Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

BabyGym nálunk is bejön (igaz a Dani még keresztbe is elfér alatta). Egyenlőre nézegeti, ill. egyszer egyszer tudtosan jól lepofozza a lógó játékokat, és maga is jól meglepődik ezen... Kép

Kakilásügyileg: lázmérőzést valóban jobb mellőzni, Danit a kórházban lázmérőzték, és valóban jól hozzá is szokott, kínszenvedés volt leszoktatni róla.

Második oltás: azt mondják a tapasztalt anyukák ez valóban rosszabb mint az első, ez sokszor lázzal jár, és be szokott durranni az oltás helye is (annak idején a Domival nekünk is így volt). Borogatni kell, lázcsillapító kúpoznni, hanagyon magas a láz akkor hűtőfürdőzni. 2 nap múlva elvileg minden tünet elmúlik.

Keresztelőt mi is egy hónapon belül szeretnénk, most beszéltünk az atyával (nála elsőáldoztam, bérmálkoztam, esküdtünk, és ő keresztele a Domit is), hogy annak ellenére, hogy máshol lakunk már, mégis lehet abban a templomban a keresztelő ahol esküdtünk, és ő kereszteli meg a kisfiam. nekünk sem kell semmilyen feklészítő tanfolyamra járni, egyszer kell bemenni, hogy megmondja, kinek hová kell állnia, mit kell mondani, és ennyi.

Babák nagyon bájosak, gyönyörűek, és hozzánk képest igen nagyok!Kép nem gáz, majd mi is utolérünk ám mindenkit. Már 4 kg a Dani és az 56-s rugik elejétől a végéig érnek (igaz 3 hónapos már a drágám...)Albumban vannak fent új képek: http://babanet.hu/album/main.php?album=2254
persze "nagy"lányomról is tettem fel frisseket:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1843

üdv

ErikaKép
goczane

köszönöm az érdeklődést. még egyben. különben én külföldön élek (ezt is írtam már), így nem a G.Á-val fogok szülni. ha egyáltalán valaha még sor kerül erre...
mindenkinek jó babázást!
mirmurr
41+4
mirmurr

Mirrmurr!

Hidd el,ha most nem is úgy tűnik,de hamarosan eljön a Te időd is. Nem próbáltad a ricinust? Szerintem még én is egyben lennék nélküle. Kép

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Úristen, soha nem fogom ennyire elhanyagolni az olvasást, most aztán kapkodhatom a fejem, előre is bocsi, ha nem azt szólítom meg a válaszommal aki felvetette a dolgotKép

Mi Nivea fürdetőt használunk, meg gyógyszertári popsi krémet.Volt Nivea popsikrémünk is, azzl sikerült rendbe hozni Sára popsiját, mert olyan piros volt mikor haza hoztuk, hogy csak na.(Erre pl nem is emlékszem ki kérdezte, bocsánat, szánom-bánom)

Keresztelő:azt hiszem mi kavarjuk meg a legjobban.
Már az esküvőnk is izgi volt.Mivel én ref. vagyok a férjem meg kat., így nálunk mindkét pap ott volt, mivel a ref. pap egyszerűen szóba sem ált velünk,(ennyit a rugalmasságukról) úgy hogy a Zoli kat., így vidékről(nagymamám falujából)hozattunk fel egy ref. papot, aki vállalta az ökumenikus templomban a közös esküvőt.Ezért a keresztelő is meg lesz kavarva ugyanígy.Bár megjegyzem ez már a nagyszülők miatt lesz így, mert mindegyik a saját vallásához ragaszkodik.
Remélem nem voltam túl zavaros

Nagyon édesek a babák, olyan jó új képeket látni mindig.
Nekem még nem sikerült kijönni a sodromból, da apuci egyszer már nem bírta tovább az üvöltést(semmi nem használt és akkor már 30 perce tartott és olyan hangerővel, hogy mi is csak kiabálva tudtunk beszélni egymással)az ölébe vette és ugyan úgy elkezdett"sirni", mint Sára, csak persze a saját hangerején, erre pici lányunk egy pillanat alatt befejezte, óriási szemekkel bámúlt az apjára, de persze folytatta.

Móki, tök jó volt ahogy leírtad a nyügis napot, jót nevettem rajta.

Azt hiszem ennyit akartam.
Jaaaaaaa, képzeljétek, kismalacom most először lenyomott 200 tápszert, és még benne van.KépEddig a rekordja 120 volt, nem tudom mi lehet vele.

Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok! Kép

Egyre termékenyebb a topik, alig győzöm a visszaolvasást, ha nem jövök 1-2 napig.

Nándi tele van anyatejes kiütésekkel, amit először azt hittem, hogy a melegtől van. Veletek fordult már elő ilyen? Mit alkalmaztatok rá? Nem tudom, hogy mitől jöhetett elő. Most hagyjam abba a tejes dolgok fogyasztását?
Napok óta az éjszakai etetés után kb. 4-1/2 5-kor visszateszem Nándit a kiságyba, én még fejek, Ő elnézelődik, majd elalszik, és reggel 1/2 7-kor felsír, egyszer megkapja a cumit, de másodszor már magunkhoz veszem, mert olyankor még nagyon álmos vagyok....lehet, hogy odaszokott, és már kéri reggelente, hogy odavegyem? Olyan kis rafináltak tudnak lenni ezek a kistörpék.

Nándinak is van egyfajta szortyogása, de én azt már a kórházban hallottam. Csak néha hallom. Szerintem nagyon megsérthették a nyálkahártyát. Olvastam, hogy ettől lehet a szortyogás. Egyébként mi naponta kétszer szívjuk ki az orrát. Előtte cseppentünk bele fiziológiás oldatot, az feloldja, és nem száraz ami kijön. Porszívósat használunk, ami üvegből van, nálunk nem fél Nándi, engedi, hogy csináljam.

Mirmurr Kép nemsokára babázhatsz Te is! Nagyon drukkolok, hogy minél hamarabb eljöjjön az időd! Kép

Erika Kép Dani nagyon sokat nőtt, majdnem háromszorosára a születési súlyához képest, nagyon erős kisfiú! Kép Már meg lehet csipkedni az arcocskáját, és jó kis tokája is van Kép

Kitty Kép Nekünk azt mondták, hogy 2 hónapos korig csak vizszintesen lehet a babákat fektetni a gerincük miatt. És azt javasolták, hogy a babahordozóban se tartsuk 15-20 percnél tovább. Úgyhogy 4 hónaposan már nyugodtan teheted sportkocsiba. Mi augusztus végén készülünk nagyobb utazásra, Erdélybe. Addigra Nándi is betölti a 4 hónapot.

Szilvus Kép Peti nagyon cuki, olyan huncut a kacaja, ahogy felnéz ujjszopás után Kép Nándi csak néha cumizza az ujját, inkább cumizik.
Nagyon tetszik a PlayGym, jól elnézelődik Peti, megnézem én is a Tescoban, hátha van.

Gabi Kép Nálunk is van időnként, hogy úgy alszik el, hogy 2 percenként kiköpi a cumit, és sír, kéri vissza. De van amikor a szájába adom, és csak akkor köpi ki, ha már elaludt jó mélyen. Én mégsem szeretném, ha az ujját szopná, a cumiról könnyebb lesz leszoktatni.
Jaj, nagyon édes Réka a képeken Kép Ennivaló Kép

Mariann Kép Nádja arca is anyatejtől pöttyös?

Ági Kép Mi a Homokbányai lakótelepen lakunk, és a Horti Tamásnál szültem. Nagyon meg voltam elégedve KépSzívesen vállaljuk a következőt is nála.

Rita, Julcsi, Eszty Kép
Utólag is nagyon boldog névnapot kívánok Nektek! Kép

MókiKép Andris így vándorol az ágyában? Kép Nagyon édes. Nándi már kezdi magát lökdösni a lábával, és van hogy halad is. Már nem merem egyedül otthagyni a pelenkázó asztalon.

LénaKép Tündéri Sára a pelenkázón Kép Imád pucérkodni?

