Új privát üzeneted érkezett!

Ma reggel erre ébredtünkKép

Kép

Móki
móki

Sziasztok!

Hát, lányok, azt hiszem én is becsatlakozom a mensis témához, bár nem biztos, hogy ez az.
Mert minden előjel nélkül, mégcsak a hasam se fájt, csak úgy jött.Nem tudom meddig fog tartani, majd beszámolok.Azért remélem, hogy ez az, mert ha nem, akkor tuti vmi baj van.csak furi, hogy szülés után 7 héttel.Bár mondta az orvosom a hat hetes kontrolon, hogy mivel nincs tej, így számíthatok rá az elkövetkező 6 héten belül.Erre tessék.szegény apuci, nem elég a hat hét, még itt van ez isKép

Móki, Andris gyönyörű kisfiú.Kék a szeme?

Erika, Dani is nagyon szép, olyan jó hallani, hogy már alakulnak a dolgaitok.

Van megint egy cuki képünk, bár a tartalma már büntetési tétel is lehetne, de hát, ha egyszer így aludt el pelenkázás közbenKép
Azért remélem senki nem botránkozik megKép
Puszi mindenkinek és szép hátralévő vasárnapot.Léna
Kép

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Rita, Julcsi!
Ha jól láttam,tegnap volt a névnapotok! Sok boldogságot kívánok,így utólag is!

Erika!
Nagyra nőtt Dani,gyönyörű kisfiú. Most már biztos minden rendben lesz. Olyan szép barna Dani arca, biztos sokat levegőztök.

Móki!
Nagyon szép a kis töprengő Andris. Én még soha nem találtam össze-vissza Rékát. Mit csinálhatott éjszaka Andris?

Majd még jövök, de most karamellás tejet kell főznöm a nagyoknak. Megígértem,hogy a Forma1 után. És nem felejtették el...

Kitty
kitty123

Szisztok Lányok!

Rita, kicsit megkésve, de nagyon boldog névnapot kívánok Nektek!
Sajnos, tényleg nem egyzserű az élet két kicsivel, de mi az az egy év?? Gondolom, ha már a kisebbik is el kezd mászni, járni, könnyebb lesz. Addig is tudom, hogy a hozzáállás a legfontosabb, bár a teljes káosz közepén az ember nem mindig tud erre gondolni.

Pumukli, Neked is köszönöm a vígasztalást. Elég rossz passzban voltam, mikor írtam azt az üzenetet.

Levi 3 hete (ma 4 hetes) folyamatosan szortyog éjjelente, alíg kap levegőt. Szívom neki porszívóval, de szinte semmi nem jön ki. Már csepegtettem Nasivint akis orrába, de nem szeretném sokáig adni neki. Most Vibrocilt adott a doktornő. Ezt fogom kipróbálni. Nincs valami ötletetek, mivel lehetne még enyhíteni az orrduguláson?

Kitty, biztos butaságot kérdezek, de hogy kell elkészíteni a karamellás tejet?

Lányok, nem tudom a ti babáitok milyen sűrűn ettek 1 hónapos korukban, de az én Leventém nagy éhenkórász- 1,5-2 óránként reklamál a kajáért. 3 hét alatt pedig több mint másfél kg-t hízott. Ez azért egy kicsit sok...Már 5 kg.

De most befejezem, fel is ébredt.

puszi mindenkinek!

Erika
pera

Rita! Nagyon boldog névnapot!!

A fene, akkor innentöl ugy indulok hogy mindig lesz nálam tartalék eszköz baleset esetére. De a fene hogy ilyen korán is megjöhet.

Móki, Léna! Hát csudára jót nevettem most!!

Erika! Gratulálok! mi 3 hét alatt 300g hizunk. Nekem azt mondták szemre, orrba nagyon jo az anyatej.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ági!

A kamillát éhgyomorra adod neki? Ha itatod, utána még egy darabig ne etesd meg.
És eszik rendesen?
Mert nekem Lili akkor pl. nem is fogadta el a cicit, annyira tele volt a pocija, és a kamilla után 5!!! perccel volt produkció!

Próbáld ki!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Újra itt vagyok, egy kis okoskodással:
Erika, téged célozlak meg vele.Az én unokaöcsém is össze-vissza szortyogott szegény, mire vmelyik okos megállapította, hogy túl nagy az orrmandulája, meg kellett várniuk míg 3 éves lett, akkor kivették neki, azóta nem szortyog.
Jaaaa, és emiatt minden létező betegség meg is tapadt rajta.Mióta kivették ez sincs neki.
Szerintem érdemes lenne megnézetni, hátha felesleges a sok csöpögtetés.

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok,

ErikaKép
Nádja is szortyogott 1 héten keresztül. A doki nekünk Natrium chloratum-ot (asszem sóoldat) írt fel (injekcióhoz használják oldószerként. Ezt csepegtettem az orrába szemcseppentővel, és ez oldja a fikuszt. Utána jött a porszívós orrszívó.
Nem semmi ez a gyarapodás. Nádja most 1 hónapos, és mint írtam ő éjjel kb. 7 órát alszik egyhuzamban, napközben 4-5 óránként eszik, a délutáni és esti utolsó szopi között 3 óra van. Viszont ő elég sokat eszik egyszerre. Ma hajnalban rekordot döntött, 200 grammot szopizott egyszerre. Aztán reggel 130-at. Ebéd 180, uzsi 110, vacsi majd most jön.

RitaKép
Boldog névnapot neked meg a lányoknak.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Úgy látszik, akkor én vagyok az egyetlen kivétel közöttetek amenzit illetően, mert nekem egyáltalán nem volt erős, sőt ellenkezőleg, még normál betét sem kellett, most "múlik el". De előjel nekem sem volt, se hasfájás, se derékfájás...
De ahogy írtátok, én is elkezdtem kételkedni, hogy ez az-e, nem csak a gyógyszer melléktünete.

Lili nem eszik olyan sokat egyszerre, Nádja tényleg jó étvágyú, nálunk max. 150 csúszik le, de így is eddig hetente 2-300 grammot hízott. Most már nem tudom, mert havonta egyszer megyünk csak dokihoz illetve tanácsadásra, most 5 kg körül lehet,ami nagyon jónak számít, de szerencsére mégsem pufók.

Irigyellek benneteket, hogy nálatok az éjszakákmárilyen nyugodtan telnek, én nem úszom meg az etetéseket, a 4 óra könyörtelenül be van tartva...Kép

Most a hétvégén mindkét nap voltak nálunk látogatók és annyi aranyos ruhát és játékot kaptunk! Még egy látogatás várható és azzal mindenki itt járt már nálunk, rokonok és barátok is. Lili nagyon jól viselkedett minden alkalommal, nem volt se hiszti, se nyűglődés...Kép

Igazából nálunk semmi probléma nincs, se kaki,se orrocska vagy egyéb nyűg, jó is ez így...Kép

Nyugodt, szép éjszakát kívánok Mindenkinek!
Üdv
Andi
bagandre

Sziasztok!

Bekukkantottam még jó éjt kívánni.

