Új privát üzeneted érkezett!

Kisbence!
Nekem is múlt héten módosított a Herczegh 24 hétről 25 hétre, de a céldátumot meghagyta jan.4-nek.
Lehet, hogy összefutunk a szülészeten? Kép

Mégegykata: veled isKép

Zafi
Zafi

Csajok,
ez a gyerek iszonyú édes, már megint nagyon feszítette kifelé a jobb oldalamat, és akkor elkezdtem ott simizni, szépen vissza is húzódott, valósággal dorombolt, szerintem a popsiját dugta oda egyébként, aztán abbahagytam, mert egész nap mégsem hanyagolhatom a munkát, erre nem el kezdett követelozoen odarugdosni hatalmasakat!! de akkorákat, hogy még a kollégámnak is megmutattam, pulóveren keresztül is tök jól látszott, annyira nevettünk.
Jaj, csajok, ennyire édes kicsi fiam van, megorülök a gyönyöruségtol! KépKépKépKép
mégegykata 25

Zafi én nem mávos vagyok, hanem kútvölgyis, úgyhogy legfeljebb gondolatban. Mindenesetre december utolsó és január elso napjaiban hihetetlenül sok gyerek fog potyogni, az már látszik...! Ezek a húsvéti babák... KépKép
mégegykata 25

Szia Barbi!
Üdvözöllek körünkben!
Én is a MÁV-ba járok és az én dokim is a dr. Kelem Csaba fõorvos úr! Kép
Én kedvelem, nem egy túl aggódós típus, de odafigyel az emberre.
Én úgy látom, hogy ahogy "idõsödik" a terhességed, annál inkább.
A piszkos anyagiak: én vizsgálatonként 2-3000.-FT-ot adok. A szülés árára még nem kérdeztem rá, de Viki, aki szintén a kelemenhez jár azt írta, hogy nem mondja meg a doki mennyit kér, amennyit gondolsz. Én 20-30e Ft-ra gondolok. De ez függ a szüléstõl.
Szóval sok-sok üdv. nektek!

Viki!
Valami baj van?????
Jelentkezz!!!!!

Nálunk pocaklakó még nem csinál ilyen "nagy" mozgásokat, de csütörtökön egyedül két lábbal a "vízben" olyan vizipóló meccset rendezett, hogy csak na.
Sajna az apukája még nem érezte. Azt mondta, hogy biztos érezné, ha nem vennék levegõt.Kép
Pusszzz!
Chris
Chris

Biztosan szar volt a TV műsor Húsvétkor Kép

Adri
Adri 35

Sziasztok!

Olyan nagy gondban vagyok! Ma valahogy nem vesz be a munka 1,5 hét kihagyás után. Azon morfondírozok, hogy mikortól kellene otthon maradni. Ma töltöm be a 26. hetet, elvileg holnaptól megkezdödik a harmadik harmad. Szóval még (már csak?) három hónap... Korai lenne már otthon maradni?
A mérleg "otthon maradni" oldalán ott virít, hogy:
- nincs túl nagy kedvem dolgozni,
- hogy ocsány az idö, és nem hiányzik egy megfázás,
- lassan jön az infulenza (és egyéb) járványok korszaka,
- egyre rosszabbul esik a nap 2 óra tömegközlekedés.

De a "dolgozni" oldalon is vannak érvek:
- a piszkos anyagiak,
- félek, hogy sok lesz az otthonlétböl, és a végére nagyon elunom magam,
- a végleges búcsúzástól lel egy kicsit a hideg.

Az utolsó pontot azt hiszem, meg kell magyaráznom. Szóval én már jópár éve dolgozom ennél a cégnél. Másfél éve átjöttem egy nem igazán szeretem beosztásba, csak azért, mert ez a munkakör alkalmasnak ígérkezett a családalapításra. Tudom, hogy nem jöhetek vissza soha, gyerek mellett már nem fog menni a napi 2*1 óra tömegközlekedés. Szóval a búcsú végleges, ha pl. azt mondom, október 1.-töl betegácsiba megyek, akkor ki kell elötte pakolnom a fiókjaimat, CD-re kell íratnom a saját anyagaimat, át kell adnom a számítógépemet, stb. Amikor megkezdem a betegácsit, ezt a munkahelyet végérvényesen itthagyom, és hiába nem szeretem túlságosan, de attól a naptól az egész életem alapjaiban megváltozik, dolgozó nöböl otthon ülö kismama, majd anyuka leszek. Valahogy olyan nagy és végleges a változás... Azt hiszem, félek egy kicsit töle... Ugyanakkor persze sokáig nem halogathatom, és talán mindkettönknek jobb lenne otthon.

Szerintetek mikortól érdemes otthon maradni?

BMárti
BMárti

BMárti!

Megértem a problémádat, az utolsót kivéve nálam is ez a helyzet. Ráadásul a párom már szeptember eleje óta azzal nyúz, hogy maradjak otthon. Éppen ezért megkérdezte a dokit, hogy mit javasol. Legnagyobb meglepetésemre a teljesen panaszmentes terhességem ellenére azt mondta, az utolsó két hónapot töltsem otthon. Én a 25. héten járok.
Úgy döntöttem, október közepétöl otthon maradok.
Szerintem ha találsz valami elfoglaltságot, akkor nem fogsz unatkozni - én legalábbis ezzel nyugtatom magam.

Pusz,
Zafi
Zafi

Szia Zafi!

Igen, ezt az érvet kifelejtettem: az én Életem Párja is alig várja, hogy otthon maradjak. Aggódik az utazás, a fertözések és úgy általában minden más miatt, örökké azt hangoztatja, hogy a lehetö legnagyobb biztonságban szeretné tudni a "családját". (Ez mi vagyunk: én és a pocakom. Kép) Azért egyszer-kétszer el is szólta magát, hogy milyen jó lesz, ha meleg vacsival várom majd otthon... KépKépKép

Nálad miért kivétel az utolsó pont? Nem érzed félelmetesnek az elöttünk álló változás nagyságát? Látom, neked is elsö baba lesz.

Végül is októbertöl én is mindenképpen otthon akarok maradni, csak azt nem döntöttem még el, hogy az elejétöl, a közepétöl, vagy a végétöl. 2-3 hét meg nem oszt, nem szoroz. Csak valahogy olyan félelmetes hirtelenséggel szeptember közepe lett, nyakunkon az október...

BMárti
BMárti

Zafi szia Kép))

Nem tudtál ma jönni tornára?

Rebi
Rebi

Szia Rebi!

Nem, mert ma auditáltak nálunk és főnököm teljes létszámot követelt. De szerdán megyek és remélem szülésig már nem is kell több tornát kihagynom.
Jössz te is?

BMárti!
Kicsit talán izgulok a változások miatt, de már nagyon várom! Igazából szerintem az első otthon töltött napok lesznek nagyon furák, aztán belejövünk és ez lesz a világon a legtermészetesebb dolog! Legalábbis remélem Kép
És a céghez vissza tudok majd jönni, ha akarok.

Puszi mindenkinek,
Zafi
Zafi

Szia Mindenkinek!

Koszonom, Kisbence a gyors valaszt, holnap fel is hivom oket, hatha meg erre a hetre kapok idopontot. Pont 2. keruletiek vagyunk, ennel kozelibb mar nem is lehetne!

