Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Meli:bocs hogy beleszólok.a suttogóban az van,hogy amikor sir a baba ki kell venni az ágyból,de amikor megnyugszik kkor vissza.És leir olyan eseteket-mert ez a nő ott kijárt a családokhoz segiteni-hogy volt amikor 27x,50x,vette ki a babát és tette vissza újra,majd mindig egyre kevesebbszer.Jó kis türelemjáték.
Mondjuk ebben is van nak dolgok amivel nem értek egyet,de nem rossz a könyv,nekem segitett azért sokat.

A másikról csak hallottam,de amiket cory is ir,meg amiket olvastam róla,nem szimpi,bár tény hogy van akinek bejön,bár szerintem ez babafüggő.

Ha van sok időd nézd meg ezt
http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?forumid=50234

én hathetesen szoktattam át a kiságyba,amig velünk aludt nagyon sokszor ébredt fel,utána már csak 1-2x.Azt mondják abban a környezetben tud csak visszaaludni a baba amiben elaludt-cici,cumi,ujja stb..,először úgy láttam ez tényleg igy van,most már nem vagyok biztos benne,mert Ameli ujját szopizva alszik el,de ha néha megébred valamiért akkor csak cicin tud visszaaludni.nem olvasta a könyvet.Sőt,egy időben nappal is visszaszokott arra hogy kellett egy kis cici mielőtt elaludna,csinálta 3 hétig,most megint nem kell.

Na segiteni nem tudtam,de együttérzek Veled.

Bartika:nekem pl.abszolút nem segit a nonstpp cicizés,sőt még rosszabb.tudom ezzel nem értenek egyet,de nekem kell pihi a cicimnek hogy "legyen benne tejcsi"

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Sajnálom, hogy ennyit szenvedtek az altatással. Mi a szerencsések közé tartozunk, mert Istvánka kezdetektől fogva külön szobában alszik. Kevés dologban vagyok ennyire következetes, azt hiszem. Ha éjjel gond van, felkelek, szopizunk, de utána visszateszem az ágyba. Egész egyszerűen azért, mert félek attól, hogy véletlenül ráfekszünk. :oops:

Szép estét,

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok!

Nah jó kis altatás téma. Nálunk sem rózsás a helyzet. Mondjuk nekünk annyi szerencsénk van, h Alex átalukálja az éjszakákat. Kb. 4x ébredtem hozzá, de az is az első 2 hétben volt. Az is jó, h átlagban hamar bealszik, nem kell vele sokat szüttyögni (persze vannak kivételek, mint a tegnapi nap, amikor reggeli után már a gumikalpácsért nyúltam, h aludjon már, délben), de magától nem alszik el. Még 6 hetes kora előtt lazán beájult a szopipárnán, órákat tudott ott aludni. Aztán okosan apja "rászoktatta", h akkor alszik el, ha hurcibáljuk a senekét. Ez ment is egy darabig. Aztán az lett a dilije, h nálam nem volt hajlandó elaludni, ha sétáltam vele, csak az apjánál. Nekem maradt a cicizés napközben. Szó se róla, h 5-10 perc alatt elszunyált, én meg csak betettem az ágyába. De most, h leamortizálta a cicimet (még most is sebes mindkettő), kicsit faxom kivan, h nem alszik el nálam, csak úgy, ha cicizik.
Suttogó szerint, a babának meg kell szeretnie a kiságyát. Alex igenis szereti, legalábbis szerintünk. Ha felébred az ágyában, nagyon ritka, h sír. Ő csak olyan kis nyöszörgős. Ha nem hallanám, h fent van, akkor kurjant egyet, majd figyel, h történik-e valami, stb. Szal, ő remekül elnézelődik az ágyában, taperolja a fejvédőt, mosolyog a mütyürökre, amikor bekeveredtek az ágyába. Szóval semmi jele nincs annak, h háborúznának az ággyal. Akkor mi? Abban lehet igazság, h senki nem tanította meg neki, h az ágyban el is lehet aludni, és nem elalvás után kell benne feküdni. De már hogyan? Tegyem be, sír, vegyem ki, megnyugszik, tegyem be, sír, vegyem ki, stb.? Át lehet még szokatni? Próbáltam már… nem egyszer… de vége az volt, h séta, vagy cici. Amúgy tök jó így is, imádom, így ahogy van, csak tanácstalan vagyok, h hogyan vegyem rá, h elszunyáljon magától. Egy 15 kilós gyerkőcöt, lehet nem bírok cipelni…

Ha van a suttogón kívűl bármi, amiben csak egy értelmes használható van, szóljatok pls!

Kép

Kép
nancsika

Meli!!! Igazad van, ha baja van a babának,akkor nem szabad sírni hagyni!!! De úgy emlékszem ezt a könyv is írta, de mindegy is, magamtól is tudnám. Mi is az elején kezdtük az ágyban alvást, most kellene beszokatni nem lenne ekkora a szám!

Most mi is szenvedünk az éjszakákkal, nagyon sokszor felébred Pötyi, van hogy a kajálás után egy órával. De nem hagytam még soha bőgni éjjel. Mert biztos oka van, ha eddig nem ébredt fel csak enni 3-4 óránként, most meg sűrűbben. Szóval amíg nem tudod kiszűrni, hogy mi a baj, addig türelmesen fel kell kelni hozzá. Nem tudok okosabbat. Majd elmúlik. Pötyi küön szobában alszik, és bolyongok hozzá éjszakánként, de reggel, mikor kinyitja a szemét és rám mosolyog, akkor elfelejtem az egész éjszakát. :) :oops:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Era: szerencsére csak két napig tartott az éjjeli műsor. Most már alszik rendesen, egyszer mindig felkel, de akkor rövid szopi és alszik tovább reggelig.
Hogy tudtátok eltalálni, hogy pont 10 kiló legyen, percenként rátetted a mérlegre?? :lol:

Mariannka: 16. szombat jó lenne nekünk, mert vasárnap vendégségbe megyünk. Ha Nektek is jó, akkor gyertek!!!

Angi: mekkora a lakásotok?? :)

Évi: Dóri nagyon cuki a fürcsis képen (is) :P

Bori: le a kalappal!!
Próbáljatok meg eljönni a talira, annyira kíváncsi vagyok a Ti lányaitokra!!

Anna: azért az megnyugtató, hogy nem betegség miatt volt a hányás!!

Vali: Patrícia meg álmodozós fajta, képes órákig vetkőzni este, közben meg mereng valamin. Dorina szokta kizökkenteni, amikor "nekiront". Amikor Dorina született kicsit önálóbb lett, mert nem volt erőm vele annyit foglalkozni. Majd belejöttök :)

Szelivi: persze titokban én is olvasom őket :D
Nagyon jók a képek, apa tényleg bátor, hogy így tartja picurt! :P

Meli: nem lehet, hogy mégis valami fájdalom(pl.Fül) kelti fel ilyen sűrűn? Főleg, hogy írtad, hogy a betegsége óta van ez.
Nappal tud hosszabban aludni? Próbáltad, hogy együtt alszotok?
Nálunk Dorina volt ilyen sűrűn ébredős (azért nem ennyire), egy jó ideig az ágyunk mellett egy szivacson aludt és átgurultam hozzá éjjel szopiztatni, ha felsírt.
Mi még alváslaborban is voltunk, ott azt tanácsolták, hogy este ne cicin aludjon el, nem baj ha sír, majd leszokik róla.
Szerintetek alkalmaztam???...

