Új privát üzeneted érkezett!

Liv!
Lehet, hogy keményedés volt, de az ilyenkor már teljesen normális. Edzi magát a méh! Napi 5x-6x érzed az normális!
Én is azt érzem, hogy megfeszül és kemény lesz, csak sajna én kicsit többször, főleg ha front van, vagy ha idegeskedek!
Esetleg ha úgy érzed, hogy egyre gyakoribb akkor vegyél be Magne B6-ot!

Puszi
Györesz 26+0

Kép
Kép
györesz

Szerintem a Madarász utcai kórházban lehet igényelni. Jövő héten el akarok menni az előadásra (prevenció), megvenni én sem akarom, így is depi leszek szerintem Kép Tipikus aggódó kismama.Nézd meg a www.bolcsohalal.hu oldalt
azért adhadtak volna más címet az oldalnak Kép
Én nem vizesedem, napi két-3 litert megiszom, mondjuk se cukrosat se sósat nem eszem,nem ehetek.
Azért irigykedek a hideg dinnye miattKép
Marad a hideg kovi-ubi, persze néha beiktatok egy kis túrórudit, ennyi élvezet kell.(kemény 8 gr szénhidrát van benne)
Noémi
fantikbaba

Az ingyen kölcsönözhető légzésfigyiről:
Inkubátor Alapítvány, 215-26-76, Bp. Ráday u. 9. l/12. Szűcs Mónika és Zimmer Andrea.
linato

Reditke: milyen masszôrhöz jársz és hová? És mennyibe kerül? Én mostanában nagyon vágyom arra, hogy jól átmasszíroztassam magam, mert néha elég elgyötörtnek érzem a testemet. Légyszi írd meg az elérhetôségét, ha jó és meg vagy vele elégedve! Köszi!

Keményedés: nekem is elôfordult, de sokat segít, ha kicsit pihenek ilyenkor, meg simogatom a hasam, meg "nyugtatgatom, szeretgetem" egy kicsit. (Néha egy-egy mentális masszázs sem árt neki.)

Bori
26+6
lbori

Bibi!
Nekem azt ajánlották, hogy feküdjek a hátamra, lábamat magasba, majd apró köröket leírni velük, és a lábfejeket tarnáztatni. Pl. spicc, vissza, spicc, lábujjterpesztés, lábujjbehúzás...

Éjszaka én is audtam vagy 4 órát, remélem ma este kidőlök. Ma mintha nem lenne annyira meleg... Általában a pocak miatt nm tudok aludni, amint jó pózba helyezkedem, Rozi egyből rúg, hogy neki az nem annyira jó... Ha meg a hátamra fekszam, akkor húzódik a pocak.Fel kell húznom a térdeimet, hogy ne teyge, úgy meg nem tudok aludni. Nagyon várom, hogy megszülessen Kép

Fura, de mintha lefele nőne a hasam, köldök alatt, szeméremdomb felett... Nektek?

Hétvégén kersztelőre megyek, be vagyok sózva, hogy a piros lenruhám megfelel-e vagy inkább a natúr len? Tipikus falusi kersztelő, de nekem most fekete aljam fehér blúzzal nincs, max terhesfarmer fehér pólóval Kép)

Puszi mindenkinek, nemsokára találkozunk!!

zsófi
papzso

Noémi!
Elolvastam...Jaj ez igy elég brutál módon hangzik..Kép

Linato!
Köszi szépen!

Zsófi!
Vaszeg erre mondják, hogy "leszáll" vagy már "lent van" a pocak.. Ez nem baj, alakul a molekula! Kép
Nekem már volt 100 cm a körfogatom derékben, most meg már megint "csak" 96. Viszont alul jobban dudorodik, mint régen.. Kép De már fejfekvésesek is vagyunk a 31. héttől, elindult lefelé a kismanó szépen lassan.. Kép

Keresztelő: szerintem mindegy a szín,a lényeg hogy kényelmes legyen! Kép Egy kismaminak biztos elnézik még azt is, ha véletlen kilóg a sorból! Kép

Macs
maccs

Sziasztok!

Noémi! Rossz hír, a 8 CH a régi adat, most már 10. De mondjuk a mogyorósban 13 KépKépKép

Apasági! Első babónál még nem voltunk összeházasodva és nekem is 2 lakcímem volt. Az itteni volt a tartózkodási. Itt mentünk be az anyakönyvi hivatalba nőgyógyi igazolás nélkül ( már elég nagy pocakal ), és itt is intéztek mindent. A hivatali nőci kérte le a hajadonsági papíromat az állandó lakhelyemről, oda sem kellett elmenni KépKépKép

Nagyon sz@r vagyok ma, délelőt azt hittem megszülök KépKépKép 3-4 percenként olyan görcseim voltak, hogy az igencsak magas fájdalomküszöböm ellenére is alig bírtam, és 15-20 másodpercig tartottak. Ez ment fél órán keresztül, ömlött rólam a víz, sehogy sem bírtam megmaradni, még a fekvés sem volt jó. Aztán lett egy jó kis hasmenés, meg továbbra is görcsöltem ( ekkor már a vécé volt csak a megoldható helyszín ), már a mentő hívásán gondolkoztam. Aztán mégtovábbi negyed órás izzadás és görcsölés után elkezdett múlni a dolog, most meg már egy órája egész jól vagyok. Hogy ez mi a franc lehetett???

