Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megpróbálok írni,de ez a hülye idő van alighanem hatással Rékára. Most délután az ágyban sírt, leültem vele TV-zni, persze megnyugodott.

Pasik: Nálunk úgy időszakonként jönnek elő a gondok. Mondjuk negyedév nyugalom, 2 hét veszekedés.Most épp nyugalmas időnket éljük. De már rájöttem,hogy amikor dilis kerülni kell, aztán túl lesz rajta.
Nálunk a pici sírása egyáltalán nem idegesíti Apukát, de a nagyok veszekedése....Akkor aztán röpülnek a válogatatlan kifejezések.Pedig a nagyok sokat veszekednek.Olyankor sajnálom Őket,de aztán rájövök,hogy Apai szigor nélkül talán a csilláron lógnának már.
Most pl. a TESCO-ba küldtem el Apukát viszonylag rövid listával,de már ötödször telefonál,mert nem tudja mit hol talál. Hallom a hangján,hogy ideges. A vásárlás nagyon ki tudja borítani. Ha hazajön egy kicsit kímélni kell.
Nálunk is úgy érzem én tartom fenn állandóan a családi békét. Néha én is megkapom,hogy mi ez a rendetlenség,mit csinálsz egész nap(Volt már az is,hogy persze a Babanetezésre jut időd....)de mostanában nem, bár tegnap célzásként rákérdezett,hogy mikor porszívóztam a dolgozószobájában. Amikor bevallottam,hogy bizony nem emlékszem én arra,jót nevettünk. De ma azért csili-vilire rendbevágtam a szobáját és a hálót is. Kaptam is dícséretet.
Persze a gyerekek általában nálunk is rám maradnak, Ő egész nap dolgozik, és utána ált. leül a gép elé, mellette meg megy a Viasat3 a vámpírokkal. Mint egy gyerek,úgy elvan.
Modtam is,hogy én vagyok a 4 gyereket egyedül nevelő anya, így kéne igényelni a csal.pótlékot is. Persze megsértődött. Amúgy rendes,mindent megtenne a családért,de igencsak lobbanékony természet. És ezt hiába beszéljük meg,adott alkalomkor úgy sem jut eszébe.
Bogi!
Szerintem is jót tenne eyg hozzáértő szakember a férjednek, mert magától nehezen tudja megváltoztatni a természetét.

Mit szóltok ehhez az időhöz? Szegény Rékának alig van ruhája, nem gondoltam,hogy 68-as méretből(amit most hord termoruhákat kell venni így majdnem június elején)Persze tele van a szekrény szebbnél-szebb napozókkal.

Szilvus!
Ma vettem én is egy új fotógépet(még nem volt időm kibontani sem),de most nem olyan extrát vettünk,családi képeknél az előző tudásának sem használtam ki 30%-át sem,viszont ha besz@rik, nem fog annyira idegesíteni. És még lehet,hoyg a másikat is megcsinálják.

Szilvus!
Szeret Peti hason lenni? Nálunk Réka utál születése óta. Ha hasra rakom gyönyörűen emeli a fejét, és már ordít 5 perc után,ha nem tudja tartani,de le nem tenné a matracra.

Képzeljétek tegnap Pesten voltunk, és Réka egész uton kisangyal volt, 2x evett,azonkívül aludt meg nézelődött. Én sokkal jobban elfáradtam. (Ha én vezettem volna,biztos nem lettem volna ennyire fáradt)

A múltkor aggódtam,hogy keveset gügyörészik Réka. Azóta hirtelen sokkal többet magyaráz(persze azért Orsit nem tudja túlbeszélni Kép )Két-három napom tellett azzal,hogy teszteltem szegény gyereket,hogy biztos OK-e a hallása. Többször feltapsoltam a legmélyebb álmából, persze üvöltött szegény utána.

Na megyek,mert mindjárt hazaér Csaba a bevásárlásból, és ott kell lennem kipakolni, és meghallgatni,hogy mennyire elfáradt, és utálja a boltokat.(Nem csodálom,hogy nem találja meg a cuccokat a boltban,ha a hűtőben a szemmagasságban lévő dolgokat nem veszi észre. Hiába férfiből van. Na,nem leszek igazságtalan, biztos mi is sárkányok vagyunk néhaKép

Mirrmurr!!!!!!! Nem jelentkezel????

Kitty
kitty123

SzilvuuuusKépKép

Szégyeled magad mert kupi vaan???????, A fene ott egye meg!
Nekem a szekrény aljában van a vasalnivaló vagy egy hete.....

Nálunk Apa azóta "normális" amióta Anna született, és amíg a kórházban voltunk, Ő volt Petivel egy hétig. Tutira vettem ,hogy Anyós itt lesz reggeltől estig, de "szerencsére" benáthásodott, és ki lett tiltva,. nehogy megfertőzze Petit (pont infulenzajárvány volt) Peti meg ugye a friss Annát. De mondtam ha Peti tatnyos amire megjövünk, lebuknak. Így tényleg nem volt segítsége ami még rosszabb volt mint nekem, mert ő legalább esrte hazajött. Igaz, halom szennyes várt, egy hétig majdhogynem ugyanabban a ruhában jártak...de ügyik voltak, vásároltak, mindennap bejöttek a kórházba.
Noha azt mondta, hát ez tök jó (ebéd jött nekik), eljönne gyesre mert ez tiszta buli (na jóó peti 2,5 éves egész nap csavarogtak a várossban, mit ne mondjakl, idén már én is ellettem volna vele (jön gyalog, szobatiszta, mwegeszi a pizzát, bármit (aMIÉrt fizetni kell) útközben, nem kell nagy cuccossal mászkálni. Idén már ákllatkert, nagyi, akár szentende, stransd...lehetett volna. Na majd 2 év múlva AnnávalKép
Naszóval azóta nem kapok, hogíy egész nap itthon vagyok...

Bocs a hibákért, aNNA itt tekereg a kezermben

Jaa a fejét továbra sem emeli, de oldalra fordult meg vissza

pusz, mert megunta

maszat
maszat

Szia Andi!
De jó volt hallani (olvasni ) rólatok.

Szilvus!
Kicsit eltüntem, mert nagyon sok volt most a munkám, de jó lenne már tényleg elmenni együtt fagyizni!
Hol voltál melyik papnál a keresztelő miatt? És milyen feltételeket szabtak?
darla

Sziasztok,
A múlt hét elég sűrű volt, mert az öcsém esküvőjére készültünk, ezen a héten pedig pihentük a fáradalmakat. Egyszóval nagyon lemaradtam. Nem is gondoltam, hogy ilyen gyors itt az információ áramlás. Ha lépést szeretnék tartani veletek, akkor nem lehet csak úgy kihagyni 10 napot! Őszintén megvallva még nem olvastam mindent vissza, de a képeket mind megnéztem. Mindannyian gyönyörűek és a "fényképészek" is nagyon ügyesen elkapták a megfelelő pillanatokat!
Humi!
Köszi, ha beraksz a táblázatba. Adatok: Szülés ideje: 2004. 03. 11. , 41. hét + 3 nap, Zsolt István, 4030g, 57 cm, 77 napos. Nekünk mostanában az esti és éjszakai elalvással nincs gondunk szerencsére ( egyszer kel fel éjszaka 2 és 4 között). Lehet, hogy nagyon szabálytalan, de ezt úgy csináljuk, hogy kb. 7-kor szopizik, utána, kicsit ébren van, majd az ébrenléti szakaszt a fürdéssel zárjuk, amíg még jó a kedve. Fürdés után pedig ismét cici (kb. 1,5-2 óra telik el a két szopizás közöt). Ekkr viszont már szopizás közben majdnem elalszik, így büfizés után csak berakom a kiságyba és már alszik is. Éjszaka, pedig nem ébred fel egészen szopizás közben. Ez persze nálunk is csak akkor igaz, ha nem pelenkázok. Egyszer hagytam benne véletlenül hosszabb időre a trotyiban, de nem pirosodott ki szerencsére a popsija.
Ági, Gabi!
Nekem egy barátnőm ajánlotta hasfájásra a Gripe Water nevezetű gyógyszernek nem minősülő készítményt, azt mondta ők csak csodaszernek nevezik. Kapormagolajat tartalmaz, tehát tényleg nincs benne semmi természetellenes.
Ági, sok sikert a vizsgákhoz! Én mindíg csodálom azokat akik gyerek mellett tanulnak. Nem semmi teljesítmény!
Gabi! Mi is szeretnénk 3 gyereket (egyelőre csak egy van), hát nem tudom én hogy bírnám. Most el sem tudom képzelni, hogy boldogulnék hárommal. Le a kalappal!
Móki!
Küldök képet, remélem sikerül csatolni!
Brigi!
Mivel azóta nem voltam a neten most gratulálok Lucához, ugye, hogy elindult magától! Ezek a gyerekek tudják, hogy mikor muszály indulni.
Karmen!
Már irigyellek, hogy túl vagytok a szurin én úgy félek ettől a 3 hónapos oltástól! Remélem nem lesz nagy gond és nem lázasodik be nagyon. Mi 10 nap múlva megyünk.
Nálunk szerencsére a férjem nagyon elnéző velem, ez persze motivál és én is jobban igyekszem. Lehet, hogy azért becsüli meg a "főállású anyaságot", mert néha itthagyom neki Zsoltikát, persze csak két szopi között. Mire hazajövök teljesen kivan és dicsőít, hogy nem tudja hogy bírom ezt. Pedig ez csak két óra!!Persze azért néha Ő is szóvá tesz ezt-azt.
Nálunk a fejemelés nagyon megy, de Zsolti viszont nem szerti jobbra fordítani a fejét. Mindig balra néz akkor is, ha jobb oldalra próbálokrakni minden érdekeset.
Most sajnos mennem kell, mert már majdnem két órája itt ülök és még fürdetni is kellene, de Zsoltika nagyon alszik. Nem tudom mi lesz, legfeljebb csak etetés lesz belőle, mert nem akarom kiverni szeméből az álmot.
Üdv mindenkinek!
Eszter

