Új privát üzeneted érkezett!

Azt még kérdezni akartam, hogy honnan lehet tudni, hogy most a hasa fáj?

Nálunk a hosszú éjjeli alvás után (átalussza az egész éjszakát) veszem észre hogy már ébredés előt kb. 1 órával nyög, nyom, erölködik, de nem ébred fel rá.

És előfordul, hogy a reggeli etetés után folytatja alvás közben a nyöszörgést. Ez az??? de napközben ilyen nincs.

KépKép
domidina

Domidina, nálunk van iylen nyöszörgés, de nemcsak éjjel, hanem napközben is. Pl. most is volt, mielőtt felébredt. De most nemm volt sem kaki, sem puki. :roll:

Gem, egész nap gyűl össze annyi tej, jobban mopndva inkább csak éjszaka és reggel-délelőtt, utána már elenyésző mennyiség folyik és azt nem fogom ki. Szóval, csak 2 hónap? Akkor nem fogom tudni felhasználni. Ha szopizik, nem fogok cumisüvegből adni neki!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

most ettünk és rengeteget bukott, egyszer tejcsidarabosat, aztán meg többször is de az már plya vizes állagú volt, a kiságyba ahogy letettem csak bugyogott belőle.

mindjárt szopi után is sirt.

megigértem magamnak hogy nem mérem, de csak megmértem 120at evett.

most a kezemben fekszik megnyugodva.

mi lehet a baj ?

KépKép
domidina

Sziasztok Lányok!

Végigolvastalak Titeket, de nagyon sok volt és így írni már alig tudok.

A babák szokás szerint gyönyörűek!!!

Titti
Kitartás, én az elős két hete sírtam végig, amibe a még a "nincs tejem" kérdés is közrejátszott. Sokszor a gyerekkel a mellemen bőgtem hajnalban hogy senki ne lássa, mert már az agyukra mentem az biztos. El fog múlni, ne aggódj.

Tejcsi kérdés
Hát tegnap du-re szinte teljesen kifogytam. Nem tudom mi történt. Csongor sem akart enni. Mindíg csak cicizni akart és nem szívta rendesen, majd kicsi evés után elaludt rögtön. Ha levettem finoman 10 perc után újra ébredt és kezdtük előről. Reggel még egy nagyot evett és csak úgy jött a tejcsi, de du-ra nagyon kevés. Kicsit megijdetem hogy mindent kezdünk előről. Remélem nem.
Csak azt nem tudom fejjek-e vagy sem. Így most várjam az ő igényét ki vagy sem. Van aki ezt mondja van aki azt. Van aki szerint mindig fejjél van aki szerint nem kell, mert a gyerek beállítja az igényt. Fogalmam sincs.

Nyelvnyújtogatás nálunk az éhség jele volt eddig. Remélem jól értelmeztem :) .
Pocifájásnál összeszoríja a szemeit, belevörösödik a feje és morog mint egy kiskutya, miközben összehúzza a lábát a pocija felé. Nálunk ez a módi, úgy sajnálom ilyenkor.
Nekünk a pocifájáshoz még bejött, hogy a lábacskáit felnyomom a hasafelé ritmikusan. Van hogy erre ébred és 10-15 lábnyomogatás után vissza is alszik.

Bölcsőtartásos szoptatás
A leghagyományosabb. A behajlított karod hajlatába teszed a fejecskét és kissé megdöntve a testét a te testeddel párhozamosan beállítva szoptatod. Állítólag ezt hívják bölcsőtartásnak.
A fekve szopi valahogy nehezen megy. Mindíg kijön a szájából a cicim és akor sírással végződik a dolog. Biztos gyakorolni kéne. Ráadásul nappal nekünk be van tolva a kanapénk amin éjszaka alszunk és így egy kicsit befele lejt. Mire vége a szopinak a gyerek egész begurl a mellem alá, szóval így nem lehet.
A hónaljtartásos szopit már próbáltuk. Egész jó volt de ezt is gyakorolni kell azt hiszem.
Én is azt hallottam hogy jó váltogatni a szoptatási testhelyezteket, mert akkor mindig más része ürül a mellnek (részben persze).

A tápszerkészítést ha elmegyünk itthonról (bár mostanában nem kellett) mi is babavízzel oldottuk meg, persze igazán melegíteni nem tudtuk azt sem és azt nem szeretem, mert félek hogy meghűl a torka tőle.

Most pusza nektek!

Réka

ui.: köszönöm a tejcsis bíztatásokat!!!

