Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Tünde
Jó a téma! :wink:
Enyém férjem kifejezetten szereti öltöztetni a gyereket különös gondot fordít rá, hogy csini legyen színekben passzoljon... olyan aranyos... csak utánn győzzem összepakolni a szanaszét hagyott ruhadarabokat... :)

tildikó
Enyém Fülöp is születésnapi ajándék volt! Csak nekem a 29.-re érkezett vagyis hét nappal előtte.... első körben ugyanarra a napra voltam kiírva mint anyum velem.
Mivel foglalkoztál a baba előtt?

cory
:)

Rólunk:
Voltuk doktornéninél... a rendelőből majdnem visszafordultunk annyian voltak...
Képzeljétek azt mondták, hogy a Germicid C kúpot már nem írják fel babáknak túl sok benne a kábító anyag... többek között bölcsőhalált okozhat... :( ...mondjuk elolvasva a mellékhatásokat magamtól is átfutott az agyamon ugyanis légzésnehézségek adódhatnak...
Mi még azt kaptunk újszülöttként, most is abból adtam be neki... :(
Nurofenre meg azt mondta, hogy adhatom napi háromszor még egy-két napig akkor is ha nincs láza...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Mindjárt visszaolvasok,csak előbb azt szeretném kérdezni,hogy holnap ha adom az almát Fannikának,akkor tényleg csak egy nagyon kicsikét kell neki adni?Mert ahogy az én lánykám ismerem,tuti beverne egy nagy adagot!De konkrétan mégis mennyi legyen az a kicsi?Egy kiskanál?vagy kettő?Légyszi írjátok már meg,mert elbizonytalanítottak már megint a környezetemben élők! :oops: Fürcsi után jövök és olvasok vissza!
Vendég

Baba előtt egy reklámügynökségnél dolgoztam, egyébként kertész vagyok és ha minden jól megy 2-3 év múlva kertészmérnök leszek. Most kénytelen voltam kicsit halasztani Fülike miatt, de nem bánom, mert mostanában képtelen lennék tanulni, pedig van néhány vizsgám, amit most télen megcsinálhatnék.

Boscó: 1 vagy 2 ök mindegy, de ne legyen sok. Én először csak egy kis levet adtam, másnap kicsivel többet, stb. szépen fokozatosan. Nem fogod elrontani, baja nem lesz tőle.

Babcika: egyszer írtad, hogy a gyerekdokidnak 5 gyerek van. Merre laksz, mert a mi dokinőnknek is 5 van?

Ildi
tildiko

Kép
tildiko

Na akkor dobok pár képet a Scullyx-val történt randinkról :)

Laurával a kezemben

Kép

Laura és Lili

Kép

Kép

Kép

Laura hintázik

Kép

Lili

Kép

Na most gyorsan ennyi, megyek mert hulla vagyok

Kép

Kép
pgyöngyi

Bosco: szopi után 1-2 kiskanálnyit adnék. Konkrétat nem tudok mondani, mert az enyémek nem rajontak érte elsőre.

Liza úgy döntött, elég volt a kiskádból:

Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Pgyöngyi:www.multiprint.hu Én innen rendelek most meglepiket!Remélem egy ötletnek megfelel!
Vendég

Sziasztok,

Öltözés: Szerencsére nálunk apára lehet számítani, igaz, hogy az orra elé kell tenni, hogy mit adjon a gyerekre. Egyszer mikor fodrásznál voltam és jöttek értem, olyan szerkóban volt a gyerek, hogy én kértem elnézést :roll: Azóta mindig kikészítem a csaj ruháit, így nagy baj nem lehet :)
Ha sietni kell, akkor jobb, ha nem akar segíteni. Ma 10 perc alatt tudta csak ráadni az overált, a gyerek meg üvöltött, sztem már bazi melege lehetett.
De szereti csinálni, így nagyon nem ba...ogatom miatta :)

Boscó: Én első alkalommal 2 kiskanálnyit adtam, másnap 4et. Többet nem is igen fogadott el. Most még úgyis csak az a lényeg, hogy ismerkedjen az ízekkel, nem ezzel kell jóllakatni :)

Tildikó: Üdv :)
Nem akarok beledumálni, de Babcikáék Siklóson laknak, szal sztem nem ugyanaz a dokitok :wink:

Gyöngyi: Jó kis csajbuli volt nálatok :) Csak nekem tűnik úgy, hogy a két leányzó hasonlít egymásra??? :shock:

Mi újság Lili nunijával? Rendbejött? Ma gondoltam rád, mert Aliz úgy telenyomta a pelust, hogy a nunija tele volt kakival :( Gyorsan vittem is a csap alá egy alapos alvázmosásra, nehogy valami baja legyen.
Ilyenkor mennyivel egyszerűbb volt a fiammal ...

Ma visszavittem a Kenguru Goldba Aliz sapiját kicseréltetni. Persze abban a méretben nem volt másik, így 1 számmal nagyobbat fog hordani. Az biztos, hoyg a homloka sem fog megfázni.
Nagy lendülettel betértem a mellette lévő fehérneműsbe, és vettem még egy szopis melltartót. Valahogy volt egy megérzésem, hogy itthon ne nyisszantsam le róla egyből a címkéket, és igazam lett. Most este felpróbáltam, és az egyik csatja, amivel fel lehet rögzíteni a kosár részt, el van törve :( Holnapután most ezt viszem vissza cserére.
Úgy döntöttem, hoyg egy darabig nem veszek semmit. Nagyon nem megy ez most nekem :cry:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Majd elfelejettem :oops:

Cory: Tesós-fürcsis kép nagyon tetszik :) Eszméletlen jó sora van a lányodnak a 2 bátyussal :)
Liza is már milyen ügyesen csücsül, nem győzök csodálkozni :shock:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok!

Édes kicsi Fannika!
Sok boldog fél évet!

Kép

Édes a mini baba tali :D Laura tisztára élvezi a hintázást :lol: Lili meg zabálni való, ahogy reklámozza apukáját :lol:

Cory!
A te gyermekeidel meg nem győzök betelni, olyan szépek! :D

Vali!
Mi az elektronikai cucokkal jártunk igy kb. két éve. Fél évig nem is vettünk semmit.

Öltözés:
Mostanában már nekem se megy, nemhogy apának. A pellustól kezdve szinte mindent ugy kell ráadni, h ő közben hasra van fordulva. Ha meg épp hanyat fekszik, ugy tekergőzik, mint egy kígyó.
Mi lesz ha elindul??? Szaladni fogor utána, h felöltöztessem :roll: :lol:

Hallotátok, h holnap leszáll az első hó?
Vendég

Jó reggelt!!

Tildiko-Valinak igaza van,nem hiszem,hogy ugyanaz a dokink,mert mi Pesttől 250 km-re lakunk.Baranya megyében.De tök jó,ha egy gyerekdokinak ennyi gyereke van,mert tutti mindent tapasztalatból is megismert,nem csak tankönyvekből :D

Vali-Sajnálom a vásárlós pechszériádat. :( Ma ki sem tudod cserélni,hiszen ünepnap van :(

Cory-Nagyon jó a fürdős kép :D

Gyönygi-Nagyon szép a két kiscsaj!! :) Tényleg,hogy van a pici nuncija Lilinek? :roll:

Taccson vagyok,mert Lilkó egész éjjel szörcsizett,többször felsírt.Ráadásul még mindig! tele van kiütéssel ettől a 3 napos láztól.Az arcocskáján már totál egybefüggő piros kiütéshalmaz van :( Holnap azt hiszem azért elviszem dokihoz,ha nem enyhül. :roll:
Vendég

Sziasztok!

A betegeknek további jobbulást! :D

Most csak egy pár képet dobok a csajról, aztán ma nem igen leszek, mert jönnek látogatóba... :D

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

De édes Hanna! :D

Lányok!
Most esküszöm kétségbe estem. Minden baba olyan szépen ül, az én lányom meg már hajlandóságot sem mutat a dolgok iránt, csak ha ültetem. Azt meg ugye nem szabad míg magától fel nem ül :roll:
Szerintetek baj? Vigyem orvoshoz/ gyógytornászhoz?
Még kuszni sem kuszik :( Mások meg már ácsorgálnak :oops:

Kép
Vendég

Meli!

Hanna se ül fel magától, de mivel nagyon ügyesen megül egyedül, így hagyom. A felülést szerintem nehezebb megtanulni, mint magát az ülést. De ez most csak az én teóriám. Hanna se mászik még, csak tologatja fel a seggét. :D:D De azt nagyon cukin. :D

Szóval szerintem nyugi! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

De Boglárka magában sem ül még.

Kép
Vendég

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Tünde!
Azt mondta a gyógytornász, hogy azért ne menjünk, mert ha tényleg a torna miatt fejlődik ennyire, akkor nem kéne azért, hogy 7-8 hónaposan elinduljon, mert az egyensúlyérzéke nem fejlett ennyire. Inkább most essen, mintha már állni is tud. Úgyhogy most egy hónapig gyakorlja azt amit már tud, tehát másszon. Egyébként pont ezért kezdtünk el hintázni járni, hátha segítene. Meg még azt is mondta a gyógytornász, hogy lehet, hogy nem elég jó a hasizma (pedig milyen jól nézne ki 7 hónaposan kockahassal :D ), úgyhogy most hasra gyúrunk. Ezt úgy kell, hogy én leülök, felhúzom a térdem, őt szemben ültetem a combomra és biztatom, hogy üljön fel. :shock:
Nálunk én felelek a gyerek öltöztetéséért. A férjem semmit nem mer levenni vagy ráadni a gyerekre, ha én nem vagyok ott. Hála az égnek, az egész család ilyen. Egyébként a férjem a saját ruháit se biztos, hogy megtalálja, nem hogy a gyerekét. Amikor a Tündivel a 14. héten kórházba kerültem, akkor két órán keresztül kereste a tiszta törölközőt, mert nem tudta hol tartjuk.

Babcika!
Igen, annak idején engem is dilisnek néztek, amikor megvettem a kék body-t narancssárga cikcakkvarrással, és a narancssárga rugit kék cikcakkvarrással, hogy passzoljanak egymáshoz.

Esztipeszti!
Ha vidékre utazunk, akkor nálunk is a férjem csak a saját ruháiért felel, a többi az én dolgom. Mondjuk a gyerek kiegészítőihez (pl. orrszívó, D-vitamin, takaró) én is csináltam listát.

Mamacka!
Van Germicid kúp C nélkül. Az recept nélkül kapható és nincs benne fenobarbitál vagy mi az ördög.

Boscó!
Én is azt hittem, hogy majd nem győzöm tömni a lánykát, annyira akar majd enni. Aztán mégse. De azt hiszem elég 1-2 kanállal kezdeni. Sok boldog Fél Évet!

Vanillka!
Jó kis pechszéria!

Meli!
Legfeljebb mire megtanul mászni, addigra már nem esik akkorákat, mert megtanul egyensúlyozni. Felülni még a kilenc hónapos ismerősünk se tud, és mászni is csak múlt pénteken kezdett. Ha felültették, ő is ügyesen ült, de egyedül nem tudta. (Hogy csináltad azt a táblát?)

