Új privát üzeneted érkezett!

Hahó!

Tücsök, mi meg Krétán voltunk, Chania mellett laktunk egy villában, amit interneten találtunk, ez a címe:
http://www.holiday-rentals.com/Greece/h ... p57819.htm
MOndjuk ez egy kicsit drága volt, de az olcsóbbakban már nem volt hely. :(

Amúgy tényleg nagy élmény volt ez a nyaralás, nem csak a gyerekeknek, hanem nekünk is. Igaz, ezer fok volt (na jó, lehet, hogy csak negyven, mindenesetre az itthoni meleg kellemesen hűvösnek tűnik most :lol: ), de a házban minden kő volt, és így még a légkondi sem kellett, olyan kellemes volt benne a hőmérséklet. Odakint meg a víz csillapította a hőséget.

A mi napirendünk olyan volt, hogy délelőtt a saját medencénkben pancsoltunk 8) :lol: , gyors ebéd után vagy bepattantunk a kocsikba (béreltünk hármat), és elautóztunk vhova, amíg a gyerekek aludtak a kocsiban, vagy otthon raktuk le a gyerekeket, addig mi meg beszélgettünk, játszottunk, ejtőztünk, és csak délután 5 körül indultunk a partra. A tenger gyönyörű volt, mondjuk pont a hozzánk legközelebbi strand nem volt vmi hangulatos, de máshol nagyon szép volt!!! Tiszta, zöld vizű, az egyik helyen rózsaszín homokkal, sekély, lassan mélyülő, szóval csodaszép!
A táj viszont marha kopár, egy nagy szikla ez az egész Kréta, én nem ilyenre számítottam. Még nem jártam Görögországban, úgyhogy olyannak képzeltem, mint a prospektusokban: gyönyörű fehér házak, kék ablakkerettel, fehér homok, kék ég stb. A valóságban viszont elég csúnyák az épületek, beton kockaházak, egy csomó félbehagyott állapotban, minden eléggé lepattant. Szóval elsőre ledöbbentem, olyan Bulgária-fíling volt (bocsi a bolgároktól :oops: ), de annyira jó hangulata volt az egésznek, tényleg ahogy a legocsmányabb betontömbből pár helyes asztalkával, cserép virággal egy jó kis tavernát varázsolnak, hogy nagyon hamar belopta magát a szívembe ez a világ.

Ja, a repülést túléltük :lol: :lol: :lol: , odafele aludt Marci (ami nem csoda a hajnali indulás miatt), visszafelé egy kicsit szórakoztatni kellett, de nem volt vészes. Én meg gyorsan felhörpintettem a vörösbort, amit kértem, és úgy már nem rettegtem annyira... :oops: :lol:

Na, megyek, elég ennyi az élméynekből.

Tamesz, persze, kölcsönadjuk a hátihordozót, mikor tudtok érte jönni?

Timurr, hideg a víz a Balatonon??? :shock: Nem is gondoltam volna! Azt hittem az ripsz-ropsz felmelegszik!

Brigi, nagyon aranyosak a fiúk, ahogy pancsolnak! Hogy egy lavór víznek is mennyire tudnak örülni!!! :D

Na, jó éjt!

Juc

Kép
juc14

Na, azért teszek fel még néhány képet: :D

Pancsolás a kismedencében:

Kép

Ilyen szép sziklás helyen is voltunk:

Kép

Néhány strand megközelíthetetlen volt:

Kép

Ez Chania belvárosa, nagyon szép, olyan Velence-szerű, csak piciben:

Kép

Ilyen sikátorok vannak benne:

Kép

Juc

Kép
juc14

Jóreggelt!
Juc,
nagyon állatok a képek, gyönyörű helyeken jártatok, bevallom Görögorszgban még én sem voltam, de talán jövőre elmegyünk, ha anyagilag bírjuk a két kölökkel.
Hátihordozót most hétvégén szeretnénk elkérni ha lehet, mert pénteken este húzunk haza és vasárnap jövünk, majd két hét múlva megyünk megint haza, akkor vissza is adnánk, mert júli 7-8-9-én megyünk Plitvicére.
Tervezünk még egy merényletet Marcink ellen, apával lemennénk Dubrovnikig egy hétvégére, és addig kihívnánk anyósomékat AMrcira vigyázni, mert mostanában nem bírja a hosszú utat, és az már elég messze van, na meg egy kicsit kettesben is lehetnénk, most keresek szállást, remélem találok valahol a környékén!

Szép napot, megyek rendet rakok, és főzök, amíg nincs 40 fok!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz, pénteken nagyon későn jöttök? Vagy be tudnátok még akkor ugrani a hordozóért? Mert lehet, hogy hétvégén megyünk Győrbe anyukámékhoz, és akkor szombat-vasárnap nem lezsünk itthon. Még nem tuti, úgyhogy majd küldök sms-t.

Most csak annyi, mert Marci lefoigja a kezemet...

Juc

Kép
juc14

Juc,
köszi szépen a lehetőséget előre is, nem megyünk nagoyn későn, ha minden igaz, akkor 7-8 körül szeretnénk pesten lenni, vagyis Nektek az már lehet, hogy késő?
Még addig beszélünk, apának hogy alakul a hete, ma nagyon nem volt kedve doglozni menni, meg is értem egy éve nem volt szabin és ez az egy hét marha rövid volt, és az augusztusi két hét meg még nagyon messze van! Öcsémék csináják jól, ő minden évbern egy hónapot kivesz és annyi idő alatt már tud pihenni is, így szakaszokban nem nagyon lehet.
Na megyek, mert mindjárt kész a tészta a salihoz és Marcit is viszen bundizni!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Juc
nagyon jók a képek nyugodtan rakj ám még fel,imádom nézni őket :D

Balcsi:hát nem tom lehet az én érékrlőm romlott el,de amint beledugtam a lábam kiis jöttünk én kb. 22 fokosnak érzkeltem,persze délutánra biztos melegebb volt,dementünk a biztosra akkor már

Tamesz
Mi a San Marino hotelbaleszünk,remélem az is jó lesz,de ha arra járunk elhozzuk a rudikat. :D
Köszi a válszokat,hát szerintem majd akkor nyugszunk meg amikor leszálltunk a kompról.
Biztos már nagy a pocid,épp néztem a centit,úgy megy az idő,már 23 hét :D

Mivel szok Marci fglalatoskodni az utak alatt?

Brigi
annyira édesek a srácok,és nagyon hasonlítanak mint két tojás,csak zegyik kisebb másik nagyobb :D

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Tamesz, jó a 7-8, persze, Marci továbbra is későn fekszik, korán kel... :? :? Még nem állt egészen vissza a krétai időszámításról (+1 óra), úgyhogy ma is 5 körül kelt... :shock: :lol:

Jaj, ma jön du. a doktornéni, és ha minden igaz, beadja a 15 hós oltást, segítség!!! :shock: Én is úgy parázok, mint Timka...

Köszi a képdicséreteket, már most hiányzik a jó kis tengerpart... :( :( :(

Fanka, Eveka, nálunk is rohadt meleg van a lakásban, na, most irigykedem a kertes házasokra :lol: :lol: :? , mert elég nehezen viselhető a 27-28 fok idebent... Ma Marcinak is berendeztem egy kis strandot, de bent, nem a körfolyosón, mert én közben pakolásztam, teregettem, konyháztam... Szóval így nézett ki... Persze utána felmosás, pokrócszárítás... :lol:

Kép

Juc

Kép
juc14

Nálunk konkrétan 31 fok van bent, Panni így pancsolt ma (is) az erkélyen:

Kép

Tamesz, Juc
Nagyon szuperek a képek, biztos jó lehetett a nyaralás mindkettőtöknek!! Én is alig várom már!
Juc
Holnap, vagy holnap után délután nekünk jó a Millenáris, még hívlak ez ügyben

KépKép
fanka

Juc, Tamesz
nagyon szuperek a képek! Olyan szép helyeken jártatok! Én is kezdem tervezgetni a nyaralást, talán augusztus közepére Marci is megérik rá :). Csak azt nem döntöttem el, hogy tengerpart, vagy Balaton.

Tegnap mi is voltunk strandolni, először hármasban :)! Velencére ugrottunk le, de csak délután 5-kor. Marci nagyon boldog volt, öröm volt nézni. El is döntöttem, hogy ha meleg lesz és hétvégné nem utazunk haza, mindig leugrunk vagy a Balcsira vagy Velencére. Hatalmas tömeg volt, de Marci így vígan nézelődhetett. Egy "beülős" úszógumiban volt és egész hamar sikerült belecsempészni.
Nem tudjátok, hogy hol van olyan sekély homokos part akár a Balatonon, akár a Velencei tónál, ahol a kicsik is a saját lábukon rohangálhatnak a vízben?
Ja, Marci persze tiszta kiütés, de jókedvű. Csak most már végképp nem tudom, hogy mitől. Lehet még a háromnapos láz utáni kiütés, már lehet a 15 hós oltástól is, de lehet a naptól vagy a Velencei tó vizétől is.
Ti hogy álltok az evéssel? Marci kb. egy hete nem eszik semmi szilárdat, csak gyümölcslevet iszik és szopik. Még gyümölcsöt sem eszik. A maximum kajamennyiség 5 teáskanál főzelék/nap :(.

Andi,
örülök, hogy végül nem lett baj. Sajnálom az izgalmakat.

Beizzítottam a légkondit. Most már akkor is megy, ha Marci a nappaliban van. Már délelőtt iszonyú hőség volt bent.

Szép napot Nektek!

Eveka

Kép
eveka

SZiasztok!
Juc,
köszi az infót, akkor vsz. pénteken este arra megyünk! Nagyon jó a benti pancsis kép!!!

Fanka,
nekünk is ilyen csónakunk van, csak zöld, MArci ma abból pancsizik kint, mert nem merem levinni a medencébe, ugyanis délelőtt fosizott kétszer, és ciki lenne a háziaknak a most kipucolt medencéjét összefosizni!:D Bár ők nagyon hívnak!!!

Timurr,
ne izguljon apátok a komp miatt, a német luxuskocsiknak sem lett semmi baja, milyen autótok lett, amit ennyire félt? amikor nekem volt új az autóm, az első karcoláskor az egyik sárvédőn megsírattam, mert egy barom belémparkolt az árkádba, persze betétlapot nem adott, és le is lépett, de már meg sem kottyan, mert pesten óhatatlan a "hatalamas" parkolókban.
Jó időt nektek, biztosan jó lesz az a szálloda is, mi is néztük azt, de nem tudták megmondani, hogy van-e benne légkondi és én meg anélkül nem vállaltam, ezért választottuk a másik szállodát, mert abban tuttira írták és adtak etetőszéket is, meg gyerekágyat is, szóval nekem ezek voltak fontosak.