Kép
solymosy

Krisz
Kardozás?! Na az még nem jutott eszébe szerencsére?! :lol:

(Főként) Első babás lányok
Nem kell szégyellni a sírást!!! Ez ilyenkor "természetes". Egyrészt tényleg a hormonok is megbolondítják az embert, másrészt van az embernek elég baja, van min sírni. Nem olyan könnyű egy ilyen picibabával! Még nekünk (többgyerekeseknek) sem! Én is volt, hogy bőgve szoptattam, vagy bőgve ringattam. Vagy este bőgtem a páromnak az ágyban, mikor már a gyerekek aludtak.
Nekem még arra is kéne figyelni, nehogy Sebit megijesszem. :(
Ez van. El fog múlni! :) A sírás jó, levezeti a feszültséget.
Csak kitartás!!! :)

Sebi kitúr, majd még jövök!
:)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Készülj!!! Eszébe fog jutni!!!
De jó, hogy most lányom van!!!!!!! :lol:

Réka!

Tényleg nagy a keszekuszaság fejés és szopi témában. Talán fejni azért érdemes néha, hogy legyen egy kis tartalék.
De a lefejt tartalék sem adható oda sokáig, mert a tejcsi összetétele folyton változik.
Esetleg később jó lesz főzeléket vagy pépeket feldobni vagy sűríteni vele, de arra is gondolni kell, hogy asszem 3 hónapnál tovább nem lehet a fagyóban sem. (ezt nem tudom pontosan)
Ha megnyugtat, hogy estére lesz "vésztartalékod", akkor fejj nyugodtan szopi után!
Bár a babó tényleg beállítja a saját igénye szerint!Ördögi kör egy kicsit a szoptatás, mert Te azon aggódsz,hogy estére elég lesz-e?
Ha aggódsz, idegeskedsz előfordul, hogy az ideg miatt kevesebb van.
Tudod mit??? Fejj egy keveset estére és nyugodtabban fogsz szoptatni, mert TUDOD, hogy van tartalék a hűtőben!!! (ami nem fog kelleni).

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Titti
Tényeg nyugalom...
Nekem is nagyon fájt az elején, amíg rendesen beindult a tej.. Levi is nehezen szopott. Így fejtünk is...
Most napi 1-2 x fejek még. Néha éjjel, mert elég Manónak 1 cici, a másik szétdurranna.. és reggel is, mert rengeteg termelődik éjjel.

Ha úgy érzed nincs elég tej - a rántásos kaja tényleg jó!

Nekem a legjobban úgy szívja ki, ha Levi fekszik, én kereszte rajta könyöklök...
Kiülül tejlesen.

A reggeli durrogás, még álmában - nekünk is van.
Olyankor tornázunk egy kicsit és gyorsan kijön a levegő.

Ilyenek vagyunk:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

..ezt kihagytam...
Ancsa
Szombaton mi is nagyon gondolkodtunk az utazóágyon.
A nagyik meggyőztek minket, hogy vegyünk.
(kár, hgy nem vettük meg szombaton)
Apa tegnap vett, de már csak 2 volt.
Ilyen lett:
Levi befeküdt pár másodpercre :P
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Jó reggelt!

Annyira édes ez e Levi baba! A hajunk nekünk is kb. ilyen kopottaska már :D (bár eddig sem volt sok).

Hát sajnos eddig olyan problémám nem nagyon volt hogy szétdurranna a cicim, mert Csongor nem szívott csak egy melből. Én azért fejegettem eddig, hogy legyen tarcsi tej, ha kell (ahogy Krisz írta) és mert így több termelődik.

A kardozós, pisztolyos játék időszaktól kicsit én is tartok Csongornál. Én nem igazán szeretném ha ilyen fegyverekkel játszadozna, mégha játék is. Lehet, hogy ez hülyeség, de nagyon-nagyon erőszakellenes vagyok és ezek akárhogy nézzük valahol azt jelképezik (de tudatalatt biztos hatnak).

Réka

Kép
solymosy

Réka!

A kardozás most nem a szó szerinti kardozást jelentette!
Arra gyondoltam, hogy kardozva pisil.
Ami ugye fiúknál nagy valószínűséggel előfordul majd, hogy nagy titokban úgy pisil, hogy össze-vissza locsolgat a fütykössel. :lol:
persze úgy, hogy Anya ne lássa. Csak a végeredmény marad meg a fürdőben.

Pisztolyos játék: én is próbáltam óvni tőle a fiamat, kb 3 éves koráig sikerült is.
De mindig akad egy családtag, vagy egy rokon aki nagy titokban szervál egy ilyet!!!!
Bár észre fogod venni, hogy az igazi agresszivitást majd a bölcsiben vagy oviban fogja a káromkodással együtt tanulni. Vannak olyan gyerekek akik erre "kaphatóak" és vannak olyanok akik kevésbé.

És hol van még a kamaszkor???A fiam 14 éves lesz, hát mitmondjak???? Nagyon kemény időszak!
Azt hittem , hogy a dackorszaktól rosszabb nincs. Tévedtem. :oops:

De hát ettől szép az élet! :lol:

KIA!

Tök jó színe van a kiságynak!
Én most lemaradtam erről, de remélem lesz még ilyen.... :?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Pár kép rólunk...
Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith!