Erika, nálunk az orrba cseppentett anyatej vált be, bár nem volt nagy szörcsögés, mikor szívtam az orrát, bizony jött anyagKép 2-3 nap múlva elmúlt a szörcs. Talán nálatok is beválikKép

Léna, hatalmas már Sára!!!! Jól látom, hogy fülbevalója van?

Na megyek, alszom egy sort, hogy legyen tejcsi, jó sokKép

Jó éjt,

Pusza

Móki
móki

Sziasztok!
csak egy gyors bejelentkezés:mi jól vagyunk, bár nem túl egyszerű ez a "két kisgyermekes" felállás!
Rita!Boldog névnapot Neked és a lányoknak!!!
Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!
Barack
barack

Sziasztok!

Ma nagyon termékeny vagyok, de ezt muszály (vagy muszáj, sose tudom, ez az egyetlen szó, ami nem megy)vagyok elmondani.Napok óta nem volt semmi tejcsi, ezt már írtam is nektek, erre ma este csak úgy mi van ha alapon összeraktam a gépet, és lejött 60ml(persze 2 ciciből)!!!!!!!!!
És most is fürdés után szinte folyik.Én már nem tudom követni, hogy mi ez,már nem is nagyon érdekel, de szerintem ilyet még senki nem hallott, hogy egyszer van, máskor nincs semmi.Pedig mindent ugyanúgy csinálok, sőt, már nem is iszom naponta 3 litert.Viszont holnap istenúccse kipróbálom a sört is.

Móki, igen van, sajnaKépez az a helyzet, amikor szerencsétlen szülők már feladják a harcot a nagyszülőkkel szemben.Addig még csak-csak ment az ellenállás, amig az én szüleim erőltették, mondván, hogy egy lánynak kell, de mikor anyósom is rákezdte azzal, hogy szeretné, ha a nem rég meghalt anyukája fülbevalója lenne a fülében(lánya nincs, csak fiai), akkor már nem tudtunk mit mondani.Szóval már a kórházból így jött haza.
Remélem nem fogja nagyon utálni, hogy ki van lyukasztva.

Puszi és jó éjt mindenkinek, Léna

Ui.:csak én siklottam el Kata felett, vagy tényleg rég járt erre?

nuska

Sziasztok!

Nekem is volt már menszeszem a 7 héten méghozzá napra pontosan amikor utoljára megvolt mikor terhes lettem Rékával csak egy hónappal elötte. remélem valamennyire érthető voltam. Nekem fájt a hasam elötte, és csak nagyon kevés volt, elég volt a tisztasági betét. Én nem szedek semmit mert az első kennél nagyon véreztem a continuintól minden 2 hétben 1 hetig.
Most a pharmatex hüvelykúpot használjuk, bár előfordult amikor elfelejtettem, remélem nem lesz következménye 9 hónap mulva.

Bettinek is van fülbe valója, még a korházban tetettük bele neki, és nagyon szeret. Rékának nem fúrták ki ott a fülét mivel 2 nap mulva hazajöttünk , de már vettünk fülbevalót, és mostanában készülünk belövetni neki.

Karmen nekünk jövőhéten vasárnap lesz a keresztelő, de nekünk nem kell semmi felékszítőre járni, nektek miért kell?
Nekünk egyikkel sem kellett, pedig mi esküdtünk templomba.

Voltunk pénteken dokinál Rékával a bőre miatt, kiderült hogy a füle mögött is eccéma van, meg most már a hátán is van. most megint kenegetni kell neki a krémmel,, és ha nem használ, akkor kap erősebbet. egy hét alatt 2 dkg-ot hízott, így most 5250 g.

Na most befejezem, mert Réka csinálja a csomagot, még nem alszik.

Ja és minden baba gyönyörű

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Ági!

Kaki ügyileg, nekünk a doki néni laktóz port írt fel, mai lazítja a székletet, azt kell beletenni a tejcijébe . 1 dl-be 1 csapott mokkás kanállal. Védőnő szerint a kamillatea sok cukorral is hatásos a kakira de az nem vált be nálunk. A laktóz annál inkább, most megint minden etetésre termel, nem is kis csomagot. Azt hiszem kellene keresnek valami gazdag rokont, akinek pelenkagyára van, mert ez kibírhatatlan... Kép

ERika
goczane

Gabi! nekünk is volt összel templomi esküvönk. A legtöbb templomban kell járni felkészítőre, 3 alkalommal. Itt ilyenek a katolikusok. Szép napon lesz a keresztelötök (akkor van a szülinapomKép )

Én se szedek gyógyszert akkor lehet hogy ti mégis attól véreztek? De jo hogy erröl is hallottam igy nem érhet már annyira váratlanul.

Orsinak még nem szúrattuk ki a fülét, anyosom eröltetné ö is a lánya fülbevalóját akarta ideadni (igaz ö még él) de mondtuk nem dölt el lesz-e fülbavalója, ha meg igen akkor mi akarjuk megvenni ami nekünk tetszik, amit akar az nekem nem tetszett.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Erika!

Egy lábosba cukrot pirítasz, és amikor már jó barna öntesz rá tejet. Addig kevergeted,míg a jó kemény karamella fel nem oldódik. Mostanában erre kaptak rá a lányok.Nem baj,hamar megvan.

Karmen!
Én végül a tejet 900 Ft-ért adtam el literjét. Innen ismerős nem jelentkezett érte, aki elvitte Ő meg azt mondta,ennyiért veszi máshonnan is.
Most újra termelek egy kicsit,de ezt már elteszem,hátha kell a főzelékbe később.

Látom több baba is szörcsög mostanság. Hát Réka is. Ma veszek cseppentőt,és megpróbálom az anyatejet. Szegény,jaj de utálja az orrszívót!

Rékának sincs még fülbevalója(bár Anyósom már megvette, és szerencsére még tetszik is)A másik két lánynak már a kórházban berakattam, de Rékának nem engedi a férjem. Azt mondta,hogy inkább később,nehogy sérüljön az immunrendszere.Valahol olvasta,hogy lehet ilyen. Szerintem nem,de majd belövetjük később. Legalább könnyebb öltöztetni,meg Ő sem kap bele véletlenül.

Mi még nem szervezzük a keresztelőt, de érdeklődtem, és itt Nálunk nincs semmi felkészítő.

Na, megyek megébredt Réka.(Éjjel 3 óránként kelt,lehet,hogy ez a hülye idő? Vagy a szörcsögés miatt?) Ilyen még nem volt.

Kitty
kitty123

Szép jó reggelt!

Keresztelőt mi is tartunk, de nem katolikusat, hanem reformátust, mivel én református vagyokés a keresztanyuka is az (igaz,apuka katolikus). A keresztelőt július 11.-én,Lili névnapján tartjuk, pont jól jött ki, mert az vasárnapra esik és keresztelőket csak vasárnap tartanak.

Mi addigra szeretnénk kifúratni Lili fülét és apukája vesz neki egy szép fülbevalót. Már elkezdtem nézegetni a keresztelőre ruhácskát is, találtam is,demég nem merem megvenni,mert nem tudom, hogy mekkora méret kell akkorra (68-as vagy 74-es), mennyit fog nőni addig...