Tegnap voltunk 6 hetes Dóribabát látogatni. Az anyukája igazi mérlegparás anyuci, minden szopit megmér, aztán hozzáetet tápival. Szegényke állandóan azt kérdezgette, hogy amikor a Tündi ennyi idős volt, akkor mennyit szopizott, hogyan aludt, stb. Viszont az unszolására megmértük, a Tünci két perc alatt pont 100 ml-t szopizik.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Jó reggelt,

Mi már a hétvégén letudtuk a rokonlátogatásokat és a temetőzést is, úgyhogy ma "semmi" dolgom. Aliz is visszaaludt :shock: , lehet, hogy ez a nagy sötétség kavar be. Az előbb már villanyt is kapcsoltam, mert azt sem láttam, mit kenek a kenyeremre :roll:

Boscó: Nagyon boldog féléves szülinapot kívánok Fannikának :)
Feltétlenül írd meg, hogy sikerült az almakóstolás :)

Babcika: Lilkónak jobbulást :) Hátha napközben mindketten jobban tudtok majd pihenni.

Eszter: Hanna bébi nagyon ügyike, és micsoda combikái vannak :shock:
Látom a Sterimart már önállóan használja :wink:

Meli: Ne aggódj, ha megnyugtat elárulom, hogy Aliz sem ül még egyáltalán sehogy se, pedig ő már majdnem 7 és fél hónapos :? Ezért is kapkodom én is a fejem, mikor csücsülős babókat látok. De majd csak eljön a mi időnk is :wink:
Asszem pont az előző oldalon írta Livi, hogy azt mondta nekik a gyógytornász, hogy nem baj az sem, ha ilyen idősen még nem kúsznak. (Remélem jól emlékszem :oops: Liviiiiiii :?: )

Csajok, újabb felajánlást teszek :lol:
Aki Huggies Super-Flex pelenkát használ, annak fel tudok ajánlani egy 500 Ft-os DM-es kupont. Dec. 31-ig jó.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Livi!
Ment pü! :)

Vali!
Milyen lusta babáink vannak :wink: :)
Vendég

Livi!
Ment még egy pü és mielőtt elkezdenéd olvasd el a másikat is!
És még egyszer bocsika! :oops:

Kép
Vendég

Meli: Azt még nem is mondtam, hoyg a gyerekdokink mesélte, hogy az ő gyereke 10 hónaposan ült fel. Addig nekünk még van bő 2 hónapunk :wink: Én még nem aggódom.
Remélem kicsit te is megnyugodtál :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Na jó, látom másoknál sem olyan egyszerű az öltöztetés. :)

Cory: nagyon cukik a gyerekek a kádban, gondolom Liza is élvezi az együttes pancsit.

Meli: Dorina 9 hónapos korában ült fel és most Bettina sem ül még, ha ez megnyugtat. Nemrég kezdett mászni is. Bogi még 6,5 hónapos, ilyen korú babánál teljesen normális, hogy nem mászik, ül stb. Nyugi!!! :P

Eszti: az utazásoknál is természetesen én pakolok be, mert Peti amikor egyedül ment le dolgozni nyáron Zamárdiba, akkor egy nagy szatyorba beledobálta a fogkefétől a gatyáig mindent :lol:
5 emberre is ugyanígy pakolna...

Egyszer kifejtette, hogy mi nők elveszünk a részletekben, ebben maradtunk :lol:

Én életemben kétféle pasival találkoztam, az egyik rendmániás a másik rendetlen. Biztos van középutas is, csak én nem ismerem.
Persze erről szól a békés együttélés, hogy kompromisszumokat kötünk és mindenki azt csinálja amiben jó. :D

Ma éjjel csak egyszer ébredt Bettus, úgyhogy kipihent vagyok, látszik mi?? :lol: :lol:

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Na még dobok fel 2 képet, aztán el is dugulok, mert kicsit sok lesz már belőlem :oops:

Egyszer azért véletlenül sikerült megülnie :)
Kép

Ez volt a lyukas sapi :(
Kép

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vok: nagyon édes Hanna baba!!! :)

BOSCÓ: Boldog fél éves "szülinapot" Fannikának!!!!!!
A hozzátápinál meg úgyis meglátod Fanninak hogy jön be, van akinek egyből ízlik minden (pl. nálunk), de vannak babák, hogy több hét kell mire elfogadnak ezt-azt. 1éves korig úgyis a fő étel az anyatej :)

Vali: a mi gyógytornászunk is azt mondta, hogy 6-7 hónaposan forogni illik egy babának, aztán 8-9 hónaposan kúszni-mászni. az ülés és felállás ebből alakul majd ki.

Szelivi: nálunk is ez van, 5 éve lakunk ebben a házban és Peti mindig megkérdezi, hol van ez-meg az? Amikor bent voltam a kórházban, akkor az anyukájánál laktak a két gyerekkel, mert semmit nem talált :D Én ezen olyan jókat tudok mulatni, cseppet sem idegesít, mert
különben meg tökételes hapsi :P

Anita: ma a délelőtti alvást próbáltam elhúzni. Ma fél 7-kor kelt és már 9-kor álmos volt, de adtam neki enni meg játszottunk, hintáztunk, így bírta fél 11-ig. Így a köv. alvás is csúszik és akkor kibírja estig (remélem)

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

A Babanet órája nem állt át???? :?:

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

[quote="tünde_sződ"]A írta:tünde_sződ Babanet órája nem állt át???? :?:

A profilnál tudod átállítani az órát. Most elvileg +2 órán van, a téli időszámításhoz a +1 kell.

cory
Budapest

Cory: köszi, átállítottam!