Ilyen volt kb. 2 hetesen, majd legközelebb küldök későbbi képet is.
Kép
pesztus

Hát lányok az én férjem 4 év alatt nem sok házimunkát csinált. Aztán jött a terhesség nekem szigoru fekvéssel, rámaradt a takaritás, mosogatás, hogy Orsi megszületett én meg nem tudtam átvenni töle. Szoval le a kalappal én azt hittem jol ismerem de nem gondoltam volna hogy ilyen sokáig birja, pedig ö is nagyon elfárad a munkában.

Mirmurr! még otthon??

Gabi! jo keresztelön hányan lesztek?

Ja még nem is meséltem (azt hiszem de olyan ciki mert folyton elfelejtek dolgokat) hogy elmentünk a keresztelési kikéröért és feltételeset adtak. Hogy ök nem garantálják a keresztény szellemben nevelést mert nem ismernek. De ha a plébános amott úgy látja jonak akkor beleegyeznek. Azt hittem hülyét kapok, pedig mi katolikus oviba, iskolába akarjuk járatni.

Mi is 3 gyereket szeretnénk, de anyagilag lehet csak 2t tudunk bevállalni (szivem szerint 4et is vállalnék, de az tuti nem menne)
Hát én sokat gondolok most az ikres anyukákra én nagyon szerettem volna ha ikreink lennének de igy utolag nem birnám.

Humi! boldog szülinapot (lehet már irtam, erre sem emlékszem)

Kitty! csak megy nálatok is a duma, én meg irigylem hogy nálatok szeret hason feküdni Réka, Orsit probálgatom de igen rövid ideig viseli el, aztán a szokásos sirás.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Humi, boldog szülinapot!

Eszter, nagyon helyes Zsoltika!

Hajnali etetés után gyorsan elolvastalak benneteket, mert holnap lelépek egy hétre a párom szüleihez a manóval, s kiesek. Egy hetet amúgy is nagy meló végigolvasni, amilyen termékeny a társaság, nem tetézem még a tegnapi adaggal isKép

Az én párom nagyon értékeli a házimunkát, azonnal kiszúrja, milyen csili-vili (ha van rá időm), és nem érdekli, ha nincs, s itt ott pormacskák dorombolnakKép Mostanában sokat dolgozik, hazajön, eszünk, és folytatja itthon, így a mosogatáson (néha) kívül nem nagyon száll be, de ha van ideje, szívesen segít. (engem jobban zavar a rendetlenség, úgyhogy ha nem is mindig vendégváró ragyogás van itthon, de próbálok összapakolni legalább. Ha már lesz, aki szét is pakol, és nem csak a szivacson heverészik, ill. a tesók majd, akkor lehet hogy engem sem fog annyira zavarni, ha nincs minden a helyénKép Nagyon lelkes, segítőkész, csak a gyakorlati megvalósítás idő híján késikKép

Másik témaKép :Kezdetekben, mikor manó órákig szopott (éjjel az ágyunkban etettem) ,s még nem volt tökéletes a technika, egyszer-egyszer arra ébredt a párom:" ne csak a végét kapd be kicsim, az egészet, úgy jobb lesz". Elégedett, egyetértő mormogás, sóhajtás hallattszott a sarokbólKép, párszor meg is jegyezte, hogy ilyen szövegre ébredni éjszaka, s utána ALUDNI tovább, már-már emberfeletti teljesítmény.Kép

Megyek, mert(ha szerencsém van) még alhatok 8-ig.

Mariann, nem most szülinapozol Te is a héten? Boldog szülinapot!

Puszi, jó hétvégét,

Móki
móki

Sziasztok!

Szia Darla!Kép
Rég nem hallottunk felőletek!!!!!!!! Hogy vagytok, mi van Hangával??? Biztosan kis vasgyúró már! Gondolom nincs vele semmi probléma, fejlődik rendesen és szopizik is. Karolina hogy viszonyul a kistesóhoz? Továbbra is jó a kapcsolat?
Azért ne dolgozzál ám túl sokat!Kép Írjál, ha van időd, hogy mi van veletek!!!

Szilvus!Kép
Nálunk a mostani reggeli és a délutáni alvás azt hiszem a következetességen múlott,mertminden nap ugyanazt, ugyanúgy csináljuk végig és ebből egyszer sem engedtem. Pedig sokszor volt olyan, hogy Lili még félóramúlva is sirdogált,amikorén már lezuhanyoztam, rendbeszedtem magam, de sohase vettem ki a kiságyából, habár már megszakadt a szívem érte. De csak így sikerült elérni, hogy minden reggel 7 és 8 között le tudom rakni most már szinte minden hiszti és sírás nélkül és alszik fél 11-ig, délután pedig ugyanez.
Sőt, időközben rájöttem, hogy délben,amikor hazajön Pali ebédelni,akkorsem muszáj őtkézben tartva kajcsizni és hallgatni a nyűgösködését, mert lerakom és elalszik, csak sokáig nem jöttem rá, hogy akkor is nyűgös és sír, ha már álmos,én mindenáron kézben tartva akartam megvigasztalni,pedig le kellett volna rakni egyszerűen aludni. Ja és mindig hason alszik, kivéve éjszaka,így tud a legjobban és leghosszabban aludni.

Nálunk inkább a babakocsis alvássla van probléma, tegnap is elmentünk sétálni, max.fél órát aludt,utána csak nézelődött ésha bementem vele egy üzletbe,2 perc után rázendített, mintha kikövetelné, hogy gyerünk,menjünk mártovább, ne nézelődj, ne költsd a pénzt! Kép (Pedig neki is néztem keresztelőruhát, nem csak magamnak nacit...Kép)

Így nálunk a séta csak arra jó, hogy kimozdulunk otthonról, stb., de alvás szempontjából az időtartamot tekintve sokkal rosszabb...

Mindenkinek!
Tudjátok, hogy a DM-nél működik egy ún. bababónuszprogram? Ki kell tölteni egy jelentkezési lapot, mellékelni a szül. anyakönyvi kivonat másolatát és (nekem legalábbis jó sokára, 2 hónap után) kiküldenek egy kuponfüzetet, ami a DM üzletekben váltható be, különböző termékekre kedvezményt ad illetve van egy-két ingyenes termék is (pl.Laktoherb tea, Dove szappan).

Ebben a kuponfüzetben találtam egy nagyon-nagyon szimpatikus bababarát üdülőhelyet, ahova 10% kedvezményt adnak a szállás árából. Többen emlegettétek Alsópáhokot, a Kolping hotelt, ez más jellegű, természetközelibb, de nagyon barátságos, nézzétek meg:

www.csiribiri.hu

Szép napot!Kép
Andi
bagandre

Sziasztok!

15-en leszünk a keresztelőn felnőttk és 6 gyerek lesz. csupas finomságok lesznek, de nem én csinálom egyedül hanem anyu és tesom is besegít. most is megyünk még vásárolni, az elmaradottakat megvenni.

ismerem a grip Watert többnyire azt szoktam adni,mert hiába készítem el a teát (mecsek tea) nem issza meg, cicin kívül nem fogad el semmit.

