Ágiboldi! Naaagy gratula nektek! Titokban, mint a sztárok, hm?
Írok gyors helyzetjelentést is: Gergő meg Réka felváltva dolgoznak ill. dolgoztatnak, ami gondolati szinten még jó is lehet, de a gyakorlatban megbukik. Reggeltől estig vkinek mindig kellek, és ha Gergő végre elalszik, Réka tuti, h akkor kezdi el a műsorát.
Ma 5 percet sem tudtam pihenni, és éjszaka persze megy az éjszakai műszak, ami tegnapelőtt pl. 8 ébredést jelentett (Gergő is beszállt), úh most már nem bánnám, ha lenne néhány magányos órám.
Ami pozitív: Gergő végre "hazatalált", nem a Nagypapánál lógva tölti a napokat, hanem rajtam lógva.
Ez most n jól jött, helyrebillentem lelkileg, főleg, h a hisztik zömét is sikerült ezzel egyidejűleg elhagyni.
Vannak azért féltékenykedős jelenetek is, de ezeken egyelőre csak mosolyogni tudok. Pl. ma babakocsival mentünk viszonylag messzire, és Gergőt ültettem be (h haladjunk is), Rékát meg kendőben vittem. Hazafelé jövet Gergő már megunta a bkocsizást, úh ki akart szállni sétálni. Megálltunk, kicsatoltam, stb, majd mondtam neki, h akkor Rékát berakom a bkocsiba, ha ő sétál. Na, azt már nem, akkor ő inkább ül tovább a bkocsiban, de Réka nem fekhet bele, úh trónolt is egészen hazáig a bkocsiban, biztos, ami biztos.
Érdekes módon azzal nincs baja, ha a mózessel együtt teszem be Rékát a bkocsiba. Hogy miért? Ki érti?
Aztán persze elhangzanak a várható mondatok, h "Anya, tedd be Rékát a mózesbe!" ha épp x perce ölben van már Réka, meg "Réka kiskádban fürdik, én nagykádban!" - ez az "én vagyok a nagyfiú" mondat, aztán a tipikus figyelemfelkeltő magatartást is mutatja, ha vki jön hozzánk (dr-nő, védőnő) és mindent megtesz, amiről tudja, h nem szabad, stb.
Nagyjából így állunk. Most azt mondom, h ha ennyivel megúsztuk ezt a "Tesóm lett!" ügyet, akkor hurrá!
Más: tök vicces, Rékát el kell vinnem csípőszűrésre, hasi és koponya uh-ra és szemészetre. Ahogy a Gergőt is...mondta a dr-nő, én meg csak néztem nagyokat, h a csípőszűrés ok, azon voltunk Gergővel, de uh-on, meg szemészeten tuti h nem. Na erre elkezdett győzködni, h dehogynem.
Végül is kiegyeztünk egy döntetlenben, és akkor most majd mindkét gyereket viszem (legalább) a szemészetre.
ja, nem emlékszik vki, h mivel lehet kezelni a tejkiütést? Tudom, h idővel elmúlik magától, de emlékszem, h Gergőre kentem vmit és attól hamar rendbejött. Mi lehetett az?
Autó: amikor jöttünk haza a kórházból a két gyerekkel, hátranéztem, és megállapítottam, h most már biztos, h nem lesz 3. gyerekünk. Nincs az a gyerekülés, ami beférne a fennmaradó 20 cm-re.