Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Vok!
Jövő héten megkérdezem a gyógytornászt, de én meg pont úgy tudom, hogy minél többször legyen a gyerek mezítláb és mezítláb is tanuljon meg járni. Egyébknt én pont tegnap vettem textilcipőcskét a lyánynak, mert a zoknit állandóan letornázza a lábáról. És ez legalább rajta tartja. :D
A lúdtalp állítólag 3-4 éves korban alalkul ki, addig még akinek van, az elmúlhat. A mai modern szemlélet szerint nem jó a korábban használt lúdtalpbetét, hanem úgynevezett emelt cipőt használnak, aminek a belső fele 3 milliméterrel van megemelve és ettől javul meg a gágogó talpicsek. A bokát kell tartani.
Arckrém: még nem tudom. :?
Telelés: a férjem nem hiszem, hogy rászánja magát. :(

Boscó!
Pont Te kellesz nekem! A környezetpolitika tantárgyamhoz írni kell valami beadandót. Az a címe, hogy a Hatékony környezetvédelem humán feltételrendszere, avagy környezeti szemlélet és oktatás-képzés Mo-n. Mi erről a véleményed? Mármint a környezetvédelmi nevelésről? Ja és kérhetek majd olyat, hogy ha megírtam, akkor elküldeném neked és mond meg, hogy írtam-e bele nagy hüleséget? :roll:

Bartika!
Érdekel még farmerruci? A Kőrösi Csoma Sétányon van két turi és ott van dögivel.

Rólunk:
Ma voltunk tornázni. :arrow: szokásos bőgés. Aztán elmentünk babaturiba, vettem vadiúj harisnyát a lánynak, meg egy szép rózsaszín rugit, amin egy fickó motorozik. :lol:

Na igyekeztem többféle emotikont is beletenni, de egy pár kimaradt, mert ezeket nem tudom mire használni:
:) :o :shock: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :| :mrgreen:

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Cory: Köszi :) Mindig is vittem egy fél literes vizet magammal, ami el is fogyott, de sztem most akkor többet fogok vinni.
Jövő hét pénteken Aliz betölti a 7 hót, ennek örömére megajándékozom magam egy aerobic órával :wink: :D

Gyöngyi: Nekem is mondtak már olyanokat, hogy csak mereszettem a szemem (pl. a narancs már akár kezdő gyüminek is mehet :roll: ), de sose akadékoskodom, csak egyszerűen nem fogadom meg ezeket a tanácsokat.
Én a Cory-féle táblázatot veszem alapul, igaz, hogy nem tartom be 100%-osan :oops: , mivel sütőtököt már javában eszik a csajszi, pedig aszerint csak 7 hónap után lehetne bevezetni. De ez úgy gondolom még nem okozhat akkora gondot, mint 1 év helyett 7 hónaposan adni valamit.

Angi: Képek nem készültek a mini talin? :wink:
Megnéztem a sütőzacsit, amit vettem, de az enyémen csak ilyenekre van sütési adat, hogy pl.: kalácsok, töltött tyúk, pisztráng, stb. :roll:
Ezeket pont nem akarok benne sütni, úgyhogy köszi :)

Eszter: Én télen éppen plázába nem vinném a gyereket. Takony időben, sok ember között könnyen benyalhat valami bacit.
Vincét hidegben is vittem sétálni, sztem a hideg, friss levegő sokkal egészségesebb.

Cipő: Én otthonra nem adnék rá cipőt, mert akkor mikor lenne szabadon a lába??? A talpbetét nem tudom mennyire fontos, de az, hogy jól tartsa a bokát, az igen. Kis méretben még kérges szandált is könnyű találni.

Boscó: Hajrá kiskutyik :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Én azt a verziót tudom, hogy amíg mászik is, addig inkább mezitlánb vagy csak nagyon puha talpú cipőben, amikor jár akkor bokát tartó cipő sima talajon, mezitláb eyenetlenen. Ezt én azzal a kiegészítéssel valósítottam meg, hogy a lakásunk padlója egyenetlen, a legóknak és gyöngyöknek köszönhetően :twisted:

Igazán szeretném tudni, hogy mi a lóizének kéne +egy teáskanál túró egy olyan babának, aki 90%-ban tejen él :?: :shock:

Olyan jó lenne vmi egységes hozzátáplálási irányelv - amit esetleg a bébiételgyártókkal is betartatnak...
(Esetleg írunk egy petíciót :wink: :?: )

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Vok
Cipőtémához sajnos nem tudok hozzászólni viszont lenne hozzád egy kérdésem:
A chamomillából mennyit lehet vagy kell adni?
Mennyi vízben kell feloldani?
Azt hallottam,hogy lehet feloldás nélkül is adni úgy,hogy a nyelve alá teszem!Igaz?
Használt már valaki homeopátiás lázkúpt?Merjem adni Emmának?

Emma köszöni szépen a dícséreteket!Nagyon fogom sajnálni ha megnő a haja!Nekem nagyon tetszikezzel a sünifrizurával!

Volt ma nálunk a dokinéni,adott szemcsppet.Már születése óta kínlódunk ezzel.Hol előjön hol elmúlik.Most már befejeződhetne!Következő alkalommal lehet,hogy inkább szemészhez viszem!

Mindenkihez kijár a gyerekorvos?Nekem azt mondta,hogy ha bármi baja van hívjam fel és egy éves koráig mindig ki fog jönni!KIvétel természetesen ha oltást kap és ha méreckedni megyünk.Nagy könnyebbség,hogy nem keel egy beteg babával békávézni.