Nagyon édesek vagytok!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Mi is itt vagyunk,csak egy kicsit sűrűsödik,a felújitás körülötti teendő.Talán hónap végére kész is leszünk.

Kia:Nagyon szépek vagytok!!!Hogy te micsoda háttereket találsz mindig.....
Jó gyorsan elkapkodták az ágyakat.Amúgy Réka nagyon szeret benne lenni...

Dominika:Szerintem lessz még az ágyból,mert 17-ig tart az akció.

Hasfájás:Azt hizsem Domidina kérdezte.Én legalábbis abból tudom megállapitani,hogy fáj neki,hogyha felnyomom a kis lábacskáját,és megnyugszik,akkor a poci fáj,ha nem akkor csk sima nyügi van.Mi nagyon sokmindent kipróbáltunk,de az Espumisan csepp vált be a legjobban.

Edit:Ti is nagyon helyesek vagytok igy eggyütt.

Kép

Kép
ancsa03

Kia, Edit :D
Nagyon szépek a babák, tesók :wink:

"Kardozás" - én nem emlékszem ilyenre (mármint pisilősre :lol: ), viszont Kirstóf rengeteget jászott fegyverrel, karddal. Az egyik kedvence a Zorro volt (a fekete-fehér változat), s bátran kijelenthetem, hogy nem lett agresszív kamasz...néha kifakad, de nem a fegyverek, kardok miatt :D pedig semmi más játék nem létezett ezeken, s a legon kívül :roll:

Nekünk most nagyon kemény éjszakánk volt, 11-kor feküdt le, nem mértem akkor, csak később derült ki, hogy két ciciből 50ml után, majd fél 2, 3, 3/4 5, 3/4 6 (itt már nem etettem), s ezek után 7.30-kor evett...de nincs is 70-80-nál több egy ciciben, így szerintem ma megint tápszer kiegészítés lesz. Már írtam, de én úgy érzékelem, hogy nekem a gyarkori szopi nem jön be...s ma nagyon fáradt és nyűgös vagyok...ilyen napok is vannak...
Megyek is, mert jönnek látogatók, Marci most a teraszon alszik, remélem, hogy bírja, még el nem mennek :roll: :oops:

ja, és mindenkinek nagyon köszönöm az utazásos tanácsokat, ötletesek...na már fel is ébredtünk..hurrá

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Köszi :wink:

Edith
Nagyon szépek a tesók!

Krisz
Biztos lesz még utazóágy!

Cici
Manó mostanában csak az egyiket szívja ki és már jól is lakott :lol:
Így már csak az egyikből eszünk, addig a másik szépen termel... a végén olyan, mint a kő.

Megyünk enni... Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok! Szurkoljatok, holnap megyek egészségügyi kaparásra, mert még mindíg megvan. Remélem a vér eltünik a tej meg több lesz...

Kép
nyafi

Nyafi
Szurkolok!
Remélem minden rendben lesz!
Hajrá tejcsi!!! :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Nyafi!

Nagyon nagyon nagyon szorít szorít szorít!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!Cukik a babák!

Egy kérdés: A ti babótok nem szokott vergődni, mint egy kisveréb hajnalban? Közben persze csukva van a szeme...
Mitől lehet?

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Nyafi
Hogy vagy??
Írj, ha hazaértél délután!

Kriszti
Hajnalbann vagy reggel.... a gázok és a kaki miatt van.. Te azokat nem szoktad hallani? Még jó, hogy ilyenkor hang nélkül fáj a pocak..

Ma reggel 8-kor kezdte Levi - tornáztunk kicsit , áthoztam az ágyunkba és aludt még egy órát...
9 után evett és jól ki is pakolt :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kriszti!

Szépvolt a hasonlat!:-)
Mi hason alszunk és "úszni" szoktunk ilyenkor.
És Kiának igaza van, gázbántalom az oka.De ahogy mozog, saját magának segít is, viszont Te is rásegíthetsz a tornáztatással.

Kia!

Tegnap engem is úgy "kifizetett" a lányom, hogy a mosdócsap alatt végeztük a tisztábatevést.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok! nem kellett mennem, mert éjjel teljesen elmúlt, hála egy antibiotikumnak, ami az uccsó lehetőség volt. Viszont összetejeztem teljesen a lepedőt. Nem volt még ilyen...

Kép
nyafi

Sziasztok!

Kicsit tényleg félreértettem a "kaedozás" szót :D :D !

Nyafi így utólag is szorítok neked!

A tejcsi kicsit talán kevesebb lett, így ma is pótoltunk már egyszer Viszont az éjszakát már másodszor átalusszuk. Hajnali 1-től 7-ig, csak sajnos apocakfájás sokszor felébreszti.
Most megint itt rajtam alszik a hordozókendőben, mert egyszerűen sehogy sem tudtam elaltatni. Mármindent kipróbáltam.

Kia
Azért kicsit irígy-irígy vagyok azért a rengeteg tejcsiért. Nálunk még nagy a küzdelem,de nem adom fel a mi Kisfiúnkért, pedig néha már nehéz.

