Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Csilla: Zsoma 33 hét 6 napra született :) Nem volt vele semmi gond, de minket még egyben szállítottak át egy PIC-es kórházba (persze, ez Budapesten könnyű). 12 napot volt összesen kórházban. Nálunk a gyerekorvos a helyi sztk-ba küldött vérvételre, és simán levették a vért. Nálunk a Schöpfis utógondozóban nem figyeltek erre, a gyerekdokinak tűnt fel a vashiány. Semmi egyéb gond nem volt vele szerencsére, most meg egy nagy lókötő :)
Ha már vashiány: nekem anno azt javasolták, hogy vezessem be a húst minél előbb, így Zsománál az a 2. vagy 3. étel volt, amit kapott.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Eszti!
Hát igen, sajnos csak az első pár hétben volt Martin az igazi ölbebaba :(
Ha esetleg felénk ( XXIII.ker./ M0-ás, M5 autópálya közelében) jártok Benyókával, szívesen látunk titeket.

Persze, a szíves fogadtatás mindenkire vonatkozik, ha éppen valaki erre jár...! Sajnos, szinte mindenki, ellenkezőleg lakik... :(

Annna!
Én is két szopi között adok hozzátápit, nekünk ez nagyon bejött.
A csőrös poharat már legalább 3 hónapja próbálom rábeszélni Martinra. 2 hete, gyönyörűen iszik belőle. :D
Fűtéssel, hogy álltok?
Hajrá, kistesó project. Mi is rajta vagyunk!!!

Vali!
Almát eszik a lelkem. Igaz, foga egy darab sincs, mégis le tud belőle harapni, kis-kis fullasztó darabkákat..., én meg persze a frászt kapom. Ezért, inkább egész sárgarépát szoktam neki adni, jól lehűtve. Ez jó tesz az inyének is, mert a rágókákat ne igazán komálja.

Nyúlanyó!
Jobbulást!!!

Edit!
Mi is hasonló cipőben járunk :( Igaz, Martin már egyre óvatosabb a leereszkedéssel, főként azóta, hogy borult egy elég nagyot - bár próbáltam hárítani -.

Zsu!
Bugyi, zokni, aztán CD, DVD... :D :D :D

Nicika!
Megnéztem a képeiteket, szépen fejlődik Szinti és nagyon édi. Azért, írhatnál magatokról pár sort!!!!

Jó éjt!
ERA

Mai napunk:

Anya, ilyenkor kap frászt:
Kép

Nagy munkában:
Kép

20 perc nyugalom:
Kép

KépKép

KépKép
lingelera

Eszti, nagyon szívesen máskor is(főleg ha szomszédok leszünk :lol: )
Tényleg, mennyi volt a telek(priviben is küldheted)
Süti miylen lett???? :wink:

Era, behalok Martintól, olyan cukker. :D
Jó lehetett az urad, a másfél éves korúra való ruhavételnél :shock: :lol:

Lidike, Lilkó, Fülöp,motoros Levi :lol: , hurkás Hanna, Eszter és bátyja, Botond mind-mind nagyon aranyosak :D :D :D :D :D :D :D

Mamacka, http://www.spelta.hu/index.php?id=ergobaby

Eszti, elmentem dokihoz , és szerencsére semmit se talált, csak szerinte elkezdett dolgozni a petefészkem, és azt érzem, tehát nemsokára ismét a menstruáló nők között érezhetem magam :(

puszi
vas

szép jóreggelt mindenkinek!!

Lányok! Lenne egy kérdésem:

Van egy babakajám amin azt irja h 4 hónapostól, málna almával. Viszont a málnáról köztudott h allergizál. MNondjuk magokat nem látok benne szabadszemmel. Vajon kiszedik belőle, vagy nem. Ti adnátok a bébiknek? Emlékeim mélyén rémlik, h irtátok, h nem minden a korának megfelelő bébikaja adható.

Más : Eszter második hete eszik húst. Első héten 2x adtam neki, mostanra azt mondta doki néni h adjam minden második nap. Mikortól emelhető a mennyiség, és mennyi az a max mennyiség amit betehetek a kajájába. Csak azért kérdm, mert a 2dkg-nyinak a felét ette meg csak a tegnapi kajával.

Megvan a Sinlac. Most hogyan tovább?

Köszike.