Emma ma hiper nyűgös volt:Egy percet sem volt képes egyedül eltölteni,úgyhogy mindenhova jött velem az ülésével.Teregettünk,főzőcskéztünk stb.,de legalább az alvást nem hagyta ki.Igaz,hogy csak harmadik próbálkozásra,de sikerült elaltatni.

Anyukám vett ma neki vastag hálózsákot kiváncsi vagyok mennyire válik be?!

Még egy kérdés:
Ki az aki egy szobában alszik még a babájával?
Azon gondolkozom,hogy hogy legyen majd ha elköltözünk.Most még természetesen egy szobában vagyunk,de az új lakásban már lehetne saját szobája.Nem tudom mi neki a legjobb!

Bocsánat,hogy sok voltam!

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

Sziasztok!

Eszter: én itthon nem adok rájuk cipőt. Bokatartás nagyon fontos, betéten meg az ortopéd dokik is vitatkoznak.
Télen időnként játszóház, de leginkább barátok és pláza jön elő nálunk (napközben, mikor nincs tömeg). És nem kentem az arcukat, csak ha száraz volt.
A lúdtalp az tök normális eleinte, minden gyerkőcnek az van. Amit a betét ellen hallottam érvet, az volt, hogy ellustítja az izmokat.

Anna: hozzánk nem jár ki a gyerekorvos, de mi a lakótelepnek köszönhetően 5 percre lakunk a rendelőtől. Én eddig 1-szer hívtam ki gyerekorvost 3 évvel ezelőtt.
Lizával nem vagyunk egy szobában, de csak egy fal választ el, és nincs becsukva az ajtó, ami a két szoba között van.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Chamomilla: a Boiron füzetkéje szerint először fél óránként öt golyócska, a továbbiakban napi 2x 5 golyócska.

Gergő kapta már egyből a szájába is (hangosan mammog rajta :lol: ) vagy feloldom 2 - 2,5 ml forralt vízben, és fecskendővel adom be.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Annnna!
A kicsikéd picike szemeit sajnálom. Hátha most helyrejön. Lehet, hogy csak a hűvösebb levegő miatt könnyezett?
Mi egy szobában alszunk a babával, (az egész lakás 27 négyzetméter, ebben benne van a nappali, a konyha, az ebédlő, a hálószoba, a gyerekszoba, a gardrób, a fürdőszoba, a szalon, az uszoda, stb... :D ), és ez így is marad kb 2-3 éves koráig. Akkor veszünk majd nagyobbat. Nekem ez így kényelmes. Én úgy tudom, hogy egyéves korig egészséges ha egy szobában van a baba a mamával.

Téli séta: A mi gyerekdokink szerint egész hidegben is le lehet vinni a babát, de csak 20 percekre. De egy nap többször húsz percre!

Kép
szelivi

Sziasztok :)
Angi :)
Köszi, jó volt Nálatok :)
A gyerkőcök nagyon édesek :)
Itt egy kis vita a könyvön :D
Kép

Annnna :)
Emma nagyon édes, még kómásan is :D
A haja meg szenzációs :D
Mikor kell visszamennetek a dokihoz? Mennyire befolyásolja most a sebe a mozgását?
Hozzánk sajnos nem jár ki a doki :( De az utca végén van a rendelő, így annyira nem gond, csak ne kéne mindig annyit várni :(
Mi is Petivel egy szobában alszunk, de csak a kis lakás miatt. Szerintem külön költözni akkor van értelme, ha már átalussza az éjszakát a baba.
Annamarinál nem okozott gondot a külön költözés. Sőt ha így jobban belegondolok Peti egyedül alszik el a hálóban és mi csak éjjel megyünk be aludni és reggel is előbb kelünk mint ő. Tehát neki is van saját szobája csak bekéredzkedük aludni hozzá :lol:

Babcika :)
Eddig is vörös volt a hajam, de most egy kicsit sötétebb lett :)
Az eszméletlen csinitől még messze vagyok, de majd egyszer :)

Vali :)
A fránya fognyűvő az oka az éjjeli ébredésnek :twisted:
A utóbbi két éjjel már csak 2-szer kelt fel remélem hamar túl leszünk ezen a fogacskán és újra alszunk :)
Szerintem most már nyugodtan el kezdhetsz mozogni. Inkább a fokozatosságon van a hangsúly. Figyelgesd közben a tejcsi mennyiségét :P

Cory :)
Olvastalak a lapban :wink:
Boldog hófordulót Lizának :)

Livi :)
Anyám épp ezt a jó kis témát oktatja az egyetemen :lol:
Sajnálom a sírást :( Annamari is mindig sírt :cry:

Eszter :)
Hanna nagyon husi a sikítozásával :D

Cipő :)
Borcsával értek egyet! Mezitlábazás egyenetlen talajon, homokozóban nagyon hasznos.
A cipőnek meg fontos, hogy jó legyen, kemény talpú, bokát tartó!!! Siesta horror áron vagy Salus cipő (erre esküszöm) amit ha kell méretre gyártanak, de ez se olcsó. Van még az Elit cipő, ez is jó.
A belső sarokemelés azért kell a gyerkőcöknek, hogy megtanítsa a rendes bokatartásra a lábukat.

Szép álmokat :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Jó reggelt!