Az én párom szokott takarítani, főzni, egyedül mosogatni nem, így nem lehet azt mondani hogy semmit nem csinál. Amikor ideköltöztünk azt beszéltük meg hogy enyém a ház takarítása övé a kert rendbehozatala. de ettől függetlenül amikor terhes lettem Rékával sokat segített és ez meg is maradt.

Gyönyörűek a gyerekek.

Sziasztok

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Móki! ha jol emlékszem Mariannak hétfön lesz a szülinapja.

Andi! igen, én akartam váltani kuponfüzetet de márc. még nem volt.

Hát nálunk csak a 2 keresztszülö lesz ott meg plusz 1 gyerek. Igy nem kell vendégeket fogadni a mostani lakásban nem is lehetne most meg nincs pénz étteremre.

Nekem tetszene Alsópáhok de túl drága, nem hiszem valaha eljutunk oda. De azért megyünk nyaralni legalább az idén.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Én is megkaptam már a levelet,hogy elmehetek a DM-be a kuponfüzetért.(Majd Apuka, hozzánk a legközelebbi uis.Zalaegerszegen van Kép ) Az ingyenes terméket oda is adják rögtön?

Karmen!
Félreértetted, Réka utál hason feküdni, de ha mégis megpróbálom úgy rakni,akkor egy kis szenvedés után vagy visszafordul(ha úgy áll a kiskeze) vagy ordít torkaszakadtából. De közben le nem tenné a fejét,csakazért sem. Ez már újszülött korától így van.
Viszont mozgásban sem valami hajde fürge. Még nem fordul oldalra, bár az utóbbi napokban,mindha gyakorolgatna,de nem marad úgy. És én ahogy beteszem az ágyba,mindig úgy van. Lehet,hogy azért mert nem sír,így nem rúgja magát össze-vissza. Viszont oldalról elveszi a játékot, és tartja a kezében, tömi a szájába. Kifejezetten szereti az egymásra rakosgatott LEGO-pipi figurát darabokra szedni. Ami kupit tud csinálni az ágyban...

Rita!
Megvettem a Kismamát, még mindig meghatódtam a történeteden.

Biztos jó lehet az Alsópáhok, hallottam is róla. Szerencsére a férjem kapott céges beutalót Mezőkövesd-Zsórifürdőre, így fillérekből megússzuk a nyaralást. Még sosem voltam ott, a nagyoknak biztos jó lesz.(Meg nekem is,mert nem kell főzni Kép ) Külföldre babával nem merek elmenni, ha valami van, még ha beszélni tudnék is, de nem tudom milyen gyógyszert adnak, stb. Remélem addigra az idő sem síelnivaló lesz.
Rakok fel tegnapi képet (csak a fotó miatt bírta ki hason), most tesztelgetem a kamerát. Apja épp modja neki,hogy pudinghasú.

Kitty
Kép
Kép
kitty123

Sziasztok!

Kitty, igen, egyből odaadják a terméket, persze, csak ha van készletenKép

Andi, már én is írtam erről a csajoknak, csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy én a múlt héten voltam kint a DMközpontban(mivel én náluk dolgozok/dolgoztam) és az egész épp átépítés alatt van, nagy a fejetlenség, szóval ne csodálkozzatok, ha sokára jön a levél.

Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Megpróbálok én is feltenni képeket a gyerkőceimről, bár még fogalmam sincs, hogy kell, soha nem próbáltam.
Remélem, sikerül!
Most ennyi, ördögfiókám kiabál!

Erika
pera

Sziasztok!Kép

Ma voltunk ismét Kisfiunkkal az Auchanban vásárolni, végigszunyálta az egészet. Jó sokan voltak a Pünkösd miatt, mi is későn mentünk, mert Petit úgy kellett ébreszteni 1/2 9-kor...

Maszat
Ma kivasaltam...BrrrrKép A mosogatáson kívül ezt útálom még nagyondenagyon.

Kitty
Peti sem nagyon szeret hason lenni, kivéve, ha alszik. Hasfájósan mindig hason altattam éjszaka (tudom, nem szabad...), kb. 2-3 hete már háton alszik. Minden nap 1-2szer napközben hasravágom. Elnézeget egy darabig, aztán jön a nyűglődés, közben homorít, azaz feje-lába a levegőben, a kezével meg csapkod. olyankor megszánom és hátrafektetem.
Nagyon szép baba Réka, dunduskaKépAranyos a kis pudinghasaKép

Andi
Hát jó NektekKép Sajnos ez Petiről nem mondható el. Hetek óta, ha lerakom a kiságyba, üvölt, mint a fábaszorult féreg. Elvan séta közben, elvan az ülőkében, még be is alszik, de az ágyban egyszerűen NEM. Üvölt, amint lerakom. Ha hgagyom üvölteni, akkor addig üvölt, amig ki nem veszem, akár 1 órán át. Mint pl. most. Mindjárt fürdik, és 3/4 7 óta játsszuk ezt. Nem tudom mit tegyek, mert egy ekkora babának még napközben is alukálnia kellene. Tegnap pl. SEMMIT nem aludt napközben, meg is lett az eredménye, estére úgy túlpörögte magát, hogy csak egy fél kúppal tudtuk lerakni aludni.Kép Szóval nem tudom, mit tegyek, mert baja, azaz beteg nem lehet, hiszen szépen fejlődik minden szempontból. De sajnos az ordítás nagyon ki tud borítani, nem tudom, mit tegyek, sajnálom ha ordít, de nem tarthatom kézben egész nap, de ordítani sem hagyhatom órákig, mert nem hagyja abba. Hát ez van.

Lányok valakinek van hasonló tapasztalata?

Na végre megvettem a Kismamát és elolvastam újra Julcsi születésétKép Olyan szép, Rita, szerintem Juli is megkönnyezi majd ha elolvassaKép Alsópáhokot megnézem, mit kóstál szeptemberben, hátha az Egészségpénztárral el tudom számolni. A Kismamában egy osztrák bébibarát szállóról is irtak, megnézem azt is.

Peti fürdik és rettenetesen ordít, tényleg nem tudom, mi baja mostanában.

Puszi,

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Ki vagyok teljesen!! Kép Kép

Szilvus!
Matyika is üvöltött egész délután, de-t aludt, de a du-n az katasztrófa. Ráadásul nekem piszkosul tanulnom kellene (éjjel már nem megy). Már együtt pityeregtünk esteKép Jobb ha el sem megyek vizsgázni kedden. Gonodolom érzi rajtam a feszkót+minden baja is van. Mind1 ez van, én akartam ,csak nem gondoltam hogy ilyen nehéz lesz a suli mellett. Megbolondulok 9.-ig. KépKép

Ja és kiságyat mi is reggel elfelejtjük és csak este nézük meg újból, hogy megvan-e még. Rettenetesen üvölt ha bele teszem. Ha elalszik a nappaliban, és belecsempészem (én örülök), Ő meg megvárja, hogy kitegyem a lábam és rákezd, mint akit nyúznak! Nem bírom hallgatni mert nagyon felhúzza magát és utána csak hüppög.
Szóval Szilvus nem tudok segíteni, csak csatlakozom: Ha valaki tud gyógyírt a nappali kiságy "kiütésre" szóljon!!!

Most megyek. Apraját megfürdettük, nyomtunk neki 1 puszit, és most csendesen hívja álom manót Kép

Mindenkinek nyugis éjjelt!
Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Lányok, remélem nem beszélek marhaságot, de anya azt mesélte, hogy én sem bírtam a kiságyat, és így egész nap az ő ágyuk közepén, illetve a babakocsiban voltam.Ez utóbbiban volt, hogy éjszaka is.Olvastam valahol, hogy vannak babák, akik egyszerűen nem bírják.Talán a rácsok miatt.
Szerintem próbáljátok meg ti is ezeket, ha még nem próbáltátok.Hátha bejön.Nekünk szerencsére nincs ilyen gondunk.Sőőőt, ahogy olvasgatom itt a topikokat, egyre inkább úgy érzem, hogy iszonyú szerencsés vagyok Sárával, mert neki nem igen volt hasfájós korszaka, altatni is csak nagyon-nagyon ritkán kell, a frontok se viselik meg és csak az idegenektől hisztis.Igazán csak akkor sír, hogyha éhes, vagy ha kakilnia kell.Mert az sajna nem nagyon megy.De alapjában véve szerencsére ő nagyon-nagyon jó baba.
Remélem sikerül valahogy rávenni őket a szundira.

