Új privát üzeneted érkezett!

Szia Dino!
Lepény:
50dkg liszt,1 tojás,fél cs élesztő felfutatva 2dl tejben,1 ráma,só.

Feltét:Tejföl fél liter,sajt.

A rámát fel kell olvasztani.
Az egészet összedolgozod és keleszted kb:fél órát.
Én addig összeszoktam állítani a feltétet.
Sütő bekapcs.
Hagymát dinsztelek,párizsit,szalámit darabolok,sajtot reszelek,bekeverem a tejfölt foghagymával.
Szóval:A tepsiket kiolajozom/2db/.Kinyújtom a tésztát és beleteszem a tepsibe.Megkenem az ízesített tejföllel és ráteszem a feltéteket,megszórom sajttal.KB:25-30 percig sütöm középmeleg sütőben.

Igazából a feltét izlés szerint változik./Bacon,kukorica,gomba,sonka,stb..../Ki mit szeret.Hasonlít a pizza tésztához de sokkal omlósabb könnyűbb a tésztája.Kép
Jó étvágyat!Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Ja!Én azért szoktam 2 tepsivel sütni,mert szerintem ha egy tepsibe teszem akkor nagyon vastag lesz a tésztája.Kép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!!

Kata
szerencsére nem fáj neki. Akkor ma nagyon nagyon jó napod van. Majd számolj be róla légyszi.

Dino
nagyon megnyugtattál, én már kést láttam egy sebész kezében. Remélem nekünk is a kréámtől el fog mulni. A paradicsomra én is gondoltam de mivel most csak tápszeres üvegházi vagy kitudja milyen külföldi van kihagytam. A kamillás borogatás jutott még az eszembe azt kipróbálom.
Holnap pedig jön a doki néni.
Férjednek jó munkát, miből írja a szakdogát?
Szerintem a pasiknak sokkal könnyebb minden.

Dia
olyan jó, hogy tudsz feltenni képeket, nyugodtan árassz el vele bennünket. Nagyon édik vagytok.

Nekünk ma nagyon mozgalmas napunk volt eddig.
Kezdődött reggel, hajnal 1 után reggel 6 kor ébresztett a drága, kiveszem az ágyből hát érzem vízes a háta. Ki szokott reggel 9 ig bírni a pelusa, most meg már 6 kor átázott, tiszta pisi volt minden, persze ő enni akart nem pedig átöltözni. A matrac is pisis volt így az a radiátor elé tettem szopi után Gigi pedig jött be közénk aludni. Mivel a sok macerától elég rendesen felébredt egy ideig ott szövegelt és sóhajtozott közöttünk, míg végre visszaaludt.
Délelőtt ismét uszi volt, multkor is élvezte de most még jobban élvezte, olyan aranyos volt. sajnos a pocija egy idő után megint elkezdett görcsölni s ezzel együtt a felhőtlen lubickolásnak is vége szakadt, akkorákat rotyogott a pelusa olyankor. De már sejtem, hogy a kajszi lé lehetett a ludas a pár napja tartó hascsikarásnak mivel éjszaka csak azt fogyasztottam. Uszi után ithon szopi és semmi alvás, gügyögés az ágyikóban, mikor ránéztem észrevettem, hogy bekakilt 3,5 napra, multkor meg 9re elég rendszertelenül csinálja.
Kaki takarítás után pedig szopi s azóta alszik már töb mint 3 órája egyhuzamban.

Györesz
kipróbáltam a 3*,2*,1*, semmit, tegnap nagyon sok tejcsim volt pedig egész este szopizott, ma vagyok a semminél és nem veszem észre, hogy baj lenne. Kíváncsi vagyok nálad mi az ábra.
Csak tegnapról volt szó, hogy nem jössz!!

Puszi mindenkinek
Márti

t
márti05

Szaxi Lilájának negyedéves hófordulójára küldöm

Kép
márti05

Lányok!
Ma szomorú voltam.Azért,mert sokat tudtam volna jönni közétek,de hát nem írt senki.Hétköznap persze írtok amikor én nem tudok jönni csak este.KépNa puszi Nektek.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Bocsika, hogy ilyen sokáig nem jöttem, de délelött bedöglött a gép, de aztán helyreállt a rendszer, csak addigra babáztam, vasaltam, jött barátnőm! De most itt vagyok!
Tegnap voltunk a gyerkőc apukájánál és nagyszülőknél! Nagyon jó volt, Norbi nagyon elemében volt, visítozott, nevetett, dumált, búgott, mindent ami kell! 2 óránként szopott, éppúgy mint ma! Átjöttek oda a barátnőmék, ahol a kisfiú egy hónappal idősebb Norbinál! Hát sírtam a nevetéstől, mert a két gyerkőc elkezdett beszélgetni, de szó szerint. Hol az egyik mondta a magáét, a másik hallgatt, aztán válaszolt és közben fogdosták és nézték egymást! Annyira de annyira aranyosak voltak!!!

Andi!
Először is nagyon szépen köszönöm a biztatást és a dícséretet a külsőmmel kapcsolatosan! Nagyon ari a kislányod a képeket és Te is nagyon szimpi vagy! Remélem hamarosan tudunk találkozni, csak sajna jön megint a hideg!Kép
Hát igen én is imádom ezt a kort, amiben most Norbi van! Olyan jól lehet már dögönyözni, játszani vele, hangosan kacag, megzabálom, de minden kornak megvan a szépsége, úgyhogy ne sürgesd az időt! Régen Norbi is mindenkinél megmaradt és mindenkinek nevetett, de most egy pár napja sír az idegenektől és el kell telnie egy kis időnek mire megbarátkozik!

Anikó!
Milyen ecsetelőt használsz Krisztike inyére? A Dentinoxot nem próbáltad? Szerintem az nagyon jó és elég hosszan kifejti a hatását!

Márti!
Hogy van Gigi lábujja? Egyszer Norbinak a kezén gyulladt be egy kicsit a koromágy sarkába. Én nem csináltam vele semmit, pár nap múlva bekeményedett ott a bőr, aztán lehámlott!
Nagyon csini kismami voltál és persze most is jól nézel ki!!!Kép
De jó, hogy ennyire tetszik Giginek az úszás! Biztos nagyon élvezitek! Remélem Norbinak is tetszeni fog majd és rá is olyan hatással lesz, mint Gigire, hogy alszik utána órákat!

Barbi!
5 órát alszik egyhuzamba Szonja?????? HŰŰŰŰŰŰ de irigyellek!!!

Saxi!
Boldog hófordulót Liliánának!

Sys!
Jajjjjjjj szegény Gergő!Kép Jobban van már?

Dia!
Köszi, hogy tettél fel képeket!!! Te is nagyon szimpi vagy ám nekem! Itt mindenki olyan szimpatikus! Annnnnnnnnyira jó fejek vagyunk!Kép

Dino!
Aranyos vagy hogy biztass fogyás ügyben! Biztos igazad van és majd, ha rohangálok Norbi után akkor lezuhannak a kilót! Úgy legyen!!!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Egy kicsit már jobban vagyunk már nem kell olyan sűrűn orrot szívni, de szegénykém úgy köhög. Az alvás azért megy a kajáláson kivül szint állandóan alszik. Sőt úgy kell felébresztenem, hogy egyen, de muszáj, mert az orvos is azt mondta, hogy most muszáj neki folyadékhoz jutnia. Viszont így éjszaka is visszatértünk, hogy 2-kor is eszik. De inkább csak már meggyógyuljon. Olyan szörnyű, hogy ilyen picinek már át kell esnie ezen.

Szedem én is ezt a homeos bogyót 1x5-öt, de én nem veszem észre, hogy több lenne a tejem. Többet kéne? Vagy nem rögtön van hatása?

Én is teszek fel képet. Engem nem nagyon kell nézni, a gyerek a lényeg.

Puszi
Sys
Kép
Kép
sys

Sziasztok!

