Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ildikó
Jajj de édes ez a sapi!Hogy kiemeli Réka kék szemeit!
Különben is miért unnánk! :roll: Ugye csak vicceltél,te sem gondoltad komolyan! :wink:
Legyen igazad a jövővel kapcsolatban! :D

Csilla
Nyugi!Mi történt?

Judit
Társulási ülés :twisted:
Örülök hogy maradsz! :D
Nekem ezt a személyügyön mondták,de persze ott is hazúdnak mint a vízfolyás....
Jó lett a vonalzód! Ildikó ezt már neked is akartam írni,de mindig elfelejtem :oops:

edoci

Sziasztok!!

Edit:
Flóra már jobban van, nem köhög annyira és az orra sem folyik már.

Csilla:
Kiváncsi vagyok mit mondhatott a tanárnéni, hogy mérges vagy :roll:
Már holnap van :arrow: mesélj már!!

Ildi:
A csoportban ha jól láttam 4vagy 5 iskola érett gyerkőc van. úgy mondta az óvónéni, hogy délelött mindig szakítanak arra időt, hogy velük foglalkozzanak, addig a többiek kint vannak az udvaron vagy mást játszanak. ennyi gyerekkle tud foglalkozni egy óvonő is a másik addig játszik a kicsikkel.
Nem szurnak ki a kicsikkel szerintem.
Mesét nem tudom milyet olvasnak nekik :oops:
A nagyok csinálják a kicsik feledataít is, ezek közös foglalkozások.
A kicsik nagyon szeretik a nagyokat :arrow: ez fordítva is működik.

Ami neme utolsó minden az óvónénin múlik, egy jó óvónéni mindent megtud úgy oldani, hogy jó legyen mindegyik korcsoportnak.
mindenkinek meglegyen a korához illő foglalkozás.
amúgy a kicsik is szívesen csinálják azt amit a nagyoknak kell, borzasztó gyorsan tanulnak.

Réka gyönyörű ebbe a sapiban!!!!!!!!!

Egyet értek Judittal mire Dávid oviba megy már ő is nagynak fogja magát érezni, na és ezt ők olyan szuper dolognak találják, hogy azt elsem hiszed :wink:

Judit:
Vegyes csoportban vannak 3 évesek 4 évesek ,5, 6 évesek is szóval nem egy év a korkülönbség.
Remélem nálatok nem fognak lopkodni!!!

Flóra tegnap megtanult fütyülni :lol: :lol: :lol:
Egész nap fütyörészik a wc-n az utcán mindenhol :roll:
Este egyedül főzőtt pudingot, csak a főzőlapot kellett bekapcsolni neki. :wink:
Jó is lett a puding 2 tányérral megevett :wink: :lol:

Ma elmentünk vásárolni.Sikerült neki vennem egy csini rucit a keresztelőre jövő szombatra :wink: 2000Ft-ért :shock:
A sparban a nőci ezer forintal többet adott vissza :arrow: én voltam olyan pofátlan és nem szóltam :oops: :oops:
2844Ft-ért vásároltam 3004Ft-ot adtam erre viszsakaptam 1160Ft-ot :lol:
Egyszer nekem is lehet szerencsém :oops: :roll: :lol:
Flóra a fél vásárlást végig nyávogta, vagy bőgte már teljesen kivoltam tőle :roll: :roll:
Először rinyált fagyiért :arrow: majd nem volt hajlandó megfogni a kezemet :arrow: idegesít ha nem fogja a kezem ha megyünk az aluljáróban vagy a tömött busz pályaudvaron :!: :!:
A kínaiban meg azért bömbölt, mert már nem volt meg amit a múltkor kinézett játék :roll: Nagy nehezen megbeszéltük, hogy majd ha lesz legközelebb veszünk.... A pénztárnál egyszer csak elkezd kiszaladni és sícrva kiabál, hogy Anya!! mondom hova mész Flóra??? :arrow: hát téged kerestelek :!: :!:
Egymás mellett áltunk már kb 5 perce vártuk, hogy fizessünk.
Itt már teljesen kivoltam akadva :lol: :lol: :lol:

Ildi te tudod, hogy megyünk Flórával :?: :lol: :lol: Na ez mindig így van, nagyon idegesítő, hogy állandóan a hátam mögött kullog mint egy csiga!! Nem hiába CSiga csoprtba jár az oviba :wink: :lol:

Na most amíg írtam kipihentem magam:)

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!!!

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Hello!
Olvastam ám, nem maradtam le, csak írni nem volt lehetőségem. :? Zajlik nálunk az élet.... :roll:
Voltunk a bölcsiben, másfél órát játszott Gabi, aminek tegnap estére betegség lett a vége, de úgy, hogy Gabi el el van, én meg majd megpusztulok, úgy fáj mindenem. :oops: Tökinek csak orra folyik, meg picit köhécsel. :( Azért kúrálom ezerrel. :wink:
A bölcsi, leszámítva a betegséget, tök jó 8) és a beszoktatásunkat is előrehozták, szept. 24-re. :roll: Így lehet hamarabb tudok visszamenni dolgozni. 8) Kellene a pénz.... :wink:
Mindenfélét csinálok, festek a bölcsinek, ezért ha van időm, nem netezem, hanem pingálok, hogy mihamarabb letudjam. 8) Meg el kellett mennem Gabinak cipőt venni, még egyet, mert ugye csak egy adidas-a van, egy cipő meg nem elég a bölcsisnek 8) :lol: ... voltam az Ecseri úti olasz ciőboltban, vastagabb őszi bőr velúr bakit vettem 5000 Ft-ért, Siesta 8) . Tök jó vétel volt. 8) Kár hogy nincs pénzünk, mert szandiból is bevásároltam volna, 3000 Ft-ért voltak olasz bőr szandik és nagyon jók!!! 8)
És ugye itt az ősz, elővettem az összes őszi rucit, mostam, vasaltam az elmúlt napokban, talán a hétvégére beérem magam ezügyben is. :lol:

Judit,
Jót nevettem a bakikon, hát nem gondoltam volna hogy Te is ilyen bénázós vagy. Olyan magabiztosnak tünsz, igazi szuperanyunak 8) .

mennem kell, folytatom még ígérem!!!! Sziasztok!!!!

Kép
dianab

Hello!
Igyekszem pótolni elmaradásom.... :oops:
Még mindig nagyon beteg vagyok :( , Gabinak is ugyanaz továbbra is, de pörög ezerrel :shock: , szerencsére láza nincs. :) Csak most úgy le vagyok gyengülve, hogy majd elalszom ülve, azt meg ugye nem lehet ha egyedül vagyok itthon Gabival. :oops: Szerencsére itt a hétvége, Gábor mellett meg aludhatom, ki is használtam a lehetőséget. :wink: Egy óra alvás és megszünt :shock: a torokfájásom. 8) Lehet mostanra hatott a sok bogyó amit beszedtem, de gondolom az alvás sokat segít ilyenkor. :oops: Gabit is tömöm, csak homeos-sal, és nagyon beválnak szerencsére. 8)

Most próbálok reagálni mindenkinek, kicsit kótyagos a fejem, de igyekszem senkit se kihagyni!!! :wink:

Mrs Balfácán :lol: ....
végül hogy sikerült a torta, fincsi volt??? Vagy ha összeseesik, akkor ehetetlen? :roll: Én még ezt se tudom. :oops: Én csak tejfölös ill. joccurtos piskótát szoktam csinálni, aminek fel is tettem a receptjét, szégyenlem, de ez legalább sikerül. :lol: És olyan jó a tésztája, hogy simán el tudom vinni bárhova ajándékba, mert nem laza, hanem olyan kis masszív lesz az egész......és fincsi. :lol:
Mi volt a társulatin? Ha maradsz, az azért jó hír. :) Mit találtak ki? :roll:
Én nem is értem ezeket a fotós magyarázatokat, igazság szerint én minden auto-ra állítok a gépen, azt lesz ami lesz. :lol: Me' ebben is béna vagyok. 8)
És tényleg jók a képeid, nekünk nagy örömet szerzel mikor felteszed őket, a Bencisek is és a szép természetfotókat is olyan jó nézni. :wink:

Csilla,
veletek mi történt? mi volt a csalilátogatáson ami így felbosszantott????
Jó az a zöldséges kép Gabórol. 8) Nem baj hogy homályos. :wink:
Nekünk egész jó a gépünk, nincs egy éves, meg minden.... de attól még utálom a hangját. Pipa tudok lenni, mikor aludnék, Gábor meg még nyomja és nem hallani mást, csak a gépet. :oops:

Jucu,
jó hogy tudsz jönni. :D Bálint milyen erős kispasi. 8) Tényleg szépen gyarapodik 8) nem semmi. 8) Dius olyan helyes a képen!!! Olyan büszkén pózol az öcsivel. :D
Az nem lehet gond ha túl sokat gyarapszik a baba? :roll: Csak kérdezem. :oops:

Ildi,
tényleg Dávid rengeteget változott. :) Már nem babás, hanem igazi kisfiús az arca... szép kölök!!!! 8)
Rékának jól áll a kék, kis tündérke, hogy mosolyog!!! :D
És nem ununk!!!!! Igenis rakj fel képeket, olyan helyesek vagytok, jó nézni őket!!!! 8)
Dávid biztos változni fog még, lehet Réka miatt hempergett, hogy ráfigyeljenek??? :roll: Majd kialakul, ne aggódj!!!!

Edo,
milyen rendesek, hogy egy kisgyerekes anyukát misszióba akarnak küldeni. :evil: Sajnálom, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd. :? akkor 3 hó mulva babaproject indul??? :wink:
Gabinak is volt ilyen pocakgondja, GOR-ja, szerencsére kinőtte, ahogy kapott szilárdabb ételeket, eltünt a baj. :roll:

Évi,
Flóra.... :lol: sajnálom hogy beteg ill. taknyos krahácsolós :oops: , gyógyuljon hamar meg, kívánom neki!!!! :wink:
Lehet megzavarja az ovi, azért ilyen kiborító, nem? :roll: Idővel csak rendeződik a kis lelkivilága és a viselkedése is. :wink: sok sok türelmet kívánok!!!!! :wink:
Én mindig budafokos élesztőt használok, az a sárga tégla lakú. :roll:
Vásárlás meg, hát neked is lehet néha szerencséd. :wink:
Az alvós stori hazsnos, lehet én is bevetem majd. :wink:

Vegyescsoport:
én nem tenném be, csak ha nincs más. :oops: Az első évben biztos szuper lenne, mert sokkal többet fejlődne, húznák a nagyok, de mikor már Ő lesz a nagyobb és a kicsik esetleg lehúzhatják.... nem értek hozzá, csak mint anya így gondolom. :oops:

Mennem kell, folytatom még!! Puszi

Kép
dianab

Kedves EDIT!!!!

NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!!