Eveka,
jó tervezést augusztusra, szerintem a gyerekeknek mindegy, csak homokzoni lehessen meg vízben pancsizni. Mi 20 évig Zamárdiban nyaraltunk apuék gyári üdülőjében, és ott fincsi kicsi víz van a partközelben, és sokat kell begyalogolni, hogy úszni lehessen.
Kiütésekhez gyógyulást.

Evés: Marci rengeteget eszi mostanában, a nyaraláskor is napi két üveg bébkaját betermelt, plussz, banán, túrórudi, puding, gyümi, levek, víz, ja és az új sláger a chocapic golyó, meg van ért őrülve, ugyanis a reggeliből neki ez tetszett legjobban és most itthonra is kellett venni, persze tej nélkül ropogtatja.

Légkondi, kertesház,
nálunk otthon nincs légkondi, mondjuk tavaly nyáron gondoltuk beruházni, de végül nem volt annyira meleg nyár, idén meg alig leszünk otthon. A földszint az jó, mert ott kő van és nem melegszik át, de az emelet meleg, és aludni csak tárva nyitott ablakokkal kis huzatban lehet. Szerencsére ott nálunk esténéként kicsit fúj a szél!

Ma annyira tehetséges vagyok, hogy a zöldségaprítás közben Marcit nélztem a teraszon és levágtam az egy darabot a nagyujjamból, már másfél órája volt, de még mindig átvérzik néha, szóval béna vagyok ma!

Íme a kukacos pancsisunk a teraszon: Kép

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Jó estét!

Jelentem, megkaptuk a 15 hós oltást, Marci nagyon hős kisegér volt, csak a dokinéni érkezésétől kezdve üvöltött pár percet, de a vizsgálat meg az oltási előkészületek alatt elhallgatott, és érdeklődve figyelte, hogy szúrja meg a dokinéni... :shock: Ki érti ezt??? :shock: :lol:

Fanka, Tamesz, szuperek a pancsis képek!

Eveka, jó lehetett a strandolás! Nagyon bátor ez a Marci, hogy hajlandó volt úszógumiba ülni! A miénket nem lehetett beletuszkolni a nyaralás alatt, úgyhogy mi használtuk a beülős úszógumiját. :lol: Így:

Kép

Tamesz, remélem, már nem vérzik a sebed! Legalább finom volt a leves vagy sali az ujjdarabokkal??? :lol: :lol:

Evés: a nagy melegben Marci sem egy zabagép, bár a mai főztömet nagyon csípte, de különben csak gyümölcs, gyümölcs, gyümölcs... Persze örülök, hogy legalább ilyen egészségesen eszik, csak azoktól meg olyan hígakat kakil... :lol: :? Este nem hajlandó meginni a tápot, gondolom, a meleg miatt. Reggel, amikor még nincs olyan nagy meleg (5-kor ugye :lol: ), akkor megissza. Viszont nagy bánatomra napközben rástrartolt az almalére, a vizet meg kiköpi... :(

LÉgkondi: nálunk sincsen, én kicsit ódzkodom tőle, nem szeretem, bár az autóba jó lenne, mert nekünk ott sincs, és azért ott tud 50 fok is lenni... :? A lakásban az ablakok tárva-nyitva, bár az utcai rész elég zajos, ezért Marciét estére becsukom. De lehet, hogy azt is ki kell nyitni, ha így folytatódik. Ja, meg bejönnek a szúnyogok, az még a gáz. Én különben elég jól bírom a hőséget, inkább ez, minthogy vacogjak, de hogy egész nap szabályosan ömlik rólam a víz, az már kicsit zavar... :?

Na, jó éjt, ma végre újra a férjem altatta el Marcit, addig énekelte neki, hogy "én elmentem a vásárba fél pénzzel", amíg ki nem dőlt... :lol: :lol:

Juc

Kép
juc14

sziasztok

annyira édesek a kis pancsisok :D Maja nagy medencébe fürdik velem így azt nem igen tudom lefotózni

Eveka
Siófokon volt ilyen pancsis rész,de lehet mivel most mnagasabb a vízállás nincs :roll:
Maja is tiszta pötty az arca,nyaka.
Ma eszméletlenül dilis volt,korán kelt reggel,aztán korán aludt és 4-5 fele annyira kezelhetetlen volt.... :?
Napról napra melkegebb van és nagyon unom már.
És ő sem eszik szinte semmit ma vagy két litert meg ivott azon kívül két kanál kaja amit beletudok különböző cselek által nyomni.Az a szerencse hogy az esti tejecskéjét amibe rakok pépet meg a hajnali tápszert megeszi.Napközbe barack,fél danonino,egy falat ebből,egy abból. :?
Nagyon jó,ogy még szopizik Marci,én is néha úgy szopztatnák :D :cry:

Tamesz
ha a régi autónk lenne azt is féltenénk,de az újjat meg pláne,megmutizom a drágát :D

Van klíma a szállodába elvileg,3 fokozatból áll és mi a klímásat választottuk úgyhogy remélem az is lesz,utazóágyunk van,de az etetőszéket nem bánnám,ha lenne,mert a kisasszony ha akár két napig nem ül bele utána iszonyat hisztit vág. :roll:

Dejó,hogy ennyit eszik Marci,Maja a hőfokkal egyenes arányba csökkenti a kaja mennyxiséget.

Nincs nagy bevásárló központ ,bolt Lopáron ügye?

Klíma,családi
az autóba van és rábeszéltem apát ,hogy használjuk is :)

Itthon nincs .bár családiba lakunk,napról napra nő a hő és már 31 fok van idebent.Kínlódunk nagyon,Majával 5 felé már semmit sem lehetett csinálni,kimentünk pancsizni az kicsit lehűtötte ,de eszméletlen,hogy alig 3 hete fűtőttünk.

Jó éjt

Timurr Kép

Ő volna a mi egy hetes autónk :D

Kép

Így alszom én
Vendég

Sziasztok!

Jelentem, kifolyt a szemem, míg végigolvastam azelmúlt pár nap termését. A szóköz billentyű még mindig rossz, úgyhogy bocs előre isazegybeírtszavakért!!!

Juc,Tamesz
Nagyon szuperek a képek! és mindkét Marci nagyon édes!!!
Én még Görögországan és Horvátországban sem jártam, úgyhogy nagyon levagyok maradva! Bár Ciprus görög részén már jártunk, és nekem is kicsit furcsa volt a kopár, kopott filling,de hamar megszoktam. Nem úgy a kaját, az nekem nagyon nem ízlett,úgyhogy egy darabig görög részre nem akarok menni.

Nálunk még semmi konkrét dolog nincs hogy mikor, hova?
Én már szemezgetek Djerbával meg a Plitviciei tavakkal, de egyenlőre nézelődés szintjén vagyok.
A hosszúkocsikázósutat nem nagyon tudjuk bevállalni Fanni miatt. Bár, ha éjszaka megyünk, akkor alszik....

Látom mindenkinél ezerrel lubickolnakotthoni medencékben a gyerkőcök.
A képen látott kis medencét ott hagytuk szüleimnél, és most jhétvégén kaptunk sógórnőméktől utólagos gyereknapra egy másikat. Ezt majd holnap megpróbálom felállítani a teraszon, de még valami napernyőfélét is bekellene szerezni. Egyenőre mi a nagy melegben a fenti fürdőszobában pancsiztunk a délialvás alvás után.

Evaka, Fanni se akar semmit enni, csak a cici és a víz. Eddig ette a paradicsomot, epret, mostmár az se kell neki.
HOlnap összedobok neki valami jó kis sajtos tésztát mert azt imádja turkálni, hátha azt megeszi....
Amúgy azt vettem észre Fannin, hogy már nem olyan "husi". Lehet hogy az én szemem csal, de mintha nyúlt volna egy kicsit, mindenesetre a pocija már kisebb.

Mi hétvégén Gyulán voltunk férjem szüleinélés nagyon jól éreztük magunkat attól eltekintve, hogy rohadt meleg volt. Szegény kicsilány is izzadt állandóan, pedig egy szál ruci volt rajta és többnyire pelenka nélkül flangált. Persze így ide-oda pisilt-kakilt, de utólag mindig megmutatta. Sőt ma este itthon már előre nyögött és fogta a punciját, de mire odaértem a bilivel már az ágyon volt a pisi. De mindenképpen jó jelnek tartom, hogy előbbvagy utóbb jelez valahogy.Nálatok hogy áll a bilire, szobatisztaságra szoktatás? Anyukám mindig nyaggat ezzel, mert annakidején mi már ilyen idősen szobatiszták voltunk…de én nem akarom erőltetni.
Visszatérve a hétvégére Fanni remekül érezte magát a nagyszülőknél, és ők is élvezték az unokájukat, no és én is hogy egy kicsitf elszabadultam. Fanni tök jól elvolt velük, de ha bementem hozzájuk Fanni egybőll etámadott és nyavajgott utánam.
Jó lenne ha gyakrabban találkozna a nagyszülőkkel, de mindkettőnk szüleihez mocsok hosszú az út, ők pedig nem nagyon tudnak jönni mert dolgoznak.

Na jó hosszú lettem, bocs.
Megyek aludni a normális hőmérsékletűre lehűtött szobába, mert mi biza a hálószobában és a gyerekszobába beszereltettük a légkondit.

Jóéjt!

Timka

Kép
Kép
timka76

Jóreggelt!

Juc,
apa 4-szer erevett a tésztasaliból, lehet, hogy akkor érdemes volt beleaprítanom az ujjamat???:D
Ügyes volt Marci az oltásnál, remélem nem lesz nálatok sem semmi mellékhatása.
NAgyon jó sz úszógumis kép, "sokat kíbírt" látom!!!:D
Én sem vagyok légkondi párti, de itt tegnap este 7-kor még 38 fok volt kinn, így be kellett kapcsolni, illetve este rávattem apát,hogy végre próbáljuk ki a háziak kerti nagymedencéjét, és hát valami eszméletlen jól esett, lehet benne úszni, kellemesen hideg, olyan jól lehültünk és olyan jó volt úszni is egy kicsit. Marcinak is tetszett, így ma már napközben is le merem vinni, csak egyedül azért veszélyesebb, mert elég mély, van ahol nekem sem ér le a lábam, ő pedig nem tud úszni!