Szép csendesen, 1 éves kora körül leszokott erről, egyre kevesebbszer ébredt, majd egyszer csak átaludta az éjszakát.
Úgyhogy VAN REMÉNY!!!!! :D
Ja, és mindig kapott éjjel cicit ilyenkor, mert én nem voltam/vagyok hajlandó járkálni éjjel meg hasonlók.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Délután megvolt a méreckedés, az eredmény: 6330 g és 66 cm. Nem egészen 2 hét alatt 80g-os hízás. Nem vitte túlzásba a lányom :?
A doki nem mondott rá semmit, sőt megdícsérte, hogy milyen jól néz ki :lol: Kicsit idegesít a dolog, de nem parázok rajta nagyon.

Annácska: Megkaptam a mailt, köszi :)

Meli: Sajnálom, hogy ennyit szenvedtek az alvással :( Nem is tudtom, hogy bírsz ilyen nyugodt és türelmes lenni, ha már napok/hetek óta nem tudtál egy jóízűt pihenni. Csak drukkolni tudok, hogy hamar találj valami jó módszert, hoyg te is, és Bogi is tudjon végre egyhuzamban egy jót alukálni :)

Kinga, Pötyi és Dóri baba is nagyon szép nagylány már :)

Boscó: Ügyi Fannika :) Ugye nem lett lázas az oltástól?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Szijjasztok!
Táviratilag :) A babák gyönyörűek :) Mamacka: nagyon szép a meghívó! :) :)

Tali: szuper :) Mi mennénk, valszeg Gergő+Luca+Én felállásban
(Réka csak akkor, ha valaki prezentál még egy 12-13 éves leányzót :lol: )

Gergő belépett a kétfogúak táborába :) És hiába próbálkozom, a baracknál, almánál menőbbek az újságok :D Imádom, amikor vmi papírféléért kepeszt :)

Alvás: én együttalvás párti vagyok :) már két gyerkőm szokott ki gond nélkül a hitvesi ágyból, úgyhogy Gergő is allhat velünk. Ami nagy mázli: Apa is támogatja a dolgot, amíg jut neki is hely :)
Sírni hagyás: az én ismereteim szerint a pici babáknak nincs időérzéke :( az 1-2-3 perc nekik teljes örökkévalóság :( Szal nekem ez vele a bajom. (Másrészt nekem milliószor konfortosabb éjjel 123x szoptatni, mint 10 mp sírást hallgatni)
És ugyan az éjjeli ébredésekre rögvest rávágjuk, hogy biztos kevés a tej... de annak az első jele a pisi-kaki megcsappanása - output csak inputból lesz...
Lehet, hogy fázik vagy épp melege van, vagy kicsi már rá a hálózsák és zavarja a mozgásban (Lucát nem lehetett hálózsákban altatni, mert felébredt arra, hogy beleakad a lába) vagy van vmi tünetszegény betegsége, ami azért az alvásban zavarja, vagy épp vmi új mozgást tanul, vagy... Egy ok ki van zárva: hogy minket akarna bosszantani.
Az elalvásra kicsi korban meg a szopi való - vannak benne nyugtató hatású fehérjék+a szopómozgás endorfintermelést vált ki a babában. És átállnak a nem cicin elalvásra :) De tényleg :D
Segít és hasznos az esti szertartás, a közel hasonló időben fektetés. Ezt az ott ébredjen, ahol elalszik, és visszaalszik hamar dolgot a saját megfigyeléseim nem támasztják alá. Van, hogy elalszik a babakocsiban séta közben, és sírva ébred, és van hogy bealszik a szopiba, lerakom az ágyába és szunyál egy jóízűt, majd jókedvűen nézelődik, hang nélkül.

És különben is, én az orángután-mamákhoz mérem magam: a kis majompalántákaz az anyjuk az elkső 1,5 évben egyáltalán nem teszi le. Ehhez képest tök jó dolgom van :) :) :)

Fűszerek: remélem holnap eljutok ligázni, és megkérdezem Biankát :) Luca főzi/husi vonalon már nagyjából egy koszton volt velem, úgyhogy kb. 8-9 hónaposan kapott fűszerekkel párolt-főzött dolgokat. (Jó, a fekete borsot meg a csilipaprikát hanyagoltam... én amúgy is a sok zöldség/kevés fűszer vonalat képviselem... )

Petra: a helyi Ligánál nem tudnak segíteni? Mindenképp jobb lenne vmi otti dolog, nem egy agyonvegysszerezett ki tudja honnan hozott holmi.
Bori: én is közel lakom a Kondorosihoz, csak másik irányban, mint Cory.

Fogyózó mamák: ilyet leltem :)
http://www.szoptatasportal.hu/node/747
(Mindig somolygok amikor olvasom, hogy majd szopi után jön a kemény fogyókúra, mivelhogy most már 5 éve várandós vagyok vagy szoptatok vagy is :) )

Ennyire futotta ma...[/i]

Borcsa
KépKépKép
borsts

Halihó!

Képzeljétek délután telefonáltak, hogy megkaptuk az engedélyt Jeruzsálemből! Még holnap egyeztetik a magyar papírokat, aztán jegy és már jön is Viki! :lol: :lol: Andrással madarat lehetne fogatni! :lol: :lol:
Ráadásul Angival is jó napunk volt, annyit dumált ma mint még soha! :lol: Annyira édeske volt.

Peti,Pötyi, Dóri, Kingus, és Tündi babák tüneményesek! Tündi baba puszija tisztára mintha Angit látnám! :lol:

Vali: tegnap azért ettem 3-4 kanállal a kukoricás rizsből, és ma semmi gond nem volt, így felbuzdulva most az volt a vacsim. Nagyon remélem, hogy erősödött annyit a pocak, hogy meg se kottyan neki. A karfiolos vacsi már elég rég volt, azért merészkedem. :)

Bosco, Cory: örülök, hogy túl vagytok az oltásokon, és a mérésen!
Még ránk is vár otthon 1 BCG oltás, mert itt nem adják, így azzal kezdünk otthon.

Zitacicu: neked is köszi a kajákat!

Annácska: cím engem is érdekelne, meg ha meg tudnád írni hogy jutok oda a csepeli hévtől nagyon megköszönném. Pesti tömegközlekedés terén kuka vagyok.

Borkadorka: neked is minden elismerésem az ikrekhez, meg persze a nagyokhoz is! :D

Bartika: nem tudom kitől örökölte, mind a kettőnknek kék szeme van, csak Andrásé világosabb, enyém picit sötétebb.. De átlagban az apjára hasonlít jobban. :D
Én úgy gondolom, hogy a lányok is örülnek, hogy itt lehetnek, Ronika most is alig várta, hogy vissza jöjjön az otthoni nyaralásból. Vikinek azért még kell egy kis idő majd, hogy beleszokjon, de eddig mikor itt volt, sose volt semmi gond. Az igazság az, hogy mindíg Ronika volt a problémásabb, ráadásul pont a kamasz kor kellős közepén van.