Pocó

Kép
Kép
pocó

Maccs: köszi a bíztatást, azért jó tudni, hogy az álomkórom se egyedülálló:-))

Kicsit beparáztam:
Légzésfigyelő okvetlenül szükséges? Úgy értem, ha minden normálisan alakul-már ha van ilyen- időben születik a baba, egészséges és a szülőkkel egy szobában alszik, akkor is nagyon ajánlott?
Van ittolyan tapasztalt kismama, akinél az előző gyerekeinél nem volt?

Ha valaki már kölcsönzött a Ráday utcából, légyszi homályosítson fel, hogy mik a feltételek!

Előre is köszi!

A dinnyéseknek jó étvágyat!

Noémi: ez jó hír a túrórudiról!
Otthon a hűtőben lapít 2 csomag, ha hazaértem, azt hiszem, egyet betermelek.

Eszti
koczkapaczi

Linato!
Az alapítvány bárkinek ad légzésfigyelőt, vagy van valami kritérium, hogy ki kaphat?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Eszti,
A légzésfigyelő nem létszükséglet (nekünk Hanna születése után sem volt és most sem tervezzük), elsősorban azoknak ajánlják, akik valóban veszélyeztetettek (koraszülött baba vagy a családban előfordult már bölcsőhalál).
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Pocó!

Vigyázz magadra, ennyire azért ne gyorsíts be!!! Arról volt szó aug. 27, nem júli 27!!!

Lehet, hogy csak valami gyomorrontás, ebben a nagy melegben könnyebben tönkremennek az ételek, akkor is ha még nem látszik rajta. 2 napja egyszer nekem is volt egy hirtelen hasmenésem, de hála istennek elmúlt, és én nem görcsöltem!
Azért én tartottam egy pár napos diétát, főtt buri, házikeksz és híg citromos tea kiséretében...

Szorítunk, hogy ne legyen baj! Jobbulást!

Macs
maccs

Hát Maccs, hidd el, nem akarok én ennyire belehúzni!!! Be is paráztam töményen. Ráadásul úgy kezdődött, hogy kétévesemet reggel kivettem a kiságyból, és mikor letettem, akkor már éreztem, valami nagyon nem jó KépKépKép Szerintem megemeltem magam, de hát mivel párom dolgozik, és a gyerek nem maradhat délutánig a kiságyban, valahogy ki kell szerválnom onnan a gyerkőcöt KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Pocó: pihenj, diétázz, igyál sokat (buborékmentes ásványvizet vagy lehűtött teát) és a keksz és a főtt buri mellé a reszelt almát ajánlom, ha van türelmed reszelgetni...
Vigyázz magatokra, ha holnapra nem jobb, esetleg belázasodsz, beszélj dokival, rosszabb esetben összeszedtél egy enyhe vírust:-(, de drukkolok, hogy tényleg "csak" gyomorrontás legyen!
koczkapaczi

Én úgy vagyok a légzésfigyelővel születés után, mint most a koffeinnel. Van aki azt mondja, hogy nem árt, de ha utólag derülne ki, hogy amiatt van baja a babának, sosem bocsátanám meg magamnak. Inkább mellőzöm a koffeinfogyasztást is.

A légzésfigyelőre vaszeg nem lesz szükség, de ha nem bérlek/"szerzek", és véletlenül bekövetkezik a baj, hogy rendezem le a lelkiismeretemmel???
No meg arról nem is beszélve, hogy nekem azt verték a fejembe, hogy jobb félni, mint megijedni, ha valamit el lehet kerülni /pláne egy értékes kis gyermek élet védelmében/ hát akkor azt tegyük meg.

Végül is ha nagyon muszály, amkkor havi 4000-ért lehet bérelni, szerintem az sem sok.

De ez teljesen magánvélemény/ életérzés/ szülői felfogás... Kép

Macs
maccs

Nem az árán parázok, csak mivel teljesen kezdő vagyok és a baráti körben is mi vagyunk az elsők babavállalásban, fogalmam sincs, hogy mi az, ami tényleg fontos, így vagyok pl. a tejleszívóval, az orrporszívóval is,és ki tudja hány olyan dolog van, ami tényleg kell és én a nevét sem tudom- és így a 7. hónap táján egyre inkább azaz érzésem, hogy én vagyok a legtájékozatlanabb kismama a földön....
koczkapaczi

Sziasztok!

Pocó: kicsit megijesztett, amiket írtál! Orvosoddal beszéltél erről? Szerintem feltétlenül hívd fel, nehogy valami gond legyen.

