Új privát üzeneted érkezett!

Kedves lányok !

végre sikerült bejelentkeznem a Herczeg dokihoz.
holnap du 3/4 3-ra megyek felmérni.
nekem a pocak keményedésre a magnéziumot javasolták. a kalcium is jó, de az álmosít és bágyadtabbá tesz. ha pl.vezetsz akkor óvatosan
bánj vele. nekem az első szülésemnél a gátvarrás horror volt. a végén már nem bírtam és ellöktem a doki kezét, hogy vagy ad valamit vagy hagyjon békén. és ekkor nagy kegyesen befújt Lidocain sprayyel és úgy már elviselhetőbb volt.
most már edzzem a gátam és inkább repedek egy picit de vágni csak akkor engedek ha túl nagy lesz a Kisbence hozzám képest. Roland fiam 3kg55dkg és 54 cm volt, én pedig nagyon szűk csípőjű vagyok és mégis kifért volna vágás nélkül is. de ez kényelmessebb némelyik orvosnak mert gyorsítja a szülést.elismerem sokszor szükség van rá, de engedjék meg, hogy a fenekemről én döntsek.
ha a baba érdeke miatt kell, akkor nem vitázom.
Kisbence
Kisbence

Kisbence!

Bocsi, hogy kötözködök: ne felejts el tükröt vinni a szülésre, és majd nézegesd magad két tolófájás között, hogy eldönthesd, kell-e a gátmetszés!

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Szia Ildi !

én csak egyszer szültem és annyi tapasztalatom van csak ez ügyben, hogy érezni lehet mennyire feszül a gát tájéka kinyomáskor és egy tapasztalt felkészült szülésznő is látja, hogy borogatással és maszírozással lehet segíteni a tágulás biztonságában. ne az orvos döntse el egyedül hanem a szülésznővel kell egyeztetni hogy mit lát ott? mindenhol azt lehet olvasni hogy jobb egy kis repedés mint egy vágás. sajnos én a mai napig ki tudom tapintani a heget / 15 éve szültem / és nagyon tartok tőle hogy ha vágnak megint akkor még nagyobb lesz és ne adj isten vadhús fog nöni mellette mint a barátnöimnél.
nem a fájdalomtól félek, hanem a következményeitöl.és csak bízni tudok.
Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

Csala! Remek volt a beszámoló. Egész meghatódtam, lehet, hogy csak mert már közeledünk mi is a vége felé? Persze elég lassan.Kép
Corynak kitartást a kórházhoz, és jó egészséget a babának is meg nektek is.

Szilvi! Köszi az infot, nekem nem görcsölt a hasam, de az orvos azt mondta pihenjek, mondjuk ez nálam azt jelenti, hogy nem takarítok mindennap, erre mondta, hogy ez azt jelentené, hoyg feküdjek egész nap, de most még nem lehet, meg nincs is semmi panaszom.Kicsit a medencecsontjaim fájnak, de talán ez is normális.

Tiduj!Gondolom fantasztikus lehetett Matildát látni! Vagy Annát?Kép

Beja! a mi kislányunk is hozta tegnap a formáját.Totál keresztben feküdt és hol az egyik oldalamon dudorodott hol a másikon. De nem rugdosott, csak nyújtozkodott.Nem kicsit volt aranyos, ahogy helyezkedett.

Mindenkinek kellemes napot!

Tikk
Tikk

Sziasztok!

Ma voltam doki néninél. Mindent rendben talált, méhszáj zárt, kiscica növexik. Mennem kell majd terheléses cukor vizsgálatra. Juj Kép
A műtő előtt kellett várakozni a dokinénimre, ott volt egy kispapa is. Járkált fel-alá Kép Megszólítottam, beszélgetni kezdtünk. A feleségét császározták bent éppen harmadik kisbabájukkal. Mindhárom császárral született. Ahogy beszélgettünk, egyszer csak hallottuk ám a pici sírását bentröl Kép Kép Azonnal gratuláltam neki Kép Tök jó volt Kép Kép Erösen, élesen sírt a pici, mondtam is neki, hogy fajin gyereke született Kép Kép
Tegnap este sokáig vihogtunk a kiscicán, igen élénk volt, hol itt hol ott ugrált a pocim, hullámzott. Csak figyeltünk apjával. Mondta, hogy ne nevessek már (akkor miattam ugrált a pocakom) mert látni akarja Kép de hát nem lehet kibirni vihorászás nélkül amikor ilyen kiselöadás van Kép
Ma pedig elöször érzetem, hogy csuklik Kép urgándozott a hasam, szerintem pont odanyomta a hátát. Szerencsére nem tartott sokáig, mert azért sajnáltam szegénykémet.

Csala! Köszi a beszámolót, nagy gratula mégegyszer nektek!!

Puszilok mindenkit!

Mamacica
Mamacica

Kisbence!

Amúgy totál igazad van, tuti, hogy sokkal többször csinálnak ma gátmetszést, mint feltétlen szükséges lenne. De érdemes dokik és kórházak ügyben körülnézni, és olyat találni, akiben meg lehet bízni, aki tényleg csak akkor csinálja, ha indokolt, és a végsõ döntést rábízni. A repedést én nem kockáztatnám meg, amerre én olvastam, ott azt szokták taglalni, hogy a repedés rosszabb, mint a vágás, mert kontrollálatlan, és az egyenetlen sebszélek összevarrása és gyógyulása zûrösebb. Meg persze több rémsztorit is olvastam Kende könyvében a túl nagy repedések következményeirõl. Akkor már inkább a vágás. De ez is nagyon doki függõ, vannak akik szebben-jobban varrnak utána. Persze legjobb, ha ügyes a szülésznõ (stb), és sikerül elkerülni az egészet.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!
Mindenkinek jó hétvégét! Kép
Vikóca merre vagy?, Remélem minden ok., régen nem írtál!

Pusszzz!
Chris
Chris

Szija lányok!

Egy hétig nem tudtam olvasni a topicot, úgykell nekem, most bepótolhatom.

