Új privát üzeneted érkezett!

CsirkeszKép
Szerintem nem lehet nehéz megvarrni ezt a hálózsákot. Bár én nem varrok, de OrsiKép és BesztiKép biztos szakértőbben megmondják.

EszterKép
Megnéztem a zacskóját, és Tena Lady Supert kaptam a barátnőmtől, aki januárban szült.KépKép Ehhez vett Ő még Libress Supert a gyengébb napokra már.

A Ca Sandozt és a Magnéziumot egyszerre nem szabad bevenni, legalább 4 óra legyen közöttük. Nekem a védőnő mondta, de már nem tudom, hogy higyjek-e neki.

Cat

Cat
Kép
cateye

Csirkesz Kép
De a gyorsan zsírosodó felső részt és a hamar törő alsót bármikor, a közepét megtartanám Kép Kép Kép
Egyébként nekem is volt már 1 cm-es tüsi hajam is (főiskolai bolondság Kép ) meg mindenféle, de most már vagy 8 éve nem vágattam le rövidre. Majd szülés után, mert állítólag akkor az emberbe beleáll az anyukás rövid haj mánia Kép

Eszter Kép
Igen, nekem sem tették bele táskába, csak úgy odaadták (a gyógyszertári táskák picikék), de szerencsére én a kijárat előtt fél méterrel parkoltam, úgyhogy behajítottam a kocsiba Kép
Igen többféle méret van és minden mérethez cm-ben megvan határozva a csípőbőség. Nekem szám szerint az M-es elég lett volna, de L-est vettem, ami nem is baj, mert belekalkuláltam, hogy belekerül a fél mázsás betét, az jó sok helyet elfoglal meg ki tudja mennyit hízik még a seggem?! Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

EszterKép
Kálcium-magnézium téma:
Nekem a dokinéni a vas és magnézium, illetve a vas-és kálcium közötti különbségre mondta, hogy min. 4 óra legyen a kettő bevétele között.
Szerintem ez lehet igaz a kálcium-magnézium bevételre is. A tuti az, ha egyiket reggel, a másikat este veszi be az ember lányaKép

Egyébként továbbra is extrém vasaló párti vagyok. Sokáig gyűjtöm a mosott rucikat, és egyszerre tűntetem el az adagot, röpke fél nap alattKép Bár a héten elk*rvultam, és a férjeim ingeit, és a pólóimat kivasaltam. Most kezdhetem előröl a gyűjtéstKépKép

Ezzel a Tena Lady Super betéttel a lábaink között lehet egyáltalán zárt lábbal közlekedni, vagy a kórházban westernhősként fogjuk előadni a járást???????

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz Kép

szerintem a westernhősös vagy grease-s vagánycsávós verzió fog működni.
Múltkor pont dokinénim berendelt a kórházba, amikor a viszketésem volt és azt beszéltük meg, hogy a gyermekágy előtti folyosón találkozunk.
Minden anyuka széttett lábakkal csoszogott, én először berezeltem, hogy tuti a gátmetszés miatt, aztán leesett a betét verzió Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

EditKép
Akkor már maradjunk a grease-es változatnál. A fésűmmel a zsebemben még minidg diszkrétebb látvány leszek, mint egy műanyag kolttal a pizsigatyámbanKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Ha nem nadrágot veszek fel, hanem a kismamarucimat, én is westernhős-járással jövök-megyek, ugyanis a combom összeér és nagyon tud fájni. Púderezem, sőt, vettem Bepanthent is, ezt egyébként cickók alá is ajánlom!

Jó sokat írtatok, megint nem voltam egy hétig, nem tudom, el tudok-e mindent olvasni.

Nekem van egy rögeszmém, miszerint augusztusban megszületik Lili. Ne kérdezzétek, honnan veszem, csak van egy ilyen érzésem. 1 hét múlva megyek uh-ra, talán mond valamit a doki. Mindenki kiakad, mikor mondom, hogy még majd' 2 hónap van hátra. Az nem lehet ekkora pocakkal - ezt mondják.

A kölök egyébként az epehólyagomon fekszik jó egy hete, a fájdalom pedig a hátamba sugárzik, roppant kellemes érzés. A meleg sem esik jól. Nagyon nyűgös vagyok!!!!!!!!!
Vendég

Érdekes ez a kalcium-magnézium téma. Mivel nekem mindkettőt folyamatosan kell szednem, most vadul föl is lapoztam a VitaminBiblia c. kisokosomat. A magnéziumnál pl. ezt írja: "A magnézium A-vitaminnal, kalciummal és foszforral együtt hat a legjobban." A kalciumnál pedig:"A-,C-,D-vitaminnal, valamint vassal, magnéziummal és foszforral együtt adva hat a legjobban."

Hát, nem tudom ezek után mi az üdvösebb. Együtt vagy külön? Külön vagy együtt?