Andi Kép Tüneményes apa a lányával Kép
Nem nézettétek meg Lilit Anitával? Ő gyógytornász, és visznek hozzá kisbabákat tornáztatásra. Remélem hamarosan megszabadultok a terpeszpelenkától.
Jó, hogy ilyen kialakult nappali programotok van, én a dolgaimmal sose fogom utólérni magam...most is rengeteg vasalnivalóm gyűlt össze Kép Az éjszakák miatt meg sajnállak, mi csak egyszer kelünk.

Eszty Kép Mi is csak gyógyszertári fürdetőt és popsikrémet használunk. Most olvastam hogy pl. az anyatejes pöttyökre csak azt szabad tenni.

Tünde Kép Nagyon aranyos, mosolygos Tomika a képeken Kép

Üdv,
Pumukliék
pumukli

Sziasztok!

Na, elaludt a lelkem. Séta közben bóbiskolt egy órát, bár minden döccre felébredtKép
Remélem az esti kajci után reggel 8-ig édesdeden fog csicsikálni. (ennek már a gondolatára is édes borzongás fut át rajtam, haj!!Képilyenre ugyanis még sose volt példa, de miért is ne ábrándozhatnánk?Kép

Erika, nagyon formás Dani, hatalmasat nőtt!!!! Dominika is fotogén ki csajszi!

Mirrmurr, az információim enyhén szólva hiányosak voltak, bocs! És könnyű szülést, jó babázást kívánok!!!!

Szilvus, nem bírok betelni Peti fiad csibész mosolyával!

Léna, nem semmi Sára, van huzata a kisasszonynak!! Mizujs a tejcsivel? Szpotatod is, vagy csak fejsz és üvegből adod neki? (olvastam a Schöpfis topicban, hogy v.kit(dokit) név szerint említettél, és visszajutott a kórházba a hír. Olyan kíváncsi vagyok(bocsi)MI VOLT????

Na, ennyit az alvásról!

Szaladok,

Móki
móki

Sziasztok!

Nos megvolt a védőoltásunk (3 hónapos). Eddig láztalanok vagyunk, remélem így is marad. A doki a kaki problámára a glicerin kúpot mondta, du-n adtam neki 1/4-et és most lett produktum. Kép
Egyébként a szuri óta tiszta "kóma" Matyika, olyan jókat szundít.

Mirmurr!
Megértem ha már nagyon megszeretnél szülni!! Engem a szülés előtt 1 héttel befektettek a kórházba (magas vérnyomás, vizesedés miatt), és az istenért nem akart kibújni a kislúrkó! Kép Tisztára elvoltam keseredve, egésznap a lépcsőházat jártam, de semmi fájás. Mikor mondták, hogy menjek el jó meleg vízben tusolni, ez állítólag méhszáj tágító: hát erre felbuzdúlva fél órát áztattam magam, vörös voltam a végére mint rák, és láss csodát aznap éjjel elfolyt a magzatvíz, én voltam olyan boldog!! Kívánom ezt Neked is!

Nyugis éjszakát mindenkinek!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!
Móki, emilben megírom.Csak írd meg a címed.
Puszi, Léna

nuska

Mirmurr! bocs, valahogy elkerülte a figyelmemet mert erre nem emlékeztem, mióta élsz ott?
Most már tényleg nem sok idöd lehet a szülésig, kitartás!!

Ági! Remélem nem lett láz. Én is félek a holnaptól.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Jó reggelt!

Pumukli!

Ha megnézted a Tescoban a PlayGym-et kérlek írd meg, hogy van-e? Mi is szeretnénk venni, csak nagyon nehezen jutok ki, ha előbb érkezem majd én számolok be. OK?

Anyatejes kiütésünk nekünk is volt, és ajánlották, hogy hagyjam el a tej ivást. Megtettem (nem tetszett, de ez van), és azóta semmi pöttyünk nincs, pedig csak napi max 3dl-t ittam. Szerintem próbáld meg, hogy pár napig nem iszol.

Képzeljétek Matyika tegnap este 9 óta alszik, még mindíg nem ébredt fel (már 10 órája)! Gondolom ez a szuri miatt van. Csúnyán bedagadt neki, mikor fog ez elmúlni???? Ja, és lázunk nem volt Kép

Szép napot mindenkinek!!!
Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Mi is megkaptuk a 3 hónapos szurit, este volt egy kis hőemelkedése, aztán rajtam aludt elKép
Adatok: 6300 gr, 62 cm a csajKép
Este 10-kor aludt el, 1/2 7-kor kajált, és visszaaludt, most is alszik mégKép Ez már egy ideje így van, de nem merem elkiabálni, Petinél is mindig elkiabáltam, aztán tessék, Ő még mindig felkel vagy 2x éjjel. Sajna nagyon kakaófüggő lett, az éjjeli ivásról már leszokott, helyette kakaó vanKép Ne is eszik rendesen, meg is ilyedtem, mert nem hogy áll a súlya még fogyott is egy kicsit. De tényleg alig eszik, és egész nap lót-fut...nem tudom, mit csináljak vele, ha nem kap kakaót, üvöltve követeliKép
A dokinéni Anna fejtartására (hogy hason abszolút nem tartja a fejét) nem szólt semmit. De megdícsért, hogy 1 kg-t hízott, ez nagyon jóKép Asszongya: - hát nem hiába sörözik az anyuka, ugye?
Mert Tegnap előtt találkoztunk az utcán, kérdi:
- Hová, hová?
Én - sörért.
Ő:- hááát igen, egy kis sör biztosan nem árt...
Mondom Neki, hogy alkoholmentes ám, meg két üveggel megiszom egy nap. Erre Ő: és van olyan finom, mint a rendes sör? MOndom: mittudomén, utálom a sört....
Jót röhögött, hogy milyen rendes vagyok, hogy még így is iszom.
Egyébként, a Stella Artioins jött be egyedül. napi két üveg, és reggel alig bírom el a cicjeimet, olyanok, mint amikor belövelt a tej a kórházban. Szegény majd megfullad ilyenkor, annyira jön neki. Nem is értem az avent cumisüvegeket pl, abból alig jön, szegény babák mit össze szenvedhetnek vele. Kép
NA menek, mert a fiam itt folytogatKép
Friss kép a csajról:

Kép

pusz: Maszat
maszat

Sziasztok!
Léna, a profilomban van a cím. (már alig váromKép

Maszat, micsoda jó megoldás! Az egész család együtt fürcsizhet!! Tényleg hatalmas a lányzó, és tündériKép Akárhogy hajtunk, mi messze leszünk a 6300-tól 3 hónapos szurikor, de azért töretlenül gyarapszunkKép

A tegnapi csócsika/ nyammogás/egész nap evés megtette a hatását, megint rengeteg lett a tejem - el ne kiabáljamKép Háromkor evett a Manó, 5-kor kiabált, fájt a pocija. Megmasziztam, visszaaludt, s 6 helyett 8 kor keltünkKép Most csupa pihentség vagyok. (Tegnap kinyúltam, mint egy igáslóKép)

Nap nem maradhat el kérdés nélkülKép A fagyasztott anyatejet meddig lehet felhasználni?(max.) + nem gáz, ha pl. 2 hónap múlva adok neki első hetekben fejtet? Az összetételére gondolok a tejcsinek. Vagy kutyuljak felesben frissenfejtet és régit? (Előre is köszönöm kedves olvasóink véleményétKépKépKép)

A tejivást én is lecsökkentettem, az elején (2-3 hétes volt Andris)- lehet, hogy nem is a tejtől volt a pötyi- szójatejet ittam (500 ft-ért literjétKép), de kellett v.mi a Maci kávébaKép Most is figyelek, hogy napi 2-3 dl-nél ne legyen több, s majd lassan emelem az adagotKép
Nálunk a "legütősebb"(szó szerintKép a Camembert sajt,úgyhogy azt csak nézegetemKép

Mikortól lehet a júniusi Kismamát megvenni, már kapható, vagy nagyon ragaszkodnak a hó elejéhez?

Na megyek, vasalok egy keveset.
Pussz,
szép napot

Móki
móki

Lányok! Még mindig ámulunk a férjemmel hogy egyre szebbek tudnak lenni a babák remélem folytatódik!

Ági! Jó hogy nem lett láz, Orsi is aluszékonyabb volt utána, bár ö amugy is alig van ébren napközben. Este meg neki is kell 10 óra alvás.