Manka2! Persze, hogy tudok, már úgy járok a bababoltokba, mintha haza járnék:-))
Nos.
1. Rókusi krt.legvégén van a Micimackó Bababolt (ez a Megatoys)
2. Rókusi krt. közepén a McDonald's mellett van a Brendon
3. Madách uccában van a Faktum Möbel (ez a kedvencem)
4. Rókusi krt. elején van a Ficánka bababolt a Déltáv torony mellett a 10 emeletes házak egyikének aljában
5. Tisza L.krt és az Attila ucca sarkán van a Baby Bell bababolt
Ezeket javaslom végignézni, a többiben inkább ruhák vannak.

Cseri! Hatalmas gratula Bogihoz! Legyetek nagyon boldogok!!

Király Kati! Ha a TENA-ra gondolosz, azt a gyógyszertárban lehet kapni. A betétet is és a hálós bugyit is. A betét úgy hallottam, hogy 800Ft/22db, a bugyi 300Ft/2db. Én is a héten veszem meg.

Mamacica! Ne is mondd a sztetoszkópot. Én is már a 20.héttöl hallgatom a pocim, hátha hallom a pindura szivhangját, de még most a 36.héten sem hallani sztetoszkóppal :-((( Viszont a pakolászást és "viz"csobogást én is szoktam hallani :-))Szerinted azokat a baba csinálja? Vagy csak az emésztés hangjai?

Mégegykata! Szerintem lehetséges, hogy felismeri a baba a papája hangját! Én is szoktam ezt tapasztalni! Mikor mexületik, tuti, hogy a te hangod és az apuci hangja már ismerös lesz neki.

Cory! Itt is gratulálok nektek a pici Balázshoz! tényleg szép a neve!

Beja! a pocakcsúcsosodós mutatványt a mi babánk is elöadja kb. fél óránkét. Akkor volt csak ciki, mikor a dokinál a váróban ültem pocakra simuló ruhában és akkor a pindurka a pocak jobb oldalára nyomult és elkezdte kidugdosni a részeit. Már mindenki a hasamat nézte, én meg asse tudtam hogy takargassam, de nem hagyta abba. Elég furán néztem ki lefelezett hassal :-))

Szijasztok, Lara-36
lara (lara)

Sziasztok Lanyok!

Andi vagyok, meg nem ismertek, ez mar a harmadik probalkozasom, hogy uzenetet hagyjak nektek, de meg mindig nem jelent meg...
Ez ilyen nehezen megy?
Be szeretnek jelentkezni a listara. A 33. heten jarunk, oktober 28.-ra vagyunk kiirva a babammal. Nagyon szeretnem veletek eltolteni a maradek heteket, mar annyi mendent tanultam toletek, ezt szeretnem folytatani! De csak akkor fog menni, ha ez a franya gep enged engem is ervenyesulni!!

Puszi nektek, mindannyiatokat sok szeretettel udvozollek!

Andi
andiv (andiv)

Sikerult!
De jo...!
Ezuton gratulalok Corynak es Balazsnak a megszuleteshez, es kicsit irigykedem is, mert a beszamolo alapjan minden csodalatos volt! En is ilyet szeretnek!
Tudtok nekem korhazat ajanlani?
A MAV korhaz ilyen jo?
Hallottam meg az Istvan korhazrol is, de toletek itt meg nem. Van valakinek valami tapasztalata onnan?
En jovo heten megyek haza, kulfoldon elunk, es most utolso pillanat van felterkepezni a terepet.
Nagyon varom a tanacsaitokat, ha raertek irni!

Koszi!
Andi
andiv (andiv)

Szija Kismamák!

Cory, Csala! Ezer gratula nektek, és mindhármótoknak nagyon jó egészséget, Corynak sok-sok tejcsit kívánok! Kép

AndiV! Üdvözlet körünkben! Kép Szerintem ha már ennyire a végére jössz haza, azt a kórházat próbáld meg kiválasztani, amelyik a legközelebb van hozzátok. Én a Péterfyt tudom ajánlani, ha érdekel, jelezz vissza. A MÁV-ról is valóban nagyon sok jót lehet hallani.

Pethes Ildi és Kisbence: A gátmetszésről: olvastam nemrég az A születés újjászületése c. könyvet (szerző: Farkas Éva). Ebben prof. dr. Papp Zoltán, az I. sz. Szül. és Nőgyógy. Klinika igazgató-főorvosának a véleménye a gátmetszésről: "... Régebben teljesen jogosan panaszkodtak a nők, de ma a gátakat olyan varratokkal, olyan technikával oldjuk meg, hogy utána már letagadhatják azt is, hogy szültek valaha. Természetesen világra jöhet úgy is a baba, ha nem vágjuk a gátat, csak utána be tudom mutatni azokat a nőket, akiknek lesüllyed a méhük, a húgyhólyagjuk, akik a vizeletüket, székletüket nem tudják tartani. ..."
Szerintem erről is napokig lehetne eszmét cserélni, mindenesetre úgy érzem, hogy egy férfi nőgyógyász lehet bármekkora szaktekintély, soha nem fogja átérezni, mit jelent egy (esetlegesen elrontott) gátmetszés egy nő számára.

Na megyek, éhes az én drága uram. Kép Puszi: Laura
Laura29

Szia Beja!

Szerintem azért kaphattad el a rubeolát, mert kb. 10 éve létezik, mint kötelező védöoltás, tehát, te nem voltál beoltva 11 éves korodban. Ha mégis, mert olvastam korábban, hogy láttad az oltási könyvedben, akkor meg nem értem...
Vannak még furcsa dolgok Kép
Ha oltva is voltál, meg beteg is, akkor viszont te tutira védett vagy, és akkor nincs aggodalomra ok.Kép

Szia: cscs
cscs

Sziasztok Lányok!

