Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Épp csak bekukkantottam és mit látok...

Ildi, NAGY NAGY GRATULA :lol:

Futok is tovább. Bocsi

Brigi
b_brigi

Sziasztok!

Prüntyi :) Tüncsinek gyógyulást!!!

Ayse :) Te szegény! Remélem, csak produkálta magát Lili, de ha így van, nem semmi :) :( Mi lett végül a szemölccsel?

Én ma nőgyógyászhoz készülök, és ez nekem egy egész napos program. Mármint olyan szempontból, hogy pontosan kellett szerveznem a napot, hogy legyen idő levegőzni, ebédelni, aludni is, és oda is érjünk. Eddig jól megy :) Már csak azért kell izgulnom, hogy legalább estig ne jöjjön meg a menzeszem, mert azt végig sem gondoltam, amikor bejelentkeztem, hogy épp ez a 28. nap, ha jól számolom. / nem mintha valaha is ilyen pontos lett volna.../

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Halihó!

Tünde!
Nati nagyon ügyesen tűrte a fodrászolást! Ült az ölemben, rajzoltam neki és folyamamtosan beszéltem hozzá. Csak akkor nyünnyögött kicsit, amikor a frufruját vágta a csaj.
Nem forgatta a fejét. :)
Majd lefényképezem, de ne számíts nagy változásra! :D
Apa csalódott is volt, azt hitte, komplett frizkót rittyentenek a lánynak. De ahhoz még nőni kell a hajának, egyelőre ahhoz is rövid még, hogy olyan kis "Róbert gidás" haja legyen.
De sztem nem kell sok, csak pár hónap. Most egyelőre csak megigazították neki, hogy rendezettebb legyen és szépen nőhessen tovább.

Jucc!
Megy a drukk, hogy minden simán menjen ma! :)
Hussss vörösök! :lol:

Ayse!
Szegény Lili! :(
Ez mindenképp rossz. Ha beteg azért, ha pedig ennyire bestresszelte magát, azért. :(
A közös sütögetés biztos jó lesz! :)
tűzijáték :lol: De az aug-i óta, nekem rossz érzésem lesz, ha meghallom ezt a szót :(

Prüntyi!
Jobbulást Tüncsinek!

Andi&Nati

KépKép
duda

Hát Tüncsi éjszaka hányt és nagyon magas láza volt...ma elvittük a legközelebbi gyerekdokihoz (zalaszentgrótra), és kapott kúpokat, meg probiotikumot...mondta a dokinéni, hogy szerinte vírusos...és picit piros a torka is... :cry: hát ez van...de amúgy jó kedvű huncut...de olyan kis elesett, mikor lázas :cry:
Gondolkodtam, hogy hazamenjünk-e, de Anyu mondta, hogy szerinte kár hazamenni, mert otthon sem lenne jobb, és itt most péntekig kiszolgálnak...kaja van...végül is igaza van

na, majd még jelentkezem

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Judit, Ayse, sikerült a mai orvoslátogatás?

Prüntyi, Tüncsinek jobbulást kívánok!

Zita ma a spar parkolójában játszotta el a földön fetrengős hisztit. :( Nem engedtem, hogy az autóig úgy jöjjön, hogy nem fogja a kezem, mert ugye féltem az autóktól. Micsoda egy gonosz anya vagyok, ugye? A hónom alá kaptam, és úgy vittem a kocsihoz, még jó, hogy nem voltak olyan sokan... A 10 perces utat végigbömbölte hazáig, ebédet se volt hajlandó enni.
Hhjajjj, és ez még csak rosszabb lesz, azt mondják, a dackorszak később kezdődik.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Ildi! Ha jól emlékszem, egyszer te raktál fel ide egy kórházi listát! Ha még megvan, légyszi küldd el a mélemre, köszi!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés...

Végül is hányászacskóval és papírzsepi-hadsereggel felfegyverezve elmentünk a bőrgyógyászhoz. Illetve először is leadtuk Andrist anyukám munkahelyén és úgy mentünk tovább (az eredeti terv szerint itt egy hossszabb tartózkodás lett volna, amíg én elintézem az ügyeket Jézuskánál, no mindegy).
A poén: Lilinek is visszahúzódott a szemölcse! :D Nem is kellett semmit csinálni vele :D:D. Láttam én már napok óta, de hát már hetekkel ezelőtt bejelentkeztünk. A fájdalomdíjat, az elsőnek megvásárolt mikulási ajándék cicákat megkapta (kutyusok még a szekrényemben várják a szabadulás óráit).
Na most ezzel két dolgot érhettem el: vagy rájött, hogy fölösleges hányni stb., vagy arra jött rá, hogy ez még nem elég...ahogy én Makrancos Lilit ismerem, ez utóbbi.

