Csics,
Nagyon ügyi Petike!
Sterilizálás,
Igaz mi csak cicibõl eszünk, de a fejõkémet én minden használat után kifõzöm. Egyébként a játékait viszont nem szoktam nagyon fertõtleníteni, kb. havonta mosom el-ki õket egyszerû mosogatószerrel.
Micrózással kapcsolatban, én úgy hallottam, hogy a micro azért nem jó, mert nem egyenletesen melegít, azaz egyes részek forrók lesznek így bizonyos vitaminok károsodnak.
Csak egy kérdés a kajcsis táblázattal kapcsolatban: ha azt mondják, hogy a kukorica is allergizálhat, akkor miért írják, hogy 6 hónaposan már kaphat kukoricapelyhet?
Kataa,
Örülök, hogy javul a koszmó, elvileg pár nap alatt el kell, hogy mulassza.
Gumicukor,
Ez az AJA ismerõs, Lili akkor szokta mondani amikor elkezd sírni.
Hû ez az otthoni munka nem lesz egyszerû gondolom.
Azt hiszem mi egy cipõben jártunk tejcsit illetõen. Nekem is volt-van bõven tejem, én is ajánlgattam mindenkinek. Elsõsorban a családban született koraszülött kisbabának, de a szülõk elhárítottak, azzal az indokkal, hogy õk már ráálltak a tápszerre, most már nem változtatnak. Azért ez engem is kiborított. Nagyon sajnáltam azt a kisbabát, mert annyira adtam volna neki. Persze pénzt én sem kértem volna érte. Azóta kapott több baba is a tejcsimbõl és senkitõl sem kértem pénzt, valahogy ez nekem olyan természetes volt így. Szóval teljesen meg tudlak érteni.
Az elsõ találkozó képeit a Westend topicban találod
.
Nekünk csak ékszerteknõceink vannak, azok aztán végképp le vannak korlátozva az akváriumukba
.
Bukás:
Nálunk is probléma volt ez az elején. Lili minden evés után bukott, hol többet hol kevesebbet. Aztán úgy 3-4 hónapos korára valahogy ez szép fokozatosan elmúlt. Most már egyáltalán nincs. Tudom ajánlani az olyan etetést, hogy a feje feljebb legyen mint a popsija. Illetve nálunk nagyon bevált, hogy evés közben többször is felvettem büfizni. Azt írják a könyvek, hogy max. fél éves korára el kell hogy múljon minden babánál, ha nem akkor azt azt hiszem refluxnak hívják akkor ezt a betegséget. Ilyenkor már dokihoz kell fordulni, azaz gasztoenterológushoz (õk amolyan belgyógyász féleségek, nem tudom pontosan behatárolni, de a párom is ilyen dokihoz került amikor a lisztérzékenységével kezelték).
Sasha,
Próbálj néhány csepp tejcsit belecseppenteni a szemébe, ha nem javul akkor szerintem nézesd meg dokival. Nekünk amikor egyszer volt, csak a szemcsepp segített, de az 1 nap alatt.
Most, hogy ilyen bizalomgerjesztõket írtok a bölcsõhalálos topicról akkor én inkább nem nézek bele, nem akarom a szépen alakuló karácsonyi hangulatomat elbaltázni
.
Szoptatás:
Nagyon nem akartam hozzászólni ehhez a témához, de leírom a mi helyzetünket csak érdekesség képen. Szóval az anyukámnak amikor én születtem, rengeteg tejcsije volt, lakott mellettünk egy másik baba, így anyukám vállalta, hogy megszoptatja azt a babát is amikor kell. Régen persze nem voltak fejõgépek, fejhetett volna kézzel, gondolom nem veszõdött vele, inkább annyi idõ alatt megetette a kisbabát. Aztán amikor a nõvéremnek születtek kisbabái akkor neki viszont kb. 3 hétig volt teje, pedig fejt, de mégis elapadt. Aztán született nekem nemrég egy Lilim
és nekem viszont rengeteg van. Én szerencsének tartom, mert nem kellett érte igazából tennem semmit, szülés utáni 2. nap már 200 gr-ot fagyasztottam le a kórházban. Szerintem ez nem örökölhetõ, mert akkor a nõvérkém miért nem tudott szoptatni? Pedig nagyon akart, kicsit depis is lett miatta, hogy nem sikerült. Élete legnagyobb kudarcának tartja
.
Nyuszi,
Édes lehetett Emi kifelé fordítva a kenguruban
. Egyébként mi is apucival járunk és mi is a babakocsi és autósülés variációt szoktuk használni, már csak azért is, mert Lili általában elalszik alatta és így amikor végzünk, nem kell felébreszteni a kocsiba beszálláskor. Hátról hasra? Ez igen
! Nálunk ennek semmi jele, viszont a legújabb, hogy fekvésbõl akar felülni, állandóan emelgeti a fejét.
Pulykát én sütök karácsonyra, de nem egészet hanem csak egy óriás mellet. Fehérboros bazsalikomos mártással, tegnap meg is vettem hozzá a friss bazsalikomot. A Tescoban láttam elég szép egész pulykákat tegnap, igaz itt a Szentmihályi úton.
Nagyon kedves képeid vannak, látom jó adag karácsonyi hangulattal tértetek haza
.
Dokival kapcsolatban, én mivel elég közel van a rendelõ, így el szoktam menni a dokihoz, mert általában egy méreckedés is mindig aktuális, de ha beteg Lili akkor ki szoktam hívni, ilyenkor én is adok neki pénzt.
Puszi,
Ilke