Elöször is gratulálok az új 2csíkosoknak és természetesen az újszülöttekhez is!
Nem tudom, hogy emlékeztek-e még rám, már lassan egy hónapja nem írtam, de azért olvaslak Benneteket, bár az is igaz, hogy senki sem hiányolt. Szörnyű 3-4 hetem volt, nem kívánom senkinek. Az elejétöl kezdem, aug. 13-án voltam AFP vizsgálaton, ami az utolsó menstruációt tekintve 16 hetesen történt, az elsö UH leletet nézve pedig 15 hetesen. Augusztus 22-én megtudtam a leletem eredményét, ami alapján be kellett mennem genetikai UH vizsgálatra.
Az adatok a következők lettek (bocsánat, ha valamit rosszul írok):
AFP: 30,8 nanogram/milliliter
MoM: 0,7
BétaHCG: 100 ezer u/liter
MoM: 3,6

Mint kiderült az UH igazolta, hogy még nem töltöttem be a 16. hetet, amikor levették az AFP-t. Így annyiban módosultak az eredmények, hogy az AFP értékem 0,8-0,9 (erre azt mondták, hogy jó.) Viszont a másik BHCG (lepényhormon egyik frakciója) szint még így is a MOM:2,6-3 lett. Erre mondták azt, hogy ez jelenthet valamilyen kromoszomarendellenességet, és ezt tovább kell vizsgálni! (Beja, gondoltam, hogy írok Neked, mert ahogy visszaolvastam ez Neked is majdnem hasonlóan rossz lett, de nem akartam rád ijeszteni. Csak azon csodálkoztam, hogy hogy lehet, hogy egy sima UH vizsgálattal azt mondták, hogy semmi gond. Melyik kórházba jársz?)
Ez a tovább vizsgálást azt jelentette, hogy 09.04-én este befeküdtem a kórházba (Schöpf-Mérei) este, és másnap elvégezték a lepény bolyhainak sejtjeiben a kromoszóma vizsgálatot. Egy hosszú tű segítségégével köldök alatt megszúrtak (UH-gal figyelték, hogy jó helyre szúrjanak) és így vettek mintát. Nem volt valami jó érzés, az ijedelemről ne is beszéljek.
Még aznap hazajöhettem és mondták, hogy pihenjek. Péntek estére viszont barnás folyásom volt, nem volt sok, de halálra rémültünk a párommal. Egyből irány a kórház, UH vizsgálat, méhszáj zárva volt, de a biztonság kedvéért befektettek. Most csütörtökön jöhettem haza, de pihennem kell. Közben meg lett a kromoszoma vizsgálat eredménye és nincs rendellenesség a babánál és 100%, hogy kislány lesz.
Tegnap voltam UH kontrollon, mindent rendben találtak, lehet, hogy van egy kis méhszájsebem és abból jött a váladék.
Talán most kezdek megnyugodni és szeretném el kezdeni a várandósságot élvezni. Nem kívánom senkinek ezt, nagyon sok minden átértékelődött bennem. Lehet, hogy mostantól már táppénzen leszek, vigyázni akarok a kislányomra.

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredtem!

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Szia Moncsi!
Nagyon nehéz a leveledet olvasva hirtelen reagálni, mert még mindig beleborzongok, hogy min mentél keresztül.
Nekem se zajlott problémamentesen az elsö harmad, tehát át tudom érezni, hogy mennyire szeretnéd végre élvezni a terhességet és nem a problémákra gondolni.

Nagyon sajnálom, hogy ezeken keresztül kellett menned, de biztatónak tünik, hogy nincs már semmi gond és a baba is egészséges. Tényleg vigyázz magadra és pihenj rengeteget!

Másrészt:
Ilyenkor adok hálát az égnek, hogy Finnországban idéntöl eltörölték az Afp-t pont ezek miatt a téves eredmények miatt. Sokkal fontosabb a genetikai UH, mint egy szimpla vérvétel.
És egyetértek azzal is, ami itt nálunk van, hogyha akkor találnak valami gondot, akkor jön csak a magzatvizvizsgálat meg a kromoszómavizsgálat.

A másik:
Barátnöm szerdán megszült, a 40. héten a SOTE1-en. A 32. héten csinált UH szerint kicsi volt a baba, ezért kitolták 2 héttel a szülés dátumát szept. végére. Hetente csinálták az UH-t és közben majd 2 hónapig azzal riogatták, hogy kicsi a baba, nem fejlödik rendesen, kisebb a feje mint kéne.....
A múlt héten befektették, pont emiatt, mert kicsi a baba. Megpróbálták a méhlepényt mesterségesen stimulálni, hogy ne induljon be a szülés, és még 2 hetet húzzon rá, hogy a baba normális súlyt érjen el.
Csak hát a baba tudta, mikor kell megszületnieKépKép
És finnyet hányva az orvosoknak az eredeti kiirás elött két nappal megszületett 3300gr-mal és 54 cm-rel. Az orvos (aki mellesleg föorvos, tök nagy szaktekintély) meg ott értetlenkedett, hogy lehet ekkora, mikor az UH.....????????

Szóval az egész orvosi gondoskodásnak annyi eredménye volt, hogy 2 hónapig görcsölt az egész család, hogy mi lehet a baja a gyereknek.
Ilyenkor gyözödöm meg leginkább arról, hogy nincs sok értelme az utolsó harmadban UH-t csinálni és azalapján módositani a szülési dátumon, meg görcsöltetni a kismamákat, hogy nem fejlödik rendesen a babája.
Örülök, hogy itt Finno.-ban nem csinálnak már ilyenkor UH-t, sokkal megnyugtatóbb.

Bocs a regényért, de ez most kikivánkozott belölem.

Mindenkinek további jó hétvégétKép
NyuszimanóKép
Nyuszimanó18.

Kedves Nyuszimanó!