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Hálózsák: tudtam, hogy meg kellett volna vennem a Burda szabásmintáját (9807-es számú)a kedvetekértKépKép, de nekünk van hálózsák bőven, csak vastag, ujjas nincs, pedig jól jönne.

Szerintem nem lehet nehéz megvarrni ujjatlan változatban, amit Noémi kiterítve megmutatott, azt különösen nem. Csak kell két réteg anyag, egyformára szabva (olyan formán, ahogyan kiterítve látszik) és közé vatelin. A hármat összefogva kell varrni, úgy, hogy a két anyag szín a színre fordítva van egymással és harmaddikként a vatelin (nem közöttük). Utána körbe összevarrni (egy kis részem nem, hogy ki lehessen fordítani), az egyik anyagos részt pedig az egészre ráfordítani.
Közben (előtte) el lehet dönteni, hogy gombos, cipzáros, patentos legyen és hogy hol legyenek (nekem legjobban a vállnál patentos és oldalt patentos vagy cipzáras jön be).
Azt hiszem, van anyagom és vatelinem is itthon (legalább a baldachinomhoz, fejvédőhöz illő mintájú lesz (még Nátánnak csináltam baldachint meg takarót, abból maradt anyagom)), a héten vagy a jövő hét elején csinálok egyet a meglévő hálózsákméretek alapján és akkor pontosabban is el tudom mondani, hogy kell.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

kálcium-magnézium téma: állítólag gátolják egymás felszívódását, a dokim szerint, de a vitaminbiblia, mint láttuk mást mond, hát így legyen okos az ember lánya!

A hálózsák témához: egyáltalán nem nehéz megvarrni, én a patentos megoldást javaslom, de ez tényleg csak ízlés dolga. a téli lehet cipzáras oldalt, ha elég bő a hálózsák, nem irritálja a bababőrt sem:-)!
Eszti
koczkapaczi

Kálciumos téma: ígérem utoljára.
Most már nem mernék megesküdni, hogy a gyógyszerész a magnéziumra vagy a vasra mondta, hogy nem szedhető a kálciummal (vettem ugyanis mindkettőt).
Nekem a napi adagom 3 Magne B6, 1 Elevit, 2 Ferro-Folgamma. Ha még kálciumot is szednék, akkor naponta 6* kellene 4 óránként gyógyszerezni. Azt meg túlzásnak tartom, hogy éjjel ezért keljek fel.Kép

A legjobb viszont az, hogy az Elevitben - amit ugyebár egyszerre kell önmagával bevenniKép Kép - van vas, kálcium és magnézium is. Ha tényleg gátolják egymás felszívódását, akkor miért van mind benne?
Most már tényleg nem értem...
eszter28

Csirkesz, EditKép
Elképzeltelek Titeket úgy járkálni, mint akiknek volt otthon egy jó éjszakájukKépKép
Csirkesz: Uzsokiban voltam múltkor, és egy kismama úgy mászkált a folyosón, hogy egy vékony hálóing volt rajta, teljesen átlátszó volt. Azértén egy köntöst vinnék akkor is, ha hőség van. Max egy pókháló-vékonyságút.

Edit: Ne szidd a hajadat!!Kép Próbáld meg egy hétig az én csutka hajamat viselniKépKép Sikítva követelnéd vissza a hajzuhatagodatKép

Lau
lau

Látom nem csak én égek Tena betét lázbanKép
A patikában rendesek voltak, vettem 2 M-es bugyogót , de inkább sorthoz hasonlít, és egy "bazi" nagy csomag super betétet, még jó hogy nagy szatyrot vittem, kérdezték hogy szülés utánra kell eKép
Nem is tudom engem vagy a babót kell többször pelusozni?Kép
Lehet hogy én is megpróbálkozom a hálózsák varrással, próba cseresznye alapon.

Lecsót főzök épp, és kiraktam az erkélyre a kismama drogot (kovi ubi).
Noémi
fantikbaba

Csirkesz!
Szerintem nem lehet nehéz varrni, ha van szabás mintád.
Most néztem, hogy Burda katalógusban lehet venni, 9876 számmal vannak háló és téli zsákok.
Persze megnézek majd 1-2 Gyerek Burdát is.