Sok puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Próbáltátok már a kiságy helyett mondjuk a nagyágyra (pl. hálóban)letenni és ott elaltatni napközben? Nálunk Lili ottis szépen elalszik, leterítem a takaróját az ágyra, pelus a feje alá és a fejéhez a Pampers napocska meg egy másik kedvenc és így is elalszik, nem csak a kiságyban.

A nagyágyról nem gurulhatnak le, biztonságos, mégsem az "utálatos" kiságyban kell aludni, de a hordozónál és a babakocsinál jobb.

Jobb ötletem nincs, valószínűleg minden babánál ki kell kísérletezni, mi jó neki...

Szilvus!Kép
Én meg azt nem tudom, hogy mikor fogom azt megérni,hogy ne a gyerekem ébresszen fel, hanem fordítva!!! Azt hiszem,erre még jócskán várni kell nálunk, habár most már beálltunk egy elég kényelmes rendszerre: kajcsi este 7-8 körül, alvás éjfélig, 1-ig (vagy még később), apuka megeteti a gyereket, mert úgyis fenn van még, mert netezik, a legközelebbi szopi meg fél 5 körül van,akkormagam mellé veszem az ágyunkba, így még alukálhatok, ő is visszaalszik fél 7-ig, sírás-rívás nincs, csak nyöszörgés, ha trotyi vagy puki van...így már egész jól elviselhető az éjszakai dolog...Kép

Egyébként én is nézegettem Alsópáhok honlapját és az árakat, de még egy hétvége is elég húzós,ráadásul nekem a bioházak tetszettek nagyon, de az baromi drága a rengeteg kötelező költség miatt (takarítás, törülköző, stb.) Azt hiszem mi idén csak csak a nagyszülők nyaralójában illetve kertjében fogunk nyaralgatni, nem utazunk el sehova, esetleg egy hétvégére... majd jövőre!Kép

Jó éjt mindenkinek!
Andi
bagandre

Sziasztok!

Réka nálunk sem alszik nappal kiságyban, de nekem egyik sem aludt ott. Nekünk a doki azt mondta hogy próbáljam azzal elválasztani a nappalt az éjszakától hogy nappal nem az ágyában alszik hanem a mi ágyunkon vagy bárhol máshol. hát nekünk Réka nappal a hordozóban alszik nagyokat. az a baj hogy nekem este se alszik el a kiságyban, hanem a hordozóban, és ha megpróbálom átcsempészni akkor felébred. így többnyire velünk alszik, pedig átkellene szoktatni, vagy ha már nem angyon bírom akkor elalszik a hordozóban. Tudom hogy nem jó ha abban van sokáig, de ott viszont alszik rendesen.

Pumi multkor nem válaszoltam neked az ujjszopással kapcsolatban. Nekem Betti nem fogadta el a cumit, viszont az én ujjamat szopta addig amig a sajátját megnem találta, csak alváshoz szopta, és 4 évesen magától leszokott róla. Norbi viszont cumizott, ő is csak alváshoz, vagy ha nagyon fáradt volt. 2 évesen eldobta egyhétvégén és nem volt tartalék, onnantól kezdve nem kellett neki. úgyhogy mi szerencsések vagyunk cumi tére, és Rékánál is azt veszem észre hogy csak amikor álmos, akkor kell neki a cumi.

Na megyek, töltögetek képet

Sziaszok

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!
Jól lemaradtam!
Mi jól vagyunk. Szerdán megkapta Tomika az oltásokat (a 3 hónaposat+ az ajánlott agyhártyagyulladás ellenit). Szegény sírt, de hamar megnyugodott. Napközben aztán itthon nagyon sírt, délután bealudt vag 3 órát. Estére belázasodott. Hát - gondoltam - adunk neki kúpot. Benyomtam - kijött. Benyomtam - kijött. Fel kellett hívni az anyukámat, hogy hogyan kell kúpot beadni. Aztán sikerült, és nagy sokára levitte a lázát. Éjjel alig aludt - azt is köztünk, másnap meg aludt 3/4 10-ig. De csütörtökön már angyali baba volt: egész nap nevetett, beszélgetett.
Szóval túl vagyunk az első lázon. Amúgy minden rendben, csak kicsit befelé tartja a lábfejét, drnéni azt mondta, hogy tornáztassuk kicsit.
Méretei: 5600 gramm, 62 centi. Még mindig szépen gyarapszik. És egyre okosabb, ügyesebb. Már a pihenőszékből is majdnem "kimászott", muszáj mindig bekötni.
Ja, és csütörtökön volt 3 hónapos. Szerencsére javult a hasfájás is (már csak ritkán van), és az esti nyűgösség is kevesebb. Egyedül is elvan egyideig, de nagyon szeret beszélgetni.
És kb.3-4 óránként szopik. Ez nagyon nagy dolog, mert az első hónapban el sem hittem, hogy valamikor meglesz cici nélkül. Persze most is van, hogy sűrűbben kér, de most már mással is el tudja magát foglalni. Éjjel még mindig 2-szer fölébred, de jó esetben hamar visszaalszik.

Móki!
Hála Istennek sikerült egy közeli papot találni, aki megkereszteli Tomikát. Persze ismerős ajánlotta + kellett a férjem jó dumája is, de elvállalta. Július végére tervezzük, mert akkor jönnek a húgomék haza Londonból, és ők lesznek a keresztszülők.
Andris nagyon édes!

Szilvus!
Látom, Peti is szeretei a tornáztatót. Tomika is szereti püfölni. A 2 hómapos oltáskor nekünk sem volt láz + keményedés sem.
Peti nagyon édes az ujjszopós és a nevetős képen is. Olyan igazi csibészes kisfiú.
Tomika 3-4 hetes korában fordult meg az ágyban, ha kicsit ott kellett hagynom. Mostanában csak a takarót rúgja le magáról 1 másodperc alatt.
Látom, a fejét is nagyon ügyesen tartja. Tomika továbbra sem hajlandó heson lenni, azonnal üvölt.
Mi továbbra is séta közben a kocsiban alszunk, de néha még abból is ki kell vennem,és a kezemben 1-2perc alatt bealszik. Bár mostanában - ha elalszik a kezemben - be szoktam tenni a kiságyba, és szokott valamennyit aludni. Én egyébként továbbra sem hagyom sírni. (Persze van, amikor nem tudok rögtön rohanni hozzá.) Úgy gondolom, hogy még olyan kicsike, és annyira szüksége van ránk.

Gabi!
Tomika az öklét rágja, tegnap úgy benyomta a szájába, hogy öklendezni kezdett. Én is várom, hogy megtalálja-e az ujját, mert cumit nem adok neki (egyszer régen próbáltam akkor kiköpte - de nem is szívesen adtam neki).
Réka még mindig nagyon szép baba!

Mariann!
A mi zenélős játékunk meg sajnos tönkrement, bár Tomikát a felkötött pampers-napocskán kívül semmi játék nem érdekli a kiságyban. Nem is hiányolja a zenét eddig.
Nádja nagyon ügyesen játszik!

Erika!
Dani nagyon szép! Neki is szép kerek pofija van, mint Tomikának.

Pumukli!
Nálunk a drnéni a bóraxos hintőport javasolta a kiötésekre (amit a köldök ápoláshoz kellett használni). Mostanában Sudocremmel szoktam bekenni (kaptunk termékmintát).
Tomika is szortyog. Nekünk pesztonka orrszívó van, a múltkor ügyesen el is törtem az üvegszondát. Most nagy nehezen kaptam műanyagot. Ezt talán nem töröm el.

Maszat!
Anna nagyon szép baba!
Igazad van! Én is sokszor kiakadok, hogy nem tudok takarítani, nem úgy néz ki a lakás, ahogy kéne, de mindegy. Szegény férjem hétvégente próbál valamit rendbetenni.
Nálunk egyébként pelus nélkül mérik a babákat.

Rita!
Julcsi nagyon ügyesn tartja a fejét, és nagyon szépen mosolyog.

Bogi!
Lili is nagyon vidám!
Együttérzek Veled! Nem lehet könnyű!
Szerencsére nálunk nincs ebből gond: a férjem szegény hétvégéken próbálja bepótolni az elmaradt takarítást, főzni is szokott. Hétközbne meg hozatjuk a kaját. Most már egy kicsit nekem is több időm van, de így sem sok minden tudok megcsinálni, mert Tomikával muszáj lemenni, mert csak úgy alszik el, és ő a legfontosabb. Engem is zavar, hogy nem áll minden úgy, ahogy kellene, de majdcsak javul a helyzet.
A másik témában meg őszintén szólva én igen visszafogott vagyok a terhesség vége óta (sőt teljesen visszafogott). De nincs belőle gond, megbeszéltük. Pedig korábban egyáltalán nem voltam visszafogott, sőt...! De esténkén mindig fáradt vagyok, nem tetszem magamnak (maradt rajtam egynéhány kiló), kinlódom a fogaimmal (ma megint kiesett az első fogamból a tömés), nem tudom, mikor ébred föl Tomika. Más bajom nincs. De nekem is az a véleményem, hogy egy férjnek meg kell értenie a megváltozott helyzetet. Kitartás!

