Sziasztok!
Jól lemaradtam!
Mi jól vagyunk. Szerdán megkapta Tomika az oltásokat (a 3 hónaposat+ az ajánlott agyhártyagyulladás ellenit). Szegény sírt, de hamar megnyugodott. Napközben aztán itthon nagyon sírt, délután bealudt vag 3 órát. Estére belázasodott. Hát - gondoltam - adunk neki kúpot. Benyomtam - kijött. Benyomtam - kijött. Fel kellett hívni az anyukámat, hogy hogyan kell kúpot beadni. Aztán sikerült, és nagy sokára levitte a lázát. Éjjel alig aludt - azt is köztünk, másnap meg aludt 3/4 10-ig. De csütörtökön már angyali baba volt: egész nap nevetett, beszélgetett.
Szóval túl vagyunk az első lázon. Amúgy minden rendben, csak kicsit befelé tartja a lábfejét, drnéni azt mondta, hogy tornáztassuk kicsit.
Méretei: 5600 gramm, 62 centi. Még mindig szépen gyarapszik. És egyre okosabb, ügyesebb. Már a pihenőszékből is majdnem "kimászott", muszáj mindig bekötni.
Ja, és csütörtökön volt 3 hónapos. Szerencsére javult a hasfájás is (már csak ritkán van), és az esti nyűgösség is kevesebb. Egyedül is elvan egyideig, de nagyon szeret beszélgetni.
És kb.3-4 óránként szopik. Ez nagyon nagy dolog, mert az első hónapban el sem hittem, hogy valamikor meglesz cici nélkül. Persze most is van, hogy sűrűbben kér, de most már mással is el tudja magát foglalni. Éjjel még mindig 2-szer fölébred, de jó esetben hamar visszaalszik.
Móki!
Hála Istennek sikerült egy közeli papot találni, aki megkereszteli Tomikát. Persze ismerős ajánlotta + kellett a férjem jó dumája is, de elvállalta. Július végére tervezzük, mert akkor jönnek a húgomék haza Londonból, és ők lesznek a keresztszülők.
Andris nagyon édes!
Szilvus!
Látom, Peti is szeretei a tornáztatót. Tomika is szereti püfölni. A 2 hómapos oltáskor nekünk sem volt láz + keményedés sem.
Peti nagyon édes az ujjszopós és a nevetős képen is. Olyan igazi csibészes kisfiú.
Tomika 3-4 hetes korában fordult meg az ágyban, ha kicsit ott kellett hagynom. Mostanában csak a takarót rúgja le magáról 1 másodperc alatt.
Látom, a fejét is nagyon ügyesen tartja. Tomika továbbra sem hajlandó heson lenni, azonnal üvölt.
Mi továbbra is séta közben a kocsiban alszunk, de néha még abból is ki kell vennem,és a kezemben 1-2perc alatt bealszik. Bár mostanában - ha elalszik a kezemben - be szoktam tenni a kiságyba, és szokott valamennyit aludni. Én egyébként továbbra sem hagyom sírni. (Persze van, amikor nem tudok rögtön rohanni hozzá.) Úgy gondolom, hogy még olyan kicsike, és annyira szüksége van ránk.
Gabi!
Tomika az öklét rágja, tegnap úgy benyomta a szájába, hogy öklendezni kezdett. Én is várom, hogy megtalálja-e az ujját, mert cumit nem adok neki (egyszer régen próbáltam akkor kiköpte - de nem is szívesen adtam neki).
Réka még mindig nagyon szép baba!
Mariann!
A mi zenélős játékunk meg sajnos tönkrement, bár Tomikát a felkötött pampers-napocskán kívül semmi játék nem érdekli a kiságyban. Nem is hiányolja a zenét eddig.
Nádja nagyon ügyesen játszik!
Erika!
Dani nagyon szép! Neki is szép kerek pofija van, mint Tomikának.
Pumukli!
Nálunk a drnéni a bóraxos hintőport javasolta a kiötésekre (amit a köldök ápoláshoz kellett használni). Mostanában Sudocremmel szoktam bekenni (kaptunk termékmintát).
Tomika is szortyog. Nekünk pesztonka orrszívó van, a múltkor ügyesen el is törtem az üvegszondát. Most nagy nehezen kaptam műanyagot. Ezt talán nem töröm el.
Maszat!
Anna nagyon szép baba!
Igazad van! Én is sokszor kiakadok, hogy nem tudok takarítani, nem úgy néz ki a lakás, ahogy kéne, de mindegy. Szegény férjem hétvégente próbál valamit rendbetenni.
Nálunk egyébként pelus nélkül mérik a babákat.
Rita!
Julcsi nagyon ügyesn tartja a fejét, és nagyon szépen mosolyog.
Bogi!
Lili is nagyon vidám!
Együttérzek Veled! Nem lehet könnyű!
Szerencsére nálunk nincs ebből gond: a férjem szegény hétvégéken próbálja bepótolni az elmaradt takarítást, főzni is szokott. Hétközbne meg hozatjuk a kaját. Most már egy kicsit nekem is több időm van, de így sem sok minden tudok megcsinálni, mert Tomikával muszáj lemenni, mert csak úgy alszik el, és ő a legfontosabb. Engem is zavar, hogy nem áll minden úgy, ahogy kellene, de majdcsak javul a helyzet.
A másik témában meg őszintén szólva én igen visszafogott vagyok a terhesség vége óta (sőt teljesen visszafogott). De nincs belőle gond, megbeszéltük. Pedig korábban egyáltalán nem voltam visszafogott, sőt...! De esténkén mindig fáradt vagyok, nem tetszem magamnak (maradt rajtam egynéhány kiló), kinlódom a fogaimmal (ma megint kiesett az első fogamból a tömés), nem tudom, mikor ébred föl Tomika. Más bajom nincs. De nekem is az a véleményem, hogy egy férjnek meg kell értenie a megváltozott helyzetet. Kitartás!
Humi!
Én tisztába szoktam tenni, mert kifolyik a kaka.
Tomikának már kezd kopaszodni a feje. Kristófak még rengeteg haja van!
Kitty!
Én is vettem néhány napozót, de attól tartok, Tomika kinövi, mire végre nyár lesz!
Na, utolértem magam, szaladok aludni!
Jó éjszakát, szép pünkösdi ünnepeket kivánunk mindenkinek:
Tünde+Tomika
Teszek ide egy érdekes képet: