Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Panu, köszi a vendéglátást! Jól éreztük magunkat!
Csillu hazafelé szinte végig vonyított, már minden baja volt. :twisted: De leginkább jól elfáradt. Szerencsére haza is gyorsan értünk, nem volt dugó.

Többiek meddig maradtak?
Fotókat feldobod majd?

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

Mi is köszönjük a vendéglátást. Aranyosak voltak együtt a kölkök, olyan rendes gyerekzsivaly volt. De jó értelemben. Csilla és Barni feltünően jól összebarátkoztak ! :wink: Lizát rögtön az érdekelte, hogy hogyan jön majd ki tesó a hasamból ? (Niki még nem kérdezte) Liza arra tippelt, hogy fúr majd egy lyukat magának... :lol: (hát valahogy úgy)
:lol:
Kb. fél órával maradtunk még tovább Brigiékkel együtt. Bár Liza nagyon kedvesen invitált, hogy fürödjünk és aludjunk ott, de mivel pizsamát nem vittünk, ezért haza kellett jönnünk.
Niki éjjelre meg belázasodott, pontosabban 37,6 volt a láza, amikor adtam neki nurofent, mert nem tudott aludni. Nyöszörgött, nyávogott, folyamatosan sírva ébredt és marhaságokat beszélt. Gyógyszer után fél órával meg aludt , mint a bunda reggelig. És tegnap este ugyanez volt. De mára már taknyos is.
Még én sem lábaltam ki teljesen a takonykórból + a köhögésből, de ha megint visszaesek, komolyan mondom megőrülök !

Végre összeírtunk 6-7 nevet tesónak, mert már olyan ciki, hogy szegénynek nincs még neve. Tegnap pelenkákat vasaltam, most is megy a mosógép a törpe méretű ruhákkal. Kórházi csomagom is félig kész van, szóval haladok...

zsuzsi
hű,de jó nektek !!! Netetek van egyáltalán ?

Dorki
dorki

hahó,
mi is jól éreztük magunkat, gyerek sem vonyított többet a kelleténél. És gyorsan el tudtunk pakolni :lol: ami nem hátrány.

A képeket hamarosan felteszem, amint apa elérhető lesz, mert ide az asztali géphez nem tudom csatlakoztatni a fotoapparátot, csak az ő laptopjához, de a hétvégén nem menekül.

A gyerekem talált pár fényképet, régieket, családit, és most azokat nézegeti, nagyon élvezi, nem is gondoltam volna. És most nyaggat a továbbiakért :)

Az oviban volt nekik angol foglalkozás, meglepően jól emlékszik a szavakra, és tetszik neki.

Panu
panu

amit ígértem:

Kép
panu

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
panu

Panu, Mi is jól éreztük magunkat :D Jók a képek, köszi.

Zsuzsi, De jó, hogy ilyen gyorsan ment minden. Ti aztán tudtok lakásvásárolni :lol: Hogy érzitek magatokat az új házban?

Bocsi, de most csak ennyire futotta.

Brigi
b_brigi

Nincs mese, az összes gyerek gyönyörűűűűű ! :lol:

Szerintetek jó ötlet rollert venni ? A bringa nálunk egyáltalán nem menő a motor sem érdekelte Nikit soha. Most azt találtam ki, hogy tesó rollert "hoz" majd ajándékba Nikinek.

Valakinek van ?

Voltam tegnap ctg-n, minden ok volt. Szegény tesót fel kellett ébreszteni, aminek nem örült, gyakorlatilag felriadt. Felment a szívhangja 180-90 közé vagy 15 percig. Igaz ugrált is rendesen. A nővér (vagy orvos) mondta is, hogy ez így alapból túl magas is lenne, de látja, hogy az elején, mikor aludt normális tartományban volt. Még pont 3 hetem van hátra, de nekem elég kettő is. És ráadásul apa azt rendelte, hogy nappal szüljünk, ne éjszaka. :)

Már 3 névre csökkentettük a listát, de még mindíg nincs meg a végleges ! :?

Dorki
dorki

Sziasztok!

Dorki,
nekünk van roller és Fanni nagyon szereti és ügyesen megy is vele.

Kiköltöztünk dobozoktól megszabadultunk már , jobban mondva van még három darab de az majd a nappal szekrénybe lesz ha egyáltalán lesz olyanunk :lol:

Fanni egész nap lépcsőzik ettől már a hócipőm ki van
iszonyúan élvezi az udvart már amennyire lehet mert még a kert rendezés hátra van most lesz füvesítve stb.
Az iker szomszédunknál is van két kislány a nagy 9éves a kicsi 5 .
így a három csaj birtokba veszi délutánonként az udvart és képesek a két garázsból az összes játékot kihordani.

Ricsinek meg a mellettünk lévő házba van egy kisfiú akivel elkezdet barátkozni vele egy idős ráadásul őt is Ricsinek hívják.

Zsuzsi
szuszoka

Kellemes Húsvétot, annak aki még olvassa !

Dorki
dorki

Kellemes Húsvétot Nektek :D !!

Eszter,Bori

Kép
Bori
mbori

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
szuszoka

Én holnap megyek ctg-re, vérvéletre + Uh-ra. Remélem utoljára :) Bár múlt héten sokkal több és erősebb jóslóm volt, mint az elmúlt pár napban, nem tudom ez jelent-e valamit ? Lehet, hogy csak a vihar előtti csend ??? :)
Dorki
dorki

Dorki,
hú, ez egyre izgalmasabb :)!
És akkor milyen neveket is találtatok :)?

Zsuzsi,
hová költöztetek?

Bori,
Esztid ott alszik az oviban?
Kégli millen?

panu,
a képek magukért beszélnek, amik a talin készültek, nagyon aranyosak mindannyian!!!

Én solgozom ezerrel, minden nap este 6-kor érek haza, napi 400 km-t megyek :(.
Amúgy minden hepi, nagyon kikapcsol a munka, csak ez a késői hazaérés fáj nagyon :(.
Szóval sokat dobott a lelkemen pozitív irányban.
Ma voltam Pesten az új kocsiért, Ford Fusion, személyautó :!: és nincs rajta matrica. Nagyon kellemes, csak még nem érzem. Világ életemben Opelt vezettem, át kell állnom teljesen :).

Ennyi röviden, azért olvasok ám, ha nem is írok :).

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

kicsit nagy a tolongás, nem :)?

K

KisDorki megérkezett-e már????

Kép

Kép
eszteranyu

Ma anyukám nem ér rá, ő vigyázna Nikire, ezért a barátnőmet tettem meg szülésügyeletesnek, ha hirtelen valami esemény történne ! :lol:

Pénteken még úgy gondoltam mindjárt szülök, de aztán semmi... Hétvégén meg néma csönd volt. Pedig már annyira fájnak a csípőcsonjaim, hogy az valami borzalmas. :?

Kiságyat összeszereltük, bár pénteken derült ki, hogy nincsenek meg hozzá a csavarok. Futkostam is utána jó sokat. Kórházi pakkom becsomagolva, úgyhogy elméletileg kész vagyok. (a fejemben még nem igazán..)
Holnap megyek ctg-re, bár múlt héten még úgy gondoltam, hogy mára már itthon leszek a fiammal. Ez van. :)

Kriszti
a név András vagy Csabi lesz (vagy valami más :roll: )
Dorki
dorki

Sziasztok!

Bár ezer éve nem jöttem - megtalált minket a bárányhimlő is közben - de azért már sokat gondolok -főleg - Dorkira!!

szorítunk és várjuk a JÓ híreket!!

Kivel mi újság egyébként???

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

Voltam tegnap ctg-n, de nem történt semmi. 1 újnyira nyitva vagyok, msz rövid, de gyerek sehol.
Na mostmár tényleg elég volt a jóból. Fáj mindenem, nyűgös vagyok, ideges, türelmetlen.
Szegény Niki azt kérdezte tőlem reggel : - anya akkor is fogsz veszekedni velem, ha tesó alszik ? :oops:
Szegénynek jelen pillanatban egy idegbeteg anyja van... :?

Pénteken megint ctg, ez lenne ugye a célidő. A dokim adott +1 hetet, utána indít. De azt mondta, hogy ha akarom jövőhéten önszántamból is mehetek. Hát nagy kedvem nincs hozzá.
Dorki
dorki

újnyira = ujjnyira :oops:
dorki

Andi,
neked boldog nevnapot,

Csillusnak pedig boldog szuletesnapot kivanunk :!:

- ezen a gepen nincs ekezet es egzeb irasjel sem :roll: .