Pont ma délután fogok elmenni Lilivel a lelkészi hivatalba bejelentkezni, ki kell tölteni bizonyos papírokat, stb. De nekünk sem kell felkészítőre járni,sőtállítólag még azt sem veszik szigorúan, hogy bemutassuk a keresztlevelünket.

Tényleg, kötött csípő miatt senki sem hord rajtunk kívül terpeszpelenkát? Nekünk azt írta fel az ortopéd orvos 3 hetes korban, azóta viseljük,most megyünk vissza 3 hónaposan kontrollra, remélem utána már levehetjük,mert meglazult annyira a csípő, hogy nem lesz rá szükség. Már egész fura lenne, ha nem kellene hordani,úgy hozzászoktunk,demivel a legkisebb 50-es méret is nagy még mindig, ezért a rugin kívül hordjuk kezdetektől fogva,különben ide-oda csúszkálna és kidörzsölné a combját.

Üdv
Andi
bagandre

Jó reggelt mindenkinek!

Goczane, Bogi
Köszi a segítséget! Tegnap du-n már hőmérővel sikerült kakilni, nagyon szenvedett szegénykém, azért nyúltam ehhez a módszerhez, eddig szerencsére nem volt ilyen, remélem többet nem is kell, nem akarom többet hőmérőzni ezért! Utána viszon 4,5 órát aludt. Eszik rendesen egyébként, mondjuk csak napi 5x, szűk 10 percig, de bírja+fejlődik rendesen.

Holnap megyünk a 3 hónapos szurira, előre utálom, hogy megszúrják szegényt! De legalább megmérik, kíváncsi vagyok.
Az éjszakákat még mindíg átaludja, s remélem így is marad.

"Kicsit" frászban vagyok mert 2 hét múlva államvizsgázok és elég keveset tudok rá készülni. Csak a tejcsi elne menjen!!!

Erika!
Nálunk is anyatej vált be a szörcsögésre. Gyorsan elmúlt neki. Kép

Móki!
Tüdéri ahogy alszik a kismanó! Kép biztos valamiért ki akart nyúlni, csak már nem maradt rá ideje! Megmutattam páromnak is, a hatás nem maradt el!

Szép napot mindenkinek!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Kitty!

Mi hordjuk a tejet egy anyukától rendszeresen minden este, de nem fizetünk érte, mert a TB támogatja most már ezt is és a TB fog fizetni az anyukának. Igaz, nem literszámra, hanem minden este 350-400 ml-t kapunk pótlásként, 4 szopás van és 3 pótlás.

Ezért furcsállom, hogy az anyuka fizet érte, ahogy írtad, máshol is a tejcsiért...A tejadó anyukáknak különböző vizsgálatokon át kell esniük (vérvétel, vizelet, széklet, stb.) és utána hivatalosan is adhatnak tejet, minket a védőnő közvetített ki hozzá. Elmentünk megnézni,hogy mégis kik ők,milyen körülmények vannak, stb. és azóta megoldódott a problémánk szerencsére. Sokkal jobb, mint a tápszer és persze az is fontos, hogy a tejtestvér is kb. egyidős Lilivel, 3 héttel idősebb csak, mert ez is számít,ha sokkal idősebb lenne a baba, nem biztos, hogy jó lenne a tej, mert más már az összetétele.

Andi
bagandre

Kitty! és fizetett érte ugy hogy nem voltak vizsgálatok v. végül elmentél? Nekem ugy nem vitték el, még ingyen se akarták csak sokára sikerült odaadnom. Én se adok már elteszem fözelékbe.
Apukám is ezt vallja amit a férjed mert a fül tele van akupunkturás pontokkak és káros lehet ha szurják. Én se foglalkozok vele.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Móki,
Köszi, hogy hiányoltál. Megvagyunk és szerencsére jól is vagyunk. Kristóf szépen fejlődik. Alíg múlt 3 hetes, de már hízott 1 kg-t és erősödik is szépen. Hason fekve már emeli és megfordítja a fejét, büfizés közben pedig nagyon kell rá vigyázni, mert nem hajlandó lerakni a buksiját, mindenáron Ő akarja tartani, ami több kevesebb sikerrel valamennyire megy is neki, de azért persze nem tökéletes a mutatvány. Kép
Mit csinálsz Andrissal, hogy egyre szebb és szebb lesz? Kép Nagyon édi a kiságyas kép.

Léna,
Jópofa a pelenkézós, bealvós kép Sáráról. Nálunk esély sincs ilyen pillanat elkapására, mivel Kristóf annyira utál öltözni, hogy többnyire az elejétől a végéig üvölt. A fürdést is hasonló hanghatások kísérték az elmúlt napokig, amíg rá nem jöttünk az ellenszerre. Ugyanis valamelyik nap elég hideg volt és nem akartunk mindenhol befűteni, gondoltam gyorsan lemosom Őt a mosdónál. Végül a párom csinált neki fürdikrémes fürdővizet és úgy lubickolt benne ahogy még soha. Nagyon élvezte, pedig addig minden fürdést végigsírt a kiskádban. Azóta mosdóban fürdetünk. Csak az a baj, hogy hamarosan kinövi. Kép

Rita, Julcsi,
Így nagyon megkésve, de annál boldogabb névnapot kívánok nektek!

Ági,
Matyi nagyon aranyos! Raknék fel új táblicskut és gondoltam beleírnálak titeket is. Írd meg hozzá légyszi azt adatokat!

Mariann,
Nádja nagyon jó étvágyú baba. Mióta eszik ekkora adagokat? Amúgy nagyon édi a farmerjében. A képen nagyobbnak tűnik a koránál.

Talira én bármikor, bárhova szívesen megyek, de ha gyereknapi találka lesz, azt most még kihagyjuk, mert túl kicsi még egy hosszabb szabadtéri programhoz a "fiatalúr". Kép

Kristóf ma nagyon nyűgös. Lehet, hogy ezt a szeles időt érzi? Alvásügyben ti hogy álltok? Mikorra várható egy-egy legalább részben átaludható éjszaka?

Puszi: Humi
humi

Pera,
Mokival egyetertek, az anyatej nalunk is bevalt. Probald ki.

Lanyok, ti mikor hasznaltatok mar Nivea vagy mas furdetot, popsikremet?

Eszty
eszty

Sziasztok,

HumiKép
Jó, hogy hírt adtál magatokrólKép 1 kg ilyen rövid idő alatt. nem semmi a kiskrapekKép
Hát, lehet, hogy tegnap valami kivételes nap volt, ma már nem evett ennyit. Talán nem is baj, a tegnapi nap kicsit túlzás volt a részéről. 180-at először kb. 2 hete evett, de ma pl nem hamikált még 130-nál többet,, sőt volt 70-en is.
Nádja is nyűgi ma. most is itt zsibbasztjta a bal karomatKép.