Ja, és válogatottan pocsék éjszakánk volt! Óránként...... :(

KépKép
gaby70

Gabi, ha megvan a synlac, akkor készítsd el, ahogy a dobozon van, és add oda a mininek. :wink:

Ildi, 17 m volt a telek. De kétszer akkora, mint a tiétek. :)
Süti irtózatosa fincsi lett, csak legközelebb több almát kell beletennem. Már a fele el is fogyott. :wink:

Era, ha arra járok, szólok, bár ritkán járok arrafelé. :)
Vendég

Hú, 17 elég durva!! :shock:
De azon az oldalon általában(kettő kivételével) nem ikerházak vannak, hanem önállóak.
A mi sorunkon, meg megvették ugye a nagy telket, kettéosztották, és így lett belőle 2 telek.Meg ikerház.De mivel a hátsó utcára nyílik az iker oldal, így annyira nem is feltűnő, hogy ikerház lenne. :D

(mi azt az oldalt hívjuk az urammal "gazdagsor"-nak :lol: :lol: )

Örülök, hogy jó lett a süti :D
vas

Ja, mingyá megyek a tescóba veszek egy gyümicentrifugát :lol: :lol: :lol: :lol:
(meg egy puha csőrt az üvegre) :wink: :wink:
vas

Ildi, gazdagsor??? Hát akkor az nem a mi sorunk... :wink: Azért nézünk még a környéken, hátha találunk olyat, ami jó is, és meg is tudjuk fizetni. :)
Vendég

Gaby: én nem adok ilyet Lizának.

cory
Budapest

Eszti:

D.e. gyümi, d.u. Főzelék szokott menni. Most akkor valamelyiket helyettesitsem sinlaccal? V. keverjem a főzelékhez? Tudom h irtátok má' , de akkor nem figyuztam.... :cry:

Megjöttek a kódok? Elküldte Ildi postán....

Cory:

Igy gondoltam én is. Legfeljebb megeszem én, ezt amúgy valaki nem kompetens hozta deutschból.... A hússal hogyan tovább??

Korrepetálnád a fiamat matekból??? :lol: :lol: ránk fér :(

VasIldi : én vasárnap vettem egy multis konyhai robotot, centrifugáz, mixel, turmixol, vág, aprit, citrusprés ......stb.A márkáját majd priviben, nehogy megcse.....sszenek a reklám miatt. Vagy szabad márkát feltüntetni az oldalon? Csak ajánlani tudom tiszta szivből. Azóta családunk teljes jogú tagja....

Era: egyszerűen GYÖNYÖRŰ Martin abban a párnában ahogy alszik! Megeszem! :lol:

KépKép
gaby70

sziasztok!

Egy gyors kérdés: ha már kapott a pici rizslisztet, akkor ehet rizst egyből rendes adagot, vagy ugyanúgy, mint a többi ételt fokozatosan kell bevezetni?

Kép
tildiko

Tildiko!
A rizsliszt rizsből van. Nekünk anno azt mondta doki néni fosikahasikakor, h vagy veszünk a patikában rizslisztet v. itthon házilag darálunk le ritózset és abból készitek rizsnyákot.

Enyém baba ma sem akar enni? Valami ötlet?
Vendég

Sziasztok!

Élünk ám mi is!!Lehet hogy már nem is emlékeztek rám olyan régen voltam itt.!! :cry: Sajna beteges volt a família meg én a fogam húzattam tegnap szóval van dolog.Arról nem is beszélve hogy a drágáim elindultak felfedező útra.Főleg a Norbi.Ja és feláll.Tegnap is azt vettem észre hogy az ágyamnál ácsorog.
Most lelépek bocs,de jön a Dévényes nemsoká.Addig is néhány kép. Kép Máté az oviban Kép Kép

Kép
Kép
zitacicu2

Kép
Vendég

Sziasztok!

Csak elmondom, hogy ma céklát ettünk.
A recipe: ugyanannyi krumpli és cékla kicsit sózott vízben megfőzve, összeturmixolva.

És az eredmény:
Kép

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!

Nati, Bence, Martin, Bogi és Tünde nagyon-nagyon édesek!!!

Ildi, Eszti,
megosztjátok velünk azt a receptet? Akár priviben is. Gyűjtöm az ötleteket karácsonyra.

Ma voltunk védőnőnél. Hát van egy-két kérdésem:
Azt mondja, hogy se tejterméket, se glutént ne adjak Lidi 1 éves koráig, mert a családban van asztmás. A tejes dolog oké, azt én se akarom adni. De mi van a gluténnel? Azt már kapott.
A másik a sütőtök. Lidi imádja és egy picit talán sárgás a nózija tőle. Na védőnő azt mondta, hogy csak heti 1* kapjon mostantól, mert így túl sok A vitamin kerül be a szervezetébe. :(

Mindenkinek kellemes 7végét!
angi79

Angi!

Glutén a legújabb álláspont szerint genetikusan öröklődik, tehát mindenképp kijön, ezért mehet korábban is, mint 1 év.

A sütőtökhöz nem értek...

