Új privát üzeneted érkezett!

Réka!!!

Igazán szívből örülök, hogy rendeződik a tejcsikérdés!!!:-)
Nekünk is baromira bejött a hónaljtartásos szopi.
Igaz, kicsit gyakorolni kell, de több okból is nagyon szeretem.
1. Kiválóan be tudja kapni a bimbit.
2. A hónalj részéről is ürül a tejcike, ez mindkettőtöknek jó.
3. Mintha neki is kényelmesebb lenne...
4. Itt is lehet félszemmel híradót nézni. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja Domi nyekereg a cicin. Apa azt mondta, hogy olajat kéne adni neki, mert biztosan berozsdásodott. :? :?
Meg néha hümmög, dünnyög. Elképesztő!

Melyik fajta hordozókendőt vetted?
Én még mindig nem tudtam dönteni, hogy kendő vagy kenguru.
Apa szerint addig sz.....dok, hogy felnő a gyerek mire megveszem. :roll:

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Bocs', hogy csak ritkán jövök, de olvasgatlak, amikor időm engedi.

Réka, Isten éltesse Csongi legényt, de nem csak hétfőn (4-én) lesz egyhónapos? Ma csak 4 hetes. :D
Milyen az a bölcsőtartásos szoptatás? Mutatnál róla képet vagy meg is lehet magyarázni?
Boróka nem "dumál" evés közben, ő olyankor eszik. :P Meg si látszik rajta, már jócskán hízott. Holnap lesz újra mérve, de már kb. 4,5 kiló körül mozog.

Majd még jövök és írok magunkról, de most felnyekergett a kisasszony. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Reka!
Annyira orulok ennek a johirnek! Szuper, csak igy tovabb!
Nem tudom, probaltad-e a fekve szoptatast, de nekem ejszakara nagyon bejon. Igy kevesbe ebred fel Zsofi, es rovidebb szopival is beeri. "Hatranya", hogy meg mindig mellettem van az agyban, vagy egesz, vagy csak fel ejszakara. De hat meg kicsi.
Sot, delutani szopiknal is szoktam alkalmazni, amikor mar nem birok magammal a faradtsagtol. Igy neha en is be tudok hunyni egy fel ora orara.

A kendo pedig tenyleg fantasztikus, csak ajanlani tudom mindenkinek, amig csak birja a hatatok. Rebekat masfel eves koraig hurcolasztuk benne.

Puszi mindenkinek
Gem

Tesok
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem!!!

Úgy eltűntél!!!
Édesek a tesók!!!! :lol:
Mostmár lassan összeáll, hogy kendő vagy kenguru......
A fekveszopi nagyon jóóóó, de sose tudok ébren maradni, ha azt alkalmazom.
Én meg félek, hogy a Manó elaludjon az ágyban, mert Apa nagydarab fickó, ráadásul mindig "karatézik" álmában. :?
Ha meg kifelé fektetem, félek, hogy én lököm le. :?
Tudom...nem vagyok normális.... :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Réka
De jó, hogy ilyen klasszul alakul a szopi nálatok!!! :)
Egyébként én amikor csak tehetem fekve szoptatok, nekem í]y a kényelmesebb, és úgy látom Csilla is jobb szereti, mint ülve (valszeg én vagyok a béna). :)

Gem
Micsoda puszi!!! :)
Nálunk Sebi példát mutat, hogyan kell ujjat szopni... :D
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, és szopi közben CSilla sokat dumál, vagy nyög-morog teleszájjal, vagy időnként kiköpi a cicit, és akkor panaszkodik neki, hogy miért dől ennyire a szájában?! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok! :)

Találtam egy pár percet, remélem értelmeset tudok hozzászólni! :)

Először is egy kérdés: elvileg aranyér nélkül jöttem haza, mert "visszanyomkodták" a kórházban. Dehát ez csak félig igaz, mert fáj, és igaz, hogy csak kicsit, de VAN. Használom a Reparon kenőcsöt, de semmit sem használ. Van valakinek valami jól bevált módszere?

Szopi-kérdés
Réka, nagyon örülök, hogy jól alakul Nálatok ez a dolog. Mi is egyre ügyesebbek vagyunk. Csak nem tudom hogyan vegyem rá a Kisasszonyt, hogy nagyobbra nyissa a száját. :(
Ha rögtön nem jön a cicből, akkor begurul, tömi a öklét, amitől persze mégúgysem fér oda a cicim. És olyan erő van benne... alig tudom félrerakni a kezét.

Csodaszép minden baba és tesó, és most már itt az enyén is. :)
Annyira büsze vagyok rá! :)

Kép mosoly

Kép
tittina1982

Apácska gondolatai:

"... egy éves a kórház, ahova jártunk, ahol szültünk.
Fullos, tiszta, mindenhol 4D-s ultrahang, a babák megjelölve lopás gátlóval, ha kintebb viszed mint szabadna, ajtók bezáródnak stb.

Az egész terhesség alatt 2 ultrahangunk volt. Az első alkalomkor, és a 40. héten.
Közte csak azért jártunk, hogy megkérdezzék, minden rendben van-e.
Itt nincs abortusz, így nem foglalkoznak azzal hogy a gyereknek meg van-e mindene.
Mindenképp ki kell hordani.
Az összes vizsgálat „felöltözve” történt.
A bugyi csak akkor került le, mikor már a szülőszobában voltunk.
Egy vizsgálat sem volt, ami igényelte volna.
A szülés alatt egy szülésznő, Kriszta meg én voltunk bent.
Mikor kint volt a feje, akkor jött be még két ápolónő.
Kicsit ijesztő volt, de túléltem.
Aztán mikor mentem értük kedden, még volt egy kis akció.
Volt egy nővér aki felébresztette a bébit, és mikor elkezdett sírni, kitalálta hogy azért mert éhes.
Hiába mondtuk hogy most evett 3 órán keresztül szinte folyamatosan, csak tuszkolta a gyerkőcöt a cicre, úgy hogy szinte fulladozott Napsi.
A baba üvöltött, Krisztám úgy sajnálta hogy Ő is elkezdett sírni, én meg tiszta ideg lettem, mert a csaj meg azt hitte hogy Kriszta azért sír, mert nem tudunk angolul, és nem értjük hogy mit akar.
Na, mire feladta a csaj, kiment, a gyerek egyből elhallgatott.
Visszajött az idióta nő, és megkérdezte hogy van-e valami bajunk vele.
Mondtam neki hogy csak annyi, hogy neki ez a gyerek csak munka, nekünk meg az életünk.
Meg hogy eddig mindenkivel szót értettünk, vele meg nem tudunk.
Elkezdett mentegetőzni, de végül is onnantól normálisabb volt.

Ma meg itt volt a védőnő, és ilyet kérdett, hogy akarjuk-e hogy letépje a köldökcsonkot.
Hát majdnem fölrúgtam, hogy mit akar ez."