Dorki,
jelentkeyy be minidg plz :!:

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Andi,

Csillusnak mi is Boldog szülinapot kívánunk. :lol: Neked meg boldog névnapot! Majd szülinapos fotókat rakhatsz fel :)

Dorki, Tegnap vezetés közben kaptam egy sms-t és az első gondolatom az volt, hogy megérkezett hozzátok a gólya :) Alig vártam, hogy előkaparhassam a telefonom a táska mélyéről. Most már nagyon szorítunk érted :wink:

Tegnap voltunk Fóton egy oviban szétnézni. Ha minden jól megy szeptembertől oda fog járni a Marci. Neki nagyon tetszett. Bár odafelé még azt hajtogatta ne menjünk oda, mert ő nem akar oviba járni. Mikor megálltunk az ovi mellett, meglátta kint a kertben a sok játékot és megszólalt: "Te (mert mostanában minden mondatot így kezd), meggondoltam magam. Mégis csak szeretnék oviba menni. És szerintem nekem teherautó lesz a jelem." :roll:

Bent majd megzabálták őket. Mindketten azonnal belevetették magukat a játékba. A Marci végig dumált az óvónéninek. Játszott a fiúkkal, pedig egy nagyobb csoportba vittek be minket. A Barnus megtalálta a játékszerszámokat és az összes széket és asztalt megszerelte velük. Egy Balázska nevű fiú pedig rögtön szárnyai alá vette őt és pátyolgatta. Engem le se tojtak. :wink: Alig bírtam elráncigálni őket. Persze tudom, hogy majd ha már tényleg ott kell maradnia nélkülem nem biztos, hogy ilyen idilli lesz a helyzet, de ez a tegnapi nap elég bíztató volt.

Brigi
b_brigi

Brigi
jó lett volna, ha én üzenek...
Ovinak örülök. Kölöknek is jó + neked is !

Ma voltam megint ctg-n ( holnap is megyek + azután + azután...) Egy fájást sikerült produkálnom, ami lelógott a papírról :lol: Ha ez szülésnél is így számítana, akkor rendben lennénk. :wink:

Doki megvizsgált, de minden ua. Méhszáj rövid, kicsit nyitva. Viszont most úgy fájt a vizsgálat, mint állat. Gyakorlatilag kutakodott vagy az óráját kereste vagy kicsit próbált tágitani(???) Na mindegy. Eddig nem volt bajom vele, de ez büdös mód rosszul esett. Megint mondta, hogy indíthatunk, ha akarom. Mondtam, hogy gyereket akarok, de indítást nem. :?
Persze lehet, hogy holnap mást mondok. Most is folyamatos fájásaim vannak, de nem mérhetőek és nem is durvák. Viszont este már kínkeservesen tudok csak aludni 1-1 órákat, közben föl kell állnom, hogy a csontjaim pihenjenek. Na még képzeljetek ide 20 sor nyávogást...

Dorki
dorki

Ja persze Csillusnak boldog szülinapot !!!
Egy éve pont én voltam a hírhozó !!! :lol:
dorki

Sziasztok!

először is: Boldog születésnapot Csillusnak!

Dorki, én is szorítok :) nyugi, minden rendben lesz...

bocsánat, hogy nem jelentkeztem, kicsit havazok mostanában :(
új munkaköröm van, több melóval (gazdasági rovatvezető). ugyan gép előtt ülök, net is van, de nincs semmi időm, mert igyekszem, hogy a gyerkőcért tudjak időben odaérni az oviba.

szép tavaszt mindenkinek!

panu
panu

Írtam csomót, de elszállt

Voltam ctg-n és olyan sima fájásgörbét produkáltam, mint az Alföld. A dokim nem volt bent, ezért a lóvizsgálat elmaradt. Mondjuk az ügyeletesnek nem is engedtem volna.
Holnap mehetek megint..

Forró fürdő, házasélet is megvolt, de lehet, hogy napi 3x1 kéne ? :wink: :lol:
Dorki
dorki

Holnap reggel megyünk a kórházba, indításra.

Dorki
dorki

Sziasztok :lol: :lol: :lol:

12.25-kor megszületett Csabi. Ő jól van, anyukája kicsit gyepáltan (az üzenetet idézem :wink:)

GRATULÁLUNK DORKIÉKNAK!!! És sok boldogságot kívánunk nekik ehhez a várva-várt kisfiúhoz.

Brigi
b_brigi

Sziasztok!

Mi is gratulálunk Csabihoz!! :D
(Egyébként lehet, hogy nekünk is ez lett volna a fiúnév, ha Csillu nem Csillu akart volna lenni. :lol: )
Remélem mielőbb hallunk majd egy pár további részletet is!

Egyébként köszönjük a köszöntéseket!!!
Boga pont húsvétra lett barihimlős, azért nem tudtunk menni sehova, Csillu meg pont a szülinapján kezdte :twisted: , és úgy néz ki, hogy a négynaposra bőven kitart, úgyhogy megint itthon dekkolunk... Már nagyon unom a bezártságot!!!!!!!!!!!!!!