Volt méreckézés is? Mekkora Lidi? :D

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Végignézegettem a képeket, csodaszép minden baba. Olyan jó látni, hogy mindenki milyen szépen fejlődik. Próbálok olvasgani, de írni egyáltalán nincs időm. Sajna.

Szép estét,

Kép

Kép

Kép

Kép

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Angi
enyém gyerek nagyon szereti a sütőtököt, én sokszor adok neki. Védőnénink azt mondta, hogy legfeljebb kétnaponta adjak, különben besárgul, de tulképpen az sem baj. Persze ahány védőnéni, annyi vélemény.
Céklát milyen gyakran lehet adni?

Kép
tildiko

Sziasztok!

Ma délután voltam iskolában, jó kikapcsolódás volt (matek :wink: ), a férjem meg elvitte a bébit karateedzésre. Jó lehetett, ahogy az edzőbácsi a karján egy bébivel magyaráz :lol: .

Tünde babáról ez a kép óriási :D !

Zitacicu2, Dévény-tornát csináljátok? Szükséges vagy csak magadtól? Mi a Katona-féle tornát csináljuk. Napi 4x kellene, mostanában már örülök, ha 2-3 sikerül :oops: .

Mondjuk én elég maradi vagyok kaja tekintetében, épp hogy pár gyümölcsöt, zöldséget meg pulykahusit adok Toncsinak, de én bízom a bébikajákban, szerinem azok tuti biztosra le vannak tesztelve (a macska meg fel van mászva a fára :wink: ). A piacon vásárolt biozöldségek, meg hát ki tudja...

Ti általában magatok főzitek a bébiknek az ételt, vagy a bébikaja is jöhet?

Gaby, én is szeretnék venni multis konyhai robotgépet, rejtjelezve leírod a márkáját és az irányárat nagyságrendileg? Köszi

Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

Sziasztok!

Mi is élünk még :)

Minden babó csuda helyes, ügyes :)

Sajnálom lányok, de nagyon nem van időm semmire. Nem toom mit kellene csinálni magammal, de tényleg rendbe vágom a lakást, elolvasom, amiket írtok, persze Alexet dögönyözöm egész nap mellé, és írni szinte semmi időm. :(
Jah, tegnap rókázott egy nagyot. :( Délután sírva kelt fel. Kihoztam, és letettem az ágyunkra. Még nem telt le az ideje, h kaját kapjon, meg nem is úgy nézett ki, mint aki éhen akar halni. Aztán csak sírdogált, pukizott hatalmasakat. Aztán a hátára fektettem, és simiztem a pociját, az jó volt neki. Aztán egyszercsak úgy döntött, h kutya baja, és elkezdett huligánkodni. Nah, tiszta boldog lettem ettől. Aztán úgy döntöttem, h na jó, kap egy kis cicit. Felvettem, és ahogy emeltem, már jött is a cucc. :( Szal nem toom mitől lehetett. Vagy a kajától, amit adtam neki, vagy a huligánkodástól összerázta a pociját (rendesen kotyogott még benne a kaja), vagy attól, h be nem állt a szája, és letüdőzte a nyálacskáját, és olyankor köhécsel rendesen. Úúúúúúgy sajnáltam szegénykémet.:( De kijött, és mintha misem történt volna.

Nah, megyek is, mert ezer dolgom van. :(

Kellemes hétvégét!

Jah, és a MARTIN babáknak nagyon boldog névnapot! (már, akik most ünneplik!)
Kép

Kép

Kép
nancsika

Angi!
A gluténos dolgot én is úgy tudom, hogy genetikusan öröklődik. A sütőtököt mi nem szeretjük, úgyhogy nem is néztem még utána.

Mariannka!
Milyen kis husis Istvánka! És milyen szépen álldogál!

Csillala!
Én speciel nem "bízok" a bébikajákban, mármint időmeghatározás tekintetében. De szerintem azért lehet, hogy egészségesebb gyümölcsöt tartalmaz, mint amit én meg tudok venni. Én próbálom magam szokatni a főzéshez, a Tündinek lényegében mindegy, hogy mit eszik, mert azt a fél-egy decit bármiből megeszi szinte.

Ma éjszaka a földön aludtam, mert nem fértem a gyerektől az ágyon, ha meg betettem a kiságyba, akkor tíz perc után felébredt. Szóval a saját nyugalmam érdekében körbepakolásztam párnával a Tündit, én meg leköltöztem az ágy mellé. :D Még jó, hogy van alattam három emelet.

Kép
szelivi

Sziasztok

Cory
Boldog 8.hónapot Alíznak :)
Kép

Zitacicu
Nagyon édesek a gyerkőcök :)

Meli tök jó a fénykép, nem tudom kicsinálta de ügyesvolt :)

Szelivi
Lányod nagyon édi, és hogy izlett neki a cékla? :)

Mariann
Istvánka nagyon jó husiba van :) milyen sok haja van, és milyen ügyesen áll és mászik :) gratula neki :)

Minden MARTINNAK nagyon sok boldog névnapot :)
Kép

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Sziasztok!