A Mavkorhazos tornara hol lehet jelentkezni? Jobb elotte odatelefonalni, vagy mehetek barmikor es beiratkozom?
Uszni is el fogok jarni, bar egy kicsit tartok az otthoni uszoda higieniatol. Amugy ha otthon vagyok, a sportusziba szoktam jarni, talan jo lesz pocakosan is, de majd meglatjuk mit mond a doki.

Kepzeljetek, nekem meg ultrahang vizsgalaton kivul semmi egyeb nogyogyaszati vizsgalatom nem volt. Nem tudom, de a "hagyomanyos" vizsgalatok kimentek a divatbol, vagy nincs is rajuk szukseg? Ez is egy nyomos ok, hogy hazamegyek szulni (Gorogorszagban elunk).
Az orvosom ketszer csinaltatott vervizsgalatot, egyik vercukor terheleses volt, akkor volt az egyetlen vizeletvizsgalat is. Vernyomast, sulyt ellenorzott es kesz! 10-15 perc alatt biztosan vege volt a vizitnek. Itt a tarifa 15 ezer drachma alkalmankent (100 drachma = 70 Forint).
A szules koltsegei a csillagokig kusznak fel. Es akkor meg nem beszeltunk papas szulesrol, ami egyaltalan nem mindennapos, az alternativ szulesrol meg szerintem azt hiszik, hogy az akkor van, a a kismama feluon a korhazba lebabazott..
Remes.

Rohannom kell, hasznalni akarjak a telefont.
Puszi
Andi
andiv (andiv)

Kedves Mégegykata!

Aranyos vagy, talán most kezdek egy kiscit felengedni és már nyugodtabb vagyok. Remélem most már minden zökkenömenetesen fog menni.

Kérdeztétek, hogy ki mikortól marad otthon. Én január 24-re vagyok kiírva, a gondok előtt úgy gondoltam, hogy november végéig fogok dolgozni.
Most viszont nem egy doki javasolta azt, hogy maradjak otthon, pihenjek. Én is nagy dilemmában vagyok, hogy mit tegyek. Én csak attól félek, hogy egy kicsit unalmas lesz, de a babám egészségét semmiféleképpen nem akarom kockáztatni, egy kicsit sem.
De gondoljatok bele abba, hogy ezek lesznek az utolsó nyugodalmas hónapjaitok, ha megszületik pici, akkor minden körülötte fog forogni, magadra nem lesz időd. Pont most beszéltem 2 kismamával, az egyik 4 hete a másik 12 hete szült. Ők azt mondták, hogy inkább maradjak otthon és most pihenjek, foglalkozak magammal utána nem lesz rá lehetőséged.

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Mikortól maradjunk otthon? Én ugye már az elejétől itthon vagyok. Immár 7 hónap eltelt és még egyszer sem unatkoztam. Igaz, hogy még egy programot is meg kell írnom, ami a szakdolgozatom lesz. Kép Épp tegnap gondoltam bele, hogy kicsit több mint 2 hónap múlva már hárman leszünk.
A munkámat pedig nagyon szeretem, de egyenlőre még én sem tudom, hogy hogyan fogok visszamenni, hisz három műszakban dolgozom. Ami viszont nem rossz a klinikának van saját bölcsödéje és óvódája.

Tegnap elvonultunk egy kicsit vásárolgatni Picurnak. Van egy nagy áruház Pécsett és tegnap volta 25 éves szülinapi bulija. Hatalmas leárazások voltak. Vettünk egy hálózsákot, egy plédet és egy babapaplant+párnát (persze a párnát nem fogjuk használni) 2000 Ft-ért darabját. Aztán egy gyönyörű szép fehér rugit 1500 Ft-ért. Szóval nagyon megérte szerintem minden. És ami a ráadás sorsjeggyel nyertem egy lovaglást! Kép Jót nevettünk a párommal. Szerintem mostanában elég érdekesen fogok lovagolni. Kép

Sziasztok
Katus30
Katus30

Sziasztok kismamák!
Jaj, úgy írigyellek benneteket, pedig nekem sem rég született meg a porontyom, de annyira szerettem pocakos lenni, hogy most elfog a ,,honvágy" a leveleiteket olvasva.
Olvasom, hogy többeteknek is az adilemmája, hogy mikortól maradjon otthon. Szerintem minél több időt töltesz otthon pihenéssel, annál jobb lesz neked és a babádnak is. Fontos a sok séta, és az utolsó harmadban úgyis kitör az emberen a ,,fészekrakási láz", amikor fenekestül felforgatja az egész házat, rendet csinál, kitakarít és mindent átrendez, majd mikor végzett, kezdi előlről :-) velem legalábbis így volt. Meg azért is pihenjetek sokat (vagyis annyit, amennyit a testetek igényel), nehogy koraszülött legyen a bébi. Az enyém sajnos az lett, de már utolérte magát.
Most még úgysem hiszitek el (legalábbis aki elsőször szül), de ha túllesztek a szülésen, biztos Ti is visszakívánjátok a nagy pocakot, azt az érzést, hogy valaki rugdos és csuklik odabenn.
Kitartást mindenkinek:
Jamina
Jamina

Sziasztok Lányok!

AndiV: A Péterfyről még nincs túl sok tapasztalatom, inkább a szülés után nyilatkoznék. Bármennyire is megbízom a dokiban, a puding próbája mégis csak az evés, nem? Van egyébként itt a babaneten is egy topic a Péterfyről, de van egy másik is: [url=http://www.orvosok.com/korhaz/petery-szul-no/index.html" TARGET="_top]http://www.orvosok.com/korhaz/petery-szul-no/index.html[/url] Ha érdekel, szívesen megadom a doki elérhetőségét.

Moncsi: szörnyű volt olvasni a történetedet. Hát igen, bármennyire is fejlett az orvostudomány, sokszor legalább annyi hátránya van, mint előnye. Pihenj sokat és tényleg vigyázz arra, hogy alapjában véve nyugalomban teljen a hátralévő időszak.

BMárti! Én elég korán, a 14. héten maradtam itthon, de nekem a munkahelyemen is gondok voltak. Eddig jól éreztem magam, de ez a 3 és fél hónap bőven elég volt az itthonlétből. Szoktam is kérdezgetni a kislányunkat, hogy mikor jön már ki, mert én már némileg türelmetlenül várom (őt is természetesen, meg persze azt is, hogy legyen már valami elfoglaltságom). Ma is egész nap esett az eső...
Következtetés: tudom, hogy ez mindenkinél változó, de szerintem ha az utolsó harmadot otthon töltjük, az nem túl sok idő. Nekem egyébként a doki is azt mondta, hogy szerinte aki megteheti, az inkább maradjon otthon.

Puszi mindenkinek: Laura29
Laura29

Sziasztok Lanyok!