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

Sziasztok!
Itt is gratulálok Csabihoz!
Kiegészítések: 3,9 kg-val született, és ha jól emlékszem 53 cm.
Dorki azt mesélte, hogy burokrepesztéssel indult a nap és igazából az utolsó másfél óra volt nehéz, Csabi ennyi idő alatt született meg, legalábbis, ennyi idő telt el az élesebb fájásoktól. Sajnos, a méhlepény nem jött ki magától, ezért volt egy kis hosszabbítás az anyukának, erről szól a "gyepáltan" kifejezés. Niki-CsabiApu végig bent volt és segített. Dorki büszke is magára, hogy se eda, se oxytocin nem kellett, teljesen természetesen született Csabi.
Egyébként jól vannak, a kislegény ügyesen szopizott már első nap. Feltehetően hazaengedik őket hétvégén.
Niki a nagymamánál volt a nagy napon. Amikor mi beszéltünk (du.5), akkor még nem volt bent náluk a csajszi.

több részletet nem tudok, de gondolom, majd mesél, ha előkerül :)

pusza Mindenkinek és szép napos ünnepeket!

Panu
panu

Dorki,
nagyon nagy gratuláció Nektek!!!!
Ügyesek voltatok, mostmár akkor lehet hazamenni :)!
Jó egészséget Nektek és sok boldogságot :!:

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Vasárnap hazajöhettünk, bár Csabi kicsit sárga volt.

Nikinek rettentően tetszik tesó, ha odajutok teszek fel képet. a babamutatáson is meg volt vele elégedve. Megengedte, hogy hazavigyük.
Itthon meg nem győzzük levakarni róla, mindent akar csinálni. Hozni, vinni, büfiztetni, pelenkázni. Kicsit meg van rémülve, amikor Csabi sír, azonnali megoldást keres. Mondtam neki, hogy pedig ezt meg kell szoknia.
Este Niki apával aludt én meg átmentem Niki szobájába Csabival, mert néha bealszik rendesen, de tegnap este is 3 órát fönt volt folyamatosan és néha kajabált, néha nem. De aludni nem akart. Azért egy 5 naposnak még többet kéne aludni, nem ?

Szereztem 2 véres mellbimbót is, most azt is ápolom.
Dorki
dorki

Sziasztok!

hahó Dorki, kitartás!!!!! kérjük majd a képeket!!! egyébként jó baba Csabi?

van még segítséged otthon, vagy egyedül vagy már a két manóval?

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

Sziasztok!!

Kicsit el voltam tűnve mostanában,bár mindig olvaslak Titeket.

Dorki :D ,
gratulálunk a kislegényhez!A 3.9 kg-hoz meg még jobban!Azért ez nem semmi!

Mi jól vagyunk.Eszti szereti az ovit,kb.két hete hajlandó ott aludni,nekem olyan fura,hogy alig látjuk őt.Szóval neki is bejött a munkahelye 8)
Vírusok eddig elég jól elkerülték(koppkopp),volt már vagy 3* bárányhimlő,most skarlát,eddig még nem találták be őt.
Valaki beoltatta a gyerkőcét bari ellen??Én akartam,aztán kezembe akadt egy védőoltásokról szóló könyv -gyorsan letettem róla.
Csajom még mindig a kisnövésűek táborát gyarapítja,ide nem tudok feltenni képet,de iwiwen van róla pár.Viszont jó husi,szerencsére eszik rendesen.Lassan egy éve szed rendszeresen gyerekvitamint ,úgy gondolom ettől eszik normálisan.
(Előtte fotoszintetizált :roll: )

Nekem a munkahely egész jól bevált,előtte-utána el tudom intézni a dolgaim és van idő,energia a gyerekre is.
Jövő hét kedden lesz anyák napja az oviban,próbálok majd nem zokogva fetrengeni,nehéz lesz :lol:

Üdv Mindenkinek!
Bori

Kép
Bori
mbori

Sziasztok,

Azért mert jó idő van odakint néha írhattok ám. Ez persze magamnak is szólt :oops:

Dóriék jól vannak. A két lurkó aranyos, de ideje egyelőre nem sok van.

Bori, Jó rólatok hallani. Örülök, hogy ilyen jól beilleszkedtetek mindketten :D Növésileg mi is le vagyunk maradva. Mikor az oviba mentünk beiratkozni, először nem értették mit keresünk ott, mondván, hogy ez a két fiú még olyan kicsike. Mikor megtudták, hogy a Marci már 3 és fél éves kicsit elképedtek :roll:

Anyáknapja milyen volt?