Én is csatlakozom a Martinokat köszöntők seregéhez.... :D :D
Mi is Martin napoztunk, most mentek el a vendégek.

Nagyon szép minden Babóca!!!! :lol: :lol:

Meli! hogy csináltad a szemet? Nagyon ügyi vagy! :D irigykedem :oops:

Csilla!

Irányár 50 - 60, én néztem a neten, nálatok drágább, én olyan 45-ért vettem.
a következőkben ha figyelsz :D választ kapsz a másik kérdésedre is :D :D

[img][img]http://i119.photobucket.com/albums/o154/Gaby70/DSCF0944.jpg[/img]

Felteszek egy videjót :D is.

Most megyek, vár egy halom mosatlan :D :D

http://s119.photobucket.com/albums/o154 ... CF0950.flv

sziasztok.

KépKép
gaby70

Sziasztok!

Sajnos még mindíg le vagyok maradva az olvasással, mert csak ma lett képernyőm, de haladok.. :) Csak életjelet akartam adni, meg pár képet feldobni.

Utólagosan is minden mamának boldog szülinapot, és a névnapos, hófordulós babáknak is sok egészséget, és boldogságot kívánok!

Ma ettünk először céklát (édeskrumplival, meg almalével mixelve), és nagyon bejött! Viszont a nestlés rizspép nem Angi esete..
A héten már én is dolgoztam, és így megint nem sok időm van, de ha tudok jelentkezek.
Na képezek inkább, mert külön írni mindenkinek képtelen vagyok...

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Köszi mindenkinek az ikrek nevében!

Csillala!
Igen mi Dévényezünk,de a fránya kölykök nem akarnak ülni.Igaz Norbinál leállt a téma mert feláll a drága.Napi 4 torna?Miért kell olyan sok?

Vpetra!
Milyen az az édeskrumpli? :oops:

Az lenne a kérdésem hogy a gesztenyét mennyi ideig kell sütni?

Én is totál a saját babakaját részesítem előnyben,már csak azért is mert tejérzékenyek a babaák és elég sok kajáben van tejszín.Nameg cukor só és egyebek.

Kép
Kép
zitacicu2

A repcsin Mo.felé:
Kép

Hugoméknál:
Kép
Kép Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Szóval ilyen volt otthon! :D :D

vpetra

Zitacicu: nem tudom hogy hívják magyarul.. hosszúkás alakja van, és a sütőtökre hasonlít az íze. A szine is olyan sárga, és sütőben kell sütni. Nagyon fini, ha magunknak csinálom rozmaringgal szoktam ízesíteni, és isteni. De sajna fogalmam sincs, hogy otthon lehet-e kapni.

vpetra

Gaby:Milyen egy taktikás nő vagy! :lol: :lol: :lol: Köszi!cuki a videó.
BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK A MARTIN NEVŰ BABÁINKNAK.!!!!!!!!!

Nagyon el vagyok havazva!Ezért most szerintem nagyon hosszú ideig csak olvasni fogok,meg néha néha hozzászólok,mert dec.-ig keményen vizsgázgatok,szakdogát írok!

Livi:Imádom a céklás babódat!

Meli:nagyon jó képeket tudsz csinálni!

A babák gyönyörűek,és nagyon szépen fejlődnek!

Vigyázzatok magatokra!Majd jövök!És felteszem a kérdéseim!
Vendég

Újra itthon (IL) a családdal:
Kép

Végre együtt a három lány :D :D
Kép
Kép
És a mai kiruccanás:
Kép
Kép

Na így hirtelen azt hiszem bőven elég belőlem.. :D :D :D

vpetra

Sziasztok!

Petra, Angi babának jól láttam, hogy piros a homloka a szemecskéi között? Toncsinak is van, bár már fakult valamennyit. De a tarkóján nem nagyon akar múlni :? . Elmúlik az valamikor? Angi baba is pont egyidős Toncsival! Nagyon peckesen ül és milyen jól tud hajat húzni :wink: .
Toncsi is, ha egy szál kilóg, azt is megtalálja :lol: .

Zitacicu, már az elejétől napi 4x kell tornázni.
És ez a Dévény-torna tényleg fáj? Azt hallottam, hogy sírnak a babák közben :? . Azt nem letapadt izmokra használják? És a Dévény-tornát a foglalkozásokon kívül nem is kell gyakorolni?

Gaby, köszi az infót :wink: .

Immáron éjfél is elmúlt, de Toncsi baba egy fikarcnyit sem álmos! Bezzeg mi :? .
Próbálkozom egy kis altatással :roll: .

