogy észre sem veszed!
Norbi is szörcsög a kezdetektől, de kb. egy hónapja kicsit jobban! Igen nekem mondta a dokinéni, hogy lehet, hogy kicsit meg van nagyobbodva az orrmandulája, ez elég gyakori piciknél, meg aki hajlamos rá! Nekem is kivették gyerek koromban!
Koszmó: Mi rengeteget szenvedtünk vele! Norbi olyan másfél hónapos volt mikor nagyon-nagyon csúnya lett a fejbőre. Totál seb volt az egész, vastagon le volt rakódva a fejbőrén a koszmó. Az olajozás nem segített, mi is kaptunk rá krémet. Azt fürdetés előtt kb. 2 órával rákentem, satyit raktam a fejecskéjére és fürdésnél meg jól alaposan megdörzsöltem neki! Ezt naponta csináltam míg szebb nem lett! Ez a szebb azt jelentette, hogy nem volt olyan sebes, hanem csak fehér, olyan korpa szerű, de még ez is csúnya volt! Naponta olajoztam, dörzsőltem, mostam, de semmi javulás! A barátnőm mondta, hogy próbáljam meg samponnal mosni, nem foglalkozzak azzal, hogy a védőnő a fürdeőkrémet mondta! És láss csodát, azóta egész szép Norbi fejbőre! Még mindig van egy kis folt, ahol koszmós, de már nagyon kicsit!
Sajnos akinek érzékeny a bőre az jobban hajlamos erre! Norbi még a mai napig kipöttyösödik, ha valami olyat eszek és ez igaz a koszmóra is!
Jó hosszú lettem! Remélem tudtam segíteni!
Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!!!

Melinda
igen most lehet rám irigykedni a sok tejcsi miatt, de ez nem volt mindig így. 3 hónapos koráig folyamatosan adtam neki a tápszert is pótlásnak. Szóval mi is megjártuk a hadak útját a szopival. De megérte.

Györesz
örülök, hogy jobban vagy már, s reméljük ezek után sem jön ki Norbikán. Szép idő van a sétához. Mi sajnos maradunk, a nátha miatt még levinném, de mégegy üvöltös babakocsis sztorint nem kérek. Úszni sem fogunk menni holnap. Én sem örülnék, ha egy szipogó babát hozna valaki, és neki sem lenne olyan bulis így folyós orral.

Reggeli orrleszívás óta egész jól bírja magát, nem kellett még szívnom neki, de nagyon sokat tüsszent és már megint nagyon kínozza a hasa. Ezt már nem bírom, iszonyatosan fel fel üvölt és akkor tekeredik is időnként nagy pukk is sikeredik. Nagyon sajnálom.

Megyek vígasztalóba
Márti
márti05

Sziasztok!

Melinda!
Mintha rólunk írtál volna, a problémádat összefoglalva Kép Egyébként én már most hozzászoktam, hogy nem hajlandó csak rövid ideig enni és hogy előbb-utóbb elfordul a cicikétől. Majd helyre fogtok jönni, meglátod. Türelem és tényleg ne idegeskedj sokat, mert az árt a legjobban a tejcsimennyiségnek.
Koszmóra én első naptól kezdve anyukám tanácsát fogadtam meg, nővérem is így tett két gyerekkel, és soha nem jött elő. A lényeg, hogy mi minden nap hajat mosunk samponnal és utána fésülködés. Fogkefét én nem bírnék használni, szegény érzékeny puha bőrének nem rossz? Mindenesetre nekünk ez tökéletesen bevált, még korpa sem volt soha a fejecskéjén, gyönyörű a bőre. Kép

Márti!
Jaj de irigykedem a sok tejcsi miatt. Jó neked! Kép
Na igen, a gyümölcsök miatt én is félek, főleg hogy a férjem allergiás majdnem minden gyümölcsre. Almától kezdve a barackig, banán, nem is sorolom. Kép
Jó lesz nektek jövő héten, kicsit kimozdultok. Ezért is irigykedem Kép
Hasfájás Kép

Évi!
Üdv közöttünk Kép
Altatás nálunk mostanában úgy megy, hogy napközben délelőtt összesen 1 órát ha alszik, ma még annyit sem. Szörnyen befárad, aztán 1 órási szopi után babakocsi és alvás 5-ig kb. Utána este 9-kor alszik el jó esetben. Akkor a szopi és tápszer után kezemben dajkálgatom kicsit, és utána leteszem az ágyába. Akkor egy kis fejrázogatás kíséretében gyorsan be is alszik.És utána alvás reggel 7-ig Kép

Kata!
Elég idegesítő lehetett, hogy fölöslegesen kellett lemennetek. Főleg ebben az influenzaszezonban Kép
Tejcsi máskor 1-2 nap alatt beállt, most viszont egyáltalán nem, úgyhogy már nem is parázok rajta. Az viszont biztos, hogy éjszaka már nem szoptatok, lehet ez a gond. Mindenesetre én is úgy gondolom, hogy egyelőre tápszer, aztán 2-3 hét múlva elkezdem a kajcsit, de csak délután egyelőre, és szopi után feltétlenül.