(Remélem nem haragszotok, hogy megosztottam Veletek.)

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Tittina:Nem semmi.És ilyen emberek nevezik magukat cscsemősöknek???
Napsugár nagyon szép.

Dominika,Réka:Kifejtitek bővebben,hogy milyen az a cscsemőtartás,vagy hónaljtartásos szopi?Érdekelne a dolog..

Cas,Gem:Nagyon édik a tesók igy eggyütt.

Kia:Örülök,hogy Levi nyelve teljesen jól van..
Mi is csak arra az időszakra vettük elsősorban,amig egész nap fekszenek,hogy ne hagyjam lent a gyerekszobába egyedül.
Meg hát ha utazunk anyuékhoz,akkor visszük magunkal.

Kép

Kép
ancsa03

Szül(et)és-történet

Vasárnap hajnalban, olyan 3 óra tájékán kezdődött. De nem méhösszehúzódást éreztem, hanem inkább menszi-szerű görcsöket. Sűrűsödtek, de nem tartottak elég soká, így meleg fürdőt javasoltak. Hatott: 2 órára abbamaradt minden. Fél 6 körül ismét elkezdődött, de még nem szóltam semmit senkinek, mert elég ritkán jöttek.
10-kor kerültünk le a szülőszobába (Apácsak épphogy csak beért, mert nem akartam feleslegesen berendelni, vártam az utolsó pillanatig).
Kérdezték milyen fájdalomcsillapítást szeretnék, azt a gáz-izét választottam. (3x be is kómáltam pár percre a szülés alatt) :)
Ekkor 7 cm-re voltam nyitva. És sajna egy óra elteltével sem történt semmi. Úgyhogy kértük a burokrepesztést. Napsi feje nem volt beilleszkedve, úgyhogy a gravitásció hatását kellett igénybe vennünk, és térdelőállásba helyezkedtünk. Így kb két fájást bírtam ki, és már minden sínen is volt.
A fájdalmam majdnem kibírhatatlan volt, azt hittem szétszakadok a hátsó nyílásomnál. Az jobban fájt...
Kb a 4. nyomásra bújt elő a fejecskénk, és az 5-re megszületett az én Napocskám. :)
Mikor rámtették mindent elfelejtettem, mintha maga a szülés meg sem történt volna.
Végig egy darab szülésznő volt bent, igen nagy szakértelemmel végezte a munkáját. Csak Napsi-baba kibújásakor jött be egy másik - gondolom a csecsemős.
Azt hiszem, nem jött kis egyben a méhlepény, mert kb egy órán kkeresztül nyomkodták a hasam, és szedték ki belőlem a dolgokat. Komolyan mondom felért még egy szüléssel az a fájdalom is. Közben sok vért vesztettem, katétert és infúziót kaptam. Rettenetesen fáztam. Összevarrtak, és utána még egy órát ott voltunk a szülőszobán 3-asban. Itt törént meg az első szopi is. :)

Kép
tittina1982

Tittina!!!

Igazán gyönyörű Napsugárka!
Jó volt olvasni, hogy minden okés.
Mennyivel másabb a hozzáállás odakinn a terhességhez és szüléshez, mint itt!
Olyan érzése van az embernek, hogy ők úgy gondolják ez egy természetes állapot és a vizsgálatokkal is csak minimálisan akarják ezt a természetességet megzavarni. Itthon valahogy túlellenőrzik az embert!!!
Mondjuk a csecsemős igen idióta volt.:-(

Cas!

Végre egy kis fotóóóó!!!!!
Csilla is milyen nagy már!!!Hogy öregszenek a gyerekek, ugye?

Ancsa!

Megpróbálom leírni, azt hogy én hogyan alkalmazom.

Felülsz, az oldaladhoz teszed úgy Rékát, hogy a lába a hátad mögé nézzen.
Aztán a fejecskéjét a tenyeredben tartva felemeled őt a melledhez.Ilyenkor egy kicsit félig ülő helyzetben van a baba, én párnával szoktam kitámasztani. Kell egy csomó párna, meg egy csomó kísérletezés, hogy flottul menjen.
Aztán van még egy póz, ugyanezen hónaljtartásnak a fekvő változata:

Manót lefektetem az ágyra és szó szerint ráhajolok és úgyteszem a cicit a szájába. Ha jó kemény az ágyon a matrac, akkor tudsz úgy támaszkodni a karoddal, hogy kényelmes lesz.
Egyetlen hátránya, hogy mohó babák félrenyelhetnek, mer fekve nehezebb nyelni.

Mindkét pózt azért szeretem, mert nagy a cicim és a bimbim is, és ezzel a módszerrel tökéletesen rá tud harapni úgy, hogy nem rágja rommá.
És úgy vettem észre, hogy így több tejcikét szív. Ja és a hónalj közeli részekből is kiürül a tejcike.

Hát remélem elég világosan írtam, baromira igyekeztem. :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Titti :D
Nem semmi a sztoritok (mind a születés, mind Apácska "összefoglalója"), de a lényeg, hogy mindketten (hárman) jól vagytok!!! Napsi nagyon szép, s nagy Kiscsaj, s most már senki nem szólhat bele abba, amit csináltok vele :wink:
Nekem is volt egy hülye csecsemőssel egy sztorim, éjjel akarta megmutatni, hogy hogyan kell a szelet kimaszírozni a babából, de közben pont el akart aludni....kétszer rontott ránk, s miután elutasítottam, "megfenyegetett", hogy ne számítsak rá az éjjel, ha akarok valamit hívjam a folyosós nővérkét...na akkor szakadt el nálam a cérna, sírtam, mint a kisfiam, s könyörögtem neki, hogy csak azt az éjszakát bírja ki valahogy, s működjön együtt, hogy segíthessek neki, ha baj van :cry: olyan gyönyörűen aludt akkor, kétszer kelt enni (volt tápszerem az előző éjszakás nővérkétől, persze előtte ciciztünk), s szerintem akkor nőttem fel a feladathoz, hogy van egy babám....aztán persze többször visszaestem/esek :?
Na ezért nincs kész a mi születéstörténetünk, mert én röviden nem tudok leírni semmit (elmondani sem :wink: )

Réka :D
Gratula Nektek a szopihoz! Ügyesek vagytok nagyon! s gratula a majdnem egy hónaphoz :wink: !

Gem :D
Tündériek a lányok!! Jól / jobban vagytok????

Cas :D
Sebi nagyon édesen tartja (segítséggel) Csillát! Szépek ők is nagyon, s Csillus is jó nagy kisbaba!!