A program úgy szólt, hogy Lili ne érezze magát egyedül, ezért Andrison kívül a család összes tagja szedet le szemölcsöt. Nekem a kezemet is megvizsgálták: ekcéma :cry: Nem bírom a tisztítószereket :(.
Amikor kijöttünk a rendelőből, úgy tettünk, mintha egy jó kis szado-mazo klubból érkeznénk:
- Hú de fájt! De megérte az árát!!!! :lol: :lol: :lol:
(az igazi mazochizmus az ára volt: minden egyes ott töltött perc ezer forintba került :( )

Konyha híradó:
A szomszéd által tiszta jóakarattal tönkretett bojler egyelőre úgy néz ki, hogy több mint 20 ezerbe kerül + a csaptelep :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: és az se lesz olcsó, mert gagyit nem szeretnénk a konyhába, ha már ennyit költöttünk rá. Komolyan már elegem van.....

ayse

Tünde!
Én is látom a dackorszak jeleit Andrison. AZ a vélemény alakult ki bennem, hogy akkor kezdődik el, amikor hatékonyan tudnak helyet változtatni, illetve maga a mozgás már nem köti le az össszes figyelmüket. Ebből aztán rögtön konliktusok adódhatnak. Mivel Lili későn tanult meg járni + begyakorlás, ezért később is jött a dolog. Most meg már itt van. Én is csak annyit mondhatok: hajjajj.....
(egyébként a férjem még mindig nem nőtt ki a dackorszakból, bármit mondok, tiltakozik és az ellenkezőjét csinálja. Ma másik útvonalat talált jobbnak a megbszéltnél, sikerült is két olyan dugóba keveredni....a végén már kiszálltam és gyalog tettem meg az utolsó 20 percet, mert ha benn kell maradnom a kocsiban, bepisilek).

ayse

Sziasztok!

Csak egy percre beugrottam.

Ayse :) Örülök, hogy jól végződött a szemölcs-dolog. Lili utána nem hányt, ha jól értem?
Ekcémád :(

Engem olyan rettenetesen nem idegesít Gergő hisztije, nem olyan vészes / lehet, hogy mert még nem jár?/, Balázs mellett eltörpül. Ma a nőgyógyinál is levágott egy visítósat, pedig csak az történt, hogy Apa pár percet késett, a doki meg már hívott. Mondta, hogy nyugodtan menjünk be együtt :shock: Nem annyira akartam, de Balázs ezzel a hisztivel meg is oldotta/ ugyanis nem akart bemenni/, dokim mondta, hogy jó-jó, nem sietünk sehova :) Öt percen belül bent voltam.
Amúgy vörösök megkönyörültek, így letudtam a rákszűrést, minden rendben. / persze eredmény később!/ Aztán én balga rákérdeztem a kórház-helyzetre, hogy mire számítsunk. Nem kellett volna, vagy 15 percet politizált nekem a doki, és persze elég sötéten látja a dolgokat, hiszen neki a megélhetése forog kockán.
Apa meg odakint már azt hitte, valami nagy baj van :)

Vacsi után meg Balázsra várt a fogorvos, újabb hiszti, mert velem akart menni. / ez csak kamu, múlt héten APa késett, akkor vele akart volna/. Én Gergőt elaltattam, mire ők végeztek, egész jól tűrte, de tényleg fájhatott neki, mert szurit is kért, és utána simán hagyta. Egy fonott babakocsit kért apjától jutalomból, amit holnap veszünk meg :)

Prüntyi :) Szegény Tüncsi, remélem, gyorsan elmúlik a betegsége, és több lesz a pihenés, hancúrozás, mint az elesettség! Anyukádnak igaza van, ha látod, hogy Tüncsinek nem lenne jobb otthoni környezetben, akkor kár lenne hazamenni.

Jó éjt!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok LÁnyok!

Tegnap estére már semmi erőm nem volt jönni. Kipurcantottak a gyerekek.
Szerencsére már teljesen jól vannak és ehhez mérten eléggé kis ördögök voltak.
Ráadásul kezdem érezni az állomkórt is. De valahogy most minden egyszerűbb, mint az első kettőnél volt, vagy csak kevesebb időm van magammal foglalkozni. Viszont a fizikai tünetek, mint pl. szalagok húzódása már most érezhető. Meg is ijedtem, hogy nehogy ikrek legyenek, hogy ennyire érzem.

Ayse
Képzeld egyszer Bazsikának is volt a fején két szemölcs, de már egész nagyok és a bőrgyógyász dokinéni mondta, hogy akkor karácsony után leveszi, erre mire visszamentünk teljesen visszahúzódott. Biztos megijedt. :lol:
Konyha
Remélem hamarosan már tényleg készen lesz. Ez a bojler dolog tényleg bosszantó.

Tünde
Listát elküldtem.
Bazsinak is volt két ilyen hisztije, egyszer az Árkádban, egyszer meg egy parkolóban. Én mindkétszer átléptem rajta és mentem tovább. Persze azért annyira, hogy ha valami gond van, akkor ugrásra kész legyek. Úgy betojt, hogy tényleg ott hagytam, hogy azonnal abbahagyta a hisztit és jött utánam. Persze azért itthon tud ám műsort csinálni, de amióta láttam Dórikát hisztizni azóta azt mondom, hogy az én gyerekem halvány kezdő hozzá képest.

Jucc
Szegény Balázs, biztos tényleg fájhatott neki. Hogy jut eszükbe babakocsit kérni??? :shock: :shock: :shock: Bazsika is szokott néha ilyesmit kérni, babát, babakocsit stb. Bár azt mondják, hogy végül is ők az apa mintát utánozzák és hát végül is apa is szokott a gyerekekkel foglalkozni.