Köszönöm szépen a kedves szavaidat! Tényleg rossz volt, de remélem most már növeszthettem a pocakom és a kislányom is jól van. Néha belegondolok, hogy neki is milyen rossz lehetett ez az elmúlt 4 hét és most az a legfontosabb, hogy teljesen megnyugodjak és ezt érezze a kisbabám is.
Még ahogy eszembe jutnak ezek a dolgok a sírás kerülget. Ezért gondolkozok erősen azon, hogy mostantól táppénzen leszek és nem engedem, hogy bárki is egy kicsit felidegesítsen és ismért görcsöljek valamin!
Még egyszer köszönöm a kedvességed! Nagy erő kellett ahhoz is, hogy le tudjam írni az egészet!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok Kismamák!
Én ugyan nem tartozom ide (sajnos még egy topiccal arrébb vagyokKép),de érdekes dolgot láttam a tv-ben, és gondoltam megosztom veletek!
Olyan szülést mutattak be, ahol a kismama végig akkupunkturás segitséget kapott a terhesség folyamán, és végig a vajudás alatt.(volt vagy 10 orás...) nagyon nyugodt, relaxált, összeszedett, fokuszált,stb volt, azt nyilatkozta a végén,hogy neki volt a legjobb szülése a világon. Szoval,ha valaki alaphelyzetböl kapcsolatban lenne az akkupunkturával, csak ajánlani tudja,hogy a terhesség alatt is folytassa, mert nagyon jot tesz a mamának,és a babának is.
A másik érdekes dolog, amit hallottam,hogy állitolag a pulzus alapján meg lehet állapitani a baba nemét. Az mondták,hogy ha a jobb csuklon ver erösebben, akkor leányzo, ha a balon , akkor kisfiu lesz. (egy másik személy mérte meg ugy, hogy egyszerre tette mind a két kezét a csuklokra, és igy érezte a különbséget.)A találati arány 90 %-os ,mert sokszor a mama "nöiessége" bezavar, és ilyenkor is lányt jelez, de minden esetre érdekesnek tünt.
Na, ennyi lett volna az irnivalom, további jo pocaknöveszgetést kivánok!
Barbi
Barbi

Sziasztok!

Laura!
Szivesen olvasnek a Peterfyrol, foleg az erdekel, hogy vajon mennyire nyitottak es kozremukodok a szulesznok es az orvosok. Nagyon szeretnek termeszetes szulest, mindenfele maceras orvosi beavatkozas nelkul, persze csak ha az nem feltetlenul szukseges. Meselj, milyen tapasztalatokat szereztel ott?
Szerdan erkezem haza, es orult tempoban elkezdem keresni az orvost es a korhazat. Szerintetek a 33.-34. heten nem keso mar tornazni? En itt vegeg tornazgattam, heti egy-ket alkalomnal azonban soha nem volt tobb idom. Mi a velemenyetek az uszasrol? Valaki jar usziba pocakosan? Es ha igen, hova? En vegigusztam az eddigi terhessegemet, es nagyon szivesen folytatnam ezt otthon is.

Mennem kell, de jovok meg ma!
Puszi
Andi
andiv (andiv)

Sziasztok!

Nem tudom, hol veszett el az uzenetem, de talan majd megerkezik.Mindenesetre megirom megegyszer...
Laura!
Koszonom, hogy valaszoltal, ha raersz irni, nagyon kivancsi vagyok a Peterfyre is! Milyenek az orvosok, szulesznok? Milyen lehetosegek vannak? Engem igazan a termeszetes szules erdekel. Ha jol emlekszem, a juliusi Kismamaban volt szo szulestervrol, ami nagyon tetszett, nem olvastad veletlenul?
Sajnos nincs sok idom, remelem ez nem lesz hatranyomra a korhazvalasztasban.
Szerdan megyek haza, tehet meg a jovo heten hozza kell latnom a korhazak felterkepezesehez. Sajnos egyedul, mert a ferjem itt marad, talan csak a szulesre fog megerkezni...remelem.

Puszi nektek!
Andi
andiv (andiv)

Kedves Niki és Király Kati!

Én is a Herczegh dokihoz járok és voltam szerdán a Mávban az elöadáson. A prof. azt hiszem Dr. Márton volt, de ez nem biztos, csak másoktól hallottam. Én 5-re mentem a szülöszobába, ott várt már Ottilia, bemutatta a szülöszobát (ezt az idöpontot töle tudtam meg, állítólag 4-kor és 5-kor is van "vezetés" minden hónap 2.szerdáján, de biztosan lehet egyeztetni vele). A szülöszobában volt egy sarokkád, egy kötél alatta matrac, 2 nagy labda, egy elektromosan állítható szülöágy, ami szülöszékre is alakítható, és a bébi helye mindenféle müszerekkel. A szülöszoba elött van egy elötér fotelekkel, székkel, tv-vel, ott van ablak is, tehát természetes fény van, itt lehet még vajudni, mászkálni. A szülöszobákban nincs ablak, de a világítás állítható, így nem zavarja a kisbabát az erös fény. A szülöszobában van még egy kazettásmagnó, amin lehet hallgatni zenét, ha akarunk. Megjegyzem én a férjem nélkül voltam és nem bántam meg, mert éppen a szomszédos szülöszobában folyt egy szülés, és a kismama hatalmasakat ordított, erre az összes kispapa elfehéredett és szörnyülködött :-))) Természetesen a másik szülöszobát így nem tudtuk megnézni. Különben a szülést épp Herczegh doki vezette, ki is jött egy pillanatra a szülö nö rokonaihoz, hogy milyen óhaja van a kismamának, nekünk is köszönt, kedves és nyugodt volt mint ahogy eddig is megszokhattam nála. A Mávos tornát nem ismerem, ha nem kell elöre bejelentkezni, akkor szívesen kipróbálom, akkor lehet, hogy ott személyesen is tudunk találkozni. Az előadást felvettem dichtafonra.
Üdv: Zsuzsi (chaten: zsu26) 29 hetes vagyok Dorottya kislányommal, tehát nov.30-ra várható a leányzóm
Névtelen

Sziasztok!

Remélem Ti megúsztátok ezt a hétvégét nátha nélkül, mert nekem sajna nem sikerült. Már kezdtem örülni, hogy nem fertözött meg a párom (ö csütörtökön már tünet mentes volt), amikor péntek délután elkezdett fájni a fejem. Most már 3. napja tapasztalom a nátha összes tünetét (szerencsére lázam még nem volt).
Ezt leszámítva jól vagyunk.

Nagy megállapításra jutottam a hétvégén: ha melltartóban vagyok, akkor nem szivárog az elötejem, viszont amint leveszem a melltartót kb. fél óránként jelenkezik, hol több, hol kevesebb.

Most mennem kell, ha még tudok benézek!

Sziasztok!

Orsi(28dik)
Orsi

Sziasztok lányok!

Éreztétek már amikor csuklik a babátok? Képzeljétek, hétvégégn ütemesen mozgott a pocakban valami. A sógornom mondta, hogy csuklik a baba. Olyan aranyos volt Kép Simogattam a kicsikét, mert én utálom ha csuklok... Kép Kép

Mégegykata!
Én a kórháztól (ottlét) félek a legjobban. remélem csak szülni kell bemenni és az a pár nap ott benn. Ha tudsz/tudtok (Tiduj) menjetek el az együttszülésre. Mi már csak a szüloszobát nézzük meg okt. végén.