Du. megyek a szurira, irtam hogy a férjem nem mer eljönni velem? Tudja hogy már az emlitésre is tiszta ideg vagyok ha valaki azt mondja keveset hizik Orsi amikor kerek, mosolygos baba.
Fél nem tudom már visszafogni magam, inkább nem kisér el Kép Hát tényleg nagy önuralom kell már ehhez, de mit magyarázzak ezeknek hogy sikitva elkapja a fejét a tej meg spriccel közben.Kép
Amugy végre elértük az 5kg-ot. Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Rita! Köszi az SMS-t.

Móki! anyatej mélyfagyasztóban 6 hónapig áll el. ( a hütök fagyasztója nem hüt annyira, ott kevesebb ideig). Elvileg 2 hónap lehet a kórkülönbség az összetétele miatt, de én is adok neki régi tejet, semmi baja nem lesz töle, söt a régebbiek mindig zsirosabbak, táplálóbbak. Én ugy tudom pont azért kell fél éves kora körül mást is ennie mert a tej összetevöi már nem olyan tápláloak. SZoval szerintem nyugodtan adhatod neki késöbb is.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Maszat!
Édes a kiscsaj.
Én is kipróbáltama sörözést, de nem jött be. Kép Túl keveset ittam. Én is utálom a sört, és nekem is a Stella az amit még elviselek, de nem mertem napi 3 dl-nél többet inni.
Pedig már eléggé apad a tejem.
Sőt Lili nap közben csak tápszert eszik. Éjjel nem ébred fel, csak reggel, akkor szopizik egy kicsit. Ez is azért van, mert a doktornő leszúrt, hogy nem fejlődik rendesen. Pedig adtam neki a pótlást szopi után, de ha elég volt neki, nem itta. 10-30 ml-t ivott csak meg belőle szopi után. Most már elkezdett hízni. Most 15 hetes, és 5 kiló 34 deka. 64 cm hosszú. Egyébként azért nem hízott szerintem látványosan, mert sokat nyúlt, de a hurkái ugyanúgy megvoltak, és nem egy sírós baba, úgyhogy biztos nem volt éhes, csak a tápszer nagyon felfújja. Úgyhogy jobb lenne visszatérni a szopira, de ahhoz meg tejci kéne.

Amúgy a 3 hónapos szurit múlt pénteken kaptuk meg. Másnap az egész napot átaludta, csak enni kelt fel egész nap háromszor!!!!
Ami jó is volt, mert lakodalomba voltunk, ahová őt is vihettük, mert a párnak is van egy fél éves kisfia, és a hangos zene mellett úgy aludt, mint a bunda. Kép
Azóta felélénkült Kép

Na puszi mindenkinek: Bogi

Ilyen Lili:
Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Móki!

Ahogy Karmen is mondta 6 hónapig eláll a tejci a mélyhűtőben. Én a Daninak a mai nap azt adom amit a születésétől fogva lefagyasztottam (most 3 hónapos), és teljesen kielégíti az igényeit (gondolok itt az összetevőkre). Így is 3 de inkább 4 óránként kér enni.
El ne kiabáljam: úgy néz ki, hogy kisember kezdi végigaludni az éjszakákat. Kb. 1 hete este eszik, 10-11 körül, és reggel 6-7 közt kezd újból visítani. (a mostani éjszaka kivételt képzett, mert hajnali 3-kor nekiállt reklamálni, és bezúzott 130 ml tápot).

Nálatok az elmúlt két nap nem volt katasztrófális? A hidegfronttól nem lehetett bírni a bambinoval, alig aludt nappal, csak ficánkolt, sikitozott, sírt, nyűgösködött...Kép
Úgy volt hajlandó aludni egy kicsit, hogy be a babkocsiba, beöltöztettem, betakartam ezer pléddel, és irány négy óra séta. (olyan formás lábaim lesznek a sok sétától, hogy ihaj csuhaj...Kép)

Domi is annak idején pöttyös volt a tejtől, és nálunk is az volt a megoldás, hogy fel kellett hagynom a tejivással (én aki napi 1 l tejet megiszom...)

Dani mostanában nagyon ügyi, nagyon szépen tartja a fejét akár 5 percig is, szép kinyujtott karokkal. (persze nem meglepő, hisz örökké hasra kéri magát, mert úgy szeret aludni)
ERika
goczane

Erika! Orsi forditva alszik állandoan most is reggel 1 órát volt fent ugy hogy aludt este 10-töl fél 8-ig fél9kor aztán beájult most 11 lassan és még mindig húzza a lóbört. Aztán meg a szuri miatt fog aludni. Daninak igaznán jó étvágya lett, gratulálok!

Bogi! Én se tudom magam rávenni a sörre, de nekem van tejem ha muszáj lenne lehet csak legyürném. A homeo bogyót probáltad? Én is azért kezdtem Orsinak potlást adni mert leszidták aztán mindig kihányta. Igy csak ritkán kap és keveset azota viszont nem bukik akkorát.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Móki, megy a mél(te kis kíváncsi kiskacsaKépKép)
a Júniusi kismama holnaptól lesz kapható, egyebként mindig előző hónap uccsó csütörtökétől lehet beszerezni.Ezért a kiadó fizethetne vmi reklám pénztKép

Maszat, milyen édes a kislányod, mekkora szemekkel nézKép

Lili pedig hogy vigyorogKép

Most volt itt a védőnő, azt mondta, hogy jövő hónaptól elkezdhetjük bevezetni az almát és a barackot.Kíváncsi vagyok, hogy fogja fogadni.

Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Lányok!!!
Kiakadtam! De-t kint vagyunk Matyikával az udvaron. Ő a babakocsiban horpaszt én mellette ülök (próbálok tanulni), jön a macska (miénk), felugrik az ölembe de tudomást sem vesz rólam, és menne bele a babakocsiba. Azthittem szívrohamot kapok és megnyúzom!! Teljesen kész voltam tőle! Kép Kép Kép Zolinak nem is merem említeni mert ő tényleg megynyúzza!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok !

Ó, nem szabad hallgatni az "okosokra" hogy mennyit kell híznia a babónak!!
Én most azt csinálom, hogy reggel bepelenkázom, és a 10-kor kezdődő rendelésre abban viszem (persze ha nem kakis) és nem adok rá a mázsálás előtt full üreset. Így megvan a + xy dkg tuti, én meg itthon lemérem mennyi a pelus, és tudom, mennyit hízott nagyjából, és nem csesztetnek, sőt nagyon megdícsérnek. Mert ez az egész mérés azért hülyeség, mert van, hogy előtte fél órával evett, az már plusz 150-200 gr, ami a heti átlagos gyarapodás, vagy egy nem "szűz" pelus is 20-30 dkg. Akkor meg már káosz van, ha az előző héten/hónapban teli pelussal, megetetve, most meg átpelenkázva, és etetési idő előtt viszed. Az máris minimum 30-40 dkg különbség, és akkor még a gyerek nem is hízott semmit.

