Sziasztok lányok!
Most végre végigolvastam az emúlt egy hét történéseit
Épp itt ülök a munkahelyemen, lejárt a munkaidőm és Ákost várom, aki csak fél ötkor fog jönni, de én szorgalmasan megvárom őt, hogy együtt mehessünk haza
Pipocska:
Én is szoktam olyat érezni a köldökömnél, amit írtál valamelyik nap! Mintha belül lenne egy képzeletbeli köldököm, amig néha valaki húzogat. Nem nevezném fájdalmasnak, csak kellemetlen inkább. Nem tulajdonítottam neki semmi jelentősséget, mert az orvosom azt mondta, hogy bármilyen kisebb fájdalom normális ami nem menstruáció-szerű és nem erősödik.. gondolom húzódik valami belül ahogy tolódik felfelé a méhünk és a belső szerveink
A rémálmok néha nálam is jelentkeznek, totál meg tudom érteni.. de ez semmi, mert Ákosnál is!
Azt hallottam, hogy terhesség alatt a férfiaknál is lejátszódik bizonyos fajta hormontermelés, mintha picit ők is terhesek lennének.. elképzelhetőnek tartom
És azt is, hogy a hormonoknak köze van az álmokhoz, mert amióta terhes vagyok sokkal intenzívebben álmodok, mint előtte normális esetben.
Johanna:
Úszni én sem merek menni (pedig szeretek), mert télen egyébként is mindig lebetegszem (vizben sokkal jobban terjed minden), arról nem beszélve, hogy ilyenkor mindent összeszed alulról az ember, de ha ez még nem lenne elég, tele van állatokkal minden uszoda, és félnék hogy hasba rug valaki (volt már ilyen régen, csak akkor még gyerek voltam..)
A sex-el sajnos msotanában én is igy vagyok
Volt egy rövid időszak, amikor úgy tünt, hogy megtáltosodok, de most az utóbbi egy hétben kezdem úgy érezni, hogy "bármit csak sexelni ne kelljen".. nyügös vagyok a pocimra, nem tudok vele kényelmesen ülni sem, feküdni sem és folyton fáj már a gerincem.. mondjuk nálam a hátam is beleszól a sex-dologba azt hiszem
Fejeske:
A visszereket a lábadon mindenféleképpen mutasd meg orvosnak! Terhesség alatt sok nőnél jelentkezhet ilyen, de ezt feltétlenül tudnia kell a védőnőnek, orvosnak, mert lehet, hogy kezeltetni kell valamivel. Szerintem az, hogy estére elfáradsz teljesen normális
Én is mosott rongy vagyok estére és örülök, ha fekhetek.. mostanában ezért is nagyon jól esik, hogy filmet nézhetek esténként párommal
A kávéról azt mondják, hogy nem a babának árt, hanem a mamának, mivel a terhesség alatt hajlamosabbak vagyunk a magas vérnyomásra. De van olyan nő is, akinek szinte előírják a terhessége alatt a kávét, mert annyira alacsony a vérnyomása és csak mégalacsonyabbá válik.. ilyen vagyok én is, bár nem írták elő a kávét, de mivel ez az egyetlen dolog, amivel picit fel tudom nyomni a vérnyomásomat, néha bizony megiszok itt bent egy jó erős kávét, ha már nagyon nem bírok magammal.
Vikó (és mindenki más is):
A hanyattfekvés alapvetően és elsősorban a kismamának nem egészséges, mert ilyenkor a baba nyomja a vesédet, a petefészkedet, a hólyagodat és a beleidet is.. és ami ennél is rosszabb: elszorítja a hasi verőeret, ami viszont létfontosságú dolog.. ezért érzi az ember eleve kényelmetlennek, mert nehezebben áramlik ilyenkor a vér belül. Nem is ajánlott a háton fekvés, én sem nagyon szoktam. De persze pár percet kibírok úgy (pl. EKG, ultrahang alatt, vagy ilyesmi).. de sosem jó érzés.
A vizeletre én azt tudom mondani, hogy szerintem ne aggódj, előfordulhat, hogy valakinek csak azért találnak több üledéket, mert előtte lévő nap pl. sokkal több gyümölcslevet ivott, mint vizet és a vese kevésbé folyékonyat választott ki. Nekem azt mondta a dokim, hogy a vese működése lehet az egyik nap 90%-os, a másik nap 120%-os.. attól függően, mit ittál, mit ettél, mennyire vagy fáradt. Szóval semmi ok az aggodalomra!
Akiren:
Nem akarok okoskodni, de szerintem amit a Sprektumon mondtak az egy picit hülyeség
Unokatesóm 90-60-90 volt szülés előtt és mégis annyira megviselte, hogy utána még két hónapig látszott rajta.. a másik gyereket meg világra hozta seperc alatt.. szóval fene tudja.. de pl. tudok egy nőről, akiről a 90-60-90 nem mondható el (inkább 60-60-60), és valami 20 perc alatt érkezett meg mind a 3 gyereke.. mondjuk az igazság az, hogy nem sok 90-60-90-es nőt ismerek, a barátnőim többsége átlagos testalkatú normális nő
Persze csak semmi előítélet, de a plázacicákat kerülöm
Valószínüleg ez nem ezen múlik, hanem azon, hogy mit hogy örököltünk belső felépítésben szerintem. Lehet valaki nagyon jó belső felépítéssel csontsovány vagy iszonyú kövér is, és lehet rossz felépítésű.. nameg van egy csomó tényező, ami közbeszólhat! Pl. ha születik egy 4 kilós babád.. nem lehet egyszerü megszülni
Azt sem tartom valószínünek, hogy a szélesebb csípő sokat számít, mivel nem a csípő szélességén múlik, hogy tudsz tágulni a szülés alatt.. hanem inkább az izmok lazaságán.. ami pl. javítható intimtornával, vagy úszással (állítólag).