Puszi mindenkinek!
Niki K. 30.
Niki K. 30

Sziasztok!

Lara,
én sem hallom a szivét a sztetoszkópal, pedig eredetileg azt akartam meghallgatni. A locsipocsi hangokat tuti ö csinálja! Egészen más hangok, mint amikor az ember bélmozgását hallani.

Niki K,
A múlt héten éreztem elöször a csuklást, csak úgy urgált a pocim. Meglepödtem, aranyos volt, de azért sajnáltam. Bár azt olvastam valamelyik okos könyvben, hogy a magzatot fele annyira sem zavarja a csuklás, mint a már megszületetteket. Hogy ezt honnan tudják? Kép

Tegnap délután apukámat kellett kórházba vinni. Kép Angina pectorisa van szegénykémnek. Kép Próbálom nem idegesíteni magam, és szerencsére tényleg nem olyan súlyos. Imádom az apukámat, remélem hamar megyógyul...

Remélem ti jól vagytok!

Puszi,

Mamacica(23hét)
Mamacica

Sziasztok!

Szept. 6. óta betegácsiban voltam (viharos hasmenésböl kifolyólag), bocs, ha valakinek emiatt valamire nem válaszoltam, most ülök neki végigolvasni az elmúlt 10 nap termését. Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Én most éppen nagyon magam alatt vagyok, a cég, ahol a párom dolgozik, elküldte öt Romába, meg Szardiniára. Több, mint egy hétig nem lesz velem, hétvégén indul. Évente egyszer kell igy mennie, de én most tiszta idegbeteg vagyok, hogy nem lesz-e valami baja a repülöutak alatt. Vagy esetleg nem tud visszajönni, mert annyira elfajul a helyzet Europában is. Kép Napok ota nem alszom, olyan ideges vagyok. KépKépKép

Hétvégén voltunk a Baross utcai kismamaboltban, hát, mit ne mondjak, elég gáz a kinálat, és roppant drága. Végül vettem egy kantáros pamutnacit, (8800 Ft)... És a Váci utcai boltban egy másikat 7600-ért. Ez a bolt sokkal jobb, igényesebbek a ruhák, szebben vannak varrva, és nem csupafodor-nagyongiccs. Kicsit furcsán érzem magam bennük, határozottan tojásformát mutatok a pocim méretei miatt.

A Párom felajánlott egy kiados derékmasszázst tegnap este, hát teljesen kicserélt. Biztos Ti is szenvedtek a derekatokkal rendesen, én néha járni is alig tudok. De ma teljesen "olajozottan" ébredtem, olyan jot tett. Ugyhogy ezt minden nap kiköveteljük magunknak a Picurral, ennyi jár, nem?KépKép

Jo munkát, vagy pihit mindenkinek, pusz,

Niki
Niki

Sziasztok Lányok!

Elöször is gratulálok az új 2csíkosoknak és természetesen az újszülöttekhez is!
Nem tudom, hogy emlékeztek-e még rám, már lassan egy hónapja nem írtam, de azért olvaslak Benneteket, bár az is igaz, hogy senki sem hiányolt. Szörnyü 3-4 hetem volt, nem kívánom senkinek. Az elejétöl kezdem, aug. 13-án voltam AFP vizsgálaton, ami az utolsó menstruációt tekintve 16 hetesen történt, az elsö UH leletet nézve pedig 15 hetesen. Augusztus 22-én megtudtam a leletem eredményét, ami alapján be kellett mennem genetikai UH vizsgálatra.
Az adatok a következök lettek (bocsánat, ha valamit rosszul írok):
AFP: 30,8 nanogram/milliliter
MoM: 0,7
BétaHCG: 100 ezer u/liter
MoM: 3,6

Mint kiderült az UH igazolta, hogy még nem töltöttem be a 16. hetet, amikor levették az AFP-t. Így annyiban módosultak az eredmények, hogy az AFP értékem 0,8-0,9 (erre azt mondták, hogy jó.) Viszont a másik BHCG (lepényhormon egyik frakciója) szint még így is a MOM:2,6-3 lett. Erre mondták azt, hogy ez jelenthet valamilyen kromoszomarendellenességet, és ezt tovább kell vizsgálni! (Beja, gondoltam, hogy írok Neked, mert ahogy visszaolvastam ez Neked is majdnem hasonlóan rossz lett, de nem akartam rád ijeszteni. Csak azon csodálkoztam, hogy hogy lehet, hogy egy sima UH vizsgálattal azt mondták, hogy semmi gond. Melyik kórházba jársz?)
Ez a tovább vizsgálást azt jelentette, hogy 09.04-én este befeküdtem a kórházba (Schöpf-Mérei) este, és másnap elvégezték a lepény bolyhainak sejtjeiben a kromoszóma vizsgálatot. Egy hosszú tü segítségégével köldök alatt megszúrtak (UH-gal figyelték, hogy jó helyre szúrjanak) és így vettek mintát. Nem volt valami jó érzés, az ijedelemröl ne is beszéljek.
Még aznap hazajöhettem és mondták, hogy pihenjek. Péntek estére viszont barnás folyásom volt, nem volt sok, de halálra rémültünk a párommal. Egyböl irány a kórház, UH vizsgálat, méhszáj zárva volt, de a biztonság kedvéért befektettek. Most csütörtökön jöhettem haza, de pihennem kell. Közben meg lett a kromoszoma vizsgálat eredménye és nincs rendellenesség a babánál és 100%, hogy kislány lesz.
Tegnap voltam UH kontrollon, mindent rendben találtak, lehet, hogy van egy kis méhszájsebem és abból jött a váladék.
Talán most kezdek megnyugodni és szeretném el kezdeni a várandósságot élvezni. Nem kívánom senkinek ezt, nagyon sok minden átértékelödött bennem. Lehet, hogy mostantól már táppénzen leszek, vigyázni akarok a kislányomra.

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredtem!

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Jó reggelt.

Nem birok már magammal, annyira várom a kiscsaj kibújását.