Engem az első gyereknél ezzel tettek tönkre, kellett is a tápszer kiegészítésként. Aztán A gyerek fél kilóval több volt mint most Anna, pedig Annával is meg vannak elégedve. Annánál is éreztem, hogy este kevés (vagy üres) a cici, de igen, nagyon sz*r volt, mert eleinte este 6-tól 11-ig fél-egyóránként szopott Annus. Petinél itt feladtam, most csakazértsem, de szerintem ezt épeszű ember nem bírjaKép Aztán alakult a dolog szerencsére, mert még mindig cicin kívül mást nem látott.
Ne haragudjatok, akiknek nem csak szopizik a babája, amikor én ilyet olvastam Petinél, nekem is rossz volt, de isten bizony nem azért írom, hanem, hogy hátha sikerül Nektek is. Még így is minden nap izgulok, estig kitart-e a tej. a napi 2 üveg Stella csodákat tesz, és a szigorúan 10-kor lefekvés. Ha 11 után fekszem, reggel érzem is a cicimen. Lányok, a francba a lakással, nálunk is azóta van 3 óránként evés, meg átaludt éjszaka amióta pihenek, és nem parázok. Tényleg, lekakálni mindent, de mindent ! nem hallgatni Anyósra ("Katikám éhes ez a gyerek, nézd, bekapja az ujjamat!") gyerek meg állandóan üvöltött, mert fájt a hasa, mivel óránkét "katikám éhes...." volt.
Most szigorúan ki volt tiltva a lakásból 3 hétig, Anyu volt itt, jókat főzött (jaa rántott-köménymagos-tojásleves is nagyon jó), szigorúan ágyba parancsolt amikor nyugi volt. Na, utánna jött Anyós, amikor Anna 4 hetes volt. Megevett a yerek 240!-et!! és: -"Éhes vagy angyalom, majd anya mindjárt megetet" 15 percel az etetés után. Én: Éhes a francokat, fáj a hasa úgy bezabált, nem fogom megetetni újra, mert csak jobban fog neki fájni. Petinél is ez volt, el is lett b*szva"
Na azóta próbálkozik próbálkozik a gyerek egy egy nyaffantására már kapkodja fel, és mindig ugyanaz: Éhes vagy??"
Jaa mert éheztetem, meg is látszik rajta nem? (lsd. pár hozzászólással feljebb). nameg én genya nem adok neki teát (ki fog száradni)
még egy érdekesség: peti még egy éves kora körül is üvöltve ébredt, Anna gyagyogva ujjatszopva (azt a földszinten is hallják)
Szóóóval: 1.) ha ideges vagy mert: bőg, megérzi rajtad a baba, és még hisztibb lesz. Nyuuugi!! Úgy tudod megvigasztalni ha baromi nyugodt vagy. Peti a mai napig nem alussza át az éjszakát.
Sok folyadék, finom (nem zaba, de ami nagyon jólesik) kaja, és napközben amikor a kóc elaludt nem takarítás-mosás-vasalás: Lefekvés, olvasgatás !!! Estefelé különösen!!

Bocsi bocsi kicsit elszalad velem a lóKép De tényleg. Ezek akár szopik, akár nem a bab lelki egyensúlya miatt is fontosakKép Meg a mama miatt ugyeKép Jobb ha apa egy nyugodt anyát talál a kupiban, mint ha rend van, te meg sík ideg vagy.

Ne haragudjatok, de ez most kijött, de esküszöm, senkit nem akartam kéretlen tanácsokkal ellátni, de így a másodikkal már látok ezt azt (de az is lehet, hogy hiper jó gyerekem van), és segélni akarok, hogy kicsit könnyebb legyenKép

Na menek, mert élénk cuppogás jön a kisszobából.)

Kata/Maszat
maszat

Sziasztok, na jó sokáig tartott míg elolvastalak benneteket.

Kitty köszi a bogyó tippet szorulásra, én sem akarom alulról izélgetni, szerintem jobb ha a rendes úton segítünk valahogy. Szerintem ha le tudod fektetni a sportkocsit és egy kispléddel kibéleled az tök jó.
Mi is jún 26-án megyünk az Alsópáhoki kolping családi hotelbe immár 8-adszor.
Annyira édes ez a sok mosolygós manó, hogy mindet megeszem.
Móki, szerintem ez a hideg szeles idő volt a ludas mert több manó szimultán volt iszonyú nyügös, vagy az első vagy a második hűvös napon.
Nem akarlak megijeszteni, de az én lányaim egyszerűen nem fogadták el a fagyaszott anyatejet, még azt is megérezték, ha főzelékbe raktam. Ekkor megkóstoltam ezt is azt is, és azt kell mondjam igazuk volt teljesen más ízű a fagyasztott.
Egyébként Móki és Szilvus írásait lehet hogy publikálni kéne én mindíg 2 kilót hízok a röhögéstől ahogy olvasom.
Szilvus hát az a röhögős cumis kép, annyira huncut rajta Peti, hogy már most kezd felkötni a gatyádat, következetesség ügyben.
Ági, Az állatok nagyon érdeklődnek az kismanók iránt amikor Katát hazahoztam a szálkás tacsink percekig kétlábon állt a kiságynál.
Katamaszat, teljesen igazad van ebben a telepelus ürespelus-mérlegelés dologban.
A szomszédasszonyomnak is ezt javasoltam mert az őrületbe kergetik a védőnők hogy hány dekát hízott a kislánya.
NA megyek ébresztgetni Rita lányomat mert este nem tudom lefektetni.
Teszek ide képet Juliról.
halihó,
RitaKép
boksay_rita

és mégegy kép erről a huncut JulcsirólKép
boksay_rita

Rita! de jo hogy végre Julit is megcsodálhatjuk, ritkán látjuk.

Maszat! nálunk le kell venni róla a pelust, nem csalhatok.

Orsi 5100g, 4 hét alatt +400g. És a csoda, hogy kereknek látták ne tömjem, ln is vékony alkat vagyok, eszik ami jolesik neki!! Na erre aztán nem számitottam ma.

Szuri megvolt és nagy orditás, aludni viszont nem akar pedig nagyon fáradt már. Nézelödik meg gagyarászik.Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

SziasztokKép

Karmen: akkor kaja után vigyedKép Az is plusz 15-20 dkgKép

Na, de legalább nem szekíroznak, az is jóóKép

Puusz: kata

ui: a lány továbbra sem emeli a fejét hasonKép
maszat

SziasztokKép

Elsétáltam ma az újságoshoz és csak holnap jelenik meg a Kismama magazin, azt mondta a néni. Kép Kárpótlásul vettem 2 üveg sört. Az alkoholista anya. A pénztárosnő szólt: tetszik tudni, hogy ez alkoholmentes, vagy direkt tetszett ezt venni? (Babakocsi persze velem) Jéé, mondtam Neki, télleg? No, most már viszemKép

Tökjófejek a babákKép Réka és Anna hurkáitól teljesen odavagyok. Kép

Rita
Julcsi (nana, Ő is huncutszemű ámKép ) nagyon szépen emeli a fejét! Mennyi ideig teszed hasra naponta? Kicsifiam amennyire szerette hasfájós korában a hasonkevést, no, most annyira rühelli. Emeli a fejét, homorít, de inkább dühből.
Látom összeraktad Julcsinak a PlayGym-etKép tetszett neki? Peticica most is alatta ül és püföli. Egy kiadós hiszti előzte meg - nanáhogy a kiságyban - egy hatalmas csörrenésre rohantam be, nem tudom hogy s miképp, de ki.....ta az egyik csörgőt a parkettára!!Kép
A Kolping hotel valóban nagyon jó? Azt néztem ki, ha mégsem megyünk külföldre. Esetleg Balaton, még nem tudom (Peti ugyebár made in BalatonKép )

Maszat
Megnyugodtam, miután elolvastam az irásodat. Holnaptól teszek a lakásra, de tényleg. Fáradt vagyok (napi 3-4 óra séta), s nem szeretnék estére ingerült lenni, ennek mindannyian kárát látnánk. Sajnos a minap össze is szólalkoztam a párommal, valami marhaság miatt. Nem akarom cseszegetni és sajnos én lobbanékony vagyok, jól odamondtam Neki, sejthetitek, kiköltözött a kanapéra én pedig bosszúból hagytam üvölteni Petit, hogy ne hallja a filmet. Höhö. De már szent a béke. És ma hideget eszünk vacsira. Kép

Móki
Ehh, Peti a szójatejtől is pöttyös volt, pedig télleg aranyárban adjákKép Tegnap megettem vagy 20 deka Camambert-t és Briet isKép Nem élhetünk kenyéren és vizen, attól nem lesz tej!

Karmen
Komolyan hihetetlenek a védőnők ezzel a súlymizériával! Csak rá kell nézni Orsira, kicsattan az egészségtől! Tudod, az én védőnénim is kilómániás, hajj de sokat kaptam én is a gyarapodásomért (ami rám nézve kész röhej), majd beszámolok holnap mit mondott, ugyanis Peti kb. 4800 gr lehet nettoKép Kajamennyiség és módozat kb. ugyanaz mint nálatok.

Nyekereg a kismacskám, szerintem megunta a műanyag csörgettyűket, anyarabszolga megy és szórakoztatja....

