Sziasztok !
Ó, nem szabad hallgatni az "okosokra" hogy mennyit kell híznia a babónak!!
Én most azt csinálom, hogy reggel bepelenkázom, és a 10-kor kezdődő rendelésre abban viszem (persze ha nem kakis) és nem adok rá a mázsálás előtt full üreset. Így megvan a + xy dkg tuti, én meg itthon lemérem mennyi a pelus, és tudom, mennyit hízott nagyjából, és nem csesztetnek, sőt nagyon megdícsérnek. Mert ez az egész mérés azért hülyeség, mert van, hogy előtte fél órával evett, az már plusz 150-200 gr, ami a heti átlagos gyarapodás, vagy egy nem "szűz" pelus is 20-30 dkg. Akkor meg már káosz van, ha az előző héten/hónapban teli pelussal, megetetve, most meg átpelenkázva, és etetési idő előtt viszed. Az máris minimum 30-40 dkg különbség, és akkor még a gyerek nem is hízott semmit.
Engem az első gyereknél ezzel tettek tönkre, kellett is a tápszer kiegészítésként. Aztán A gyerek fél kilóval több volt mint most Anna, pedig Annával is meg vannak elégedve. Annánál is éreztem, hogy este kevés (vagy üres) a cici, de igen, nagyon sz*r volt, mert eleinte este 6-tól 11-ig fél-egyóránként szopott Annus. Petinél itt feladtam, most csakazértsem, de szerintem ezt épeszű ember nem bírja
Aztán alakult a dolog szerencsére, mert még mindig cicin kívül mást nem látott.
Ne haragudjatok, akiknek nem csak szopizik a babája, amikor én ilyet olvastam Petinél, nekem is rossz volt, de isten bizony nem azért írom, hanem, hogy hátha sikerül Nektek is. Még így is minden nap izgulok, estig kitart-e a tej. a napi 2 üveg Stella csodákat tesz, és a szigorúan 10-kor lefekvés. Ha 11 után fekszem, reggel érzem is a cicimen. Lányok, a francba a lakással, nálunk is azóta van 3 óránként evés, meg átaludt éjszaka amióta pihenek, és nem parázok. Tényleg, lekakálni mindent, de mindent ! nem hallgatni Anyósra ("Katikám éhes ez a gyerek, nézd, bekapja az ujjamat!") gyerek meg állandóan üvöltött, mert fájt a hasa, mivel óránkét "katikám éhes...." volt.
Most szigorúan ki volt tiltva a lakásból 3 hétig, Anyu volt itt, jókat főzött (jaa rántott-köménymagos-tojásleves is nagyon jó), szigorúan ágyba parancsolt amikor nyugi volt. Na, utánna jött Anyós, amikor Anna 4 hetes volt. Megevett a yerek 240!-et!! és: -"Éhes vagy angyalom, majd anya mindjárt megetet" 15 percel az etetés után. Én: Éhes a francokat, fáj a hasa úgy bezabált, nem fogom megetetni újra, mert csak jobban fog neki fájni. Petinél is ez volt, el is lett b*szva"
Na azóta próbálkozik próbálkozik a gyerek egy egy nyaffantására már kapkodja fel, és mindig ugyanaz: Éhes vagy??"
Jaa mert éheztetem, meg is látszik rajta nem? (lsd. pár hozzászólással feljebb). nameg én genya nem adok neki teát (ki fog száradni)
még egy érdekesség: peti még egy éves kora körül is üvöltve ébredt, Anna gyagyogva ujjatszopva (azt a földszinten is hallják)
Szóóóval: 1.) ha ideges vagy mert: bőg, megérzi rajtad a baba, és még hisztibb lesz. Nyuuugi!! Úgy tudod megvigasztalni ha baromi nyugodt vagy. Peti a mai napig nem alussza át az éjszakát.
Sok folyadék, finom (nem zaba, de ami nagyon jólesik) kaja, és napközben amikor a kóc elaludt nem takarítás-mosás-vasalás: Lefekvés, olvasgatás !!! Estefelé különösen!!
Bocsi bocsi kicsit elszalad velem a ló
De tényleg. Ezek akár szopik, akár nem a bab lelki egyensúlya miatt is fontosak
Meg a mama miatt ugye
Jobb ha apa egy nyugodt anyát talál a kupiban, mint ha rend van, te meg sík ideg vagy.
Ne haragudjatok, de ez most kijött, de esküszöm, senkit nem akartam kéretlen tanácsokkal ellátni, de így a másodikkal már látok ezt azt (de az is lehet, hogy hiper jó gyerekem van), és segélni akarok, hogy kicsit könnyebb legyen
Na menek, mert élénk cuppogás jön a kisszobából.)
Kata/Maszat