Márti!
Most vettem észre, hogy az őszi topikban Maccs írt vissza nekem a homeós bogyóval kapcsoltaos kérdésemre! Azt írta, hogy Ők már írtak erről, hogy többen is folyamatosan szedik!

Dia!
Ne legyél szomorú!!!!! Sokszor vagyok én is így hétvégén!
Honnan ismeritek egymást Andival? Csak úgy kiváncsiskodok!Kép

Hétvégén csináltunk új képeket, majd rakok fel, de csak majd, ha megkapom cd-n!

Azt hiszem növelnem kell Norbinak a hami adagját, mert mintha már kevés lenne neki a tejci! Itt nem a mennyiségre gondolok! Olvastam, hogy az is jelzi, hogy ideje elkezdeni a hozzátáplálást, ha a gyerkőc folyton éhes, annak ellenére, hogy gyakran szopik és van tejci is! Eddig délelőtt adtam neki gyümit vagy sütőtököt plusz ugyanúgy szopi, de most fogok már adni neki délután is! Ma már kb. 40-50g almát megevett! Nagyon szereti és olyan szépen nyitja a száját, egyre ügyesebb!
Gyakorlott anyukákat kérdezném, hogy Ők miket adtak előszőr? Van egy könyvem az azt írja, hogy 5-6 hónapos korban almát, őszibarackot, sárgarépát, sütőtököt, burgonyát, banánt (itt azt írja, hogy kevésbé allergizál, máshol azt írják, hogy allergizál ezért késöbb adjuk?) adhatunk!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Szis Sys!
Nagyon nagyon aranyos a kisfiad!!!!!!!!! És Te is jól nézel ki!!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Sys!
Nagyon jól nézel ki a fiad pedig egyenesen tündéri.Kép
Nem tudom,hogy csináljátok,hogy szülés után nem sokkal így néztek ki.?
Igaz,én előtte is tehén voltam.Kép
Öröm látni,hogy nem csak az én fiam alszik hason.Kép
Gyere gyakrabban!Persze ha majd picur meggyógyul.Jobbulást neki!Kép

Györesz!
Andit úgy ismertem meg,hogy az ő férje és az enyém együtt dolgoztak.Ez kb:6 éve volt.Azóta összejárunk,együtt nyaralunk stb...A két fiú is úgy szereti egymást mintha testvérek lennének.Szóval ez több mint barátság.Kép
Nyugottan kiváncsiskodj.Van még valami ami érdekel?KépKép

4 hónapos kortól nem szabad semmit adni?Mert hát láttam 4 hónapos bébiételeket is.

Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!
Én is benézek, bár az én fogzó kis bogárkám nem sok időt hagy, nagyon anyaigényes most. Bár az apukája nagyon ügyesen el tudja bolondítani szerencsére. De ha elkezd neki fájni, akkor semmi sincs ami megnyugtassa, maximum a cicike Kép

Györesz!
Írt fel a dokinéni valami ecsetelőt, ki is váltottuk, de sajnos nekünk ez nem jött be. A rágóka sem tetszik neki, attól még jobban fáj neki. De ami bejött, az az ujjam Kép meg a csörgői, azokat nagyon szereti rágni. Kép
Most hallottam, hogy talán ha nagyon fáj nekik ,akkor lehet adni panadol szirupot. Kedden jön a dokinéni, és ha azt mondja hogy lehet neki adni, akkor nem fogom hagyni, hogy órákat szenvedjen szegényke. És azt hiszem, kipróbáljuk ezt a borostyánkő nyakláncot is, hátha bejön neki. Majd meglátjuk. Kép
De édes lehetett Norbika, ahogy barátkozott a másik babócával. Én már annyira kíváncsi vagyok, hogy Krisztike mit kezdeni egy másik kicsibabával Kép

Dia!
Ez a lepény tök jól hangzik, én is meg fogom csinálni. Kép
Domi olyan kis édes fiúcska. Kép És te is jól nézel ki, ne panaszkodj itt nekem. Nem csak a vékony nők szépek, a lényeg, hogy sugározzon belőled a boldogság és a jókedv. Kép Egyébként megnyugtatásképpen mondom, sajnos rajtam is van olyan 20 kiló fölösleg, ami már terhesség előtt is megvolt. De én ilyen alkat vagyok, a férjecském is így szeret, úgyhogy úgy vagyok vele, hogy akkor én így is jó vagyok Kép Persze azért már lájtosan elkezdtem mozogni. Egyszer már sikerült 15 kilótól megszabadulnom, szerintem ettől a maradék 20-tól is menni fog.
Olyan jó, hogy mostmár te is többet tudsz jönni. Mellesleg annyira hiányoztál már innen. Amíg terhesek voltunk, te írogattál a legtöbbet, de tudom, a baba mellett nehéz idejönni, néha én is csak elolvasgatni tudom, hogy mit írtatok. Kép

Márti!
Annyira jó, hogy így élvezi Gigi az úszást. Irigykedem. Kép Krisztikémnek szerintem nem igazán jönne be, ő fél a nagy vízben. Imád fürdeni, de ezt inkább relaxációnak használja, tök jó ellazul a vízben. Nem az a pancsis kiscsaj.
Remélem, Gigi lábujja helyrejön gyorsan. Puszi neki rá, hogy gyorsan helyrejöjjön Kép

Sys!
Nagyon aranyos kisfiacskád van. Sőt mi több nagyon aranyosak vagytok mindketten. Kép

Dino!
Remélem, a férjed gyorsan befejezi a szakdogát és fogsz tudni te is jönni. Kép

Kata!
Remélem kiélvezted a kis nyugit kettesben a kisfiacskáddal Kép
Én is megkérdem a doktornénit, mit lehet adni, mert tegnapelőtt is meg tegnap is nagyon sokáig szenvedett, és nagyon durván sokat sírt, és nem csak pityergett, hanem szinte ordított. Majd megszakadt a szívem. Most minden fognál ez lesz? Ez nagyon szörnyű. A én kis happy babám, aki mostanában szinte nem is sírt semmit. De majd csak túlleszünk rajta.

Na azt hiszem, most ennyire futotta, mert nagyon fáradt vagyok, gyorsan fürcsizek és szaladok aludni.

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a dicséretet!!!

Ma reggelre megint egy kicsit jobban van Gergő. Jó lenne már túl lenni rajta.

Én a lányomnak már 4 hónaposan krémtúrót meg petit danone-t adtam és imádta. Most elmeséltem a védőnőnek és rosszul lett, hogy úristen. Aztán még nem volt 6 hónapos és már gyártottam neki a főzelékeket és ebédre azt kapott, de desszertnek még szopizott is egy kicsit.
Most nagy téma lett ez az allergia, de ha már a gyümölcsre is ezt mondják, akkor mit adhatunk a babának ha már kevés a tejcsi? Tápszert? Szerintem a gyümi egészségesebb.

Anikó!
Én úgy tudom, hogy a Panadolt lehet adni a fogzásra azt hiszem rá is van írva.

Majd még jövök!
Puszi
Sys
Eddig fel se tünt, hogy Sys-t írok a rendes nevem helyett, úgyhogy most már bemutatkozom: Szilvi
sys

Sziasztok LÁnyok!