Meli: sajnos én se tudok neked érdemleges tanácsoot adni. Remélem találtok rá nektek tökéletes megoldást.

Nálunk külön szoba és kiságyazás van, kivéve a délutáni alvást amikor velem cicizve alszik a nagy ágyon. Szerencsére könnyen megszokta, persze nem hagytam sose sírni, én is felvettem-leraktam.. akár 10-szer is ha kellett. Persze simogatással egybekötve. Fürcsi után mi is csak kislámpánál szopizunk, majd büfi, aztán kiságy. Pár percet még nézelődik, és ha jó napja van bele is alszik. Ha nem akkor simivel kezdem, és nagyon ritka, hogy ki is kell vennem.

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Cory: most látom csak :) Nem lehet, hogy túl meleg a fürdővíz??? :) :)
Hízás :) Most már le lehetett építeni őket, hogy mondjuk 2 hónapig rájuk se nézz?

Borcsa
KépKépKép
borsts

Mármint védőnőkre meg ilyenekre...

Borcsa
KépKépKép
borsts

Nah, megbeszéltem apával az altatást. :) Arra jutottunk, h hagyjuk az egészet, marad minden így. Majd egyszer, csak megérti, h aludni azt jelenti, h betesszük az ágyába és alszik. Ha most megérti, h adja ide a kezét, akkor ezt is megfogja érteni. :D (elég könnyen feladtam, nem? :lol: ) Jah, és ma bepróbálkoztam a meseolvasással nála (eddig csak bödönhangária volt), de dettó azt értem el, mint az énekléssel. Kiröhög! :lol: Pluszban a könyvet is kitépi a kezemből, mert Ő akar nekem felolvasni. :lol:

Nah megint borulok. Puszlányos!

Kép

Kép
nancsika

Borcsa: tök nevetséges, de Liza ismét alul múlta önmagát a hízással, de most csak a gyerekorvos látta, aki viszont rá sem kérdezett a súlyára, csak megdögönyözte, hogy milyen jól néz ki, és kifaggatott, miket csinál :)

Vali: látom a te Alizod sem vitte túlzásba a hízást most ;)

Alvás: nem tudom, másnál hogy van, de az én gyerekeimet szabályosan keltegetnem kéne, hogy ébren le tudjam tenni őket, mert bealudtak a szopiba. Liza a mai napig. Ráadásul a 3 gyerekkel ugyanazt csináltam alvásügyileg, és tök mások az alvási/ébredési szokásaik.
A sírni hagyást én 1-2 percre sem tudom megérteni, max ha halaszthatatlan dolgunk van. Pl ha pisilek, és közben elkezd sírni, nem fogom félbeszakítani :)
Én is együtt alváspárti vagyok, a 2 fiú simán kiszokott a kiságyból, pedig úgy vártam, hogy beigazolódjon az a feltevés, hogy SOSEM szoknak ki onnan. Kíváncsi lettem volna, tényleg oda hozzák-e a barátnőiket ;)
Ha már jó könyv, akkor én pl ezt ajánlom alvásügyben:

Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Maminti!
Hát szégyen, hogy színes előkétek van! :D Nem baj, egy kicsivel több Clorox segít a dolgon és nemsokára fehér lesz teljesen! :D

Meli!
Ha éjszaka óránként ébred és szopizik, akkor a tejcsinek csak nőnie kellene. Nekünk vissza kellett emelni az ágyat, mert azt hallottuk, hogy kb a harmadik hónaptól visszafolyhat a gyomorsav és amiatt is ébredhetnek a babák. És amikor le volt engedve az ágy, akkor sűrűn ébredt, mostanában, hogy visszaemeltük, csak néhanapján van ilyen.

Annácska!
Kérek én is privátba pontos talicímet!

Vanillka!
Igen nyálazás, de mindig ad ilyen puszit, ha éppen nagyon boldog és szeretgetni akar valakit. Apa "gyerektartásán" bennem is megállt az ütő, aztán a következőnél fényképeztem. :D

Bartika!
Gyertek máskor is! Aztán legközelebbre már csinálok nasit is! Örülök, hogy a lánykádnak jót tett a kiruccanás! Ha ezen múlik, akkor gyertek minden nap! :D És más is jöhet nyugodtan! Csak előtte kb egy órával szóljatok ide, és rendet rakok!

Cory!
Csak nem összement a gyerek a mosásban? :D

Zitacicu!
Szerintem az csak tévhit, hogy a zöldborsó héjától fáj a gyerek hasa.

Boscó!
Majd én vevő leszek a tejcsidre pár hónap múlva! Bár lehet, hogy addigra sikerül egy kis főzibevalót termelnem.

Cory!
Tényleg durva amiket a könyvről írsz! Ki írta? Egyáltalán látott már gyereket az ilyen?

Meli!
Mi régen kb 10 másodperc sírás után vettük fel a lányt, (ennyi idő kellett, hogy észheztérjek vagy befejezzem amit csinálok), és később már csak ennyit sírt és várta, hogy mikor jön a "személyzet". De utána hangosabban rákezdte.
Egyébként szerintem nem rontottál el semmit.

Mariannka!
Én valahol azt olvastam, hogy az anyukákban ősi ösztön van, és nem tudnak ráfeküdni a gyermekükre. Én ezért vállaltam és akartam, hogy Tündi velünk aludjon az első pár hónapban. És például az első 6 hétben akkor aludt a legjobban, ha én félig ültem és ő a mellkasomon aludt. Ma már képtelen rajtam, vagy akár a kezemben elaludni. Viszont a mai napig imád cicivel a szájában aludni.

Tünde!
Azért csak pár másodpercig tartotta így. Ha ezt a képet a neurológus, meg a gyógytornász látná, biztosan a fejemhez vágnák a diplomájukat! :D

Borsts!
Tényleg, most hogy írod, a Spektrumon volt egy műsor, hogy kb ötéves korukig a gyerekek nem képesek még azt se felfogni, hogy "most" vagy "10 perc múlva". Ezt egy kocka és egy tábla csokival bizonyították!

Petra!
Hűha! Akkor mostantól hivatalosan háromgyermekes anyuka vagy? Gratulálok!