Edit! Biztos csak egy kicsit változtál, de azt is pocakban. Kép

Én még a szülésre elő sem készítettem semmit. Pontosabban a szülőkkel beszereztettem a házassági anyakönyvi kivonatot, mert hétvégén nincs Miskolcon félfogadás. És persze az egy év 6-án jár le, kiírva 26-ra vagyok.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Anno a MÁV-ban még nem TENA-betét szerepelt azon a listán, amiket a kórházba ajánlottak bevinni, hanem Libero maxi pelenkabetét. Én akkor azt vittem (az is hatalmasnak tűnt, de gondoltam biztos nem véletlen, hogy azt említették). Nem volt gyógyszertári "égés" és tényleg tök jól bevált. Most úgy vagyok vele, hogy minél nagyobb, annál jobb. Valóban jó sok vért lehet veszteni, és amikor a seb miatt minden mozdulatot 2x gondoltam meg, nem mindegy, hogy mennyi időnként kell botorkálni cserélni.
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Beszti!
Tök jó a 9807 szabásminta is. Én téli zsáokot akarok majd a lurkónak. Az viszont 9876.
Jók ezek a szabásminták.

Van valakinek Gyerekburdája? Abban mi van? Milyen szabásminták?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

fantikbaba

Beszti, MosziKép
Felírtam a szabásminta számokat, amiket írtatok, de nem emlékszem már, hogy hol is lehet ezeket megvenni. Ti tudjátok a címet?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lau Kép Te csak ne képzelődj Csirkesz Kép és az én járásomról, te is ugyanolyan mókás leszel Kép Kép

Moszi Kép Ha másban nincs is nagy változás, egy biztos, nem kabátban és kesztyűben megyek Kép
Ha nekünk 2003 áprilisban volt az esküvőnk, akkor most a szeptemberi szüléshez kell kérni az önkormányzattól igazolást, hogy az ember az ember?

Csajok Kép be kellett mennem egy órát a városba és gondolván, hogy nem akarok parkolót keresgélni BKV-ztam. na eddig csak azt hittem be volt dagadva a lábam, de most már látom hogy eddig nem volt, hanem most van. Nagyon kemény ez a dagadás. Sajnálom, aki régóta küzd vele.
Rólam meg csak annyit, hogy így jár aki olyan hülye, hogy pocakosan 40 fokban az irodánál hagyja a légkondis autót Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Nekünk apasági papírt kell csináltatni, mert nem vagyunk házasok. Viszont egy hónapnál régebbi nem jó. Aranyos nem? Szerintük ha múlt hónapban vagy bármikor a párom elismeri, hogy ő az apa akkor miért változna meg a véleménye később? Nem értemKép
Én lábam ma dagadt be úgy igazán először. De még most sem olyan vészes, mint Milénával volt régen.
Voltam közértben meg zöldségesnél. Utána bementem a henteshez és közöltem vele, hogy én itt maradnék ha lehet, olyan jó hideg van. Elég hülyén nézne ki ha egész nap ott gubbasztanék a légkondis boltban.Kép Meg a lányok lebontanák az egész kócerájt.Kép
linato

Edit: ebben tuti biztos vagyokKép de jó lenne már, ha ott tartanánkKép
Ma nekem is be kell mennem a Kálvin térhez, és úgy döntöttem, hogy inkább kocsival megyek, mert nekem sem igen van kedvem a metrón szorongani.
Ezek után meg pláne.
2003 áprilisa óta meg már simán elválhattatok volna, gondolja az önkormányzat.Kép
Hogy miért jó nekik a plusz munka??

Elintéznivalók, papírok: már előre látom, hogy augusztusban nemigen fogok pihengetni, papírok után kell majd rohangálni, szobát helyrepofozni.
Hiába vagyunk házasok, ugyanúgy ki kell kérni a házassági anyakönyvi kivonat aktuális másolatát.

Lau
lau

Csirkesz!
Nagy krt-on Blaha és Rákóczi út között van egy Burda bolt, és valahol a Kálvin tér közelében.

Edit!
Nekem azt mondták a kórházban, ha ott akarsz anyakönyvi kivonatot, akkor max. 1 éves házassági kell vagy apasági nyilatkozat (nem tudom milyen távú lehet, mert ez nem érint).
Pedig buli lehet, ilynekor nagykabátban és kesztyűben mászkálni..... Kép

Úgy látom én a szerencsésebb táborba tartozom, mert rikán dagad a lábam. Bár ettől a melegtől kicsit bedagadt, de szerencsére nem vészes.
Én az ujjaimmal küszködök, mert néha nagyon merevek, ami úgy tudom, hogy vizesedést jelent.
Majd ha ott leszek (már csak 6 munkanap!!!) kikúrálom magam, és sokat pihenek.

KépKép
Kép
moszmota

Megkaptam a Quellétől a szopis melltartókat(azt hittem már el se küldik, mert nem jeleztek vissza), nagyon meg vagyok elégedve.Puha pamut anyag, az egyik fehér a másik apró virágos, kicsit persze még nagy, de remélem belenő a cicimKépMondjuk most se esik le róla.Kép
Nekem is kell augusztusban friss anyakkönyvi, ott kell kérni ahol házasságot kötöttetek?
Nekünk idén lesz 3 éve.
Noémi
fantikbaba

Linato: apasági nyilatkozathoz formanyomtatványt vagy tudom is én mit hol kell beszerezni?

Eszti
koczkapaczi

A szüléselőkészítőn nálunk azt mondták, hogy max. 300 napos lehet a házassági anyakönyvi kivonat.. Hogy az a 65 nap mért nem fér már bele?
Különben is, miből gondolják, hogy 300 napon belül nem válhatok el? Mi több, úgy tudom, hogy a házasságkötés utáni fél évben még válóper sem kell, ha bárki meggondolja magát akkor egyszerűen érvénytelenítik az egészet. /volt ismerős aki eljátszotta ezt.. Kép/ Mondtam is apának, hogy még pont a gyerek születéséig van ideje gondolkodni, de nekem is.. ! /márc.-ban esküdtünk/ Kép Kép Kép
Na jó, nem mélyülök bele mégjobban a dologba. De nagggggyon utálok hivatalba járni Kép /ezért nem változtattam nevet sem az eskövőkor./

Nekem azt hiszem a személyimet kell megcsináltatnom, mert a múltkor a bankban sem nagyon akarták már elfogadni, mert alig látszik az érvényességi ideje. Még a 14 éves kori keménykötésű, csilagos címeres darab van meg.. Kép annak meg már jó pár éve, hogy elkészült... Kép

Csak halvány sejtéseim vannak mi mindent kell majd intézni a babus megszületése után a hivatalokba.... JAJAJ!

Macs
maccs

Lányok!
Szerintem kórháza válogatja, hogy mikori papírokat kér. Az Uzsokiba azt hiszem 3 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat másolatot kell vinni. És hol van ez a 300 naptól?!

A melóhelyen holnap slattyogok be a munkaügyes csajszihoz megkérdezni, hogy postán küldözgethetem-e neki a papírjaimat, mert nem akarom a férjem idegrendszerét a hivatalnokok tempójával kikészíteniKép Persze, ha máshogyan nem megy, akkor ő visz be minden dokumentot.

MosziKépBurda címet köszi!

NoémiKép A házassági.akvi.kivonatot ott kell kérni, ahol az eskembeskem voltKép

Ezért augusztusban én is célba a veszprémi Polgármesteri Hivatalt. De még jó, hogy képeket nem kell csatolniKépKép Nekünk tavaly januárban volt az esküvőnk, pont a leghóviharosabb hét után, így derékig emelt menyasszonyi ruhában szambáztam be a házasságkötő terembeKép Viszont a nagy hidegre való tekintettel senki sem szólt be, amikor a menyasszonyi autó hátsó ülésén az újdonsült férjemmel a titkos laposüvegünket szájunkhoz emelgettük heves tempóban. (A csúcs az volt, hogy a templomi szertartáshoz vettem fel egy cicagatyát a ruha aláKépKép - de ezt az avatatlan szemek nem láthattákKép. Még jó, hogy megbízható barátaink vannak, mert az eskembeskem napján ők ásták ki a templomot a hó alólKép)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hali, kidöglök a melegtől, állandóan hányingerem van...

Köszi a Burdás tippet, majd riasztom a hugomat, hogy álljon rá, én ebben a melegben nem vagyok hajlandó kimozdulni, max a teremgarázsba vagy a TESCO hűtőpultos részére Kép

A 300 nap a jogi procedúra miatt van, elvileg az a vélelem, hogy a fogantatás a születést megelőző 300 napon belül következett be. Házasság esetén pedig a vélelem az, hogy a gyerek apja a férj Kép

üdv mindenkinek, anyu aggódik, hogy mennyire nagy lesz jövő héten a lehűlés, mondtam, hogy azt a néhány fokot lehet, hogy meg sem érezzük Kép, nem kell emiatt a balatoni nyaralást átszervezni

puszi a babáknak is

zsófi
papzso

Sziasztok!
Én úgy tudom, hogy az apasági nyilatkozatnak 3 hónapnál nem régebbinek kell lennie és az Önkormányzatnál egy formanyomtatványt kell kitölteni, de szóljatok, ha rosszúl tudom, csak mert nekünk is szükségünk lesz rá!

Györesz 25+6

Kép
Kép
györesz

Apaságihoz két és fél éve még nem kellett semmi, mindent ott adtak helyben. Illetve személyi meg lakcímkártya, ha jól emlékszem. Ha azóta változott akkor gáz. Majd mindjárt megpróbálok utána nézni.
linato

Annyit találtam, hogy 30 napnál nem régebbi kell az apaságiból.
linato

Sziasztok!

Tud valaki valamit nekem ajánlani vizesedésre? Szinte teljesen nullára csökkentettem a só fogyasztásomat, napi kb. 2 liter folyadék mellett is estére kétszeresére duzzadnak a lábaim hiába tornáztatom, polcolom fel őket. Szabad ilyenkor valami vizhajtót használni? A mezei zsurlót ajánlották mint vizhajtó hatású teát, de nem tudom, hogy babásan szabad-e ilyesmit csiálni...

Köszönöm

Bibi
28+2
bibi

Bibi Kép
A bevitt víz mennyiségét nem szadad csökkenteni, mert nem attól vizesedik az ember. Vízhajtót úgy tudom, hogy tilos használni.
Nem merült fel a toxémia veszélye???

Lányok Kép
A profilomban új képek vannak a fiúkról Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bibi!

Idézet innen, a babanetről:

"Terhesség alatti vizesedés

A vizesedés mindig egy gyanújel, annak tudatában is, hogy egyszerűen a hormonhatásokra a szervezet több vizet tárol, mint nem terhesen. Kérdés persze, hogy melyik terhességi korról van szó. Ha a végén jár (>36 hét), akkor egyszerűen álljon át abszolút sótlan étrendre és fogyasszon gyümölcsleveket, sószegény ásványvizet.

A túl korai vizesedés legtöbbször fiatal terheseknél, először szülőknél fordul elő, akik viszonylag rövid házasélet-időszak után nagyon hamar teherbe estek. Sokszor már az első alkalommal.
Lehet anatómiai oka is: állómunka, visszeresség. Pihenjen tehát sokat, lábait ne lógassa, hanem minden létező alkalommal polcolja fel.
Ne sózza az ételeit, a zöldségeket, húsokat is a legjobb, ha só nélkül mikróban párolja. Arra gondoljon, hogy 9 gramm só egy liter vizet köt meg a szervezetben (ez kb. egy kávéskanálnyi). A paradicsomot is só nélkül egye: amire szüksége van, az úgyis benne van. Vizet csak ásványvizet vagy gyümölcslevet igyon és számoljon, hogy az egyéb ételekben levő vízzel együtt a 2 litert ne haladja meg! (nyári melegben a párolgásos hővesztés miatt az igény nagyobb lehet) A gyümölcsök átlag 90 %-a víz, a normál kenyér egyharmada is az....

A dinnyefélék nem a terhesek számára teremnek!!! Az ásványvíz ásványi sókban szegényebb, lehetőleg szénsavmentes legyen. Ezt onnan ismeri fel, hogy a sóösszetétel kicsi értékeket ír, elsősorban a nátriumnál, másrészt rá van írva, hogy korlátozás nélkül fogyasztható. Tartson gyümölcsnapot, kivitelezése: vesz 2 kg almát és addig nézi, amíg le nem megy a nap. Az almából ehet, mást semmit... Egyen narancsot és banánt (ez utóbbi sok káliumot tartalmaz, ami fontos).
A vízhajtókat általában nem szeretjük, mert a vérből veszik ki a folyadékot, amíg a víz az ödémánál a sejtközötti térben van. A kettő közötti kiegyenlítődés lassú, viszont addig a magzat vérellátása romolhat. A székrekedés kezelésére is az un. ozmotikusan ható anyagokat (pl. lekvárok) részesítjük előnyben, a kettő dolog itt találkozik.
A vesefunkciókat és a vérnyomást sűrűn ellenőrizni kell, ezek egyikének kóros volta hiányában komoly toxémia nincs.
Legjobb a vizesedést megelőzni. És bármilyen hihetetlen, de sokszor a nyugalom, a pihenés csökkenti a vizesedést. Még a nem terhes lába is bedagad egy fárasztó nap végén, de az éjszakai pihenés alatt elmúlik...

Dr. Nagy László"

Liv

Kép

Kép
liv

Csirkesz!

Blaha és a Rákóczi tér (a Rákóczi térhez közelebb) között van egy Burda bolt, ott lehet szám alapján.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Apaságihoz: nekem tegnap azt mondta a védőnő, hogy az anya bejelentett lakcíme szerinti önkormányzat adja ki, viszont fontos, hogy kell hozzá egy friss igazolás a nőgyógyásztól, hogy terhes a nő (nem mintha nem látszana, na mindegy) és hogy hányadik hétben van, és hogy jelen igazolás apasági nyilatkozat/elismerés céljából lett kiadva. Úgyhogy 2 hét múlva én is letámadom a doktor bácsit, hogy igazolja már az addigra 31 hetes púpomat!:-)) Aztán szigorúan kettesben el kell menni az igazolással, személyivel, lakcímkártyával az önkormányzatba, ahol állítólag mostanában már nagyon tudják, hogy mi a teendő, mert "egyre több a házasságon kívül született gyerek, a fiataloknak nincs kedvük házasodni" Védőnői idézet vége....
Sok sikert mindenkinek!
Alacsony vérnyomásúak, ugye még senki nem ájult bele a kánikulába? Állítólag jövő héten már jobb lesz, nagyon szeretném, ha csak most az egyszer a meteorológusoknak lenne igaza...