Légzésfigyelő: mostanában egyre több kismamától hallom, hogy vesz vagy kölcsönöz ilyen kütyüt. Tényleg csak akkor szokták ajánlani, ha koraszülött a baba vagy valamilyen okból kifolyólag. Szerintem teljesen felesleges minden baba alá tenni. Én is elég aggódós anyuka vagyok, mégsem volt az első kisfiamnál sem ilyen és most sem terveztük. De ez az én magánvéleményem, mindenki eldönti maga, hogy szükséges-e vagy sem.
Ráadásul, amennyi igény felmerült, lehet, hogy nem is tudja teljesíteni az alapítvány, bár, nem tudom, hogy hogy működik.

Eszti: még én is dolgozom, bár eléggé holtszezon van, alíg van ügyfél az irodában.

Orsi: nagyon édesek a fiúkKép

Zsófi: én anyutól kölcsönöztem egy blúzt múltkor, pocakja neki is van és belefértemKép

Ilyenkor már leszállhat a pocak? kb. melyik héttől lehet ezt várni? Nekem eléggé fönt van.

Lau
30+3
lau

Moszi! Nem tudom! Azt hiszem mindenki kaphat, de biztos elsőbbséget élveznek a korababák és a veszélyeztetettek.

Eszter! Nekünk nem volt Milénának és Korinak sem.
linato

Koczkapaci szvsz annak kell a legzesfigyelo, akinek a babaja veszelyeztetett, vagy aki igy nyugodtabban alszikKép En utobbi kategorai vagyok, igy tehat vettunkKép Ja es a mi idonkben hiret sem hallottak ilyennek, oszt itt vagyunk, ergo termeszetesen nem letszukseglet.

orsoly
orsoly

Pocó!

Emelgetés Kép Nem tudod valahogy úgy kiemelni, hogy kevesebbet emelj "hasból" inkább a karod és a lábad mozogjon? Pl. beteszel egy kisszéket az ágyba, arra álljon rá a kicsike, és akkor már nem kell a teljes rácson keresztül felemelni, hanem csak kisebb magasságot..
Nem tom, lehet hogy nagyon buta ötlet, tudod még soha nem kellett 2éves gyereket kiemelnem a kiságyból! Kép
Macs
maccs

HalihóKép

Csatlakozom a dinnyerajongók táboráhozKép Apája olyan gusztán felkockázva szervírozza nekem minden esteKépKépViszont a túrórudira á sem bírok nézni, mióta pocakos vagyok, pedig azelőtt imádtamKép

légzésfigyelő: nekem nem volt Gergővel. Én néha paráztam, egyszer el is küldtem a férjemet, hogy szerezzen, de aztán valahogy elmaradt és mindenki lebeszélt róla a családban.

keményedés: napi 4-5 tényleg teljesen normális, nekem régóta van, volt Gergővel is, tényleg így készül a méh a szülésre. A dokim azt mondta, hogy napi 10 görcsös keményedés már gáz, akkor magnézium.

Lau
még nekem sem szállt le a pocakom, bár én még csak a 29. hetet taposom, de úgy tudom első babánál száll le hamarabb. azért remélem többedik gyereknél is befordul rendesenKépKép

Pocó
Megértelek, sajna én is még mindig emelgetem a 21 hónaposomat, a maga 13 kilójával. Ma is elaludt az etetőszékben és cipelhettem fel az emeletre az ágyába. Vigyázz magadra, próbálj segítséget kérni, bár tudom könnyű mondani, én se tudok senkitől kérni. Tegnap is reggel 7-től este 9-ig egyedül pesztráltam a dedet, mert apája dolgozott. Néha tényleg fárasztó. Drukk, hogy minden rendben legyen!!!!

Maccs
Én mérsékelt koffeintartalmú kávét iszom, így is csak 90/60 a vérnyomim. Néha azért lelkifurkám van, hogy nem kéne, Gergővel nem is ittam, mert undorodtam a kávé ízétől.

pusz, jó hétvégét
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

PocóKép
Sajnálom, hogy nem vagy jól, és tudom, hogy nem vígasztal de egy immáron másfél hónapja anyuka ismerősöm mesélt hasonlót még pocakos korában. Ő sem tudta mitől volt, csak nagyon rosszul volt egy-másfél órán keresztül, a végén hányt egy nagyot, és ezután szépen lecsengtek a hasfájós görcsök és jobban lett. Nem vérzett utána, nem voltak keményedései. A babája pedig teljesen egészségesKép
Szóval lehet, hogy tényleg csak az emelés, vagy egy félig gyanús étel miatt volt az egész roham.
Szerintem azért most figyelgesd magad, mert ha bármi szokatlant érzel a következő órákban, napokban, inkább fordulj orvoshoz!
Gyomorrontásra a buboréktalanított kólát, ropit és banánt javasolta a dokim - és bevált. A kóla sava lerendez minden nem odaillőt a gyomorban, a ropival pótolod az elvesztett sót, a banánban pedig fontos kálium van, ami a hasmenéssel nagyon kiürül a szervezetből. A férjemnél is ezt alkalmaztam, amikor lázas, hasmenéses volt és hányt. A kólát kortyolgatni kezdte, evett rá ropit és banánt, és pár óra leforgása alatt jobban lett.
Szerintem ha kajától voltál rosszul, akkor ez a "kúra" helyrerakKép
Drukkolok, hogy ne legyen semmi komolyabb!!