A pocifájásra mi az infolacot szedjük, de mintha nem igazán hatna. Az első héten talán igen, de egyre rosszabb a dolog. Sajnos lehet a laktoherb teától is, de azt nem merem abbahgyni, mert akkor ennyi tejcsim sem lesz.
Az igényszerinti szopi néha nálunk sem jön be. Néha nagyon összeérnek az etetések (lassan szívó a Drágám) és így mire elaludna végre rá fél órára jön a következő (persze nem mindíg van így) és annak a végér már olyan fáradt és nyűgös, hogy nem megy olyan jól a szpoi (tudjátok mi nem vagyunk szopibajnokok, bár napról-napra ügyesebbek).

Édesek a tesófotók!!!

Réka

Kép
solymosy

Réka!

Az infacol nekünk se jött be! Viszont én úgy vettem észre, hogy a laktoherb inkább segít nekünk.
A pocifájása miatt 1x abbahagytam és Hipp teára váltottam! Abban az időben nagyon fájt a pocija. Aztán visszatértem a laktoherbre és érdekes módon nem bántotta annyira a pocakfájás.
Igaz durrog is rendesen a pelenka!!!
De nálunk igazán a torna és a pocisimi segít, meg eleve hason alszunk és az tényleg sokat számít!
Nekünk a szopi sajnos nem ügyesedik, így fejek, hogy legyen tejcsike. :cry:
De Ti nagyon jól haladtok!

Nyafi!!!!

Éljen+éljen, hogy nem kell menned!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Nyafi!

Orulok a jo hirnek!
Es hogy par nappal ezelotti kerdesedre is valaszoljak: ha mar nem szoptat az ember, a kovetkezo megoldasok johetnek szoba a repulon. Folyadek itatasa a picivel lehetoleg le-es felszallaskor. A leszallas altalaban sokkal rosszabb, mert van olyan gep, ami fel oran keresztul viszi veghez. A folyadek lehet tapszer, viz, barmi, amit a gyerek kora megenged. A tobbi trukk pedig? Elsosorban a cumi, de a vegen arra is raun, tehat nem eleg. (Rebeka sosem cumizott, o az ujjat valasztotta, de direkt a repulesek miatt kapott egy cumit.). Aztan lehet meg pici csokidarabokat adogatni neki, lenyed, hogy folyamatosan nyeljen, vagy ugyanezt el lehet jatszani gumicukorral. Nekem meg nem jutott eszembe mas, es meg kell hogy valljam, igy sem mindig voltak zokkenomentesek a repuleseink.

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

sziasztok! köszönöm a szurkolást!
Gem köszi a választ.
Újabb csodamódszer pocifájásra! hajszárító. megnyugtatja és melegíti a pociját...egy anyuka mesélte, gondoltam megosztom Solymossy

Kép
nyafi

Sziasztok!

Minden Babóca és Tesó gyönyörűűű! :)

Nyafi, köszönöm. Nagyon hasznos volt a tanács a pocifájásra.
Örülök, hogy nem kellett menned dokihoz. :)

Csak egy gyors lejelentkezés:
Tejem van bőséggel; nem fejek - úgy gondolom a Kisasszony elég jól beállította.
A hasfájással elvagyunk, kicsit több időt kell Vele foglalkznom, mert amúgy nagyon jó baba lenne.

Viszont!!! Nagyon úgy néz ki, hogy az én Kislányom felcserélte a nappalokat az éjszakákkal. Egész nap alszik, de éjjel 3 órán keresztül "szenvedünk". És mivel ébren van, így a hasfájásra is érzékenyebben reagál. Mindkét szeme fullra nyitva, és csak néz. Ezzel nem is lenne baj, ha közben nem ordítana.
Arra gondoltunk, hogy ma este fürdés és kaja után nem hagyjuk rögtön elaludni. Mert utána 11-kor felébred eszik és a fent leírtak szerint történik minden.
Van valakinek valami ötlete?

Kép
tittina1982

Sziasztok

egykezes gépeléssel jövök, bár itt a kezemben sincs el nagyon, iszonyat nyügös ma, meg tegnap is, front van vagy mi. kajcsi után bealsazik aztán az ágyba meg fél óra után felébred aztán megy a sirás.

betettem az ágyba majd 5 perc után megnézem... Nem tudom ilyenkor csak hiszti van... Éhes nem lehet, mert az előbb is kajcsi után egy órával evett pár kortyot, mert már tátogott, gonoltam elalszik, na persze....

Dominika
Én is probálok valami napirendet kialakítani, főleg az estéket illetően. Elgondolkodtam arról amit a fürcsiről írtál.
Este 7- és 8 között, általában fél 8kor fürcsi van, kaja így 8 és fél 9kor legkésőbb, aztán általában 10.30-kor eszünk, és után már csak reggel. Szerencsére átalussza az éjszakát.

Na de a 8kori szopi után aztán sokszor, általában mindig ordítás van egy idő után mert mint tegnap is egyáltalán nem volt hajlandó aludni. Hát most ezen dolgozunk.

Napközben elég változó, általában azért van egy időszak amikor alszik hosszabb időt, de magában sajnos nincs el az ágyiban.

Ma jön megint a védőnő, de hogy mindek?! SOha nem szoktam hívni, mondjuk nincs is nagyon miért. Egyre kevesebb megbeszélni valónk van.

Mondjuk mostanában úgy gondolom sokat bukik, erre azért rákérdezek...

Megyek megvigasztalom egy kicsit, még soká lesz a köv. kajcsi.....

Tittina: Nálunk is volt ilyen az elején. Ha napküzben egész nap alszik persze hogy éjjel meg nem álmos.
én 4 órákat nem hagytam aludni nappal, mert ilyen is volt, meg nem erőltetem az alvást, órákig nem ringatom hogy aludjon. ha sir rövid ideig babusgatom de ha a kezemben sem marad el beteszem az ágyiba sír egy kicsit aztán előről az egész, aztán már jön a köv. szopi, talán akkor már alszik.
Lili átalussza az éjszakát igaz azért nem tettünk semmit, magától jött...

szóval ez az én verzióm....

Edina

KépKép
domidina

Sziasztok!

Én még nem írtam ide, és csak a szopival kapcsolatban osztanék meg veletek pár dolgot. Nyafi, Kia, üdv itt, talán emlékeztek rám a másik topikból.
Szóval, nekem nagyon sok tejem van, és talán annak köszönhető, hogy homeopátiás urtika urens bogyót szedek, és Hipp Bio Still tea-t iszom. Én ezeknek tudom be a sok tejet. Sajna a kisfiamnál nagyon hamar elment minden tejem, de talán most jobb úton haladunk. Kislányom Kitti, egyébként december 25-én született, kisfiam Krisztofer pedig két és fél éves.

További jó társalgást! Babák nagyon szépek!!

Kép
Kép
deaknezsu

Egyszerűen nem értem, hogy a 'híg, aranysárga, egészséges' kakival miért küzd ennyire?!?! :evil:
Annyira sajnálom...

Kép
tittina1982

Titti
A híg kakit sokszor nehezebb kinyomni, mint a szilárdat, mert nem ingerli eléggé a végbelét.
Csilla is nagyon szenvedett a kakikkal az első 2-3 hétben. :( De aztán ráérzett, mostmár lazán rakja teli a pelust?! :)
Kitartás! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Egy fürcsis kép:
Kép

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Régi babanetes anyuka vagyok, és most gyűjtöm az IBCLC szopis tanácsadó vizsgához a gyakorlati órákat.

Már egyszer írtam ebbe a topikba, és nagyon szépen köszönöm mindannyiotoknak akik megtiszteltetek a bizalmatokkal!

Mivel a leggyakoribb kérdés amivel hozzám fordulnak az az, hogy miért nincs elég tej, illetve hogyan lehetne növelni a tejmennyiséget, írtam erről egy összefoglalót "Mitől lesz elég tej?" címmel.

Remélem nem baj, ha ezt most itt közzéteszem. Ha van vele kapcsolatban valami észrevétel, kérdés, vagy javaslat, kérlek írjatok privit vagy emailt (a cikk végén ott az email címem).

Innen tölthető le:

1202478746.1144.txt

(Remélem hogy olvasható formátumban...)

További jó babázást! :)

Ja és még annyit, hogy úgy néz ki, márciustól baba-mama csoport indul a XI. kerületben, a Korai Fejlesztő Központban, ahol reményeim szerint én (pszichológus) és egy másik IBCLC-re készülő anyuka (gyermekgyógyász) fogunk rendelkezésetekre állni szopis kérdésekben.

Ugye nem baj ha ide megírom mikor sikerült konkretizálni a helyzetet?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nyafi!

Micsoda ötleteid vannak??!!! Ki is próbálom pocifájásra.

Tittina!

Nálunk is volt napszak csere, én is a nem hagyom elaludni módszert alkalmaztam. Hát nehéz volt, de kb 1 hét alatt átálltunk.
Ez természetes jelenség, szinte minden babát érint.
Nagyon szép és jól látom, hogy nincs hiszti a fürcsi alatt??? Vagy most csak bealudt és azért?

DomiDina!

Tök jó az esti lefekvésetek, ezen miért akarsz változtatni?Az ágyba téve sír? Vagy ez egy menetrendszerinti sírás?
Egyébként görcsösen csak az esti fürcihez ragaszkodom, a többi beáll majd magától.Van amikor nálunk is felborul, ha ügyintézni valónk van, vagy dokihoz megyünk, stb....

Védőnő: nekem meg az ellentéte! 2 hetente jön ki, becsönget és megkérdi, hogy minden rendben van-e? Még ki se tátom a számat amikor közli, hogy az tök jó és már el is illan! :shock:
Úgy méri a Domi súlyát, hogy nem kell levetkőztetnem!!! :shock:
szóval KO díjcsomagos vagyok tőle.

Rokica!

Köszönjük szépen a hasznos összeállítást!!!
És természetesen írd meg légyszi!!!

Mindenkinek nagyon szép napsütéses Babósétáltatós hétvégét kívánok!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Dominika, hát most megfogtál, mert nem tudom mit írtam olyat amiből azt olvastad ki hogy változtatni akarok az esti lefekvésen? Amit leírtam azt szeretném tartani.

Amikor írtam az előző levelem, hát a nyügős napunk még nyügösebb estébe és éjszakába ment át, hajnali 2-ig sírt rövidebb megszakításokkal uh. akkor már kivettem és elringattam, hogy mi is aludjunk azért valamit és lám sikerült is.

Aztán a tegnapi nap meg végig evéssel és alvással telt, többször aludt 4 órákat is. A fürcsi időt tudtam tartani, de utána aztán már a megszokott menetrend borult, de azért így sem panaszkodhatom, mert 4 órákat aludt így is.

Ma aztán meg biztos nyügi lesz megint... hallom megint rázendített, pedig 4 után 6-kor evett.....

Hát ez van...
Sziasztok, szép napot...
Edina

KépKép
domidina

Sziasztok!

Edina
Remélem nem nyügi Lili.

Tittina
Napsugi nagyon szép baba.
Örülök, hogy van tej.
Nekünk is van, néha már fáj is :lol:
Nekem sajna muszáj fejnem néha (nem az egészet, csak úgy fél deciket), mert nagyon tud feszülni.

DnéZsu
Szia! :wink:

Pöttyös és száraz arcbőr a babának - kinél van?
A pötty a zsíros tej miett, de a szárazság?
Hétfőn gyerekdoki és oltás... Rákérdezek.

Levi alszik:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Régen nem jártam itt, de látom, hogy ti sem értek rá jobban! Nekünk volt egy pár zűrös napunk, nem a kismanó miatt, csak mindig volt valaki nálunk, vasalni-, mosni való hegyekben, kaja nincs itthon, de csütörtökön voltunk "kirándulni" vele északon, nagyon jól viselkedett!!! A C&A-ban szopiztunk, tisztába tettem...olyan volt, mint a mesében :lol:

Kia :D
Micsoda hurkák :wink: nálunk is hasonlóak vannak, imádom őket puszulgatni :wink:
Mi is hétfőn megyünk oltásra :cry: szurkoljunk egymásnak! Remélem, hogy hősök lesznek a kismanók :)

Titti :D
Nagyon szép Napsi!! Ügyesek vagytok, hogy nem sír, s látom, hogy már a köldöke is rendben van :wink: Nagyon szép tőle, ilyen fiatalon! Nekünk 9 naposan esett le, de utána még nem volt ilyen szép :shock: Ügyik vagytok nagyon!!

Megyek,mert hív a kisfőnök..kicsit aludt, majd a lábával bekapcsolta a forgót az ágya felett :lol: és ki is kapcsolta valahogy..én meg rohanok be, hogy ki van a szobájában :lol: aztán visszakapcsoltam, s most, hogy leállt "beszélget vele"...már olyanokat vigyorog, hogy hihetetlen, mindent figyel, s gügyög pl, hogy hagü, gi, te, s volt, hogy már az apu-t is hallani véltük :roll: hülye szülők esete :lol: :oops:

Igyekszem még jönni...

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Kia
Nekünk talán nem szólom el magam, de elmúlóban vannak a pöttyök! Szárazak voltak nekünk is, s arra azt mondta a dokinéni, hogy az a jobbik, mert ha zsíros lenne, akkor lenne allergia :shock:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!
Egy kicsit eltűntünk de megvagyunk. :lol:
Minden rendben van velünk, igaz Barbi a napközbeni szopikat lassan lecseréli tápszerre. Mindent megpróbáltam mikor egyik nap reggeltől csak nyekergett se szopi se semmi nem kellett neki és mindent kipróbáltam mikor az utolsó dolog a táp volt rácsatlakozott a cumisüvegre kihörpinette a tartalmást és aludt majdnem 5 órát.Azóta minden délelőtt tápszer kell neki, viszont az esti 11-órás tápot elhagyta. Ki érti ezt?? Elértük az 5 kg-t éhgyomorra, kikakilva, ruhanélkül :lol: :lol: :lol:
Benszivel mi lehet???
Elkezdek visszaolvasni mert a munkám és a fiam verstanulásai miatt nem igen volt időm mostanába. Addig is képek:
Kép Kép Kép Kép

drumka

Sziasztok!

Kórházi tanácsra elkezdtem szedni pár napja vasat, és lám :shock: nem vagyok olyan fáradékony és feszült. Talán nem mindig mondanak hülyeséget...

Köszi a dícséreteket. Első alkalommal sírt csak a Drágám fürdéskor. Apácska aztán rájött, hogy az a víz, ami a könyökünknek jó, az Napsinak hűvös kicsit. Azóta a melegebb vízben imád pancsizni. Akkor törik el a mécses, ha törölközünk - azt már nem szereti, ha nyösztetem. (öltözni, vetkőzni sem szeret)

Mi is hétfőn megyünk orvoshoz, de még nem szurira. Szorítunk Nektek! Remélem megmérnek majd bennünket...
Az 1-es Pampers (2-5 kg) kicsi nekünk. Tegnap 2-es Huggies-t vettünk (3-6 kg) barátibb a mérete. Meg egy kicsit olcsóbb is.
Ja és az 56-os body-kat már nem tudom ráadni. Rugit meg csak 62-est vettem. Úgyhogy azok jók. :D

Kia, Drumka
Hatalmasak a Babók! És gyönyörűek :)

Valamelyik nap megmutattam Napsit a Dédinek, és mondtam Neki, hogy itt a legkisebb déduncsija (aki már nem sokáig lesz az, mert a Húgom márc. 3-ra van kiírva). Erre a mama, hogy nem a legkisebb, hanem a legfiatalabb, mert az unokatesóm babája, aki dec elején született, most érte el a 4 kg-ot. :D :P :lol:

Pocifájás
Még megvan, de próbáljuk "jól" tűrni.

Nappal vs. éjszaka
Tegnap: 8-kor fürcsi, aztán hami. És éjfélig ébren volt, nyűgösködött. Nem sírt, de nem is volt igazán el. Aztán jót aludtunk. Valamikor 3 és 7 körül volt szopi, aztán 10-kor ébredtünk.
Kevesebb nyügivel ez így elviselhető lenne... (álom, édes álom...)

Puszi

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Kia, a szokásos napunk van eddig, nem igazán alszik, csak úgy fél órát evés után, aztán van egy kis nyügi, sírás, dajkálás ha netán nem aludna vissza, de így két óra múlva már enni kér.

De általában ilyen a nappalunk, most talán - lekopogom - kialussza az időt a köv. etetésig.

Az igény szerinti szopival kapcsolatban én mindig attól félek, hogyha sürübben kér enni, vagyis sűrűbben kell etetni, nem lesz elég tejem estére, mert nincs ideje a két etetés közben termelődni. Ez hülyeség???? Így is a nap végére már kettőből kell etetni, mert egy nem elég.

Edina

Levi egyébként ilyen szellősen alszik??? Én attól félek túlöltöztetem Lilit.
Hosszú újjú body, hosszú újjú plüss rugi vagy
hosszú újjú body + hosszú újjú ing és arra egy újjatlan rugi és
22 - 23 fok van a szobájában.
Szerinetek????

Mi ma 6 hetesek vagyunk és ugye azt mondják ilyenkor megugrik egy kicsit a mennyisége amit megeszik. Kiváncsi vagyok a cici ezt hogy dolgozza fel....

KépKép
domidina

Edina, nálunk is 22-23 fok van, és én rövid ujjú vagy ujjatlan bodyt, hosszú ujjú ingecskét és ujjatlan rugit adok rá. Van a body + hosszú ujjú rugi. Mikor hogy jön ki a lépés.

Szerintem ne idegeskedj azon, hoyg estére nem lesz tej. Nekem is kiürülnek akkorra a melleim, legalábbis én úgy érzem, de azt mondják, ilyenkor táplálóbb a tej. Talán, ha megnyugtat, akkor inkább úgy csináld, hogy estefelé kétszer egymás után teszed ugyanarra a mellre, és akkor a másikban gyűlhet elég az éjszakai alváshoz.

Tittina, mi is elhagytuk már a 2-5 kg-s pelusokat, az annyira szorította már a végén, hoyg mindig piros lett a combija.

Szó volt itt napirendről meg alvásról, ilyesmikről. Hát, akkor most jövök én.
Fogalmam sincs, mi ütött gyönyörű lánykámba, de szerdán du. fél 2-től nem aludt hajnali 3/4 2-ig (5-10 perces szundik max.) :shock: :shock: , csütörtökön hajnali 3-kor volt hajlandó elaludni, tegnap pedig, na, ez már haladás, nem sokkal éjfél előtt elaludt. :roll: Már azt sem tudtam, mit tegyek vele. Sírt is, de nem ez volt a jellemző, szóval elvolt. De persze, ölben. Ma pedig már másodszor alszik jól, de most ha felkel, nem fogom hagyni többet elaludni. Bár eddig sem az volt a baj, hiszen du. fél 2-től az esti elalvásig még nyugodtan beférhetne egy másfél-2 órás szundi, nem?