Bár, ma délben aludt el először úgy, hogy betettem a kiságyába, felhúztam a zenélő játékait és magára hagytam. (Most pótolja a kézben levést).

KarmenKép
Majdnem ugyanakkor van a szülinapunk, az enyém jövő hétfőn lesz. Kép

Mariann
tmarianna

Humi!
Köszi hogy beleteszel a táblicskuba!
Adataink: 2004. 02.26.-án született Komáromy Mátyás (inkább Matyi) 2850 gr-al és 48 cm-el. 40+3.napon. Ma éppen a 85. napunkat töltjük. Kép
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Eszty, boldog névnapot!!!!!! Babafürdető Johnson, popsikrém a gyógyszertári. De szerencsém van, mert alapból nem érzékeny Andris bőre, szerintem bármit kibírnaKép

Ez az idő altatja manót! Szinte egész nap csak aludna. Hál istennek, ez nem befolyásolja az éjszakát( remélem nem kiabáltam elKép )

Humi, nálunk először 6-7 hetesen aludt egybe 6 órát a manó, aztán 1-2szer 8 is volt, majd kajaügyben ugrottunk, s vissza az éjszakai 3 órákhoz(ezt nagyon nehezen bírtamKép ), volt egy hét 8 óra alvás, most megint hat. 18 éves korára csak beállKép
Voltunk azóta csípőultrahangon is, ott egy dokinő volt, és tündéri ő is!!!

Nem semmi kajálós Kristóf!

Mi júli elejére tervezzük a keresztelőt, lassan intézkedni kéneKép Kisfiúra mit lehet adni keresztelőn? Van ötletetek?

Eszem, mint egy vizilóKép És csak az édeset kívánomKép ( a dupla adag vacsi vagy ebéd után, meg napközben. Éjjel talán azért nem, mert lusta lennék rágniKép ) A mérleget messziről kerülgetem. Jajajaj!

Pussz,

Kata már ezer éve nem jelentkezett. Hát igen, a 24 órás anyaságKép

Móki
móki

Eszty! nagyon boldog névnapot! Én probáltam fürdetöt önteni a vizbe, Johnson nem tetszett. Maradok a gyógyszertári fürdökrémnél attol jo puha a böre. A fenekét meg boraxos krémmel kenem.

Mariann! akkor majdnem egy napon születtünk.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

SziasztokKép

7végén nem jöttem, mindenféle rokonjárás volt. Meg aztán lepasszoltam tünemény kisfiamat és ellógtam 2 szopi között egy kicsit magammal foglalkozni. Egy kis séta, egy kis sopping, stb. Beszereztem néhány "babasétáltató" ruhát.

Peti is szörcsög néha, olyankor jön az orrszivó (porszivósat még nem vettem), képzelhetitek mennyire "szereti". Néha pedig nyel olyankat, mintha meg akarna fulladni...az nem tudom mi lehet.

Mariann
Nemsemmiket eszik a lányod! Petinek 150 gr volt eddig a csúcs-zaba, általában 100-130 között eszik, de nem ritka a 90 gr is. Karmen, azt hsizem ezzel Orsikára ütöttünkKép 4700 gr-ot mázsáltam a hétvégén, csütörtökön viszem oltásra, remélem elegendőnek találják majd ezt a súlyt.

Ellensúlyozandó a csekélyebb gyarapodást, már a 68-as hosszú ujjú body-k is kezdenek könyékig érni....

Lányok, Ti vettetek már Play Gym-et a babáknak? A hétvégén összeraktam, igaz, csak 3 hónapos kórtól ajánlják. Valami hihetetlenül aranyosan eljátszik vele a gyermek!!! A hordozóban ül, eléteszem és rúgja, valamint markolássza, rázza a lógó kütyüket. Du. 5 óta a hangját nem hallottam, azzal játszott, majd sutyiban bealudt. Kicsit elcsúszik igy az esti fürdetés és alvás, de sebaj, legalább reggel tovább alszik.

Keresztelőt szeptemberre tervezek (róm-kat). Pénteken voltam érdeklődni a plébánián, épp a reggeli imája közben zavartuk meg a pap bácsit. Jót beszélgettünkKép Sajna igen szemfüles volt, rögtöb kérdezte a házasságot...Mondam Neki, hogy hőőő-izéééKép Oktatásra kell majd járni, már előre félek tőle, valahogy elsumákolom, sajna a párom elég türelmetlen ember, félek, beszól valamit és akkor lőttek a keresztelőnekKép

Na, letusolok, lassan szerintem ébred ez az éhenkórász, mert 4-kor evett utoljára. A napi 5-6 alkalom még mindig kell neki. Kép

Búcsúzom mára, de előbb:

"Kicsi vagyok, székre állok, onnan egy nagyot kiáltok: BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK RITA, JULCSIKA, ESZTY!!" Stílszerűen itt egy csokor babaKép

Puszi,
SzilvusKép
szilvus

Kép
Mi lehet Mirmurral?
humi

Sziasztok!

Tettem föl új képeket Tomika albumába. Címe: Szalontai Tomi albuma, elérhetőség a profilomban.

Tegnap este elkezdtem visszaolvasni, de Tomika másképp döntött. Pénteken szombaton kisangyal volt, tegnap ördögfióka. Nem aludt napközben csak kb.2 órát, levittem: üvöltött, kivettem a kocsiból: üvöltött, följöttünk: üvöltött. Aztán délután nagy nehezen aludtunk egy keveset. Gondoltam, jó hamar elalszik. El is aludt kb. 9-kor, de gyorsan fölébredt, és kb.fél 1-kor sikerült elaludnunk úgy, hogy köztünk volt Tomika. Az ágyába hiába tettem, azonnal fölébredt. Így persze mi alig aludtunk, mert nem szokott köztünk aludni, és féltünk, nehogy ráfeküdjünk. Ma aztán bepótolta, modt is alszik, pedig még nem volt se fürdés, se vacsi. Biztos a front viselte meg ennyire. Remélem, ma nem lesz ilyen éber, mert nygaon jó lenne aludni.
Ma voltunk a csípőszűrésen 3 hónapos kontrollon. Minden rendben, de van egy kis köldöksérve. A doki szerint ez magától rendbe jön.
Szerdán oltás.Már előre sjnálom szegényt.

Szilvus!
Tomika is kopaszodik!
Amúgy egyre többet elvan egyedül, de nem sokáig. Nézegeti a kiságyában a Pampers-napocskát, utána beteszem a pihenőszékbe, viszem magammal, utána az ágyunk közepére a tornáztató alá. Eddigre ált. megreggelizem, zuhanyozok és fölöltözöm. Néha még egy pici házimunkát is tudok csinálni.
Én még nem kiabáltam rá, inkább kétségbeestem néha, és majdnem elsírtam magamat. Ilyenkor adom oda Apának, és veszek néhány nagy levegőt.
nagyon édes az alvó Peti.

Pumukli!
Nándi nagyon aranyos!

Erika!
Nagyon jópofa Dani! És milyen sokat nőtt!