Eloszor is bocsi, de innen nem tudok ekezeteket irni. Ugyan meg nem tertunk haza a szabadsagunkrol de nehany naponta, ha eppen nem vagyunk uton, tudom olvasgatni a topicot.
A repulout utan egy-ket napig nem ereztem a picurt mozogni, ugyhogy kellokeppen aggodtam is, annak ellenere, hogy tobben is mondtak mar, hogy lehet, hogy tobb napig nem erezni. De hat az az igazan megnyugtato, ha erzed, hogy mocorog odabent valaki, nem???
Valoszinu, hogy akkor szeret mocizni, amikor en nyugton vagyok. Ma pl., mivel az elozo napokban sokat autoztunk, meg kirandultunk, eleg faradt voltam es egesz nap csak pihiztem - o viszont vagy orankent rendezett egy kis mocorgast odabent. Sot! Ma - eloszor - Apuci is erzett egy rugast. A bebink elegge rakoncatlan kis kolyok, mert, amikor mocizik, mindig ertesitem Apukat is az esemenyrol, o meg lelkesen egybol odateszi a kezet a hasamra, de a Picur onnantol kezdve nem nagyon hajlando megmozdulni. Vagy ha igen, akkor is csak olyan picit, hogy csak en erzem.
Mostanaban mar kezdenek igencsak erosodni a rugasai. Most mar en is kivancsi vagyok, hogy a mi a fenevel tudnak ilyen intenziven foglalkozni odabent??? Mindenesetre olyan jo erezni!!!
Egy csomot aggodtam, hogy nehogy valami baj legyen az utobbi ket het sok maszkalasabol, de eddig minden rendben. Azt hiszem, stramm kis kolyok lesz.

Tudom, hogy mar ezerszer volt ilyesmirol szo, de egy gyors tippet tudna valaki adni, hogy hol vegyek kantaros farmert? Jovo penteken ugyanis Pesten leszunk es akkor szeretnek beszerezni egy ilyet.

Ja, ha mar vasarlas! Ugyebar nyaralaskor az ember korulnez egy-ket aprosag utan, ajandeknak. Mi kinek vettuk eddig a legtobb mindent? A Picurnak! Tiszta hulyek vagyunk! Az egyik boltban lattunk egy aranyos kis hasitottboer-bakancsot, es mivel a pici majd valamikor telen tanul meg jarni, a parom ugy gondolta, hogy ezt feltetlenul meg kell vennunk. Utana teljesen fel volt dobva es egesz este csak azt azt mondogatta, hogy van mar cipoje a bebinek! Vettunk meg egy nagyon szep mackot (bar azt egy darabig meg csak nezegetheti majd), meg egy "alomfogot", ami csak a jo almokat engedi a picihez. Ugyan nem vagyunk babonasak vagy ilyesmi, de ezt olyan aranyos dolognak tartottuk.

Na, ennyit mara. Remelem, haza tudunk majd jutni! Akkor majd mar elkezdodik a komoly bebivaro-keszulodes.

Sok-sok puszi!
Juca2
Juca 21

Sziasztok!

BMárti!
Ahhoz képest, hogy én eredetileg úgy terveztem, hogy az augusztusi nyaralás után már nem jövök vissza dolgozni, még mindig itt vagyok. Igaz, én napi 2xfél órát utazom, azt is autóval. Azért október közepétöl már mindenképpen otthon maradok, szerintem is kell az a két hónap pihi.
Nálam is elsösorban anyagi okai vannak, annak, hogy még mindig dolgozom. Igaz, ha nem lennék ennyire panaszmentes, és nem helyezték volna a munkahelyemen is totál a munka elé a babavárást, akkor már tuti nem lennék itt.
Én azzal vagyok gondba, hogy az utolsó napon mi a szokás. Kell-e nekem valamivel készülni?

Lányok!
Ma délután megyek dokihoz. A múlt hét hétfön eléggé feszült és szúrt a hasam és volt egy kis barnás folyásom is. Bár elhatároztam, hogy másnap elmegyek dokihoz, kedden már semmi bajom nem volt, és azóta sem. Valószínüleg attól volt, mert az nap kicsit túlhajtottam magunkat. Szerintetek azért elmondjam a dokinak is?

Mindenkinek szép napot!
Sziaszok!
Orsi(28dik)
Orsi

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a biztatást. Ahogy olvasgatom a válaszaitokat, úgy tünik, minden érv az otthon maradás mellett szól. Én arra nem is gondoltam (látszik, hogy elsö baba lesz Kép), hogy addig kell pihenni, amíg lehet. Azóta nekem is eszembe jutott még egy érv az otthon maradás mellett: akkor végre én is el fogok tudni járni kismama tornára. Szóval ha az érvek számát nézzük, 7:3-ra vezet az otthon maradás. Azt hiszem, okt. 1.-töl rá is szánom magam. Úgy kínálja magát az idöpont, hónap eleje és éppen hétföre is esik. Kép Akkor leszek 28. hetes. Ideálisnak tünik...
Az Axelero is azt ígérte egy hete, hogy egy hónapon belül menni fog a kábel-Internet, úgyhogy a társaságot se kell majd sokáig nélkülöznöm. KépKépKép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Jamina! Külön köszi a gyakorlati tapasztaltaid megosztásáért! Kép

Juca2! Én a Soroksári úti MegaToys-ban vettem nagyon klassz kertész farmert 8.000 Ft. körüli összegért. Volt egyébként többféle anyagból és színben kertész nadrágjuk, szerintem ott biztosan érdemes lesz szétnézned. Külön jó, hogy együtt van a bababolttal. Kép

Orsi! Szerintem feltétlenül mondd el a dokinak! Az elözményeket is, öszintén. Inkább toljon le egy kicsit, de nehogy valami baj legyen a babával!

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Szia Juca!
Örülök, hogy hallok rólatok! Kép
Megnyugtató, hogy a repülõúttal nem volt semmi probléma.KépKép
További kellemes nyaralást.
Kantáros farmer: a Corvin áruház ( ha szembe állsz vele ) bal oldalán bemész az utcába és az elsõ keresztezõdésnél van egy kismama bolt. Én ott láttam, az ára: 6.300-Ft. A Keletinél a mezõgazdasági bolt ( ha szemben állsz vele) bal oldalán van egy kirakat, ott is láttam kantáros kismamanadrágot. Azt nem tudom farmer van-e. Akcióban 4 ezer valamennyi forint volt, majdnem 5 ezer.

Orsi!
Szerintem feltétlenül mond el az orvosnak, hogy mi volt veletek.
Vigyázz magatokra! Remélem semmi bajotok nincs.Kép

Jamina!
Tudod mindig az kéne ami nincs Kép

Vikóca! Hol vagy?????
Én már aggódokKép

Sok puszi Chris
Chris

Sziasztok,

BMárti,
még én is szeretnélek megerösiteni a tudatban, hogy ha teheted maradj otthon. Bárcsak én is mehetnék már innen akár holnaptól. Sajnos nálunk borzasztó sokat nyomnak a latban az anyagiak. Pedig sokat idegeskedek, elöfordul, hogy sirva megyek haza. Viszont ha most elmegyek betegnek akkor a következő években gyakorlatilag felkopik az állunk. De ha te megteheted, tedd le a lantot. Tudom, hogy nehéz otthagyni egy olyan helyet ahol jól érzed magad. Ha olyan jó az egész akkor szerintem az utolsó napon valami sütivel meg üdítövel vendégeld meg a munkatársaidat. Én biztosan nem fogom öket, elhúzok és kész. Nagyon várom már nov.22.-ét amikor is utoljára dolgozom.
Valóban nagy vátozás dolgozó nöböl otthon ülö kismamává lenni, de örüljünk, hogy ez kijár nekünk!

Orsi,
mindenképpen említsd meg a dokidnak a barnás dolgot és én a helyedben azonnal beugranék egy vizsgálatra, csak megnyugtatás képpen.