Éjjen!!! :D Írtatok! :D:D

Én meg lyukas agyammal a lényeget elfelejtettem tegnap:

Angi!
Zabálni való Lidi! :D:D De ezt már mondtam egy párszor. :D:D A sapiért meg beugrom valamikor. :D:D

Eszti!
Ha nem látom, nem hiszem el, hogy így eszik Bence! :D És olyan ügyi! :D

Annácska!
Javítanék: addig nem eszem allergén cuccokat, amíg Hanna nem kezdi el enni őket. :D De addigra meg már lehet, hogy nem is fogom akarni enni... most se hiányzik. Ádinak megveszem a joghurtot, a sajtot, de olyan jól elvagyok nélkülük... Majd meglátom. :D

A sikitozós bókokat köszönjük. Ma is elemében van a csaj.... már 5 perce egyfolytában csinálja.... :lol: Élvezem. :D:D

Anna!
Ha fogzásra adod a chamimillát akkor félóránként, óránként, 5 db. Én azért oldottam fel, mert nagy méretű volt és Hanna még pici. A kisméretű golyócskákat én is a szájába adom. Nekem nem sikerül a nyeléve alá, mert nem emeli fel, de szerintem úgy is jó. :)
Én egy 3,5 milis fecskendőnyi forralt vízben oldottam fel és egész napra eloszta adtam neki a feloldott 10 golyót. A pocakfájásnál bejött. Fogzásnál még nem próbáltuk, mert az még nem nagyon volt neki... :D
A lázkúpot nem ismerem, de utána olvashatok, vagy Cory tud talán segíteni. :)

Na, ma extra nyűgös a lányom, pedig baba látogatóba megyünk ma. Még jó, hogy csa Gyálon belül. :)

na, megyek, mert naaaaaaaaaagyon mondja a magáét! :)

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok! :D

:D Hihetetlen milyen ügyeseg, okosak, jókedvűek és szépek a babák! :D

Cipő témához csak annyit, h nekem mindenki azt mondta, h mikor tanulnak járni a babák feltétlenül olyat vegyek aminek magasított szára van, mert h az tartsa a bokát. És az fontos.

A téli napoktól meg én is nagyon félek. Épp a tegnap beszéltük apával, h mi lesz szegény Boglárkával. Meg hát én is alapból fázós vagyok, még én sem szivesen mozdulok ki a lakásból.
Persze vannak kellemesebb téli napok is. :)

Alma evés csak az első napon aratott sikert. Tegnap már a szőnyeg is kapott. És szó szerint a feje bubjától a talpáig almás volt.

Szelivi:
27nm lakás szinte beférne a mi nappalinkba, mert az 25nm. Legalább hamar kitakaritod. :lol: Viszont a medencét irigyelem :lol: :lol: :lol:

Tegnap óta énjányom iszonyatosan küzd a felüléssel és írtó mérges, h nem sikerül neki. Vagy háromszor segítettünk neki, de eröltetni nem szeretnénk. Szerintetek segítsünk?

Meg a tegnap hallottam, h az egyik ismerősöm szintén kezelve lett terhes (ikres) de az egyik magzat elhalt 5 hónaposan. A másik baba meg megfulladt 2 nappal a császár előtt. :cry:

Még akartam valamit, csak nem tudom mit :roll: Majd ha eszembe jut vissza jövök! :wink:
Vendég

Hello!
Íme 2 kép a babákról:
Kép
Kép

Cory,
én is olvastalak. :) Nekem egy barátnőm azt mondta, hogy ami 9 hónap alatt jön fel, az ugyanennyi idő alatt megy is le. Osztom a véleményét. :)
Vali,
a hús miatt minimum 45 percig volt bent a cucc a sütőben. Közben azért szúrkáltam, hogy jó e. Jó tornát!
Annácska,
szerintem nagyon csini vagy!!!! Jó volt, hogy eljöttetek. :) Éjszaka?

Használjátok ki még ezt a nagyon szép időt!!
angi79

catrine!
Igazából én is ezt a 3 napot tudom, amikor Martin nap van. De mivel Alexnek a második neve a Martin, így annyira nem törtem magam, h kinyomozzam pontosan akkor mikor van, mert úgysem ünnepeljük. :?
Era biztosan jobban tudja, mert Ő kisfia Martin. Csak Ő bazi ritkán olvas... vagy csak ír. ;)

Csajok!
Én meg olvasok ám, csak írni nincs időm. Majd próbálok ma jönni, csak most gyorsan rendbe vágom a lakást, aztán irány tornázni Alexel. :( Múlt héten nem voltunk, nem toom milyen lesz most. Remélem nem fog bőgni sokat. :(

Csók!

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok!!

Vali-De jó neked,hogy van mozgásigényed,nekem egyáltalán nincs :oops: :evil: :twisted: :cry: Lusta dög vagyok,ha tornáról van szó. :oops: (úgy is nézek ki különben!!)
Cory féle táblát használom én is,de pl ebben 10 hótól mehet a túró,sajt,joghurt. :shock: :roll: Akkor most mi van?