Brigi
Láttam, hogy kérdezted a tornát itt a játszóházban. Majd ha már jobban lesznek a fiúk elmehetünk együtt.

Andi
Natika kis édibébi.
Apa a többi cuccnak örült, bár először az egyik ingre is húzta a száját. Meg azt is mondta, hogy Bazsikának az a szürke ing..... . Aztán felvette, meg Bazsika is és utána persze látta, hogy jól áll.
Lüke egy pasi.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Jucc!
Szerinted hánytól érdemes kimenni a Vörösmarty térre? Mikorra pakolnak kis az árusok kb? :roll:
Szegény Balázs! :( De legalább túl van rajta! :)
Én is félek a fogorvostól! :oops:

Ildi!
Dórika mit művelt? :D
Nagyon meredek dolgokat tudnak csinálni ezek a kölkök! :shock:

Ayse!
Bojler :( :( :evil:

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Ayse
! Mi a frászt csinált a szomszéd a bojlerrel???? És tudja, hogy elromlott?
Ez a szemölcs dolog tetszik, beszerzek én is ilyen vérehulló fecskefű ecsetelőt. Én tavaly vettem azt a lefagyasztós akármit. Szemölcsök maradtak, körben a bőrt sikeresen leégettem. :D:D

Judit, meddig jártok még a fogorvoshoz?
Én holnap megyek dokihoz, megint Zitával. :( Apa ma bement dolgozni, és mondták, hogy akkor irány Franciao. :( Még nem tudja, mikorra lesz rep.jegy, vagy ma este, vagy holnap reggel. Én a holnapra szavazok.
Egyébként Nálatok még nem is olyan rossz a helyzet fogdoki ügyben. Tesóm kisebbikének volt 8 (!!!!) lyukas foga, 5 éves lesz. Már pár darabot sikerült betömni, de vannak olyan alkalmak is, amikor nem engedi, és összeharapdálja a fogorvos ujjait. Van, amikor 1 tömésért kettőt fizetnek, mert annyi ideig tart. Most azon gondolkoznak a tesómék, hogyha legközelebb se engedi, akkor leperkálják az 50 rugót, aztán csinálják meg a maradékot altatásban, mert már így is egy vagyon van a Simi szájában.
Annyit már elértek vele, hogy engedi megmosni a fogát, régebben ki nem nyitotta volna a száját semmi pénzért. :(

Voltunk ma vérvételen a munkahelyemen, legalább ennyi hasznom van, hogy nem kell ezért is sorba állnom. Aztán el kellett mennem a háziorvosomhoz, egy papírt aláíratni (egészségpénztárhoz). Basszus, ott voltam Zitával, nagy pocakkal, senki nem mondta volna, hogy menjek már be nyugodtan. :( Aztán a dokinőnek el kellett menni, volt kb 20 perc üresjárat, de aztán amikor visszajött, mindjárt be is hívott. Az asszisztens oszt.társam volt, így a papírért se kellett fizetnem, mert eü. dolgozóknál nem tartják be szigorúan az önkormányzati utasításokat. :) Apa már így is morgott, hogy mennyit költünk orvosra ebben a hónapban...

Ildi, köszi a listát!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Semmire sincs időm, pedig nem is csinálok semmit :( Nem is tudom, az őszibe mikor írtam utoljára...

Andi :) Mi pénteken 11 után értünk ki a Vörösmarty térre, már mindenki nyitva volt, ha jól láttam. Milyen szempontból érdekel még? Hogy mikor vannak kevesen? Szerintem négyig nem lehet vészes, tesóm szombaton volt kint kettő körül, és akkor is laza volt a helyzet, pedig hétvége volt.

Tünde :) Ne gondold, hogy nálunk jobb a helyzet fogorvosilag, mindenesetre megnyugtató, hogy nem csak Balázs ilyen. A dokinéni azt mondta legutóbb, hogy nem találkozott még ilyen gyerekkel, aki ennyi találkozás után is ilyen barátságtalan. Nem is tudom, hány rossz foga volt, de rengeteg :( Rágófoga mind rossz valamennyire, és az elsők is fönt, azokat csak ecsetelte. Van néhány olyan, amit nem is lehet még betömni, mert gyulladtak, azokat megnyitja, és időnkét kitisztítja, gyógyszerezi. Elvileg valamikor azokat is betömi. Ezen kívül még van talán 2-3 gyógyítandó foga, már nincs hátra sok.
Fogmosás nála is gáz, igaz, magának órákig hajlandó mosogatni, de az nem nevezhető alaposnak. Viszont nekem végigvinnyogja a fogmosást :( 50 ezerért megcsinálnák az összeset altatásban? :shock: Lehet, hogy én is ezt választottam volna az elején, ha felkínálják a lehetőséget.
Te is fogorvoshoz mész, vagy sima dokihoz? Végül mikor repül Apa?
Én tegnap tudtam meg, hogy a férjem évvégi céges bulija 22-én lesz Németországban, és csak 23-án este tudnak hazajönni, nincs korábbi gépre jegy :( Baromira örülök, hogy az utolsó napon karácsony előtt megint egyedül leszünk, pedig úgy örültem, hogy szombat lesz huszonharmadika...