Rólunk: Velünk ma semmi érdekes nem történt! :? A lánykám próbál mászni. Rájöttem, hogy miért nem megy neki: mert közben cumizza az ujját! :D Úgy persze, hogy nem megy! De közben olyan magasra emeli a fenekét, hogy a hátára gurul. Ilyenkor meg csodálkozik.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Most tettem fel a képeket..
Így aludt tegnap a lánykám:
Kép

aztán fél óra múlva már erre mentem be:
Kép
:lol: :lol:

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Cory!
A múltkor itthagytam a férjemre a gyerkőcöt másfél órára, mert elmentem magamnak nadrágot meg ilyesmiket venni. Mielőtt elmentem megkérdezte:
- És ha vécére kell mennem?
- Hát kimész!
- És ha sír közben?
- Miért, szerinted én nem megyek vécére amíg haza ne jössz? :D

Kép
szelivi

Sziasztok :)
Bori :)
Szerintem nagyon hasznos, ha már a kezdetektől nyelvet tanul Anna, ezzel jól meg lehet alapozni a nyelvtanulást :) Bár az baromi nehéz lehet, hogy Zsámbékra kell hordani :( , de majd nemsokára ti is ott fogtok lakni és akkor mát könnyebb lesz :)
A címet elküldtem, remélem el tudtok jönni :)

Évi :)
Dóri minimikulás nagyon cuki :D

Altatás:
Pont ma reggel volt egy pszichológus, aki erről beszélt. Neki is az a véleménye, hogy nem szabad rögtön felkapni a babát ha sír...
Már nem tudom ki írta egyszer, hogy mikor először megy be akkor csak hanggal csitítgat, ha nem hallgat el a baba, akkor simivel és ha még akkor sem akkor veszi fel.
Sajnos segítséget én sem tudok adni, mert extra mázlista vagyok, mindkét gyermekem magától alszik néhány hetes koruk óta :lol:
Azért az első héten talán háromszor volt, hogy a mellkasomon aludt el Peti éjjel :D

Nancsika :)
Ezen a gumikalapácson jót nevettem :D
Peti ma nappal nem volt hajlandó aludni, de vígan elmulatott az ágyában délelőtt, délután már kacagva hancúrozott a takarón alvás helyett :D
Apa nálunk is sétálgatni akart még az elején, de megmondtam, hogy csak abban esetben csinálhatja, ha itthon lesz egész nap és minden altatásnál sétál vele :D Na jó nem vagyok egy szívtelen dög, néha néha sétálgathat ha az jó nekik :)

Tünde :)
Sírni én sem hagynám, ahhoz nem lenne szívem. Még jó, hogy te tapasztalt anyuka lévén tudsz megnyugtatóan reményt adni :D

Borcsa :)
Gyorsan szülök Rékának egy 12-13 éves lányt :D
Privit küldtem :) Gratula a fogacskákhoz :)

Vali :)
Gratula Alíz gyarapodásához :) Apránként ugyan, de jönnek azok a kilók :) Aztán majd később azért fog izgulni, hogy hogyan tartsa meg avonalait :D
Már nem parázom, fejlődik Peti és a többi nem érdekel :D

Cory :)
Azért azt megnéztem volna, hogy a fiúk addig nem szoknak ki az ágyból míg meg nem nősülnek :lol:
Liza sem az ágyadból fog férjhez menni :D Súlyához gratula, centik meg hát... ki így ki úgy méri :roll:

Petra :)
Gratulálok az örökbefogadási papírokhoz :)
Viki már jöv héten kinn lesz, vagy majd csak veletek megy vissza?
Angi táncosnőnek készül? :lol: Nem semmi produkció :)
Privi küldöm :)

Livi :)
Előbb utóbb rájön Tündi is, hogy kell a keze is a kúszáshoz :)
Privi neked is megy :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Jó kis téma van megint! Alvás.....

Martin a kis ágyában alszik éjszaka. Este cicin alszik el és utána kerül be a kiságyba. Ha felébred nem sír, teljesen jól elvan magában. Mindig arra kelek fel, hogy dumál. Napközben, nem alszik a kiságyában. Eddig szintén cicin aludt el, a franciaágy közepén, de egy hete eszik és kiköveteli magának, hogy menjünk a friss levegőre. Ahogy kitolom a kertbe, máris elalszik. Jó móka lesz télen....! Bár egész nap, csak 2-3*20 perceket alszik. Az talán -10 fokban is ki lehet bírni.
Ja, és hajnalban (4-5-6), ha néha fel kell enni, nem csak ő alszik bele a cicizésbe, hanem én is. Arra ébredek, hogy önkiszolgálót játszik. Ilyenkor már , nem rakom vissza a kiságyba. Olyan jó hozzábújni. Igaz, hogy az ágy 3/4-t ő foglaja el a széttárt karjaival. :D . Apával, mi meg osztozunk a negyedén.

Engem is mindenki azzal ijeszget, hogy oda fog szokni. és, hogy reggel is tegyem vissza. Sőt még akkor is tegyem be, ha nem álmos, majd elalszik......, ja, persze.
Lehet, hogy nem jól teszem, de én inkább az ösztöneimre, mint más "tapasztalataira" hallgatok.
Ha, nem jön be akkor lehet, hogy a következő babynél másként csinálom.
De, nekem és szerintem Martinnak is pillanatnylag jó ez az állapot.

Én már lassan idegbajt kapok a családomtól. Mindig ezt, hallom:
- xy, ennyi hónaposan már ezt és azt csinálta (főzelék,gyümölcs, stb.) és én miért nem úgy csinálom. Majd meglátom, hogy .....
Nekem már marhára elegem van abből, miért kellene úgy csinálnom, ahogy mások csinálták.
Szóval, ilyenkor nyelek egy nagyot, majd egész nap bosszankodok. :twisted:
De, végülis úgy csinálok mindent, ahogy nekünk jó, és bevállik és sz@rok a család, részemről ismeretlen XY-jaira.
Bocsi, csak ma megint volt egy ilyen eset és jó kiírni....

A másik, meg ha gondom van elolvasom a babanet levelezéseit vagy kérdezek tőletek és minden kételyem elszáll, hogy valóban "jól csinálom". Sőt, néha kérdeznem sem kell, mert hasonlóak a "problémáink". :D :D :D

Angi!
Mi szívesen megyünk a mini találkára, ha még van kapacitás.

Barti!
Nekünk nagyon bevált a mérleg, csak Martin már nem fér el benne. Ezért, rá szoktuk rakni egy kemény pelenkázó lapot. Igy lenullázzuk, majd mérünk. Neki, kényelmesebb így, mint összehajtogatva :D

Annácska!
Nagyon cuki Peti. Az privit megkaptam. Köszi

Boscó!
Nektek igazi arany halaitok vannak, vagy csak utánzat ( Coi ponyt).
A mieink, csak utánzatok voltak, ezt egy év után tudtam meg, hogy ők, nem a három kívánságos halak. :(
Ezért, nem jöttek be a kívánságaim.... :evil:
Pont apával beszéltük, hogy:
De, jó dolga lesz a kis csajszinak ilyen gyönyörű kertben!!!

Petra!
Igazi balettművész a nagylány. És így aludni :D :D

Tünde!
Martin általában belövi a kerek összegeket :D . 1 hétig volt 10 kg.
Átlagban, minden vasárnap este van a súlymérés, kivéve, ha jön a dokinéni, vagy a védőnéni.
Szerencsések vagytok a 3 nappal. :D

Jó éjt.

Era

KépKép

KépKép
lingelera

Sziasztok!