Eszti: még én is melózom, de már csak egy hétig. Légzésfigyelőm nem lesz, csak ha a baba állapota miatt indokolt. De azt majd akkor beszerzi a férjemKép

Csajok! A kisfiam majd kiugrik a hasamból. Nem tudom, hogy nem a mai kajálásom miatt-eKépKép Eddig dinnyét, nektarint, sárgabarackot és meggyet ettem, és ittam egy kis kávécskát. Lehet, hogy a gyümölcssav csípi a sejhaját?KépKép Nem tudom, minden esetre már vagy másfél órája tombolKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Dokimmal egyenlőre nem beszéltem, bár már a görcseim közepette egyszer elkezdtem tárcsázni. Csak aztán rájöttem, hogy ha felhívom, akkor azonnal indulnom kell Pestre a kórházba ( egyébként is veszélyeztetett terhes vagyok, nem hagyná, hogy itthon legyek ), és a maradék másfél hónapot bent kéne töltenem. Úgyhogy inkább figyuszom most magam ( szerencsére nincs semmi gond másfél órája ), és ha megint kezdődik, akkor viszont hívom, mert nem akarom, hogy bármi baja legyen se a Manócskának se nekem.

Diéta kissé nem megoldható, mivel cukorbeteg vagyok, és a főtt buri, keksz meg a gyümi is féltilalmi listán van, kis mennyiségben engedélyezett KépKépKép De ettől függetlenül nem eszek nehéz ételeket, amúgy sem kívánom ezeket már régóta.

Babó is mocorog rendesen szerencsére, úgyhogy vele sincs gond KépKépKép

Mi is a biztonsági légzésfigyelős kategóriába tartozunk KépKépKép Nem lenne elvileg szükség rá, de minket már maga a tudat megnyugtat, hogy ilyen baja nem lehet a Manónak. Mondjuk vennünk sem kell már, mivel megvan még a múltkori.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Pocakleszállás: első terheseknél ált. a 35. hét környékén történik meg ( nekem anno szülés előtt a 39. en volt KépKépKép ), a többedszer szülőknél pedig az utolsó 1-2 hétben.

Igazából minimálisan emelgetem a lányom, és eddig nem is volt semmi hasonló probléma.

Csirkesz! Köszi, ez most vígasztalt!!! totál lyen volt az enyém is átélve, csak szerintem a hányás a korábbi hasmenés miatt maradt ki KépKépKép Egyébként hányinger is volt töményen, még jó, hogy nem jött össze, mert hogy osztottam volna be egyszer vécénket??? KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Pocó, ha újra előfordul ez a görcsölés, szerintem azért hívd fel az orvosod, és kérdezd meg tőle, hogy mitől lehet.
(Hányás és hasmenés egyszerre: ülsz a WC-n, öledben a lavór Kép)

Maccs, én is úgy vagyok a koffeinnel, ahogy te. Régebben megittam naponta 2-3 kávét, nescafét, ami nem túl erős, mégis bántana a lekiismeret, ha most is kávéznék, így marad a koffeinmentes.

Juti: dinnye felkockázva? Az nem semmi! Kép

Keményedés: azok alapján, amiket írtatok, szerintem nekem nem az volt, hanem a baba, mert nem az egész hasamat éreztem keménynek, csak középen, két feszülő dudor formájában.

Ismeritek Szily László könyvét: KITOLÁS - Kalauz leendő apáknak? Javaslom, hogy vegyétek meg a párotoknak. Én megvettem, még a hányingeres időszakban. Akartam neki venni valami kispapás könyvet, de nem okoskodóst és érzelgőst, hanem inkább vicceset, hátha azt el is olvassa. Hát, bejött... Miután megvettem, másnap reggel attól félt, hogy fel fogok ébredni a röhögésre. Én is elolvastam, tényleg nagyon jó!!! Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Nem kávézós Lányok!

Irigykedem rátok. Az én lelkiismeretemnek eleinte nem volt könnyű azt a napi 1-2 kávét megemészteni, amit beviszek a szervezetbeKép De még így is csak 90/60-ig bírom feltornászni a vérnyomásomat. Képzeljétek el nélküle.

Az egyetem alatt derült ki, hogy a fél éve tartó fejfájásom oka az irtó alacsony vérnyomás. Igaz, hogy addigra már fél Magyarország ideggyógyász orvosa megvizsgált - utána is véletlenül derült fény az igazságra.