Humi!
Én tisztába szoktam tenni, mert kifolyik a kaka.
Tomikának már kezd kopaszodni a feje. Kristófak még rengeteg haja van!

Kitty!
Én is vettem néhány napozót, de attól tartok, Tomika kinövi, mire végre nyár lesz!

Na, utolértem magam, szaladok aludni!
Jó éjszakát, szép pünkösdi ünnepeket kivánunk mindenkinek:
Tünde+Tomika

Teszek ide egy érdekes képet: Kép
ptünde

Rékáról egy mai kép Kép

Kép

gabi1

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a szülinapi jókívánságot! Kép Még fel sem fogtam, hogy ezentúl egy X-el több vagyok. Igaz, hogy nem érzem magam annyinak, különösen mióta manócska megszületett, de mégiscsak pocsék érzés ha eszembe jut.

Én is elolvastam a Kismamában Julcsi születés történetét, amin ismét meghatódtam. Rita, olyan csodálatosan írtad le, amilyen csodálatosan történt, telis tele érzelemmel az élet eme nagy csodájáról. Tényleg kedvet csinál a szüléshez.

Szilvus,
Hát, nem irigyellek. Nálunk is ez a helyzet alvás terén, azzal a különbséggel, hogy Kristóf alszik napközben. A kiságyban viszont ugyanazt produkálja, mint Peti; ezért én úgy vagyok vele, hogy már nem is eröltetem. Végülis mindegy, hogy hol, csak aludjon. Így Kristóf hol itt, hol ott alszik el (ahol éppen dolgom van). Idővel majdcsak beáll valami normális rendszer.
Kérdezted, hogy mit csinálok Kristóf bőrével: Kitaláltuk, hogy a gyógyszertári fürdetőkrémet nem a gyerekre kenjük és nem is közvetlenül a fürdővízbe nyomjuk bele. Helyette apjuk mikróban egy pohárban vizet melegít kb. 80 C°-ra és abba 20-25 cm-es csíkot nyom bele a krémből (ez az ajánlott mennyiség kétszerese), ami így pillanatok alatt feloldódik. Ezt hidegebb vízzel felengedve készül a fürdővíz. Ebben fürdetünk és ezzel mosom Kristóf arcát is, másnaponta pedig egy kevés lightolaj spray-vel kenem be a pofiját. Ennyi a nagy titok. Kép

Kitty,
Réka tüneményes és neki is csodaszép bőre van! Kép
Mivel Kristóf még csak 1 hónapos, mi csak aug. végére tervezünk nyaralást. Azt még nem tudom hova megyünk, de külföldet még én sem merek bevállalni.

A férjemmel én nagyon szerencsés vagyok. Ő soha nem teszi szóvá, ha nem ragyog a lakás. Sőt, ellenkezőleg. Azért szokott leszúrni, hogy "már megint nem pihentél". Persze a pihenéstől nem lesz itthon rend és tisztaság, így ez elég sűrűn téma nálunk. Ráadásul sok apró házimunkában segít nekem itthon, pedig mellette tényleg sokat dolgozik. Szóval egy szavam nem lehet. Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy belekostóltam már a házasság rossz oldalába is, mással. Amiből azt a tanulságot vontam le, hogy, bár közhely, de "mindenkinek joga van a boldogsághoz" és ha azt nem kapja meg a társától, akkor ne szenvedjen tovább. Én 10 évig éltem állandó problémák között, elhitetve magammal, hogy a gyereknek szüksége van az apjára, ezért inkább tűrtem. Hiba volt, mert a gyereknek sem volt jó az az állapot. Ma már nagyon bánom, hogy annyi időt elvesztegettem.

A mai nap nálunk az emlékezés jegyében telt. Épp egy éve annak, hogy elvesztettük a pocaklakó előző babánkat, aki bár még nagyon pici volt, de mégis hatalmas űrt hagyott maga után. Kép Akkor még álmodni sem mertem, hogy egy évvel később boldog Anyuka leszek. Kép Furcsa dolgokat produkál az élet.

Bocsi, hogy már megint hosszú voltam.

Puszi: Humi
humi

Sziasztok,

HumiKép
Én is egy X-szel több leszek...
23-án volt egy éve, hogy én is elvesztettem egy babát, aki szintén ici-pici vot (5-6 hetes). Nekem is eszembe jutott aznap, aztán ránéztem Nádjára és jobban éreztem magam. De elfelejtni akkor sem fogom soha.

Házasság, hát férjem ugyan van, de házasság az nincs. Most még csak időnként jut eszembe, hogy jó lenne egy igazi társ. Szerencsére Nádja eléggé lefoglal, és nincs sok idő ezen rágódni. De azért ez így nem jó. De hát hol vannak a normális pasik?!? No, meg kedvem sem lenne "vadászni", meg különben is. És a herceg nem lovagol el a fehér lován itt a házunk előtt..., de még a környékünkön sem Kép

Na jó, húzok aludni mielőtt beleélem itt magam a sanyarú sorsombaKép

Mariann
tmarianna

Mariann Kép
Ezek szerint részben sorstársak vagyunk. Kép
Férfi ügyben ne keseredj el! Tudom, hogy hülyén hangzik, de higyj benne, hogy jönnek jobb idők! Holnap majd küldök mailt, de most megyek aludni.

Ági Kép
Az előbb elfelejtettem megköszönni az elalvás tippet. Még egy kicsit várunk, hogy erősödjön Kristóf és ha már leállt az éjszakai szopiról, akkor sírás ide vagy oda, megy vissza az ágyikójába éjszakára. Irigyellek a kitartásodért a viszgákat illetően. Én inkább elhalasztottam az államvizsgát. Nem mertem a pici mellett bevállalni. Inkább majd ősszel. Keddre egy kalappal.... Kép Kép Kép

Brigi rég jelentkezett. Mi lehet velük?

Mirmurr Kép Babázol már?

Eszter Kép
Íme a kibővített táblázat:
Kép
humi

Jó reggelt mindenkinek!

Nem tudok aludni, nem úgy mint apraja és apóca. 6-kor ébredt Matyikám (1/2 9-óta Kép), és most visszaaludt Apa mellett.

Goncaze!
Már régen hallottunk felőled!? Dani hogy van?
Akartam írni, hogy a Bátyám+én is 1700 gr-al láttuk meg a napvilágot, és semmi gond nincs velünk. Nekem van szemüvegre szükségem, de valszeg ezt Aputól örököltem. Egyébként bátyám időre született ekkora súlyal, én meg 1 hónappal hamarabb. Gondolom az akkori technika jóval visszamaradottabb voltm mint most, és mégis minden rendben. Ezt csak azért írtam le, hátha jól esik! Kép Jó babázást!

Humi!
Klasszul bővül a táblicsku! Kép

Reggel forgolódás közben eldöntöttem nem idegesítem magam a vizsgák miatt. Annyit nem ér, hogy apraja nyűgös legyen miatta, ha sikerül sikerül görcs nélkül is, na meg hát a tejcsi is fontos, ha már ennyit küzdöttem érte, hogy elég legyen. (nagyon nehezen indult be a nagy vérveszteség miatt). Kép

Most nem írok többet pedig annyi minden nyomja a begyemet. Olyan szépek a babák! Rékának nagyon vad a sapija!!! Kép Igazi dögös kiscsaj benne!

Szép pihis napot mindenkinek!
Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Jajj jaj! Bocs Erika elírtam a nevedet! Bocsi még 1x! (Goczane)
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Én úgy gondolom,hogy azok a babák útálják a kiságyat,akik az elején pocifájósak voltak. Akkor tényleg sokat kellett kézben lenniük, szükségük volt a maszírozásra, vígasztalásra. Aztán meg rájöttek,hogy mi a jó.
Nálunk a Dórikám volt hasfájós, aztán utána Ő sem türte a kiságyat. Amikor már énszerintem a legmélyebb álmában volt, megpróbáltam letenni,ahogy a matrachoz ért a feneke, már felcsapta a szemét,és ordított is.(És Ő csak kézben volt el,se ülőke, se nagy ágy)Hát nem könnyű a helyzet,de idővel javul,ahogy egyre több dolog érdekli, lefoglalja majd magát. Addig kitartás.
Szilvus! Hidd el semmi baja Petinek, vannak ilyen babák.
Réka nem volt hasfájós, evés után mindig betettem a helyére,aztán nézelődött,aludt. És ez így is maradt. Én figyelem mindig,hogy mikor ébred fel, mert sokszor csak azt hallom,hogy csörögnek a játékok, és Ő már játszik is. Bár nem sír, azért néha kirakom a szoba közepére egy plédre,hogy legyen köztünk is, de alapvetően elvan az ágyában is.