Ildi :) Nekem nincs semmi bajom ezzel a babakocsi-dologgal, Balázsnak ez már a harmadik :) Nagyon sok babája van, most is babázik éppen :) Máskor meg autózik, lövöldöz, ugrabugrál. Teljesen normális szerintem. Amikor ma megvettük a fonott kocsit, csak úgy ragyogott a gyerek. Büszkén tologatta, sokan megmosolyogták, volt, aki szóvá is tette, hogy fiú létére babázik, de kit érdekel???

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc

Nehogy azt hidd, hogy nekem bajom van a babakocsival.

Bazsika is szeret babázni és nekem is volt olyan ismerősöm, aki megkérdezte, hogy miért. Mondtam, mert szerencsére ezt látja az apjától is. :lol:
Inkább ezt kérjen, mint fakardot, vagy pisztolyt, vagy puskát, bár gyanítom, hogy előbb utóbb annak is el fog jönni az ideje. Bár egyenlőre mindenki ultimátumott kapott nálunk, hogy semmi ilyesmit nem lehet adni e gyereknek, mert azonnal kérdezés nélkül elkobzom.

Kép
Kép Kép
sildike

Tüncsihíradó...ma még nem volt komolyabb láz, csak hőemelkedés...jobb kedve van már...viszont iszonyatosan fáradt...ma kétszer aludt 1,5 órát ...ha holnap jól van picit pancsizhat majd...szerintem a vízől nyelt be valami sz@rt...komolyan ...mindenkinek kötelezővé tenném a fürdőpelust...sok felnőttnek sem ártana...

Tünde, Tüncsi kb 1 hónapja kezdte ugyan ezt...de ő már lelkesen mondja azt is, hogy NEM...ma szinte csak ezt a szót hallottam a szájából :lol:

Sildike, próbálj piheni, amikor csak tudsz! Szerintem a két fiúval már nem lesz olyan könnyű a terhességed!

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok Lányok!

Iszonyatosan xar éjszakánk volt...
Hazahoztam a szomszéd lányokat is az oviból, most itt játszanak. Tuti nem lesz négy gyerekem :twisted: :twisted: :twisted:

Tünde!
Azzal az ecsetelővel mi is így jártunk, aztán mondta a bőrgyógyász, hogy ezeket legjobb leégetni és kész...igaza van, főleg ha az ember mazochista...

Ezer százalék, hogy elromlott a bojler, mert szétdurrant a tartálya, amikor ráküldte a víznyomást. Előtte mondta, hogy nem érti, minek van ez a sok lyuk meg vezeték, majd ő megoldja egyszerűbben. Vetetett velünk 10 ezerért ilyen-olyan csavarokat mindehhez. Mikor kész lett a mű és bekapcsolta, a hatalmas PUKK jelezte, hogy mégis a bojlernek van igaza :evil: :evil: :evil: Gépészmérnök a lelkem....

ayse

Judit, dehogy!!!! Az altatás 50E, plusz a fogkezelések ára...
Apa végülis ma este megy, 7 körül indul itthonról, olyan éjjel 1 körül ér oda. :( De viszont holnap hazajön, igaz, csak késő este, Zita már aludni fog.

Ayse, jujj, ez nagyon gáz. És mit szólt, amikor nagy pukk volt?
Apa is gépészmérnök, de hogy a Te szavaiddal éljek, én műszaki himalája vagyok hozzá képest. Na jó, a kocsidolgokhoz ért, de itthoni háztartási cuccok, elektromos kütyük... nem is próbálkozik, hozza nekem. :D:D

Prüntyi, Zita csak néha mondja a NEM-et, de ha rászólok, akkor felmutatom a mutatóujjam, hogy nem szabad, akkor ő is összehúzza a szemét, és magyaráz feltartott mutatóujjal. :D:D

Zita autókkal is naygon szeret játszani, ha megyünk vhova, akkor legalább 1 autót vinni kell. A múltkor a piacon nekem is olyan hülyén mondta egy öreglány, hogy "láááány, és aauuutóóóziik????" :roll: :shock: :?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Hát hogy megveszi...de hát hogy kérjen az ember ilyet egy szomszédjától??? (nagyon jóban vagyunk, összejárunk) Tök hülye szitu.... Különben újabb tervem van vele, arra gondoltam, hogy viszont akkor feltehetné a lámpákat...egyszer már sikerült neki...vagy ne merjem??? :lol:

ayse

Hát igen, hülye szitu, mert nyilván nem direkt csinálta...

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Ja, Tünde, anyum megtanítottta neki, azt hogy "na-naaaa"és közben mutogat, ahogy illik...képzelheted, milyen édes olyankor...

Na, most sikerült nagyjáól visszaolvasni...Köszönjük a jókívánságokat! Most megint van egy kis láza...

Kép

Kép
prüntyi

Judit, azt hiszem, né is nagyon kiakadnék, ha apa karácsony előtt két nappal menne 2 napos bulira. Szerencsére a miénk hétfőtől szabin van, de azért szerdán bejátszik egy céges vacsi. :(
Én a nődokihoz megyek holnap, remélem utoljára a magánrendelésére, és már csak majd nst-re kell mennem a kórházba.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Rakok fel két képet...első napról, mikor még minden rendben volt...

megyünk pancsizni...
Kép

és apának jár gy puszi :lol:
Kép

Kép

Kép
prüntyi

Jucc!
Köszi! Sztem mi is elnézünk ma! :)
Milyen árusok vannak?
Szeretnék bőr irattartót venni, szép rongybabát keresek és a gyógytornászunknak is vennék valami apróságot.
Apa útja :(

Kedden viszem Natit a gyógytornászhoz, remélem utoljára! Ott lesz a neurológus is, ő is ránéz majd és ha minden rendben, végeztünk velük!