Cory-Nem csak a tejjel kell az egy évet kivárni?Téli babák már szépen eszik a krémtúrót,sajtot... :roll: Lizának boldog 7. hónapfordulót Kép

Borcsa-Csatlakozom a petícióhoz!!! :wink: :lol:

Boscó-Szupi,hogy tüzel Szumi!! :) Hajrá Boscó!! MAjd tudosíts ám a kismamiról!! :) Fannikáról képek??MÁr rég láttam a kis hajasbabát.Ha hiszed,ha nem épp tegnap jutott eszembe,hogy lassan Fannika is fél éves lesz :shock:

Annácska-akkor is csin vagy :wink: Jéé én mindig barnának láttam eddig a hajad a képeken :oops:

Nagyon jók a minitalizós képek!! :)

Angi-Hol lehet olvasni Coryt?Én is-én is!! :wink: :oops:

Livi-Mi lakásunk is kb. ekkora,csak a konyha kimaradt belőle! :( (Anyuval közös konyházunk,ill. én csak aszisztálok :oops: )

Meli-Jaj milyen rémtörténeteket tudsz Te? :shock: Szegény anyuka! :( 25 nm nappali??? :shock: Anyám de irigy vagyok! :)

Cipő-Én úgy tudom legyen minél többet mezítláb,de ha kell a cipő(utcára,udvarra stb.),akkor legyen magasszárú és olyan hajlékony legyen a talpa,hogy a sarkát össze lehessen hajlítani az orrával(remélem értitek :wink: )

TÉli séta-Én is úgy tervezem,hogy sétálunk Lilkóval hidegben is(na jó nem -20-ban),csak nem tudom elképzelni,hogy hogyan tűri majd el a kesztyűt a kezén :arrow: nem tud fogni és ujjat szopizni sem.

Na mentem is,páááááááá!
Vendég

Livi:amiben tudok segítek!Írhatsz az email címemre is:barta.agi@freemail.huA motoros rucinak mi is örülnénk! :lol:
Nem vagyok nagy ész,de azért a 3.8-as átlagom meglett! :lol:

Jók a jelenlegi témáitok,megint okosodom mire kell,de hozzászólni nem tudok!Sok dolgom van mára is!Megyünk védőnőhöz,jön az uncsitesóm,stb.stb.Jók legyetek!
Vendég

Babcika: én mindenféle tejtermékkel kivárnám az 1 évet. Úgy gondolom, nem veszít semmit azzal a 2-3 hónappal.
Bolti krémtúrót meg még jó darabig nem adnék. Azokban szinte mind van pl tejszín is. A savanyított tejtermékekre szokták mondani, hogy mehet előbb. Ezek a sajt, túró, joghurt. Én ezekkel is várnék, de 10 hó előtt semmiképpen nem adnám.

cory
Budapest

Élek még! :)
Este megpróbálok írni valami használhatót, olvasni olvasok!!! :lol:

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Júúúj,de nem pörög a topic!! :( Hol vagytok lányok???Gondolom mindenki kiélvezi még az utsó jó idős napokat.Mi anyósékhoz megyünk.... Este benézek,tessék írogatni!!! 8) :wink:
Vendég

Sziasztok , én s olvaslak benneteket! Csak irni nem volt időm.

Gyönyörűek a babák!!!!! :D

Anna, mi még mindig egy szobában alszunk a gyerekkel, igy nekem sokkal megnyugtatóbb, mintha a másik szobában lenne. Amúgy rém pánikolós tipus vagyok, hallottam mindenféléről, bölcsőhalál, stb. Amellett azt vettem észre, h ébresztőórára , gázrobbanásra, atomkisérletekre semmiképp, de Eszter első nyekkenésére annál inkább fenn vagyok. Van igy még valaki?

Téli napok: én a telet elviselhetőnek legfeljebb Ibizán a Maldiv szigeteken esetleg Balin tartom. Előre is rettegek tőle, és élvezem h ilyen kellemes odakinn még az idő. Legalább kitartana január 5-ig. :D Na jó. Legyen a karácsony fehér, de oszt utána 20 fok árnyékban :D
Én is ugy tudom, 20 perc séta ezt lehet többször egy nap.

Cipő? : magasszárú h tarcsa a bokát és kemény talpú.

Meli, horror amit irtál. Ez itt történt? R-ban? Én is hallottam hasonló történeteket, és a fórumozást is azért hagytam abba , mert volt az a kollegina nem emlékszem a nevére, akinek 5 hónaposan el kellett venni a babáját, mert felfedezték h nyitott gerince van. Emlékszel ( emlékeztek ) rá? Engem az akkor annyira sokkolt, h soha többé nem jöttem fel a fórumra.

Catrin: Martin nap nov. 11-én van. Az én fiam is Martin és akkor ünnepeljük.

Még egy horror: ma a fiamat ( 12 éves ) iskolából jövet megtámadta 2 db roma származású gyerkőc. Mobilt és pénzt akartak zsákmányolni tőle . Mindezt a házunktól 150 m-rre. Szerencsére segitségért kiáltott, és eg y arra haladó biciklis bácsi ''kisegitette'' szorult helyzetéből. De milyen világban élünk kérem szépen??? fényes nappal... :(

Más ( okosság ) most nem jut eszembe. :(

Puszi a fogkezelteknek, és a fogzóknak, de a még fogatlanoknak :D :D :D is. Sziasztok.

KépKép
gaby70

Sziasztok,

Mi is sétálni voltunk, tényleg tök jó, hogy október közepén még ilyen remek az idő. Egyetértek, maradhatna még ilyen karácsonyig :wink:

Jujj de szörnyű sztorikat írtatok :(

Alizzal 3 napja kezdtük a főzelékeket, a krumplit almával nagyon szereti, de most már valami mást kellene kóstoltatni vele, csak azt nem tudom, hogy mi legyen az :roll: :oops: Ti mit adtatok a krumpli után??
A répáról az rémlik, hogy fog, azzal kicsit óvatos lennék, mert úgy néz ki, hogy székrekedésre hajlamos lány :(
Köszi előre is!

Ildi: Merre vagy? Ti hogy álltok Natival a kajálással??

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Jah ... még egy kérdés, ha már így benne vagyok :oops:

Korábban volt szó a Holle kölespépről. Hol lehet beszerezni??? Csak a netről lehet rendelni?? Ugyanis bóóóótban meg DM-ben nem láttam :? :roll:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vali, épp itt vagyok, de csak olvasó üzemmódban, nem sok kedvem van írogatni :?

Én még krumplit nem adtam, csak sárgarépát almával, sütőtököt, őszibarit, banánnal, almával...rizses cuccokat, sinlacot
Natit semmi se fogta meg, meg a tegnapi sárgarépa sem.Többet kakál,mint valaha.
Szinte minden pelusban van egy kicsi kaksi
Egyébként ő nagyon sokat megbír enni a sinlacos , gyümis balhéból, kb.180-200 ml-t simán benyom.Délelőtt, és délután kap gyümölcsös cuccot, valamikor elkezdem a déli kóstoltatást is. :P

Pampers kód köszi nem kell, vettem múltkor, még kettő hiányzott, nem akarok több pamperset látni itthon :roll: , maradunk a huggies-nál.

Két kép gyorsan kutyapózt gyakorló Natuskáról :D
Kép
Kép
vas

Nekem az uram hozatta a Ferenc (vagy József) körútról a Bio Csemege bótból

De lehet az Árkádban is kapni Baby Bellben(Angi írta) :D
vas

Én szívesen veszek minden Pampers kódot!!!! Már egy játékom van, de gyűjtöm a másodikra is. :wink: Köszönöm!!!!! :)
Vendég

Ildi: Köszi az infókat :) Lehet, hoyg holnap mégiscsak kipróbálom a répát. aztán majd meglátjuk ...
Miért nincs kedved írni?? :(

Eszti: Nekem most egy kiscsomagos, meg egy közepes csomagos vonalkódom van. Mehet mind a kettő?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Eszti:én is tudok neked küldeni vonalkódot,csak írd meg a címed!Fentebb olvasható az emailcímem,mert Livinek már megadtam más ügyben!

Ma voltunk védőnéninél,és Fannikám 66 cm,és 6800gr.Legutóbb 63,5cm és 6330 gr. volt!Mit tagadjuk,növünk mint akit húznak! :lol: Lányok én túlöltöztetem Fannit ha a 22 fokos nappaliban harisnyyát is adok a tipegő alá?Mert szerintem ez így jó lenne,de miért van az hogy mindig megizzad ha fekszik a szőnyegén,vagy a hordozóba?És a hosszúújjú tipegő alatt egy hosszúújjú body van!Nem fogok már sose rájönni hogy hogy jó neki? :oops: :shock: Tök ciki hogy ennyi idős és még mindig nem tudom mi a helyes!Szegény főleg mikor szopik,teljesen leizzad!Vagy szopáskor vegyek le róla valamit?Mert hát elég nagy meló teletömje a pocit! :lol:

Cukik a babák a képeken!Tök jó nektek hogy ennyit tudtok találkozni!Most is mehettem volna apával Petre,de nekem vizsgázni kell menni hétvégén!Pedig szerintem valaki tuti szivesen látott volna minket egy pár órára! :lol: Jól gondolom? :lol: :oops:
Vendég

Boscó!
Köszi szépen a lehetőséget. Majd, ha készen leszek, akkor átküldöm.
Én a Tündire ma éjszakára egy ujjatlan body-t és egy hosszúujjú rugit adtam. Általában pont fordítva szoktam (hosszúujjú body és ujjatlan rugi). Harisnyát majd hidegben gatyó alá adok rá. Mondjuk ő hamar kimelegszik és akkor rögtön jönnek a pöttyök a nyakára, úgyhogy igyekszem nem túlöltöztetni. Szopikor Tündi is izzad.

Gaby!
Sajnálom, ami a fiaddal történt. Az a véleményem, hogy az ilyen tapló gyerkőcöket jó el kéne kalapálni. Lehet tudni, hogy kik voltak?

El is felejtettem mesélni, hogy jövő héten viszek a tornára bébikaját, mert meséltem a gyógytornásznak, hogy nem akar enni a Tündi. És ő azt mondta, hogy lehet, hogy azért nem akar, mert a szájában valami izmok nem működnek rendesen és azért folyik ki a pépnek a fele mindig. Már láttam nála egy kisfiút, akinek a száját kezelte, az ujjával nyúlkál bele és feszítgeti a pofiját. Még látványra is csúnya. Szóval a jövő héten próbakajálást tartunk.

Kép
szelivi

Boscó: ha izzad, akkor melege van. Nálunk nem tudom, hány fok van. Lizán általában hosszú ujjú body és egy ujjatlan rugi van, vagy rövidujjú body felé adok egy vékony hosszú ujjú rugit. Ma plüss ujjatlan rugi volt rajta. Melege is volt, le is vettem róla gyorsan.
Ha csak szopiba izzad bele, akkor nem vetkőztetném.

cory
Budapest

Sziasztok!

Bocsi, de egy kicsit leterhelt vagyok. Apával együtt, most két kisbabám van.....! Sajnos, alig javult a tüdőgyuszija, lehet, hogy kórházba is kell mennie.
:(
Nancsi: Igazad van, ritkán jövök. Pedig....
Gondolom, az orrcsepp kérdés megoldódott. Amúgy, itt Sorin az egyik gyógyszretárban mindig van minden. :D

Catrin: Mi is nov. 11.-én fogunk Martin névnapozni. :D

Hozzátápi:
Jövőhéten kipróbáljuk a meggyet.

A D-vitamint és a Konakiont mikor kell abbahagyni?

Martin, még csak 50 grammokat eszik naponta gyümiből, a többi még tejcsi.