Ági!
Igazad van,ne idegesítsd magad a vizsgák miatt.Nem jó az senkinek. Különösen nem Matyinak. Tanulgass,amennyit tudsz,aztán menj el vizsgázni, majd meglátod mi lesz. Nekem mindig sikerült,amikor az esélytelenek nyugalmával indultam neki. Kép

Tünde!
Nagyon aranyos Tomika,ahogy a likon néz kifelé.

Gabi!
Réka tüneményes a kissapiban. Látom megint az ülőkében aluszik édesen.

Mariann!Humi!
Boldog szülinapot mindkettőtöknek. Humi, ne legyen pocsék érzésed az X-ekkel kapcsolatban. Én is közel ott vagyok, de tényleg az a lényeg,hogy nem érezzük magunk annyinak. És a babakocsi fiatalít. Kép

Na megébredt Réka, csörögnek a játékok. Gyorsan elmegyünk egyet sétálni, mert tegnap ki se tettük a lábunkat, egész nap szakadt az eső.

Pussz:

Kitty
kitty123

Sziasztok!
A képküldés nem sikerült, túl "nagy" a fotó, de majd kicsinyitem és felteszem.

Barack, úgy látom, sorstársak vagyunk. Bizony nem egyszerű két gyerkőccel, de én már kezdek egészen belejönni. Persze az altatás a legborzalmasabb, tutira mire elalszik az egyik, ébreszti a másik, majd kezdődik a nyűgölődés. Te együtt altatod őket?

Tünde, Ti honnan rendeltek kaját? Már én is gondolkozom rajta, hogy hozatni kéne. Ennyivel kevesebb gond lenne.

Rita,a szüléstörténeted tényleg csodálatos.
Mi is voltunk tavaly Alsópáhokon, Dorka még csak 8 hónapos volt. Fantasztikus hely, csak sajnos nagyon húzós ára van. Jó volna az idén is elmenni, tényleg csak ott lehet gyerkőcökkel kikapcsolódni.
Nem tudod, 2 éves gyereket vállalnak az oviban? És hétvégén is van ovi, vagy csak hétköznap?

Más, ti mivel kenegetitek a bőrötöket? A melleim elég csíkosak és félek, hogy nem múlik el. Az előző terhességemnél, szoptatásnál nem volt gond, de most egyre csúnyább. Eddig a Milupa terhességi krémjét használtam, de most úgy látom, nem segít.Nálatok mi vált be?

Az altatással nálunk is gond van. Dorka útálta a kiságyát, de sajnos ő máshol sem sokat aludt. Azt mondják egy csecsemő a napi 24 órából 20-at alszik. Nálunk jó, ha 4 órát aludt a kicsi. És persze egész nap üvöltött, ölben kellett cipelni. Semmi sem volt jó, se a hordozó, se a babakocsi. Azt hittem soha nem lesz vége ennek az időszaknak. 1 évesen még ölben altattam.
Ettől függetlenül mindíg felvettem, amikor sírt és nem hinném, hogy ezzel elkényeztettem. Ők csak a sírásukkal tudnak "kommunikálni" Ha beszélni tudnának és azt mondanák "Anya, fáj a pocakom", biztos nem hagynánk sírni. Rettenetesen nehéz időszak volt, de az eredmény egy kiegyensúlyozott, boldog gyerek. És ez a legfontosabb.
Leventével könnyebb a helyzet. Neki bölcsője van, gyűlöli. A nővérkéje gyerekheverője szimpatikusabb neki. De őt is előbb ölben el kell altatni, majd leteszem és ha szerencsém van nem ébred fel, de ez nagyon ritka. Ilyenkor egy kicsit nyöszörög, majd elalszik.
És nem fogjátok elhinni, de a porszívó hangja a legjobb altató. Ez komoly.

Mára ennyi, kellemes napot mindenkinek!

Erika
pera

A megígért kép!

ErikaKép
pera

Nagyon belejöttem, úgyhogy küldök mége egyet a "nagylányról"!

ErikaKép
pera

Sziasztok,

ErikaKép
tündériek a gyerekeidKép,

Altatás ügyileg nálunk teljesen változó a helyzet. Ma a hajnali evés után azonnal elájult, így csak be kellett raknom a kiságyba. Teganp és tegnapelőtt meg úgy nézelődött hajnalban, mintha soha többé nem akarna aludni. Aztán beraktam a kiságyába nyöszörgött, panaszkodott néhány percig, majd elaludt. Este mindig kézben altatjuk. Tegnap 10 perc után durmolt, előtte napokig órákba telt, mire végre mélyen elaludt és lerakhattam az ágyába. Ja, és imád hason aludni. Ha hanyatt csempészem az ágyába legtöbbször fölébred és kezdhetem az altatási ceremóniát előlről. Ha hason teszem az ágyába alszik tovább, mit a tök. Pedig nem akartam hason altatni, de mit lehet tenni, ha ő hason szeret aludni?! Ráadásul este elég gyakran bukik, néha akár kaja után 1 órával is.

3 napja hajnalonta 230-240 grammot reggelizik a kicsi lányom. Csak tudnám, hová fér ez belé. Ja, és reggel meg délelőtt sosem bukik. Gondolom estére tele a pocak, de őnagysága ugye nem ismer mértéket.

HumiKép
Kittynek igaza van kor ügyileg, ráadásul jónéhány évet letagadhatnál a korodból. A tali után én fiatalabbnak gondoltalak. És ehhez valóban hozzájön még a babakocsi. Kép

GabiKép
Nekünk is van ilyen sapink, csak fehér. A Mama 1 hónapos szülinapi ajándéka volt.

Ja, most pedig kapott a egy óriási lufit gyereknapra. Mintha tudna vele kezdeni a valmitKép Sebaj, nekem tetszik. Malackás.

TündeKép
Kár, hogy ilyen messze laktok. Szívesen Tomikának ajándékoznánk az egyiket zenélő játékot. Már 6 db van belőleKép

BrigiKép KataKép
Merre jártok, rég hallottunk felőletek. Írjatok!

Nádját elrabolta a nagypapája egy sétára, úgyhogy dolgozgatok egy kicsit. És közben jó kis jazz-t hallgatok. Kint süt a nap. Hurrá KépKépKép

Mariann
tmarianna

még nem szültem, de jelentkezem, ha megérkezik a kislányom! szép hétvégét mindenkinekKép
mirmurr

Mariann! jesszum mindenkitöl azt kaptok ajándékba. Na az én rokomaim ilyenre nem gondolnak, senki nem hozott még játékot, venni meg nem merek mert tartottam töle aztán ugyanabbol lesz több. Dekaptunk már 30-as méretü zoknit több párat, meg egy csomo fürdetöt amit 1 éves korig tuti nem használunk. Haj, ha valaki megkérdezni minek örülnénk!

Hát ezek a babák hihetetlen milyen szépek. Julcsirol hol készült ez a kép? a kiságya ilyen?

Erika! én is Milupát használtam, nekem nem lett csikos a böröm.

Sajna mi még nem jutottunk el a Kismamát megvenni, de jövö héten már ha esik is elmegyek végre megvenni.

Mirmurr! jol megvárakoztat ez a baba!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szaisztok,

KarmenKép
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!!!!
Csak így csöndben megkérdezném, neked hányadik?