Nálunk ami a biztos pont, az az, hoyg reggel 7 és 8 között ébred. evés után vagy rögtön visszaalszik, vagy elvan egy icipicit magában és egy újabb szopi után (ami inkább megnyugvás, mint evés) alszik. Aztán megint szopi. Na, itt aztán szokott lenni egy hosszabb ébrenlét, eleinte csendben, majd ölben. És innen kiszámíthatatlan a dolog. Még jó lenne egy szundi, de nem mindig van, nyűgi viszont általában igen, így aztán szopi, simi, szopi, ringatás, pici játék, masszázs, iylesmik jönnek. És ez így megy, amíg elalszik végre. Elképzelhetitek, hyog milyen állapotban vagyok!

Szóval, Edina, visszatérve a szopira, ne idegeskedj, mert biztos nem rosszabb, mint nálunk a helyzet. De én a tejcsi miatt most nem izgulok, tudom, hoyg van elég, és kész. Csak már az a rohadt seb gyógyulna be a mellbimbómon, mert annyira tud még mindig fájni, hoyg csak na! És nem tudom, meddig vagyok képes és hajlandó még elviselni. :oops: :oops: :oops:

Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Bocs', a legelső sor végén a VAN helyett VAGY kellene, hoyg legyen. :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Lányok van egy kérdésem :oops:
Van valami 1X-i támogatás amit az Államkincstárba kell igényelni. Van itt olyan aki már volt ott? Milyen papírok kellenek és meddig lehet igényelni? Személyesen kell bemenni vagy bemehet valaki helyettem? Anyós mondta, hogy valami ismerőse kapott majdnem 60.000Ft-ot azt mondja nekünk is jár és nem kéne otthagyni. :roll:

drumka

Domidina
Nálunk is ugyanannyi a hőmérséklet, és én is ugyanúgy öltöztetem Csillát. Különben mindig hideg volt a keze, lába, de főleg az ORRA, és nyűglődött, így úgy döntöttem, vékonyabb ruciban bizony fázik.

Kép
Kép
Kép
cas

Drumka
Ha az egyszeri anyasági segélyre gondolsz, akkor azt tényleg a MÁKtól kell igényelni. Nekem a férjem intézte (vitte a személyimet, lakcímkártyámat, orvosi igazolást a 4 terhesgondozásról, taj-kártyám, CSillának lakcímkártya, tajkártya, szül.akvi, és neki a saját személyije-lakcímkártyája). Kérhetnek még bankszámla-kivonatot a pontos bankszlaszám miatt.

Edit
"napirend": nálunk ugyanez van! :) Csilla is teljesen kiszámíthatatlan, de mostmár kezdem megszokni. :) Eleinte eléggé kiborított. :(

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok

Kicsit, nagyon eltűntem, de a 2 fiamtól nem igazán lehet leülni a gép elé. Néha elszoktalak titeket olvasni, de reagálni már nincs erőm, annyit tudtok termelni.

Sajnos mi már nem szopizunk, már több mint 1 hónapja, mert nem volt neki elég a tejcsi, minden szopi után még benyomott 90-100 ml-ket, hiába csüngöt rajta órákat. Múltkor megkaptuk a hónapos oltást, akkor volt 5690 gramm. Napi rendünk még nincsen, de legtöbbször alszik, ha fent van akkor meg gagyarászik, nagyon édi, imádom őt :)

Tittina !

Nem tudom, hogy neked gratuláltam-e már a picihez, de ha nem akkor utólag is fogad nagy-nagy gratulációmat :)

Drumka!

Te az anyaságiról beszélsz, és én úgy tudom, hogy azt szülés után 30 napig lehet elintézni.

Képeket nézegetve, minden baba nagyon szép, fényképet majd rakok fel én is, ha megtalálom a gép átjátszókábelját.

Kérdésem lenne, nektek piciteknek a felső szemfogánál nincs beduzzadva, illetve nem fehér az inye? Mert Lilinek a szemfogánál be van duzzadva és fehér. Bár nem csodálkoznék, ha jönne a foga, mert a nagyobbik fiamnak 3 hónaposan már 2 foga volt. De kicsit furcsálnám, ha egyből a szemfoga jönne.

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Kép

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Az anyaságit később is be lehet adni, nemcsak 30 napig?! (nekünk legalábbis sikerült) :roll:

Amaryl
Van olyan gyerek, akinek a szemfoga jön előbb... :) szóval simán lehet...

Kép
Kép
Kép
cas

Kia!

Nekünk vannak ilyen pöttyök, pont tegnap nézte meg a dokinő és tejpöttynek kiáltotta ki.
Apró icipici kis piros vagy mitteszerhez hasonló sűrű fehér pöttyöcskék, melyek zömmel a homlokon, arcon és a nyakon vannak.
Azért az a legbiztosabb, ha megnézeted, mert állítólag könnyű az allergiás pöttyel összekeverni.

Cas!

Az anyaságit 180 napig lehet igényelni....Nekem se sikerült még.... :oops:

Amaryl!

Édes a kis csipetcsapat!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X