Lányok,
köszi az együttérzést, képzeljétek, apukám már teljesen jól van Kép szerdán kijöhet a kórházból.

Adjatok tanácsot! Két napja a kiscicám alig-alig mozdul. Baj ez? Lehet attól, hogy idegesebb vagyok, mint kellene? Szóljak dokinak?

Puszika,

Mamacica(23hét2nap)
Mamacica

Sziasztok lányok !

Mamacica !
most még nem gond ha vannak ilyen idöszakok amikor kevesebbet mozog a baba.biztosan érezte a te feszültebb állapotodat és ettöl érzi magát biztonságban hogy ugymond kivár amig a "föbérlö" megnyugszik.az utolsó két hónapban kell a napi minimum 10 mozgásnak meglennie.én is örülök hogy jobban van apukád.
Orsi szerintem is mond el a dokinak bármi lehet az oka, méhszájseb stb.ha ne adj Isten fertözés akkor pedig a baba érdekében minél elöbb ki kell kezelni nehogy szüléskor megfertözödjön mert az szájpenészt stb okozhat.
Én is a Megatoysban vásároltam kismama nadrágokat és ruhát. nagyon kényelmesek és börbarát anyagokból vannak. én a bugyikkal szenvedek, vagy a köldököm alatt végzödnek és állandóan lecsusznak vagy pont a köldök vonalán az pedig idegesit.

Valakinél olvastam az uszodát.Az utolsó 6 héten állitólag szigoruan tilos a fertözések miatt.

Én most a 26.hétbe léptem és valamikor évvége felé fogok szülni. minden nap ingázom 60 km-röl járok be autóval szinte mindig én vezetek mert a párom programozo és sokat van otthon.
én december elejétöl maradok otthon, mert tapasztalatból tudom, hogy az utolsó 4 hetet nehéz elviselni.mindenhol vizesedni fogok, nem jön cipö a lábomra és az is megeröltetö, hogy felálljak. ja és nem fogok beférni a kormány mögé.
egyébként a doki és a védönö is azt mondta hogy
amig birom és jól esik addig dolgozzak.egész nap ülök a gép elött ezért óránként felrakom a lábam 10-10 percre, hogy ne dagadjak.

Kisbence nagyon szereti amikor reggelente éneklünk az autóban.ütemesen rugdos hozzá.
Kisbence
Kisbence

Sziasztok lányok!

Rajtam az éjjel kitört a nátha. A torkom is fáj, így lehet, hogy "illene" hazabattyognom és meggyógyulnom. Kép
A párom is ui. helyzetben van, csak még köhög is. Leányunk is egész éjjel mocizott, hol a papája, hol a mamája fújta az orrát Kép

Más: tegnap a szomszédunk felajánlotta, hogy eladná a mell- és orrszívóját minden tartozékkal együtt. Nem tudom mit tegyek, jó állapotban van, elektromos. (Az egy éves lánya mellett már nem kell nekik.) Anyukám szerint várjuk meg vele a szülést, de ez egy "alaklmi" vétel lenne. Ti szereztetek már be ilyen "szerkezetet"? Mellesleg elég fura belegondolni, hogy rákapcsolódjak egy "fejomicsodára".... Kép Kép Mi a véleményetek?

Puszi mindenkinek: (remélem a "hálós puszitól" nem terjed a nátha Kép Kép)
Niki K.
NK. 30.

Sziasztok lányok,
hát én is eredetileg október végéig akartam dolgozni, de úgy látsdzik ez a rossz ido mindenkibol kihozza az itthonmaradás vágyát: én ispont most vettem komolyan fontolóra, hogy abbahagyom. Ráadásul hétvégén egy hülye munkahelyi dolog annyira felidegesített, hogy méginkább elment a kedvem az egésztol. A baj csak az, hogy az anyagaiak itt az építkezés végén egyáltalán nem mindegy hogyan alakulnak. Így is egy csomó adósságunk van és még több lesz. És kettonk közül én keresek érdemben, a férjemnek amolyan jelképes köztisztviseloi fizuja van... Hát nem tudom, de nagyon gondolkodom, irtó fáradtnak érzem magam ma is, és annyira nincs már kedvem a mindennapos idegeskedéshez itt a melóhelyen.

Jaj, a kiskutya most felfelé nyomja a bordáimat, mndjárt elhessegetem, ez nem szép tole...!!!
mégegykata 25

Szia Kisbence!

A bugyikkal én is bajban vagyok. Aminek viszonylag "alacsony" az eleje, az lecsúszik, aminek magas, az vágja a pocimat, az igazi kismama bugyik meg olyan borzasztóan drágák. Kép

BMárti
BMárti

SZIA NIKI K !
AZ ELSŐ CSEMETÉM ANNAK IDEJÉN OLYAN SÁRGA VOLT MINT A CITROM IGY NAPOKIG NEM TUDTAM SZOPTATNI.
EZÉRT FEJTEM.KÉZZEL-LÁBBAL, GÉPPEL ÉS KÉZI SZIVÓVAL IS. NEM AKARLAK IJESZGETNI DE NAGYON FÁRASZTÓ VOLT. NAPOKON ÁT CSAK FEJTEM HOGY NE APADJON EL A TEJEM. A MELLEIM TELJESEN KIKÉSZÜLTEK. MOST MEGFOGADTAM HOGY HA KISBENCE NEM LESZ SÁRGA/SAJNA NEGATIV VAGYOK AZ APJA PEDIG POZITIV/ ÉS TUDOM SZOPTATNI AZONNAL AKKOR NEM FOGOK FEJNI. BARÁTNÖM MÁJUSBAN SZÜLT ÉS NAGYON MEGGYÖZÖ AMIT CSINÁL. AKKOR SZOPTAT HA FELÉBRED A KISLÁNY, SOHA NEM KELTI FEL, NEM AD NEKI TEÁT MELLETTE ÉS SEMMI MÁST.MINDKÉT MELLÉBŐL SZOPTAT MINDEN ALKALOMMAL IGY NEM DURRAN SZÉT A MELLE A KÖVETKEZÖ ETETÉSIG ÉS NEM IS FEJ. MOST KELLETT OTTHON HAGYNIA A BABÁT PÁR ÓRÁRA EZ VOLT AZ ELSÖ HOGY LEFEJT EGY ADAGOT ELÖRE HOGY A SZÜLEI MEG TUDJÁK ETETNI. A FOLYAMATOS TEJKÉPZÖDÉSNEK EGY TITKA VAN A FOLYAMATOS SZOPTATÁS ÉS SOK FOLYADÉK FOGYASZTÁSA.AMINEK NEM KELL SZOPTATÓSTEÁNAK LENNI FELTÉTLENÜL.ROLAND FIAM 3,5 HÓNAPIG SZOPOTT CSAK AKKOR KIJÖTT A KÉT ELSŐ FOGA ÉS UTÁNA NEM VOLT HAJLANDÓ. A FALUBAN 5 TEJTESTVÉRE VAN, AKIK AZ ÉN TEJEMEN NÖVÖGETTEK. A HUGOMNAK EGYÁLTALÁN NEM VOLT TEJE EGYIK GYEREKNÉL SEM. SZERINTEM EZ ALKATI KÉRDÉS IS. ÉN SPECIAL ORRSZIVÓ ELLENES VAGYOK. SOHA NEM HASZNÁLTAM.
KISBENCE
Kisbence

Sziasztok Lányok!