Végre ideestem a gép elé, azt hittem már soha nem fogok tudni idejönni.
Kész káosz volt a hétvégénk.
NOémi jól bírta vele semmi gond nem volt, csak hát a járkálás, szülők, barátnő, rokonság.
Hát már nagyon örültem amikor vasárnap végre letettem a gyermekemet és leültem.
Elfáradtam, ráadásul az anyukám és a bátyám lebetegedett és csak akkor mondták meg amikor már kezükben volt a bébi, hát nagyon pipa lettem, mert ma már Nonóka tiszta taknyos és köhög.
Aztán még hogy nehogy nyugodt legyek, álltunk egy közért előtt a férjem berohant vásárolni, én meg kinnt ültem a bébimmel hátul a kocsiban, erre egy vadállat autós 100-al jön és elé bekanyarodott a közérttől egy hülye liba, a srác elkezdte rángatni a kormányt fékcsikorgás és már csak az én rémült fejemet kellett volna látnotok, üvöltöttem a kocsi hátuljából, hogy te állat belénk fogsz jönni, nos egy hajszál híjján múlt, hogy nem maradtam ott picurral. Utána olyan rosszul lettem, hogy kezem lábam remegett és elkezdtem pityeregni.
Szegény férjem, olyan ideges lett amikor meglátta a féknyomokat, hogy azt mondta, hogy ha ezt éppen kijövetel közben látja kiszedi a manust a kocsiból és agyonüti, meg a libát is. Ráadásul a manus mozgássérült volt.
Szóval jó volt a hétvége.
Ettől eltekintve a kislány nagyon édes volt és egyre többet gagyarászik, imádom és annyira féltem, most aztán még jobban mint eddig.

Dia!

Hát nem semmi sót rakni gyümilevesbe cukor helyett, de simán megcsinálnám én is, ebben a diliházban.
Örülök, hogy ízlik ennyire a hagymás lepény, van még egy kaja, most Imola megcsinálta, kell egy jénai tál, beletenni bacon szalonnákat úgy, hogy kilógjon a tálból, aztán megpárolt csirkemellcsíkok, sonka, sajt, és a tetejére, sonka, sajt és rá bacon és betenni a sütőbe, az a neve, hogy csirketorta.
Isteni finom volt.
Dehogy haragszom, hogy teszel fel képeket, sőt nagyon örülök neki, mert még mindig nem tudok feltenni és olyan mérges vagyok emiatt, Gyuri se tudja, hogy hogy kell.
Jó mi?
NEked hogy tel a hétvégéd?
Rokonok voltak-e?

Györesz!

Nagyon arika vagy, köszi a dícséretet, te is szimpi vagy nekem, meg Mártika is és Norbika is, meg Sys és a többiek meg persze a babák is.
Gyönyörű mindenki és ennek én nagyon örülök.
Annyit írtatok, hogy azt sem tudom, hogy ki mit írt már, nem győztem most olvasni.
HÁt hallod ez az idő, már kész vagyok tőle, tegnap is hóviharban jöttünk hazafelé.
Már nagyon jó lesz ha jön a tavasz, az a kedvenc hónapom, valószínűleg azért mert akkor születtem, április 6-án. Hát már jó vén vagyok, lassan itt a harmadik x még egy hónap és egy nap.
Szörnyű, hiába megy az idő.

Szia Szilvi, most már ezt is tudjuk!

Dia!

Domival nagyon édesek vagytok, hihetetlen mekkora annyira édes úgy hiányoztok, most egy csomó ideig nem fogunk látni titeket, nem örülök neki.
Már mehetnénk együtt valahová, nagyon szupi lenne.
Gyuri leteszi az autót szerelőhöz már alig várom és akkor majd jól megyünk mindenhova gyerkőcökkel.
Jó kis képeket raktál fel, örülök neki nagyon. Köszi.

Györesz!

Ja igen, Diával nagyon régóta ismerjük egymást a férjeink által, ugye mint azt Dia írta, tényleg több mint barátság, én nagyon imádom Diát, nagyon jó sok dologban ráhalgatnom, mert annyi praktikus okos ötletet tud adni mindenben, nagyon művelt és olvasott, és hihetetlen de mindig higgadt, még a legszörnyűbb állapotokat is higgadtan, nyugodtan tudja végigélni, én amikor már kiakadok ő még mindig higgadt.
Nagyon jó természete van, és nagyon jó barátnő.
Remélem soha nem válunk el, mert nekem tudod ő a legjobb barátnőm, nem nagyon volt olyan barátnőm akivel ennyi ideig összejártunk volna és akivel ennyi mindent megtudtam volna beszélni.
Tényleg jó érzés.
Remélem Dia nem haragszol, hogy kipletyiztelek. :-)))

Megyek lányok valami történés van a babaszobában, lehet, hogy kaka van?

Ha valakinek van valami Diétás kajareceptje szívesen elolvasom és megcsinálnám, mert nekem is fogynom kell, ráálltam tegnap a mérlegre, inkább ne álltam volna.
Erre az anyukám Nanu szeletet sütött majd leírom a receptjét, Diós csokis süti, isteni finom.

Sziasztok majd jövök még.

Puszika: ANDI
tandi

Sziasztok!
Csak beugrottam,de rohanok is mindjárt mert Domi ébredezik.
Anikó!
Az a baj,hogy rajtam +40 kiló van legalább.Kép
Te is hiányzol.Kép
Most gyakrabban jössz.Miért?Csak nincs baj Krisztikével?

Andi!
Hát tudod!!!
Szabad megrígatni a bárátnődet???????
Köszi amiket írtál nagyon jól esik,de egy kicsit túloztál!KépKép
Este elmesélem a hétvégét.Kép
De most rohanok.Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

De hülye vagyok!
Anikó!
Azt akartam írni,hogy rikábban jössz.Bocsi.KépKép

Kép
Kép
lldicsi

Na mégegyszer.
RITKÁBBAN!Kép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Már voltam itt reggel, de nem ment át amit írtam, aztán Norbi is felkelt! Most megint szusszant egyet, úgyhogy gyorsan írok!

Andi!
Hát nem irigyellek a hétvége miatt! Ez a majdnem baleset szörnyű, tuti, hogy nekem is remegett volna az egész testem! Ilyenkor döbben rá az ember, hogy már nem is saját magát félti, hanem a gyermekét! Én is mindentől annyira féltem! Állandóan attól parázok, hogy beteg ne legyen!!!
Szerintem egyáltalán nem nézel ki harmincnak, még nálam is fiatalabbnak nézel ki!!!! Ez most nem bók!
Mostmár Diát is nagyon jó lenne megismerni, főleg, hogy leírtad milyen rendes csajszi!!!

Gigi!
Hátha olvasod! Olivérnek boldog hófordulót!!!Kép

Dia!
Akkor ez a babás dolog nektek nagyon összejött Andival, hogy egyszerre voltatok terhessek, majdnem egyszerre szültetek, ez annyira jó lehet!!!!
Én Norbi 4 és fél hónapos korától adok neki sütőtököt és almát, persze az elején csak nagyon picikét, hagy szokja! A barátnőm már 3 és fél hónaposan adta ugyanezeket, mert már kevés volt a teje! Persze a legjobb minél tovább szoptatni, de ez csak mostanában divat, hogy szigorúan 6 hónapos kórtol kezdjük a hozzátáplálást! Régen én már 1-2 hónapos koromban főzeléket ettem!
Én úgy vagyok ezzel, hogy a hozzátáplálással még nem akarok szopit kiváltani, hanem ugyanúgy szopizik mellette! Majd Norbira bízom, hogy mikor elég már neki mondjuk ebédre csak a főzelék és már nem kell neki cici! Én nagyon szeretem etetni is, mert annyira izlik neki és én is nagyon élvezem!!!

Anikó!
Szegény Krisztike jól megszenved a fogacskával! Panadol szirupot nyugodtan adhatsz! Három hónapos kórtól adható! Én is adtam Norbinak!

Sys!
Szia Szilvi! Már akartam is kérdezni, hogy mégis hogy hívnak! Hű azért a krémtúró meg a pötidanon nem semmi volt! De tényleg csak mostanában divat ez a nagy aggódás! Én csak azért nem adnék ilyesmire, mert félnék, hogy Norbi tejallergiás, mert sajna a tej rajtam is átmegy és elképzelhető, hogy Ő sem fogja bírni!
Szerinted banán mikortól adható?