Azóta napi két kávéval üzemelek, és tényleg csak frontok alkalmával vagyok érzékenyebb. Igyekszem napi egy kávét inni, de néha hiányzik a kettő.
Azt hiszem, a babám sem lenne jól, ha csak félgőzzel működne az anyukája, vagy kóvályognék a rosszulléttől.

Szóval szeintem a kávé téma is egy kicsit olyan, mint a terhesség kapcsán minden: nem is fekete - nem is fehér. Nem lehet konkrét ítéletet hírdetni, vagy pálcát törni bizonyos dolgok felett.

PocóKép
Örülök, hogy jobban vagy, de azért vigyázz magatokra, és a hétvégén kérd meg apát, hogy ő emelgessen, Neked hadd pihenjen a pocakod a heti "kiképzés" utánKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Fantikbaba,
nem tudom mi az az MSZNUT, de köszönöm, megnyugtattál, hogy nem "ennyire foglalkozik velem a dokim" csak rosszul tájékozott vagyok Kép Köszi!

Zsófi,
köszi a tippet szoktam csinálni, utána valóban jobb egy kicsit - amíg fel nem kelek Kép

Pocó,
ez nagyon keménynek hangzott! Hanyadik héten jársz?

Bibi
bibi

Pár napja kaptam egy e-mailt, normál körülmények között nem zaklatnálak Benneteket ilyennek, de azt hiszem kivételesen megbocsátotok nekem.
Kinyomtathatjátok papának is! ;)
Ime egy kis humorbomba:

Hogyan készüljünk fel az apaságra lépésről lépésre

1. Az apaságra való felkészülésként, először menj le a legközelebbi háztartási boltba, öntsd a pénztárcád tartalmat a pultra, és mondd a pénztárosnak, hogy nyugodtan szolgálja ki magát. Azután menj a szupermarketbe, és intézd el, hogy a fizetésedet közvetlenül nekik utalják át. Majd menj haza és vedd elő az újságot, és most utoljára olvasd el.

2. Mielőtt vállalkoznál a gyerekre, találj egy házaspárt, akik már szülők, és fedd meg őket nevelési elveik, türelmetlenségük, alacsony tűrésszintjük miatt, és hogy hogyan engedhettek meg gyerekeik ilyen mértékű elkanászosodását. Adj tanácsokat, hogyan javíthatnának gyermekeik alvási szokásain, vécéhasználatán, étkezésnél tanúsított magatartásán és általános, viselkedésén. Élvezd ki a helyzetet - ez az utolsó alkalom, hogy minden kérdésre tudni fogod a választ.

3. Ahhoz, hogy átérezd az elkövetkezendő éjszakákat, sétálj a szobában fel s alá délután 5 órától este 10-ig, válladon egy 4-6 kilós nedves csomaggal. 10 órakor tedd le a csomagot, állítsd be az ébresztőórát éjfélre, és menj aludni. 2-kor kelj fel, és sétálj megint a csomaggal fél óráig. Állítsd be 3-ra az órát. 3-kor, amikor megszólal a vekker, kelj fel! Énekelj a sötétben halkan 4 óráig. Állítsd be az órát 5 órára. Kelj fel és csinálj reggelit! Csináld ezt 5 éven át és közben nézz ki boldognak!

4. Képes vagy elviselni a rendetlenséget, amit a gyerekek csinálnak? Hogy ezt megtud, kenj csokoládékrémet a kanapéra és lekvárt a függönyökre! Dugj egy halat a hifitorony mögé, és hagyd ott egész nyáron! Dugd az ujjaidat a virágágyásba és húzd végig a frissen festett falon. A foltokat fesd át zsírkrétával! Na, hogy tetszik?

5. A kisgyermekek öltöztetése nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik. Végy egy polipot, és egy hálós szatyrot. Rakd a polipot a szatyorba úgy, hogy egyik karja se lógjon ki sehol! Rendelkezésre álló
idő: egész reggel.

6. Végy egy tojástartó dobozt és egy ollóval és egy doboz festékkel csinálj belőle krokodilt! Végy egy tekercs vécépapírt, amiből ragasztószalag és némi celofán segítségével csinálj egy karácsonyfát! Végül, végy egy tejesdobozt, egy ping-pong labdát és egy üres pilótakekszes dobozt, és készítsd el az Eiffel-torony pontos mását! Gratulálunk, a helyed biztosnak látszik az óvodai csoportban.

7. Felejtsd el a sportautókat és vegyél egy kisbuszt! Ne is gondolj arra, hogy otthagyhatod a ház előtt fényesen, csillogóan! A családi autók nem így néznek ki. Vegyél egy csokoládé jégkrémet, és tedd a kesztyűtartóba. Felejtsd ott! Végy egy tízforintost és dugd be a magnóba! Vegyél egy nagy doboz csokisparányt, és öntsd a hátsó ülésre! A fűnyíróval néhányszor menj neki a kocsi oldalának! Most már tökéletes.