Andi!
Annyira édesek mikor az ujjukat szopizzák, én imádom a kis tündérkémet ilyenkor Kép Bár néha sikerül a torkára ledugnia szegénykémnek. Kép

Mi ma nagyon nyűgik voltunk már megint. Most úgy tűnt, mintha a pocakja fájt volna, de megnéztem, nem is feszes neki, és ahogy megnyomkodtam, nem volt rossz neki. Úgyhogy rá kellett jönnöm, hogy a foga az megint. Miért kell nekünk minden fájdalmas részt így megszenvednünk? Először a pocakja fájt, most meg a foga. Kép
Én is megszenvedem ezt a hasmenéses valamit. Még tegnap is lázas voltam, ma délelőtt is ment a hasam. Kép
És már tavaszt akarok, meleget meg mindent ami vele jár!!!!

Puszi midnenkinek
Anikó
pancsa2

Teszek fel pár képet is ide, csak hogy dicsekedhessek. Kép

A csörgő nem rendeltetésszerű használata. Kép

Kép

Ez a kedvenc cumikája.

Kép

Így szokott apa ölében ülni a szopispárnáján, és közben elmélyülten rágja a kezét Kép

Kép

Sikerült megörökíteni az egyik oldalrafordulását is, amiből majdnem áthuppant a hasára is, csak a keze megakadályozta.

Kép
pancsa2

Sziasztok!
Épp most fejeztem be a tornát! Annyira büszke vagyok magamra meg a fiacskámra is, mert olyan jól tűri, hogy anya kínozza magát és nem vele foglalkozik!
Ma csináltam neki almát krumplival, hát nagyon szerette. Az elején úgy tünt mint aki nem akar enni, de aztán énekeltem neki és csak úgy habzsolta a hamit! Nem hiába meg kell teremteni a kellő hangulatot a hamizáshoz!

Márti!
Most úgy érzem, hogy már nem fáj a torkom, remélem így is marad! Norbi is jól van! Voltunk sétálni is!
Sajnálom, hogy nem tudtok menni úszni! Még mindig jobbulást Giginek! Remélem nem lesz rosszabb a helyzet és jól fogjátok érezni magatokat jövőhéten!
Szegény lányzó még mindig hasfájós! Hamarosan elmúlik remélhetőleg!

Anikó!
Nagyon aranyos és nagyon ügyes Krisztike! Ilyet Norbi is szokott csak akkor nem jön rá, hogy Ő most oldalt van és most kéne hasrafordulnia, hanem visszagurul a hátára!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Andi!
A csepeli anyukák topikba most írt egy anyuka, aki szintén a Királymajorban lakik és két kislánya van, a kisebbik 2 hónapos! Csak azért íron neked, hogy érdemes oda is írogatnod, hátha nem lennél ott annyira egyedül!
Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok Lányok!

Sír a gyermekem nem tudok sokat írni, majd még jövök ha tudok.
Györesz!

A csepeli anyukák topikja hol a túróban van , nem találom, ilyen béna lennék.

Anikó!

Nagyon arika Krisztike, nagyon ügyi, hát mi még nem tartunk itt, de nem sokára.
A fenébe, ha tudnék kicsinyíteni képet, akkor már feltudnék tenni Nonókáról.

Dia!

Merre vagy?
Nekem kész káosz a napom, Gyuri hajnal 3-ra ért haza. Jól vagyok egyébként, hulla fáradtnak érzem magam.

Még jövök.
Most mennem kell.
Puszika: ANDI
tandi

Györesz már megtaláltam, köszike!
Puszika
tandi

Sziasztok!

A koszmóra lehet, hogy én is kipróbálom mostantól a sampont. Gabi van itthon, remélem nem lesz rá allergiás, mert szörnyen érzékeny a bőre. Sajna az olaj is mintha kicsapta volna a bőrét, fura piroskás lett utána. Ma még krémeztem (ma egész napra ráraktam a krémet és sapit húztam rá), úgyhogy este már a samponnal mosom le róla a krémet.
Norbikához hasonlóan nekem is minden, amit ettem kicsapta a bőrét.