Kép

Nahát mennyit irtatok :oops: :D
ilgya1

Edonak: Kép
Boldog névnapot!!!!!

Kép
dianab

Hello!
Van amit lehagytam :? :oops: mikor írtam, akkor is olyan homály volt a fejemben :? biztos a takonytól... :lol:

Évi,
jók a fejkendős képek Flóráról. 8) Tök jól áll neki. 8) És tényleg olyan szép zöld a füvetek!!!! :oops: Irigykedem. 8)
Ügyi Flóra, hogy megcsinálta a pudingot, egy kis nasiárt mindent :wink: igaz??? :lol:

Judit,
megnéztem az oldalad. :) Uh :oops: ... csodásak a képek!!!! 8)
Gabi is még tiszta takony, de velem egy időben, már nem csak vízszerű folyik/ömlik :? neki a nózijából, hanem be is sűrűsödik, zöldes nyálkássá. Így szivattyúzom neki ezerrel, és ha tehetném magamnak is kiszívnám. :lol: Viszont kevesebbet köhög, hála a STODAL -nak 8) :wink: , de most megm intha melegebb lenne.... hát remélem nem lesz lázas. :oops:

Hiszti:
olyan nehéz, még így is, hogy csak napi 1-2 nagyobb igazi hisztinek nevezhető roham van :? ... a nyafogásokat nem számítom. :wink: Sokáig csak dumálok neki, magyarázom, hogy jó legyen, ne rosszalkodjon, nem szabad, stb..... :? aztán van hogy direkt csak azért is folytatja a rosszalkodást, pl. 10-edjére vágja földhöz a játékát, na akkor kap a kezére vagy egy kétújjas taslit, amitől persze elkezd üvölteni és őrjöng :x .... de aztán lenyugszik és normális lesz. :? Nehéz vele, sok szeretet kell a mai gyerekekhez. Látom Gabin, hogy ha annyit foglalkoznék vele, amennyit anno mivelünk a szüleink, a felét se érném el nála , mint anno nálunk anyámék. Ők vhogy másak mnit mi.... :?

Kép
dianab

Sziasztok!

mindenkinek:
Kép

Azzal kezdem hogy ma milyen szörnyű napom volt.Még Madame Balfácánt is leköröztem! :oops: :lol:
Először anyukáméknál záródtam be a nyárikonyhába :oops: Az ajtót belülről nem lehet kinyitni és ahogy bementem becsapódott. :oops: Ott ültem vagy egy fél órát,amire "hiányozni" kezdtem....
Következő szó szerint ballépés volt,mert beleestem a betonárokba. :oops: :twisted:

Évi
Gratula Flóra fütyüléséhez!Édi lehet ahogy a wc-n is fütyül! :lol:
Nagyon ügyes hogy pudingot is tud főzni! :wink:
Remélem a csini ruhájáról/ruhájában teszel fel majd róla képet! :D

Dia
jobbulást nektek!Én is attól tartok hogy ha megyünk oviba ott minden betegségbe beleesünk majd,de szerintem így szokott lenni! :roll:
Igen,remélem 3 hónap múlva már tényleg indúlhat a babaprojekt! :wink:
GOR:sajnos én már nem növöm ki :cry: Pedig darabosat is eszek! :lol: :lol: :lol:

Judit
Külön puszi és köszönöm Bencinek is! :D :D :D
S persze jobbulást!
Máténak még szörcsög az orra,igaz nem folyik,de olyan rossz hallgatni!De az istennek sem akarja kifújni az orrát!Annyit szenvedek vele.Szerintem emiatt húzódik a takonykór.
Valakinek valami ötlet,hogyan vehetem rá,vagy taníthatom meg???Pedig ha azt mondom hogy szuszogjon az orrán keresztül,fújjon egyet az orrán,az megy,de ha zsepibe kellene akkor nem hajlandó... :roll: :?
Nagyon jó a fotós oldalad! :D

Hiszti:
Nálunk mostanában Máté túltesz magán!Azt hiszem néha szétrobban!Ökölbe szorítja a kezét és vörösödik a feje.Ilyet még nem csinált,de mostanában egyre gyakoribb!Régen csak akkor csinálta ha nem vele foglalkoztam,pl takarítás,mosogatás,stb.De mostanra már minden apróságért hisztizik.A másik meg hogy megsértődik!De még hogy!Ezt sem csinálta még.
Lehet hogy anyukáméknál mostanában sokat volt a szomszéd gyerekekkel és onnan leshette el?De akkor mi lesz az oviban??? :shock:

Tegnap csináltunk Gesztenye Gusztit és ragasztottunk színes faleveleket! Képek:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

edoci

Sziazstok!!

először is nagyon boldog névnapot kívánunk Edit!!

Kép

Tudom, hogy tegnap volt :oops:

Dia:
Örülök, hogy már jobban vagy! Sajnos ha Gabi bölcsibe megy lesz betegségben részetek bőven :cry:
Nálunk Apa azonnal elkapja Flórától :arrow: apa halálán van minig ha beteg, Flóra meg vígan van reggeltől estig :lol:
Jó kis cipővásárlást csináltál, ügyes vagy!!

Flóra már meggyógyult ma már mehetett oviba :wink:
Ovi nélkül is szokott a lánykám frontos lenni :lol: :lol: főleg ha fúj a szél. Amúgy meg tényleg jól el lehet vele lenni , segít, egyedül is eljátszik stb

Hát ha az élesztőd is budafokos akkor nem tudom mi lehet a gondd, hogy nem sikerül a pogácsád??
Most vissza kelett olvasno, hogy milyen alvós story-t meséltem :oops:
Olyan áhitattal szokta hallgatni Flóra azokat a történeteket amik rólam szólnak vagy az apjáról:)

Judit:
Beszorultál a hintába??? Én beszorulok az ok, de te :lol: :lol: :lol:

Amikor engem keresett a kínaiban, hát az elég vicces volt :wink: :lol: kis "vakegér"nem látta, hogy ott állok mellette :lol:
szoktam vele kiabálni,utcán nem :arrow: akkor csak elmagyarázom neki,hogy mihez tartsa magát!!! Ilyenkor vagy kézenfogva húzom magam után miközben ő bömböl vagy mondom neki, ha nem tudzs viselkedni akkor itt maradsz!! Ott hagyom éppen ahol van én meg elindulok :arrow: ilyenkor mint a villám fut utánam és egy darabig csend van és fegyelem :roll:
Itthon leszoktam ordítani is a haját, mert sokszor olyan dolgokat művel, hogy azt nem lehet épp ésszel kibírni!! cipő nyomok vannak a falon, mert nem veszi le ha felmegy az ágyra.(fél éve festettünk).
Amiért még kiabálok az az, hogy egyáltalán nem fogad szót!!!

Tegnai nao is kmerítő volt :roll: :oops: délelött kimentünk füvet nyírni gazolni.Odaraktam neki a ruhát, hogy mit vegyen fel ha kijön, és még mondtam, hogy vegyen fel cipőt is.
Erre mibe jön ki??? Nyári szoknyában mezítláb újjas papucsban :shock: Visszaküldtem, hogy addig nem jön ki amíg nem öltözik fel normálisan. üvöltött mint a sakál mikor megpróbáltam feladni rá a nadrágot. Aztán inkább ott hagytam, hoigy amíg nem öltözik fel nem akakrom meglátni kint.
Kijött 15 perc múlva :arrow: volt rajta poló egy nyári ruha,nájlon harisnya meg a benti vászon cipője :roll: :lol: Ezzel a kollakcióval rohangált kint. Még délelött addig üvöltött amíg az apjától nem kaptt egy taslit és bevitte a szobájába(nem szokott az apja odacsapni neki, de már olxan szinten hisztizett, hogy nem lehetett kibírni) Utánna elbeszélgettem vele, hogy így kell viselkedni, hogy egész délelött akármit mondtam semmit se csinált meg stb stb
És nem azért adok rá nadrágot, mert nem vehet fel szoknyát, hanem azért mert nem nyáriszoknyás idő van kint!

Egész délelött ugye nem fogadott szót, de azt elvárta tőlem, hogy én azt csináljam amit ő akar! mondtam neki ez nem megy,hogy nekem kiabálnom kell vele én meg csináljam amit ő akar :shock:
Azért van egy határ amikor betelik nálam a pohár, pedig én elég türelmes vagyok!!

Az egészhez tudni kell, hogy engedem, hogy szoknyát vegyen fel,itthon egy bizonyos határon belül minden csinálhat nem szoktam rászólni, de nálam is elszakad a cérna :roll:

Fogalmam sincs miért hisztiznek ennyit a mai gyerekek!!

Velem fele ennyit foglakoztak a szüleim és megse hisztiztem, durcás az voltam, de az azért könnyebben elviselhető volt szerintem. Senki se gyúrmázott vagy homokozott velem 2 éves koromtól a nagyszüleimnél voltam amíg nem mentem oviba.
Nagyanyám énekelt nekem néha ebéd főzés allatt vagy rajzolhattam amíg ő főzőtt.
De ennyit amit a mai gyerkekkel minden szülő foglalkozik nem csináltak anno.

Flóra is a mások előtt tündéri, moderálja magát és itthon "kattan be" társasághoz tartozik :roll:

Szóval a tegnapo napom kimerítő volt, pedig ketten votlunk Flórára.
szégyen ide szégyen oda, de vártam, hogy oviba menjen ma :oops: :oops:

Az oviból kaptunk ajándékot az Axa bíztosítótól meg még valahonnan. Egy jó kis zsák, van benne csoki, innivaló újság, műzli, pzs, szalvéta, köklesgolyó(ettetek már ilylet?) perzse mind gyerekeknek való.
Majd haza jön bíztos örül neki :lol: :lol:

Edit:
Bezártad magad a nyári konyhába :arrow: ne hari,d e annyira vicces volt jót nevettem :lol: :lol: Betonárok azt azért sajnálom nem ütötted meg magad?
Faleveles képek nagyon jók, ügyes Máté nagyon!!
Gesztenye gusztik is tök jók!