8. Készülj fel a sétára! Várj a vécé előtt egy fél órát, majd menj ki a bejárati ajtón. Gyere vissza. Menj ki. Gyere vissza. Menj le az utcára. Gyere vissza. Menj le megint. Sétálj az utcán egészen lassan 5 percig. Vizsgálj meg minden eldobott cigarettacsikket, rágógumit, használt papírzsebkendőt és döglött bogarat útközben. Ugyanazon az úton gyere vissza és ordíts olyan hangosan, ahogy csak bírsz, amíg minden szomszéd ki nem jön és rád nem mered. Add fel, és menj haza! Most már alkalmas vagy arra, hogy sétálni vigyél egy kis gyereket!

9. Mindent ismételj meg legalább ötször. Menj le a szupermarketbe! Vigyél magaddal valamit, ami jól modellez egy óvodás gyereket. Egy felnőtt kecske remekül megfelel a célnak. Ha több gyereket szeretnél, több kecskét vigyél. Vásárold meg a heti zöldséget anélkül, hogy a kecskéket látótávolságon kivülre engednéd. Fizess ki mindent, amit a kecskék megesznek vagy tönkretesznek. Amíg ezt nem tudod könnyen megcsinálni, addig ne is ábrándozz a gyerekekről!

10. Vájd ki egy dinnye belsejét és csinálj rá egy kis lyukat. Akaszd a mennyezetre, és lendítsd meg! Végy egy tányér spenótfőzeléket, és egy kanállal próbáld meg a spenótot a lengedező dinnyébe kanalazni, miközben berregsz, mint egy repülőgép. Csináld, amíg a spenót fele el nem fogy. A maradékot öntsd magadra, de úgy, hogy a padlóra is jusson belőle bőven. Most mar alkalmas vagy egy 12 hónapos gyerek etetésére!

11. Tanulj meg minden nevet a Power Rangersből, a Szezám utcából és a Tapsi-hapsiból. Ha a munkahelyeden azon kapod magad, hogy gyermekdalokat énekelgetsz magadban, végre alkalmas vagy teljesíteni a szülői hivatást!

A legszörnyűbb az, hogy ez nagyjából IGAZ...

Pusz:
Macs
maccs

Bibi! 33. héten, úgyhogy ki kéne még bírnom egy ideig. Cél az aug 27, akkor már 38 betöltöt leszek.

Szegény apa már jól be van ijedve amúgy is, a végén még az evőkanalat is ő fogja emelgetni helyettem KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Csirkesz!
Azt írod a kávéval kapcsolatban: "nem lehet konkrét ítéletet hirdetni..." Te jó ég, remélem, semmiféle ítélkezésnek tűnő nem volt abban, amit írtam! Én csak leírtam, hogy én miért nem kávézom. Ha bántó volt (de tényleg nem hiszem), vagy félreérthető, sajnálom.

Kép

Kép
liv

Kávé: nekem is kb. 90/60, ha kávézom, mondjuk felmegy 100/70-re. Napi két kávé a megengedett, de én általában 1-et szoktam inni, az is ez a 3in1 Nescafé. Bár ma a Nescafé Frappét ittam, mert attól leegalább nem volt hőhullámom.

Maccs: KépKépKép nagyjából igazKép

Lau
lau

Jaj, ezt a hülye kv témát én hoztam fel, bocs lányok.
Pont azt akartam vele mondani, hogy van aki szerint nyugodtan mehet a koffein, van aki szerint nem, én csak biztos, ami biztos alapon nem iszok. (állítólag napi 150 mg-ig egészséges - ami ha jól tudom akár napi 3 kv is lehet!)

Szóval nem elítélni akartam azokat akik isznak, pláne nem azokat akiknek a vérnyomásuk miatt szükségük van rá, hanem csak azt akartam mondani, hogy vannak bizonyos dolgok, amiket a saját lelkiismeretem megnyugatatására megteszek, akkor is ha nem létszükségelet! Kép
Mert tényleg a legfontosabb a babus egészsége, és ne adja isten, hogy valami baja legyen, de ha gond van, akkor ne azon múljon, hogy én nem vigyáztam rá eléggé!
maccs

Maccs, Liv: ezen nem is lehet összevitatkozni, mert, mint annyi minden más témában, nagyon eltérő vélemények vannak, és ez nem baj, sőt! Jó megismerni a másik nézőpontját is, néha el is fogadjuk, vagy másképp látjuk utána a dolgot.
Na, most okoskodtam egy kicsitKép

Menek, mert tűzvédelmi oktatás vanKép Legalább a fennmaradó 1 hét alatt megtanulom, mit kell tenni tűz esetén - ha már az utóbbi 4 évben nem volt ilyenKép

Sziasztok, jó pihenést mindenkinek!!