Fekve szopi - mi eleinte akkor alkalmaztuk, ha már nem láttam ki a fejemből, s úgy valóban tudtam én is alukálni egy picurit..vagy ha már nagyon sírt, s nem tudtam mit kezdeni vele, akkor így altattam el magunkat :)
Erre a hónalj- / bölcsőtartásra én is kíváncsi lennék :roll: bár én ülve szoptatok, s nekünk bejön :)

Én a hordozón gondolkodom, valamiért félek a kendőtől, mert tuti, hogy nem hinném el, hogy jól van megkötve, s folyamatosan attól félnék, hogy "elengedi" a gyereket.
Én tényleg egy igazi paragép vagyok, most hallottam a sógorjelőlttől (párom húgának a párja), hogy a szomszédban született (félig magyar) kisbabát, aki egyidős Napsival már viszik északra, napoztatják, stb... ehhez képest én a majdnem 8 hetes KisHercegemmel még nem mertem elindulni hosszabb távra (80km), pedig menni kéne, mert volna ügyintézni való is, s vásárolni is kéne, mert ha megyünk haza akkor venni kell téli rucikat...
Tényleg milyen lábzsákot / overállt keressek?? Melyikbe a legegyszerűbb beletenni a kismanókat?? s milyen méret "gazdaságos"? Gondolom nagyobbat kell venni, hogy kényelmesen beleférjen?

Kia :D
Nagyon nagy lett már Levi, s ügyesek voltatok a nyelvikéjével!!
Nagyon rossz nézni, amikor bármilyen céllal hozzányúlnak a kis tündérekhez!!! Én bőgtem is rendesen, amikor vért vettek tőle (ő nem :wink: )

Ancsa :D
Nekünk is van utazóágyunk a lenti szinten, s szinte egész nap ott vagyunk, fürcsi után maradunk fent...illetve - mivel ott van a légzésfigyelő - akkor teszem oda, ha sokat akarok járkálni a lakásban, s ő alszik (még nem volt sűrün példa erre)

Na mentem fürdeni (helyi idő: 15:19 :oops: :lol: ), mert most alszik, s gyorsan kihasználom (apuci őrzi odalent)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Dominika:Köszönöm szépen.Azt hiszem akkor én is jól értelmeztem,csak nem voltam benne biztos.

Kép

Kép
ancsa03

Domi - én nem is tudtam, hogy a teljes ciciürülés a póztól is függ :shock: köszike, hogy leírtad!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szívesen csajok!!!
Tudjátok a sok szopispróbléma miatt szoptatási tanácsadóhoz fordultam.
A tejci lényegesen több már, de sajna atápi is bejátsszik még. :cry:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szilvi!
Egesz jol megvagyunk, koszi! Vegulis Rebeka mar 2 allo hetet vegigcsinalt a bolcsiben, es meg mindig nem jott ki rajta semmilyen betegseg! :D Meg egy het,es kezdi ovodat. Be vagyok szarva, hogy hogy fogom megertetni magam az ovonenivel. Mert ugyan beszelek par idegen nyelvet, a flamand meg nincs koztuk. Apropo, holnap kezdem heti egy alkalmas kurzus kereteben! Most epp nincs hozza tul sok kedvem, de hat csinalni kell. :?

Apropo szuletestortenet: en is azert huzom a megirasat, mert nem tudom roviden megirni. Egyaltalan van meg valaki, akit erdekelne? :?: Mert az igencsak motivalna. :lol:

En 80 km-re mar kimozdulnek a fiucskaval, de a napoztatassal azert meg varj :!: :!: :!:
Vegul mikor is fogtok hazalatogatni?

Tegnap voltunk az elso (elso!!!) vedooltason Zsofival. Ket szurit kapott szegenykem. Jol van, viszont egy csomot szunyal ma, persze csak kezben :(
5950 gramm es 62 cm. Kezdjuk elovenni a 68-as cuccokat! :( :( :(

Cas!
Tenyleg hatalmas Csilla! Aranyosak igy egyutt! Nekem is sikerult majdnem egy hasonlo kepet csinalnom a ket lanyrol, melyen Zsofi mosolyog, Rebeka meg a Zsofitol elkobzott cumit szopja. Megjegyzem, Zsofinak nem kell a cumi.

Titti!
Sok hulyevel fogsz meg talalkozni, ne foglalkozz veluk! Egyebkent az a nover/vedono, aki hazhoz megy, segit neked a szoptatasban??? Mert en csak igy tudom azt elfogadni, ha mar ket nap utan kiteszik az embert a korhazbol.

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem
Engem érdekel a Te történeted is, meg peresze mindenki másé is, akiét még nem hallottuk/olvastuk.

Lányok!
ARANYÉR-re valakinek valami jó ötlete???

Kép
tittina1982

Aranyér ügyben sajna nem tudok segíteni, már írtam volna, ha igen :) nekem nagyon nehezen ment/megy a "nagydolog",de azt hiszem az aranyér témát megúsztam...igazából nem is tudom, hogy konkrétan mit takar :roll:

február 22 vagy 29, ha minden igaz, attól függ, hogy apu mikor lesz otthon :? , az ideiglenes útlevele úgy néz ki, hogy febr. 20-tól lesz 1 hónapig érvényes, s otthon elvileg van már segítség a gyors ügyintézésben...addigra már majdnem 3 hónapos lesz, az influenza járvány is talán alább hagy, s a két hós oltástól is elég idő telik el (mi febr 11-én kapjuk meg, remélem, hogy semmi nem jön közbe)
ja, és én is kíváncsi vagyok a születés történetedre!!!! :wink: s ha te megírod (mivel jobban el vagy maradva) akkor én is megírom az én kisregényemet :lol: :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Domi :D
Most én is azon agyalok, hogy lehet, hogy estére tápi kéne, mert ma nagyon nincs annyi, ami eddig volt.....pedig vedelek rendesen :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

tényleg egy gyors kérdés tápi ügyben:
ha tápis babával utazik az ember, akkor azt hogyan lehet megoldani?? Mármint külön a vizet, s külön a port, s amikor éhes, akkor összekeverni :?: :roll: mert ugye ha megcsinálom, akkor egy idő után az már trutyis lesz...s pl. a vizet termoszban tartom a megfelelő hőfokon???

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Tittina! Egyébként kedves druszám... :lol: Aranyérrel kapcsolatban, mivel nekem többször volt hozzá szerencsém :cry: van a Sperti kenőcs ami nagyon jó volt nekem, és van még a Mastu nevű kenőcs is. Utóbbinak van kúp formátuma is ha súlyosabb a dolog, vagy makacsabb.(mármint ha a kenőcs nem rendezi kb.2 nap alatt) Kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!

kikuka

Ja az előbb elfelejtettem :twisted: Szóval csajok, nálatok is van olyan, hogy akármit csinálsz, tápi, szopi, gyümi, tejpép bármi ami elképzelhető, nem akar enni a gyerek csak valami minimálisat? Ez tart kb.2-3 napig aztán újra visszaáll. Mitől lehet ez? :shock: Ti is tapasztaltátok? pusz

kikuka

Szilvi!