Mariann!
Tomika ált másodszorra 5-6 körül ébred (először 2-3 körül), ekkor be szoktam vinni az ágyunkba, és ott alszunk együtt tovább. Ekkorra én is nagyon álmos szoktam lenni.

Ági!
Nekünk is a lázmérőzést javasolta a doktornőnk.

Móki!
Nagyon édes Andris! Hogy tudta így kidugni a kezét?
Sajnos én is nagyon kívánom az édeset, pedig elhatároztam, hogy mérsékelem magam.de én is inkább annál maradok, hogy elkerülöm a mérleget.

Léna!
Sára is nagyon aranyos!

Rita, Julcsi, Eszty!
Boldog névnapot nektek!

Erika!
Nekünk is sóoldatos orrcsepp van. A gyógyszertárban lehet kapni Stevimar(?) a neve. Nekem a doktornő ezt ajánlotta. Ez nem károsítja anyálkahártyát. Én nagyon mérges vagyok magamra, mert épp ma törtem el az orrszívó szondát (elektromos pesztonka mellszívóhoz való van), és rendelni kell, csak péntekre lesz. Remélem, Tomika addig nem fog szortyogni.
Tomika az első hónapban állandóan szopott. Örültem, ha egy órát kibírt 2 szopi között. Tényleg jó sokat hízott Levi. De a mi védőnők azt mondta, hogy ez később csökkenni fog. Pl. Tomka a 2. hónapban 1 kilót hízott, most jóval kevesebbet.

Mi is szeretnénk Tomikát megkereszteltetni, de a dolog érdekes lesz, mert mi nem vagyunk megkeresztelve, templomi esküvőnk sem volt, ráadásul ahúgom a leendő keresztanya, aki szintén "pogány". Most épp próbálunk papot keríteni, aki megkereszteli.

Jó éjszakát mindenkinek!

Ptünde
ptünde

Szép jó estét mindenkinek!

Karmen, Mariann,
Csatlakoznék hozzátok szülinapilag. Kép Mi is hétvégén tartjuk az összevont szülinapi ünneplést. Ez egy olyan jó köztes időpont, mert valójában e hét szerdán lesz az enyém és rá 10 napra a férjemé.

Eszty,
Nagyon boldog névnapot Neked!!!! Kép
Mi a gyógyszertári fürdetőkrémet használjuk még. Próbáltam a Johnsont, de nem jött be, nagyon hámlik tőle Kristóf bőre. Popsikrémből a Rita által írt receptet csináltattam meg. Nagyon bejött. /Köszi Rita!!!/ Ami még nekünk bevált az a Johnson Light Olajspray, ami sokkal barátságosabb állagú, mint a gyógyszertári naprafogóolaj és legalább olyan hatásos.

Móki,
Annyira nem nagy kajálós Kristóf, 100-120 g között eszik, de azt 3 óránként, éjjel-nappal. Ami igazán megdöbbentő volt, hogy már 5 naposan beállt erre a mennyiségre.

Puszi: Humi
humi

Móki,
Az előbb lemaradt: Szuper aranyos kifejezetten keresztelőre való ruhácskákat lehet kapni kisfiúknak is. Amit én néztem, az egy hófehér plüssrugi volt, hozzávaló kis steppelt fehér selyemhatású mellénnyel és apró csokornyakkendővel.

Puszi, Humi
humi

Sziasztok!

PTünde, ha ilyen papra vágysz, és akármeddig elmennél érte, Balatonalmádit javaslom, a mi papunkat. Mi az esküvőnk előtti ősszel lettünk keresztszülők, előtte utoljára a mi keresztelőnkkor voltunk templombanKép A templomi esküvőhöz se kellett menni hozzá, csak 2-szer( a ceremóniát beszéltük meg).Elvileg csak bérmálkozott lehet keresztszülő, ill. csak annak a gyermeke lehet keresztelve, aki templomban esküdött, de itt a szülők még csak házasok sem voltakKép (azt hiszem, a nagykönyvbe az apukám neve került be, de az emléklapra laciét írták, mint keresztapaKép ha nem is keveredsz ilyen messzire, kívánom, hogy ilyen rugalmas papot találjatok!

Hol vettetek Play Gym-et( vagyos tornáztatót? már én is szeretnék, egyet láttam a Brendon-ban, (vagy v. melyik babaáruházban), de őrült ára volt. nektek ilyen van?

Szilvus, Andrist tegnap mázsáltuk, 4810g, de mi még csak most hordjuk a 62-eseket. Csak széltébe növünk, úgy tűnik. Toka, hurka van rendesenKép
csatolok is egy képetKép
Kép

Jó éjt, szép álmokat!
Móki
móki

Megőrülök, alig van időm itt lenni erre már kétszer elszállt amit írtam.
Szóval köszi a névnapi jókivánságokat.
A menses miatt nem kell feltétlenül aggódni nekem mindkét lánnyal bejelzett két hónappal a szülés után aztán eltünt 10 hónapra.
szörcsögés ellen jó még a sterimar, steril tengervíz gyógyszertárban kapható, feloldja a dugót az orrban. orrszívóban a legjobb a műanyag magyar.
A kaki ügyben eddig nekem ismeretlen volt ez a gyűjtögetős dolog de most Julcsi olyan mint a keresztfiam múltkor 7 nap után volt most meg 5 nap után. Mindenki mást mond egy levolak nevű sziruptól elkezdve a glicerines kúpig. De többen azt mondják, hogy csak anyatejeseknél előfordul hogy minden cseppjét hasznosítja ezért a hosszú várakozás. De azért én rostosat próbálok inni, és csuklásnál citromlé helyett adtam neki egy kis frissen facsart rostos narancslevet.
Az indulatokról és a kiborulásról csak annyit, hogy soha nem gondoltam volna mielőtt az első gyermekem megszületett, hogy életem legnagyobb indulatait egy gyerek fogja kiváltani belőlem, először értetlenűl álltam a jelenség előtt, mikor majdnem eltörtem a kezemet az ajtófélfán. aztán elkezdtem beszélgetni ismerősökkel és kiderült, hogy együtt megyünk lipótmezőre. Szóval szerintem az a legfontosabb hogy tudja mindenki, ez természetes és legyetek lazák amennyire csak tudtok. Lehet hogy a ser is segít.....
Nekünk augusztusban lesz a keresztelőnk Pápán az uncsitesó Bencéjével együtt. Remélem nem kell Pápára járnom felkészítésre...
Szilvus , nekem is van playgymem én is összerakom és megnézem Julcsit mit művel.
Jó éjt,

Rita
boksay_rita

Sziasztok, jó reggeltKép

Édeskisfiam beszunyált a cicimen, becsempésztem a kiságyba és lássunk csodát, nem pattant fel a szemeKép ALSZIK!

Tündi
Ne aggódj, Peti sem nagyon alszik a lakásban napközben. csak ha sétálok vele, igy egy nap kb. 4 órát sétálunk...lakás "úszik", kikapcsolódni sem tudok, de sebajKép Látnád a koynhámat, a disznó be sem költözne, úgy néz kiKép

Humi
Kristófka sokkal érettebbnek néz ki koránálKép Nem is kisbabás, hanem férfias jelenségKép Ugye?