Barihimlő ellen nem hiszem, hogy én beoltatom a Marcit. Én az agyhártyás szurit sem adattam be egyik fiúnak sem. Bár már én is elgondolkodtam rajta, ugyanis a Marci még a szúnyogcsípéseit is állandóan véresre vakarja. Én reménykedem, hogy az oviból majd hazahozza a Marci és átadja a Barnusnak is és akkor letudjuk az egészet. Már a szomszédoknak is mondtam, hogy szóljanak, ha barihimlős a gyerek.

És ezt az "előtte-utána el tudom intézni a dolgaimat és van energiám a gyerekre" dolgot nagyon irigylem tőled. Egyelőre nekem egyik sem jön össze. Ebben valahogy nagyon béna vagyok :cry:

Panu, Kriszti Veletek mi van? Még mindig nagyon sokat dolgoztok?

Mi megvagyunk. Egész nap kint a kertben. A lakás szalad, mert egyik fiú sem hajlandó se bejönni, se aludni. Mostanában mikor mindenki behúzódik pihenni - vagyis inkább amikor ők már ébredeznek - 3 körül, beültetem a Barnust a babakocsiba és elmegyünk egyet sétálni. A Marci bringával jön, alvásról hallani sem akar. A Barnus egy 1/2-1 órát alszik a kocsiban aztán szaladhatok utánuk 6 felé.

Múltkor voltunk Visegrádon kirándulni. 10-től 4-ig gyalogolt mindkettő a tűző napon. Viszont hazafelé mindkettő aludt az autóban :lol: Rakok fel róluk egy képet, olyan édik :D

Kép

Megyek, mert vége a mesének. Brigi
b_brigi

Sziasztok!

Brigi! Hozzánk igazán jöhettetek volna egy hónap volt rá :lol: , hogyha barihimlőt szerettetek volna. 8) Én már nagyon untam.
a srácok tényleg nagyon aranyosak!!

Boga is igen alacsony a csoportban, na de valakinek a tornasor végén is kell majd állni! :lol:
Amúgy a hiszti-rohamaitól már teljesen ki vagyunk akadva. Ma is előadta magát az oviban, kifeszítette magát és közben rúgta a dadust, mikor ki akarta cipelni a teremből, mivel a többiek már alváshoz készülődtek, Tomi meg ment Bogáért, csak hát ő nem akart vele hazajönni, mert a mamát várta :twisted: :twisted: :twisted: , de persze, mikor mondták, hogy oké ottmaradhat, de akkor aludni kell, hát az se volt jó... Párom vérnyomása min. 220 volt, mikor hazahozta a kisasszonyt...

Bori! Kicsit irigyellek! Mostanában már igencsak szívesen járnék inkább én is dolgozni. Jó lehet már nem csak pelenkák és gyerekjátékok között lenni egész nap! :roll:

Többiek??

Baris Boga:
Kép

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

Andi :D ,
nem vagy egyedül!!! :D :( :shock: Nem tudom ,mennyire vigasztal,de Eszti dettó ugyanez.Én úgy szégyenlem magam ilyenkor,egyszerűen nem lehet vele mit kezdeni,ez egy tömény 15 perces,lila ködös,fetrengős hiszti. :shock:
Totál kivagyok,mert még igen friss az "élmény",de anyák napja előtt ugyanez volt velünk is!A nő nem akart hazajönni,én haza akartam vinni(én állllatttttt.....)és 25 óvodás előtt fetrengett a földön,ordított a sok ovis meg úgy nézett,mint akik még sosem hisztizetek vagy láttak ilyet. :shock:
És 15 perc után megnyugodott,mintha elfújták volna.Ráadásul bicajjal mentem érte,tök kivoltam,ezáltal feldőltünk egy kicsit :roll: ,....
A házunk oldalán belefutottunk apába,én a kezébe adtam bringástul a gyereket,mondtam,vidd.....
Hazajöttem és elszívtam egy cigit,pedig nem dohányzom :twisted: ,de totál kicsinált.
Azért imádom :D
Hát ennyi a mi kis édi történetünk a hisztiről :P

Kép
Bori
mbori

Írtam mailt, akinek tudtam képekkel együtt.

csak örülni jöttem, hogy a ti gyerekeitek is hisztiznek. legalább nekem nem kell a tesóra fognom, hogy amiatt bolondul meg az én lányom. Éljen, éljen !!!!