A legjobb megoldas szerintem a tapi elkeszitesehez a termoszos forro viz, es egy hideg felforralt viz keverese. Igy tenyleg elerheted a kivant hofokot. Elore elkesziteni nem tudod, mert osszeragadozik, kihul, es kulonben sem ajanljak. De miert kell az utra tapi? Nem eleg a szoptatas arra a par orara? Check-in elott megkajaltatod, otthon meg mar ki tudjak vinni a repterre a forrovizes termoszt, ha szukseges.
Ezt mar csak azert is kerdezem, mert Rebekaval mar nemegyszer utaztunk repulovel. Amig szoptattam, semmi gond nem volt, le es felszallaskor szopizott, es minden rendben volt. Amikor mar nagyobb volt, es kapott tapit, eleg nehez volt atjutnunk a felforralt hideg vizzel a vamon. Vegul csak ugy engedtek at, hogy cumisivegbe toltottuk a vizet. Megjegyzem, termosszal nem is probalkoztunk, mert akkor mar nagyobb volt, es nem ragaszkodott az adott hofoku kajahoz.
1 deciliteres uvegecskeket meg ne keress a szupermarketek polcain, mert nem letezik ez a kiszereles. Azert hoztak ezt a szabalyt, hogy minel tobbet koltsenek az emberek italra a repteren es a repulon. A gond csak annyi, hogy forralt vizet nem arulnak. Forralt forro vizet meg annal kevesbe.
Remelem, azert valamennyit segitettem

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem :D - Köszi!! Gondoltam erre én is, de úgy tudom, hogy ha megkóstolom előttük a folyadékot, amit átviszek, akkor átengednek.. :roll: utánajárok a jövő héten tüzetesen...
Az a baj, hogy az a tapasztalatom, hogy ha többet rohangálok az átlagosnál, akkor jóval kevesebb a tejcsi (ma du. kellett adni 60 ml pótlást, 2 hét után először, mert két ciciből sem volt elég :cry: , ez van, nem akarok rajta túl sokat idegeskedni), s egy ilyen készülődés, csomagolás biztos, hogy jóval több macerával jár, mint egy sima, átlagos napom :roll:
A másik pedig, hogy háztól házig kb 8-9-10 óra, mert 2 órával checking előtt kell kint lenni (charter), az út 5 óra, s még lejön a szalagról a bőrönd, s onnan haza, az további 1-2 óra is lehet. S a repülőn nem szívesen "veszem elő az ebédjét", s ugyanez a helyzet a tranzitban is....hát majd meglátom, hogy mi lesz, csak mindenről időben akarok gondolkodni/gondoskodni....na megint kisregényt írtam...bocsi a többiektől :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!
Igen, rajottem idokozben, hogy nektek baromi hosszu az ut, hisz nagyon messze van Teneriffe Budapesttol! Bocs.
Az is most jutott az eszembe, hogy lattam olyan nagyon kisbabasokat repuloteren, akikkel a termoszt atengedtek. De azert kerdezz ra!
Harmadresz en elokapnam a cicit a repulon. A kutya sem nez oda, max a legikiserok, ok meg mar lattak ezer ilyet. Marcinak meg tenyleg tok jo, ha le es felszallaskor szopizik, mert esetleg a cicin bealszik. Es az neked sem lenne egy utolso dolog egy ilyen hosszu repulouton. Bocs, ha belekotyogok, ugyis te erzed, hogy nektek mi lesz a legjobb!
Azert nem irigyellek ezert a hosszu utazasert!

Gem

Ui.: Latom, te is kukorekolsz! Tan nem tudsz aludni? :?: :?: :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Solymossy! Én sem tudom bölcsőben etetni, mi egy nagypárnán eszünk. Ennek az a hátránya, hogy nem tudom mindenhol etetni, de a lábam miatt így szoktuk meg. Most már nagyjából jó a lábam, de az etetés így állandósult. Gratula a tejhez, írd hogy mennyit eszik így. Elötte mennyi volt? Most is magyaráz, hogy így esztek? Lehet gyorsan megy a tej…
Utazóágy! Mi is megvettük a Corában, már össze van állítva. De rohadt kemény. Ancsa te tettél bele matracot?
Kia eszik már rendesen a pici? nem vérzett?
Domi én kengurút fogok venni, mert úgyis még egy hónap, mire viszem vásárolni magammal és addigra jól tartja a fejét. Ha elöbb akarod, van olyan kengi amiben elfekhet, bár az nagyon drága. Hordozókendő otthonra jó inkább. Ja és a kengut apára is ráadhatod, a kendőt zihher hogy nem veszi fel…
Titti ha kívül van az aranyér akkor körömvirág krém, ha belül a reparon kúpja…De drága a te szádat örökölte…Tök jó hogy a férjed is megosztotta velünk a gondolatait. És doki nem is volt? Egy furi, hogy egyszer se vetkőztettek le elötte a vizsgálatoknak…
Szilvi 72! Amit érdemes, hogy olyan overall legyen amit a zippzárnál lehet lábasra és lábzsákosra is átrakatni. Ha nincs akkor lábzsákos. Nekem törpe most 56 cm és 5100gr és 74-es méretet hordunk.
Repülős Gem! :D :D Babának hogy nem dugul be a füle repcsin? Gondolom, ha szopik akkor nyel. De ha már nem szoptatod ?

Kép
nyafi

Sziasztok!

Hú már megint nagy volt a termés, sajnos csak gyorsan átfutottam, most csak ennyire jut idő.

Tittina: Aranyérrel én is küszködtem többször is a terhesség alatt és a szülés meg gondolhatod nem tett jót neki. Én is a Reparont használtam (szerencsére mostanra teljesen eltünt) és nekem ez bevált.
Sajnos az én tapasztalatom szerint pár nap a gyógyuláshoz nem elég, inkább 1-2 hét kell ahhoz, hogy teljesen renbe jöjjön. Persze attól függ mennyire van kint.

Réka, örülök hogy így megoldódni látszódik a tejcsi kérdés! Lám milyen fontos a technika is!!
Én a hasamhoz fogva szopiztatok ülve, eddig ezzel nem volt problémám, bár előfordul hogy úgy érzem még lenne benne tejcsi, de már nem tudja kiszívni.

Egyébként ti hogy szoptattok, úgy értem váltott mellből, vagy két mellből? Én váltott mellből, de van hogy estére már csak kettőből tud jól lakni.

Sokszor mondják hogy gyakrabban szoptassuk hogy több tej termelődjön, de mindig attól félek, hogy a következő szopiig, ha túl közel van az előzőhöz nem termelődik annyi, amivel jó tudjon lakni. Ez a parám, hogy kifogy a tej és szegénykém meg éhen marad, és persze hogy így nem alszik annyit egy huzamban.