Lau
lau

Pocó,
szorítok, hogy egyben maradj addig amíg szeretnél!
Kép Kép

Bibi
bibi

Már megtaláltam, hogy a MSZNUT = Magyar Szülészeti Nőgyógyászati Ultrahang Társaság Kép

Bibi
bibi

Nahát, micsoda pangás van !

Szeretném a véleményeteket kérni, szülésznőkkel kapcsolatban. Legyen vagy ne. Hanna születésekor nem volt fogadott szülésznőm. A szomszéd nőci, aki januárban szült (szintén MÁV-ban), viszont nagyon rá akar beszélni. Én meg úgy vagyok vele, hogy - szerintem - vajúdás közben segíteni nem igazán tudna, sőt az első tapasztalatból kiindulva inkább jobb, ha olyankor mindenki békén hagy és engedi, hogy magamban szépen egyedül valahogy túléljem a fájásokat. Van valami kifejezett ok arra, hogy ott legyen mellettem valaki?

Előre is köszi a válaszokat.
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Kata!

Én szülésznőpárti vagyok, ha valaki tud fogadni, bár a MÁVban jó szülésznők vannak. Én igazándiból azért szerettem volna szülésznőt a második szülésemnél (most is lesz), mert az első elég sokáig tartott, és közben persze váltás is volt. Ráadásul nem voltam egyedül, így nem is tudtak annyira figyelni. Én is azt szeretem, ha békén hagynak, meg ott volt (lesz) a férjem is, de azért jó tudni, hogy lesz még valaki. Így azt is meg tudom vele beszélni már előre, hogy hogyan szeretnék szülni, mit szeretnék, mit nem.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Én is szeretnék szülésznőt fogadni, szerintem biztonságérzetet nyújt az embernek. Meg fogom kérdezni az orvosomat, kivel tud, szeret együtt dolgozni leginkább, és remélem, a két-három név közül fog mondani egyet, akikre én is gondolok a kútvölgyis topikban hallottak alapján. Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Én nem fogok szülésznőt fogadni.(MÁV)
Légzésfigyelőt meg akkor kölcsönzök csak ha erre nyomós okom lesz.
Vérnyomás: a kardiológus barátom szerint teljesen normális az alacsonyabb vérnyomás a kismamáknál, nekem ritkán megy 100/70 fölé.Nem kávéztam soha életemben, reggelente teát iszom (hígan), de azt se mindig.
Beszti!
Nekem azt mondta az egyik főszülésznő hogy vigyek mandula olajat, mondjuk nálam szinte tuti gátmetszés lesz, akkor meg minek? (Persz azért vinni fogok)
Beszereztem a málna levél teát is, a 36 héttől ajánlják, kicsit félek tőle.
27-én megyek dokihoz, megkérdezem mikor lesz szabin (úgy tudom augusztusban megy), remélem addig marad a helyén a pocaklakó.

Már reggel 28 fok volt a hőmérőn, le se hült a levegőKép
Egy kis eső jöhetne igazán, nem vagyok rossz idő párti de ami sok az sokkKép
Noémi
fantikbaba

A dokimat már kérdeztem, hogy érdemes-e szülésznőt fogadni, hát nem sokkal lettem okosabb. Azt mondta, hogy ezt nekem kell eldöntenem, neki nincs kifejezett kedvence, mindenkivel együtt tud dolgozni és hát - amit már tényleg mindenkitől hallok - a MÁV-ban amúgy is olyan profi szülésznők vannak, mindegyikükben teljesen megbízik.

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!Kép
Nálunk az Uzsokiban sajna még nem lehet szülésznőt választani, de szinte mindegyik nagyon aranyos. Akit az első szülésnél "kifogtam", hihetetlen sokat segített. Lehet, hogy ha nem lett volna ott, elvesztem a fonalat. Jó volt, hogy figyelt rám, hogy segített, mikor hogy kell lélegezni, mert hiába gyakoroltam itthon, a fájások alatt bizony nemigen tudtam arra figyelni.
Ha lehetne választani, biztos, hogy megint őt kérném.

Most olvastam, hogy keddtől már csak 21-26 fok lesz. Ez őrület. Egyik héten 15, aztán 36-40 fok, majd 21. Nem csodálom, hogy mostanában olyan sok a koraszülés.Kép
Vigyázzatok magatokra nagyon!!

Megyek ma terhesrendelésre, de valószínű, uh most nem lesz, mert szerdán volt. A mérlegelésre kíváncsi leszekKép Itthoni mérlegen most tartok 7-7,5 kilónál. Kicsit zavar a combomon lerakódott mennyiség, de majd leadom, attól nem félekKép

Puszi
Lau
30+4
lau

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni a véleményeteket az őssejtlevételről. Van közületek, aki gondolkodik rajta, illetve döntött már ez ügyben?
Liv

Kép

Kép
liv

Liv Kép
Mi levetetjük a fiúknál. Bpen a Kriónál, ott 120.00 Ft az egész.