Era: ettől a jaj mások hogy csinálták, és én is csináljam úgytól én is falnak megyek. Ezügyben jó, hogy a szüleim tojnak az unokákra, mert ezekbe sem szólnak bele. Anyám egyszer próbálkozott, mikor a 3-4 hós Balu 2-szer is szopizott, míg ott voltunk náluk 3 órát, és közölte, hogy ez túl gyakori. Én meg megkérdeztem, hogy őt ez miben akadályozza. Azóta ez sem téma.

cory
Budapest

Sziasztok,

jó rég jártam errefelé, de azért olvasok, ha tudok.
Bence most már irtó gyorsan mászó kisbaba lett, aki mindenhol feláll, szóval gyakorlatilag egész nap figyelnem kell. Pisilni úgy megyek, hogy járókába rakom, erre az egyre tartjuk, nomeg estére a játékokat belehajigálom, amúgy nincs benne, mert szűk neki, mióta mászik ezerrel. (és persze volt úgy, hogy jött velem pisilni, és ott ült előttem :shock: :D
Jön utánam mindenhová, szóval együtt mosogatunk, teregetünk, és minden ilyesmit. :)
Persze a legjobb játék anya papucsa, a video, a kazetták, a növények.... :roll: :wink:
Nagy zabás lett a kölyök, szereti a gyümit, és zöldséget is kap, rizzsel (a krumplit még mindig öklendezi - kivéve a Hipp sütőtök krumplivalt), de ugyanúgy van szopi 3-4 óránként. Két szopi között kapja a gyümit és zöldségeket, mert szabályszerűen kéri, és elég sokat is eszik belőle. A gyümibe mindig teszek Holle kölespelyhet, hogy gabona is legyen az étrendben, nincs ellenvetése. :)

Alvás: asszem nekem is egy következetes dolog volt, amit mindig úgy szerettem volna, ha az ágyában alszik. Ez nem volt probléma sohasem, szeretett az ágyában aludni. Na jó, reggel ébredés után mindig áthoztam a sajátunkba, és ott van a reggeli szopi, aztán együtt alvás, aztán pedig kis hempergés.
Én nagyon rosszul alszom, ha Bence ott szuszog mellettem, folyton őt figyelem, és 1 óra után érzem, ahogy én már teljesen lapjával fekszem, és mindenem meg van merevedve, csak hogy a gyerek jól ki tudjon terülni. :wink: De szerencse, hogy Bence szereti az ágyikóját, jót alszik benne.

Igen, még mindig szopin alszik be, újszülött kora óta, így szokta meg, és lehet, hogy nem jó, de ez van. Én pár napos, és később pár hetes korában örültem, hogy ilyen könnyen elalszik este, nemhogy még ébresszem fel szopi után, hogy újra elaludjon magától. :shock: És nálunk is minden este ugyanúgy zajlik, menetrend van. Szerintem ez a fajta rendszeresség fontos a babáknak, én ha elutazunk is mindent úgy csinálok és nagyjából abban az időben, ahogy szoktunk.

Na jó sokat regéltem.

Tegnap brutál fogzós délután és este volt, szegénykém sírt és sírt, láttam, hogy fájdalmasan, csorgott a nyál a szájából és állandóan rágta a karomat, mindent. Szopi sem kellett, csak szenvedett. Végül este tesóm javaslatára adtunk egy kúpot, hogy legaláb jót aludjon. :cry: Ez volt az első ilyen fájdalmas sírása, órákon át, nem vagyok felkészülve. Mintha tőrt szurkáltak volna a szívembe, olyan rossz volt látni, hogy szenved. Jó lenne, ha jönne valami fog, de egyelőre semmi nyoma, semmi duzzadás, fehéredés, rece.
Anita, nekünk még csak most kezdődik. :roll: :x

No megyek is, puszi, azért pár képet tolok.

Kép Kép Kép Kép
Vendég

Jó reggelt!!!

Mi már negyed hat óta fennt vagyunk, mert Olivér és Natasa is úgy döntött, hogy reggel van.
Bár Natika csak akkor ébredt először :D (azóta persze már aludt egy fél órácskát :lol: )
Azóta már mostam két adag ágyneműt, most szedtem ki a szárítóból, fini, meleg illatos kis ágyneműket :D .Imádom :D

Angi, beférünk még mi is???? :D :D
Bár, nem tudom, hogy jutok el két gyerkőccel, de ha jó idő lesz, akkor talán meg tudom oldani.Csak akkor már nyolckor bennt lennék Pesten.Hánykor lenne a tali nálatok????
Vagy akkor addig Annácskát boldogítom(Te úgyis közel laksz az uram melóhelyéhez :D )(Nem gond???)
Ovis tali címet meg én is kérek(hogy is maradhatnék ki belőle???? :lol: :lol: )
Akkor azt hiszem már petike is lekerülte Natasát hízásban, nálunk hatezerszázharmincat mértek hétfőn, úgyhogy lassan ténye Natika lesz a legkisebb.BabciLili is belehúzott :D

Valami gáz van abillentyűzetemmel, sorra törli ki a betűket, meg nem ír számokat(nem a num lock a gond, azt már megnéztem)
Mindjárt jövök, meg kell csinálnom, így nem lehet írni
vas

Sziasztok!

Eszti, el vagy képedve Bencén, fantasztikusan ügyes baba!! :) Én is pont tegnap nézegettem a lakásban, hogy mit kell majd elpakolni ha elkezd mászni a manó. Bár ez még nálunk odébb van.

Alvástéma: Dominik 6 hetes koráig velünk aludt a nagyágyban, de ébredt óránként, és mi sem aludtunk nyugodtan (én spec elég forgolódós vagyok, attól féltem hogy ráfekszek véletlenül, úgyhogy szinte nem is aludtam - ösztönök ide vagy oda, én nagyon mélyen tudok aludni :( ). Aztán mikor elkezdett igazán ficeregni akkor áttettük a szobájába a kiságyba, és attól a naptól fogva átalussza az éjszakát fél8-tól reggel 6-7-8ig. Mondjuk ehhez hozzájárult az is hogy akkor kezdte el szopni az ujját, így vissza tudta magát altatni, ha felébredt éjjel és nem sírt.Nappa is a kiságyban alszik, ott tud nyugodtan. Szerencsére ezzel nincsen bajunk.

Mondjuk nálunk az is közrejátszott talán, hogy a koraosztályon egyedül volt Dominik, én csak etetni mehettem be, és ott senki nem altatgatta, hanem egyedül kellett elszunyálnia.Bár az 'csak' 5 nap volt..úgyhogy nemtom..