Persze most hogy már jó egy hete teljesen átalussza az éjszakát - tegnap is 23 órás etetés után reggel 7.30-kor evett így a cicijeim majd kidurrannak, de estére ez elmúlik, sőt akkor már attól félek, hogy nem lesz elég.

Tényleg ilyenkor hogy termelődik a tej, a két szopi között, vagy szopik közben??

KépKép
domidina

Ja, Marci már egy órája aludt, én meg itt görnyedtem a gép előtt :oops: na nem azért,mert nem tudtam elaludni...de olykor olyan jó úgy olvasgatni/írogatni, hogy közben csend van :wink:
Köszi az ötleteket, én úgy gondolom,hogy midenre felkészülök, s ha úgy jön ki, akkor úgyis kap cicit, mert ő a legfontosabb, ha esetleg nem lesz, akkor pedig lesz nálam pótlás (egyébként ezért lesz tejcsim, mert tudni fogom, hogy ha nincs, akkor sem hal éhen a KisHerceg :lol: )

Nyafi :D
Köszi az ötletet, én is erről a fajtáról hallottam a legjobbakat, meglátjuk,hogy itt egyáltalán lehet - e ilyesmit kapni :shock: bár, ahol a babakocsit vettük ősszel, ott mintha láttam volna hasolnót :roll:

Domidina :D
Egy az egyben azt írtad le a tejtermelésedről, ami nálunk is van... :lol: Nálad nincs olyan, hogy már reggel is "rosszabb mínőségű anyaggal" indítasz??? ilyenkor parázom végig az egész napot, aminek tegnap meg is lett az eredménye :oops: Picur rám nézett, amikor a cumis üveget a szájába tettem, én majdnem elsírtam magam, de aztán már minden ok volt, mert megbeszéltem/beszélem magammal, hogy ez teljesen jó így :lol:
S annak örülök, ami anyatejet adni tudok, s nem azt síratom, amit nem :)

Képzeljétek tegnap 10.15-től ma 4.30-ig aludt egyfolytában, úgy, hogy a hajnali mérlegelésnél kiderült, hogy csak 60ml-t evett (két ciciből összesen 50-60perc alatt). Most úgy tűnik, hogy a fürldés utáni szopiba mindig belealszik, s rögtön utána le is tudom tenni, s alszik akkor egy jó hosszút :D (kipp-kopp, nehogy elszóljam magam).
Amit még kérdezni szeretnék, hogy nálatok sem büfiznek este/éjjel a kajcsi után??? Én ugyanúgy sétálok vele, de amikor kóma állapot van, akkor soha nem büfizik. S ami érdekes, hogy utána nem is ébred fel, hogy fájna a pocija :shock:
Na eldugultam...

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Nyafi!

Kösz a tippet, kenguru lesz a vége!Apára a kengu se fér fel, mert nagy a pocija!
Végülis sok helyre megyek kocsival, és így tökéletes lesz.

Szilvi72!

Esetleg babavíz???? Persze az hideg, de remélem tudnak segíteni egy kicsit megmelegíteni....
Vagy dobozos vizzel nem engednek át ???? Esetleg kész tápszer???
:roll: :roll: :roll:
Mármint az utazásra.

Azon meg ne keseredj el, ha a tejcsi kiegészítésre szorul!!! A lényeg, hogy mindent megteszel azért, hogy tejcsit tudj még neki adni!!!
Hidd el, minden cseppje kincs és inkább annak örülj, hogy kiegészíteni néha kell és nem mindig.
Nálunk is dettó így működik!

:lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kép Kép Kép Kép

Kép
nyafi

Sziasztok!

Egy gyors bejelenkezés.
Ma itt vannak a nagyik..

Nyafi
Aranyos Abigél :lol:

Levi nyelve már jó...
Csak akkor vérzett egy kicsit - néhány csepp vér jött.
Már kinyújtja néha...
Szegénykének még meg kell szoknia, hogy már mozog neki.
Szopinál még nem nyújtja ki, de már sokkal gyorsabban jól lakik.

Tittina
Nekem is a Reparon van - és jó.
De előtte a kórházban szülés után, kértem minden este kúpot, ami sokat segített.

Jó éjt Mkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Titti
Reparon kúp és Sperti kenőcs voltak a fegyvereim aranyér ellen. De leginkább az idő. Kellett vagy 2 hét, mire jelentősen javult a helyzet, és még 2, mire elmúlt a probléma. Szóval kitartás!

Kia
Örülök, hogy ilyen szerencsésen túlvagytok a nyelvfelvágáson! :)

Nyafi
nagyon aranyos Abigél! :)

Szilvi72
Ha CSilla kiüti magát, akkor ő se büfizik. De olyankor később se hallom nyafogni miatta.
Tápi: Sebinek termoszban vittük a forralt vizet, egy másik üvegben a kihűtött vizet és vittünk tápszert. Macera volt út közben etetni...
Téli ruha: Csilla 62-es bundazsákban nyomja, de még ez is nagy kicsit. A túl nagy se jó, mert akkor "sok a ruha alatt" a gyerek körül a levegő, szerintem fázhat benne (egy laza kabátban mi is jobban fázunk , mint egy szorosban). A zsák olyan, hogy van rajta nyílás a hurci hevederének, így autóban is tudom használni. De ha akarod kenguruban vinni a hacukában, akkor tényleg kezes-lábas kell.

Domidina
Én is váltott mellből etetek, igény szerint. Reggel (szerencsére CSilla jól alszik) én is majd' kipukkadok, olyankor 3-4 óránként váltok csak cicit, mert annyi van benne, hogy addig akár több szopira is futja belőle. Aztán ahogy halad előre a nap, úgy kell sűrítenem a váltásokat, este már 2 óra is kész csoda, ha kihúzzuk egy cicivel, és van, hogy már 1/2 óránként kéri.
De aztán estére vhogy mindig pont elég! :)
Néha én is parázok, főleg ha mozgalmasabb a nap, hogy jaj nem lesz elég estig, olyankor dél körül iszom egy laktoherbet (legalább a lelkem megnyugtatása végett :D).

Szüléssztori
Én nagyon várom mindenkiét, aki még adós vele! FŐleg Gem és Szilvi72, mert ti ráadásul külföldön szültetek, így duplán érdekes!!!

Gem
Elkobzott cumi! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok Lányok!
Csak egy gyors bekukk...
Nagyon szörnyű napunk van/volt!
Napsi egész nap nyűgös. Bőgtem Vele együtt. Fáj a hasa, 3x rakta tele a pelust (aranysárga színű és híg a széklete). Ja, és "állandóan" eszünk. 10 perc kaja, fél óra alvás. És ez megy egész álló nap. Nagyon ki vagyok. Most is csak az öklét tömi, de a cici nem kell neki. :( Nyugtassatok meg, hogy ez fog változni, mert így semmit nem tudok csinálni Mellette.
És egy kérdés. Mit jelenthet az, hogy tátogatja a szájacskáját, és nyújtogatja a nyelvét? Asszzem a Suttogó c. könyv kapcsán valaki írt már erről valamit...
Jó éjt!