Gyöngyi: majdnem elfelejtettem :? , cukik a kiscsajok!!!!!! :D

Mára búcsúzom, megyünk anyóshoz!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Vagyok, csak vendéglődtem!
A szomszéd asszomyom most oktatott ki, h 7 hónaposan már lehet adni Danoninót, Danon könnyű és finomat, meg piros gyümülcsöst, mindezt kekszel meg túró rudit. :twisted:
Neki van már egy 7 éves kislánya és semmi baja. Meg most van egy 3 hónaposa és majd januártól már eszik mindent :twisted:
Én már nem fárasztom magam. Mindenki csináljon a gyerekével amit akar.
A multkor megkérdezte, h én mivel keztem és olyan értetlenkedve nézett rám, mintha ufó lennék

Mi már 6 éve lakunk együtt, de még most sem talál apa semmit. Ha nagyon akar, akkor igen. De ez is változó.

Boglárka ruhái meg kölön vannak válogatva és meg lett mutatva, h ezek nadrágok, ezek badyk, ezek rugik stb. de még mindig keveri őket. Rugi és bady között szerinte nincs különbség. :lol:

Külön szekrénybe vannak a kabátok és a multkor megkérdezte, h hol van a szürke kabátja. Mondtan a kabátos szekrénybe. Erre rámutatott a szekrényre és megkérdezte, h: Ebbe?
De ez csak egy pl. de hány ilyen eset van még.

Néha nagyon fel tud húzni, h ennyi idő multán ugymond "nem ebben a házban él".

Kép
Vendég

Vali!
Bocsi! Cuki nagyon a lyukas sapi viselője! :D

Kép
Vendég

Vali:nagyon édi a lánykád!Nem tudtam hogy nem ül még!Gondolja ülhet még eleget az életben!Hát ez a sok selejt áru hogy mind nálad tudott kikötni? :lol:

Eszter:Hanna is nagyon édes!Olyan szép szemei vannak!Kék maradt ha jól látom?

Mariannka:Nagyon sajnálom az esetet!De( tudom nem vigasz,)hidd el nem vagy egyedül akinek ilyen rosszak a tapasztalatai!

Na jó lányok,megnyugtattatok hogy nem csak az én párom ilyen amilyen!Ő se nem rendmániás,se nem trehány,olyan köztes,de néha azért kiakadok rajta én is!Azt hittem a Ti párjaitok nyomulnak ezerrel a segítséggel,de akkor nem.Milyen sokat ettem azéletét emiatt!Akkor most feladom!Ők így vannak kódolva! :lol: :lol: (tisztelet a kivételnek)

Köszönjük a féléves köszöntést!Most megyünk anyósék ünnepelni.Nagyon ízlett Fanninak az alma.Két kanállal adtam neki.Köszönöm a segítségeteket.Én is ilyen kevéssel kezdtem volna,de a párom azt mondta mi beje lehet többtől.Ezért kértelek benneteket hogy írjatok,mert amikor elolvasta,akkor belátta hogy nem kezdhetjük egyből egy nagy almával! :lol: Még egy kérdés amire nem tudom a választ.Azt tudom hogy nem lehet adni cukrot a babának.De azt nem tudom hogy pontosan miért nem?Mi történne?Ez a párom következő kérdése tőlem,és sajna nem tudtam neki válaszolni!(újabban tesztelget az édes! :lol: )

Livi.Remélem sikerül szombaton a vizsgád!Nekem is lesz 2.Óvodai nevelés története,meg beszéd és anyanyelvfejlesztés!Te sokat tudsz készülni?Én nagyon keveset!Mindig van valami érdekesebb mint a tanulás!És inkább elmosogatok 50-szer,csak ne kelljen leülni tanulni! :lol: :oops:

Nem emlékszem már ki kérdezte :oops: hogy honnan lehet tudni hogy sikerült e a pároztatás.Onnan,hogy nő a pocak,megereszkedik a cici,meg el lehetne vinni 4-5 hét múlva Uh-ra!Reméljük sikerült.Most kennelnéven törjük a fejünket!Na sziasztok!
Vendég

Sziasztok

bosco
Gratula a féléves Fannikának,
Kép

Jó ünnepelést anyóséknál!

Gyöngyi
Nagyon csinik vagytok a képen :) a babák is tündériek :) Scullyx miért nem forumozik, régen ő is írt?
Lili pulovere nagyin tetszik :lol:

Cory
nagyon aranyosak a gyerköcök :) :)

Vok
Nagyon édi Hanna baba, milyen hosszú haja van, a nevetős kép nagyon cuki :) Fürdés közben nem akar kimászni abbol a tartóból?

Szelivi
Tüncikének nem semmi a szívókája...100ml.... 2perc ez igen :lol:
gratula neki, meg hát az anyucinak, hogy még mindig ennyi tejcije van :)

Tünde
jó neked, hogy kipihented magad :) írigykedem :)

Vanillka
Vásárlások :cry:
Nagyon édes Alíz, és milyen jó áll neki a rózsaszín :)

Rólunk? a mai nap nem az én napom, éjjel Martin megint sokszor felébredt, 1/2.2-től, 3ó-ig fenn volt, alig bírtam vissza altatni, utána óránként kellt, és reggel 7-kor meg már kipattant a szeme és nagyokat vigyorgott :(
Nekem meg nem elég, hogy hulla vagyok még meg is jött a menzim, 10 percenkét betétet cserélek úgy ömlik belőlem :( és kinnt is ilyen sz@r idő van :(

De azért mindenkinek szép és nyugodt napot kívánok :)
A hibákért bocsi de ma nem vagyok képbe :( :)

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Boscó!
Cukrot azért nem, mert árt a fogaknak. Ugyan még nincs nekik, de beszivárog oda( hű ez tudományosan írtam :lol: ). Mikor kibuj a kis kuszikájuk nekik még nincs rajta olyan dentin féle ami megvédi a fogacskákat.
Van olyan kisgyerek, aki a sok cukros teától eleve fekete fog búj ki.