Ami a gátmetszést és a nögyógyászokat illeti, nekem még sajnos csak elviselhetetlenül nagyképü nöi nögyógyászokkal sikerült találkoznom, de ebböl nem általánositanék. Igaz, hogy a férfiak nem tudják pontosan, milyen a szülés és a velejárók, de attól még szerintem nagyon jól foglalkoznak velünk, mint -jó esetben- az élet más területein is.
Ami Papp prof.-ot illeti, édesanyámnak méh- és petefészek eltávolitást végzett 5 éve, a mütéti heg kb. 8 cm hosszú, az alhason van vizszintesen és ma már lényegében nem látszik. Ez a mütét régebben 20 cm-es hosszanti vágással járt. Szerintem egy jó orvosnál nem nem kérdése az empátia.
Pocok

sziasztok lányok!

Mamacica: Kívánom, hogy apukád hamar meggyógyuljon!

Moncsi: Sok sikert és nyugodalmat az elkövetkezendő hónapokhoz! vigyázz magatokra!

Csuklás: Sajnos el kell mondanom, hogy 35 hetesen+3 naposan épp tegnap éltünk át egy csuklási rohamot, ami egészen pontosan fél órán keresztül tartott, s amitől a hasam akkorákat mozgott, hogy a ráhelyezett pohár már az elsőre leborult. Ez hajnali 1/2 1 és 1 között történt. Próbáltuk szegényt símogatni, beszélni hozzá, de nem tudta abbahagyni. A végére teljesen kitört rajtunk a tehetetlenség érzése, hogy nem tudunk mit csinálni, megitatni, citromot adni neki, vagy bármi ami segíthet. Hát nem tudom, hogy a gyereket zavarja e vagy sem, de szerintem neki sem lehet kellemes élmény!

Üdv:

Manka2
Manka2

Sziasztok lányok !
a hétvégén végre sikerült találkoznom a Herczegh
dokival. nagyon jó fej, minden kivánságomra nyitott volt és rendkivül rugalmas és barátságos.
legnagyobb meglepetésemre 25 hetesnek és 4 naposnak titulált szombaton, így dec.28-jan.1 között érkezik meg valószínüleg Kisbence.
szülési tervet készítettünk együtt és kihangsúlyozta, hogy nem kell leirni mert az a bizalmatlanság jele, hanem bizzunk ennyire egymásban. Ottilia nevezetü szülésznö volt ott nála és ö is nagyon aranyos volt.azt mondta hogy amiket kérek teljesen normálisak és ha a körülmények is megengedik maximálisan teljesíteni fogják. szept.28.-án megyek terhelésese cukorvizsgálatra és ellenanyag termelés vizsgálatra reggel a MÁV-ba. negatív vércsoportu vagyok már egyszer nézték akkor minden rendben volt. állitólag akkor a szülöszobát is megnézhetem. Kisbence
Kisbence

Lányok,

Kiscicaképek : [url=http://www.technoid.hu/baba.htm" TARGET="_top]http://www.technoid.hu/baba.htm[/url]

:-)

Mamacica
Mamacica

Sziasztok lányok!

Moncsi szia! Nagyon köszi, hogy aggódsz/tál értem, de szerintem összekeversz valakivel, ugyanis nekem a MOM-értékem 1,1 lett, ami absz. tökéletesnek mondható.
cupp,
Beja (29dik)
Beja

Kisbence, szia!
Örülök, hogy szimpatikusnak találtad Herczegh doktort! Kép

Mamacica szia! Apukádnak mielõbbi gyógyulást kívánok, vigyázzatok nagyon rá, és ha lehet, alakítsa ki magának a lehetõ legnyugisabb életet... ez a szívbetegségek egyik legjobb orvossága... csak néha nehéz betartaniKép

Velünk nincs semmi különös, nyugisan telnek a napok.

puszi mindenkinek,
Beja (29dik)
Beja

Kedves Beja!

Nekem se az AFP-m volt rossz, hanem a BHCG szintem volt magas, ami ha jól emlékszem Neked is MOM:2,5 volt és téged is egyből behívtak genetikára! Egyébként külön érdekesség, hogy nem is minden kórházban nézik ezt a hormonszintet, amikor leveszik az AFP-t.

Manka: köszönöm, aranyos vagy!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Beja!

Utánanéztem, és természetesen neked van igazad, összekevertelek Helgával! Bocsánat!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Eppen ures zsemleket ragcsalok es mergelodom.Ma reggel vegre raszantam magam a terheleses vercukorra.be is mentem a laborba, de szerintuk a fel 10-es ehgyomri vercukor mar nem ugyanaz mint a fel 8-as, ezert most mehetek be holnap fel 8-ra.Kép Csak azt tudnam, hogyan fogok felkelni olyan koran???

Mamacica:jobbulast az apukadnak!Es Te is probalj nyugodt lenni a baba miatt!

Tiduj (24 het + 4 nap)
Tiduj

Sziasztok Lanyok!

Kisbence!
Meg tudod nekem irni Herczeg doktor felfogadasi idejet es helyet? Nagyon szivesen felkeresnem, ha lehet, meg ezen a heten. Azt hiszen igen nagy kesesben vagyok 33 hetesen...De igy is nagyon faj a szivem, hogy itt kell hagynom a paromat. Veszesen kozeledik az elvalas. Engem ez mindig megvisel.
Nagyon szimpatikus nekem a MAV korhaz az elbeszeleseitek alapjan. Ugy varom mar a szulest!
Mikor lesz mar ennek vege?! Szeretnem mar latni az en kis elsportolo babamat. Naponta maratont fut a hasamban.
Egyebkent O is csuklik, reggel ebredes utan eloszor, majd egesz nap, legalabb otszor!
Mostanaban olyanokat erzek, hogy az egesz hasamat (az oldalamtol egesz a gyomromig) kitolti a baba. Ez meg fokozodhat?! Ti nem ereztetek olyat, hogy itt valami tevedes van, ez a baba ketten van?

Puszi
Andi
andiv (andiv)

Sziasztok!

Hogy kezdödik a hét? Nekem kicsit döcögüs. A jövö héten fel is hagyok a munkával és várom a babát (okt.23.)