Nati beszél álmában! :shock: :lol:
A minap közölte, hogy hapci, előtte meg, hogy vau-vau! :lol: :lol:
Ma éjjel meg úgy fél 3 körül úgy döntött, hogy gyorsan felkel és elmeséli, mi mindent álmodott! Ült a kiságyban és folyamatosan dumált!
Nagyon drága volt, de annyira azért nem tudtunk Apával röhögni rajta! :?

Ayse!
Hú, ez tényleg kellemetlen helyzet. :?

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Tüncsi nagyon édes a köntösében :) Enyéimnek is van, mi is ilyen pancsis helyeken használjuk inkább.

Andi :) Gyanítom, hogy már nem kell válaszolnom, mire én ide jutottam a géphez, Ti már talán voltatok is a Vörösmarty téren. De sokféle árus van, szerintem ötletet is találsz, és mindent, amit keresel :)
Szorítok, hogy ne legyen több közötök a gyógytornához :)
Gergő is beszél álmában, meg hangosan szokott nevetni :) Ilyenkor azért megnyugszom, hogy vannak a nap folyamán jó élményei is :)

Tegnap csak lestem, mennyit ebédelt Gergő. Nem győztem lapátolni bele a kaját, pedig az utóbbi napokban szinte a levegőből meg anyatejből élt. AZtán megláttam, hogy áttört a tizedik foga is, nyilván ettől volt étvágytalan, de szerencsére más baja nem volt :)

Na, a cicáknak megvan az új kedvenc helyük. Imádják a vesszőkosarakat, ha kinthagyom a bevásárló kosarat, azonnal befészkelik magukat. Na, most az új babakocsira csaptak le :) Balázs még élvezné is, kár, hogy a maccsok nem bírják, ha tologatja őket...

Mindjárt képeket is teszek fel.

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Szóval egy kis babakocsis sorozat:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
jucc33
Érd

És még egy video :oops:
A kölkeim a mosógépen ülnek, ami centrifugál éppen :)

http://s63.photobucket.com/albums/h135/ ... V00112.flv

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Látom, sormintám lesz, csak az a baj, hogy épp egy napja írtam utoljára, és senki sem szakította meg :(
Hol vagytok???

Ma olyan édesen játszott a két fiam, óriási hancúr kerekedett belőle. Először azzal kezdődött, hogy Gergő tologatta a babakocsit, Balázs meg teljesen önszántából terelgette, segített neki, ha elakadt a kocsi. / egyszer csak azt hallom:
"Hát, Gergő, ez most egy igazi zsákutca" :) /
Aztán már odáig jutottak, hogy Balázs a szőnyeget is föltekerte, és a padlón csúszkáltak. Gergő ma nagyon belejött a járás gyakorlásába, csak az volt a baj, hogy a kanapén is nekiállt. Épp vécén voltam, amikor egy nagy csattanás, majd visítás. Balázs mesélte el, hogy fölállt a kanapén, és onnét esett a padlóra. Ehhez képest elég hamar megnyugodott, és csak egy pici piros folt lett a homlokán.
Mindez egyébként igazi karácsonyi hangulatban zajlott, sütöttük a mézeskalácsot, közben szólt a Kormorán karácsonyi CD-je :)
5 Tepsi süti lett, ebből az első kettőt Balázs rakta tele, aztán elfogyott a türelme, és jött a tombolás :)

Írjatok!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc

Nekem igazolásom van, ugyanis szegény kis Laci is átesett a tűzkeresztségen és ő is megbetegedett. Valszínűleg most vár végképp körbe ért a vírus, mert neki is begennyesedett az egyik mandulája. Szerencsére rögtön az elején kaptuk el, úgyhogy hamar rendbe jön.

Ha meg van egy csepp időm, akkor pihenek. Amikor meg alszanak a fiúk akkor én is, mert rámtört az álomkór.

Ráadásul anyósom is kicsapta nálam a biztosítékot, mert közölte Balázzsal, hogy figyeljünk oda Lacikára mert szerinte hiperaktív. Mondjzk azt, hogy ezt hogy tudta megállapítani abból a 10 percből amennyit az elmúlt félévben látta, azt nem tudom. Minden estre ma megkérdeztem a doktornőt erről is és azt mondta, hogy az első jel a rossz alvás, amikor nyugtalanul és rövideket alszik egy gyerek. Szóval Laci az este 1/2 8-tül reggel 1/4 8-ig alvásával tuti nem az.
Meg amúgy is csak élénk gyerek.
Minden estre írtam anyósomnak, hogy miből gondolta, mire azt válaszolta, hogy hát amiket hallott abból, de nem is kell komolyan venni. Na ezt a levelét kellően megválaszoltam. Mondtam hogy pedagógus létére tudhatná, hogy ez egy komoly betegség és ne dobálózzon ilyesmivel feleslegesen. Főleg ne Lacinál, akit a kezdeti nehézségek miatt amúgy is árgus szemmel figyelek és folyton tépelődök magamban, hogy nincs e valami eltérő vagy szokatlan a fejlődésében. Szóval most az egyszer nem tartottam a számat és jól megmondtam neki a magamét. Perszeteljesen kultúráltan.