Először én is furcsállottam a fogkefés módszert (2004 őszieknél olvastam), de kipróbáltam. Nem utálta, szinte észre se vettem. Persze vigyázva kaparásztam vele. Most sajnos ezekben a mizériás napokban valahogy elmaradt a tisztogatás, úgyhogy most egy kicsit csúnyább a kobakja.

Györesz,
gratulálok a kitartásodhoz tornaügyben. Én egyszerűen el sem tudnám képzelni, hogy nekiálljak tornázni, örülök, ha leülök és szusszanok egyet. Sőt nagy szó, ha kajához jutok mostanság. Sok sikert az erőfeszítéseidhez. Norbira tornázol? Mármint Schobert Norbira?

Anikó,
tündéri a kiscsajod. Marci szintén így lakmározza a kezét már hetek óta. Ez összefüggésben lehet a fogzással? Én vizsgálgattam az ínyét, de nem látok semmit, még nem pirosodik. Szorítok, hogy minél tovább tartson a tejcsi.

Sajnos bekövetkezett amitől féltem: az idegeskedéstől és tépelődéstől szinte teljes eltűnt a tejem. Fél 2-től mostanáig összesen 100 ml-t tudtam kicsikarni a melleimből. És az egészben a legszörnyűbb, hogy a Drágám most kapott volna rá a cicire. Szó szerint az üreset szopja! Háromkor kapott tejcit cumisüvegből, amit akkor még jól fogadott, mert nagyon éhes volt. Utána bizony rábukott a cicire &#8211; amiben persze semmi sem volt &#8211; és elaltatta magát rajta. Azt hittem megszakad a szívem. A következő cumisüvegezés nagyon nehéz volt: nem értette mi van. 15 perc alatt tudtam beletuszkolni a 100ml-t, de ez az idő egy örökkévalóságnak tűnt. Vagy félrenyelte, mert nagyon folyt neki, amikor pedig láttam, hogy nagyon folyik, elvettem tőle, nehogy megint gond legyen, erre meg elkezdett sírni. Volt olyan is, amikor eltolta magától. Egyszerűen nagyon nehéz volt. Zokogva etettem és folyamatosan kértem, hogy ne haragudjon, hogy nem a ciciből kapja. Ezt követő alvás után, megint ráraktam az üres cicire és szívta megint mint a kisangyal, valamicskét talált benne, aztán jó 5 perc után megunta, de véletlenül sem csapkodott, mint előtte.
Annyira szörnyű, hogy amikor még volt tejcsi, akkor nem kellett neki a cici, amikor pedig már nincs, akkor meg úgy kell neki a cici, mint még soha. De azért próbálok még mindig fejni és fejni, hátha megtörténik a csoda.

Na megint egy horrorisztikusan hosszú levelet írtam. Közben hazajött a párom, úgyhogy megyek. Ma már nem jövök.

Mindenkinek jó fürcsit, esti szopit és szép álomokat a lurkóknak és a szülőknek is!

Puszi, Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!
Anikó!
Nagyon érdekelne a biztosítás!Milyen?Mennyibe kerül?STB
Légyszi írj róla bővebben!Kép

Andi!
Fel voltál háromig?Szegény.Tamás most mondja,hogy ma dumcsiztak Gyurival.Kép
Milyen napotok volt ma?Noncsi gyógyul?

Kata!
Nem voltál elég szószátyár mert nekem nem írtál semmit!Kép
Akkor te is megjártál a dokival mint én.
Micáéknal jobbulást kivánok!Kép

Alvás:
Domi csak akkor alszik az ágyában ha elaltatva tesszük le.
Persze eddig nem is volt arra szükség,hogy egyedül aludjon el.
Szóval nem is próbáltuk,hogy elaludna e egyedül.Kép
De a rácsvédőn lévő macikkal és a zenélő forgó gyümölcsökkel imád egyedül dumcsizni.Kép
Ma is annyira belemerült a nagy beszédbe a macival,hogy szóltam hozzá és elkezdte a nagy ordítást.Kép
Alig tudtam megvigasztalni.

Minden hófordulós babucinak sok sok puszit küldök!KépKépKép

Érdekes ez a forduló!Ugye Domi 8.-án született ezért 8.-án van a forduló.De én mégis ma" tartom"mert ma van 12 hetes.Tehát jövőhéten /8.-án/már 13 hetes lesz.
Na mindegy,én ilyen kettyós vagyok!Kép
Puszi Nektek!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!!!

Melinda
na akkoe most tedd félóránként óránként mellre a picit, hidd el vissza fog állni a tejcsid. A legjobb tejszaporító a jól szopó baba. Szóval hajrá hajrá szopi és szopi!!