Igen, ez az ajándék dolog már csak ilyen. Azért mi kaptunk szerencsére sok hasznos és szükséges dolgot is.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Kristóf gondoskodott róla, hogy a mai napot - ami ugyebár gyereknap és az ő egy hónapos szülinapja is egyben - felejthetetlenné tegye.
Az történt, hogy már tegnap óta pocifájással küszködött, ami eddig szerencsére nem volt rá jellemző (KOPP, KOPP, KOPP). Csakhát az a lökött anyja imádja a nyers zöldborsót és jól bekajált belőle. Kép Na ezt nem kellett volna! Szóval ma már szopi közben is fel-fel sírt szegényke. Gondoltam megnézem a pelus tartalmát, megmaszírozom egy kicsit a pocakját; és ekkor jött a meglepi.... Babóca úgy döntött, hogy már most előadja a "le van szarva az anyám" jelenséget. Ő a pelenkázón, én előtte álltam, kibontottam a pelusból és felemeltem a lábát. Abban a pillanatban a pocifájás kiváltója sugárban lövelt ki a popsijából, beterítve a szőnyeget, a bútort, saját magát és persze engem is. Ilyet csak rajzfilmekben látni. A szoba úgy 1 nm2-es körben takarítandó volt. Ott álltam nyakig sz....an a megnyugodott, mosolygós gyerekem előtt és nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. Az ezt követő sugárban pisilés már csak enyhe ráadás volt. Ja és utána mikor raktam be a ruhákat a mosógépbe, kicsúszott a kezemből a foltttisztítós flakon és jól leöntöttem magam, no meg persze úszott a fürdőszoba is. Hát így telt a mi délelőttünk. Kép

Kitty, Mariann,
Köszi a vigasztalást kor kérdésben!!! Kép

Karmen,
Most hétvégén vagy jövő hétvégén ünnepelsz? Ha most, akkor boldog szülinapot neked!!! Kép

Kata, merre jársz? Nagyon eltüntél. Kép

Mirmurr,továbbra is megy a DRUKKKKKK!!!!

Puszi, Humi
humi

Sziasztok!

Ti honnan tudjátok,hogy kinek mikor van a szülinapja?

Karmen!
Boldog szülinapot kívánok!

Mirrmurr!
Örülök,hogy jelentkeztél! Továbbra is szorítok Neked.Tényleg nem kapkodja el a kislányod az érkezést.

Erika! Tüneményesek a lurkóid. A kislányod mennyi idős? Azért még Ő is elég pici, így nem lehet könnyű Neked.

Mi szerencsére nem kaptunk egyforma dolgokat. Viszont praktikusakat igen. Én még terhességem alatt mindig véletlenül megemlítettem a potenciális látogatóknak,hogy én csak gyógyszertári fürdetőt fogok használni a picinek,mert allergiásak vagyunk, így aztán nem kaptunk kozmetikumokat. Kép

Humi!
Elég vizuális típus vagyok, és jót nevettem rajtatok. De legalább megvolt a várva várt kaka.
Nem vígasztalni akartalak kor ügyben,mert sajna én is már a 36-ot töltöttem.
Amúgy én is most vakartam ki Rékát a hátközépig érő kakából.

Kitty
kitty123

Sziasztok,

KittyKép
Hát a szülinapról mostanában beszélgettübk itt. Egyébként van egy ötletem.
Összegyűjthetnénk a topik tagok fontosabb adatait egy táblázatba. Persze nem raknánk ide fel, hanem emailben megkapná mindenki. Mit szóltok hozzá?

Következőket kéne összegyűjteni:
Név
Cím
Tel.szám
Email
Szülinap
Névnap
Gyerkőcök neve, szülinapja

Ha elkülditek emailben az adatokat szívesen megcsinálom a táblázatot.
Ha van még ötlet milyen adatot gyűjtsünk még össze, nosza!

Mit szóltok hozzá?

Mariann

PS: Most már biztos, hogy bélpoklos a lányom KépKépKép
tmarianna

Mariann!

Szerintem jó ötlet, aranyos vagy,hogy vállalod a táblicskut.
Küldöm az adatokat. Nekem sem jut eszembe egyéb,amit berakhatnál a táblába. Hátha másnak....

Mennyit evett Nádja már megint? 200 fölött ugye? Amúgy Réka is volt,hogy 250-et nyesett be, és 180-200 körül volt az átlag. Ja,és 3 óránként. Most már egy ideje nem mérem, de amikor nagyot bukik,biztos sok volt az adag.
Akkor biztos szépen gömbölyödik már Nádja is.

Kitty
kitty123

Sziasztok!
van 2 percem és gondoltam teszek fel én is friss képeket.
Üdv ÁgiKépKépKépKépKép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

KépKépNa mostmár abba fejeztem! Kép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ez van ha beleszólnak a férfiak! újra elküldtem az utolsó 2 képet! Kép

Mariann!
Nagyon klassz ötlet a tábla!

Humi! Nagyon "klasszul" telt a de-d. Kép Bárcsak nekünk is így telne. Ma is kúpra lett kakasink!
Kép

Karmen!Humi!
Nagyon Boldog Szülinapot Nektek!!!

Kitty!
Már írtam hogy nem szeretjük a kiságyat, és igaz, hogy Matyikának mostanában zűrösen jön a kakikája, de felszoktatva nincs! Szinte csak akkor van kézben ha kajcsi+pelenkázás, fürdetés van soron. A székében jól elvan+babakocsiban, de ágyat látni sem akar. Este viszont otthagyjuk és "szó" nélkül elalszik. Gondolom társaságra vágyik nappal. Kép

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Halihó, írtam egy csomót és elszállt nem tudom hogy kell ezeket a biggyesztős figurákat idetenni de képzeljetek hozzá legalább 5-öt.

Bogi, a pasi dologról tudnék írni kb 50 oldalt. Azt hiszem a titok nyitja az öszinte beszélgetésben van, na meg az együttérzében mindkét fél részéről.
Mikor Kata megérkezett az én kis agyamból kitörölte vmi a szex szót, jöhetett volna akármilyen dögös pasi engem úgy ahogy van nem érdekelt az egész. Előtte meg megőrültem volna nélküle. Meg is ijedtem rendesen, aztán kérdezősködtem és kiderült sokak vannak ezzel így de elmúlik. Apával megbeszéltem a dolgot tündér volt. Én meg olyan vagyok ha nem akarom akkor kötelességből meg nem teszem. Rengeteget beszélgettünk így ismerem a férfi lélek titkait is egy kicsit, bizony azért nekik is nehéz egy kicsit kiesni a pixisből, eddig ők voltak az imádott félistenek, most meg örülnek ha észrevesszük őket. Bár előtte le a kalappal, mindent megtesz amit csak kérek bár azt előre megmondta azt ne várjam, hogy magától észrevegye mit kell csinálni, de ha mondom megteszi, bár ez már finomodott most már néha észre is veszi.
Az öcsém viszont kb másfél éve otthagyta a sógornőmet a 1,5 éves Benedekkel mert úgy érezte nem szeretik, megkérdezni meg nem merte mert félt az elutasítástól. Így inkább keresett valakit aki szereti. Hál istennek 3 hét múlva hazajött, és azóta minden rendben. De ez is a kommunikáció hiánya miatt volt. Nekem az egész életem azt hiszem azért ilyen szerencsés mert mindíg őszinte voltam, mégha néha meg is leptem vele vkit.
Nyaralás: a csiribi rényleg jó hely már én is készülök egy ideje. Agárdon is van egy tök jó apartmanhotel 22/370-061, ami vadi új szép a környezet a tó 50 méter, játszótér, meg minden de ellátás nincs viszont az ára megfizethető. Aztán most kaptam az oviban egy másik címet: www.dianapanzio.hu ez közel is van Pesthez és szép a környezet, aztán Pécs mellett van egy KÁN nevű falu ami 1971-ben elnéptelenedett és a régi tornácos házakat megcsinálták most az egész üdülőfalu.
MAriann ne keseregj sosem késő, nekem több barátnőm talált párt baba után és nagyon boldogok!!!
Erika: Csíkokra LIERAC phitolastil Ampulla (a gél még megelőzésre van az ampulla a már kialakult csíkokra.) mostmár csináltak a Kolpingba bölcsi részt is az ovi mellé, nyáron mindíg van hétvégén is máskor meg meg kell előre kérdezni
Altatás: szerintem ez mniden gyereknél más nekem Kata minden további nélkül aludt a kiságyban, Rita viszont nem volt hajlandó. Így három gyerekkel azt mondom nyugodtan adjátok lejjebb az elveiteket. Esetleg próbáljátok átrakni máshová a kiságyat, mert állítólag a gyerkőcök érzik, hogyha íilyen vízér vagymi megy alattuk.
MAriann, Karmen: Boldog szülinapot Ti is ilyen szép tavaszi babák voltatok?
Ági minden elismerésem hogy tanulsz a manó mellett. Akinek még az első van most tegye, nyelvet bármit, mert gyes alatt heti 1-2 óra még belefér és plusz egy nyelv mindíg jó.
Na felébredt a három gyerekem, meg a kicsi férjem, megyünk gyereknapozni.
Rita
boksay_rita

Rita!