Kép
tittina1982

Aranysárga kaki - teljesen jó, olyannak kell lennie az anyatejes babák kakijának! Szegénykém! Nem irigyellek a napirend miatt, de hidd el nem marad így!! A nyelvnyújtogatás nálunk (azt hiszem) éhséget jelent - megvan a Suttogó 1., de erre a részre nem emlékszem, ha jól emlékszem akkor ezt Nyafi írta :roll:
Hasija nem fájhat Napsinak??? Mi már a kórházból azzal a gyógyszerrel lettünk hazaengedve, amit végig szedtünk...megpróbáltuk a magyar Infacol-t, de nekünk az nem jöt be...helyette a "helyi" Aero Red nevű eper ízű cseppeket "szedjük"...s rendben tartja. Na nem merném kipróbálni, hogy nélküle milyen :roll: A többiek még biztos írnak Neked valami okosabbat....még csak annyi, hogy arra figyelj, hogy egyél, s főleg igyál nagyon sokat!!!! Akármilyen fáradt vagy, erre mindig ügyelj!!! S persze aludni is kéne egy picikét!!
Kitartás!! S amiben tudunk segítünk (még én is összeszedem magam, megígérem :wink: )

Cas :D
Köszi, akkor nem aggódom büfi miatt - most sem volt...
Tápi - azt hiszem, hogy ez kivitelezhető, s a víz még kostólható is, ha esetleg kekeckednek a vámon...de remélem, hogy a port nem nézik majd másnak :lol: :lol:

Domi :D
Köszi neked is!!! Az a "baj", hogy itt eddig egyfajta bébi vizet találtunk, amire az van írva, hogy nem muszály, de forralható, s hogy felbontás után tegyük hűtőbe...na nekem ez fura volt, s így nem is használjuk :roll:

Nyafi :D
Abigél nagyon drága!! Hogy nevet már!! Meg kell zabálni őket, neeem?? Ma kértem a Kristófot, hogy vegye videóra, ahogy Marci "beszélget" velem...ahogy formázta a száját, s közben nyálbuborékokat "eregetett"...egyszerűen meg tudnám zabálni :)

Kia :D
Boldog 2 hós "szülinapot" Levinek!!!

Eltüntek kerestetnek!!!
Benszi, And, Amaryl, Szilvi, Kkriszti, Goodfairy.. :roll: :shock: (bocsi, ha valakit kihagytam)
Na megyek aludni...ilyenkor talán van egy jópár órám :arrow: Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

ha Titti ha úgy nyújtja, mint egy gyík, akkor poci. három dolgot tehetsz. feltologatod a kis lábát fekvő helyzetben a hasához, felveszed a válladra és a seggét ütögeted, hogy kijöjjön a kaka és az óra járásának megfelelően simogatod a pocóját az öledben ez a szélhez... Szépen kakil, ezt írtad. sztem tudtad, hogy pocifájás, csak még nem bízol magadban... :D kamillát mi akkor adunk, ha nem akar kakilni. de 3 kakinál naponta sztem ne bolygasd...még fejlődik a kis bele.

Kép
nyafi

most nézem...10 perc kaja fél óra alvás? 40 percenként eteted? tudom, hogy igény szerint, de mikor pihen a pocija? és te mikor pihensz? kövezzetek meg, de cumi?

Kép
nyafi

Nyafi!
Tündériek a fotótk!!!Micsoda nagy szemek!!!Reszkessetek pasik, jönnek a csajaink!!!!

Cumi: én biztos nem kövezlek meg, de szerencsére mi át tudtuk vészelni ezt az időszakot anélkül is. Meg a fiamnál is.
Mostmár megtalálta a kezét, de azt se sűrűn használja.
Csak akkor cuppog rajta, amikor tudomásomra akarja hozzni, hogy sikerült éhesen hagynom őkelmét.
És a közhiedelemmel ellentétben a fiam nem szopta az ujját éjjel-nappal.
Csak alváshoz, azt is elhagyta kb 4-5 évesen.
Szóval nekünk bejött a cuminélkülözés, de ha valaki használja, akkor FOGSZABÁLYZÓS cumit vegyen(asszem így hívják), az előzi meg legjobban ezt a nyitott harapást. A fogdokim ezt mondta.

Olvastam valahol, hogy a cicizést is befolyásolhatja, de mivel nálunk nincs cumihasználat, így ezt nem tudom.

Tittina!!!

A csajok már minden választ megadtak én csak további kitartást kívánok nektek!!!
Hidd el, nagyon jól csinálod!
És ez természetes, hogy minden nem klappol, napról-napra jobban fog menni!

Szilvi72!

A bébivizet, ha frissen bontod fel, valóban nem kell felforralni, mert teljesen csíramentes. (olyan mint egy steril eszköz, hisz a sterilizált eszközök is csíramentesek)
Ha egy picit már áll, akkor a csírák megjelennek (baktériumok)és azért kell forralni.
De bébivíz helyett lehet használni alacsony ásványianyag tartalmú ásványvizet is, de azt mindig forralni kell.
Arra gondoltam, ha van kicsi kiszerelésben bébivíz, talán azt nem bontatják fel a határon.
Bár afene se tudja a mai világban!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Titti
Fel a fejjel, lesz ez jobb! Megtanul majd többet aludni, többet enni, és akkor lesz 5 perc nyugtod tőle! Kitartás!!! :) Nagyon pici még...
Ha már nagyon sokat evett, és nem kell neki a cici, próbáld elringatni. Csilla képes csurig teli pocakkal nyűglődni, rászívni a cicire, de persze jön belőle, így kiköpni, balhézni, hogy ő csak cicizni akar, nem enni, de nem tudok mit csinálni. Egy darabig kínálgatom, de ha nem eszik, csak balhézik, akkor elveszem, és elringatom, általában gyorsan el is alszik.
Nyelvöltögetés: Csilla és Sebi is akkor csinálta, amikor büfiznie kellett, vagy nagyon tele volt már a pocija.
A 3-szori szép sárga híg kaki kiváló, biztos, hogy nem éhezik a kisasszony! :) Ne parázzzzz!!!! :)
A pocakja tényleg fájhat attól, ha kicsit túleszi magát, de azért nem kell éheztetni! Be fog állni a rendszer, annyit fog enni, amennyire szüksége van, és ha már nem kéri el fogja engedni a cicit (vagy el se fogadja majd, bármennyire kínálgatod).
Kitartás, neki is neked is sokat kell tanulnotok még! Minden nappal könnyebb lesz, hidd el!
(Az első 6 hét mindenkinek szívás...)