Cory:
Sütőtököt adhatok már neki, ha még csak alma-banán-barack keverékekkel próbálkoztunk?

Boscó:
Martin, baromira izzad, ha szopizik. És akkor is, ha sokáig van hason.

Ja, és Martin "felült", vagyis egy játék segítségével felhúzta magát és arra ébredtem, hogy kapaszkodva csücsül az ágyában. Azóta, ezt gyakorolja. Mindenben hasizmozik. Majd teszek fel képet róla.

Nálunk a lakásban nappal, átlag 22-23 fok van. Martinon egy szabadidő gatyó + hosszúujjú body + zokni van.

Képzeljétek, tegnap itt volt a dokinéni és méreckedtünk. Eredmény:
Hossz: 80 cm
Súly: 10 650 gramm

Szóval, már tudom, hogy miért akar leszakadni a hátam 2-3 napja. :twisted:

Igaz, egy hete, Martin éjjel 2X is repetázik. Éjjel 1-kor és 3-kor. Szerintem, a foga miatt ébredhet....

De, azért nem is vagyunk olyan pufik:
Kép

Jó éjt!
Era

KépKép

KépKép
lingelera

Sziasztok!

Era: ezek nem egymásra épülnek, csak annyoban, hogy hirtelen a vakvilágból ne kapjon rögtön 5 új dolgot. Ha a legutolsó újdonság legalább 4-5 napja volt, akkor mehet a sütőtök.
Párodnak jobbulást!

Liza lépett 3-at mászva :)

cory
Budapest

Friss , kávéillatú jóreggelt mindenkinek :D na meg sok boldog péntek 13-át is :D :D

Én tegnap az Eszter almájához reszeltem egy fál db háztartási kekszet. Nem lett piros pöttyös allergiás, meg semmilyen. Szerintetek nem baj? Amúgy az almából csak simán mindössze egy fél db-ot tudunk megenni. Lehet kéne banánnal kevernem? Vagy menjek a keksszel tovább? Cory? Vagy most gondolatban lehülyéztek? Esetleg nyiltan??? :) :) Ez a kekszes módszer még a régi békebeli , a fiam is azon '' nőtt fel ''. Olvasva az adataitokat ( lásd Lingelera többek között :) ) kissé kissebbségi komplexusom van az Eszter 6300 gr-ja mellett. De igazad van, Martin mégse tűnk pufinak. Csinos és jóképű :D

Nekem is van pampers vonalkódom, 90 db-os jumbo pack, nemtom nálatok lehet e ilyet kapni, és h elfogadják e a vonalkódját. Bár mér ne, hisz nem itt csomagolják, hanem valahol a nagy EU-ban.
Szóbal, akinek szüksége van rá, cimet kérek, és már kűdöm is :D

Livi, kölkök nincsenek meg, csak a depi, meg a frász , h mi lesz ezután, merre jöjjön a gyerek haza. De úgy hallottam tegnap este, h más környékbeli gyerekeket is megtámadtak, úgyhogy előbb - utóbb szerveződni fogunk, ha nem is kalapálásilag, de hatóságilag mindenképp.

Puszi mindenkinek, sziasztok.

KépKép
gaby70

Gaby: én nem adnék kekszet a babának. Minek? Az allergia meg nem így működik sajnos, lehet,h ogy csak évek múlva jön ki :( Alig múlt 6 hós, miért gond, hogy csak fél almát eszik meg?

cory
Budapest

Hali,

Jelentem, sokkal jobban megette keksszel az almát, mint keksz nélkül. És valahogy mindig félek h '' éhen hal ''. Ma reggel is kapott kevés kekszet bele, és most egy egész almát evett meg. Tudom h az allergia évek múltán is előjöhet, és akkor már nem is tudjuk h mire is lett allergiás, de az inkább az asztmára vonatkozik, úgy tudom. A banán meg köztudottan allergizál, és arra konkrét adatok vannak h 4 - 5 év múlva jön elő asztma formájában az arra hajlamosoknál.
Úgyhogy nem is tudom, de sztem adom még neki. Mi az őszibaritól is allergiásak lettünk egy hónapja, de valszinű h permetezett volt. Viszont imádta.

puszika.

KépKép
gaby70

Gaby: nemcsak az asztmára vonatkozik. És én spec azt sem kockáztatnám, hogy a mostani keksztől évek múlva asztmás legyen.

cory
Budapest

Cory:

igazad van. Lisztérzékenyek is vannak. Az is elég rémes. akkor keverjem neki inkább banánnal? vagy hagyjam h egyen amennyi jólesik almából? A banántól is félek. :( baracktól is. A barackra seperc alatt kipirosodott egy hét kellett mire kortizonra elmúlt neki.
Rémes dolog az allergia. :cry: :cry:

KépKép
gaby70

Gaby: ha vmivel tartalmasabbá akarnád tenni a gyümit, én inkább a főtt rizst javasolnám. A legegyszerűbb, ha rizslisztet v. kávédarálón ledarált rizst leöntessz forró vízzel, és állni hagyod úgy 10 percig. (Én egy púpozott teáskanál rizslisztet teszek bő fél dl vízbe. Amíg áll megpucolom és feldarabolom a gyümiket, aztán összeturmixolom botmixerrel.)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Bocsi, csak erre az oldalra reaálnék, de csak nagyjából! :oops:

Ha Esztinek összegyűltek a kódok a játékra, UTÁNA esetleg mi is szívesen vennénk, ha megdobálnátok Pampers kódokkal minket :wink:

Era: Jobbulást a párodnak! Nem semmi, hogy Martin még mindig így gyarapszik. De téyleg nem pufi, nagyon jóképű! :D Grat az üléshez!

