Sziasztok lanyok!
Eloszor is: Chris, draga vagy, hogy igy aggodtal, de szerencsere jol vagyok!
Ket hete elkapott ez a ronda bacilus nathaval, torokfajassal, rossz kozerzettel, ugyhogy egy hetig otthon maradtam kikuralni magam. Mult het csutortoktol dolgozom megint, de ez a franya internet nem mukodott tegnapig, jo duhos voltam, raadasul otthon is a parom szetszerelte a gepet, es ott sem tudtam felmenni ra.
Pedig mar nagyon - nagyon hianyoztatok!!!!!!!!!!!
Tegnap viszont tuloraztam, hogy elolvassalak titeket, es a maradekot ki is nyomtattam, es otthon elolvastam! Orulok, hogy mindenki jol van es GRATULALOK CORYEK UJ JOVEVENYEHEZ!!!
Amugy jol vagyok, fura, de ezt az idoszakot jobban viselem, mint az egy honappal ezelottit. Valahogy tobb energiam van mindenhez, lehet, hogy a hideg ido tesz???
Amig otthon fekudtem es pihentem, babuci orult sokat mozgott egyfolytaban, es azt nem ertem, hogy mikor pihen.
Olvastam a szakkonyben, hogy a 33. het korul a babak a nap 90%-at atalausszak, haat az en picim futyul a szakkonyvekre!! Ejjel is aktiv, nappal is, de akkor biztosan jol van!
Mavos lanyok! Sajnos a betegseg miatt lemaradtam a szerdai tanfolyamrol, pedog nagyon keszultem ra! Most mar csak abban remenykedem, hogy pocaklako nem bujuk elo 3 hettel hamarabb, es az oktoberire el tudok menni.
Viszont ha osszejonne egy ilyen kulon talalkozo, amit terveztetek az elmult napokban, abban en is benne lennek, es akkor talan a parom is el tudna jonni, akinek a szerdai 6 ora nagyon nem jo
.
Vegul is fekete nadragot nem tudtam venni, mert pont akkor tort ki rajtam minden, de talaltam otthon egy foldog ero fekete szoknyat, aminek gumis a dereka, es csaz egy bovebb gumira kellett kicserelni, igy van mar gala szoknyam is
.
Chris!
Neme rtem, hogy mert nem vettek le a toxot a csaladi orvosi rendeloben. A haziorvosod koteles kiirni olyan vizsgalatra, foleg, ha a vedonod keri ) ir egy papirt, hogy ez a vizsgalat szukseges). A vedonod amugy is a korzeti, ahova tartozol, es tok mindegy, hol szulsz. En mindig a Kutvolgyiben vetetttem le mindnet, mert oda tartozom.
Barbi!
Szeretettel udvozollek a Kelemen Doki taboraban.
En csak jot tudok mondani rola. Te nem olvashattad a sztorimat rola korabban, de szivesen leirom meg egyszer, mert tudom, hogy ilyenkor milyen jo minel tobbet olvasni a dokirol. Szoval: en ugy jutottam el hozza, hogy az unokanoverem, akit az elso szuleskor a sajat dokija ( akit vegig penzelt) cserbenhagyott, mert nem jott fel a Balcsirol, az akkor ugyeletes dokinal szult, aki Kelemen volt. Annyira "beleszeretett" - hogy mennyire rendes volt ismeretlenul is, es vegig segitett neki, sajat kezzel nyomta a hasat, hogy vilagra segitse a kicsit, es vegig ott volt vele 24 oraig - hogy a masodik babanal mar eleve hozza ment. MOndta, hogy akkor sok mas kismama volt, aki hozza tartozott, es mindenki csak jot meselt rola. AZota a varakozasi idokben a korhazban kikerdeztem mas lanyokat is, akik mar szultek nala, szerencsere mindenki jot mondott rola.
Chrisnek nagyon igaza van abban viszont, hogy az elso 12 het utan egyre figyelmesebb lesz. Azt mondja, hogy elotte nem sok tennivalo van, ket ultrahang es kesz. Hagyomanyosan is a 20. hettol vizsgal, vizont akkor minden alkalommal.
Az is igaz, hogy nem aggodos, de ezt csak azt jelenti, hogy feleslegesen nem ijjesztgeti a kismamakat, nem akad fent plusz par kilon, en szeretem benne, hogy olyan megnyugtato jelenseg.
Viszont ha valami gond van ( nekem volt a lepenyem korul egy kis zur, mert a 20. heti UH azt mondta, hogy hatso fali, a 26. heten a Herceg meg, aki akkor ugyeletes volt, azt miondta, elol fekszik) akkor annak rogton utanajar. Engem ido elott elkuldott ezt a lepeny dolgot megnezetni, es kerte, hogy ha kiderul, hogy elol fekvo, akkor rogton mejek vissza hozza, mert fokozott figyelemre lesz szuksegem. Szerencsere hatso fali, es minden rendben van.
Lanyok, azon gondolkoztam, hogy mi van, ha nincs szabad szulo szoba, amikor az ember lanyanak beindul a szulese? Ez csak ugy jutott eszembe, hogy irtatok, hogy nem lehetett szuloszobat nezni, mert mind tele volt...
Halapenz tema: szerintem ha valakinek fix tarifaja van, akkor az csak akkor elfogadhato, ha azt elore kozli. Sokan irtatok, hogy mar boven a felidon tul derult ki, hogy valaki ennyi es ennyi penzt ker szulesre.
Kulonben ha gondban vagytok, az asszisztensnoket is meg leeht kerdezni errol, legalabbis unokatesom mondta anno, hogy majd megkerdezzuk Olgit ( Kelemen a. noje).
AZ teny, hogy nem keresik halara magat szegeny dokik. Van egy csaladi jo baratunk, orr-ful-gegesz, foorvos, es neki van a korhazban a legmagasabb fizetese: kezhez kap 45.000,- Ft-ot. Jo , mi? Ezek utan itelje el oket az ember, hogy meg is akarnak elni valamibol, ha mar ezt a hivatast valasztottak!!!!!!!!!!!!!!!!
Otthon maradas: ugy latom, en vagyok a legorultebb koztetek, hisz en ugy tervezem, hogy dolgozom, ameddig birok. November 7-re vagyok kiirva, es csak az utolso ket hetet tervezem otthon tolteni. Ulo munkat vegzek, 20 perc alatt bent vagyok, de sokszor behoz a parom, ha faradtabb vagyok. Viszont imadom a munkamat! Idegenforgalomban rendezvenyeket, galaesteket szervezunk, meg egyeb kulonleges programokat, es pont szeptember vegen jon egy tarsasag, akiknek a programjat mar egy eve keszitem elo, es szeretnem meg mindenkeppen en vegigcsinalni!
AZ is igaz viszont, hogy olyan ez a munkaheyl, hogy rugalmas a munkaido, es ha nem vagyok jol, egyszeruen nem jovok be, amikor meg jol vagyok, tobbet vagyok itt.
Most is ki vagyok irva ket hetre tappenzre, ami azt jelenti, hogy alig kapok kevesebb fizut, mint egyebkent, es csak a legszuksegesebb idot toltom el itt.. Ezt meg eljatszom oktoberben is, tehat azert nem dolgozom halalra magam, amikor ugy erzem, akkor pihenek...
Bocsanat, hogy ilyen hosszu lere eresztettem, de olyan reg voltam mar itt veletek!!
puszi
Vikoca33