Szilvi72
Hát a vámosok ha akarják felszippanthatják a fehér port, amit viszel!!! :lol:
És tényleg, CSilla is elkezdett pár napja buborékokat fújni! :)
Utazás: késztápszer nincs felétek? Idehaza asszem a Humana-ból van, kb. egy adag van benne pont, és csak át kell önteni a cumiba...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Igaz, hoyg engem senki sem hiányolt :P 8) , de azért írok.

Tittina, nagyon elkeseredettnek "hallom a hangodat". :( Kitartás és bátorság. Ne félj, biztos, hoyg jól csinálod a dolgokat, de mint a többiek is írták, idő kell, hogy rendeződjenek a dolgok. Mintha rólunk írtál volna, legalábbis az első időszakunkról.
Az 1 nap 3x kaki, aranysárga és híg, tényleg nagyon jó, hiszen mitől is lenne kemény? :lol: De az sem baj, ha 3 nap alatt van kaki 1x. Boróka 2 vagy 3 napig nem kakilt, miután hazajöttünk, és ezen a héten is volt egy háromnapos kakisztrájkja :roll: , de tegnaptól már ő is 3x rakta tele a pelust. Szóval ezt csak azért írom, hoyg ne ijedj meg akkor sem, ha esetleg a számok a visszájára fordulnak. Azzal magyarázzák ezt, hoyg az anyatej könnyen emészthető és a legnagyobb része felszívódik, tehát nem ürül olyan sok. Szóval, bármi természetes.

Cas, most már mi is jártunk úgy, hoyg nem fogadta el a mellet. És nem akarok elkiabálni semmit, de tényleg, mintha lassan kezd a csajszi egy programfélét kialakítani magának. Csütörtökön délután még ugyanaz zajlott, amit Titti ír, 10 perc szopi, félóra-negyedóra szünet, ismét szopi (szopi? :roll: ), és ez így ment du. 3-tól hajnali fél 1-ig, 5-10 perces szundikkal közben. Én persze, már minden lelkiállapoton keresztülmentem mire elaludt. :oops: Aztán meg 5 és fél órát aludt egyhuzamban. Pénteken már nem volt ez a sűrű szopizás, tegnap meg elvolt 10-15 percig csendben a hordozóban vagy az ágyon. Ma reggel elaludt egyedül a kiságyában. Szóval, apróságok, amik talán még nem is jelentenek semmit, de én nagyon örülök nekik és nagy haladásnak tekintem őket.
Amúgy most már csak szopizunk, bár a jobb bimbóm még mindig nagyon sebes, és eléggé fájdalmasnak mondhatom az egész szopizási folyamatot. De már mégsem annyira rossz, mint az elején. Sokat segítenek a homeós bogyók ebben, azt hiszem.

Cumi: Aki még eddig nem adott, az ne is tegye. Főleg, ha szopizik, akkor ne! Mert én adtam, éppen azért, hoyg ne cicizzen annyit, de csak ártottam vele. Az az igazság, hoyg miután cumizott, azután sebesítette ki ennyire a jobb bimbót. Én amúgy inkább cumi-, mint ujjszopáspárti vagyok (nem vitának szánom, de a családban szomorú tapasztalatok vannak az ujjszopással kapcsolatban), de ha nem muszáj, azt sem szeretnék adni. Nos, meggyőzödtem, hogy nem is szereti a csajom, de nem is tesz jót nekünk.

Szilvia, egy másik netes ismerősöm is elég sokat utazott babával repülőn (Madridból), de sosem mondta, hoyg szarakodtak volna a vámnál. Sőt, tudom, hoyg a repülúőn mindig készségesen megmelegítették nekik a kajcsit.
Szerintem is a kész tápszer lenne most az ideális vagy az, hoyg ott helyben tudd megkészíteni, de ugyanez az ismerősöm írta, hoyg ha több órát voltak távol otthonról, akkor azt csinálta, hoyg megkészítette a tápszert picivel forróbbra, mint szokta, cumisüvegbe töltötte, majd alufóliával jól körbecsavarta. Így, amikor ennie kellett a babának pont jó volt a hőmérsékelte és ugyanolyan friss volt, mintha akkor készítette volna.

Nyafi, tényleg csodaszép Abigél, gyönyörű, nagy szemei vannak! :)

De a többi baba is tündéri!
Tittina, azt hiszem, Napsit még nem dicsértem meg. Valóban, szerintem is rád hasonlít! :)

Egy kérdés: aki ülve szoptat, az hogyan csinálja, mert nekem annyira kényelmetlen, mert lyukad be a hátam a görnyedtségtől. Próbáltam jól kipárnázni, de úgy meg Boró "beleborul" az ölembe, és még neki sem jó. Eddig mindig fekve szoptattam, ami kényelmes, de valóban, a hónalj-részből nem úgy ürül a tej, ahogyan kellene.
Ja, és tegnap kipróbáltam a hónaljtartást is (egy másik topikból való társam látta itt a kérdésemet és ő linkelt be 2 oldalt szoptatási pozíciók fotóival), de nem igazán jött be, és fájdalmasabb is volt, talán azért, mert picivel másabb irányból kapta így be a bimbót.

Még egy kérdés: hogyan tudjátok, mennyi ideig lehet tárolni a fagyasztott anyatejet? Ugyanis 100-120 ml-t minden nap lefagyasztok. Igaz, ez "csak" olyan tej, ami kifolyik a másik mellből, amíg az egyikből szoptatok. Steril üvegben kifogom és lefagyasztom, de nem tudom, mennyire használhatom majd fel.

NA, most ennyi vagyok, mindenki alszik, azt hiszem, én is lepihenek, ameddig hagyják. :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Köszi Lányok az aranyeres tippeket és a megnyugtató szavakat. :)

Szilvia
Itt is van Infacol, vett is Apácska tegnap. Este 2x használtuk.
Amúgy tuti, hogy fáj a hasa, mert olyanokat nyög, és megfeszíti magát. Simogatom, masszírozom a pocakot, jön egy puki, vagy egy trotty, és minden jó. Kb. éjfélkor feküdtünk le , és a Drágám negyed 6-ig hang nélkül szunyált. Egy kis masszír, meg szopi, aztán 7:45.kor szintén, és 10-kor keltünk ki az ágyból. :)

Nyafi
Igazad lehet, mert akkor volt Neki jó, ha a pociját simiztem. Apa a hasára fektette, úgy is elvolt (közben a hátát simiztük).
Van cumija, próbáltuk is, már a kórházban próbálták a nővérek, de nem kell neki.