Cory: Lizának nagy gratula a mászáshoz,és utólag a 7 hóhoz!

Gaby: Rém durva, ami a kisfiaddal történt! Jó,hogy a segítségére tudtak sietni.

Ildi: Natika tündérien nyomja felfelé a popóját!

Vali: Botit is elég sok minden fogja, de a répával nincs gond! Remélem, nektek sem lesz! Hajrá!

Babci: Nagyon cukorfalat volt pár lappal ezelőtt Lilkó! Már nagyon közel van a felülés!
Mi is köszönjük a hófordulós köszöntéseket, hasonló szépeket kívánunk minden hófordulós apróságnak!
Vizsgázóknak nagy drukk (jövő héten már én is megyek :?)!

Cipő: Éppen tegnap vettünk egy "járócipőt" Botinak. Ugyan volt kocsicipője, ami még bőven elég lenne mind méretben, meg minden szempontból, de tépőzáras, és folyton lerúgja a lábáról. Tegnapelőtt meguntam,hogy 86x ráadtam, és 87.x is lerúgta. Nagyon édi kis cipőt kapott: magasszárú, KÖTŐS, bokánál tart, légáteresztős. Siesta típus, csak olcsóbb kategória.Nagyon vagány, csak apa nincs kibékülve a színétől, de nem sok választási lehetőség volt. Egyébként naggggyon nehéz ráadni :(
A boltban egyébként nagyon segítőkészek voltak.Tök sok hasznos tanácsot adtak, nem akartak rámtukmálni ilyen-olyan, és 35 pár cipőt!
Na, ezt jól elnyújtottam!

Képek szenzációsak! :D

Nálunk még tart picikét a nyűgi, de egyre jobb a helyzet. Kibújt a 3. fogacska! Egyébként minden ok, már egykézzel képes bárhol felállni Boti. Nincs akadály előtte, és persze természetesen veszélyérezete sem :roll: Tegnap meg többször is pár másodpercre elengedett kézzel állt :shock: Sokat játszunk, hogy tereljem a figyelmét!

Puszi!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Nem akartam senkit megijeszteni!Sajnálom! Csak annyira bennem volt a dolog, h jobbnak láttam kiírni magamból.

Engem meg a szomszéd néni nyaggat a kekszével. Meg a tejbegrizével. Már mondtam neki, h nem, de hajthatatlan. Igy ráhagyom :lol:

Boscó:
Boglárka itthon rövid újjú bady+hosszú újjú tipegő vagy hosszú újjú bady és újjatlan rugi van rajta. De én harisnya helyet csak zoknit adok alólra.
Viszont ha sétélni megyünk adok a nadrág alá egy harisnyát, mert mikor haza felé jövünk a sétiből már én is érzem, h hűvös van.

Kellemes napot nektek!
Vendég

Anita:
Két hónap mulva ott tartunk kb. mint most ti. Elképzeltem, ahogy Boglárka egy kézzel kapaszkodik meg és huzza fel magát a karifában. Most jót nevettem rajta, de majd akkor lesz jajajjj, sehajj, ajajaj stb :lol:
Vendég

Hali!

Boscó-Én nem adok naci vagy rugi alá harisnyát.Majd csak télen,akkor is sztem csak utcára.Lili is kiizzad szopikor! :? Én így öltöztetem:hosszúujjú body+ujjatlan rugi vagy csak egy naci,ha hidegebb az idő,akkor hosszú ujjú boy+hosszú ujjú rugi vagy naci+pulcsi.Na remélem érthető(nem vagyok egy stájliszt :D :D )

Livi-Nem semmi ez a szájtorna.Azért remélem Tündikénél nem is lesz rá szükség,csak egyszerűen cicifüggő!! :wink: (persze,ha ez segít,akkor hajrá!)

Era-D-vitamin asszem 3 éves korig megy(Talán akkor már nem minden nap),konakiont 6. hónapig kellett nekünk,amíg csak szopizott.Jézusom Martin hatalmas,80 cm???????????Anyáááááááááááám!!! :D :D Gyünyörű kis pasi!!!

Cory-Grat Lizának a mászáshoz! :) Vmit nem értek:A babasütiben lévő liszt nem válthat ki később alergiát????Vagy a kekszben van más is???(Olyan butának érzi magát az ember ebben a hozzátáplálási káoszban :oops: :oops: )

Borcsa-Ez a rízsdolog tök jó,én is adtam Lilinek tegnap:rízs+husi+körte,imádta. :)
Vendég

Halika!

A rizsliszt jó ötlet, asszem inkább erre állok át. Nem marad nyers ha '' csak'' 10 percet áll? Nem kell megfőzni?

Eszti:

Megkaptam a cimed, de eszembe jutott h a jövő hét végén jön a pesti barátnőm haza, és elviszi ő a kódot neked, addigra úgyis esedékes lesz még egy csomag vásárlása, úgyhogy egyből kettőt kapsz. El tudsz majd menni a munkahelyére a kódokért, vagy küldjem mégis postán, bár ebben a variánsban nem nagyon bizom ( román posta ) . Ha mégse jó neked úgy, akkor felteszi neked anyum Csengersimán postára. Csak ird meg h melyik a jobb.

Én még jóideig pampersben gondolkodom, úgyhogy szivesen küldöm a további kódokat annak, akinek szüksége van rá.
( Anita :D )

További szép napot mindenkinek.