Ilyen ruhát vettem:

Kép

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Hello!
Hisztitéma: :?
Nálunk is hasonló a felállás mint a többségnél. :shock: Elég viharos :cry: gyermekkorom volt, fele annyi szerettel és foglalkozással, mint most Gabié, mégis kezelhetetlenebb a fiam, mint az égedelem :twisted: Öcsém volt anno.... :roll:
Anyám és anyós mindig azt hajtogatták, elszúrom Gabi nevelését, mert nem feküdt egész nap az ágyában, hanem ha ébren volt, a nagyágyra tettem, játszószőnyegre, játékokkal és foglalkoztam vele. Mindent akkor végeztem el, mikor aludt, ha ébren volt, kisajátított magának. :oops: Egy pillanatot nem volt hajlandó egyedül ellenni, mikor főztem, akkor a mózeskosárban feküdt és nézte mit művelek, vmi csörgővel a kezében. Mindig engem figyelt. :?
Az én gyerekem sose volt el egyedül, egy pillanatot sem, és a járókában is csak üvöltött ha beleraktam, így inkább lepokrócoztam az egész lakást, mindent biztonságossá tettem és úgy cirkált. :lol: Anyámék szerint ekkor rontottam el... :oops: hát lehet. :roll: Nem tudom.... :roll:
Mer' hogy az egyik ismerősünknél, pl alapszabály, hogy a gyerek csak a saját ágyában aludhat, és születésétől fogva így van, kiüvöltheti a tüdejét, akkor is ott pukkadhat meg az ágyában, akkor is otthagyják, nem veszik maguk mellé, és a mellettük levő szobában alszik. Mikor megszületett, volt hogy 2 órán át sírt, mert az anyja nem volt hajlandó felkelni szoptatni, mert nagyon fáradt :shock: volt. :x .... no comment.... Viszont a kislány fél órát nem képes az anyja nélkül lenni, üvölt, ha az anyja kiteszi otthonról a lábát, képes órákon át, ha úgy alakul.... :? pedig szigorúan fogják születése óta, nincs elkapatva és tessék. :twisted:
Akkor most mi a jobb????? :twisted:
Általánosságban a mai gyerekek érzékenyebbek, jobban érzik a feszültséget, főleg a szülők közöttit, de maguk körül mindent befognak és magukénak hisznek, hiába semmi közük hozzá. :cry: Azt mondják, hozzájuk több szeretet, megértés, türelem kell. Ok. Legyen. De szerintem mi nem kaptunk annyi türelmet, amivel ezt el lehet viselni. Minket akkor miért nem úgy programoztak odafenn, hogy a majdani kölkeinkhez legyen elég türelmünk??? :x
Apukám a világ legtürelmesebb embere. Fát lehet vágni a hátán, mi szó szerint az agyán ugráltunk anno Öcsivel, mégis egész életemben ha 2 taslit kaptam tőle...de lehet csak egyet. :wink: Viszont Gabit Apu sem bírja hosszútávon. :oops: Teljesen kiakasztja a gyerekem. :oops: Azt mondja, még Öcsém se volt ilyen hisztis, erőszakos. :oops: És senki se tudja a családból, mit tegyek, hogy javítsak a helyzeten. :oops:
........

Kép
dianab

Évi,
alapból béna vagyok a kelttésztához.... :oops:
Klassz Fló rucija. :wink: Nagyon vagány!!!!! 8) Azért megnéztem volna ahogy felöltözött a kerthez. :lol: :lol:
Ne aggódj, én is sokat gondolok a bölcsire :lol: már alig várom, hogy menjen!!!! :oops: :lol: Azt hiszem ki fogom pihenni magam, ha végre beszokik. :lol:

Edo,
nyárikonyha: :lol: :lol: bocsi..... :lol: de tényleg haláli!!! :lol: :lol:
Remélem nem törted össze magad az árokban!!!! :oops:
Uh, tök jókat csináltatok Mátéval. :oops: Édesek azok a gusztik, és a levelek nagyon szépek. 8) Jó hogy így be tudod fogni ak is pasidat. 8)
A gyerekek tényleg minden hülyeséget letanulnak egymástól, persze mindig a rosszat elöbb :evil: azt csak utána a hasznosat is :lol: ...lehet tényleg onnan vette a kis pukkancs. :lol: :lol: De azért téged sem irigyellek a hisztik miatt. :oops:
A Gor-t nem nötted ki anno, vagy kialakult vmikor menet közben??? Nekem azt mondták, ha Gabi nem nötte volna ki, lehet megműtötték volna. :oops: Na attól nagyon féltem. :cry:

Jaj, és Gabi nekem is mások elötta szuper-gyerek, ari, kedves, stb... csak itthon öl meg idegileg. :evil:

Judit,
Gabi a tv nézés elött is ilyen volt, de panaszkodtam is nektek eleget anno emiatt, szóval nem biztos hogy a tv a hibás. Gabi egy hete kezdet el minimaxot nézni, azok a pici rövid mesék lekötik, 1-2 max, hosszúakat még unja, a disney-ket pl. :roll: szerinetm is próbálgatják, meddig mehetnek el nálunk. :? Attól félek, ha most nem szabom meg neki a határt, később komolyabb gondjaink lesznek a fegyelmezés terén.... :? És én ha kell, fegyelmezek nyilvánosan is, mert vanak helyzetek, maiket azonnal le kell rendezni. Pl múlt héten a rendelőben több ekkora gyerek összegyült és játszottak, kergetőztek a mászóka-csúszda körül, meg kockáztak, autóztak, stb...-vannak kirakva játékok-.... az én pici fiam imád dobálózni -ez komoly gond itthon is :oops: - , és elég jól elhajít már mindent, kajakból, életveszélyes. :oops: többszőr rászóltam, hogy ne dobálozzon, mégis felkapott két kockát és a kis barinője felé elhajította, úgy hogy a haját súrolta a kiscsajnak, majdnem telikapta az arcát.... két kemény kockával. :x Na akkor elkaptam, és kapott egy kétújjas sallert és bizony nagyon megszídtam. :? Mert különben csak röhög egyet és dobálózik tovább. :shock: Persze akkor én voltam a gonosz anya, de nem érdekel, mert ha ott nem kapom el, akkor lehet rá egy percre már vkinek a fejét tényleg eltalálja, vagy a szemét :? .... :oops:

Más:
Judit,
nekem a tájképek tetszenek a legjobban. 8) Olyan szépek!!!! 8)

És hogy jót is írjak a fiamról: 8)
8) teljesen cumimentesek vagyunk!!!! 8) Már nem is hiányolja.8)
De akármilyen hisztis, erőszakos, akaratos, néha rossz :oops: ... akkor is az enyém és imádom az én Pocokmacimat!!! :P Azt hiszem ezzel mind így vagyunk. :wink:

Kép
dianab

[quote]
írta:
Nem feküdt egész nap az ágyában, hanem ha ébren volt, a nagyágyra tettem, játszószőnyegre, játékokkal és foglalkoztam vele. Mindent akkor végeztem el, mikor aludt, ha ébren volt, kisajátított magának. Egy pillanatot nem volt hajlandó egyedül ellenni, mikor főztem, akkor a mózeskosárban feküdt és nézte mit művelek, vmi csörgővel a kezében. Mindig engem figyelt.
Az én gyerekem sose volt el egyedül, egy pillanatot sem, és a járókában is csak üvöltött ha beleraktam, így inkább lepokrócoztam az egész lakást, mindent biztonságossá tettem és úgy cirkált.

Ezt én is ugyan így csináltam!!

Én nem eröltetném rá Flórára soha, hogy csak a szobájában aludjon... Imádom ha mellettem szunyál :wink: :)
a kismamában olvastam az egyik szerkesztő mondatát"
Nálunk mindenki az ágyában, saját szobájában alszik el, de az már mindegy, hogy hol ébrednek."

Nálun kéjszakai vándorlás van :lol: Olyan jó hallani amikro közelítenek a kis tapik :lol: Átmászik rajtam és bevágódik közénk és már szunyál is tovább :wink:

Gratulálok a cumimentességhez!!!

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

ennyit írni...

mi kihasználjuk,hogy ilyen jó idők vannak,meg most van nálunk a háromnapos búcsú is...

Edit! Nagyon klassz dolgokat csináltatok Mátéval. ő is milyen sokat nőtt,és hogy megerősödött a kis szöszi haja.
Az a piros levél olyan jól néz ki.
Ennyi balfácánt :lol: :lol: :lol: na csak jó értelemben

Judit!
Klassz az oldalad!!!! :D Milyen képeket "vársz" tőlem? :oops:
köszi,hogy így segítesz fényképezni tanulni,majd próbálkozom....

Hiszti?hát jó kérdés....túl sok mindent megkapnak és mi is sokkal engedékenyebbek vagyunk,mint a szüleink anno,tanultunk a hibáikból elv alapján-lazábbra engedtük a figurát,meg a társadalom is ezt várja el tőlünk(gyerek feljelentheti a szűlőt :oops: )-fogalmam sincs,hogy jól van ez így :oops:

Te is írd le lécci,mert kiváncsi vagyok te mit gondolsz erről.

Dávid meg pont fordítva adja elő,velem tündéri és illedelmes ,itthon egy jólnevelt gyerek,mindent megköszön,tök normális,stb...) máshol meg..... megy a hiszti,ha nem figyelek rá, vagy ha valaki hozzászól,ő "menj innen!-"
Kivülről teljesen más kép jön le róla,mint amilyen ő valójában :shock: :?

Évi!
Nagyon jó az a ruha. Ez lesz az ünneplője?

Dia!
Tényleg jól megfogalmaztad a dolgokat :D hogy ez miért van így???
És milyen ember lesz belőlük,hát arra kiváncsi vagyok...
Én is gratulálok a cumimentességhez. Majd ne felejtsd el,hogy hogy csináltad,mert ha nálunk arra kerül a sor megfogom kérdezni.

Csilla!
Na mi van,nem mesélsz? :?

Jucu!
Cicibubus Bálint?

majd azért még tűzetesebben visszaolvasok,mert tudom,hogyy felét kihagytam amit irni akartam,csak már így is túl sokat ücsörgök itt,majd még este benézek.

Írjatok!!!

Ildikó
ilgya1

sziasztok!

nem tudom mikor tudok olvasni, de leszek csak nem voltam itthon hétvégén és most értem haza nagyon fáradt vagyok!

Edit! téged felköszöntöttelek névnapod alkalmábol iwiwen megkaptad?

bocs lányok muszáj aludnom.

puszi

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Szép estét nektek!
Megpróbáltam most visszaolvasni ,de nem jutok egészen a végéig.
Köszönöm a dícséreteket :D ,de mostanság nem lennék túl jó társaság.
Szombaton megjött Bálint meg iszonyú módon szopizott.Kiköpte ,nyúzta húzta :cry: de eröltettük.Viszont ennek eredményeképp fagyóból elfogyott a tejcsi :oops: és kevesebb is de legalább szopizik./igaz két ciicből/
Most nem is gyarapodott olyan sokat ,de ez gondolom betudható annak,hogy túlvagyunk a 6 hetes ugráson.BÁr most ez kicsit kevéske 10dkg :? hízás egy hétre.

Viszont jó hír: már többször ismétli a hasról átfordulást és kacag,ami nekem nagyon tetszik.Élvezem a babázást.Annyira lefoglal ,hogy csak na.
Meg mellé Dius is a sulival.

Szóval lusti vagyok ideólni a géphez illetve nem mindig van kedvem és időm.

De a képeket megnéztem nagyon jók .és persze bunkó módon megint én vagyok aki utolsóként kíván :

BOLDOG NÉVNAPOT!EDO

Hisztihez inkább nem szólok,kaptam belőle eleget Diustól.