Csilla

Kép

Kép
csillala

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a képdicsit!
A szemet a netten találtam és annyira megtetszett, h kioperáltam belőle a kislányt Kép .
A tegnap meg ezt találtamKép. Ez egy kicsit nehezebb lesz, de nem lehetetlen.

Csak ma nem lesz rá időm, mert megyünk kicsbaba látogatóba, meg csavizni.
Persze előtte még kell kutyulni valami kajcsit is.

Minden babó csuda helyes, ügyes és utólag Boldog Névnapot a Martinoknak! :)
Vendég

Köszönjük a köszöntéseket :)

Liza most már stabilan feláll, felül mindenhol, és egyértelműen rám használja, hogy anye :)

Martinoknak boldog névnapot!

cory
Budapest

Szép Jó Napot Mindenkinek!

Zsu!
Tündinek Első nap ízlett a cékla, kb 20-30 ml-t megevett. Csak utána tüsszentett egy nagyot, és az rózsaszínű lett. Másnap már nem volt hajlandó megenni a céklát.

Boscó!
Hát még én hogy imádom!

Csillala!
Fáj a Dévény torna, mert azért ha belegondolsz neked is fájna, ha mondjuk izomlázad lenne és valaki jól meggyúrná. Kb ehhez tudom hasonlítani. Bár a Tündi figyelmét totál el lehet terelni, csak én ehhez kevés vagyok már, de a gyógytornász két lányát nagyon tudja nézni, és olyankor nem is sír.

Cory!
Sok Boldog Hófordulót Lizának!

Martinoknak pedig Sok Boldog Névnapot!

Kép
szelivi

Csilla!

Alex is Dévényes tornázik. Neki nagyon lazák az izmai, vagy mi. Eleinte Ő is sírt, de nem vészes. Mostmár nem sír azért mert fájna neki. Valahogy fél óra után elfogy a türelme, és befárad, és aludni akar. Nah, akkor olyan hisztit tud csapni. De azt a jó benne, h hagyja magát , nem ellenkezik, csak közben sír. De amíg vége nincs, és fel nem öltöztetem, és be nem teszem a hordozóba, addig kiabál. :) De aztán 5 perc alatt elalszik. :)
Én külön nem tornáztatom Alexet. Szerintem nem is lenne szabad, mert fogam sincs, h hol kell megfogni, megnyomni, stb. Még valamit elrontok rajta :?

Ugye nem fogtok utálni? Ezt reggeliztünk ma :)

Kép

Kép

Kép
nancsika

Helló Csajócák és Babócák!

Hát én sem tudtam se olvasni, se semmi, mert itt volt anyósom csütörtök reggeltől és a gyerekem totál elromlott. :( :shock: Meg is fogadtam, hogy legközelebb inkább ciNcálom magammal a dokihoz, vagy ami dolgom akad, mert így csak az aznapom van elkeffentve, így meg vagy 3 nap. :( Annyi a lényeg, hogy bár anyósom nem tehet semmiről, de mivel sokat játszott Pötyivel, a csajszi nem akart túl sokat aludni, nehogy lemaradjon valamiről és állandóan felébredt nappal 40 perc után. Anyósom meg hagyta. Én ilyenkor nekiállok visszaaltatni és ha 1 órába is telik, de legalább utána még alszik egy órát legalább és nem nyűgös egész nap. Na mindegy. Tanulópénznek jó volt. Érdekes, hogy ha ott vagyunk a nagyszülőknél akkor nincs ez. A fene se érti. :(

Nagyon szépek a babócák!! Petra! ANfgi hogy viselte a repülőutat? Mennyi idő az?

Nancsika! Ez nem volt fair... Én meg cukordiétán vagyok, mert minden bajom a candidától! :evil:

Livi!!! Hazaértünk rendben, csak másnap megjött reggel anyós és azóta most kerültem egyenesbe. A lényeg, hogy a 32-esről végül egy rapper gyerek szedett le. :lol: Felszállni nehezebb volt, mint lefelé. :P NAgyon jól éreztük magunkat és azóta Pötyike is egykezezik. SZóval csak tanult Tünditől valamit!!! :)

Mi is cékláztunk tegnap, én tettem a sütőzacsiba 3 kis céklát, 3 kis kruplit, egy almát és kis husit, ez két adagra elég. A lányom ugyanis pár napja elkezdett normális adagokat (160-180 grammokat) enni.
Nagyon bejön neki a Holle köles és babamüzli is. MA anyatejbe kapta kicsi almával, zabálta. :)

Anyám! Mekkora már Istvánka!!!! És csak beindult a mozgása is, nem??? :D

VAs Ildi!!!!!!!! Jól emlékszem, hogy nektek van szárítógépetek? Apával elkezdtünk agyalni rajta, mert bazira nem szárad itthon a ruha, főleg nem az a mennyiség, amit azóta kell mosnom, hogy kanalasat eszik a csaj és gyakorlatilag nem sokat ér az előke... :)
Mi a tapasztalatod? Tényleg nehezebb vasalni? Milyen van nektek?