Mi is mindent megbeszélünk, néha túlságosan is sokat lelkizünk, amivel túlbonyolítjuk a dolgokat.
Néha jobb, ha hagyjuk, hogy magugktól rendeződjenek az apróbb dolgok, de mi szeretünk beszélgetni.
Ezért is maradhatott fenn a kapcsolatunk szerintem.

Mirrmurr!
Várjuk a jelentkezést!
Izgulunk érted, és egy kicsit irigykedek!
Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Én most kicsit ráérek, mert Tomika elaludt (remélem, már nem ébred föl). Délután csoda történt: elaludt magától a kiságyban. Pontosabban először elaludt Anyu kezében, letette, fölébredt, de visszaaludt. Igaz csak. kb. fél órát. És délután végre én is aludtam 1 órát!!! A férjem addig elvolt Tomikával.
Most este nagyon nyűgös volt, valószínúleg azért, mert elmaradt a délutáni séta (bár délelőtt jó sokat lenn voltunk). Szóval muszáj levinni délután is.

Gabi!
Réka nagyon édesen alszik!

Kitty!
Nálunk Tomika akkor volt sokat kézben, amikor sárga volt, és kék lámpa alá vagy az ablakhoz kellett tenni. Az Apukám csinált mobil kék fényt: a csíptetős lámpát rátette egy söprűnyélre, azt pedig bedugta a karácsonyfatalpba. Így mindig oda vittem, ahol éppen voltunk.
Mostanában szopi után szeret a kiságyban: nézegeti a felkötött pampers napocskát + a többi játékot. Éjszaka szintén abban alszik, bár nem ott altatom. De nappal nem igazán tud aludni benne.

Erika! (Pera!)
Szívesen ajánlanám Neked ezt a kajaszállító céget, de én szegedi vagyok.
Én a terhesség alatt + után egy ideig az Avon terhességi csíkok elleni krémét használtam, de nem tudom, hogy jó volt-e,mert nem lettek csíkjaim. Aztán vettem feszesítő krémet is, de azt még nem kezdtem el, mert egyelőre nem feszesíteni, hanem fogyasztani kéne a hasamat + egyéb testrészeimet.
Én sem szoktam Tomikát sírni hagyni, azt szeretném, hogy ilyen pici korban érezze, hogy mindig számíthat ránk. (Én kis koromban sokat voltam kórházban, ahol nélkülözni kellett a szüleimet, valószínűleg ezért is érzem olyan fontosnak, hogy Tomika sose élje át ezt a rossz érzést). Tomika is velem alszik el ahálószobánkban, utána viszem ét. Éjjel viszont már általában sikerül visszaaludnia szopi után (persze nem mindig).
A porszívóról már én is hallottam egy koléganőmtől.
A gyerekek nagyon szépek

Mariann!
Nálatok direkt megbeszélték az ismerősök, hogy mindenki zenélőt vesz? Javaslom, hogy nyiss egy bababoltot, zenélőből már megvan az induló készlet. Szerencsére nálunk általában megkárdezték, hogy mit akarunk. Bár így is kaptunk 2 cumit olyantól, aki tudja, hogy Tomika nem cumizik.
Köszi az ajánlatot, szerencsére Tomika tovébbra sem hiányolja a zenélőt, mert még mindig csak a napocskát nézi. Meg mostanában azt szereti, ha valaki ott áll az ágy mellett, és beszélget vele. Ilyenkor nagyon aranyos, őrült gyorsan jár keze-lába. tegnap este a férjem meg is jegyezte, hogy ki kellene benne cserélni az elemet, mert Duracell van benne, és soha nem merül le.
Az adatgyűjtés jó ötlet. Mindjárt küldöm az adataimat.

Karmen!
Boldog szülinapot!

Humi!
Nagyon jót nevettem a sztorin. utólag is boldog szülinapot Neked! A kor miatt meg nem kell aggódni, én 38 leszek augusztusban, és nem érdekel (bár szerencsére nem is látszom annyinak), csak kimondva tűnik soknak. Az a lényeg, hogy az ember mennyinek érzi magát. Azért nekemi is ijesztő most belegondolni, hogy mikor Tomika 10 éves lesz én már... (ide se merem írni).De addigra biztos hozzászokik az ember!

Ági!
Matyi nagyon aranyos! Szereti a pihenőszéket? Tomika is elüldögél benne egy ideig, de nem túl sokáig. Ha megunja, néha ki akar ugrani. Még jó, hogy be van kötve.
érdekes, hogy Tomika mostanában nem annyira szeret kézben, mint korábban. Sokszor szopi után a büfiztetést sem akarja kivárni, máris le kell raknom a kiságyba vagy a székbe. Ott aztán nagyokat röhög.

Na, lassan indulok aludni!
További szép pünkösdöt mindenkinek!
PTünde
ptünde

Jó reggelt!

Köszi a tippeket krémügyben. Remélem, valamelyiktől csak el fognak múlni a csíkjaim...

Bocs Tünde, nem tudtam, hogy szegedi vagy! Maradunk még az én főztömnél.

Kitty, a lányom 20 hónapos. Tündéri, imádja a kisöccsét. Az elején voltak gondok, alvászavar, hiszti, de most már mindannyian kezdjük megszokni az új helyzetet.Nem mondom, hogy könnyű, sőt...de úgy gondolom, a mának kell élni és ki kell élvezni minden együtt töltött pillanatot. Olyan gyorsan felnőnek...

Lányok, mikortól lehet a picit kenguruba rakni? Az az egyetlen megoldás, hogy a két kicsivel ki tudjak mozdulni.

Megyek, felébredt a kicsikém!

puszi
pera

Humi,Mariann,Kitty,Rita,Ági,Tündi! köszi. ma köszöntenek és már a 34.

Humi! én is nagyon jót nevettem a sztorin. Engem tegnap már leállitott a férjem amikor szinte rosszul voltam annyi nyers borsot ettem. Szerencsére Orsinak nem fájt töle a hasa, de a férjem nagyon haragudott én meg nem birtam ki ne
egyem.

Era! Nekünk 3 hónaposan kellett kenguruba tenni és a mi hordozonk olcsobb fajta erre az van irva 3 hótól.

Mariann! jü ötlet, majd én is elküldöm az adatokat. BOLDOG SZÜLINAPOT!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Matyikának volt egy ilyen fém vázas vászon pihenő széke. Ebben van azokon a képeken amiket tegnap tettem fel. Ismeri valaki ezt a széket?? Ha igen, és tudjátok hogy hol lehet kapni, akkor kérlek sűrgősen írjátok meg!! Ma vissza kellett adnunk, és Matyika nagyon szerette. Kép
Előre is köszi Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ági!

Köszönöm az érdeklődést, és a bíztatást. Most már én is kezdem látni azt, hogy az én kisfiamból is lehet 2m magas csúcspasi (mondjuk ezen meglepődnék, mert az én 165, és a férjem 173 cm-ből nem valószínű, hogy összejön egy két méteres gyerek...Kép - habár eddig mindenki azt mondta, hogy van ismerőse aki korababa volt, és mára kétméteres nagyemberré cseperedett)
szemével voltunk kontrollon minden rendben vele, ha szemügére szorulna, azt valszeg tőlem örökölné. szépen tartja magát, jó nyűgös baba (jó hangos). teljesen más mint a nagylányom volt(ő egy csöndes, magában eljátszó nyugodt baba volt 2 éve, a Dani pedig folyamatosan ad nekem programot, tennivalót, ha valami nem tetszik neki órákig képes bömbölni)

Kiságy: Nálunk eddig éjjel nappal fonott mózeskosárban volt a Dani, tegnap viszont átköltözött a rácsoságyba, mert a mózest kinőtte (ahogy forgolódik, kersztbe kerül és nem fér már el.)

Táblázat nagyon jó ötlet, küldöm mélben az adataim.

Csíkok: Én semmi extrát nem használtam az előző terhesség után, mégis másfél év alatt annyira összehúzódtak, kifakultak, hogy múlt nyáron bikiniben észre sem lehetett venni , pedig nagyon csúnyán becsíkozódtam (persze a mostani terhesség alatt dupla annyi jött elő...Kép )

Babák nagyon szépek, aranyosak, és nagyok. Mindenkinek csak gratulálni tudok hozzá.

Egy tegnapi kép Daniról: (nem a legjobb minőségű, mert a telefonommal csináltam, nem fényképezőgéppel)

puszi

ErikaKép
goczane

Mariann,

Nagyon boldog születésnapot kívánok!!! Kép Kép Kép
Mail ment a kért táblicskuval.

humi

Mariann!
Mail ment adatokkal.
Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ági! nem tudom erre gondolsz-e a Cam-nak is van nézd meg a Bambino.hu-n.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X