Tegnap este óta fáj a torkom és egy kicsit náthás is vagyok! Norbi holnap kapná az 5 hós oltást, szerintetek mit csináljak? Vigyem vagy inkább várjunk egy hetet? Attól félek, hogy megkapja az oltást és közben meg már megfertőztem, meg hát nem szeretnék bemenni a kisbabák közé! Meglátom holnapra hogy leszek!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Márti!
Te merre vagy????

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Andi, Dia!
Annyira jó nektek, hogy tényleg szinte egyidősek a babáitok és még barátnők is vagytok. Kép

Dia!
Értem én, mit akarsz mondani. De 3. nekifutásra csak sikerült Kép
Én is csináltam már olyat, hogy csináltam csokimártást, és sóval csináltam. Sőt, már teát is ízesítettem azzal Kép
Azért nem jövök, mert a kislánykám nagyon nyűgi tud lenni a fogacska miatt. De azért igyekezni fogok. Kép
Mostanában délelőtt nem is alszik szegénykém csak 1-1 félórákat, aztán talán délután van 1-2 órácsak egyben. Akkor meg valahogy mindig van mit csinálni.

Andi!
El tudom képzelni, mennyire ideges lehettél ettől az őrülttől. Szörnyű milyen hülye sofőrök vannak. Ezektől rettegek mindig.
Egyébként ti is nagyon aranyosak vagytok a képeken. Kép

Györesz!
Én úgy hallottam, hogy a banánt lehet adni, de mielőtt kibontod, a héját meg kell mosni, mert az a szer, amivel kényszeréresztik, az allergizálhatsz. De ha lemosod és utána bontod fel, nem lehet tőle baja. És elvileg ezt már lehet neki adni most is.
Szerintem ha neki holnapig nem lesz baja, akkor nyugodtan beadathatod neki az oltást. De majd meglátod még holnapig. Mindenesetre te pedig kúráld magad, és vigyázz magadra, nehogy nagyon lebetegedj Kép

Sys Szilvi Kép
Végre tudjuk a nevedet neked is. Tényleg nem semmi ez a krémtúró. De szerintem is túlzás ez a dolog. Én csak tápszert fogadtam el elejétől fogva szinte, és már 6 hónaposan ittam a tehéntejcsit, és semmi bajom. A keresztlányomnak viszont, aki 1 éves koráig nem kapott, tejallergiája lett, és 2 éves koráig semmi ilyet nem ehetett. Úgyhogy nem ha valaki érzékeny, sajnos annál akármit csinálunk ki fog jönni. Hozzáteszem, én azért vigyázni fogok, mert nálunk apa ételallergiás, méghozzá gyümikre meg zöldségekre, úgyhogy meg kell majd válogatnom a dolgokat, hogy mit kapjon maszatka Kép

Én azt tapasztaltam, hogy lehet, hogy nem elég manócskának a tejem. Pedig már sokadik napja sűrűn kap kajcsit, 2 óránként. Ma mértem eddig, megeszik jó nagy mennyiségeket, 160-200 gramokat, és már 1,2-2 órán belül éhes. És a súlya is visszaesik ennyi időn belül. Nem is értem. Lehet, hogy nem elég neki a tejcsi? Kezdem azt gondolni, hogy lehet, hogy napközben is kellene neki adnom 1x legalább még tápszert? Este már muszáj adni neki, mert különben sír, hogy éhes maradt. És mondom, a sűrű szopi sem hozta meg a több tejcsit sajnos.
Ma eddig, csak el ne szóljam, egészen jó napunk volt. Egy csomót játszottunk, és a fogfájás sem volt vészes, remélem, így is marad Kép

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!
Felhívtam a védőnőt és megbeszéltük, hogy inkább várjunk egy hetet az oltással amíg meggyógyulok, nehogy Norbi elkapja!

Megkaptam az Aerobik Norbival kazit és ma tornáztam egy jót! Olyan büszke vagyok magamra! Norbi addig feküdt az ágyon és nézett! Egész jól elvolt, csak a vége felé kínlódott már nagyon!

Majd még jövök, remélem más is!
Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Az előző üzit már 1-kor megírtam, és most tudtam elküldeni. Mikor fejezik be már ezt a szerverátállást?
pancsa2

Györesz!
De jó lesz nektek, ez lesz egy jó darabig az utolsó oltásotok. Én már előre félek a 4. havitól.

Én is várom már a 4. hónapot, akkortól fogok tornázni én is, nekem DVD-n Béres Alexandra van. Persze csak lájtosan igyekszem majd. Kép

Puszi
Anikó
pancsa2

Hát a lényeget nem is mondtam! A fiacskám, aki mint tudjuk fél órákat szokott aludni, max. 1 órát, ma fél 9-ig aludt, aztán még visszaaludt egy fél órát, akkor felkelt, adtam neki almát, aztán szopizott és aludt egyhuzámba 2 órát!!!! Azért ez nem semmi teljesítmény Tőle!
Most is mintha álmos lenne!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz!
Na, megtáltosodott a kislegény? Kép Nagyon ügyes, hogy így alszik, hagyja anyucit legalább mással is foglalkozni.

Anikó
pancsa2

Anikó!
Hát én is nagyon örülök, ha majd letudjuk ezt az oltást is, akkor 10 hónapig semmi!
A 4 hós az már kemény, mindkét lábacskáját meg fogják szurni! Az 5 hós is olyan! Úgy tudom sajnálni Őket! Én is sírnék, ha mindkét lábamat megszurnák, hát még ezek a kis picurkák!
Norbi megint elaludt! Ez hihetetlen! Már 4. napja olyan szépen alszik nappal! Bár eddig mindig fél órákat, de azt 4x-5x!
Tényleg nagyon idegesítő, hogy szarakodik a társalgó!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!!!

Györesz
nagyon ügyi norbika, hogy ennyit alszik napközben. Olyan nagy fiú már, nagyon gyorsan szalad az idő.
Vasárnap óta bogyót nem szedek, teát már régebb óta nem iszok és mégis van tejem!!! Segítség nélkül is tudok szoptatni!!! Hurrá!!!

Anikó
nem irigylem Krisztikét a fogzás miatt, de előbb túl lesztek rajta.

Gigi tegnap este óta ismét egyfolytában az oldalára fordul és balhézik ezerrel, hogy nem megy tovább, nagy tragédia fogj aérni ha átfordul mivel utál hason lenni. Szerintem egész nap csak fordigatni fogom egy ideig majd. Mellette folyamatosan hídat csinál szóval iszonyatosan aktív mostanság. CSak a szopik mennek nehezen folyamatosan tömné a kezét közben a szájába, no meg mindig minden fontos, hallani és látni, vért izzadok ma vele. Kaja kb 5 perc utána megy a huza vona, cicizik szív 2-3 at és dumál, forog...
Babakocsiba újabban nincsen el, ha nem alszik akkol hisztizik benne. Följövünk levetközik és hatalmas örömmel veszi birtokba a kezét, végre beletömheti a szájába. Most is a játszószönyegén van hiába lógnak fölötte a játékok mégis ki van tekeredve. Újabban nem tetszik neki a cumi, már babakocsizás közben sem fogadja el, este alvásnál is inkább a kezét cuppogtatja.
Milyen jó kis babánk van nekünk.

Puszi mindenkinek
Márti
márti05

Szia Márti!
Úgy látom Gigi hamarabb fog megfordulni mint az én nagy fiam! Norbinak hiába teszem oda a játékokat csalogatónak nyújtózkodik egy darabig aztán feladja és inkább beéri a kezével! Ha viszont egy picit oldalra billentem már hason is van! Kis lusta, segítség kell neki!Kép
Mostanába meg állandóan ülni meg állni akar! Ha fogjuk a hónaalatt és áll vagy ül az ölünkben, hát annak nagyon örül, majd kiugrik a bőréből!
Hogy van Gigi lábujja?

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Györesz
hát nálatok fordítva van mint nálunk, látszi a két bab eg ypár kiegészítik egymást Gigi oldaláig elfordul de tovább nem jut, Norbika viszont ott indul be.
Lábát kenegetem körömvirággal 2 nap nem javul akkor doki néni azt mondta a védőnéni.