Angi!!! Én a Gekkót ismerem mint játszóház. Meg van egy az állatkertben, amit nagyon dícsérnek. A szomszédunk zenefoglalkozásra jár a babával, az is itt van Zuglóban valamelyik suliban.

Na ennyire futotta, rohannom kell tova. :lol:

Puszi:

Barti
Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Csak azért kérdeztem ezt a Dévény-tornát, mert hallottam róla, de nem ismerem.
Hát ha lehet választani, akkor inkább ne fájjon a bébinek a foglalkozás :? . A szívem szakadna, még ha tudom is, hogy hasznára válik. Bár a Katona-féle torna több időt igényel, de a hatása ugyanúgy megvan. Kérdeztük a dokinkat a Dévényről, de ő nem javasolta (azt mondta, eléggé a pénzre mennek ???). Mondjuk, ha a gyerekéről van szó az embernek, nem foglalkozik a pénzzel, csak sokan ezt ki is használják :? !
Gondolom a Dévény-módszer másra jó mint a Katona. És mit csinálnak a torna során a bébivel? Masszírozzák vagy tornásztatják? Mennyi ideig tart?
Nekünk kell csinálni tarkófogással hintáztatást, ülésbehúzást (sokáig nem tartotta a fejét rendesen), forgatást hátról hasra és fordítva (most már ezt is abba lehetne hagyni, mert végre fordul mindkét irányban :) ). Viszont még a lábfeje feszes (lábujjhegyezik :? ) arra kell a guggolásból állásbaemelést csinálni. Kb. 10 perc/torna. Havonta kell járni kontrollra, legközelebb dec. 7-én. Remélem a doktornéni is meg lesz elégedve :roll: .

Most már mi is kipróbáljuk ezt a céklát, olyan cukik a képek, remélem ízleni is fog Toncsinak!

Ugye nem úgy néz ki, mint akit éheztetnek :D :
Kép

Csilla

Kép

Kép
csillala

Csilla: én rengeteg döbbenetes gyógyulást láttam dévény tornával (főleg koráknál), és sajnos az már sokszor kiderült, hogy a katonások és a dévényesek fújnak egymásra. Kölcsönösen. Ha valaki mindkettőhöz járt, leginkább le kellett tagadni. Esetleg nézz be erre a fórumra: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9087008

cory
Budapest

Életjel: egész hétvégén vendégség volt nálunk, ráadásul Bettina mára kicsit belázasodott, ez a fránya betegség nem akar rólunk elmúlni, mindig valahogy visszajön :(

Visszaolvastam, de majd később reagálok, most jön az esti műszak itthon.

Azért Csillának írok :)
Mi mind a két kicsivel jártunk Dévényes gyógytornászhoz, nekünk nagyon kelett, főleg Bettinának. Őfel sem tudta magától emelni a karjait, teljesen le volt tapadva az izom, most már mászik és felül. Nkünk csak addig kellett járni, amíg meg nem javult, szerintem nem a pénzre ment, mert 2000/alkalom egy héten egyszer a baba érdekében kibírható.
Dorinán egy alkalom segített, utána nem kellett többet menni.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Remélem nem értettetek félre. Írtam is, hogy gondolom másra jó a két módszer. A letapadt izmokra való a Dévény :?: , Toncsinál a beidegzés nem volt megfelelő, ezért kellett sokszor gyakorolni a mozdulatot. Így most már tudja tartani a fejét, megy a forgás. Ha az izom lett volna letapadva, biztosan nem menne.
Egy ismerősöm hordja a fiát Dévény-tornára (bár akkor az nem is torna) 3500 Ft/alkalom. (Persze ha kell, ezt is kifizeti az ember) De az ő fia egy időre született, fejlett nagy baba, fél éves, pörög-forog és mégis hordja??? Ártani biztos nem árt :roll:
Nem tudtam, hogy ez ilyen ölre menő vita (beleolvastam a másik topicba :? ). Inkább hagyjuk is, csak tényleg nem ismertem és ezért kérdeztem rá. (Akkor ez masszázs, ugye :wink: ?)
Az a lényeg, hogy hatásos legyen!