Anikó
most kezdek én is arra gondolni lehet, hogy Giginek sem a hasa fáj amikor hadba meg yés üvölt hanem a foga kínozza. Most iszonyatosan töm megint mindent a szájába. Jaj úgy sajnálom.
Krisztke milyen aranyos. A mozdulatai dettó mint Gigi ő is így eszi a csörgőt és így fordul az oldalára. és nekünki svan egy ugyanilyen sárga rugink csak hosszú újjú. Nagyon édi a kiscsajod!

Andi
kicsinyítésra
rákattintasz a képre jobb egér gombbal
társítás
Microsoft Photo Editor
Image
Resize

ha ez nem megy akkor
origo/szoftverbázis
keresés
VCW beírod és előjön 1 program azt feltelepíted és azzal tudsz kicsinyíteni
Edit
Resize

Remélem tudtam segíteni

Puszi mindnekinek
Márti
márti05

Sziasztok!

Melinda!
Mi is a Gabi sampont használjuk. Először a kamillásat használtuk, de az szárította Norbi fejbőrét, most a rózsaszínt és ez úgy tűnik, hogy jó neki!
Egyetértek Mártival! Most kell amilyen gyakran csak tudod cicire rakni még akkor is, ha nincs benne tejci! Hidd el be fog indulni! Van egy ismerősöm, aki két hétig egyáltalán nem tudott szoptatni, mert totál elment a teje, de Ő minden nap nyüstőlte a cicijét és tette rá a kislányát és most 9 hónapos a lánya és még mindig szoptatja! Csodák mindig vannak, de nem szabad feladni!
Igen Norbira tornázok és mellette igyekszem a Norbi update szerint enni! Muszáj kitartónak lennem, mert utálom magamat és nagyon szeretném nyárra visszakapni a régi énemet!!!

Márti!
Hát könnyen elképzelhető, hogy Giginek is a fogacskája jön! Norbinak ma felfedeztem az inyén egy újabb fehér foltot, lehet, hogy mostmár hamarosan Neki is kibújik! Bár én sem bánom, ha vár még vele!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok LÁnyok!

Végre újra itt.
Én nem tudom mi van mostanság, de nem győzök etetni, már eljutottunk a másfél kétórás etetéshez és már megint kell etetnem hajnalban.
Szóval ha látnátok enyhén szólva nyúzott vagyok.

Dia!

Nonóka köhög, de már nem annyira, eddig rendben vagyunk, sokat mosolyog és beszélgetünk nagyokat, apjára meg kurjongat.
Ő is beszélget a tőled kapott macikájával, az a kedvence, ő választotta ki.
Tudja ez a gyerek hogy ki szereti őt nagyon.
Szóval azzal nagyon tud cseverészni.
Igen Gyurit megvártam, de azt hittem elájulok.
Utána még etetnem is kellett, aludtam 6-ig és megint kelhettem, aztán meg picur nem volt hajlandó aludni, csak nyögdécselt, szóval 3 órát aludtam tegnapra, 8-9 felé kidőltem és elaludtam.
Hajnal 3-kor etetés, aztán fél 7-kor és most végre bealudt.
Kicsit kész vagyok. Mesélte Gyuri, hogy beszélt Tomival, jókat nevettek az emberem baromságán.
De már kész az ajtó hála az égnek, csak most meg a zuhanyzó esett szanaszéjjel. Elegem van!

Márti!

Köszike, az infot, megpróbálom, ha nem megy akkor azt modta a férjem, hogy este segít kicsinyíteni és akkor már biztos feltudok tenni jó kis képeket.
Köszi még egyszer.

Györesz!

Le a kalappal előtted, a kitartásod bámulatos, még a végén itt bombajó nőt faragsz magadból nyárra.
Én is tortáztam tegnap, meg tegnap előtt is.
Próbálom a kaját is csökkenteni, más ételeket eszem, tegnap például tökfőzeléket csináltam, igaz fasírozottal, de azt délben megettem, aztán vacsira pirítós főtt tojás, reszelt sajt, Danone Activia Natur és egy pohár tej.
Egyet szúrok még mindig el, hogy későn tudok csak enni.
Ha 6-7 felé vacsizni tudnék nem lenne gond, de én nem tudom mi a túrót csinálok, mindig 8-9 felé jutok oda, hogy leüljek végre és nyugodtan egyek.
Majd igyekszem, mert rosszul vagyok magamtól én is. Néha azt hiszem, hogy soha nem leszek már a régi.

Melinda!

Szerintem is sűrűn szopiztasd, hidd el minden visszaáll, nálam is volt két hétig ilyen időszak, amikor Noémi 6 hetes volt, azt mondta a védőnő, hogy általában elő szokott fordulni 6 hetes és 3 hónapos kor után, de szoptassam sűrűbben és vissza is állt.
Szóval most tudom nehéz időszak jön, de próbáld meg. Menni fog.