Puszi Mindenkinek,

Szilvus

Ui.: Holnap szuri, brrrrr. Kép Na és egy kép: Kisfiam hiszti közben eképpen "járja" kőrbe a kiságyát...KépKép
szilvus

Sziasztok!
Talán van egy kis időm írni,mielőtt a Bence felkell!Hát, nem tudom, ki,hogy volt vele az elején, de én ezt elég nehezen viselem:hol az egyik sír, hol a másik hisztis, felválltva pelenkázok,aludni meg persze szinte semmi.Tegnap éjjel 2 órát aludtam, a Bence egyszerűen nem bírt aludni, csak üvöltött.Közben persze folyamatosan azon aggódtam, hogy Rékát fel ne keltse.( most meg azért aggódok, hogy Réka fel ne keltse a Bencét) Van még hely Lipóton???
Ma vajon milyen lesz az éjszaka?Aludni akarok!!!De legalább is szeretnék!
Meddig is tart ez az időszak?10-20 év???Kép
Barack
barack

Megint én: olvasni még nem, de a fényképnézegetés már megy ( na, nem felejtettem el olvasni tudni a GYED alatt, csupán időhiány!!!Kép )
Micsoda gyönyörű babák!Gratula mindenkinek!!
Barack
barack

Sziasztok,
micsoda luxus, ma kétszer is itt vagyok.
Szilvus,

sokat van hason ezért már elég erős a háta, de ha hiszed ha nem ezt megcsinálta már négy naposan is kb 20-30 másodpercre, mi sem hittük el ezért felvettük videóra dátummal.
Igen a Kolping valóban csodás hely, mi KAtával voltunk Tunéziában amikor 1,5 éves volt hát meg is bántam inkább költöttem volna azt a pénzt is a kolpingra. ott aztán minden a gyerek körül forog, van nagy játszótér felszerelt ovi nem csak tök jó játékokkal hanem ovónénikkel is (annyira ha Katát megkérdezem hova menjünk rávágja Kata ovónénihez, szerintem ezért nem volt gond annak idején a beszoktatás mert Kata korábbról gondolta ami óvoda az csak jó lehet) van 2 külső 3 belső medence. És a legnagyobb előny sneki nem szól rád ha e gyerekeid hétkor reggel rohannak a folyosón vagy 5x öntik ki az őszilét az asztalra, maximum együttérző pillantásokat kapsz ("húú de jó, hogy nem csak az én gyerekem csinálja) tök jó gyerekprogramok vannak, külön gyerekbüfé a vacsinál. Egy baja van csak, hogy most **** lett és ettől az ára nem lett olcsóbb és nem túl sok ember számára megfizethető. Ja és a világ legjobb babaúszás oktatója van ott (stoller Kati) szerelmes abba amit csinál no és a babákba. 8 hektáron terül el óriásiak az apartmanok, családok csak azt kapnak, pelenkázó, kiságy bili, konnektordugó, bébiőrző, babakocsi, gyereküléses bicikli minden van. Egyszerűen kikapcsolódni csak ott tudok a gyerekekkel együtt.

Barack, csak 6 ónap és látod az alagút végét....

Mirrmurr, drukkolok neked.
boksay_rita

Barack:

Tudom, iszonyú nehéz, de elmúlik ez is.....Peti is még mindig kel éjjel (Anna nem) én is mindig félek felébreszti, de érdekes, ha Anna kel véletlenül, akkor Peti ne ébred, és fordítva. Tudom, ez most nem nagy segítség, de én mindig azzal vigasztalom magamat, hogy ki kell "élvezni" ezt az időszakot, mert 15 év múlva már nem fog sírva ébredni, és nem a te vigasztalásodra lesz szüksége. Akkor én is visszasírom, hogy pl: Most Annát szoptaton az ágyunkban, Peti pont akkor ébred, jön Ő is, Apa felkenődik a falra, én majd leesek a másik végén, elaludni nem merek a szopi végéig (akkor Anna megy az ágyába), nehogy Peti egy fordulatnál ráfeküdjön, vagy szájbarugja...Aztán keresztbe fekszik, lába a számban, regelre mindenem fáj, egy percet nem aludtam....

mégis: pár év, és ez csak emlék lesz, és többet senki nem csinálja ezt.......
Én most nem sürgetem az időt....kiélvezem minden pillanatát, még ha most piszok nehéz is, ezek az évek nem jönnek vissza.....

Kata
maszat

Sziasztok!

Végre alszik picurkánk és tudok egy kicsit írni.
Hát nálunk sem egyszerűek az éjszakák. Sutba dobtam minden elvemet és 2 heti szinte semmit nem alvás után úgy döntöttem, hogy Kristóf éjszakára beköltözik a mi ágyunkba. A kis huncut addig azt játszotta, hogy szopi után várta, hogy elringassam a fenekét és jót aludt amíg kézben volt, de abban a pillanatban ahogy az ágyába tettem kipattant a szeme és üvöltött. Ez ment minden éjszaka. Most végre változott egy kicsit a helyzet, de kellene valami jó ötlet, ti hogy csináltátok? Az a gondom, hogy úgy néz ki, végre eljutottunk addig, hogy Kristóf éjszakánként, szopi végén elalszik és a következő szopiig, 3 órányit alszik mint a bunda (persze nem a saját ágyában), így ha szakaszokban is, de végre lehet aludni mellette. Viszont minden éjszakai szopi alatt telekaksizza a pelust. Ha tisztába teszem mindig felébred és megint nincs alvás órákig, ha hagyom aludni, akkor meg félek, hogy felcsípi a popsiját. Szerintetek mit csináljak?

Barack!
Fel a fejjel, előbb-utóbb hagynak majd aludni a picik; legalábbis remélem. Én is nagyon kivoltam. Múlt hét végén, egyik hajnalban gyerekkel a kezemben bőgtem a fáradtságtól. Az volt a mélypont. Mostmár azért sokkal jobb. KOPP-KOPP-KOPP Kép Még egy pár nap és te is ezt mondod majd.

Mostanában már szinte minden nap elmegyünk valahova. Lányok, én úgy élvezem a helyzetet. Tegnapelőtt egy műszaki áruházban vásároltunk és fizetésnél otthagyták a pénztárosok a kasszát, a vevőszolgálatosok a pultot, stb.. és vagy 10 ember állta körbe és csodálta Kristófot, hogy milyen pici, aranyos. Fantasztikus érzés volt. Kispapa azóta is a hatása alatt van.

Tüneményesek a babák.
Szilvus, az a huncut kép Petiről, fantasztikus. Hogy sikerült elcsípnetek ilyen pillanatot?
Rita, Julcsi hatalmasat nőtt azóta mióta láttuk Őt. És milyen ügyesen tartja a buksiját! Szuper egy leányzó. Kép
Bogi, Lili is nagyon sokat változott és persze Ő is tüneményesen mosolyog.
Maszat, Anna is nagyon édes és hogy élvezi a fürdést. Nálunk azért víz-szeretet ügyben még nem ilyen jó a helyzet.
Gabi, Réka még mindig gyönyörű és még mindig nem tudok betelni a hajával. Kopik hátul a buksiján ahogy fekszik vagy nem? Mire számítsak?
Erika, Dani nagyon szépen fejlődik és ahogy írod szépen erősödik is. Szépek a gyermekeid a képeken!

Móki!
Én a "szomszédban", az Europark Intersparjában vettem BabyGym-et néhány hete, egész jó áron.

Mirmurr!
DRUKKKKKK!!!!! Kép

Két friss kép a nézelődő helyzetű, integető majd magyarázó holnap 4 hetes Kristófról:
Kép Kép

Puszi: Humi
humi

De aranyosak ezek a babák!!

Szuri után. Csak höem. lett estére de nagyon nehéz volt mert kimaradt az alvás, 3-4 ora szokott du. lenni helyette volt 2x fél óra. Most meg alszik egész de. Igaz a reggeli nagy része visszajött egy hatalmas böfivel, szegény.

Hát Krsitófnak is hatalmas haja van, olyan furcsa Orsi meg kopasz szinte.