KépKép
gaby70

Újra itt. .. :D

Látom nagy a pangás. Mindenki átment egy másik fórumra, vagy mi törpént?
Netán élvezitek az ősz utolsó szép napjait? Esetleg új talin vagytok és én kimaradtam?

Az lenne a kérdésem, h mi a véleményetek a bébikomp használatáról. Na persze nem most rögtön 6 - 7 hónaposan, hanem amikor már rendesen ül a baba? Annyi véleményt hallottam erről, ( egészséges , nem egészséges ) Ti mit gondoltok erről?

Na meg talán meg is indul az élet a fórumon... :lol: :lol:

KépKép
gaby70

Babcika: a lisztérzékenység más, mint a többi allergia. Ha van a családban lisztérzékeny, akkor ne adj, mert az genetikus. A többi allergiánál az allergiára való hajlam öröklődik, nem a konkrét allergia.

Gaby: a bébikompot életveszélyesnek tartom, és betiltanám. Egyrészt másképp kell benne mozogni, mint normálisan, ezért egész máshogy alakulnak az izmok, mint kéne, másrészt meg balesetveszélyes. Ha esik vele, akkor azonnal a fejét éri az ütés, mert nem ér le a keze, és a többit védi a komp. Másrészt nem tanul meg benne esni a gyerek akkor, amikor még nem túl nagy, és később sokkal nehezebb. (ismerősöm 1,5 éves lánya törte el a könyökét egy sima eleséskor, mert nem tanulta meg, hogy mit kell csinálnia a kezével eséskor).

cory
Budapest

Gaby!
Én úgy tudom, hogy a babák csípőjének kifejezetten káros. Persze ez is csak egy vélemény.

Tündike ma így ült a kanapé szélén:
Kép

Kép
szelivi

Köszi lányok az öltöztetési tippeket!

Era:egyáltalán nem pufi a fiad!Szerintem nagyon is csini csávó!És azok a szemek! :lol: :lol: :lol: A konakiont nekünk 3 hós koráig mondta a dokinő,én pedig azt olvastam hogy fél éves koráig ha szopizik akkor adni kell!Szóval mi csak addig ettük! :roll:

Eszti:Én is küldeném a vonalkódot,de én még nem kaptam címed! :shock:

Pussz!Még tanulok,holnap vizsga!
Vendég

Na most fejeztem be a holnapi vizsgára a beadandó feladatomat. Hát egész jó lett, aztán majd lesz valami. Jó éjszakát mindenkinek!

Konakion: nekünk azt mondta a védőnéni, hogy a Sinlac mellett nem lehet K-vitamint adni. Aztán mondtam, hogy kb két kisknálnyit eszik egy nap. Erre az volt a válasz, hogy amíg a hozzátápi nem éri el a 100 ml mennyiséget, addig kell a k-vitamin.

Kép
szelivi

Sziasztok,

Boscó, küldtem priviben a címemet, és nagyon köszönöm a kódokat.
Gaby, persze, be tudok menni a barinőd munkahelyére (uramatyám, mit meg nem teszek a kódokért.... :)), majd írd, hogy hova. :)

Anita, természetesen a további kódok téged illetnek!! :)

Nekem viszonylag nagy mozgásigényű gyerekem van, de mégis megbirkózunk bébikomp nélkül. Szerintem borzasztó szerkezet. Azt viszont látom, hogy amióta Bence megpróbál felállni, és bizony néha el is esik, nagyon jó lett a mozgása. Most már alig üti be a fejét, mert sokszor, ha esik, hárítja a kezével. Szerintem ez is fontos, hogy érezze, hogyha esik, hogyan kell kivédeni.

Angi, köszi a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat. :)

Anita, Bence uez. mint Boti, elengedett kézzel manőverezik, és iszonyú sebességgel mászik. :)
Én igazi cipőt akkor veszek, ha már megy. :) Tehetnél fel képet a cipőről, kíváncsi vagyok. :)

Ma megyünk Egerszalókra kényeztetni magunkat, hűűűűűűűűűű, de várom. :)

Puszi
Vendég

Sziasztok!

Tegnap is még élveztük a nap fincsi melegét, ami ma már nem ugy néz ki, h kedveskedni fog.
Reszek egy pár képet:

:)
Kép
Kép

vigyori Pokémon
Kép

Du. ha netalántán mégis kisütne a nap városnapozni megyünk.
Vendég

Ja, és a tegnap ugy vettük rá az alma evésre, h leültünk mi is apával ugyanakkor ebédelni. Persze kinézte a falatokat a szánkból és mikor adtam az almát azt hitte azt eszik amit mi. Ugy nyelte mint kacsa a nokedlit, pedig nem is volt édes az alma.
Vendég

Sziasztok Anyucik és Babucik!

Megjöttünk a vizsgáról. Odaadtam a tanárnak a beadandót, átlapozta, majd megkérdezte, hogy mi a véleményem az óvodai és az iskolai étkeztetésről, utána megkérdezte, hogy pedagógus vagyok-e. Mondtam, hogy nem, csak kicsi gyerekem van. És ötöst kaptam. Megdícsérte, hogy milyen szép formás, áttekinthető a dogozatom. Kb. két percig vizsgáztam.

Boscó!
Neked hogy sikerült a vizsga?

Meli!
Csinik vagytok Bogival! Látom ti is szerettek egyenrózsaszínbe öltözni!

Kép
szelivi

Livi!

Ügyes vagy! Gratulálok!
Az egyenrózsaszín nekem csak a képen tünt fel, ott is inkább csak a rózsaszin fal miatt.

Tünde viszont igazi kishölgy ahogy lógatja a lábát a kanapéról :)
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?