Petra, tök jó a kis balerinás kép :))

Na, felébredt a manóm, később jövök!

faby

Nem vagy, hanem vagyok... :)

faby

na, sikerült visszaállítanom az egész sz*rt

Petra, gratulálok nektek!!!!!!!!!!!!
biztos nagy az öröm :P :P :P :P

Anita, Eszti, annyira édesek az állós lurkók, most már csak a fogacskáknak kell kibújni :D

Bori,Maminti,Petri, jó volt hallani felőletek is :D :D

Era, a 10 kilós mérleges kép kicsit sokkloló nekünk, az "aligvalmiveltöbbminthatkilós" Natasa mellett :D :D :D :D

most megyek megint, mert van egy kis balhém a bababirodalom. hu-val :twisted: :twisted:
vas

Ez az alvás-téma szerencsére kimeríthetetlen. Nem tudom, nálatok hogy van, de az én lányom kb. 2 hetente megváltoztatja az alvási szokásait :) Így kipróbálhatunk minden módszert, persze a sírni hagyáson kívül :) Van olyan, hogy cicin bealszik, van, hogy nem. Ha nem alszik be, akkor ébren tesze be az ágyába, egyik héten elalszik egyedül, másik héten nem. Egyszer csak a babakocsiban hajlandó elaludni, de most éppen ott tartunk, hogy inkább üvölt az álmosságtól, de ha séta közben vagyunk még a szemét se hajlandó becsukni a babakocsiban. Újabban az autóban se, pedig eddig ahogy elindult a verda, már horpasztott is :)
Az esti szertartás nálunk is mindig ugyanaz, és ugyanabban az időben van. Este 7-kor fürcsi, közben nagy játék, szopi, majd alvás. Igényli is ezt a megszokott rendet.
Ami még nagyon ki tud akasztani, az az, mikor valaki közli, hogy mit KELL csinálnom a gyerekemmel. Pl. 6 hósan húst KELL adni a vas miatt. Vagy ha csuklik inni KELL neki adni. Meg KELL sózni a zöldségpüréjét, mert különben ízetlen. Hát nekem senki ne mondja meg, hogy mit KELL, mert attól elönti a sz@r az agyamat... Titeket ez nem akaszt ki? Mert tanácsot lehet adni, aztán vagy megfogadom vagy nem, de mindenképpen meghallgatom, de ha valaki így indít, hogy KELL, akkor már be is csuktam a fülem :twisted:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok :)
Era :)
A párom is mindig azt mondja, hogy az ösztöneimre hallgassak és ne másokra :) Ezzel túl nagy hibát nem lehet elkövetni :D

Eszti :)
Olyan jó olvasni Bencusról :) Annyira cuki, ahogy így álldogálva pakolászik :)

Ildi :)
Nem semmi gyerkőceid vannak, bezzeg Levi még tudott volna aludni :wink: Tetszik neki a suli? Vannak barátai?
Gyertek nyugodtan, 8-ra már itthon vagyok :D Aztán mehetünk együtt is Angihoz :)
Privit küldöm :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Csajok, valamikor nem csinálunk Árkádos bulájt? Kéne ott vennem pár cuccot, meg tán az ikejába is mennem kéne. Höm??? :P
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Lingelera!
Tudod, az még a finomabb változat, hogy "majd meglátod, hogy...", én azt szoktam kapni "ha van egy csepp eszed, akkor így csinálod, különben..."

Cory!
Anyukám szerint egyenesen nem egészséges másfél óránként etetni Tündit. Szerinte tömjem meg, aztán tovább bírja. Csakhogy ugyebár a cicit nem tudom a szájában tartani, ha nem akarja. Meg szegénykém nem liba, hogy a gégéjét simogatva nyeli a kaját!

Az este hajnal egyig óránként ébredt a lánykám, úgyhogy odavettem magam mellé. Így aludt egyszer két órát, meg egyszer hármat, azt hiszem. Most ébren van, és kiabál, hogy nem tud úgy forogni, ahogy szeretne, mert mindkét oldalán takaró van.
És még nem is írtam, hogy tud beszélni. Azt mondja, hogy ággyá, ággyá!

Kép
szelivi

Évi, szerintem nem lehet KELL-ekkel nevelni egy gyereket. Én annyi mindent megfogadtam, hogy majd ez nem lesz, meg az lesz.....a gyerek sorban húzza át minden eddigi elvemet.
Pl. a legújabb, hogy a papucsommal imád játszani. Eddig úgy gondoltam, hogy a papucs koszos, azzal ne játsszon a gyerek. Na most meg már úgy vagyok, hogyha legalább 10 percig az lefoglalja, és addig sem kell izgulnom, hogy épp hova fogja beütni magát, akkor játsszon a papucsommal.... :wink:
Vendég

Annácska!
Privi megérkezett! Köszike!

Esztipeszti!
Árkádos buliban benne vagyok! Kivéve kedden, mert akkor tornázunk.

Kép
szelivi

Eszti!

Igen, én is annyi mindent elterveztem, amit Dóri nem úgy gondol :lol: Milyen naiv voltam :lol: A "KELL"-ektől meg tényleg nyílik a bicska a zsebemben, főleg ha olyan mondja, aki még gyereket se látott közelről :evil: És hülyeségeket beszél...

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Eszti, hú, de a bulikon jár az eszed :lol:
Én mennék, de még k**vára össze kéne szedni magam hogy bemerjek vezetni az Őrs-ig :roll:

Anna, megkaptam a pü.-t, köszi, és az nem gond, hogy veled mennénk ki Angihoz????
Beférünk, ugye :?:

Szóval vettünk egy utazóágyat júniusban a bababirodalom-tól, eztán akkora fos volt az egyik zár szerkezete, hogy aug. végén nem bírtam tovább, visszavittük.Kiküldték a forgalamzóhoz, de azok semmit se csináltak vele, úgy ahogy volt, visszaküldték,mintha megjavították volna.Na, ezt kellett elintézenem.Felhívtam a szervizest, aki azt mondta hogy ennek nincs is semmi baja, tudni kell, hoygan zárjuk össze.Ja, tuti kijön az inhüvelygyuszim, mire én azt összecsuknám.Az uram tudja egyedül. De úgyhoyg fél lábbal az ágyban áll :lol: , meg rátehénkedik.
Úgyhogy kicsit idegesen váltam el a pasitól.Azt mondta, vigyük ki Budaőrsre, aztán 2 hét múlva kap hozzá alkatrészt, aztán kicsréli.Kapja be!
Majd én Budaőrsre futkozok vele.Akkor inkább itt áll, és nem zárjuk össze :evil: :evil:
Ennyi történt ma reggel.
Meg az, hogy Olivértől tegnap elvettem a cumisüveget, mert az agyamra ment, hogy folyik szerteszét belőle a lötty a nyakánál(sz*r avent :evil: ), most a csőrös varázsiataót adtam neki, de állandóan nyávog, hogy ez neki nem kell.Hát, ha majd szomjas lesz, megissza belőle.
Tegnap is megitta fél óra nyávogás után :shock:

Itte gy kép a 3 cukorfalatról, akiből ketten éppen nyávognak :lol: :lol:
Kép
vas

Ildi, tényleg szuperédesek. :)
Pedig Gödöllőről az Örs nagyon eccerű, egyenesen be. :wink:
Vendég

Eszti: tudod, van akinek elvei vannak, másoknak meg gyerekük :D

Livi: a tej tök gyorsan emésztődik, nem véletlen, hogy megéheznek hamar. Igazából az igény szerinti szopinak pont az az egyik nagy előnye, hogy akkor eszik a gyerek ha éhes, és annyit, amennyire éhes. És ezt szokja meg. Nem azért kell enni, mert idő van, és nem úgy, hogy kidurranjunk, mert ki tudja, mikor jutunk megint kajához. Az első egészséges (a dietetikusok szerint a felnőtteknek is sokszor keveset kéne enniük), a második meg egy csomó mindenbe bekavarhat.