Rita! Orsi alig marad meg hason, üvölt róla nehéz elcsipni ilyen képet. Jövö héten megyünk müterembe hát nem tudom sikerül-e jo képet csináltatni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Kata!
Hát ez nálam sajnos nem megy. Mármint a pihenés. Sajnos a férjem egyáltalán nem megértő ezen a téren.
Így is rendre jön haza minden nap, de még akkor is csapkod, ki van akadva, mert neki ez nem patyolat tisztaság.
Ráadásul azt is elvárja tőlem, hogy ha hazajön, legyek hozzá kedves, meg legyek "szolgálatkész", akkor is, ha neki rossz kedve van, és egy jó szava nincs hozzám, akkor is, ha hulla fáradt vagyok, mert abba a 8 órába, amíg nincs itthon, mindent bele kell sűríteni, és lelkifurdalásom van, ha elmegyek a gyerekkel egy hosszabb sétára, mert jaj nem végzek időre, mire hazajön. Ja és persze legyen mindig finom kaja, stb.
Tegnap hazajött este fél 9-kor, mert Sopronba volt, és alig várta, hogy elaludjon a gyerek, hogy vele tudjak foglalkozni. Nekem meg már nem sok energiám volt, én is elaludtam, aztán 11 órakor elköszöntem, hogy lefekszek. Ne tudd meg azt a gyilkos pillantást, és a hangsúlyt, hogy jó, feküdj csak le.
De azt hiszem ma megmondom neki, hogy én is ember vagyok, nekem is szükségem lenne gyengédségre, és nem vagyok képes parancsra jól érezni magam, és teljesíteni minden kívánságát.
Sajnos a házasságom még mindig romokban hever, ha nem is annyira, mint Lili születésekor.
A férjem már azon gondolkozik, hogy pszichológushoz kéne mennie, annyira függ az élete a szextől, és teljesen bolond, ha nem kapja meg naponta amit akar. Márpedig mostanában nélkülöznie kellett, amióta kiderült, hogy a terhesség alatt mással vígasztalódott, azóta nem meri megtenni, de kellően bolond is.
Néha eszembe jut, és majdnem kimondom, hogy tartson szeretőt, mert én ezt egyenlőre nem bírom, sem fizikailag, sem idegileg, de persze van eszem, és nem mondom ki.
Pedig előtte én is olyan voltam, és szuper volt köztünk minden ilyen téren.
Na jó, nem panaszkodok tovább.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Bogi, nagyon szomorúan olvastam a soraidat. Amúgy sem könnyű egy kisbabával, annak ellenére, hogy édes teher, de így, mikor a másik oldalon is 100, vagy 101 %osan meg kell felelned, s arra gondolni, milyen kellemetlen, ha ez mégsem sikerül, hát nem lehet könnyűKép

Na, kezd nyűglődni manó, lassan megyek, de még leírom, mi történt. Andris elnyerte a "2 NAPJA MINDIG KITOJOK A GATYÁMBÓL" címet. ma szopi alatt a hálóingem, lábam is olyan lett. Szopit megszakítva - hogy lehet így enni, trottyszagok között - tisztába tettem( lemostam saroktól tarkóig. Hasonfekve közben bukott. Megvolt a "tojunk, hányunk, belefekszünk" állapot. És ilyenkor nincs itthon a gép!!!!!Kép

Na megyek, már nem csak nyünnyögKép

Móki
móki

Sziasztok!

Humi!
Gyönyörű Kristóf, a hajára már nem is írigykedem, ez megtörtént Gabi Rékájánál, de hogy egy fiúnak is ekkora sörénye legyen?!? HM!
Alvás:
Mi az elején hagytuk 1/4 órát sírni a kiságyában, persze közben megszakadt a szívünk, de ez van. Ha nem hallgatott el, bementünk hozzá (külön szobában laszik) és megnyugtattuk, hogy még nem költöztünk el. Ez ment 1 órán keresztül is, 15 percenként ránéztünk, egy idő után elaludt. Nagyon nehéz volt, de mostmár ott tartunk, hogy 2 hónapja teljesen átaludja az éjszakát (1 hónapos kora óta), és este magától elalszik csendesen. Mondjuk napközben látni sem akarja az ágyát, ált.-ban babakocsiban szunnyad, vagy a nappaliban.
Hát sok sikert, ha van hozzá erőd, én nem bírtam volna a párom nélkül a sírást elviselni, de mostmár alig sír, csak ha baja van.

Bogi!
Ne haragudj hogy én is beleszólok, de nagyon sajnálom, hogy ilyeneket vagy kénytelen átélni!!!
Nem is tudom, mit írjak! Hogyan lehet ezt bírni?????????
Kész örület! Nagyon meg/át kéne "mosni" a férjed fejét/agyát! Öszíntén kívánom, hogy sikeresen tudjál vele beszélni!

Nálunk itthon szinte mindíg úszik a lakás, nincs időm rá. Manóka, + a tanulás elveszi minden időmet. De már csak 2 hét és vége!! Ó jajj de soká lesz ez még!!

Pumukli!

Voltam tegnap a tescoban, vettem Baby Gymet 5e ft-t. Zenél, meg forog rajta 4 plüss nyuszi. A jószágokat likvidáltam ma reggel, mert nem érdekelte Matyikát ha lejárt a zene+forgás, raktam a helyére csörgőket amit elér, és azóta zúg a fejem mert egyfolytában püföli őket+dumál nekik. Mostmár nekik meséli el mit álmodott Kép
Egyébként csak 2db volt belőle, és amit ott hagytunk az hiányos is volt. Szerintem nézd meg az Auchanban, az közelebb is van hozzátok.

Szilvus!
Remélem minden rendben a szuri után! Hogy bírtátok?

Mindenkinek szép napot!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Rita, már meg is vettem a Kismamát,és megint megkönnyezetem Juli történetétKép
Gondolkodtam, hogy én is beküldöm a mi szülitörténetünket, hátha még több lányzó és asszonyka adja a fejét anyaságraKép ilyen történetek olvasásakorKép

Köszi Humi, megnézem!

Na, ennyi fért bele, megyek etetniKép

pussz

Móki
móki

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy mikor kell a fiúk fütyijeit "kezelésbe" venni? Le ne maradjunk róla. (fitymaszűkület?)

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Rita, beszereztem a Kismamát, egyből megkerestelek benneteket, és csak azért tartottam vissza a könnyeket, mert társaságban voltam.Egyből át adtam anyúnak, mondtam neki, hogy ez egy nagyokat nyelős story.Ilyenkor sajnálom, hogy én ezt igazán nem érezhettemKépViszont az írásod simán kedvet csinál egy gyerekhez.

Móki, megint jót röhögtem a tojunk , hányunk , belefekszünk-ön.

Mi is vettünk playgym-et ma. nálunk van egy játék diszkont, ott sikerült beszerezni potom 2000 Ft-ért.
És megkapta Sára élete első farmer gatyóját, a nagypapa lepte meg vele.Apukámról azt kell tudni, hogy ő még a lánya esküvőjére is(ha anya engedte volna)farmerban jött volna.Kép

Puszi mindenkinek, Léna

Móki, megkaptad a mélt?

nuska

Bogi...

Hát sajnálom, hogy ez van nálatok....Erre tényleg nme mondhatom, hogy hagyd a francba a lakást, ez így nem megy. Nálunk Csabi nem szól már, csak röhög a kupin kínjában, de anyóstól hatványozottan megkapom: Ő bezzeg....és őrüljek, hogy az Ő nagyszerű kisfia velem van, tegyem a két kezemet össze mert más nők biztosan négy gyerek mellett is ragyogó lakással, gyertyafényes vacsorával, mindennapi betevő szexszel várnák, jól vigyázzak, mert sorban állnak...(ez persze csak az Ő verziója)

Egyébként ont tavaly ilyenkor majdnem így (de nem ennyire) a padlón voltam nyitottam is egy topicot "mit tegyek, ha a férjem semmibe vesz"...

Nálad ez minden ennyire gáz, vagy te is kicsit sötétebben látod a dolgokat, mint anno én? Na majd éjjel gondolkozomKép kitalálok valamit, segíteni kell NekedKép

Ugye lányok, segítünk? Biztos lehet valahoy..

megyek, mert megfogadtam, 10-kor lefexemKép

Puszi, Bogi fel a fejjel!