Évi
Szupi a ruci.
Ildi
Gyönyörű baba,és szép a sipka is.

Edo
Te sztoridon is jót kacagtam :lol: és milyen nagy a kisfiad? :shock:

Én következetesen tartom magam most már ahhoz ,hogy a szobájában alszik Bálint is.Na jó reggeli szopi már a mi ágyunkban van 5 kor mert nincs erőm mászkálni.

Judit
Napközben már van ,hogy két etetés között kibírja van hogy nem.2-3 órát alszik./ha alszik? :D /
Este legkésőb 9 kor szopi és utána 10 körül elalszik//mostm ár alszik és nincs10 óra :lol: :lol: / utána 2-3 között eszik ,majd 5-6 körül.Szóval nagyon nincs okom panaszkodni. :wink:
Hú már mindjárt 2 hónapos :shock: jövőhéten kapjuk az oltást.

Dius már összeszedte a takonykórt :cry:

Csilla
Sulitól kiborulok minden nap.Legutóbb amiatt ,hogy gyerekeket kint futtaták 8-9 fokban egyszál pólóban meg sortban.Nem is csodálkozom,hogy beteg.
Ma meg jön haza ,anyu te nem tettél barkács dobozba jómínőségű temperát?? :shock: mondom mit?nem is volt a listán.Erre ő mondja a tanítónéni mondta minden szülő elfelejtett venni.Elővettem listát és rajta sem volt :twisted: Szóval újra kis pénzkiadás.
Akrobatikust is megemelték 4000/hó

No mennem kell apja hív ....bújni kell mer féltékeny ,vagy kicsit elhanyagoltnak érzi magát.
Pedig meg sem érdemli,néha olyan csónyán viselkedik....
Jó éjt ....
jövök......jucu

Kép

Kép
jucu

DIÁNAK ÉS DIUSNAK! SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!!!
Kép
ilgya1

Mi is boldog névnapot kívánunk Diusnak

Kép

és Diának

Kép

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

bocsika h napokra megint eltüntem, de képes vagyok elhavazodni meg átszervezni saját és mások programjait is.. gyors helyzetjelentés azután irok mkinek..

Családlátogatás napja már eleve rosszul indult, ez nekem csak hab lett a tortán :twisted:, az osztályfönök és a napközis tanár belibbent du. 5 után..már ott kezdödött -és most lehet h én vagyok tulérzékeny- e mig az osztályfönök megkérdezt h levegye e a cipöjét mikor bejött (le is vette) addig a napközis tanár nem..igy szépen a szobánkba (ahol most "lakunk") cipöstül bemászott.. és akkor jöttek a szokásos körkérdések: gyerek hol tanul.., ki tanul vele, nyugodt körülményei vannak, meg h látogatja e az apja :roll: :twisted: na ezen kicsit megrökönyödtem..mi köze hozzá? na erre azért meg a többire is válaszoltam..meg h mivel szokott játszani..kimehet e a wcre.(ofö) stb..tudom végül is mire ment ki az egész de olyan volt mint egy vallatás..komolyan(már csak a lámpa hiányzott!) Boni meg mint egy kis vadoc ugrált rajtam.. a napközis tanár meg körbevizslatott a szemével, és olyan igazi kaktuszos nézése volt..juj.. :shock: :wink: szo szerint éreztem h nem vagyok neki szimpi, de ö se nekem! 8) az egész nem tartott végül is sokáig.. még aznap arra az elhatározásra jutottam h kiveszem Bonit a napköziböl, már csak azért is mert hiába járt oda az elmult két hétben többször jött ugy haza h még van leckéje..akkor meg mi értelme van a napközinek? Igy is még jól megjártam, mert heti kétszer van tánc, és alig hogy haza ér már lehet is visszavinni tácra , ugyhogy heti két rohanás megvan..
Tudom ezek végül is nem nagy dolgok de akkor nagyon nem esett jol..

Hétvégén anyum kitalálta h el akar menni a ö anyukájához..(kisebb depihullám tört rá), én meg arra gondoltam ha már pont ott lakik a tesom is (három hete) akkor egy uttal öket is meglátogatom..igy vasárnap hétfön ott voltunk, bár az unokaöcsit nem sürün tudtam megfogni..halljátok h milyen moho..nagyon sokat eszik -mondjuk ez nem baj-csak éppen tápszert..bocs, tudjátok nem vagyok ellene -de annak igen ha valaki tudna szoptatni csak nem akar! Képet nem tudtam csináni mert nem vittem gépet, a "drága " sogornöm meg tudta mennyire szeretnék közöset a picurral, erre gyorsan elfényképezte a kicsire -de nem velem- :? :cry: :twisted:

HIszti: hát igaz h ma már tényleg több mindent megengedünk a gyerekeknek, bár én magamon azt látom h van amiben hasonloképpen viselkedem mint anno velem a szüleim..és ezt nem szeretném..de nehéz, Boninál én sem tudok mindig hatékonyan fellépni, talán Gáborral szemben igen..eddig legalábbis ugy néz ki.

és most folyt köv..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Ildi!

szerintem se szerencsés a vegyes csoport, mert nem lehet minden kornak megfelelö foglalkozást kitalálni ahhoz kapásbol három ovonö kellene, Boni is ilyenbe járt, de ott nem volt más lehetöség..amig kicsi volt "felnézett" a nagyokra tanult tölük de a nagyok meg mikor már ö idösebb lett, unatkoztak sokszor mert már ismerték, tanulták azt amit a kicsik akkor. Igaz h ez is ovonö függö, mennyire tudja ezt összehangolni.a másik ovi ahova Gábor fog járni, ott külön van kis-közép és nagy csoport, én is olyanba jártam!

Réka sapiban.. :D gyönyörü..azok a szemek..Azt hiszem h oviban felkötheted azt a bizonyosat... :P

Évi!

ez nagyon jo ötlet amit az unokahugidnak mondtál, h a te "ágyadon" alszik..asszem alkalmazni fogom majd ha Gábor oviba megy..
ez a kullogás hátul..ismerös,m ai napig megvan nálunk is..volt egy idöszak mikor Boni se fogta a kezem, de néha rájön mostanában h ugy jön mellettem h megfogja a kezem..
(Boni Dumbo csoportba járt, és szivecske volt a jele ez most ugrott be mert szerintem erre nem is válaszoltam még) :oops:

AMugy én falun mostmár község ahol suliba jártam, és itt is ismer mindenki mindenkit.. :roll: Az ovi nálunk nem volt zárva :twisted: igy csak az nem vitt el semmit mástól aki becsületes :!: de ilyen ..fehér holló :x

Látom h ovónő helyzetmegoldo képességében egyetértünk..

Fütyüléshez gratula, az már tök jo h ilyen ügyes!
Sparsztori:én is jártam már hasonlóan!enyje benyje.. :oops:

Hisztinél Bonival nem tudok mit kezdeni Gábor az akinek a kezére néha rácsapok..

KÖlesgolyo: már ettem, de egyszer elég volt..

A ruha nagyon ari amit Flórának vettél!

Dia!
Boldog névnapot mégegyszer!

Jobbulást is egyben neked! Nálunk is dobálozik Gábor, de kevés az hrászolok , és ha azt mondom neki ha akkor rácsapok a kezedre , egyböl beszól h :anya nem! :lol:

Igazad van nevelés, foglalkozás terén is, ugyanigy tettem én is. járokát Gábor utálta, nála én is igyekeztem az ágyat körbebástyázni meg amikor elindult mindent el-lekeriteni h amennyire lehet szabadon mozoghasson, és nagyon sok idöt töltöttem vele, meg amennyit lehet most is (vele is). Nincsenek elrontva egyáltalán ettöl! Viszont tudod a mai szülök is haladnak a korral -értem ugy h ök is öregszenek- és sokkal kevesebb türelmük van már a gyerekekhez. Ez nálunk is igy van, anyumnak is egyre kevesebb, apám meg nem is foglalkozik velük! Ahogy velem se anno.. :? :twisted:
Ovikérdésben örülök h egyet értünk!

folyt köv

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Judit! Régen több közös progit találtak a családok, bár akkor is sok volt a gondjuk de mégis más volt, nem volt tv, vagy ha volt nem ilyen müsook voltak benne mint most. ez a fejetlenség ami az országban is van, tényleg nem vezet jóra! a munkahelyet féltök egyre többet dolgoznak, anyák is hamarabb mennek vissza, bár még igy is szerencsések vunk vhol, mert más országokban talán fél év a legtöbb idö amit otthon tölthet az anya :?: :roll:

de örülök h maradsz a zenekarban!! :D

mesélhetsz még balfácános sztorit nekem is vannak.föleg tegnap..hu.....ha elmesélném..égtem úgy, h még a hajam is lángolt! :oops: :roll: :wink:

szeretet kérdés:én is nehezen mutatom ki, de szerintem ezt vhol hozzuk magunkkal azok akik igy nöttünk fel, bár mi is formálodunk és az h milyenek lesznek a gyerekeink rajtunk múlik -majdnem minden-. felém se mutatták ki a szeretetet , csak a nagyszüleim, de ott éreztem is.de tudod még mindig jobb szeretni és azt érzik is, mint megjátszani a külvilág felé, csak h másoknak megfeleljünk, és közbe nem szeretni, nem foglalkozni a gyerekkel. :!:

Edit!
Nem tudom h a tanárok h döntik el kihez mennek, itt azt mondták h igyekeznek kimenni mindekihez még ebben a hónapban, hát kiváncsi leszek rá!

H van Máté? jobbulást nektek!

Megijesztettél azzal az eséssel nem lett bajod? a nyárikonyháson én is kicsit nevettem.. :oops:

A gondolkodom-tehát vagyok képen Máté nagyon ari! picurként Gáborrol is készült hasonló.. Nagyon ügyik vagytok, gesztenye guszti és egyéb formáció..bár én lennék ilyen kreativ.. :roll: :lol:

Jucu!

MÁr megjött?ilyen hamar?nekem ez olyan furi..

Dius Klaudia ugye?

Suli::képzeld nálunk is, a szülöin mondták h nem kell venni temperát ha már vizfestéket vettünk de jobban örülnének ha temperát vinne a gyerek..na ilyenkor mi van?vegyek vagy ne? :roll: ja és a legjobb h van technika meg rajzdoboza is mindkettöbe külön külön kell minden..szines, gyurma stb. Táncra is cipöt kell találnunk mert ami volt nem jó új tanár új elvárás.. (nekünk 4500/félév).

most be is fejezem..régen irtam ennyit..azt el se mondom mikor kezdtem..na most büszke is vagyok magamra.. :P remélem senkit nem hagytam ki! 8)

puszika mkinek.!