Moncsi, örülök, hogy visszatértél, és remélem most már minden rendben lesz veletek. Pihenj sokat, és ne idegeskedj!

BMárti, nekem is ugyanilyen "tüneteim" voltak kb. eddig kétszer, az elötejjel kapcsolatban, bár ezügyben még ráérek. Kép

Ami az otthonmaradást illeti, úgy terveztem, hogy decembertõl nem megyek dolgozni (a baba február 2-re van betáblázva), de egyre inkább foglalkoztat a gondolat, hogy még elõbb itthon kellene maradni. A munkaundor teljesen elhatalmasodott rajtam, és ha véletlenül pontosan be kellene érnem az irodába (mint pl. ma reggel), akkor tutira közbejön valami rosszullét, és kések egy csomót. Már kb. 1 hónapja nem volt semmi bajom, erre ma reggel majdnem elájultam, és ismét fájdalmas búcsút kellett vennem a reggelimtöl. Szóval jobb lenne már otthon, de engem is a piszkos anyagiak tartanak vissza. Amúgy nem megeröltetö a munkám, de az autózást már kezdem kissé terhesnek érezni (föleg a macsakakövet és a kátyúkat utáljuk a prücsökkel).

Kismamabugyit még nem vettem, mert szerintem is irreálisan drágák, eddig még a régi, legkisebb tangáim voltak a legkényelmesebbek, persze csak az, aminek laza a gumija. A többi nagyon szorította a pocakomat már kezdettöl fogva.
Kertészgatyókat én is a Megatoysban láttam elég nagy választékban.

Ami a náthát illeti, mi is szenvedünk Kép Jobbulást a sorstársaknak! KépKépKép

Pussz mindenkinek,
Zsuzs21
Zsuzs

Sziasztok!

Köszi mindenkinek, aki válaszoltKép Akkor részletes beszámolóval kezdek ma a dokinál. A letolás lenne a legkevesebb, arra úgyis számítok, tekintve, hogy múlt hét kedden elértük a +11kg-tKép Teljesen le voltam döbbenve, mert az utolsó 5 kg 1 hónap alatt került rám, és a hasamon kivül máshol nem is "nöttem" ez idö alatt.

Úgy terveztem, hogy ma 1-ig leszek, hogy haza is tudjak menni doki elött, de nem biztos, hogy kibirom addig. Ma totál semmi kedvem dolgozni.

Sziasztok!
Orsi(28dik)
Orsi

Szia Kisbence!
Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat!
Akkor nem kapkodom el a dolgot. Remélem lesz tejecske boven. Kép
További jó gömbölyödést mindenkinek!
Niki K.
Nk.

En vettem ilyen "piaci bugyit", ötöt, teljesen OK, nincs rajta az az eros gumipánt, mint a slippyken meg ilyesmiken, úgyhogy nem nyomja a hasamat, viszont egy picit rugalmas, pont annyira, hogy fennmarad. Szóval egyelore nekem nagyon jók. Ja és olcsók voltak. Igaz háromszor kimostam, mire fel mertem venni, ki tudja, egy ilyen piacon hányan fogdossák össze, nem?

Mellszivas: engem is meggyoztek, hogy nem fejni kell, hanem mindig szoptatni, ha ker a baba, es nem kell a regi haromoras hataridoket betartani. Igy mindig lesz tejed es mindig eleg tejed lesz es egy csomo macerat megsporolsz. raadasul most tobben is mondtak, hogy nappal orankent is szoptatnak - viszont cserebe ejjel vegig alszik a gyerek! Azert ez is nagyon jo, nem? De a Szoptatos fuzetekben is ez van (La Leche Liga). Szerintem nagyon jo az a szoptatos fuzet, ismeritek? A baratnoim eskusznek ra, hogy nekik mennyire bevalt, ami abban van. Asszem a babaneten is van rola info.
mégegykata 25

Sziasztok!

Náthások! Igyatok sok-sok meleg citromos teát! Jobbulást nektek!

Moncsi! Képzeld 1 nappal utánad vagyok kiírva! Kép

Megyek, mert sok a munka! Kép

Puszi:
catnet-Niki(21hét2nap)
catnet

sziasztok!

na azt hiszem tegnapi aggódásom elfelejthetem és talán most már fejjel lefelé van a picuri. Tegnap nagy munkában volt, dudrdtam is rendesen mindenhol.Kép
Orsi! akilók miatt ne keseredj el. Én is elég sokat szedtem fel, még sem látszik annyira. És tudom, hygh nem is ettem olyanokat, szóval szerintem alkati kérdés is egy kicsit.

Kismama gatyó ügyben, tudom ajánlani még a babaházat az europarkban, nem olyan nagy a választék, de az áruk elfgadható. Viszont a babdolgok nagyon édesek, inkáb ezért menjetek kitömött pénztárcávalKép))

kellemes napot mindenkinek.

Tikk(32hét2nap)
Tikk

SZIASZTOK !
SEGITSETEK INFOVAL HA TUDTOK. EDDIG TELJES MEGNYUGVÁSSAL ÜLTEM A FENEKEMEN MERT MINDEN LELETEM JÓ LETT, AZ ULTRAHANGOK SEMMI GONDOT NEM MUTATTAK.ERRE MOST HALLOTTAM HOGY A SIMA UH NEM MUTATJA KI A FARKASTORKOT ÉS A NYÚLSZÁJAT.
CSAK A 4 VAGY 3D ESETLEG. UGYEBÁR NEM TUDJÁK HOGY EZ MIÉRT ALAKUL KI NEM FÜGG ÖSSZE A KORRAL,A KROMOSZOMÁKKAL,GÉNEKKEL. AZT SEM BIZONYITOTTÁK BE HOGY ESETLEG VALAMI GYÓGYSZER OKOZNÁ.
EZEK SZERINT CSAK SZÜLÉSKOR LÁTOM HOGY MINDEN RENDBEN VAN-E?
VALAMIT IRJATOK.
KISBENCE
Kisbence

Sziasztok lanyok!

Eloszor is: Chris, draga vagy, hogy igy aggodtal, de szerencsere jol vagyok!

Ket hete elkapott ez a ronda bacilus nathaval, torokfajassal, rossz kozerzettel, ugyhogy egy hetig otthon maradtam kikuralni magam. Mult het csutortoktol dolgozom megint, de ez a franya internet nem mukodott tegnapig, jo duhos voltam, raadasul otthon is a parom szetszerelte a gepet, es ott sem tudtam felmenni ra.

Pedig mar nagyon - nagyon hianyoztatok!!!!!!!!!!!

Tegnap viszont tuloraztam, hogy elolvassalak titeket, es a maradekot ki is nyomtattam, es otthon elolvastam! Orulok, hogy mindenki jol van es GRATULALOK CORYEK UJ JOVEVENYEHEZ!!!KépKépKép

Amugy jol vagyok, fura, de ezt az idoszakot jobban viselem, mint az egy honappal ezelottit. Valahogy tobb energiam van mindenhez, lehet, hogy a hideg ido tesz???