Andiv! Légy üdvözölve acsapatben. Remélem hamar találsz majd dokit és kórházat. Én kb. a félidötöl járok hetente egyszer usziba. 1km. még simán megy. Tornára is jelentkezz be nyugodtan. Ha eddig is mozogtál nem lesz gond, de ezek a tornák amugy sem nevezhetzök erösnek. Viszont a különbözö légzéstechnikák elsalyátítása fontos lehet. Persze jó ha szüléskor ez eszedbe is jut, hogy mit tanultál, mert állítólag ott és akkor nem szokott.

Moncsi! Pihenj sokat és ne aggódj. Nekem kb. a 4-5 hónapban volt rossz helyen a méhlepény, de szerencsésen elvándorolt. Én is halálosan féltem az idö elötti lepényleválástól meg minden, de aztán minden simán ment. Te is csak erre gondolj, hogy minden rendben lesz.

Adri
Adri 35

Sziasztok!

Utolértem magam (ebben az egy topikban! Kép), millió gratula Cserinek és Tvicának! Olyan jó látni már a másik táblázatot is! Kép Napról napra araszolunk felé! KépKépKép

Az elötej ügyében én elég furi dolgokat tapasztalok (26. hét). Olyan igazi, elcseppenö nekem még soha nem volt. A mellbimbóm (az egész bimbóudvar) viszont néha olyan, mintha lisztes lenne, fehér, por szerü, könnyen letörölhetö valami van rajta. Lehet, hogy feltaláltam az instant anyatejet?!?! Majd igyekszem többet inni, ha már megszületik a Pocaklakó... Kép Ezen kívül a mellbimbóm csúcsán szoktak megjelenni furcsa sárgás színű kis bögök, majdnem úgy, mint egy miteszer, csak nyomkodás nélkül is lejönnek. Ez is az elötej valamiféle besürüsödött változata lehet?

Hálapénz ügyében nem bánnám, ha az orvosom kerek-perec megmondaná, hogy mennyit vár. Olyan kínos találgatni... Igazán nem szeretnék se túl sokat, se túl keveset adni... Persze az is igaz, hogy inkább tól-ig határ lenne reális, mert nem mindegy, hogy 2 vagy 12 órát vajúdtam, akkor szültem, mikor úgyis ügyeletes volt, vagy pl. karácsony szentestéjén kellett bejönnie hozzám, és föleg nem mindegy, hogy mennyire voltam elégedett vele!

BMárti
BMárti

Szija 29.!! Beja

Itt vagyok!Nalam minden OK,te jol vagy??
Millio pusz Kriszti
kriszti

SZIA ANDI !
NAGYON REMÉLEM HOGY TETSZENI FOG NEKED IS A HERCZEGH DOKI. NEKEM 2 HÉT UTÁN EZEN A MOBILSZÁMON SIKERÜLT BEJELENTKEZNEM: 06302851049,
FLÓRIÁN HAJNINAK AZ ASSZISZTENSÉNEK A TELSZÁMA.
EGYÉBKÉNT A II.KER FÉNY U 10.II EM.2. ALATT RENDEL.EZ A MAMMUT MELLETT VAN BUDÁN. SOKÁIG KELL NYOMNI A HERCZEGH GOMBOT A KAPUTELEFONON. LIFT VAN.ÉN GYALOGOLTAM ÉS KB 5 PERCIG LIHEGTEM UTÁNA.LEGALÁBB VOLT ESÉLYE EMONDANI A DOKINAK A KÖSZÖNTÖSZÖVEGET. JA A RENDELÖ TELSZÁMA: 438-0622, 438-0623. MEGNYUGTATOTT HOGY NEM SIEL ÍGY BIZTOSAN NEM TÜNIK EL SEHOVA.
TEGNAP ÚGY FÜRÖDTEM A KÁDBAN HOGY LEDUGTAM A FEJEM A VIZ ALÁ. MÁRMINT A FÜLEIM VONALÁIG.
ÉS HALLOTTAM A KISBENCE SZIVÉT ZAKATOLNI!!!
PRÓBÁLJÁTOK KI, DE ELÉG NEHÉZ KIMÁSZNI A VIZBÖL.NEM ÁRT HA VAN SEGITÖ A KÖRNYÉKEN.
KISBENCE MA KÖTÖZKÖDIK VELEM.KINYOMJA VALAMELYIK TESTRÉSZÉT ÉN MEGNYOMOM Ö VISSZARUG ÉS EZZEL JÁTSZIK PERCEKIG.
KISBENCE
Kisbence

Sziasztok!

Orsi!
Sajna én is olyan szerencsétlen vagyok, hogy sikerült ebbe a náthába belecsöppennem. Elöbb volt Flórián, majd a párom, most meg én Kép
De még ez is hagyján lenne, de tegnap délután elkezdett menni Flórián hasa. Na ez jobban kínoz, mint a saját náthám KépKép

A betegeknek jobbulást, a többieknek boldog babavárást!

Sziasztok
Gabi

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja
Cseri Bogi 3400 g, 49 cm
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12
</pre>

<pre>
Pocok 18.c. 39 hét 5 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 39 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 37 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 37 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 36 hét 0 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 35 hét 6 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
Manka2 35 hét 4 n Budapest 26 év okt. 18. 1.b.
PK 2.c. 35 hét 0 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 35 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 33 hét 6 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Andiv 34 hét okt. 28.
Merci 33 hét Budapest 29 év nov. 1.
Viki 2.c. 32 hét 6 n 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 32 hét 2 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Rebi 31 hét 6 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Tikk 32 hét 0 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 31 hét 4 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 31 hét 3 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 30 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 30 hét 0 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 29 hét 5 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 29 hét 4 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 29 hét 3 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 29 hét 3 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 28 hét 3 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 28 hét 1 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 28 hét 0 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 27 hét 3 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 27 hét 2 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 27 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 27 hét 0 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 26 hét 4 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 26 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 26 hét 4 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 26 hét 0 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 26 hét 0 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 25 hét 6 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 25 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 24 hét 6 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 24 hét 4 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 24 hét 6 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Kisbence 24 hét Budapest 31 év jan. 10. 2.b.
Zsú 23 hét Budaörs 28 év 1.b.
Mamacica 1.c. 23 hét 1 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 22 hét 4 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 22 hét 0 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 21 hét 5 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 21 hét 5 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 21 hét 1 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
TKriszta 1.c. 21 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Kustyi 21 hét 0 n Gy&#337;r 30 év jan. 28. 1.b.
Klári 1.c. 21 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 20 hét 1 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 20 hét 0 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 20 hét 0 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 19 hét 4 n Maglód 33 év 4-5.b.
Tünde 18 hét 4 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 17 hét 4 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
Kés(Kata) 3.c. 7 hét Budapest 26 év máj. 2. 1.b.
</pre>
BGabi (bgabi)

Szia Kisbence!
Klassz lehet ez a kád dolog!
Én nem merem kipróbálni, a dokim (dr. Kelemen- MÁV kórház) azt mondta, hogy ne nagyon fürcsizzek,inkább zuhanyozzak.