Móki
Én ajándékba kaptam a Play Gym-et, bababoltban lehet kapni, van olyan, ami nem túl drága (kinai asszem), TESCO és CORA is "szokik" árulni, kb. 3000 Ft. A Brendonost láttam, az Játszószőnyeg, állati drága, és szerintem ezt a műanyagot könnyebb hordozni - van felül "füle", no, majd lefotózom.
Andris télleg tökjófej hurka-gyurka.Kép Jól meg lehet csipkedni a pofikájátKép Szoktad, ugye?Kép Kép
Csatlakozom az édességzabálásommal Hozzád. tegnapi édes-"menüm": 1/2 zacskó mogyorós nápolyi, 1/2 tábla Lindt csoki, 1 boci csokid, 5 db túrógombóc.

Rita
A Sterimar nagyon jó, kismamaként én magam is azt használtam. A gyógyszertárak is készitenek fiziológiás sóoldatot, kis spray-üvegben adják, pár fillérért, csak hamar lejár a szav. ideje.
Kiskanállal adod Julcsinak a narancslevet? Peti változatlanül kilöki nyelvével a cumisüveget (legyen az Avent vagy NUK), a kiskanalat úgy-ahogy elfogadja, bár szerintem abból meg a keserű K-vitaminra asszociál, szájzárat kap, ha meglátja a narancssárga műanyag kanalatKép
Kisfiamon hamar átfolyik az anyatej, 2 trotty/nap az átlag. Jó bőséges. Gyors az anyagcseréje, mint az annyánakKép Igy aztán hiába zabál, nem gyarapszik őrült iramban. Emlékxem, mikor hízókúrába kezdtem az edzések miatt, napi 7x ettem, egyetlen kiló sem jött rám.
Na, mit szólt Julcsi a Play Gym-hez?Kép Mikor jelenik meg a júniusi Kismama? Cikk lesz Rólatok vagy az olvasói rovatban lesztek? Várom, hogy olvassam!!!Kép

Kérdés: Peti csütörtökön kapja a 2 hónapos oltást. Mi a tapasztalatotok? Lesz láz, nyűgösség? Vagy érdemes beelőzni és este beadni a 1/2 Germicid-et?

Itt a játszó és az alvó Peti. Kép

Puszi Mindenkinek, vár a konyha (fene 1e megKép )

SzilvusKépKép
szilvus

Szia Szilvi!Kép

Kérdésre válasz: ez az oltás általában nem jár lázzal, nem kell semmilyen megelőző intézkedés,a combjába kapja, nekem azt ajánlották, hogy borogassam,mert piroslesz édnagyon megduzzad, piros az lett egy kicsit, de csak meg volt keményedve az oltás körül,de nem volt vészes. Egy vastag zoknival csavartam körbe és semmi baj nem lett. És még csak nyűgös sem volt...Kép

Nálunk már teljesen beállt, hogy Lili mikor alszik napközben a kiságyában (!), ilyenkor reggel lerakom fél 8-8 körül és fél 11-ig alszik, délután pedig vagy séta és akkor alszok vagy kiságyban 2 és 4 között. A két nagyobb alváson kívül is vannak fél-1 órák dél körül és estefelé. És az a jó, hogy erre mindig lehet számítani...Kép tudok főzni, mosni, teregetni, tévézni, netezni.

Tegnap bejelentkeztem a keresztelőre, de a reformátusok semmihez sem ragaszkodtak, csak felvették az adatokat, név, cím, felekezet, stb., még azt sem kérdezték, hogy össze vagyunk-e házasodva. Viszont 3000 Ft egyházi adót be kellett fizetni (ez éves díj). Lesz a keresztelő előtt egy héttel egy megbeszélés és kész. Bár nem vagyok vallásos, de a református egyházmindig is szimpatikusabb volt pontosan amiatt, hogy rugalmasabb, talán kevésbé tűnik "álszentnek" (elnézést, senkit sem akarok ezzel megsérteni).

Lili egyelőre még nem nyúlkál a tárgyak után és csak akkor fogja meg, ha a kezébe tesszük,demég nem fogja őket tudatosan, csak nézelődik és figyeli őket. Sőt, egy-egy kép a falon vagy a barna fagyöngyök az ajtókereten jobban lekötik a figyelmét, mint a játékok.

No,indulok főzőcskézni...

Üdv
Andi
bagandre

Jó reggelt mindenkinek!
Szilvus!
Mi ma megyünk a 3 hónapos szurira. A 2 hónapos után nem volt nálunk semmi nyügi+láz. Akkor sírt kb. 5 percet de utána már rötyögött. Engem jobban megviselt. 2 napig borogattam a helyét, de semmi másnap megsem látszott. Állítólag a 3hónapos jobban megviseli őket. Nem tudom, majd ma kiderül. szerintem nem kell nagy "feneket" keríteni neki, és akkor fel sem veszi. Szerintem ne adj neki lázcsill. kúpot addig míg nem szükséges, feleslegesen ne!
Felébredt apraja, úgyhogy szép napot mindenkinek!
Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Szilvus,

Igen kiskanállal adtam neki a narancslevet, szépen kiszopizza belőle. A kismamában a szüléstörténetek között leszünk amit már olvastatok csak most megjelenik nyíomtatott formában is.
A 2 hónapos oltástól lehet lázas meg megduzzadhat az oltás helye, de ezt előre nem lehet tudni nálunk Katának soha semmi reakciója nem volt egészen a 3 éves oltásig, Rita viszont mindent produkált amit lehetett, neki rögtön oltás után már borogattam és kapta a lázcsillapító kúpot. De először szerintem egy kis vizesborogatás elég és meglátod hogy reagál. A palygym ma kerül kipróbálásra, majd beszámolok.
na megyek mert éhes vagyok! Meg szomjas mert most szoptattam.
Sziasztok,
Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Nekünk is van paly gym és én is úgy használom ahogy szilvus és tök jól eljátszik vele Réka, még gagyarászik is hozzá, olyan édes.

A 2 hónapos oltástól Rékának sem volt semmi baja, beborogattam, de semmi láz, semmi nyűgösség.

Mirrmurr mi lehet veled? vajon már babázol?

még nekünk sincs keresztelő ruhánk de azt majd tesom (ő a keresztmama)fogja megvenni, mi nem feltétlenül veszünk fehéret, majd meglátjuk melyik lesz szép.

Lányok nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már alig várom hogy szopja az úját, mert igényli a cumit, de állandóan kiköpi, utána meg sír érte, a kezét is állandóan cumizza, de az ujjára még nem talált rá. így állandóan amikor aludni készül akkor cumit dugdosok a szájába, míg elnem alszik.

Na jó megyek, mert felébredt Rék, tele a csomag is.

Sziasztok, ha lesz egy kis idöm teszek fel képeket.

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!

Keresztelőt mi is tervezünk,mivel Anyósom szeretné, és a nagyok is meg vannak keresztelve. De mi is bonyi esetek vagyunk,mert nem esküdtünk templomban, sőt én meg sem vagyok keresztelve. Valahol majd csak sikerül, a lányokkal is találtunk egy rugalmas papot.