Persela (29+1)

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok!
Hajnali 3 óra múlt, eddig kb. fél órát sikerült aludnom, és 5.50-kor szólni fog az óra. Kíváncsi vagyok, hogyan fogok felkelni. Nem tudok aludni.
Képzeljétek, a baba kb. este 7 óta folyamatosan mocorog, rugdos, forgolódik, nagyon intenzíven, ilyen még nem volt. Ráadásul még sose éreztem ilyen erősnek a rúgásokat meg a mocorgást - érzem, ahogy növekszik a bébi. Kép
Vándorol a hasamban ide-oda, amit élvezek, mert ennyire aktív még sosem volt.
Lenne egy - lehet, hogy buta - kérdésem: amikor megkeményedik a méh, az kívülről látható, illetve kézzel érezhető? Mert nekem még eddig nem volt ilyen, és nem tudom, hogy most a méhem keményedik, vagy a baba bújik folyamatosan szorosan a hasfalamhoz, és azt érzem. Kézzel érezhető, mennyire kemény. (Általában ki is dudorodik, olyankor tudom, hogy ő.) Bocs, ha hülyeséget kérdeztem. Kép
Megyek, megpróbálok aludni.
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Még egy kérdés: éjjel valamit nyomott a baba alul, a köldökömtől kb. 3-4 cm-re balra, egészen lenn. Időnként nagyon fájt! Mit nyomhatott, és másnál is előfordul-e ilyesmi? Nektek volt már ilyen?
Liv

Ui.: Felkeltem! Kép

Kép

Kép
liv

Jó reggelt, Liv!

1. A keményedésről egész biztosan tudnád, hogy az. Nekem sem volt az első terhességnél, el sem tudtam képzelni milyen, aztán most a második babánál amikor először bekeményedett a hasam, hát össze nem keverhető semmi mással. Az egész méh körvonalát ki lehet tapintani és kőkemény az egész. Egy kicsit ki is emelkedik a hasadból.

2. Érdekes, nekem is mostanában kezd nyomni valamit pont ott, ahol Te is írtad (bal oldalon, lent), de sajna fogalmam nincs mi lehet ott és van, amikor szinte elzsibbad az a a rész, annyira nyomja.

3. Álmatlanságra próbáld meg a Pipolphent. Nem kell bevenni belőle egész tablettát, én is csak felet szoktam néha-néha. A babának sem árt egyáltalán.

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok lanyok!

Regen nem irtam.
Mi holnap megyunk a Praxisba.
mar nagyon varom. Kép
4 hete voltunk utoljara UH-n akkor 1116 g volt a becsult sulya a babanak.

Kepzeljetek tegnap mitortent.
A papa titokba elment es megvette azt a babakocsit, amit kineztem. este mentunk haza addig a csomagtartoba dugdosta es csak otthon vette elo. Kép
Egesz este azt szerelgette meg tologatta, meg ismerkedett vele, hogy mi hogyan mukodik rajta. Kép

Holnap UH utan megyunk megvenni az agyat is. Kép
Hirtelen jo sokmindent veszunk.

Magi
Vendég

Liv!

Én ugyanezt kérdeztem a dokimtól: honnan tudom, hogy keményedek-e, vagy csak a baba dugdossa különböző részeit?
Azt mondta, ha nem fáj, kézzel tapintható a dudor, akkor az a baba, neki meg most az a dolga, hogy ilyeneket csináljon. Ha van dudor, és máshol megnyomja az ember lánya a kezével a hasát, és az puha, akkor szó sem lehet keményedésről.
Szerencsére nekem nincsenek keményedéseim, csak hébe-hóba nyom valami pontot a baba - az viszont fáj rendesen, és hiába fekszem le, csak reggelre múlik el.

Aludni én is nehezen bírtam a melegtől, szinte légszomjam volt. Így pár órás agonizálás után felkeltem, letusoltam, elővettem két nagy ruhazsebkendőt, jól bevizeztem őket, és úgy feküdtem le, hogy egyiket a hátamra-oldalamra, a másikat a karomra tettem. Így sikerült 3 percen belül elaludnomKép Apa kicsit furán nézett rám, de azt mondta, hogy azért tetszem neki nagyon, így félig lezsebkendőzve isKépKép

Elolvastam Liv által feltett dr. Nagy László idézetet, miszerint: "a dinnyefélék nem a terheseknek teremnek".
Nos, az a szerencse, hogy László doktor nem volt ma reggel a konyhánkban, ahol törölközővel a fejemen, egy szál bugyiban a behűtött dinnyeszeletemet ettem (mit ettem! faltam)reggeli gyanántKépKép Úgy tűnik, bűnözéssel kazdtem a napomatKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hülye kérdés, de azért felteszem, hátha tudjátok a választ (a védőnőm biztos kiborul, ha ezt kérdezem, azt hiszi majd, hogy kötözködök)
apasági nyilatkozathoz: anya bejelentett lakcíme: nekem kettő is van, egy állandó lakcím, + egy tartózkodási hely, két külön városban, egyik Pesten, másik Sopronban, de egyik sem azonos az apa lakcímével,(Buda) ahol most lakunk és ahova a baba is érkezni fog.
Ilyenkor mi a teendő?