Timka,
Örülök, hogy jól sikerült a hétvége, a mi nagyszülőink is dolgoznak, így nem nagyon tudnak jönni, mostanában pedig mi sem nagyon megyünk, de ha emglesz "ketteske", mert neve még mindig nincs, akkor azért majd számítok rájuk gyakrabban!
Mi jövő hétvégén emgyünk Plitvicére, majd beszálmolunk róla.
Bilireszkotatást nem erőltetem, Marci most éppen gyípacizik rajta, hát majdcsak alakul, de nem sürgetem, a dokinéni szerint még van egy éve.
Horvát kaja és sziget, ahol mi jártunk, azok is kopár szigetek, majd rakok fel képet, de a kajával nekem semmi gondom nem volt, mindig tengeri herkentyűt választottunk a menüből, ha volt, a leveseik azok nagyon gyérek, de jól esett este egy kistányérral.
Na egy példa, Lopár-i déli kompkikötő így néz ki és várja a túristát, hát nem túl biztató:D
Kép

Timurr,
nagyon szép az új autó, már értem a féltést!!! Biztosan jó lesz a szállásotok. Lopárban csak kisebb élelmiszerboltok vannak, meg éttermek, mert bóvli árús jónéhány, viszont a fagyik finomak. Viszont ha bementek RAB-ba, ami kb 10-12 km, akkor ott van egy nagy Cash and Carry, ahol jó árak vannak, mert lopár kicsit rabló hely. Biztosítást kössetek, mert csak életmentési szerződés van a két ország között.
Szép napot, a gyerkőc már kint pancsol és dobálja le a cuccokat a teraszról, mennem kell!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Bocsika, ez nem a Lopar-i kikötő, hanem a Rab sziget déli kikötője, Lopár a sziget északi végén van.

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!
Na, ahogy a nagy könyvben meg van írv, Marci az oltást követő 8. napon szépen be is lázasodott. Furcsa is volt már 3 np láz nélkül :evil: ...
Szegénykémet azárt nagyon sajnálom. Nem igazán értheti, hogy mi ez a sok macera körülötte már jó néhány hete. Nem baj, úgy döntöttem, hogy 3 nap múlva véget ér az oltási reakció és attól kezdve egész nyáron makk egészséges lesz! csak az a baj, hogy ebben a nagy melegben nagyon lassan (3 óra alatt) megy csak le a láza. Most azért nem kúszott fel olyan magasra. Viszont a pöttyei nagyon viszketnek. Amiatt mindenesetre nem kell aggódnunk, hogy nem lett immunválasz az oltásra :).

Timurr,
nagyon szép az autótok! Maja medig nagyon cuki, ahogy elterül :).

Timka,
köszi a megnyugtató infót a nemevéssel kapcsolatban. Most 2 másik anyuka is mondta, hogy nem eszik a gyerekük. Mindketten szoptatnak még, ugyanúgy, mint mi, és szintén csak a cici kell nekik. Így megnyugodtam. Nálunk is messze laknak a nagyszülők. Marci rajong értük, a szívem szakad meg mindig, amikor jövünk vissza tőlük :(. Bilireszoktatás: én olvastam, hogy semmiképpen nem szabad erőltetni, mert azzal nagyon nagy károkat okozhatunk. Vekerdy szerint 2 és fél éves kornál korábban próbálkozni sem nagyon érdemes (szerinte nem is szabad), akkora pedig szinte maguktól átállnak. Persze ez gyerekfüggő. Én úgy döntöttem, hogy még nem mélyedek el a témában, még van időm.

Juc, Tamesz,
én sem vagyok légkondi-párti, de az tény, hogy tegnap éjjel zárt ablakoknál aludtunk, úgy hogy a nappaliban ment egész éjjel gőzerővel a klíma és Marci így sokkal jobban aludt. Nálunk a kisszobában így van 27-28 fok éjjel. Ez már kellemesen hűvösnek tűnik. Mindenestre most megfőnénk a lakásban klíma nélkül, így hogy le sem mehetünk. Gondoltam, hogy ez lesz, így Marcival reggel még gyorsan elmentünk játszóterezni egyet. Olyan boldog volt :). Mondjuk a kis Lükém még lázasan is az :).

Szép napot Nektek!

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!

Eveka,
barátnőd nem mondott még semmit a doki néniről?
Ma beszéltem vele telefonon, szimpinek tűnt, de kicsit húzós a kijövetel házhoz (5000 FT) és aznap reggel 9-ig kell jelezni neki, ha szeretném hogy kijöjjön. Amúgy ő helybéli, de bent rendel a XVI. kerületben és ad időpontot arendelőbe ha oda akarom vinni, nem kell várakozni. Azért ha beteg Fanni inkább jöjjön házhoz.
A 15 hósoltást még a régi doki nénivel adatom majd be,nem akarom,hogy egyből negatív élménnyel induljon az ismerkedésük.
Remélem tényleg jó lesz,mert ciki lenne a másikhoz visszakunyizni magunkat.
Mondtam neki Fanni nagy súlyát,szerinte egy labor vizsgálatra el kellene majd mennünk. Éredekes, hogy a mostani doki nénit ez a kérdésnem nagyon foglalkoztatta,csak mindig mondta mekkora ez a gyerek, meghogy 16 kilóval beiskolázza.
Namajd látjuk!

Tamesz
HOgyhogy nincs még neve ketteskének???
Amúgy tegnap elfelejtettem írni,hogy apávalmost minden rendben, néha belémköt apróságba,de fel se veszem.MOstanában jó háziasszony vagyok, úgyhogy addig nincs probléma :),mergaztán megbeszéltük, hogy neki mik az elvárásai...noés az enyémek!

Andi
Nagyon önveszélyesek ezek a kis gyerkőcök, sajnálom a herce-hurcátokat. De legalább megismerkedtél egy nagyon helyes doki bácsival. :D :D
Azenyém is minden sz@rt meg akar kóstolni, a vegyszeres dolgokat már magasan tárolom,hogy el ne érje. De a csúcs amikor nyalja fel a frissen felmosott padlót, vagy az ablakot....

Naremélem nemszáll el az irományom,mert döglődött az elpbb a net.
Szép napot nektek!

Timka

Kép
Kép
timka76

Timka,
megkérdeztem, Ő nem ismeri, de próbál róla infót szerezni. Ha tud valamit, jelentkezik. Tényleg elég húzós az ár, de gondolom nem nagyon tudtok válogatni. Nekem szimpatikus, hogy egyből alaposnak tűnik.
A mi dokinénink 3000 Ft-ért jön ki. Bár a lényeg inkább az, hogy bármikor felhívhatom. Ma még azt is vállalta, hogy este 9-kor eljön hozzánk, ha továbbra sem javul Marci. Úgy tűnik ezt nem kell igénybe vennünk, de ma megint jól ránk ijesztett. Felszökött rendesen a láza. Gondoltam, mit nekem már magas láz, mit nekem már csillapíthatatlan láz. De miután kapott egy 2 éves gyereknek való kúpot (a Germicid-c nekünk már nem hat, mert 10 kg fölött van kicsivel) és ezután 1 órát ült hűtőfürdőben, azt tapasztaltam, hogy ez idő alatt 39 fokról 39,3-ra EMELKEDETT a láza. Jól meg is beszéltük telefonon a dokinénivel, hogy most 1 órán belül kap Panadolt és Nurofent is éjszakára. Úgy tűnik, ez most segített, viszont ezek után hajnal 2-ig semmilyen lázcsillapítót sem kaphat. Remélem addig kihúzzuk valahogy. Mondtam is Apának, hogy igyunk meg egy jó erős kávét.

Ennyi elég is lesz mára a siránkozásból. Mindenesetre lázcsillapításból lassan profi leszek, kérdezzetek bátran :).

Jó éjt!

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!

Ezt a szép nyári napot! 8) :lol: Kellett nekünk a múltkor reklamálnunk, hogy hol a nyár! Most itt a bosszú... :lol: Ma asszem, egy kicsit napszúrást is kaptam, nem gondoltam, hogy itt is sapi vagy kendő kell a fejemnre, mint Krétán. Jól meg is fájdult délutánra.

Mi ma a barátnőméknél voltunk, ahol nemrég született a 2. baba, nagyon helyes kiscsaj, végig aludt, míg ott voltunk, kinn a babakocsiban, szopizni is álmában szopizott. :) Hát Marci sosem volt ilyen jókisfiú... :lol: Meg annyira picinek tűnt, már ennyi idő eltelt, így öregszem :lol: , hogy el sem tudtam képzelni, hogy Marci is volt ilyen pici...

Timka, remélem, jól sikerül az orvosváltás! Remélem, hogy Fanninak nincs semmi baja, már ami a duciságot illeti, de lehet, hogy megnyugtatóbb, ha ezt a labor is igazolja. 5000 egy kijövetel :shock: , hú, az tényleg elég húzós, nálunk 2000, pedig ez sem egy szegény kerület...

Eveka, remélem, Marcinál gyorsan elmúlik a mellékhatás! Azt mondta ami dokinénink, hogy ez nem jár magas lázzal, csak 37 vmennyivel 1-2 napig, nem tudom, a mi Marcinknak a diperte után 40 fokos volt a láza... :shock:

Bilizés: nyilván nem szabad erőltetni, de azt azért, hogy tilos megpróbálni is (Vekerdy), nem értem. :shock: Mik azok a komoly bajok, amik ebből származhatnak? Most akkor nekünk mindannyiunknak komoly bajaink vannak? Merthogy anyukáink idejében ugye más volt a divat. Én már állítólag 1 évesen szobatiszta voltam, de gondolom, nektek is hasonlókat mesél anyukátok. :lol: Meg a bilizgetés és a szobatisztaság között óriási különbség van. Marci kb. 1 éves kora óta reggelente belekakil a bilibe (önként, dalolva :lol: ), de persze napközben mindig pelus van rajta és abba is kakil. MOndjuk most azt vettem észre Krétán meg itthon is, hogy szívesebben kakil csupasz popsival, tehát amint leveszem róla a pelust, hogy szellőzzön, fürcsizzen stb., máris kakil :lol: , ha meg gyorsan visszaadom rá, hogy abba kakiljon, akkor nem hajlandó. :shock: :roll: Így aztán Krétán a délelőttjeink folyamatos kakiszedegetéssel teltek... :lol: :lol: :lol:

Timka, görög kaja: hát az nekem nagyon bejött, a saláták, a gyrosok, suvlakik, a tengeri herkenytűk. Marcinak is nagyon tetszett, jó, mondjuk polipot nem adtam neki... :lol: Neked mi nem ízlett a görög ételekben?

Timurr, szuper a kocsi! Maja pedig nagyon aranyos!!! :D

Na, megyek, megnézem, mit hozott az első félidő... :lol:

Jó éjt!