Csilla

Kép

Kép
csillala

Csillala!
Mi is járunk Dévényes tornára. Tündi is pörög, forog, stb. Időre született, fejlett és minden más is tökéletes. Csak éppen kifliformában feküdt, és megmutattuk a gyógytornásznak, aki elmondta, hogy ő miket lát rajta hibákat. Aztán elmentünk neurológushoz, aki ugyanezeket elmondta. A férjemet egy tornára tudtam elcipelni. Azt mondta, hogy ő soha többet nem jön, nem hallgatja, hogy ordít a gyerek. Szerinte biztosan csak le akarnak minket nyúlni és ebben a "maffiában" benne van a gyerekorvostól kezdve mindenki! :D De azt is hozzátette, hogy ha két-háromévesen kiderülne, hogy azért sántít a gyerek, vagy azért nem tud menni, mert korábban elmulasztottuk ezt a lehetőséget, akkor azt nem bocsátaná meg magának és nem tudna a saját gyereke szemébe nézni. Az én véleményem szerint a mi gyógytornászunk maximálisan tisztességes, és csak annyit nyüstöli a gyereket, amennyit kell.

Kép
szelivi

Sziasztok!

Köszöni Martin a névnapi köszöntéseket!

Viszont kívánuk, minden névnapos, születésnapos, hónapos babának és mamának sok boldogságot!

VPetra!
Nagyon jók a képek. Jól bírja a csajsz a repülőt?

Nagyon édesek a céklás képek.

Angi!
Nálunk kedden volt a védőnő és nekem is azt mondta, hogy hetente max. 1-2X adjak neki sárga kaját, mert besárgulhat. Én 1 hétig adtam Martinnak, csak sütőtököt és sárgarépát de nem sárgult be.

Kaja:
Én is magam főzöm/párolom/sütöm Martin kajáját. Szinte, csak BIO cuccot veszek neki. Most, szombaton voltunk a Csőrsz u. piacon. Horror árak vannak! Remélem, nem átverés ez az egész Bió dolog! "Én még hiszek a mesékben. "

Ti hallottatok már a bió szárnyas húsról. Hol lehet kapni???Kénytelen leszek valami tanyát keresni? Az Öko piacon csak bárány, szürkemarha, stb. húsok voltak.
Nem szeretnék neki -egyenlőre- hipermarketes húsit adni, mert azt én sem nagyon eszem meg. Rosszak a tapasztalataim..... :(

Csak, hogy mi se lógjunk ki a sorból:
Martin névnapján kostólta meg először a céklát, és mit mondjak:
Nagyon bejött neki, 100-150g eszik belőle.

Kép
Nagyon finom:
Kép

Kiszívom a véredet....
Kép

Szóval, a ma esti mérlegelésünk...! Ezen én is meglepődtem:
Kép
Kép

Jó éjt!

Era

KépKép

KépKép
lingelera

Sziasztok!

Petra vagyok. Elnézést kérek Mindenkitől a zavarásért! A segítségetekre lenne szükségem. Látom, a Dévény féle tornáról is beszélgettek. Egyik ismerősömnek kellene gyógytornász vagy infó arról, hgy miképpen lehet Dévényékhez bejelentkezni? Hol van ez a torna helyileg?
Szelivi: bocs, hogy Téged személyesen is megszólítalak, de olvasm, hogy Te a Picidet hordod tornázni valahová.

Mindenkinek köszönöm, hogy elolvasott és válaszol, aki tud segíteni!

Köszönettel: Petra
Vendég

Sziasztok!

Csilla: Jól láttad, hogy piros a homloka Anginak. Egy pici szív alak. Sokat halványodott neki is, de elmúlni még nem akar. Pedig azt mondták félévesen nem fog látszani. Neki is van a tarkóján is.

Bartika, Era: Repülőt nagyon jól bírta, sőt az egész utazást. 3 óra maga az út, de 3 órával hamarabb kint kell lenni a reptéren. Így 7 órára jön ki az egész herce-hurca. Ami nekünk elég nehezen megy az a kiságyra való vissza szokás. Míg a hugoméknál voltunk mellettem aludt.
Óriási Martin!! A hugom kisfia 2 évesen 13 kiló, ti meg mindjárt utoléritek! :shock: Nem semmi lehet egész nap emelgetni!