Tudom, nem vagyok egyszerű eset, de ha tudjátok erre a választ, írjatok!

Liv: ha ez ez megnyugtat: nekem is az első terhességem és nekem sem volt még keményedésem. Hányadik hétben vagy?
koczkapaczi

Orsi Kép
Édesek a tökösök. Hol van a két kismaczkó aláírás a neved mellől ? Hiányzott!!! Kép Kép

BibiKép A vizesedésre az almanapot nekem is ajánlotta az orvos és csinálom is. Egyébként most épp növekvő hold van meg fránya meleg, úgyhogy senki ne lepődjön meg, ha bedurran keze-lába. Ma megyek a masszőrhöz majd rákérdezek a vizesedésre is és megírom mit javasol.

Moszi Kép Amit ígértem:
Madarász utcai kórházban a koraszülött és csecsemőosztályon minden kedden délután 3 óra után Dr.Szántó Imre főorvos tart előadást. Előtte foglalkozik a légzésfigyelő monitorok kölcsönzésével. Telefonon is lehet nála jelentkezni: 450 37 00 vagy 450 38 00.
(Bejelentés nélkül is lehet menni az előadásra)

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Apasági nyilatkozattal kapcsolatban nekem az Önkormányzatnál a következőket mondták: ha az anya nem oda van bejelentve, kell egy hajadonsági nyilatkozat (ezt abban az Önkorányzatban adják ki, ahol az állandó lakcím van), anya,-apa személyi igazolvánnyal. Ennyi. Illetve ha külföldi az apa (nálunk ez van) akkor még egy tolmács-tanu, aki nem lehet az anya. Azt is mondták, hogy nem kell 30 napnál nem régebbinek lenni. Persze én is hallottam ezt a 30 napos dolgot, nem tudom mi az igazság, mindenesetre elég nagy hülyeségnek tartom, mivel ha az apa egyszer nyilatkozott és nem vonta vissza, akkor miért ne lenne érvényes? Ezen kívül pedig nem minden gyerek születik időre és ez a 30 nap azért elég szűk intervallum, nem?
Hát ennyi. További szép mnapot mindenkinek.
Vevi
vevi

Bibi!
Szerintem a meleg miatt dagad a bokád, mint az enyém.
Én most a banánt kezdek el enni naponta legalább 2-szer, mert van egy egészségkönyvem, ami szerint vízhajtó, de van benne kálium is, ami gyakran ürül ki a vízhajtókor a szervezetből.
Mivel tegnap kezdtem el, így nem tudok nyilatkozni az eredményéről.

Orsi!
Gratula, az aranyos legénykéd!Kép

Edit!
Köszi a telcsi számot!
Egyébként szép nagy pocid van. KépMennyi a kisfiad súlya?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Eszti, 27 hetes és 3 napos vagyok.
Még mindig nem tudom eldönteni, hogy a baba volt-e vagy keményedés. Amikor csak az egyik oldala dudorodik ki a hasamnak és ott kemény, akkor egyértelmű, hogy a gyerkőc az. De amikor mindkét oldal kidudorodik, akkor nem tudom; nem fáj, inkább feszül. Eddig eszembe se jutott, hogy ez keményedés is lehet, most éjszaka merült fel bennem először.

Kép

Kép
liv

Ui.: Nagy László válaszában a dinnyés részről én sem vettem tudomást. Épp benn van a hűtőben egy 15 kg-os, meg a pincében még egy, arra az esetre, ha ez túl hirtelen fogyna el. Kép

Kép

Kép
liv

Vevi: köszi a kimerítő választ, azt hiszem az lesz a megoldás, hogy egyszerűen átjelentkezem, így megúszom az utazást és az átjelentett címen kérek hajadonsági nyilatkozatot, meg apasági igazolást, és nem utolsó sorban papír szerint is ugyanott fogok lakni, ahol a babánk és az apa:-)))
Liv gratulálok! a keményedés dologra továbbra sem tudok egyértelmű választ adni, tapasztaltabb kismamák, orvos biztos meg tudja mondani, hogy ez ebben az időben normális-e, illetve ha nem érez ilyet az ember, az gond-e? Én két hét múlva megyek a dokimhoz, rákédezek erre, de valószínű, hogy addig itt is kapsz választ a tapasztaltaktól!