Juc

Kép
juc14

Hú, Eveka, remélem, sikerül lent tartani Marcitok lázát! Hogyhogy Panadolt is meg Nurofent is kap egyszerre? Nem mindkettő paracetamolos? A mi dokink még régebben mondta, hogy felváltva mehet a Panadol meg a Germicid (2-3 óránként). Na, a Germicid C már nekünk sem hat, ti mit kaptatok helyette (kúpot)? Viszont a Panadol jó szokott lenni, igaz, lassabban viszi le a lázat, meg sztem nem is olyan erős, de mégis működik.

Juc

Kép
juc14

Sziasztok!

Hú, mi minden történt itt....

Nagyon tetszenek a nyaralós képek, hát irigy is vagyok, mivel mi az építkezés miatt sehova nem megyünk :(

Gyerkőcök mind nagyon édik :) , Lizit is szoktam pancsoltatni, de elég gyorsan ráun és kimászik a vízből.

Andi!
Nem semmi ami veletek történt, még jó, hogy csak az ijedtség volt nagy.
Na, meg a barátnődék esete sem semmi...

Timurr!
Tényleg szép ez a kocsi :)

Eveka!
Hihetetlen ez a sok láz, majdcsak kilábal már belőle szegény Marci. Egyébként Lizi is full pötty, de tényleg totál, szegénykémnek a háta, mellkasa, most már a popija is kezd, de sztem nálunk ez a melegtől van, főleg, hogy mi egész nap izzadunk, mivel napközben sokszor kint vagyunk(persze a fák árnyékában), éjszaka meg a tetőtérben, ahol van legalább 32 fok :(

Tényleg a többiek nem melegpöttyösek?

Lizu vmivel kevesebbet eszik a meleg miatt, de nem számottevő a különbség.

Nálunk is dúródnak a rágófogak.

Bilit nemigen komálja a kiccsajom. :)

Megyek, szunyálni kék, ráadásul éhes vagyok.

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Eveka,
kitartást az éjszakához és mielőbbi gyógyulástnektek!!!
köszi, hogy utánakérdez a barátnőd!
A mi "régi" dokinénink 3000-ért jött Bp-en házhoz, bár egy köpés volt a rendelőjétől. Ezt az 5000 még megbeszélem Apával, de nem ma mert megint dilis.

Juc,
görög kaja:hát már nem is emlékszem miért nem ízlett. Mindkettőnknek az volt az első "külföldi" nyaralása és akkor találkoztam először nem magyar konyhával huzamosabb ideig,és nem tudtam egy jóízűt enni. Én ki nem állhatom a tengeri herkentyűket, a halat is csak immel-ámmal eszem meg, a marha,bírka húst is utálom, marad a csirke, pulyka, sertés.
A vacsi mindig azzal kezdődött, hogy kitaláljuk milyen kaja van amiben csak csirke van. Ja és az olyan fincsi dolgokat is utálom,mint az oliva bogyó meg parmezán sajt, kecske tej, camembert sajt; ha csak egykicsit is megérzem a kaján elmegy az étvágyam. Szóval nekem nagyon nem mindegy mit raknak elém.

Fanni is imád meztelenül össze-vissza potyogtatni, el tudom képzelni milyen lehetett utána szedegetni a dolgokat. Miért nem ástátok el a homokban,mint a macskák??? :D :D

Nekem mostanában három gyerekem van, két csaj a szomszédból állandóan itt tanyázik nálunk. Néha kicsit idegesítenek,de Fanni nagyon élvezi a társaságot. Mondjuk elég nagyok hozzá, 10 és 9 évesek, és néha a lakást játszótérnek nézik sok-sok játékkal, de ilyenkor helyreteszem egy kicsit őket. Van itt olyan ricsaj, szaladgálás hogy totál lefárasztanak estére.

Na megyek elteszem magam holnapra!
Jóéjt!

Timka

Kép
Kép
timka76

Sziasztok,

Először is Juc meg Tamesz szuperek a képek, annyira felstimuláltak, hogy most mind azt fontolgatom, talán mégiscsak nekünk is jót tenne egy tengerezés :roll: . Főként mivel apa meglepiként már félretett titokban egy összegecskét. Hátha-hátha :P .

Timurr,
Nagyon szép autótok van, most már megértem miért félti annyira a párod :? .Gyönyörű kiscsaj lett Majából :D .

Bilizés,
Hát nem tudom mitévő legyek. Nálunk eddig nem volt gond, Ákos türelmesen ücsörgött a bilin, de utóbbi időben alig teszem rá, máris pattan fel. Úgyhogy mostanában ismét minden a pelusba kerül.

Eveka,
Nem lehet könnyű neked, nem elég ez a hőség, még lázas is a gyerek!

Étvágy
Nálunk változó. Vannak napok, mikor hőség ide vagy oda, egeész jól eszik a gyerek, és van úgy hogy alig eszik pár falatot, kivéve a vacsit, akkor mindig jól eszik. Szopizás már egyre ritkábban van. Mióta leszokott az éjszakai szopiról, nappal sem igényli már olyan sűrűn. Jópofa, mert mostanában nem követeli, hanem inkább megkérdezi tőlem, hogy "Didizünk?" :D

Mi így szoktunk pancsizni:
Kép Kép

Kép
Kép
nyuszko

sziasztok
köszi az autó dícséreet,a régi autónk is ez a fajta volt (lancer) és azt is féltettük,szerettük,most hogy meg van az új azt még jobban.
Apoén hogy végre megvan az autó a régi elment,erre most várjuk a külföldi zöldkártyát rá,állítólag múlt szrdánn feladtták elsőbbségivel és még mindg nem jött meg,szerintem nem is fog,és másikat nem akarnak küldeni,akkor elkell menni érte Pécsre,amit nagyon nem szeretnék :evil:

Nyuszkó
enmbánnám,ha miapánk is dugott volna el pézt és mst lőkapná

Timka
nekem is 3 gyerekm van,lusz egy 3 és egy 7 éves.Engem is néha lefárasztank,de lgalább lekötk Maját valmennyire.
Bár egyre agresszívabb a lelkem mindenki ver ,üt,csíp,harap.

Muki
Maja pötyös a nyakán,trkóján.

Eveka
szegény Marci,reméléem már nem lázas.

Tamesz
köszi az infót,van biztosításunk

húzok pakolni

sziasztok

Timurr
Vendég

bocs kihagy ez a ... billentyűzet
Vendég

Juc,
ha önként és dalolva kakil Marci a bilibe, az nem erőltetés :).
Nekem szólt a dokinéni, hogy lehet az oltástól lázas a gyerek. Nem gyakran fordul elő. de azért elő szokott. a 39 fok feletti láz pedig igazán ritka. Inkább a hőemelkedés és a bágyadtság a gyakoribb, de sok gyereknél ez sincs. Marci az előző oltásokat meg sem érezte. Infanrixot kapott. Ez a mostani másfajta, mert élő aktív vírusok vannak benne. A Nurofen, a Panadol és a Germicid három különböző hatóanyagú lázcsillapító, ezeket lehet variálni. illetve mi germicid helyett egy ugyanolyan hatóanyagú erősebb kúpot használunk. A Nurofen bizonyult nálunk a leghatékonyabbnak.

A rémálom ma is folytatódott. Éjjel 1 órás hűtőfürdő, reggel 7-kor pedig úgy ébredtünk, hogy már 39,8 fokot mutatott a lázmérő. Pánikba is estem volna, ha nem beszéltük volna meg a gyerekorvossal, hogy reggel 8-kor nálunk kezd. Addig "pancsiztunk". Azért reggel nagyon ijesztően festett. A tündér dokinénink itt is töltött legalább egy félórát, még a kúpbeadásnál is játszott Marcival, hogy eltereje figyelmét :).
Piros nagyon Marci torka + ömlik a nyála, mert jön a 2 alsó szemfoga+az oltás. Ez így nagyon sok lett Neki. A torkára kapott antibiotikumot :(. Ma már egyszer néhány percre sikerült levinnem a lázát egy kicsivel 38 fok alá. Napközben már jobb kedvű volt és 39 fok alatt volt a láza. A hűtőfürdő is jobban hatott. Ezeket biztató jelnek tekintem. Remélem holnapi nap még jobb lesz.kap egy újabb adag antibiotikumot, amitől estére elvileg már csak hőemelkedése lehet. Ennyit rólunk.

Állítólag holnaptól várható a lehűlés. Így legyen!

Jó éjt Nektek!

Eveka

Kép
eveka

Jóestét!

Eveka,
nagyon rémisztő azért ez a hosszan tartó magas láz, sok-sok energiát és kitartást Nektek!!!! Remélem most már az antibiotikum is fog egy kicsit segíteni. A mi dkoinénink is a Nurofent ajánlotta léeginkább, bár nekünk még nem volt soha lázas MArci.
A lényeg, gyógyuljatok mielőbb!!!!!

Timurr,
jó pakolászást, és készülődést, na meg nagyon jó pihenést Nektek! Ne izgulj a zöldkártya miatt, biztosan megérkezik!

Nyuszko,
nagyon szuper a kerti pancsi, tavaly nekünk is ilyen medencénk volt, de el is fáradt egy nyár aladt. APának nem smmi meglepije volt, nálunk sajna nincs ilyen, mert minden közösbe megy!!!

Timka,
hogy te milyen fincsi dolgokat nem szeretsz???:D Akkor a héten éhen haltál volna nálunk!!!:D REmélem sikeres lesz a dokinéni váltás, és jó, hogy legalább foglalkozik a kérdéseiddel, de biztosan rendben van minden Fannival! És milyen a 3 gyerekes szerep? nem kaptál még kedvet kistesóhoz???:D
Ja a mi dokinénink is 3000-et szokott kapni, de mosnjuk ő sosem modnta, hogy mennyir kér, amennyit tudtam adtam neki, sőt volt amikor nem is fogadott el, az elején csak havonta egyszer fogadta el, pedig minden héten jött és remélem a pöttömkéhez is fog jönni szorgalmasan!

Muki,
amikor mi költöztünk mi sem voltunk nyaralni, vagyis idén voltunk először, most hogy jobban végiggondolom!!! Fr most a legfontosabb, hogy szuper lakásotok lesz és már nem sokáig lesztek a padlástérben! Marci is szokott pöttyös lenni, de ha locsolom vagy benyomom a vízbe, akkor javul a helyzet, vagy néha vizes pelussal szoktam letörölni a hátá, nyakát. Ma kifogyott a 60-as naptej, most már "csak" 50-est vettem, remélem továbbra sem fog leégni! Az apja is már csak 30-ast kapott 40-es helyett!:D

Juc,
mizu oltás ügyben? remélem nálatok nem lesz láz!!! Milyen volt újra pindurit látni? Én most olyan régen fogtam már olyan picit, bár ma apával voltunk este bevásárolni és becsábítottam egy ruhaboltba, ahol 56-os rucikat nézegettünk, hát nagoyn picik, de ngyönyörűek! Ma ígéretet kaptam, mielőtt hazaköltözünk vásárolhatok egy kicsit "ketteskének", mert most nagyon "erős" vagyok, még semmi, de tényleg semmit nem vettem neki, pedig már olyan jó lenne!!!!!
Hogy viseli a barátnőd a két pöttömöt? van segítsége? mit szólt a nagyobbik a babához? És Marcid?