Kata

ui:Rozsagi: fél - egy éves kor körül este fürdéskor (minden este) óvatosan huzni, ameddig lehet, nagyon nagyon nagyon óvatosan, mert ha bereped, az okozhat szűkületet. Kb 1 hónapig semmi "eredmény" nem látható, ne rémülj meg, szép fokozatosan...
maszat

Sziasztok,

Ma voltunk csipőszűrésen. A jobb oldalán picit kötött a csípője. Reggel és este tornáztatni kell 3-4 percet. Jövő héten megyünk majd uh-ra.
Utána még vásárolgattunk kicsit és Nádja remekül viselte. Szinte végig durmolt. Ja, ma reggel evési rekordott döntött, 210 grammal. Csak tudnám hová fér belé ez a sok kaja. Bár sejtéseim vannak. Vettem ma neki a C&A-ban egy nagyon jó body-t. Majd lefotózom benne és felrakom.

BogiKép
Sajnálom, hogy nem úgy mennek a dolgok a pároddal, ahogy kéne. Igazán lehetne megértőbb veled szemben. Mindig is haragudtam azokra a pasikra, akik azt hiszik, hogy az otthon lévő kismamák, anyukák élete olyan egyszerű. Mióta magam is itthon vagyok a gyerkőccel, azóta még inkább tudom, hogy ez nem így van. Te meg még dolgozol is otthon, ha jól tudom.
Remélem a mai beszélgetésetek sikeres lesz.
Múltkoriban beleolvastam egy másik topikba, örültem, hogy sikerült rendbetenni akkor a dolgokat, de látom itt a következő akadály.
Ha a párod hajlandó elmenni pszichológushoz az jó dolog lenne. Bár talán egy párterápia jobb lenne. Drukkolok neked!

MókiKép
Érdekes, tagnap Nádja is alakított. Evés után tártom az ölemben, szembe magammal. Egyik kezem a feje alatt, másik meg a popsija alatt és beszélgetek vele. Egyszer csak két óriasi trotty, majd felrobbant a kezemben. Néhány másodperc múlva valami nedveset éreztem a kezem alatt. És Nádjának jóhetett a komplett ruhacsere + gyorsmosdás a csap alatt. Eddig ilyet még nem produkált.

HumiKép
Mostanában Nádja is nehezebben alszik el esténként. Ő nagyon szeret hason feküdni, és azt figyeltem meg, ha elaltattam és hanyatt fektetve teszem be az ágyába 5 perc múlva felébred. Ha hason, akkor alszik, mint a bunda.

Nádja játszik:

Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok Lányok!

Köszi a bíztatást.
Tegnap kezelésbe vettem a férjemet. 100%, hogy a szex miatt ilyen feszült.
Na a takarításban már 5 éve kérlelhetetlen, tehát az nem újdonság, csak éppen amíg nem volt gyerek, jutott rá elég időm, mostmeg... De ezt a részét tudjátok. A különbség az, hogy tőlem maximálisan elvárja ugyanazt a teljesítményt mindenben.
Szóval bocsánatot kért, hogy olyan bunkón viselkedett, és utálja magát azért, mert a szex ennyire befolyásolja a kedélyállapotát, és nem tudja mit tegyen.

Csajok. Vegyek brómot? Kép Kép
Mert képtelen vagyok minden nap kétszer-háromszor a rendelkezésére állni.

Egyébként ha az rendben van, akkor nincs semmi baja, akkor nem kötekedik annyit, csak apróságokat jegyez meg, de az nem vészes, olyan gondolom mindenhol van.

Szóval az a baj, hogy nálunk nem én látom sötéten a dolgokat, hanem a férjem.

Na puszika, és köszi, hogy próbáltok segíteni. Minden tanácsot meghallgatok!

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szia Ági!

Nálunk azt mondta a háziorvosa és a gyerekszebész is, hogy elég 6 hónapos kortól a fütykössel foglalkozni, de a szomszéd kisfiunak már 3 hónapos kortól huzigálják a kukacát. Szerintem gyereke válogatja (hogy mennyire szűk alapjáratban a fityma), így a legpraktikusabb, ha a doktorotokat megkérdezitek.

ERika

itt egy szenzációs kép tegnapról: egész nap ordibált a gyerek, apa hazajött, a kezébe adtam, hogy mostantól elmegyek szabira és csináljon a Danival amit akar. A kép a karjába adás után fél perccel készült (bébi beájult, mint akit lebunkósbotoztak)

Kép
goczane

Bogi! Én is sajnálom hogy a férjed ennyit nem ért meg, megvallom hogy nálunk se jut úgy idö a szexuális életre mint korábban. Én nem szégyellem kimondani, bizony van hogy végre hamarabb alszik el Orsi de akkor meg hulla fáradt vagyok nekem nincs kedvem. Nálunk megérti ezt, de az felháborit hogy egy férfi nem érti meg hogy ha gyereke születik akkor anyukának nem csak ülnie kell otthon. Van mit csinálni, elfáradni. Remélem ahogy egyre könnyebb lesz nektek is megoldódnak a gondjaitok!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Erika! szupi a kép, nálunk meg forditva van, ha fáradt, nyügös csak nálam marad meg.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

SziasztokKép

Kitty
Töxar lehet, ha a gar. lejárta után tojik be a gépKép nem tudod mégis ráverni a szervízre? Azért ennyi pénzt kihajítani az ablakonKép Mi NIKON-t vettünk, tesztgyőztes gép, nagyon cool képeket gyárt, Coolpix 4300 a neve.

Ági
Szurival minden OK volt, kicsifiamnak most gurult el a gyógyszer, üvölt, az apja dajkálja. Itatni próbálja vizzel - még jobban üvölt.Kép Peti súlya 4770 gr, meg lettünk dicsérve milyen szépen gyarapszik. Persze az egész vizitet végigüvöltötte, mert elaludtunk, igy reggel csak összekapkodtam, úgy nyargaltunk a doktornénihez -reggeli nélkülKép
Jópofa lehet a Play Gym amit vettélKép Nálunk az első hónapban az "sk" PlayGym nézett ki hasonlóan: madzagra kötöttem két dögöt, pörgettem és vonyítottam, hogy "szunnyadj kisbabaaa, őriz halk szoba.... Oda se nézett....de én jót szórakoztamKép

Humi
Olyan szép Kristóf bőre, mit csinálsz vele? Sehol egy pötty és a szine is gyönyörű!
A huncutvigyort könnyű volt elkapni, szóltam hozzá, hogy ne szopizza az ujját, mire rámröhögött.

Rita
A hüje újságosnak nem volt ma még Kismamája, valami más magazint akart rámsózni, mondtam nem köll.

Móki
Magam is gondoltam rá, megirom Peti születését, minél több szép szüléstörténetet olvassanak a csajok!
Ja, találd ki nálunk is mi ázik a lavoárban és miért?Kép Kép

Bogi
Kép Kép Sőt: Kép Kép Kép . Férjecskédet tényleg el kellene elküldeni szakemberhez. Sajnos lehetetlen szupernőnek lenni, azaz helytállni a munkában, nevelni a kölköket, lekörözni egy mesterszakácsot és persze estére kihívó és szexi nőként viselkedni. Hmm. Nem akarlak uszitani, félre ne érts, de állj a sarkadra! Cseréljetek csak EGYETLEN napra, majd meglátja, hogy elmegy a nap! Vagy etetsz és mosod az összefosott rugikat, vagy főzöl-takaritasz és éhezik a gyerek. Hiszem, hogy megoldást találtok minderre. Meg tudnak ám lepődni, ha az emberlánya egy más arcát mutatja feléjükKép Ügyi csajszi vagy, beszélj Vele!

Most pedig megyek, megfürdetem magamat. Peti bealudt röpke 1,5 óra cicinlógás és 2-szeri próbálkozás után. Lassan erről is le kell szoktatnom.

Puszi és jó éjt Mindenkinek!

Szilvus

Ui: Ezt még tegnap este írtam vala, de a Babanet oldal egyszerűen lefagyott. Szerencsére, tanulva eme esetekből elmentettem, igy most küldöm. Fijjam alszik, nem csoda, reggel benyalt 170 gr-ot, okádott is sugárban utána ennyit még sosem evett. Ha ébred visszaviszem a mérleget.

