Gem
"Zsofi is akkor eszik, amikor akar. Mondjuk, ha nagyon faradt vagyok, akkor en is a parom kezebe nyomom, es ledolok mondjuk Rebekaval. De elotte mindig probalom megetetni, es eddig meg nem volt gond."
Na én is pont így csinálom, és nálunk sincsenek nagy ordítások.
Én ugyan mérem hetente, mert van mérleg, és remekül gyarapszik!
Zsófi gyönyörű, kiegyensúlyozott babának tűnik, biztos szépen gyarapszik is! Szóval örülök, hogy sikerült mindkettőtök (négyőtök) számára kielégítő életmódot kialakítani!
Nyafi
Csilla igény szerint szopizik. Annyi a szabály, hogy estefelé 7 körül már nem engedjük elaludni, vagy felkeltjük ha épp alszik, 8 és 9 között fürdik, majd szopizik és megy aludni. Legkésőbb 1/2 10-kor már ált. szunyál. Hajnalban szopizik egyet, majd 6-7 között kel. Mostanság utána 8-9 körül szeret aludni egy rövidet (45 perc), aztán dél körül egy nagyot (2,5-3,5 óra), utána viszont teljesen kiszámíthatatlan, hogy egy nagyot, vagy két kicsit alszik-e, vagy csak egy kicsit, de akkor estére teljesen koki.
Edina
Ha keveset eszik nyilván hamarabb megéhezik, és nem alszik annyit! Vagy eleve el se alszik...
És ne várj csodát, én elég kevés olyan babát ismerek, aki kiságyba berakva magától alszik el! A legtöbb (szerintem 99%) cicin/ölben/babakocsiban alszik el. Szóval nyugi, nem bennetek van a "hiba".
Az oké, hogy sírdogál a kiságyban, ha már mindent kipróbáltál, és sehogy se jó neki, és már muszáj elmenned enned/innod/pisilned/stb. Ez van.
Szóval teljesen jól működtök!
Szerintem felejtsd el a könyvek és ismerősök által adott sok-sok okos ötletet, figyeld a babát és a saját magadat, és tégy mindent úgy, ahogy az nektek a legjobb! Csak a saját szívedre és megérzéseidre hallgass, és hidd el, minden rendben lesz!
Ja, és Csilla felkel, bekajál, büfizik, utána kb. 1/2 órát van el magában (hason a kiságyban vagy a pihenőszékében), de ez a max. általában inkább kevesebb. Utána kezdődik a nyűglődés, akkor szórakoztatni kell, és esetleg még kajál is megint. Kb. 2 órát bír ki ébren, a vége felé egyre nyűgibb, a végén ölben ringatva/cicin alszik el.
Réka
Örülök, hogy javul a helyzet nálatok!!! Jó olvasni a soraidat! CSak í]y tovább!!! Szuper anyuka vagy!
Szilvi72
Én lelkiismeretfurdalás nélkül rásózom a páromra a munkákat, ha nagyon zombi vagyok, mire hazaér.
Lehet, hogy ő is fáradt, de nem úgy, mint én. Mert ő azért napközben nem zsibbad le szellemileg két mütyűr mellett, hanem értelmes felnőtt emberekkel találkozik, illetve dolgozik.
De azért igyekszem amit tudok én megcsinálni idehaza, hogy neki már csak a közös vacsi jusson, no és anagy esti játék Sebivel, meg egy kis babázás CSillával.
De hazafelé ő szokott pl. bevásárolni, nekem a két gyerekkel túl macera lenne.
Hétvégén együtt takarítunk.
Szóval szuper férjem van!
Na megyünk fürdeni, mert mostmár nagyon türelmetlen a csajszi.
Majd jövök még!