Anikó!

Nagyon édes picurkád, férjem is most nézte meg a képeket, nagyon édes pofija van.
Gratula nektek!

Nálunk is van valami az inyecskéjével, mert a szájába van állandóan a keze és nyáladzik, van ahol már nagyon piros és hát baloldalon alul már fehér. Szóval valami lehet.

Sok pussz még írok ti is írjatok nekem.

Puszika:

ANDI
tandi

Kép:

Kép
tandi

Sziasztok!
Andi!
Nagyon édes a lányzó!
Valószinűleg azért szopizik gyakrabban, mert 3 hónapos kórban van egy szopi bumm, amikor megnövekszik a tejigényük!
Na azért bomba nő soha nem leszek, soha nem is voltam! Ha Te is tornázól, akkor Te is ugyanolyan kitartó vagy!Kép

Norbi már megint háromszór kelt! Aztán fél 6-tól fél 8-ig szórakoztatott! Be nem állt a szája! Néha szunyált egy-két percet, aztán lökte a sódert tovább. Fél 8 körül már biztos kiszáradt a szája a sok dumálástól, mert rákapott a cicimre és így sikerült elaludnia, még most is alszik!

Majd még jövök!
Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Gyorsan írok, mert a kis drágám szerintem mindjárt kel, délelőttönként nem egy nagy alvó Kép
Először is köszi mindenkinek a dicséretet, szerintem is tündér egy kiscsajszink van. Kép

Andi!
Jó fáradt lehetsz. Nem irigyellek. Én már annyira hozzászoktam, hogy átalusszuk az éjszakát, hogy ha belegondolok az elmúlt két napodba, már attól fáradt leszek Kép
Remélem, sikerül végre képeket felrakni neked is, hogy lássuk Noémit mi is Kép
Én annyira szeretek gyönyörködni mindenki kicsi babájában.

Györesz!
Nagyon belehúztál. Már én is alig várom, hogy tornázhassak. A tejcsid nem csökkent tőle?
Mi egyébként Johnson's samponját használjuk, azzal kezdtük, bejött, és annál maradtunk.
Minket is elért az, hogy ha nem látja anyát a szobában, akkor visítás, szóval szem előtt kell hogy legyek neki. Jól emlékszem, hogy te írtad, hogy nálatok is ez volt vagy van? Kép

Márti!
Én is mikor nézem a képeket, olyan sokszor ráismerek mozdulatokra más babájánál, hogy Krisztike is így csinálja. Kép Milyen édesek tudnak lenni. Nekünk mostanában ki van készítve a fényképezőgép, hogy ha valamit csinál, azonnal meg tudjuk örökíteni, főleg napközben, mikor apa nem is látja. Kép
Fogacska simán előfordulhat. Én már az elején észrevettem, hogy olyan tüneteket produkál, mint mikor a hasa fájt, annyi különbséggel, hogy nem húzza úgy a lábát. Szegényeknek miért kell így megszenvedni a fogacskát????

Dia!
Szerintem Mártitól akartad kérdezni a biztosítást Kép Mi is még csak gondolkozunk rajta. De ha úgy döntünk, hogy kötünk neki, van egy fickó, aki tanácsadó, és rajta keresztül szoktuk intézni a biztosítást. Mert ő eljön a feleségével, és elmondanak minden lehetőséget, és utána együtt szoktunk választani.
Milyen édes lehet Domi is, ahogy szövegel az állatkáival. Kép Mi mostanában nem tudjuk nagyon egyedül hagyni, max mikor felkel, mert különben reklamál. Aztán ha látja, hogy a szobában vagyunk, akkor már eljátszik egyedül, de ott kell lenni, különben összedől a világ Kép

Melinda!
Simán lehet a foga. Mikor elkezdtünk nyáladzani és rágni nagyon, akkor én mondtam, hogy tutira már az. A dokinéni meg mindenki leintett, hogy hülyeség. Aztán mikor kijött megnézte, és azt mondta, hogy nahát, ez a fogacska Kép Egyébként meg akár 2-3 hónappal hamarabb már elkezdhet viszketni az ínye, és ez is okozhatja.
Sok szopi, és meglátod vissza fog jönni ez a tejcsi. Kép
Egyébként én nem aggódok a tejcsi miatt, a mennyiség, ami szokott lenni, az megvan, délelőtt 200-akat eszik meg, csak délutánra fogy el szinte teljesen. De ezen nem aggódok már. Semmi értelme, én ilyen vagyok Kép