Nem szakszerűen írtam le, de a lényeg, h a fogak miatt.

Zsu!
Piroska :cry:
Vendég

Sziasztok!

Kicsit béke van, alszik a család :)

Boscó

Az én lányom egyszerre megeszik 1 egész banánt, egy fél almát és két babapiskótát összetrutyizva és amint látom a vonalzódon, csak kb. két hét van közöttük. De a keresztfiamnál, aki 11-én lesz 1 éves, semmi nem úgy alakult, mint most Eszternél, szóval szerintem adj neki annyit, amennyit kér.
Ja, és boldog „félévfordulót” Fanninak!

Lilinek üzeni Kiseszter, hogy az ő apukája is a legerősebbb :wink:

Meli,
Az én lányom sem ül még. Viszont gyönyörűen áll, ha fogom, hogy ne billenjen oldalra. Mászni sem akar még, csak addig hintázik a pocakján, míg oda nem ér, ahova indul :D

Lenne hozzátok egy kérdésem, mert itt a környezetem rendesen elbizonytalanított.
Szóval valóban csak bio gyümölcsöket és zöldségeket ehetnek a gyerekek egy éves korukig? A védőnőm erre esküszik, meg sem merem mondani neki, hogy szép piros szatmári almát adtam már kétszer is Esztikének. Az anyukám és a környezetemben a többi anyuka szerint nekünk sem adtak anno biokaját.
Na, én szeretném a legjobbat a Kisnyulnak és nem tudom, hogy akkor mit adhatok neki. :?
Nem akarom túlzottan védeni, legyen neki saját immunrendszere, viszont nagyon belegázolni dem akarok a biológiájába. Ezért nem nagyon díjazom a keresztapja csokimániáját sem :) bár egy-két kép készült már a gyerekről nyakig csokisan. Mérgelődtem is rendesen :)

Előre is köszi

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Csak azért vagyok ennyit ma, mert a lányomat állomkór lepte el. Mi lesz éjjel? :roll:

Medike!
Mi mindent a piacról veszünk. Rendes, normál piac. Igaz szoktuk nézni, h bácsika vagy nénike árulja, mert ők olcsóbban is adják, meg szebb a kerti mint a mű. De sose kérdeztük meg, h ez bió v sem. És igy belegondolva, bizti nem agyon permetezett valamiket árulnak a falusi bácsik, nénik.

Kép
Vendég

Ezt most kaptam emilkében!

Olvasd lassan és csendben!

Ebben a világban legalább öt ember van, aki úgy szeret, hogy meghalna
érted, és legalább 15, aki igazán szeret.

Az egyetlen ok, hogy valaki utál, azt jelenti, hogy olyan szeretne
lenni,
mint te. Mosolyod azoknak is örömet szerez, akik nem szeretnek.

Minden este gondol rád valaki elalvás előtt. Valaki nem tudna miért
élni,
ha te nem lennél.

Különleges vagy és egyéniség vagy. Valaki, akinek a létezését
figyelmen
kívül hagyod, szeret téged.

A legnagyobb hülyeség is, amit csinálsz, jó valamire.

Ha úgy gondolod, mindenki hátat fordít, jól nézz körül. Elsősorban te
vagy
az, aki hátat fordít.

Ha azt gondolod, nincs szerencséd, azért mert nem kaptad meg, amit
akartál, akkor nem is kapod meg. Ha nem gondolod, akkor valószínűleg
előbb
vagy utóbb megkapod.

Emlékezz a bókokra, amiket kapsz és felejtsd el a rossz
megjegyzéseket.
Mindig mondd meg az embereknek, mit érzel irántuk, jobban fogod
érezni
magad, ha tudni fogják.

Senki sem érdemli meg a könnyeid és az, aki megérdemli, soha nem fog
megsiratni. Ha van legjobb barátod, akkor legyen rá időd, hogy
elmondhasd
neki, mit jelent számodra.

Azt mondják egy percig tart, hogy észrevegyél valaki különlegeset, egy
órát, hogy komolyan vedd, egy napot, hogy megszeresd és egy egész
élet
kell ahhoz, hogy elfelejtsd.

Soha ne hagyj el valakit, akibe szerelmes vagy, olyan miatt, aki
tetszik,
mert aki tetszik, majd elhagy valaki olyanért, akibe szerelmes. Ma este,
éjfélkor, az igazi szerelmed észreveszi, hogy szeret. 1 és 4 óra között
történik valami.

Küld el ezt a gondolatot azoknak, akiket soha nem felejtesz el. Ez csak
egy rövid üzenet, de ennek köszönhetően tudni fogják, hogy soha nem
felejted el őket. Ha nem küldöd tovább, akkor az azt jelenti, hogy
nagyon
sietsz és elfelejtetted a barátaidat.

Állj meg egy pillanatra és szánj rá egy kis időd, hogy élj! Akkor mire
vársz? Küldd el mindenkinek, aki fontos neked és tudd biztosan, hogy
ők
sosem felejtenek el téged.