Amig otthon fekudtem es pihentem, babuci orult sokat mozgott egyfolytaban, es azt nem ertem, hogy mikor pihen.
Olvastam a szakkonyben, hogy a 33. het korul a babak a nap 90%-at atalausszak, haat az en picim futyul a szakkonyvekre!! Ejjel is aktiv, nappal is, de akkor biztosan jol van!

Mavos lanyok! Sajnos a betegseg miatt lemaradtam a szerdai tanfolyamrol, pedog nagyon keszultem ra! Most mar csak abban remenykedem, hogy pocaklako nem bujuk elo 3 hettel hamarabb, es az oktoberire el tudok menni.

Viszont ha osszejonne egy ilyen kulon talalkozo, amit terveztetek az elmult napokban, abban en is benne lennek, es akkor talan a parom is el tudna jonni, akinek a szerdai 6 ora nagyon nem joKép.

Vegul is fekete nadragot nem tudtam venni, mert pont akkor tort ki rajtam minden, de talaltam otthon egy foldog ero fekete szoknyat, aminek gumis a dereka, es csaz egy bovebb gumira kellett kicserelni, igy van mar gala szoknyam isKép.

Chris!
Neme rtem, hogy mert nem vettek le a toxot a csaladi orvosi rendeloben. A haziorvosod koteles kiirni olyan vizsgalatra, foleg, ha a vedonod keri ) ir egy papirt, hogy ez a vizsgalat szukseges). A vedonod amugy is a korzeti, ahova tartozol, es tok mindegy, hol szulsz. En mindig a Kutvolgyiben vetetttem le mindnet, mert oda tartozom.

Barbi!
Szeretettel udvozollek a Kelemen Doki taboraban.
En csak jot tudok mondani rola. Te nem olvashattad a sztorimat rola korabban, de szivesen leirom meg egyszer, mert tudom, hogy ilyenkor milyen jo minel tobbet olvasni a dokirol. Szoval: en ugy jutottam el hozza, hogy az unokanoverem, akit az elso szuleskor a sajat dokija ( akit vegig penzelt) cserbenhagyott, mert nem jott fel a Balcsirol, az akkor ugyeletes dokinal szult, aki Kelemen volt. Annyira "beleszeretett" - hogy mennyire rendes volt ismeretlenul is, es vegig segitett neki, sajat kezzel nyomta a hasat, hogy vilagra segitse a kicsit, es vegig ott volt vele 24 oraig - hogy a masodik babanal mar eleve hozza ment. MOndta, hogy akkor sok mas kismama volt, aki hozza tartozott, es mindenki csak jot meselt rola. AZota a varakozasi idokben a korhazban kikerdeztem mas lanyokat is, akik mar szultek nala, szerencsere mindenki jot mondott rola.

Chrisnek nagyon igaza van abban viszont, hogy az elso 12 het utan egyre figyelmesebb lesz. Azt mondja, hogy elotte nem sok tennivalo van, ket ultrahang es kesz. Hagyomanyosan is a 20. hettol vizsgal, vizont akkor minden alkalommal.
Az is igaz, hogy nem aggodos, de ezt csak azt jelenti, hogy feleslegesen nem ijjesztgeti a kismamakat, nem akad fent plusz par kilon, en szeretem benne, hogy olyan megnyugtato jelenseg.

Viszont ha valami gond van ( nekem volt a lepenyem korul egy kis zur, mert a 20. heti UH azt mondta, hogy hatso fali, a 26. heten a Herceg meg, aki akkor ugyeletes volt, azt miondta, elol fekszik) akkor annak rogton utanajar. Engem ido elott elkuldott ezt a lepeny dolgot megnezetni, es kerte, hogy ha kiderul, hogy elol fekvo, akkor rogton mejek vissza hozza, mert fokozott figyelemre lesz szuksegem. Szerencsere hatso fali, es minden rendben van.

Lanyok, azon gondolkoztam, hogy mi van, ha nincs szabad szulo szoba, amikor az ember lanyanak beindul a szulese? Ez csak ugy jutott eszembe, hogy irtatok, hogy nem lehetett szuloszobat nezni, mert mind tele volt...

Halapenz tema: szerintem ha valakinek fix tarifaja van, akkor az csak akkor elfogadhato, ha azt elore kozli. Sokan irtatok, hogy mar boven a felidon tul derult ki, hogy valaki ennyi es ennyi penzt ker szulesre.
Kulonben ha gondban vagytok, az asszisztensnoket is meg leeht kerdezni errol, legalabbis unokatesom mondta anno, hogy majd megkerdezzuk Olgit ( Kelemen a. noje).

AZ teny, hogy nem keresik halara magat szegeny dokik. Van egy csaladi jo baratunk, orr-ful-gegesz, foorvos, es neki van a korhazban a legmagasabb fizetese: kezhez kap 45.000,- Ft-ot. Jo , mi? Ezek utan itelje el oket az ember, hogy meg is akarnak elni valamibol, ha mar ezt a hivatast valasztottak!!!!!!!!!!!!!!!!

Otthon maradas: ugy latom, en vagyok a legorultebb koztetek, hisz en ugy tervezem, hogy dolgozom, ameddig birok. November 7-re vagyok kiirva, es csak az utolso ket hetet tervezem otthon tolteni. Ulo munkat vegzek, 20 perc alatt bent vagyok, de sokszor behoz a parom, ha faradtabb vagyok. Viszont imadom a munkamat! Idegenforgalomban rendezvenyeket, galaesteket szervezunk, meg egyeb kulonleges programokat, es pont szeptember vegen jon egy tarsasag, akiknek a programjat mar egy eve keszitem elo, es szeretnem meg mindenkeppen en vegigcsinalni!
AZ is igaz viszont, hogy olyan ez a munkaheyl, hogy rugalmas a munkaido, es ha nem vagyok jol, egyszeruen nem jovok be, amikor meg jol vagyok, tobbet vagyok itt.
Most is ki vagyok irva ket hetre tappenzre, ami azt jelenti, hogy alig kapok kevesebb fizut, mint egyebkent, es csak a legszuksegesebb idot toltom el itt.. Ezt meg eljatszom oktoberben is, tehat azert nem dolgozom halalra magam, amikor ugy erzem, akkor pihenek...

Bocsanat, hogy ilyen hosszu lere eresztettem, de olyan reg voltam mar itt veletek!!Kép

puszi

Vikoca33
Viki33

Sziasztok!

Szia Viki!
Nagyon-nagyon örülök, hogy minden rendben van. Kép

Okt. 8-án reggel megyek a dokinkhoz.
Te mikor mész?
Nem túl könnyû rábeszélni a toxoplazma vizsgálatra (van két cicánk), remélem 8-án sikerül rábeszélni. A terheléses cukor nem késõ a 25. héten? Szerintem akkor kapom rá a papírt a Kelementõl. Vajon a toxo-s vizsgálat mehet együtt a terheléses cukorral?