cory
Budapest

Gyorsan még a hozzátápiról:
hétvégén kaptunk ajándékba egy olyan hipp bébiételt, ami 6 hónapos kortól való, hogy tejbegríz(teljes tejjel), keksszel.
Olyan hozta, akinek 1 éves múlt a gyereke :shock:
Mondanom se kell, hogy neki adtam a szomszéd kiskölyöknek, aki szintén egy éves körül van.
Egyszer véletlenül Olivérnek ilyet adtam és tiszta piros lett a pofija kétoldalt ,mint egy bohócnak :(

Egyébként a csuklós Natasát a tudalékos emberek már velem is meg akarták itatni teával, meg miután jóllakott, közölte egy PASI, hogy éhes, látszik rajta, adjak neki enni.Ja :evil:
vas

Jó reggelt,

Petra: Hurrááááá :) Tényleg gyorsan megcsinálták azokat a papírokat, nagyon helyes :) Nem csodálom, hogy nagy az öröm :)

Cuki kis combjai vannak a lányodnak :wink: Az a spárgában alvás meg nem semmi :lol:

Borcsa: Gratula Gergőnek a 2. foghoz :) Azért az újságokat próbáld változatosan tálalni neki, nehogy a végén egyhangúnak találja :wink: :lol:

Eszti: Szegény Benyó :( Csúnya fogacska :(
A képek viszont szenzációsak, mint mindig :) Haláli fiad van, nagyon vagesz :)

Ildi: Mit balhézol a bababirodalommal? :shock:

Képzeld, ma reggel Vince EGYEDÜL felkelt a mobil ébresztésére, pedig félig csukva volt nála az ajtó. Igaz, hogy mikor meglátott, visszafeküdt, úgy kellett "kirugdosnom" utána. Megkérdezte, hogy "Anya, ma is kell iskolába menni?" :)
Tegnap úgy jött haza, hogy azt mondta, imádja az iskolát :shock:
Na ezt sosem gondoltam volna a fiamról!
Pedig tegnap összebalhézott egy osztálytársával, aki állítólag nem fért el mellette, és ezért hasba rúgta :shock: Vince cserébe meg fejbevágta. Apja szerint jogos önvédelem volt, és helyes, hogy megvédte magát :) De még ez sem vette el a kedvét, tökre örülök neki :)

Évi: Én rutinosan elengedem a fülem mellett ezeket a KELL-eket. Nehogy már jobban tudják, hogy mi a jó az én gyerekemnek!
Eddig anyám osztotta a jótanácsait, hogy miért nem adok már ezt meg azt a gyereknek, de mióta ő is olvasott pár cikket a szoptatásról, azt mondja, hogy nagyon örül, hogy Aliz még csak tejcit kap.
Én meg annak örülök, hogy nem maradt a begyebesedett 30 éves elveknél, hanem hajlandó volt utánaolvasni a témában.

Livi: Cuki lehet Tündi, ahogy kiabaál :) Mit szeretne, hogy "ággyál" már neki?? :)

Nyűgi van, később jövök. Aliz nagyon nem szereti, ha leülök fórumozni :?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vali, tegnap Leventét alig tudtam hazhozni, nem akart jönni :lol:
Bennt voltak egy polc aljában egy másik kisgyerekkel, utána meg a földön birkóztak :lol: (cipő nélkül)
Aztán Oli is levetette a szandiját, alig bírtam őket összeszedni. :D

A bunyó se semmi :shock:
De legalább nem elveszett gyerek, megvédte magát.

Bababirodalmat már feljebb leírtam, de még próbálom őket elérni, hogy akkor mi a fenének írták rá a jótállásra, hogy javították, mikor hozzá se nyúltak :shock:
(de csak az üzenetrögzítőjük kapcsol be :? )
vas

Beleszólás: na én már mostanra elértem, hogy senki nem mer igazán beleszólni a családunk dolgaiba, ez vonatkozik a baba nevelésre/etetésre.
Patríciánál még minden szart kipróbáltunk, mert azt hittük tök jó tanácsokat kapunk.Ebből lett egy fél évig ordító, nem szopó, allergiás, beteges kisgyerekünk.
Dorinánál már résen voltunk és megmondtuk, hogy aki erőszakoskodik velünk,azt mellőzni fogjuk.
Bettusnál már mindenki csak elégedetten mosolyog.
Simán váltottunk kétszer is gyerekorvost, mert nem tetszett.

Ne idegeskedjen senki, ha kapja a "jó" tanácsokat, nem éri meg.

Évi: pont ezért nem lehet minden gyerekre érvényes tanácsot adni pl. elaltatással kapcsolatban sem. Minden gyerek más, ráadásul egy gyerek is folyton változik.

Bettina a délelőtti alvásnál van hogy beteszem a kiságyba és nézelődés közben elalszik, de most pl szopi után betettem, sírni kezdett, vissza cicire és végül harmadik próbálkozásra aludt el.

Patrícia 1,5 éves kora óta nem alszik nappal, az óvodában is képes volt 2 órán keresztül a párnával játszani, mint aludni. Viszont világáletében este 8-tól alszik reggel 7-8ig.

Na megyek ebédet főzni (zacskós tortellini :) )

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Eszti: nem semmi az ügyesen mászó és álló Bence. :lol: Én mostanában azt érzem, hogy Istvánka nagyon messze van még ettől.

Vali: helyes a jogos önvédelem :lol:

Vas: én tegnap a nike-ra akadtam ki ennyire. Keresztlányomnak vettünk egy táskát, aminek az első nap leszakadt a füle. Nem cserélték ki, hanem elküldik javíttatni. :evil: Hogy magyarázzam meg egy ötödikes kislánynak, hogy most két hétig még a dedós táskája marad?

Tünde: jövő hétvégén anyóséknál is lesz szülinapozás, de még nem tudom, hogy melyik nap. Felhívlak majd, ha tudom.

Cory: nagyon jópofa a három gyerek együtt. :lol:

A KELL-eket én is ismerem. De a legelején megbeszéltem a családokkal, hogy nem igazán érdekelnek az okosságok. Akkor nem voltam túlzottan népszerű, de legalább most nyugalom van.

Holnap megyünk nyaralni négy napra. Hurrá. :lol:

Sziasztok,

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Hello!

Aki jönne a talira és még nem írtam neki, az dobjon már egy pü-t nekem, hogy megírjam a címet!
Petra,
nagyon cuki Angi! Az én lányom is ilyen kis tornász, ő állandóan angolspárgát nyom. Gratula az örökbefogadáshoz!
Évi,
köszi a tornás infókat! Én is szertnék elmenni Lidivel. Ugye akkor is lehet, ha nem ott szült az ember lánya?
Ildi,
nagyon helyesek a gyerkőcök!!!
Eszti,
a papuccsal játszás és a pisi együtt, nagyon ismerős. :) Jók a képek! Lidi is megy mindenhová, néha úgy el tud bújni, hogy alig találom meg. :) A fogacskát nagyon sajnálom. :(

Alvás: Évivel értek egyet, hogy változik az elalvási szokás. Lidi is 7-kor pancsizik, majd kaja és nem mindig van rögtön alvás, mert néha meg akarja várni az apját. A cicin elalvás nálunk csak éjjel megy. Én is bízom benne, hogy egyszer majd megszűnnek ezek az ébredések is.
Lidi mostanában egyre többet dumál. Most az megy, hogy "na" meg az hogy "ide". :)
angi79

Ildi: úgy látszik Mo-on ez a garancia dolog sem működik normálisan, lassan már semmi sem... :(
Mi lépünk Svédbe :wink:

Mariannka: de jó lenne, ha vasárnap szülinapoznátok és szombaton meg el tudnátok jönni. Nekünk mindegy hogy milyen időpontban jönnétek.