Amúgy ma este mi is mézest fogunk sütnmi Bazsikával. Majd ha Laci elaludt, mert tőle aztán képtelenség ma bármit is csinálni.

Ayse
Megcsináltam a mi naptárunkat, ha gondolod, küldt át a képeket, mert vasárnap hozom a nyomtatót és akkor a Tieidet is megcsinálom.
Nektek hogy sikerált a mézes sütés?

Bocs lányok, holnap igyekszem mindent elolvasni és válaszolni is, de ma Laci kb. 5 percet volt el egyedül.

Kép
Kép Kép
sildike

Halihó!

Mi is vagyunk, csak azért nem írtam, mert tényleg midenki eltűnt :?

Ildi!
Ezt jól benyaltátok :( :( Szegény Lacikánk, remélem gyorsan meggyógyul!
Anyós :evil: :evil: De utálom az ilyet! Beszél a vakvilágba anélkül, hogy felmérné a dolog súlyát! :x

Jucc!
Édesek a fiúk! :D
Nem semmi a videó! :shock: Gergő szegény egy hős! :D

Tünde, Ayse!
Hogy vagytok?

A hétvégén nem nagyon leszünk itthon, de legkésőbb hétfőn jövök! :D

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Vagyok én is, csak fáradtan, de apa mától itthon van, majd csak jövőre megy dolgozni legközelebb.

Judit, centrifuga :D:D:D:D Gergő hogy hagyja magát, kis édes. :)

Tegnap voltam dokinál, minden ok, mától iszom a málnalevélteát.

Ildi, szegény lacika, Remélem hamar meggyógyul!

Nekem semmi karácsonyi ihletem nincs. :( Ha belegondolok, hogy el kell menni vásárolni, kiráz a hideg. Na nem az ünnep miatt, hanem az állapotom miatt, hogy alig bírom majd. :(

Ayse, merre vagy? Minden ok? Engem már kerülget a téli depi és a szülés előtti befordulás, elkezdtem a napi bőgést is. :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sildi!
Jobbulást Lacikának!!!
Anyós :shock: :cry:

Tünde!
Veled vagyok!!!
Útálom az ilyen időt....

Még semmit sem tettem a karácsony érdekében és nagyon ciki, mert egyelőre nem is tudok, mivel, f@sza kis tünetegyüttest fogtam ki... hangom semennyi, de tényleg (hangszálgyulladás), köhögök, mint a vadszamár (már hánytam is a folyamatos rázkódás miatt :oops: ), gigantikus nátha. És ha ez nem lenne elég a fejem is folyamatosan fáj, a naptáromban pedig holnap piros betűs nap van (nem csak a vasárnap miatt).

Ildi!
Szerintem én nem leszek képes megcsinálni a naptárt, de nagyon köszi! Meddig lesz nálad a nyomtató?

ayse

Ja és netünk se volt, arra készültem, hogy hétfőig biztos meg se csinálják...

ayse

És még annyi, hogy éljen, éljen, hogy Tündeapa otthon van!!!!

ayse

Sziasztok!

Ayse :) Örülök, hogy megvagy! Annak már kevésbé, hogy beteg vagy! Gyógyulj meg gyorsan! Tesómat hívtam tegnap, de aztán kénytelenek voltunk emilre váltani, mert semmi hangja nincs neki sem. De elég vicces volt :wink:

Lacinak is gyors gyógyulást!!!

Tünde :) Irigyellek, hogy Apa itthon van :) Remélem, hasznát is látod :wink: Nagyon tetszenek az új vonalzóid!
Én sem indulok neki lelkesen a vásárlásnak, de most muszáj, mert nem tudom, a héten lesz-e még alkalmam rá, Apa annyit melózik, pénteken meg megy Németországba :( Úgyhogy indulunk is...

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc!
Köszi!!!

A szomszédasszonyom is konyhaprojektben van (most építettéka házukat, novemberben költöztek). Hát ő igazán rosszul járt...az asztalos idehányta neki a leszabatott lapokat azzal, hogy mégsem kellett volna elvállalnia ezt a munkát. Miközben 2 hónapja csinálja és szép meséket mondott már arról, hogy milyen jól áll. Most találtak egy másik asztalost, aki arra vállalkozott, hogy legalább a tűzhelyet és a mosogatót beépíti karácsonyig. A lapszabászatbna meg kiderült, hogy feleennyiből is kijöhettek volna. Mondta is a férjem, hogy mi ne is szóljunk semmit....

ayse

Ayse, amindenit, hogy mik vannak!
Gyógypuszik és vuduk mennek!

Judit, apa kapott most 2 nap pihenőt, aztán nekiállunk almolni. legalább össze lehet kötni a karácsonyi nagytakarítást a babaváróssal.