Puszi
Márti
márti05

Györesz!
Szerintem is nyugodtan adhatsz neki banánt. Keverd össze az almával azt nagyon szokták szeretni a babák. Kivétel az én kislányom aki semmilyen gyümölcsöt nem volt hajlandó megenni. Még most se nagyon sajnos.

Tényleg bocsi, hogy eddig be se mutatkoztam. Most tök bunkónak érzem magam.

Ma már hál istennek egy kicsit jobban van Gergő már nem kellett olyan sokszor orrot szívni. Érdekes hogy még így betegen sincs gond az alvókájával. Mondjuk éjszaka visszatértünk, hogy 2 órakor eszik, de napközben tök jókat alszik. Reggel 10-től 1-ig (úgy kell felébreszteni)és utánna még 5-ig, viszont utánna meg a fürcsiig már nem. (hát most ezt megcáfolta, mert elaludt).
Meg azt tartom nagyon érdekesnek, hogy Gergő úgy szokott hatalmasakat vigyorogni, hogy nem valamelyikünkre néz hanem csak úgy a levegőbe. Azt szoktam ilyenkor mondani, hogy biztosan angyalkákat lát.

Jaj 2 hét múlva nekünk is oltás már előre félek.

Most megyek
Puszi
SZilvi
sys

Sziasztok!
Mi jövőhéten megyünk ismét oltásra.KépRemélem most se fog belázasodni.
Anikó!
Látod milyen lökött vagyok?Harmadszorra sikerült leírni helyesen.KépFogacska.Kép
Megértelek,én is úgy vagyok vele,hogy amikor alszik Domi,akkor teszek veszek itthon.KépSajna ma nagyon nyűgi volt.De úgy,hogy vigyorog,kacag,aztán egy másodperc múlva ordít mint a sakál.Nem tudom mi van vele.KépMost épp a sírásban elaludt.Kép

Györesz!
Sajna Domi a 2 hósat is 2 combba kapta és most is kettőt fog kapni."Agyhártyára is kap."
Olyan szörnyű,mert fogjam a két vattát a lábára,de öleljem is,hogy megnyugodjon.BRRRRR!!!!!Kép

Szerintetek akkor baj,vagy nem baj ha 4 hósan adok neki valamit pl:alma???
Persze szopizik addig amíg lesz tejcsi.Kép

Andi!
Csak nem beteg Noncsi?Ekkorra már mindig sokat írsz.Kép
Hétvége:
Szombaton főztem "már írtam mit",takarítottam aztán délután jött Tamás keresztanyja.Fura volt,mert mindenkivel elvan Domi,de most keresztmama kezében ordított.Fogalmam sincs mi volt vele.KépAztán megasztár,fürcsi,mérés 5170gKép,szopi,alvás.
Vasárnap reggel én mentem az Interspárba felvágotat venni.Persze Dia első útja a bankautomataKép,hogy tudjak Dominak rucit venni.KépKépVettem egy ari szabadidő rucit 68-at .Kép
Aztán délelőtt főzés,Tamásnak vörösboros marhapöri ,nekem rozmaringos csirkemell,krumpli.Aztán a délután meg csak úgy elszaladt.KépSzóval nem volt egy nagy szám hétvégénk.Inkább mesélj te!Milyen volt Imoláéknál?Ervin hívta Tamást még pénteken,majd elmesélem.....
Képzeld!Anyóséknak elromlott a telcsijük.Most elviszik a miénket és húsvétra vesznek nekünk olyan hordozhatót mint a tiétek.A fiúk nagy bánatára most már szopi közben is tudunk dumcsizni.KépKép
Voltatok az Interspárban?

Tényleg SYS!
Tudod,hogy az Europark Interspárban nagyon jó árban vannak baba rucik??De már csak másodikáig.Minőségben is nagyon jó.Újjatlan és rövidújjas bady 300-400ft.Rugik több féle anyagú,fazonú,márkájú,900-1400-2300.Kis szabadidő 1650ft Caccus Clone szabadidő 2450ft.Kantáros kisgatyák 1600ft.Szóval érdemes még holnap elrohanni.Kép
Puszi Mindenkinek!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sys!
Ilyen a Cacctus Clonos szabadidő.Van még pirosban,barnában.Egy kicsit még nagy Domira,de majd belenől.KépKépKép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!
Hát lehet, hogy jobb ha Norbi nem alszik annyit nappal, mert most alig tudtam elaltatni! Háromszor kelt fel és csak cicin tud ilyenkor elaludni, ezt szokta meg! Próbáltam nem bemenni hozzá, de akkor sírt! Jaj mintha megint Őt hallanám!

Szilvi!
Nagyon jó alvókája van Gergőnek!

Dia!
Szerintem nyugodtan adhatsz neki almát 4 hónapos korától! Általában azzal kezdik, bár én sütőtökkel kezdtem és elsőre izlett neki! Jó édes almát vegyél majd! A Gála az nagyon jó!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Dia!
Akartam írni csak elfelejtettem, hogy nagyon vagány Domi az új szerkójában!!!!

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Próbálta már valaki a More Milk Pluszt tejszaporításra?Egy ismerősöm szerint nagyon jó,a hatás szinte azonnali.
Akit érdekel,itt olvashat róla:
http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Homeopatia/homeo_patol.htm
Nálunk minden rendben,Patrik két óránként szopizik,de éjszaka csak 1x,max.2x kel.Kép

Györesz!
Remélem Norbika éjjel is jót fog aludni!Kép
2 hónapos volt Patrik,mikor egy ideig óránként evett,teljesen úgy éreztem,hogy kevés neki a tejem.Azóta viszont megint elég,szóval nem értem én ezt!Kép
Lehet,hogy hülyeség,mindig jár az agyam,de az jutott eszembe,hogy biztos-e,hogy minden babának elég csak anyatej 6 hós koráig?Gondolom kb.akkora érik meg az emésztőrendszerük arra,hogy más táplálékot is feldolgozzon,de nem tudom,hogy valóban jóllakik-e egy kb.6 kg-os baba csak szopival és egy 7,5 kg-os is?
Jó,tudom,gyakoribb szopik,meg minden,de akkor is:szerintem én sem fogom megvárni a hozzátáplálással a hat hót,mint ahogy azt szülés előtt gondoltam.
Raulnak alma után banánt adtam,nagyon szerette külön-külön és összekeverve is.Aztán a barackot is imádta,kár,hogy az most nincs.
Van,aki tejpéppel is próbálkozik,ha a baba még éhesnek tűnik.

Anikó!
Nálunk még nem durvult el a fogzás,de ha oda kerül a sor,lehet,hogy kipróbálom a Chamomilla homeós bogyeszt,azt is többen dícsérik.
Nálam ez a sűrübb szopi eddig bevált,de kell pár nap,mire növekszik a tejmennyiség.Addig szoktak kellemetlen időszakok lenni!Kép
Raul is megkínlódott némelyik foggal,de volt olyan hónap,mikor 3 bújt ki és észre meg sem érezte.Kép

Dia!
Nagyon édes Domi ebben a szerkóban!!!Kép

Márti!
Milyen ügyes már Gigi!Kép
Az én lusta fiam sem mutat ilyesmikre még hajlandóságot!Kép
Remélem hatásos lesz a krém Gigi ujjacskájára!

Sys!
Szerintem szó sincs arról,hogy bunkó lennél!!Kép

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Dia!
Köszi az infót az Intersparról. Sajna nem hiszem hogy el tudok menni most hogy Gergő beteg meg a férjem is későn jön haza. Pedig jó lett volna megnézni a rucikat. Biztos én is vettem volna valamit. Majd legközelebb.
Egyébként Domi nagyon aranyos a szabadidőruhába.