Pizzamama!
Örülök nagyon, hogy visszajöttél! Hiányoltalak picit
A férfiak miatt pedig cseppet se aggódj! A lényeg, hogy te és a babócád jól vagytok!
Lányok én úgy örülök a hónak.. szar közlekedni benne, de olyan szép és hát a télhez tartozik! Már várom, hogy a babócám pár éves legyen és szánkózhassunk és korizhassunk együtt télen.. habár én szeretek hóembert is építeni
4D ultrahangról:
Akik azt csinálják, természetes, hogy ajánlják, hogy 3-4-szer menjünk el, hiszen nekik annyiszor 10 ezer Ft-okat fizetünk érte és ebből élnek. Viszont sokan fölöslegesnek tartják, ugyanis nagyon sok dolgot a sima UH-ból ugyanúgy meg tudnak mondani, mint ebből. A szonográfusok értenek hozzá és tudják mit látnak. Ez nekünk ilyen csoda, nekik nem. Sokan azt mondják (és én egyetértek velük), hogy akkor érdemes elmenni, amikor az ember már picit előrébb van (24. hét körül, vagy után), mert akkor már látszik a kis arca a kisembernek és határozottan emberi mozdulatai vannak, már kicsit húsosodik is.. unokatestvérem mindkét babájával a 30-34. hét között volt és azt mondta, hogy nem bánta meg, hogy nem ment korábban, igy ez felejthetetlen jó volt mindkét alalommal.
Drika: köszönöm a telefonszámot! Jövő hét kedd magasságában felhívom.. csak puszta kiváncsiságból
Pipocska ismét:
Megadom a telszámomat ha gondolod és ha nagyon aggódsz hívj fel
hihi
De igyekszem jönni ígérem, csak néha annyira fáradt vagyok mire hazaérek, hogy képtelen vagyok már a gombot is megnyomni a számítógépemen, innen bentről pedig ritkán tudok netezni mert sok a munkám általában..
A találkára még mindig várom az e-maileket! Február első heteiben elkezdek helyszínt keresni és természtesen továbbra is várom azoknak a jelentkezését, akiknek van ötletük helyszínnel kapcsolatban. Eddig teázóról volt szó, ami nem rossz ötlet! De én inkább olyan helyet javasolnék, ahol kaja is van
Mircimama:
Nem is tudtam, hogy a Hepatitist igy veszik le.. nagyon cseles!
De szerintem jó ez igy, mert ha véletlenül fertőzött valaki (ki tudhassa aztatat), akkor a babóca tényleg megkapja az oltást ellene és nem lesz baja.. legalább is én így hiszem
Szerencsére elég ritka betegség Magyarországon egyelőre, úgy tudom..
Nekem az AFP előtt azt mondta a doki, hogy "félig-éhgyomri".. ne egyek zsíros dolgot előtte. Én ittam egy mézes teát és kész, hogy legalább rosszul ne legyek.. utána meg egyből behamiztam két banánt
MjMóni:
Nálam is hasonló volt eddig a Kiskrampuszka mozgása, az utóbbi 3-4 napban minden nap éreztem, de állítólag az is teljesen normális, ha még pl. a 18-20. hét körül is pár napig nem érzi az ember, mert előfordulhat, hogy épp befelé fordul. Ráadásul egyéni érzékenységtől is függ.. nálam korán jelentkezett nagyon a dolog eleve, de simizéssel és kaparászással kezdődött, viszont mostmár néha tényleges magzatMOZGÁST érzek odabent.. szuper érzés!! Viszont ne aggódj ha nem érzed pár napig, előfordul még ilyenkor
Gondolkoztatok már azon, hogy hogy fogtok pisilni a 30. hét körül? Én már most nehezen ülök le néha a WC-re
Az hagyján, de előredőlni már nem tudok két hete...
Vikka:
Ezt én is olvastam, a kötelező kenetvételt! És szerintem is nagyon fontos. Én most elmondom nektek, hogy nemrég volt egy kis folyásom (ami nem volt éppen fehér) és adott rá a doki egy hüvelytablettát, amiből kettőt használtam el és elmúlt. Nagyon fontos, hogy az ilyenek ki legyenek kezelve. Azt mondta, hogy amint látom hogy egy picit is ilyen folyásom van, azonnal használjak egy ilyet, mert a fertőzések visszatérhetnek.. és a durva az, hogy nem feltétlenül a párunktól kapjuk el, hanem a wc-ülőkékről, wc-papírról, stb.. terhesen úgylátszik fogékonyabb vagyok erre, mert nekem ezelőtt SOHA nem volt semmilyen ilyen jellegű fertőzésem.. (kop kop lekopogom). Remélem mostantól már problémamentes leszek ilyen téren is
Na most megyek, mert találkozom a gyermekem leendő keresztmamijával
puszi nektek, hétvégén is jövök
hanee (17+2)