Székrekedés: Szerintem a hőmérőzéssel, és egyéb alulról ingerléssel vigyázzatok,mert hozzászokik a baba. Nekem annak idején a Veszprémi kórházban mondták.(Mi azt is megjártuk székrekedés miatt a Dórival)És a végén már csak a beöntés segített.
Amúgy erre is van homeobogyó, meg kéne próbálni érdeklődni a patikában. Dórinak is 2 hónaposan kezdődöt,és 9 évesen javult meg 1 hónapi bogyószedés után.
Most hívtam a patikus barátnőmet,azt mondta,hogy az ALUMINA 9CH-ból napi 2x1-2 bogyót meg lehetne próbálni kisbabának.(Vagy összetörni kanál közt,vagy egy kanál anyatejben feloldani(jó lassan oldódik)) Dórimnak is az Aalumina használt.

Karmen!
Nem kérték a tejhez az orvosi papírokat, Pestről jöttel le érte.
Nálunk az orvos nem ír fel senkinek anyatejet, mert megbüntették, mert sem beteg,sem koraszülött volt a baba,csak egyszerűen nem volt tejcsi az anyukájának és Ő felírta. Tudom,írtátok,hogy van aki viszi a tejet az egészséges kisbabának. Úgy látszik megyénként is eltérő. Biztos bekerült valami ellenőrzésbe.

Nekünk ágyra kötős babygym-ünk van. Uolyan mint amelyik lábon áll,de azt az ágyra kell kötni. Réka szereti,csapkodja,gyepálja. Szerintem már akkor is jó,ha csak nézegeti a baba.

Eszty!
Utólag is boldog névnapot kívánok!! Kép

Fürdetés: Mi is a gyógyszertári fürdetőkrémet használjuk, nekünk bevált. Vizes kézzel lekenen Rékát a pólyázón(nagyon szereti) és utána kerül a vízbe. Ott már csak le kell mosni róla. Úgy csúszik mint egy halacska, de ügyes az Apukája,nem hagyja,hogy kicsússzon.
Csatlakozom Karmenhez, nagyon puha a bőre tőle.
Jonhson-t nem merném használni,még a nagyokat is kicsapja. Viszont most jelennek meg a Gabinak új babaápolási cuccai( a Zwitzal vette meg) és abban lesz hipoallargén,szinezék és illatmentes fürdető. Azt lehet,hogy kipróbálom.De egyenlőre még nálunk nincs a boltokban. Hintőport már vettem, az jó.

Az indulatokról: Én még a picire egyszer sem borultam ki,nem is szóltam rá erősebben.(Igaz alakalmat sem adott rá),meg aztán edzett idegeim vannak. A két nagy mellett a pici nem tudna olyant csinálni,amitől elveszteném a türelmemet. Velük viszont állandóan napirenden van a veszekedés, kiabálás.Néha lelkiismeret furdalásom van, de ahogy vissza tudnak szólni. Pedig a tehetetlenség jele,ha kiabálok, vagy netán kapnak egy átszállót.

1 hónap múlva megyünk nyaralni.Réka már 4 hónapot betölti akkor. Szerintetek,addig 1 hétre be lehet Őt tenni sportkocsiba? Majdnem visszintesig dönthető a támlája(Peg Perego Pliko), addig ugye nem lesz baja tőle? Mert a másik kocsit valószínüleg nem tudjuk berakni a sok cucc miatt.(Kiskád, utazóágy, és a többiek cuccai)

Móki!
Tényleg milyen kis tokás Andris!!!Tünemény!

Réka is digi-dagi,csak 60cm,és 6 kg hozzá.És hátul kopasz,mint egy nagypapa.

Mi lehet Mirrmurral? Már tuti babázik. Jó lenne,ha jelentkezne.

Kitty
kitty123

Sziasztok

Andi
Dejóneked!Kép Petibaba csak úgy ad hoc alszik, vagy nem alszik. De nem panaszkodom, mert este 8-tól reggel 5-ig azt sem tudjuk, hogy a világon vanKép Most pl. netezem, Ő meg duzzog a nappaliban, mert odavágtam TV-t nézni. Cupákolást hallok, megtalálta a nagyujjátKép Mindjárt szopi, utána séta+vásárlás, majd szopi és ebédfőzés. Ő meg vagy alszik, vagy játszik a konyhában. A múltkor hagymás kézzel vigasztaltam, hehe, tiszta lila lett a rugijaKép

Egyébként kicsifiam, azaz indián testvérem NYAKIG FOS, már megint hű volt nevéhez, én pedig MINDIG MOS, áztatok a lavoárbanKép

Rita
Szopi után mindig iszom vagy egy liter á.vizetKép Előtte is fel szoktam tankolni.

Keresztelővel kapcsolatban puhitanom kell majd a róm-kat papot, mert se esküvő, s én magam pogány vagyok. majd arra hivatkozom, hogy Krisztus is PONT annyi idős volt mint én, mikor megkeresztelték. Meg aztán a gyerek is egy apostol nevét kapta, hát nem megérdemeljük, hogy ne kekeckedjenekKép Kép Ruhácskát magam szeretnék majd varrni neki.

Kitty
Szerintem élvezi majd Réka a nyaralást! Láttam már 4-5 hónapos babát az összecsukható kocsiban. legfeljebb kibéleled egy takaróval, hogy tartása legyen, nem? Mi szeptemberben szeretnénk menni, Petitől függ, hogy milyen messzire, de még semmiképpen nem repülővel.

Köszönöm az oltásos tanácsokat. Szerintem én jobban fogok félni, mint Ő, sajna rettegek ha tűt látokKép

Gabi,
Biztosan rátalál Réka az ujjacskájára! Az öklét szokta harapdálni? Készitettem egy ujjszopis képet reggelKép ime:

Puszi nektek, nyomulok etetni.

SzilvusKép
szilvus

Ez történt rögtön utána, mikor rászóltam, hogy ne szopja az ujjátKép No, eldugulok a sok csatolmánnyal, csak most kaptam új kamerát és örömömben minden tücsköt bogarat lefotózokKép

Pusz most már téllegKép
SzilvusKép
szilvus

Szilvus!

Nekem is fotógép után kell néznem,mert a múlt hét végén megadta magát az éppen lejárt garis 120 e Ft-os gépem.Most vitték el javíttatni,de lehet,hogy többe kerül mint egy új. Majd megüt a guta. Azóta Aput hívom minden nap fotózni.
Te milyent kaptál?

Tünemény Peti, egy kis zsivány a képen. Azt mondja,hogy én azért is szopom,bibi!!!

Kitty
kitty123

Sziasztok,

nagyon termékeny volt a mai reggel.