Sok puszi mindenkinek!
Chris
Chris

Kedves Adri!

Köszönöm szépen a biztató szavakat!

Kisbence:
Én eddig mindenhol azt hallottam, hogy a terhes kismamáknak nem szabad ül&#337;fürd&#337;t venni, csak zuhanyozni!

Mamacica: Jobbulást kívánok Apukádnak!

Moncsi
Moncsi

Sziasztok!
Moncsi, nagyon rossz volt még olvasni is, mi mindenen mentetek át. Most már rmeélem, minden rnedben lesz veletek, borzasztó lehetett. Majd küldünk neked mindenféle pozitív energiákat, jó?

Kisbence, akkor mi lehet, hogy egyszerre fogunk szülni? Én dec. 31-re vagyok kiírva. Milyen hosszú már a táblázat, epdig mintha csak most kezdtük voln az egész topicot, nem? Tenyleg vajon hova tunt petrakovacs, aki a leglelkesebb volt az elejen? csak nincs valami baja?

Mi nagyon sokat dolgoztunk hétvégén az építkezésen, most érzem is a derekamat, de nagyot haladtunk és ez nagyon jó érzés. Kicsi fiúnk sokat segített apukájának, meg is beszéltem vele, hogy nagyon rendes tole.

Engem teljesen lenyugöz, ahogy kommunikálni lehet a gyerekkel. Ha magamban arra kérem, mozduljon már meg, hogy tudjam, hogy minden rendben vele, akkor megmozdul. ha simogatom ott, ahol rugdos, szinte belesimul a akezembe és ha abbahagyom, követeli további rugásokkal a simizést. A papája hangját teljesen felismeri. Szóval lenyugözo a teljesítménye. Gondolom mindnekinek ilyen jó élményei vannak vagy lesznek...

mégegykata 25
mégegykata 25

Sziasztok!

BMárti!
Nekem ugyanilyen tüneteim vannak a melleimen. Eddig rendes foltot összesen 2-szer észleltem a pizsamámon. Akkor ez csak normális dolog nem? Már kezdtem izgulni...

Olyan furcsa (és jó) látni, hogy már májusi baba is van a listán! Kép Ha belegondolok hogy a kishölgyem már a 6. hónapját tölti majd be akkor... Kép
Sziasztok:
Niki K.
NK. 30

Niki K, hogy birod a mukat, meddig dolgozol meg?

Tiduj
Tiduj

Sziasztok!

A babamozgás nálunk is egyre erösödik. A hétvégén olyat produkált, mint még soha: a jobb és a bal oldalamat egyszerre "rugdosta". Kép Hanyatt feküdtem, az egész pocim hullámzani látszott, néztük nevetve a "müsort", Laci a kezét a hasamra simitva, lokalizálta a két (igen távoli Kép) kiindulási pontját a pociremegésnek, én meg buzgón segítettem, hogy kicsit erre, kicsit arra. Nagyon jól szórakoztunk. A csúcs az volt, amikor Anyósom is odajött, és a korábban vadul rugdosott pontra tette a kezét, akkor döbbent (rémült?) mozdulatlanság lett odabenn. Úgy lapított a kis huncut, mintha tudta voltna, hogy "idegen" kéz nyúlt felé... Kép Anyósom persze nagyon csalódott volt szegény, alig tudtuk megvígasztalni, hogy meg kell még ismerkedniük... KépKépKép

BMárti
BMárti

Szia Niki K.!

Ha már ketten is így vagyunk vele, akkor tuti normális! Kép

Én egyébként is tuti, hogy normális vagyok! A hangok is megmondták... Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok !

nekem azt mondta az elözö dokim és a Herczegh is,hogy ha nincs nyitva a méhszáj és nincs semmilyen fertözése a kismamának/ gomba stb /
akkor nyugodtan lehet a kádban fürdeni. nem ázni, hanem fürdeni. és nem forró hanem kellemes kézmeleg vizben. az utolsó 3-4 hétben valóban már nem javasolt a dolog.egyébként én a fürdözés után is lezuhanyzom. nagyon jót tesz a derekamnak a meleg vizben fekvés. és a Kisbence is olyankor viháncol a legtöbbet.
egyelöre még beleférek a kádba...
Kisbence
Kisbence

Sziasztok!
BMárti olyan jót mosolyogtam a történeteden! Különben a mi manónk is lapít, apunak mocizik, "idegeneknek" nem. Részeben így jöttem rá a csuklásra is, mert azt nem tudta abbahagyni anyósom kezére sem. Kép

Szia Tiduj!
Még dolgozom. Van egy határidos kiadványom, azon munkálkodom, (ha éppen nem benneteket olvaslak Kép) Jól érzem magam és ha így is marad akkor a 4 hetet veszem ki szülés elott.
Kitartást a holnapi vérvételhez!
Sziasztok, puszi mindenkinek!
Niki K.
NK.

Sziasztok!
Már egy-két hónapja olvasgatlak benneteket és nagyon sok hasznos tanácsot találtam.
Szeretném, ha engem is felvennétek a listára. A paraméterek: Barbi, 2c. 8.hét 1.nap, Budapest, 24 év, 1. baba.
Én is a MÁV-osok táborát szaporítom, Dr. Kelemen Csabához járunk, de még csak egyszer voltunk nála.
Azt nem tudja valaki, hogy nála szabott ára van egy szülésnek, vagy annyit ad az ember, amennyit gondol?
Na egyenl&#337;re ennyi.
Köszi
Barbi
KBarbi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?