Nálunk kijár a hiszti a mamának is a fagyizóban és apának is az állatkertben. Még én járok legjobban, mert én itthon kapok belőle, így nem kell égnem...
Bori
cigi jóóó ! Bár én sem dohányzom. Múltkor a házipálesszel kacsintgattam. asszem aludna tőle a szopis gyerekem vagy 48 órát... :)

Dorki
dorki

Dorki :D
azért ne örüljél már olyan nagyon :lol:
úgy tűnik,csak nekünk hármónknak van ördögfiókája :lol:

ez nem igazság

Kép
Bori
mbori

Kedves anyukák és csemeték!
Fiatal iparművészként gyerekszobák meseszép kifestését vállalom!
Ha bizalmat kapok, kedves figuráimmal megtöltve, meséssé varázsolom gyermeke szobáját, segítek megvalósítani álmait elképzeléseit.
Kifejezetten egyedi elképzelések megvalósítását tervezem, saját figuráimmal karaktereimmel dolgozom, Walt Disney-t ha lehet szeretném elkerülni...

A szoba adottságait az ön elképzeléseit, álmait figyelembe véve arra törekszem, gyermeke a legnagyobb örömét lelhesse leendő szobájában.

Rólam és a munkáimról itt lehet egy kicsit többet megtudni:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=199434

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Esztereknek nagyon boldog névnapot kívánunk!!

Ki hogy bírja ezt a hőséget csajok???? :twisted:

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek

Andi,
kössz, jól :).
most jó ez az enyhülés nagyon.

Meló klassz, nemsoká jövök vissza Csongrád megyébe.

Eszter összeszedett valahol Champillo bacit - fosott, mint a murányi kutyája és magas láza volt. Szerencsére 2 nap alatt lement, oviba viszont nem mehet. Antibio, majd 2 nap szünet és ezután kell vinni tenyésztést az ÁNTSZ-hez, ott 48 óra megint, mire tenyésztik és csak ezután lesz eredmény.
Ha az negatív, akkor mehet oviba (leghamarabb 06.11.).
Nem is tudom, mi lenne Mama nélkül.
A csaj amúgy jól van már, eszik, iszik, vígan van :).

panu,
nagyon eltűntél!!!

Hiszti nálunk nem vészes - össszehasonlítva, amit írtok: földöncsúszás, üvöltés, ilyenek...
Nálunk nagy fokú ÉN ÉN ÉN ÉN van, mindent ő akar csinálni. meg a NEM megy (pedig soha nem mondtuk neki, hogy nem).

Dorki,
hogy vagytok?

Többiek?

Néha gyertek azért!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Andi,
köszönjük Eszter nevében!!
Hisztimanó ott lakik még nálatok? :P

Kriszti,
én ezektől a hányós -fosós betegségektől tartok a legjobban,pedig minden évben egyszer elkapjuk mi is,úgy ősz-tél idején.Gondolkoztam a rota-vírus elleni oltáson,doktornéni azonban lebeszélt,mivel az csak egy két faj ellen véd és van jócskán.
Eszternek utólag mi is boldog névnapot kívánunk!

Panu,
tényleg eltűntetek :cry:

Dorki,
hogy vagytok??Úrfi megszokta a világot?

Brigi,
nagyon aranyosak voltak a fiúk a képeken!!
Esztiről az iwiwre pakoltam néhányat,ide nem tudok.

Zsuzsi,
megszoktátok Verest??

Mi jól vagyunk,Eszti hajlandó ottaludni az oviban.A leállások miatt egy kicsit kiborultam,mert júliusban totál leáll az ovi,ezt még nagy nehezen,de megoldjuk.Az aug.-t már ha megfeszülök sem bírom,lesz összevont csoport,oda fog menni.
Nem is ez a baj,hanem az óvónéni lelkifröccse,hogy oldjam meg valahogy,mert higgyem el,hogy nem fog szeretni oviba járni emiatt..... :cry: most miért kellett ez???
Szeretnék én is elmenni 3 hónapra Honoluluba nyaralni és vinni a gyerekem is,de valószínűleg nem fogok.
áhhh,hagyjuk is.

Puszi mindenkinek!!

Kép
Bori
mbori

Ma sikeresen levizsgáztam 4-esre. Állat jó vagyok. Mostmár csak ki kéna aludnom magam. Niki meg az apja strandon vannak (éppen esik...) én meg aludnék, ha Csabi is így gondolná.
Megyünk jövőhéten Zalakarosra pár napra, remélem a fiamnak is tetszeni fog
dorki

Dorki, Ügyi vagy :lol: Kialvásról pedig szerintem 1-2 évig még mondj le :( Tapasztalatból beszélek :wink:
Ja és Csabi nagyon cuki. Igazi fiú :lol: :lol: :lol:

Bori, Egyre többször hallok ilyen hülyeségeket az ovikról :( Most már kíváncsi vagyok jól döntöttünk-e? Egyébként innen a lakóparkból egy protekciós kislányon kívül senkit nem vettek fel Dunakeszire oviba :( Úgyhogy ilyen szempontból jól tettük, hogy rögtön máshova mentünk. Én úgy vagyok vele, hogy amíg itthon vagyok a Barnussal még mindig itthon tarthatom a Marcit és kereshetek új helyet, ha nagyon gázos lesz ez az ovi. De akkor is olyan elszomorító ez az egész.