SzilvusKép
Nálunk is volt rokonjárás. Nádja megkapta az 5. felhúzható, zenélős játékotKép Most már mindenhol van egy (babakocsi, kiságy, nagymamánál, nappaliba, dolgozóba), így mindig van kéznél egy, ha szükség van rá Kép
Mostanában Napközben Nádja is inkább csak séta közben alszik. Most itt virgonckodik (és ereget nagyokat) a karomban. Délbe jön haza a nagyapja, és kicsapom majd őket sétálni. Én most nem vagyok sétaképes állapotban, és ugye éber baba mellett nem lehet hajat mosni meg ilyesmi.
Peti továbbra is nagyon édi Kép

MókiKép
Nekünk Chicco játszőszőnyeg van, születésiKépajándékba kaptuk az én keresztanyámtól meg Nádja leendő keresztanyjától közösen.

Ebből kiderült, nálunk is lesz keresztelő (római katolikus). Szerintem ahozz, hogy megkereszteljenek egy gyereket a szülőnek nem kell pl. házasnak lennie. Nem "büntethetik" a gyereket, mert a szülei nem házasodtak össze.
Azt még nem találtam ki mikor legyen a keresztelő. A ruha már megvan, egy nagyon gyönyörüséges Burberry selyemruhát vettem még a télen Ausztriában, 3250 Ft-ért. (Rendkívül jutányos ár volt). Sőt, ebben a ruhában lesz augusztus elején koszorúslány a keresztanyja esküvőjén.

EsztyKép
Kicsit megkésve, de boldog névnapot!

Én nem akarom kifuratni Nája fülét. Majd szól, ha szeretné és akkor ám legyen. Nekem születésem után a kórházban fúrták ki a fülem. Gyerekkoromban hordtam fülbevalót, de jó 10 éve nem hordok. Kiskoromban mindig egész rövid hajam volt, és állandóan fiúnak néztek. "Jaj, de szé ez a kisfiú" -mondták. Erre én: "Én lány vagyok, fülbevalóm van". Ma már ez egy kicsit kevés indoklás lenne KépKépKép

Mariann

Mariann
tmarianna

Szilvus nagyon édes Peti

itt van kép Rékáról isKép

Kép

gabi1

Kép

Kép

gabi1

Sziasztok

SzilvusKép
Apukája időnként Madam Foson-nak hívja NádjátKép
Nádja néha szintén begyűri a kezét, de az, hogy melyik és hány ujját az véletlenszerű.

Mariann
tmarianna

Szilvus! Orsi is szeret vele játszani, pár hete huzgálja is a csipogosat a többi kevésbé tetszik még neki. 7végén nevettem a felkészitöt egy gyermekorvos tartja és nagyon dicsérte Orsit milyen kerek, egészséges. Gondoltam csak mert nem tudja nem hozzuk az átlag sulyt, ennyit a mérésröl. Peti nagyon huncut!!

Én direkt müanyagbol vettem porszivos orrszivot, eddig nem kellett.

A gyerekek valami tüneményesek, mindig alig várom a férjem hazaérjen és ö is lássa!!

Móki! én Tescoban 1e ft-ért.

Tündi! tesomnak Vácra kellett vinni keresztelni.

Nálunk a keresztanya nincs megkeresztelve igy öt tanunak irják be az anyakönyvükbe.

Ági! Orsi nem lett lázas a 3 hós szuritól.

Mariann! tesomék se voltak házasok, de Szegeden senki se keresztelte meg igy a kislányt. Ezért mentek el Vácra.

Én a héten intézem a kikéröt, nem tudom mennyit kell majd érte fizetnem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

KarmenKép

Sajnos, azt kell mondjam, tipikus római katolikus egyház.Kép

A gyereket bünteti, mert a szülei nem házasodtak össze. Hát tehet ő erről?!? (Na, meg különben is, tudjuk, hogy nem a papír számít). Nem igazán értem, hogy ez hogyan egyeztethető össze az egyház tanításaival.
Én ezt felháborítónak tartom.
A barátnőm gyerekeinek én vagyok a keresztanyja. Ők sem házasodtak templomban. Nálunk simán megkeresztelték őket.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Szilvus, imádom a stílusodat, ahogy írsz, nagyon jókat derülök rajtaKép Peti nagyon huncut, édes baba!!!!Csak fotózz és csatolj rendületlenül, minden mennyiségben nézegetjük ezeket a képeket!!!!

Gabi, hatalmas már a mosolygós leányzód! nem semmi haja van! ( a topic összes babájának van ennyi haja összesenKép )

Ma új módit játszunk: 5-kor( 6 helyett) ébresztő, s 3/4 6- kb. fél 8ig szopi: 10 perc mellen, ebből kettő perc szopi, a többi könyörgés felőlem, alvás felőle. Ágy, 5 perc múlva ébredés, ordítás,ököltömés a szájba, őrült cuppogás (Nem hallod, hogy majd éhenhalok?????!!)majd vissza cicire. "na megmondtam" pillantások az első kortynál, a 3.-nál félárbócos szemek, bealvás, költögetés ezerrel, de persze teljesen sikertelenül, s így ment ez fél 8ig. Akkor bealudt, kb fél órát. Nyüszögés, nyafogás, 1/4 10, heves cuppogás, s minden kezdődött VOLNA elölről, de nem raktam le. Így másfél órát lógott a mellemen, néha nyammogott egyet - de nem evett túl sokat- . Felébredt, s nem tudtam egy percre sem letenni. Nyűgi, sír. Pár perce beájult, gyorsan felöltöztettem és kitettem az erkélyre - nem merek elindulni sétálni, mert bármikor megéhezhet. Ilyen napunk se volt még, de 10 hétbe egyszer simán belefér.

Köszi a babatornáztató ötleteket és képet, beszerzem mielőbb!

Megyek, mert mocorog, valószínű kezdődik a másfél órás project perceken belül.

Pussz,

Móki
móki

Hali!
Gabi! fantasztikus kiscsaj a lányod! Ennyi hajat!!!!! Ha nem látnám nem hinném el. Az elején azthittem Matyinak milyen klassz sok haja van, erre meglátom a jányod, és tessék-oda a szép haj illúziónk! Kép Kép Kép

Szilvus!
Peti babó is tündéri, nagyon huncut az ujjszopós képen.

Olyan klassz, hogy ilyen sok szép babóca van erre.

Lehet, hogy nem jól értettem, szóval babatornáztató=azzal amit Szilvus Te fényképeztél le? Nekünk még nincs ilyen, de asszem ez csak az idő kérdése már.

/Tündéri Matyikám most lent sikongat az alsószinten Kép/

Keresztelés:
Mi is gondolkozunk rajta, de a papok (rom.kat) szemében bűnös lelkek vagyunk, mert nem vagyunk összeházasodva. Polgári sincs. Nem tudom mi a helyzet itt Kecskeméten, de engem is felháborít ha nem fogják EZÉRT megkeresztelni. Ha így van én nem kapálózok. Ha ennyire nem rugalmas az egyház akkor inkább maradjon pogány Matyika.

No megnézem mi újság mert nagy a csend+készülünk a dokibácsihoz szurira. Kép

Kösz Karmen! Remélem a láz nálunk is az utca végén marad!

Üdv mindenkinek!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?