Többett ma már nem leszek, mert igy is tiszta melindás már az oldal :lol:

Kép
Vendég

Vanillka!
Valami ilyesmi. Illetve még azt is mondta, hogy Tündinek hamar van a 6,5 hónapos mászás, és ennyi idősen ez még korai. Meg a mi védőnőnk például azt mondja, hogy mindegy hogy mit és mikor, csak mindent csináljon majd meg az idők során. Ezt a sapi-sál garnitúrát én is kinéztem a lánykámnak, de aztán csak nem vettem meg.

Tünde!
Csak egy mai példa: a férjemnek meg kellett keresni a bérletigazolványát, mert két éve nem látta, és nem tudja hová lett téve.

Boscó!
Tudod én gyerekkoromban nagyon vékony voltam és mindig nyüstöltek, hogy egyek. Most meg - így közel 80 kilósan - állandóan azt mondom, hogy nem érek rá tanulni, mert enni kell, mert ugye a tejcsi. :D

Zsu!
Ha látnád a plöttyedt cicijeimet, azt mondanád, hogy nincs is tejcsi. Aztán a gyerek nekiesik és olyan erővel szívja, hogy annyira termelődik, hogy a másik szabályosan fáj, ahogy megtelik. Sajnálom a menzit és a rossz éjszakát! Nekünk is nyűgös napunk van ma.

Meli!
Mindjárt megnézem a pü-ket, ha ez elment.

Kép
szelivi

Cory: Köszi az infót, nem is gondoltam, hogy magunknak kell beállítani az időt :shock:

Tünde: Irígykedem, hogy az éjjel csak egyszer keltetek :)
Tökéletes pasi :) Csak nehogy beleolvasson, aztán elbízza magát :lol: Bár úgy láttam az apukás topic nagyon haldoklik :(

Meli: Akárcsak Livi, te is jó sok idiótával találkozol :?
Aliz is 2 órát aludt délelőtt, de azóta nem lehet vele bírni, tiszta nyűg :(

Boscó: Tök jó, hogy ízlett Fannikának az alma :) Holnap mennyit fog kapni belőle?

Zsu: Menzit sajnálom :( Nekem legutóbb volt hasonló Niagarás élményem, hát az valami borzadály volt, ki sem mertem mozdulni itthonról :( Azóta viszont meg se jött :roll:

Edina: Én sima zöldségesnél kapható zöldségekből csinálom a főziket. Biztos jobb lenne bióból, de én sem akarom "túlsterilizálni" a gyereket. Remélem nem teszek vele túl rosszat :roll:

Livi: Azt mondta a boltos csaj tegnap, hogy lehet, hoyg akkor lyukadt ki a sapi, mikor azt a csipogó nyavalyát kivették belőle. Valszeg ez a fini-puha anyag nem bírta a barbár kiképzést. Szal ha mégis veszel Tüncinek ilyet, akkor miután hatástalanították a cuccost, nézd meg a helyét.

Apa lefeküdt Aliz mellé a játsziszőnyegre, és most békésen horkol a csajszi mellett, aki viszont lassan megunja, hogy nem foglalkozik vele a kutya se :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok

Most tuti nem írok mindenkinek , mert rengeteget írtatok

Apa itthon van egész héten, van mit csinálnom . :wink:
Holnap baba talira megyünk Zsámbokra. :D

Babák nagyon cukik. :D

Medike üdv újra :D

Tildi
Üdv neked is . :D
Mi is gondolkodtunk Fülöpön ,de a végén Levente nyert.

Annácska
Úszit megbeszéljük majd, jó lenne ott is talizni.

Anita
Nem arról volt szó ,hogy kihagysz egy félévet? :wink: Úszival ti hogy álltok?

Cory
Nagyon cuki a hármas :D és ilyen csempénk volt régen ,mikor még a szülőknél laktam.

Eszti
Nekem még nem kell loholnom szerencsére. :lol:

Vali
Hát tényleg ne vegyél semmit 1 hónapig. :wink:

Gyöngyi
Voltál Lilivel dokinál? Hogy van a nuni?

Nancsi
Cicid már jól van?

Tünde
Ez aztán a jó hír,hogy nem kell többet vinni Bettinát. :D

Bocsi akinek nem írtam ,majd igyekszem jönni.

Remélem ,nem esik le a hó ,mert holnap vezetnem kell. :?

Jobbulást a beteg mamáknak és babáknak.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Zsu:Fanni köszöni a nyuszikát!Meli:És a macikat is!

Jól sikerült az ünneplés,teszek képeket!Bocsi ha kicsit sok leszek,de nehéz eldöntenem hogy melyiket rakjam fel!

Néhány kép,amikor még jobb idő volt: Kép Kép

Apával a legjobb a játék!
Kép

Anya én is tanulni akarok:
Kép

Lassan itt a Mikulás:
Kép Kép

Almaevés:
Kép

A torta: Kép

Anyósom ölében: Kép

Milyen jó játékom van! :lol: Kép
Vendég

Vanillka!
Szerintem nem lesz túl steril egy baba a bio kajáktól. Azokban kevesebb vegyszer van, azokból meg elvileg sose kéne ennie egy embernek. Én ezt a nemtartomsterilenagyereket dolgot arra alkalmazom, hogy megengedem, hogy mászkáljon az egész lakásban. Ma volt nálunk a házból egy anyuka, aki az egész lakást telerakta pléddel meg rá lepedővel, mert még szösz kerül a gyerek kezére. Például majd ha nagyobb lesz, azt se fogom tudni megakadályozni, hogy a játszótéren mászkáljon. Úgyis kell majd homokozóba is mennie, stb.
Anyukám mesélte, hogy amikor a nővérem kicsi baba volt, akkor letolt egy anyukát, hogy annak a két-hérom éves gyermeke milyen hót retkes, tiszta kosz, stb. Aztán a tesóm lett annyi idős, ugyanolyan koszos volt állandóan, és anyukámat tolta le egy kisbabás anyuka. Anyám meg csak mosolygott (az akkor még nem lévő) bajsza alatt.