Kata!
Merre vagy? Tegnap nem jöttél. Remélem minden rendben van. Kép

És minden kis betegeskedő csöppségnek és anyucinak küldöm ezt a gyógypuszit, hogy minél hamarabb meggyógyuljanak:

Kép

Tegnap este lemértem, hogy hogy eszik. Két ciciből 40 perc alatt kiszívott 130-at. Utána még csináltam neki tápszert, abból még mellé bepuszilt
még 130 tápszert is. Nem semmi huzatja van a kislányomnak. Cserébe reggel fél 7-kor szokás szerint a kakira kelt fel. Annyit sikerült csinálnia, hogy még ágynemüt is húznunk kellett neki Kép
Ja, és ma a pelenkázón oldalt volt fordulva, és képzeljétek, sikerült neki átfordulni egyedül. Csak néztem. Persze jött a sírás, mert meglepődött nagyon, meg a keze is beakadt. Nagyon kis ügyes volt. Bár ez inkább még véletlen volt, úgy gondolom. Kép
És még azt is elmesélem, hogy este masszázskor szokott hason lenni egy kicsit, 3-4 percet, és tegnap elkezdett repülőzni közben a lábacskájával, és ki is nyomta magát rendesen fekvőtámaszba. Nagyon édes volt. Kép

Ha valakinek nem írtam bocsi, meg a helyesírás vagy elírások miatt is. Kép

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Andi!
Tündér egy kis leányzód van neked is Kép

Györesz!
Akkor te sem vagy ma túl kipihent, amennyit felvolt Norbi.
És én irigyellek, hogy van arra is energiád, hogy odafigyelj a kajára, és még tornázni is. Nekem max utóbbira van erőm, de arra sem mindig. Kép

Most látom, hogy egy regényt írtam. Bocsi lányok, és bocsi a szóhasználatért, de ma szófosásban szenvedek Kép

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!

Anikó!
A tej egyáltalán nem csökkent a tórnától, de ha csökkenne is egy picit már azt sem élem meg tragédiának hiszen Norbi egyre szebben eszik! Tegnap már délután is adtam neki egy kis hamit + szopi! Általában örülök neki, hogy már eszik is egy kicsit, de néha meg elkap a lelkiismeretfurdalás, hogy nem vártam 6 hós koráig! De ma megnyugodtam, mert beszéltem egy barátnőmmel és a fiát Ő is 4 és fél hónaposan kezdte hozzátáplálni aztán 1 évesen úgy kellett leszoktatnia a ciciről, mert közben terhes lett. Szóval azért remélem még szoptatok egy jó darabig! Szeretnék legalább 10 hónapos koráig!
A tornára visszatérve: napközben nem érzem magam annyira fáradtnak hiába kel többször Norbi, inkább éjjel vagyon nagyon álmos szoptatás közben. Van hogy majd leragad a szemem!
Igen én írtam, hogy Norbi folyton igényli, hogy szem előtt legyek, de szerencsére egy pár napja megint elvan egyedül is egy keveset!
Gratulálok a forduláshoz!Kép Szerintem előszőr minden új mozdulat véletlen történik és aztán abból tanúl és abból lesz a tudatos mozdulat!

Többiek hol vagytok????????

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Anikó!

Köszönöm a dícséretet, ari vagy.
Sajna próbáltam még fölrakni képeket, de nem sikerült, majd este elkapom apucit és segít és akkor majd még jól rakok föl.

Szia Györesz!

Én sem vettem észre, hogy a tornától apadna a tej.
Szerintem nincs közük egymáshoz, inkább attól függ hogy mennyi a tejünk, hogy mennyi folyadékot fogyasztunk.
Én van, hogy megiszom napi 3 literrel, és már majd kipukkadok.
Most ebédeltem tökfőzeléket és fasírozottat, természetesen ettem hozzá egy szelet kenyeret.
De hát este majd csak valami lightosat fogok.
Joghurtot valamivel.
A fordulástól én nagyon félek, például azért, mert Noémi nem tud hason feküdni, egyszer megfordult és belefúródott a feje a szivacsba és attól kezdve ezt úgy élte meg, mintha megakarna fulladni, nem tudja oldalra fordítani a fejét, pedig normális állapotában forgatja. Csak hason nem. Megpróbáltam oldalra fordítani, de még akkor sem akarta.
Utálja.
Hát nem semmi hogy Norbika ennyire igényli a jelenlétedet, mondjuk megértem a picikét, egyem meg, hát anyci a lényeg, mert akkor van kajcsi, nevetés, móka.
Nonóka ugyanígy van ezzel, csak most bealudt, lassan kelnie kéne hamikázni.

Dia!