Györesz!
Remélem ez az alvóka így is marad.
Most éjszaka megint kellett szívnom az orrát, mert annyira tele volt. Alig kapott levegőt szegénykém. Meg olyan rossz hallagatni ahogy köhög. Kihívtam a dokit is ma, hogy nézze meg megint. Nem szeretném ha tüdőgyulladása lenne.

Márti!
Gigi ujjacskájának jobbulást.

Puszi
Szilvi
sys

Sziasztok!!!

Dino Bernátjának kellemes hófordulót, még akkoris ha kimaradt a naptárból most ez a nap!!!

Györesz
Norbikának hófordulójára küldöm

Kép

Tudod arra gondoltam, hogy a jövő hónapban Norbika féléves lesz!!
Iszonyat milyen nagy fiú.
Kissé összekuszálódott az alvás nálatok. De a közérzete jobb nyugodtabb nappal, hogy többet alszik? Mert ha igen akkor legfeljebb este kicsit később tedd le aludni.

Dia
Domi édes az új szerkójában.

Kata
Nagyon ügyik vagytok!!
Állítólag a tejcsi állaga változik erősödik ezért elég nekik az anyatej, de szerintem úgyis látni fogjuk ha még éhesek maradnak a picik és szükségük lesz a pótlásra. Kaja ügyben elég nagy az összevisszaság szerintem, pl banán vki szerint azzal kell kezdeni más szerint pedig allergizál. Én azt hiszem a sütőtökkel és az almával fogom kezdeni mint Györesz.

Köszönjük az újjas jókívánságokat
szerintem már nem akkora területen piros mint eddig, de a körömnél még mindig az és duzzadt is. Nagyon vigyázzatok nehogy így járjatok!!
Viszont a babakocsis üvöltésnek meg lett a hatása, köhécselés és orrporszívózás. S mindezekhez persze nyűgösség. Egyenlőre kenegetem a száját Boraxal enyhe fertőtlenítő hatású így torok ra is jó nem csak szájpenészre, és szívom az orrát amit nagyon utál, pedig szerintem olyan kellemes. Egyenlőre hőemelkedése sincs kopp kopp, holnap lehet, hogy kihívom a doki nénit nézze meg a lábát és a torkát is.

Puszi mindenkinek
Márti
márti05

Sziasztok!
Most csak gyorsan benézek, hogy Márti Gigijének és Györesz Norbijának boldog hófordulót kívánjak Kép

Kép

Mindenkinek Puszi
Anikó
pancsa2

Sziasztok!

Márti!
Először is nagyon boldog hófordulót Giginek is és mi is köszönjük! Úgy féltem, hogy megint elfelejtem, mint mulkór!!!Kép
Végül Norbi este 9-kor aludt, éjjel egyszer kelt, aztán fél 6-tól fél 7 ideg be nem állta a szája, de végül visszaaludt és 9-ig durmolt. Most raktam megint le, mert már nyűgösködött!
Hát már Gigit sem kerüli el a nátha? Szegényke! Jobbulást neki! Nekem is úgy fáj a torkom és egyfolytába félek, hogy megfertőzöm a fiacskámat!
Ti mikor kapjátok az oltást?

Anikó!
Köszike!Kép

Kata!
Pont ezt érzem Norbinál mostanába, hogy mintha nem lenne elég neki a tejcim, pedig 2 óránként szopizik és van is tejem. Talán megváltozott a minősége, sűrűssége? Nem tudom, de ma már délután is fogok neki adni valamit. Arra gondoltam, hogy délelőtt adok neki gyümit, délután meg pl. almát krumplival, vagy sütőtököt krumplival + szopi! Már vettem tejpépet csak azt még nem mertem adni, mert kicsit félek a tejallergiától, mert rajtam is átmegy a tej! Raulnak mikor adtál banánt?

Szilvi!
Volt a dokinéni? Mit mondott?

Andi!
Rég írtál! Minden oké?

Saxi!
Megint eltüntél egy kicsit! Biztos megint elveszik minden idődet a gyerkőcök! Remélem azért jól vagytok és nem nálatok is valami betegség tombol!

Mica!
Te is megint eltüntél! Megint csak olvasgatsz minket? Jól vagytok?

Gombóc, Sofka!
Hol vagytok????????

Barbi!
Te is írjál gyakrabban!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok Lányok!

Bocsika, hogy csak most írok, de tegnap és ma is tiszta őrület volt.

Dia!

Igen egy picit Nonóka meg van fázva.
Mit akarsz mondani Ervinről, mesélj, olyan kíváncsi vagyok.
Fincsi lehetett a Marhapöri meg a másik kajcsi is.
De jó hogy lesz telcsid, tényleg nagyon jó, hogy nem kell állandóan oda ugrálni.

Györesz!

Itt vagyok semmi gond csak káosz uralkodik mindenhol a lakásban.
Norbikának boldog hófordulót kívánok!
Ti hogy vagytok milyen a mai napod?

Márti!

Giginek is boldog hófordulót kívánok.
Veletek mi újság, hogy bírod a mai napot én már kész vagyok ma is.
Nem tudom mi lesz lehet, hogy időváltozás, mert kissé nyűgike a lányom.

Mindenkit pusszantom, ígérem jövök, de egyszerűen diliház van, mennem kell megint.
Remélem délután egy kis csönd lesz, vagy este és akkor megint tudok jönni.
Megpróbálok küldeni képeket.

Pussz

ANDI
tandi

Sziasztok!

Tegnap nem voltunk sétálni és úgy döntöttem, hogy ma sincs kedvem. Úgy fáj a torkom, nincs kedve kőrözni a hidegbe. Inkább rányitottam Norbira az ablakot és elaltattam!
Evett megint kb. 50g almát rízzsel (Nestle üveges), aztán szopizott. Olyan kis mohó, bukott is a szopi után egy jó adagot természetesen úgy, hogy anyának át kellet öltöznie!Kép

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!!

Gratulációkat köszönjük szépen!!

Györesz
sűrűn szellőztess, a bacik imádják az állott meleg levegőt a hideget viszont kevésbé bírják. A torkodra valami csoda fertőtlenítőszer kéne, hírtelen nem jut eszembe rá semmi praktikum, esetleg a Borax ecsetelő amit a babák kapnak szájpenészre és azzal gargalizálni. Vagy valami jóféle szájöblögető pl Corsodyl a Borax sokkal olcsóbb. Gyógyulj meg gyorsan!!
Állandó kézmosás mielőtt a picihez nyúlsz. És most egy picit próbálj távol maradni tőle, ne puszilgassd meg ilyenek ha meggyógyulsz majd bepótolod. Csak ő ne kapja el.
Barbi síel ne keresdd.
Mi hétfőtől nem leszünk, pénteken jövünk haza csak.

Remélem senki sem kapja meg ezt a jó kis influenzát, csak szimpla megfázások ezek.

Giginek továbbra is eléggé folyik a nozia, elég nyűgös, prüszköl, délben aludt egy kicsit szerencsére. Az a baj, hogy zavarja ha tele az orra, azt viszont nagyon utáűlja, ha babrálva van, így az orrszívó porszívó sem a haverja. Csak szenved és szenved. Így mi sem megyünk sétálni, bár a náthára nem lenne rossz a friss levegő, de biztos ismét üvöltene közben s akkor megint megfázna a torka.

Jobbulást mindenkinek aki betegeskedik
Puszi
Márti
márti05

Sziasztok!
Hát a bemutatkozás nálam is elmaradt eddig, a rendes polgári nevem Diána (Dia), így maradnék a Dino mellett, mert egy Diánk már van. A család nagy része úgyis így hív, tehát nem idegen számomra a megszólítás.