Sziasztok, vigyázzatok magatokra, pihenjen aki tud, a dolgozó(k)nak pedig üzenem, hogy nincsenek egyedül, én (is )munkahelyen izzadok jelenleg.
tényleg, ki az aki dolgozik még közületek?
Meddig tervezitek?
koczkapaczi

Na, ma jól bevásároltam ! Megrohamoztam a gyógyszertárat és a kötelező vitaminadagomon túl gondoltam beszerzem azokat a holmikat is, amire szülés után lehet szükségem. Fel is írkáltam egy papírra ezeket, azt dugtam a gyógyszerész néni orra alá. Nekem viszont nem a Tena-betét-dolog volt kellemetlen, hanem mire végre-valahára mindent megkaptam (1/2 óra), 5-en gyűltek össze mögöttem. Láttam az összeráncolt szemöldököket, de mit tehettem volna?! Alig vártam, hogy haza menekülhessek.
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Köszönöm a tanácsokat. Igaz lehet, hogy a melegtől ilyen brutálisak a lábaim, mert ma nem jövök-megyek a városban és itt bent a hüvi lakásban egészen jól érzik magukat Kép

Liv,
köszi az idézetet nem tudtam, hogy miért nem szabad vizhajtózni

Edit,
kipróbálom az almanapot...

Még egy kérdés: a 28. heti uh ugyanúgy kötelező, mint a 12 és a 18??? Én csak a 31. héten megyek újra dokihoz...

Bibi
bibi

Nem az Bibi, az MSZNUT szerint 12, 18-19, 30-32, és 36 heti kötelező.
fantikbaba

Sziasztok!

Olyan álmosnak érzem magam, hogy attól tartok itt fogok ülve elaludni. Ráadásul most lent ülök a recepción,mert a kolléganő szabin van. Elképzeltem, hogy előrebukik a fejem az asztalra, kinyílik a szám, csorog a nyálam és félhangosan hortyogok, miközben bejön valami bankos fazon tárgyalni hozzánk és keresi az ügyvezetőt.. Kép Kép Kép
Ja, és hadd tegyem hozzá, hogy a cég reklámszlogenje: "we wont rest!" (= vmi olyasmi, hogy mi nem pihenünk...! Kép Kép Kép
/hülye amcsi multi cégnél ilyen f.szságokra van egy egész komoly marketingosztály. És emberek ebből élnek! Hihetetlen!/

Eszti! Ime egy válasz, én még melózgatok.. Kép (Tegyük hozzá, igen csak felületesen, ahogy Gárdonyi mondaná: Csak a teste..) Hogy meddig, amig kmolyabb gondokat nem okoz. Múltkor már 2100 voltam, de még nem mondta a doki, hogy otthon kéne hevernem, úgyhogy kimélő üzemmódban maradtam, és majd jól meglátjuk meddig birom.

Mindenesetre ha otthon maradok csak ritkábban fogok tudni netezni Kép

Hű, hát nem bánom, hogy gyorsan összeboronáltuk magunkat a párommal, ez az apasági mizéria elég macerásnak tűnik... Kép

Vizesedés: Szerintem alkati kérdés is. Van akinek simán terhesség nélkül is hajlamos bedagani melegben mindene.. Azért vigyázzatok magatokra, inkább pihenjetek sokat! Ja és nem csak a só, de a cukor is megköti a vizet a szervezetben. Esetleg érdemes arra is odafigyelni.

Én továbbra is dinnye-rajongó vagyok, mondjon az orvos amit csak akar! Kép

Orsi! Tündériek a kismanók, de majd "igaziban" lesznek a legédesebbek! Kép Reméljük, lesz időd és némi energiád még néha, és beugrasz netezni majd a szülés után is és akkor majd róluk is látunk képeket! Kép

Liv! A keményedést szerintem is fel tudnád ismerni, mert nagyon jellegzetes. Olyankor nem csak úgy néz ki, hanem úgy is érzed, mintha kézilabdát nyeltél volna, mert körbe az egész méhed összehűzodik. Ha csak középen és oldalakon (akár mindkettőn egyszerre) keményebb, de vannak részek ahol nem (pl. alul a szeméremcsont felett) akkor az a babus. Most már Nálad is szép nagy manócska van a pociban, kisebb a helye, azért nyomodik a hasfalad.

Vevi: üdv nálunk.

Tudja valaki annak az alapítványnak a pontos nevét, esetleg címét, telcsiszámát, ahol az ingyenes babalégzésfigyelőt lehet igényelni? Utána szeretnék járni,hogy lehet intézni,de csak annyit tudok, hogy valami madarász u.-i alapítvány... Így ez azért kicsit homályos.. Kép

Egyetértek Esztivel: vigyázzatok magatokra és a babókra!
Pusz:
Macs
maccs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?