Pusszzz!
Chris(22.)
Chris

Sziasztok!
Kedves Chris, Viki!
Köszi az üdvözlő szavakat. A babaneten talált infók alapján választottam a Kelemen dokit, olvastam a te történetedet is Viki vele kapcsolatban és szimpinek tűnt. Szóval utólag is köszi az infokat, remélem be fog válni. Első talinál kedvesnek tűnt és nem ijesztegetett semmivel. Pedig én féltem, hogy szóvá teszi a súlyomat, mivel van rajtam elég sok felesleg.....sajna.
A vedőnőhöz mikor kell először elmenni, mivel még nem voltam. A házidokim szerint a mi kerületünkben hárpiák vannak és már előre félek, mit fog szólni, ha ráállok a mérlegre. Csak olvasgatom, hogy nektek milyen kevés hízásokért(ahol az induló súly is jó) a fejeteket is majdnem leharapják, hát akkor velem mit fog csinálni?????
Na most jól kipanaszkodtam magam, de jól esett kiírni magamból ezt a félelmemet.
Pusz:Barbi
KBarbi

Chris, nem hiszem, hogy a terheléses cukor késon lenne, én is 25 hetes vagyok, sot tulajdonképpen már 26 és még nem volt terheléses vércukrom.

Kisbence, egy csomó minden van, ami csak a születés után derül, ez így van. A komolyabb rendellenességek, gerinc, csonotzat, Down-kór derülnek csak ki a sima vizsgálatoknál, de azok is csak valószínure. Ezek azért fontosak, mert annyira komoly rendelleneségek, hogy akismama akár el is vetetheti az gyereket, ezért is kell hamar kiderüljön. De egy nyúlszáj, meg farkastorok az nem komoly szervi probléma - bár kétségkívül nem örül neki az ember, és éppe lég baj van vele, meg nem szeretném, ha pont az én gyerekem stb. - de ha most kiderülne, hogy a kisfiamnak, akit annyira várunk, nyúlszája lesz, hát emiatt aztán meg sem fordulna a fejemben, hogy akkor ne is szülessen meg, gondolom neked sem.

Szerintem ne izgulj miatta, nem olyan gyakori dolgok ezek, és hiába látnád négyD-n (bár gyanítom, nem biztos, hogy látnád), akkor sem tehetnél semmit ellene.

mégegykata
mégegykata 25

szia Chris/22./!

a toxoplazma vizsgálat nem kivánságmüsor.a nögyógyászod is irhat beutalot.ha van cicátok akkor valoszinüleg védett vagy de csináltasd meg mert nagy bajokat okoz.már régen meg kellett volna csinálniuk. a terheléses cukort a 28.hét környékén szokták nézni.nekem ez lesz az első ilyen vizsgálatom szept.28.-án.
a két vizsgálatot lehet együtt csinálni, az első vérvételnél amit éhgyomorra vesznek le a cukorhoz leveszik a toxohoz is. a normálisabb laborosok.
igy nem kell külön mászkálni.
Kisbence
Kisbence

Kisbence!

Kata ugyan már megelõzött, de megerõsíteném õt. Rengeteg dolog van, amit még ma sem tudnak elõre észre venni, ha minden létezõ vizsgálatra elmész, az sem garancia semmire. Ezzel együtt a komoly rendellenességek nagyrészét ki tudják szûrni a szokvány vizsgálatok, a maradék elõfordulási aránya pedig elég alacsony. Ez ugyanaz, hogy tudod, mennyi autóbaleset van, de azért még beülsz az autóba.
Ne stresszeld magad ilyesmivel! Bízz benne, hogy nem lesz semmi gond! Sugározz pozitív gondolatokat a babád felé! Ez most nagyon fontos, mert egyre inkább igaznak tûnik, hogy a mama gondolatai, félelmei stb. átjutnak a babához, és árthatnak neki!
Én mondtam anno magamnak az ikrekkel, mikor megtudtam, és rettegni kezdtem az ezzel járó nagyobb koraszülési esély stb. komplikációk miatt: ha Isten úgy akarta, hogy megfoganjanak, segíteni is fog nekik!

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!

Hát igen, otthon maradás ügyben a piszkos anyagiak elég sokat nyomnak a latban. Nálam is a tovább dolgozás mellett szóló három érv egyike ez. De azért érdemes (?) utánaszámolni pontosan, hogy mennyi is az annyi, és úgy tenni mérlegre a dolgot. Mert pl. aki az idén megszül, az a TGYÁS-t a tavalyi kereset alapján kapja, úgyhogy abban nem fog számítani, hogy az idén mennyit keresett, dolgoztott. Nekem akkor se fog számítani, ha átcsúszik a szülés 2002.-re, mert már táppénzen is elérem a TB. plafont. Tehát ami tényleges jövedelem kiesés (nekem), az a fizetés és a táppénz közötti különbség a saját elhatározásból otthon töltött idő alatt. Na, ez az az összeg, amit én képtelen vagyok kiszámolni, mert a tp. talán 70%, de a tavalyi jövedelem 70%-a, de figyelembe kell venni a TB plafont, szóval ha jól sejtem, TB plafont elérö tavalyi jövedelem esetén max. 116.666 Ft/hó a bruttó táppénz az idén. (?) De hogy ennek aztán mennyi a nettója, arra már tippelni se mernék.
A saját elhatározásból otthon töltött idö az én esetemben már csak max. két hónap lehet, mert a szülés elötti 4 hetet mindenképpen otthon ajánlott már tölteni. Szóval a tényleges jövedelem kiesés a (nettó havi bér - nettó havi tp.)*2 képlettel lenne kiszámolható, ha nem lenne ebben az egyenletben eggyel több a számomra ismeretlen a kelleténél. Kép
Ja, és akkor még nem vettem figyelembe azt, hogy október és november hónapokban szokott lenni influenza járvány, szóval ha nem maradok otthon saját elhatározásból, akkor is lehet számolni kb. 2 hét kényszerpihenövel, akkor pedig mindjárt csak 1,5 a szorzó. Kép
Na, ezek után, ha sikerült (volna) kiszámolni a jövedelemkiesést, akkor el lehet(ne) kezdeni a költségcsökkenés kiszámolását, hiszen azt is feltétlenül figyelembe kell venni, hogy mennyivel lesz kevesebb a kiadás a kevesebb bevételböl, és csak a kettö egyenlege a tényleges kiesés. Pl. aki kocsival jár dolgozni, ha otthon marad megspórol egy csomó benzint (+ gk. amortizációt is tessék figyelembe venni!Kép). Aztán persze kevesebbe kerül otthon kajálni, magunknak fözni, de nö az otthoni telefonszámla, mert ugye az ember lánya nem tudja munkaidöben munkahelyi telefonról elintézni a magánbeszélgetéseit, stb., stb., stb., KépKép Nem olyan egyszerü számolási müvelet ám ez... Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok lányok!

BMárti!
A Gyed-et ugye már az ez évi (2001.) keresetem alapján fogom kapni ha novemberben szülök? Tudod ezt? Köszi! Kép

Kisbence!
Nekem mondta az orvos, hogy látja a baba felso ajkát. Tehát nincs nyúlszája. Ez nem 3 D-s UH volt... Én ezt el is hettem akkor és most is!

Tanul valaki közületek? Én igen, nem tudom milyen lesz ha a baba megszületik. 2003 tavaszán végzek egy sulival. Kicsit izgulok milyen lesz...

Puszi: Niki K.
NK

Sziasztok!

Tikk! Hol van az EuroPark-ban Babaház? A multkor voltam ott, és direkt kerestem, mert írta már itt valaki (talán éppen te?), hogy milyen jó kismama nacit vett ott, de én egyszerüen nem találtam ott semmi babásat-kismamásat. Kép

Chris! Ne aggódj a vércukor miatt, a 25. héten biztosan nincs még késön. A Margit kórházban pl. a 26. héten csinálják.