Márti,Kép
Köszönjük a hódfordulós jókívánságokat, Giginek mi is kívánunk Boldog Hófordulót,Kép valamint mielőbbi gyógyulást az ujjacskának és a légutaknak egyaránt! A férjem történelem témájú szakdolgozatot ír, méghozzá a munkásság helyzete az 50-es években. Számomra sajnos ez a téma egyáltalán nem érdekes, sosem voltam a történelem nagy rajongója. Mi sem merünk lemenni ezekben a hidegekben, mert Bernát is szokott üvöltözni a babakocsiban, és az egyik megfázást mi is egy kellemes széllökésnek köszönhetjük.
Jó lenne már tavasz lenne és akkor nekem is nagyobb kedvem lenne a sétákhoz.

Györesz,Kép
Norbinak is Boldog Hófordulót!Kép Neked meg jobbulást kívánunk, a mi orvosunk ilyen esetekre azt ajánlotta, hogy vegyünk a gyógyszertárban maszkot és azt kössük a szánk elé, ha betegek vagyunk.

Dia,
köszi a receptet! Kép

Kata,Kép
én is sokszor gondolkoztam már azon, hogy lehet hogy nem elég már csak a tejcsi. Főleg akkor jut eszembe mikor Bernátot alig lehet megakadályozni abban hogy rá ne bukjon a mi kajánkra. Sőt, egyszer-kétszer már odatettem a szájához egy darab banánt és úgy rákapott, hogy nem lehetett tőle elvenni, mert elkezdett utána remegni addig amíg vissza nem adtam neki. Lehet mi sem várjuk meg a 6 hónapos kort, sőt biztos. Én anno Donátnál almával és banánnal kezdtem, most is azzal fogok, én már nem hiszek abban, hogy ennyi minden allergizál, lassan se gyerek se felnőtt nem ehet semmit mert mindenről kiderül mindig valami. Egyszer egyél margarint mert az a legegészségesebb, rá fél évre meg már a vaj a legmegfelelőbb. Donátnak semmi baja nem lett a banántól, remélem Bernátnak sem lesz.

Kibújt a második fogacskánk csücske is ma reggelre,Kép képzelhetitek milyen napunk volt tegnap, ma valamivel jobb a helyzet, de sajnos még mindig sok a panaszos sírás.Kép Valamint tegnap kaptuk volna a 4 hós oltást, ami ugye az eddigi sok betegeskedés miatt állandóan tolódott, erre a doktornénink megbetegedett és most ő mondta le a dolgot. Remélem nem lesz ettől semmi gond, hogy ennyivel később kapja csak meg!

Mindenkinek szép napot!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Dino(Dia)!Kép
Gratula a 2. fogacskához. Kép Szörnyű lehet, hogy csak halasztódik ez az oltás. Nekünk 16-án lesz, én már előre tartok tőle, hogy hogy fogja viselni. Kép
Most néztem, nektek nem is volt 5. hófordulótok, mert 29-én született Bernát. Azért így is gratula nektek hozzá, mert ma lenne, szökőévünk lenne Kép

Márti!
Jobbulást Giginek. Szegényke, annyira rossz, mikor megfáznak. Ők még panaszkodni sem tudnak. Kép Lábujja hogy van? Remélem, az már jobban. Kép
Ti mikor kapjátok a 4. hós oltást?

Györesz!
Kis mohó. De édes lehet, hogy eszi azt a sok fincsiséget Kép Látom, az alvásdolog is rendeződni látszik nálatok. Kép
Tejpéprtől megkérdeztem ma a doktornéninket, aki azt mondta, szerinte 6 hónapos kor előtt nem szabadna adni a kicsiknek, pont az allergia miatt. Szerintem maradj meg egyelőre a bébikajáknál. Az biztos nem tesz rosszat.

Kata!
Már több mint egy hete próbálkozunk, szerintem én ennyi tejcsit vagyok képes termelni. Mert tejcsi van, reggel úszok benne, de estére teljesen kiürülök. Sőt, tegnap már délután is tápot kellett neki adni. De úgy vagyok vele, hogy sebaj, ennyivel több vitamin. És először úgyis a cicit kapja meg. Kép

Dia!
Te hova tűntél ma?

Szilvi!
Remélem, ma már jobban van Gergő. Jobbulást neki is Kép

Andi!
Noéminek is jobbulást. Szörnyű, hogy most itt a topikban milyen sok baba beteg Kép

Ma elég nyűgi napunk van. Én sem merem kivinni mostanában csak ha pluszok vannak és a szél sem fúj. Különben marad az erkély, ott levegőzik. A fogacskája is jobban kínozza megint. Mikor fog már rendesen kibújni? Már alig várom.
A doktornéni azt mondta, hogy ha pótolnom kell neki kaját, szerinte nem tápszert kellene adnom neki, hanem inkább valami bébikaját, vagy főtt krumplit almával vagy répával. Mert ezek jobbak, mint a tápszer. Hát, nem tudom. Azért még csak 3,5 hónapos, kicsit félek elkezdeni még neki kaját adni. Szerintetek mi lenne a jobb? Nem tudom eldönteni. Egyelőre talán maradok a tápszernél, aztán ha betölti a 4. hónapot, lehet hogy kipróbálunk valami kajcsit is Kép
Velünk nagyjából ennyi van, meg még annyi, hogy tegnap óta lázas vagyok és megy a hasam. Utálom ezeket a dögvészeket. Kép

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!
Először is nagyon szépen köszönöm azt a sok segítséget, amit már eddig is nyújtottatok nekem a terhességem szinte teljes ideje alatt, valamint azután is. Szinte végig olvastalak Benneteket a babavárás alatt. Annyi jó ötletet tudtatok adni.
Marcikám december 6-án látta meg a napvilágot 4150 grammal és 53 cm-rel. Szépen növekszik (jelenleg már 7020 gramm), eddig nagyon is szeretett szopizni és itt valami gubanc történt, amiben segítségeteket szeretném kérni. Hátha Ti tudtok valami megoldást.
Nem tudom mi lehet a baja, mert eddig olyan szépen szopizott, most pedig kb. 4-5 napja egyszerűen rémálom az életünk. Olyan mintha elfelejtett volna szopizni. Vagy csak addig szopizik, amíg nem kell érte megdolgozni (ami mostanság sajnos kevesebb, mert úgy érzem, hogy egyre kevesebb a tejem), majd utána dühösen csapkod. Ilyenkor én még "vígan" le tudok fejni, tehát nem azért vagdalkozik, mert abszolúte nincs tejcsi. Van olyan is, hogy csak szopogatja a mellbimbót, majd kilöki a szájából. A legrosszab az, amikor már szopipozícióba helyezem, elkezd üvölteni, ha a mellemet meglátja a helyzet sajna nem javul. Csak akkor tudom szoptatni, ha alvásból kel és még félálomban van, de ha már ébredezik és felnéz, hirtelen rádöbben, hogy szopizott és jön a csapkodás. Sajnos így már szükség volt pótlásra (szerencsére van lefejt anyatejem, valamint most is próbálom fejni magam, úgyhogy ezt tejet kap), amit csak cumisüvegből tudtam neki odaadni. Sajnos egy üvöltő babának nem tudom bekanalazni a mennyiségét. Lehet, hogy cumizavara van, vagy sztrájkol? Vagy mindkettő?
Még csak vasárnap lesz 3 hónapos, én még annyira szeretném szoptatni. Rajta is látom, hogy nem érti mi van, hiányzik neki a cici. Mintha nem ő utasítana el. Érthetetlen. Nagyon el vagyok keseredve.
Próbáltam azt csinálni, hogy kihagyjuk a szopit és két óránként fejem magam, majd ezt a tejet adom neki oda, de akkor semmire sem jut időm. Egyszerűen nem tudom mit csináljak.
Ti tudtok valami okosat?

Apropó! Minden baba tündéri és olyan szépen növekednek. Becsüljétek meg, hogy olyan szépen tudtok szoptatni, óriási kincs. Nekem nagyon hiányzik.

Homeos témához csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy a internetet böngészve én is millióféle adagolást láttam. A közös talán annyi volt bennük, hogy mindegyik javasolt egy kis szünetet a szedésben: vagy heti két nap szünet, vagy 3 hét szedés és 1 hét szünet. Nehogy hozzászokjon a szervezeted. Nem tudom végülis mi a jó. Ti akkor maradtok a a folyamatos szedésnél?