Honoluluban én is benne lennék :wink:

Kriszti, Fosi :( Eszter többet beteg mióta ovis? Szerencse, hogy van segítséged.

Andi, Ti hogy vagytok?

Panu? :D
b_brigi

Ja és nem akarom ismételni magam, de névnapokkal, szülinapokkal hadilábon állok :(

Utólag is boldog névnapot minden Eszternek :) :wink:
b_brigi

Sziasztok,
köszi a hiányolást :) és bocs, hogy eltűntem :oops:

Kissé megváltozott az életünk az új munkahelyi státusszal, ennyi az egész.
Egyrészt minden hétköznap kell dolgozni, másrészt normális emberi időben. Az jó, hogy hétvégenként otthon vagyok, pláne, hogy ünnepnapon nem dolgozok (eddig minden 2. év karácsonya ugrott, vagy szilveszter, pl.). Hátránya, hogy csak olyankor vagyok otthon, amikor mindenki más, azaz se vásárolni nem tudok úgy, hogy ne legyen tele az üzlet, se takarítani, hogy ne legyen otthon a gyermek :) És persze még több logisztikát igényel Liza reggeli és délutáni szállítása. Hátrány az, hogy vidéken lakunk és Pestre kell járni, tömegnyomor az utakon, de ha busszal, vagy vonattal mennék akkor esélyem se lenne, hogy vigyem, vagy hozzam a gyereket, arra meg pláne ne, hogy mindkettőt. Apával egyelőre meg tudjuk oldani, a háztartásba pedig anyám nagyon erősen besegít, amikor nálunk van (2-3 hetente), csak érkezésekor szörnyülködik 1 órát. Persze, ez azért is van, mert amikor én megyek a kiscsajért, akkor vele akarok lenni és nem a tévé elé szögezni, hogy addig porszívózhassak, a vásárlást így sem ússzuk meg. Ezért legtöbbször este 7-ig játszóterezünk, vagy a ház körül sertepertélünk szomszéd gyerekekkel, vagy anélkül. És aztán este megpróbálom rendbehozni a lakást, vagy főzni, vagy vasalni, amíg bírom erővel.
Hétvégeken utolérném magam, ha apa is otthon lenne, de nincs, vagy csak keveset. Így szombaton minimum program van, gyermek játszik, egyedül, én pedig főzök, takarítok, amennyit tudok, és vasárnap valamilyen programot szervezek neki, egy kis kirándulás, családi látogatás, fagyizás, mozi, ilyesmik.
Ennyit a nyavalygásról. Mert a munka kárpótol egy kicsit, végre gondolkodnom kell, végre emberekkel beszélgetek és nemcsak beszélek a mikrofonba elém tett szövegeket. Eddig a munka nagy része stilizálás volt, de ez egyben b..sztatása az azt megíró kollégának, nem egy felemelő dolog, most viszont végre szó szerint alkotok, feladatokat találok ki, kiosztom, én magam is riportokat, interjúkat készítek... 3-4 év után egész felemelő használni az agyamat is...

A csajról:
továbbra is nagyszájú, rosszéletű pernahajder, az ovi remekül működik, meglátjuk mi lesz az új helyen (még nem tudom felvették-e), de nem tartok tőle, hogy nem illeszkedik be, csak az óvónőktől tartok, apa viszont megígérte, hogy ő kezeli ezt a problémát, ha lesz. Hiszti van, előfordult, hogy napokig mindennap, mint aki keresi a fogást rajtunk, aztán elmúlt, és abszolút kezelhető hisztiket produkál. Minden érdekli és mindent megjegyez, gondolkodom rajta, hogy belepréseljünk a szűkös családi programba egy HelenDoron-tanfolyást, Bián is van, és jókat hallottam róla. legújabb játék a bújócska és a kísértetjárás, már minden helyet megtalált a lakásban és minden pléd felseperte legalább egyszer a padlót. Volt egy kisebb balesete is. A szomszéd kutyát sétáltatta és az elrántotta. Arccal lefelé csattant az aszfalton, nagyon csúnya homloksebe volt, igazából látványban volt csúnya, egyébként nem volt vészes. Szerencsére agyrázkódása nem lett, azt mondták (közreadom okulásul), hogy a homlok keményebb, mint a koponya hátsó része és jobban védi az agyat, tehát ha arra esik a gyerek, akkor kisebb az esélye az agyrázkódásnak. Az pedig akkor van, ha akár csak egy-két pillanatra is elveszti az eszméletét, vagy nem emlékszik az esésre, vagy rókázik. Nálunk egyszerűen 10 perccel az eset után, közölte, hogy ő aludni akar és hagyjuk békén, mi akkor tisztogattuk a sebét és mostuk le az arcát, jól megijesztett vele. Végül látványos nagy seb a homlokon, 3 napig bedagadt a szeme, ahogy húzódott le a duzzanat a homlokáról, és kész. A betadin nagyon gyorsan rendbetette a sebet.
Ja, és teljesen nő lett a lelkem. Szoknyák kellenek neki, pörgősek. És kisebb hiszti volt, amikor nélküle vettünk neki ruhát, és nem vele.