Közben visszaolvastam, Bogi, örülök, hogy férjurad bocsánatot kért Tőled! Meg kell értenie, manapság más időket élünk. Szerintem nem gáz, ha ennyire igényli a szexet, jó is az, ám be kell látnia, hogy ha estére egy kivánatos és kipihent feleséget szeretne, akkor el kell néznie, ha a lakás icipicit „úszik”. Nem tragédia, ha a mosatlan edények megvárják a reggelt és egyszer-kétszer virslit esztek vacsira. Tudod mit? Menj és vásárolj magadnak valami szuperszép fehérneműt, ha meglát benne, biztosan nem a lakás állapotát fogja vizslatni! Brómot ne tégy a teájábaKép Legfeljebb kevesebb fehérjét egyenKép

Na tényleg üdv Nektek, megyekKép
szilvus

Karmen
Nálunk fordított az esetKép Párom rengeteget dolgozik és úgy elfárad estére, hogy bizony gyakran Ő alszik el legelőbb, a kanapén TVzés közben, igy magányosan szunnyadok a hálóbanKép A terhesség uccsó két hónapjában meg Ő féltette a babát, azért nem volt szex...

Rita
Ime Peti hason.Kép

SzilvusKép
szilvus

sziasztok!

Végig olvastam amit írtatok, most kevesebbet tudtam jönni, mert készülődünk a keresztelőre, meg tegnap volt a Bettinek évzáró az oviban.

Bogi sajnállak a párod miatt, szerintem is el kellene mennie egy szakemberhez, ezt egy ember gyerek háztartás mellett nem bírja.

Párom szerencsére megértő ebben, ő is elalszik a tv mellett, már a multkor én tettem szóvá neki.

De mostanában párom is harapós kedvében van. tegnap jól össze is kaptunk, Réka ordított éppen, ő meg nem bírja elviselni az ordítást ez persze tudom, de én akkor is a kezébe adtam hogy amig én megcsinálom neki a hasfájásra való teát addig is kézben legyen hátha jobb neki úgy. Na ő meg tiszta ideg volt, és neki állt kiabálni velem. Persze nekem tök rosszul esett, aztán mondtam is neki hogy szerintem ezt nem érdemlem meg, és gondolkozzon el rajta, addig ne is szóljon hozzám, aztán fél óra mulva jött bocsánatot kérni.

Nekem akkor is rosszul esettt, hiszen én vagyok itthon a 3 gyerekkel, én főzök, takarítok stb... és amikor hazajön akkor sem a gyerekekkel foglalkozik hanem kint a kertben kertészkedik. és akkor este még a 3 gyereket én fürdetem, vacsiztatom fektetem. Néha komolyan mondom kivagyokKép
De jó volt kiönteni a szívem. Bocsi nem akartalak untatni titeket.

Mi jól vagyunk, és úgy tűnik Rékának megint visszajött a hasfájása estére, éjszaka is felkelt enni, pedig már régóta végig alussza az éjszakát.
Nekem meg hányingerem volt ma többször is, főleg szopi közben, de ebéd után is olyan hányingerem lett, hogy le is feküdtem.

Na jó megyek, most csinálok egy kapucsinót.

Sziasztok

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Gabi!
Na nem is tudom velem mi lenne 3 gyerek mellett, ráadásul apuci 3 gyereket akart.
Persze amióta zűrök vannak, van egy kis esze, és azt mondta, hogy a kistesót meglátjuk, előbb a házasságunkat hozzuk rendbe.
Persze ettől függetlenül nem védekezünk, pedig már megbetegedtem, már másodszor is.

Azért bírok apucival, csak néha (minden másnap) telik be a pohár Kép Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

SziasztokKép

Csendespihi van, azaz én csendben vagyok, Fiam meg üvöltKép Hiába, eddig játszott a hordozóban, most betettem a kiságyba aludni, ez persze nem tetszik neki, de ma még szinte semmit nem aludt.

A szuri helye mikor kezd pirosodni, keményedni? Semmi nem látszik még szerencsére, a közérzete is kiváló. Éjjel ugyan felébredt 1-kor, meg is lepődtem, de utána - egy kis vigaszcici után - aludt 9-ig.

Látom, a pasikkal (majdnem) mindenhol gond van. Nekünk kell okosabbnak lenni, persze nem úgy, hogy rájuk hagyunk mindent. Nálunk is gondot okozott a kis "marslakó" érkezése. Párom már az első héten ki akarta vágni az ablakon amikor ordított. Pedig Peti éjjel SOSEM randalírozott, csak napközben - azt meg ugye mindig nekem jutott. Nálunk is elhangzott, hogy "én egész nap dolgozom, Te meg itthon vagy, miafenétcsináltál egész nap??". Akkor megbeszéltük, hogy nekem is fura még a kisbaba ittléte, nemcsak neki, én hagytam ott a jó kis állásomat, nem Ő, ne bántsuk egymást, inkább segitsük, mint eddig. Amúgy egy szavam sem lehet rá, kismamaként nagyon vigyázott rám, még a takarításokat is átvállalta. Sajnos a gyereksirás Őt hamar kihozza a sodrából, de Peti kettőnké, kell, hogy nála is megnyugodjon. Amióta rá is röhög a baba, azóta megváltozott, azt mondta "megbocsájtja" a sirásait, amikor olyan kis aranyos.

Mi is 3 gyereket akartunk, de egyenlőre azt mondom, itt ez az egy, majd meglátjuk a többitKép

Gabi
Peti is estére nagyon nyűgös, pedig napközben kisangyal szokott lenni, s pár napja Ő is felkel éjjel egy alkalommal. Nem gyanakodtam hasfájára, mert máshogy viselkedik, nem rúgja magát és az ordítása is más. Lehet, ez a változó idő van hatással rá, de igazad lehet, a hasfájás is visszajöhetett, de gyengébb lefolyással, mint korábban volt.

Megnézem, mert nagyon ordít! Ez a napközbeni kiságyban alvás valahogy nem akar összejönni. nektek hogy sikerül, akinek sikerül, Andi, Neked pl. Lili hogy állt be a délelőtti és délutáni szunyákra? Sajna kénytelen leszek levinni sétálni, a levegőn legalább alszik, de akkor meg annyi a vasalásnak pedig már halomban áll a ruha és szégyenlem magam olyan kupi vanKép

És már megint elment egy nap, s alig csináltam valamit...

Sziasztok,
Szilvus
szilvus

Sziasztok,

HumiKép
Szerdán elfelejtettem, ezér kicsit megkésve, de

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKED!!!

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Öszintén csodállak benneteket Bogi+Gabi (3 lurkó nem semmi) Mi is 3-at szertnénk, hát majd meglátjuk.

Szilvus!

Nekünk a 2 hónapos szuri nem pirosodott be, estére már semmi nem látszott, és ez azóta így van. Viszont mostani 3hónapos annál vörösebb volt+csomós lett. Sebaj majd elmúlik.

Tiszta zaza vagyok már! Kép Kép 9.-én lesz az államvizsgám, de előtte még angol záróvizsga lesz kedden és szinte csak integetni tudok angolul, viszont ha nem sikerül, löttek az államvizsgának. 35 tétel van és mér a 7.-nél sem járok. Jajj csak a tejci el ne menjen!! Kép

Gabi!
Remélem jól fog sikerülni a keresztelőtök!! Kép Milyen teát használsz hasfájásra? Nekünk még mindig gond van a kaksival. Ma is kúpot adtam neki mert már 2 napja nem láttam produktumot és nagyon nyűglődik.

A párommal mi is elég ritkán "tornázunk a lepedőn", de szerncsére megtudjuk beszélni mindig a dolgokat, és nem maradnak tüsik bennünk! Kép Nagyon rendes krapek. Matyikát is jobban megtudja nyugtatni (főleg most), mert őt kevésbé zavarja a sírás mint engem. Kép Ezért nálunk is a szitu be szokott jönni ami nálatok Erika. Apa hazajön és angyalok leszünk.

Kedden a tanácsodáson kiderült, hogy Matyikám 400 gr-ot hízott és 1 cm-t sem nőtt 4 hét alatt. Szerintetek ez normális?????

Mariann!

Csípő uh-on mi is voltunk de semmit kórosat nem mutatott azért a torna megy mert nagyon élvezi. Hátha nektek is csak vaklárma!

No megyek hátha okosabb leszek. :/

Üdv mindenkinek
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?