Na megyek pihizni, mert ma is elfáradtunk a melegben, délelőtt kocsit mostunk a a háziak 7 éves lányával és MArcival, majd pancsi a medencébe, sajnos egyre bártabban letérdel és tola az 1,40-es vízbe, szóval állandóan résen kell lennem. Majd közös szundi-bundi volt, és takarítás 3-kor, ami rossz ötlet volt, mert marha meleg volt már a laksában, de utána megint csobbantunk, majd felzabálta a háziak málnakészletét a csemeténk, majdm miután ő már jóllakott, a kiscsaj szájába tömködte a maradék málnát!
NA emgyek pihizni, szép álmokat, itt nem mondanak lehülést, de pénteken megyünk haza, emrt szombaton fűnyírás lesz, már ha éppen nem fog esni!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Halihó!

Eveka
Továbbra is kitartást Nektek! Rémes lehet mindenkinek ez a hosszantartó magas láz, gondolom Marcit is megviseli.
Jó hogy ilyen tümdéri dokinénitek van.

Én majd csak jövő héten adatom be Mazsinak az oltást, remélem egy kicsit lehül majd az idő, és jobban fogja viselni.
Az én csemetém egész nap kint lenne az udvaron, de sajna délben nem lehet mert nincs szinte semmi árnyékunk.
Ma én is raktam egykevés vizet a medencébe ésegész délután meztenül flangált a medence és a homokozóközt. Édes volt amikor csurom vizesen behuppan a homokba utána pedig szaladgált a labda után. KÁr hogy az elemünk lemerült, de szerintem lesz még ráalkalom, hogy megörökítsem.

Voltunk ma megint gekkoban, ma volt először ott egymásik vele egykorú fiúcska. Én úgy terveztem, hogy megint otthagyom, de a másik anyuka bement, így nem akartam,hogy Fanni esetleg rossz néven vegye,hogy neki nincs ott az anyuja. Az egy óra alatt az a másik gyerkőc legalább háromszor kérzkedett a cicire, úgyhogy most látom csak igazán hogy mi mennyit fejlődtünk. Én is, hogy nem adok neki bármikor, és Fanni is hogy márnem kéri olyan gyakran.
Ma este olyan jóízűen kanalazta be a krumplipürét, hogy öröm volt nézni. Megint kezd jóétvágya lenni, lehet hogy nem elég már neki a tejcsim?!

Tamesz
Várjunk még azzal a tesóval!
Bár Fannit jövő szeptembertől előjegyzéssel beírattam a bölcsibe és mostanában nem mindig védekezünk, úgyhogy ha becsúszik, akkor :lol: :lol: :lol: .
Fanni se pikk-pakk lett, apának extra mennyiségű vitaminbombát kellett szednie, mert lusta disznó spermái vannak, nekem meg egy kis bogyóval rá kellett segíteni a sárgatest hormonra, úgyhogy csodálkoznánk, ha ketteske jönne, de soha nem lehet tudni, csodák mindig történhetnek.
De én még nem vagyok felkészülve egyáltalán egy másik gyerekre, nemtudom elképzelni, hogy azt is így szeressem,mint ezt a jómadarat. De ez biztos kialakul majd.
Kaja-úgyileg meg ilyen defektes vagyok, Apa se különb, de ő néha próbálkozik mással is, és a halat is szereti.

Timur

Jó nyaralást és szép, kellemes időt nektek. A szép új autóra pedig vigyázzatok!!!

Nahúzok aludni.
Jóéjt!

Timka

Kép
Kép
timka76

Sziasztok!

Juc!

Köszi, de azt hiszem ezt a helyet idén kihagyjuk, nekem nagyon messze van.

Tamesz!

Megírnád az elérhetőséget? nyimo@freemail.hu

Köszi

Tücsök
mtücsök

Tücsök mail ment

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok,
mi mar nagyon regen nem jelentkeztunk, de azert olvaso modban voltunk.
Persze kicsit mi is nyaraltunk, pancsoltunk az udvaron.
Most esik ,nagyon borus az ido.
Sikerult kicsit utolerni magunkat a hazban.

Nemreg a topicba a laz, lazcsillapitas jott elo, talan nehany nappal korabban.
Amikor nekunk 3 napig nem ment le semmivel, a doki a CAtaflam-cseppeket irta fel, estere beadni.
A gyogyszeresz allította, hogy nem lazcsillapitó. Kar volt megkérdezni.
A doki elmagyarazta, hogy lassabban viszi le a lazat, de tovabb tarthat a laz nelküli állapot.
Mi most jol vagyunk.
EGy hetet nyaraltunk Kaposváron, Petike jol bírta, meé az éjszakát is, pedig ébredős. Délután meg a babakocsiban, sétálva aludt nagyot. A meleg miatt is kint kellett altatnom.

Tamesz, akartam kérdezni korabban, mennyire kell odafigyelned a kicsi fiú emelésére?
Mi is szeretnénk testvért, de még igy is sokat kell emelni, vinni Petitkét.
VAgy ugy vagy vele, hogy emelni kell, vinni kell?

szép napot, betegeknek jobbulást, nyaralóknak szép időt.

Rahel
rahel

Jó reggelt!

Tegnap Marci megbütykölte a számítógépet, és nem kapcsolt be a monitor, hiába próbálkoztam ezerszer... :evil: Ma meg újra beindult, mindeféle szerelés nélkül... :shock: Jópofa... :D

Tamesz, akkor ma este jöttök?

Fanka, Timurr, szuper nyaralást nektek!!! 8) 8) 8)

Eveka, hogy vagytok? Remélem, már lejjebb ment Marci láza! A mi Marcink is csupa pötty, de a dokinéni szerint ez még nem lehet az oltástól, úgyhogy csak izzadtsággpöttyök, de elég sok van belőle... :? HIntőporozom, az úgy tűnik, segít.

Timka, kistesóilag én is így érzek, mint te, de azt mondják, hogy ez (legklésőbb a második baba megszületésekor) úgyis megváltozik, és rájössz, hogy két gyereket is lehet szeretni. :) MIndenesetre én is nagyon nehezen tudom elképzelni... Meg iszonyúan sajnálnám Marcit, hogy nem tudnék annyit vele lenni, foglalkozni.

Tamesz, köszi, jól vannak a barátnőmék, sok segítsége van, anyukája vagy a férje mindig ott van, úgyhogy eddig még csak pár órát volt egyedül a két gyerekkel. A pici meg nagyon nyugodt, rendes baba, sokat alszik, úgyhogy ez is jó. (Én nem is tudom, milyen az ilyen jó kisgyerek... :lol: ) A nagyobbik is jól bírja, bár most egy pár napja nyűgösködik, állandóan az anyján lógna, gondolom, most kezd neki leesni, hogy mi a helyzet...

Na, mennem kell, szép napot!

Juc

Kép
juc14

Sziasztok!
Vagyok én is, csak ez a nagy meleg totál kikészített. Mindkét gyerek ful nyűgös volt, semmire nem volt időm! A hab a tortán, hogy Marci minden este belázasodott. Nem is akármennyi 39.5-40 fokos láza volt :cry: A lázon kívűl semmi tünet, és csak este :roll: Tegnap már szerencsére nem volt, remélem túlvagyunk rajta!
Enni viszont alig evett-eszik :cry: Szerintem fogyott is :cry:
Máté viszont eszik 3helyett is :lol: Most próbálja bepótolni amit 1éves koráig nem evett :lol: A műtét óta szépen kigömbölyödött, már majdnem egy súlyban vannak :lol:
Nyaralőós-pancsizós képek nagyon jók!
Timur! Kocsi nagyon szép, ne izguljatok nem lessz semmi vele :wink:
Mennem kell, megint ölik egymást :lol:
Nyaralóknak kellemes pihenést, többieknek egy kis felfrissülést a hőségtől. Végre esik :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok!

Juc,
igen ma este mennénk, 3-ra megyünk apáért, hamarabb nem tud lelépni és ha Marcit addig nem hagyom aludni, akkor remélem útközben fog és gyorsan haladunk, de szerintem csak 8 után érünk oda, ha nem nagyon gáz! Lehetséges????????
Jó a barátnődnek, apa mostani állás szerint talán egy hetet tud ottohn maradni ha meglesz a ksitesó, vagy addig, amíg mi kórházban leszünk és MArcival lesz, vagy az első hetet, ami nem sok. A nagyszülők dolgoznak, de remélem majd esetleg felváltva valaki ránk néz. Na igen, én is ettől félek, hogy először örülni fog a tesónak, amdj fel felfogja a kisagyával, hogy aja, hát ez itt is marad és anyát ő is igányli! Na majd meglátjuk.

Ráhel
jó, hogy jelentkeztél, emelgetés, hát van, de MArci szerencsére nagyon jól és sokat sétál, rohan, önálló, így már sokszor megérti, hogy nem veszem fel, és a bicajt imádja. Ha mégis kell cipelni, hát persze cipelem, de nem tiltott el a dokim tőle, megérti, hogy ez a helyzet, az ő két első gyerek között is 23 hónap van, szóval látta közelről, hgoy ez nem megoldható, hogy ne emeljen az ember. Pont ezért szedem a magneb6-ot, hogy oldja a pocakfeszülést a megterhelések miatt.

Brigi,
jobbulást Nektek, remélem a Te Marcid is hamar rendbejön! Az nagyon jó, hogy Máté rendesen eszik!

Eveka,
Veletek mizu?

Fanka,
készültök már? Most indultok nyaralni Ti is? Ha igen, akkor jó pihenést, ha bármi gond van hívjatok nyugodtan!!!

Timurr,
kész a pakolás? jó utat, kellemes pihenést, most itt kint is felhős az ég, tegnap volt futózápor és lehült az idő, szerintem most csak 28 fok lehet, szóval nincs hideg, de reggel megint volt egy kis zápor. Viszont iszonyatosa a páratartalom!!!

Timka,
azért jó bátrak vagytok a nem védekezéssel!!! Öcséméknek az első gyerkőc szintén klostival sikerült, de tavaly a második spontán, szóval csak óvatosan!!!:D
Bölcsi kérdés, Nálatok felveszik a gyerkőcöt ha otthon vagy pl kistesóval? mert nálunk a kerületben csak akkor, ha vagy vissszamész dolgozni, vagy ha a kistesó mellett nappalin tanulsz, na hát én egyiket sem szeretném a kistesó mellett, de 2007. szeptembertől lehet, hogy beadnám MArcit közössgébe.