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Csilla

Nem jó msn -em ,nem tudok bejelentkezni.
Nem tudom ,hogy most valóban megjött vagy csak valami közti.
Szombat,vasárnap ,hétfő volt ma meg semmi.Viszont belázasodtam ,és taknyom nyálam egybefolyik.Tejem van hála ,mert Bálint búvárkodik rendesen.,igaz most már nem 140 eszik állandóan hanem megelégszik 110-el is.,de azt van hogy kétóránként :D
Vettem be algópirint ,hátha könnyebben kimegy ez a vírus amit Dius sikeresen átadott.

Nekünk havi 4000 a tánc :twisted:

Apti ma feltette az í-re a pontot.Felhív én felveszem telót ,mondom tessék erre lenyomja .Majd újra és újra lenyomja...
Ekkor matávra csörög és felveszem mondom mivan miért nem szólsz bele???Erre ő ...basszus olyan hangod volt mint egy pasinak és már indultam volna haza ki a franc vestte fel telót. :P :lol: :twisted:
Bolond ember,,,,pont erre lenne időm... :lol:
Puszi megyek szopika lesz mindjárt, apa végzett fürcsivel,/most jólesik egy kis segítség/
Szép estét
Jucu

Kép

Kép
jucu

Jucu!

gyogyulgass meg gyorsan..nehogy kibukj csemetéidnek is szükségük van rád!de pihenj amennyit csak tudsz..van pár ötletem ami segithet de azokat nem próbáltad még?

Kép ettöl talán jobb kedved lesz...

Dia!

Kép névnapodra..most találtam..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

ismeritek ezt az oldalt?

http://animaciostarhaz.atw.hu/

nagyon klassz animációk vannak rajta..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

jé most nézem végre elsö lettem...hurrá dupla öröm!!!!!!!!!!!!

ugyanis ez az 1000. hozzászolásom!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Hello!

Köszönöm a köszöntéseket!!! Arik vagytok!!!! :P

Csilla,
neked meg gratula az ezreshez!!! 8)

Azt hiszem a hiszti témát kiveséztük. :lol: de nem érzem magam okosabbnak. :oops:

Jucu,
:lol: csúcs egy palid van. :lol: Tényleg, miért nincs időd bepasizni???? :lol:
Sajnálom, hogy beteg vagy. :oops: Gyógytüncik mennek!!! :wink:
Azért remélem sikerül mihamarabb újra megtölteni a hűtőt. :wink: A tartalék tejcsi aranyat ér!!!! 8) Igaz, nekem sose volt... :oops:
Szerencsés vagy Bálinttal!!! 8) Ezért jó a második gyerek, azt mondják akkor az ember lánya jobban élvezi/átéli a babázást. 8) Igaz, erről még nem tudok saját véleményt alkotni, de remélem egyszer majd nekem is lehet még egy picim. :wink:

Csilla,
én nem értem a csallátogatást. :? Mire ment ki az egész? :shock: Én tényleg nem tudom. :oops: De elég fura, amit műveltek nálatok, nem is tudom, hogy képzelik, felháborító ahogy vallattak meg vizslattak mindenfelé. :x És a cipő nem levevés.... :evil: ... nálunk a gyerekorvos :!: :!: sem veszi le a cipőjét, pedig olyan egyértelmű lenne. :evil: Nem is értem őket. :evil:
Nem csodálom hogy kiakadtál, remélem már jobb a lelked. :wink:

Judit,
hát csak próbálom ügyesen kezelni.... :oops: ... hátha jól sül el az egész és rendes ember lesz Gabiból. :oops: Annyira hasonlít Öcsémre, és nagyon félek, hogy olyan lesz mint Ő..... :lol:

Ildi,
pótolnám egy elmaradásom.... :oops: mindig elfelejtem, mikor végre ide tudok írni. Azt hiszem az anyós témára nem reagáltam vissza.... rég volt, több oldallal ezelött.... bocsi.... szóval én nem is értem azokat a nagyszülőket akik szándékosan rosszat tesznek az unokájuknak, lásd nálatok csokizás, nálunk cumi, stb... :? Nálunk tudom, anyós azért teszi, mert nekem akar ártani vele, csak nem látja, hogy engem csak idegesít, míg Gabikát valóban megbántja... :roll: és ilyenkor úgy sajnálom a gyereket :oops: ... mert vele szúr ki. :evil: Nehéz az együttélés, igyekszem nem felhozni anyósom a topikban, mert csak off-olom vele :oops: ... meg amúgy az életemben is azt a mentes pici időszakot tényleg mentesen megélni.... :lol: ezt most jól leírtam. :lol: De gondolom érted. :wink: És attól hogy Te nem panaszkodol rá, sejtem, hogy a világ legaranyosabb/toleránsabb/kedvesebb/elfogadóbb emberét is fel tudja bosszantani az anyós :twisted:

Kép
dianab

Csilla,
nagyon jó az oldal!! 8)

Kép
dianab

Dia!

nyugi, nem lesz jobb ha bosszankodsz, de tudom ettöl sem h ezt írtam! de azért vagyunk itt többek közt h megbeszélhessünk, kiirhassunk mindent magunkból ami bánt v éppen aggaszt, és a jó dolgokat is!

Kép puszika

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Sziasztok

Évi
Köszönöm! :D
Jajj de kis csini Flóra! :D
Azon én is csak röhögtem hogy bezáródtam,körbenéztem hogy van ott dió,fagyasztóban gyümölcs,egy kis befőtt,úgyhogy éhen nem haltam volna. :lol:
Esés:csak a térdeimet horzsoltam le :roll:
Máté sem szokott szót fogadni,mindent kb 50-szer elmondok.Akkor úgy látszik gyerekkori sajátosság?
Most már néha elérem azt hogy nem kiabál ha kell neki valami,hanem mondja hogy légyszíves! :wink:
Milyen jó kis ovitok van,hogy ajándékot osztogatnak! :wink:

Dia
Gratula a cumi elhagyásához!Ügyik vagytok!
Amikor kicsi volt Máté ő is nagyon kisajátított engem,de annyira hogy én még főzni sem tudtam vele-mellette.Én nem érzem úgy hogy ezzel elrontottam volna a nevelését. :oops:
Nem semmi az ismerősöd!Én örültem mindig és most is örülök ha Máté odabújik vagy odajön éjszaka.Sőt,nagyon sokáig csak közöttünk volt hajlandó aludni.E miatt sokan elítéltek,de engem nem érdekelt/érdekel addig amíg mindannyiunknak jó! :oops:
Most ő is vándormadár,egy ideig az ágyában alszik,ha meg felébred odajön. :wink:
egyébként jó hogy érzékenyebbek a gyerekek ebben a feszült,idegbeteg világban! :?
BOLDOG NÉVNAPOT!
Kép

Csilla
Igen,köszönöm,megkaptam,de vissza is írtam.
Nem semmi ami családlátogatáson volt,én is kiakadtam volna.
Sógornőd: :twisted: Nem volt szép tőle!
Köszi,Máté jobban van,vagyis lenne ha végre kifújná az orrát!
Tényleg klassz az oldal! :D

Jucu
Remélem Dius meggyógyult már.Bálint nem kapta el?

Ildikó
Nekem is a piros levél tetszett a legjobban és csak azt az egy piros levelet találtuk!
Máté itthon és máshol is ugyanolyan „gyagyás” tud lenni.Nála nincs különbség,de ha társaságban vagyunk nagyon tudja magát produkálni!
Kíváncsi vagyok Réka milyen lesz!Hasonló a természete Dávidhoz,vagy teljesen más?lehet hülye kérdés volt,hiszen ő kislány... :roll: :lol: Szóval,Réka milyen?

Judit
Benci meggyógyult?
Lassan balfácánkodásban össze lehetne kötni minket!Kezdelek behozni! :oops:
Voltunk Mátéval biciklizni,már jó messzire voltunk itthonról amikor eltört mind a két pótkerék a bicón! :twisted: Még jó hogy apa már lassan hazaért és el tudott jönni értünk! :?

Hétfőn hívott a volt főnökasszonyom hogy felajánljon egy munkát. :? Aztán hívtam a volt kolleganőimet hogy milyen a hely.Erre nagyot néztek,hogy miért,van ilyen is??? :roll: Úgyhogy most azt gondoltam először megnézem inkább magamnak,hétfőn megyek majd be. :roll:

edoci

Sziasztok!

Olyan jó idők vannak :D ki kell használni :D

ma elmaradt az angol,mert mind a két kiscsaj benáthásodott, akikel egy csopiban vagyunk,így hívott a tanárnéni,hogy elmaradt :? ez a hátránya a kis létszámú csoportnak :? na nem baj vannak lemaradásaim....kezd szaladni a ház :oops:

Csilla!
Én ismertem ezt az oldalt,le is mentettem egy csomó cuccot annak idején mikor rá találtam :D
Azt nem értem,hogy miért titeket spéciztek ki a családlátogatás kapcsán,vagy mindenhova kimennek? Egy időben nem volt divat,vagy csak én vagyok lemaradva ezzel a témával?
És a sógórnődnek meg mi baja?Tudom,hogy ált. a sógórnők is ellenségesek,de alig ismeritek egymást,nem?

Dia!
Én se értem ezeket az anyósokat(vagy nagymamákat?)mert ha józan ésszel gondolkodna rájönne,hogy ebéd előtt ha csokit adok,akkor nem fogja megenni a gyerek az ebédet,ehelyett pedig az érdekli,hogy a gyerek kedvében járjon,magyarul lekenyerezi vagy nem tudom...és kit érdekel,ha nem eszik,majd kinlódjon vele az anyja,az a lényeg,hogy engem szeressen a gyerek -aztán majd baszogatjuk az anyját,hogy milyen sovány ez a gyerek. :twisted: :twisted: :twisted:
és annyira elérte már amit akart :x ,ha megszidom a Dávidot például, már rögtön mamához akarok menni :?
figyelj ez amúgy is egy off topik valahol(úgy értem,hgoy nincs konkrét téma és a babáink/gyerkőceink se egy idősek),szóval nyugodtan felhozhatod az anyós témát is,hátha tanulunk belőle :wink:

EdiT!
Akkor nem sikerült rávenni még mindig,hogy kifújja az orrát? Már akkor is gondolkodtam,hogy mit írjak mikor kérdezted,de most se lettem okosabb. Dávid szerencsére ügyesen kifújja. Vagyis asszem mi a porszívóval "ijesztgettük",mondtuk neki,hogy ha nem fújja ki rendesen,akkor ki kell szívnunk,mert ott nem maradhat,sokkal betegebb lehet tőle,és hívnunk kell a doktor bácsit.