Kép
szelivi

Mozgáshoz: a gyógytornász szerint a mászás általában 8-10 hónapos kor között kezdődik. Fontos, hogy a mászás mint mozgásforma ne maaradjon ki, mert a legújabb elméletek szerint ez a későbbiekben dislexiát okozHAT. (mondjuk én ebben nem nagyon hiszek)

Nekünk anno azt mondta, hogy ne ültessük a babát, csak azután, hogy ő magától felült. Persze arra nem adott útmutatást, hogy egy fekvő babát mivel kössek le, amikor ő már meglátta az ülés nyújtotta 3D-s teret. Szóval mi is ültettük Istvánkát néha. :oops:

A gyerekek mozgásfejlődésében két hónapos eltérések (korban előre és visszafelé) is normálisak lehetnek. Mondjuk szerintem megérzi az ember, hogy mikor kell megmutatni :shock: szakembernek. :lol:

Szép estét,

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok lányok!

Sajna nem nagyon volt időm ma olvasni, csak átfutottam ezt az oldalt. :(

Hófordulós bébiknek nagyon boldogot :)

Betegeknek továbbra is mennek a gyógyok! :)

Lányok, nem szeretem, h itt van a temető a ház mögött, de nagyon szép most a sok a gyertyával, mécsessel…

Mi már jobban, nagyon kicsit szörcsizik Alex. Reggel valami brutál mennyiséget szipákoltam ki az orrából. Aztán tüsszentett kettőt, és meg vagy ugyan annyi kijött. Honnan volt annyi cucc az orrába? :shock:

Babetta!
Cimim fáj még, de már feladtam. Lassan másfél tubus Neogranormont rákentem, egy tubus PureLant, és még most sem jó. Majd szopis ambulancia lesz, csak nem toom mikor, mert mostanában nem lesz majd autónk, mert megy a kasztnisbácsihoz jövő héten. Majd kész lesz, és megyek. Addig marad a tűrés, de legalább nem bőgök már szopi közben :roll:

Teszek fel pár képet :)

A nulla mindenkit beindít :):
Kép

Vigyorgéza:
Kép

Anya! Így kell majd ejtőernyőzni?:
Kép

Mit művelsz a nyakammal? :):
Kép

Kép

Kép
nancsika

Jaj, Mariannka! Ha ma ünnepled a névnapod, akkor nagyon boldogot neked is! :D

Kép

Kép
nancsika

[quote]. írta:.., de nagyon szép most a sok a gyertyával, mécsessel…

Hűűű, ez most nagyon Jar Jar Binkses lett! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
nancsika

Anita :)
Gratula Botinak :) Nagyon ügyeske, hogy már egyedül lépked :lol: Képet mikor kapunk rólatok?
Krumpliszsák :P

Mariann :)
Ez felháborító, ami veletek történt :cry:
Évekkel ezelőtt műtötték Annamarit a Madarászban köldöksérvvel, de csak ambulánsan. Akkor nem volt semmi gondunk. Most hivatalosan is a Madarász a kórház ahová tartozunk, de a mi dokink soha nem küld oda! Sőt mindig mondja, hogy inkább menjünk máshová, mert elég szörnyű a hozzáállásuk a gyerekekhez... :evil:
Örülök, hogy Istvánka fejlődése meglódult :)

Cory :)
Bízom benne, hogy Peti is kinövi :roll:
Csúcs a fürcsis kép, olyan helyesek így együtt :D

Gaby :)
Elképeszt, hogy még mindig balkáni hangulatok uralkodnak :shock:
Sajnos mindenütt az a tapasztalat, hogy a pénz sok mindet megold, de nem mindent :)

Medike :)
Üdv újra köztünk :) Nagyon édes a lánykád :)
Hogy ízlett a kis csajszinak a csoki? :wink:

Tildiko :)
Üdv a csapatban :)
Nagyon kis vagány pici fiad van :) Klassz a vonalzód :)

Zsu :)
Amikor néhány hete Petinek bepirosodott a kukaca én is popsikrémmel gyógyítgattam :)
Ebből is látszik, hogy hiába testvérek a gyerekek, még sem ugyan azt produkálják :lol:
Nálunk a kabát maga a halál, Peti őrjöng mostanában tőle : :?

Eszter :)
Örülök, hogy Hanna is jobban van :)
Ma Annamari kimenekült zokogva a nappaliból, hogy ezt a sírást nem bírja hallgatni :P Aztán persze jött puszilgatni, meg vigasztalni Petit :D

Livi :)
Örülök, hogy Tünde pihenhet egy hónapot :) Az egyensúlyérzéke meg hamar kifejlődik, ne izgulj :)

Tünde :)
Sajnálom, hogy ti napirendetek is felborult az óra átállítás miatt :(
Pü-ben írok :)
Nálunk apa hősiesen vállalja az együtt alvást (persze, csak akkor ha Peti már alszik az ágyában :P ) :lol: Öltöztetés kizárva, mert tuti nem érnénk soha sehová :lol:

Cory, Mariann :)
Hol vannak ezek a főtött panelek??? :shock: Mi is panelban lakunk, de folyamatosan megy a rásegítő elektromos fűtés, hogy ne fagyjunk meg. Tavaly télvíz idején 17 és 19 fog között volt a hálónk távfűtés mellett. A múlt hetemet azzal töltöttem, hogy veszekedtem a közös képviselővel, hogy jó lenne, ha nem 35!!! :? fokos vizet küldenének a rendszerbe, mert ezzel kizárt a rendes fűtés :x

Babcika :)
Nálunk sem érti apa az öltözékben az összhang szükségességét :D Nekem igényem van rá és most már Annamari így öltözködik. Tudja mi mihez illik és mit mivel nem szabad felvenni :) Egy lánynak szerintem ez különösen fontos :D

Eszti :)
Mintha csak az én kedvesemről beszélnél :lol: Mindig megkapom, hogy mi tart nálam ennyi ideig az elkészülésben, de vicc az, hogy egyedül tényleg gyorsabban startolok itthonról :D

Vali :)
Szegény Alíz, ekkora áldozatot kell hoznia apa kedvéért :wink:

Edit :)
Oké, megdumcsizzuk :)

Boscó :)
Boldog fél évet Fannikának :)
Kép
Ne aggódj, nem lehet elrontani az etetést, a gyerek úgy is jelzi, hogy mennyi kell neki :)
Peti elsőre, csak 4 kanállal kért, de 3 nappal később már egy egész kisalmát megevett :)

Nancsika :)
Nagyon jók a képek :D 0 mindenkit beindít :lol: :lol: :lol:
Lehet, hogy bizarr mécseses mondatod, de én is pont ezt mondtam tegnap :D

Már megint elmúlt éjfél :? Szép álmokat :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Annácska!
A közös képviselőnél lennie kell valami papírnak, hogy a távhő mennyi hőfokra kötötte a szerződést a házzal. Ez lakásokra is le lehet bontva, pl egy lakásban, ha jók az ablakok, akkor pl 22 fokra kötnek szerződést, és ha nem éri el, akkor emelik a hőt. Valami házszabályban vagy miben is benne kell legyen.

Kép
szelivi

Sziasztok!

Szelvi!

Beléptél az éjszakai műszakosok közzé? Sikerült táblicskut gyártanod?

Cuki Fannika és Alex is ahogy ejtőernyőzik! :D

Medikénél olvastam, h tesz Eszter hamijába babapiskótát. Azt lehet adni? Nincs benne glutén? Vagy van, csak ha nem liszt érzékeny akkor lehet. És honnan lehet tudni, h lisztérzékeny?

Folyt.köv.
Vendég

Annácska: ez nagyon durván hangzik. Mi Budafokon vagyunk.

Mariannka: a mászás közben úgy nyúlnak az idegek, ami segít a diszlexia ellen. Az agyban renfetef összefüggés van.

cory
Budapest

Csajok! HELP!
Egy jó ideje nem jártam erre, mert Pötyi és én is hulla betegek lettünk. Én már jobban, de a csajszinak nem akar múlni a takony. Emlegettetek egy barna orrcseppet. Tud valaki segíteni, hogy mi az, és hogy kérjem a patikában?

Sajnos a betegséget csak tetézi, hogy Pötyi nem hajlandó gyakorlatilag semmit enni. Egyedül a Sinlacot tolja be este. Meg éjjel szopizik egy keveset. Aggódok, hogy így elmegy a tejem (máris kevesebb, hiába fejem, de mnt tudjuk az nem ugyanaz, mint a baba szívóereje.. :( ) és hogy így soha nem gyógyul meg manó, meg kiszárad, meg minden hülyeségre gondoltam már. :(

Másnak mennyi ideig tartott ez a takony? A torka is piros volt, de láza semmi. Nekem detto ugyanez, csak hát én lámpáztam, orrcsepegtettem, stb. SEGÍTSETEK!

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!!!

Tegnap jöttünk vissza vidékről, családlátogatásról.
Iszonyú sok mosnivalóm van, meg pakolnivalóm.
Majd visszaolvasok, most húznom kell :wink:
Utólsó lapon néztem csak a képeket, nagyon cukkerpofi mindenki!!!!! :D :D :D :D :D :D

Majd olvasok, és jövök, puszzzzzzzzzzzzzzzz
Kép Kép
vas

Annácska!
Brutál az a hőfok nálatok. Nálunk olyan 22-24 fok van, ha fél órára bekapcsolom a fűtést. :roll: Nah, jó, ez ugye nem panel.

Meli!
Én úgy tudom, h van a babapiskótában tojás. Aztán lehet nem jól tudom. :? Szal én inkább nem adok neki, pedig szokott lenni itthon, mert én nagyon szeretem :D

Bartika!
A barna orrcseppről annyit tudok, h a doki írta fel. Nem tudom, h lehet-e recept nélkül kapni. AZ viszont biztos, h gyógyszertárba tudják megcsinálni, és nem a bevásárlóközpontokban található gyógyszertárnak nevezett akármikben. A nevét sajnos nem toom kiolvasni, mert csak rá van írva :? Gyerekorvos mit mond? Ennyire nincs étvágya, h szopizni sem? Szegénykéim. Gyógyuljatok meg hamar!

Lányok! Azt akartam kérdezni, h gáz-e, h Alex néha fel akar állni? Még nem kúszik-mászik, de amikor az ölembe van, és én ülök, ő meg majdnem térdel az ölemben, és addig tornázik, amíg fel nem áll. Hagyjam, h csinálja? Megyünk ma tornára, rákérdezek. Én meg akkora béna vagyok, h azt sem tudom, h hányra kell mennünk. :?

Megyek, mert nyügi lett. Cuppa!

Kép

Kép
nancsika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?