Na megyek, pakolászok, mosok, konyhát ganalyozok, mert tragikus, hogy néz ki!
Szép napot, kellemes hétvégét, remélem tudunk holnap füvet nyírni, mert főleg azért megyünk!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Tegnap este bekukkantottam, de láttam, hogy döglődik a topic és inkább olvasgattam anyukás újságokat.

Tamesz
Ez magánbölcsi, egyenlőre itt Vereseen az egyetlen lehetőség, nincs állami. Így persze hogy felveszik, mert csengentjük majd nekik a sok pénzt.
Még nem tudom mi lesz jövő szeptemberig, inkább bebiztosítottam magunkat. Fanni imád ott lenni, egybe van a Gekkóval és amikor ott vagyunk minig át kell menni a ovisokhoz majd a bölcsisekhez.
Kész hisztit rendez amikor haza akarom hozni.
Jóutat hzafelé nektek!

Juc
Fanni is mindigbütyköli a gépet, tegnap a modemmel sikerült neki megismerkedni,eddig az még elkerülte a figyelmét!

Eveka
MizújsMarcival????

Brigi
Dokitok mit modott erre az esti belázadodára???

Tegnap éjjel mikor leakartam feküdni ez a látvány fogadott,muszáj volt lefotózom:
Kép

Szép napot mindenkinek!

Timka

Kép
Kép
timka76

Sziasztok!
Már jobban vagyunk. Igaz, ezt már tegnap délelőtt akartam írni, mert a tegnapelőtti éjszaka végre láz nélkül telt és reggelre hőemelkedése sem volt Marcinak. Meg is beszéltük a dokinénivel, hogy Marci milyen jól van, erre 1 óra múlva újra lázas volt, aztán az antibiotikumot és minden egyebet sugárban kihányt a lázcsillapító kúptól pedig ment a hasa. Na, akkor úgy éreztem, hogy minden erőtartalékom elhagyott, aztán összekaptam magam, egész nap lázat csillapítottunk, hűtőfürdőztünk és estére jobban lett Marci, már vacsorázott is, másfél hete először :). Éjjel nem volt lázas, reggelre sem, sőt végre reggelizett is. EZ biztatónak találom. Ha ma délben nem hányja ki az antibiotikumot, azt hiszem nyert ügyünk lesz.

Juc,
Marci az oltást követő 4. napon pöttyösödött be. Viszketett is neki rendesen, a Fenistil gél és a sok fürdés segített. Időnként bepirosodtak, ezen leginkább a fürdés segített. Még mindig pöttyös, pedig már 11 napja kapta az oltást. A háta, a hasa és a mellkasa is tele van, de a dereka volt a legcsúnyább. Ha nem viszket, akkor nem zavarja. Emiatt ne aggódj. Remélem Marci nem lesz lázas. Az én Marcim tegnp már az oltástól volt csak lázas, de ez jól csillapítható volt hűtőfürdővel és Panadollal vagy Nurofennel, ja és nem is szökött olyan nagyon magasra.

Tamesz,
Cinkota milyen messze van Tőletek? A barátnőm tatlált egy lányt, aki gyerekekre vigyáz a lakásán. 3-4 gyerek van ott maximum egyszerre. A barátnőm kislánya nagyon anyás, mégis jól érzi ott magát. Jaj, most jut eszembe, hogy Te a szomszédba is tudod vinni Marcit.
A férjed programozó vagy szakértő? Csak azért kérdezem, mert a férjem is informatikai cégnél dolgozik ha esetleg októbertől nem lenne munkája, szóljatok, hátha itt lesz üresedés.
Remélem útközben nem találkoztok semmilyen viharral. Itt este nagy vihar volt, de végre üdítően hűs a levegő!

Timka,
nagyon cuki Fanni! Marci is így alszik :).

Brigi,
remélem gyorsan túl lesztek a lázon és nem lesz folytatás!

Képzeljétek, elkészült a lakásunk! A férjem ma átvette. Ha Marci nem lesz lázas, hétvégén elugrunk és kb. 2 hét múlva költözünk!

Én sem tudom még elképzelni, hogy megosszam a szeretetemet Marci és a következő gyerek között. Bár lehet, hogy csak így védem magam, mert marci nagyon nehezen lett és ki tudja, hogy hogyan sikerül a következő?

Azt még nem is meséltem, hogy Marci mennyire türelmes volt végig. Ha beraktam a hűtőfürdőbe, vagy beadtam a kúpokat, mindig sírt, aztán szólt, hogy "Ana, Ana", odahajoltam és mindig megsimogatott. Tudta, hogy csak jót akarok. Annyira szívfacsaróan kedves volt! Mindezt naponta ötször eljátszotta...

Szép napot Nektek!

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok,

De jó, hogy nálatok esik! Nem igazán vagyok eső-párti, de most jól jönne egy kis lehűlés nálunk is.

Vajon mi lehet az oka a lázas tűneteknek?! Ákos is egyik éjszaka csak úgy hirtelen belázasodott, és olyan volt mintha valami miatt pánikolna, nem is tudtam betenni a kiságyba (pedig amúgy abban alszik), sőt, szinte folyton simizni kellett, mert másképpen azonnal ébredt és sírt :shock: :shock: . Reggelre semmi baja nem volt és azóta szerencsére többet nem fordult elő. Én akkor úgy gondoltam, talán megsütötte a nap.

Brigi, Eveka,
Mi a helyzet a srácokkal?

Nálunk áll a bál! Apa kivett 2 szabadnapot és nekiállt a fürdőszobát tatarozni :roll: . Mondanom sem kell hogy néz ki a ház :? , lesz majd mit matassak, míg minden a helyére kerül, de hát ezt is muszáj volt megcsinálni.

Kép
Kép
nyuszko

Lassan indulunk, mosás, takarítás kész, itt volt a szomszéd kiscsaj, de sajnos túlságosan lefárasztotta MArcit, kénytelen volt elaludni, már nem bírta ki indulásig, így most nagy a valószínűsége, hogy végig fogja ordítani az utat, mert fél óra alvás meg nem lesz neki elég!
Juc,
azért majd igyekszünk és szólunk telefonon, hogy merre járunk!

Időjárás, itt újra kánikula van, visszajött a nap és a meleg, tehát akik erre jönnek, legyenek nyugodtak szép idejük lesz!!!:D

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Lázasak és pöttyösek, remélem, jobban vagytok! :D

Eveka, írd meg, hogy most már tényleg lement-e a láza Marcidnak, olyan jó lenne! Nagyon nehéz lehet ennyi napot végigaggódni, én totál ki lennék készülve. :? Hős vagy! :)

A mi Marcink csak pöttyös hálistennek, én is szoktam napközben is lezuhanyozni meg hintőporozni.

Utazóknak gyors csomagolást és jó utat, nyaralást kívánok! 8)

Nyuszkónak fürdőszoba-szépülést, Evekának meg szép új lakást!!! HOva költöztök? Pesten maradtoK?

Bölcsi: nekünk van két ismerősünk is, ahol a gyerek úgy fog járni bölcsibe, hogy közben az anyuka otthon lesz a kistesóval. Igaz, az egyiküket akkor vették föl, amikor az anyuka még nem volt terhes, nem tudom, majd ha meglátják, hogy gömbölyödik a pocakja, kirúgják a gyereket??? :shock: A másik családnál viszont úgy vették föl a gyerkőcöt, hogy az anyukájának már jó nagy hasa volt, először nem akarták, de a férj állítólag az asztalra csapott, hogy márpedig ilyen törvény nincs, kötelesek fölvenni, irgumburgum, és erre fölvették... :shock:

Na, megyek, mert becsavarodott a kislegény...

Juc

Kép
juc14

Sziasztok!!
Olvastam ám mindennap,de irni nem irhattam Apa letiltott ugyanis kocsívásárlásba vagyunk és én állitolag"gázos hárpia"vagyok,ugyhogy addig amig nem döntöttem el milyen kocsíba raknám a seggemet addig nem irhattam!Ez azért van mert csupa olyan kocsí tetszik neki ami inkább sportkocsí mint családi auto!Ugyhogy volt vitánk rendesen! :? :?De jelentem tegnap dülöre jutottunk ugyhogy ma már konkrét elhatározással jártuk a szalonokat! :lol: :lol: Szóval az uj suzuki swift mellett döntöttünk,márcsak a színbe nem tudunk megegyezni,ugyanis nekem és Kírának nagyon tetszik a piros de Apa nem akarja mert az "Ferrari" szin ő meg azt utálja na most még van a fehér ami nagyon tetszik az mindhármunknak,és persze Apának a fekete! :x :evil: De ma voltunk a suzuki Obudába ahol láttam egy fekete ignist ami elég megfogott,erre Apa teljesen padlot fogott!! :lol: :lol: Hétfőn döl el minden mert állitolag olyan sok megrendelés van az uj swiftekre,hogy nem győzik gyártani ezért színhiány ís lesz!Na meg persze az idő is sürget mert ugye augusztusba nyaralni már az uj kocsíval szertnénk! :cry: :cry:
Feketéjük bezzeg van készleten!!! :evil: :evil: :cry: :cry: Na jo ennyít erröl a témárol mert napok ota csak ez a téma megy nálunk!Már ugy vagyok vele,hogy bánom is én csak már legyen itthon! :roll: :roll: :roll:
Ráadásul már dolgozom is,heti 3 napot járok egy házhoz vasalni,nagyon tetszik mert azt csínálom amit szeretek,elfáradni se sziktam,és ráadásul légkondis szobába vasalok,mondjuk most nem fogom bekapcsolni hadd csőpögjön le rolam a zsír! :lol: :wink: Pénzbe olyan negyven körül lesz és 4-5 orát vagyok el otthonrol,délelött amikor Mircsí nagyrészt alszik!Egyébként anyu van vele egy napot ,eggyet apos és szombaton pedig itthon van APa!
Már kaptam ma fizetést is,mert hetente fizet,gyorsan elköltöttem magamra! :oops: :oops: :oops: Na jo gyerekeknek is vettem ruhát,Mironnak rövidnacit-poloval,Kírának egy szoknyát! :lol: :lol:
De egyébként ez a kocsí törlesztésre megy majd,ugyhogy vszinű az én nevemen lesz!