Nem tudom,hogy attól más-e a Réka,hogy kislány vagy amúgy is más lenne a természete,de eddig egészen más,de minden téren.
Ő magától elalszik,teljesen egyedül és kicsi kora óta. Dávid csak cicivel. Réka eljátszik egyedül a járókában,Dávid már a gondolattól is kirázta a hideg,végig kellett foglalkozni vele. Réka szépen megeszik mindent amivel megkínálom,Dávidnak fél óra bohóckodás volt egy kajálás. Ő sokáig cicizett,alig bírtam leszoktatni két éves kora előtt,Réka már most se igényli csak én erőlködök (1 éves koráig fogok)
Dávidra ha ránéztek ennyi idős korban (szeparációs félelem) rögtön görbült a szája,Réka is anyásabb lett,de ha hozzá szólnak,rá mosolyognak ő már vigyorog és beszélget.
Hát ennyi nagyvonalakban. Lehet,hogy én is lazább vagyok,sőt biztos,de nem gondoltam volna,hogy ekkora lesz a különbség a két gyerek között. Arról nem is beszélve,hogy Réka már átalussza az éjszakát,és soha nem aludt köztünk. Dávid a mai napig átjön éjszaka.

Arra kiváncsi leszek én is,hogy milyen lesz,ha nagyobb lesz.

Ildikó
ilgya1

sziasztok!

Ildi!

boldog hófordulót KépRékának!

tudom h te ismerted azt az oldalt!

de miért mondod h offtopik..azért még van miröl beszélnünk..és szerintem a gyerekeink nagyjából egyidösek.. akárhogy is nézzük!

nehogy meg harizz most ezért!

Edit!

Képelöre is boldog névnapot Máténak..

Gábor nekem kitudj a fújni az orrát, de nem emlékszem már rá h hogyan jutottunk el idáig. persze ha megfázik és taknyosabb akkor elökerül még az orrszivó, mert azért az csak biztosabban kitisztitja az orrát! Nem tudom h mivel tudnád rávenni h rendesen kifújja.

Csajok elfelejtettem mondani, h beszéltem tegnap Mónival, mindenkit puszil, és már a finisben tart. két hét sincs hátra de a doki szerint már bármikor megszülhet! Net nincs most nekik, de ha lesz jelentkezik!

puszi mkinek

Kép

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Máténak!
Sok boldog névnapot kívánunk!

Kép

Ildikó

Csilla! Köszike,de nem volt jó tegnap a vonalzóm :)
ilgya1

Kép
Hello!

Mégegyszer nagyon köszönöm a köszöntéseket!!! Olyan szépeket raktatok fel!!! :P Kép

Máténak: Boldog névnapot!!!!
Kép

Csilla,
ari vagy! :wink: Igyekszem nem morogni. :roll: :wink: 8) :lol:

Edo,
mi van a munkával??? :roll:

:idea: Orrfújás:
Gabi úgy tanulta meg, hogy allergiásak voltunk egész nyáron Gáborral, és a gyerek állandóan azt látta, hogy fujjuk az orrunkat...és ugye mivel maki :lol: , ezért eltanulta 1,5 évesen. 8) Én olyan büszke voltam rá. 8) de most hogy kellene kifújni a sok trutyit, nem hajlandó :? egy hete. Aztán ma egyszer végre :!: kifújta :? ... már unom, hogy szétrúg orrszívás közben. :x .....

:idea: Cumielhagyás titka:
Következetesség :!: És hogy tudsz igazán következetes lenni??? Én kidobtam az összes szétrágott cuclit és az összes üveget, meg minden kelléket, így ha akartam volna se tudtam volna neki adni. És más se, csak ugye anyós, ha vett volna újat. :twisted: Azt hiszem, mázlim volt, mert Gabi alig alig követelte/kérte. 8) Így hamar túljutottunk a krízisen. 8) Persze a bölcsi hétfőtöl.... tartok tőle.... :?

Ildi,
szerencséd van Rékával. 8) Te már a saját bőrödön tapasztalod, hogy minden terhesség,születés és gyerek alapból más. :wink: és minden családban más és más..... és ez jó!!! :lol: Remélem nekem is a második gyerek nyugisabb lesz. :oops: És hogy kislány lesz..... :wink:
Akkor nem csodálom, hogy Dá nem eszik rendesen,megy hogy sovi.... :? ez a rohanok Mamához dolog meg... :evil: ... :oops: tartok tőle nehogy nálunk is ez legyen. :oops: Azt hiszem csírájában fogom elfojtani, ha felvetődik..... :x
Gábor uncsihugánál van az, hogy ha a kislány -6 éves- rosszat csinál és az anyja fegyelmezni próbálja vagy nem az van amit a kiscsaj akar, közli az anyjával, hogy ha nem lesz az amit ő akar vagy meg meri ütni az anyja, rohan a Mamához és megmondja neki. :shock: mondtam az anyának, hogy akkor kapásból lekevertem volna neki egy nagy pofont, hogy ilyen eszébe se jusson zsarolni a saját anyját, sakkban tartani a saját szüleivel... :x nagyon kiakadtam. :oops: Mit meg nem engednek maguknak a gyerekek. :evil: És mit meg nem engednek a gyereknek a szülők.... :oops: Ezt most nem konkrétan neked írom, Ildi, nem rátok értettem!!!! :roll:

Móninak megy a drukk ezerrel!!!!! :wink:

Mennem kell csajok, mindjárt itthon Gábor. Puszi

Kép
dianab

Máténak

NAGYON SOK BOLDOG NÉVANPOT KÍVÁNOK!

bOCSIKA DE MÉG DÖGROVÁSON VAGYOK.aLVÉS SE MEGY HAJNAL 4 SZOPI ÓTA :oops:

Kép

Kép
jucu

Jó reggelt!

Sziasztok lányok,merre vagytok?
Hogy telt a hétvége?
Judit nagyon eltűnt :( és Évi is.

Nálunk most volt hétvégén a káposztafesztivál,és anyósómék házassági évfordulója is. Buli volt :D

Móninak mennek a drukkok,hogy könnyű szülése legyen!++++

Csilla!
Úgy értettem,hogy off topik,hogy nincs semmi témája vagyis nem konkrét,sőt a gyerekeink se egyidősek :idea: (nem rosszból írtam.) :D :D :D ez a jó,ezáltal csatlakozhatna bárki hozzánk,mert ez egy nyílt topik :D :D :D

Dia!
Én is úgy érzem,hogy szerencsém van a pici lánnyal :wink: ha belegondolok,hogy Dávid mindent másképp csinált (Biztos sok mindenben én voltam a hibás, így utólag belátom)és most Réka is ezeket produkálná,akkor meg is bolondulnék. És hiába van segítségem szerencsére nem sokat kell őket ugrasztani,mert mindent megoldok egyedül vagy ha Zsolti itthon van akkor ketten. :D

Akkor végül ti mikor is akartok hugicát gyártani a Gabónak?

Cumival ügyes vagy továbbra is tartom. :D

Jucu!
Szegénykém,gondolunk rád sokat!!!!

Jó nagy puszantás és gyertek:Ildikó
ilgya1

Sziasztok!!

előkerültem :wink:

Flóra pénteken reggell sírt az oviban (meg én is):cry: :cry: szegénykém most jött rá, hogy oda mindig kell menni és én nem vagyok ott.
amúgy ha már ott van akkor nagyon élvezi :wink:
sokat beszélgettem vele,hogy olyan sok dologról maradna le ha nem menne. Ma vittünk gesztenyét, diót, mogyorót is, ma már készítenek belőlük valamit.
Ma nem hagytam neki időt, hogy elszomorodjon.Gyorsan átvettük a cipőt. Bevitte amiket hoztunk :arrow: azért még kijött, hogy ebéd elött menjek érte :roll: aztán azért, hogy megégérted, hogy monod az óvónéninek, hogy ne kelljen alvásnál becsuknom a szemem :lol: :wink: óvónéni vette a lapot, mindjárt rávágta, hogy nem nem kell becsuknod a szemed csak feküdj és pihenj nyitott szemmel :lol:
Itt még akart valamit, de gyrsan megfogta az óvónéni a kezeét, hogy gyere Flóra, mert a többiek olyan rosszak rájuk kell szólni, gyere menjünk.
Itt jött ugye a fiygelem elterelés :arrow: remélhetőleg sírni is elfelejtett :roll:

Megbeszéltük, hogy adok neki egy olyan dolgot ami az enyém és azt elviheti az oviba, ha nagyon hiányzom akkor megöleli is akkor ott vagyok vele. Ez egy szép himzett kispárna huzat :arrow: szerencsésen itthon is hagytuk :shock: De majd holnap jobban figyelek...

A hétvégén nem voltunk itthon. szombaton keresztelőn voltunk, a maradék időben ingáztunk egyik nagyszülőtől a másikhoz :roll:
Keresztelő nagyon jó volt, pici keresztlányunk nagyon édes 3 hónapos, vigyorog, gőgicsél, egy tündér. Flóra elsem mozdult mellőle :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Keresztapa a keresztfiával:

Kép

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Ildi! én se rosszbol irtam... persze irhat bárki ide de ahogy elnézem mi maradunk ennyien..de szerintem jó igy is! majd töröm a fejem és hozok témákat szerintem lesz IS!Kép

Az tényleg jó h Réka ennyire más, ha jól meggondolom nekem is Gáborka kevésbé nyugisabb, (némely dologban merészebb)Kép de könnyebb vele mégis, mint Bonival volt anno..de tudom annak is az okát h akkor miért volt nehezebb.

NÁlunk is volt-vagy lesz szüreti mulatság meg ilyenek, de mi nem szoktunk ilyenre meg hasonló rendezvényekre menni..tudod én már csak ilyen kis különc vagyok..

TÉMA:csajok látta vki a naplót tegnap?otthonszülés riportját, én csak a felét láttam! vélemény..

Jucu!jobbulást neked!

most megyek utol kell érnem magam végre.. Kép

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Évi!

jól áll neked a "babázás" nagyon aranyos a picurka! Flóra nem mondta most h tesót szeretne?