Ovi: szerintem nagyon sokan vannak, akik kénytelenek elvinni a nyári szünet alatt a gyermeket, és nem kell foglalkozni a sokszor már ellustult, kedvét vesztett pedagógusok véleményével. Engem inkább az háborít fel, hogy alig alkalmazkodik az óvodai rendszer az munkaidőhöz. Bián azt mondták, hogy fél 5-ig el kell vinni a gyermeket és punktum (ez nem a mi maszek ovinkban van), és persze, ha korán viszed, akkor megszólnak, hogy álmosan viszed a gyereket. KÖnyörgöm, nem abban a világban élünk már, amikor még annak is volt munkája, ki soha nem akart dolgozni, hanem abban, amikor a rugalmas munkaidőt a munkáltató maximálisan kihasználja és úgy oszt be, dolgoztat, ahogy az üzlet megkívánja. És mégcsak nem is kapsz több pénzt. Miközben az óvónők könnyen beszélnek, ha fél 5-kor hazamehetnek, persze, aki akkor megy haza, az biztosan nem reggel 8-kor kezdett, hanem csak délutános volt, ésnekik valóban ott a nyári szünet, de másnak nincs annyi szabadsága, hogy az egész nyarat otthon töltse.
Van egy barátném, aki egyedül neveli a lányát, szülei Veszprémben élnek. Minden nyáron be kellett adnia a lányát az oviba és nem tudta megoldani a 2 hónapot, pedig az összes szabiját a gyerekkel töltötte és a nagyszülők is segítettek. És a gyermek jól érzi magát az oviban, ahol más gyermekek is vannak, mint évközben, és más óvónők is, és kevesebben vannak, többet kint az udvaron, egyfajta nyári tábor jellege van, csak otthon alszik mindennap.

na, most már befejezem a regényt, mert ismét dolgozni kellene egy kicsit.

puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra és főleg a kisblökikre!

PAnu
panu

Panu
végre egy regény :lol:
dorki

Panu :lol: :lol: :lol:
b_brigi

Sziasztok!

Lehet hozzátok csatlakozni?
Nyitott a csapat? :-)

Klarissza
klarissza

hello Klarissza!
persze, gyere, úgyis ismerjük egymást :) még az előző topikból.
Mi van Veletek? Lackó megy oviba ősszel? Mesélj magatokról! Innen még Dorkiékat ismerheted, ők ott voltak a nyár végi babás topikban is.

panu
panu

Sziasztok!

Klarissza,üdv! :D
Abszolúte nyitottak vagyunk,csak egy kicsit inaktívak mostanában!

Panu,
na,ugyanezt érzem én is az ovival kapcsolatban,amit fentebb írtál!!
Nem hiszem el,hogy ők nem érzik azt,hogy ebben a rendszerben változtati kéne.Annyira a régi családmodellhez van igazodva(nagyszülők-több!!,testvérek,nagycsalád)a beosztás,iszonyat nagy szervezőkészség kell ahhoz,hogy flottul menjenek a dolgok.

Másrészt a mi korosztályunkban szinte minden nagyszülő aktív és nincs nagytesó,akire rá lehet bízni az ovist.

A kedvencem még a "fél négyig vidd el a gyereket,mert lelki sérült lesz" jelszó......én ezt nem értem.Normál embernek általánosságban legalább! 4-ig szól a munkaideje.

Én leszek a lelki sérült!! :lol:
Alkalmazkodnom kell a munkahelyemhez,a férjemhez ,a gyerekemhez meg most az ovihoz is...

és van egy darab nagymamánk,aki nagyon -nagy segítség,tényleg nem tudom,az hogy oldja meg,akinek nincs.

Nah,én is jól belemerültem.

Kép
Bori
mbori

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?