Pár mai kép:
A nagy hintázás, és miután apa majd egy óra után kiszedte belőle:

Kép
Kép

Nálunk minden perc hasznosan telik. :D:D
Kép

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok, mi is itt vagyunk! Tenap értünk haza, ma meg pakoltam, mostam, meg vendégek is voltak...úgyhogy csak most tudok jönni, mert Tüncsi alszik...ma már nem volt láza sem, hóem. sem, de még hasmenése az van.......ja és nővéremék a kis Annával most jöttek haza, és Anna tegnap este a buszon belázasodott és ma is lázas, hasmenése van...remélem u.a a vírus, ami korábban Tüncsinél volt, és nem lesz beteg megint... :roll:

Tünde, hiszti az itt is van, ha nem tetszik valami a kisasszonynak, de ha valami nem sikerül neki, akkor úgy tud dühöngeni!!! :lol:

Lányok, nálatok a "gyere ide anyához" vagy "gyere vissza" kifejezésre hallgatnak? Tüncsi olyankor, mintha nem is neki beszélnék.... :shock: ez is a dackorszak?

Ayse, Sildike, gyógypuszik mennek!!!

Kép

Kép
prüntyi

itt Kép egy kómás, beteges kép...

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi, kis művésznőd nagyon helyes a képen, mégha beteg is. :(
Fúú, ma úúgy beégtem! Vásárolni voltunk, és egy mobil tejárusál láttam, hogy ki van írva, kecsketej 300Ft/L Nna, megörültem, mondom kipróbáljuk, ha már így itt az alkalom, amúgy elvaygunk nélküle. Erre mondja a pasi, hogy próbálkozzak márciusban, mert ilyenkor gidáznak a kecskék... látszik, hogy városi-panelgyerek voltam. :D:D:D
Zita odajön hozzám, ha pl ezeket mondom:
"gyere, anya ad hamit"
"gyere, anya kivakar a kakiból"
"anya elmegy pisilni"- ilyenkor hívni se kell, szalad utánam, vmiért nagyon tetszik neki a dolog :oops:
"gyere, hintapalintázzunk"
Szóval ha tetszik neki a dolog, akkor jön, de ha pl rászólok, és azért kéne eljönnie vhonnan, akkor természetesen ő sem jön.

Úgy tűnik, kicsit megint fellélegezhetünk, tegnap átaludta az éjszakát, és ma már egész jól evett. Délben adtam neki hurkát, vacsira meg 1 tojásból csináltam neki rántottát, hát befalta mindet kenyérrel. :)

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

A tojást bírja??? vagy csak sárgáját adsz neki?

És mi volt a baj a kecsketejjel??? Nem volt nála (de akkor minek írta ki), vagy az a fajta kecsketej nem jó neki?

Kép

Kép
prüntyi

Nem lett semmi baja a tojástól, lestem ezerrel, de evett már korábban is sütiben.
A kecsketejjel az volt a "baj", hogy most nincs, mert a gidáknak kell.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Prüntyi!

Köszi!

Tündi nagyon helyes a képen! :)
Andris kifejezetten mindig másik irányba akar menni, mint amerre én akarom. Ha felveszem sikít és dobálja magát. Múltkor sétáltunk és úgy tettem, mint aki elmegy, hát egyáltalán nem érdekelte. Már számomra is idegesítő távolságban voltam, amikor még mindig nem ijedt meg. Aztán elesett. A téli gúnyában nem tud egyedül felállni. Bevallom sírattam egy picit, mielőtt asegítségére siettem volna, hogy lássa, nem rossz az, ha anyu a közelben van.

ayse

Sziasztok, Eszter vagyok a 2006. tavaszi topicból!

Figyelmetekbe ajánlok egy hiánypótló, vadonatúj kiadványt, melyet bátyám, dr. Krivácsy Péter (intenzív terápiás orvos, gyermekorvos) írt.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, melynek címe: Gyermekkori vészhelyzetek - S.O.S. megoldások. Idegen szavak nélkül, röviden és egyszerűen, sok képpel illusztrálva segít eligazodni sürgősségi állapotok esetén.

Mikor hívjunk orvost, és mikor mentőt?
Mik az első teendőnk súlyos helyzetekben?
Enyhe vagy súlyos? Hogyan ítéljük meg gyermekünk állapotát baj esetén?
Ilyen egyszerűnek tűnő, de a gyakorlatban nagyon is komoly kérdésekre választ kaphatsz.

Kiknek ajánljuk? Szülőknek, nagyszülőknek, babysittereknek, óvónőknek és mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.
Néhány fejezetcím a könyvből: Áramütés, Bőrkiütések, Bölcsőhalál, Csonttörés, Félrenyelés, Gyógyszermérgezés, Kiszáradás, Láz, Rovarcsípések, Szemsérülés, Újraélesztés, Vérzések...stb.

Kapható a nagyobb könyvesboltokban (2850,-Ft), de az alábbi honlapon rendelve olcsóbb.
http://www.leghajo.hu/
Vendég

Hahó!