Cas
Érdekes, hogy nálunk nem nagyon van büfi. Ha eddig 2x volt, sokat mondok.
És igazad lehet, hogy túlette magát, de ilyenkor mit lehet csinálni? Mert ugye igazán kezdő Anyukaként fogalmam sincs, mennyi jöhet a cicimből. Az tuti, hogy tegnap teljesen lecsapolta. Meg is van az eredménye, majd szétdurrannak most meg. Szabályszerűen érzem, ahogy termelődik.
Apácska tegnap jól megszidott, hogy jó lenne, ha egy kicsit erősebb lennék, és nem sírnék együtt a gyerekkel, mert kettőt nem tud Ő sem vígasztalni. És hogy Nálam jobb Anyukája nem lehetne ennek a babának. :)

Edith
Én is fekve tudok a legjobban szoptatni, és sztem Napsinak úgy a legkényelmesebb. A hónaljtartást még csak egyszer próbáltuk, de nem ment. Majd egy kicsit később újrapróbálkozunk.
Ülve pedig törökülésben szoktam egy darab párna segítségével. Vagy úgy, hogy amelyik mellemből szoptatok, azt a lábam felhúzom, és azzal is támasztom a Törpét.

Kép
tittina1982

Lehet, hogy butaság, de "átmehet" a tejbe valami, ha colát, ill szénsavasat iszom?
A csmegeuborka vagy a TVpaprika nem okozhat gondot?

Kép
tittina1982

Szerintem NE igyál szénsavas üdítőt!! Én már szó szerint meghalok egy pohár szénsavas vízért, de nem merek inni egy kortyot sem :roll: Várd meg, hogy a többiek mit mondanak, de szerintem attól fájhat a pocija!! Nagyon ügyik vagytok "alvásügyileg"

Bocsi, most csak ennyi...rohanok, még igyekszem jönni

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Edith!

Nekem hianyoztal, csak nem mondtam, mert mostanaban eleg keveset irok a forumra. 120 ml tejed folyik ki abbol a melledbol, amibol epp nem szoptatsz? Vagy ez az egesz nap igy osszegyujtott tej? Mert azert az sem hangzik rosszul!
Ha jol tudom, ket honapig lehet melyhutoben tarolni az anyatejet, ha fesest koveto 24 oraban fagyasztottad le.

Kép

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

jaj de édi zsófi...

Kép
nyafi

Lányok segítsetek! Apukámnak kéne albérlet Budapesten. Kicsi, olcsó rezsijü, és le lehessen tenni az autóját úgy, hogy ne lophassák el. zárt parkoló, vagy garázs, vagy a közelben valami...

Kép
nyafi

Titti
A szénsavasat nemtom, de a paprika héjja simán csinálhat hascsikarást!

Sebivel az imént elmentünk pisilni. Állva pisil, mostanában próbálom rávenni, hogy ő fogja a saját kukiját, és figyeljen oda, merre pisil, ne én tartsam.
Közben persze megtárgyaltuk, hogy apa is állva pisil, és ő is a sajátját fogja.
Anya ülve pisil, mert neki nincs kukija.
Mire Sebi pár másodperc gondolkodás után feltette a nagy kérdést:
" Anya, te ülve ülsz?"
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Titti
"Apácska tegnap jól megszidott, hogy jó lenne, ha egy kicsit erősebb lennék, és nem sírnék együtt a gyerekkel, mert kettőt nem tud Ő sem vígasztalni. És hogy Nálam jobb Anyukája nem lehetne ennek a babának"
majd leszel te erősebb, ahogy belejössz a dolgokba, no és ha a hormonháztartásod is helyreáll, mert ilyenkor az is rásegít a nagy sírásokra! :)
Szóval törődjön csak bele, hogy néha ketten fogtok bömbölni a vállán még egy pár hétig! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Köszi Szilvi! :wink:

Csak egy gyors helyzetjelentés:
Levi ma 5850 g.
Most csak 300-at híztunk :lol:

Gem
Nagyon szép Zsófi!

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Heló Lányok!!!

Húúú annyit írtatok, hogy követni sem lehet!

Tittina!!

Tombolnak a hormonok még egy pár hétig tutira, addig sírd ki magad!
De ne aggódj, mert mindent nagyon jól csinálsz!

Gem!!!
Még mindig gyönyörűűű......

Cas!

Sebi nem "kardozik" mikor nem figyelsz oda??? :lol:
Csabesz írtóra imádott egyedül pisilni, mert olyankor nagyon jól lehetett titokban "kardozni". :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Próbáltam visszaolvasni gyorsan, hogy még írni is legyen időm, remélem sikerült és bocs ha valakinek nem reagálok.

Szilvi: a tejcsivel kapcsolatban tegnap megin végig paráztam a napot volt is sírás rendesen, egyszerűen nem tudtam megnyugodni, csak délutánra amikor vendégeink voltak köztük egy védőnő is, és elmondta hogy az nagyon fontos, hogy pozitívan gondolkodjál és nem szabad azon keseregni, agyalni, hogy nem lesz tejed.

Tegyem olyan gyakran mellre amikor kér, és mindkét mellből és biztos hogy elég lesz, ill. termelődik majd több is. Ne fejjek le semmit és ha lehet cumiból az eltett tejet ne adjam mert majd nem fog cicizni. Egyébként erre nem volt még szükség, eddig tulajdon képpen elég volt a tej, csak azon paráztam be, hogy eddig elég volt egy mell is, most meg már kettő kell ahhoz, hogy jól lakjon, ha egyáltalán elég volt neki.

Na meg annyit mondott hogy ne mérjem, soha, csak a hetit, mert még ha csak kíváncsiságból is méri az ember, és azt látod, hogy szerinted keveset evett már az is negatívan bevolyásol.

Ja és a minőségről pedig annyit mondott, hogy lehet hogy reggel majd kidurran a melled, és rengeteget eszik a mérleg szerint, de korántsem ér annyit, mint pl. egy délutáni kevesebb szopi, mert nem olyan a minősége.

Uh. fő a pozitív gondolkodás és a nagyon sok folyadék.

Tittina: a többiek már mindent leírtak és csak megerősíteni tudom, hogy minden nap egyre jobb lesz. Én is az elején és még most is vannak helyzetek, amikor elsírom magam, de én is csak ezzel vigasztalom magam, hogy majd csak alakulunk. És ha az egyik nap ilyen, hát majd másnap jobb lesz.

Az biztos, hogy azért a pihenésre is nagy szükség lenne, próbálj meg.

Cas: Lili is sokszor így szopizik, főleg tegnap volt ilyen napunk, amikor úgy veszem észre, hogy csak cicizni akar és már nem enni. Bealszik, aztán amikor elveszem hogy büfizzen, ordít, visszateszem, szopizik kettőt és semmi.
Na tegnap már volt hogy a sokadik után azt mondtam neki most már elég volt a hisztiből, karomba kaptam és elringattam. Bár ilyenkor meg baromi nehezen alszik el, pedig a büfizés közben meg beájul a vállamon....

Nálunk mindegyik pelusban van kaki, hol kevesebb, hogy meg rengeteg. Eddig egyforma mennyiség volt, mostanában veszem észre, hogy napi 1x2x több, talán kezdünk átálni arra a napi 1-2 adagra.

KépKép
domidina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?