Üdv, Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Márti!
Köszi a tanácsokat! Egyenlőre Strepsilst szopogatok (védőnő szerint lehet) és C-vitamint szedek! Szerencsére nem vészes a helyzet!
Próbálom nem puszilgatni Norbit! A tarkóját szoktam megpuszigálni, ha már nem bírok magammal!
Giginek mégegyszer jobbulást!Kép

Dino!
Van itthon maszkunk, de én azért tartom hülyeségnek, mert éjszaka is Norbival alszok és akkor is egy légtérben vagyunk és éjszaka biztos nem fogok maszkban aludni, mert megfulladok! Már kétszer volt mandulagyulladásom és szerencsére akkor sem kapta el! Remélem most is szerencsénk lesz!
Egyre jobban hajlok a banán felé! Lehet, hogy meg fogom próbálni! Amúgy ha allergiás lenne rá, akkor az hogyan jelenkezik? Kipattogzik vagy hasonlók?
Gratulálok a 2. fogacskához!!!!
Nekünk majdnem egyidősek a fiacskáink! Sőt ha úgy vesszün a Te Bernátod is ma 5 hónapos! Ő forog már?

Anikó!
A tejpéppel én is várni akarok a 6. hónapig! Szerintem is azért jobb ha Te is megvárod a 4 hót, de akkor nyugodtan adhatsz pl. almát!
Neked is jobbulást!!!!

Bujka!
Gyorsan be is írlak a táblázatunkba, mert remélem csatlakozol hozzánk és nem maradsz olvasó üzemmódba!!!!Kép
Pont ma írtam egy másik topikba a szopisztrájkról, mert mi rengeteget küzdöttünk vele, rengeteget sírtam együtt a fiacskámmal, amikor nem akart szopni! Ha nem haragszol bemásolom ide,amit oda írtam: Az én kisfiam ma 5 hónapos! Kb. 1 hónapja nem volt szopisztrájk! Azelőtt rengetegszer! Nagyon sokat sírtam vele együtt, mert egyáltalán nem akart szopizni, közben meg hangosan korgott a gyomra és üvöltött, de valahogy túl lettünk rajta! Nagyon sok türelem kell hozzá! Volt amikor használt az, ha magam mellé fektettem arcal egész közel a cicimhez és kivártam míg rátalál! Sajna ez nem mindig vált be! Volt amikor kicsit drasztikus voltam! Bölcsőtartásba fogtam úgy hogy miközben sírt a cicim a szájába tettem és ringattam-ringattam egész addig míg rá nem cuppant! Amikor semmi nem segített, akkor általába addig sírt míg álomba nem sírta magát! Akkor egy ici-picit ébreszgettem, éppen csak hogy félálomba legyen és úgy tudtam megszoptatni! Sokszor úgy éreztem feladom, de akkor mindig helyreállt a rend. Nálunk ez hetente, de volt hogy naponta előfordult elég sokáig és soha nem jöttem rá, hogy mi okozza! A védőnőm mindig megnyugtatott, hogy van amikor a baba egyszerűen nem akar enni, de figyeljem meg, hogy azt többszörösen bepótolja és igaza volt, mert Norbika is nagyon szépen fejlődött, pedig voltak olyan napok, hogy szinte semmit nem evett!
Szóval tényleg nagyon nehéz és igazán jó tanácsot nem is lehet adni, mert ezzel neked kell megbírkóznod, de biztos hogy menni fog, csak ne add fel és legyél nagyon türelmes! Ha nem akar szopizni, akkor próbálj valami mást csinálni vele, játszál vele, ringasd, stb. és egy óra múlva próbáld újra, előbb-utóbb sikreülni fog!!!
Sok sikert!
Ha tudok még segíteni, akkor szívesen válaszolok bármire!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

<pre>
Anyuci neve Baba neve Baba születése lakhely
Györesz Norbi 2004. október 1. Csepel
Gombóc Nándi 2004. október 19. Bp.II.
Zsombi 2003. január 28.
Gigi Olivér 2004. október 28. Dunaharaszti
Márti Gigi 2004. november 1. Csepel
Anikó Krisztike 2004. november 14. Bp.XIII.
Kata Patrik 2004. november 20. Pilis
Raul 2000. március 12.
Dia Dominik 2004. december 8. Kispest XIX.
Barbara Szonja 2004. december 8. Nagykovácsi
Sofka Tamás 2004. december 18.
Márton 2003. március 24.
Orsolya 1999. február 22.
Kata 1995. február 8.
Andi Noémi 2004. december 22. Csepel
Mica Zoltán 2004. december 25. Albertirsa
Gyuszkó 2001. június 6.
Saxi Liliána 2004. november 27. Dorog
Boglárka 2001. október 8.
Dino Bernát 2004. szeptember 29. Bp.VIII.
Donát 2001. január 17.
Sys Gergő 2005. január 13. Kispest
Renáta 2000. október 28.
Bujka Marci 2004. december 6. </pre>

Kép
Kép
györesz

Melinda!
Bocsi, hogy Bujkát írtam, ha gondolod kijavítom a táblázatba!

Lányok egy kérdés!
Ha csin mondjuk almát burgonyával Norbinak és hát valószinűleg nem birok olyan kis adagot csinálni, amit Ő eszik, akkor ha a többit elrakom egy jól zárható üvegbe, akkor azt odaadhatom neki másnak?

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Melinda!
Sajnos nekem is előfordult párszor ez a szopisztrájk. Sajnos ilyenkor egyszerűen akármit csinálhattam, akkor sem akart cicizni. Ilyenkor 1-2 napig harcoltunk, és nagy sírás előzte meg a cicizést. Sajnos a mai napig nem javult, mostmár nem is hajlandó sokáig cicizni, sokszor 2 perc után elengedi a cicit. Nálam az vált be, hogy a ciciből spriccelek a szájába, és előbb-utóbb elfogadja, sikerül becsempészni a szájába Kép Kitartás, meglátod visszatalál a kicsikéd a szopihoz. Nálam, mikor már feladtam néha, akkor mindig megjavult a kicsikém.

Györesz!
A dobozos kajáról azt hallottam, hogy még másnap oda lehet neki adni. Ha nem úgy csinálod, hogy teszel bele anyatejet is, akkor szerintem másnap odaadhatod még neki. De ha valaki tapasztaltabb anyuka megcáfol, akkor legalább én is tanulok belőle. Kép

Puszi
Anikó
pancsa2

Sziasztok!
Na én is ideérek végre.
Domi ma 9-kor lefeküdt,délben "félálomba"felkelt szopizni,aztán 4-kor kelt.KépSzóval végigaludta a nappalt.Így levegőzni se voltunk.
Köszönöm mindenkinek a dicséretet!Kép
Lehet,hogy azért alszik olyan sokat,mert kinyitottam a konyha ablakot így a hálóban is frissebb a levegő?
Nagyon meleg,száraz levegő volt már a lakásban.
Most megyek mert hulla vagyok.Annak ellenére,hogy Domi sokat aludt én nem pihiztem.Vasalás stb.....Kép
Majd még jövök!KépPuszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Lányok!
Eszembe jutott 2 téma.
1. Van vaki akinek a munkahelye nem TB kifizetőhely?
Mert én az anyasági támogatáson és családi pótlékon kívül semmit nem kaptam.Szóval még nem jött a szülési szabi pénz.Kép
Tudom,akinek van Tb kifizetőhely a munkahelyén az már megkapta.
De hát mégis csak dec.8.-án szültem és már igen csak március van.KépNagyon dühös vagyok!

2. Kötött már valaki biztosítást a picurjára?Ha igen,milyet?Mi is szeretnénk,csak még nem tudjuk milyet.

Mindenkinek puszpusz!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?