Remélem én is h sikerült Flóra figyelmét elterelni, szegény tényleg most döbbent rá, h anyuci nem marad ott vele..de ezen is túl lesztek hamar..

azt a huzatot ne hagyd holnap otthon!! :lol: :wink:

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Sziasztok!!!
Kép
Remélem nem riasztottam el senkit.... :oops: ... kicsit felszívtam magam a nevelés- témával.... :oops:

Másik téma: otthonszülés... :? megmondom őszintén, kemény véleményem van erről is.... :roll: :oops:
Elítélem azokat a szülőket, akik a saját önző fejük után menve bevállanak ilyen kockázatot. :oops: És ugye nem is otthonszülés volt az eset, hanem "nem kórházban szülés" = születésház.... :? Elítélem Geréb Ágnes és csapatát is, hogy nem rendelkeznek megfelelő háttérrel. :x Mert bizony egy kórházban meg tudták volna menteni a kicsit. :oops: ill. nagyobb esély lett volna rá... mert ugye a mai kórházi körülmények.... :shock: G.Á. csapatának nem szabadaott volna elhitetni olyat a szülőkkel ami nem igaz, de bizony a szülőknek is jobban meg kellett volna gondolniuk ezt a döntést. :cry: Nagyon jó, felszerelt kórházak vannak már, szupi, csodaszép, hangulatos szülőszobákkal, jófej dokival, szülésznővel, stb 8) .... , itt az István, Tétényi, és már a Sote I is szuper :wink: ....és még biztos lehetne sorolni.... ha vkinek van annyi pénze, hogykifizessen egy G.Á. szülést, akkor talán magánkh-ra is futotta volna.... :roll:
Sok sok nőnek van negatív tapasztalata szülésről és egyéb más beavatkozásokról, mégis kh-ba megy, ha olyan ellátásra van szüksége, főleg ha egy másik élet is tőle függ.
Én soha nem azt néztem, hogy nekem mennyire kényelmes a kh, hanem hogy a dokik szupik legyenek, megbizzam bennük, a csapatban és a kh felszereltsége legyen megfelelő, ha bármi van, jó kezekben legyünk. :) Csilla tudja, mit éltem át a 37. héten Gabival a pocimban, és mennyire nehéz döntés volt, de mertem lépni mindkettőnk érdekében és a 38. héten orvost/kh-at váltottam. Máig a Sote I-et tartom a legjobbnak, pedig nem volt pozitív élményem a szülőszobai létemről, 5-6 doki vizsgált és fájdalmasan, embertelenül a legtöbb.... és csaszi lett, és semmi se úgy alakult, mint terveztem-szopi,stb...- , de ha ott akkor nem lépnek, lehet Gabi nem lenne most velünk, ki tudja, belegondolni se merek, mi lett volna egy "bababarát" kh-ban, ahol "lazábbak" , észre se veszik hogy gond van, hisz lehet a ctg pont akkor nem lett volna rajtam, mikor esett a szívhang egy pillanatra.... nem részletezem, értetitek úgyis. :oops:
Ettől még nem vagyok ellene a bababarát kh-aknak, vízben vajúdni, labda, stb... biztos jobb lett volna.... de bármi történik, maradok a Sote I-en, beszéltük Gáborral, ha kell, lakcímet változtatok, hogy oda tartozzam. :wink:

:oops: :oops: :oops: Remélem nem off-olom a topikot!!!! :oops: :oops: :oops:
Kép
Évi,
sajnálom Flórát!!! És téged is!!!! :oops: Nehéz ez, de az ő javára válk, később már tök jó lesz, jól fogja magát érezni, és majd Ő akar oviba menni, akár hétvégén is. :wink: :lol: Az anyu-tárgy szuper ötlet!!!! 8) Csak tényleg ne hagyd otthon. :wink: :lol:
Édes a keresztlányotok, és a kisfiú is nagyon szép. :P Flóra is hogy örül a picinek, hogy ölelgeti :P annyira édes!!! Tényleg nem követeli a tesót??? :lol: Me' ezek után.... :lol: simán!! :wink:
Tök jól volt megcsinálva a hajad!!! 8) És nagyon jó ez a szőke. 8) Szerintem neked ez a szín áll a lejobban, olyan természetes. 8)
Kép
Színváltáson gondolkodom ám úgy két hónapja :roll: , csak nehezen cselekvő típus vagyok :? , mindent alaposan átgondolok azt hirtelen drasztikus :shock: változtatást viszek végbe. :lol: Igazából barnát szeretnék, világosabb, vöröseset. :) Voltam fodrásznál, és olyan rövidre vágta, hogy ezzel a vörössel tiszta pumukli lettem. :shock: Ezért gondolom, hogy talán itt az idő átfesteni.... :wink:
Kép
Ildi,
hugigyártás még a jövőben sincs, csak az álmaimban. :cry: Én annyira szeretnék még egy gyereket!!!! :oops: Lehet visszamegyek melózni janban, és ha elegem lesz, csinálunk egyet Gáborral. :wink: Megcsinálni nem nehéz :lol: én már attól teherbe esem, ha egy pasi megmutatja :lol: . Gábor most hallani se akar róla, mert neki hatalmas :shock: gond :shock: Gabi is :x ...egy olyan apának, aki alig foglalkozik a gyerekével :shock: ... hát mindegy, becsapni nem akarom, simán ki tudnám játszani és megcsináltatni vele a másodikat :lol: de az nem én vagyok. :oops: Így marad a várakozás..... :wink:
Kép
Jucu,
gyógyulj, ezer angyalka küldve nektek, hogy rendben legyetek!!!!
Kép

Kép
dianab

Sziasztok!

De jó,hogy előkerültetek.

Évi ,
ez a baba nagyon aranyos,és tényleg jól áll a kezedben. Flórának is kell már kistestvér az tutti,nézd meg milyen áhitattal néz arra a pici babára.

Ovit sajnálom. :? Juditnak igaz van.
:?teljesen természetes a reakció.
Kispárna huzat jó ötlet.

Akkor nem unatkoztatok hétvégén. :D

Csilla!
Ez egy nyílt felhívás volt :wink:

Nem láttam a naplót.

Az otthonszülésről már leírtam egyszer a véleményem egy zárt topikban,de átmásolom:
[quote]i írta:gazából én annyira kivülállónak érzem magam ebben a témában,hogy nem tudok egyik oldal mellett sem állást foglalni. Sokkal több információra lenne szükségem ahhoz ,hogy tisztán lássak. Én most úgy érzem magam,mint a parlamentben mikor szavaznak a képviselők,és most tartozkodom. Nem szeretek elhamarkodottan ítélkezni,meg kell hallgatni mindkét fél érvelését,mindkét oldalon vannak igazságok és hazugságok,most pedig mikor tényleg tragédia történt megy a sárdobálás és az egymásra mutogatás.Na én ebben nem akarok résztvenni. A szülőket sajnálom,sőt a doktornőt is. Gondolhatjátok,hogy nem akart ő rosszat ennek a babának.Egyszóval,
nem ítélem el azokat a nőket,akik otthon szeretnének szülni,sőt valahol felnézek rájuk,hogy ezt be merik vállalni,mert valljuk be őszintén ma ez Mo-on ,ahol nincs meg a biztonságos háttér, eléggé kockázatos ,(és ezt ők is tudják. )
A másik oldalról viszont én inkább a kórházakban teremteném meg az "otthonszülés feltételeit".

Dia!
Na mostmár kiváncsi vagyok a fejedre,úgyhogy küldjél magadról egy privit lécci,vagy ide is felrakhatod magad,de lécciiiiii!!! :D :D :D
mi az hogy levágattad a hajad és meg se mutatod? :?

Örülök,hogy leírod mindig és ilyen hosszasan a véleményed!

Judit!
Nagyon nagyon kivi vagyok a képregényedre!Olyan jókat ki tudsz kitalálni.
Örülök,hogy jelentkeztél!
Milyen volt a heted? Voltak melléfogások? :wink: remélem nem voltál sűrűn Ms B.
Ja és köszönöm a biztatást! :D

EDIT!!!Hol vagy?????

Jucus?Jobb már a helyzet?

Pusz-pusz:Ildikó
ilgya1

Sziasztok!

Máté üzeni:
Kép

Ildikó
köszi a hiányolást! :D Nem volt időm jönni. :( Pénteken felvonatoztunk Pestre Mátéval apához,aztán vásárlás.Szombaton tartottuk a névnapokat,valamikor este estünk haza,vasárnap vendégek,ma meg be kellett mennem a munkahelyemre.Röviden ennyit az elmúlt napokról! :wink: De ti sem unatkoztatok ha fesztivál és buli is volt! :lol:

Judit
nem semmi hogy neked mi mindenre van energiád! :shock: Kíváncsi vagyok nagyon a könyvecskére! :D

Dia
Munka megvan,vagyis most már kiderült hogy intenzív osztály. :shock:
Kíváncsiak vagyunk a hajadra! :wink:
Kistesó biztos jönni fog ha jönni akar! :wink: Drukk hogy apa minél hamarabb meggondolja magát! :wink:

Csilla
Otthonszülés:Én nem vagyok az otthonszülés ellen,de szerintem Mo-on nincs hozzá felkészültség komplikáció esetén.
Én szörnyen éreztem magam a kórházban,hiába volt egy jónak mondott kórház.Én nem is a szüléstől hanem a kórházi lét miatt készültem ki teljesen. :oops: (de azért a következő gyerekemet is kórházban fogom szülni)

Évi
aranyosak a képek a pici babáról,nem csoda hogy Flóra végig mellette volt. :lol: Kistestvér Flórának??? :wink:

Jucu
jobbulást!Gyógyulj meg minél hamarabb!(mostmárvégreaztán) :wink:

Na megyek,hajnali 4-kor keltem,ki vagyok purcanva,csodák csodájára Máté délután elment anyukámékkal,holnap reggel megyek érte.Úgyhogy most alszok egy nagyon nagyot! :wink:

edoci

Hello!

Ok, Ildi, lesznek képek!! :lol: Talán ma Gábor lefényképez, ha idően hazaér és nem lesz semmi extra.... :? Gabi még mindig beteg, majdnem kilábaltunk, erre mindketten újra vissza, de jobban, Gabi belázasodott, én meg mozdulni nem bírtam szombaton a fájdalmaktól. :? Mindenem fájt. :shock: Péntek óta minden nap lázas Gabi, tegnap már elvittem a dokihoz, de még nem adott rendes gyógyszert, csak még több homeosat. Remélem most már jobban leszünk. :wink: Ha ma is lázas, el kell vinnem újra a dokihoz, azt mondta, akkor már szövődménye van. :shock: De hogy mitől??? :cry: Nem járunk sehova, és mindent megtszek érte. :cry: ...... nem értem. :cry:

Judit,
klassz a könyv ötlet!!! 8) Én is kíváncsi vagyok rá!!!! :wink: Hogy neked mi mindenre jut időd. :shock: Na ezért tartalak szupermaminak. :lol: A sok jó dolog mellett eltörpülnek a balfácánkodások. :wink: 8)
Hisztikönyvekből jutottál vmire??? :roll:

Edo,
intenzív osztály???? :shock: Az nagyon gáz, nem? Vagy jó lesz egyenlőre? Mit határoztál?

Örülök, hogy leírjátok a véleményeteket az otthonszüléssel kapcsolatban. :) Csilla???? A Te véleményed??? :roll: :wink:

Kép
dianab

Kép

Dia
Gabinak:jobbulást!
Kép
Remélem ma már nem lesz lázas!(s persze te is gyógyulj meg)
Igen,elég gáz az intenzív,de már dolgoztam ilyen osztályon.Nehéz az biztos.Kénytelen vagyok elfogadni,aztán remélem még szabi alatt összejön a kistesó! :?

Lassan indulok Mátéért,csak közben arra gondoltam hogy ha már nincs itthon lehet elmegyek előtte a kozmetikushoz és még megcsináltatom a körmömet is mert tegnap az egyik kettétört. :?
Elvégre nekem is jár ennyi hogy rendbetegyem magam! :wink:
Kép

edoci

Edit!
Ez igen...
gondolhattuk volna,hogy Máté napoztok :oops: és jól sikerült a buli?