Nem semmi ez a sok láz,mostanába nekem is van két bnőmnél is!!Mi hála ebböl kimaradtunk,viszont iszonyatosan gyulladt a szeme,vagy a meditöl azt mondta dokinéni,vagy allergia! :cry: Remélem az elöbbi,majd egy hét mulva kiderül addig is csepegtetünk! :cry: Nem tudom miért de a medibe egyfolytába víz alá akar menni,és nem riad vissza semmitöl pedig nyakáig ér a víz,ugy ugrál meg merül mint egy profi! :lol: Lehet,hogy ezt Apátol örökölte ő is ilyen volt,azért lett matroz is hogy víz közelbe legyen,aztán meg uszott is és vízimentő sulija ís van!Szal ez lehet,hogy ínnen ered!Egyébként Kíra ís jol uszik már 4 éves kora ota! :lol:
Eveka!!
Kitartás neked tudom mit élsz át Míronnak amikor volt a hasifosija ő is 7 napig nem evett alig ivott és én már teljesen kivoltam,ráadásul mindent állandoan fertötleniteni kellett!! :shock: :cry:
Timka!
Jó ez az alváspoz,Míron kissebb korába aludt igy most egész éjjel dobálja magát! :?
Pöttyeink nincsenek hála ístennek mindkét gyerekem cígány ezért még naptejet se szoktam használni,most kaptam eggyet ajándékba azt anyunak adtam,mert ő meg fehér mint a fal!Majd rakok be képet milyen csokik vagyunk! :lol: :wink:
Timurr!!
Szép kocsitok van!!! :lol: :lol: :lol: Szabad árrol érdeklödni???
Juc!!
Nagyon jol nézel ki abba az uszogumiba,nekem sztem nem férne bele a seggem! :wink: :wink: Sajna ott maradt sok,a hasam már laposodik!! :lol: :lol:
na jo megyek mert közbe készen van a vacsím,Apa a kertbe ül a haverokkal,meccseznek de vigaszdijként kaptam vacsit!! :P :P

Mindenkinek szép napokat ,jó nyaralást a nyaraloknak!!
Vendég

Sziasztok!
Jelentem Marci 24 órája lázmentes :lol: !!! Remélem éjjel sem lázasodik be.

Juc,
köszi az együttérzést! Nem mondom, hogy nem voltak nehéz pillanatok, főleg, hogy egy hónapon belül Marcinak ez volt a 3. lázas betegsége, ebből kétszer volt nehezen csillapítható. A legrosszabb az volt, hogy Anyukámék pont most nem tudtak jönni segíteni és a férjemnek persze pont most kellett napi 9 órát dolgoznia. na, mindegy, túléltük :).

Andi,
nem semmi, hogy eljársz vasalni! Régen én is nagyon szerettem, de mostanában folyton hegyekben áll a vasalatlan ruha.
De jó, hogy új autótok lesz! Ez közös lesz vagy csak Te fogod használni? AZért kérdezem, mert az új Swift -ami szerintem gyönyörű- hasonló méretű, mint a Yaris, ami nekünk van. A Yarisba csak középre tudom betenni a gyerekülést, mert egyikünk mögött sem férne el, így Marci lába a két első ülés között van:). A Swift azért nagyobb valamivel. Bocs, hogy okoskodom, biztosan végig gondoltátok. Az Ignis ránézésre sokkal nagyobbnak tűnik.

Tamesz,
itt hűvös van. Jó utat Nektek. Bár már lehet, hogy itthon vagytok...

Jó éjt!

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!

Köszi a jókívánságot,jól esik,izgulok és félek is.

Nyuszkó
gratula az új autóhoz,nekem a fekete teszene a legjobban.

A mienk listaára 4.200.000 körül van,mi olcsóbban kaptuk mivel mindketten ott dolgoztunk,a párom most is,persze így is ráment a gatyánk.

Timka
tök édi Fanni,Maja is sokszor alszik így:)

sziasztok

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Tényleg nem semmi ez a sok láz....

Eveka!
Remélem tényleg rendbejön mostmár Marci, épp akartam kérdezni, hogy hogy viselte a hűtőfürdőt, de ezek szerint nem csak az anyukája hős a kislegénynek, hanem a baba is. Tényleg nagyon ügyes vagy, hogy így tudtad uralni a helyzetet, én már biztosan pánikoltam volna.

Brigi, Nyuszkó!
Remélem nálatok sincs folytatása a láznak!

Timka!
Tök édi Fanni ezzel a büdösbogár alváspózzal :D

Tamesz!
Úratya, hogy telik az idő, hipp-hopp azon kapjuk magunkat,hogy szülni mész... Ó, Te tutira jól fogod bírni a két gyerkőccel, mert nagyon jó a szervezőkészséged, és amúgy sem tűnsz ideges fajtának(mint pl én :( ).

Melegpöttyökre tuti receptet kaptam, legalábbis nekünk baromira bevált. Szénsavas ásványvíz+ szódabikarbóna, és vattával bepamacsolni. Lizi háta igazán nagyon csúnya volt, tegnapelőtt este (tehát amikor még lehülésnek híre sem volt) bekentem és reggelre olyan szép lett, hogy alig akartam hinni a szememnek. egyébként ez állítólag bárányhimlőre is jó. Ez előtt hiába poroztam, hiába volt feszt mesztelen, meg ugye pancsizott is sokat, semmi nem gyógyította úgy, mint ez.

Andi!
Annyira bírom a stílusodat :D Azóta sem jöttél rá, hogy honnan vagyok ismerős?

Hajhullás: Kérdezném, hogy aki már nem szoptat az mit figyelt meg magán, hogy a hajhullása akkor állt meg amikor már nem szoptatott egy bizonyos ideje, vagy már akkor, amikor csökkent a tej mennyisége. Na, és aki még szoptat annál van-e ez a tünet még? Ugyanis én még szoptatok, de elég kevés tejet termelek már, sztem kb 1-1,5 dl-t szopik Lizi reggel és este is. 3 hós kora körül kezdett potyogni ki a hajam(ez elvileg normális is), de már mindjárt 15 hós Lizu és még mindig hullik a séróm. Lehet, hogy szopitól függetlenül, mert érdekes módon kb 5-6 hónappal ezelőtt leállt egy kis időre a hullás, aztán visszajött. Először ahhoz kötöttem, hogy leálltam az Elevit szedésével, de aztán mikor 2 hónapig újra szedtem, és változás nem történt, ráhagytam gondolván, hogy csak nem azzal volt összefüggésbe. Na jó ráhagyom már,mert belekavarodok...

Nyaralni készülőknek kellemes pihenést!

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Andi,
jó buli lesz ez az autóvásárlás, nálunk tavaly voltak kisebb-nagyobb összecsapások. Én mindenképpen Seat Ibizát akartam és saját autónak,úgy hogy abban csak én és Fanni autózunk, erre az új Seat Toledonél kötöttünk ki, és persze hogy családiautól ett belőle, hétvégén ha megyünk valahová mindig ezt tömjük dugig.
De nagyon nem bántam meg!
Sóginőmék tegnap vették át a Suzi Ignist,és képesek voltak Gyuláról felmenni Debrecenbe érte,mert ott olcsóbb volt.
Alkudni persze nem alkudtak szerintem semmit, pedig új autónál ha az árból nem engednek egy-két extrát ajiba ki lehet kunyizni. Bár szalonja válogatja, nekem mázlim volt mert aszalon tulajdonosát ismeretem és elég sok mindent kaptam az árkedvezmény mellé. Azért egy kicsit ciki volt a cigánykodás!
Ők 1 hónapot vártak az autóra! Ja és három színt kellett megadniuk, hogy milyen legyen. Feketét szerettek volna, de állítólag abból csak 1-et gyártottak 1hónap alatt, így lett az övék grafitszürke!
Még nem láttam milyen, de szerintem nagyobb mint a Swift,úgyhogy ha családi autónak kell akkor szerintem a nagyobb mellett döntsetek. Bár nekem a Swift a formája miatt jobban tetszik.
Férjem is most akarja lecserélni az autóját (8éves Mazda), demég nem tudta eldönteni milyet szeretne. Olyat nem amilyet én, úgyhogy megint megy a győzködés, bár ezt ő fogja használni, de ha ő beleszólhatott az én autómba akkor én is az övébe!

Eveka
Örülök,hogy lázatlanok vagytok.Édes lehetett a simizős.bújós Marci. Juchoz hasonlóan én se bírtam volna sokáig cérnával ezt a hosszú,lázas állapotot,főleg egyedül,segítség nélkül, minden elismerésem!
Ja és gratula az új lakáshoz! merreköltöztök???- lehet írtad már.

Mi jövő héten oltunk,remélem még akkor is ilyen jó kis ligthos idő lesz,és legalább emiatt nem fog nyűglődni a kisasszony.

Nyuszkó
Kitartást a tatarozáshoz, tudom milyen az, főleg úgy hogy ottlaktok! Bizti nagyon szép lesz!

Tamesz
Milyen volt az utatok? hány órás egy ilyen út???
Nálunk se nagyon bírja a kisasszony az utazást, mindig úgy időzítünk, hogy aludjon. Hozzánk 2.5 óra az út, Gyulára 3,5, ritkán átszokta aludni. Ha nem, akkor az útvégén az esetek 90%-ban tutirabesokall és elereszti a rókakomát!

Na jóccakát!

Timka

Kép
Kép
timka76

Jóestét!

Megérkeztünk szerencsésen, Jucékhoz már 7 urán oda is értünk, köszönjük mégegyszer a hordozót, reméljük hajlandó lesz beleülni MArcink. Utána még felugrottunk keresztanyámékhoz a szabadsághegyre, mert ha már ott voltunk onnan 5 perc csak, egyébként emg már régen találkoztunk. Majd hazafelé beugrottunk a koliba, ahol a volt diákajim és "egyebek" év végi búcsúbulit tartottak és hát teljesen le voltak döbbenve a pocaktól, mert csak 3 emberke tudott róla, hogy lesz kistesó, és olyan szeretettel fogadtak, teljesen meg voltam hatódva, de akkor már Marcipán aludt.
Csajok olyan jó itthon lenni, olyan jót aludtunk, nyitva az erkély, a tetőablakok, csend friss levegő, fantasztikus volt, nincs nagy kedvem most visszamenni, de már csak 5 hét és addig emg més gok mindent szeretnénk megnézni, így nem fogunk unatkozni.

Eveka,
örülök, hogy rendbejöttetek, remélem így is marad most már! Azért nem semmi kitartás kell egy beteg gyerkőchöz, le a kalappal!

Timka,
én is szeretnék új autót, de majd meglátjuk, mert apa azt mondta új gyerek is meg új autó is? hát nem túlzás ez????:D
A fotó tényleg nagyon szuper, MArci mostanában háton alszik, szétdobálva minden végtagják, mint aki kipurcant!