BMárti
BMárti

kedves Mégegykata és Ildi !

köszönöm a válaszokat.azt hiszem holnapra túl leszek rajta.csak a tehetetlenség érzése az dühit.
meg sem fordult a fejemben hogy ez miatt elvetessem a Kisbencét.bármilyen is lesz az én fiam. különben pedig fel a fejjel pozitiv gondolkodás.amennyi gond volt az elsö fiammal és mégis egészséges lett.
találtam egy nagyon jó könyvet. dr.Teleki Béla:
Magzatkönyv. hihetetlen jópofa dolgok vannak benne.a szerzö föiskolai tanár és pedagógiai tanszéket vezet.mindenröl van szó a könyvben,magzat testi fejlödése,az öröklödés,az anya pszichés állapota és a terhesség,a magzat pszichologiája,a magzat nevelése,/testi,érzelmi,értelmi,közösségi,/
tele van szép mondatokkal és idézetekkel,rajzokkal.
vékony, nem unalmas szakszöveg.
ajánlom mindenkinek.
Kisbence
Kisbence

Szia Niki K.!

Én úgy tudom, hogy a GYED összegét akkor állapítják meg, amikor megkezded az igénybevételét. Tehát ha novemberben szülsz, akkor mindenképpen csak jövöre jár le a TGYÁS, és akkor nézik az elözö évi jövedelmet, vagyis akkor az már mindenképpen a 2001. évi kereseted lesz. De arról gözöm sincs, hogy abba bele fog-e számítani az idén kapott TGYÁS.

BMárti
BMárti

Sziasztok!
Barbi!
Az én védõnõm is "súlyproblémás". Enyhe megértõ mosollyal az egyik füleme be a másikon ki.
Mást nem tudsz csinálni. Sokat tényleg nem jó hízni, márcsak magad miatt sem.(Izületek, gerinc, hátproblémák stb.) De nehogy már a nyúl vigye a puskát!!Kép Amíg TE nem látod, nem érzed a problémásnak, addig nincs baj.

Niki!
nem akarlak elkeseríteni, de én úgy tudom, hogy ha az idén szülsz, akkor a 2000. év az irányadó.

Kisbence!
Ha eddig minden rendben volt, miért lenne gond a babával?Kép
A kivédhetetlen, megelõzhetetlen dolgokra gondolni tilos!!!!!!
Tudom, hogy nem könnyû, de tedd a pocidra a kezed, és "beszélgessetek"Kép
Sok pusszzz! Chris
Chris

SZIA NIKI K !
A BABANET.HU NYITÓOLDALÁN KÖZÉPEN VAN KÉT SOR A GYEDRÖL.KATTINTS RÁ ÉS MINDENT MEGTUDSZ ERRŐL A TÉMÁRÓL.
KISBENCE
Kisbence

SZIA NIKI K !
MEGINT ÉN.AZÉRT NYOMULOK EBBEN A TÉMÁBAN MERT A CÉGNÉL ADÓ-ÉS PÉNZÜGYEKKEL TB-VEL FOGLALKOZOM ÉS ÉN IS KEZDEK BELEÖRÜLNI.JA HA NEM IRTOK HOSSZU Ö BETÜT AKKOR NEM LESZNEK MINDENFÉLE FIGURÁK A LEVÉLBEN. NA SZÓVAL A GYED HA DOLGOZTÁL ELÖTTE AKKOR AZ ELÖZÖ ÉVI BRUTTO FIZETÉSEDNEK A 70%-A.
HA IDÉN SZÜLSZ AKKOR A 2000-ES BRUTTÓD FOG SZÁMÍTANI. A TERHESSÉGI GYERMEKÁGYI SEGÉLYT BESZÁMITJÁK A GYED-BE A BIZTOSITÁSI ALAP ELÉRÉSÉNÉL.AHHOZ HOGY GYEDET KAPJ LEGALÁBB 180 NAPIG BIZTOSITOTTNAK KELL LENNED A SZÜLÉS ELÖTT.TEHÁT ENNEK A 180 NAPNAK AZ ELÉRÉSÉBEN SEGITHET A TGYÁS.168 NAPIG JÁR A TGYÁS/FIZETÉS 70%-A/ ÉS UTÁNA A GYED,
AMI ADÓ ÉS NYUGDIJJÁRULÉK KÖTELES ÉS 1 ÓRÁT SEM LEHET MELLETTE BEJELENTVE DOLGOZNI. KÉT ÉVIG KAPOD, UTÁNA PEDIG A GYEST.2001-BEN A GYED FELSŐ HATÁRA BRUTTÓ 83.000.-FT/HÓ LESZ,/EZT 120.000.-FT-OS IDEI BRUTTÓ BÉR UTÁN KAPNÁD/ IDÉN 80.000.-FT A FELSŐ HATÁR. A SZJA ELÖLEGET CSÖKKENTENI LEHET A CSALÁDI KEDVEZMÉNNYEL ÉS A BÉRKEDVEZMÉNNYEL.
KISBENCE
Kisbence

Sziasztok!
Chris!
Én nem is a hizástol félek, mert nagyon figyelek arra, hogy mit eszem, mennyit. Inkább amiatt, hogy a magasabb súlyom miatt fog ájuldozni a vedönö. De nekem nincs emiatt problémám, jól vagyok igy is!
Na de majd meglátjuk.

Tiszta furcsa, hogy ha az ultrahangon nem láttam volna a babát(vagyis egy fekete pontot) és a mensim nem maradna el, akkor nem is gondolnám, hogy terhes vagyok.
Semmi hányinger, mellfeszülés, kívánósság, vagy valami.
Szerintetek ez normális?
Remélem a babuci jól van. Olyan rossz, mert már legszívesebben most megvennék mindent neki, pedig hol van még az április, amikor megszületik!
Ebben az évben nem akarok még vásárolni, remélem ki is bírom a jövö évig.
Ráadásul nekem a párom is annyira örül, hogy ö is már csak a butorokat, babakocsikat nézegeti.
Ti ezzel hogy voltatok az elején? Vettetek neki valamit, vagy csak késöbb?
Barbi
KBarbi

szia Barbi!

Ez természetes, hogy most minden gondolatotok a baba körül forog. Én sem voltam rosszul csaka 6.héten, aztán semmi.A kívánosság meg most kezdődik nekem.(32.hét) Mi a 26. hét körül kezdtünk el vásárlgatni, de csak azért hogy elosszuk a költségeket. Persze mi is alig bírunk magunkkal, ha iylen boltoknál járunk, de a pénzt be kell osztani és nem akarok értelmetlen dlgokat sem venni.

Tikk
Tikk

Szia Barbi!
Töööööök normáléis, ha nem érzel semmiféle feszülést, hányingert.
Én sem éreztem semmit, és ha a barátnõm nem olyan "erõszakos", akkor "talán" már most elmennék a nõgyogyihoz.Kép
Nálunk egy baráti körbén történt tragédia miatt heves viták vannak a párommal a vásárlást illetõen.Kép
Annyira a lelkére vette a barátjáéknál történteket, hogy semmit sem akar elõre megvenni! "Csak a legszükségesebbeket!" Lásd egy-két ruha, takaró, meg valami hordozóféle
Ennyit az én gondomról.
Sok pusszz!
Chris.
Chris

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?