Angi: nem tudok privit küldeni, de a tiéd magkaptam, köszi!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

ooooooööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó
vas

Évi!!! Micsoda kis balerinád van!!! :D

Na az okos beszólásoktól én is a falra mászok. Nekem a legnagyobb bajom a saját anyámmal van. Mivel aránylag jó a viszonyunk és egyéb dolgokban rettenetesen lehet rá számítani, így nem nagyon akarok vele drasztikusan összeveszni, de néha így is muszáj felemelni vele a hangom. Tegnap is sikerült vele egy sort kiabálnom. :(

Angi!!! MOst jöttem rá, hogy a 16.-a az szombat, így megkérem a kis férjemet, hogy vigyen el és majd értünk is jön. Valaki még befér!!! Kit vigyünk??? Lassan tényleg jó páran leszünk!!! Tényleg mekkora a lakásotok??? :D

Csajok!!! A BABA magazin kuponjai között van most akciósan egy ABC hinta, amit 6 hónapos kortól már lehet használni. MOst így akciósan 7000 fori. Szerintetek jó dolog? Én azt vettem észre, hogy Pötyinek tetszik a dolog (eddig úgy hintáztunk, hogy ő kenguruban rámszerelve utazott és én hintáztam vele). Van valakinek ilyen??? Tényleg lehet bele tenni babát aki még mondjuk nem ül? Bár reménykedem, hogy 6 hónapos korára már Pötyi is ülni fog. :)

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika,
16-án osztálytalim van vidéken. :D
A miniitali 21-én van!!! A lakás elég nagy, nyugi!
Tünde,
miért nem megy a pü?
angi79

Borcsa, Cory!
Akár találkozhatnánk is! Senkit sem ismerek a környéken.

Vali, Ildi!
Hajrá elsősök!!! Azt hiszem "elsős" témában is lesz mit megbeszélnünk az év során. :lol:

Lányok!
Tanácsra illetve megnyugtatásra lenne szükségem. Eszternek a negatív csípőszűrés és uh ellenére combredő + fenékredő asszimetria alakult ki, ami ugyebár a csípőficam egyik szembetűnő jele. Látta már a gyerekorvosunk, be is utalt ortopédiai kivizsgálásra, csak még oda nem jutottunk el.
Addig is, nincs valakinek tapasztalata (akár a nagyobb gyerekeknél) ezen a téren? Ha kiderül, hogy csípőficam, vagy valamilyen csípőelégtelenség, lehet még ennyi idősen is segíteni rajta :?:

És akkor jöjjenek a képek:
Kép
Kép
Kép Luca
Kép Luca
Kép Eszter
Kép Eszter
Kép
Kép
Kép

Bori

Kép
borkadorka

Ildi :)
Ne hagyd magad utazóágy ügyileg!
A gyerkőcök nagyon helyesek :D Örülök, hogy Levinek tetszik a suli :)
Írtam is, hogy elviszlek titeket Angihoz :lol: Annamari ülése az autóban van, így csak Natié kell és indulhat is a csipet-csapat :lol:
Ezt az öööööööööóóóóóóó-t nem értem :lol: Oli te vagy az???

Évi :)
Ezeket a KELL-eket Annamarinál "betartottam", de most kerek-perec kijelentettem, hogy senki, semmibe ne szóljon bele! Aki jobban tudja mint én, hogy mi kell a gyerekemnek, az szüljön magának egyet és tartson bemutatót :evil:
A kedvencem, mikor a kishugom oktat ki nevelés terén :twisted: Ne ettől az agyam eldobom!

Vali :)
Jó, hogy tetszik Vininek a suli :)
Néhány hét és levívják ezeket a meccseket és kialakul a kis közösségük :) Nyugi :D

Tünde :)
Nálunk sem alszik Annamari délutánonként 2,5 éves kora óta. Sok mindent próbáltam, de a végén feladtam. Az oviban volt, hogy 2 órán át próbálták altatni siker nélkül :lol: Viszont ő is este 8-kor már hulla és megy aludni, reggel meg ő kelti a családot, tegnap 3/4-6-kor :shock:

Mariann :)
Jó pihenést nektek :) Hová mentek?

Bartika :)
Nem tudom mennyire jó a hinta, nálunk Peti magát hintáztatja az ülésében :lol:

annácska

Nagyon édesek a csajok :D
Ne gondolj mindjárt a legrosszabbra. Szerintem nézesd meg egy gyógytornásszal vagy a Karolina úton van az Orthopéd Klinika, ott jó szakemberek vannak :)
Lehet, hogy egy kicsit tornásztatni kell, de nem hiszem hogy negatív eredményt után ennyire elnéztek volna valamit :)

Ma megyünk egy kicsit sétálni :)

annácska

Még csak annyit, hogy egy dokinak a véleményére ne adjál!
Annamarit annó már előjegyezték csípőműtétre, és a vicc az egészban, hogy most 7 évvel később a múlt héten ugyan az a doki mondta, hogy tökéletes a csípője :lol:
Jót mulattam magamban, de azért elkeserít, hogy mennyire nem tudják sokszor a dolgukat :(
Gyógytornásszal nézesd meg előbb. Nem tudom, hogy a XI. kerületben van-e jó, de utána nézek :)

annácska

Basszus, de béna vagyok!!!!!! Akkor mi van 16-án? Valami miatt az is rémlik?! Hát hiába, a kialvatlanság. :(

Azért gondoltam hogy hétvége, mert azt hittem Anitáék is szombattól szombatig vannak Zalakaroson. Vagy nem???
Na mindegy, akkor marad a BKV. :(

Annácska!!! Hát így könnyűűűűűűűűűű!!! :) Kettő az egyben, mi??? :) Azt azért nagyon megnézném, ahogy Peti baba altatja magát!!! :)

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Tünde:szerettem volna Neked irni pü-t,de a rndszer nem engedi.
Ha nem nagyon titkos az email cimed akkor nem küldenéd el nekem?Az enyém a profilomban van.

KépKép

KépKép
pilchard

Szerintetek a 4 hónapos lányomnál lehet a fogzás miatt "siróroham"?már úgy értem hogy annyira sir,és nem tudom mitől,minden egyéb kizárva(éhség,pelus,stb),marad a hasa vagy a foga,de mindig rámondjuk hogy ahasa de mi van ha nem is az miatt?És egyre többször ébred éjszakánként,de visitva! :shock:
Amúgy viszont vigyorog,meg minden ok,csak időnként mint a sakál úgy sir.
Van akinek elkezdődött ebben a korban?

KépKép

KépKép
pilchard

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?