Na, jól megszívtuk a tegnapi tojásrántottával. :( Reggelre a hasa tiszta pötty lett, de arra még azt hittem, hogy azért olyan, mert kifolyt a pisi a pelusból. Aztán elmentek apával sétálni, és amikor öltöztettem át, már rosszabb volt a helyzet, a hasa mindenhol, a háta, és a combja belső fele tele lett ilyen összefüggő apró kiütéssel, megspékelve néhány csalánkiütéssel. Adtam neki szájon át a 1 amp. Calcimuscot, már jobb a helyzet, de este kap még egyet. Szerencsére jókedvű, de éjjel nagyon keservesen sírt, lehet, hogy bántotta a hasát?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Tünde :) Én falun nőttem fel, mégsem tudtam volna, hogy ilyenkor nem lehet venni kecsketejet, nem hiszem, hogy ez egy illiktudni kategória :) Tojás :( Nehogymár erre is érzékeny legyen szegény Zita!

Épp akartam kérdezni Tőletek, hogy Gergő arcán egyre több ekcéma-gyanús folt jelenik meg :( Lehet ezt valamivel kenni? Nyilván azt kéne kideríteni, hogy mitől van, de egy kicsit még reménykedem benne, hogy a hidegtől. Tojáson és tejen kívül még mi okozhat bőrtüneteket? / mosószer nem játszik sztem, mert csak az arcán vannak/.

Zita hisztis képe nem semmi! :D

Tegnap délután végre elszabadultam 2 órára bevásárolni, gyakorlatilag kész is vagyok a karácsonnyal, már csak a csomagolás van hátra.
Apa maradt a srácokkal itthon, kértem, hogy menjenek le levegőzni. Kikészítettem minden cuccot persze. Mielőtt hazaértem, telefonáltam, hogy mehetek-e mert mindenhol kikandikáltak az ajándékok a csomagokból, nem akartam, hogy Balázs meglássa. Épp indultak, addig nem akart Balázs lemenni. Vártam kicsit, tébláboltam még az Interspárban, és sikerült úgy hazaérnem, hogy épp a kapuban találkoztunk :evil: Persze valamit meglátott a gyerek, kérdezte, hogy az ott mi??? Gyorsan beslisszoltam, mondtam, hogy semmi érdekeset nem vettem, mindjárt megyek utánuk, aztán megnézhet mindent. Itthon meg törhettem a fejem, hogy mit csináljak. Tudtam, melyik dobozt látta meg / Gergőnek vettem egy ugató-sétáló kutyust/, és végül azt a mesét találtam ki, hogy a karácsonyi vásárban vettem poharakat, és abba pakolták bele, hogy ne törjön össze. Elhitte, ráadásul a dobozra nem is volt kíváncsi ezután már, így nem is nézte meg közelebbről. Huhh, ezt megúsztam.

Mostanában baromi nagy szerencse leselkedik ránk: tegnapelőtt mindkét gyerekem belegyalogolt egy adag kutyatrutyiba, és hogy még pikánsabb legyen a történet, ezután Gergő végig is mászott benne úgy kesztyűsen, overállosan... Tegnap meg Apa lépett bele egy újabb adagba, és a babakocsit is beletolta :evil: Kár, hogy csak én lottózom, de azért bízom benne, hogy mégiscsak jelent valamit, és mindjárt meg is nézem a lottószámokat...

Végül képeket is teszek föl.
Mézeskalács sütés:

Kép
Kép

Néhány üvegmatricánk:
Kép
Kép
Kép
Kép

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Judit, én Babé testápolóval kenem Zita bőrét, nekünk nagyon jó, bár kicsit drága, 3ezer valamennyi, fél literes. Patiában lehet venni.
A tejen és tojáson kívül lehet paradicsom is, ami még elég hamar látszik, de bármi más is...
És csak az arcán van? Mert Zitának a térd-könyök hajlatban is volt, meg elszórva pár folt a testszerte.

Sütöttem ma én is mézeskalácsot, ami inkább puszedli lett, akkorára nőtt. Na mindegy, legalább nem kell vacakolnom a díszítéssel. Amúgy nagyon fini lett.

Tök jók lettek az üvegmatricáid!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Szegény Zita! :(:(:(

Jucc!
Jó ravasz voltál!!!

ayse

Tünde, lehet, hogy a tojásnál is csak a fehérje okoz problémát?

Kecsketejet Tesco-ban és Corában is tudsz venni (Osztrák, bió) ha gondolod lefotózom a dobozát...rá van írva, hogy tehéntej allergiások is fogyaszthatják...

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi, igen, tojásnál csak a fehérje allergizál.
Kecsketejet láttam már én is, csak vhogy nem volt rá gusztusom, brrrr... én utálom a tejet, és eddig ezért nem adtam Zitának se. Tegnap vhogy ihletet kaptam rá. :) Amúgy meg azt olvastam, hogy nagyon erőteljes "kecske" szaga, íze van? Te megkóstoltad?
Amúgy meg a rizstejjel csinálok minden tejes cuccot, ez bevált, nincs semmi mellékíze a sütiknek.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Tünde, úúúúúúútáááááááááááálod a tejet? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Hát milyen ember vagy te?????????? :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: (csak viccelek)

egyébként ne a közérti tejhez hasonlítsad, mert annál valóban nagy a különbség...én kóstoltam a házi kecske tejet is, meg ezt a dobozosat is és nem rossz...szaga sem...kicsit édesebb és zsírosabb, mint a tehéntej... én eddíg a rízstejjel nem mertem főzni, meg sütni, mert félek, hogy rízs íze lesz mindennek... :roll:

Kép

Kép
prüntyi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?