Merre vagy?
Minden rendben?

Pussz még jövök

ANDI
tandi

Sziasztok!

Olyan sokat írtatok, hogy nem is nagyon tudom visszaolvasni csak átfutottam.
Üdv az újaknak is.

Én azért nem voltam most 2 napig, mert kórházban voltunk Gergővel. Kedden amikor jött a doktornéni megnézni rögtön beutalt minket a Heim Pálba, mert Gergő nagyon nehezen vette a levegőt. Aztán a kórházban azt mondták, hogy bekapott egy jó kis virust és ez a nehéz légzés meg hurutosság annak a folyamodványa. Meg hát valszeg csecsemőkori asztma amit 1 éves koráig kinő, de az is lehet, hogy elő se jön többet. Hát remélem. Ezt az idegeskedést nem kívánom senkinek. Bent folyamatosan szívták az orrát meg kapott befújós gyógyszert meg váladékoldót és hál istennek ma már jobban lett annyira, hogy hazajöhettünk. Azért nyilvántartásban tartották, hogy ha bármi történik akkor rögtön vissza kell mennünk. Egyébként meg hétfőn kell mennünk kontrollra addig meg itthon szívunk, csöpizünk meg befújunk. Szerencsére az étvágya azért megmaradt a nővérek meg az orvos is hüledezett, hogy mennyit eszik (140-160 volt, hogy 190). Én azt hittem, hogy ez normális. Szerintük ennyi idős gyereknek a 100-120 a normális. Bélpoklos a fiam!

Györesz!
Valamire tornázol vagy csak úgy magadtól? Adtál már Norbinak banánt? Izlett neki?

Most megyek pihenek egy kicsit, mert a kórházban nem nagyon lehetett.

Puszi mindenkinek!
Szilvi
sys

Ja elfelejtettem én is rakok egy képet.
Ime kukásbácsi!

Kép

Szilvi
sys

Szia Szilvi!

Nagyon husi a bébid, mindjárt megeszem uzsira.
Olyan kis elkámpicsorodott arcocskát vág, de meg kell zabizni.
Szép nagy. Hány kilo most éppen?

Pussz:
ANDI
tandi

Andi!

Most hogy beteg volt kevesebbet hízott. A kórházban most 4900 grammot és 58 centit mértek.

Szilvi
sys

Szia Szilvi!
Nagyon sajnálom ami Veletek történt! Én ettől rettegek a legjobban, hogy Norbi egyszer beteg lesz és kórházba kell menni! Hát azért az tényleg nem semmi, hogy betegen is ennyit hamizik! Ez a legjobb orvosság, így legalább nem tud annyira legyengülni! Láza is volt? Nagyon nagyon kívánom, hogy gyógyuljon meg minél hamarabb!
Tüneményes a képen! Mintha valamit nagyon magyarázna! És igazán meggyőzőnek tűnik!KépKépKép
Aerobik Norbival kazira tornázok, nekem nagyon tetszik, mert nem ugrálós, viszont mindent jól átmozgat és totál leizzadok tőle!
Még nem adtam neki banánt, de már tervben van! Ma délelőtt kapott őszibarackot almával, délután pedig almát krumplival! Már nagyon kis falánk! Általába olyan 60g körül eszik ezekből!
Mégegyszer jobbulást a kicsi Gergőnek!!!!!

Andi!
Én nem eszek kenyeret, csak puffasztott búzát!
Norbi is utált annyi idősen hason feküdni! Kb. egy hónapja bírja egyre tovább és mostmár tetszik is neki! Ja, és régen amikor hasra tettük, akkor Ő sem akarta forgatni a fejét, mindig belefúrta az arcát az ágyba és sírt, aztán ahogy erősödött egyre jobban megszerette!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok lányok!
Új arc vagyok a topikban. Itt nagyon zajlik az élet. Csak azért ugrottam be mert andi írta hogy ide tett fel képet. Gyönyörő a kislányod gratulálok. Én is tennék fel képet de még nem jöttem rá hogy lehet 1,8 MB-s képeim vannak kicsinyitani kéne de hogyan?????????
Vendég

Sziasztok!!

Szilvi
mielőbbi gyógyulást Gergőnek.
Nem irigyellek a kórház miatt. Te is benn voltál a picivel? Milyenek voltak a dokik, és a nővérek?
A kép tényleg ari szerintem olyan reklamálós.

Anikó
Krisztike nagyom ügyi, hogy átfordult hátáról a hasára. Most már biztos egyre sűrűbben fogja majd csinálni. Én is mindig mondom Giginek átfordulsz lesz nagy szomorkodás és csalódottság. Valahogy olyan lehet nekik mint amikor játszól a géppel és kezded elérni a pálya végét, végre egyszer sikerül és akkor jön a meglepi,hogy nem is olyan szupi az új mint ahogy azt vártad.