Juc,
nagyon aranyos volt MArcid, ahogy barátkozott az én kis kukámmal, és láttam, hogy nagyon szeretett volna eljönni, majd legközelebb!!!

Andi,
gratula az új autóhoz, de akor most milyen színű lesz?:D És jó néha pár órára kikapcsolódni és pénzt keresni? Miron hogy viseli?

Mi ma bevásároltunk, intézkedtünk, szomszédoltunk esőben füvet nyírt apa, majd eső nélkül is, kiskutyáztunk a szomszédban, ugyanis van 8 kis 6 hete golden retriver, egyet átkértem az udvarra, olyan édes volt ahogy jött utánam a nagy fűben, majd befészkelte magát az ölembe és kiválasztott gazdinak, de hát most kis gyerek, még kisebb gyerek mellé nem hiányzik egy kiskutya!!!
Most utalom a számlákat, a fiúk együtt pancsiznak, majd pakolás, reggel indulás vissza.

Timka,
az út tegnap jó volt, mert 3-kor vettem fel apát, Kanizsáig én nyomtam, onnan ő, és 7-kor budaörsön voltunk, majd kis kitérők, apa koccintgatott itt is-ott is, így végül fél 11-kor én vezettem haza a kiscsaládot!:D Na de ez nem szokványos utazás volt!

Muki,
köszi a biztatást, hát én is úgy rézem, hgoy repülnek a hetek, kint nincs állótük9r, így este ledöbbentem a pocakméretemen! De azért még van jónéhány hét! Majd meglátjuk, hogy tök egyeydül, hogyan bírják az idegeim!

Jaj, mennem kell horgászni, írjatok! szép estét!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!
Csak gyorsan mert ma kipurcantam,mert voltunk kocsínézöbe ugy egész délelött és délutántol pedig négy gyerekem van! :shock: :shock: :shock: Hát mit ne mondjak mire mind a négy vacsizott meg elaludt,hát szivesen tettem volna én is magam vízszintesbe de sajna vasalnom kellett! :lol: Itthon!!! :? :? De ezért valamiért senki nem fizetett semmit,még egy köszönöm se hangzott el!! :lol: :lol: Ugyhogy pont most mondtam Apának ,hogy ott jobb vasalni!! :lol: :lol: :P
Na de a lényeg az,hogy megvan az uj kocsí!!!!
Én nyertem!!!Piros Suzuki Swift!!!Hamar lemondott Apa a feketéjéröl!! :twisted: :roll: És olyan ügyí voltam,hogy ha nem lesz meg augusztusba a nyaralásig a kocsínk akkor kapunk egy kölcsön autot!Persze erre a beszólásomra,hogy ezt rögzitsük papiron is Apát ugy kellett felmosni a padlorol!Hazafelé a kocsíba közölte velem,hogy most jőtt rá,hogy nekem a szám mégiscsak nagyobb mint a seggem! :x :x :x
De ez nálam mindig az adott alkalom adja,valahogy mindig tudom mikor kell használni a szám és mikor maradjak csendben!
Persze a haveroknak már büszkén dicsekedett hogy mit "íntéztünk!!!"
Na jo lépek,mert tényleg kivagyok purcanva,és holnap Garden Party lesz nálunk igaz csak 14-en leszünk,de az is elég lesz!
Ja amugy nekem nincs jogsim,soföröm van! :lol: :lol:
Apa azzal dolgozik,tehát szinte sosincs otthon és két kocsít nem tudnánk fenntartani!Megaztán jol esik a séta,meg jót is tesz a hájaimnak!Na jo néha tényleg jol jönne,de azt hiszem addig jó nektek is amig én nem megyek ki a forgalomba! :oops: :oops: Sajna igy ís elég sürün tekerem le az ablakot és Apa helyett én szidkozodom,pláne ha még én vezetnék! :lol:
A multkor Apa közölte velem ugy egy orás uncsí autokázás után a városba,hogy tekerd le az ablakod,erre én nem tudtam mire vélni,azt hittem ő akar szépeket mondani az elöttünk bicikliző csajnak aki 3-szor majdnem alánk esett,ugy kacsázott,erre megszólal,hogy csapjak rá a seggére helyette! :shock: :shock: :x :wink: Hát mit mondjak szóhoz se jutottam,mire közölte csak vicceltem!!
Na jo tényleg megyek!Majd holnap rakok be képeket mert ma betöltöttük!
Szép hétvégét mindenkinek!
Mukika!
Nem jöttem rá,de mindig gondolok rád ha írsz,hogy ísmerlek valahonnan!!
Tamesz!
Jó kikapcsolodni,és Miron nagyon jol viseli,mert a mamánál mindig minden meg van engedve és a papa se szol semmiért!Ennek viszont iszom a levét mert mire hazaérek mintha bombát dobtak volna be a lakásba!Akkor kezdödik a második müszakom,és utána a harmadik!
Szép estét mindenkinek!Holnapra esőmentes napot kérünk!
Vendég

Sziasztok!

Hát Andi, a stílusod valóban nem mindennapi, Mukihoz hasonlóan én is nagyon csipázom. Nem semmi család vagytok!
Ügyi vagy, hogy sikerült rábeszélni apát a pirosra, és az alkut is ügyes ötletnek tartom. Gratula az új autóhoz! és szerezd meg a jogsit,ha van egy kis időd! Tőlem,nyugodtan jöhetsz aforgalomba, én mostanában ritkán járok Bp-en!

Tamesz
Már csak 8 hééét, és költözöl haza??? akkor majdeljöhettek felénk is,ha még bírod a nagypocakkal.

Nekünk ma nagyon hasznos napunk volt:vettünk a kerítésre festéket,aztán a piacon egy bazi nagy teleszkópos bográcsállványt üsttel együtt, voltunk a megrendelt lámpákért (hálóba+vendégszobába),vettünk a Kikában lámpát a garderobba és néztünk még napernyőket is, meg ágyat a majdani TV-szobába,de ezekre még aludni kell egyet.
Aztán hazafelé bevásároltunk a Corában és siettünk haza mert kezdődött a meccs.
Sajnálom,hogy kiestek az angolok, és örülök a franciatovábbjutásnak!
Meccs közben Fanni ezerrel pörgött,hülyéskedett az apjával énmeg sütöttem egy kis meggyes-mákos muffint,nagyon fincsi lett.
Holnapra is sok progi van, remélem sikerül meg is valósítani is őket.

Lépek pihizni,mert a tegnap éjszaka nagyon fárasztó volt,1-korfeküdtem le de alig bírtam elaludni, aztán Fanni sírt fel nagyon sokszor és egész éjjel a cicin lógott volna. Vagy a foga vagy ez a hideg front az oka,remélem ma már nyugisabb éjszakánk lesz.

Jóéjt!

Timka

Kép
Kép
timka76

Tamesz!

köszi szépen megkaptam.

Tücsök
mtücsök

Jó estét!

Remélem, a nyaralók szerencsésen megérkeztek, és szép hetük lesz!

Tamesz, ti is visszaértetek már? Milyen az idő?

Mi voltunk Győrben a hétvégén, az unokatesók találkoztak, mármint Marci és a két lány. :lol: Magdi nagyon aranyos, husi kiscsaj, már fél éves, négykézláb kutyázik, vigyorog és folyamatosan gajdol, többet, mint a Marci... :D

Ja, Marci-beszéd fejlődött: végre kimondta az első szót (na, van ilyen, akinek csak most sikerül... :? ), vu-vu, persze a kutya az, most már rendesen használja, ha meglát egy kutyát, utcán vagy könyvben. :) A gajdolás megy persze tovább is, de ez az egy szó érthető belőle.

Foci: Timka, én örültem a portugálok bejutásának :lol: , bár kicsit durva gyerekek :evil: ... De a legjobban annak örültem, hogy tegnap este apjuk elvitt engem moziba a brazil meccs helyett (Győrben, ahool anyukámék vigyáztak Marcira), és így szegény lemaradt a nagy szenzációról... Még erről is lemondott a kedvemért!!! :lol: :lol: :lol: Egyébként az Óment néztük :twisted: :twisted: :twisted: , már írtam szeritem, hogy szeretem az ilyen rémfilmeket, és otthon meg úgyse lehet ilyet nézni, mert Marci rosszat álmodik... :lol:

Andi, gratula a kocsihoz, meg persze ahhoz, hogy te nyertél!!! :lol: :lol: Jó kis bulik lehetnek nálatok!!! Mi mikor mehetünk??? :lol:

Vasalás: ide is jöhetsz! :lol:

Muki, köszi a szódabikarbónás tippet, ma én is bekentem Marcit vele, majd reggelre meglátjuk, használt-e. Mondjuk, nekünk a hintőpor is eléggé bevált. Marci továbbra is pöttyös, de szerencsére nem lázas. :)

Hajhullás-ügyben sajnos/szerencsére nem tudok hozzászólni, nekem nem hullott, se terhesség, se szoptatás alatt, igaz, nincs is olyan sok, hogy lenne miből hullania... :lol:

Autó: én már elég régóta sírok-rívok egy új autóért, ami egy kicsit családbarátabb, mint ez a régebbi Toyota Corolla, ez annyira sportkocsis, olyan lapos, alig lehet belepasszírozni a gyereket a gyerekülésbe, no meg terhesen ki- beszállni, az volt az igazi... Ja, és fekete és nincs légkondi benne, szóval nyáron 50 fok van benne... :? :? :?

Eveka, jól vagytok?

Na, megyek vacsizni, jó éjszakát mindenkinek!

Juc

Kép
juc14

Sziasztok!

Visszaértünk Zágrábba, útközben jó sokat esett az eső, de itt már nem, viszont rendesen lehült a levegő.

Juc,
jó lehetett a sok gyerek együtt, én is nagyon várom már az augusztust, öcsémék akkor jönnek haza, és végre megnézhetjük élőben a kistesót, eki addigra már 5 hónapos lesz, és remélem hagyja magát dögönyözni is!:D

Hajhullás,
nekem terhesség alatt nem utána egy ideig angyon hullott, majd abbahagyta. Most nagyon nől megint, és göndörödik ebben a párás időben, mint a bííííírka!

Esti pihiként ma Forma-1 nézés volt a német RTL-en, mert ügyi itt csak ez jön, hát elég érdekes volt reklámokkal tarkítva, apa feje kicsit eldurrant, amikor már harmadszor nyomatták a baromságokat! Majd megnyírtam a fiúkat és most végre kidőlt a legkisebb, így gyorsan futunk szundizni, vagyis olvasni, mert a 3 hét alatt felgyülemlett újságkupacot kihoztuk, remélem kitart 3 napig!
Szép álmokat!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?