Orsi + 2 Kismaczkó
22+3

Orsi
KépKépKép
icsilya

Liv,
Kósza gondolatként nekem is megfordult a fejemben, csak nagyon-nagyon keveset tudok erről. Nem tudom az egész dolog menetét (mikor, hol vennék le a sejteket, mennyiért, hol tárolnák, arról aztán pláne nem, hogyha netán valamikor szükség lenne ezekre, azokat a gyakorlatban hogyan használnák fel.
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok kismamik,
meg vagyok en is, csak nem volt netünk a heten. Hetfön este, mint irtam, voltam dokinal, aki a panaszaim alapjan rakötött a fajasnezö gepre ( ne tudom hogy hivjak hivatalosan ) ami jokora összehuzodasokat mutatott mar negyed ora alatt. Erre persze azonal kiirt, pihenes, gyogyszert meg nem irt, hanem szerda reggel be kellett mennem hozza megint, ha olyan vagy rosszabb lesz az eredmeny akkor irany a korhaz. Szoval szerda reggel doki, megint raraktak arra az izere, fajasok hasonloak voltak, csak az volt a szerencsem, hogy nem kerültem korhazba, hogy a dokinak el kellett mennie hirtelen es a kollega helyettesitette. Kiirt meg plusz ket hetre, meg adott egy lorugasnyi szert amit minden negy oraban szednem kell a korai fajasok ellen. Na ez azzal jar, hogy olyan vagyok egesz nap, mint a fos, csak keringek össze-vissza, nagyokat alszok meg asitozok ha ebren vagyok. Szoval jol megijesztettek, de most legalabb tenyleg betartom a pihit. Fönököm rendes volt, azt mondta, hogy mar nem is menjek vissza, hanem pihenjek, megoldja nelkülem is, irassam ki magam vegig. Szerintem igy is lesz.
A gyogyik ellenere tegnap este meggint azt hittem, hogy megszülök, annyira kemenyedett a pocim, nem talaltam a helyem, huzott a hatam, a hasam meg inden. Apa mar mentöt akart hivni, de aztan elaludtam es jobb lett. Jövö csütörtökön megyek dokihoz megint, remelem azert korhazba nem kell mennem, de tegnap este mar ott tartottam, hogy inkabb bemegyek, mint valami baj legyen.
Szoval mindent összefoglalva jol vagyok, majd jelentkezek sürübben is.
Pusza mindenkinek
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Na, találtam valamit őssejt-ügyben:
http://www.eagent.hu/sejtbank3/content.php
HKata

Kép

Kép
anyamanya

LivKép
Ha levetetjük, akkor mi is a Krionál. Ott olcsóbb mint a Sejtbanknál. Még hezitálunk. Én levetetném, a párom nem. Mivel csak 30 éves korukig használható fel. Szerinte addig a génsebészet eljut olyan fejlettségi fokra, hogy mindent tudnak majd gyógyítani, reprodukálni. Lehet, hogy túl sok SCI-FI-t olvas ? KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

..és a Krió Intézetről, amit Orsi is említett:
http://csaladinet.hu/index.php?module=news&target=article&type=babavarok&categor y=9&id=846

Egyébként még mi sem döntöttünk, de amilyen hihetetlen ütemben fejlődik az orvostudomány, egyáltalán nem tartom olyan elképzelhetetlennek, amit Cat párja mondott.
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Úgy tudom, ehhez a szerződést a 30-32. hét környékén kell megkötni legkésőbb, hogy még el tudják végezni időben a szükséges vizsgálatokat, hogy egyáltalán alkalmas-e a mama vére. De mit tartalmaz a szerződés, tudja valaki? És hogy milyen és mennyi vizsgálat következik a szerződéskötés után? Nekem is az a bajom, hogy részleteket nemigazán lehet tudni.
Liv

Kép

Kép
liv

Megnéztem a weblapokat, amiket ajánlottatok, megtaláltam a szerződést is. Bizonytalan vagyok, olyan, amire számítottam. Nem értek hozzá, nem vagyok jogász, de nekem - egy gyors és egyelőre felületes átolvasás után - úgy tűnik, vannak benne hézagok. Szívesen megkérdezném erről a szerződésről egy jogász véleményét. Van itt az őszi babások között jogász? Ha jól emlékszem, Papzso? Rajta kívül van más is esetleg? Nem tudom, illik-e ilyet kérni valakitől, hogy jogászként és kismamaként véleményezzen egy ilyen szerződést, mert hirtelen fogalmam sincs, hogy kit kérhetnék meg erre, ugyanis nagyon szeretném tudni egy hozzáértő véleményét.
Liv

Kép

Kép
liv

Liv,
A Sejtbank (amiről a linket küldtem) honlapján találsz szerződésmintát, szerintem ezt úgy is hasznos lehet elolvasni, ha végül nem vetetitek le a sejteket, vagy más intézettel kötitek meg a szerződést. Nagy különbségek biztosan nincsenek az egyes intézetek szerződései között.

Kép

Kép
anyamanya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?