Sziasztok Lányok!
Végigolvastalak Titeket, de nagyon sok volt és így írni már alig tudok.
A babák szokás szerint gyönyörűek!!!
Titti
Kitartás, én az elős két hete sírtam végig, amibe a még a "nincs tejem" kérdés is közrejátszott. Sokszor a gyerekkel a mellemen bőgtem hajnalban hogy senki ne lássa, mert már az agyukra mentem az biztos. El fog múlni, ne aggódj.
Tejcsi kérdés
Hát tegnap du-re szinte teljesen kifogytam. Nem tudom mi történt. Csongor sem akart enni. Mindíg csak cicizni akart és nem szívta rendesen, majd kicsi evés után elaludt rögtön. Ha levettem finoman 10 perc után újra ébredt és kezdtük előről. Reggel még egy nagyot evett és csak úgy jött a tejcsi, de du-ra nagyon kevés. Kicsit megijdetem hogy mindent kezdünk előről. Remélem nem.
Csak azt nem tudom fejjek-e vagy sem. Így most várjam az ő igényét ki vagy sem. Van aki ezt mondja van aki azt. Van aki szerint mindig fejjél van aki szerint nem kell, mert a gyerek beállítja az igényt. Fogalmam sincs.
Nyelvnyújtogatás nálunk az éhség jele volt eddig. Remélem jól értelmeztem
.
Pocifájásnál összeszoríja a szemeit, belevörösödik a feje és morog mint egy kiskutya, miközben összehúzza a lábát a pocija felé. Nálunk ez a módi, úgy sajnálom ilyenkor.
Nekünk a pocifájáshoz még bejött, hogy a lábacskáit felnyomom a hasafelé ritmikusan. Van hogy erre ébred és 10-15 lábnyomogatás után vissza is alszik.
Bölcsőtartásos szoptatás
A leghagyományosabb. A behajlított karod hajlatába teszed a fejecskét és kissé megdöntve a testét a te testeddel párhozamosan beállítva szoptatod. Állítólag ezt hívják bölcsőtartásnak.
A fekve szopi valahogy nehezen megy. Mindíg kijön a szájából a cicim és akor sírással végződik a dolog. Biztos gyakorolni kéne. Ráadásul nappal nekünk be van tolva a kanapénk amin éjszaka alszunk és így egy kicsit befele lejt. Mire vége a szopinak a gyerek egész begurl a mellem alá, szóval így nem lehet.
A hónaljtartásos szopit már próbáltuk. Egész jó volt de ezt is gyakorolni kell azt hiszem.
Én is azt hallottam hogy jó váltogatni a szoptatási testhelyezteket, mert akkor mindig más része ürül a mellnek (részben persze).
A tápszerkészítést ha elmegyünk itthonról (bár mostanában nem kellett) mi is babavízzel oldottuk meg, persze igazán melegíteni nem tudtuk azt sem és azt nem szeretem, mert félek hogy meghűl a torka tőle.
Most pusza nektek!
Réka
ui.: köszönöm a tejcsis bíztatásokat!!!