Most mennem kell Angi hív...

vpetra

Bartika, igen nekünk van szárítógépünk, MIELE T4263C TÍPUSÚ, nagyon jó, én baromira szeretem.Abszolút nem gyűrődnek benne meg a ruhák, sőt kevesebbet vasalok, mint előtte.
A kis pólókat, pulcsikat(Olivér, Natasa) nem is gyűri össze.
A nagyokon is épp hogy csak át kell siklani a vasalóval.Az ágyneműt gyűri inkább össze jobban,
De imádom a friss, meleg puha törölközőket, és ágyneműket kiszedni belőle. :D
Szóval én csak ajánlani tudom.
Nekünk kondenzvíz összegyűjtős van. :D

Eszti, néztetek új telket???
Igaza lett a dokimnak, tényleg azért fájt a hasam, mert készülődött a mensesre.
Hát, bakker, tegnap este nem megjött :shock:
Olyan szomorú voltam :(

Nagyon komolyak a céklás képek!!!!
És ti még kiröhögtétek Olivért, amikor felraktam a piros pofiját :lol:
Erre, minden gyerek vérszívó lett :lol: :lol: :lol: :lol:

na, pusszz
vas

Bartika: én is csak jókat tudok neked mondani a szárítóról! Igaz az enyém egy őskori lelet, de az ujjabbak nagyon szuperek! Álltalában 2 hőfokot is be lehet állítani rajtuk, és akkor nem gyűri a ruhát. Ágyneműél én úgy szoktam, hogy kicsit nyirkosra hagyom, és akkor pillanatok alatt megy a vasalás. Olyan mint ha be lenne dunsztolva. Ami még nagy előnye, hogy nem nyújtja el a ruhát, pl kötött pulcsikat, mert a szárításnál nem húzza le a víz súlya mint amikor teregetni kell. Ráadásul nem fakulnak a szinek. Szóval igaz nem engem kérdeztél, de hajrá szárító! :D

vpetra

Lányok! Ha valaki itt csak a képeket nézi és nem olvas még azt hiszi, hogy a "hogyan tudom jobban szájbaverni a gyerekemet" topicot nézi. :lol:
Nagyon komolyak ezek a céklás képek :lol: :lol:

Angi: de igen, kicsit félősebb lett Bettus. Pl. a tegnapi vendégeket amikor meglátta elsírta magát. aztán 10 perc múlva leült középre és magyarázott mindenkinek meg tapsolt :D

Gyöngyi: Bettina sem eszi meg a darabos ételt, én nem izgulok, majd belejön, csak nem fog még 10 évesen is pépeket enni (bár Patrícia újra rászokott :lol: )

Ildi, Eszti: szóval már megy az udvarlás a bébik között :)

Eszti: most már eldöntött tény Gödöllő??

Csilla: fogat én még nem tisztítok, Dorinánál is kb. 1 évesen kezdtük.
Túrórudit még a nagyoknak sem adok, mert tele van adalékkal meg tartósítóval. Persze nekem néha titokban lecsúszik, de nem előttük...
Nálunk is van u.n. tűzfolt a homlokán és a tarkóján.

Meli: jó a kép!!! :P

Zita: nem lehet egyszerű ennyi picivel, főleg ha ilyen ügyes Norbi, hogy már feláll.

Szelivi: és férjed hol aludt?

Mariannka: cuki pofija van Istvánkának!!
majd beszélünk a randi miatt!!!

Petra: mit dolgozol??
Jók a képek, nem csodálom hogy nehéz, azért a nagyok már igencsak tini korba léptek!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Kedvet kaptam a szárítógéphez, már annyira unom, hogy állandóan ruhák száradnak mindenhol. Nyáron kirakom őket, de ősztől tavaszig itt figyelnek a lakásban.
Na indulhat a pénzgyűjtés...

Tudom ez magánügy, de mi egyszerűen nem tudunk spórolni/félretenni. Ha összegyűlik valamennyi, akko tuti jön valami ami elviszi.
Már évek óta gyűjtenénk egy normális kocsira.
Persze megtehetnénk, hogy se nyaralás, se üdülés, se semmi, de Peti szerint akkor mi értelme az életnek ha állandóan itthon ülünk és várjuk, hogy 10ezrenként összegyűljön pár millió....

kicsit off voltam bocsi

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok,

köszönöm a gluténes válaszokat. Én is így gondoltam, ahogy írtátok, így továbbra is adok neki. Egyébként kivagyok ezzel a védőnői helyzettel itt, mert már hónapok óta mindig más van, amíg nem érkezik egy végleges (amúgy meg tök sokan vannak). Persze midegyik mást mond...

Vok,
Lidi több, mint 9kg és 73 centi magas. Mivel egy csomószor kell cipelnem a popóját, így el tudod képzelni gondolom, hogy ez azért már jó nagy súly. :)
Petra,
nagyon jók a képek! A háttérben a házatok áll?
Barti,
cékla. :) Én is csinálok holnap. Köszi a játszóházas tippet. Az állatkertes tényleg jó, ott már voltam.
Mariann, Cory,
ügyik a gyerkőcök. Cuki lehet Liza, ahogy beszél.

Mi a 7végén anyuéknál voltunk, mert most volt a nagyszüleim 55. házassági évfordulója. Dobok is pár képet mindjárt.
angi79

Akkor 2 kép:
Dédiékkel:
Kép

4 generáció:
Kép
angi79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?