Kialudtad magad? :D
Nekünk asszem egyszer(vagy kétszer??? :oops: ) vitték el a Dávidot anyósék éjszakára,azóta se :D :D :D

Sikerült eljutnod kozmetikushoz?ÉS körmöshöz? Van műkörmöd különben?

Dia!
Ti szegénykék! Hát tényleg gyógyulgassatok meg!!!Ez egy ilyen időszak,apa is hazahozhatja a betegséget,nem kell ahhoz elmenni sehova,vagy jártok közértbe is,nem? :oops: na mindegyj,sok sok gyógytündér repül felétek!!!
Különben nekünk is folyik még az orrunk,szerencsére láz nincs. Igaz én viszem őket mindefelé,hadd erősödjön az immunrendszerük alapon :lol: :lol: :lol: nem is csodálkozom,ha valamit összeszedünk.
Várjuk a képet!

Ma is játszótéren voltunk délelőtt,nagyon szép idő van,megyek is le velük megint,ha Dávid felkel.

Puszi:Ildikó
ilgya1

ILDIKÓKép

Jól sikerült a buli,ahhoz képest hogy mindenki délre ígérte hogy jön (tesómék,apukámék,férjem-ő dolgozott),4-kor még sehol senki nem volt :shock: Majd teszek fel képet is.

Nagyjából,köszi kialudtam magam.
:lol:
Kép
A kozmetikushoz is sikerült eljutnom,pont nem volt nála senki,úgyhogy még csak vissza sem kellett mennem.Délután pedig a körmömet csináltattam.Régen volt műkörmöm,aztán egy darabig nem,most pedig az esküvő előtt megint csináltattam.Biztos ami biztos szép legyen.Bár azt mondják tök jó körmöm van,önmagában is tök erős. :wink:
Ja,eddig a drága párom nem vette észre hogy voltam kozmetikusnál,meg körmösnél... :oops: :? :twisted: (de majd ha belenéz a pénztárcájába... :lol: )
Délután az anyukáméknál a szomszéd gyerekek jöttek át 5-en!Megvolt a társasága Máténak.A legkissebb gyerek még nincs 1 éves.Olyan édes volt Máté ahogy terelgette! :lol:

Na megyek eldugulok................

edoci

Sziasztok!!

Csilla:
Én sem láttam a naplót vasárnap.

Otthonszülés:

én nem szülnék otthon, még akkor sem,hogy tudom milyen rossz volt a kórházban töltött pár nap.
Nekem bíztonságot adott, hogy ha baj van akkor tudnak rajtunk segíteni!
Nem ítélem el azokat akik otthon szülnek, az ő döntésük/felelőségük.
Flóra kaposvári kórházban született, nem volt túl otthonos a szülőszoba, de volt benne egy francia ágy, és volt szülőszék is.igazából ezek a dolgok egyáltalán nem voltak fontosak,úgy elvoltam foglalva a fájásaimmal:)
a kórterem tiszta volt, a fürdő meg rémes...

Flóra nem mondta, hogy most azonnal kell tesó:) Amúgy is nagyon szeretne tesót.

Dia:
Flóra reggel sirdogál csak,a nap folyamán nagyon jól érzi magát:) Vannak barátnői is...
Majd megszokja szegénykém, hogy nem vagyok vele mindig. Persze, hogy furcsa neki 4 évig a nap 24 órájában velem volt, még nekem is furcsa, hogy nincs itthon, de tudom , hogy nagyon szeret ott lenni, az óvónénik is szeretik, Csinibabának hívják, mert minden nap másik szoknyában van:):)
anyu-tárgyat nem hagytuk azóta itthon:)

Köszi a haj dicséretet! Anyu fodrásza csinálta(amíg otthon lakatam hozzá jártam) Olyan jól csinállja a konyokat, hogy utánna még 2 napig meg van:) Pedig alszom is:)

Bátran vágj bele a hajfestébe!! Nekem is mindig más a hajam. Ma megyek festéket venni, szerintem most sem lesz olyan mint volt:)

Jucus remélem meggyógyultatok???

Judit:
Köszi a bíztatást!! Könyvre én is kiváncsi vagyok!!

Én sajnos lemaradtam a köszöntésről :oops: :oops:

Máténak:
Kép

Dia: jobbulást!!

Edit:
:) jól tetted, hogy elmentél kozmetikushoz, meg körmöshöz is!!

Szóval flóra reggelente sirdogál az oviban.kitalálja , hogy mikor menjek érte :arrow: délben, ebéd elött stb. De erős vagyok és nem hagyom magam :arrow:alvás után megyek érte.
Tegnap kapott egy babát az apjától, hogy legyen kivel menni az oviba. Azóta is cipeli mindenhova :roll:
Azért kapta, hogy ne legyen egyedül az oviban :wink:

Tegnap reggelre nekme is nagyon fájt a torkom :cry: Náthás is lettem, most már a fejem is nagyon fáj :x
Várom, hogy jöjjenek bekötni a kábel tv-t :roll: nem tudom mikor szándékoznak ideérni :?:

Ildi:
kápszta fesztivál jó volt??
nem vagytok betegek??

A múlt héten én is bezséltem a Mónival már nincs sok hátra, nemsokára meglesz a baba :lol:

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Vártam a sok képet...erre semmi,na de lányok! :shock:

Edit!
Először az üzi második részét nem tudtam elolvasni,kiégetted a szemem :x :wink: :D most olvasom újra kijelölve......
rájöttem miért írtad ilyennel,nehogy apa észrevegye a pénztárcáját-hú de jót röhögtem :lol:

Na már remélem nem sokat kell várni hogy Máté a saját tesókáját terelgesse.... :D

Amúgy mit is kell neked csinálni az intenzíven?

Évi!
Remélem jobban vagy már így estére! De azért küldünk gyógytündéreket,mint régen :wink:

Jó volt a kápsosztafeszt.
Feltegyek egy pár képet?
Na jó meggyőztetek.
Ilyen kis kuckók voltak kialakítva és cégek vagy magánszemélyek akár főzték a finomabbnál finomabb kápsztás ételeket,amit később meg lehetett ocsón venni,meg voltak VIP jegyek is.
Kép
Kép
Kép
Kép
Benke Laci bácsi volt a zsűri elnöke:
Kép

Előtte való nap meg tök jó gyerekprogik voltak:
Dávid itt éppen káposztát fest.
Kép

Dia! Gabi hogy van?
Judit! Te dolgozol?
Csilla???
Jucu???

Ildikó

ja még egy kalapos csajt is kaptok: Kép
ilgya1

Ildikó
Akkor mostantól csak pirossal írok hogy ki ne égjen a szemed! :wink:
Nagyon jók a képek,tényleg jó lehetett a káposztafeszt.Kár hogy nem tudtam hogy lesz,megnéztem volna! :lol: Dávid nagyon ügyesen fest a káposztát! :lol:
Kalapos csaj: Kép
Intenzív:én egy olyan részlegen lennék ahova szív és mellkasműtött betegek kerülnek a műtét után,ki milyen állapotban.Ott fekszenek a betegek,tetőtől talpig tele kütyükkel,némelyek lélegeztetőgépen,stb.Őket kell ellátni.

Évi
Köszöni szépen Máté! :D
Jó hogy ilyen erős vagy és nem engedsz Flórának!Én biztos nem fogom bírni és engedek neki.Bár a napokban arra a következtetésre jutottam hogy ebéd előtt haza fogom hozni. :oops:
Mi is biztos fogjuk a macit vagy a kutyust cipelni az oviba! :lol:
Jobban vagy már?Meggyógyultál?

Nekem napok óta megint rendetlenkedik a gyomrom. :twisted: Most megint vissza kell fognom magam kaja ügyben. :roll: Pedig úgy örültem hogy egy ideje "csendben" volt! :(

Ma este indulunk Bükfürdőre,vasárnapig ott leszünk! :lol: Úgyhogy igazoltan leszek távol,remélem addig sokat írtok!

Képek:
Ezt a tortát én csináltam,kicsit béna lett,de nem túl gyakran csinálok tortát :lol: Kép
Kép
Kép Kép

edoci

Én a zongorára tippelek :D
ilgya1

sziasztok

csajszik irok estére..bocsi mindenkitöl h eltüntem..igazoltan voltam távol..

most kicsit migrénes állapotba vagyok..és még vezetnem is kell..

nem elfelejteni addig ám... :wink:

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Edit, nagyon szuper lett volna,ha eljöttök :D majd jövőre :D

Mit akarsz ettől jobb tortát?,tök jó! :D
Máté tiszta szőke herceges a második képen :D

Jó pihenést Bükkfürdőn,hátha a pocid is rendbe jön.sok sok +++++

Judit!
Ezt még lehet fokozni? :D nagyonnagyonnagyonnagyon szépek! :wink:

Ma nagyon türelmetlen vagyok :oops: angolon voltunk délelőtt meg okmányba,de kész voltam. Réka az angol végére elálmosodott,nem akart aludni a hordozóba,nyűglődött;Dávid meg nem akart eljönni ,alig bírtam elkapni,hogy feladjam a cipőjét,aztán a kocsihoz menet is volt egy küzdésünk...aztán nem kötöttem be az ülésbe,(közel lakunk)erre látom egy hapi integet,lelassítok,mondja,hogy nincs becsukva az ajtó a gyereknél(persze mert kinyította,nem csuktam be a gyerekzárat) :evil: na félreálltam,de már alig láttam az idegtől. Dávid úrfi eljátszotta a bizalmamat,ezentul,ha ide megyünk a közértbe akkor is befogom kötni az ülésbe :evil: :evil: :evil:
Még csak az kellett volna,hogy kiessen a kis hűlye.
NA aztán micsoda krokodill könnyek,pedig nem bántottam,csak kicsit durvábban raktam be az ülésbe,és akarata ellenére bekapcs.....te jó ég,már majdnem megsajnáltam...de kitisztlut az agyam,mikor elkezdett mama után sírni. Mamához akarok menni! Aztán anyukámhoz akart menni!
Réka mindenközben próbált aludni :shock: :shock: :shock: na ezektől féltem egy kicsit mikor terhes voltam :D Mondjuk,ha nem vagyok türelmetlen,akkor nem ez történik,de valahogy ilyen szar hangulatom volt már reggel óta :roll:
Szerencsére Dáviddal lehet beszélni és simán tudtunk volna valami kompromisszumot kötni,de egyszerűen nem volt idegzetem...
Lesznek még ilyenek tudom,de eddig le tudtam kezelni,csodálkoztak is a környezetem,hogy merek elindulni a két kicsivel ennyi helyre. :D

Ildikó
Na jól kipanaszkodtam magam. de ez jól esett már nem is vagyok feszült :D :D :D jó kis terápia. :D
ilgya1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?