Györesz
te kis fitt mama. Norbika a hammoló kisfiú. Milyen kanállal eteted, szilikonnal vagy műanyaggal?

Gigi ma már sokkal jobban van, este sem kellett leszívni az orrát csak ma délkörül szívtam le szegénynek. Lábikája már egész szép picit piros csak. Iszonyat jó kedve van, egész nap meg sem áll jár keze lába, sikítozik. Próbál átfordulni dühöng, hogy nem sikerül. És iszonyatos étvágya lett. Eddig is szépen evett, sok vízes pelus volt, de most a 3órát alig bírja ki egy pelus. Szóval ma mást sem tettem mint szoptattam és néztem mit művel egész nap.
Csörgőjét ha nagyon akarja már elveszi tőlem, egyik kezéből átveszi a másikba, külső részét fogja az egyikkel a másik kezével forgatja a belső részét. Nagyon kezdi összehangolni a kezecskéit. Ágyikóban feküdtünk egymás mellett és addig tornázott amíg felém fordult és totál közel bújt hozzám. Olyan édi! Egyszer tuti megeszem.

Gondoltam Barbiékra, mi is most lennénk kint síelni és a barátaink mondják, hogy napközben is -20 fok van, szóval jókat ücsörögnék a szobában, milyen jó, hogy mégsem mentünk.

Puszi mindenkinek
Márti
márti05

Szia Anikó!

Rámész a levelező alján Melléklet feltöltése.
Rámész a képre, jobb egérgom, társítás, Photo Editor, Image, Resize, és utána jobb oldalon leveszed a méretet, 600x450-re, Done gomb és kép feltöltése, bezárás.
Hozzászólás küldése.
Legalábbis én így csináltam.
Örülök, hogy idejöttél, írjál ide is sokat.
Pussz:

ANDI
tandi

Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a köszöntőt nagyon aranyosak vagytok.Most napokig nem volt egy percem sem mert a lányok emeletes ágyat kaptak és átrendeztük az egész hálószobát,hogy minden elférjen.Ha pedig időm lenne akkor nem jó a babanet.Tudható,hogy meddig tart ez az állapot?

Dia!

Nagyon örülök,hogy megint itt vagy,már hiányoltalak.

Kata!

Bogi azóta sem cumizik,nagyon ügyi még csak meg sem említi,olyan büszke vagyok rá,hiába Ő már igazi nagylány.

Liliána ma kapta meg a 3-hós.,oltást,nagyon jól tűrte nem is sírt.Rögtön adtam neki egy kúpot úgyhogy eddig nincs semmi gáz.Remélem az éjszaka is jó lessz.

Most mennem kell,amint tudok jelentkezem.
Sok puszi mindenkinek,akinek külön nem írtam,nekik még bónuszpuszit is,Saxi.
saxi

Szia Anikó!

Ha nincs Photo Editorod akkor rámész a képre, majd jobb klikk és szerkesztés. A Paint fog bejönni. Ekkor Ctrl+W és a méret csökkentsd le, majd mentés másként. (különben az eredeti képet is csökkented).
Így is lehet legalábbis én így szoktam.

Szilvi
sys

Sziasztok!

Szia Csanikó!
Bocsi, hogy így szólítalak meg, de egy Anikónk már van! Remélem maradsz is itt nálunk! Mi mindannyian nagyon örülünk, ha gyarapodik a társaság! Írdd le, hogy mikor születtek a gyerkőceid, a nevüket és akkor beírlak a táblázatba!

Márti!
Nagyon ügyi már Gigi! Előbb-utóbb megfordul!!!
Szilikon kanál? Van olyan is? Én erre nem nagyon fordítok hangsúlyt! Van kétféle kanalam, az egyik az a Nestlés, ami a Kismama újságban volt és az nagyon bevált, úgyhogy nem is kísérletezgettem, nem is vettem másikat! Milyen a szilikonos? Az jobb?

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek, mindjárt fölrobbanok.
Elakartam menni fürödni, de elzárták a vizet, sehol sincs víz, én már nem ittam legalább két órája, valahol csinálják a vezetéket, a házban és fürödni sem tudok, de még bébicseket sem tudom lefürdetni.
Tiszta ideg vagyok és szomjan halok mindjárt, a férjem meg még nem ért haza.
Hát ez ilyen nap.
Illetve ilyen hét, kissé már elegem van.
Na megyek lehiggadni.
Még jó, hogy a gyerek tud enni.
Puszi:

ANDI
tandi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?